Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ. Σ. Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης

http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2013/07/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9E%CF%85%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85.jpg 
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ. Σ.  Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.  
H συνεδρίαση  που θα μεταδοθεί ζωντανά από το Life FM 103,1  θα πραγματοποιηθεί στις 20:30  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
-Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
-Αίτημα συλλόγου «ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ» για επιχορήγηση.
-Αίτημα Γ.Σ. «ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» για επιχορήγηση.
-Αίτημα συλλόγου «ΑΥΛΟΣ» για επιχορήγηση.
-Αίτημα συλλόγου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» για επιχορήγηση.
-Αίτημα συλλόγου Π.Α.Σ. «ΡΟΔΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ» για επιχορήγηση.
-Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία και χρήση
α) του παραλιακού δρόμου Ξυλοκάστρου,
β) κοινοχρήστων χώρων γενικά,
γ) κυκλοφορία οχημάτων στον παραλιακό δρόμο κατά τις βραδινές ώρες (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
-Καθαριότητα Ξυλοκάστρου Δερβενίου και Δημοτικών Διαμερισμάτων (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
-Χρησιμότητα των δένδρων ευκάλυπτοι πλατάνια αλμυρίκια (αίτημα μείζονος μειοψηφίας).
-Απόδοση εντάλματος προπληρωμής-Απαλλαγή υπολόγου υπαλλήλου.
-Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη μετατόπισης δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας στον οικισμό ΄΄Μερτικέϊκα΄΄ στην Δ.Κ. Ξυλοκάστρου.
-Έγκριση 2ου ΑΠΕ, τακτοποιητικός του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» αρ μελ 25/2012

Εγκλωβισμένος ο δραπέτης Ιλίρ Κούπα

Την ώρα που οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα από το κινητό του Κόλα, ο κλοιός γύρω από τον Ιλίρ Κούπα σφίγγει όλο και περισσότερο...
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες αστυνομίας και στρατού στην ευρύτερη περιοχή των ορίων μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του συνεργού του Κόλα, επίσης δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε μετά τη συμπλοκή.

Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του Κούπα, σύμφωνα με την αστυνομία
Αξιωματικοί της αστυνομίας που χειρίζονται την υπόθεση, θεωρούν πως ο Ιλίρ Κούπα κρύβεται σε χαράδρα και έχει εγκλωβιστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν δημιουργήσει κλοιό γύρω του. Φαίνεται να μην μπορεί να βγει από εκεί για να αναζητήσει καταφύγιο ώστε να προμηθευτεί και με τρόφιμα. Υπενθυμίζεται πως ο επιστήθιος φίλος του Κόλα, πέταξε μετά τη συμπλοκή το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε και ένα τάπερ με μαγειρεμένο ρύζι και πατάτες.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ έχουν αποκλείσει όλα τα μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι έμποροι ναρκωτικών. Ερευνούν ακόμα και τις σπηλιές της περιοχής και θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να εντοπίσουν τον Κούπα. Στις έρευνες παίρνει μέρος ελικόπτερο της αστυνομίας, ενώ μεγάλη βαρύτητα δίνεται και στις θερμικές κάμερες, που άλλωστε ήταν εκείνες που ''κάρφωσαν'' τον Μάριαν Κόλα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.
 Εν τω μεταξύ η αστυνομία ανακοίνωσε χθες το απόγευμα τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, που έδειξαν που είχε χρησιμοποιήσει το καλάσνικοφ που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία ο Μάριαν Κόλα. Όπως διαπιστώθηκε δεν είχε σκοτώσει με αυτό την άτυχη Κατερίνα από τα Ίσθμια και τον αστυνομικό Γιώργο Ανδριτσόπουλο στο Δίστομο, αλλά είχε πυροβολήσει τουλάχιστον 23 φορές με αυτό.
ΚΑΛΥΚΕΣ ΜΕΡΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ - ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΛΥΚΕΣ
6 21-07-2013 Ενέδρα αστυνομικών στην Βροσύνα Ιωαννίνων
8 16-06-2013 Συμπλοκή με αστυνομικούς στη Βοιωτία
3 05-07-2013 Μπλόκο αστυνομίας στην Άρτα
6 05-07-2013 Σε κλεμμένο αγροτικό που άφησαν στην Φιλιππιάδα
newsit.gr

Τουρκάλες με λαμέ και γούνες τραγουδούν σε Ορθόδοξο ναό σε σίριαλ που προβλήθηκε χθες από μεγάλο ελληνικό κανάλι!


Στο επεισόδιο της τουρκικής σειράς που προβάλλεται καθημερινά στην Ελλάδα τραγουδίστριες περνούν από οντισιόν μέσα σε βυζαντινή εκκλησία- μνημείο στην Κωνσταντινούπολη!
Η εξέδρα και τα φώτα στήθηκαν, οι μουσικοί πήραν θέση, τα όργανα άρχισαν να παίζουν και η οντισιόν ξεκίνησε με τις ...ερμηνεύτριες να τραγουδούν για ντέρτια και καημούς. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Κυριάκος: Δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις για επιτάχυνση

Kyriakos-Mitsotakis
Μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε με νόημα τα εξής:
“Δόθηκαν σαφείς κατευθύνσεις σε όλα τα υπουργεία για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου”, ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σημειολογικά βρήκε πρώτος από το Μέγαρο Μαξίμου, και μίλησε στους δημοσιογράφους.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άλλωστε είναι εκείνος που σηκώνει το κύριο βάρος στη στρατηγική της κυβέρνησης για “ξεφούσκωμα” του δημοσίου από έναν σημαντικό αριθμό υπαλλήλων, στο πλαίσιο των σχετικών δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα έναντι της τρόικας.

ysterografa.gr

Τέλη κυκλοφορίας… κάθε μήνα, και όχι ανά έτος

teli-kykloforias
Μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ημερησία”.
Το σχέδιο στοχεύει στον εξορθολογισμό του μέτρου, και προβλέπει ότι αντί οι κάτοχοι Ι.Χ. να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας μια φορά τον χρόνο, στο τέλος του έτους, θα πληρώνουν κάθε μήνα.
Έτσι, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητό τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να το κάνουν πληρώνοντας το ισόποσο τίμημα.

Ο Σαμαράς… τραβάει από το μανίκι τους υπουργούς

Antonis-Samaras-Takis-Baltakos
Η σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αναμένεται να θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες του παρελθόντος. Ή μάλλον, μόνο σε κάτι… καθώς ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι και πάλι ξεκάθαρος και αυστηρός, αναφορικά με την υποχρέωση των αρμοδίων υπουργών να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στον τομέα ευθύνης τους έναντι της τρόικας, προκειμένου να μην βρεθεί η χώρα εκτεθειμένη.
Θα είναι φυσικά η πρώτη συνεδρίαση του εν λόγω οργάνου, με τη νέα σύνθεσή του, με κυριότερες αλλαγές την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γιάννη Μιχελάκη στη θέση του Αντώνη Μανιτάκη και του Ευρυπίδη Στυλιανίδη αντίστοιχα.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει ότι ποντάρει στους νέους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, ενώ και εκείνοι αποδείχτηκαν περισσότερο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί στη συγκυρία, και την αναγκαιότητα να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε να μην υπάρξει κενό ή πρόβλημα στη χρηματοδότηση της χώρας.
Στη συνεδρίαση του συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, ο Αντώνης Σαμαράς θα… τραβήξει από το μανίκι τους υπουργούς. Και θα τους επισημάνει ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση δρομολόγηση και τελική υλοποίηση των δράσεων που έχουν αναλάβει, με έμφαση στο θέμα της κινητικότητας-διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων.
Το ορόσημο του Σεπτεμβρίου πλησιάζει, και η κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια να κριθεί αρνητικά από την τρόικα στη νέα αξιολόγηση που έρχεται.

Με τη δική του ατζέντα προσέρχεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σημερινή συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να θέσει επί τάπητος συγκεκριμένα ζητήματα που έχει διαπιστώσει, σε αυτές τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του νέου κυβερνητικού σχήματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, να ζητήσει περισσότερο τακτικές συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, ώστε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση του κυβερνητικού έργου και χάραξη προτεραιοτήτων, καθώς και follow up για τις δράσεις που θα πρέπει να δρομολογούνται κάθε φορά άμεσα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα αποφεύγονται… παρανοήσεις και αιφνιδιασμοί, ενώ θα επιτευχθεί στην πράξη η καλύτερη δυνατή συνεργασία και ένας ουσιαστικός συντονισμός μεταξύ των υπουργών.
Σημειώνεται ότι στο κλίμα αυτό είχε κινηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και όταν η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν τρικομματική, με τη συμμετοχή δηλαδή και της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Το βασιλικό μωρό έχασε στο Twitter από Ομπάμα και Πάπα

Royal-baby-Twitter
Twitter @EmOikonomidis
Στην εποχή των social media και την απόλυτη “ηγεμονία” του Twitter, του πιο εγκεφαλικού και άμεσου από αυτά, η γέννηση του βασιλικού μωρού, του γιου της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γουίλιαμ, δηλαδή του… εγγονού της Νταϊάνα, κυριάρχησε ολοκληρωτικά στον ιστό του διαδικτύου.
Οι λάτρεις των social media μάλιστα περίμεναν τα τελικά, επίσημα αποτελέσματα από τη διεύθυνση του Twitter, ώστε να διαπιστωθεί και αριθμητικά το πλασάρισμα της συγκεκριμένης είδησης σε σχέση με άλλες, αντίστοιχα “εκκωφαντικές” τυς τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα λοιπόν με την ετυμηγορία των αριθμών, οι αναφορές στη γέννηση του βασιλικού μωρού έφτασαν τα 25.300 tweets ανά λεπτό, όταν ανακοινώθηκε το χαρμόσυνο γεγονός, ενώ το hashtag #royalbaby χρησιμοποιήθηκε περισσότερες από 900.000 φορές.
Η άφιξη του νεαρού πρίγκιπα ωστόσο δεν κατάφερε να “ματσάρει” τα αντίστοιχα ρεκόρ που είχαν καταγράψει η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία Έδρα, και πολύ περισσότερο η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Νοέμβριο.
Πιο συγκεκριμένα, η εκλογή του νέου Ποντίφικα είχε καταγράψει 132.000 tweets το λεπτό, ενώ η επικράτηση του Μπαράκ Ομπάμα απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ στο Twitter, με 237.000 tweets ανά λεπτό.

ysterografa.gr

Πολυνομοσχέδιο: Το τελικό κείμενο για ΑΣΕΠ, Οικονομικό Παρατηρητήριο

Το eeiπολυνομοσχεδίου με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής που έγιναν από τους υπουργούς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στη Βουλή δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, εστιάζοντας σε αυτές.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΜΕΣΩ «ΣΚΛΗΡΟΥ» ΚΑΙ «ΜΑΛΑΚΟΥ» ΑΣΕΠ
Άρθρο 90
Διαθεσιμότητα

Εκκίνηση για την πρόσληψη 50.000 ανέργων στους δήμους

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να μπουν οι τελικές υπογραφές από τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έναρξη του προγράμματος του ΟΑΕΔ, σχετικά με την απορρόφηση από τους δήμους 50.000 ανέργων που προέρχονται από οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο.
Οι ακριβείς όροι και οι προϋποθέσεις, αναμένεται να  ανακοινωθούν μετά από την υπογραφή των υπουργικών αποφάσεων, ενώ η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους δεν αποκλείεται να αρχίσει ακόμα και μέσα στον επόμενο μήνα.
Φορείς υλοποίησης του προγράμματος, αναμένεται να είναι οι δήμοι, οι δημοτικές επιχειρήσεις κλπ.
Το πρόγραμμα θα αφορά στη δημιουργία θέσεων εργασίας γενικών καθηκόντων, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές θα έχουν «ταβάνι» τα 500 ευρώ. Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΑΕΔ, οι τομείς εργασίας θα είναι οι εξής:
  • Δασοπροστασία, αναδάσωση και φύλαξη υψηλού φυσικού κάλλους
  • Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία σε φτωχές γειτονιές της Αθήνας
  • Εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές
  • Οδική ασφάλεια μαθητών
  • Εργασία στα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία
  • Συλλογή και διάθεση μεταχειρισμένων ρούχων
  • Προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (φροντίδα ηλικιωμένων κλπ)
  • Διατήρηση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς
  • Συντήρηση και κατασκευή δρόμων και αθλητικών υποδομών
  • Καθαρισμός παραλιών, παράκτιων ακτών, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε μικρή κλίμακα.
Μοριοδότηση
Για την επιλογή των δικαιούχων, θα ακολουθηθεί η διαδικασία της μοριοδότησης με ανώτατο όριο τους 36 μήνες ανεργίας. Ειδικότερα, οι άνεργοι για διάστημα έως 12 μήνες θα παίρνουν ένα μόριο το μήνα, οι άνεργοι για διάστημα από 12 έως 24 μήνες θα παίρνουν 1,5 μόριο το μήνα, ενώ οι άνεργοι από 24 έως 36 μήνες θα μοριοδοτούνται με 2 μόρια. Στη μοριοδότηση θα λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των παιδιών της οικογένειας του υποψηφίου.

Η προκήρυξη για τις 589 θέσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης

edt
Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr) η προκήρυξη αλλά και η φόρμα της αίτησης για την πρόσληψη με δίμηνες συμβάσεις των 589 εργαζομένων για την πρώτη φάση της μεταβατικής Δημόσιας Τηλεόρασης.
Οι 589 θέσεις αφορούν θέσεις:  Διοικητικών καθηκόντων, τεχνικών, προγράμματος, και δημοσιογράφων για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, την Καστοριά, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τα Ιωάννινα, την Ακαρνανία, το Πήλιο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τα Γεράνεια, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Κρήτη, και την Πάτρα.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: 
Να είναι ενήλικοι
Οσοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια να αποδείξουν ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα σε επαρκή βαθμό προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση
Να μην έχουν κώλυμα πρόσληψης
Να κατέχουν τους απαραίτητους τίτλους σπουδών μέχρι την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων
Να μην κατέχουν έμμισθη θέση ή απασχόληση στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα
Να έχουν προϋπηρεσία σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην ειδικότητα που υποβάλλουν αίτηση
Οι άνδρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
Στην προκήρυξη προβλέπεται ειδική κατηγορία ανέργων, που πριμοδοτούνται με 200 μόρια, για τους απολυμένους της ΕΡΤ με την προϋπόθεση ότι «είχαν συνεχή υπηρεσία κατά τα δύο τουλάχιστον τελευταία έτη και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση σε άλλο εργοδότη».
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέχρι τις 14:00 μετά το μεσημέρια της 2ας Αυγούστου.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας στην παρούσα ανακοίνωση θα διατηρηθεί και θα ισχύσει σε οποιαδήποτε επόμενη διαδικασία για την πλήρωση θέσεων μέχρι του συνολικού αριθμού των 2.000 ατόμων.

Δημόσιο: Φεύγουν άλλοι 19.300-Στο στόχαστρο υπουργεία, οργανισμοί, ΟΤΑ

Οι υπάλληλοι των υπουργείων αλλά και εποπτευόμενων οργανισμών (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ) πρόκειται να μπουν στο στόχαστρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδριάζει σήμερα στις 10 υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 19.300 υπαλλήλων που πρόκειται να οδηγηθούν φέτος σε διαθεσιμότητα (17.300) ή απολύση (2.000).
Με δεδομένο ότι η προηγούμενη απόπειρα της κυβέρνησης που είχε αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά, Δ. Σταμάτης, παρά τις επιστολές επί επιστολών προς τους υπουργούς είχε αποτύχει παταγωδώς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει πάνω του όλη τη διαδικασία, καθώς, όπως έλεγε κυβερνητικός παράγοντας στην aftodioikisi.gr, «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αποτυχίας».
Αυτό θα είναι και το νόημα της πρωθυπουργικής ομιλίας προς τους καλώντας τους να επισπεύσουν αφενός τη διαδικασία αξιολόγησης στα υπουργεία τους και αφετέρου να δώσουν τις περίφημες λίστες με τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση εποπτευόμενους φορείς.  Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα νέα οργανογράμματα όλων των υπουργείων πλην αυτών του Δημόσιας Τάξης και Εθνικής Άμυνας, «περισσεύουν» περί τις 2.500 με 2.800 θέσεις (μαζί με το υπουργείο Οικονομικών). Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση το Σεπτέμβριο αναζητά περίπου 4.800 εργαζόμενους στο δημόσιο για να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας των 12.500 και, κυρίως, ακόμη 12.500 «διαθέσιμους» έως το Δεκέμβριο μαζί με ακόμη 2.000 που θα οδηγηθούν σε απόλυση, είναι σαφές ότι το μεγάλο βάρος πέφτει στους εποπτευόμενους φορείς οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν αξιολογηθεί.
Κεντρικό ρόλο Μητσοτάκης, Μιχελάκης
Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr στο τραπέζι υπάρχει η περίφημη λίστα Σταμάτη με τους 34 οργανισμούς ωστόσο αφενός βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και αφετέρου η «δεξαμενή» αυτή θα πρέπει να διευρυνθεί ώστε  να επιτευχθεί ο στόχος των 17.300 «διαθέσιμων» και τους περίπου 2.000 που θα οδηγηθούν σε απόλυση. Δηλαδή, σύνολο, 19.300 υπάλληλοι.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη που από τη θέση του έχει συντονιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα, κεντρικό ρόλο αναμένεται να παίξει και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, καθώς στους ΟΤΑ και στα Νομικά τους Πρόσωπα δεν έχει προχωρήσει παρά ελάχιστα η αξιολόγηση δομών και, στη συνέχεια, υπαλλήλων.
Επιπλέον για μία ακόμη φορά αναζητούνται οι επίορκοι υπάλληλοι, με επίκεντρο αυτούς που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά πτυχία.
Στη σημερινή συνεδρίαση εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς αναμένεται να συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Β. Βενιζέλος, προκειμένου να δοθεί μήνυμα και στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες.

Ο Φωτόπουλος αποχωρεί από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ!

foto
Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε απόψε στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο Νίκος Φωτόπουλος, προειδοποιώντας παράλληλα για κίνδυνο διάλυσης της Ομοσπονδίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. «Η ΓΕΝΟΠ πεθαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανοιχτή επιστολή.
Ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.
Αναφορικά με τα προβλήματα της Ομοσπονδίας ο κ. Φωτόπουλος επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές ότι ενώ εξέλεξαν μέλη στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας που κάθε μήνα καλύπτονται με συνδικαλιστική άδεια, δεν αποδίδουν τη συνδρομή τους. Επισημαίνει δε ότι οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας είναι επί τρεις μήνες απλήρωτοι.
Ο κ. Φωτόπουλος καταλογίζει επίσης έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι «Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».
Σε δήλωσή του τέλος αναφορικά με την αύξηση του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ο κ. Φωτόπουλος επισημαίνει ότι « Η αύξηση αυτή είναι ένα ακόμα χαράτσι στις πλάτες των εκατομμυρίων φτωχών και άνεργων συνανθρώπων μας που σκοπό και στόχο έχει να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα που δημιουργήθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από την εφαρμογή των απαράδεκτων αποφάσεων όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων 13 ετών στον τομέα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας».
ysterografa.gr

Στο 160,5% το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat!

Στο 160,5% το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat!Το υψηλότερο δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ εξακολουθεί να έχει στην Ευρώπη η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα, Δευτέρα, η Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Συγκεκριμένα, το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 160,5%, έχοντας αυξηθεί κατά 24,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2012 και κατά 3,7% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012! Ακολουθούν η Ιταλία (130,3%), η...

Η επιστολή Σαμαρά, ο Παραβαρδάριος Οίνος και άλλα «ασήμαντα» γεγονότα…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν χρειάζεται να έχουμε την παραμικρή αμφιβολία.

Αν είχε υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση των Σκοπίων,  θα είχε βουίξει ο ντουνιάς.

Το τι εκφράσεις θα είχαν ακουστεί, δεν λέγεται.

Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου κάποιες συνιστώσες θεωρούν ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και η Μακεδονία στους Σκοπιανούς, θα είχε σηκώσει τον κόσμο στο ποδάρι.

Επομένως, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τίποτε το άξιο λόγου δεν έχει συμβεί γύρω από το εθνικό θέμα.

Προφανώς, έτσι θα είναι.

Διαφορετικά, κάτι θα είχε φθάσει στα αυτιά μας.

Eκθεση "Εργα Τεχνης και Πολιτισμου" - Ναυπλιο 5, 6, 7 Αυγουστου 2013