Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Δημοτικά Πελοποννήσου, Τραγούδι: Σταυρούλα Δαλιάνη & Παναγιώτης Λάλεζας

Δημοτικά Πελοποννήσου, Τραγούδι: Σταυρούλα Δαλιάνη & Παναγιώτης Λάλεζας/ Κλαρίνο: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος
Greek folk songs and dances-area of Peloponnese or Peloponnesus. Singer: Stavroula Daliani & Panagiotis Lalezas/ clarinet player: Alexandros Arkadopoulos
Από την εκπομπή ''Στην υγειά μας'' / Σπύρος Παπαδόπουλος / ΝΕΤ / 05.01.2012

«Εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού - Βραδιά παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής στο Ξυλόκαστρο

Ανοιχτό Θέατρο Βασίλης Γεωργιάδης   | Κυριακή 18 Αυγούστου Ώρα 21.30
Βραδιά παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής με τη χορωδία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου «Εργαστήρι παραδοσιακού τραγουδιού». Διεύθυνση χορωδίας ο Μουσικοδιδάσκαλος χοράρχης κ. Ξένος Παναγιώτης.
Είσοδος Ελεύθερη

Γιορτή του Σταφυλιού στο Ζεμενό

Γιορτή του Σταφυλιού στο Ζεμενό
 
Ζεμενό   | Σάββατο 17 Αυγούστου Ώρα 21.00
Γιορτή του Σταφυλιού από την Τ.Κ. Ζεμενού, τον πολιτιστικό σύλλογο και το σύλλογο γυναικών Ζεμενού ΑΡΕΤΗ.

Ακύρωση Συναυλίας στο Ξυλόκαστρο

Η προγραμματισμένη για τις 16/8/2013 συναυλία της ΡΑΛΙΑΣ ΧΡΙΣΤΙΔΟΥ αναβάλλεται λόγω τεχνικών προβλημάτων της εταιρείας παραγωγής.
 
Οι διοργανωτές
 
Πολιτιστικός Σύλλογος "Άγγελος Σικελιανός"

Επεισόδια πριν και μετά την κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι – Εννέα προσαγωγές

peristeri
(photo: Eurokinissi)
Επεισόδια σημειώθηκαν πριν, αλλά και μετά την κηδεία του 19χρονου Θανάση Καναούτη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια ελέγχου των εισιτηρίων σε τρόλεϊ.
Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας πριν τη νεκρώσιμη ακολουθία κάποιοι νεαροί επιτέθηκαν σε λεωφορείο στην Παναγή Τσαλδάρη, πετώντας πέτρες σπάζοντας το παρμπρίζ, ενώ έγραψαν στο μπροστινό μέρος με κόκκινο χρώμα τη λέξη δολοφόνοι.
Αρκετά ήταν και τα συνθήματα που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της πορείας, όπως «Εκδίκηση ζητάει η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών» και «Καμία ανοχή στον κοινωνικό κανιβαλισμό».
Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου. Θρήνος και υβριστικά συνθήματα εναντίον του οδηγού του τρόλεϊ και του ελεγκτή ακούστηκαν από περισσότερα από 500 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά παιδιά.
Η κηδεία άρχισε στις 17.00 και υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τη σορό του αδικοχαμένου νεαρού, με τους δικούς του ανθρώπους να είναι απαρηγόρητοι.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18.00 και την ώρα που έβγαινε το φέρετρο ο κόσμος άρχισε να φωνάζει "αθάνατος" και "το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει". Παρών στην κηδεία και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Επίσης μέσα στο νεκροταφείο επιτέθηκαν κάποιοι σε βαν τηλεοπτικού συνεργείου, το οποίο και αποχώρησε για να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ένταση επικράτησε και αμέσως μετά την κηδεία, μέτρα από το σημείο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος.
Ομάδες νεαρών άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και έστησαν οδοφράγματα, με την αστυνομία να απαντά, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών και προχωρώντας σε προσαγωγές και μία σύλληψη.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε εννέα προσαγωγές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.
Πλέον, όμως, επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του μετρό.

ysterografa.gr

Ο οδηγός για την κινητικότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων

kiriakos1000
Διευκρινιστική εγκύκλιο για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τα βήματα, για τη διαδικασία της κινητικότητας, όπως αναφέρονται στην εγκύκλιο είναι:
1. Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.
2. Έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
3. Απόφαση υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχής.
4. Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιητικών και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης των υπαλλήλων.
5. Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.
6. Έκδοση Υπουργικής Απόφασης μετάταξης- μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, όλη η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του ΑΣΕΠ, το οποίο έχει αναλάβει τη μοριοδότηση των υπαλλήλων, στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων που το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υιοθέτησε τόσο για την ένταξή τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας όσο και για την επανατοποθέτησή τους.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη, τον Ιούλιο, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της κινητικότητας 4.289 υπάλληλοι. Ακολουθεί η ένταξη των υπόλοιπων υπαλλήλων, που θα συμπληρώσουν τον αριθμό των 12.500 και που πρέπει να έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της κινητικότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι υπάλληλοι αυτοί θα προέρχονται απ’ όλα τα υπουργεία και τους εποπτευόμενους φορείς τους, στη βάση της αξιολόγησης των δομών τους και των σχετικών σχεδίων στελέχωσης.
Αναλυτικά η εγκύκλιος

Σύλληψη δύο Ρομά που λήστεψαν ηλικιωμένη στην Κόρινθο

astynomia2000
Συνελήφθησαν, στην Κόρινθο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ δύο Ρομά, 23 και 22 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην Κόρινθο, οι δύο νεαροί Ρομά, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, αφού μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, τη χτύπησαν και τη λήστεψαν, αρπάζοντας χρήματα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε όχημα και τράπηκαν σε φυγή.
Η κινητοποίηση και η επέμβαση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ ήταν άμεση. Εντόπισαν τον 23χρονο και τον 22χρονο, τους οποίους συνέλαβαν.
Κατά τη σύλληψή τους, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει, τα οποία αποδόθηκαν στο θύμα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα στο οποίο επέβαιναν, ως μέσο τέλεσης αξιόποινης πράξης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό των δύο συνεργών τους.

Διαδηλώσεις… οργής με νεκρούς στην Αίγυπτο

egypt5
Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών στην Αίγυπτο, στις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τους ισλαμιστές διαδηλωτές σήμερα, «Παρασκευή της οργής», μετά την αιματηρή καταστολή που σημειώθηκε την Τετάρτη με εκατοντάδες νεκρούς.

Κουμουτσάκος: Διάθεση καπηλείας του 18χρονου

Giorgos-Koumoutsakos
Μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος παρέθεσε την άποψή του για το τραγικό περισταστικό με τον 18χρονο ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι, όταν προσπάθησε να αποφύγει τον έλεγχο εισιτηρίων σε ένα τρόλεϊ.
“Επειδή η συζήτηση για τον άδικο χαμό του 19χρονου στο Περιστέρι συνεχίζεται και πάλι χωρίς μέτρο και σοβαρότητα και, γι’αυτό χωρίς πραγματική ευαισθησία αλλά και με δύσκολα αποκρυπτόμενη διάθεση καπηλείας, επαναλαμβάνω τη γνώμη που από την πρώτη στιγμή υποστήριξα..
“Η “κακιά η ώρα”.Τραγικός χαμός.Τραγική στιγμή.Μεγάλη θλίψη.Αποκρουστικά απαράδεκτη κάθε απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης…
Όσο για κάποιες “διανοούμενες” φωνές που εξυπνακίζουν μιλώντας για “τζαμπατζήδες”, έμπρακτη περιφρόνηση διαρκείας.”..
Προσθέτω ότι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και αξιοπρέπεια των ελεγχομένων.Οι αποδεδειγμένα άνεργοι είναι δίκαιο να εξαιρούνται από την καταβολή εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες όσο παραμένουν άνεργοι. Καλημέρα σε όλους”, έγραψε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook ο Γιώργος Κουμουτσάκος, και μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, καλούσε όσους το επιθυμούσαν να προστρέξουν στη συγκεκριμένη παραπομπή, για να διαβάσουν την άποψή του.

Δ. Σαντορίνης: Δυσφορία και μηνύσεις για το μπλακ – αουτ

Έντονη δυσφορία επικρατεί στη Σαντορίνη, καθώς εν μέσω τουριστικής περιόδου, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης του νησιού παραμένουν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία. Ο δήμαρχος Σαντορίνης, Αναστάσιος Ζώρζος,  κατήγγειλε ότι ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας, το νησί ηλεκτροδοτείτο εκ περιτροπής και αναμενόταν η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, το βράδυ σημειώθηκε νέο μπλακ άουτ, που όπως είπε προέκυψε από έκρηξη ενός πυκνωτή, κάτι που δημιούργησε ανισορροπία μεταξύ παραγωγής και ζήτησης.
Το πρωί μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση .
Ο κ. Ζώρζος διεκρίνισε ότι «προφανώς» αναφέρεται στη ΔΕΗ. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να περνάμε την τουριστική περίοδο σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε.
Για εκτός πλάνου και υποσχέσεων γενικευμένη συσκότιση για τρίτη συνεχόμενη βράδια, την Πέμπτη, έκανε λόγο το πρωί στον ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος Θήρας Μάρκος Καφούρος.
«Κρατήσαμε χαμηλούς τόνους ώστε να μην υπάρξει πανικός και να μην αμαυρωθεί η εικόνα του τόπου, ωστόσο υπάρχει οργή και αγανάκτηση. Νωρίς το απόγευμα μετά το μπλακ άουτ ο δήμαρχος ζήτησε να κατέβει στο νησί κάποιος υπουργός να συντονίσει την κατάσταση και μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα» δήλωσε ο κ. Καφούρος.
Πρόσθεσε πάντως ότι τη νύχτα στα περισσότερα χώρια αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.
Το μπλακ άουτ της Σαντορίνης προκαλεί ζημιά στην οικονομία της Ελλάδας ενώ πάει πίσω και ο πρωτογενής τομέας πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Θήρας, επισημαίνοντας και την ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι ανθρώποι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης ισχυρίστηκε ότι «όλη τη νύχτα δεν υπήρξε καμία απολύτως περικοπή, αναγνώρισε πάντως ότι την Πέμπτη υπήρξε πρόβλημα σε εξωτερικό πυκνωτή.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα στο νησί είναι ενεργειακώς πλήρως ασφαλές και μάλιστα κρατήσαμε και εφεδρείες. Βάζουμε 3 MW το πρωί και θα ακολουθήσουν άλλα 3 MW» δήλωσε.
Όπως εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA ο Κίμων Στεργιώτης, το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση δημιουργήθηκε από τυχαίο γεγονός σε μια σύγχρονη μηχανή και δεν είναι θέμα πρόβλεψης. Όσον αφορά την ηλεκτροδότηση του νησιού είπε ότι όσο περνάνε οι ώρες θα αυξάνεται η παραγόμενη ισχύς εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης ηλεκτροδότηση του νησιού.
Αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη δίνουν οι τεχνικοί της ΔΕΗ, για τέταρτη ημέρα σήμερα.
Πηγές της επιχείρησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στην ημέρα. Ανέφεραν ωστόσο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέση τους σε λειτουργία.
Έως ότου εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31 μεγαβάτ) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

aftodioikisi.gr

«Άπιαστη» η Φρέιζερ, χρυσή και στα 200 μέτρα

frazer
Η Σέλι-Αν Φρέιζερ-Πράις διπλασίασε τα χρυσά της μετάλλια στη Μόσχα, αφού τερμάτισε πρώτη και στα 200 μέτρα, αποδεικνύοντας πως είναι η ταχύτερη γυναίκα στον κόσμο.

Δέκατος στον τελικό του μήκους ο Τσάτουμας

tsatoumasΣτη 10η θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος περιορίστηκε ο Λούης Τσάτουμας, που στον τελικό του μήκους είχε μόλις μία έγκυρη προσπάθεια στα 7,98.
Ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με δύο άκυρες προσπάθειες, στην τρίτη έκανε 7,98μ., επίδοση που τον άφησε εκτός οκτάδας και συνέχειας.

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Κατσιμίδι Αττικής

katsimidi
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στο Κατσιμίδι Αττικής, νότια της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί αλλά οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο.
Η πυρκαγιά στην περιοχή Μαλατέικο Βάλτου στην Αμφιλοχία παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι προσπάθειες για την κατάσβεση.
 Σε καλό δρόμο βρίσκεται η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας.
Σύμφωνα με το Newsplus, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο της πυρκαγιάς.
Στο σημείο λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, που πνέουν και σήμερα παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αποφευχθεί τυχόν μεγάλη αναζωπύρωση.
Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι οι καπνοί από τις φλόγες "έπνιξαν" ακόμα και το κέντρο της Πάτρας.
Το βράδυ, οι φλόγες βρέθηκαν πολύ κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα, ενώ απειλήθηκαν και σπίτια του χωριού. Από την πυρκαγιά έπαθαν καταστροφές αρκετές καλλιέργειες.Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο είναι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Λιβανάτες, στη Φθιώτιδα...
Πολύ αυξημένος παραμένει ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς δείχνει ότι ο κίνδυνος αφορά κυρίως την Αττική, την Έυβοια, τη Σκύρο, την Κόρινθο, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Μαγνησία και τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα, τη Σαμοθράκη, τη Θάσο, τη Λέσβο, τη Χίο, την Καβάλα, τον Έβρο και τη Λήμνο.

Το tweet του Θανάση Αυγερινού για τον Πούτιν

Thanasis-AvgerinosΟ Θανάσης Αυγερινός είναι μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες Ελλήνων ανταποκριτών σε ξένες πρωτεύουσες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις διεθνείς εξελίξεις, καθώς εδώ και χρόνια μεταφέρει την εικόνα από τη Μόσχα.
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, θυμήθηκε την επέτειο ανόδου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην πρωθυπουργία, πριν από 14 χρόνια, που του άνοιξε το δρόμο για μια θυελλώδη πορεία προς την εξουσία.
“Ακριβώς πριν 14 χρόνια ο Β.Πούτιν ψηφιζόταν πρωθυπουργός με πρόταση Γέλτσιν. Στα 61 του σήμερα δικαιούται να επανεκλεγεί το 2018 ως το 2024″, ήταν το μήνυμα που έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Θανάσης Αυγερινός.

ysterografa.gr

Ντροπή σου Άκη Γεροντόπουλε !!!!

Βρήκες τη μέρα Άκη Γεροντόπουλε. Ανήμερα της θυσίας των Ελλήνων Καταδρομέων στη Κύπρο.

Σαν σήμερα που ο Αττίλας καταλάμβανε το 40% της μαρτυρικής μεγαλονήσου, ΕΣΥ εγκαινίασες στο χώρο του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης την ανακαινισμένη οικία του σφαγέα των Ελλήνων της Ιωνίας, και ιθύνοντα νου της ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ που αναγνώρισε Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ, το 1997, Κεμάλ Ατατούρκ !!!!!

Βρήκες τη μέρα να δηλώσεις παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, ότι, «Εμείς, οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν»

Άκη Γεροντόπουλε, μόλις πριν λίγες μέρες, ο ο Τούρκος υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, δήλωνε ότι "Η Θράκη είναι το κομμένο χέρι της Τουρκίας" και εσύ αντέδρασες λέγοντας ότι
"Θα κόψουμε το χέρι όσων αμφισβητούν την Ελληνικότητα της Θράκης".
Γιατί έπρεπε σήμερα, ΣΗΜΕΡΑ, το δικό σου χέρι να κόψει την κορδέλα;

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Περιβάλλοντος, ο «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», σας ενημερώνει ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, στις 17 & 18 Αυγούστου 2013 στα Ίσθμια, «Συναυλία Μουσικής Σχολής» και «Μπαμπάδες με ρούμι», αναβάλλονται λόγω τεχνικών προβλημάτων.

ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΣΙΚΥΩΝΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Α. Παπαγγελόπουλο, επισκέφτηκε το χώρο όπου εκτελούνται οι ανασκαφές της αρχαίας πόλης της Σικυώνας από την ομάδα και υπό την εποπτεία του υπεύθυνου των ανασκαφών, επίκουρου καθηγητή αρχαιολογίας, κ. Γ. Λώλου.
Ο κ. Λώλος, ύστερα από πέντε εβδομάδες ανασκαφής, έφερε στη δημοσιότητα τα ευρήματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική ομάδα. Σκοπός, όπως τόνισε, είναι η αποκάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων τμημάτων (κτιριακών υποδομών, ιερού, αρχαίων οδών κλπ.) από όλη την έκταση του αρχαιολογικού χώρου που θα συνθέτουν την εικόνα της αρχαίας πόλης της Σικυώνας και θα «αποκρυπτογραφούν» την καθημερινότητα, την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στην πόλη.
Αναφερόμενος στο ανασκαφικό έργο, ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε πως πρόκειται για σημαντική και αξιόλογη δουλειά που αφορά μείζονος σημασίας τόπο για την Κορινθία και την Πελοπόννησο και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κ. Λώλος και η ομάδα του, θα αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μνημεία και ευρήματα από την αρχαία πόλη της Σικυώνας. Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε την απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για ενίσχυση και υποβοήθηση των προσπαθειών θέτοντας υπό την αιγίδα της τις εργασίες του ανασκαφικού έργου.
Ο κ. Δέδες, υπενθύμισε πως ταυτόχρονα, έχει δρομολογηθεί η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δήμο Σικυωνίων και το Σωματείο “ΔΙΑΖΩΜΑ” για τις ανασκαφές στο Αρχαίο Θέατρο της Σικυώνας, με χρηματοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Δήμο Σικυωνίων. Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως πλέον με το ανασκαφικό έργο στο χώρο της αρχαίας πόλης σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου, υλοποιείται το όραμα της συνολικής ανάδειξης της Αρχαίας Σικυώνας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον του για την περιοχή της Σικυώνας, αλλά και τον Καθηγητή κ. Λώλο για την προσπάθεια και την ποιότητα της δουλειάς που επιδεικνύει, ενώ επισήμανε πως οι εργασίες πραγματοποιούνται με ιδιαίτερα εντατικούς ρυθμούς. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε δε, στο στοιχείο του πνεύματος και του πολιτισμού για το οποίο η Σικυώνα έγινε γνωστή και διαφοροποιούνταν από τις υπόλοιπες αρχαίες πόλεις.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η "11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών".

Από το Καναλάκι της Πάργας, θα ξεκινήσει και φέτος μετά την αφή της,  η "11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών". Το απόγευμα της προσεχής Δευτέρας 19 Αυγούστου, θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Ξυλόκαστρο.  Από την Μαρίνα Δερβενίου που θα παραλειφθεί από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με ταχύπλοα σκάφη με προορισμό την Μαρίνα Ξυλοκάστρου (Ανατολική πλευρά). όπου στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης» που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου. Είστε όλοι καλεσμένοι

To πρόγραμμα

Κύπρος, 39 χρόνια μετά: Νέες προκλήσεις, παλιοί κίνδυνοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κοντεύουν σαράντα χρόνια. 39 φέτος και δεν προβλέπεται να βρεθεί λύση στα σαράντα, του χρόνου τέτοιον καιρό – αν και οι καιροί έχουν γίνει επικίνδυνα πιεστικοί.

39 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών (του πρώτου στην ουσία Αττίλα, αφού έφερε τους άλλους δύο, δίνοντας την αφορμή στην Τουρκία να «ασκήσει τα δικαιώματά της ως εγγυήτρια δύναμη»).

Ήταν 15 Ιουλίου του 1974. Ακολούθησε η πρώτη εισβολή, στις 20 Ιουλίου, όταν ο τουρκικός Αττίλας 1 επέδραμε στη μεγαλόνησο.

Και η δεύτερη, στις 14 Αυγούστου, ο Αττίλας 2, το τελειωτικό χτύπημα, ο εφιάλτης που σκλάβωσε το 40% της Κύπρου.

Ακολούθησε άφατος πόνος, ξεριζωμός, η αγωνία για τους αγνοούμενους έγινε πρώτα μια κραυγή, μετά βουβή ελπίδα και τέλος ένας διαρκής αποχαιρετισμός.

O ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΘΑΝΑΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΗ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΈΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΥΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ

Έχασε τη ζωή του υπάλληλος της ΔΕΗ, λυγίζοντας - όπως καταγγέλουν συμάδελφοί του - στις πιεστικές συνθήκες του γραφείου «ρύθμισης λογαριασμών», αντιμετωπίζοντας καθημερινά τον πόνο των συνανθρώπων μας, οι οποίοι δεν έχουν να πληρώσουν χαράτσια και λογαριασμούς.

Έσβησε την ώρα του καθήκοντος, αφήνοντας πίσω σύζυγο και τέκνα χωρίς κανένα απολύτως εισόδημα.

Αυτό αναφέρει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ, επί της ουσίας, μεταφέρει ανακοίνωση του Προέδρου της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Τ.Ε Αιγίου-Πατρών κ. Θεόδωρου Κανελλόπουλου και της Γενικής Γραμματέως Άννας-Μαρίας Ρογδάκη, σύμφωνα με την οποία:

Η «Γκόλφω» στην Επίδαυρο για μια παράσταση

Η «Γκόλφω» στην Επίδαυρο για μια παράσταση

Το πασίγνωστο στους Έλληνες βουκολικό δραματικό ειδύλλιο της Γκόλφως και του Τάσου μεταφέρεται για μια νύχτα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, την Παρασκευή 16 Αυγούστου. Πρόκειται για την παράσταση που σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος και κέρδισε τον χειμώνα το αθηναϊκό κοινό στη Σκηνή Κοτοπούλη του Εθνικού Θεάτρου.
Στο ορεινό χωριό, που κυλούν τα νερά της Στύγας, εκεί όπου σύμφωνα με τους αρχαίους μύθους ήταν η πύλη για τον Κάτω Κόσμο και όπου θνητοί και αθάνατοι έπαιρναν τον ιερότερο όρκο, η Γκόλφω και ο Τάσος, δύο νεαρά παιδιά, ορκίζονται αιώνια αγάπη.
Η Γκόλφω, πιστή στον όρκο της, αρνείται τον άρχοντα που θέλει να την παντρευτεί, αλλά ο Τάσος, αψηφώντας τον δικό του, δέχεται να πάρει γυναίκα του την πλούσια νέα που του προξενεύουν. Όταν αλλάξει γνώμη, θα είναι πολύ αργά. Η παραβίαση του όρκου ισοδυναμεί με θάνατο και κινεί τις δυνάμεις του πεπρωμένου με αδυσώπητο τρόπο.
Συνδεδεμένη με την ιστορική παράδοση των μπουλουκιών, η Γκόλφω είναι σχεδόν ταυτισμένη με αυτό το κομμάτι της ελληνικής θεατρικής ζωής. Ωστόσο, το κείμενο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη, παρά την ιδιότυπη γλώσσα του και τον τοπογραφικό του χαρακτήρα, σφύζει από συναίσθημα και δεν υπολείπεται στην τεχνική σε σύγκριση με πολλά ρομαντικά δράματα μεγάλης πνοής.
Ερωτικές συγκρούσεις, ηθικά διλήμματα, επιλογές ζωής αποτελούν το θεματικό υλικό αυτής της αδιαμφισβήτητα σημαντικής πολιτιστικής παρακαταθήκης της ελληνικής δραματουργίας.
Ο Νίκος Καραθάνος και οι συνεργάτες του απέδειξαν με καλλιτεχνική ευαισθησία ότι το έργο κρύβει έναν αυθεντικό θεατρικό θησαυρό.
Ερμηνεύουν οι: Αλίκη Αλεξανδράκη, Γιάννης Βογιατζής, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Νίκος Καραθάνος, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Γιώργος Μπινιάρης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Εύη Σαουλίδου, Μιχάλης Σαράντης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Χάρης Φραγκούλης, Λυδία Φωτοπούλου.

Τρομοκρατημένοι οι Χριστιανοί της Αιγύπτου

Egypt-Christians
Twitter @EmOikonomidis
Το αντάρτικο πόλης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή του πολιτικού Ισλάμ που ανθίσταται στην ιστορική περιθωριοποίησή του, και αρνείται να συμμετάσχει παραγωγικά στη νέα πραγματικότητα η οποία διαμορφώθηκε στην Αίγυπτο μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό, σε ένα πραξικόπημα που βαφτίστηκε “διόρθωση επανάστασης” ακόμη και από τον Λευκό Οίκο, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία, έως τρόμο στους Χριστιανούς της χώρας των Φαραώ.
Είναι εξάλλου εξαιρετικά νωπές οι εικόνες με τις εκκλησίες που έκαψαν προχθές οι Ισλαμιστές, στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας, χωρίς λόγο και αφορμή για την αντεκδίκηση αυτή, καθώς είναι αυτονόητο ότι… οι καμπάνες δεν πυροβολούν.
Τα αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν εκτενή ρεπορτάζ για το χριστιανικό στοιχείο της Αιγύπτου, και τις δύσκολες ώρες που περνάει, καθώς εκτός από τις εκκλησίες, επιθέσεις από μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δέχτηκαν επιχειρήσεις και σπίτια Χριστιανών.
Οι περιγραφές από την πόλη Σοχάγκ, κάνουν λόγο για περιοχή-φάντασμα, με τους Χριστιανούς κατοίκους της να φοβούνται να βγουν στους δρόμους ή να πάνε στη δουλειά τους, και έτσι να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, προσδοκώντας σε εκτόνωση της κατάστασης.
Οι χριστιανικοί πληθυσμοί της Αιγύπτου, ζούσαν σε καθεστώς τρόμου από το πρώτο κιόλας διάστημα που διαδέχτηκε την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και την άνοδο στην εξουσία του εκλεκτού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προϊόντος του χρόνου ανέπτυξε μια “σκληρή” ισλαμική ατζέντα, που ενόχλησε το σύνολο των μετριοπαθών Αιγυπτίων, με αποτέλεσμα το στρατιωτικό πραξικόπημα να είναι από πολλούς… καλοδεχούμενο, αντί να καταδικάζεται η ανατροπή ενός δημοκρατικά εκλεγμένου Προέδρου.
Αντίστοιχη κατάσταση με αυτή που διαμορφώνεται στην Αίγυπτο συναντά κανείς και στη Συρία, με την αντιπολίτευση που έχει ξεκινήσει τον Εμφύλιο κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ να έχει παραδοθεί σε ακραία ισλαμικά στοιχεία, και εξτρεμιστικές οργανώσεις, πολλές από τις οποίες κάνουν ακόμη και την Αλ Κάιντα να… κοκκινίζει.

ysterografa.gr

Πανικός από τα 6,8 Ρίχτερ στη Νέα Ζηλανδία

"Άνοιξαν" οι δρόμοι! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERSΜόνο επιφανειακές υλικές ζημιές προκάλεσε στη Νέα Ζηλανδία ο ισχυρός σεισμός των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε την Παρασκευή και ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία του Κράισττσερτς.
Ο σεισμός, με επίκεντρο το βόρειο τμήμα του νησιού Σάουθ Άιλαντ της Νέας Ζηλανδίας, είχε εστιακό βάθος περίπου δέκα χιλιομέτρων, σύμφωνα με το ινστιτούτο της Νέας Ζηλανδίας Geonet, που αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθός του ήταν 6 βαθμοί.
Tο 2011 η πόλη Κράισττσερτς είχε ισοπεδωθεί και 200 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από σεισμό 6,3 Ρίχτερ
Εξαιτίας της ισχυρής σεισμικής δόνησης οι κάτοικοι βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γίνει εκτίμηση, αλλά υπάρχουν ήδη κάποιες πληροφορίες για επιφανειακές υλικές ζημιές σε κτίρια εξαιτίας του σεισμού. Δεν εκδόθηκε, πάντως, συναγερμός για τσουνάμι, καθώς σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, δεν υπάρχει κίνδυνος για μεγάλης κλίμακας τσουνάμι.
 Οι σιδηροδρομικές και αεροπορικές μεταφορές διακόπηκαν προσωρινά μέχρι να γίνει έλεγχος στο σιδηροδρομικό δίκτυο και στα αεροδρόμια.
Στο βόρειο τμήμα του Σάουθ Άιλαντ σημειώθηκαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.
 Οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο στη Νέα Ζηλανδία λόγω της ιδιαίτερης θέσης που κατέχει η χώρα από γεωδυναμική άποψη. Η νησιωτική αυτή χώρα βρίσκεται πάνω στο όριο δύο τεκτονικών πλακών, της Αυστραλιανής και της πλάκας του Ειρηνικού. Κατά μήκος του ορίου αυτού συμβαίνουν πολύπλοκες τεκτονικές διεργασίες.

Έτοιμο το σχέδιο απομάκρυνσης των Ελλήνων της Αιγύπτου – Ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί


 Δεν έχει τέλος το λουτρό αίματος στην Αίγυπτο. Χάος, βία και ο εμφύλιος που συνεχίζεται βυθίζουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα.

Ο αριθμός των νεκρών από τις συγκρούσεις των υποστηρικτών του Μόρσι με τις δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, έχει πια φτάσει τους 638 και οι τραυματίες ξεπερνούν τους 4.000, μετέδωσε το Γερμανικό πρακτορείο.

Θανατηφόρο τροχαίο με 20χρονο στις Κεχριες.

20130814-143129.jpg
Moιραίος αποδείχθηκε ο σοβαρός τραυματισμός 20χρονου με μηχανή, στο 10ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ισθμού-Επιδαύρου στις Κεχριές. Ειδικότερα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο άτυχος νέος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και κατέληξε μερικές ώρες αργότερα..!

Πηγή: ekorinthos.gr

ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ :Η Χ.Α ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ 1000 ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΑ 1.751 ΕΥΡΩ

Σε δελτίου τύπου του Βουλευτή της Χ.Α Στάθη Μπούκουρα τονίζεται η πρόταση του κόμματος για τον ανώτερο και κατώτατο μισθό ώστε “να γίνει το πρώτο βήμα και να αρθούν οι κοινωνικές ανισότητες”
Αναλυτικότερα:
Οι μειώσεις μισθών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ύφεση, πτώση της παραγωγικότητας και δραματική μείωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής μας οικονομίας.
Η Χρυσή Αυγή προτείνει την αύξηση του κατώτατου μισθού (1000 ευρώ) και την ταυτόχρονη θέσπιση ανώτατου μισθού (1.751 ευρώ) για όλους όσους αμείβονται από το Δημόσιο (υπουργούς, βουλευτές, διευθυντές οργανισμών).
Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να αρθούν οι κοινωνικές ανισότητες, να διορθωθεί μία τεράστια αδικία και να ανασάνει ο ελληνικός λαός.
Γραφείο Τύπου Χ.Α

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ κ.ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΣ : ''ΟΛΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟ''


Ο Δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριακός είναι ο κάτοχος του Νο 1 εισιτηρίου διαρκείας του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός, για τη νέα αγωνιστική σεζόν 2013-14. Ο κ. Παπακυριακός έστειλε το δικό του μήνυμα στον φίλαθλο κόσμο της περιοχής, ζητώντας να στηρίξει ακόμη πιο ενεργά και δυναμικά τον Παμβοχαϊκό, τον οποίο χαρακτήρισε καμάρι του τόπου μας.
 «Ο Παμβοχαϊκός αποτελεί αναμφίβολα, το καμάρι του τόπου μας, ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Βόχα και η Κορινθία σε αθλητικό επίπεδο. Με τις επιτυχίες του, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση της περιοχής μας και μας έχει κάνει όλους περήφανους.
Είναι τιμή μου που είμαι κάτοχος του πρώτου διαρκείας για τη νέα σεζόν. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει ενεργά και να βοηθήσει έμπρακτα τους ανθρώπους της ομάδας, με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, με τα οποία, παράλληλα εγγράφεται και μέλος του συλλόγου. Μέσα από τα μέλη του, ο Παμβοχαϊκός μπορεί να κάνει βήματα μπροστά. Όλη η Ελλάδα μιλά πλέον για την ομάδα μας και τώρα είναι η ώρα για μεγαλύτερη στήριξη, προκειμένου και στο μέλλον να καμαρώνουμε για τις επιτυχίες του Παμβοχαϊκού.
Θέλω ακόμη να επισημάνω πως πολύ σύντομα ο Δήμος Βέλου – Βόχα θα βρεθεί ακόμη πιο δυναμικά στο πλευρό της ομάδας. Δυστυχώς τα οικονομικά του Δήμου, δεν μας έχουν επιτρέψει ως τώρα να δώσουμε τη βοήθεια που επιθυμούσαμε, όμως, άμεσα θα υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπακυριάκος. 

sfedona.gr

Kιάτο: Η Αγροτική κράτησε το 50% της επιστροφής του ΦΠΑ

Μετά απο τις καταγγελίες που δέχθηκε ο Αγροτικός Σύλλογος Κιάτου απο αγρότες της ευρύτερης περιοχής ενημερωθηκαμε  οτι κατά την επιστροφή του Φ.Π.Α η αγροτική τράπεζα κράτησε παρανόμως το 50% του ποσού σε ενήμερα και υπερήμερα δάνεια και δίχως την πάγια εντολή κράτησης του ποσού απο τους αγρότες.  Φέτος άλλαξε ο τρόπος της επιστροφής φ.π.α  και  δεν διατίθεται μέσω των αγροτικών ενώσεων αλλά μοιράζεται κατευθείαν απο την εφορία στους λογαριασμούς των δικαιούχων παρακρατοντας η εφορία τα δικά της και η αγροτική τράπεζα  το 50% . Δεν έφτανε στον αγροτικό κόσμο οτι από 11% η επιστροφή μειώθηκε στο 6%  ούτε οτι από τέλη μαιου που γινόταν η επιστροφή φτάσαμε τέλη Αυγούστου και ακόμα δεν το έχουν πάρει όλοι γίνονται και παράνομες κρατήσεις απο την αγροτική.
Μετά απο ενημέρωση με νομικούς αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά εναντίον της τράπεζας και καλούμε τους αγρότες που ειδαν οτι  κρατήθηκαν λεφτά απο την επιστροφη του φ.π.α να επικοινωνησουν μαζί μας στο  agrotikossullogos@yahoo.gr η απο δευτέρα 19 στα γραφεία της ένωσης κιατου για ενημέρωσή.
Αγροτικος Συλλογος Κιατου
εκ Δ.Σ ο Αντιπροεδρος
Τσιογκας Βλασης
 
korinthostv.blogspot.gr

Νέο χαράτσι μέσω των δήμων για τη Digea

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χαρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.
Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να  ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σήμαινει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσεπη σε όφελός ιδιωτικων συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.
Οπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.
Οσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα…  45 εκατ. ευρω, το οποίο θα κληθουν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών.
Διαβάστε όλοκληρη την συνέντευξη του κ. Νίκου Μιχαλίτση εδω

Με κατάνυξη ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου – Δηλώσεις

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη γιόρτασαν σε όλη την Ελλάδα οι πιστοί την Κοίμηση της Θεοτόκου. Στο επίκεντρο και αυτή την χρονιά η Παναγιά της Τήνου, η Παναγία του Σουμελά, στην Ημαθίας, η Παναγία η Εκατονταπυλιανή στην Πάρο, αλλά και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες εκκλησίες και μοναστήρια ανά την Επικράτεια. Ο εορτασμός της Κοίμηση της Θεοτόκου, ήταν και η αφορμή για ολιγοήμερες διακοπές της Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας του τόπου.
Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Νυδρί της Λευκάδας, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργίς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα, η μεγάλη μέρα της γιορτής της Παναγίας, να γίνει και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη του: «Χρόνια πολλά σε όλους, σε όλους μας. Είναι μια μεγάλη ημέρα, μια μεγάλη γιορτή για την Ορθοδοξία. Ελπίζω και εύχομαι, να είναι και η αφετηρία της απαλλαγής του ελληνικού λαού από τα βάρη, που δυστυχώς για αρκετό χρόνο βαστάζει», δήλωσε.
Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο, όπου βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένειά του, γιόρτασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την κορυφαία Θεομητορική εορτή.
Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία, μαζί με πλήθος πιστών, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία και τη δοξολογία στη μνήμη της Μεγαλόχαρης, στον ιερό ναό της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Αμέσως μετά, ο Αντώνης Σαμαράς αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές, για καλή Παναγιά και χρόνια πολλά, με συμπατριώτες του και κατευθύνθηκε στην πλατεία της Πύλου με τα μεγάλα πλατάνια, όπου μαζί με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, συμπατριώτες και φίλους του απόλαυσε τον καφέ του με χαλαρή συζήτηση.
Η μέρα της Παναγίας γιορτάσθηκε και φέτος στην Τήνο με την παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Ελλάδας.
Προσκυνητές όλων των ηλικιών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί συνωστισμένοι στον δρόμο, που ενώνει το λιμάνι με τον εκκλησία της Ευαγγελίστριας, να περιμένουν υπομονετικά την έξοδο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας από τον ναό και την τελετουργική κάθοδό της στη Χώρα, που θα τους επέτρεπε να περάσουν από κάτω και να λάβουν την ευλογία της.
Την κυβέρνηση εκπροσώπευσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης . «Μπορούμε όλοι μαζί με εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να βάλουμε πάλι την Ελλάδα πρωτοπόρα, δηλαδή στη θέση που της αρμόζει» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ.  Βρούτσης, μνημονεύοντας την ιστορική επέτειο του τορπιλισμού της Έλλης στο λιμάνι του νησιού κι ευχόμενος στους πιστούς καλή δύναμη και χρόνια πολλά, με την ευκαιρία του Δεκαπενταύγουστου. «Αυτό που νιώθουμε σήμερα είναι ότι η πατρίδα μας περνάει δύσκολες στιγμές. Οι θυσίες του ελληνικού λαού, όμως, δεν θα πάνε χαμένες, γιατί αντλούμε από την ιστορία μας. Η Ελλάδα είχε και έχει δύο κιβωτούς: τις θρησκευτικές της αξίες και τη δύναμη του ελληνισμού. Και αυτές θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» σημείωσε ο υπουργός.
Υπό τους ήχους των εμβατηρίων που παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, η εικόνα κατέληξε στην κεντρική εξέδρα της παραλίας, όπου ιεράρχες, οι επικεφαλής των τριών όπλων, εκπρόσωποι όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικοί και τοπικοί άρχοντες έψαλαν το «Υπερμάχω», απηύθυναν μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας στους συγκεντρωμένους και αποχώρησαν.

ΠΟΣΠΕΡΤ και δημοσιογράφοι ΕΡΤ καταγγέλλουν κρούσματα αναξιοκρατίας

dimosia-tileorasi
Κρούσματα αναξιοκρατίας με τη λίστα των 577 που επελέγησαν ως πρώτο κύμα στελέχωσης του μεταβατικού φορέα της δημόσιας τηλεόρασης, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι “Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ”.
Όπως επισημαίνουν, “στη λίστα αυτή καταγράφονται κραυγαλέες περιπτώσεις αναξιοκρατίας και παραβίασης ακόμα και των κριτηρίων της ίδιας της προκήρυξης. Για παράδειγμα, τρεις οικονομικοί συντάκτες, ισάριθμοι παρουσιαστές και αρκετοί ρεπόρτερ εργάζονται ήδη σε άλλο μέσο, ενώ εργαζόμενοι της ΕΡΤ παρά την πριμοδότηση των 200 μορίων βρίσκονται χαμηλότερα στην κατάταξη από “εκλεκτούς“ χωρίς τυπικά προσόντα και κοινωνικά κριτήρια”.

ysterografa.gr

12η η Πέρρα στο Παγκόσμιο της Μόσχας

perra2
Η Αθανασία Πέρρα είχε καλύτερο άλμα στα 13.75 στον τελικό του τριπλούν, με συνέπεια να καταλάβει μόλις την 12η θέση.

Η Πέρρα ξεκίνησε με άκυρο άλμα τις προσπάθειές της στον τελικό του τριπλούν, κάτι που φάνηκε να την επηρεάζει στη συνέχεια, αφού δεν βρήκε ρυθμό.
Το μόνο που κατάφερε ήταν να πηδήξει στα 13.75 στη δεύτερη προσπάθεια και μόλις στα 13.55 στην τρίτη, μένοντας μόλις στην 12η θέση.

Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στην Πάτρα (video)

PIRKAG~1
Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας, κοντά στην Πάτρα. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Video

Μισέλ Ομπάμα: Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες για γυναίκα Πρόεδρο

MIchelle-Obama-Hillary-Clinton
Στο εξώφυλλο του περιοδικού “Parade ” εμφανίζεται αυτή την εβδομάδα η Μισέλ Ομπάμα. Η Πρώτη Κυρία παραχωρεί και μια μεγάλη συνέντευξη, στην οποία εξηγεί γιατί… βαρέθηκε τις αφέλειες που έκανε στα μαλλιά της, και φτάνει στο σημείο να μιλήσει για την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, που κατά τη γνώμη της… έρχεται.
Στα πενήντα μου χρόνια, αισθάνομαι γεμάτη με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό μου. Βλέπω περισσότερο καθαρά ποιά είμαι, κυρίως σαν γυναίκα. Φυσικά και με απασχολεί η υγεία μου, γι’ αυτό και προσέχω τη διατροφή μου, φροντίζω να αθλούμαι και ελέγχω τυχόν πόνους που αισθάνομαι”, δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα για τα… δικά της.
Η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ωστόσο, είναι βαθιά πολιτικοποιημένη. Και διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στις δυο νίκες, του 2008 και του 2012, ειδικά στη δεύτερη. Έχει λοιπόν άποψη για το ενδεχόμενο να αποκτήσει στο μέλλον η Αμερική μια γυναίκα Πρόεδρο.
Πιστεύω ότι η χώρα μας είναι πλέον έτοιμη γι’ αυτό. Είναι απλώς θέμα ερώτησης για το ποιό είναι το κατάλληλο πρόσωπο εκεί έξω”, σημείωσε η Μισέλ Ομπάμα.
Η Χίλαρι Κλίντον φυσικά είναι η προφανής επιλογή, με δεδομένο το (έστω και ανομολόγητο) ενδιαφέρον της για την Προεδρία, πολλοί ωστόσο θα έβλεπαν την ίδια τη Μισέλ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

ysterografa.gr