Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Τέσσερις φορές πανελλήνιες εξετάσεις θα δίνουν οι μαθητές για να μπουν σε Πανεπιστήμιο - Σαρωτικές αλλαγές από τη φετινή κιόλας χρονιά

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
 Ούτε μία, ούτε δύο, ούτρε τρεις αλλά τέσσερις φορές θα δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις οι μαθητές του Λυκείου προκειμένου να εισαχθούν σε κάποιο Πανεπιστήμιο σύμφωνα με το νέο σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας και το οποίο μάλιστα θα εφορμοστεί από την ερχόμενη σχολική χρονιά!

"Φεύγουν" 10.000 τραπεζοϋπάλληλοι - Το φθινόπωρο το πρώτο κύμα εξόδου



Εκτός τραπεζικού συστήματος θα βρεθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 20% του συνόλου των τραπεζοϋπαλλήλων, μέσα στην επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", οι τράπεζες επιδιώκουν να μειώσουν το προσωπικό τους με προγράμματα εθελουσίας εξόδου αλλά και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης. Στις τέσσερις συστημικές τράπεζες ετοιμάζονται να τεθούν άμεσα σε εφαρμογή προγράμματα εθελουσίας εξόδου για περίπου 4.500 εργαζομένους, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο κύμα αποχωρήσεων στο μέλλον. Στο μεταξύ οι τράπεζες δεν θα προχωρούν σ εκαμία νέα πρόσληψη ώστε με τις αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης να εμιωθεί σημαντικά ο αριθμός των υπαλλήλων.

Τα προγράμματα εθελουσίας που ετοιμάζουν οι τράπεζες προβλέπουν πλήρη αποζημίωση αλλά και διάφορα οικονομικά κίνητρα, ανάλογα με την προϋπηρεσία ή τα χρόνια που απομένουν μέχρι τη συνταξιοδότηση αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

Στόχος είναι να μειωθεί σημαντικά το λειτουργικό κόστος των τραπεζών χωρίς όμως να υπάρξουν μαζικές απολύσεις υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη. Οι τράπεζες προχωρούν σε αυτήν την κίνηση εξαιτίας των αλλαγών που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις αλλά και της μείωσης των εργασιών τους.  Εξάλλου η μείωση του προσωπικού επιβάλλεται και από την τρόικα, προκειμένου να εγκρίνει τα επιχειρηματικά πλάνα που θα κατατεθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, βασική μεταβλητή που θα κρίνει την αποδοχή των επιχειρηματικών πλάνων των τραπεζών είναι το λειτουργικό κόστος, το οποίο εξαρτάται τόσο από τη μισθοδοσία του προσωπικού όσο και από τον αριθμό των καταστημάτων τους.
 
«Ψαλίδι» και στα καταστήματα

Εκτός από τη μείωση προσωπικού, οι τράπεζες έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες μείωσης των υποκαταστημάτων τους, φιλοδοξώντας να κλείσουν ή να συγχωνεύσουν τουλάχιστον 350 από τα συνολικά 3.450 που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

Τραπεζικά στελέχη αναφέρουν στα "ΝΕΑ" «όσο διαρκεί η ύφεση και οι εκταμιεύσεις νέων δανείων έχουν πέσει στο ναδίρ, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να έχουμε τόσο μεγάλο δίκτυο καταστημάτων». Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, μετά το μπαράζ των συγχωνεύσεων, υπάρχουν τράπεζες με δύο ή και τρία υποκαταστήματα σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων το ένα από το άλλο, τα οποία νομοτελειακά θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν.
newsit.gr

Μανιάτης: Να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος

maniatis_10
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης που σήμερα επισκέφθηκε τα Χανιά.
Ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, στα οφέλη που θα προκύψουν για την χώρα και τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για την αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή.

Σαμαράς: Εμείς θα "σώσουμε" τον εαυτό μας. Κανείς άλλος δεν θα μας "σώσει" Κάποιοι νοσταλγούν τον Εμφύλιο. Δεν εκβιάζομαι, για να αποφύγω τις εκλογές

Antonis-Samaras
(Photo Eurokinissi)
Το ενδεχόμενο πολιτικής “ομηρίας” της κυβέρνησής του και του ίδιου πολιτικού, δεν υπάρχει στην ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ο Πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, όπου εμφανίζεται κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, συμπληρώνει ωστόσο ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς για να αποφύγει τις πρόωρες κάλπες, πριν από την ολοκλήρωση της τετραετίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς παραχωρεί τη συνέντευξη στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη μερικές μέρες πριν την αναχώρησή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου στις 8 Αυγούστου θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τις εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τις διεθνείς ισορροπίες όπως διαμορφώνονται στο περιθώριο των “μετώπων” που έχουν ανοίξει σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Μιχελάκης: Δεν θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος

Giannis-Mixelakis
(Photo Eurokinissi)
Δυο “όχι”, στις πρόωρες εκλογές και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου ενόψει της επόμενης βουλευτικής αναμέτρησης, όποτε κι αν πραγματοποιηθεί αυτή, περιλαμβάνει η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Γιάννης Μιχελάκης στο “Πρώτο Θέμα”.
Ως… καθ’ ύλην αρμόδιος, ο Υπουργός Εσωτερικών επαναλαμβάνει την πάγια θέση του ότι ένα “πολιτικό ατύχημα” που θα οδηγούσε σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θα ακύρωνε τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, και ουσιαστικά θα πετούσε… στη θάλασσα όσα επιτεύγματα έχουν καταστεί εφικτά μέχρι σήμερα.
Το νέο στοιχείο ωστόσο αφορά στημη αλλαγή του εκλογικού νόμου, παρά τις πιέσεις και την παρασκηνιακή φημολογία που υπάρχει, με δεδομένο πάντοτε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκλογικός νόμος δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα με το “καλημέρα”, και ουσιαστικά λειτουργεί εις βάρος του δεύτερου κόμματος.
Είναι εθνική υποχρέωση όλων να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Στους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της χρονιάς, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε, και προπαντώς να εξασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα, ώστε να ανοίξει η πόρτα για μια νέα ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.
Αυτή τη δέσμευση εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τους εταίρους μας και η προοπτική αυτή δεν μπορεί να χαθεί σε καμία περίπτωση”, τονίζει με έμφαση ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
“Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αρμόδιοι υπουργοί παίρνουν αποφάσεις οι οποίες σηκώνουν βελτιώσεις, τροποποιήσεις ή διορθώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως βάζουμε όλοι – και το τονίζω – το εθνικό συμφέρον πάνω απ’όλα. Άλλωστε, αρκετές φορές μέχρι σήμερα υπήρξαν διαφοροποιήσεις σε επιμέρους ζητήματα. Την κρίσιμη, όμως, ώρα όταν από τη μια μπαίνουν τα επιμέρους και από την άλλη το εθνικό συμφέρον, η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα”, συνεχίζει το κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει λανθασμένη την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει η Δημοκρατική Αριστερά από την κυβέρνηση, και απορρίπτει κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ενόψει της επόμενης αναμέτρησης βουλευτικών εκλογών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως τέτοιο θέμα δεν τίθεται.

ysterografa.gr

Στουρνάρας: Απολύσεις για να πάρουμε τις επόμενες δόσεις

Giannis-Stournaras-Wolfgang-Schaeuble
(Photo Eurokinissi)
Περισσότερο… ωμά δεν θα μπορούσε να το πει. Με συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου “Real News”, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποκαλύπτει ότι η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος του Μνημονίου, εξαρτάται απόλυτα από το κατά πόσο η κυβέρνηση θα φανεί συνεπής στη δέσμευσή της να προχωρήσει σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
“Αν δεν γίνουν απολύσεις, δεν θα πάρουμε τις επόμενες δόσεις”, σημειώνει με νόημα ο Γιάννης Στουρνάρας με τη συνέντευξή του στη “Real News”, ενώ σχολιάζει ακόμη το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών από… πολιτικό ατύχημα, που θα ακυρώσουν στην πράξη τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης, και σηκώνει το γάντι για να απαντήσει στους βουλευτές που του ασκούν κριτική, για τις πρόσφατες δηλώσεις του περί “κόπωσης” των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πρόσφατα στο πρακτορείο Reuters ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν κινδυνεύει από κάποια αρνητική εξέλιξη σε οικονομικό επίπεδο, καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο, και βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία της επιστροφής της σε ρυθμούς ανάπτυξης, ανησυχεί ωστόσο για ένα “πολιτικό ατύχημα”, λόγω της… κόπωσης που διαπιστώνει μεταξύ των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, λόγω του γεγονότος ότι καλούνται να ψηφίζουν διαρκώς επώδυνα μέτρα.
Εκείνες οι απόψεις του Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με κορυφαία εκείνη του Νικήτα Κακλαμάνη, και διαμόρφωσαν ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα για τον Υπουργό Οικονομικών.

ysterografa.gr

Μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκε στην Πάτρα

tsigaralathraiaΤέσσερα άτομα συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας, διότι σύμφωνα με το Λιμενικό, μετέφεραν μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο που έκαναν λιμενικοί του γραφείου Ασφαλείας σε αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, βρήκαν 19.130 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Οι λιμενικοί συνέλαβαν στη συνέχεια τον 38χρονο οδηγό του τροχόσπιτου, την 46χρονη συνοδηγό, καθώς και δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα.
Επίσης, σύμφωνα με το Λιμενικό, ο 38χρονος οδηγούσε το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, χωρίς να διαθέτει την νόμιμη άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς σε έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκε να κατέχει, όπως και η συνοδηγός του, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Νεκρός 23χρονος σε τροχαίο στην Τρίπολη

asthenoforo_425xΈνας 23χρονος έχασε την ζωή του το μεσημέρι σήμερα, στην είσοδο της Τρίπολης , λίγο, πριν το κόμβο του αυτοκινητοδρόμου, όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε, έπεσε πάνω σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 66χρονος.
Ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου κατέληξε.Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, από την Τροχαία Τρίπολης, που ερευνά τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος κι ενεργεί προανάκριση.

Όταν οι καιροί το απαιτούν…

αgalma-Kolokotroni
Μπορεί οι ρόλοι κράτους και εξουσίας να είναι διακριτοί, μπορεί πολλοί (συγκεκριμένοι…) να «εξάρουν» την στάση του νυν αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να απέχει συνειδητά από το προσκήνιο (όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται ο ίδιος) όμως η ιστορία έχει αποδείξει πως σε κρίσιμες περιόδους, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο, για την αλληλεγγύη των Ελλήνων και το καλό της πατρίδας, η Εκκλησία οφείλει να βγει μπροστά.

Ιδιωτικός τομέας: Μισθοί πείνας για 700.000 εργαζόμενους

Ιδιωτικός τομέας: Μισθοί πείνας για 700.000 εργαζόμενους

Άπιαστο όνειρο ακόμα και ο κατώτατος μισθός - Ποιες κατηγορίες εργαζομένων παίρνουν κάτω από 586 ευρώ το μήνα
Με λιγότερα από 586 ευρώ το μήνα αμείβονται περίπου 700.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, με τις κλαδικές συμβάσεις να είναι πλέον ελάχιστες, κάτι που σημαίνει πτώση του μέσου όρου των αμοιβών.
Σύμφωνα με στοιχεία ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα έχει μισθό κάτω από τον βασικό.
Συγκεκριμένα λιγότερα από 586 ευρώ παίρνουν:

Τρίψε στα μούτρα κάθε Νεοφιλελε ->; “Γιατί η Νορβηγία δεν παράγει “χρέος”;

debt-free-neon-sign-thumb16732979
Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Ελλάδα, όπως και σχεδόν όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης κι όχι μόνον, είναι ένα εργοστάσιο παραγωγής χρέους, σε πλήρη αντίθεση με την Νορβηγία.

Γιατί συμβαίνει αυτό;



BitterSweet - Παραλία Ξυλοκάστρου

Ο ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο Βουλευτής Επικρατειάς των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς Κουίκ .έκανε την εξής δήλωση:

«Ανακοινώθηκε ότι στη Χίο συνελήφθη Γερμανός υπήκοος με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ των Τούρκων.

Ο 22χρονος Θ. Βασιλάρης από το Αιγάλεω στον Αστέρα Δερβενίου

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοίνωσε την 4η μεταγραφή του καθώς απέκτησε τον 22χρονο κεντρικό αμυντικό Θεόδωρο Βασιλάρη, ο οποίος τα 2 τελευταία χρόνια αγωνίστηκε με τον Α.Ο. Αιγάλεω στη Δ' Εθνική Κατηγορία.

Σίγουρα ήταν μια σημαντική κίνηση, για την ομάδα του Αστέρα καθώς ο Βασιλάρης ήταν από τα βασικά στελέχη του «Σίτι» και αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του Δημήτρη Γαλάνη.

Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίου - εκθέσεις ζωγραφικής & χειροποίητων αντικειμένων τέχνης

Πανταζοπούλειο - εκθέσεις ζωγραφικής  & χειροποίητων αντικειμένων τέχνης

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2013

Κεντρική πλατεία Δερβενίου   | Σάββατο 3 Αυγούστου Ώρα 21.00
ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2013
Α΄ ΜΕΡΟΣ: Πρόσωπα και στιγμές από το χθες και το σήμερα. Μια αναφορά στα πρόσωπα και τα γεγονότα του τόπου μας, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη!
Β΄ ΜΕΡΟΣ: Παραδοσιακοί χοροί από το τμήμα ενηλίκων του Δήμου, το τμήμα του Κ.Α.Π.Η. της Δ.Ε. Ευρωστίνης, τα τμήματα «Ακρίτες του Αιγαίου» και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέρψη» Πατρών.
Είσοδος Ελεύθερη

Ηλεία: Πως ο νεαρός θείος έσπρωξε τα δύο αδέρφια στο θάνατο - Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στο δράστη


Απίστευτη είναι η τροπή που έλαβε η υπόθεση του πνιγμού των δύο αδερφών από τη Βουλγαρία, στην κεντρική αρδευτική διώρυγα του ποταμού Αλφειού στο Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας.
 Aπό την εκδοχή του ατυχήματος φτάσαμε στο διπλό έγκλημα, αφού οι Αρχές ερευνώντας στοιχεία και ευρήματα, οδηγήθηκαν στον 13χρονο θείο των δύο παιδιών. Ο νεαρός, αδερφός της μητέρας τους, τα έσπρωξε στο κανάλι οδηγώντας τα στο θάνατο, γιατί ζήλευε όπως υποστήριξε, την αγάπη που γνώριζαν ο 7χρονος Ιβάν και ο 4χρονος Ντίνκο, από την αδερφή του και τον πατέρα του.

Εκτός κινδύνου το 3χρονο αγγελούδι, που τραυματίστηκε στο πολύνεκρο τροχαίο της Άρτας


 Θετικά είναι τα μηνύματα για τον τρίχρονο Γιάννη, τον μικρότερο από τους τραυματίες του πολύνεκρου τροχαίου στην Άρτα, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους...
Χωρίς να γνωρίζει ότι δεν θα νιώσει ξανά το χάδι της μητέρας του, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Πάτρας, το 3 ετών αγοράκι που κατάφερε να βγει σώο από τα συντρίμμια των οχημάτων που ενεπλάκησαν στο προχθεσινό τραγικό τροχαίο, όπου έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι, στην περιοχή της Αρτας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πελοπόννησος", η μητέρα του μικρού Γιάννη ήταν γνωστή στην κοινότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και σε αρκετές οικογένειες, καθώς περιέθαλψε με ιδιαίτερη φροντίδα και ευαισθησία τα παιδιά που νοσηλεύονταν στο Παιδογκολογικό Τμήμα του νοσοκομείου.
Όπως γράφει το epirusgate, η ευαίσθητη και αξιαγάπητη νοσηλεύτρια, που όλοι τη θυμούνται με πόση στοργή φρόντιζε τα παιδιά με καρκίνο, είναι ένα από τα πέντε θύματα του πολύνεκρου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη έξω από την Αρτα.

Η μοιραία σύγκρουση

Το δυστύχημα συνέβη όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας 45χρονος και στο οποίο επέβαιναν ο 84χρονος πατέρας του και η 69χρονη μητέρα του, συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η άτυχη νοσηλεύτρια με την αδελφή της και τα 4 παιδιά τους (δύο κορίτσια ηλικίας 15 και 16 ετών και δύο αγόρια ηλικίας 13 και 3 ετών).
Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα οι δύο αδελφές και το 13χρονο αγόρι και οι δύο ηλικιωμένοι που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο. Σοβαρά τραυματίστηκαν ο 45χρονος οδηγός και τα τρία ανήλικα παιδιά, ανάμεσα τους και το τρίχρονο αγοράκι.
Οι δύο αδελφές πήγαιναν με τα παιδιά τους για μπάνιο, αλλά στη διαδρομή συνέβη το μοιραίο δυστύχημα. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αρτας, ενώ προχθές το βράδυ το τρίχρονο αγοράκι, που ήταν σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ.

Χαμόγελα αισιοδοξίας

«Η κατάστασή του εξελίσσεται ομαλά. Είναι εκτός κινδύνου γι' αυτό και χθες το μεσημέρι το βγάλαμε από τη Μονάδα και το μεταφέραμε για νοσηλεία και περαιτέρω παρακολούθηση στο Καραμανδάνειο. Εχει πολλαπλά προβλήματα, κατάγματα στα πόδια κ.ά., αλλά η ζωή του δεν κινδυνεύει» μας ανέφερε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων,Ανδρέας Ηλιάδης.

Στο πλευρό του μικρού Γιάννη βρίσκονται συγγενείς και φίλοι.

newsit.gr

Τα ακίνητα χάνουν (κι άλλο) την αξία τους (-11,6%)

times-akiniton
H οικονομική κρίση από την οποία η Ελλάδα επιχειρεί να ανακάμψει, έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα στον χώρο των ακινήτων, που παραδοσιακά αποτελεί “δεύτερη φύση” των Ελλήνων. Στην οικοδομή άλλωστε απασχολούνται αναρίθμητα επαγγέλματα, και η δραματική συρρίκνωση του κύκλου εργασιών είχε ως αποτέλεσμα την εμβάθυνση της κρίσης.
Τα νέα ωστόσο δεν είναι ευχάριστα ούτε για την αξία των ακινήτων, που όταν ανήκουν στην ιδιοκτησία κάποιου αποτελούν και τον κεντρικό πυλώνα της περιουσίας του.
Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Τράπεζα της Ελλάδας, το δεύτερο τρίμηνο του 2013 οι τιμές των ακινήτων στη χώρα σημείωσαν μείωση 11,6%, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

ysterografa.gr

Τρεις συλλήψεις για τη φωτιά στο Μαρκόπουλο

markopoulofvtia
(photo: Eurokinissi)
Στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η Αστυνομία για την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, με τους δυο υπόπτους να είναι Έλληνες και τον τρίτο αλλοδαπό.Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής πρόκειται για τους Α.Π.57 χρόνων, Σ.Γ. 35 χρόνων και ο D.S. 50 χρόνων.
Οι τρεις συνελήφθησαν ως υπαίτιοι εμπρησμού, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Πόρτο Ράφτη στο Μαρκόπουλου Αττικής, καθώς  πραγματοποιούσαν εργασίες στον προαύλιο χώρο σούπερ μάρκετ στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τροχό. Απο τις σπίθες προκλήθηκε η πυρκαγιά που γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνώ, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια. .
Στο μέτωπο της φωτιάς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική βρίσκεται σε ύφεση, ενώ και το γεγονός ότι οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει, απομακρύνει τον κίνδυνο για τις γύρω περιοχές, που χθες βρέθηκαν εν μέσω πύρινης λαίλαπας, με σημαντικές καταστροφές.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πάντως παραμένουν σε επιφυλακή.

Έρχονται (νέες) θυελλώδεις ανατροπές στις τράπεζες

Syntagma
Νέες, θυελλώδεις ανατροπές έρχονται στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης τους χωρίς… παρατράγουδα.
Όπως προκύπτει από την έκθεση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις, το αμέσως επόμενο διάστημα οι συστημικές τράπεζες που… ευεργετήθηκαν, θα πρέπει να προχωρήσουν σε ουσιαστικές κινήσεις για την αναδιάρθρωσή τους.
Επισημαίνεται μάλιστα ξεκάθαρα ότι τα σχέδια θα πρέπει να έχουν πενταετή προοπτική, ώστε να μπορέσουν να αντέξουν στοιχειωδως στον διεθνή ανταγωνισμό, και να εκκινήσουν από καλύτερη αφετηρία την προσπάθεια να προσελκύσουν εκ νέου ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις.
Από την έκθεση της διοίκησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκύπτει ακόμη ότι το μεγάλο βάρος θα δοθεί στη Eurobank,  προκειμένου η τράπεζα να επιστρέψει εντός των επόμενων μηνών και πάλι σε χέρια ιδιωτών.

ysterografa.gr

Νέα τραγωδία με δυο νεκρούς σε αρδευτικό κανάλι.

ardeytiko-kanali
Όπως μεταδίδει το lamiastar.gr, ένα τραγικό δυστύχημα που θυμίζει την τραγωδία με τα δυο ανήλικα παιδιά στην Ηλεία, σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Βοιωτία, όταν ο οδηγός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του Ι.Χ., με αποτέλεσμα το όχημα να πέσει σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή της Κωπαϊδας.
Από τους πέντε επιβαίνοντες, που ήταν νεαροί, ένας 16χρονος και ένας 21χρονος πνίγηκαν, ενώ οι άλλες τρεις κατάφεραν να βγουν ζωντανοί
Διερχόμενος αγρότης που πήγαινε με το τρακτέρ στο χωράφι του διαπίστωσε τι είχε συμβεί, πλησίασε το τρακτέρ στο κανάλι, έδεσε το αυτοκίνητο με συρματόσχοινο και το τράβηξε έξω από το νερό, έσπασε την πίσω πόρτα και έβγαλε τα παιδιά.

H Ellen DeGeneres οικοδέσποινα των Oscars 2014

Ellen-DeGeneres
Η έκπληξη έγινε. Για δεύτερη φορά μετά το 2007, η Ellen DeGeneres θα είναι η οικοδέσποινα της Τελετής Απονομής των βραβείων Όσκαρ.
Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εκκεντρική παρουσιάστρια στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Ακαδημία αποφάσισε να την εμπιστευτεί ξανά, και έτσι τα Oscars 2014 θα βρίσκονται στα χέρια της, διαδεχόμενη τον Seth MacFarlane, ο οποίος ήταν οικοδεσπότης της φετινής Τελετής, για το 2013.
“Θέλω να ευχαριστήσω την Ακαδημία, τη σύζυγό μου Portia και… Θεέ μου, η μουσική αρχίζει”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό της η Ellen Degeneres, η οποία είχε παραδεχθεί δημοσίως πριν από πολλά χρόνια ότι είναι ομοφυλόφιλη, και στη συνέχεια παντρεύτηκε την αγαπημένη της, ηθοποιό Portia De Rossi.

ysterografa.gr

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14042e5bd85e0dec&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375519822967&sads=MsPGHFlKSD5PveOe7EY_iUCt7m8 
Η σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής (Α.Μ.Κ.) Εταιρείας με την επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου», δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4015, άρθρο 12.
Κύριοι στόχοι της εταιρείας είναι:

Ο Γιώργος Καραγιώργος «πάλεψε» με τα κύματα και βγήκε νικητής



Ο Γιώργος Καραγιώργος «πάλεψε» με τα κύματα και βγήκε νικητής - Ο πρωταθλητής του windsurf και 3αθλητής Ευρώπης μιλάει στο Πινάκιο για το άθλημα αλλά και τους «καρχαρίες» που υπάρχουν...

 

«Έχω κάνει windsurf σε όλες τις θάλασσες του κόσμου και δεν είδα ποτέ μου καρχαρίες, όμως έξω από το νερό βλέπω συνέχεια»
«Στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις παντού windsurf»
«Στην σχολή μου έχω  ένα παιδάκι 11 χρονών αλλά παλιότερα έχει τύχει να διδάσκω  παιδάκια 8 χρονών αλλά και σε έναν κύριο που ήταν πάνω από 60! Το windsurf είναι για όλους»
Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
Ένας φιλόσοφος κάποτε είχε πει πως η ζωή δεν είναι τίποτα άλλο από σημεία ομόκεντρων κύκλων...Γνωρίζουμε ανθρώπους ζούμε έντονα μαζί τους, αλλά η ίδια η ζωή «απαιτεί» να χάνουμε τα ίχνη τους. Όταν λοιπόν φοιτούσα στο γυμνάσιο στο μπροστινό θρανίο από εμένα βρισκόταν ένα παιδί με γυαλιά, ψηλό και «γεμάτο» με τον οποίο πειράζαμε όλα τα κορίτσια της τάξης. Όταν τελειώσαμε και τη Γ’ γυμνασίου ο Γιώργος  δεν ακολούθησε στο Λύκειο του συγκροτήματος γιατί πήγε σε άλλη περιοχή...Χαθήκαμε όπως ήταν φυσικό.
Πέρασαν 15 χρόνια και όταν τον είδα δεν τον γνώρισα...ψηλός, αθλητικός και πρωταθλητής στο windsurf

Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr