Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Έχασε τη μάχη η 16χρονη που είχε τραυματιστεί στο πολύνεκρο τροχαίο της Άρτας

Δεν τα κατάφερε η 16χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πολύνεκρο τροχαίο, της Εθνικής Οδού Αντιρρίου - Άρτας στις αρχές Αυγούστου.

Η ανήλικη κοπέλα έχασε τη μάχη σήμερα το πρωί, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας όπου νοσηλευόταν. Στο τροχαίο όπως υπενθυμίζει το epirusgate, είχαν χάσει την ζωή τους η μητέρα και ο αδερφός της άτυχης κοπέλας, καθώς και τρία ακόμη άτομα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ...ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ

Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν από λίγο σε ένα δημοτικό σχολείο στην περιοχή Decatur στην Ατλάντα των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε το CNN.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες. Βίντεο δείχνουν τα παιδιά να εγκαταλείπουν το κτίριο και να οδηγούνται στο γήπεδο του σχολείου.
Το CNN μάλιστα μετέδωσε ότι ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση.

Όλες οι αλλαγές στο νέο Λύκειο - "Τρέχουν" να ψηφίσουν το νομοσχέδιο


 Έληξε, σήμερα το μεσημέρι, η δημόσια διαβούλευση επί του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, το οποίο είχε δοθεί στη δημοσιότητα γι' αυτό τον σκοπό στις 10 Αυγούστου.
Στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή το συντομότερο δυνατόν, ώστε οι αλλαγές να ισχύσουν από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος για τους μαθητές της Α' Λυκείου.
 Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι μαθητές της Α' Λυκείου θα διδάσκονται μόνο μαθήματα γενικής παιδείας, ενώ οι ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων κατεύθυνσης θα αυξάνονται προοδευτικά στη Β' και τη Γ' Λυκείου.
 Επίσης, τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων μειώνονται από έξι σε τέσσερα, ενώ στον Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα συνυπολογίζεται η βαθμολογία του μαθητή και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Στις δέκα ημέρες που είχε αναρτηθεί το νομοσχέδιο σε ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας εστάλησαν, από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, 3.820 σχόλια.

Ενστάσεις και εντάσεις για τις αλλαγές

Οι περισσότερες ενστάσεις προέρχονται από καθηγητές της Πληροφορικής, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ως μάθημα επιλογής που γίνεται πλέον, το μάθημα της Πληροφορικής εξαφανίζεται ουσιαστικά από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Ενστάσεις διατυπώνουν και οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής για τη μείωση των ωρών γυμναστικής από δύο σε μία στη Β' Λυκείου.
Τα περισσότερα σχόλια -1.258 συνολικά- συγκέντρωσε το άρθρο 2 του νομοσχεδίου περί Διάρθρωσης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

νεςσιτ.γρ

Eκληλώσεις με την Αυγουστιάτικη πανσέληνο


 Η πανσέληνος του Αυγούστου, η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο! Το βράδυ της Τετάρτης το ολόγιομο φεγγάρι θα φωτίσει τον ουρανό...
 Όπως κάθε χρόνο, στην αυγουστάτικη πανσέληνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν πλούσιες εκδηλώσεις από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την επικράτεια ανοίγουν τις πόρτες τους και με ελεύθερη είσοδο προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, παρατηρήσεις άστρων, ξεναγήσεις ή απλές επισκέψεις.
 Υπό το φως του ολόγιομου φεγγαριού, αφηγήσεις μύθων για την «Ερωτευμένη Σελήνη» θα ακουστούν στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, που φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης, ενώ στο Ιερό του Ποσειδώνα στην Καλαυρεία του Πόρου, ο οποίος θα πλημμυρίσει με κλασική μουσική, αλλά και στο Κάστρο της Χώρας Κυθήρων, που θα λειτουργήσει με παρατεταμένο ωράριο επίσκεψης ως τα μεσάνυχτα.
 Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, οι επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ακρόπολη και στο Σούνιο θα έχουν χρονικό περιορισμό μέχρι τις 8 το βράδυ (για λόγους ασφάλειας λόγω των έργων που εκτελούνται), με δυνατότητα οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν τους χώρους αυτούς από πιο μακριά, στην περίπτωση της Ακρόπολης από τον Λόφο του Φιλοπάππου (όπου στο άνδηρο του Πικιώνη η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει, από τις 9.30 μμ. τη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Στου Φιλοπάππου είναι η αγάπη μου κρυμμένη κάπου») ή στην περίπτωση του Σουνίου από το γειτονικό ύψωμα όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Στην Αθήνα, ανοιχτά για το κοινό θα είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με δωρεάν επίσκεψη στην έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός» (από τις 8 μμ. ως τις 11 μμ.) και το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών, στον πανέμορφο κήπο του οποίου θα δοθεί μουσική εκδήλωση με τη Λίνα Νικολακοπούλου και την Αργυρώ Καπαρού (ώρα έναρξης 9 μμ).

Εξάλλου, στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαραείου, κοντά στον Ωρωπό, θα ακούγεται ηχογραφημένη ορχηστρική μουσική, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας θα τραγουδήσουν ο Βασίλης Λέκκας και η Μελίνα Κανά.

Και επίσημα ο Μπονγκ στον Ολυμπιακό

bon1_600_446
Επισημοποιήθηκε η μεταγραφή του Γαετάν Μπονγκ στον Ολυμπιακό, με την ΠΑΕ να ανακοινώνει την απόκτηση του Καμερουνέζου άσου.
 "Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Γκαετάν Μπονγκ", αναφέρει η λιτή ανακοίνωση των ερυθρολεύκων.

Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μπονγκ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, τονίζοντας: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι ένα σημαντικός σύλλογος, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα".

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

samben
Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, σε συνέχεια της πρωινής σύσκεψης με τους υπουργούς, σχετικά με την προετοιμασία της κυβέρνησης, ενόψει της επιστροφής της τρόικας στη χώρα μας.
Ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν όλα τα τρέχοντα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν την κυβέρνηση, καθώς και αυτό των πλειστηριασμών.
Οι δύο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη, ώστε να συνεχίσουν τη συζήτηση και ασφαλώς τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τον δύσκολο Σεπτέμβριο που έρχεται.
ysterografa.gr

Εξηγήσεις του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους τρίτεκνους

ypdioikΜε αφορμή σημερινή επιστολή της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Τριτέκνων σύμφωνα με την οποία οι τρίτεκνοι δεν μετατάσσονται κατά προτεραιότητα, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επισημαίνεται ότι:
Στο Άρθρο 91, παράγραφος 2 του Νόμου 4172/2013, που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «οι τρίτεκνοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα».
Οποιαδήποτε παρερμηνεία της πρόθεσης της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα των τριτέκνων με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες.

Φωτιά απείλησε σπίτια στη Μεγαλόπολη

PIRKAG~1Φωτιά που εκδηλώθηκε βορειοδυτικά της Μεγαλόπολης, έλαβε γρήγορα διαστάσεις και προς στιγμήν απείλησε σπίτια στις παρυφές της πόλης.
Άμεσα επενέβησαν η Πυροσβεστική με οκτώ οχήματα και 16 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα με 11 άνδρες, υδροφόρες των δήμων και της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, καθώς και ερπυστιοφόρα οχήματα της ΔΕΗ και του δήμου Μεγαλόπολης, που δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ενώ ρίψεις νερού έκαναν πέντε αεροσκάφη PZL από το αεροδρόμιο Τρίπολης και Καλαμάτας και ένα ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να ελέγξουν τη φωτιά.
Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και γίνονται ρίψεις νερού για πλήρη κατάσβεσή της.
Από την πυρκαγιά δεν υπάρχει κίνδυνος για το Λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ

Σύσκεψη για την επέκταση του προαστιακού της Πάτρας

patra
Σύσκεψη για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου της Πάτρας που σήμερα εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση περισσότερους από 8.000 επιβάτες, πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με την παρουσία του προέδρου του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλου και του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλου.

Το Σεπτέμβριο τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους

xrusoxoidis
Τον επόμενο μήνα θα παρουσιαστούν τα ακριβή χρονοδιαγράμματα για τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους, όπως προκύπτει – σύμφωνα με πληροφορίες – από τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Παράλληλα, καταβάλλονται προσπάθειες να πολλαπλασιαστεί η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν εργασίες μικρής κλίμακας στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδό», από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα, μετά την καταβολή 25 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά αποτελούν προκαταβολή της αποζημίωσης που θα δοθεί στην κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο και η οποία θα ανέλθει στο ποσό των 90 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται στη συμφωνία δημοσίου και παραχωρησιούχων.
Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους οδικούς άξονες, εργασίες μικρής κλίμακας εκτελούνται στο τμήμα Κόρινθος – Πάτρα της Ολυμπίας Οδού, ενώ στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου έχουν ενεργοποιηθεί σχεδόν όλα τα εργοτάξια τα οποία ωστόσο λειτουργούν με λιγότερο προσωπικό προς το παρόν.
Η επανεκκίνηση των εργασιών δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτή στον αυτοκινητόδρομο κεντρικής Ελλάδας καθώς ακόμα δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τις συμφωνηθείσες αποζημιώσεις, δεδομένου ότι εκκρεμεί η συναίνεση των τραπεζών που χρηματοδοτούν τα έργα.

Παρέμβαση Μπερίσα για τα γεγονότα της Πρεμετής

berishaΠαρέμβαση στο θέμα των γεγονότων της Πρεμετής έκανε σήμερα μέσω του γραφείου τύπου του ο Σαλί Μπερίσια. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «θεωρεί απαράδεχτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών» και προσθέτει ότι «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα νόμιμα μέσα για την εγγύηση του κράτους δικαίου, της ομαλής λειτουργίας των θεσμών της χώρας και του εξωτερικού καθώς και να δώσει απάντηση σε όλους τους παραβάτες του νόμου και στις κάθε είδους προκλήσεις».
Ο Σαλί Μπερίσια καταδίκασε τις πράξεις του ιδιωτικού γραφείου διεκπεραίωσης δικαστικών αποφάσεων: «Οι σκηνές αρπαγής των ιερών αντικειμένων από το ιδιωτικό γραφείο διεκπεραίωσης της δικαστικής απόφασης, η οποία έχει ληφθεί πριν 11 χρόνια, θύμισαν στους Αλβανούς σκηνές της βάρβαρης χοτζικής εποχής εις βάρος των θρησκευτικών ιδρυμάτων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Το γεγονός κατά το γραφείο τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού, «αποτελεί βαριά προσβολή για όλους τους ορθόδοξους και όλους τους Αλβανούς πιστούς».
Ο κ. Μπερίσα κατέκρινε επίσης χθεσινές πράξεις ορισμένων πιστών και ιερέων στην Πρεμετή, και θεωρεί αξιόλογη την προσπάθεια διαλόγου ανάμεσα στις δημοτικές και θρησκευτικές αρχές. Παρότρυνε, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον πρόεδρο της Επιτροπής Θρησκευμάτων στη χώρα ώστε από κοινού με τις προαναφερόμενες αρχές «να προβούν στις αναγκαίες έρευνες και να κάνουν τις δέουσες προτάσεις για μια τελική λύση έξω από κάθε κατάχρηση και καταδικαστέα αθεϊστική πράξη».

Την Τετάρτη η πρώτη ενημερωτική εκπομπή στη ΔΤ

dt
Την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ημέρα που η EBU θα κόψει το live streaming της ΕΡΤ, θα κάνει πρεμιέρα η πρώτη ενημερωτική εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Παρουσιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο Γιάννης Τρουπής, που κάλυπτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας στην ΕΡΤ και η Οντίν Λιναρδάτου, υπεύθυνη του τμήματος των διεθνών στην ΕΡΤ.
Στην πρώτη ενημερωτική εκπομπή του μεταβατικού φορέα, που θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 10 το πρωί, αναμένεται να εμφανιστούν για πρώτη φορά και ορισμένοι από τους δημοσιογράφους που θα εργάζονται για λογαριασμό της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,5 δισ. το πρώτο επτάμηνο του 2013

ypik

Στα 2,55 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα επταμήνου σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1.929 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 13.216 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 7.528 εκατ. ευρώ.

Παραπέμπεται σε δίκη και ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι. Αύριο η απόφαση για Μουμπάρακ

Mohamed-ElBaradei-Hosni-Mumbarak
Σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ότι παραπέμπεται σε δίκη για τον Σεπτέμβριο ο πρώην αναπληρωτής Πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.
Ο νομπελίστας πολιτικός, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις ζυμώσεις για την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και τη σύνθεση των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων απέναντι στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, θεωρείται εκλεκτός της Δύσης και των Ηνωμένων Πολιτειών, και προαλειφόταν για Πρόεδρος της Αιγύπτου στις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του 2014.
Την προηγούμενη εβδομάδα, στον απόηχο των αιματηρών συγκρούσεων στο Κάιρο, με τους εκατοντάδες νεκρούς, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι υπέβαλε την παραίτησή του από το αξίωμα του αναπληρωτή Προέδρου της Αιγύπτου, με επιστολή που έστειλε στον μεταβατικό Πρόεδρο της χώρας Αντλί Μανσούρ.
Με την επιστολή του, ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι έπαιρνε αποστάσεις από την απόφαση της βίαιης και αιματηρής καταστολής των διαδηλώσεων.
Η απόφαση της Δικαιοσύνης ήρθε σήμερα, και οδηγεί στην παραπομπή του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι σε δίκη τον Σεπτέμβριο, με την κατηγορία ότι πρόδωσε την εθνική εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, αλλά και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην ικανότητα του μεταβατικού καθεστώτος να προστατέψει τους πολίτες.
Θυμίζουμε ότι αύριο θα αποφανθεί δικαστήριο της Αιγύπτου επί του αιτήματος των συνηγόρων του Χόσνι Μουμπάρακ να αποφυλακιστεί ο πελάτης τους, από τη στιγμή που αποσύρθηκαν οι καταγγελίες για διαφθορά, κατά του επί σειρά δεκαετιών ηγέτη της Αιγύπτου.

υστερογραφα

Ελληνικό Γούντστοκ στην ορεινή Κορινθία

Χριστόφορος Κάσδαγλης
 
Print5ο Φεστιβάλ Ζήρειας «Νίκος Δόικας. 29-31 Αυγούστου, στο οροπέδιο της Ζήρειας. Μια διοργάνωση χωρίς εισιτήριο, χωρίς σεκιουριτάδες, με δωρεάν κάμπινγκ, πανδαισία μουσικών συγκροτημάτων και επαφή με τη φύση στο υψόμετρο των 1.600 μέτρων.
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου, στο οροπέδιο της Ζήρειας στήνεται μια μεγάλη γιορτή. Είναι το μουσικό φεστιβάλ «Νίκος Δόικας», το οποίο ξεκίνησε το 2009 και έχει πολλούς και φανατικούς υποστηρικτές.  
Ένας απ’ αυτούς είμαι πια κι εγώ. Παρ’ ότι γείτονας, παρότι ήταν εξαρχής φανερό ότι κάτι σπουδαίο διαδραματιζόταν εκεί πάνω, σειρά συγκυριών δεν μου είχαν επιτρέψει  να παρευρεθώ στις τρεις πρώτες διοργανώσεις. Ανεβήκαμε για πρώτη φορά πέρσι, στο 4ο Φεστιβάλ. Απ’ αυτή την εμπειρία μεταφέρω εδώ τα βασικά συστατικά της συνταγής αυτού του ασυνήθιστου γλυκού πράγματος. Γιατί για γλυκό πρόκειται.

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=1409c02e3d6c4469&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377018774165&sads=nKyxfFfYXmHmU-iddjInWOAGVhI&sadssc=1
 
Συνάντηση στο Λονδίνο με το Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μιχάλη Κουφαλιτάκη είχε ο Βουλευτής Επικρατείας, Τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ ο οποίος είναι και Γραμματέας της Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.

Μετά τη συνάντηση ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

"11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών" Πρωτότυπη η αφή της φλόγαςστο Δερβένι και η από θαλάσσης πορεία της εως το Ξυλόκαστρο

Πρωτότυπη και εντυπωσιακή ήταν η αφή της φλόγας της αγάπης στο Δερβένι και η από θαλάσσης μεταφορά της, από τους εθελοντές αιμοδότες.στο Ξυλόκαστρο.
Η "11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών" που φέτος ξεκίνησε από το Καναλάκι της Πάργας,  έφτασε,  στο Ξυλόκαστρο
Το κομβόι των
μοτοσικλετιστών που μετέφεραν τη φλόγα χθες το απόγευμα, από το Σ.Ε.Α. Αγρινίου έφθασε.στην Μαρίνα του Δερβενίου που  με τελετουργικό τρόπο παραλείφθηκε από μέλη του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου και με πρωτότυπο ξεκίνημα η φλόγα  της αγάπης και  από θαλάσσης με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη έφυγε  με προορισμό το Ξυλόκαστρο. 
Πριν φθάσει στο Ξυλόκαστρο η φλόγα παρελήφθει στο Δ.Δ. Λουτρού (Πλαζ Ξένος) από Αλιευτικά Σκάφη του Αλιευτικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου «Άγιος Σώστης» και από Ιστιοφόρα του Ναυτικού Ομίλου Ξυλοκάστρου με προορισμό το Δ.Δ. Συκιάς. 
Στις 9 το βράδυ τα σκάφη με τη φλόγα αγάπης εφτασαν  στην Μαρίνα του Ξυλοκάστρου με την συνοδεία βιολιστών και πολίτικης λύρας, καβάλ, λάφτα και λαούτο που  ερμηνεύαν τα έργα της της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, «Ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια» από το μουσικό σύνολο ''Μέδων''. 
 Η πόλη που εγεννησε τη
«Φλόγα της Αγάπης»,την  καλωσορίζει η οποία μεταφέρεται από τους Λαμπαδηδρόμους Εθελοντές Αιμοδότες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου καθώς και τους μαθητές του Αθλητικού Συλλόγου «Ολύμπιο». στο Ανοιχτό Θέατρο Β. Γεωργιάδη.
Ακολουθούν χαιρετισμοί των Επισήμων, του Εκπρόσωπου Διοργανωτή Συλλόγου Σ.Ε.Α.& Δ.Ο.Σ. Φαναρίου «Ελπίς», του  Εκπρόσωπου Π.Ο.Σ.Ε.Α , του Προέδρου Δ.Σ. Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και Προέδρου Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α κ. Χρ. Πρωτόπαπα. 
Μουσική εκδήλωση από το μουσικό σύνολο «Μέδων» εκτελεί κατά τη διάρκεια της τελετής τα έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα , «ομπρέλα του Βοσπόρου» και «Αλεξάνδρεια», τους Παντελή Αγγιστριώτη βιολί & πολίτικη λύρα, Θεόδωρο Σκόνδρα μαντολίνο, Χρήστο Σκόνδρα κόντρα-μπάσσο, Σπύρο Σώκο καβάλ και Χαράλαμπο Σώκο λάφτα & λαούτο. Στο σύνολο θα συμμετάσχει έκτακτα και ο κιθαριστής Ανδρέας Χασάπης ο οποίος είχεκ τη μουσική επιμέλεια τεκδήλωσης.

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νοσηλευτικής μονάδας 19 κλινών στο Νοσοκομείο της Σπάρτης

 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.785.200,00 €

Ειδικότερα,

Τελεσίγραφο Σαμαρά σε υπουργούς… χωρίς Βενιζέλο

Με… γκάζια επέστρεψε από τις ολιγοημέρες διακοπές του ο Αντώνης Σαμαράς, όπως είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τη μέγιστη δυνατή εγρήγορση, προκειμένου να φανεί η χώρα συνεπής στις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει έναντι της τρόικας, αλλά κυρίως για να δρομολογηθεί η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει ανάγκη η Ελλάδα για να αφήσει πίσω της τη σημερινή κρίση.
Στη σύσκεψη δεν συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, οι 11 παρόντες υπουργοί λοιπόν άκουσαν τον Πρωθυπουργό να τους δίνει τις κεντρικές, κατευθυντήριες γραμμές για τις δράσεις που θα πρέπει να επισπεύσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, με συγκεκριμένα μάλιστα χρονοδιαγράμματα.
ysterografa.gr

Ακυρώνεται ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Xristos-Papoutsis
Όταν πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν έντονες. Και εκείνες που ακολούθησαν, ακόμη περισσότερο.
Ειδικά στα social media, η επιστροφή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή αντιμετωπίστηκε στην καλύτερη περίπτωση με λοιδωρία, ενώ αντιδράσεις καταγράφηκαν στην κομματική  βάση τόσο της Συγγρού όσο και της Χαριλάου Τρικούπη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της στήλης “Μικροπολιτικός” στα “Νέα”, ο διορισμός του Χρήστου Παπουτσή βαίνει προς ανάκληση, καθώς όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μείνει έκπληκτοι από τη διαπίστωση ότι οι αντιδράσεις στην κομματική βάση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται, ενώ από τις επαφές τους με στελέχη του ΠΑΣΟΚ παίρνουν το ίδιο μήνυμα.
Κάπως έτσι, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του “Μικροπολιτικού” των “Νέων”, δρομολογείται μια φόρμουλα ακύρωσης του διορισμού του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα.

ysterografa.gr

Γιάννα: Πίστευαν ότι στην Ελλάδα θα επέστρεφε το αεροπλάνο με το… φέρετρό μου

Gianna-Angelopoulos
(Photo Eurokinissi)
Twitter @EmOikonomidis
Για το βιβλίο-αυτοβιογραφία της Γιάννας Αγγελοπούλου (“My greek drama”, από τις εκδόσεις Λιβάνη), που κίνησε τόση περιέργεια ώστε να καρφιτσωθεί στα ράφια των best sellers, έχουν γραφτεί πολλά. Η “φήμη” που το συνοδεύει λειτούργησε προωθητικά για τις πωλήσεις, αλλά και ως ερέθισμα για να αναζητήσει κανείς στις σελίδες του, between the lines και στο περιθώριο της αφήγησης της ίδιας της Γιάννας Αγγελοπούλου για πρόσωπα και καταστάσεις, μια διαφορετική ανάγνωση και αποτίμηση. Ίσως και σε απόσταση από εκείνη της συγγραφέως και ισχυρής κυρίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Σύσκεψη… προθέρμανσης για την τρόικα στο Μαξίμου

sam1Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με την συμμετοχή έντεκα υπουργών συγκαλεί στις 10:00 το πρωί ο  Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η σύσκεψη θα έχει βασικό αντικείμενο τα προαπαιτούμενα ενόψει του ελέγχου της Τρόικας που θα βρίσκεται στην χώρα μας στις 21 Σεπτεμβρίου.
Στην σύσκεψη θα μετέχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Μανιάτης, Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και εκπρόσωπος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει την επιστροφή της κυβέρνησης σε εντατικούς ρυθμούς μετά τις ολιγοήμερες διακοπές καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων ή ολιγωρίας σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει ειδικά στο κρίσιμο θέμα των μετακινήσεων των δημοσίων υπαλλήλων οι κατάλογοι από τα υπουργεία να βρίσκονται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του μήνα.

υστερογραφα

Στις 30 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις

vaseisΤην Παρασκευή 30 Αυγούστου, αργότερα από κάθε άλλη χρόνια, θα ανακοινωθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγής, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.
Η φετινή μπορεί να θεωρηθεί μια καλή χρονιά για τους υποψήφιους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, καθώς αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.
Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.
Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Πυροβόλησε την κόρη του για να εκδικηθεί την πρώην γυναίκα του!

argosΛόγοι εκδίκησης στην εν διαστάσει σύζυγό του φαίνεται πως ήταν αυτοί που όπλισαν το χέρι του 47χρονου επιχειρηματία από το Άργος, που πυροβόλησε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, 12 Αυγούστου, την 17χρονη κόρη του στο κέντρο της πόλης του Άργους και στη συνέχεια πήγε σπίτι του και αυτοπυροβολήθηκε.
Η κατάσταση της υγείας του 17χρονου κοριτσιού, που νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι μεν κρίσιμη αλλά σταθερή και φαίνεται πως δεν έχουν προσβληθεί ζωτικά όργανα, ενώ ο 47χρονος είναι κλινικά νεκρός.
Ένα σημείωμα που βρήκε η αστυνομία στο σπίτι του 47χρονου αυτόχειρα στο Άργος, είναι αυτό που ρίχνει φως στα αίτια που τον οδήγησαν στην αποτρόπαια αυτή ενέργειά του. Σήμερα το πρωί αστυνομικοί της ασφάλειας αποσφράγισαν το σπίτι του 47χρονου και σύμφωνα με πληροφορίες κάτω από το στρώμα στο υπνοδωμάτιο του δράστη, βρέθηκε ένα ιδιόχειρο σημείωμα με υβριστικό περιεχόμενο για την εν διαστάσει σύζυγό του στην οποία επιρρίπτει ευθύνες για την εν γένει κατάστασή του και την οποία θέλησε να εκδικηθεί μέσω της κόρης τους.

Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων - Αλλαγές στη φορολογία για μεταβιβάσεις

Το σχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων - Αλλαγές στη φορολογία για μεταβιβάσειςΈτοιμο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με το νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα που θα αντικαταστήσει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Πλέον, το μόνο που απομένει είναι ο έλεγχος από την τρόικα το Σεπτέμβριο ώστε το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή. Τι προβλέπεται στον νέο ενιαίο φόρο, σύμφωνα με το «Έθνος». Επίσης, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», η κυβέρνηση καταθέτει στην τρόικα πρόταση για την ελάφρυνση των μεταβιβάσεων (αγροτεμάχια, βοσκότοποι, κατοικίες, επαγγελματική στέγη, οικοδομή κ.λπ). Περιλαμβάνει...

Ολες οι ποινές για τη «μαύρη» εργασία - Η υπουργική απόφαση

Πρόστιμα- φωτιά  για την ανασφάλιστη εργασία -  Η υπουργική απόφασηΑυστηρότερα θα είναι στο εξής τα πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία. Την υπουργική απόφαση παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Τίθεται σε ισχύ από τις 15 Σεπτεμβρίου. Ποιο είναι το επιβαλλόμενο πρόστιμο ανά κατηγορία εργαζομένων, τι ισχύει σε περίπτωση υποτροπής της επιχείρησης ή του εργοδότη. Τι δήλωσε ο υπουργός Γ. Βρούτσης, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει τα μέτρα «ληγμένη ασπιρίνη». Ολόκληρη η απόφαση με παραδείγματα...

Το «Λαχείο της Σωτηρίας» μόνο στα δικά μας χέρια

Γράφει ο Χρήστος Πασαλάρης
 
Χρέος πατριωτικό όλων ημών των λειτουργών του Τύπου είναι να πολεμήσουμε πάση θυσία την εθνική κατάθλιψη που  πιέζει όλο και περισσότερο τις ψυχές των Ελλήνων.

Χρέος μας είναι να εμπνεύσουμε στους απελπισμένους συμπολίτες μας αισιοδοξία. Να ανάψουμε   φώτα πορείας στο σκοτάδι που περιβάλει την πατρίδα. Να αποθαρρύνουμε τις αυτοκτονίες που πληθαίνουν αφάνταστα…

Να βάλουμε τη νεολαία να τρέξει μπροστά στον εθνικό στίβο!… Πώς; Ζωντανεύοντας εκείνους τους πολύ μεγάλους άθλους που χάρισαν κατά καιρούς  στην Ελλάδα δύναμη, δόξα και ευτυχία. Άθλοι που συνέβησαν, κατά σύμπτωση,  Αύγουστο μήνα…

Και μια ματιά στη (βαλκανική) γειτονιά μας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν και στη χώρα μας ελάχιστοι πλέον δείχνουν να δίνουν την προσήκουσα σημασία στο διεθνές (και δη στο βαλκανικό) περιβάλλον, στη γειτονική Βουλγαρία οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις διαρκούν τώρα σχεδόν εβδομήντα ημέρες.

Την Κυριακή, μάλιστα, μια πορεία διαδηλωτών έφθασε (έχοντας ξεκινήσει από τη Σόφια στις 3 του μήνα) στο θέρετρο του Ευξείνογκραντ, όπου οι πολιτικοί της χώρας περνούν τις διακοπές τους.

Αυτή τη στιγμή, ακολουθούν αντίστροφη πορεία και σύντομα θα βρίσκονται πίσω στη Σόφια, προκειμένου, όπως όλα δείχνουν, να συνεχίσουν τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις.

Τα πνεύματα όχι μόνο δεν ηρεμούν, αλλά και οξύνονται, καθώς την ίδια ώρα διαδηλώσεις οργανώνουν και οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές, αυτοί δηλαδή που πρόσκεινται στο Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα του Σεργκέι Στανίσεφ – και τους οποίους οι αντικυβερνητικοί αποκαλούν «κόκκινα σκουπίδια».

Παλιός και νέος ‘’μεγάλος αδελφός’’

Οι νέοι που εκσφενδονίζονται από τα λεωφορεία επειδή δεν έχουν εισιτήρια, τα παιδιά που πνίγονται στη θάλασσα γιατί δε δικαιούνται να πατήσουν κάποιες στεριές, οι έλληνες νέοι επιστήμονες με τη βαλίτσα στο χέρι στα αεροδρόμια, οι εκατοντάδες των χιλιάδων ανέργων έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, οι απολυμένοι που βλέπουν τις πόρτες των επιχειρήσεων μόνο απ΄έξω, οι παππούδες που δεν δικαιούνται πλέον κάλυψη σε όλα τα φάρμακα, οι γιατροί και οι καθηγητές που θα απολυθούν επειδή ‘’περισσεύουν’’, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα όσων υποχρεούνται να σκύψουν το κεφάλι υπό το καθεστώς των νέων βάρβαρων εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι μισοί, είλωτες του σύγχρονου καπιταλισμού και οι άλλοι μισοί, απόβλητά του.

σημειώσεις από το αριστερό blog

Χαροπαλεύει ο ηλικιωμένος που έκαψαν οι ληστές στον Ασπρόκαμπο - Είχε πέσει ξανά θύμα βασανισμού!


Σε καταστολή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη ο 76χρονος Ελληνοαυστραλός που τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, μέσα στο σπίτι του, στον Ασπρόκαμπο Κορινίας  τέσσερις άγνωστοι  χτύπησαν και λήστεψαν, .
 Κι όμως ήταν η τρίτη φορά. Ο άτυχος άνδρας είχε γίνει στόχος αδίστακτων ληστών άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Μάλιστα είχε πέσει ξανά θύμα βασανισμού.
 Όπως ανάφερε ανιψιός του θύματος, η πρώτη ληστεία σε βάρος του 76χρονου έγινε το Φεβρούαριο του 2012. Ο ηλικιωμένος είχε αποσύρει τις καταθέσεις του από την τράπεζα και φυλούσε τα χρήματα στο σπίτι, πληροφορία που προφανώς ήταν γνωστή στους δράστες...
Τέσσερις άνδρες είχαν εισβάλει και τότε στο σπίτι του ηλικιωμένου στον Ασπρόκαμπο. Οι δράστες που είχαν ακάλυπτα πρόσωπα, έδεσαν τον ηλικιωμένο και τον έβαλαν στη μπανιέρα, όπου του έριχναν παγωμένο νερό προκειμένου να αποκαλύψει που είχε κρύψει το κομπόδεμα του. Οι ληστές τότε είχαν φύγει παίρνοντας 115 χιλιάδες ευρώ...
Το Μάιο του 2012 ο άτυχος ηλικιωμένος έγινε στόχος για δεύτερη φορά. Και πάλι τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον 76χρονο Ελληνοαυστραλό, τον χτύπησαν, και τον έδεσαν στην πυλωτή του σπιτιού. Τον ηλικιωμένο τότε έσωσαν γείτονες που άκουσαν τις κραυγές του και έσπευσαν στο σημείο αναγκάζοντας τους δράστες να φύγουν με άδεια χέρια.
Την προηγούμενη Παρασκευή, το κακό τρίτωσε. Οι ληστές που ήταν και πάλι 4, έδεσαν τον ηλικιωμένο, του έριξαν βενζίνη και του έβαζαν φωτιά επί τρεις ώρες...!
Ο ηλικιωμένος αν και έδωσε στους δράστες 4 χιλιάδες ευρώ δεν κατάφερε να γλιτώσει τα φρικτά βασανιστήρια αφού εκείνοι ζητούσαν περισσότερα.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν μια κουβέρτα για να... σβήνουν κάθε τόσο το θύμα τους, ενώ όταν τελείωσε η βενζίνη οι  χρησιμοποίησαν οινόπνευμα για να βάλουν και πάλι φωτιά στον άτυχο γέροντα που ούρλιαζε εκλιπαρώντας για βοήθεια. Τις κραυγές του 76χρονου άκουσαν οι γείτονες που ειδοποίησαν τις αρχές.
Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου με εγκαύματα β' βαθμού, ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.
Ο 76χρονος νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ και η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.


Η αστυνομία αναζητά τη οικιακή βοηθό του ηλικιωμένου που έμενε μαζί του στην Αθήνα το χειμώνα και τον συνόδευε τα καλοκαίρια στο χωριό όπου παραθέριζε.
Η γυναίκα από τη Μολδαβία πριν μία βδομάδα υποστήριξε πως ο πατέρας της είναι άρρωστος και πρέπει να επιστρέψει στη χώρα της.
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν σχετίζεται με την υπόθεση..

Ύμνος του CNN σε εννέα Ελληνικά νησιά

Γαλάζιο και λευκό στη Μήλο
 Δεν υπάρχει μόνο η Ελλάδα της κρίσης, του κουρέματος και της κακής οικονομίας που απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ. Υπάρχει και η Ελλάδα του τουρισμού, ο παράδεισος για χιλιάδες τουρίστες.
Αυτή τη φορά, το CNN αποφάσισε να... ψάξει και να βρει ποια από τα ελληνικά νησιά ταιριάζουν στους αναγνώστες του. 1.400 έχει η Ελλάδα άλλωστε.. αυτά είναι η καλύτερη περιουσία της.
 Και από αυτά, ο συντάκτης του αμερικανικού δικτύου ξεχώρισε εννέα. Όλα στις Κυκλάδες, που έχει και την καλύτερη σύνδεση με τον Πειραιά, όπως γράφει.
Το CNN χωρίζει σε... κατηγορίες τις εννέα επιλογές του:

Πρεμιέρα με το...δεξί ο Ολυμπιακός με γκολ του Μανιάτη 1-0 την Καλλονή

Με τον Μανιάτη να βγάζει τα... κάστανα από τη φωτιά και να σκοράρει στην 200η του εμφάνιση στην πρώτη κατηγορία, ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Καλλονή στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθεια για την διατήρηση των κεκτημένων.

Καθολική υπεροχή των «ερυθρόλευκων» που δεν κατάφεραν ωστόσο, να βρουν ρυθμό και να διασπάσουν την καλοστημένη Καλλονή, που λύγισε από στημένη φάση. Ενα 10λεπτο ξέσπασμα ήταν αρκετό στους Πειραιώτες για να καθαρίσουν, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει αντί του αρνητικού Βάις στην επανάληψη και να δίνει πνοή.
Φάσεις έβγαλε κι ο Μήτρογλου που μπήκε στο 60' αντί του... άοσμου Σαβιόλα που δεν φάνηκε καθόλου.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να επιβάλλει εξ αρχής το ρυθμό του και τα κατάφερε, όμως μέχρι εκεί... Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι περισσότερες τελικές έγιναν από τον Σιόβα που έπαιζε στόπερ, καταλαβαίνει εύκολα κανείς ότι οι Πειραιώτες δυσλειτουργούσαν...
Η ανάπτυξη του παιχνιδιού ήταν μονότονη (σ.σ.: από τα άκρα με Βάις, Κάμπελ) και προβλέψιμη κι έτσι οι γηπεδούχοι αναχαίτιζαν εύκολα τις ερυθρόλευκες επιθέσεις. Ο Τσόρι ήταν καλά κλεισμένος από τους κόφτες της Καλλονής, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνεται ανεπιτυχώς από τα άκρα ή με τον Σιόβα να επιχειρεί βαθιές μπαλιές.
Ο Μίτσελ άλλαξε πλευρές στους Κάμπελ, Βάις, αλλά δεν παρουσίασε βελτίωση η ανάπτυξη του Ολυμπιακού. Ο Σαβιόλα είχε δυο και τρεις συνεχώς πάνω του και δεν έπαιρνε εύκολα μπάλες κι όποτε το έκανε έβγαινε πολύ ψηλά για να ξεμαρκαριστεί.
Το θέαμα λοιπόν στο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να διασπάσει το γεμάτο κέντρο της Καλλονής, που δεν απειλούσε, αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας. Με το φινάλε του ημιχρόνου, είχαμε και κάποιες χλιαρές αποδοκιμασίες από την εξέδρα...


Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μίτσελ έριξε στο ματς τον Φετφατζίδη αντί του Βάις που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Χωριανόπουλο που έπαιζε στην πλευρά του, ενώ στο 59' μπήκε κι ο Μήτρογλου αντί του επίσης... άοσμου Σαβιόλα.
Η είσοδος του Φέτφα αφύπνισε τον Ολυμπιακό, καθώς ο Ελληνας μεσοεπιθετικός έδωσε πνοή στην ανάπτυξη της ομάδας με τις περίτεχνες ενέργειές του. Στο 60' ήταν η πρώτη φορά που η μπάλα έμεινε κάτω και βγήκε φάση, από την οποία προήλθε το γκολ.

Τον ξελάσπωσε ο Μανιάτης Ο Φετφατζίδης έβγαλε ωραία κάθετη στον Κάμπελ, που μπήκε από δεξιά, σούταρε κι ο Σιδεράκης έπεσε στη δεξιά του γωνία για να διώξει σε κόρνερ. Ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεσή του και ο Μανιάτης με σουτ στην κίνηση σκόραρε για να λύσει το γόρδιο δεσμό στην 200ή του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία!
Η Καλλονή παραλίγο να απαντήσει άμεσα, όταν μετά από φάουλ που εκτελέστηκε γρήγορα από τη σέντρα, ο Λεοζίνιο βγήκε στην πλάτη της «ερυθρόλευκης» άμυνας, τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Ρομπέρτο, όμως αυτή δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε άουτ.
Εμφανώς απελευθερωμένος από το γκολ, ο Ολυμπιακός έπαιξε πιο άνετα και βγήκε εκ νέου στην κόντρα από δεξιά, φτάνοντας μια ανάσα από το δεύτερο γκολ. Ο Σαλίνο έσπασε στον Μήτρογλου, αυτός προσπάθησε να σκοράρει με τακουνάκι, ο Σιδεράκης έδιωξε και στην επαναφορά μπλόκαρε το σουτ του Κάμπελ!
Στο 71' η Καλλονή ζήτησε πέναλτι για χέρι του Χολέμπας σε τάκλιν του διεθνούς αμυντικού, σε μία φάση όμως που ο παίκτης των γηπεδούχων ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, αλλά ο Ιωαννίδης έδειξε σωστα «παίζεται».
Στο 73' άλλη μια καλή φάση βγήκε για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου να στέλνει με κεφαλιά τη μπάλα άουτ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Χολέμπας.
Ο Μαντζουράκης έκανε τις αλλαγές του στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο, η Καλλονή δεν βρήκε διαδρόμους για την περιοχή του Ρομπέρτο, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν άλλες δυο φάσεις με Φετφατζίδη και Μήτρογλου χωρίς ευτυχή γι αυτούς κατάληξη.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Σιδεράκης, Αναστασιάδης, Λεάντρο, Ποντάνι, Χωριανόπουλος, Μαρσέλο, Φαρία, Λεοζίνιο (88' Μπουρούς), Μανούσος, Γκαρσία (82' Γιουκαρής), Καζάκης (82' Γάλας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Φέισα, Σαβιόλα (59' Μήτρογλου), Χολέμπας, Μεντζανί, Σιόβας, Κάμπελ, Σαλίνο, Ντομίνγκες (81' Φουστέρ), Βάις (46' Φετφατζίδης).