Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Φωτ.1.jpgΣτη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, στις 26-8-2013, για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για την Αναθεώρηση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, o Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου κατά τη γενικότερη εισήγηση του, διατύπωσε και προτάσεις επί ειδικών θεμάτων που πρέπει να γίνουν στοιχεία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ).
Μερικές από αυτές είναι:

Φιλική επικράτηση του Αστέρα Δερβενίου στο Ξυλόκαστρο

Image Hosted by ImageShack.us
Ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 1- 2 του Ηρακλή Ξυλοκάστρου στο τρίτο φιλικό του αγώνα, στο Ξυλόκαστρο. Στο σκορ προηγείθηκε ο Ηρακλής στο 25' με κοντινή προβολή του Τακουμάκη.
Στο 57' ισοφάρισε γιά  τον Αστέρα ο Μακρυγιάννης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι , ενώ το νικητήριο τέρμα για την οάδα του Δερβενίου πέτυχε στο 68' ο Αντωνόπουλος με σουτ από πολύ πλάγια θέση .  Ο επόμενος προγραμματισμένος φιλικός αγώνας για τον Αστέρα είναι τη Παρασκευή 30/8 στις 6:30 μ.μ. με τον Ολυμπιακό Άσσου στο γήπεδο Δερβενίου "Κώστας Βυζάς".

Αγωνία τέλος. Η ανακοίνωση των βάσεων

anakoinosi-vaseon
Ανακοινώθηκαν το πρωί οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, δηλαδή μια ημέρα νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματίσει αρχικά το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν και επιβεβαιώθηκαν, σημειώθηκε  μεγάλη πτώση των βάσεων που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε κατά πολύ ακόμη και τα 1.000 μόρια.
Η μεγαλύτερη «βουτιά» σημειώνεται στις σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες αντίστοιχα) ενώ πτώση καταγράφεται και στο 3ο επιστημονικό πεδίο (επιστήμες υγείας).
Πτώση, αλλά σαφώς μικρότερη, καταγράφεται και στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου (θεωρητικές επιστήμες).
Μπορείτε να διαβάσετε τα αποτελέσματα στο site του υπουργείου Παιδείας.
 Δείτε εδώ τα αποτελέσματα ανά υποψήφιο

5ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»

Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας   | Παρασκευή 30 & Σάββατο 31 Αυγούστου Ώρα 18.00
5ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας». Ελεύθερο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα από φίλους του, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (www.ziriafestival.gr).         
Είσοδος Ελεύθερη

Σε ύφεση η φωτιά στην Λιβαδειά - Κάηκαν σπίτια και ζώα - Απομάκρυναν τους κατοίκους 4 χωριών!


 Δραματική η κατάσταση στη Βοιωτία, λόγω της φωτιάς που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι. Από τις 09.00 η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και οι προσπάθειες για να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο συνεχίζονται. Στο μέτωπο επιχειρούν 105 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 51 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη.

Εισήγηση-βόμβα στα χέρια Σαμαρά

Megaro-Maximou
Μια εισήγηση-βόμβα για δημόσια, “επιθετική” καταγγελία της τρόικας φέρεται να σεργιανίζει στο Μέγαρο Μαξίμου, με τελικό αποδέκτη τον Αντώνη Σαμαρά, ως στρατηγική απεγκλωβισμού της κυβέρνησης από ενδεχόμενη απαίτηση της τρόικας για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, που πολιτικά “δεν βγαίνουν”.
Σύμφωνα με τη στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, η σχετική εισήγηση προκύπτει από τον προβληματισμό ως προς το πως θα πρέπει να “απαντήσει” η κυβέρνηση σε μια ενδεχόμενη απρόσμενη πίεση από την πλευρά της τρόικας, για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, που τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα της κυβερνητικής στρατηγικής.
Ο σχετικός προβληματισμός φυσικά αφορά… υποθετικό σενάριο, καθώς με τα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση προσδοκά να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα στα τέλη του τρέχοντος έτους, που σε συνδυασμό με σταθερό ρυθμό ανάπτυξης στις αρχές του 2014, θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για απευθείας δανεισμό. Επομένως, δεν θα έχει ανάγκη τα Μνημόνια…

ysetrografa.gr

Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίρια στα Ιωάννινα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη, από το πρωί, σε υπό κατάληψη δημόσια κτίρια στα Ιωάννινα όπου ζουν μετανάστες, καθώς και στην «Κατάληψη Αντιβίωση» των αντιεξουσιαστών.
Μέσα στην «Αντιβίωση», οι αστυνομικοί βρήκαν έντυπο υλικό, κοντάρια ,πυροσβεστήρες και αντιασφυξιογόνες μάσκες, ενώ μία μεγάλη ομάδα αντιεξουσιαστών με συνθήματα αποδοκιμάζει την αστυνομική επέμβαση.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 8 αλλοδαποί. Τα υπό κατάληψη κτίρια βρίσκονται στην οδό Γ. Παπανδρέου, διπλά στο ΕΚΑΒ, τον Ερυθρό Σταυρό και χώρους Συλλόγων.

Μυστήριο παραμένει ο θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη – Πνευμονικό οίδημα η προσωρινή αιτία σύμφωνα με τον ιατροδικαστή


Ήταν αυτοκτονία ή όχι ο αιφνίδιος θάνατος του Μιχάλη Ασλάνη, που βύθισε στο πένθος το χώρο της μόδας και σόκαρε όλη την Ελλάδα. Η νεκροτομή που έγινε το πρωί της Πέμπτης, δεν έδωσε απαντήσεις για το αν ο γνωστός σχεδιαστής αυτοκτόνησε ή πέθανε από παθολογικά αίτια.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Χαλκίδα

Χρυσή Αυγή - Όχι στην υφαρπαγή της κρατικής περιουσίας από τους τοκογλύφους


Κάθε καλός τοκογλύφος πρώτα σε καταστρέφει οικονομικά και έπειτα σου αρπάζει την περιουσία. Η τρόικα ολοκληρώνει το σχέδιό της για την Ελλάδα με την υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου και των ακινήτων του Δημοσίου, μέσω κερδοσκοπικής εταιρίας του Λουξεμβούργου. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί άμεση καταγγελία του μνημονίου και άρνηση πληρωμής του παράνομου, τοκογλυφικού χρέους. Η κρατική μας περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Βαξεβάνης κατά Σταύρου Θεοδωράκη για... τη Μπελούτσι

Kostas-Vaxevanis
Ένα κείμενο που γράφτηκε χθες στο site protagon του Σταύρου Θεοδωράκη, με τίτλο “Ο Κώστας Βαξεβάνης αιτία που χώρισε η Μόνικα Μπελούτσι”, στάθηκε αφορμή για να αντεπιτεθεί ο εκδότης του “Hot Doc”, με κείμενο το οποίο υπογράφει στο δικό του site, koutipandoras.gr.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Κώστας Βαξεβάνης:

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τους Έλληνες που βρίσκονται στη Συρία

ypeks
Aπό το υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνεται ότι Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη Συρία μπορούν, σε περίπτωση ανάγκης, να επικοινωνούν με τα ακόλουθα τηλέφωνα και e-mail:
α) Κρυπτογραφική Υπηρεσία: 0030 210 368 1730 , 0030 210 368 1212
β) Μονάδα διαχείρισης κρίσεων: Τηλ: 0030 210 368 1351, 0030 210 368 1444,
Κινητό: 6948 526418, e-mail: mdk@mfa.gr
γ) Πρεσβεία της Ελλάδας στη Βηρυτό: (00961) 4521700, 4418772, 4524378,
4418774, e-mail: gremb.bei@mfa.gr

Ο Άσαντ μετακινεί δυνάμεις από το αεροδρόμιο της Δαμασκού

syrian-activists
Σε πυρετώδεις προετοιμασίες ενόψει του στρατιωτικού χτυπήματος που αναμένει από την πλευρά της Δύσης, προχωρεί ο Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενα αυτόπτες μάρτυρες, από το πρωί παρατηρείται μετακίνηση στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος από το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού, στην κοντινή πόλη Χουράν αλ-Αγουαμίν.
Στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού της Συρίας, φαίνεται λοιπόν ότι το καθεστώς Άσαντ σπεύδει να τις προφυλάξει, αναπτύσσοντάς τις αλλού, προκειμένου να αποφύγουν θανατηφόρα χτυπήματα από αεροπορικούς βομβαρδισμούς ή επιθέσεις με πυραύλους.

Στο μεταξύ  ο Πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί επεσήμανε την ανάγκη να αποτραπεί η διαγραφόμενη επίθεση της Δύσης κατά της Συρίας, καθώς εκτιμά ότι είναι δυνατόν να διαμορφώσει ανεξέλεγκτη κατάσταση στην περιοχή.
Την παραπάνω είδηση μεταδίδει η ιρανική τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές διαπιστώσεις έγιναν από τον Χασάν Ροχανί στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος του Μπασάρ αλ Άσαντ στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, καθώς μαζί με τη Χεζμπολάχ του σεϊχη Χασάν Νασράλα έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα βρεθούν ως το τέλος στο πλευρό του ηγέτη της Συρίας.

Πρόταση ανατροπής από Παπαμιμίκο για τον δήμο Αθηναίων

Antonis-Samaras-Dimitris-Avramopoulos-Andreas-Papamimikos
Μια πρόταση ανατροπής για τον δήμο Αθηναίων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014 φαίνεται να έχει καταθέσει στον Αντώνη Σαμαρά ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, προκειμένου η κυβερνητική παράταξη να προτάξει μια αξιόμαχη επιλογή για την πρωτεύουσα, απέναντι στον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής.
Όπως αποκαλύπτει η “Ελευθεροτυπία”, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει κάνει στον Πρωθυπουργό μια διαφορετική εισήγηση, προτείνοντας μια υπερκομματική υποψηφιότητα και μια καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα.
“Δεν θα κάνουμε το χατίρι στη Χρυσή Αυγή να πέσουμε στην παγίδα της. Η υποψηφιότητα για τον δήμο της Αθήνας πρέπει να απαντά στα προβλήματα της πόλης”, αναφέρει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σε συνομιλητές του, όπως τονίζει με έμφαση η “Ελευθεροτυπία”.

Ομπάμα: Δεν έχω πάρει οριστική απόφαση για τη Συρία

obama
Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, ο Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε πως ακόμη δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση.
«Δεν έχω πάρει ακόμα απόφαση για τον τρόπο που οι ΗΠΑ θα αντιδράσουν» στη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε συνέντευξή του  στο PBS, αλλά υποστήριξε πως κατά τη γνώμη του μία περιορισμένη στρατιωτική επέμβαση θα έστελνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.
Πάντως, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση της Συρίας προχώρησε στην επίθεση με χημικά όπλα κατά πολιτών στη Δαμασκό.
Στη συνέχεια επεσήμανε πως δεν πιστεύει πως οι αντάρτες χρησιμοποίησαν στις επιθέσεις τους χημικά όπλα.
Κλείνοντας, σημείωσε πως «ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει πιθανή στρατιωτική απάντηση», αλλά υπογράμμισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται διεθνής υποστήριξη.

Video

 

ysterografa.gr

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία στη Συρία!

Barack-Obama-Vladimir-Putin
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, η Ρωσία αποφάσισε να στείλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο των προετοιμασιών της Δύσης για στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα στέλνει προς βοήθεια του Μπασάρ αλ Άσαντ καταδρομικά πλοία, καθώς και δυνάμεις κατάλληλα εξοπλισμένες για να αποκρούσεις επιθέσεις από υποβρύχια.
Η κλιμάκωση της κρίσης πλέον γίνεται επικίνδυνη, καθώς οι ΗΠΑ επιμένουν να επεξεργάζονται παρασκηνιακά την προετοιμασία επίθεσης, χωρίς ωστόσο να έχουν εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει απτά στοιχεία στα χέρια της για τη χρήση χημικών όπλων από την πλευρά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΕΠΟ: Υποψηφιότητα για τον τελικό του Europa League

europaepo
Προσπάθεια για να διοργανώσει τον τελικό του Europa League το 2019 ή το 2020 θα κάνει η ΕΠΟ.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Περίπου 3.500 αστυνομικοί στη ΔΕΘ

deth
Περίπου 3.500 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν φέτος ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης. Ο αριθμός αυτός κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αλλά είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τα προπέρσινα μεγέθη, όταν σε μία πρωτοφανή οργάνωση αστυνομικών μέτρων επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί.
Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι περιπολίες δικυκλιστών που, ελλείψει της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια σύσκεψης που διοργανώθηκε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στην οποία έλαβαν μέρος αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι του ΥΜΑ-Θ, της HELEXPO, των δύο πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ και ΠΑ.ΜΑΚ.) κι άλλων φορέων της πόλης. Ο τελικός σχεδιασμός των μέτρων θα ‘κλειδώσει’ την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα γίνει νέα σύσκεψη στην οποία αναμένεται να πάρει μέρος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

ysterografa.gr

Τέλος στις διπλές συντάξεις των αιρετών – Ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία

Εν μέσω αντιδράσεων από βουλευτές ψηφίστηκε σήμερα από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία με την οποία καταργείται η διπλή σύνταξη των αιρετών. «Με την τροπολογία καταργείται διάταξη που ίσχυε, με την οποία είχε δοθεί η δυνατότητα σε αιρετούς, βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, κατά τη διάρκεια της θητείας τους να συνεχίζουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, που ήταν ενταγμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίζουν χρόνια στη θητεία τους οποτεδήποτε στους συγκεκριμένους κλάδους», εξήγησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Οι καθηγητές που μετατάσσονται σε δημοτικά, διοικητικές θέσεις

Τη λίστα με τους καθηγητές που μετατάσσονται από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και από την Δευτεροβάθμια σε Διοικητικές θέσεις της Εκπαίδευσης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου:
• Για 6.041 πλεονάζουσες θέσεις, προκηρύχτηκαν 4.600 κενές θέσεις προς πλήρωση.
• Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργείου ξεπέρασαν τις 5.750.
• Οι θέσεις που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί με την υποβολή των αιτήσεων προτίμησής τους έφτασαν τις 3.495, όσες και τελικά είναι οι μετακινήσεις της ανακατανομής των εκπαιδευτικών.
• Από αυτές οι 2.495 θα καλύψουν εκπαιδευτικές θέσεις εντός της Περιφερειακής Διεύθυνσης και στην πόλη που ήδη βρίσκονται.
Οι ειδικότητες που μετατάσσονται είναι Γυμναστές, Καθηγητές Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών, ειδικότητες που διδάσκουν τα αντικείμενα που προβλέπονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.
Για το κατάλογο των ονομάτων κάντε κλικ ΕΔΩ

Διαπραγμάτευση με την τρόικα για την απόλυση 6.000 συμβασιούχων

Σε διαπραγμάτευση με την τρόικα ώστε οι περίπου 6.000 συμβασιούχοι που εργάζονται σε δημόσιο ή ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές εφόσον απομακρυνθούν με δικαστικές αποφάσεις από το Δημόσιο να υπολογιστούν ως απολύσεις θα προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σχετική συζήτηση είχε ανοίξει από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου ωστόσο λόγω αδύναμης διαπραγματευτικής θέσης αλλά και άλλων προτεραιοτήτων (να δοθεί παράταση για τους 12.500 «διαθέσιμους» του Ιουνίου έως το Σεπτέμβριο, να βρεθούν άμεσα οι πρώτοι από αυτούς κλπ) δεν είχε προχωρήσει.
Ωστόσο, καθώς η κυβέρνηση «καίγεται» ενόψει των 2.000 απολύσεων του Δεκεμβρίου και, κυρίως, των 11.000 του 2014, είναι αποφασισμένη να το θέσει στις διαπραγματεύσεις του Σεπτεμβρίου που, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στην aftodioikisi.gr, «η διαπραγματευτική μας θέση θα είναι πολύ ισχυρή, καθώς θα είμαστε έτοιμοι με όλα τα προαπαιτούμενα για το Δημόσιο».
Περισσότεροι από 5.000 συμβασιούχοι βλέπουν την έξοδο
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το άρθρο 106 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τον Ιούλιο από τη Βουλή θα πρέπει έως την 1η Νοεμβρίου 2013 να έχουν εκδικαστεί όλες οι αγωγές των συμβασιούχων που εργάζονται σε δημόσιο ή ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές, ενώ έως της 31 Δεκεμβρίου του έτους πρέπει να έχον εκδοθεί οι σχετικές αποφάσεις. Όπως ορίζει το εν λόγω άρθρο 106 αν μέχρι τότε δεν έχει γίνει η εκδίκαση «αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο που έχει διαταχθεί».
Παράλληλα από εδώ και στο εξής οι προθεσμίες για την εκδίκαση της ασφαλιστικών μέτρων και της κύριας αγωγής γίνονται ασφυκτικές.
Στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των περίπου 6.000 συμβασιούχων που μπορεί να φτάσει και το 85% (πάνω από 5.000) θα δουν, τελικώς, την έξοδο από το Δημόσιο.
Και, όπως εύκολα, αντιλαμβάνεται κανείς αν οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι υπολογιστούν ως απολύσεις, τότε τα χέρια της κυβέρνησης και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα λυθούν αναφορικά με το δύσκολο έργο της απομάκρυνσης από το Δημόσιο έως το τέλος του 2014 ακόμη (εκτός των 2.000 της ΕΡΤ) 13.000 υπαλλήλων, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο τον «ξαφνικό θάνατο» οργανισμών που θα προκαλέσει μεγάλες πολιτικές αναταράξεις.

Γιατί η Συρία ενδιαφέρει την Ελλάδα

Σε αναβρασμό η Ελλάδα για την επίθεση στη Συρία - Κυβέρνηση & αντιπολίτευσηΕνδιαφέρουν εξαιρετικά την Ελλάδα οι εξελίξεις στη Συρία. Σήμερα σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας δήλωσε: «Ελπίζω, αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, να μετρήσουν προσεκτικά το θέμα της επέμβασης στη Συρία». Χθες στην ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι παράγοντας περιφερειακής σταθερότητας». Ο κ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική συνομιλία με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κ. Άστον. Ακολούθησαν δηλώσεις. Κίνδυνο κλιμάκωσης και επέκτασης της σύγκρουσης και εκτός της Συρίας βλέπει η ΔΗΜΑΡ. Την κάθετη αντίθεσή του στην εμπλοκή της Ελλάδας σε ενδεχόμενο χτύπημα στη Συρία επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εξηγεί γιατί η κατάσταση στη Συρία είναι «ωρολογιακή βόμβα»...

Φιλική τριάρα του Πανεμεατικού στους Αγίους Θεοδώρους

Ανεβασμένη η Νεμέα, 0-3 στους Αγίους ΘεοδώρουςO Παννεμεατικός επικράτησε σε φιλική αναμέτρηση, 0-3 στους Αγίους Θεοδώρους, επί της τοπικής ομάδας με τέρματα που σημείωσαν ένα ο Παππάς και δύο ο Παπουτσής. Οι "Άγιοι"είχαν την ευκαιρία να μειώσουν, όταν  ο Οικονόμου αστόχησε σε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι  - άουτ.

ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Α. Ο. Λεχαίου - Προοδευτική Περιγιαλίου 4 - 1
Ηρακλής Λεχαίου - Ολυμπιακός Λουτρακίου 0 - 2
Θύελλα Πετρίου - Πέλοπας 3 - 0

Η Μεσόγειος φλέγεται

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)

Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ  -  Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki) h.jpg  Η αναζωπύρωση της κρίσης στον Αραβικό κόσμο φαίνεται πως οδηγεί τα διεθνή πράγματα σε σκοτεινές ατραπούς, αφού τα αποτρόπαια γεγονότα τόσο στην Αίγυπτο, αλλά και στην Συρία κυρίως δείχνουν γενικευμένη ανάφλεξη που δεν θα σταματήσει σε τοπικές διαμάχες, αλλά θα παρασύρει στη δίνη της υπερδυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Πριν λίγους μήνες είχε καταπλεύσει ο Ρωσικός στόλος στη Μεσόγειο κοντά στην επίμαχη ζώνη ενώ τώρα το ίδιο ετοιμάζεται να κάνει ο Αμερικανικός, ο δε Λευκός Οίκος δεν αποκλείει την πιθανότητα στρατιωτικής λύσης. 

Περιφέρεια Πελοποννήσου: «Ατυχείς αναφορές του συντάκτη της ανακοίνωσης της ΔΗΜΑΡ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο»

Κατάπληξη προκαλεί ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου για το θέμα των απορριμμάτων.
Ο συντάκτης της ανακοίνωσης (που φαίνεται να αγνοεί την ενδελεχή ενημέρωση που έγινε ειδικά για το θέμα των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη) εγκαλεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου βάσει –υποτιθέμενων- αιτιάσεων Δημάρχου για μη πληροφόρηση.