Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Οι κυνηγοί της Δυτικής Κορινθίας δίνουν το αίμα τους- Αιμοδοσία το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στο Ξυλόκαστρο

http://static.pblogs.gr/f/176036-aimodosia.png
Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης καλεί όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Αυγούστου από 9:00 έως 13:00 και το απόγευμα από 18:00 έως 21:00 καθώς και την Κυριακή 11 Αυγούστου από τις 9:00 έως τις 14:00 από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξυλοκάστρου στα γραφεία του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Οι φίλοι της ζωής», Αγ. Βλασίου 20, (ενισχύοντας και το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»).
Δώστε αίμα – Δώστε ζωή με το αίμα σας.

Συναυλία ΠΑΣΧΑΛΗΣ & Prestige Music Show στο Ξυλόκαστρο

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Παρασκευή 9 Αυγούστου Ώρα 21.30
Συναυλία ΠΑΣΧΑΛΗΣ & PRESTIGE MUSIC SHOW.
ΕΙΣΟΔΟΣ 8 Ευρώ (Παιδιά εως 12 ετών που συνοδεύονται δωρεάν)
Ένα super χορευτικό πρόγραμμα με επιτυχίες από την τεράστια καριέρα του ΠΑΣΧΑΛΗ και τα ανεπανάληπτα 80's Non Stop Hits από τους PRESTIGE σας περιμένει!
Αναπολήστε στιγμές , ερωτευτείτε, τραγουδήστε, χορέψτε με επιτυχίες όπως : Το Κορίτσι του Μάη, Σχολείο, Τρόπος, Αλέξης, Συγγνώμη, Μάθημα Solfez, Μπαράκι, Αν μια μέρα σε χάσω, Φύγε σε παρακαλώ, Παραδώσου Λοιπόν, Κατερίνα Κατερινάκι, Είσαι το ταίρι μου...Και: Billie Jean, Staying Alive, It’s Raining Men, Fame, Big In Japan, Hot Stuff, Daddy Cool, Keep Me Hanging On, Funky Town, Part Time Lovers, Fresh, Touch Me, Maria Magdalena, Careless Whisper...

ΦΩΝΗ ΚΙΘΑΡΑ: ΠΑΣΧΑΛΗΣ

PRESTIGE:
Lead Vocals: Ροζάκη Εύη
Πλήκτρα & Φωνητικά: Σκουνάκης Γιάννης
Κιθάρα :Μαυρομάτης Θανάσης
Μπάσο: Ζούκας Χρήστος
Τύμπανα & Φωνητικά: Παπαλεξάνδρου Νίκος

Η Θεατρική παράσταση Salome από τους «Πειραματιστές» στο Δερβένι

Αυλή Πανταζοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου
Δερβένι   | Παρασκευή 9  και Σάββατο 10 Αυγούστου   Ώρα 21.15
Η Θεατρική Ομάδα της Δ.Ε. Ευρωστίνης «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ» θα παρουσιάσει το έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «SALOME», Διασκευή-Σκηνοθεσία Τερέζα Λουΐζου. Κατάλληλο για παιδιά άνω των 10 ετών.
Είσοδος Ελεύθερη

Πέταξαν... στα σκουπίδια (!) κομμάτια ανθρώπινης σορού μετά από εκταφή! Φρίκη στη Μεσσηνία!


 Απίστευτη τροπή παίρνει η υπόθεση με τα υπολείμματα ανθρώπινου σκελετού που βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης σε αγροτική περιοχή, μέσα σε σκουπίδια, στη Βαλύρα Μεσσηνίας.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές Αρχές και διαπιστώθηκε ότι το μακάβριο εύρημα ανήκει σε έναν 84χρονο που πέθανε το 2002 και θάφτηκε στο νεκροταφείο της Βαλύρας.
Τον προηγούμενο μήνα, με εντολή της κόρης του νεκρού, είχε γίνει εκταφή, χωρίς η ίδια να παρίσταται.
Εκτός από το κεφάλι και τα κάτω άκρα, το υπόλοιπο σώμα, για άγνωστο λόγο, ο άνθρωπος που έκανε την εκταφή, το... πέταξε στα σκουπίδια!
Η αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία για περιύβριση νεκρού σε βάρος του 51χρονου, που έκανε την εκταφή.
Σύμφωνα με το tharrosnews, η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν βρέθηκε τα κομμάτια της ανθρώπινης σωρού, από τσιγγάνους που έψαχναν για παλιά σίδερα στα σκουπίδια...

newsit.gr

Με 20 παίκτες στη Βιέννη ο Αστέρας


 20 ποδοσφαιριστές επέλεξε ο Σάκης Τσιώλης για την ρεβάνς του Αστέρα Τρίπολης με την Ραπίντ στη Βιέννη.
Tην αποστολή αποτελούν οι ποδοσφαιριστές: Γεωργακόπουλος, Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζαραδούκας, Γκόιαν, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Σέτι, Κάφα, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι, Μπαράλες, Μπακασέτας, Χουάνμα και Βελισσάρης.

Μαρινάκης: Σκέφτομαι να παραιτηθώ…

Vaggelis-Marinakis-Xavie-Saviola
(Photo Eurokinissi)
“Γκολ και θέαμα”, υποσχέθηκε ο Χαβιέρ Σαβιόλα στην επίσημη παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό.
Τη διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας, εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος… κράτησε χαμηλά τη μπάλα στο θέμα Μίτσελ, ζητώντας υπομονή.
Χαρακτήρισε κόσμημα τον Σαβιόλα και υπέρβαση των ερυθρόλευκων να τον φέρουν στην Ελλάδα, εγγυήθηκε πως ο,τιδήποτε χρειαστεί η ομάδα θα της το προσφέρει και επανέλαβε ότι στις προθέσεις του είναι να παραιτηθεί από την προεδρία της ΠΑΕ.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε με νόημα ότι ο ίδιος δεν έχει μάθει να είναι “όμηρος των εισαγγελέων”, αναφορικά με τις ευθύνες που προκύπτουν για τους προέδρους των ποδοσφαιρικών ομάδων, λόγω της βίας που ενδεχομένως ασκούν οι οπαδοί ενός συλλόγου, συμπλήρωσε ωστόσο ότι σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Ολυμπιακού.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Παπαδημούλης: Να δώσει εξηγήσεις το ΚΚΕ για την πώληση του 902

papadimoulis-1Εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια από το ΚΚΕ για την πώληση του «902» ζητάει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο».
Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει πού και πώς πουλήθηκε ο «902», αν είναι νόμιμο μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν, να πουλιέται στην «πιάτσα», ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra.
Επίσης, διερωτάται ο κ. Παπαδημούλης, «πώς το ΚΚΕ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι και το ραδιόφωνό του σε έναν ιδιοκτήτη που υπερπροβάλλει τη Χρυσή Αυγή κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά».
Ζητάμε από την ηγεσία του ΚΚΕ, πλήρη διαφάνεια και εξηγήσεις που τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο τους, σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά».

ysterografa.gr

Δένδιας: Απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα στα δάση

dendias2
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε μια σειρά έκτακτων μέτρων για την πρόληψη των πυρκαγιών, τις οποίες χαρακτήρισε ως ύποπτες.
«Άλλοτε από εγκληματική αμέλεια άλλοτε κάτω από αδιευκρίνιστες ή και ύποπτες -λόγω της ώρας ή της περιοχής- συνθήκες ξεσπούν πυρκαγιές που θέτουν σε δοκιμασία τις αντοχές του έμψυχου δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ.
Επίσης, ξεκαθάρισε ότι αρκετές απ’ αυτές οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση. Γι’ αυτό το λόγο θα κάνουν περιπολίες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στα περιαστικά δάση από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου «και σε πολλές περιπτώσεις και κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων από την ΕΜΥ

thyellodeis-anemoi-sta-pelagi
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για θυλλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, εντάσως 8 μποφόρ.
Η πρόγνωση ακολουθεί τις πρωινές προειδοποιήσεις για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς που υπάρχει και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το παράδειγμα προσφοράς από δυο Ελληνίδες γυμνάστριες

Klelia-Anni-Pantazi
Επειδή η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα σύμφυτα με τον χαρακτήρα του καθενός, και δεν “καρφιτσώνονται” εκ των υστέρων ή περιστασιακά, αξίζει να σταθούμε στο παράδειγμα δυο Ελληνίδων αθλητριών της γυμναστικής, οι οποίες βρέθηκαν πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να βοηθήσουν στις χορογραφίες καινούριων προγραμμάτων πάνω στα οποία θα εξασκούνται παιδιά με ειδικές ικανότητες, μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015.
Ο λόγος για την Κλέλια και την Άννυ Πανταζή, οι οποίες δέχτηκαν τη σχετική πρόταση από την υπεύθυνη Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics, Σίντι Μπίκμαν, που τις είχε γνωρίσει από τους Αγώνες του 2011 στην Αθήνα, όταν και πάλι προσέφεραν εθελοντικά με την παρουσία τους.
Οι Ελληνίδες αθλήτριες μετατράπηκαν έτσι σε άτυπες αλλά ουσιαστικές πρέσβειρες μιας “άλλης Ελλάδας”, που παρά την κρίση δεν έχει χάσει την ψυχή της, αλλά συνεχίζει να ξεχωρίζει, να προσφέρει, να εμπνέει και να παρακινεί.

ysterografa.gr

Η μεγάλη έξοδος ("κούρεμα" 20.000) στις τράπεζες

greek-banks
Περίπου 20.000 τραπεζικοί υπάλληλοι αναμένεται να δουν την πόρτα της εξόδου από τη σημερινή εργασία τους μέχρι το 2016, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ το οποίο δημοσιεύει σήμερα η “Ελευθεροτυπία”.
Η εφημερίδα επανέρχεται σε πληροφορίες που εδώ και αρκετό καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, και θέλουν την τρόικα να πιέζει για “ξεφούσκωμα” του τραπεζικού τομέα στην Ελλάδα από χιλιάδες εργαζομένους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, και τα νέα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι ουσιαστικά εκείνο το οποίο αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος της… υλοποίησης των πιέσεων προς τις διοικήσεις των τραπεζών, με συγκεκριμένες δράσεις, παρεμβάσεις αλλά και χρονοδιάγραμμα.
Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της “Ελευθεροτυπίας” αναφέρει ότι μέχρι το 2015 αναμένεται να έχουν αποχωρήσει περίπου 10.000, και άλλες 8.000-10.000 ως το 2016,  μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου, αλλά και κινήτρων για εκείνους που επιλέξουν την πρόωρη συνταξιοδότηση.
Από τον Σεπτέμβριο αναμένονται τα πρώτα σχετικά προγράμματα στην Τράπεζα Πειραιώς  (έχει ξεκινήσει ήδη), στην Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank και τη Eurobank, δηλαδή τις τέσσερις συστημικές τράπεζες που διαμορφώθηκαν στον ελληνικό τραπεζικό τομέα, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης.

ysterografa.gr

Μιχελάκης: Δεν θα γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Giannis-Mixelakis
Δεν πρόκειται να γίνουν νέες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωινό Mega», ο κ. Μιχελάκης δήλωσε ότι «δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση», απαντώντας στο δήμαρχο της Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη που μίλησε στην εκπομπή.
Από την πλευρά του, ο κ. Δανιηλίδης τάχθηκε υπέρ της διαθεσιμότητας, με τη δέσμευση όμως να μην γίνουν απολύσεις.
Οπως ανέφερε ο κ. Μιχελάκης, «αυτό που προέχει είναι να γίνει αξιολόγηση στις δομές και στο προσωπικό των δήμων, προκειμένου να πάμε στοχευμένα σε κινητικότητα». 
Αναφερόμενος δε στα δημοτικά τέλη, ο υπουργός είπε ότι «αρκετοί δήμοι είναι στο κόκκινο και υπογράμμισε οι προϋπολογισμοί τους πρέπει να είναι ρεαλιστικοί«. Πρόσθεσε δε ότι πρέπει να γίνει αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς -όπως είπε-οι δήμοι δεν απορροφούν τα κοινοτικά κονδύλια.

aftodioikisi.gr

«Πράσινο» φως για 1.340 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Το «πράσινο» φως για προσλήψεις συνολικά 1340 υπαλλήλων σε δήμους και ΝΠΔΔ αυτών έδωσαν τα Υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν τις αποφάσεις για:
-Έγκριση σύναψης διακοσίων εξήντα δύο θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και σαράντα εννέα (49) συμβάσεων μίσθωσης έργου για τη στελέχωση των ΟΤΑ Α΄ βαθμού και ΝΠΔΔ αυτών της Χώρας που παρέχουν υπηρεσίες έναντι αντιτίμου από τους ωφελούμενους, για το έτος 2013-2014. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, καθώς και τις διατάξεις του πδ524/1980 για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) ή έως έντεκα (11) μήνες ή έως ένα (1) έτος για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου.
Δείτε την απόφαση εδώ
-Έγκριση σύναψης οκτακοσίων ενενήντα δύο συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της Χώρας για το έτος 2013. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.
Δείτε την απόφαση εδώ
-Έγκριση σύναψης εκατόν τριάντα επτά συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους ΟΤΑ α΄ βαθμού της Χώρας για το έτος 2013. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του ν. 3812/2009, όπως ισχύει, για χρονικό διάστημα έως οκτώ (8) μήνες.

ΥΠΔΜ: Πέντε διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα

Οδηγίες προς τις δημόσιες υπηρεσίες για την εφαρμογή της κινητικότητας δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, οι διευκρινιστικές κατευθύνσεις προς τις υπηρεσίες για την εφαρμογή του Ν. 4172/2013 (ΦEK 167/A/23.7.2013) είναι οι εξής:
1. Εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται. Η παρούσα διαπιστωτική πράξη κοινοποιείται ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Η.Δ. (dipid@ydmed/gov.gr) .
2. Εκδίδονται ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται και αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
3. Η δικαστική απόφαση που ορίζει τον δικαστικό συμπαραστάτη πρέπει να είναι τελεσίδικη για να εξαιρεθεί ο υπάλληλος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν εξαιρείται.
4. Υπάλληλος ο οποίος κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εν μέσω διαθεσιμότητας, υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.
5. Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67 %, ή
υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε. , όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% , εξαιρείται της διαθεσιμότητας εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. με ποσοστό τουλάχιστον 67%.

aftodioikisi.gr

ΓΚΟΛΦΩ του Σπυρίδωνος Περεσιάδη για μία μόνο βραδιά στις 16 Αυγούστου στην Επίδαυρο.


ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ στις 16 Αυγούστου

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΓΚΟΛΦΩ του Σπυρίδωνος Περεσιάδη

Ενα έργο με αποθεωτικές κριτικές για μία μόνο βραδιά στην Επίδαυρο.

a32.jpg
Μία από τις πιο πετυχημένες παραστάσεις της περασμένης σεζόν, η Γκόλφω του Σπυρίδωνος Περεσιάδη θα ανέβει για μία μόνο παράσταση στην Επίδαυρο στις 16 Αυγούστου.
Η Γκόλφω, βουκολικό δράμα γραμμένο σε δεκαπεντασύλλαβο, είναι η ιστορία ενός έρωτα και μιας προδοσίας που καταλήγει στο θάνατο. Στο ειδύλλιο αυτό που γράφτηκε το 1893, η Γκόλφω και ο Τάσος ορκίζονται αιώνια αγάπη. Η Γκόλφω παραμένει πιστή, ο Τάσος την προδίδει.
Ο σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος με σύγχρονη ματιά μας μεταφέρει σε ένα σκοτεινό «μαύρο» όνειρο στα βουνά του Χελμού, ανανεώνοντας το έργο σκηνοθετικά και δίνοντας του νέα πνοή για μία μόνο βραδιά στην Επίδαυρο.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καραθάνος
a3.jpg
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου

Κίνηση: Αμάλια Μπένετ

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Επεξεργασία κειμένου: Γιούλα Μπούνταλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Διώνη Κουρτάκη

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Ευαγγελία Θεριανού

Στάχτη ο μεγαλύτερος ελαιώνας της χώρας - Φωτορεπορτάζ από την Ιτέα

  Κάηκε ο ελαιώνας της Ιτέας, ο οποίος είναι (ή μάλλον ήταν) ο μεγαλύτερος της Ελλάδας, αφού πριν από την πυρκαγιά υπήρχαν 1.200.000 ρίζες ελιάς. Καταλαβαίνετε τι αντίκτυπο έχει αυτή η καταστροφή για την τοπική οικονομία

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε από το πύρινο μέτωπο η αναγνώστρια του Πινακίου Ιουλία Παπαδημητρίου 

– Καμένη γη και μαύρο το αύριο για την τοπική οικονομία

 

Εκτός ελέγχου παρέμενε μέχρι αργά το βράδυ η μεγάλη φωτιά στο χωριό Σερνικάκι της Αμφισσας. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις φλόγες αλλά οι ισχυροί άνεμοι, εντάσεως 7 μποφόρ, δημιουργούσαν συνεχώς νέα πύρινα μέτωπα καταστρέφοντας τον Ελαιώνα της Αμφισσας, το μεγαλύτερο ελαιώνα της χώρας καθώς σε αυτόν υπήρχαν 1.200.000 ρίζες ελιάς. Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
 Τα ξερά χόρτα που υπήρχαν στην περιοχή σε συνδυασμό με τον δυνατό αέρα άλλαζαν διαρκώς την κατεύθυνση του μετώπου, ενώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να σβήσει το ελαιόδεντρο. Κατοικίες δεν κινδύνεψαν, αλλά αγροτικές αποθήκες έγιναν στάχτες από την πυρκαγιά που κατευθυνόταν προς την Ιτέα.
Η επόμενη μέρα

Αξίζει να σημειωθεί πως  η τοπική οικονομία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ελαιοκαλλιέργεια, λόγω του μεγάλου Ελαιώνα της Αμφισσας...Σήμερα μετρά  τις πληγές της και οι κάτοικοι φοβούνται πως οι μέρες που έρχονται θα αφήσουν πίσω τους πολλές στάχτες και καμένη γη...
Περισσότερες φωτογραφίες από την πυρκαγιά στο  pinakio.blogspot.gr

 

Ο «Τρωικός Πόλεμος» στο Λουτράκι

ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ1.jpg
 
Η θεατρική ομάδα «ΠΛΕΙΑΔΕΣ» μας παρουσιάζει την κωμωδία του Νίκου Γουσέτη από τις Ζακυνθινές ομιλίες, με πολλά στοιχεία σάτιρας, «Τρωικός Πόλεμος», την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 και ώρα 21:00, στο Πάρκο Δεξαμενής Λουτρακίου.
 
Ο «Τρωικός Πόλεμος» είναι ένα έργο-πρόταση, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Είναι επίκαιρο και φέρνει μαζί του πνοή αισιοδοξίας, αφού βασίζεται στο γέλιο και τη δράση και ουσιαστικά διδάσκει το ευρύ κοινό, μέσα από μία χιουμοριστική και δροσερή αίσθηση για τις αιτίες και τα αποτελέσματα των ανθρώπινων πράξεων.
Οι Ζακυνθινές ομιλίες αποτελούν μια παράδοση από τα μέσα του 17ου αιώνα, που είναι γνωστή ως παράδοση μόνο στη Ζάκυνθο.


Παίζουν:
1ο Μέρος : Ιντερμέντιο «Ο καναπές» με τον
Αντώνη Λαλάκο
Τρωικός Πόλεμος
Αγαμέμνων : Γιάννης Τριβέλλας
Μενέλαος: Σωκράτης Χαρίτος
Πάρις: Θανάσης Τσινιάρος
Ελένη: Σοφία Γιανναράκη
Κλυταιμνήστρα: Θεοδώρα Τσέπα
Αχιλλέας : Δέσποινα Κούρτη
Α΄Κορυφαία : Μαριάννα Καστανία
Β΄Κορυφαία: Αγγελική Τσακιράκη
Χορός: Νίκη Τσαμπή, Ειρήνη Τιτίνη, Εύα Μουρτζή,
Σωτηρία Μπίλλη, Βίβιαν Ιωάννου, Μαρούγκα Μαίρη
Σκηνοθεσία:
Μαριάννα Καστανία

Καλλιτεχνική διεύθυνση:
Δέσποινα Κούρτη

Τραγούδι, Στίχοι:
Νίκης Παπουλάκου

Μουσική Επιμέλεια:
Βασίλης Καραγιάννης

Χορογραφία Τραγουδιού:
Άγγελος Πετρούτσος
 ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ2.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΕΥΑΛ-ΑΓ.Θ ΓΙΑ ΝΕΡΟ ΣΧΙΝΟΥ

 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
(Δ.Ε.Υ.Α.Λ-ΑΓ.Θ.)
ΧΗΜΕΙΟ-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Λουτράκι, 06/08/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι λόγω πτώσης της παροχής των πηγών, οι ποσότητες του πόσιμου νερού του οικισμού Σχίνου της Τ.Κ. Πισίων, δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης, ως εκ τούτου στο δίκτυο ύδρευσης θα χρησιμοποιηθούν γεωτρήσεις με αυξημένα χλωριούχα ιόντα και το παρεχόμενο νερό του υδροδικτύου δεν θα είναι κατάλληλο προς πόση παρά μόνο για δευτερεύουσες χρήσεις (π.χ. λάτρα).
Πόσιμο νερό των πηγών θα συνεχίσει να παρέχεται από τις τρεις κοινόχρηστες βρύσες του οικισμού.
Γίνεται έκκληση τους κατοίκους για περιορισμό της κατανάλωσης του νερού στις απολύτως απαραίτητες χρήσεις, ώστε αυτό να επαρκεί για όλους.
Ο Γεν. Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Π
Τ. ΜΑΣΤΡΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
Μηχανολόγος Μηχανικός ΠΕ

Α.Σ. ΚΑΡΑΤΕ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ «Θ Η Σ Ε Α Σ » ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ PARTY

 
ΘΗΣΕΑΣ2.jpgΜε τον καλλίτερο τρόπο για τους αθλητές του ΘΗΣΕΑ, έκλεισε η αθλητική χρονιά 2012-2013, πραγματοποιώντας το αποχαιρετιστήριο Beach-party στα «Πευκάκια» των Αγίων Θεοδώρων, στις 30-07-2013, με συμμετοχή 100 περίπου ατόμων. 

Η φετινή αθλητική χρονιά ,ήταν από τις πιο επιτυχημένες, καθώς ο ΘΗΣΕΑΣ σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα που έλαβε μέρος, «φιγουράρισε» στην πρώτη θέση.

Δικαιολογημένη λοιπόν η χαρά των αθλητών ,των προπονητών και των γονιών τους που εκδηλώθηκε σε αυτήν την ευχάριστη βραδιά , η οποία κύλισε με αθλητικά παιχνίδια εντός και εκτός θαλάσσης (που ετοίμασαν ο Δάσκαλος ,η βοηθός του Μάλαμα και η αθλήτρια Ντένια), με μουσική ,χορό και φαγητό ,δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας του «ΘΗΣΕΑ» ,να απολαύσουν μια όμορφη βραδιά δίπλα στην θάλασσα, καθώς ο καιρός ήταν σύμμαχος σε κάτι τέτοιο.

ΘΗΣΕΑΣ1.jpg 
Όλοι έδωσαν το ραντεβού τους επίσημα τον Σεπτέμβριο, εκτός από την αγωνιστική ομάδα που πήρε το πρόγραμμα προετοιμασίας για τον Αύγουστο από τον Δάσκαλο κ. Νικολούδη , λόγω των μεγάλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Σεπτεμβρίου , που είναι οι προκριματικοί και οι τελικοί αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος Εφήβων-Νέων και 18-21 και το παγκόσμιο της I.S.S.O. στο Μαυροβούνιο.


Ευχόμαστε με την βοήθεια του Θεού ο «ΘΗΣΕΑΣ» , να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες την χρονιά που μας έρχεται.

Προσοχή υπάρχει σήμερα κίνδυνος πυρκαγιάς

Με τους θυελλώδεις ανέμους να σαρώνουν όλη τη χώρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν πυρκαγιές σε Στερεά, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Σκύρο, Λέσβο και Χίο.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, σήμερα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς σε:

- Αττική (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων)
- Βοιωτία
- Φθιώτιδα (νότια)
- Εύβοια
- Αργολίδα
- Κορινθία
- Αρκαδία (Τρίπολη)
- Λακωνία (Μολάοι)
- Κυκλάδες, Σκύρο, Λέσβο και Χίο.

Η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες αν αντιληφθούν το παραμικρό να καλέσουν τον αριθμό 199.

το 5ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2013

Μεγάλη επιτυχία εσημείωσε το 5ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΙΩΝ 2013 που έγινε το Σάββατο 3 Αυγούστου στη Κεντρική πλατεία Δερβενίου καθώς παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Κατά την εκδήλωση έγινε μιά αναφορά στα πρόσωπα και τα γεγονότα του τόπου μας από το χθες και το σήμερα, φόρος τιμής στην πολιτιστική μας παρακαταθήκη!
Στην εκδήλωση την τιμητική τους είχαν 4 μεγάλοι Ευρωστίνιοι ( Π. Γεραρής , Γ Μπαλής , Ρ. Φιλλύρας και Κ. Αδαμόπουλος) που σε διάφορετικές εποχές προσέφεραν στο τόπο πολλά. Γιά τον οπλαρχηγό της Ζαχολης Καπετάνιο Παναγιοτάκη Γεραρή και την δράση του, τον ακαδημαικό και Νομικό Γεώργιο Μπαλή και τον ποιητή Ρώμο Φιλλύρα, μίλησε η καθηγήτρια κ. Χρυσούλα Γκολφινοπούλου. Επίσης για τον υπουργό Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο , το ήθος του κλπ μίλησε ο ανιψιός του κ. Αλέξανδρος Αδαμόπουλος.
Στο 2ο μέρος Παραδοσιακοί χοροί από το τμήμα ενηλίκων του Δήμου, το τμήμα του Κ.Α.Π.Η. της Δ.Ε. Ευρωστίνης, τα τμήματα «Ακρίτες του Αιγαίου» και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τέρψη» Πατρών.

Μια ανθοδέσμη από τον Σαμαρά στον Ομπάμα

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
Τετάρτη Αυγούστου. Θυμίζει τίποτε στους παλαιότερους από σας;  Ήταν η μέρα που ο Ιωάννης Μεταξάς επέβαλε  δικτατορία το 1936. Ο ίδιος που είπε το ΟΧΙ στους φασίστες του Μουσολίνι τον Οκτώβριο του 1940. Και που πέθανε μυστηριωδώς τρεις μήνες αργότερα, στις 29 Ιανουαρίου, του1941, όπως μετά από 80 ημέρες έθεσε (μυστήριο γιατί) τέρμα στη ζωή του και ο διάδοχός του Αλέξανδρος Κορυζής. Πότε αυτά:  Όταν οι Έλληνες στρατιώτες κατατρόπωναν τους Ιταλούς εισβολείς και ανέτρεπαν την πορεία του πολέμου…

Ιδιωτική εκπαίδευση: Η «παθογένεια» που θα «θεραπεύσει» ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Στις 23 Ιουλίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών  Λειτουργών Ελλάδας (η ΟΙΕΛΕ, δηλαδή) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και συνεργατών του ενώπιον του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρουν, η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε «για σειρά βαρύτατων αδικημάτων που σχετίζονται με την έκδοση της παράνομης και αντισυνταγματικής εγκυκλίου, με την οποία αποσύρεται η κρατική εποπτεία από τα ιδιωτικά σχολεία, μετατρέπονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί σε ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλοιώνεται επικίνδυνα το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που κατά το Σύνταγμα παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία και κερδίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ οι σχολάρχες μέσω της δραματικής μείωσης των αποζημιώσεων και της μαζικής αντικατάστασης παλαιών εκπαιδευτικών από νέους των 600 ευρώ».

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας!


Στις φλόγες παραδόθηκε χθες μεγάλο μέρος του ελαιώνα της Άμφισσας, κοντά στο χωριό Σερνικάκι.
Η φωτιά ξέσπασε νωρίς χθες το πρωί από άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και όπως διαβάζουμε στο LamiaStar, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των δυνατών ανέμων.

Βρέθηκε ακέφαλο πτώμα στη Μεσσηνία!


Για την ακρίβεια, πρόκειται για υπόλειμμα ανθρώπινου σκελετού, το οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, βρισκόταν σε μουμιοποιημένη κατάσταση!
Βρέθηκε σε αγροτική περιοχή στην Βαλύρα Μεσσηνίας, μέσα σε σκουπίδια.

Το μακάβριο αυτό εύρημα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας για εξέταση από τον ιατροδικαστή και παράλληλα γίνεται προανάκριση από την ασφάλεια Καλαμάτας.

Όπως διαβάζουμε στο tharrosnews.gr τσιγγάνοι συζητούσαν για αυτό το μακάβριο θέαμα που αντίκρισαν, τη συζήτηση άκουσε μια γυναίκα και το κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Μετά από έρευνα της Αστυνομίας το πτώμα βρέθηκε μουμιοποιημένο, χωρίς κεφάλι, με τα ρούχα να παραπέμπουν σε άνδρα μεγάλης ηλικίας...

Πόσων ετών κοιμήθηκε η Παναγία και ποια ήταν η ζωή Της;


 Πόσων ετών ήταν η Παναγία όταν άφησε τη γη; Ποια ήταν η ζωή της; Γιατί δεν βρέθηκε ποτέ το σώμα Της; Αυτές είναι τρείς βασικές ερωτήσεις τις απαντήσεις των οποίων γνωρίζουν λίγοι.

Η Μαριάμ όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, πριν εξελληνιστεί σε Μαρία, ήταν η μονάκριβη κόρη ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, της Άννας και του Ιωακείμ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ www.dogma.gr 

ΒΙΝΤΕΟ: Ντέρμπι θανάτου! Ένας ιστορικός ποδοσφαιρικός αγώνας


του Βενιζέλου Λεβεντογιάννη

Έντεκα ποδοσφαιριστές της Ντιναμό Κιέβου, εκτελέστηκαν σαν σήμερα το 1942, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα με επίλεκτη ομάδα της Βέρμαχτ, γιατί δεν κάθισαν να χάσουν.

Τριάντα εννιά χρόνια μετά η αυταπάρνηση των 11 αυτών ποδοσφαιριστών, έδωσε τροφή για να γίνει μια από τις γνωστότερες ταινίες του κινηματογράφου, με κάποιες αλλαγές φυσικά στο σενάριο. Στην ταινία του 1981, "Η Μεγάλη απόδραση των 11", μια ομάδα αιχμαλώτων πολέμου, σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, στα σύνορα με τη Γαλλία, καλείται να αντιμετωπίσει μια Γερμανική ομάδα σε ένα προπαγανδιστικό, υπέρ των Ναζί, ποδοσφαιρικό αγώνα. Οι αιχμάλωτοι δεν παίζουν το παιχνιδάκι των Γερμανών και δεν τους χαρίζονται...
Περισσότερα ΣΤΟ www.onalert.gr

Ηλεία: «Η γιαγιά τους τα έπνιξε!» - Τα αλλάζει ο 13χρονος για το φόνο στο Στρέφι


- Νέα δεδομένα στη συγκλονιστική υπόθεση της δολοφονίας των δυο ανήλικων αγοριών
- Αλλάζει την κατάθεσή του ο 13χρονος θείος τους, που αρχικά είχε ομολογήσει πως τα έπνιξε
- Τώρα έδειξε ως δολοφόνο των παιδιών τη μητριά του πατέρα τους
- Τα δυο αγγελούδια βρέθηκαν νεκρά σε σε αρδευτικό κανάλι στο Κάτω Στρέφι της Ηλείας

Ο Δένδιας στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής

Nikos-Dendias-PyrosvestikiΣτο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος μεταβαίνει το πρωί της Τρίτης ο Νίκος Δένδιας, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την αντιμετώπιση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη, απειλώντας και πάλι την Πάρνηθα, τέθηκε ωστόσο υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες, και από τη στιγμή που άρχισαν να επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα.
Για την επαρκή και έγκαιρη επέμβαση στη φωτιά της Βαρυμπόμπης υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ έφτασαν και ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας.
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας έκρινε σκόπιμο να μεταβεί ο ίδιος το πρωί στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής, για να στείλει και το σχετικό μήνυμα προς τους άνδρες και τις γυναίκες του Σώματος που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τις πυρκαγιές και αυτό το δύσκολο για την Ελλάδα καλοκαίρι.

Ο Σάλλας “έκλεψε” τον Καραμούζη για την Τράπεζα Πειραιώς

Nikos-Karamouzis
Μια σημαντική “μεταγραφή” στον χώρο των ελληνικών τραπεζών σηματοδοτεί η ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και τον Νίκο Καραμούζη, μέχρι πρότινος “Νο2″ της Eurobank, πίσω από τον Νίκο Νανόπουλο.
Μετά από κυοφορία αρκετών ημερών, ο Νίκος Καραμούζης έδωσε τα χέρια με τον Μιχάλη Σάλλα, και από την 1η Σεπτεμβρίου θα ενταχθεί και επισήμως στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, ως σύμβουλος διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού, με κύρια ευθύνη τη Γενική Τράπεζα.
Σε δήλωσή του, ο Νίκος Καραμούζης ευχαρίστησε τον Μιχάλη Σάλλα, αναφέρθηκε στον παρεμβατικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό κλάδο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ επεσήμανε τις παραμέτρους που θα πρέπει να εκπληρωθούν, ώστε να επιστρέψει η Ελλάδα σε “διατηρήσιμους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης”.
Ο Νίκος Καραμούζης, όπως και ο Νίκος Νανόπουλος, αποχώρησε προ εβδομάδων από τη Eurobank, καθώς μετά το μπλόκο από την πλευρά της τρόικας στη συγχώνευση με την Εθνική Τράπεζα, η Eurobank ουσιαστικά… κρατικοποιήθηκε, περνώντας στον έλεγχο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
ysterografa.gr

Σε ύφεση η φωτιά στη Βαρυμπόμπη

pyrkagia
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε από χθες το βράδυ στην Βαρυμπόμπη, στους πρόποδες της Πάρνηθας.
Η φωτιά ξεκίνησε σε δασική έκταση, στο τέρμα της οδού Ιωάννου Μίχα και κατευθύνθηκε προς το βουνό, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μεγάλη μάχη για την περιορίσουν, προτού αυτή λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 122 άντρες, 61 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες ιδιωτών.
Οι κάτοικοι του οικισμού της Αγίας Κυριακής εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, με τις φλόγες να περνούν μέσα από τις αυλές και να προκαλούν σοβαρές ζημιές.
Λόγω της νύχτας δεν ήταν εφικτή η ενίσχυση της επιχείρησης κατάσβεσης με εναέρια μέσα, τα οποία άρχισαν να πετούν με το πρώτο φως της ημέρας.
Λόγω της μεγάλης φωτιάς, η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα.
Μετά τις πρώτες ώρες πτήσης των αεροπλάνων και των ελικοπτέρων, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η "τελική νίκη" του διαδικτύου απέναντι στις εφημερίδες

Jeff Bezos
Twitter @EmOikonomidis
Πριν από σχεδόν δυο δεκαετίες, ο Τζεφ Μπέζος δημιουργούσε την εταιρεία “Amazon”, που κατάφερε να κυριαρχήσει στο διαδίκτυο, και να δημιουργήσει κοινό εκεί όπου δεν υπήρχε. Αξιοποιώντας την ανάγκη μιας κοινωνίας που δεν γνώριζε καν… τι είχε ανάγκη.
Σήμερα, στην εποχή της απόλυτης ηγεμονίας του διαδικτύου και των social media έναντι κάθε άλλου ΜΜΕ, δεν ξενίζει το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες πρώτο θέμα της ειδησεογραφίας είναι η επιθετική εξαγορά της “Washington Post” από τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της “Amazon”.
Μια από τις πιο εμβληματικές εφημερίδες των ΗΠΑ αλλάζει χέρια, και περνάει στον έλεγχο ενός brand name του διαδικτύου. Τόσο απλά, αλλά και εκκωφαντικά ως προς τη σημειολογία της εξέλιξης. Το κόστος της επένδυσης του Τζεφ Μπέζος, μεγάλο, στα 250 εκατομμύρια δολάρια, και η εφημερίδα αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά από τέσσερις γενιές που ανήκε στην οικογένεια Γκράχαμ.
Όσο για το τι… έρχεται, ο ίδιος ο νέος ιδιοκτήτης της “Washington Post” παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει. “Είναι αχαρτογράφητο τοπίο. Θα δούμε. Τα πάντα αλλάζουν, χάρη στις δυνατότητες που μας παρέχει το διαδίκτυο. Θα πρέπει να είμαστε δημιουργικοί. Θα πρέπει να εφεύρουμε κάτι διαφορετικό”, έγραψε ο Τζεφ Μπέζος σε ένα προσωπικό μήνυμά του.
Να εφεύρουμε και να καινοτομήσουμε λοιπόν. Ο πιο ασφαλής οδικός χάρτης για να εξασφαλίσουμε ότι το μέλλον θα είναι διαφορετικό από αυτό που μπορούμε σήμερα να φανταστούμε. Όπως ακριβώς το είχε πει ο Ρόμπερτ Κένεντι: “Σκέφτομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν, και ρωτώ: Γιατί όχι;”. Με το διαδίκτυο, η απάντηση απέχει όσο το πληκτρολόγιο από τα χέρια μας…

ysterografa.gr

Δημόσιο: Έως και 8.500 προσλήψεις το 2013

Μετά την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο εντός του 2013. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega, προσδιόρισε τις προσλήψεις σε 5.000 έως 10.000 προκειμένου να αντικατασταθούν αυτοί που θα απολυθούν με βάση τον κανόνα 1 προς 1 και αυτοί που θα συνταξιοδοτηθούν ή θα αποχωρήσουν από το Δημόσιο με βάση το 1 προς 5.
Αν και ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε μόνον ότι οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν για πρώτη φορά με κεντρικό σχεδιασμό σε τομείς που έχουν κενά όπως αυτός της υγείας με αιχμή την κάλυψη των ΜΕΘ, του εισπρακτικού μηχανισμού, των ελέγχων στην αγορά εργασίας και ασφαλιστικών ταμείων, με βάση και τις δεσμεύσεις του προηγούμενου υπουργού Α. Μανιτάκη, αναμένεται, εφόσον οι ειδικότητες είναι συναφείς, αυτά τα κενά να καλυφθούν σε μεγάλο μέρος από ήδη επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, που υπολογίζονται σε άνω των 10.000.
Αναφορικά με τον ακριβή αριθμό των προσλήψεων, που, βεβαίως, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, προκύπτει από:
-          4.000 από τις ισάριθμες απολύσεις που πρέπει να γίνουν έως τα τέλη του χρόνου. Ήδη έχουν γίνει 2.000 απολύσεις στην ΕΡΤ και αναμένονται ακόμη 2.000 οι οποίες, καθώς θα γίνουν προς το τέλος του 2013, είναι πιθανόν να μην πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες προσλήψεις το 2013 αλλά στις αρχές του 2014
-          4.000 με 4.500 από την αναλογία 1 προς 5 με βάση τις περίπου 20.000 αποχωρήσεις του 2012
Δηλαδή, συνολικά το 2013, εφόσον τελικώς δεν ενταχθούν και οι 2.000 των απολύσεων του τέλους του έτους, αναμένονται περί τις 6 με 6.500 προσλήψεις. Και αν ενταχθούν, μιλάμε για 8.500 προπλήψεις.
Ίσως και άνω των 20.000 προσλήψεων το 2014 και το 2015
Όμως πολύ περισσότερες αναμένεται να είναι οι προσλήψεις εντός του 2014 αλλά και το 2015. Κι αυτό γιατί υπάρχουν:
- Η κυβερνητική δέσμευση προς την τρόικα για 11.000 απολύσεις, άρα, με βάση τον κανόνα 1 προς 1, και 11.000 προσλήψεις
- Οι 2.000 προσλήψεις που αναμένεται να «περισσέψουν» από τις απολύσεις του 2013
-  Άγνωστος αριθμός με βάση την αναλογία 1 προς 5 από τις συνταξιοδοτήσεις, οικειοθελείς αποχωρήσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega μέχρι στιγμής, από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτουν 11.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων έως τις 10 Αυγούστου, ενώ προδιαγράφεται μεγάλο κύμα παραιτήσεων εκπαιδευτικών, που μπορεί να ανέλθει σε περίπου 3.000. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι, εφόσον τα στοιχεία για τους εκπαιδευτικούς επιβεβαιωθούν, μιλάμε για ακόμη 4.400 προσλήψεις.
Δηλαδή, συνολικά, μέχρι σήμερα 17.400 προσλήψεις. Ωστόσο, καθώς είναι βέβαιο ότι κάποιες από τις προσλήψεις του 2014 με βάση τον κανόνα 1 προς 1 των 11.000 θα μεταφερθούν στο 2015, μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι το 2014 αλλά και το 2015 θα γίνουν πάνω από 10.000 προσλήψεις κατ’ έτος.

aftodioikisi.gr

Η κινητικότητα σε Υγεία, Δημόσιο

12.500 υπάλληλοι σε κινητικότητα μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου - 1.618 από το υπ. ΥγείαςΤη βεβαιότητά του ότι μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν μπει στο καθεστώς κινητικότητας 12.500 υπάλληλοι του δημοσίου, εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, υποστήριξε ότι μέσα στο 2013 θα γίνουν 5.000 - 10.000 προσλήψεις με προτεραιότητα στον τομέα Υγείας. Λίγη ώρα αργότερα, σήμερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε την κινητικότητα 1.618 εργαζομένων από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, από τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αλλά και 210 γιατρούς του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης. Μίλησε για την αλλαγή χρήσης σε αρκετά περιφερειακά νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση. Αναλυτικότερα, ο υπουργός Υγείας...

Φ. Κουβέλης: Γιατί δεν συνεργαζόμαστε με ΣΥΡΙΖΑ

Φ. Κουβέλης: «Όχι» σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογέςΑρνητικός εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε ως «πολιτικό εκκρεμές» τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες εκλογές, ούτε όμως και την πιθανότητα να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό που να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή... Είπε χαρακτηριστικά...

Tιμούν την Μεταμόρφωση


IMG 6018 
Σήμερα,6 Αυγούστου η Δεσποτική  Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο κατα την Θεία Λειτουργία εις στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου. 
Χθες ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου. Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτανεία  της Ιεράς Εικόνος παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων κ. Πνευματικού καθώς και πλήθους πιστών.
Σήμερα στην περιοχή μας πανηγυρίζουν οι :

 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΚΙΑΤΟΥ














 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΕΛΥΔΟΡΙΟΥ ( ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΑ )

 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΙΤΣΑΔΕΪΚΩΝ ( Στα όρια των οικισμών Κάτω Πιτσών και Κάτω Λουτρού.)



 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΣΥΝ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( video)

Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος , στις 6 Αυγούστου , όπου εορτάζει η  ενοριακή εκκλησία της Σωτήρας στον οικισμό Μεντουργιάνικα  της Τ. Κ. Χελυδορίου Ευρωστίνης Κορινθίας, οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορινθού που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον   οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.
Στο video   θα παρακολουθήσετε το 2ο μέρος από το οδοιπορικό στο Χελυδόρι, όπου στην κάμερα της εκπομπής παρουσιάζεται ο οικισμός Μεντουριάνικα , το Μετόχι του Αγίου Γερασίμου όπου η Ηγουμένη  της Μονής γερόντισα Μαγδαληνή, παρουσιάζει την παρασκευή Πρόσφορου ,ενώ γίνεται και η παρουσία του Ενοριακού Ναού της Μεταμορφώσεως , της Σωτήρας όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του χωριού . Την παρουσίαση  της ιστορίας του Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος καθώς και ο  ψάλτης και επίτροπος κ. Νικόλαος Μπούζας.
Τα videos
Μεντουριάνικα


Στη Μεταμόρφωση

Aύριο παραμονή της Εορτής θα τελεστεί Μέγας Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας ενώ ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία .

Η λαμπρή Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος


Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Κων/νος Χαραλαμπόπουλος 

Θεολογικές, ανθρωπολογικές και κοσμολογικές διαστάσεις εμπεριέχονται εις την σημερινήν θείαν εορτήν της Μεταμορφώσεως του Κυρίου που πραγματοποιήθηκε εις το όρος Θαβώρ της Γαλιλαίας.

Έως τον 2ο αιώνα το γεγονός αυτό εορτάζετο σαράντα ημέρας προ του θείου Πάθους, αλλά από τα εγκαίνια και μετά του ομωνύμου Ιερού Ναού που έκτισε η Αγία Ελένη επί του όρους Θαβώρ, επεκράτησε ο εορτασμός να γίνεται την 6η του μηνός Αυγούστου.