Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σόιμπλε: Να ανακαλύψει η Ελλάδα εκ νέου τον εαυτό της

soible
«Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει τη δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συζήτηση που είχε με πέντε επιχειρηματίες, μέλη της Ένωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων στην Γερμανία, τους Τόμας Μπάουερ, Μάνφρεντ Φουκς, Έντβιν Κολ, Φρανκ Στράουμπ και ‘Αντον Βέρχαν, την οποία μεταφέρει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung.
Η πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι «σε μεγάλο βαθμό σωστή», λέει ο κ. Στράουμπ, αλλά συνεχίζει: «Αυτοί οι Έλληνες, όμως! Ο Σόιμπλε δεν είναι κανένας υπομονετικός άνθρωπος, αλλά με την Ελλάδα έχει όλη την υπομονή του κόσμου. Η μέθοδός του είναι: καρότο (βοήθεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την νεανική ανεργία) και μαστίγιο (μέτρα λιτότητας)», για να απαντήσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ότι «αν δεν μειώσουμε γρήγορα τη νεανική ανεργία στην Ευρώπη, θα χάσουμε ως κράτη και ως κυβερνήσεις την υποστήριξη των πολιτών μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Μπάουερ, ο οποίος είναι και ταμίας των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υποστηρίζει ότι δεν είναι και τόσο εύκολο να βρεθεί το σωστό μείγμα «ανάμεσα στην απίστευτη πίεση, αλλά και στην ανάγκη να δοθεί στους Έλληνες μία ευκαιρία».
Όλοι οι παριστάμενοι επιχειρηματίες έχουν εμπειρίες από την Ελλάδα, κατά βάση αρνητικές. Ο κ. Κολ δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται τους Έλληνες, καθώς συναλλάσσεται μαζί τους εδώ και πολλά χρόνια και εκφράζει τον εκνευρισμό του για την μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. «Γιατί δεν αξιοποιείται το CD, ακόμα και αν πρέπει να ασκηθεί πίεση από τον ΟΟΣΑ;», αναρωτιέται ο κ. Κολ και σημειώνει ότι υπάρχει και ρήγμα στην ελληνική κοινωνία, στην οποία οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Ο κ. Σόιμπλε απαντά ότι «η δημιουργία μίας λειτουργικής κατά τα κοινά πρότυπα φορολογικής διοίκησης είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα φέρει εις πέρας» και προσθέτει ότι η κοινωνική ανισότητα στην Ελλάδα «από ορισμένες απόψεις είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι αλλού».
Ο Γερμανός υπουργός αναγνωρίζει ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι υποφέρουν, αλλά διευκρινίζει ότι η αιτία δεν εντοπίζεται στο Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες, αλλά στο γεγονός ότι η ελίτ της χώρας επί δεκαετίες απέτυχε. «Η Ελλάδα θα πρέπει εκ νέου να ανακαλύψει τον εαυτό της και σε αυτό μπορούμε και θέλουμε να βοηθήσουμε, όμως τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να τις κάνουν οι ίδιοι οι Έλληνες. Στο βαθμό που η Ελλάδα θα επιδεικνύει την δύναμη να εκπληρώνει τους όρους της ΕΕ, θα είμαστε απέναντί της αλληλέγγυοι. Κάθε άλλη στάση θα κατέστρεφε την Ευρώπη», δηλώνει χαρακτηριστικά.

ysterografa.gr

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, 0-0 με τη Στουτγκάρδη

osfp
Υπό το βλέμμα του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος έφτασε στη Γερμανία συνοδευόμενος από τον Πιερ Ισά, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με την Στουτγκάρδη στο πρώτο φιλικό επί γερμανικού εδάφους. “Αλλη ομάδα” οι ερυθρόλευκοι σε σχέση με τα φιλικά στην Αυστρία.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ανδριανού στο ΟΑΚΑ

andrianos2
Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο συγκρότημα των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός.

Ο κ. Ανδριανός διαπίστωσε την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο και τα προβλήματα που συνθέτουν μια εικόνα εγκατάλειψης σε ορισμένες εγκαταστάσεις που δεν τιμά την ιστορία του χώρου και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά, περιέγραψαν στον Υφυπουργό άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις και ειδικότερα πολίτες με κινητικά προβλήματα, που εξέφρασαν τα παράπονά τους για το ότι δεν λειτουργούν τα ειδικά αναβατόρια, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση στους χώρους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού είχε στη συνέχεια σύσκεψη με το ΔΣ του ΟΑΚΑ και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου έδωσε σαφείς εντολές να προχωρήσουν άμεσα όλες οι αναγκαίες δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και την συντήρηση των εγκαταστάσεων.

31χρονη ΡΟΜΑ είχε "ρημάξει" οικίες στο Κιάτο

Σημερα (26-7-2013) Εξιχνιάστηκαν , ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου , 5 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Κιάτου Κορινθίας , ενώ για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας 31χρονης ημεδαπής ΡΟΜΑ , για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών !!!
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση , αξιοποίηση και διασταύρωση στοιχείων , προέκυψε ότι η 31χρονη , κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2011 , είχε διαπράξει τις εξής περιπτώσεις κλοπών:
Την 1-12-2011 το μεσημέρι , στο Κάτω Διμηνιό Κορινθίας , διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα , δύο φορητούς υπολογιστές και διάφορα χρυσαφικά.
Την 5-12-2011 το μεσημέρι , στο Κιάτο Κορινθίας , διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε έναν φορητό υπολογιστή και διάφορα χρυσαφικά.
Την 5-12-2011 το μεσημέρι , στο Κιάτο Κορινθίας , διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρήματα , χρυσαφικά και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές.
Την 23-12-2011 το πρωί , στο Κιάτο Κορινθίας , διέρρηξε οικία ημεδαπού και αφαίρεσε χρήματα και χρυσαφικά.
Την 26-12-2011 το πρωί , στο Κιάτο Κορινθίας , διέρρηξε οικία ημεδαπής και αφαίρεσε χρυσαφικά.
Από την παραπάνω εγκληματική της δράση , είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που αγγίζει τις 21.000 ευρώ !!!
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Ηλιοβασίλεμα στο Δερβένι Κορινθίας...



 Ντίνα Γεωργαντοπούλου

Πανό διαμαρτυρίας στο Βραχάτι... Δεν τους επέτρεψαν να γίνει εκδήλωση με δημοτικά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.(VIDEO - ΦΩΤΟ)


Σε κοινωνική διαμαρτυρία εξελίχθηκε χθές το βράδυ στο Βραχάτι ο εσπερινός προς τιμήν της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής.
Tα μέλη της τοπικής κοινότητας Βραχατίου , είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας.
Σε αυτό ανέφεραν ότι μετά απο 11 χρόνια η Μητρόπολη δεν επάτρεψε να γίνει εκδήλωση με δημοτικά στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.
Το πανό αυτό πήγε και το κατέβασε ο παπάς της ενορίας με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί ο κόσμος και να γιουχάρει τον ιερέα.
Ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων της περιοχής.
Απο την πλευρά της Μητρόπολης αναφέρουν ότι είναι παράλογο να στήνεται πανηγύρι μέσα στην εκκλησία την οποία επισκέπτονται χιλιάδες πιστοί για να προσευχηθούν…!
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Τσάκωνας αντιτείνει ότι αυτό γίνεται 11 χρόνια και δεν δημιουργήθηκε ποτέ πρόβλημα.

http://korinthostv.blogspot.gr

Ετοιμάζεται κάτι με κατασχέσεις πρώτης κατοικίας;

Του Άγη Βερούτη
Κάποιες παρατηρήσεις ενός φίλου που με προβληματίζουν:

-Στην επικείμενη αναθεώρηση του Μνημονίου, ετοιμάζεται να καταργηθεί ο φόρος μεταβίβασης.

-Ήδη οι εταιρίες ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης Real Estate εξαιρούνται από την πληρωμή του λεγόμενου ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι).

Κυκλοφορούσαν, οπλοφορούσαν και πυροβολούσαν άσκοπα στο Ξυλόκαστρο .

Συνελήφθησαν, σήμερα (26-7-2013) το μεσημέρι, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 47,27 και 20 ετών αντίστοιχα, για άσκοπους πυροβολισμούς.
 korinthostv.blogspot.gr

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 27 Ιουλίου στο Μεσινό Φενεού

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΜΕΣΙΝΟΥ σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου ΡΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, διοργανώνει το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα από 9:00΄ πμ. έως 13:00΄ μμ. Εθελοντική Αιμοδοσία, στην αίθουσα  του Συλλόγου (πρώην Δημοτικό Σχολείο Μεσινού), με σκοπό την ανανέωση της Τράπεζας Αίματος.

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο στο ΜεσινόΚαλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες μας να βρίσκονται εκεί, σε ένα ακόμα ραντεβού με την Aνθρωπιά .Αν δεν είχες την ευκαιρία να γίνεις αιμοδότης κάντο τώρα. Η διαδικασία συλλογής είναι απλή, ασφαλής  και διαρκεί μόνο 8 – 10 λεπτά. Το αίμα που θα δώσεις αποτελεί ένα πολύ μικρό μέρος της συνολικής ποσότητας αίματος του ανθρώπινου οργανισμού και απαιτείται λίγος χρόνος για να αναπληρώσει ο οργανισμός τον όγκο αίματος που του έλειψε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο υποκατάστατο του αίματος. Το ανθρώπινο αίμα δεν μπορεί να παρασκευασθεί και μόνο ο άνθρωπος μπορεί να το προσφέρει, σε άνθρωπο.

Καλούμε, λοιπόν, όλους να αιμοδοτήσουν, επιδεικνύοντας ανθρώπινη ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, αφού διαθέτοντας μόνο 10 λεπτά από το χρόνο μας, προσφέρουμε ότι πολυτιμότερο υπάρχει, TH ΖΩΗ!

Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer 2013 στο Βραχάτι

Ξεκινά η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer 2013 στο Βραχάτι
Στην παραλία του Βραχατίου από 26 έως 28 Ιουλίου 2013 θα διεξαχθούν  οι  αγώνες  της  τελικής  φάσης  του 13ου  Πανελλήνιου  Πρωταθλήματος Beach Soccer 2013.
Ο τελικός του πρωταθλήματος  και ο αγώνας επίδειξης Beach Soccer Hellas – All Star θα μεταδοθεί από το Novasport, αλλά και στιγμιότυπα στην εκπομπή Beach Soccer Action στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Η Πανελλήνια Ένωση Ποδοσφαίρου Άμμου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Βέλου -  Βόχας   κ. Αννίβα  Παπακυριάκο, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Βέλου -  Βόχας  κ. Τάκη  Μαρινάκο καθώς και την Δ/νση του Alkyon Resort Hotel & Spa για την βοήθειά τους στην  υλοποίηση της τελικής φάσης του 13ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer.

Σήμερα Παρασκευή 26/7/2013 στις  15:00 στο Cafe Lab στην παραλία Βραχατίου παρουσία εκπροσώπων  των ομάδων έγινε η κλήρωση:
 αγωνιστική             (Παρασκευή 26/7/2013)
18.00               Chantat  Ηθοποιοί
19.00                Una Manita  Ρωμαίοι

 αγωνιστική            (Σάββατο 27/7/2013)
11.30               Una Manita  Ηθοποιοί
12.30               Ρωμαίοι  Chantat

 αγωνιστική            (Σάββατο 27/7/2013)
17.30               Ηθοποιοί  Ρωμαίοι
18.30               Chantat  Una Manita

(Κυριακή 28/7/2013)
17.30               ΤΕΛΙΚΟΣ
18.30               Beach Soccer Hellas – All Stars

Αποδεσμεύθηκε ο Άρης Γιαννακόπουλος από τον Αστέρα Δερβενίου

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοίνωσε την αποδέσμευση του ποδοσφαιριστή Άρη Γιαννακόπουλου, έπειτα από δική του επιθυμία, λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η διοίκηση της κυανόλευκης ομάδας του Δερβενίου  ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την άψογη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, στα δύο χρόνια που ήταν στον Αστέρα και  του εύχεται να έχει καλή τύχη σε ότι επιλέξει στο μέλλον.

Ελεύθερος ο Νίκος Κολιμάδης

Μετά από 2 χρόνια στο Δερβένι, ο Νίκος Κολιμάδης έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα.
Το απόγευμα της Πέμπτης (25/7) ο έμπειρος τερματοφύλακας πήρε την ελευθέρας του και πλέον, βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Όπως αναφέρουν πάντως οι πληροφορίες, ο Κολιμάδης δεν κλείνει την πόρτα στον Αστέρα και θα περιμένει πρώτα τη διοίκηση των "κυανόλευκων", για να συζητήσουν το ενδεχόμενο ανανέωσης. Ήδη πάντως, ο παίκτης έχει στα χέρια του προτάσεις από Ολυμπιακό Λουτρακίου, Πανκαμαριακό και Ατρόμητο Χιλιομοδίου.

Το μέλλον του θα ξεκαθαρίσει μες τις επόμενες μέρες, με τον ίδιο να έχει διάθεση να μείνει στο Δερβένι ωστόσο, θα φανεί από τις προθέσεις του Αστέρα, το αν θα γίνει συζήτηση ή όχι. Ο ίδιος δεν βιάζεται να πάρει την απόφασή του, θα ζυγίσει όλα τα δεδομένα και θα αποφασίσει για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Κ.S

Φύλακες για το Κάστρο Ακροκορίνθου και τον Αρχαιολογικό χώρο Λεχαίου.

 
Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ,  θα προσλάβει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 3 άτομα, (Άνεργους έως 35 ετών), για την υλοποίηση προγράμματος  Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού  στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.). ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, Δύο θέσεις ΔΕ Φύλακες Ημέρας, Κάστρο  Ακροκορίνθου και Μία θέση ΔΕ Φύλακες Ημέρας, Αρχαιολογικός χώρος Λεχαίου. Υποβολή  αιτήσεων έως Σάββατο 3 Αυγούστου, πληροφορίες κα. Σπηλιοπούλου  τηλ. 6944103444, (10.00 – 14.00 το πρωί και 18.00 – 20.00 το βράδυ)

105 επιδοτούμενες θέσεις στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης μέσω των σχετικών προγραμμάτων, θα διαθέσει 50 επιδοτούμενες θέσεις για τον Παιδικό Σταθμό Ξυλόκαστρου, 25 για τον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου και 30 για το ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου.
Αιτήσεις και υποβολή δικαιολογητικών έως την 1η Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι.
 Πληροφορίες στο ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου από 8:30 έως 14:30 (Τηλ. 27430-22343 κα Στεργίου Βασιλική) και στη ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε. από 07:30 έως 15:30 (Τηλ. 27433-60228 κ. Δεκούσης Γεώργιος), στον Παιδικό Σταθμό Ξυλοκάστρου κα Κούσπαρη Ελένη τηλ.2743028311, στον Παιδικό Σταθμό Δερβενίου κα. Σαφτουλή Γεωργία τηλ.2743032804 και στα γραφεία του ΝΠΔΔ ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ κα Ράλλη Αντωνία τηλ. 2743360255

Δημόσιοι υπάλληλοι: Πότε συμφέρει η αποχώρηση

Μετά την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος στον Δημόσιο τομέα (ν. 3865/2010), ωφελημένοι θεωρούνται οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι, για τους οποίους συμφέρει η συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας τη διετία 2011-2012.

Το συγκεκριμένο διάστημα ισχύουν ευνοϊκότερες διατάξεις για τους άντρες, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης με μειωμένα όρια για τους πατέρες ανήλικων παιδιών.

Επομένως δεν συμφέρει τους άντρες η αναγνώριση πλασματικών ετών για τη συμπλήρωση 25ετίας μέχρι 31-12-2010. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος συνταξιούχος θα «εγκλωβιστεί» μέχρι το 65ο έτος στο Δημόσιο ή στην καλύτερη περίπτωση θα πάρει μειωμένη στο 60ό έτος.

Είναι, δηλαδή, υπαρκτός ο κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να χάσουν ευεργετικές ρυθμίσεις αν βασιζόμενοι σε μία άπληστη διαδικασία προσαύξησης της σύνταξης κάνουν αλόγιστες εξαγορές πλασματικών ετών. Αυτό καθώς ορισμένοι από τους πλασματικούς χρόνους λειτουργούν αναδρομικά και προστίθενται στο σύνολο των ετών ασφάλισης που έχει ο ασφαλισμένος πριν από την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Συγκεκριμένα με βάση τον Ν. 3865/2010 ο πλασματικός χρόνος για τα τέκνα προσμετράται όσον αφορά τη χρήση του από τους ασφαλισμένους του Δημοσίου επιπλέον από το πλαφόν που θέτει ο νόμος για τα τέσσερα έτη το 2011 και για τα πέντε έτη το 2012.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι ως ημερομηνία αναγνώρισης του εν λόγω χρόνου λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου, δηλαδή η 21η Ιουλίου 2010.

Έτσι ο πλασματικός χρόνος των τέκνων, εφόσον εξαγοράζεται, προστίθεται στον πραγματικό χρόνο ασφάλισης τον Ιούλιο του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι -εφόσον επαρκεί ο χρόνος- είναι εφικτή η συμπλήρωση της 25ετίας και η θεμελίωση δικαιώματος με τις διατάξεις που ίσχυαν μέχρι το 2010.

Αντίστοιχο είναι και το αποτέλεσμα που επέρχεται με την εξαγορά του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, καθώς θεωρείται εξαγορασμένος για την περίοδο που είχε υπηρετηθεί. Επομένως αθροίζεται με τον χρόνο ασφάλισης που είχε διανυθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010. Έτσι εάν ο ασφαλισμένος προτίθεται να θεμελιώσει με τις διατάξεις που ισχύουν μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός με αυτούς του είδους τις αναγνωρίσεις ώστε να μην τεθεί εκτός προγραμματισμού.

Πάντως, πρέπει να επισημανθεί πως για τους τρίτεκνους δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς το δικαίωμά τους ούτως ή άλλως γεννάται μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 και δεν το χάνουν όσο χρόνο και από όποιες κατηγορίες αναγνωρίσουν.
 
forologikanea.gr

Εορτάζει ο Άγιος Παντελεήμων στα Μαύρα Λιθάρια


 Εορτάζει αύριο ο Ενοριακός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος στα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου. Απόψε παραμονής της εορτής θα ψαλεί Εσπερινός από Ιερεις της περιοχής , ενώ αύριο Σάββατο 27 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί πανυγηρική Θεία λειτουργία.
Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Δυτικής Κορινθίας όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

"Τα έκανα θάλασσα, θέλω να πεθάνω" δήλωσε ο μηχανοδηγός που βύθισε στο πένθος την Ισπανία


Παραδέχτηκε ότι έτρεχε με 190χλμ/ώρα στη στροφή που το όριο ήταν μόλις 80χλμ/ώρα. Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ισπανίας.
Η ισπανική αστυνομία θα ανακρίνει σήμερα τον μηχανοδηγό της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας υψηλής ταχύτητας, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο μιας από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην Ευρώπη που στοίχισε τη ζωή σε 80 ανθρώπους.

Το τρένο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Μαδρίτη στη Φερόλ με 218 επιβάτες, εκτροχιάστηκε σε μια στροφή το βράδυ της Τετάρτης κοντά στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα.

Ο μηχανοδηγός Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι το τρένο έτρεχε με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων ανά ώρα σε μια στροφή όπου το όριο ταχύτητας είναι 80 χ.α.ώ., έχει τεθεί υπό κράτηση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται και η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει συλληφθεί διότι επέδειξε «αμέλεια», από «χθες στις 20:00» τοπική ώρα (21:00, ώρα Ελλάδας).
Είναι ανάμεσα στους 87 τραυματίες του δυστυχήματος οι οποίοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Η κατάσταση 32 εξ αυτών θεωρείται κρίσιμη.  73 άνθρωποι σκοτώθηκαν επιτόπου, ενώ άλλοι 7 υπέκυψαν σε νοσοκομεία

«Τα έκανα θάλασσα. Θέλω να πεθάνω», φέρεται να είπε ο Γκαρθόν μετά το δυστύχημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Μούντο. Σημειώνεται ότι όπως αποκαλύφθηκε, ο μηχανοδηγός ήταν μανιακός με την ταχύτητα και μάλιστα ανέβαζε φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο facebook με το κοντέρ του τρένου να δείχνει 200 χλμ/ώρα!Δείτε εδώ τη σχετική είδηση 
newsit.gr

Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα σωματεμπορίας που δρούσε στην Ελλάδα


Απελευθερώθηκαν 20 κοπέλες και αγόρια "σκλάβοι" του σεξ 
-Ηταν όμηροι διεθνούς κυκλώματος σωματεμπορίας που δρούσε στην Ελλάδα 
- Έταζαν ταξίδι σωτηρίας με νόμιμη δουλειά και καλά χρήματα
- Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς δρούσε το κύκλωμα
- Εξανάγκαζαν κοπέλες να εκπορνεύονται και αγόρια να μεταφέρουν ναρκωτικά
- Είχαν βρει και τρόπο να νομιμοποιούν τα χρήματα

ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ – ΜΙΑ «ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

 
ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ – ΜΙΑ «ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ» ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
της Έλενας Χουζούρη
Μια από τις πιο εμβληματικές όπερες του παγκόσμιου οπερατικού ρεπερτορίου, τη Μαντάμα Μπατερφλάι (σύμφωνα με την προφορά του ιταλικού πρωτοτύπου) του Τζιάκομο Πουτσίνι (1858-1924) παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο, στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε σκηνοθεσία Ούγκο ντε Άνα και μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη. Το παρθενικό ανέβασμα της όπερας έγινε στη Σκάλα του Μιλάνου στις 17 Φεβρουαρίου 1904 και στέφθηκε με απόλυτη… αποτυχία!

Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ


Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΑ
Ο Μιχάλης και ο Βασίλης, τα δίδυμα, έχουν μια πολύ αγαπημένη ασχολία, πέρα από το μπάσκετ και τη σκανταλιά: την εξερεύνηση. Χάρη στον παππού τους, το τρίτο μέλος της Ομάδας Φυσικής Εξερεύνησης που έχουν δημιουργήσει μαζί, τα αδέλφια λατρεύουν την περιπέτεια, τα αινίγματα και φυσικά να ανακαλύπτουν τις εκπλήξεις που τους ετοιμάζει ο παππούς τους.
Κάνουν όμως την πιο ενδιαφέρουσα εξερεύνηση αυτό το καλοκαίρι στο χωριό του παππού, την Αλαγονία. Ο χάρτης που πέφτει στα χέρια τους και η πίστη τους στην ύπαρξη θησαυρού στο Σιδεροβάγενο τους οδηγούν σε μια συναρπαστική περιπέτεια στους πρόποδες του Ταϋγέτου, για να ανακαλύψουν... τίποτε άλλο πέρα από την αλήθεια.
Άραγε υπάρχει στ' αλήθεια ο θρυλικός θησαυρός του Σιδεροβάγενου;

Ο θησαυρός του Ταϋγέτου
Μαρία Ρουσάκη
Μίνωας
123 σελ.
Τιμή € 7,20

diastixo.gr

Ρέσλερ: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλο "κούρεμα"

resler1
Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους με συνέντευξή του στο πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg και δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση του ίδιου πρακτορείου.
Η διατήρηση της πίεσης που προκύπτει από τον «τεράστιο» όγκο του ελληνικού χρέους είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι η χώρα εφαρμόζει τις απαραίτητες αλλαγές στην οικονομική πολιτική προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστική, δήλωσε ο κ. Ρέσλερ στη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε έδωσε χθες στο Βερολίνο.

Η ΑΙΓΕΙΡΑ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401ad993ef4aa0c&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hjlc3u3t0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374847438926&sads=qyiiFO14H1JAL6RGrUVhJdYaCA4

Για 33 συνεχή χρονιά, η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει την λιτανεία της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου της Αιγείρας, Αγίου Παντελεήμονος!

Θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΤΑ ΒΑΙΑ" του Σωτήρη Κρητικού, "ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ" του Στέφανου Δολιανίτη και ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (SANTA VENERANDΑ) του Αντώνιου Δ. Σουέρεφ  και Γεράσιμου Σ. Νίνου  !

Μετά το πέρας της λιτανείας θα παιανίσει για πρώτη φορά επίσημα το εμβατήριο "MATHIAS VON DE SCHULEMBURG march" του Γεράσιμου Νίνου καθώς και το "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΑΓΙΚΗ" του Μάνου Χατζιδάκι, σε ενορχήστρωση του Βασίλη Περλικίδη .
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401ad993ef4aa0c&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hjlc7jrr2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374847547481&sads=siObNWMYNUEWvV1bO7PnoCrFZW8
Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8.45 μ.μ., παρουσία του πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη κ. Χρυσοστόμου . 

Το Σάββατο 27 Ιουλίου θα προεξάρχει της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ενώ θα ψάλλει ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγιου Χαραλάμπους Ακράτας, κ. Ελευθέριος Πωλάτος!

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.
 
 

Στο ΕΣΠΑ ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Γενικού Νοσοκομείου Άργου


Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 309.200,00 €.

Ειδικότερα,
«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 309.200,00 €

Το έργο αφόρα στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των κρισίμων αναγκών των δυο κλινικών , ουρολογικής και καρδιολογικής.

Η ουρολογική κλινική χρειάζεται εξοπλισμό που θα τις επιτρέψει να διενεργεί πλήθος χειρουργικών επεμβάσεων οι όποιες δεν πραγματοποιούνται έως σήμερα και παραπέμπονται σε αλλά νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ο προτεινόμενος εξοπλισμός αποτελείται από ουρητηροσκόπια , πιστόλι βιοψίας, διαθερμία υπερήχων , laser ουρολογικών επεμβάσεων και ρεζεκτοσκόπιο.

Η καρδιολογική κλινική χρειάζεται εξοπλισμό για την κάλυψη βασικών και κρισίμων αναγκών της λόγω παλαίωσης του εξοπλισμού ή και έλλειψης αυτού.

Έτσι είναι κρίσιμη η προμήθεια holter πίεσης και αναπνευστήρα μαφ που δεν διαθέτει η κλινική, μόνιτορ μαφ που είναι παλαιωμένα, υπερηχοκαρδιογραφο φορητό και καρδιογράφο 12καναλο που δεν διαθέτει η κλινική και ηλεκτρονικά πιεσόμετρα-οξύμετρα που δεν επαρκούν για τις ανάγκες της κλινικής.

«ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ» ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ

Όταν πρωτοείδα, σε τηλεοπτική προβολή ασφαλώς, τη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του αξέχαστου ηθοποιού-«ιερού τέρατος» Βασίλη Λογοθετίδη, που γυρίσθηκε το 1958, με τίτλο «ΕΝΑΣ ΗΡΩΣ ΜΕ ΠΑΝΤΟΥΦΛΕΣ», αισθάνθηκα ως παιδί ανάμικτα συναισθήματα.
Αισθάνθηκα αφενός μεν Εθνική Υπερηφάνεια, γιατί ο μπαρουτοκαπνισμένος από τις μάχες και δαφνοστεφανωμένος Στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλας, που τον υποδυόταν ο Βασίλης Λογοθετίδης, ήταν διατεθειμένος να πεινάσει και να παγώσει από το κρύο, αυτός και η οικογένειά του, παρά να πουλήσει την Στολή του, την Στρατιωτική του Εξάρτυση και ειδικά το Ξίφος του, για λίγη τροφή και πετρέλαιο, αφετέρου δε θλίψη γιατί ένας Ήρωας σαν κι αυτόν, που είχε δώσει στην Πατρίδα τα καλύτερά του χρόνια, πολεμώντας για την Ελευθερία της, σήμερα φυτοζωούσε μαζί με την γυναίκα του και την κόρη του, ευρισκόμενος σε κατάσταση εξαθλίωσης, λόγω της πενιχρής συντάξεως που ελάμβανε από την Πολιτεία.

Koza Mostra - Desire (official music video)

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι εκπαιδευτικοί

arvanitopoulos
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real FM ότι δεν πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα άλλοι εκπαιδευτικού, ενώ τόνισε ότι αυτοί οι καθηγητές που έχουν να κάνουν με τα επαγγέλματα Υγείας, θα αξιολογηθούν από το υπουργείο Υγείας.
«Κάθε διοικητική αναδιάρθρωση που γίνεται, να εντάσσεται σε ένα Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό. Και από την πλευρά μας αυτό που κάνουμε, είναι να βλέπουμε τις ανάγκες ούτως ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι αυτοί, να καλύψουν κενά σε τομείς του Δημοσίου», επισήμανε αρχικά ο κ. Αρβανιτόπουλος και στη συνέχεια απάντησε για το αν θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κι άλλοι εκπαιδευτικοί:

«Εκπαιδευτικοί όχι! Και αυτό ενεκρίθη και στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ενεκρίθη ο Οργανισμός του Υπουργείου,  το περίφημο staffing plan, δηλαδή  το πλαίσιο διαχείρισης προσωπικού, η αναδιάρθρωση των δομών και των διαδικασιών. Από κει και πέρα όμως τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τα οποία πρέπει τα ίδια να αξιολογήσουν τις δομές τους και ιδιαίτερα τις διοικητικές τους δομές, να δουν εκεί τα ελλείμματα, τις υπεραριθμίες και από κει και πέρα να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Τέλος, για τις αποσπάσεις, σημείωσε: «Οι αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία θα μειωθούν από Σεπτέμβριο. Είμαστε μέσα ένα μεγάλο μέρος γιατί αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει να υπάρξει και η λειτουργία της Κεντρικής Υπηρεσίας, αλλά ένα μεγάλο μέρος θα επιστρέψει στα σχολεία. Αυτό, είμαστε σε μία διαδικασία λοιπόν, γιατί αυτά μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, γίνονται αυτή την εποχή και σας είπα ότι οι αποσπάσεις αναγκαστικά θα μειωθούν στο ελάχιστο».

ysterografa.gr

Κάτοικος Πειραιά και ο Ρομπέρτο!

ROBERT_600_393
Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο, ήρθε το απόγευμα της Πέμπτης στην Αθήνα, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και το βράδυ υπέγραψε και ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό, που ενέταξε στο δυναμικό του τον Ισπανό τερματοφύλακα ως δανεικό από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πυρκαγιά στο Λυγουριό

pyrosv
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση της περιοχής Αγ. Ανδρέας στο Λυγουριό . Η φωτιά εξελίσσεται σε χαράδρα, ενώ στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.
Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Μανιάτης: Το πρώτο εξάμηνο του 2014 τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και Κατάκολο

maniatis_10
Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης ξεκαθάρισε μιλώντας στο MEGA ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και πιθανόν και στο Κατάκολο, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
Επίσης,  εκτίμησε ότι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014 θα έχει τελειώσει όλη η έρευνα στο Ιόνιο και θα βγουν τα αποτελέσματα για τα 15 οικόπεδα.
Ανέφερε ακόμη ότι σε κάθε γεωτρύπανο απασχολούνται συνολικά 900-1.000 εργαζόμενοι (200 άμεσα και περίπου 600 έμμεσα εργαζόμενοι).
Ο κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε ότι η εξόρυξη των υδρογονανθράκων θα φέρουν θετικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία σε βάθος δεκαετιών.
«Τα πρώτα χρήματα έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται…Οι υδρογονάνθρακες θα μας φέρουν θετικά αποτελέσματα σε βάθος δεκαετιών», σημείωσε μεταξύ άλλων.

"Εγώ αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευτώ και θεωρώ ότι έτσι πρέπει να γίνεται μιλώντας με ειλικρίνεια στον κόσμο είναι ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο τέλος του 2014 να έχει υπάρξει η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση στον καταναλωτή ο οποίος δεν αντέχει άλλες επιβαρύνσεις. Γι' αυτό ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους για παράδειγμα να δούμε πως μπορεί να επιμεριστεί αυτό το κόστος και στους παραγωγού", επισήμανε.

Για το νομοσχέδιο με τη ρύθμιση των αυθαιρέτων, ο κ. Μανιάτης είπε: "Η εκτίμηση που έχουμε κάνει και έχει γίνει με πολύ σοβαρότητα όλη η δουλειά αυτή από τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Καλαφάτη, και το επιτελείο του έχει δυο βασικούς πυλώνες. Ο πρώτος πυλώνας είναι να επιμηκυνθούν οι δόσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι όσο μπορούμε περισσότερο. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να σας πω, πρέπει να εφαρμόσουμε και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον προηγούμενο νόμο. Η αντισυνταγματικότητα έγκειται στο εξής πολύ απλό να το πω, για να γίνει κατανοητό, δεν γίνεται να νομιμοποιείς ή να τακτοποιείς αυθαίρετα, δηλαδή παραβάσεις, σε βάρος του περιβάλλοντος, χωρίς να δίνεις στο περιβάλλον κάτι άλλο. Άρα, πρέπει σαφώς να επιβάλλεις πρόστιμα, ταυτόχρονα όμως τα πρόστιμα αυτά, πρέπει να επιστρέφουν στο ευρύτερο περιβάλλον".

Να γιατί οι Αμερικανοί βάζουν ''πλάτη'' στην Ελλάδα




«Πολύτιμη φίλη και σύμμαχο» των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε την Ελλάδα ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς (David D. Pearce), καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο κ. Πιρς μίλησε με θερμά λόγια και σεβασμό για την Ελλάδα και το λαό της, τονίζοντας ότι, αν επικυρωθεί ο διορισμός του, θα συνεργαστεί στενά με την ελληνική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υποβάλλεται σε μεγάλες θυσίες, αλλά καθοριστικές για να επιτύχει τις αλλαγές και να επιστρέψει η Ελλάδα στην οικονομική ευημερία», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικές και προσβλέπουμε να υποδεχθούμε τον Πρωθυπουργό Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου».

Επιχείρηση σκούπα στο Ξυλόκαστρο με 11 συλλήψεις και 48 προσαγωγές

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου , κατά τη διάρκεια της οποίας, έγιναν έλεγχοι σε 112 άτομα, από τα οποία προσήχθησαν τα 48 και συνελήφθησαν τελικά 11 άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι τέσσερα για στέρηση αδείας λειτουργίας καταστήματος, δύο για καταδικαστικά έγγραφα, ένας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επιπλέον, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση κλοπής σε Ιερό Ναό και για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, χθες το πρωί (25-07-2013), στο Μελίσσι , ένας 53χρονος Βούλγαρος. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 122 εικόνες, 22 καντήλια, καθώς και 3 θυμιατήρια.

2ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ των παιδιών στο ΔΕΡΒΕΝΙ

Ανακοίνωση -Πρόσκληση
Μετά την περσινή επιτυχία (συγκεντρώθηκαν 1.000 € περίπου και διατέθηκαν στο ‘’Χαμόγελο του παιδιού’’) τα παιδιά της Ευρωστίνης συνεχίζουν ακάθεκτα (!!!) και διοργανώνουν το 2ο Φιλανθρωπικό Παζάρι.
Σας προσκαλούν λοιπόν την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ., στην Πλατεία Δερβενίου, για να συμμετέχετε και να στηρίξετε  την ευγενική τους προσπάθεια.
Στο Φιλανθρωπικό Παζάρι θα βρείτε : Διακοσμητικά, Παιδικά Παιχνίδια, Κοσμήματα, Χειροποίητα Πήλινα Αντικείμενα και άλλα επιλεγμένα  χαριτωμένα  μικροαντικείμενα.
Όποιο παιδί ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αξιέπαινη αυτή κίνηση, μπορεί να επικοινωνήσει με το τηλ:  6945 547240.
Συνάντηση για την οργάνωση του παζαριού : Σάββατο 3/8/2013, 10:00 π.μ. (πρώην ασφαλιστικό γραφείο Γρ. Μανωλόπουλου, απέναντι από τον «Έσπερο»).
Τα έσοδα θα διατεθούν και πάλι σε γνωστό φιλανθρωπικό οργανισμό που θα επιλέξουν τα παιδιά.

1ο Τουρνουά Beach – Volley Ball στο Ξυλόκαστρο

1ο Τουρνουά Beach – Volley Ball

Ολοταχώς προς τους 600.000 υπαλλήλους το Δημόσιο

Σε 618.709 ανέρχονταν τον Ιούνιο οι μόνιμοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα. Αριθμός που αναμένεται να μειωθεί με τις 2.000 απολύσεις που αναμένονται μέχρι τα τέλη του έτους αλλά και τους 11.000 από τους 25.000 «διαθέσιμους» του 2013 που είναι πιθανόν να απολυθούν οι αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τους επόμενους μήνες αναμένεται να προσεγγίσει τους 600.000.
Για πρώτη φορά, φαίνεται πως το ελληνικό κράτος γνωρίζει με ακρίβεια το προσωπικό που το υπηρετεί, καθώς χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εγκαινίασε τον νέο δικτυακό τόπο της κυβέρνησης (http://apografi. yap.gov.gr).
Εκεί καταγράφεται αναλυτικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι εργάζονται είτε ως μόνιμοι είτε ως συμβασιούχοι, καθώς και ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, κινητικότητας, πειθαρχικής δίωξης, ή έχουν αποχωρήσει, ανά μήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι εκπαιδευτικοί είναι οι περισσότεροι, ενώ ο συνολικός πληθυσμός των δημόσιων υπαλλήλων μειώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας τον περασμένο Ιούνιο στους 618.709.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:


aytodioikisi.gr

Κ. Μητσοτάκης: Ολα τα υπουργεία στην επόμενη φάση της διαθεσιμότητας

Από όλα τα υπουργεία θα προέλθουν οι υπάλληλοι του δεύτερου κύματος της διαθεσιμότητας που θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του Σεπτεμβρίου.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μ. Μαξίμου, στην οποία συμμετείχαν ο γραμματέας Συντονισμούς της κυβέρνησης Δ. Βαρτζόπουλος και όλοι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων.
Ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι σε αυτό το δεύτερο κύμα, δεν θα υπάρξουν οριζόντιες λογικές αλλά οι στόχοι της διαθεσιμότητας θα επιτευχθούν με όσο το δυνατόν δικαιότερο τρόπο,  μετά την αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων, καθώς και την κατάργηση θέσεων.
Απαντώντας σε ερώτημα αν προλαβαίνει η κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης αρκέσθηκε να πει ότι η χώρα θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

To πλήρες κείμενο των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη είναι το εξής:
Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, προχωρά το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας; Ποια είναι τα κενά και τι εκτίμηση πήρατε από τους Γενικούς Γραμματείς;
Κυρ. Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων όλων των υπουργείων και οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα της κινητικότητας με ορίζοντα υλοποίησης τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Θέλω να τονίσω δυο πράγματα. Όλα τα υπουργεία θα συμμετάσχουν σε αυτό το δεύτερο κύμα της κινητικότητας. Τα δε συγκεκριμένα στοιχεία προέρχονται πια κατόπιν αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, είναι αποτέλεσμα δηλαδή μιας συστηματικής προεργασίας η οποία έχει γίνει, η οποία μας οδηγεί στον εντοπισμό πλεοναζόντων θέσεων, που θα αξιολογηθούν με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες αξιοκρατίας, για να ενταχθούν στην κινητικότητα.
Έχω πει επανειλημμένως ότι θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας τα οριζόντια μέτρα και τις οριζόντιες παρεμβάσεις και οι διαδικασίες αυτές να γίνουν με όσο το δυνατόν πιο αξιοκρατικό τρόπο, στο πλαίσιο, βέβαια, πάντα των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων που πρέπει να τρέξουμε.
Δημοσιογράφος: Επαρκεί ο χρόνος να βρείτε άλλους 12.500 ανθρώπους από το Σεπτέμβριο έως το Δεκέμβριο, για να τους βγάλετε σε κινητικότητα;
Κυρ. Μητσοτάκης: Ο χρόνος είναι δεδομένος. Η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο. Ευχαριστώ.

aytodioikisi.gr

“Χαράτσι” και το 2014, προβλέπει το (νέο) Μνημόνιο

troika-Megaro-Maximou
H απόλυτη επιβεβαίωση των φόβων όσων εξαρχής πίστευαν ότι το χαράτσι της ΔΕΗ… ήρθε για να μείνει, και να ταλαιπωρεί τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στην εποχή της μεγάλης κρίσης και των ακραίων συνεπειών του Μνημονίου, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει σήμερα η “Καθημερινή”.
Η ναυαρχίδα του Ομίλου Αλαφούζου, και μια εφημερίδα με παραδοσιακό κεντροδεξιό προσανατολισμό, που επένδυσε διαχρονικά στην αξιοπιστία των ειδήσεών της και στην αξιοπρέπεια του τρόπου με τον οποίο τις παρουσιάζει, αποκαλύπτει σήμερα το κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου για το 2014, που βρίσκεται στη διαδικασία της σύνταξης από την πλευρά της τρόικας, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και των διαρκών ελέγχων για την αποτύπωση προόδου της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της “Καθημερινής” το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει ότι το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα συνεχίσει να… ταλαιπωρεί τις ελληνικές οικογένειες και το 2014, έτος κατά το οποίο από την πλευρά της κυβέρνησης και προσωπικά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα υπάρχει αισιοδοξία ότι θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ανάπτυξη, η έστω την έξοδο από την ύφεση, μέσω και της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος στα τέλη του 2013.
Η διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα για να μην καταρρεύσουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς στο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου αναφέρεται ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου, και πάντα σε σχέση με την πρόταση της κυβέρνησης για τον ενιαίο φόρο, που στο οικονομικό επιτελείο προσδοκούν ότι θα έχει ουσιαστικά πρακτικά αποτελέσματα.

ysterografa.gr

Η Αίγυπτος απειλείται με... εθνοκάθαρση

Muslim-Brotherhood-Morsi
Twitter @EmOikonomidis
Στις επιλογικές πινελιές του ψηφιδωτού “η βαριά ήττα του πολιτικού Ισλάμ”, η Αίγυπτος βρίσκεται αίφνης αντιμέτωπη με τον εφιάλτη μιας ιδιότυπης εθνοκάθαρσης.
Η ηγεσία του στρατού, που ουσιαστικά εποπτεύει την άσκηση της εξουσίας από το μεταβατικό καθεστώς το οποίο οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις εγκαθίδρυσαν στη χώρα, ανατρέποντας τον ακραίο Ισλαμιστή αλλά… νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα. Αυτό για το οποίο όλοι ανησυχούσαν.
Και στο άτυπο αλλά εθνικά δραματικό για την Αίγυπτο power game  με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ανακοίνωσε ότι δίνει στην κυρίαρχη κοινωνική δύναμη της χώρας διορία 48 ωρών, μέχρι το Σαββάτο, να συμβιβαστεί με τον οδικό χάρτη τον οποίο έχουν αποφασίσει οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις.
Δηλαδή, να αποδεχτεί τη μεταβατική προεδρία του Αντλί Μανσούρ και της κυβέρνησης που όρισε, ώστε να φτάσει η Αίγυπτος στο ορόσημο των αρχών του 2014, όπου αναμένεται να διεξαχθούν “δίδυμες” εκλογές, προεδρικές και βουλευτικές, αφού πρώτα θα έχει προκύψει ένα νέο Σύνταγμα. Πολύ διαφορετικό από το… ισλαμογενές που επιθυμούσαν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα ο Μοχάμεντ Μόρσι και η Μουσουλμανική Αδελφότητα, και εν πολλοίς οδήγησε στην κατάρρευσή τους.
Η κρίσιμη παράμετρος του τελεσίγραφου του στρατού βέβαια, αφορά στο… τι θα γίνει αν. Με την υπόθεση να έχει να κάνει με τη στάση την οποία θα κρατήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, στην περίπτωση που η Μουσουλμανική Αδελφότητα συνεχίσει το αντάρτικο πόλεων, δεν συμβιβαστεί με την ήττα του πολιτικού Ισλάμ, και εξακολουθήσει να καλεί τους πολυάριθμους οπαδούς της σε εξεγέρσεις και μάχες χαρακωμάτων.
“Δεν θα προκαλέσουμε εμείς, χτυπώντας πρώτοι. Δεν θα αφήσουμε όμως και την Αίγυπτο να διολισθήσει στο χάος”, ήταν μια… πρόχειρη απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγού Αμπντέλ Φαταχ Αλ-Σίσι. Η… εθνοκάθαρση έρχεται.

ystergrafa.gr

Κατά 2 δισ. μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών σε ένα χρόνο

Κατά 2 δισ. μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών σε ένα χρόνο!Τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών έρχονται να αποδείξουν τα στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία, το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά περίπου 2 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα ενός έτους! Συγκεκριμένα, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκε κατά 6,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους! Το μέγεθος της μείωσης, γίνεται ακόμη πιο εμφανές από τα απόλυτα νούμερα, που δείχνουν...

Έρχονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό - Στο στόχαστρο εφάπαξ και επικουρικές

Έρχονται νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό - Στο στόχαστρο εφάπαξ και επικουρικέςΚαι νέες αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο ασφαλιστικό, με τα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για επανεξέταση. Στόχος, η δημιουργία ατομικών λογαριασμών στα ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης, με την ασφαλιστική πορεία κάθε εργαζομένου. Η επόμενη επίσκεψη της τρόικας, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θεωρείται ως κρίσιμη, καθώς, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί η μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών ταμείων, θα τεθεί θέμα...

"Καμπανάκι" διαγραφής από Σαμαρά σε Νικήτα!

Antonis-Samaras-Nikitas-Kaklamanis
Τη γραμμή… χωρίς επιστροφή έδειξε δι’ αντιπροσώπου σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στον Νικήτα Κακλαμάνη (και τον Δημήτρη Κυριαζίδη), αναφορικά με την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει μελλοντικά στη διαγραφή όποιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή για άρθρο νομοσχεδίου που να συνιστά προαπαιτούμενο για την εκταμίευση δόσης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Μνημονίου.
Το αυστηρό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά είχε ως αποδέκτες τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων και τον βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, οι οποίοι δήλωσαν “παρών” στην ψηφοφορία της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας ακόμη και εκείνων των εκπαιδευτικών οι οποίοι διαθέτεουν μεταπτυχιακό τίτλο, και αρχικά είχαν εξαιρεθεί.
Μετά την ευθεία διασύνδεση του θέματός τους με το “πράσινο φως” από το Euro Working Group για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, και την κατεπείγουσα διαδικασία που ακολουθήθηκε για να έρθει η σχετική τροπολογία στη Βουλή και να ψηφιστεί, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε το μήνυμα της “μηδενικής ανοχής” προς τους… αντάρτες βουλευτές, μέσω του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Μπούρα.

Η επίσκεψη που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον… πατέρα του (και ενημέρωσε μέσω Twitter)

Kyriakos-Epitimos
“Σήμερα το πρωί στο υπουργείο δέχτηκα μια ξεχωριστή επίσκεψη”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισυνάπτοντας τη σχετική φωτογραφία.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος έχει επωμιστεί την ευθύνη της αναδιοργάνωσης του δημοσίου τομέα, μέσω της κινητικότητας-διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να φανεί η κυβέρνηση συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι της τρόικας, δέχτηκε την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού, επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και… πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε και εύγλωττη σημειολογία, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός διατυπώνει εδώ και χρόνια, με συνέπεια και… πείσμα, την άποψη ότι θα πρέπει να “ξεφορτώσει” ο δημόσιος τομέας από έναν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, ενώ αντίστοιχα επισημαίνει την ανάγκη να προωθηθούν δύσκολες αλλά απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

 ysterografa.gr

Πέτρος Τατούλης, Έτοιμη το Σεπτέμβριο και η δεύτερη γέφυρα στην Κουμπίλα

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401a2de1afe02db&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hjl5pvdl2&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374829821465&sads=DMsXokCUMUdIrFuX-CFNhzzXCaA
 
Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της πρώτης γέφυρας στην Κουμπίλα, αλλά και για την ταχύτητα κατασκευής και της δεύτερης μέχρι το Σεπτέμβρη, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την επιθεώρησή τους από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα, το Δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλη Σκαντζό, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και κατοίκους της περιοχής, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013.
«Ολοκληρώνουμε ένα σημαντικό και δύσκολο τεχνικά έργο, το οποίο αποτελούσε αίτημα πολλών χρόνων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή θα βελτιώσει καθοριστικά την προσβασιμότητα και στο επίπεδο του χρόνου και στο επίπεδο της ασφάλειας, όχι μόνο στην παραλιακή Κυνουρία, αλλά και στην Αργολίδα, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, προς όφελος της τοπικής της οικονομίας.
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401a2de1afe02db&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_hjl5qc6w4&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374829979547&sads=r6x9ZvpbDAJoiAsm6KmDBnhQCjMΟ κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από τη διαβούλευση με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλο αποφασίστηκε η επίσπευση των διαδικασιών για την παράκαμψη των Δολιανών, η οποία και θα μειώσει σημαντικά το χρόνο μετάβασης και θα αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας.
«Οι παρεμβάσεις μας αυτές είναι πλήρως εναρμονισμένες και εντάσσονται στο σχεδιασμό μας για την υλοποίηση του Ανατολικού άξονα, ο οποίος έχει γίνει αποδεκτός και θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως έργο προτεραιότητας» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ανακοίνωσε ότι ήδη προκηρύσσονται και οι μελέτες για την κατασκευή του δρόμου Άστρος – Μελιγού – Άγιος Πέτρος – Καστρί.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τέλος εξαιρετική τη συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως άλλωστε και με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας, η οποία έχει ήδη αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας από την πλευρά του τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν μένει στα λόγια, αλλά μεθοδικά υλοποιεί το σχεδιασμό της και δήλωσε ότι η συντόμευση του δρόμου Άστρος – Τρίπολης θα καταστήσει το Άστρος «προάστιο της Τρίπολης».
Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, αφού εξέφρασε τη χαρά του για την υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου, τόνισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η Κυνουρία με τη συνδρομή του Περιφερειάρχη και των υπηρεσιών της Περιφέρειας, παρουσιάζει νέες προοπτικές ανάπτυξης».


«Φλέρυ - Τρελή του φεγγαριού»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401a358f073a3c5&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hjl5u0ve0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374829506100&sads=eHZMWU1It9Iwi9iealMdxXePjK0
 Η προβολή του ντοκιμαντέρ για την Φλέρυ Νταντωνάκη «Φλέρυ - Τρελή του  φεγγαριού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 9.00μ.μ., μαζί μας θα είναι ο  σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοίτης και στο μουσικό μέρος ο Ηλίας Λιούγκος σε τραγούδια του Μ. Χατζηδάκη

 Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" | Σίνα37 | Κόρινθος

Κουίκ:«...ΧΡΗΖΟΥΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. »

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Τα πρωτοσέλιδα και μόνο των σημερινών οικονομικών εφημερίδων, δείχνουν για μία ακόμα φορά τη δραματική και αδιέξοδη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ανάμεσα στους τίτλους και η απόλυτη γελοιότητα. Το ΔΝΤ να καλεί την ευρωζώνη και την ΕΚΤ (δηλαδή τους άλλους δύο εταίρους της στην τρόικα) να χαλαρώσουν τη λιτότητα!

Ασφαλώς, αυτή η περίπτωση στην οποία πρωταγωνιστεί o εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πωλ Τόμσεν, χρήζει ψυχιατρικής παρέμβασης.

Είναι ο Τόμσεν ο οποίος απαγορεύει τη μείωση ΦΠΑ και φόρων, ο οποίος υπαγορεύει τις ανθρωποκτόνες ρυθμίσεις για τους οφειλέτες του Δημοσίου και διατάσσει τις κατασχέσεις σπιτιών και κάθε περιουσιακού στοιχείου των Ελλήνων που αδυνατούν εκ των πραγμάτων να φοροδοτήσουν.

Επιτέλους, η Ελλάδα οφείλει να τελειώνει μια και καλή με αυτή την αρρωστημένη και επικίνδυνη παρέα της τρόικας».

Κάτω από τον έναστρο ουρανό

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401a1e561bfbfff&attid=0.4&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374829044649&sads=Ozl_8rYHGkqmcLZU4svz2hyJYkghttps://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1401a1e561bfbfff&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1374829006299&sads=COgaMenro0auNflIwad-6nIeE18

Διευκρίνιση της ΕΓΥ σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σε συνέχεια επικοινωνίας του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, σας γνωρίζουμε πως η ΕΓΥ τοποθετήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα του ΠΑΚΟΕ περί ακαταλληλότητας ακτών κολύμβησης, το οποίo αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.bathingwaterprofiles.gr, αναφέροντας τα εξής :
«Με αναφορά στα πρόσφατα δημοσιεύματα του ΠΑΚΟΕ σχετικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας, η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει τα ακόλουθα:
Η εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των ακτών και υδάτων κολύμβησης αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για τη χώρα. Εφαρμόζοντας τα κριτήρια της ισχύουσας Εθνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας η Ελλάδα έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα, με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης να κατατάσσεται μεταξύ των καλυτέρων της Ευρώπης.
Το Υπουργείο Π.Ε.Κ.Α παρακολουθεί συστηματικά από το 1988 την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας, εφαρμόζοντας αρχικά την ευρωπαϊκή Οδηγία 76/160/ΕΟΚ «περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης» και στη συνέχεια (από το 2010) την ευρωπαϊκή Οδηγία 2006/7/ΕΚ, όπως αυτή ενσωματώθηκε στην εθνική νομοθεσία με την ΚΥΑ 8600/416/E103/2009 (ΦΕΚ 356Β/2009).
Επιπλέον, με μέριμνα της Ε.Γ.Υ., καλύπτοντας την υποχρέωση της χώρας σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙΙ  της ίδιας Οδηγίας, καταρτίστηκε το Μητρώο Ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης (1497 ακτές σε όλη τη χώρα), με στόχο την περιγραφή και παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών των ακτών, την αναγνώριση των πηγών ρύπανσης που ενδέχεται να επηρεάσουν την ποιότητα των νερών και την αξιολόγηση του μεγέθους των επιπτώσεων. Μέσω διαδραστικού ιστοτόπου (http://www.bathingwaterprofiles.gr/) που αναπτύχθηκε επιτυγχάνεται η ενημέρωση των πολιτών σε σχέση με την ποιότητα των νερών και των διαχειριστικών μέτρων που λαμβάνονται κατά περίπτωση και η αμφίδρομη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και του ευρύτερου κοινού. 


Στον επίσημο σχετικό ιστότοπο για τα κολυμβητικά ύδατα www.bathingwaterprofiles.gr  δημοσιεύθηκε η ετήσια έκθεση της ΕΓΥ για το 2012 (σε συμφωνία και με την αντίστοιχη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης κατόπιν στατιστικής επεξεργασίας των μικροβιολογικών δεδομένων, για την τετραετία 2009-2012 σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 4 και στο Παράρτημα Ι της Οδηγίας 2006/7/ΕΚ.
Επισημαίνεται ότι στοιχεία που αναρτώνται και παρουσιάζουν αποσπασματικές μετρήσεις μικροβιολογικών παραμέτρων και ατεκμηρίωτη αξιολόγηση και χαρακτηρισμό ακτών της Ελλάδας, δεν αποτυπώνουν την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, όπως αυτή αξιολογείται από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων, σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζονται ρητά από την Οδηγία 2006/7/ΕΚ. Οι κανόνες αυτοί σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνουν αξιολόγηση σε στιγμιαία δείγματα και επομένως οποιαδήποτε τέτοια προσέγγιση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστη.»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ
Ο προγραμματισμός σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων μέσα στους επόμενους μήνες, ήταν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης στην Τρίπολη, μεταξύ του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κακούρου, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, του Προέδρου, κ. Παναγόπουλου καθώς και μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ.
Με σκοπό την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και τουρισμού, της ευγενούς άμιλλας αλλά και την ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια και τον ΣΕΓΑΣ, υπάρχει το ενδιαφέρον από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διοργάνωση κορυφαίων διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων, στις υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, όπως η προετοιμασία μελών της Εθνικής Ομάδας ανά κατηγορία αλλά και η διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος και grand prix.
Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει στενή και παραγωγική συνεργασία μέσα στο επόμενο διάστημα, με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κακούρο, στηρίζοντας και επενδύοντας στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, στο Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, με κάθε τρόπο.


Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΕ ΣΑΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΑΣ ΕΚΡΥΨΕ ΣΑΝ ΜΑΣΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ

Του Γιώργου Μιχαηλίδη Σκηνοθέτη και συγγραφέα θεατρικών έργων.
(  Μια σύνθεση κομματιών από το 86' έως σήμερα ) Αξίζει να διαβαστεί !

Τα Αρχαία Κείμενα δεν έρχονται σε μας, μέσα  από μια παράδοση παρά μόνο μέσα από την γλωσσική παράδοση. Η γλώσσα μας δε σταμάτησε να μιλιέται,  από τον Όμηρο μέχρι σήμερα. Ο Όμηρος είναι γεμάτος από λέξεις σημερινές κι εμείς σήμερα μιλάμε αυτές τις λέξεις. Για παράδειγμα τις λέξεις «αέρας», «θάλασσα», «νύφη», «γαμπρός», «άνδρας», «γυναίκα» τις συναντάμε στον Όμηρο. Η γλώσσα μας έχει περάσει πάνω από όλους τους αιώνες και δεν έχει φτάσει μόνο ως σήμερα, αλλά θα υπάρχει και αύριο. Οι λέξεις δεν πεθαίνουν. Όμως σαν θέατρο, το αρχαίο δράμα έφτασε σε μας,  μέσα από  μια τεράστια έρημο. Με την παράδοση μιλάμε κι ερχόμαστε σ’ επαφή περνώντας μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Γιατί η παράδοση τροφοδοτεί με κάποιο στοιχείο της,  τη νέα σκέψη και έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε.
Αντίθετα για να πλησιάσουμε το αρχαίο δράμα πρέπει να περάσουμε από έρημους τόπους. Ακατοίκητους. Κι εδώ είναι η δυσκολία. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεατρικό στίγμα, αλλά πολλά, αφού η αρχαία τραγωδία έκρυψε σαν μάσκα το πρόσωπό της.  Αφού σώπασε.

Πέρασαν αιώνες και τώρα πια μόνοι μας, από τις αρχές του αιώνα μας, προσπαθήσαμε να’ ρθούμε σε μια θεατρική επαφή μαζί της.  Η αρχαία τραγωδία κρατούσε και κρατάει τα μυστικά κλεισμένα μέσα της.
Αυτό που προσπαθούμε να βρούμε είναι τα κλειδιά για ν’ ανοίξουμε τις πύλες και να μπούμε μέσα στο θεατρικό εαυτό της.
Υπάρχει ένα κλειδί που δεν ξέρω αν ανοίγει με κερκόπορτα ή αν ανοίγει μια πύλη και είναι να την  δούμε όπως είναι, όχι όπως θα θέλαμε εμείς να είναι. Πρέπει να ξεχάσουμε όλες τις θεατρικές στρεβλώσεις όλους τους « ρεαλισμούς , όλο μας το πότισμα από το νατουραλιστικό και ρεαλιστικό Θέατρο.

Είναι Θέατρο χωρίς περιορισμούς , η αρχαία τραγωδία. Είναι έργα ανοιχτά, προς κάθε κατεύθυνση. Αυτό που κυριαρχεί είναι η φαντασία και η συνέπεια όσον αφορά το μύθο και τους χαρακτήρες.

Όταν λέμε για ήθος σ’ ένα χαρακτήρα στην αρχαία τραγωδία, δεν εννοούμε τις ψυχοαναλυτικές συγκεκριμένες διαστάσεις ενός ρόλου. Μιλάμε για ένα ήθος που αρχίζει και τελειώνει με μια φοβερή συνέπεια όσον αφορά την ανάγκη που έχει το έργο από τον ήρωα.

Ποτέ οι ήρωες στην αρχαία τραγωδία δε λένε περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται ο μύθος. Ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Είναι προορισμένος για κάτι. Αντίθετα με’ ένα σύγχρονο χαρακτήρα ο οποίος διαγράφει και περιγράφει αδιάκοπα τον εαυτό του πέρα από μύθο. Εννοώ αυτή τη μυστική καταβολή της ανθρώπινης ιστορίας, της ανθρώπινης απόστασης, η οποία  έρχεται από πολύ μακριά τυλιγμένη μέσα σε μια ιστορία σ’ ένα μύθο. Πρέπει λοιπόν να πω ότι αισθάνομαι, να υπάρχει ένας δρόμος.  Και είναι αυτός ο δρόμος , το να προσπαθήσουμε ν’ αφήσουμε πίσω μας όλες αυτές τις επιρροές που έχουμε υποστεί σαν άτομα και σαν συνειδήσεις θεατρικές και να πάμε όσο γίνεται πιο ανοιχτοί, σ’ αυτά τα έργα που δεν θέλουν τέτοιου είδους δεσμεύσεις. Ίσως έτσι να βρούμε έναν τρόπο να συνομιλήσουμε μαζί τους.

Δεν πιστεύω σε μια απόλυτα παγιωμένη άποψη για τον κάθε συγγραφέα και αν υπάρχει κάτι στη δική μας την τέχνη και αν θέλουμε να λεγόμαστε δημιουργοί, σκηνοθέτες, είναι ακριβώς το ότι στην κάθε ανάγνωση που κάνουμε σε κάθε έργο μεσολαβεί ο ψυχισμός μας.

Είναι σαν τον διευθυντή ορχήστρας που παίρνει μια παρτιτούρα. Ένας τυπικός μαέστρος θ’ αποδώσει την τονικότητα της παρτιτούρας. Ένας ουσιαστικός διευθυντής ορχήστρας θ’ αποδώσει το μυαλό και την ψυχή της. Έτσι λοιπόν ότι μπαίνει ο ψυχισμός μου είναι σίγουρο.

Από την άλλη μεριά προσπαθώ να εξαντλήσω όσο γίνεται το φυσιολογικό, το αρχαιολογικό, το βιογραφικό πλαίσιο γύρω από τον συγγραφέα και την εποχή του. Αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα. Όμως κάπου μειώνεται το σκοτάδι και αποκαλύπτει κάποιους εσωτερικούς ψυχισμούς της τραγωδίας, της γλώσσας, της λέξης.

Από εκεί και πέρα είμαι ένας άνθρωπος σύγχρονος και είναι αδύνατον να μην μεσολαβήσει και να μην μ’ επηρεάσει αυτό, είτε το θέλω είτε όχι. Και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε αυτή την παραλλαγμένη ελληνική λαλιά, είναι ήδη ένα σύγχρονο πράγμα.  Από τη στιγμή που χρησιμοποιούμε προβολείς, ήδη έχουμε κάνει ένα βιασμό στον τρόπο που γινόταν το θέαμα τότε.  Άλλωστε δεν είχε κανένα νόημα ν’ ανεβάσουμε σήμερα τραγωδία με τον τρόπο που γινόταν τότε.  Καλό είναι να ξέρουμε. << Η γνώση είναι ελευθερία >> .

<< Δεν με ενδιαφέρουν οι μόδες και οι υστερίες από τις οποίες πολύ συχνά επηρεάζεται το θέατρο. Επιμένω και θα επιμένω σε ένα ρεπερτόριο που εκφράζει πρώτα εμένα, που το έχω ανάγκη. Ένα ρεπερτόριο που μου δίνει σιγουριά και εξασφάλιση, πνευματική και ψυχική, έτσι ώστε να αισθάνομαι συμφιλιωμένος με μένα και με το ίδιο το θέατρο, χωρίς να προδίδω κανέναν. Επιμένω στα έργα εκτός μόδας και συρμού.  Έργα σπουδαία, κλασικά  και ποιητικά, έργα καταξιωμένα από τον χρόνο,  που έχουν καταθέσει κάτι πάνω στην ανθρώπινη περιπέτεια, του αιώνα μας.  Δεν με ενδιαφέρει ούτε αυτό που κυκλοφορεί ως δεδηλωμένο ή κρυφίως ως το "κάτι άλλο", ερήμην των πάντων. Δεν κοιτάω έξω από τον δρόμο μου. Δεν ρίχνω ματιές στο πλάι. Ναι μεν παρακολουθώ τι γίνεται γύρω μου και τι γίνεται στο ελληνικό θέατρο, είτε παραστασιολογικά είτε ως έργα, παρακολουθώ τι γίνεται στο εξωτερικό και αφουγκράζομαι .  

Παρακολουθώ τις θεατρικές αγωνίες και το ψάξιμο πάνω στη θεατρική πράξη. Και δεν θα σταματήσω να το κάνω. Δεν υπάρχει άλλωστε παρθενογένεση στην τέχνη. Υπάρχει όμως μια σκυταλοδρομία, ένας διάλογος Και αυτό το "κάτι άλλο" μπορεί να είναι μια χυδαιότητα και μια σαχλαμάρα, ένας θόρυβος και μιa αισθητική πατσαβούρα. Αυτό είναι κάτι που δεν με αφορά.  << Γι’ αυτό και θα επιμείνω έστω και με ένα θεατή που θα δηλώνει ότι συγκινείται από αυτή την ιστορία. Ευτυχώς που έχουμε πολύ περισσότερους του ενός >> .

{ Με ενδιαφέρει το θέατρο που έχει να πει στον άνθρωπο σημαντικά πράγματα, να του μεταφέρει κάτι από την περιπέτεια του ανθρώπου." Οι ήρωες κρύβουν μέσα τους κάτι από την ανθρωπότητα " έχει πει ο Σεφέρης.  Αυτό είναι το μότο μου. Αυτό το θέατρο με ενδιαφέρει. Διαφορετικά, τι νόημα έχει; Εμένα δεν με αφορά η βιτρίνα } .

Γιώργος Μιχαηλίδης
Του Γιώργου Μιχαηλίδη 
Σκηνοθέτη και συγγραφέα θεατρικών έργων.
( Μια σύνθεση κομματιών από το 86' έως σήμερα )

Τα Αρχαία Κείμενα δεν έρχονται σε μας, μέσα από μια παράδοση παρά μόνο μέσα από την γλωσσική παράδοση. Η γλώσσα μας δε σταμάτησε να μιλιέται, από τον Όμηρο μέχρι σήμερα. Ο Όμηρος είναι γεμάτος από λέξεις σημερινές κι εμείς σήμερα μιλάμε αυτές τις λέξεις. Για παράδειγμα τις λέξεις «αέρας», «θάλασσα», «νύφη», «γαμπρός», «άνδρας», «γυναίκα» τις συναντάμε στον Όμηρο. Η γλώσσα μας έχει περάσει πάνω από όλους τους αιώνες και δεν έχει φτάσει μόνο ως σήμερα, αλλά θα υπάρχει και αύριο. Οι λέξεις δεν πεθαίνουν. Όμως σαν θέατρο, το αρχαίο δράμα έφτασε σε μας, μέσα από μια τεράστια έρημο. Με την παράδοση μιλάμε κι ερχόμαστε σ’ επαφή περνώντας μέσα από κατοικημένες περιοχές.