Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2013

Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου 2013Τις ημερομήνιες που θα καταβληθούν στους συνταξιούχους οι συντάξεις των ταμείων και του δημοσίου του Σεπτεμβρίου έκαναν γνωστές με ανακοινώσεις τους το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους και τα ασφαλιστικά ταμεία .

Συγκεκριμενά στις 29 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη θα δοθούν οι συντάξεις στους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του δημοσίου ενώ στις 2 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα θα δοθούν οι συντάξεις από τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ . Επίσης το ΝΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις στους δικαιούχους στις 2 Σεπτεμβίου 2013

Βρέθηκε νεκρός ο Μιχάλης Ασλάνης

Mixalis-Aslanis
Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται στο διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο Κολωνάκι, καθώς δέχτηκαν σχετικό τηλεφώνημα.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες θανάτου του Μιχάλη Ασλάνη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεχόταν πρόσφατα απειλές κατά της ζωής του.

Ο Ομπάμα “αγκαζέ” με την… Αλ Κάιντα στη Συρία!

al-Qaeda
Twitter @EmOikonomidis
Στην επέτειο της συμπλήρωσης 50 ετών από τη διαχρονικά επίκαιρη ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ για το “όνειρο” που θα μπορούσε να αγκαλιάσει και να ασπαστεί κάθε άνθρωπος, κάθε γενιάς και σε κάθε εποχή, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, που θα μπορούσε να αποτελεί τη θεσμική ενσάρκωση του ονείρου αυτού, δρομολογεί ένα στρατιωτικό χτύπημα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, αποφεύγοντας να εξηγήσει στην αμερικανική κοινωνία ότι η επίθεση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού γίνεται… αγκαζέ με την Αλ Κάιντα.

Σε 46 δόσεις η ρύθμιση ληξιπρόθεσμεων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ

ogaΤις διαδικασίες ένταξης στη ρύθμιση «ΝΕΑ ΑΡΧΗ» των οφειλετών του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Ν.4152/2013 για τη ρύθμιση των ασφαλιστικών εισφορών, περιλαμβάνει εγκύκλιος του Οργανισμού.
Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται για οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2012 και σε οφειλέτες οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής των οφειλών τους ή υπήχθησαν αλλά έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων.
Η δυνατότητα ρύθμισης παρέχεται εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές από 01-01-2013 και εφεξής.
Σύμφωνα με το νόμο, ο διακανονισμός γίνεται σε 46 δόσεις και δεν μπορεί να επεκτείνεται πέραν της 30-06-2017.
Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν οφειλές που ξεκινούν από τα 500 ευρώ, ενώ η μηνιαία δόση ορίζεται από 20 έως 200 ευρώ. Το ελάχιστο ποσό δόσης, ανάλογα με το ύψος της οφειλής, είναι:
-Για οφειλές από 500 έως 1.380 ευρώ, 20 ευρώ.
-Από 1.380 έως 3.000 ευρώ, 50 ευρώ.
-Από 3.000 έως 5.000 ευρώ, 75 ευρώ.
-Από 5.000 έως 7.000 ευρώ, 100 ευρώ.
-Και για οφειλές άνω των 10.000, 200 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η καταβολή της πρώτης δόσης θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός επτά εργασίμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης για ρύθμιση. Μέσα στην ίδια προθεσμία θα πρέπει να καταβληθεί και η τρέχουσα εισφορά του εξαμήνου.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής, οι οφειλέτες δικαιούνται τη χορήγηση βιβλιαρίου υγείας με διάρκεια ισχύος έξι μηνών.
Η αίτηση για ρύθμιση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου (website) του ΟΓΑ στη διεύθυνση www.oga.gr.

Μπαν Κι-Μουν: Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για Συρία

Ban-Ki-Moon-UN-Security-Council
Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προκειμένου να συζητήσει τις εξελίξεις στο θέμα της Συρίας, και να καταλήξει σε απόφαση για το πώς πρέπει να κινηθεί η διεθνής κοινότητα, την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες κινούνται μεθοδικά στη συγκρότηση μιας στρατιωτικής συμμαχίας, που θα οδηγήσει σε χτύπημα κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ ακόμη και εντός των επόμενων ωρών.
Μιλώντας από τη Χάγη, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν εμφανίστηκε διστακτός για τη χρήση βίας, και σε ρόλο… Τζον Λένον ζήτησε από όλους να δώσουν μια ευκαιρία στην ειρήνη.
“Δώστε μια ευκαιρία στην ειρήνη. Δώστε μια ευκαιρία στη διπλωματία. Σταματήστε να κάνετε σχέδια, και αρχίστε να μιλάτε”, ήταν η προτροπή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν προς τις μεγάλες δυνάμεις, ενώ επεσήμανε ότι θα πρέπει ως το τέλος να επιδιωχθεί η εξεύρεση διπλωματικής λύσης στο θέμα της Συρίας.
Η Μεγάλη Βρετανία, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επεξεργάστηκε το σχέδιο απόφασης, επί του οποίου θα κληθεί να αποφασίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Συρία ζήτησε από τον ΟΗΕ να ερευνήσει και επιθέσεις ανταρτών για χημικά

aljaafariΟ απεσταλμένος της Συρίας στον ΟΗΕ ζήτησε σήμερα από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι-Μουν να δώσει εντολή στην ομάδα των ειδικών στα χημικά όπλα που βρίσκεται στη Δαμασκό να ερευνήσει τρεις επιθέσεις των ανταρτών στις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, Σύροι στρατιώτες εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια.
Ο Σύρος πρεσβευτής Μπασάρ αλ Τζααφάρι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε από τον Μπαν «να δώσει άμεσα εντολή στην ερευνητική ομάδα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Δαμασκό να ερευνήσει τρία ειδεχθή περιστατικά που σημειώθηκαν στην επαρχία της Δαμασκού στις 2, 24 και 25 Αυγούστου στα οποία μέλη του συριακού στρατού εισέπνευσαν δηλητηριώδη αέρια».
Ο Τζααφάρι έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο μετά την ολοκλήρωση της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης των πρεσβευτών των πέντε μόνιμων χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ —των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Κίνας— όπου εξετάστηκε το βρετανικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Συρία.

ysterografa.gr

Οι κάτοικοι της Δαμασκού ψάχνουν προμήθειες και καταφύγια

daamascus
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι κάτοικοι της Δαμασκού καθώς προσπαθούν να προετοιμαστούν για μια ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και πολλοί συγκεντρώνουν εφόδια ενώ άλλοι αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο, μακριά από πιθανούς στρατιωτικούς στόχους.
Σε μια πόλη όπου οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ανάμεσα στις κατοικημένες συνοικίες, πολλοί εκφράζουν ανησυχίες ότι η Δαμασκός θα εξελιχθεί σε πολύ επικίνδυνη ζώνη για να ζει κανείς εάν η Δύση αποφασίσει τελικά να απαντήσει με στρατιωτικά πλήγματα στην φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα που έγινε την περασμένη εβδομάδα και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στα προάστια της πρωτεύουσας.

Σε ετοιμότητα για τη Συρία οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας

-Η Τουρκία έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της σε κατάσταση συναγερμού ώστε να προστατευθεί η χώρα από ενδεχόμενες απειλές από τη Συρία καθώς η Δύση εξετάζει την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
“Τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση ετοιμότητας (…). Η Τουρκία θα λάβει όποια μέτρα κριθούν απαραίτητα εντός του πλαισίου των δικών της στρατηγικών συμφερόντων”, είπε ο Τούρκος υπουργός.
Ο Νταβούτογλου πρόσθεσε ότι “όλες οι επιλογές” παραμένουν στο τραπέζι όσον αφορά την αντίδραση της Δύσης.

Αλ Χάλκι: Η Συρία θα γίνει ο τάφος των εισβολέων

syria
Ο Σύρος Πρωθυπουργός Ουάελ αλ Χάλκι προειδοποίησε σήμερα τις δυτικές χώρες ότι η Συρία “θα γίνει ο τάφος των εισβολέων” σε περίπτωση μιας στρατιωτικής επέμβασης.
“Η Συρία (…) θα αιφνιδιάσει τους επιτιθέμενους όπως τους αιφνιδίασε κατά τον (αραβοϊσραηλινό) πόλεμο του Οκτωβρίου (του 1973) και θα γίνει ο τάφος των επιτιθέμενων”, υποστήριξε ο Σύρος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του τις οποίες επικαλέστηκε η συριακή κρατική τηλεόραση.

Βενιζέλος: Eξαιρετικά ανησυχητική η κατάσταση στη Συρία

ÂÅÍÉÆÅËÏÓ Â-  ÂÏÕËÇ- ÊÕÂÅÑÍÇÔÉÊÇ ÅÐÉÔÑÏÐÇ ÄÇËÙÓÅÉÓ
“Eξαιρετικά ανησυχητική” χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο αντιπρόεδος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters.
“Έχουμε καταδικάσει με πολύ καθαρό και απερίφραστο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, που είναι απάνθρωπη, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα, που παραβιάζει, προφανώς, αυστηρούς κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και άρα πρέπει να υπάρξει μια διεθνής απάντηση στο όνομα της νομιμότητας και στο όνομα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας, ότι “ανεξάρτητα από αυτό που αφορά την καθαρή απάντηση στο θέμα των χημικών όπλων, να διαφυλαχθεί η πολιτική διαδικασία. Πρέπει να πετύχουμε τη “Γενεύη ΙΙ”, να πετύχουμε μια οριστική και βιώσιμη λύση στην περιοχή. Και εμείς αγωνιζόμαστε και συμβάλλουμε προς την κατεύθυνση αυτή.”

 Τη Δευτέρα η σύνταξη του ΟΓΑ

syntaxi-OGA
Τη Δευτέρα θα καταβληθεί η σύνταξη του Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του ΟΓΑ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της διοίκησης του Οργανισμού.
Συνολικά 740.260 συνταξιούχοι θα δουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή τους λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ. που έχουν επιλέξει, τα χρήματα για τον Σεπτέμβριο.
Η συνολική δαπάνη για τον Οργανισμό ανέρχεται στο ποσό των 332.097.269,90 ευρώ.

Αναχαίτιση δύο τουρκικών ελικοπτέρων στο Αιγαίο

heli
Δύο τουρκικά ελικόπτερα εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και δύο παραβιάσεις στις περιοχές βορείου και κεντρικού Αιγαίου, αναφέρει ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
Όλα τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, προσθέτει το ίδιο κείμενο.

Τελειώνει η αγωνία των μαθητών. Ανακοινώνονται οι βάσεις

vaseisΑύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή μια ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει αρχικά το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναμένεται μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμη και τα χίλια μόρια.
Η μεγαλύτερη «βουτιά» αναμένεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση αναμένεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας) όπου δεν αποκλείεται η Ιατρική Σχολή να πέσει ακόμη και κάτω από τα 19.000 μόρια.
Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).

Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στη Λιβαδειά

livadeia
Δεκάδες μέτωπα έχει δημιουργήσει η φωτιά κοντά στη Λιβαδειά που το καθένα συνεχίζει ανεξέλεγκτα τη δική του καταστροφική πορεία ενώ την ίδια στιγμή συγκεντρώνονται και άλλες δυνάμεις της πυροσβεστικής από διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής είναι ιδιαίτερα καθοριστικά τα μέτωπα τα οποία κινούνται προς Χαιρώνεια το ένα, Άγιο Βλάσση το άλλο και προς Λιβαδειά το τρίτο, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα μέτωπα που κινούνται ανεξέλεγκτα.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη σε όλα τα μέτωπα όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
«Από τις 3 το μεσημέρι ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση μέσα στους καπνούς αφού η φωτιά έχει επεκταθεί σε μια έκταση πάνω από 15.000 στρέμματα» υπογραμμίζει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας και όπως σημειώνει «το μέτωπο που κινείται προς τη Λιβαδειά είναι πολύ μεγάλο και οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί».
Ήδη εκτός από τις πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες επιχειρούν από τον αέρα και το έδαφος έχουν συγκεντρωθεί όλα τα μηχανήματα των δήμων, όλες οι υδροφόρες όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
«Ότι μηχάνημα υπήρχε σε δήμους και περιφέρεια έχει μεταφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα της φωτιάς» σημειώνει ο κ. Ζιώγας.

ysterografa.gr

Ακρόπολις: Σούπερ εμφάνιση η Εθνική, 80-62 τη Λιθουανία!

greΕξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Εθνική μας, επικρατώντας εύκολα της ισχυρής Λιθουανίας με 80-62. Η ομάδα μας ζευγάρωσε τις νίκες της στο Ακρόπολις, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ενόψει του Eurobasket.
Περισσότερα στο sport.gr

Washington Times: Δεν μπορεί να συνεχιστεί η γενναιοδωρία προς την Ελλάδα

greek-rescue
Στο περιθώριο της… μονοθεματικής επικαιρότητας της προετοιμασίας μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία που μπορεί να προκαλέσει ντόμινο αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, ο αμερικανικός παράγοντας, μέσω σχετικού “σκληρού” ρεπορτάζ της εφημερίδας “Washington Times”, στέλνει ένα σαφές μήνυμα στην Ευρώπη, για την Ελλάδα και τη συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης της Αθήνας.

Νανόπουλος: Οχι σε νέα λατομεία από την Ολύμπια οδό.

λατομείο
Δεν πρέπει να γίνει λατομείο στην Κορινθία και αν η Ολύμπια οδος χρειάζεται υλικά να χρησιμοποιήσει από τα υπάρχοντα.Αυτά δήλωσε στα πλαίσια συνεντευξης τύπου ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Β. Νανόπουλος απαντώντας σε ερωτηση σχετικά με τα τεκταινόμενα του ΔΣ Κορινθίων.


Πηγή: ekorinthos.gr

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ : Ταξιτζής παραβίασε STOP χτύπησε διερχόμενο μηχανάκι, παράτησε τον αναβάτη αιμόφυρτο στην άσφαλτο...

Αυτή την στιγμή ο άτυχος άνδρας βρίσκεται στο Νοσοκομείο – Ο οδηγός ταξί συνελήφθη λίγα μέτρα πιο κάτω αφού έγινε αντιληπτός από μάρτυρες 

Αιμόφυρτο στην άσφαλτο παράτησε αυτοκινητιστής 40χρονο ντελιβερά τον οποίο λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε χτυπήσει.
Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Περιστέρι στη συμβολή των οδών Κύπρου και Κορυτσάς (κοντά στο Μπουρνάζι).  Ωστόσο ο οδηγός ταξί συνελήφθη καθώς τον είδαν λίγα λεπτά κοντά στο σημείο του συμβάντος αυτόπτες μάρτυρες.
Πιο συγκεκριμένα ο ταξιτζής που οδηγούσε Mercedes πέρασε σφεντόνα διασταύρωση αγνοώντας το STOP. Στην Κύπρου και κατευθυνόμενος προς το μαγαζί που δούλευε ο 40χρονος ντελιβεράς ανετράπη από το ταξί. Ο οδηγός του ταξί όχι μόνο δεν σταμάτησε να δει τι είχε συμβεί αλλά ανέπτυξε ταχύτητα και συνέχισε να οδηγά τρελός μέσα στο στενό δρόμο της Κορυτσάς. Όμως για κακή του τύχη οι κάτοικοι πρόσεξαν λεπτομέρειες από το αμάξι μάρκας Mercedes.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Τροχαία, η οποία έφθασε αμέσως στο σημείο.  Οι μαρτυρίες ήταν καθοριστικές στην ανίχνευση του δράστη ιδίως του οχήματος που όταν συνέβη το κακό βρισκόταν πίσω ακριβώς από το μηχανάκι.
 
 Περισσότερα στο http://pinakio.blogspot.gr/2013/08/stop.html

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: «ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΗΓΜΕΝΑ Ή ΚΑΝΟΝΙΚΑ;»

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Αυτοί, εκεί στο Υπουργείο που ασχολείται με το Εμπόριο και που σκέφθηκαν να επιτρέψουν τη πώληση ληγμένων τροφίμων, παίρνουν ληγμένα ή κανονικά;

Για να ξέρουμε τι φταίει, δηλαδή. Το μυαλό τους ή κάτι άλλο;»

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αγίου Ανδρέα Κυνουρίας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤHN Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ», Αρκαδίας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 20 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 998.000,00€.
Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στη κατασκευή νέας δεξαμενής, η οποία θα κατασκευασθεί στα νότια της περιοχής μελέτης και στην αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης.
Το δίκτυο διανομής αντικαθίσταται και ενισχύεται με την ορθολογική επιλογή διαμέτρων και υλικού που δεν εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την δημόσια υγεία, και εξασφαλίζει παράλληλα στεγανότητα και λιγότερες διαρροές. Επιπλέον με την πρόβλεψη κατάλληλων συσκευών ελέγχου εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση του νέου-προτεινόμενου δικτύου. Επιπλέον, εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του και σε περιόδους που κάποιο έκτακτο δυσάρεστο γεγονός παρουσιαστεί (π.χ. πυρκαγιά). Τέλος, διασφαλίζεται η αντοχή των χρησιμοποιούμενων υλικών κάτω από τις μέγιστες συνθήκες λειτουργίας με την χρήση σωλήνων κατάλληλης αντοχής

Τα νέα stage στους Δήμους με τις ευλογίες της τρόικας!

Ερώτηση Σκυλακάκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με τις ευλογίες της τρόικας θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα πρόσληψης 50.000 ανέργων στους Δήμους της χώρας, με σύμβαση 5 μηνών, μέσω του ΟΑΕΔ, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια του ΕΣΠΑ, όπως αποκαλύπτεται από ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Πρόεδρος της Δράσης και Ευρωβουλευτής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κ. Θόδωρος Σκυλακάκης. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ (Video)

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140c4906468fa60b&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377710795825&sads=sdIUVu5Uzvct6OSfPfO8bdykUYk 
  • ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΦΕΝΕΟΥ
  • ΕΝΤΑΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • Η Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ ΚΟΥΡΩΝ

Παρέμβαση Τατούλη προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη για την αποτροπή δημιουργίας λατομείου στη θέση «Αγιονόρι – Παλαμήδι» Τενέας.

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σχετικά με την απόληψη αδρανών υλικών (λατομείο) από τη θέση «Αγιονόρι – Παλαμήδι» της Δ.Ε. Τενέας του Δήμου Κορινθίων, όπως προτείνεται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τίτλο «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 104892/16.06.06 ΚΥΑ Ε.Π.Ο. ως προς τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα».

Ο Στουρνάρας διώχνει τους επενδυτές και κλείνει τις επιχερήσεις !!!!

Έπεα πτερόεντα: Δίκαιο φορολογικό σύστημα για όλους.

Διαβάζουμε στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων της Alpha Bank (1/8/2013) ότι στο άρθρο 49 του τελευταίου φορολογικού νόμου (4172/2013), αναφέρεται ότι, οι δαπάνες τόκων των συνδεδεμένων επιχειρήσεων που υπερβαίνουν το 25% του EBITDA (κέρδη των επιχειρήσεων προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων) δεν αφαιρούνται πλέον από τα φορολογητέα κέρδη τους. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση των μεμονωμένων επιχειρήσεων που τα καθαρά έξοδα των τόκων τους υπερβαίνουν το 1 εκ..

Ενώ λοιπόν τα κέρδη των επιχειρήσεων προ φόρων, αποσβέσεων και τόκων μειώνονται σημαντικά λόγω της οικονομικής κρίσης και το ποσό των μη εκπιπτόμενων τόκων αυξάνει σημαντικά, η κυβέρνηση σαν νέος Σουλτάνος φορολογεί τις επιχειρήσεις για κέρδη που δεν έχουν και ένα πραγματικό και αδιαφιλονίκητο έξοδο τους δεν αναγνωρίζεται.

Αντί λοιπόν να στηρίζεται η επιχειρηματικότητα και οι επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας, το κράτος φορολογεί στις επιχειρήσεις κέρδη που δεν έχουν.

Η κυβέρνηση σήμερα έσπευσε να ανακοινώσει 50000 προσλήψεις, ανέργων μέσω επιδοτούμενου προγράμματος του ΟΑΕΔ (stagers) σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ. (!!!!!)
Δυστυχώς, έτσι αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη και το χτύπημα της ανεργίας.
Vegetius
 

Οι δικαιούχοι των ΕΕΤΑΑ στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης


 Αναλυτικός πίνακας δικαιούχων των ΕΕΤΑΑ στο δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

Motor Oil: Ακύρωθηκε το πρόστιμο των 240 εκατ. Ευρώ













Σε κόκκινο συναγερμό βρισκόταν για μέρες το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο διαλυμένος στην κυριολεξία μηχανισμός του κ.Θεοχάρη.

Αιτία ένα πρόστιμο 240 εκατομμυρίων ευρώ που επεβλήθη στη Μοτορ Οϊλ με το αιτιολογικό της μη καταβολής φόρων.
Το πρόστιμο κινητοποίησε άμεσα τον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα της χώρας Βαρδή Βαρδινογιάννη ο οποίος άστραψε και βρόντηξε υποστηρίζοντας ότι το πρόστιμο ήταν παράνομο.
Τελικά οι υπηρεσίες του κ.Θεοχάρη διαπίστωσαν ότι το πρόστιμο επεβλήθη με βάση νόμο που δεν ισχύει και για αυτό προχώρησαν στην ακύρωσή του.
Ο κόκκινος συναγερμός έληξε αλλά, η επιβολή και μετά από λίγες μέρες η ακύρωση του προστίμου εκθέτει την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και γενικότερα την κυβέρνηση .

novel918.gr

Κατάρριψη του μύθου "με κριτήρια ΑΣΕΠ" από τον Αν. Υπ. Εσωτερικών

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, εκτίμησε πως, περίπου 85.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μπει στο Δημόσιο - από το 2003 και μετά - ναι μεν με κριτήρια ΑΣΕΠ, αλλά καταθέτοντας πλαστά... στοιχεία, στοιχεία που δεν έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ, αφού υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της αυθεντικότητας των στοιχείων αυτών, ήταν οι Φορείς (π.χ. Δήμοι, Περιφέρειες, Ταμεία κ.ά.) από τους οποίους γίνονταν οι προσλήψεις, μιλώντας στο Mega, καταρρίπτοντας ουσιαστικά μία γενικά αποδεκτή αντίληψη, πως όλοι οι διαγωνισμοί με την «τιτλοφορία» - με κριτήρια ΑΣΕΠ - δεν ήταν τελικά αδιάβλητοι.

Εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η θέση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών πως, υπάρχουν πλαστά - μη πραγματικά πτυχία δημοσίων υπαλλήλων, «δημιουργία» κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται ακόμη και Προξενεία και Πρεσβείες ξένων Κρατών.

Ενισχύοντας την θέση του αυτή, ο κ. Γρηγοράκος είπε πως «ύποπτη είναι και η φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ» επιβεβαιώνοντας τις φήμες, πως υπήρξε πλαστή αναγνώριση πτυχίων της αλλοδαπής, με τη «σφραγίδα» του ΔΙΚΑΤΣΑ.

Ο κ. Λ. Γρηγοράκος, τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο αριθμός των 85.000 δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν μπει στο Δημόσιο, προσκομίζοντας πλαστά στοιχεία, να είναι ακόμη μεγαλύτερος.
epoli.gr

Ο Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος εδώ και 22 χρόνια!

Μπορεί σήμερα να θεωρείται ιδιαιτέρως αντιπαθής και να γίνεται στόχος ακόμη και ατυχέστατων σατιρικών σχολίων, όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος από το 1991.

Την «αποκάλυψη» κάνει ο Στέφανος Κασιμάτης σήμερα στην Καθημερινή επικαλούμενος των τέως δήμαρχο της πόλης.. Γράφει χαρακτηριστικά: «Μάλλον δεν θα το ξέρετε, αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος. Οπως μου γράφει ο τέως δήμαρχος της πόλης κ. Μιλτιάδης Ριγάκος, το 1991 ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, ο Σόιμπλε δώρισε στον Δήμο Μακρακώμης ένα πυροσβεστικό όχημα. Τον επόμενο χρόνο, όταν πια ο Σόιμπλε είχε φύγει από το υπουργείο και ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο δήμος εις ανταπόδοση της χειρονομίας του απένειμε το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, τα οποία παρέλαβε εκπρόσωπός του σε τελετή στο δημαρχείο Μακρακώμης. Δεν αποκλείεται ο ίδιος να μην έμαθε ποτέ ότι είναι επίτιμος δημότης Μακρακώμης...»
iefimerida.gr

Λύνουν το μυστήριο της Τζοκόντα!

Κοντά στην ανακάλυψη της πραγματικής ταυτότητας της Τζοκόντα φαίνεται πως βρίσκονται Ιταλοί ερευνητές οι οποίοι άνοιξαν έναν τάφο πολλών αιώνων στη Φλωρεντία αναζητώντας τα λείψανα με τα οποία θα...
μπορούσαν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα της γυναίκας, το χαμόγελο της οποίας απαθανάτισε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι στον πίνακά του «Μόνα Λίζα».

Απειλούν με πόλεμο οι Η.Π.Α που απειλούνται με στάση πληρωμών


 Την ώρα που ο Ομπάμα ετοιμάζεται να δώσει το πράσινο φως για επίθεση στη Συρία αποκαλύπτεται πως οι Η.Π.Α απειλούνται άμεσα με στάση πληρωμών.
Στο μέγιστο επιτρεπτό όριο θα φθάσει τον Οκτώβριο το χρέος των ΗΠΑ και για αυτό ήδη κάποιοι αναφέρουν πως οι Αμερικανοί ''εξωτερικεύουν'' το πρόβλημα τους κάνοντας πόλεμο στη Συρία.
 Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου με επιστολή του προς το Κογκρέσο προειδοποιεί πως στα μέσα Οκτωβρίου στο ''ταμείο'' θα υπάρχουν μόλις 50 δισεκατομμύρια δολάρια, που σημαίνει δηλαδή πως η χώρα του θα βρίσκεται μία ανάσα από τον εφιάλτη της στάσης πληρωμών.
 Διαβάστε τι γράφει στην επιστολή του.
''Στα μέσα Οκτωβρίου οι ΗΠΑ θα έχουν αγγίξει το όριο των νόμιμων δυνατοτήτων τους δανεισμού και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση με την μόνη ρευστότητα που θα διαθέτει, δηλαδή μόνον 50 δισεκατομμύρια δολάρια.Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει το ταχύτερο δυνατό για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ευθύνες απέναντι στο έθνος και για να καταστείλει την απειλή μιας στάσης πληρωμών''.

newsit.gr

Άδοξος αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ, 2-3 από τη Σάλκε

paok
Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΟΚ η συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, καθώς ηττήθηκε 2-3 από την Σάλκε στον επαναληπτικό της Τούμπας. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε δύο φορές, αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα και με παίκτη λιγότερο, οι γερμανοί σημείωσαν δύο τέρματα!
Περισσότερα στο sport.gr

Πληρωμή 4 φόρων μέχρι την Παρασκευή

pliromi-foron
Βαρόμετρο για τους στόχους των εσόδων του δευτέρου εξαμήνου και-κατ’ επέκταση- του στρατηγικού στόχου για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποτελεί η πληρωμή τεσσάρων φόρων, που πρέπει να πληρωθούν έως την Παρασκευή.
Πρόκειται για:
-τη δόση του φόρου εισοδήματος για όσους έλαβαν εκκαθαριστικό έως το τέλος Ιουλίου με μέσο όρο φόρου περίπου 1.000 ευρώ,
-την πρώτη δόση του ΦΑΠ του 2011 με περίπου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο για τους ιδιοκτήτες,
-την πρώτη δόση του ΦΑΠ του 2012  με επίσης περίπου 1.000 ευρώ φόρο κατά μέσο όρο
-τη δόση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων που καταβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών κάνουν λόγο για αυξημένη εισπραξιμότητα του ΦΑΠ του 2010 στο 74%, έναντι 66%, των φόρων ακινήτων των προηγούμενων ετών, γεγονός που επιτρέπει σχετική αισιοδοξία για την είσπραξη και των ΦΑΠ του 2011 και του 2012, που θα χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για να αποτραπεί η διατήρηση του χαρατσιού και το 2014.
Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η αύξηση των καθυστερήσεων στις επιστροφές φόρου, καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν αύξηση των αιτήσεων για επιστροφή που εκκρεμούν για περισσότερες από 120 ημέρες.
Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα, οι αιτήσεις για πληρωμές από τις εφορίες αυξήθηκαν στις 4816 από 4733, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο μέσος χρόνος αναμονής για εξόφληση από τις 434 ημέρες στις 447!
Πάντως, από την αρχή του χρόνου, τα ανεξόφλητα υπόλοιπα των εφοριών μειώθηκαν από 1,44 δισ. ευρώ στα 1,14 δισ. ευρώ, ενώ μειώθηκε και το σύνολο των αιτήσεων για επιστροφή φόρου από τις 6331 στις 6164.
Παράλληλα, περίπου 100.000 φορολογούμενοι καλούνται στις εφορίες για έλεγχο δικαιολογητικών, ενώ συνεχίζονται οι διασταυρώσεις σε περίπου 500.000 φορολογούμενους για την παρακράτηση φόρου που έχουν δηλώσει.
Σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσουν διασταυρώσεις για αδήλωτα ενοίκια ακινήτων αλλά και για δηλώσεις μικρότερης επιφάνειας ακινήτων σε σχέση με την πραγματική, με αποτέλεσμα τον υπολογισμό χαμηλότερων φόρων ακινήτων.

Ο πονοκέφαλος των εσόδων φαίνεται πως δεν σταματά εδώ, καθώς, ενόψει της νέας άφιξης της Τρόικας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι έτοιμες τέσσερις νέες νομοθετικές παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας.
Συγκεκριμένα, σχεδιάζονται τροποποιήσεις και βελτιώσεις στη Φορολογία Εισοδήματος, καθώς και φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις, ο Νέος Φόρος Ακινήτων, το νέο πλαίσιο για τη συλλογή αποδείξεων, που θα περιλαμβάνει την θέσπιση κινήτρων για τη συλλογή αποδείξεων και την αποσύνδεση της συλλογής από το αφορολόγητο αλλά και αυστηρότερες ποινικές κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ysterografa.gr

“Φρένο” στις επιστροφές φόρου από Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων

epistrofi-foron
“Φρένο” στις επιστροφές φόρου βάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μέσω του προληπτικού ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων στις Εφορίες.
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των “Νέων”, με τον τρόπο αυτό οδηγούνται προς επανέλεγχο στην Εφορία δηλώσεις που τα νέα κριτήρια κινδύνου του “Taxisnet” αναδεικνύουν ως “ύποπτες”.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες φορολογούμενοι που εμφανίζονταν να δικαιούνται επιστροφή φόρου, να τροποποιήσουν τη φορολογική δήλωσή τους, και να καταβάλουν τελικά φόρο.
Υπολογίζεται ότι από διπλό έλεγχο θα περάσουν φέτος από διπλό έλεγχο.

Kόντρα στη Βουλή για τον Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών

vouli
Την δυσπιστία της αντιπολίτευσης απέναντι στο ρόλο των ιδιωτικών εταιρειών που θα ασκούν τους διαχειριστικούς ελέγχους στα κληροδοτήματα, συναντά το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Κοινωφελών Περιουσιών και Σχολαζουσών Κληρονομιών που συζητάται στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Απέναντι σε βολές των κομμάτων της αντιπολίτευσης πως η από κοινού αντιμετώπιση των κοινωφελών περιουσιών και των σχολαζουσών κληρονομιών, οδηγεί σε διαδικασίες ταχείας εκποίησής τους, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όξυνε τον τόνο της αντιπαράθεσης, διακρίνοντας “απόλυτη ταύτιση επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής”. Επικαλούμενος δε, εκθέσεις του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και των ίδιων των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, υπερασπίστηκε την αναγκαιότητα ένταξης ιδιωτικών εταιρειών στη διαδικασία διαχειριστικών ελέγχων, σε αντικατάσταση ενός καθεστώτος που λειτουργεί από το 1939. Αντίστοιχα, ο εισηγητής της ΝΔ, Μιχάλης Ταμήλος, υποστήριξε πως το νομοσχέδιο “βάζει τις βάσεις για πραγματική αξιοποίηση των χιλιάδων κληροδοτημάτων υπέρ του Δημοσίου” – η αξία των οποίων, σύμφωνα με τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Χ. Γκόκα, ανέρχεται σε 10 δισ., ενώ των σχολαζουσών κληρονομιών σε 4 δισ. Άλλωστε, “με τη μέχρι στιγμής διαδικασία, η εκκαθάριση και ο έλεγχος από το δημόσιο τομέα θα ολοκληρωθεί σε 300 χρόνια” (Σπ. Λυκούδης – ΔΗΜΑΡ).

Μέρκελ: Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει μπει στο ευρώ

merkelΤην άποψη πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει εισέλθει εξ αρχής στο ευρώ εξέφρασε η Ανγκελα σε προεκλογική της ομιλία την Τρίτη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στον προκάτοχό της στην Καγκελαρία, Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Όπως μεταδίδει το Βloomberg η Γερμανίδα Καγκελάριος έστρεψε τα βέλη της προς τον πρώην καγκελάριο, Σοσιαλδημοκράτη, λέγοντας ότι εκείνος είναι ο υπεύθυνος για αυτή τη λανθασμένη απόφαση και για το χάος που επικρατεί τώρα στην ευρωζώνη.
Όπως είπε συγκεκριμένα η Μέρκελ «η είσοδος της Ελλάδας στο ευρώ αποτέλεσε την αρχή των προβλημάτων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή».

ysterografa.gr

Χριστοφιλοπούλου: Οι δήμοι βασική δεξαμενή για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου

Στην παραδοχή ότι οι δήμοι (και τα πανεπιστήμια) θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για το κύμα των 12.5000 της διαθεσιμότητας του Δεκεμβρίου, προχώρησε η Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπουλου.
Μιλώντας στον Aθήνα 9.84 η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «το τρίτο κύμα κινητικότητας πρέπει να είναι ενδοαυτοδιοικητικό». Καθώς, όπως είπε, ναι μεν υπήρξαν οριζόντιες περικοπές στην Αυτοδιοίκηση τον Ιούλιο «μένει όμως να προχωρήσουν οι δήμοι σε αξιολόγηση των δομών του. Και όπως μας λέει και η ΚΕΔΕ υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι σε πολλούς  δήμους υπάρχει πλεονάζον προσωπικό (όπως για παράδειγμα μηχανικοί ή ΔΕ) ενώ σε άλλους και μάλιστα όμορους, υπάρχουν αντίστοιχα κενά», πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.  Σημείωσε,δε, ότι «μπορούν επίσης να μεταφερθούν υπάλληλοι (όπως πχ. βρεφονηπιοκόμοι) από δήμους που έχουν φθίνοντα πληθυσμό σε άλλους με αύξοντα πληθυσμό».
Θα ζητήσουμε παράταση
Επιπλέον η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει παράταση για τη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου. «Η κυβέρνηση ζητά παράταση για το στόχο του Δεκεμβρίου. Δεν είναι αρκετό το διάστημα για την αξιολόγηση στους δήμους και τα πανεπιστήμια», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Θα πούμε στους εκπροσώπους των δανειστών μας ότι δεν μπορούμε να πάμε γρήγορα αν θέλουμε να πάμε ποιοτικά».
Μάλιστα, η κ. Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι «διαπραγματευτικά το αδύναμο σημείο του Ιουνίου θα έχει καλυφθεί», καθώς η χώρα μας θα είναι έτοιμη σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει προχωρήσει στην αξιολόγηση δομών που αντιστοιχούν σε 400.000 υπαλλήλους του Δημοσίου.
Παράλληλα η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έθεσε και το δεύτερο στόχο της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου με την τρόικα εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα πετύχουμε και το στόχο να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις».
Τέλος, η κ. Χριστοφιλοπουλου δεν απέκλεισε «ξαφνικό θάνατο» για επιχειρήσεις ιδιωτικού δικαίου.

aftodioikisi.gr

Δήμοι: Κινητικότητα μέσω μετατάξεων ζητά η ΚΕΔΕ αλλά…

Θεσμοθέτηση των εθελούσιων ενδοδημοτικών και διαδημοτικών μετατάξεων των δημοτικών υπαλλήλων, με ταυτόχρονη απλούστευση των σχετικών διαδικασίων, ένα σχέδιο που, όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, είχε προετοιμάσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ζητά η ΚΕΔΕ προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των δήμων.
Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. της ΚΕΔΕ, με αυτό τον τρόπο «απαντά στις κυβερνητικές πιέσεις για ανεύρεση στην τοπική αυτοδιοίκηση επιπλέον εργαζομένων που θα μπουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.»
Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαιτείται πάνω από ένας χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί μια μετάταξη! Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία νομοθετική ρύθμιση με βάση την οποία ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο.
Απίθανο να το δεχθεί η τρόικα
Ωστόσο, όπως απαοδείχθηκε και στην περίπτωση των καθηγητών που μετατάσσονται από την β’  βάθμια στην α΄βάθμια εκπαίδευση είναι απίθανο οι εκπρόσωποι της τρόικας να προσμετρήσουν τόσο, κυρίως, τις ενδοδημοτικές όσο και τις διαδημοτικές μετατάξεις στη διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι, σε μία τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση θα έχει κάνει μια τρύπα στο νερό.
Μετά την  ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρία για τα κριτήρια Μητσοτάκη και από την ΚΕΔΕ
Επίσης το δ.σ. της ΚΕΔΕ, μετά την ΠΟΕ-ΟΤΑ,  εκφράζει με τη σειρά του την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση υπαλλήλων στα πλαίσια της κινητικότητας -διαθεσιμότητας.
Όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν υπάλληλοι με υψηλά προσόντα που προσλήφθηκαν με αδιάβλητες διαδικασίες πριν από το 1994, όταν και θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ, και έχουν μπει σε διαθεσιμότητα. Οι υπάλληλοι αυτοί με βάση την προβλεπόμενη μοριοδότηση υπολείπονται κατά πολύ υπάλληλων που προσλήφθηκαν μετά το 1994. Η πρόταση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ είναι οι υπάλληλοι αυτοί, εξαιρετικά χρήσιμοι για τη λειτουργία των δήμων, να πριμοδοτηθούν σύμφωνα με την αρχή της ισότητας με επιπλέον 25 μόρια.

Κατάληψη αντιεξουσιαστών σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας

superb
Κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «Super B» πραγματοποίησε λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 9.00 το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών, διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου, έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας.
Οι αντιεξουσιαστές ανήρτησαν πανό στην είσοδο του σταθμού, ενώ μόλις ξεκίνησε το δελτίο ειδήσεων, πρόβαλαν βίντεο με τα αιτήματά τους και τις αντιδράσεις τους για την εκκένωση του πρώην παραρτήματος.
Κατά τη διάρκεια της κατάληψης δεν σημειώθηκαν επεισόδια, ούτε υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας.

Τουλάχιστον 51 νεκροί από βομβιστική επίθεση στο Ιράκ

Iraq-bombings
Για τουλάχιστον 51 νεκρούς, και δεκάδες τραυματίες κάνουν λόγο οι πρώτες πληροφορίες από το Ιράκ, μετά τη σειρά βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν το πρωί στη Βαγδάτη, σε συνοικίες Σιιτών Μουσουλμάνων.
Οι επιθέσεις εκδηλώθηκαν με αυτοκίνητα που ήταν παγιδευμένα με εκρηκτικά, καθώς και με βομβιστές αυτοκτονίες, έξω από χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, αγορές και εστιατόρια, σε έξι γειτονιές της Βαγδάτης.
Τους τελευταίους μήνες, στο Ιράκ έχουν πεθάνει περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο περιθώριο τέτοιων επιθέσεων.

ysterografa.gr

Σε νέο ιστορικό υψηλό η ανεργία στη Γαλλία

anergia
Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε η ανεργία στην ηπειρωτική Γαλλία τον Ιούλιο, καθώς ο αριθμός όσων ζητούν εργασία αυξήθηκε κατά 2.300 κι έφθασε τα 3.285.700, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας.
Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τα στοιχεία αυτά, που αντιστοιχούν σε άνοδο του ποσοστού της ανεργίας κατά 0,2% σε σχέση με τον Ιούνιο και 10% στη διάρκεια ενός έτους, ως «μέτρια», κυρίως χάρη στην υπογραφή συμβάσεων για 50.000 επιδοτούμενες από το κράτος θέσεις εργασίας, στα πλαίσια ενός κυβερνητικού προγράμματος για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
Η ανεργία στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ακολουθεί αυξητική πορεία επί 27 συνεχόμενους μήνες, παρότι ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει δεσμευθεί να μειώσει την ανοδική της τάση ως τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Η κυβέρνηση του Ολάντ πήρε μία βαθιά ανάσα ανακούφισης τους τελευταίους μήνες, χάρη στις δαπάνες για την ενέργεια εξαιτίας των ακραία χαμηλών θερμοκρασιών φέτος, αλλά κι λόγω της αναπλήρωσης των αποθεμάτων των επιχειρήσεων, που βοήθησαν τη Γαλλία να βγει από το τέλμα της ύφεσης με μία οριακή ανάπτυξη 0,5%—που μολαταύτα είναι η μεγαλύτερη αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ολάντ.
Μολαταύτα, οι οικονομικοί αναλυτές εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους όσον αφορά τις πιθανότητες να καταγραφεί μία ταχεία ανάκαμψη, καθώς τα κέρδη των επιχειρήσεων βρίσκονται στο πιο χαμηλό σημείο τους στις τελευταίες δύο δεκαετίες.

υστερογραφα.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος κατηγορεί τον Άσαντ για τα χημικά

Arab-League-Syria
Μετά από πολύωρη συνεδρίαση, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των συμπερασμάτων του για το θέμα της Συρίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στον Μπασάρ αλ Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων.
Η παραπάνω ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου αποτελεί πιθανότατα και τη χαριστική βολή κατά του Μπαράρ αλ Άσαντ, καθώς προσφέρει στη Δύση το ηθικό έρεισμα για να εξαπολύσει επίθεση κατά της Δαμασκού.
Μια επίθεση που, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ θα πρέπει να αναμένεται το νωρίτερο αύριο Πέμπτη.

ΔΕΡΒΕΝΙ -ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" - "ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ".


Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ 4 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ :
"ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΚΟΥΚΛΕΣ" - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ TENNESSEE WILLIAMS,
"Ο ΜΠΟΥΦΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΟΥ" ,
"ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ -ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ,
"SALOME by Oscar Wilde".

ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
"ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ".


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ

ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΛΗ:
ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΒΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΟΥΛΗΣ, ΕΦΗ ΚΑΪΤΣΑ, ΤΕΡΕΖΑ ΛΟΥΙΖΟΥ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ ΚΑΡΙΩΡΗ, ΝΑΝΣΥ ΤΣΑΝΤΗΛΑ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΟΥΦΑ, ΗΛΙΑΣ ΒΥΖΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΙΟΖΙΩΚΟΣ,
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΛΑΜΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΖΙΟΖΩΚΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΔΟΥΛΗ, ΕΦΗ ΠΟΥΡΓΙΑΖΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΨΑΡΡΟΥ, ΘΑΝΟΣ ΒΥΖΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥ, ROBERTO BRAUSI, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΗ ΕΥΦΡΑΙΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΤΟΥΦΑ, ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΡΒΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ, IRENE HERBERA, ΑΛΕΚΑ ΣΙΟΚΟΡΕΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΑΡΡΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΔΑΛΑΒΗΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΪΤΣΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΙΖΟΣ,ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΡΑΜΠΑΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Κοτζάμ Γερμανία μόνο με την Ελλάδα ασχολείται;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρακολουθώντας τον τελευταίο καιρό την προεκλογική συζήτηση στη Γερμανία, εύλογα διερωτάται κανείς αν η αυτή η ευρωπαϊκή (και παγκόσμια) υπερδύναμη δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει από το να ασχολείται με την Ελλάδα, το χρέος της, το αν αυτό πρέπει να (ξανα)κουρευτεί ή όχι, αν θα υπάρξει τρίτο πακέτο στήριξης ή όχι και για τι ποσό μιλούμε, και τα λοιπά και τα λοιπά.

Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Β. Σόιμπλε μιλά και ξαναμιλά για τρίτο πακέτο οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το επερχόμενο χρηματοδοτικό κενό.

Ο συνάδελφός του υπουργός των Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, διαφωνεί μαζί του και δηλώνει πως η συζήτηση είναι πρόωρη και… ανασταλτική των μεταρρυθμίσεων και καλεί τους Γερμανούς πολιτικούς να μην μειώσουν την πίεση για την εφαρμογή τους.

Μας κοροϊδεύουν πολύ άγρια - Μας σπρώχνουν στον Καιάδα και αυτοί με τους συνεργάτες τους ζουν πλουσιοπάροχα



Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Press-Time για τους μισθούς των Ελλήνων βουλευτών και των «παρατρεχάμενων» τους
Στις υπόλοιπες χώρες  της κρίσης τα όποια προνόμια - τα περισσότερα-  και επιδόματα των εκάστοτε βουλευτών έχουν κοπεί. Στην Ελλάδα όμως… όχι!
Όσες φορές έχει ακουστεί και συζητηθεί το θέμα της μείωσης μισθών και επιδομάτων των 300 της Βουλής εκείνοι «σφυρίζουν» αδιάφορα ενώ πολλοί δε βγαίνουν και εκτός εαυτού. Η κοινωνία… βράζει, η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται, αλλά οι βουλευτές δείχνουν να είναι στον κόσμο τους. Αφού, ο μισθός τους όχι μόνο δεν έχει μειωθεί - παρά τις περικοπές κάθε είδους εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών και παρά την οικονομική ύφεση που μαστίζει τη χώρα- αλλά αντιθέτως είναι από τους πιο… καλοπληρωμένους πολιτικούς ανάμεσα σε πολλές χώρες, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι πληρώνονται το ίδιο καλά, ή και καλύτερα  ακόμα από τους Γερμανούς συναδέλφους τους. Για να είναι και πιο ορθή ωστόσο η σύγκριση, ας την κάνουμε τουλάχιστον με τις Ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται και εκείνες από την οικονομική κρίση. Έτσι λοιπόν, έχουμε τις βασικές βουλευτικές αποδοχές των βουλευτών της Πορτογαλίας να κινούνται στα 3.700 ευρώ, της Ισπανίας 2.814 ευρώ και της Κύπρου στα 3.580 ευρώ. Στην Ελλάδα όμως παρά το ότι ίσως έχει και μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα από τις παραπάνω χώρες οι βασικές αποδοχές των βουλευτών φθάνουν στις  5.750 ευρώ. Περισσότερα και από τους βουλευτές της Αυστρίας (4.080 ευρώ) που δεν είναι «λαβωμένη» από την κρίση. Κι αυτά; Χωρίς τα… εξτραδάκια;
 Διαβάστε το θέμα εδώ 

pinakio.blogspot.gr

Χρυσή Αυγή : Όχι στην ΝΑΤΟική επίθεση στην Συρία - Καμία διευκόλυνση στους αμερικανοσιωνιστές


Οι αμερικανοσιωνιστές, που στηρίζουν τους εγκληματίες της Αλ Κάιντα στην Συρία, στοχεύουν να πλήξουν την κυβέρνηση Άσαντ με το ψευδές πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων. Η σχεδιαζόμενη ΝΑΤΟική επίθεση θα αναφλέξει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Αν διαταραχθούν οι ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή, ο κόσμος οδηγείται σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς. Ακόμη και στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου.
Η Ελλάς πρέπει να μείνει έξω από κάθε πολεμικό σχεδιασμό της Δύσης. Καμία διευκόλυνση στους αμερικανοσιωνιστές. Καμία αεροπορική βάση να μη διατεθεί στους εγκληματίες που ετοιμάζονται να χτυπήσουν την Συρία.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου