Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ομπάμα: Ζητάω την έγκριση του Κογκρέσου για επίθεση στη Συρία

U.S. President Barack Obama gestures as he speaks at a vigil held at Newtown High School for families of victims of the Sandy Hook Elementary School shooting in Newtown, Connecticut
Σε νέο του διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σίγουρος πως οι ΗΠΑ πρέπει να χτυπήσουν τη Συρία, ώστε να μη μείνει ατιμώρητη η κυβέρνηση Άσαντ, αλλά υπογράμμισε πως πριν δώσει την εντολή για επίθεση θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου.
Ο Ομπάμα δήλωσε πεπεισμένος πως ο τα καθεστώς Άσαντ ευθύνεται για τις επιθέσεις με χημικά και σχολίασε πως αυτή η πράξη δεν μπορεί να μείνει χωρίς τιμωρία, καθώς θα μπορούσε να “νομιμοποιήσει” τη χρήση τοξικών όπλων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες για επίθεση ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε πως δεν πρέπει να πάρει μόνος του την τελική απόφαση. Όπως είπε, καταλαβαίνει τις αντιδράσεις αρκετών πολιτών σε ενδεχόμενη επέμβαση και έτσι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου, το οποίο εκπροσωπεί τον αμερικανικό λαό.

Ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας υπέστη καρδιακή προσβολή στη φυλακή

badie
Ο ανώτατος καθοδηγητής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Μοχάμεντ Μπαντιέ, υπέστη σύμφωνα με πληροφορίες καρδιακή προσβολή στη φυλακή, όπου βρίσκεται μετά τη σύλληψή του από τον αιγυπτιακό στρατό.
Τα ΜΜΕ στην Αίγυπτο μεταδίδουν την είδηση, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρη η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του.
Πηγές αναφέρουν ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και ότι η καρδιακή προσβολή την οποία υπέστη οφειλόταν στην «κακή ψυχολογική κατάσταση την οποία διέρχεται».
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Αιγύπτου δήλωσε προ ολίγου ότι η κατάσταση της υγείας του Μοχάμεντ Μπαντίε είναι καλή.

Βενιζέλος: Σημασία έχει να πάρει μπρος η πραγματική οικονομία

ven
«Ποια χώρα, ποια πολιτική δύναμη και ποιός πολιτισμένος άνθρωπος αρνείται να καταδικάσει τη χρήση χημικών όπλων, ανεξαρτήτως του ποιός είναι ο δράστης;», διερωτάται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει πως είναι στη διάθεση των κομμάτων για πλήρη ενημέρωση και κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του, σημειώνοντας πως δεν μπορούν κάποια πράγματα να γίνουν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στη Βουλή στο μέσον μιας κρίσης, που εξελίσσεται ανά ώρα, μέσα σε συνθήκες παγκόσμιας πολιτικοδιπλωματικής κινητικότητας.
Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Ευ. Βενιζέλος προκρίνει ως λύση για το χρέος, ενέργειες όπως η μετακύληση της λήξης των ομολόγων και των δανείων, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων, αντί του «κουρέματος».
Διαμηνύει δε και προς τους δανειστές ότι «σημασία έχει να πάρει πάλι μπρος η πραγματική οικονομία, να προστατευθεί η κοινωνική συνοχή και οι δημοκρατικοί θεσμοί να λειτουργούν σταθερά».

Διαδήλωση εναντίον της επέμβασης στη Συρία έξω από τον Λευκό Οίκο

whitehouse
Για ακόμη μία ημέρα πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τον Λευκό Οίκο και διαδηλώνει εναντίον μίας ενδεχόμενης στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
Την ώρα του διαγγέλματος Ομπάμα το Σάββατο, ο κόσμος έξω από τον Λευκό Οίκο ήταν αρκετός και όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν αισθητή την παρουσία τους φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, ζητώντας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μην χτυπήσει τη Συρία.

Στο μεταξύ δεκάδες στελέχη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη εγκαταλείψει τη Συρία, ενώ πολλές χώρες προειδοποίησαν τους υπηκόους τους να αποφύγουν να μεταβούν και στο γειτονικό Λίβανο, καθώς η ένταση στην περιφέρεια κλιμακώνεται εν αναμονή μιας πιθανής επίθεσης υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Πάντως, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ ξεκαθαρίζει πως η αποχώρηση των στελεχών του Οργανισμού δεν σχετίζεται με την επέμβαση και δεν σημαίνει πως υπάρχει κάποια σχετική εντολή.

Τέλος ένα αεροσκάφος που μετέφερε τους ειδικούς στα χημικά όπλα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία και δείγματα τα οποία σχετίζονται τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Ρότερνταμ στην Ολλανδία σήμερα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων του ΟΗΕ είπε ότι οι επιθεωρητές αυτοί θα επιστρέψουν στην έδρα του Οργανισμού στη Χάγη. Διευκρίνισε ότι τα δείγματα που πήραν μαζί τους θα διανεμηθούν σε διάφορα εργαστήρια για να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Οι επιθεωρητές αναχώρησαν από τη Βηρυτό του Λιβάνου νωρίτερα σήμερα Σάββατο, με ένα αεροσκάφος το οποίο διέθεσε η γερμανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.
Ένα αεροσκάφος που μετέφερε τους ειδικούς στα χημικά όπλα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι συγκέντρωσαν στοιχεία και δείγματα τα οποία σχετίζονται τις επιθέσεις με χημικά όπλα στη Συρία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της πόλης Ρότερνταμ στην Ολλανδία σήμερα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
Ένας εκπρόσωπος του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων του ΟΗΕ είπε ότι οι επιθεωρητές αυτοί θα επιστρέψουν στην έδρα του Οργανισμού στη Χάγη. Διευκρίνισε ότι τα δείγματα που πήραν μαζί τους θα διανεμηθούν σε διάφορα εργαστήρια για να υποβληθούν σε εξετάσεις.
Οι επιθεωρητές αναχώρησαν από τη Βηρυτό του Λιβάνου νωρίτερα σήμερα Σάββατο, με ένα αεροσκάφος το οποίο διέθεσε η γερμανική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

υστερογραφα

Σαμαράς: Τέλος στα Μνημόνια με το πρωτογενές πλεόνασμα

samaras234
Στην ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα κατευθυνθεί το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα επιτευχθεί φέτος, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σημειώνοντας πως η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελεί «το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγούμε από την ανάγκη συνεχών Μνημονίων».
Τονίζει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα είναι εφικτός και πως «ακόμα και οι πιο σκληροί επικριτές της χώρας μας στο παρελθόν, δέχονται πλέον ότι οι θυσίες του λαού μας πιάνουν τόπο. Ποιοί άραγε και γιατί προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτή την εικόνα;».

Αυστηρό μήνυμα Πούτιν σε Ομπάμα για τη Συρία

putin_082613Παρέμβαση για τις εξελίξεις στη Συρία έκανε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε ανόητους τους ισχυρισμούς ότι ο Άσαντ έκανε χρήση χημικών όπλων.

«Να φέρουν αποδείξεις οι ΗΠΑ γι’ αυτά που ισχυρίζονται», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος Πρόεδρος, ο οποίος στη συνέχεια απευθύνθηκε προσωπικά στον Ομπάμα λέγοντας:
«Απευθύνομαι στον πρόεδρο Ομπάμα ως έναν άνθρωπο που έχει βραβευτεί με το Νόμπελ Ειρήνης: Σκέψου τα μελλοντικά θύματα στη Συρία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει για να καλύπτει την πολιτική γύμνια του

Simos-Kedikoglou
Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίζει για να καλύπτει την πολιτική του γύμνια. Σε ύβρεις δεν υπάρχει πια λόγος να απαντάει κανείς.

Τις απειλές στους επενδυτές και τους πολιτικούς αντιπάλους τις έχουμε ξανακούσει, όπως και τις απειλές να γίνει έρημος η οικονομία. Τώρα πρόσθεσε και τους τυχοδιωκτισμούς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, που απειλούν να οδηγήσουν τη χώρα στο περιθώριο και την απομόνωση.

Σε μια περίοδο κρίσιμων εξελίξεων, ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι το πιο επικίνδυνο απ’ όλα είναι η συμμορία των λαϊκιστών και της δραχμής».

Τσίπρας: Κάνουμε ανένδοτο για να πέσει η κυβέρνηση

tsipraskentrikiΣφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι “έχουμε κηρύξει ανένδοτο αγώνα έως ότου καταφέρουμε να φύγει η κυβέρνηση, τα μνημόνια και η τρόικα. Θέλουμε να το πετύχουμε το ταχύτερο. Θέλουμε να το πετύχουμε τώρα. Όλες μας οι δυνάμεις κινούνται προς αυτή τη κατεύθυνση. Η περίοδος έως το τέλος του 2014 περιέχει μεγάλες εκλογικές μάχες. Ο πολιτικός μας στόχος είναι η πρώτη εκλογική μάχη να είναι οι βουλευτικές εκλογές”, ενώ περιέγραψε και τα διλήμματα που θα κυριαρχήσουν στην πολιτική σκηνή «μνημόνιο ή προοδευτική αλλαγή», «μνημόνιο ή δημοκρατία» , «μνημόνιο ή οικονομία των κοινωνικών αναγκών»
«Μετά από 3,5 χρόνια άγριας «μνημονιακής» λιτότητας η κοινωνία και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα καταστροφικό αδιέξοδο. Η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καλοκαίρι όχι μόνο έδειξε τις προθέσεις της αλλά έβαλε σε ενέργεια το σχέδιο τελικής εξόντωσης του κοινωνικού κράτους, των δημόσιων αγαθών, των δημόσιων επιχειρήσεων, των λιμανιών και αεροδρομίων, του ορυκτού πλούτου, μετατρέποντας τη χώρα, την κοινωνική και πολιτική ζωή σε «αποικία χρέους». Το περίφημο success story που η κυβέρνηση αξιοποιούσε ως επικοινωνιακή αφήγηση για να αποσπά την όποια κοινωνική ανοχή, όπως ήταν αναμενόμενο κατέρρευσε” τόνισε μεταξύ άλλων  ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξέφρασε τη διαφωνία του για τη συμμετοχή της Ελλάδας με οποιοδήποτε τρόπο σε ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία...

H Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά περί εξαγοράς του 902

Η Χρυσή Αυγή διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας με γνωστό επιχειρηματία που έχει δήθεν εξαγοράσει εκ μέρους μας τον σταθμό του ΚΚΕ 902. Την συγκεκριμένη κωμικοτραγική αναφορά  διαβάσαμε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" σε άρθρο με τίτλο: "Η πώληση του 902 και το κανάλι της Χρυσής Αυγής: Έντονες φήμες για deal Βρυώνη-Μιχαλολιάκου".

Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή παραμένει αποκλεισμένη από όλα τα τσοντοκάναλα της διαπλοκής. Όσα χρήματα λαμβάνουμε ως κρατική χρηματοδότηση δεν πρόκειται να τα πετάξουμε για να αγοράσουμε κανάλια (όπως οι ΚΚΕδες, που κάνουν μεγάλες "μπίζνες" με το κεφάλαιο), ούτε ραδιοφωνικούς σταθμούς (όπως οι συριζαίοι). Τα επιστρέφουμε στον ελληνικό λαό μέσω δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ωχριά η φαντασία του μεγαλύτερου παραμυθά μπροστά στα ψέμματα που διαδίδουν τα ΜΜΕ για να σπιλώσουν το Εθνικιστικό Κίνημα. Ακολουθεί το σχετικό δημοσίευμα προς ενημέρωση των αναγνωστών μας.
 

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Παραμύθι χωρίς happy end


 Από τη Λορένα Σιούτη 


Βασιλιάδες, έρωτες, πάθη, ίντριγκες, λεφτά, μυστικά και «δράκοι», όλα περιτυλιγμένα σε έναπακέτο γεμάτο χρυσόσκονη. Αυτό είναι το σκηνικό στο οποίο καλείται να «παίξει» η πριγκίπισσα του παραμυθιού, μια πριγκίπισσα ηοποία διαφέρει από όλες τις άλλες και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η «θλιμμένη πριγκίπισσα». Μια πριγκίπισσα η οποία δεν έριξε αυλαία πάνω στο άσπρο άλογο του πρίγκιπά της που ήρθε για να τη σώσει αλλά μέσα στη μαύρη Mercedes κάπου στους δρόμους του Παρισιού, ψάχνοντας την ευτυχία.
Μια φορά και έναν καιρό λοιπόν, γεννιέται κάπου στο Σάντριγχαμ της Ανατολικής Αγγλίας η κόρη του Έντουαρτ Τζον Σπένσερ, ακολούθου της Αυλής η οποία όμως προορίζεται μια μέρα να κατακτήσει όχι μόνο την Αυλή και τη Μ. Βρετανία αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Το ημερολόγιο γράφει 1 Ιουλίου 1961.

Η ευτυχία που φέρνει στην οικογένεια Σπένσερ η μικρή Νταϊάνα δεν είναι αρκετή για να κρατήσει τους γονείς της μαζί. Σε ηλικία μόλις 8 χρονών, το μικρό ξανθό κοριτσάκι με τα γαλάζια μάτια είναι πλέον παιδί χωρισμένων γονιών και τα πρώτα σημάδια θλίψης τα οποία είναι οιωνός για ότι πρόκειται να ακολουθήσει, αρχίζουν να γίνονται αισθητά στο...
Περισσότερα στο pinakio.blogspot.gr

ΣΤΟ 2o ΝΕΑΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140d41da4dd2cb57&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_hl0qr5kf1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377968940410&sads=EqHiy7cJihLRzjTnA61qsvSY3p0 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά,ο Μουσικός Όμιλος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου "ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ" διοργανώνει και πραγματοποιεί το νεανικό φεστιβάλ μουσικής στην Ι.Π. Μεσολογγίου.

Τη Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου λοιπόν, στο θεατράκι που βρίσκεται στην περιοχή του λιμανιού και ώρα 20:30 το βράδυ, θα έχουν όλοι την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Νέοι άνθρωποι με ταλέντο στην μουσική θα διασκεδάσουν το κοινό με τις μουσικές επιλογές τους.

Η παιδική ορχήστρα ποικίλης μουσικής Μ.Ο.Μ. «ΙΩΣΗΦ ΡΩΓΩΝ»,η φιλαρμονική ορχήστρα Μ.Ο.Μ. «Ιωσήφ Ρωγών»,η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Αιγείρας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ» και το συγκρότημα «SAX QUART» θα δώσουν το παρών ελπίζοντας να ψυχαγωγήσουν και να χαροποιήσουν τους παρευρισκόμενους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.
Σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσουμε και να περάσουμε όμορφα το βράδυ μας.


filarmoniki aigeiras aigio.jpgΤο πρόγραμμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας, υπό το γενικό τίτλο “Μουσικές του κόσμου”, περιλαμβάνει ένα ανάλαφρο ρεπερτόριο με μελωδίες των Frank Sinatra,  Joe Dassin, Nat King Cole, Beatles, Louis Armstrong, The Wanted και άλλες επιτυχίες που εκπλήσσουν ευχάριστα!

Το πλήρες πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:

1. Independentia March
2. Les Champs Élysées -Joe Dassin
3. Litanie Des Saints - Dr John
4. Yesterday - Beatles
5. Cha Cha for Band
6. My Way - Frank Sinatra
7. Glad You Came - The Wanted
8. What a Wonderful World - Louis Armstrong
9. Hit The Road Jack - Ray Charles
10. Matthias Von De Schulemburg March - Γεράσιμος Νίνος

Bonus κομμάτι: 

Εκπληξη! Αφιερωμένο στην όμορφη πόλη του Μεσολογγίου και στο φιλόμουσο κοινό του!
 
https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140d41da4dd2cb57&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_hl0qr5l72&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377969015517&sads=CcyIijyhw4wc5tFj723qamV-ZBU 
filarmaigeiras@gmail.com
 

Πρόγραμμα σβούρας Σεπτεμβρης 2013

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140d4014e1779b9e&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hl0pou790&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1377968570658&sads=3vrMWll5u5r79oZn_i_hycRQ_gM

Η Τουρκία έτοιμη να εισβάλλει στη Συρία- Αποσφραγίστηκαν όπλα στο Εσκισεχίρ



 
 
 
 
 
 
 
*"Μύρισε αίμα" και βέβαια η Τουρκία δεν θα μπορούσε να λείψει από μία "σφαγή εκ του ασφαλούς". Έτσι, με δηλώσεις του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ, δηλώνει παρούσα και έτοιμη να εισβάλλει στη Συρία...* Συγκεκριμένα ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι *"οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες από όλες τις απόψεις να εισβάλλουν στο συριακό έδαφος".* Eπίσης ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Νετζντέτ Οζέλ δήλωσε πως *"ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις ετοιμασίες του για πιθανή επέμβαση στη Συρία" *ενώ τόνισε πως *"η Τουρκία είναι έτοιμη να αντ... περισσότερα » 

Αυλαία σε Ξάνθη και ΟΑΚΑ - Τα "φώτα" στη Λεωφόρο


Με τις αναμετρήσεις Ξάνθη-Εργοτέλης και Καλλονή-ΠΑΣ Γιάννινα ανοίγει η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Superleague ενώ στο πιο σημαντικό ματς της ημέρας ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Βέροια

 Ξάνθη και Καλλονή πανηγύρισαν τους πρώτους τους βαθμούς στο πρωτάθλημα την περασμένη εβδομάδα κόντρα σε Πανθρακικό και Άρη αντίστοιχα. Σήμερα όμως έχουν πιο δύσκολη αποστολή καθώς τόσο ο Εργοτέλης όσο και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά την σεζόν δείχοντας μεγάλες δυνατότητες.

Οι δύο αναμετρήσεις σε Πηγάδια και ΟΑΚΑ θα ξεκινήσουν στις 19:15, ενώ στις 21:30 ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Βέροια στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Οι "πράσινοι" θέλουν να δείξουν πως το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη την περασμένη εβδομαδα ήταν μια κακιά στιγμή και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα απέναντι στην Βέροια που έχει ήδη 4 βαθμούς αλλά και υπηρεσιακό τεχνικό τον Στέφανο Γαϊτάνο μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Στεφάνοβιτς.

Όσον αφορά την ενδεκάδα που προτίθεται να ξεκινήσει ο Γιάννης Αναστασίου, ο Έλληνας προπονητής σκοπεύει να τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μαρινάκη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο και Νάνο.

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, έχοντας ως εσωτερικούς χαφ τους Αμπεΐντ και Ζέκα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Ντίνας, Μπαϊράμι και Μπεργκ.

Κόρινθος: Τους "έγδυνε" τρία χρόνια...


Μία 52χρονη Ελληνίδα συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Κόρινθο, και οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή της και κατέσχεσαν, χρήματα και εμπορεύματα, τα οποία όπως προέκυψε, είχε κλέψει λίγο νωρίτερα από κατάστημα ενδυμάτων στο οποίο εργαζόταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα τρία τελευταία χρόνια, είχε συνολικά αφαιρέσει από το μαγαζί χρήματα και εμπορεύματα, που η αξία τους ξεπερνά τις 30.000 ευρώ.

Στο σπίτι της βρέθηκαν μεγάλος αριθμός κλεμμένων εμπορευμάτων που επεστράφησαν στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, τέσσερα τραπεζικά βιβλιάρια που κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, που επίσης κατασχέθηκε.

Η 52χρονη θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Θρήνος στην κηδεία του Μιχάλη Ασλάνη


Το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Ασλάνη είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο κοιμητήριο της Χαλκίδας. Ο γνωστός σχεδιαστής άφησε την τελευταία του πνοή στα 63 του χρόνια στο σπίτι του στη οδό Σκουφά.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο ναό για το τελευταίο αντίο στον γνωστό σχεδιαστή. Τραγικές φιγούρες στην κηδεία του οι αδερφές του, αλλά και η βαπτιστήρα του Τζούλια.
Αν και αρχικά έπεφτε έντονη βροχή ο κόσμος δεν σταμάτησε να πηγαίνει στην εκκλησία, ενώ λίγο αργότερα κόπασαν και τα καιρικά φαινόμενα.
Πλήθος κόσμου βρέθηκε εκεί, ανάμεσά στους οποίους ήταν ο Μάκης Τσέλιος, ο Βασίλειος Κωστέτσος, ο Γιάννης Καζανίδης, ο σχεδιαστής Φιλήμονας και η Γωγώ Μαστροκώστα.
Συνετριμμένη ήταν και η καλή του φίλη Βάνα Μπάρμπα που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει το χαμό του.
Την ώρα που έβγαλαν το φέρετρο για να οδηγήσουν το γνωστό σχεδιαστή στην τελευταία του κατοικία, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήμα. Αξίζει να αναφέρουμε πως η οικογένειά του ήθελε το φέρετρό να παραμείνει ανοιχτό μέχρι την ταφή του σχεδιαστή.


newsit.gr

Άδωνις: Χωρίς τη διείσδυση των γενοσήμων καταρρέει το σύστημα υγείας


adonis2«Αν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 60% στη διείσδυση των γενοσήμων το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει» ξεκαθάρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
«Τα γενόσημα φάρμακα τα παίρνουν σε ποσοστό 70% σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είναι πιστοποιημένα από την Ευρώπη. Αν πάω σε ένα γιατρό και επιμένει να πάρω φάρμακο με εμπορική ονομασία θα πω ότι αυτός ‘τα παίρνει’» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε:
«Ο ΕΟΦ κάνει ελέγχους ασταμάτητα, όσο ποσοστό πιάσανε να μην είναι εντάξει στα γενόσημα τόσο πιάσανε να μην είναι εντάξει και στην εμπορική ονομασία, να μην κολλάμε με την εμπορική ονομασία».
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, τα εργαστήρια του ΕΟΦ είναι πιστοποιημένα από το 2006 από την ΕΕ κι έχουν ανακηρυχθεί ως τα καλύτερα της Ευρώπης.
Ο υπουργός ανέφερε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα στη χώρα μας είναι να δώσουμε υπηρεσίες δημόσιας υγείας σε όλους. «Δεν αφήνουμε κανέναν να πεθάνει στην Ελλάδα» τόνισε.

υστερογραφα

Ήπειρος: Επεισόδια από αντιεξουσιαστές στη γιορτή του περιφερειάρχη


Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στα Γιάννενα όταν ο ξενώνας όπου γιόρταζε την ονομαστική του εορτή ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης,μαζί με συγγενείς και φίλους δέχθηκε επίθεση από ομάδα 50 περίπου αντιεξουσιαστών.
Οι αντιεξουσιαστές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα μπήκαν με πέτρες και ξύλα στο προαύλιο και προκάλεσαν ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ στη συνέχεια διασκορπίστηκαν μέσα στην πόλη για να μην συλληφθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με το epirusgate.gr από την επίθεση έχουν υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα καλεσμένων του περιφερειάρχη, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες.
Η εκτίμηση είναι ότι η επίθεση αποτελεί «απάντηση» στην προ ημερών επιχείρηση της Αστυνομίας στα κτίρια του παλιού Χατζηκώστα, με στόχο να τα εκκενώσει μετά από την κατάληψη από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ένας στους τρεις ιδιωτικούς υπαλλήλους δεν πλήρωνεται στην ώρα του


Δραματικά είναι τα στοιχεία πληρωμών για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, οι εργοδότες πλέον αδυνατούν να καταβάλλουν στην ώρα τους μισθούς στο 1/3 των εργαζομένων.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε η επιθεώρηση εργασίας και το ΙΚΑ, διαπιστώθηκε πως από τους περίπου 1,8 εκατ. εργαζόμενους που ελέγχθηκαν, μόλις οι 700.000 λαμβάνουν τον μισθό τους στην ώρα τους.
Οπως αναφέρουν τα στοιχεία συνολικά, περίπου 1,2 εκατ. εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως 12 μήνες, ενώ μόνο το περασμένο καλοκαίρι 1.000.000 εργαζόμενοι δεν πήραν όπως επιβάλλει ο νόμος το επίδομα αδείας.