Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αυτός είναι ο τάφος της Παναγίας


 Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, η Παναγία κοιμήθηκε στα Ιεροσόλυμα και τάφηκε στην Γεσθημανή, δέκα χρόνια μετά τη Σταύρωση  του Ιησού. Τρείς μέρες μετά το θάνατό Της, μετέστη στον ουρανό.

Αρκετά χρόνια μετά την μετάσταση Της , διατυπώθηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με το μέρος που είχε ταφεί η Παναγία  μητέρα του Ιησού.

Η επίσημη εκκλησιαστική ιστορία αποδέχθηκε το γεγονός ότι ο τάφος ήταν στη Γεσθημανή, ήδη από τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.
 Η ΡΚαθολική Εκκλησία, αμφισβητώντας το γεγονός, προσπάθησε να μεταθέσει την τοποθεσία του τάφου, χρησιμοποιώντας ως τεκμήριο εκκλησιαστικά κείμενα που, κατα την Ορθόδοξη Εκκλησία, δεν αποδείκνυαν την εγκυρότητα των όσων έγραφαν.

Οι περισσότεροι κληρικοί της Εκκλησίας μας υποστηρίζουν την παραδοσιακή εκδοχή, ότι δηλαδή η Παναγία πέθανε και τάφηκε στη Γεσθημανή, βασιζόμενοι στα κείμενα των υμνογράφων της Εκκλησίας.
 Διάφοροι κανόνες γνωστών ποιητών, ύμνοι αφανών και επιφανών υμνογράφων και άλλα έργα της θρησκευτικής ιστορίας, αλλά και οι ευαγγελιστές Ματθαίος και Μάρκος αναφέρονται στον ίδιο τόπο.

Ο ναός έχει τριάντα μέτρα μήκος και οκτώ μέτρα πλάτος. Είναι λαξεμένος σε τετράγωνο βράχο, με κοίλωμα ενός μέτρου.

Περισσότερες φωτογραφίες dogma.gr

Νέα προκήρυξη για 1.400 θέσεις εργασίας στη Δημόσια Τηλεόραση



Προσλήψεις με δίμηνες συμβάσεις...
Η απόφαση για την προκήρυξη 1.400 θέσεων για τη Δημόσια Τηλεόραση αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με εκπροσώπους του υφυπουργού κ. Παντελή Καψή, θα γίνουν σταδιακά όταν γίνει δυνατή η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή και ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Οι προσλήψεις, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, αφορούν τον ενδιάμεσο φορέα έως ότου συγκροτηθεί η ΝΕΡΙΤ και, συνολικά, δεν θα ξεπεράσουν τις 2000.

Στη απόφαση αναγράφεται ότι η μισθοδοσία όσων προσληφθούν -αδιευκρίνιστος αριθμός- θα ανέρχεται σε 6.500.000 ευρώ το δίμηνο. Οι νέες προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις διάρκειας 2 μηνών επίσης και θα ανανεώνονται μέχρι τη σύσταση του μόνιμου φορέα, όποτε αυτή γίνει. Όσοι έχουν υποβάλλει ήδη αιτήσεις για την κάλυψη των 589 δεν θα χρειαστεί να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να μπουν στους 1.400 εκτός και αν οι ίδιοι το επιθυμούν. Η νέα προκήρυξη θα δημοσιευτεί στη Διαύγεια την Δευτέρα 5 Αυγούστου, οπότε και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αρχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις.

Η απόφαση αυτή περιπλέκει τα πράγματα, καθώς από τις δηλώσεις των αρμοδίων είχε δοθεί η εντύπωση ότι ο μεταβατικός φορέας θα λειτουργούσε με 589 άτομα και στη συνέχεια θα γίνονταν οι υπόλοιπες προσλήψεις, μόλις συστηνόταν ο μόνιμος φορέας ραδιοτηλεόρασης.

 Zappit.gr

Διευκρινίσεις του ΥΠΟΙΚ για το Ε9

e9
Μόνο στην περίπτωση που υπάρχει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου κατά το προηγούμενο έτος, είναι απαραίτητη η εκ νέου υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα.

Ειδικά για το έτος 2013, ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, βάσει των σχετικών διατάξεων (άρ.19 ν. 4110/2013), οι φορολογούμενοι οι οποίοι, κατά την 1.1.2013, έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε γήπεδα εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού υποχρεούνται να ελέγξουν ηλεκτρονικά, μέχρι 15.9.2013, την περιουσιακή τους κατάσταση, όπως αυτή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (“Υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9″) , προκειμένου να τη συμπληρώσουν, τροποποιήσουν και οριστικοποιήσουν.

ysterografa.gr

Πύρινος τρόμος στο Μαρκόπουλο, κάηκαν σπίτια

markopoulofvtia
(photo: Eurokinissi)
 Από αυλές σπιτιών πέρασε η πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Μαρκόπουλου, προκαλώντας υλικές ζημιές σε κτίσματα και σε πέργκολες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η πυρκαγιά εξελίσσεται ακόμα ανάμεσα σε οικισμούς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν κατοικίες. Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το δάσος του Κουβαρά.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα το απόγευμα σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη.

υστερογραφα

Τέλος για το καθημερινό φύλλο της «Βραδυνής»

vradyni_600_375_-1520156786
Ανακοινώθηκε  στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Βραδυνή» ότι το καθημερινό φύλλο αναστέλλει την έκδοσή του ενώ σήμερα Παρασκευή, εκυκλοφόρησε το τελευταίο.
Η εφημερίδα θα συνεχίσει να κυκλοφορεί την κυριακάτικη έκδοσή της.

Η νέα ηγετική ομάδα που θα “τρέξει” τη Eurobank

Eurobank
Τη νέα ηγετική ομάδα της, που θα αναλάβει την ευθύνη να “τρέξει” τα σχέδια και τη στρατηγική της τράπεζας το αμέσως επόμενο διάστημα, σε ένα καινούριο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον μετά και την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, παρουσίασε σήμερα η Eurobank.
Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασµού της Τράπεζας µετονοµάζεται σε ∆ιοικητική Επιτροπή και θα απαρτίζεται από τα παρακάτω µέλη:
Πρόεδρος: Χρήστος Μεγάλου, ∆ιευθύνων Σύµβουλος
Μέλη: Μιχάλης Κολακίδης, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος Risk Management (Chief Risk Officer)
- Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός ∆ιευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Οµίλου
- Σταύρος Ιωάννου, Γενικός ∆ιευθυντής Retail Banking
- Φωκίων Καραβίας, Γενικός ∆ιευθυντής Capital Markets & Wealth Management
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Τράπεζας αναµορφώνεται και θα απαρτίζεται από τα παρακάτω µέλη:
Πρόεδρος: Χρήστος Μεγάλου, ∆ιευθύνων Σύµβουλος
Μέλη: Μιχάλης Κολακίδης, Αναπληρωτής ∆ιευθύνων Σύµβουλος Risk Management (Chief Risk Officer)
- Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός ∆ιευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Οµίλου
- Σταύρος Ιωάννου, Γενικός ∆ιευθυντής Retail Banking
- Φωκίων Καραβίας, Γενικός ∆ιευθυντής Capital Markets & Wealth Management
- ∆έσποινα Ανδρεάδου, Γενικός ∆ιευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου Οµίλου (χωρίς δικαίωµα ψήφου)
- ∆ήµος Αρχοντίδης, Γενικός ∆ιευθυντής Group Private Banking
- Κώστας Βασιλείου, Γενικός ∆ιευθυντής Global Corporate Clients & Debt Capital Markets
- Ήβη Βίγκα, Γενικός ∆ιευθυντής Πίστης
- Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός ∆ιευθυντής ∆ικτύου Καταστηµάτων
- Αθηνά ∆εσύπρη, Γενικός ∆ιευθυντής Ανθρώπινου ∆υναµικού Οµίλου
- Ευάγγελος Κάββαλος, Γενικός ∆ιευθυντής Τραπεζικής Μικρών Επιχειρήσεων
- Πέτρος Κατσούλας, Γενικός ∆ιευθυντής Στρατηγικής Οµίλου
- Χάρης Κοκολογιάννης, Γενικός ∆ιευθυντής Group Finance & Control (Chief Financial Officer)
- Γιώργος Μαρίνος, Γενικός ∆ιευθυντής Corporate Banking Group.

ysterografa.gr

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την ανάρτηση του Καραγιάννη στο facebook

karagiannis
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Φάκου, σχετικά με την ανάρτηση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη σε προσωπική του σελίδα σε site κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, για την πρόκληση σε τέλεση κακουργηματικών πράξεων.
Να θυμίσουμε ότι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε στη σελίδα του: “Ο Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι….και μη ξεχνάτε…αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε  πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια,τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες,τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε το Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία…”

Το 60% των Γερμανών ψηφίζει Μέρκελ για Καγκελάριο

Angela-Merkel-Peer-Steinbruck
Σαρωτική μοιάζει να είναι η διαφορά ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Πέερ Στάινμπρουκ ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.
Την ώρα που ο κεντροδεξιός συνασπισμός CDU/CSU βρίσκεται σταθερά πάνω από το 40%, με μεγάλη απόσταση από τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD, η Άνγκελα Μέρκελ επιβεβαιώνει την εκτίμηση που εξαρχής είχε διατυπωθεί, πως η προσωπική σύγκρισή της με τον Πέερ Στάινμπρουκ, και η επιβλητική υπεροχή που απολαμβάνει έναντι του υποψηφίου Καγκελαρίου του SPD, θα είναι ο βασικός παράγοντας για τον εκλογικό περίπατό της.
Την παραπάνω εικόνα επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της “FGW”, που δείχνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει ποσοστό 60%, στο ερώτημα “ποιόν προτιμάτε για Καγκελάριο”, και ο Πέερ Στάινμπρουκ βρίσκεται στο 31%.

ysterografa.gr

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων σχετικά με τη διαθεσιμότητα




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Αθήνα, Αυγούστου 2013

Αριθμ. Πρωτ.:

ΑΠΟΦΑΣΗ


ΘΕΜΑ: Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους, τον τρόπο μοριοδότησής τους και ρύθμιση ζητημάτων λειτουργίας του Τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν.4024/2011 και των Τριμελών Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

O ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις:

1. τις διατάξεις της περ. Ε’ της παρ. 2 του άρθρου 90 του ν. 4172/2013(ΦΕΚ 167 Α΄)

2. το αριθ. 119/2013 Προεδρικό Διάταγμα «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (ΦΕΚ 153 Α’),

3. το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Η Συνεντευξη του Λάμπρου Μπούκλη - Ληστεία στην επιχείρηση της συζύγου του.

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το πρωί στην Κόρινθο ο Γραμματέας του Περιφεριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά κ. Λάμπρος Μπούκλης πάνω σε θέματα που απασχολούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όχι μόνο.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την ώρα που ο κ. Μπούκλης παρέθεται συνέντευξη τύπου, σημειώθηκε ληστεία στην επιχείρηση της συζύγου του.
Ακολουθούν videos με τα σημαντικότερα μέρη των δηλώσεων του κ. Μπόυκλη.
Για τα σκουπίδια


Για Ολυμπία οδό
 
Για Προαστιακό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ



https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403f05b588d6d88&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375464633368&sads=_RM9Do6Ls7LuqwmVi_hAVFNJcUs

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις ακραίες τοποθετήσεις του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Καραγιάννη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή και αναστάτωση στη χώρα το Σεπτέμβριο, για να αποσταθεροποιήσει την πορεία της προς την έξοδο από την κρίση.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχός του Ανδρέας Καραγιάννης προετοιμάζεται και καλεί τους συντρόφους του να κάνουν το ίδιο, συλλέγοντας πέτρες, ρόπαλα, μάρμαρα, σίδερα, τούβλα, καδρόνια και αναπτήρες.
Εντός ωρών ο κ. Τσίπρας πρέπει να διαγράψει το στέλεχός του και να το καταδικάσει δημοσίως, όχι βέβαια όπως (δεν) έκανε με το Νάσο Θεοδωρίδη. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι ο ίδιος που τον υποκινεί και τον κατευθύνει». 

 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για την κάλυψη που παρέχει ο κ. Τσίπρας στο στέλεχός του Α. Καραγιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Τσίπρας καλύπτει το στέλεχός του Α. Καραγιάννη, που καλεί επίσημα τον κόσμο να μαζέψει τούβλα, ρόπαλα, σίδερα και καδρόνια.
Όχι μόνο δεν τον διώχνει, αλλά ζητάει και τα ρέστα. Και μετά αναρωτιέται γιατί τον λέμε ακραίο».

-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΒΕΤΙΑΣ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403eac7b682484c&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375464417373&sads=rMDfvExgWHShXMPaPrSDjtVCfVw

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ-ΤΟ ΠΡΑΘΙ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403eac7b682484c&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375464292375&sads=iLtkrY13AZRIKG7RBv0bMTVQbQk

4.500 AITHΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ...













  Στις 4.500 ανέρχονται οι αιτήσεις για τις πρώτες 589 θέσεις που αφορούν στο μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, ενώ το μεσημέρι της Παρασκευής εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων... Η διαδικασία της αξιολόγησης των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά και θα επεξεργαστεί από την Ομάδα του Ειδικού Διαχειριστή.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση τα επόμενα 24ωρα αναμένεται η νέα προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.400 θέσεις του μεταβατικού φορέα.
Την ίδια ώρα, η Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ με σημερινή της ανακοίνωση «επαναβεβαίωσε την θέση των συναδέλφων ότι αποκρούουν όλα τα παιχνίδια που εξελίσσονται εις βάρος τους από τις 11 Ιουνίου».
Παράλληλα επαναλαμβάνουν την πρόταση που έχει υποβληθεί «να πάρουν πίσω τώρα κάθε σχεδιασμό που αφορά σε μεταβατικό φορέα και να προχωρήσει η δημιουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ) με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε εύλογο χρονικό διάστημα να γίνει η διαδικασία των αποχωρήσεων - συνταξιοδοτήσεων συναδέλφων που το επιθυμούν και όλοι μαζί, Ενώσεις, σωματεία, φορείς, κυβέρνηση κ.λπ. να ξεκινήσουμε τη διαδικασία διαλόγου για το νέο οργανόγραμμα του φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
Τέλος «επαναλαμβάνουν την βούλησή τους για ένα Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που θα έχει ανοιχτά μικρόφωνα σε όλο τον κόσμο και όλες τις απόψεις και θα βρίσκεται δίπλα σε όλους τους κλάδους εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από την κυβερνητική πολιτική».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ένα νησί… απαγορευμένο σε ανθρώπους! Δείτε γιατί...!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgu0hf5WWGnBj8DfcK5zKCr3BngJxglXzusLEVKrfjfMYGocK8feIXgn6cTA-rpMVAirVZK2gC4kPIpgpbHBDS2f1En_AYyDfIkjiFZ8SZXhRZXodk892MCLoKP5ymIdFN1tHmKCJ4Y6VQ/s1600/apagor.jpg
 Είναι ένα καταπράσινο νησί με ωραίες παραλίες που βρίσκεται στη Βραζιλία και καλύπτει μια έκταση περίπου 430.000 τετραγωνικών μέτρων. Το Ilha de Queimada Grande αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν επίγειο παράδεισο αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη του πλανήτη, όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι και απαγορεύεται να πάνε άνθρωποι!
 Ο λόγος; 

"Αγορά των πολιτών" : Διοργάνωση συζήτησης το Μάιο 2014 στις Βρυξέλλες - ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΧΡΙ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 
Στην "Αγορά Πολιτών" για την Ανεργία των Νέων, μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα συγκεντρωθούν νέοι άνθρωποι από όλη την Ευρώπη για να συζητήσουν τις παρούσες προκλήσεις στην αγορά εργασίας της Ευρώπης.

Δύο νέοι, ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, ένας εργαζόμενος και ένας άνεργος, από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσκληθούν σε αυτή τη διάσκεψη.

Πώς να λάβετε μέρος;

Οι συμμετέχοντες στην Αγορά Πολιτών για την Ανεργία των Νέων πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 30 ετών και να κατοικούν σε ένα από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ. Δεδομένου ότι οι συζητήσεις θα διεξάγονται στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ή Ισπανικά, είναι ουσιώδες να μπορούν οι συμμετέχοντες να συζητούν σε μία από αυτές τις γλώσσες. Θα διατίθεται επίσης παθητική διερμηνεία στα Ελληνικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Πολωνικά, πράγμα που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες θα μπορούν να παρακολουθούν τη συζήτηση σε αυτές τις γλώσσες. Πρέπει όμως να μπορούν να παρεμβαίνουν στη συζήτηση σε μία από τις προαναφερθείσες τέσσερεις γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά ή Ισπανικά).

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση πριν από τις 31 Αυγούστου 2013. Πρέπει να έχουν άδεια να ταξιδέψουν, δεδομένου ότι ορισμένες υπηρεσίες ανέργων μπορεί να επιβάλλουν περιορισμούς μετακίνησης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να παράσχει στους συμμετέχοντες πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η διαδικασία επιλογής θα διεξαχθεί κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου του 2013.

Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής όλων των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΑΙΤΗΣΗ :


Ανδρονίκη Τζομάκα
Συντονίστρια δράσεων
Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ναύπλιο
              

Η συνταρακτική ιστορία πίσω από το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς στην Άρτα


- Ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου είχε παντρευτεί το περασμένο Σάββατο στο Αίγιο
- Γονείς του οι δυο ηλικιωμένοι που σκοτώθηκαν
- Εγκεφαλικά νεκρό το 16χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε
- Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Πάτρας το τρίχρονο αγοράκι
 - Δεν έγινε προσπέραση κατέθεσε στην αστυνομία οδηγός λεωφορείου που ακολουθούσε
- Οι πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας για το πως έγινε το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς στην Άρτα

11.537 μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες τους

Η κρίση στην Ελλάδα οδηγεί του μετανάστες πίσω στη χώρα τους. Είναι χιλιάδες εκείνοι που με τη δική τους θέληση ζήτησαν να επιστρέψουν, ενώ χιλιάδες ακόμη πήραν το δρόμο της επιστροφής μετά τη σύλληψή τους από την αστυνομία.
Μόνο μέσα στον περασμένο Ιούλιο 706 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους,
Μαζί με τις επιστροφές του μηνός Ιουνίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε 11.537 άτομα.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

newsit.gr

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΙΤΣΩΝ

1

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης σας ενημερώνει ότι το συγκεκριμένο δείγμα νερού χαρακτηρίζεται κατάλληλο ως πόσιμο, ως προς τις κάτωθι χημικές και φυσικοχημικές παραμέτρους που εξετάσθηκαν.

ΧΗΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Τ.Κ. Πιτσών (18-7-2013)

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ              ΤΙΜΗ        ΑΝΩΤΑΤΗ        ΜΕΘΟΔΟΣ
                                     ΔΕΙΓ/ΤΟΣ  ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ    ΑΝΑΛΥΣΗΣ
                                                        ΣΥΓΚ/ΣΗ 

pH (20oC)                         7,3             6,5-9,5         APHA2 4500-Η+ B
ΟΣΜΗ                           απουσία             -                          -
ΓΕΥΣΗ                          ουδέτερη           -                          -
ΧΡΩΜΑ                            3                    -                  APHA 3120 Α
ΘΟΛΟΤΗΤΑ                     1                    -                  APHA 3120 Α
ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ(20oC)  727             2500(20Ο)         APHA 2510
ΟΛΙΚΗ
ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ              344                  -                     Ε.Ρ.Α. 130.2
NH4                                 + <0,03           0,5                   MERCK3
NO2                                 - <0,03           0,5                   MERCK4
NO3                               - <3                   50               APHA 4500 Β
CL                                     25               250                  ΑPHA 4500 Β
K                                       3                   12                 APHA 3111 Β
Na                                    19                 200                  APHA 3111 Β
Ca                                   126                  -                    APHA 3111 Β
Mg                                      7                  -                    APHA 3111 Β
Fe                                    43                 200                     APHA 3113
Mg                                <2                     50                     APHA 3113
As                                <2                      10                       APHA 3113
Cr                                 <2                      50                       APHA 3113

Διαθεσιμότητα: Οι λίστες των 9.820 υπαλλήλων των υπουργείων

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται οι λίστες των υπουργείων με τους 9.820 εργαζόμενους που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και έως τα τέλη του μήνα θα  έχουν εξειδικευθεί οι θέσεις, κλάδοι ή διευθύνσεις που καταργούνται ανά υπουργείο.
Το αργότερο από τις 23 Σεπτεμβρίου οι υπάλληλοι που θα κριθούν πλεονάζοντες θα οδηγηθούν για 8 μηνες στην διαθεσιμότητα και μόλις οι 1609 θα γλιτωσουν, ενώ από τους υπόλοιπους (8211) οι μίσοι θα μείνουν χωρίς δουλεια.
Από το υπουργείο Εσωτερικών μπαίνουν σε διαθεσιμότητα 3.000 άτομα (δημοτικοί αστυνομικοί), ενώ από το Υγείας 1.500 εργαζόμενοι (γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικό προσωπικό, παραϊατρικό προσωπικό).
Παράλληλα, συμφωνα με δημοσιευματα στον Τυπο έτοιμο είναι το σχέδιο για την μετακίνηση 1.618 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σε μονάδες υγείας και νοσοκομεία, όπου παρουσιάζονται ελλείψεις.
Οι εργαζόμενοι αυτοί μετακινούνται από το Σπηλιοπούλειο (76), Αγία Βαρβάρα (230), Νοσοκομείο Πατησίων (199), Νοσοκομείο Πολυκλινική (331), Φλέμινγκ (300), Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης (235), υπουργείο Υγείας (10), γιατροί πρώην νοσοκομείων του ΙΚΑ (214) και Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος (23).
Οι «διαθέσιμοι» από τα υπόλοιπα υπουργεία έχουν ως εξής:
·         Υπουργείο Παιδείας: 1.500 (μόνιμο διοικητικό προσωπικό ΑΕΙ-ΤΕΙ)
·         Αμυνας: 500 (πολιτικό προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) (υπάλληλοι διοικητικών καθηκόντων που υπηρετούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Πρώην υπάλληλοι της Ολυμπιακής)
·         Δημόσιας Τάξης: 500 (αδιευκρίνιστης προέλευσης) (Δεν έχει παραδοθεί σχέδιο. Πληροφορίες μιλούν για 500 άτομα από το πολιτικό προσωπικό σε διοικητικές θέσεις.)
·         Εργασίας: 600 (250 από ΟΑΕΔ, 200 από ΙΚΑ, 70 από ΟΑΕΕ, 30 από ΕΤΑΑ, 30 από ΟΓΑ και 20 από κεντρικές υπηρεσίες)
·         Οικονομικών: 400 (προσωπικό δευτεροβάθμιας-υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Πολιτισμού-Αθλητισμού: 500 (250 από διευθύνσεις Πολιτισμού, 100 από Αθλητισμού, αδιευκρίνιστο το υπόλοιπο) (υπάλληλοι δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης διοικητικών καθηκόντων)
·         Υποδομών: 750 (μηχανικοί, διοικητικοί και άλλο προσωπικό έκτακτων αναγκών θα μετακινηθεί σε περιφέρειες) (450 εργαζόμενοι στη ΓΓΔΕ που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις και 300 υπάλληλοι της ΥΠΑ από διάφορες ειδικότητες)
·         Αγροτικής Ανάπτυξης: 130 (ΔΕ-ΥΕ από όλες τις ειδικότητες) (διοικητικοί υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου)
·         Ναυτιλίας: 50 (23 ΥΕ και 25 από ΣΧΟΠ ΓΓ Αιγαίου, διοικητικοί και λιμενικοί υπάλληλοι)
·         Τουρισμού: 100 (εργαζόμενοι ΕΟΤ) (υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Περιβάλλοντος: 100 (κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων) (υπάλληλοι καθαρισμού και φύλαξης)
·         Μακεδονίας-Θράκης: 20 (υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Δικαιοσύνης: 50 (Διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούν σε διοικητικές θέσεις και είναι δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Ανάπτυξης: 100 (υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
·         Εξωτερικών: 20 ( υπάλληλοι γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης)
Υπενθυμίζεται ότι χθες ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Α” θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα.

Η Αλ Κάιντα τρομοκρατεί και πάλι την Αμερική! Κλείνουν πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο την Κυριακή

Al-Quaeda-Osama-Bin-Laden
Twitter @EmOikonomidis
Όταν τον Μάιο του 2011 ο Οσάμα Μπιν Λάντεν έπεφτε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της ομάδας των Ειδικών Δυνάμεων SEAL στο σπίτι όπου διέμενε στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, και ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την είδηση που “κλείδωνε” την επανεκλογή του, με διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο, η Αμερική πήρε μια βαθιά ανάσα.
Υπήρχαν φυσικά και οι δύσπιστοι, που δεν θεωρούσαν ότι το βιολογικό τέλος του “σεϊχη του τρόμου” θα συνεπαγόταν και το τέλος του ίδιου του τρόμου. Αυτού που ως συναίσθημα μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μονάχα από την ελπίδα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι μεσολαβεί το ενδιάμεσο στάδιο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας.
Δυο χρόνια και μερικούς μήνες μετά την εκτέλεση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, η Αλ Κάιντα σκορπίζει και πάλι τον τρόμο στην Αμερική, επιβεβαιώνοντας ότι η βαριά σκιά του φόβου δεν απομακρύνθηκε με τον θάνατο του ιδρυτή και φυσικού ηγέτη της.
Όπως ανακοίνωσε το State Department, την Κυριακή 4 Αυγούστου πολλές πρεσβείες και προξενία των ΗΠΑ ανά τον κόσμο θα μείνουν κλειστά, ως προληπτικά μέτρα σε μια απροσδιόριστη απειλή. Το “απροσδιόριστο” διευκρινίστηκε εν μέρει off the record, με τους δημοσιογράφους να ενημερώνονται ότι οι μυστικές υπηρεσίες της υπερδύναμης έχουν αξιολογήσει ως εξαιρετικά σοβαρή την απειλή της Αλ Κάιντα να χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.
Έτσι, οι πρεσβείες θα παραμείνουν κλειστές της Κυριακή, και θα ξανανοίξουν μονάχα μετά από μια προσεκτική επανεκτίμηση της κατάστασης. Ο τρόμος επέστρεψε. Και ο “σεϊχης” του χαμογελάει, όπου κι αν βρίσκεται…

ysterografa.gr

Μαξίμου: Το Δημόσιο δουλεύει με μείον 10%

Την άποψη ότι η Δημόσια Διοίκηση εργάζεται με ρυθμούς μείον 10% εκφράζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, προετοιμάζοντας και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο τόσο εντός του 2013 όσο και εντός του 2014.
Συγκεκριμένα σε «διαρροή» του Μεγάρου Μαξίμου λίγο πριν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου το απόγευμα της Πέμπτης, συνεργάτες του Α. Σαμαρά, επιχειρώντας να δώσουν ένα «μέτρο» του πως εργάζεται σήμερα η ελληνική διοίκηση έλεγαν χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός εργάζεται στο 400%, εμείς στο 120%, το υπουργικό συμβούλιο στο 85% και η Δημόσια Διοίκηση στο  μείον 10%».
Πάντως, η συγκεκριμένη «διαρροή» πέραν της σκοπιμότητας για την «εξύψωση» του ίδιου του κ. Σαμαρά, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία αναφορικά με το Δημόσιο, καθώς η κυβέρνηση έχει μπροστά της το δύσκολο έργο των 2.000 απολύσεων του 2013 και των 11.000 του 2014 αλλά και τις άνω των 17.000 «διαθεσιμοτήτων» του τρέχοντος έτους.

aftodioikisi.gr

Δραματική ανατροπή στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στην Ηλεία - Τα πέταξε στο κανάλι ο 13χρονος θείος τους!

ardeytiko-kanali
Σε ατύχημα οδηγούν οι πρώτες ενδείξεις την Αστυνομία, αναφορικά με τον τραγικό χαμό των δυο ανήλικων παιδιών στην Ηλεία, που βρέθηκαν νεκρά χθες μετά από αναζήτηση μιας μέρας, μέσα σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Στρέφι.
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να βρέθηκαν τα δυο παιδιά κοντά στο κανάλι, να έχασαν την ισορροπία τους και να έπεσαν μέσα, από όπου δεν μπόρεσαν  να βγουν παρά τις φωνές τους, καθώς εκείνη την ώρα δεν περνούσε κάποιος περαστικός από εκεί, ώστε να τους ακούσει και να τους βοηθήσει.
Η Αστυνομία πάντως αναμένει και το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει περισσότερο την πορεία των ερευνών.Οι Αρχές προχωρούν πολύ προσεκτικά στην υπόθεση καθώς δεν είχε αποκλειστεί η περίπτωση της εγκληματικής ενέργειας, ενώ υπήρχαν τέτοιες ενδείξεις ότι τα παιδιά δεν μπορεί να έπεσαν μέσα στο νερό από μόνα τους.
Αργότερα ωστόσο όλα τα παραπάνω ανατράπηκαν, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, οι αρχές έχουν στοιχεία και την ομολογία του ανθρώπου που τα πέταξε μέσα στο νερό.
Πρόκειται για τον μόλις 13 ετών αδερφό της μητέρας των παιδιών, που φέρεται πως έσπρωξε τα δύο ανίψια του στο νερό.
Ο ίδιος αρκετές ώρες μετά βρέθηκε στο σημείο και μάλιστα έχει καταγραφεί σε εικόνες να κλαίει και ο ίδιος για το χαμό των δύο παιδιών.  Ο αδερφός της μητέρας τους, φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε στο ρέμα τα δύο αγγελούδια!
Μάλιστα, ο λόγος που τον ώθησε στην ανατριχιαστική πράξη του, φαίνεται πως είναι η ζήλια! Ο παππούς των παιδιών - και πατέρας του φερόμενου ως δράστη- τους είχε ιδιαίτερη αδυναμία και ο 13χρονος δεν το άντεχε...
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών μέσα στο αρδευτικό κανάλι, βρέθηκε και ένα ρούχο. Αρχικά εκτιμήθηκε πως ανήκει στο ένα από τα δύο παιδιά αλλά όπως προέκυψε στη συνέχεια, ανήκει στον 13χρονο φερόμενο ως δράστη.
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ανήλικο αδερφό της μητέρας των παιδιών
και ακολούθως, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, τον συνέλαβαν ως υπαίτιο για τον πνιγμό των παιδιών στο αρδευτικό κανάλι.
Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Σοκ: Βρέθηκε νεκρός ο Νίκος Σαλευρής

Nikos-Salevris
Πηγή: www.sport.gr
Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό με τον θάνατο του Νίκου Σαλευρή, που επί σειρά ετών υπηρέτησε το ποδόσφαιρο ως ιδιοκτήτης της Καλλιθέας!
 Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο Νικος Σαλευρής βρέθηκε νεκρός σε παραλία του Αλίμου. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Καλλιθέα δεν είχε δώσει σημάδια ζωής από το προηγούμενο βράδυ, με αποτέλεσμα οι δικοί του άνθρωποι να απευθυνθούν στις Αρχές, αφού πρώτα διαπίστωσαν πως στην παραλία ήταν μόνο τα προσωπικά του αντικείμενα.
Το πρωί της Παρασκευής (2/8) κι αφού οι έρευνες που είχαν προηγηθεί δεν είχαν φέρει αποτέλεσμα, βρέθηκε η σωρός του άτυχου άντρα.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα κάνουν γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου του, που πιθανότατα οφείλεται σε πνιγμό ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Βενιζέλος: Η Ελλάδα ανοίγει θέμα μεταναστευτικού για την Ευρώπη

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
(Photo Eurokinissi)
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσίασε σήμερα, ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά το α΄ εξάμηνο του 2014, οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Αιγαίο και Βραζιλία: Οι δύο ειδήσεις που πήγαν άκλαυτες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την προηγούμενη Τετάρτη, 31 Ιουλίου, δύο σημαντικές και φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ειδήσεις πέρασαν μέσα στην απόλυτη σιωπή.

Φυσικά.

Το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής  βρισκόταν στη δεύτερη από τις τρεις ταραχώδεις ημέρες συνεδρίασής της σε Ολομέλεια, συζητώντας δύο σημαντικά για τη χώρα και την κοινωνία νομοσχέδια (για τον τουρισμό και τα αυθαίρετα) επί των οποίων δύσκολα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς – αλλά στην Ελλάδα διαφωνούμε για να διαφωνούμε (με το θέμα θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμα).

Έτσι, οι δύο σημαντικές ειδήσεις πήγαν άκλαυτες.

Την Τετάρτη, λοιπόν, 31 Ιουλίου, έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη (4 F-4 και 2 F-16), πέταξαν πάνω από τους Φούρνους και αναχαιτίστηκαν από τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΑΙΓΕΙΡΑΣ-ΑΚΡΑΤΑΣ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ, ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403dc7d35a38b5c&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hjv151552&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375430882460&sads=2ErSt9hgczFLd2S3JjL6T0NaDts
Οι μουσικοί των Φιλαρμονικών της Ανατολικής Αιγιαλείας σας περιμένουν το βράδυ της Κυριακής 4 Αυγούστου 2013 καί ώρα 9.15 μ.μ. στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αιγείρας! Δίδουν συναυλία οι Φιλαρμονικές:
1) Φιλαρμονική Μ.Ο.Μ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ"
2) Μουσικοχορευτικός Σύλλογος "ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΚΡΑΤΑΣ"
3) Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"
Η είσοδος είναι ελεύθερη (δωρεάν)!
Δηλώστε συμμετοχή-παρουσία, ενημερώστε τους φίλους σας! Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερα τιμητική!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΜΑΣ!
Οι συναυλίες στην Αιγείρα πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αιγιαλείας!
 σημα Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Αιγιάλειας.jpg
ΟΙ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ! ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΑΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΚΡΑΤΑΣ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1403dc35a61d5a72&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hjv0wo5a0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375430682047&sads=uviT-WOi8JLDhsSqeOmZoLzzq8o&sadssc=1
Οι Φιλαρμονικές Ακράτας και Αιγείρας σας προσκαλούν στη θερινή συναυλία τους, στη κεντρική πλατεία της Ακράτας, το Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 9 μ.μ.!
Το μουσικό πρόγραμμα των Φιλαρμονικών αναμένεται να ικανοποιήσει και τους πλέον απαιτητικούς μουσικόφιλους! "Για όλους τους φίλους μας, για όσους ακόμα πιστεύουν στα όνειρα, στο καθαρό βλέμμα των παιδιών και στην ομορφιά της μουσικής που ενώνει τις ψυχές μας, θα είμαστε εκεί! Εμείς και οι φίλοι μας.Εσείς";

ΣΤΗΝ Γ' ΕΘΝΙΚΗ Οι μόλις δύο απώλειες και τα ερωτηματικά

Οι μόλις δύο απώλειες και τα ερωτηματικά
Εξέπνευσε  η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Οπως έγινε γνωστό από «κύκλους» της ΕΠΟ οι μόνες ομάδες που είχαν δικαίωμα να δηλώσουν και δεν το έπραξαν ήταν ο Πέλοπας Κιάτου και ο Θρασύβουλος. Κατά τα άλλα, από τη Football League ήρθαν στη νέα κατηγορία η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Πανσερραϊκός, ενώ οι Πανηλειακός, Ζάκυνθος, Βατανιακός και Γλυφάδα που υπολογίζονταν για τη Γ' Εθνική προβιβάστηκαν με προχθεσινή απόφαση της ΕΠΟ στη Football League. 
Επομένως με τα παραπάνω δεδομένα μιλάμε, επί του παρόντος, για 93 συμμετέχουσες ομάδες στην πρώτη τη τάξει ερασιτεχνική κατηγορία της χώρας.
Ομως αυτά είναι πολύ πιθανό ν' αλλάξουν και ο αριθμός ν' αυξηθεί. Διότι 1ον) την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση της ομοσπονδίας για τον Μακεδονικό Θεσσαλονίκης, που πιθανότατα θα δικαιωθεί και θ' αποτελέσει τον 94ο σύλλογο ενώ 2ον) είναι πιθανό η Κέρκυρα και η Δόξα Δράμας επίσης να μετάσχουν στην κατηγορία.
Η πρώτη, που θα έχει ομάδα και στη Football League (συγχώνευση ΑΟ Κέρκυρας ? Κασσιώπης), εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής ως ΓΣ Κέρκυρας (επί της ουσίας ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ), ενώ από τη Football League υπήρξε ενημέρωση ότι οι «μαυραετοί» ίσως να... κατηφορίσουν και αυτοί. Για τις δύο εν λόγω ομάδες θα υπάρξει μια άτυπη παράταση μέχρι τη Δευτέρα.

Από βδομάδα ο καταρτισμός
Οταν στη διάρκεια της ερχόμενης υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα η επιτροπή του πρωταθλήματος θα συνεδριάσει για ν' αποφασίσει το πώς θα καταμερίσει τις ομάδες στους 6 ομίλους. Ο καταρτισμός θα περάσει από την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε ακολούθως να οριστεί το πότε θα γίνει η κλήρωση. Επίσης, σε 5ο-6ο (της ΑΕΚ) ο καταμερισμός των συλλόγων θα γίνει με κλήρωση, χωρίς ακόμη να έχει αποφασιστεί αν τελικά οι οχτώ ομάδες της Κρήτης διασπαστούν ή όχι σε δύο ομίλους.  
«Μπαμ» με Σκούφαλη ο Παναρκαδικός
Τα μεταγραφικά... νερά της Γ' Εθνικής τάραξε ο Παναρκαδικός, που έπεισε τον Μανώλη Σκούφαλη να αφήσει τις επαγγελματικές κατηγορίες για την ερασιτεχνική. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός πέρυσι έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Νίκης Βόλου μετρώντας 45 συμμετοχές, 4 γκολ και έξι ασίστ. Συνολικά στην καριέρα του μετρά 391 επαγγελματικές παρουσίες εκ των οποίων οι 168 στην Α' Εθνική.

Ηττήθηκε η Skoda Ξάνθη απ'την Σταντάρ Λιέγης


Η Skoda Ξάνθη ήταν ανώτερη από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια αλλά ηττήθηκε με 2-1 και το έργο της έχει γίνει πολύ δύσκολο. Οι Ακρίτες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 69' λόγω αποβολής του Μπέρτου ενώ ο Κυριακίδης έπιασε πέναλτι του Μπια στο 52'.
 Η Ξάνθη μπορεί να μπήκε πιο δυνατά στο ματς αλλά είδε την Σταντάρ να μετουσιώνει την καλύτερη επίθεσή της στο πρώτο εικοσάλεπτο και με καταπληκτικό τέρμα του Μπια να ανοίγει το σκορ. Οι Βέλγοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα εκμεταλλευόμενοι το σάστισμα των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου. Στο 36', όμως, ο Ντιέ έστησε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-1. Ο Κυριακίδης κράτησε το σκορ στο 39' σε σουτ του Σισέ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια. Η Skoda Ξάνθη άγγιξε το 2-1 στο 50' αλλά ο Μαρσελίνιο δεν ολοκλήρωσε σωστά την κούρσα που έκανε και έφτασε απέναντι από τον Καβασίμα.
Η Σταντάρ κέρδισε πέναλτι 1 λεπτό αργότερα αλλά ο Κυριακίδης έπεσε σωστά και απέκρουσε την εκτέλεση του Μπια. Η φάση αυτή έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους αλλά ο Μαρσελίνιο δεν ήταν στη μέρα του. Ο άνθρωπος που έδωσε την πρόκριση στους Ακρίτες έχασε κι άλλη ευκαιρία στο 67' και 2 λεπτά μετά ο Μπέρτος είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι Βέλγοι δεν άργησαν να το εκμεταλλευτούν και με την κεφαλιά του Σιμά πήραν τη νίκη με 2-1 και μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League. Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Παϊτο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης (56' Ντε Γκούζμαν), Κομεσίδης, Βάλλας, Γούτας, Μαρσελίνιο, Ντιέ (86' Σολάρι), Μάνταλος (56' Μαρίν), Βασιλακάκης.
Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Λαντολι, Οπάρε, Τσίμαν, Αρσλαναγκιτς, Μπουλότ, Σισέ (46' Μπέγιενς), Μαρκέ, Μουχανγκί, Ντε Καμάργκο, Εζεκιέλ (62' Μπατσουαγί).

ΑνοιΧτός ο δρόμος για τον Αστέρα Τρίπολης


Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Ραπίντ Βιέννης και θα πάει στην Αυστρία με σημαντικές ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.
Ο Αστέρας μπήκε νωθρά στο ματς και η Ραπίντ πήρε εξ αρχής τον έλεγχο του ρυθμού. Απείλησε δύο φορές την εστία του Μπαντή στο πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Αντίθετα η ομάδα της Τρίπολης ευτύχισε στην πρώτη της απειλητική στιγμή να ανοίξει το σκορ. Στο 27' ο Ουσέρο έκανε τη σέντρα και ο αμαρκάριστος Ζησόπουλος σκόραρε στο επίσημο ντεμπούτο του.
 Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε λίγο αφού ένα αχρείαστο πέναλτι του Λισγάρα πάνω στον Μπόιντ έδωσε την ευκαιρία στους Αυστριακούς να ισοφαρίσουν στο 32'. Tο γκoλ επηρέασε τους παίκτες του Τσιώλη που δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα.
 O Αστέρας ξεκίνησε εξαιρετικά το δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να προηγηθεί ειδικά στη φάση του 57ου λεπτού όταν ο Μπόιντ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λισγάρα. Από το 60' και μετά η Ραπίντ Βιέννης πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της ομάδας της Τρίπολης.
Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη ευρωπαϊκή εντός έδρας ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα με 1-1
Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Πιπίνης, Κουρμπέλης, Ζαραδούκας (46' Κάφα), Ουσέρο, Ζησόπουλος, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Μπαράλες (61' Χουάνμα).

Ραπίντ Βιέννης: Νόβοτα, Μπεχρέντ, Σκράμελ, Σονλάιτνερ, Ντίμπον, Πέτσος, Χόφμαν (68' Σάμπιτσερ), Σάουμπ (85' Γκρόζουρεκ), Μπόιντ, Τρίμελ, Μπουργκστάλερ.