Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Η περιήγησις του Παυσανία απά τη Βούρα στην Αιγείρα και στην Πελλήνη

[25.8] ἐκ Κερυνείας δὲ ἐπανελθόντι ἐς τὴν λεωφόρον καὶ ὁδεύσαντι οὐκ ἐπὶ πολὺ δεύτερα ἔστιν ἐς Βοῦραν ἀποτραπέσθαι: θαλάσσης δὲ ἐν δεξιᾷ [καὶ] ἡ Βοῦρα ἐν ὄρει κεῖται. τεθῆναι δέ φασι τῇ πόλει τὸ ὄνομα ἀπὸ γυναικὸς Βούρας, θυγατέρα δ' αὐτὴν Ἴωνος τοῦ Ξούθου καὶ Ἑλίκης εἶναι. ὅτε δὲ Ἑλίκην ἐποίησεν ἄδηλον ἐξ ἀνθρώπων ὁ θεός, τότε καὶ τὴν Βοῦραν σεισμὸς ἐπέλαβεν ἰσχυρός, ὡς μηδὲ τὰ ἀγάλματα ἐν τοῖς ἱεροῖς ὑπολειφθῆναι τὰ ἀρχαῖα. [25.9] ὁπόσοι δὲ τηνικαῦτα ἀποδημοῦντες ἢ στρατείας ἕνεκα ἔτυχον ἢ κατὰ πρόφασιν ἀλλοίαν, μόνοι τε οὗτοι Βουρέων ἐλείφθησαν καὶ αὐτοὶ τῆς Βούρας ἐγένοντο οἰκισταί. ναὸς ἐνταῦθα Δήμητρος, ὁ δὲ Ἀφροδίτης Διονύσου τέ ἐστι, καὶ ἄλλος Εἰλειθυίας: λίθου τοῦ Πεντελησίου τὰ ἀγάλματα, Ἀθηναίου δὲ ἔργα Εὐκλείδου: καὶ τῇ Δήμητρί ἐστιν ἐσθής. πεποίηται δὲ καὶ Ἴσιδι ἱερόν.

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Χρυσές καδένες αφαίρεσαν οι δύο αλλοδαπές από το κατάστημα της συζύγου του Λ. Μπούκλη

Την Παρασκευή το πρωί, τη στιγμή που έδινε συνέντευξη τύπου στην Κόρινθο ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Μπούκλης πραγματοποιήθηκε κλοπή στο χρυσοχοείο  της συζύγου του στο Ξυλόκαστρο.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της korinthiannews.gr δύο αλλοδαπές γυναίκες πολύ καλά ντυμένες (υπεράνω κάθε υποψίας) μπήκαν στο κατάστημα τη στιγμή που απουσίαζε η σύζυγος του Λ. Μπούκλη. Στο κατάστημα ήταν για λίγο μία ηλικιωμένη γριούλα, ως προσωρινά υπεύθυνη.
Οι δύο αλλοδαπές (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας είναι από την Βουλγαρία) πλησίασαν την γριούλα και της ζήτησαν να τους δείξει κάποιες χρυσές καδένες …υποτίθεται για να αγοράσουν! Με την μέθοδο της απασχόλησης ξεγέλασαν την γριούλα και της αφαίρεσαν χωρίς να το αντιληφθεί μία υφασμάτινη θήκη στην οποία υπήρχαν δεκάδες χρυσές καδένες. Οι δύο γυναίκες εξαφανίστηκαν.
Όταν έφτασε στο κατάστημα η σύζυγος του κ. Μπούκλη και είδε τι είχε συμβεί ειδοποίησε την αστυνομία. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δύο αλλοδαπών γυναικών που φαίνεται ότι είναι «επαγγελματίες» στις κλοπές (πρόσεχαν να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους από τις κάμερες του μαγαζιού κτλ).
 Οι δύο γυναίκες πριν πάνε στο κατάστημα της συζύγου του Λ. Μπούκλη πήγαν σε άλλο χρυσοχοείο στο Ξυλόκαστρο αλλά εκεί δεν …τα κατάφεραν και έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα.
 Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων του Ξυλοκάστρου (και όχι μόνο) για να μην πέσουν θύματα των δύο αλλοδαπών γυναικών. Η παραπάνω κλοπή στο κατάστημα της συζύγου του Λάμπρου Μπούκλη συζητιέται ιδιαίτερα στην περιοχή του Ξυλοκάστρου…

 korinthiannews.gr

Το τελευταίο “αντίο” στον Νίκο Σαλευρή

Καλλιθέα: Το τελευταίο… αντίο στον Νίκο Σαλευρή (photos) | onsports.gr

 Συγγενείς, φίλαθλοι και πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου έδωσαν το παρών το μεσημέρι της Δευτέραςστην κηδεία του Νίκου Σαλευρή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών, τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/8).
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον άνθρωπο που υπηρέτησε για δεκαετίες το ποδόσφαιρο και συνέδεσε το όνομα του με τις πιο λαμπρές στιγμές στην ιστορία της Καλλιθέας.
Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην κηδεία του μεγαλομετόχου της Καλλιθέας, η οποία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Τραγικές φιγούρες ήταν η σύζυγός του και τα δύο τους παιδιά, ενώ το «ύστατο χαίρε» είπαν άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου, του αθλητισμού αλλά και του πολιτικού χώρου.
Στην κηδεία του Νίκου Σαλευρή, βρέθηκε αντιπροσωπεία των παικτών της Καλλιθέας, με τον προπονητή Νίκο Παντέλη, μέλη της διοίκησης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Σπύρος Καλογγιάνης, ο διεθνής επιθετικός Φάνης Γκέκας, που έχει συνδέσει την καριέρα του από την Καλλιθέα, ο Σπύρος Λιβαθηνός, ο Κριστόφ Βαζέχα, ενώ στεφάνια απέστειλαν, μεταξύ άλλων, η ΕΠΟ, η Super League, πολλές ΠΑΕ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ανησυχεί ο Κάμερον για την ένταση ανάμεσα στην Ισπανία και το Γιβραλτάρ


 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" όσον αφορά τις πληροφορίες ότι η Ισπανία ενδέχεται να εισαγάγει δασμούς στα σύνορα με το Γιβραλτάρ και να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα αεροπλάνα που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο αυτού του βρετανικού υπερπόντιου εδάφους, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

Παρακολουθεί το FBI την αναζήτηση μέσω "Google";

FBI
Τα σενάρια συνωμοσίας για εκείνους που… παρακολουθούν τη ζωή μας, έρχονται να ενισχύσουν ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, στο περιθώριο της υπόθεσης Σνόουντεν, σύμφωνα με τα οποία το FBI παρακολουθεί τους Αμερικανούς πολίτες ακόμη και στη βάση των αναζητήσεων που κάνουν στο διαδίκτυο, μέσω της “Google”.
Τα σχετικά ρεπορτάζ συνοδεύονται από μαρτυρίες Αμερικανών πολιτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν… επίσκεψη στο σπίτι τους από πράκτορες του FBI, οι οποίοι ενδιαφέρονταν να μάθουν για ποιόν λόγο οι πολίτες αυτοί έκαναν συγκεριμένες αναζητήσεις στο διαδίκτυο.
Το περιεχόμενο των ρεπορτάζ φέρονται να επιβεβαιώνουν, φυσικά off the record, και στελέχη του FBI, χωρίς ωστόσο να κάνουν λόγο για μαζικό κύμα παρακολουθήσεων, αλλά μονάχα για περιπτώσεις που κρίνονται από την Υπηρεσία ως “ύποπτες”.

ysterografa.gr

Η επιστροφή μιας “ομιλούσας” Εκκλησίας…

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Σε εποχές κρίσης, ειδικά όταν η κρίση αυτή είναι σύνθετη και πολυεπίπεδη, από την κρίση αξιόπιστου πολιτικού δυναμικού, μέχρι την οικονομική, και από την κρίση εθνικών προτεραιοτήτων μέχρι την κρίση ηθικής και συμπεριφοράς, μια ασφαλής οδός για την υπέρβαση του αδιεξόδου είναι η σύνθεση δυνάμεων.
Η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός, που αποτελούν τις μαθηματικές πράξεις της προόδου, σε αντιδιαστολή με την αφαίρεση και τη διαίρεση, που ειδικά σε τόσο οριακές συγκυρίες, ελλοχεύουν τον κίνδυνο να λειτουργήσουν ως μεγάλος επιταχυντής της κρίσης αυτής, προς τη διολίσθηση… πέρα από τον γκρεμό.

Η “χούντα” του Ερντογάν… Ισόβια στον Μπασμπούγ για τη συμμετοχή του στην “Εργκένεκον”

Erdogan-Basbug
Twitter @EmOikonomidis
Η συνωμοσία της “Εργκενεκόν” που αποκαλύφτηκε και οδήγησε σε εκατοντάδες συλλήψεις ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού στρατού, μεταξύ των οποίων και πρώην ένστολων “σουλτάνων”, όπως του Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος διετέλεσε Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας, λειτούργησε πέρα από κάθε αμφιβολία ως το tipping point στην ισορροπία δυνάμεων ανάμεσα στο κεμαλικό κατεστημένο του στρατού και την (κρυφο) ισλαμική κυβέρνηση του Ταγόπ Ερντογάν. Ή μάλλον, στην ανατραπή της επί δεκαετίας παγιωθείσας ισορροπίας δυνάμεων υπέρ του στρατού.
Με το ηθικό πλεονέκτημα του παρ’ ολίγον θύματος ενός (παρα) στρατιωτικού πραξικοπήματος, ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες, η Δικαιοσύνη σε συλλήψεις, και εκ των πραγμάτων να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα, με τον Τούρκο πρωθυπουργό να έχει επιβάλλει ουσιαστικά τους δικούς τους κανόνες στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Εν πολλοίς, και τους δικούς του ανθρώπους…
Σήμερα, η τουρκική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε τις ποινές για την πολύκροτη υπόθεση. Από τους εκατοντάδες των κατηγορουμένων, μονάχα μερικές δεκάδες αθωώθηκαν. Και από εκείνους που καταδικάστηκαν να παραμείνουν στη φυλακή, κάποιοι εισέπραξαν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Ο ένας μάλιστα είναι εκκωφαντικά “επώνυμος” καθώς πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ, στον οποία επεβλήθησαν ισόβια. Ο ίδιος, πριν την ανάγνωση της ποινής του, είχε… προλάβει να μιλήσει για “χούντα”, αναφερόμενος στο καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν, επειδή δεν επετράπη σε συγγενείς των κατηγορουμένων να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους ανθρώπους.
Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις είναι οριακές. Γιατί, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι σήμερα ο πανίσχυρος και αδιαφιλονίκητος ηγέτης που ήταν όταν ξεκινούσε αυτή η υπόθεση. Αντιθέτως, δεν κρύβει και ο ίδιος ότι φοβάται πως κάποιοι θέλουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε Αίγυπτο, υπονοώντας την εκδήλωση ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος, που θα βαφτιστεί “διόρθωση επανάστασης”, όπως συνέβη στο Κάιρο με την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

ystergrafa.gr

ΚΚΕ: Δεν υπήρχε άλλη λύση για τον 902

KKE-PerissosΣημεία των καιρών, εν πολλοίς της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα… Στα χέρια ιδιώτη πέρασε η εταιρεία “Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.” η οποία έχει στον έλεγχό της την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, κάτι που σημαίνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χωρίς τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνουν τα “Νέα” του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που υποστηρίζουν ότι η πώληση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του κόμματος που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, καθώς μπήκαν οι σχετικές υπογραφές, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει απαγορευτικές ρήτρες για το ενδεχόμενο υποχώρησης της μιας ή της άλλης πλευράς.
Το ρεπορτάζ των “Νέων” συνεχίζει ότι για την παραπάνω εξέλιξη ενημερώθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, καθώς η νέα ιδιοκτησία έθεσε ως όρο να της παραδοθεί η “Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.” χωρίς εργαζομένους, κάτι που σημαίνει ότι αναζητείται η μεθοδολογία για να λυθεί η σχέση εργασίας μαζί τους.
Η τυπική μεταβίβαση θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, και μέχρι τότε ο ραδιοφωνικος 902 θα παίζει μόνο μουσική, και ενδεχομένως κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.
Aργά το απόγευυμα, από το ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στον Μαραθώνα - Kάηκαν 15 σπίτια στον οικισμό Αύρα.

marathonas
Σε ύφεση βρίσκεται εδώ και αρκετή ώρα η πυρκαγιά στον Μαραθώνα, όπου κάηκαν γύρω στα 15 σπίτια στον οικισμό Αύρα.
Ήδη έχουν αποχωρήσει τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης και παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις που σβήνουν τις διάσπαρτες εστίες που υπάρχουν στην περιοχή.

Ο Σαμαράς θα δει (εκτάκτως) και τον Κέρι στις ΗΠΑ

Antonis-Samaras-US
Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει εκτάκτως συνάντηση και με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, στο πλαίσιο της παραμονής του στις ΗΠΑ.
Η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του State Department θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, πριν από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ώστε οι δυο ηγέτες να έχουν την άνεση να επικεντρώσουν τις συνομιλίες τους στο φλέγον θέμα της οικονομίας.
Η πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς να υπάρξε εμβόλιμη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Τζον Κέρι, δείχνει ότι η Ουάσινγκτον αναβαθμίζει τη σημασία της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο.

Κυριάκος: Η ΝΔ κάνει την αυτοκριτική της μέσω της διαθεσιμότητας

Kyriakos-Mitsotakis
Με απόλυτη πολιτική ειλικρίνεια, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, παραδέχτηκε στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τη Ράνια Τζίμα, ότι η διαδικασία της διαθεσιμότητας, στην οποία στηρίζεται ένα μεγάλο μέρος της προσπάθειας μεταρρύθμισης και εξορθολογισμού της λειτουργίας του δημοσίου τομέα, αποτελεί ένα είδος αυτοκριτικής και για τη Νέα Δημοκρατία.
Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε την άποψη που έχει διατυπώσει και άλλες φορές στο παρελθόν, ότι ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη διολίσθηση της Ελλάδας στις παρυφές της χρεοκοπίας, θα πρέπει να αποδοθεί στον πολιτικό κόσμο, που επένδυσε στο πελατειακό κράτος μέσω των προσλήψεων στο δημόσιο, και στο πλαίσιο αυτό έκανε λόγο για “αυτοκριτική” από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ασκήσει επί πολλά έτη τη διακυβέρνηση του τόπου.
Από εκεί και πέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να είναι όσο πιο δίκαια γίνεται αναφορικά με τα κριτήρια και τη διαδικασία για τους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πολλοί εκ των οποίων εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούν στην απόλυση και την ανεργία.
Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάντως, οι απολύσεις θα αφορούν συνολικά κάτι λιγότερο από το 2% των εργαζομένων που απασχολούνται στον δημόσιο τομέα, και μεταξύ τους θα υπάρχουν και εκείνοι που είναι πειθαρχικά ελεγκτέοι.

ysterografa.gr

ΤΟ ΚΡΑΘΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ - ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1404ee79eb996821&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hjzs4v5f0&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1375724089919&sads=U5yzs_xalorbDazpw2lkG6Z70Wk  
Η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" θα συνοδεύσει απόψε το βράδυ τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας της πολιούχου Αγίας του Κραθίου Ακράτας, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΤΑ ΒΑΙΑ" του Σωτήρη Κρητικού καί "ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ" του Στέφανου Δολιανίτη , καθώς και το εμβατήριο "MATTHIAS VON DE SCHULEMBURG March" του Γεράσιμου Νίνου.

Η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί στις 9 μ.μ.!

Παρακαλούνται και προσκαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της Ανατολικής Αιγιάλειας και των περιχώρων της όπως τιμήσουν με τη παρουσία τους τον εορτασμό.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ REAL FM ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΜΑΝΟ ΝΙΦΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗ ΠΑΝΑΓΟΥ

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έδωσε την εξής συνέντευξη σήμερα (05.09.2013) στον Real FM και στους δημοσιογράφου Μάνο Νιφλή και Έλλη Πανάγου.

H συνέντευξη του Τέρενς Κουίκ στο Real FM,

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυργιάνικα

Την Τρίτη 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Σήμερα  Δευτέρα 5 Αυγούστου θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Δημήτριο Μπούζα , ενώ αύριο Tρίτη, ανήμερα της Εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής.

Πελοπόννησος, αυτή η όμορφη και πολύ ιδιαίτερη γωνιά της Ευρώπης

Άρθρο στον βρετανικό Guardian.
Πώς είναι οι διακοπές σε μία χώρα με κρίση; Θα αντιμετωπίσουν προβλήματα οι τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα; Θα βρουν εικόνα καταστροφής; Οι ομορφιές των ελληνικών νησιών έχουν υμνηθεί από όλο τον παγκόσμιο Τύπο και φέτος. Υπάρχουν όμως κάποιοι που επιλέγουν τα πιο δύσκολα στοιχήματα. Ο Μάθιου Νιλ «πόνταρε» στην Πελοπόννησο και κέρδισε. Επιστρέφοντας επιφυλακτικά έπειτα από χρόνια, ο Βρετανός δημοσιογράφος βρήκε καλύτερη εικόνα και επιβεβαίωσε την πεποίθησή του πως η Πελοπόννησος είναι «μία όμορφη και πολύ ιδιαίτερη γωνιά της Ευρώπης».
Στο άρθρο του στην εφημερίδα Guardian ο Νιλ δεν κρύβει πως είχε πολλούς ενδοιασμούς όταν άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει διακοπές στην Πελοπόννησο αρκετά χρόνια έπειτα από την πρώτη του επίσκεψη.
«Δεν ήμουν σίγουρος τι να περιμένω. Θα ήταν άδεια τα ράφια των καταστημάτων; Θα αισθανόμασταν τύψεις επειδή θα κάναμε διακοπές σε μία χώρα στην οποία οι περισσότεροι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα;», εξομολογείται ο Βρετανός. Σταδιακά όμως οι σκέψεις αυτές εξαφανίστηκαν.
Με την οικογένειά του επισκέφθηκε τη Μονεμβασιά που «την προηγούμενη φορά είχε ατμόσφαιρα παλιών μεγαλείων αλλά έχει αλλάξει λίγο, με περισσότερα ξενοδοχεία, καταστήματα και εστιατόρια». Ακολούθησε η Μάνη η οποία σε σύγκριση με την τελευταία του επίσκεψη «έχει αναπτυχθεί, με θέρετρα και σπίτια, τα οποία ομως δεν χαλούν το χαρακτήρα του τοπίου». Ακολούθησε η Καλαμάτα, το Ναύπλιο που «είναι τουριστικό αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό», ενώ στη συνέχεια στο άρθρο του υμνεί την ομορφιά των Μυκηνών και της Επιδαύρου.
Το συμπέρασμα κάτι περισσότερο θετικό από την Ελλάδα. «Μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι, παρά την κρίση, η χώρα έχει κάνει βήματα προόδου από την τελευταία μου επίσκεψη. Είναι προφανές ότι δεν πήγαν χαμένα όλα τα χρήματα που έχει δανειστεί η Ελλάδα. Το ταξίδι μας ήταν πιο ευχάριστο χάρη στους νέους δρόμους. Τα ξενοδοχεία στα οποία μείναμε ήταν κομψά και μοντέρνα. Ακόμη και η εστίαση έχει αλλάξει. Οπου πήγαμε βρήκαμε εξαιρετικά πιάτα, με φρέσκα υλικά», γράφει ο Νιλ στην Guardian που προσθέτει ότι προς μεγάλη του ανακούφιση η Πελοπόννησος παραμένει ένας ήρεμος προορισμός, προφανώς επειδή οι περισσότεροι προτινμούν τα νησιά.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι Ελληνες περνούν δύσκολες στιγμές, αλλά όσοι γνωρίσαμε ήταν εξαιρετικά φιλικοί και έκαναν ότι μπορούσαν να μας βοηθήσουν. Εχουν πληγεί αρκετά όσοι εξαρτώνται από τον τουρισμό. Αλλά δεν υπάρχει λόγος ο κόσμος να αποφεύγει την Ελλάδα ως προορισμό. Και η χώρα χρειάζεται επισκέπτες», καταλήγει ο Βρετανός.
Πηγή:  iefimerida.gr

Οχτώ θανατηφόρα τροχαία τον Ιούλιο στην Πελοπόννησο


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά την διάρκεια του μηνός Ιουλίου του 2013, στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο και ΤΕΙ - Και αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες για φθορές

Πάτρα: Σε αστυνομικό κλοιό Παράρτημα, Μαραγκοπούλειο και ΤΕΙ - Και αλλοδαποί ανάμεσα στους συλληφθέντες για φθορές Η ανακοίνωση της αστυνομίας Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας:
Σήμερα νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε τρία δημόσια κτίρια της Πάτρας, που τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και αρκετά χρόνια.
Ειδικότερα πρόκειται για το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, στην οδό Κορίνθου, το Μαραγκοπούλειο, στην οδό Γούναρη και κτίριο του Τ.Ε.Ι. Πατρών, στην οδό Νικολάου Γύζη.
Κατά την επιχείρηση προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι (16) άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες ηλικίας 32 και 24 ετών, καθώς και τρεις γυναίκες (μία 28χρονη Ελληνίδα, μία 28χρονη Ισπανίδα και μία 30χρονη Ελβετίδα) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ρευματοκλοπή, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, απείθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Μέσα στους υπό κατάληψη χώρους οι αστυνομικοί βρήκαν, μεταξύ άλλων ,την εγκατάσταση και τον πλήρη εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού «93,7 ραδιοκατάληψη», ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κονσόλα ήχου, μουσικά όργανα, ηχεία, κράνη, ρόπαλα, αντιασφυξιογόνες μάσκες, αυτοσχέδιες ασπίδες, πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και έντυπο υλικό.
Για την επιχείρηση είχε ενημερωθεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών  Πατρών, ενώ όλες οι αστυνομικές  ενέργειες πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικών λειτουργών και σε συνεννόηση με τους Κρατικούς – Δημοτικούς Φορείς, στους οποίους ανήκουν τα υπό κατάληψη κτίρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πατρών, ενώ τα τρία κτίρια θα φυλάσσονται  από αστυνομικές δυνάμεις, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή τους.

thebest.gr

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Δευτέρα 5 Αυγούστου, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη...
Ειδικότερα, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για την Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων), τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αρκαδίας (Τρίπολη), Λακωνίας (Μολάοι), Χανίων, Ρεθύμνης και Κυκλάδων, καθώς και για τη Σκύρο, τη Χίο και τη Λέσβο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Επισημαίνεται, για τους αγρότες ιδιαίτερα, πως απαγορεύεται αυστηρά το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.


Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Το “φαρμακερό” tweet του Θάνου Πλεύρη για το ΚΚΕ και τον 902

Thanos-Plevris-Adonis-Georgiadis
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter σχολίασε ο Θάνος Πλεύρης την είδηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για πώληση του 902 από το ΚΚΕ σε επιχειρηματία, που συνεπάγεται απολύσεις εργαζομένων.
Ο πρώην βουλυτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού μετακινήθηκε στη Νέα Δημοκρατία και σήμερα είναι σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.
“Τελικά είχαμε υποτιμήσει το ΚΚΕ. Έκανε την πιο γρήγορη αποκρατικοποίηση.
Οι απολύσεις των αριστερών εργοδοτών είναι νόμιμες και ηθικές.
Πληροφορίες ότι το ΠΑΜΕ κάνει πορεία έξω από τον 902 είναι προβοκατόρικές’, έγραψε με νόημα στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  o Θάνος Πλεύρης.

Πυρκαγιά στον Μαραθώνα, απειλούνται σπίτια

ÍÁÕÐËÉÏ ÊÁÇÊÅ ÐÁËÉ Ç ÊÁÑÁÈÙÍÁΠυρκαγιά σε δασική έκταση με πεύκα και κοντά σε κατοικημένη περιοχή, εκδηλώθηκε πριν από λίγο στην περιοχή Αύρα Μαραθώνα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από την Πυροσβεστική, εκκενώνονται προληπτικά σπίτια, ενώ πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Προς διαθεσιμότητα και διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ-ΤΕΙ

 
Υποψήφιοι για διαθεσιμότητα είναι 1.500 διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, οι οποίοι έχουν χαμηλά προσόντα. Οι πλεονάζοντες υπάλληλοι θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, από τα 6 μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
Στο σύνολο των ΑΕΙ και ΤΕΙ υπηρετούν 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι που εξυπηρετούν 15.000 καθηγητές, διδακτικό προσωπικό και περίπου 400.000 φοιτητές και σπουδαστές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τμημάτων.
Την ίδια ώρα, στις κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν μόλις 4000 διοικητικοί υπάλληλοι και εξυπηρετούν 180.000 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας και 1.850.000 πολίτες που καθημερινά γίνονται αποδέκτες των υπηρεσιών του υπουργείου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, ο ένας στους δυο υπαλλήλους υποχρεωτικής ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενταχθεί στην κινητικότητα τον Σεπτέμβριο.

Μητσοτάκης: Θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 «διαθέσιμους»

Αισόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για 12.500 δημόσιους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε δηλώσεις του στη πρωινή εκπομπή του Mega ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι ότι τα υπουργεία κατά βάση ανταποκρίθηκαν στην υποχρέωση που είχαν αναλάβει απέναντι στον πρωθυπουργό και έχουμε πια θέσει σε πορεία ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για το πως θα υλοποιήσουμε τον κεντρικό στόχο της χώρας που είναι να έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα 12.500 υπαλλήλους συνολικά μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είμαι αισιόδοξος ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί».
Ο υπουργός συμπλήρωσε επιπλέον ότι «το 4% του Δημοσίου θα μπει σε κινητικότητα – το 2% του Δημοσίου θα απολυθεί» ενώ προανήγγειλε 5.000-10.000 προσλήψεις εντός του 2013 σε τομείς αιχμής.
«Ήδη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα 4.200 υπάλληλοι από τα τέλη Ιουλίου, έχει ήδη παρθεί η απόφαση για άλλους 3.000 δημοτικούς αστυνομικούς οπότε απομένει ένα νούμερο γύρω στις 6.000 για να φθάσουμε στον τελικό στόχο των 12.500 μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου που αποτελούν και το πρώτο μέρος αν θέλετε του μνημονιακού στόχου που έχουμε συμφωνήσει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο της ανταπόκρισης από τα υπουργεία», ανεφερε.
«Ένα υπουργείο μπορεί να έχει πλεονάζον προσωπικό σε μια κατηγορία υπαλλήλων αλλά μπορεί να έχει ελλείψεις σε μια άλλη. Η κινητικότητα είναι μια δυναμική διαδικασία στην οποία κάποιος προσφέρει εντός εισαγωγικών υπαλλήλους, μπορεί και να πάρει υπαλλήλους διότι όπως έχουμε πει η πλειοψηφία των υπαλλήλων που θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία θα επαναπορροφηθούν. Γνωρίζετε καλά ότι έχει ήδη γίνει μια πρώτη κινητικότητα, περίπου 2.000 κάτι λιγότερο από 2.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι επανατοποθετήθηκαν, πολλοί εκ των οποίων μάλιστα, δηλώνουν σήμερα πιο ικανοποιημένοι σε σχέση με τις δουλειές τις οποίες είχαν», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι Μεταπτυχιακές σπουδές και η σχολή δημόσιας διοίκησης ευνοούνται όπως επίσης και η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος που μπήκε κάποιος στο Δημόσιο και διευκρίνισε ότι υπάρχουν και κοινωνικά κριτήρια: «Οι πολύτεκνοι εξαιρούνται συνολικά και οι τρίτεκνοι απορροφώνται κατά προτεραιότητα».
Σε ότι αφορά τα πλαστά δικαιολογητικά και τους «κοπανατζήδες», ο υπουργός υπογράμμισε ότι δεν έχει μία σαφή εικόνα για τον αριθμό των επίορκων, τονίζοντας πα΄ντωςότι οι «κοπανατζήδες ελέγχονται και θα τιμωρηθούν». Τέλος, για τα πλαστά πιστοποιητικά τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε μία διαδικασία εντοπισμού τους, ξεκινώντας από αυτά των ξένων γλωσσών.

aftodioikisi.gr

LE METEQUE. GEORGES MOUSTAKI. + LYRICS.

A mon père, à tous les étrangers et à toutes les races, célèbres ou anonymes, qui ont participé à la grandeur de la France.
Avec ma gueule de métèque
De juif errant, de pâtre grec
De voleur et de vagabond

Avec ma peau qui s'est frottée
Au soleil de tous les étés
Et tout ce qui portait jupon

Avec mon coeur qui a su faire
Souffrir autant qu'il a souffert
Sans pour cela faire d'histoires

Avec mon âme qui n'a plus
La moindre chance de salut
Pour éviter le purgatoire

Avec ma gueule de métèque
De juif errant, de pâtre grec
Et mes cheveux aux quatre vents.
Je viendrai ma douce captive
Mon âme sur, ma source vive
Je viendrai boire tes vingt ans

Et je serai prince de sang
Rêveur ou bien adolescent
Comme il te plaira de choisir

Et nous ferons de chaque jour
Toute une éternité d'amour
Que nous vivrons à en mourir

Et nous ferons de chaque jour
Toute une éternité d'amour
Que nous vivrons à en mourir

BΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ -Λειτουργούμε υπεύθυνα

 Νέα Δημοκρατία
Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ρίξουν τις τιμές και εμείς να ζητούμε αποδείξεις. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μονιμοποιηθεί το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13% στην εστίαση και παράλληλα για να ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις φόρων.

Ως πολιτικός οργανισμός η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, καλώντας όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς να κάνουν το ίδιο.

Προοδευτικός Σύλλογος «Άγγελος Σικελιανός» - Συναυλία ροκ μουσικής

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Πέμπτη 8 Αυγούστου Ώρα 20.00
Ο Προοδευτικός Σύλλογος Συκιάς Κορινθίας «Άγγελος Σικελιανός» διοργανώνει συναυλία ροκ μουσικής.
Είσοδος Ελεύθερη

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Μολιέρου «Γιατρός με το ζόρι»

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Δευτέρα 5 Αυγούστου Ώρα 21.30 & Τετάρτη 7 Αυγούστου Ώρα 21.30
Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «Καρυάτις» θα παρουσιάσει την κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το ζόρι», σε σκηνοθεσία Κώστα Αγγελίδη.
Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΡΒΕΝΙ: Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση» - «Ταξίδι στη φανταστική Ατλαντίδα»

Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου   | Πέμπτη 8 Αυγούστου Ώρα 21.00
Το Θέατρο Μαριονέτας «Γκότση» παρουσιάζει το έργο «Ταξίδι στη φανταστική Ατλαντίδα».
Είσοδος 7 €

1.077 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο

theseis-ergasias
Ο ιδιωτικός τομέας, εκείνος από τον οποίο θα πρέπει να τροφοδοτηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες ανάπτυξης για να βγει η ελληνική οικονομία από την ύφεση και την κρίση την οποία διέρχεται, αδυνατεί ακόμη να σταθεί στα πόδια του.
Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη του υπουργείου Εργασίας, τον Ιούλιο δημιουργήθηκαν μόλις 1.077 θέσεις εργασίας, τη στιγμή που η ανεργία στην Ελλάδα, ειδικά μεταξύ των νέων, βρίσκεται πολύ πάνω από το 20%, και πλησιάζει το 30%.
Από την επιμέρους ανάλυση των στοιχείων του υπουργείου Εργασίας μάλιστα, προκύπτει ότι οι ελάχιστες έστω προσλήψεις αφορούν εποχικά επαγγέλματα που κατά κύριο λόγο σχετίζονται με τον τουρισμό και την εστίαση, όπως σερβιτόροι και τραπεζοκόμοι.

Ο ΕΛΓΑ εκταμιεύει 1.054.402 ευρώ

ELGAΤα… ταμεία του αδειάζει ο ΕΛΓΑ, καθώς αύριο Τρίτη 6 Αυγούστου θα καταβάλλει σε δικαιούχους οικονομικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 1.054.402 ευρώ.
Οι ενισχύσεις θα δοθούν σε 2.069 παραγωγούς, και αφορούν την αποζημίωση για την απώλεια παραγωγής σε καλλιέργειες βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης, στους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αττικής, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πρέβεζας και Φθιώτιδας.

Το ΚΚΕ πούλησε τον 902!

KKE-Perissos
Σημεία των καιρών, εν πολλοίς της πολιτικής και οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα… Στα χέρια ιδιώτη πέρασε η εταιρεία “Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.” η οποία έχει στον έλεγχό της την τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, κάτι που σημαίνει ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες χωρίς τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό.
Τη σχετική αποκάλυψη κάνουν τα “Νέα” του Συγκροτήματος Λαμπράκη, που υποστηρίζουν ότι η πώληση της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου του κόμματος που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, καθώς μπήκαν οι σχετικές υπογραφές, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει απαγορευτικές ρήτρες για το ενδεχόμενο υποχώρησης της μιας ή της άλλης πλευράς.
Το ρεπορτάζ των “Νέων” συνεχίζει ότι για την παραπάνω εξέλιξη ενημερώθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του 902, καθώς η νέα ιδιοκτησία έθεσε ως όρο να της παραδοθεί η “Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε.” χωρίς εργαζομένους, κάτι που σημαίνει ότι αναζητείται η μεθοδολογία για να λυθεί η σχέση εργασίας μαζί τους.
Η τυπική μεταβίβαση θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου, και μέχρι τότε ο ραδιοφωνικος 902 θα παίζει μόνο μουσική, και ενδεχομένως κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.

ysterografa.gr

Ποιοι «διαθέσιμοι» κινδυνεύουν να απολυθούν

Στην «κόκκινη» ζώνη βρίσκονται ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που λόγω κατάργησης των θέσεων τους θα ενταχθούν το επόμενο διάστημα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα κριτήρια αξιολόγησής τους.
Με δεδομένο ότι η συμφωνία της τρόικας με την κυβέρνηση προβλέπει ότι ακόμη και 11.000 από τους συνολικά 25.000 «διαθέσιμους» του 2013 είναι δυνατόν να απολυθούν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι πολύ πιθανόν να δουν την έξοδο από το δημόσιο μέσω της ένταξης τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Να σημειωθεί ότι η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφορά των αξιολόγηση όσων υπαλλήλων ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας λόγω κατάργησης της θέσης τους και όχι την αξιολόγηση τους σε καθεστώς «κανονικού» υπαλλήλου.
Οι υπάλληλοι της «κόκκινης» ζώνης

Αναστολή πλειστηριασμών: Το θέμα είναι εθνικό και όχι οικονομικό

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι πως η συζήτηση για την απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ.

Αν ήταν οικονομική, τότε θα μπορούσαν να ακουστούν και να συζητηθούν επιχειρήματα περί συσσώρευσης δανείων και κινδύνου να συμβεί και στην Ελλάδα ό,τι και πριν από μερικά χρόνια στις ΗΠΑ, δηλαδή η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων.

Η συζήτηση δεν περιορίζεται επίσης στο δικαίωμα στην ιδιοκτησία ή στην ασφάλεια που παρέχει η εξασφάλιση «ενός κεραμιδιού πάνω από το κεφάλι μας».

Η συζήτηση είναι ΕΘΝΙΚΟΥ περιεχομένου.

Η ιστορία πίσω από το θαύμα με τα φιδάκια της Παναγίας (φωτο + βίντεο)

ΦΙΔΑΚΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
 Στο Ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Μαρκόπουλο της νότιας Κεφαλονιάς, 25 χλμ από το Αργοστόλι, συμβαίνει κάθε χρόνο, από τις 6 έως τις 15 του μήνα Αυγούστου, ένα θαυμαστό γεγονός που οι κάτοικοι έχουν συνδέσει με την εικόνα της Παναγίας.

Mεγάλη φωτιά στo Σερνικάκι Φωκίδας

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 9 το πρωί στo  Σερνικάκι Φωκίδας. Η φωτιά είναι σε αγροτοδασική έκταση και επι τόπου βρίσκονται 24 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 2 αεροσκάφη και 2 πετζετέλ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ είναι πολλές οι περιοχές της χώρας που υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αφού κατά τόπους οι άνεμοι θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ.

Το κουμάντο στον Μπάγεβιτς - Ξεμούδιασμα με τεσσάρα

Dimitris-Melissanidis-Dusan-Bajevic
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αναλαμβάνει το γενικό κουμάντο στην ΑΕΚ, με αφορμή την απουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη.
Στο μεταξύ η ΑΕΚ επικράτησε με 4-1 της Νέας Ιωνίας, σε φιλική αναμέτρηση που έγινε στα Σπάτα.
paolazio
Ο Θανάσης Ντίνας ήταν… όλα τα λεφτά στο φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο στο “Απόστολος Νικολαϊδης”. Καταπληκτική εμφάνιση από τον νεαρό άσο, ο οποίος είχε και δοκάρι. Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες, με τους Σίλντενφελντ και Μπεργκ να κάνουν το ντεμπούτο τους με το τριφύλλι, το οποίο άφησε καλές εντυπώσεις στην επιστροφή του στην ιστορική έδρα της Λεωφόρου.
 Μελανό σημείο του αγώνα, η αναίτια "βροχή" από μπουκαλάκια στον τερματοφύλακα της Λάτσιο, Μαρκέτι, από τους φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Θύρα 13 και είχε ως αποτέλεσμα την 5λεπτη διακοπή του αγώνα. Το γεγονός καταδίκασε ο Γιάννης Αναστασίου, δεδομένης και της ανακοίνωσης της ΠΑΕ που ζητούσε από τους φιλάθλους να προστατέψουν την ομάδα...
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο (73' Κοτσόλης), Μαρινάκης (81' Σπυρόπουλος), Σίλντενφελντ (81' Ρισβάνης), Κουτρουμπής (46' Τριανταφυλλόπουλος), Νάνο, Μέντεζ (77' Λαγός), Αμπεϊντ (74' Δώνης), Ζέκα, Μπαϊράμι, Καρέλης (58' Μπεργκ), Ντίνας (85' Μουζακίτης).
ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι (67' Μπισάρι), Γκονσάλβες (83' Ρότσι), Μπίλια, Χονοράτο, Λούλιτς, Μπιάβα, Λεντέσμα (56' Γκονζάλες), Ράντου, Κόμκο, Καντρέβα (46' Ερνάνες), Φλοκάρι

ΕΜΥ: Τρέξτε να… σωθείτε από τα μποφόρ

thyellodeis-anemoiΚαι ξαφνικά, από τον απόλυτο καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε το πρωί έκτακτο δελτίο πρόγνωσης, προειδοποιώντας για πολλά μποφόρ, που θα δυσκολέψουν τις μετακινήσεις των παραθεριστών.
Σύμφωνα με το σχετικό έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ, οι ισχυροί άνεμοι θα φτάσουν κατά τόπους ακόμη και τα 9 μποφόρ στο Ικάριο και τον Νότιο Ευβοϊκό, ενώ στο Αιγαίο θα… περιοριστούν στα 8 μποφόρ.

Έβγαλαν “μαχαίρια” για την ΕΡΤ Καψής και Μάχη Νικολάρα

Maxi-Nikolara
Έντονη αντιπαράθεση είχαν στον αέρα της εκπομπής “Πρωινό MEGA” ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής και η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα, η οποία εκπροσωπούσε τους εργαζομένους του Ραδιομεγάρου.
Η Μάχη Νικολάρα ζήτησε να παρέμβει τηλεφωνικά, και άσκησε κριτική στον Παντελή Καψή για όσα είχε πει νωρίτερα στην εκπομπή της τηλεόρασης του MEGA  με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τη Ράνια Τζίμα, και επιχείρησε να αναδείξει ανακολουθίες σε όσα κατά καιρούς έχει πει ο αρμόδιος για τη ραδιοτηλεόραση υφυπουργός.
Ο Παντελής Καψής από την πλευρά του είχε επίσης να… προσάψει αρκετά στους εργαζομένους της ΕΡΤ και τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ, κατηγορώντας τους για σύγχυση και για απόπειρα κωλυσιεργίας.

ysterografa.gr

Τα γενέθλια του ηγέτη που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο (video)

Barack-Obama-change-quote
Twitter @EmOikonomidis
Ας κοντοσταθούμε, και ας το σκεφτούμε λίγο. Μια ολόκληρη ψυχική σημειολογία, που πιθανότατα προφυλάσσεται εξαιρετικά προσεκτικά στο υποσυνείηδτο του καθενός, συνοδεύει τις δυο ημερομηνίες-σταθμούς στη ζωή κάποιου: Την ονομαστική γιορτή και τα γενέθλια.
Η ονομαστική γιορτή μοιάζει περισσότερο “ξένη”, καθώς αφορά ένα όνομα που άλλοι επέλεξαν για εμάς, και τις περισσότερες φορές ο κομιστής του τρέχει πίσω από τα χαμένα χρόνια της ζωής του για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που συνοδεύουν την κληρονομιά του ονόματος αυτού.
Με τα γενέθλια είναι λίγο διαφορετικά, καθώς στις περισσότερες περιπτώσειες εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε… πότε θα έρθουμε στον κόσμο, στην τελική ευθεία της κυοφορίας. Υπό αυτή την έννοια, η γέννηση κάποιου αποτελεί το πρώτο ηχηρό αποτύπωμα που αφήνει στον κόσμο ο οποίος τον καλωσορίζει.
Στις 4 Αυγούστου του 1961, στη Χονολουλού της Χαβάης, δηλαδή με συντροφιά τα κύμματα της θάλασσας που δεν έχει όρια ως προς το μέχρι που επιτρέπει να φτάσουν η φαντασία και τα όνειρα όποιου τολμήσει να παραδοθεί στο απέραντο γαλάζιο, γεννήθηκε ο Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα. Ο σημερινός, και 44ος στη σειρά Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εκείνος που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο, αλλά δυστιχώς δεν το έκανε. Ίσως δεν προσπάθησε καν…
Τα γενέθλια του “προφήτη της Αλλαγής” ταξιδεύουν αναπόφευκτα τη μνήμη πίσω στο 2008. Τότε που, μετά τη νικηφόρα μάχη με τη Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Μπαράκ Ομπάμα έφτασε να κερδίσει σχεδόν με περίπατο τον αξιοπρεπή Τζον ΜακΚέιν, υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές.
Όντας ο ίδιος το μέσο-μήνυμα μιας ακατανίκητης επιθυμίας της μεσαίας τάξης της αμερικανικής κοινωνίας να ξαναπιάσει το νήμα με μια διαδρομή προς το μέλλον που είχε επικίνδυνα λοξοδρομήσει μετά από την οκταετή διακυβέρνηση του Μπους του νεώτερου και των “γερακιών” των Ρεπουμπλικανών που έκαναν κουμάντο στον Λευκό Οίκο.
Ως ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος, και μόλις ο δεύτερος στην ηγετική περπατησιά του οποίου οπτικοποιήθηκε η θεωρία της Τριγωνοποίησης και η πολιτική ηγεμονία δια της επικράτησης στον μεσαίο χώρο (πρώτος και μάλλον… αυθεντικός ήταν ο Μπιλ Κλίντον), ο Ομπάμα είχε όλα τα δεδομένα με το μέρος του. Ακόμη και αυτό το ύστατο, της σύγκρισης με τον προκάτοχό του, καθώς δύσκολα θα μπορούσε να αποδειχθεί χειρότερος από τον (λάθος) γιο του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου.
Και όμως, ο άλλοτε Γερουσιαστής του Ιλινόις, τον οποίο ο Ντέιβιντ Άξελροντ και ο Τζιμ Μεσίνα, μαζί με τη Μισέλ Ομπάμα και τον ίδιο τον Μπιλ Κλίντον, μεταμόρφωσαν στο αρτιότερο πολιτικό προϊόν που παρουσίασε η Αμερική μετά τον… Κλίντον, κατάφερε στο τέλος της πρώτης θητείας του να κοντεύει να ηττηθεί από έναν Μορμόνο, επιχειρηματία, πρώην Κυβερνήτη στην κάθε άλλο παρά εξωστρεφή Μασαχουσέτη, που δεν κατάφερε να συσπειρώσει, πόσο μάλλον να εμπνεύσει, ούτε καν την παραδοσιακή βάση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Τελικά, η “αγία τετράδα” (Άξελροντ, Μεσίνα, Μισέλ και Μπιλ Κλίντον) τα κατάφερε, και έτσι ο πλανήτης δεν βίωσε την περιπέτεια που θα συνεπαγόταν μια Προεδρία του Μιτ Ρόμνεϊ. Εκείνη η νίκη στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2012 ωστόσο, δεν άλλαξε την εικόνα.
Ο 52χρονος πλέον Μπαράκ Ομπάμα ήταν μια μεγάλη, χαμένη ευκαιρία. Από αυτές που δύσκολα μπορεί να ελπίζει κανείς βάσιμα ότι θα εμφανιστούν στο ορατό μέλλον, στην κατάλληλη στιγμή και συγκυρία. Και, με αφορμή τη σημερινή γενέθλια επέτειο, μάλλον του ταιριάζει περισσότερο, αντί για το ιστορικό “Happy birthday Mr. President” (φυσικά με τη φωνή της Marilyn Monroe) το… “Καληνύχτα και καλή τύχη”, του Εντ Μόροου.
Όχι τόσο για εκείνον, αλλά για εμάς. Ειδικά στην περίπτωση που τον διαδεχθεί η Χίλαρι…
ΥΓ: Υπήρξε φυσικά ο κατεξοχήν ηγέτης της ατάκας. Τόσο για την παράφραση του Γκάντι… “we are the ones we have been waiting for, we are the change that we seek”, όσο και κυρίως, για την αποστροφή που και ο ίδιος δεν πίστεψε: “we’ve come too far to turn back now”.

Video

 

 
ysterografa.gr