Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ξεθώριασε το ευρωπαϊκό όνειρο για τον Ατρόμητο

‘ ¤ ¡ Ÿ œ — ¤ Ÿ £
(photo: Eurokinissi)
Ο Ατρόμητος προσπάθησε απέναντι στην Αλκμααρ, αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-3 από την ολλανδική ομάδα στο Περιστέρι, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League. Πλέον, ελάχιστες οι πιθανότητες πρόκρισης για την ομάδα του Παράσχου, ενόψει του επαναληπτικού της Ολλανδίας (29/8).
Ο Ατρόμητος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, δεν απειλήθηκε καθόλου από την Αλκμάαρ ενώ θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να ανοίξει το σκορ όμως ο Έστεμπαν ήταν σε ετοιμότητα στα σουτ του Παπαδόπουλου και του Ούμπιντες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με εντελώς διαφορετικό ρυθμό. Η Άλκμααρ πίεσε ψηλά και έκλεψε μπάλες από τους γηπεδούχους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προηγηθούν οι Ολλανδοί. Ο Γκούντμπουνσον με πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ δεν άφησε περιθώριο στον Σηφάκη και στο 51' έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ επηρέασε τους παίκτες του Παράσχου και όταν ο Έλληνας τεχνικός έκανε τις αλλαγές που έδωσαν ώθηση στην ομάδα του, ήρθε το 2ο γκολ της Άλκμααρ. Ο Γιόχανσον έφυγε στην πλάτη της άμυνας, απέφυγε τον Φυτανίδη και δεν δυσκολεύτηκε να σημαδέψει τα δίχτυα του Σηφάκη.

Ο Ατρόμητος δεν πτοήθηκε και 2 λεπτά μετά, στο 76', ο Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο ίδιος, μειώνοντας σε 2-1. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν κάτι περισσότερο από το ματς αλλά ο Καραμάνος στο 85', στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα δεν κινήθηκε γρήγορα και έτσι έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να διώξουν.

Οι Περιστεριώτες βγήκαν όλοι μπροστά στην τελευταία τους φάση στο παιχνίδι και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην Άλκμααρ και τον Γκούντμουνσον να δώσει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα πρόκρισης διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Η ρεβάνς της Ολλανδίας μοιάζει με βουνό για τον Ατρόμητο αλλά θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ένα καλό αποτέλεσμα κόντρα στην Άλκμααρ.

Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Νάστος, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Καραγκούνης (61' Ναπολεόνι), Μπάλλας (84' Καραμάνος), Δημούτσος (70' Μπρίτο), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Παπαδόπουλος.

Άλκμααρ: Εστεμπάν, Γιόχανσον Ματίας, Φίργκεβερ, Χουβελέου, Βάουτενς, Γκουντέγι, Ελμ (71' Όφερτουμ), Ένρικσεν, Γκούντμουνσον, Γιόχανσον Άαραον (92' Μπερχάους), Μπέερενς (86' Μάρτενς).

Τσίπρας: Έγκλημα να κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί της ΕΡΑ

tsipras2000
Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Κέρκυρας και επανέλαβε τη θέση του ότι αποτελεί έγκλημα να κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί, ενώ υποσχέθηκε ότι εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει θα αποκατασταθεί η λειτουργία αυτών των σταθμών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

Ο Φορτσάκης πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΔΤ

Giannis-Troupis-DT

Ο Θέμης Φορτσάκης εξελέγη ομοφώνως πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Τηλεόρασης, το οποίο συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα. Σε ρόλο αναπληρωτή προέδρου εξελέγη ο Ανδρέας Ζούλας.
Η συνεδρίαση είχε περισσότερο ενημερωτικό χαρακτήρα, τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου ωστόσο συζήτησαν και τις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να χαραχθούν, τώρα που η Δημόσια Τηλεόρασης ξεκίνησε να εκπέμπει υποτυπωδώς πρόγραμμα.
Ο Παντελής Καψής άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να έχει εμπλοκή και παρέμβαση, κάτι που σημαίνει ότι ο ρόλος των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Τηλεόρασης ενισχύεται.

Πνίγηκε 5χρονο κοριτσάκι στη Ζάκυνθο

limeniko2000Σε τραγωδία μετατράπηκε το παιχνίδι για ένα 5χρονο κοριτσάκι που πνίγηκε το μεσημέρι στο Αμμούδι Ζακύνθου. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τις 2.30 στη θάλασσα κοντά στο σπίτι που φιλοξενούνταν η οικογένεια στο Αμμούδι, ενώ το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε λίγο πριν από τις 3, όποτε κατέφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το κοριτσάκι έπαιζε με κάποια άλλα παιδιά στη θάλασσα και όταν έγινε αντιληπτό τι είχε συμβεί, λουόμενοι μαζί με μία νοσοκόμα που γνώριζε από πρώτες βοήθειες προσέτρεξαν σε βοήθεια. Όμως ήταν πλέον αργά γιατί το παιδί είχε χάσει τις αισθήσεις του και είχε πνιγεί. Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του νησιού απλώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του.

Σαμαράς: Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών

Antonis-Samaras-diaggelma
Με δήλωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και τις στρατηγικές κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα, ο Αντώνης Σαμαράς έβαλε… τελεία στο θέμα που είχε ανοίξει.
Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών και όσων αποδεδειγμένα, εξ’ αιτίας της κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους, θα προστατευτεί απολύτως. Αυτό δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα.
H κυβέρνηση μελετά ένα πλαίσιο ρυθμίσεων που θα εξασφαλίζει την προστασία των αδυνάτων, δεν θα επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές και θα προφυλάσσει τη στεγαστική πίστη προς όφελος όλων των Ελλήνων”, ανέφερε στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα αυτό στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Οι 1.835 «διαθέσιμοι» των 13 νοσοκομείων

Σε πληρη εφαρμογή μπήκε η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας καθως συντονιστές του υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε καταμέτρηση των νοσηλευομένων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς.
Η διαδικασία αυτή οδηγεί σε καθεστώς κινητικότητας 1.835 υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, οι οποίοι κατέχουν σήμερα οργανικές θέσεις σε 13 νοσοκομεία.
Οι αλλαγές στο aftodioikisi.gr

Ο Άσαντ κάνει ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του

Bashar-al-AssadΣε μια αιφνιδιαστική κίνηση, την ώρα που το καθεστώς του βρίσκεται στο μικροσκόπιο της διεθνούς κοινότητας, λόγω της χρήσης χημικών αερίων με τραγικό απολογισμό εκατοντάδες νεκρούς, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ εξέδωσε διάταγμα με το οποίο ανακοινώνει ότι προχωρεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.
Το διάταγμα που εξέδωσε ο Άσαντ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι υπουργοί που θα αντικατασταθούν είναι οι: Ανώτατης Εκπαίδευσης, Οικονομίας και Εξωτερικού Εμπορίου, Βιομηχανίας, Εσωτερικού Εμπορίου και Καταναλωτικής Προστασίας, Τουρισμού.
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ είχε προχωρήσει και άλλες φορές στο παρελθόν σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, για να στείλει το μήνυμα της επιδίωξης μιας καλύτερης λειτουργίας και αντιπροσωπευτικότητας, με παράλληλο άνοιγμα στην αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου.

ysterografa.gr

Αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο

turkish12
Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από έξι τουρκικά αεροσκάφη και ένα μεμονωμένο αεροσκάφος τύπου CN-235, εισήλθαν σήμερα στην περιοχή του Βορείου και Νοτιοανατολικού Αιγαίου και πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 2 παραβιάσεις του Ελληνικού Εναέριου Χώρου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΓΕΕΘΑ.

«Όλα τα αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» προσθέτει το ίδιο κείμενο.

Λοβέρδος: Η 3η του Σεπτέμβρη δεν ανήκει στο… 6% του ΠΑΣΟΚ

Andreas-Loverdos
Μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινό ΑΝΤ1″ με τον Νίκο Ρογκάκο και τη Ντόρα Κουτροκόη, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε τους λόγους για την οποία επέλεξε την εμβληματική ημερομηνία της 3ης του Σεπτέμβρη για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματος “Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα”, και να παρουσιάσει την πολιτική πλατφόρμα του.
Ο αρχηγός της “Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα” υπενθύμισε τον συμβολισμό της ημέρας για την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας, λόγω της διεκδίκησης Συντάγματος, και έστρεψε τη ματιά του στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας με νόημα:
“Η 3η του Σεπτέμβρη δεν ανήκει μόνο σε ένα κόμμα. Και σίγουρα δεν ανήκει μόνο στο… 6% που εμφανίζεται να στηρίζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Ανδρέα Λοβέρδου.

ysterografa.gr

Με ελικόπτερο η αποφυλάκιση Μουμπάρακ

helicopter
Ο διευθυντής της φυλακής υψίστης προστασίας Τόρα στο Κάιρο, έλαβε το μεσημέρι γραπτή εντολή από τον Εισαγγελέα της Αιγύπτου, να μεριμνήσει για την άμεση απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ.
Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν υποχρεωτική, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αιγύπτου, ενώ στη γραπτή εντολή που στάλθηκε από την Εισαγγελία στον διευθυντή της φυλακής Τόρα, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.
Σημειώνεται ότι δικαστήριο του Καϊρου διέταξε χθες την αποφυλάκιση του Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς αποσύρθηκαν οι σε βάρος του κατηγορίες για διαφθορά, και είχε προ πολλού ξεπεράσει τον χρόνο προφυλάκισης που ορίζει ο νόμος.
Οι αρχές της Αιγύπτου αποφάσισαν να θέσουν τον Χόσνι Μουμπάρακ σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά την αποφυλάκισή του, και για να προλάβουν τυχόν αντιδράσεις, αλλά και στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί από την προηγούμενη εβδομάδα η Αίγυπτος.
Η μεταφορά του Χόσνι Μουμπάρακ έγινε με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε στις 16.00 στη φυλακή Τόρα. Έξω από τη φυλακή συγκεντρώθηκε από νωρίς πλήθος κόσμου, που χειροκροτούσε την ώρα που το ελικόπτερο αναχωρούσε από τη φυλακή.
Το γεγονός ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ απελευθερώθηκε, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου με ανακοίνωσή του, ενώ το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Μαάντι στο νότιο Κάιρο.

Video


ysterografa.gr

KYΡΙΑΚΗ 1 - 9 - 2013 ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ


image.jpeg
Του Γιώργου Κουλουρά
Πολιτικού Επιστήμονα 
 
Κάθε Δημότης της Μεγαλόπολης, ονειρεύεται να δει τον τόπο  μας, εκεί που του αξιζει. Ψηλά σε όλους τους τομείς.
Σε επίπεδο οικονομίας, ανάπτυξης, τουρισμού, έργων, αθλητισμού, αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας.

Η πόλη μας έχει πολλές δυνατότητες.
Γιατί πάνω από όλα πιστεύουμε ότι ο τόπος μας έχει δύναμη και η δύναμη του τόπου μας είναι οι άνθρωποι του, είστε όλοι εσείς, που διαβάζεται αυτή την στιγμή τούτο το άρθρο, Είστε εσείς που μπόρειτε να δώσετε δύναμη στα όνειρα της νέας γενιάς.
Είμαστε όλοι μας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με τον τρόπο του μπορεί να βάλει ένα λιθαράκι, για να φτάσει ψηλά ο τόπος μας.

Μπορούμε να ξανά φέρουμε στην πόλη  την ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , τα χαμένα όνειρα της νέας γενιάς.
Ο δρόμος είναι δύσκολος. Το μονοπάτι είναι ένας όμως.
Αλλάζοντας νοοτροπίες και ξεφεύγοντας  από πρακτικές που τεμαχίζουν σε κομμάτια την πόλη μας. 
Για να μπορέσει ο τόπος μας να σταθεί όρθιος πρεπει να φέρουμε στο προσκήνιο την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, τις αρχές και τις αξίες, έχοντας περισσότερες κοινωνικές ευαισθησίες.
Δημιουργώντας  ΜΙΑ ΠΟΛΗ....ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ...ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ.....
Πρέπει να χαιρόμαστε με την επιτυχία του γείτονα και όχι να τον ζηλεύουμε.
Πρεπει να βοηθάμε τον συμπολίτη  μας σε μια δύσκολη στιγμή.
Η κρίση που βιώνουμε είναι μια ευκαιρία να ξανά ζεστάνουμε τις σχέσεις μας με τους γύρω μας, ξεφεύγοντας από προσωπικούς εγωισμούς.
Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να πάμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει.
 
 giorgoskoulouras@yahoo.gr

Οι πρόθυμοι δήμιοι της Δημοκρατίας

Του Άγη Βερούτη
Είναι πολύ εύθραυστο πράγμα η Δημοκρατία.

Στα τελευταία 150 χρόνια από δικτατορία σε χούντα το πάμε, με το μεγαλύτερο διάλειμμα δημοκρατίας αυτό της μεταπολίτευσης.

Κύριος λόγος της κατάλυσης της δημοκρατίας, ήταν σχεδόν πάντα το αδιέξοδο στο οποίο έφερναν το Λαό οι πολιτικοί.

Συνήθως η λαϊκή οργή, για ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να προσαρμοστεί στις αληθινές ανάγκες της χώρας, άνοιγε το δρόμο σε δήθεν εθνοσωτήρες, που σφετερίζονταν την εξουσία και ανέστελαν τόσο τις ατομικές ελευθερίες, όσο και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Μια τέτοια περίοδο διανύουμε τώρα, όπου οι πολίτες έχουν χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό προσωπικό όλων των κομμάτων.

Το πολιτικό κατεστημένο, χέρι-χέρι με το παρακράτος που το ίδιο εξέθρεψε, σε βάθος 3 δεκαετιών, μάχεται τώρα με νύχια και με δόντια ενάντια στην ευημερία του Λαού, για να υπεραμυνθεί των κακώς εννοούμενων κεκτημένων του ιδίου και του παρακράτους.

Το ατύχημα καιροφυλακτεί, και πρόθυμοι δήμιοι της δημοκρατίας πλέον εμφανίζονται να είναι κοντά στο 1/4 των Ελλήνων, προσμετρώντας ΧΑ στο 19% και ΚΚΕ στο 5% και κάτι.

Από την άλλη, τα κόμματα του δήθεν "συνταγματικού τόξου" διαιωνίζουν τις ίδιες τακτικές ανισονομίας, ανισότητας, έλλειψης κράτους δικαίου, και εξουθένωσης του Λαού μέχρι να συνθλιβεί κάθε έλληνας εκτός πολιτικού συστήματος/παρακράτους. Καμία μεταμέλεια, καμία διορθωτική κίνηση, περισσότερα ψέμματα, περισσότερη αλαζονεία, περισσότερος φθόνος προς τον απλό πολίτη που λυγίζει κάτω από το βάρος της υπερφορολόγησης και της συνταγματικά κατοχυρωμενης, πλέον, ανισονομίας.

Η Δημοκρατία μας κινδυνεύει.

 

GERANIA VERTICAL KILOMETER 2013-ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

P.S. VIDEO ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ VERTICAL KILOMETER 2012, ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Συνέντευξη Τύπου για δημοσιοποίηση τάσης στο ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 και ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Τιτάνια, θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Δημοσιοποίηση τάσης στο ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά την εισήγηση με τις πολιτικές θέσεις της τάσης, θα ακολουθήσουν ερωτήσεις των δημοσιογράφων.  

Με εκτίμηση,

Βουτσάς Τάσος
Κλαδευτήρας Χρήστος
Κοτσακάς Αντώνης
Κωτσάκη Έφη
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Μητρόπουλος Αλέξης
Μιχελογιαννάκης Γιάννης
Πανταζής Στάθης
Στάμος Αδάμ
Σταυροπούλου Ράνια
Τσουκαλάς Δημήτρης
Τσουκαλάς Κώστας
Χρυσόγονος Κώστας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Μίκα Ιατρίδη: «Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου προχώρησε στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη αξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα, με την οποία δεν εξασφαλίζεται ούτε η διαφάνεια του διαγωνισμού, αλλά ούτε και η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Σώματος».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με τις ρυθμίσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού κατάταξης Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, έτους 2013.

Στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου, με βάση και τις παρατηρήσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ), σημειώνει ότι με τις ρυθμίσεις της προκήρυξης του διαγωνισμού δεν εξασφαλίζεται ούτε η εγκυρότητα του, ούτε η διαφάνεια του, αλλά, πολύ περισσότερο, η κατανομή των θέσεων δεν φαίνεται να βελτιώνει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος.

Ολοκληρώνοντας την ερώτηση της, η Μίκα Ιατρίδη, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει στη διενέργεια του διαγωνισμού μέσω του ΑΣΕΠ και να εξεταστεί η κατανομή των θέσεων, ώστε να μην επηρεαστεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ.

IMG 7035.jpg

Χθες Τετάρτη 21η Αυγούστου 2013, και ώρα 7.00 μ. μ., στην Ιερά Μονή «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου, εν όψει της πανηγύρεως, πραγματοποιήθηκε το γνωστό πλέον σε όλους «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», δηλαδή η, κατά παλαιά παράδοση, λιτάνευση της θαυματουργού Ι. Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από το παλαιό Μοναστήρι στην νέα Μονή.
Της Ι. Λιτανεύσεως προηγήθηκε η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον χώρο του «παλαιομονάστηρου» προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ, του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, κατά την οποία έψαλλε χορός Μοναζουσών από τις Ι. Μονές της Κορινθίας. Στο μεγάλο πλήθος των προσκυνητών ομίλησε διδακτικά και παρηγορητικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος.
Τέλος ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του Αρχιερείς, συνεχάρη τον πιστό Λαό για την ολοπρόθυμη συμμετοχή του στο «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ», ευχαρίστησε από καρδίας για την παρουσία τους: τους Ιερείς και τις Μοναστικές Αδελφότητες, τους Βουλευτές του Νομού μας κ. Νικόλαο Ταγαρά και Χρίστο Δήμα, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Παπαφωτίου, τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη συμπαράστασή τους, την Αστυνομική Δ/νση Κορινθίας και το Τμήμα Τροχαίας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους εθελοντές Πυροσβέστες του Χιλιομοδίου και Αθικίων για την αποτελεσματική προστασία του δάσους καθ᾿  όλη την καλοκαιρινή περίοδο, τον Σύλλογο Φίλων του Παλαιού Μοναστηριού, που με την άψογη συνεργασία του με την Μοναστική Αδελφότητα επί πολλά χρόνια έχει συμβάλλει στην προστασία και διακράτηση της Ιερότητας του Παλαιού Μοναστηριού, την Φιλαρμονική του Δήμου Κορινθίων, την Χορωδία «ΠΟΛΥΜΝΙΑ» του Χιλιομοδίου, η οποία ενσωματωμένη σήμερα στον Καλλικρατικό Δήμο Κορινθίων προσέρχεται πάντοτε και ψάλλει τα Εγκώμια της Παναγίας, το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Κορινθίας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες των Λεωφορείων της περιοχής, που για 23 και πλέον χρόνια μεταφέρουν δωρεάν τους πιστούς από την Νέα στην Παλαιά Μονή, καθώς και τα Τουριστικά Γραφεία της Κορίνθου όπως και τον κ. Παν. Τσίρτση για την δωρεάν μικροφωνική εγκατάσταση.    
Εκείνο, που πρέπει να σημειωθεί ιδιαιτέρως, είναι η πάνδημη συμμετοχή των πιστών οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο όριο συμμετοχής και από κάθε άκρη της Κορινθίας και όχι μόνο έσπευσαν να  αγιασθούν αλλά και να αποδώσουν την δέουσα τιμή, σεβασμό και ευγνωμοσύνη στο Πανάγιο Θεομητορικό Πρόσωπο, που τόσο εκφραστικά και ευλαβικά έχει αποτυπωθεί εδώ και αιώνες στο θαυματουργό εικόνισμα της Παναγίας Φανερωμένης, το οποίο φυλάσσεται στην Ι. Μονή και αποτελεί μεγάλο Πνευματικό και Εθνικό σέμνωμα και Κειμήλιο της Κορινθίας.

Τέλος ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 22α Αυγούστου το βράδυ θα τελεσθεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προερχομένου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζάμπιας κ. Ιωακείμ.
Ενώ την Παρασκευή 23η Αυγούστου, ημέρα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής «Παναγία Φανερωμένη» Χιλιομοδίου θα τελέσει την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο οποίος και θα ομιλήσει επίκαιρα.

 imkorinthou.org

Εορτάζουν η Παναγία η «Καταφυγιώτισσα» στη Ζάχολη ( Ευρωστίνη) και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο



Αύριο 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τα «εννιάμερα» από την Κοίμηση της Παναγίας και πολλές Εκκλησίες τιμούν και εορτάζουν την Μνήμη Της. Στην ευρύτερη περιφέρεια μας εορτάζει το ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας.

Αυτό βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από το Δερβένι στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη και στο Φενεό. Από τον κεντρικό δρόμο σε υψόμετρο 700 μ. ενα γραφικό μονοπάτι κατεβαίνει την πλαγια και οδηγει με σκαλισμένα στους βράχους σκαλοπάτια προς τα καταφύγια και το μικρό ξωκλήσι.
Η Παναγία η Καταφυγιώτισσα είναι κτισμένη στο κοίλωμα ενός βράχου ύψους 40 μέτρων. Χτίστηκε το 1782 εποχή του μεγάλου διωγμού των κλεφτών σε μια περιοχή όπου μέσα σε δυσπρόσιτες σπηλιές και σε απόκρημνα βράχια, είχαν σκάψει λαγούμια και καταφύγια οι Ζαχολίτες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, για να κρυφτούν και να αποφύγουν τους διωγμούς των Τούρκων. Γι' αυτό και ονομάστηκε "Καταφυγιώτισσα". Από το 1996 και μέχρι σήμερα χωρίς βοήθεια , με προσωπική του εργασία την ανακαίνιση, επέκταση, βελτίωση και συντήρηση αυτού του μνημείου έχει αναλάβει ένας θεματοφύλακας της ιστορίας και της κληρονομιάς μας ο κ. Γεώργιος Ρούσσος. Με καλαισθησία, με σεβασμό στο περιβάλλον, την ιστορία και την αγιότητα του χώρου, έκτισε μία επιβλητική είσοδο, ανακατασκεύασε το παλιό κελί, ανέδειξε και έκανε προσιτά στο κοινό συνδέοντας με στοές λαξευμένες στους βράχους όλα τα λαγούμια και τους χώρους οπου ζουσαν κρυμμένοι οι κλέφτες και οι ντόποι Ζαχολίτες. Εορτάζει και εχει πανηγύρι στις 23 Αυγούστου. Ειναι ενα εκκλησάκι που δεν πρέπει κανενας ν αμελήσει να επισκεφθεί οταν βρεθεί στην Δυτική Κορινθία.
η «Παναγία Φανερωμένη»
Επίσης αύριο πανηγυρίζει ο Ι. Ενοριακός Ναός «Παναγία Φανερωμένη» Υψηλών Αλωνίων Ξυλοκάστρου. Ο αρχαιοπρεπήςκαι επιβλητικό αυτός Ι. Ναός, είναι κτισμένος κατά τα πρότυπα Τρίκλητης Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής.
Χτίστηκε από το 1965-70. Εγκαίνεια έγιναν το 1971, με σχέδια Ορλάνδου. Εκτείνεται σε 5 στρέμματα. Γύρω χτίστησαν πύργος, αίθρειο, πρόναος, βαπτιστήριο και βοηθητικοί χώροι. Οι Αγιογραφίες είναι με ψηφιδωτά. Όγκοι μαρμάρων διακοσμούν εσωτερικά και εξωτερικά τον ναό. Είναι η 3η ενορία του Ξυλοκάστρου και βρίσκεται στον συνοικισμό. Είναι η μόνη εκκλησία πανελλαδικά με παλαιοχριστιανικό ρυθμό που εκτείνεται από το 300-600 μ.Χ.  
Απόψε και ώρα 19.30  εις τον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Παναγίας Φανερωμένης Ξυλοκάστρου θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ.  Διονυσίου

Πέθανε ο πατέρας που πυροβόλησε τη 17χρονη κόρη του στο Άργος


 Στις 04:11 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία του πνοή ο 47χρονος επιχειρηματίας από το Άργος, που στις 12 Αυγούστου είναι πυροβολήσει δυο φορές στο κεφάλι τη 17χρονη κόρη του και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Το τραύμα στο κεφάλι ήταν πολύ σοβαρό.
 Ο 47χρονος άνδρας είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι από τον πυροβολισμό στο Τζάνειο νοσοκομείο. Νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας χωρίς να έχει τις αισθήσεις του και σε κώμα.
 Η σφαίρα από τον πυροβολισμό είχε προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο στέλεχος του εγκεφάλου το οποίο ελέγχει ζωτικές λειτουργίες όπως η αναπνοή και η πίεση του αίματος, ενώ αποτελεί και κεντρικό κύκλωμα του νευρικού συστήματος.
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία της 17χρονης Ασπασίας. Το κορίτσι παραμένει στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. Από τον πυροβολισμό έχει δυο τραύματα, το ένα στο μάγουλο και το άλλο στον δεύτερο αυχενικό σπόνδυλο.
Οι γιατροί ανησυχούν πως αν επιζήσει υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μείνει τετραπληγική.

Ο επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί για να εκδικηθεί την πρώην γυναίκα του, με την οποία είχε χωρίσει. Τις αιτίες της τραγωδίας ανέλυε ο ίδιος σε γράμμα που είχε αφήσει. «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της θα είναι καλύτερα»..

Πέρασε το 30% η ΔΤ για πρώτη φορά!



Μεγάλη "μάχη" χθες!
Η Δημόσια Τηλεόραση ήταν...στα πάνω της χθες το βράδυ! Με το πολύ κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα του ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champion's League, το ενδιαφέρον του κόσμου, ήταν πολύ μεγάλο! Έτσι, λοιπόν, από τις 21:45 ως τις 23:45 που διήρκησε ο αγώνας, η ΔΤ είχε τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό, 25,4%! Την ώρα που ο ΠΑΟΚ ισοφάριζε την Σάλκε, η τηλεθέαση, ξεπέρασε το 30% για πρώτη φορά στη νέα εποχή της ΔΤ.

Από τις 23:15 ως τις 23:30 στο 15-44 η ΔΤ ήταν στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας ακόμα και τα σούπερ-επιτυχημένα σήριαλ του ΜΕΓΚΑ! 

Γερμανικά ΜΜΕ: “Η Σάλκε απειλείται με αποκλεισμό ντροπή”!


 Το... φυσάνε και δεν κρυώνει οι Γερμανοί που αναφέρονται με ιδιαίτερα επικριτικά σχόλια στην Σάλκε μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ.
Η σκανδαλοθηρική "Bild" μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι "η Σάλκε απειλείται με αποκλεισμό-ντροπή αφού ο ΠΑΟΚ του πρώην προπονητή της Χουμπ Στέφενς απέσπασε ισοπαλία στο πρώτο ματς.
Γίνεται επίσης λόγος για τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Σάλκε καθώς και για την ένταση με τους αστυνομικούς στη θύρα των οργανωμένων.
Πιο ψύχραιμο το φημισμένο περιοδικό "Kicker" στη διαδικτυακή του έκδοση που γράφει ότι "η ισοπαλία της Σάλκε ισοδυναμεί με ήττα. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Κέλερ ήταν παθητική γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ του Στέφενς".
Η "Frankfurter Allgmeine" τέλος αναφέρει ότι "ο Στέφενς απειλεί τη Σάλκε η οποία θα πρέπει να φοβάται μετά το πρώτο παιχνίδι την Τετάρτη το βράδυ. Εκτός των άλλων τραυματίστηκε και ο Φαρφάν".

newsit.gr

Με… βολίδα του Στοχ, Σάλκε – ΠΑΟΚ 1-1

stoch
Με γκολάρα του Μίροσλαβ Στοχ στο 73′ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε το τέρμα του Φαρφάν και με το 1-1 στο Γκελζερκίχεν ο ΠΑΟΚ άνοιξε τον δρόμο για τους ομίλους του Champions League
 Σκορ, που του δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζει για πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία. Η ομάδα του Στέφενς πέρασε δύσκολες στιγμές στο α' μέρος και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 31' χάρη σε γκολ του Φαρφάν. Στην επανάληψη όμως ο Δικέφαλος βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα του, ισορρόπησε το ματς και βρήκε το γκολ, που έψαχνε με σουτ-βολίδα του Στοχ στο 73'. Το τελικό 1-1 στη Veltins Arena, εκεί που βρέθηκαν περίπου 4.000 έλληνες φίλαθλοι, δίνει προβάδισμα στους θεσσαλονικείς, που ευελπιστούν πως θα ολοκληρώσουν την πρόκριση στη ρεβάνς της Τούμπας, που όμως θα είναι πάλι άδεια στις 27 Αυγούστου.
Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78’ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (70’ Κλέμενς), Ζαλάι.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62’ Κάτσε), Λούκας (90’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62’ Αθανασιάδης).

Κινητοποίηση για φωτιά στην Πάτρα

andres-Pyrosvestikis
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη στην Πάτρα, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε σε ισόγειο κατοικίας τριών ορόφων, το οποίο στεγάζει ξυλουργείο και βαφείο επίπλων, κοντά στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”.
Οι άνδρες της Πυροσβεστικής, οι οποίοι επιχειρούν στο σημείο, παρόντος του διοικητή του Σώματος, απομάκρυναν τους ενοίκους των διαμερισμάτων των άλλων ορόφων για προληπτικούς λόγους, ενώ η φωτιά, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο διαμέρισμα του ισογείου προκάλεσε ζημιές στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο.
Τρία αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα έξω από το κτίριο καταστράφηκαν, ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την έγκαιρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, προκειμένου να μην επεκταθεί στα γειτονικά κτίρια, καθώς κοντά βρίσκεται και ένα βενζινάδικο.

Προσαγωγές στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

delfoi
Οκτώ άτομα που έφεραν ομοιόμορφη εμφάνιση προσήχθησαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής .
Οι προσαχθέντες, σύμφωνα με την αστυνομία, προσπάθησαν να διοργανώσουν εκδήλωση χωρίς να έχουν λάβει προηγουμένως άδεια.

Παραγράφονται τα αδικήματα Παπακωνσταντίνου!

Giorgos-Papaconstantinou
Την αποκάλυψη ότι το Δικαστικό Συμβούλιο έχει ήδη καταλήξει σε απόφαση για την υπόθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, και αυτή αναμένεται να οδηγεί στην παραγραφή των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο άλλοτε πανίσχυρος “τσάρος” της ελληνικής οικονομίας επί εποχής Γιώργου Παπανδρέου, κάνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έγκριτη στήλη της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, η απόφαση θα ανακοινωθεί μόλις επαναλειτουργήσουν τα δικαστήρια, και θα τεκμηριώνει με νομικά επιχειρήματα την παραγραφή των αδικημάτων που βαρύνουν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Όπως σημειώνουν τα “Νέα”, μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει πολιτική θύελλα, καθώς η συγκυρία είναι τέτοια που ενδεχομένως διευκολύνει τη στοχοποίηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος από ακραίες φωνές, υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που επιμένουν ότι το Συντάγμα και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πολιτικές παραμέτρους.
Το ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” κλείνει με την επισήμανση ότι θα επανέλθει στη δημόσια συζήτηση ο προβληματισμός που είχε αναπτυχθεί μετά τις πρώτες εκλογές του Μαϊου του 2012 για το κατά πόσο θα έπρεπε να ανοίξει η Βουλή έστω για μια μέρα, μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, καθώς έτσι διαμορφώθηκε το πλαίσιο της παραγραφής.

ysterografa.gr

Κύπριοι τουρίστες στα Κατεχόμενα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το νούμερο αυτό καθαυτό δεν είναι μεγάλο, αλλά ο τόπος που ξοδεύτηκαν τα χρήματα προκαλεί χωρίς αμφιβολία (τουλάχιστον) προβληματισμό – ίσως και αποτροπιασμό.

Όπως επίσης και το γεγονός ότι πλέον τέτοιες ειδήσεις περνούν στα ψιλά, ακόμη και τον Αύγουστο, μήνα του δεύτερου Αττίλα.

Όπως, λοιπόν, έγινε γνωστό από την JCC Payments, το ποσό που ξόδεψαν οι Κύπριοι μέσω πιστωτικών καρτών στα Κατεχόμενα και στην Τουρκία, κατά τις εκεί επισκέψεις τους, έφθασε κατά το πρώτο επτάμηνο του 2013, τα 5,4 εκ. ευρώ!

Δηλαδή, την ώρα που η Κύπρος έμπαινε στο μνημόνιο και η πολιτική κρίση έφθανε στο αποκορύφωμα – όλοι θυμόμαστε τι συνέβη εκείνους τους δραματικούς μήνες – κάποιοι ταξίδευαν στα Κατεχόμενα και στην Τουρκία του Αττίλα και ξόδευαν εκεί τα χρήματά τους.

Σαμαράς-Βενιζέλος: Από τους πλειστηριασμούς στο... Μνημόνιο

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos-Vouli
Twitter @EmOikonomidis
Το υπόδειγμα στρατηγικού σχεδιασμού που δίνει μια ηγεσία, είναι εκείνο που προσφέρεται συνήθως για αφύπνιση των απλών στρατιωτών, και ειδικά σε μια κυβέρνηση πολιτικής συγκατοίκησης δυο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, σε εποχή βαθιάς κρίσης και αβεβαιότητας, η σημειολογία περπατάει χέρι-χέρι με την πολιτική ουσία.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα λένε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ατζέντα των δυο πολιτικών ηγετών να είναι… φουσκωμένη και “βαριά”.

Βίντεο από τη χθεσινή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο

 
Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο και φωτογραφίες από την σημερινή αστυνομική επιχείρηση στο Πολυτεχνείο.

Οπως ανακοινωθηκε, η επιχείρηση έγινε παρουσία εκπροσώπων της Δικαστικής Αρχής, σε εφαρμογή του Ν. 4009/2011, ύστερα από καταγγελίες για τη διαμονή παράνομων μεταναστών και χρήση των χώρων του Πολυτεχνείου για την κατασκευή εκρηκτικών – εμπρηστικών μηχανισμών, όπως και για αποθήκευση μέσων που χρησιμοποιούνται σε επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.
Στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Εκατόν εξήντα (160) κοντάρια
• Βαριοπούλα με ξύλινο κοντάρι μήκους 77 εκατοστών στο οποίο ήταν προσαρμοσμένο με μονωτική ταινία καλώδιο 85 εκατοστών
• Κάλυκας όλμου
• Δοχείο με ποσότητα εύφλεκτου υγρού
• Πλήθος από σημαίες
• Επτά (7) σπρέι πιπεριού
• Αντιασφυξιογόνες μάσκες και μάσκα του σκι
• Οκτώ (8) κράνη
• Τρεις (3) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας (1) σκληρός δίσκος και μία (1) φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB – stick)
• Μία ταυτότητα Ελληνικών αρχών για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια
• Μία ταυτότητα Ισραήλ
• Μία άδεια οδήγησης εκδοθείσα από Γαλλικές Αρχές.
Επισημαίνεται ότι παραδόθηκαν προς χρήση στην Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου χώροι οι οποίοι τελούσαν υπό κατάληψη εδώ και τριάντα χρόνια.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, προσήχθησαν έξι (6) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί.
Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

ΚΕΔΕ: Πρόταση για κινητικότητα 3.500 δημοτικών υπαλλήλων

Την πρόταση τους η διαθεσιμότητα στους δήμους να είναι βραχεία (15 ημερών) και να είναι εκ των προτέρων διασφαλισμένη η μετακίνηση των δημοτικών υπαλλήλων είτε από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε άλλους με ελλείψεις είτε εντός των ίδιων των δήμων από υπηρεσίες που έχουν «περίσσευμα» σε άλλες που έχουν «έλλειμμα» κατέθεσαν και επίσημα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης τους με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελακή, οι εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ.

Αρβανιτόπουλος με ΟΛΜΕ, πριν τα… λουκέτα στα σχολεία

Konstantinos-Arvanitopoulos
Την ώρα που στον χώρο της εκπαίδευσης ηχούν τύμπανα πολέμου, και η ΟΛΜΕ ετοιμάζεται να κλείσει τα σχολεία… προτού ανοίξουν τον Σεπτέμβριο για τη νέα σχολική χρονιά, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος θα προσπαθήσει στη σημερινή συνάντησή του με την ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης να “μαζέψει” το κλίμα.
Τη συνάντηση ζήτησε η ηγεσία της ΟΛΜΕ, προκειμένου να συζητήσει το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τη διαθεσιμότητα, αλλά και τον προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους, που επηρεάζεται άμεσα από τη στιγμή κατά την οποία θα παρατηρηθούν σοβαρά κενά στα σχολεία.
Η ΟΛΜΕ αντιδρά  στη μείωση των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατά 16.000 περίπου μέσω της διαθεσιμότητας, των μετατάξεων, των συνταξιοδοτήσεων και της μείωσης των αναπληρωτών, ενώ αντιτίθεται και στις αλλαγές στο Λύκειο.

Ο Κουβέλης “φλερτάρει” με 6… πρώην ΠΑΣΟΚ

Fotis-KouvelisΤο πολιτικό “φλερτ” του Φώτη Κουβέλη με 6 στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσαν στο παρελθόν υπουργοί των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, αποκαλύπτει σήμερα το “Έθνος”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Μπόμπολα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς μπορεί να έχει αποκλείσει τις συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε κεντρικό επίπεδο, για την προοπτική ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς, η θέση αυτή ωστόσο κάθε άλλο παρά τον εμποδίζει να συνομιλεί με στελέχη και προσωπικότητες που προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο.
Ειδικότερα, το “Έθνος” καταγράφει ως πρώτους… υποψήφιους για μετακίνηση στη Δημοκρατική Αριστερά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει και ότι η κατάληξη του φλερτ θα είναι αίσια, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Νίκο Χριστοδουλάκη, τον Σταύρο Μπένο, τον Χάρη Καστανίδη, τον Τάσο Γιαννίτση και τον Βασίλη Ράπανο.
Κοινή συνισταμένη των περισσότερων από τους προαναφερθέντες φυσικά είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν βρέθηκαν λιγότερο ή περισσότερο κοντά στον Κώστα Σημίτη, την εποχή που το κίνημα του “εκσυγχρονισμού” σάρωνε στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου.

ysterografa.gr

Ντάισελμπλουμ: Αναπόφευκτη η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα

daiselΣτα… χνάρια των Σόιμπλε, Μέρκελ και Ρεν βάδισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου στην Ολλανδία εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει το τρίτο πακέτο διάσωσης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup υπογράμμισε ότι η χώρα μας θα βοηθηθεί με ένα νέο οικονομικό πακέτο στα τέλη του 2014, όταν το τρέχον πρόγραμμα τελειώσει.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Πεντάλοφο Μεσολογγίου, πυρκαγιά και στην Κεφαλονιά

PIRKAG~1
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε xθες το απόγευμα στο Πεντάλοφο του Μεσολογγίου. Η φωτιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση.
Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό πλήρη έλεγχο.

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα ανάμεσα στα χωριά Καρούζα και στον Καραβάδο στη Λειβαθώ, στην Κεφαλονιά, όπως αναφέρει το inkefalonia.gr.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και τρία αεροσκάφη, μαζί με δυνάμεις της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Λειβαθούς.
Η φωτιά λόγω του ισχυρού ανέμου γρήγορα επεκτάθηκε και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Καψής: Η προπαγάνδα από τη ΔΤ θα μας έβλαπτε

Pantelis-Kapsis
Το… αταίριαστο δίδυμο του Παντελή Καψή με τη Μάχη Νικολάρα, έκανε την εμφάνισή του και στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τη Μαρία Αναστασοπούλου, καθώς ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν καλεσμένος στο στούντιο, και η εκπρόσωπος των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ παρενέβη τηλεφωνικά.

Παπακωνσταντίνου στο BBC: Στην Ελλάδα με μισούν, αλλά είμαι ο μόνος υπουργός Οικονομικών που μείωσε το χρέος

bbc
Για πρώτη φορά μετά την παραπομπή του στη δικαιοσύνη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών μίλησε στο BBC για το έργο του όσο ήταν στο υπουργείο, αλλά και όσα ακολούθησαν.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου προσπάθησε να υπερασπιστεί τις επιλογές του και υπογράμμισε πως παρότι γνωρίζει ότι στην Ελλάδα αποτελεί «μισητό» πρόσωπο, ο ίδιος θεωρεί πως έκανε καλή δουλειά σε σχέση με το χρέος.

Η Ιταλία ζητάει αποζημίωση από τον Καλατράβα!

calatrava
Το Ελεγκτικό Συνέδριο του ιταλικού κράτους ζητεί αποζημίωση ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από τον διάσημο Καταλανό αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα λόγω των σφαλμάτων στον σχεδιασμό της γυάλινης γέφυρας στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, η οποία φέρει το όνομά του.

Εκστρατεία αναβάθμισης ιστορικών δρόμων της Αθήνας

kaminisΞεκινά την Πέμπτη από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με ομάδες πολιτών, εκστρατεία καθαρισμού και λειτουργικής αναβάθμισης ιστορικών οδών της πρωτεύουσας.
Η εκστρατεία, που θα έχει συνολική διάρκεια τριών μηνών, ξεκινά από την οδό Αθηνάς και κατ’ αρχήν θα επεκταθεί στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ερμού.
Στόχος της εκστρατείας είναι ο συστηματικός καθαρισμός των επιφανειών όλων των κτιρίων, δημόσιων και ιδιωτικών, η επιδιόρθωση και ενίσχυση του φωτισμού, η αποκατάσταση των μικρών στύλων αποτροπής της παράνομης στάθμευσης και η ανανέωση των διαβάσεων κυκλοφορίας πεζών.

ysterografa.gr

Αναβρασμός από τις δηλώσεις Ρεν -Σόιμπλε για ενδεχόμενο 3ο Μνημόνιο

Αναβρασμός από τις δηλώσεις Ρεν -Σόιμπλε για ενδεχόμενο 3ο ΜνημόνιοΑνοιχτό άφησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης η Ελλάδα ή «να δοθεί παράταση του χρόνου αποπληρωμής». Οι δηλώσεις του έρχονται μια ημέρα μετά από την παραδοχή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα στήριξης. Πρώτες αντιδράσεις: «Πάμε στην ίδια συνταγή που μεγαλώνει το χρέος, εδραιώνεται ένα καθεστώς αποικίας χρέους για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή οι γερμανικές τράπεζες βγάζουν δις από τα δάνεια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπαράθεση «γίνεται μεταξύ τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων και αφορά τα δικά τους συμφέροντα», λέει το ΚΚΕ. «Από το πλαίσιο της λύσης να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λήψης νέων επιβαρυντικών μέτρων», σημειώνει η ΔΗΜΑΡ. «Και το τρίτο πακέτο θα αποτύχει αν συνεχιστεί η πολιτική της υπερφορολόγησης και του υπερτροφικού κράτους», τονίζει η Δράση. Όλο το ρεπορτάζ...

Φιλική ήττα για Νεμέα (1-4) από τον Εθνικό (video)

Σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας ο Παννεμεατικός έχασε, στη Νεμέα με 1-4 από τον Εθνικό Πειραιώς,  χωρίς όμως να αφήσει άσχημες εντυπώσεις, ενώ στοίχισαν και οι απουσίες των Κεμαλάι, Μαρινού, οι οποίες κόντρα σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο, ήταν εμφανέστατες.
Οι φιλοξενούμενοι, που πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο Σοφικό, φυσικά και ήταν μια κλάση ανώτεροι από την ομάδα της Νεμεάς, η οποία όμως και απείλησε και κόντραρε όσο ήταν δυνατόν. Μην ξεχνάμε πως ο Εθνικός έχει παίκτες στο ρόστερ του από πολύ μεγαλύτερες κατηγορίες (Λύγκος, Χαλιμούρδας, Βουτσινάς, Σαμιώτης κλπ), κάτι που φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο
.
Οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Παυλάκη (17’), έκαναν το 0-2 με τον Σούφλο (23’), ενώ ο ίδιος παίκτης στο 33’ ανέβασε το σκορ στο 0-3, με τον Εθνικό να εκμεταλλεύεται στο έπακρο αμυντικές ασυνεννοησίες και λάθη τερματοφύλακα.
Από την άλλη πλευρά, η Νεμέα επιθετικά δημιούργησε τουλάχιστον τρεις σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά ο εξαιρετικός Βουτσινάς, σταμάτησε τις προσπάθειες των Παπουτσή και Παππά.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ολόκληρη την 11αδα, με τη Νεμέα να εμφανίζεται πιο πιεστική. Πάντως το 0-4 σημείωσε ο Ηλιόπουλος, εκμεταλλευόμενος άλλο ένα αμυντικό λάθος, ενώ το τελικό 1-4 διαμόρφωσε ο Μυργιώτης με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.
Πολύ δραστήριος ο Παπουτσής, μαχητικότατος ο Μυργιώτης, πολύ τρέξιμο από τον Παππά, ενώ ο Μαρτίνος κυρίως στο β’ ημίχρονο έδειξε την ποιότητά του.

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: Ζαφείρης, Τσιάκος, Παλυβός, Σγούρος, Τζίνης, Τσιωτάκης, Μαρτίνος, Παππάς, Παπουτσής, Ραπουσάι, Μυργιώτης. Έπαιξαν και οι: Τσιλιγκίρης, Χουσελάς Α., Κυριάκος, Φρούσιος, Κωστούρος, Τζας

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Τσαραούσης, Ξενιτόπουλος, Πολυχρωνίδης, Μπενάς, Χαλιμούρδας, Σάμιος, Παυλάκης, Λύγκος, Σούφλος, Παυλόπουλος Έπαιξαν και οι: Παπαϊωάννου, Γκορογιας, Μεϊμάρογλου, Σπήλιος, Ηλιόπουλος, Δασκαλάκης, Σαμιώτης, Μπουραϊμης, Τρίμπος, Σταφσουλάι

 apopsi24.gr

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ: Μας μετατρέπουν σε χωματερή της Ευρώπης. Αποκαλυπτικό βίντεο - ντοκιμαντέρ

Οι κυβερνήσεις κωφεύουν και εγκληματούν την ώρα που σπέρνουν οι νόμιμες και μη πηγές λίπανσης τον καρκίνο...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhD5mUKqPW7h-6euIs-z0ASBKYb8-Y0yF_A9HpPelIVOJlRVoFnJBiUTVLom6n6cVjS0_wYqtLf5cjEnLON1lv7ICgu_qB-3fat1sVU60lGvnsxvWfOi4EexBwO269r9YCynXqavrWXQnw/s640/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD.jpg
Πρόλογος: Αραχναίος

Αποκαλυπτικό το ντοκιμαντέρ Toxic Crisis του Ομήρου Ευαγγελινού. Εν μέσω κρίσης και το περιβάλλον είναι από τα πρώτα που πλήττονται μαζί με τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Δείτε πώς η Γερμανία, χώρα υπόδειγμα ορθής οικολογικής διαχείρισης των απορριμάτων, προωθεί σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις πολιτικές που μετατρέπουν τη χώρα μας σε χαβούζα τοξικών αποβλήτων της Ευρώπης. Την ίδια στιγμή που έρευνες ελληνικών πανεπιστημίων αποδεικνύουν πώς η Κρήτη και ο Θεσσαλικός κάμπος από μόνοι τους μπορούν να γίνουν πρότυπα αγροτικής παραγωγής και να θρέψουν δισεκατομμύρια ανθρώπων με κηπευτικά, δίπλα σε αγροτικές εκτάσεις τα τοξικά κάνουν πάρτι ανεξέλεγκτα. Θριάσιο πεδία, Βόλος, Χαλκιδική, Μεσόγεια, Φωκίδα και άλλες περιοχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το νερό του Ασωπού ποτίζει με καρκίνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όλους τους εν δυνάμει καταναλωτές των προϊόντων του. Καρκινογενέσεις, τερατογενέσεις και θηλυκοποιήσεις αρσενικών εμβρύων, μερικά από τα κρούσματα σε Λιόσια και άλλες περιοχές με χωματερές.
Αυτά και πολλές άλλες παγκόσμιες πρωτοτυπίες στη διαχείριση του περιβάλλοντος της νεοελληνικής πραγματικότητας με κόστος ανυπολόγιστο, τόσο οικονομικό αλλά κυρίως κοινωνικό.


Toxic Crisis by Omiros Evangelinos (2012) by Aioleus

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε από τη διαδικτυακή συχνότητα της ΕΡΤ χθες. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από την πρώτη στιγμή του μαύρου στις οθόνες μας συνεχίζουν να εκπέμπουν σήμα, κάνοντας πρόγραμμα ομολογουμένως ποιοτικότερο της κανονικής λειτουργίας της ΕΡΤ των τελευταίων ετών. Μέχρι χθες το σήμα της ΕΡΤ μετέδιδε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) η οποία σήμερα διέκοψε τη μετάδοση με το αιτιολογικό της λειτουργίας με ειδησεογραφικό πρόγραμμα της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΔΤ). Οι εργαζόμενοι συλλέγουν υπογραφές διαμαρτυρίας κατά της απόφασης της EBU εδώ.

Η μετάδοση του προγράμματος συνεχίζεται κανονικά από το The Press Project και στη σελίδα της Ελεύθερης ΕΡΤ των εργαζομένων.
 
pinakio.blogspot.gr