Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

EΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ :Στη δημοσιότητα οι προκηρύξεις των φετινών διοργανώσεων

Μετά την καλοκαιρινή ...περιπέτεια και την καθυστέρηση που προέκυψε λόγω της δικαστικής διαμάχης στην ΕΠΣ Κορινθίας, η διεξαγωγή των πρωταθλήματων μπαίνει στην τελική της ευθεία αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα οι σχετικές προκηρύξεις.

Μεγαλύτερη αλλαγή αποτελεί αναμφισβήτητα η δημιουργία Παιδικού πρωταθλήματος για τις ηλικίες 2000-2001 και η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος  πρωταθλήματος σε πρωτάθλημα Νέων (ηλικίες 1997-1998-1999).

Τα βασικά σημεία των προκηρύξεων για Α1, Κύπελλο Κορινθίας, Πρω
τάθλημα Νέων και Παίδων:

Απεργία μετά τον αγιασμό - "Ναι" στις κινητοποιήσεις ψήφισαν οι ΕΛΜΕ


 "Πράσινο φως" στην πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις αμέσως μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, έδωσαν τα τοπικά συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, που συνεδρίασαν το τελευταίο διήμερο σε όλη τη χώρα.
Οι ΕΛΜΕ ψήφισαν, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, υπέρ της απεργίας αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ωστόσο, άγνωστη είναι η διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, καθώς για πρώτη φορά η ΟΛΜΕ δεν έχει καταλήξει σε κοινή πρόταση προς τον κλάδο, ενώ ερωτήματα δημιουργούνται και ως προς το εύρος της συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία, αφού σε πολλές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ συμμετείχαν λίγοι εκπαιδευτικοί.

Τη Δευτέρα, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες (πρόταση της παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ - 3 έδρες στο ΔΣ), απεργία διαρκείας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ - 2 έδρες), 48ωρη απεργία, 12-13 Σεπτεμβρίου (πρόταση των παρατάξεων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΚΚΕ - 3 και 2 έδρες αντίστοιχα) ή δύο 48ωρες απεργίες, 18-19 και 25-26 Σεπτεμβρίου (ΠΑΣΟΚ - 1 έδρα).

Στο πλευρό των καθηγητών έχουν συνταχθεί οι δάσκαλοι αλλά και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

newsit.gr

Ηλεία: Ανακαλύφθηκε ο μεγαλύτερος ναός της Μεταβυζαντινής περιόδου



 Ένας από τους μεγαλύτερους –ίσως ο πιο μεγάλος– ναούς της Μεταβυζαντινής εποχής ανακαλύφθηκε στην περιοχή του "Ασκητή" στο Γούμερο και την Πέμπτη έγινε η αρχική του παρουσίαση.
Όπως ανέφερε η προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, δεν έχει ξανασυναντήσει τόσο μεγάλο ναό, ενώ είπε ότι ακόμη δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο επακριβής χρόνος κατασκευής του. Πάντως είναι του 16ου ή 17ου αιώνα.

Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, ο ναός ανακαλύφθηκε προ ημερών τυχαία από τον ιερέα π. Γεώργιο, ο οποίος ενημέρωσε τον Σεβσσμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό και μαζί με το εκκλησιαστικό συμβούλιο έκαναν τις πρώτες εργασίες για την αποκάλυψή του.
ΦΩΤΟ από το PatrisNews Ο Μητροπολίτης κ. Γερμανός, ο οποίος παρευρέθηκε την Πέμπτη στην παρουσίαση, εξέφρασε τη μεγάλη του ευχαρίστηση γιατί διαπιστώθηκε άλλη μια φορά η θρησκευτικότητα των Ηλείων αλλά και για την ανακάλυψη του ναού.
"Είναι εξαιρετικής σημασίας μνημείο, η ανακάλυψη του οποίου οφείλεται στην προσπάθεια του εφημέριου π. Γεωργίου και στους κατοίκους που αγαπούν το μνημείο του Ασκητή", τόνισε ο Σεβασμιότατος.

Τη χαρά του εξέφρασε και ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα σημαντική για το Γούμερο και την περιοχή της Ωλένης.
Οι εργασίες αποκάλυψης του ναού θα συνεχιστούν υπό την επίβλεψη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

 Το πλήρες πρόγραμμα του Α’ γύρου της Super League

ballla_600_319
Η Super League έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, το πλήρες πρόγραμμα για τις αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
 Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Πούτιν: Θα βοηθήσουμε τη Συρία σε περίπτωση επέμβασης

Vladimir Putin visits Chita
Στο πλευρό του Άσαντ στάθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κάνοντας λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά των επαναστατών, αναφορικά με τη ρίψη χημικών όπλων στη Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλά γυναικόπαιδα.
Ο Ρώσος Πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο των G-20 τόνισε ότι προέβησαν σε αυτήν την κίνηση οι αντάρτες επειδή ήθελαν να προσελκύσουν μεγαλύτερη βοήθεια από το εξωτερικό.

Διάγγελμα Ομπάμα την Τρίτη για τη Συρία

Obama12
Ο Μπαράκ Ομπάμα προανήγγειλε από την Αγία Πετρούπολη, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των G-20 ότι θα κάνει διάγγελμα την Τρίτη όπου θα εξηγεί στον αμερικάνικο λαό την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.
«Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τι σημαίνει αν δεν δράσουμε; Ο κόσμος δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής για την κρίση στη Συρία» σημείωσε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επίθεσης στη Συρία και χωρίς να πάρει την έγκριση από το Κογκρέσο, αποφεύγοντας να απαντήσει στη σχετική ερώτηση. «Κατανοώ τον σκεπτικισμό για τη Συρία στο Κογκρέσο. Ήξερα πως η Συρία θα ήταν μεγάλο βάρος για το Κογκρέσο» σχολίασε με νόημα…
Διέψευσε πάντως τις πληροφορίες για εκτεταμένα χτυπήματα στη Συρία, κάνοντας λόγο για «περιορισμένο και συμμετρικό χτύπημα».
Επίσης ανέφερε κατά τη σύνοδο της G20 οι ηγέτες συμπέραναν ομόφωνα ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στη Σύρια και ότι η πλειονότητα θεωρεί ότι έγινε χρήση χημικών όπλων από τον Ασάντ.
«Ένας αριθμός κρατών θεωρεί ότι οποιαδήποτε δράση πρέπει να αναληφθεί μέσω ΟΗΕ. Εγώ πιστεύω ότι δεδομένης της παράλυσης του ΣΑ για τι θέμα αυτό αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί για την τήρηση της απαγόρευσης θα πρέπει να υπάρχει απάντηση χωρίς απόφαση του ΣΑ» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

ysterografa.gr

G-20: Ιδιαίτερα ισχνή η παγκόσμια ανάπτυξη

g20
Σε κοινή ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, οι χώρες μέλη της εκτιμούν πως η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη παραμένει «ιδιαίτερα ισχνή», εξαιτίας κυρίως των «κινδύνων» που απορρέουν από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες οικονομικά χώρες.

Ο Γκαγκάτσης στον Πανηλειακό!

GAGATSISΕπιστροφή του Βασίλη Γκαγκάτση στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του ελληνικού ποδοσφαίρου να αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του Πανηλειακού!
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Η βαθιά… διαίρεση των ισχυρών του κόσμου – G20: Ένδεκα από τις 20 χώρες υπέρ της επέμβασης στη Συρία

g20
Ένδεκα από τις χώρες μέλη της Ομάδας G20 καταδίκασαν σήμερα την επίθεση της 21ης Αυγούστου με χημικά όπλα στη Συρία και ζήτησαν να δοθεί μία αυστηρή διεθνής απάντηση, επισήμανε ο Λευκός Οίκος.
«Τα στοιχεία σαφώς καταδεικνύουν πως η συριακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την επίθεση, η οποία έγινε με έναν με έναν τύπο χημικών όπλων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση», τονίσθηκε στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας, η οποία δημοσιεύθηκε ενώ περαιωνόταν η σύνοδος της G20.
Την ανακοίνωση προσυπέγραψαν οι ηγέτες και εκπρόσωποι των ηγετών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Σαουδικής Αραβίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται σαφώς κάποιο αίτημα για να ανάληψη στρατιωτικής δράσης.
«Απευθύνουμε κάλεσμα για μία σθεναρή διεθνή απάντηση απέναντι σε αυτήν τη σοβαρή παραβίαση των διεθνών κανόνων και της παγκόσμιας συνείδησης, η οποία θα στείλει ένα σαφές μήνυμα πως αυτού του είδους οι ακρότητες δεν θα πρέπει ουδέποτε να επαναληφθούν. Όσοι διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα θα κληθούν να λογοδοτήσουν», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση.

ysterografa.gr

Παρέμβαση Βενιζέλου για την αμυντική βιομηχανία

beni10000
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετείχε σήμερα στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την πρώτη συνεδρίαση με αντικείμενο την Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια – ζήτημα που συνδέεται και με τη θαλάσσια πολιτική ως προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική και τεχνολογική βάση, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους ομολόγους του για το ζήτημα που έχει τεθεί σε σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια στο βαθμό που καλύπτει στρατιωτικές ανάγκες, άρα εντάσσεται στη λογική της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας.

Αντώναρος: Σημίτης και Παπανδρέου κάνουν σαν να είναι αναμάρτητοι

antonaros
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στον Real FM αναφέρθηκε στις ομιλίες των Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου στο πρόσφατο Συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ .
«Με στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί δείχνουν να μην καταλαβαίνουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί. Κάνουν σαν να είναι αναμάρτητοι», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος,
«Όποιος έχει την ευθύνη της χώρας για περίπου έξι χρόνια, δεν μπορεί να μην κάνει λάθη. Όπως έγιναν και πολύ σημαντικά πράγματα εκείνο το διάστημα», επισήμανε και συμπλήρωσε:
«Δεν ήταν κακή περίοδος για το χρέος της χώρας η 5ετία Καραμανλή. Το χρέος που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το βρήκαμε μπροστά μας και αναγκαστήκαμε να δανεισθούμε. Το χρέος ξεκίνησε από το γνωστό, «Τσοβόλα δώστα όλα».
Από τα μέσα του 2008, όταν είχαμε τη διεθνή κρίση, αρχίσαμε και παίρναμε σιγά – σιγά μέτρα. Πήραμε 4 φορές μέτρα, μέχρι τις εκλογές του 2009», επισήμανε ο κ. Αντώναρος, ο οποίος χαρακτήρισε «άθλια» την πολιτική του Γ. Παπανδρέου:
«Μετά την εκλογή του Γ. Παπανδρέου και με την άθλια πολιτική που ακολούθησε δημιούργησε πολύ κακή εικόνα για τη χώρα και δεν μπορούσαμε να δανειστούμε ούτε 1 ευρώ».
Όσο για τον Κώστα Σημίτη, ο κ. Αντώναρος είπε ότι: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο Σημίτης μετέφερε χρέη και υποχρεώσεις της χώρας για το 2004. Ήταν κρυμμένα και τα βρήκαμε μπροστά μας. Καλύτερα κάποιοι να μη μιλούν».

ysterografa.gr

H ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε ζωντανό ή νεκρό τον Ιλίρ Κούπα

  • 1157


koupaΓράφει ο Βασίλης Χήτος στο fimotro.blogspot.gr

Την «κεφαλή επί πίνακι» του καταζητούμενου Aλβανού Ιλίρ Κούπα, ζήτησαν οι επιτελείς στην Κατεχάκη μετά την συνάντηση που έγινε σήμερα με τον νέο υπουργού δημόσιας τάξης Φαϊνίρ Ταχίρ.
Ο σοσιαλιστής υπουργός της γειτονικής χώρας φάνηκε να δείχνει κατανόηση στο ζήτημα του εντοπισμού του «πρωτοπαλίκαρου» του αρχιδολοφόνου Κόλα, αλλά ζήτησε χρόνο καθώς δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει καθήκοντα. Αξιωματούχοι της Κατεχάκη παρέδωσαν φάκελο στον νέο υπουργό με τις ανθρωποκτονίες του Υπαρχιφύλακα στο Δίστομο και της 25χρονης κοπέλας στην Κόρινθο, δολοφονικές ενέργειες που διέπραξε η ομάδα Κόλα μετά την … καταδρομική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων. Με τον Φαϊνίρ Ταχίρ συζητήθηκε διεξοδικά ακόμα και το ζήτημα κοινών αστυνομικών επιχειρήσεων στη μεθόριο για τον εντοπισμό καταζητούμενων [εγκλήματα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών].
Μάλιστα ο Νίκος Δένδιας ως ένδειξη καλής θέλησης, υποσχέθηκε στις αρχές Οκτωβρίου να επισκεφθεί τα Τίρανα. Για να αποτραπούν πάντως φαινόμενα «κλεισίματος» των συνόρων στην Κακαβιά [βλέπε επεισόδια Πρεμετής], οι δυο πλευρές συμφώνησαν να οριστεί κοινή διασυνοριακή επιτροπή αστυνομικών για την διαχείριση τέτοιων κρίσεων και πριν αυτές πάρουν επικίνδυνες και ακραίες διαστάσεις
arouraios.gr

Δείτε τι δείχνει νέα έρευνα για τα σπίτια που έχουν σκύλο!

  • 6985


deite-ti-deixnei-nea-erevnaΤα σπίτια με σκύλους έχουν διαφορετικές μικροσκοπικές μορφές ζωής από τα σπίτια που δεν υπάρχουν ζώα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση PLoS ONE.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες συνέλλεξαν μικροοργανισμούς από 1.300 σπίτια με και χωρίς σκύλους στις ΗΠΑ.
Τα δείγματα ελήφθησαν από τις εξής εννιά επιφάνειες: οθόνη τηλεόρασης, πάγκος κουζίνας, ψυγείο, κάθισμα τουαλέτας, ξύλο κοπής, μαξιλαροθήκη, χερούλι εξώπορτας, περίγραμμα εσωτερικής πόρτας και περίγραμμα εξώπορτας. Οι επιστήμονες εντόπισαν 7.726 διαφορετικούς τύπους βακτηρίων, τα περισσότερα στα σπίτια με σκύλους και κυρίως στις περιοχές που ακουμπάμε εμείς και το φαγητό μας, καθώς και στις περιοχές που συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες σκόνης.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι γυναίκες που ζουν με σκύλο στο σπίτι την περίοδο της εγκυμοσύνης είναι λιγότερο πιθανό να γεννήσουν παιδιά με αλλεργίες, επειδή τόσο η μητέρα όσο και το έμβρυο «εξοικειώνονται» με μια ευρεία γκάμα μικροβίων.
Εκτός αυτού, παλαιότερη έρευνα Φινλανδών επιστημόνων είχε δείξει ότι τα μωρά που μεγαλώνουν με κατοικίδια, ειδικά σκύλους, έχουν λιγότερες πιθανότητες για κρυολογήματα και λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά την παιδική ηλικία.

arouraios.gr

Το όνομα του Τσίπρα είναι βλάχικο!

Ξαναχτύπησε ο Θ. Πάγκαλος, εκτός ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά. Στόχος του ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο στο παρελθόν έχει αποκαλέσει «κάφρο, «αγράμματο», «σαχλαμάρα», ακόμη και «Μαυρογυαλούρο».
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα», ο κ. Πάγκαλος, είπε ότι ο  Τσίπρας δεν ξέρει «ότι το όνομά του είναι βλάχικο». Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, Τσίπρας σημαίνει τσιπουράς, αυτός δηλαδή που φτιάχνει τσίπουρο.
«Φάγανε το «ου» και το έκαναν Τσίπρας, σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

aftodioikisi.gr

Κ. Μητσοτάκης στην Le Monde: «Ενας αριθμός διαθέσιμων θα απολυθούν»

«Ενας αριθμός απολυμένων θα προέλθει από αυτή τη δεξαμενή» των υπαλλήλων που υπάγονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αναφέρει σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν προσδιορίζει τον αριθμό, όπως έκανε πρόσφατα ο πρωθυπουργός μιλώντας για 15.000 (σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη «Ελευθεροτυπία»).
Το άρθρο της Adéa Guillot στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έχει τίτλο «Η Αθήνα επιτίθεται στην αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης» και υπότιτλο «4000 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν μέχρι το Δεκέμβριο και 25000 θα τεθούν σε διαθεσιμότητα«.

Και άγαμες και ευνουχισμένες. Άρθρο του Θάνου Τζήμερου στο Λόγια Σταράτα

Γράφει ο Θάνος Τζήμερος

Οι σχολιάστριες έχουν ωραία ονόματα: Λίλα, Πωλίνα, Λίνα, Ελβίρα. Υγρά, μοσχομυριστά και μοσχοαναθρεμένα. Τόσο που να δυσκολεύεσαι να τις φανταστείς έξαλλες. Όμως, είναι.

- “Aφου ξεπερασα το εγκεφαλικο που δεν βρηκα TIΠOTA στο ATM! μπορει καμμια να με διαφωτισει γιατι μου εγινε αναστολη της συνταξης μου ενω δεν εχω KANENA αλλο εισοδημα 3 χρονια τωρα?” απορεί η Λίλα.

Διευκρινίσεις του Υπουργού Υγείας στον κοιν. Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για το θέμα της κινητικότητας

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Υπουργό Υγείας κ. A. Γεωργιάδη στις 4 Σεπτεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής έθεσε στον Υπουργό τρία ερωτήματα, το καθένα από τα οποία απασχολεί πολλούς Έλληνες πολίτες.
Το πρώτο ερώτημα αφορούσε τους 1.641 εργαζόμενους που τίθενται σε κινητικότητα, και συγκεκριμένα αν οι διαθέσιμες θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητές τους. Ο Υπουργός Υγείας αναγνώρισε την αγωνία των υπαλλήλων σε καθεστώς κινητικότητας για την εργασιακή τους ασφάλεια και διαβεβαίωσε ότι όλοι θα έχουν δουλειά. Επικαλούμενος και επίσημη απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που όπως είπε θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο και η οποία περιλαμβάνει τις ειδικότητες που εγκρίθηκαν, δήλωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα για την αντιστοίχησή τους. 
Το δεύτερο ερώτημα έγινε με αφορμή πληροφορίες για πρόσφατη οδηγία του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος του αίματος θα γίνεται με επιβάρυνση του πολίτη, μέχρι νεωτέρας. Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι πράγματι εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, που την επόμενη μέρα ακολουθήθηκε από δεύτερη, η οποία ανέφερε ότι το θέμα που είχε δημιουργηθεί τακτοποιήθηκε και οι έλεγχοι αίματος διενεργούνται με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι τώρα.
Το τρίτο ερώτημα αφορούσε το προσωπικό που τίθεται σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας με την κατάργηση τμημάτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Ο κ. Κουρουμπλής, αφού εξέφρασε την κατηγορηματική διαφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το εν λόγω μέτρο, επισήμανε ότι πρόκειται για ανθρώπινο δυναμικό με πολύ αξιόλογα προσόντα, μέρος του οποίου προέρχεται από ένα εύρος ειδικοτήτων (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, εργαστηριακοί, γιατροί, οδοντίατροι, επιστήμονες πληροφορικής) που θα έπρεπε να αξιοποιηθούν από το σύστημα υγείας, το οποίο παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις. Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα πληρωθούν κενές θέσεις από εργαζόμενους προερχόμενους από τον τομέα της υγείας σε μεταγενέστερο χρόνο και ότι η εκτίμηση των υπηρεσιών του υπουργείου είναι ότι άπαντες οι έχοντες σχετικά πτυχία θα απορροφηθούν.
Αναμένουμε την τήρηση των δεσμεύσεων.

ΜΝΗΜΗ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ: Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 7μμ - Ζωντανή μετάδοση από το Xagr.ne



  Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Η Χρυσή Αυγή θα τιμήσει και φέτος τους ηρωικούς υπερασπιστές των Θερμοπυλών με μία λιτή τελετή μνήμης στο αιώνιο πεδίο της θυσίας τους. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου Εθνικιστές από ολόκληρη την Ελλάδα θα τελέσουμε το χρέος μας απέναντι στους Ήρωες και θα ανανεώσουμε τον όρκο προς τους προγόνους για συνέχιση των εθνικών αγώνων. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος, ενώ στην εκδήλωση θα παρευρεθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος. Η εκδήλωση Τιμής και Μνήμης στον Βασιλιά Λεωνίδα και στους υπερασπιστές των Θερμοπυλών θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Xagr.net.

Εντάχθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο ΠΔΕ η « ΒΕΛΤΙΩΣΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2ης ΕΠ.ΟΔΟΥ ΜΗΛΕΑ-ΟΡΙΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕ ΝΟΜΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ (ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑ)»


Συνεπής στις δεσμεύσεις του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την ένταξη της κατασκευής του δρόμου Μηλέα – Παναγιά Γιάτρισσα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με ποσό 3.300.000 ευρώ, μετά και τη σχετική σημερινή απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο θα συνδέσει τη Μεσσηνία με τη Λακωνία διαμέσου του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου και θα άρει την εσωτερική απομόνωση των περιοχών αυτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «όχι μόνο θα εξασφαλιστεί η ποιότητα και η ασφάλεια της συγκοινωνίας προς την Ιερά Μονή Παναγιάς Γιάτρισσας, αλλά θα βελτιωθεί και η πρόσβαση στο δάσος της Βασιλικής καθώς και η προστασία του από ενδεχόμενη πυρκαγιά».
Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του Οκτωβρίου.

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δεύτερη εγγυητική επιστολή από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων


Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο διεθνή διαγωνισμό για το έργο «ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και η δεύτερη εγγυητική επιστολή προσωρινού αναδόχου από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Το σύνολο των δύο εγγυητικών επιστολών ανέρχεται στο ποσό των 2.400.00 ευρώ.

Συνεργασία νέων επιχειρηματιών της Κορινθίας, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και Επιμελητηρίου για την προώθηση τοπικών προϊόντων διατροφής

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140f2f0aeb438bdd&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378484142422&sads=0qc9ZmXYzbSSvM_PFosZf9FYOuo&sadssc=1  
Μια νέα εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο μεταξύ ομάδας νέων επιχειρηματιών της Κορινθίας, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Δέδε και του προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν αναλυτικότερα τα επόμενα βήματα σχετικά με την υλοποίηση της πρότασης της πρωτοβουλίας των νέων επιχειρηματιών για την προώθηση ποιοτικών τοπικών προϊόντων διατροφής μέσα από τη διασύνδεση τους με τον τουρισμό μέσω συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών.

«Το Επιμελητήριο Κορινθίας στηρίζει έμπρακτα τη νεανική καινοτομική επιχειρηματική δράση, μέσα από την παροχή γνωστικών και λειτουργικών εφοδίων» ανέφερε ο κ. Νανόπουλος, ενώ ο κ. Δέδες για μία ακόμη φορά τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε αξιόλογη και οργανωμένη προσπάθεια για την προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων διατροφής, προσθέτοντας ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες επιτυγχάνεται ταυτόχρονα και η ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμού και πλούτου της Κορινθίας. «Η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, στο χώρο των παραδοσιακών, ποιοτικών και βιολογικών προϊόντων διατροφής, με τη χρήση καινοτόμων πρακτικών, είναι στις σύγχρονες συνθήκες η «αιχμή του δόρατος» για την προώθηση ισχυρής και δυναμικής ανάπτυξης του Νομού μας» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Ο Πανος Κλουτσινιώτης (Ladolea) ανέφερε «Η συνεργατικότητα και η συλλογική δουλειά είναι απαραίτητα στοιχεία για να καταφέρει μια ιδέα να γίνει πράξη. Προσθέτοντας επιπλέον τα ποιοτικά προϊόντα, την κατάλληλη στρατηγική σε κάθε επίπεδο, την διάθεση για win-win συνεργασία, την δημιουργικότητα, την καλή επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που συμμετέχουν και την προσήλωση, η επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη!».

Στα πλαίσια υλοποίησης της συνεργασίας τους, καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα, μεταξύ των οποίων είναι η συμμετοχή του δικτύου των νέων επιχειρηματιών Κορινθίας στην έκθεση «Κορινθία 2013» σε διακριτό χώρο εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και ο σχεδιασμός ενός στρατηγικού πλάνου δράσης, ώστε να επιτευχθεί η μεγιστοποίηση των ωφελειών για την περιοχή, τα τοπικά προϊόντα διατροφής και τις τοπικές επιχειρήσεις, μέσω της συγκεκριμένης νεανικής επιχειρηματικής δράσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η κ. Παναγιώτα Βλάχου (Fereikos), ο κ. Σωτήρης Γκατζιούφας (Δημητρίου Bakery), o κ. Σταύρος Κεφάλας (Tourix), ο κ. Δημήτρης Κόλλιας (Κοχύλι) και ο κ. Αναστάσιος Κουτσογκίλας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Nέα δεδομένα για τον «τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Αμφίπολη Σερρών

ΦΩΤΟ από thesstoday.grΣυνεχίζονται οι έρευνες στην Αμφίπολη Σερρών προκειμένου να βγει στο «φως» το μεγάλης σημασίας αρχαιολογικό εύρημα, το οποίο εικάζεται ότι ενδεχομένως να είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα σενάρια περί ανεύρεσης...
του τάφου του μεγάλου Μακεδόνα βασιλιά, «πήραν φωτιά» μετά την ανακάλυψη του εν λόγω ευρήματος, με τις φημολογίες να φτάνουν μέχρι το Associated Press και την Washington Post.

Ωστόσο, μετά και την αποστασιοποίηση του υπουργείου Πολιτισμού και των αρχαιολόγων που μετέχουν στην έρευνα από τα δημοσιεύματα, οι ιστορικές πηγές που επικαλείται «το Ποντίκι», υποστηρίζουν πως οι κάτοικοι της Αμφίπολης στα αρχαία χρόνια, υποστήριζαν πως βρίσκεται θαμμένος στην περιοχή «ένας μεγάλος βασιλιάς».

Μετά από αυτό το σενάριο, το οποίο θέλει να είναι μεν θαμμένος κάποιος βασιλιάς στην Αμφίπολη όχι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος, υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο ενισχύεται από την καταγραφή του αρχαίου ιστορικού Διόδωρου του Σικιελιώτη. Σύμφωνα με τον ιστορικό, ο Μέγας Αλέξανδρος, γοητευμένος με την Αμφίπολη, σκόπευε να φτιάξει έναν ναό για να τιμήσει την πόλη απ' όπου απέπλευσε το 334 π.Χ. για την εκστρατεία στην Ασία.

Σύμφωνα με τους αρχαίους συγγραφείς, οι ντόπιοι έδειχναν στους επισκέπτες τον τάφο του στην Αλεξάνδρεια ώς το 391 μ.Χ. Μετά χάνονται τα ίχνη του. Κανείς δεν μπορούσε να πει με κατηγορηματικό τρόπο πού βρίσκεται ο τάφος του Αλεξάνδρου. Κάποιοι μίλησαν για τον παλιό θρύλο των κατοίκων της αρχαίας Αμφίπολης, που λέει πως κάπου εκεί βρίσκεται «ένας τρανός βασιλιάς».

Τι λένε οι αρχαιολόγοι

Οι αρχαιολόγοι που μετέχουν στην ανασκαφή, είναι εντυπωσιασμένοι από το εύρημα, ωστόσο κρατούν χαμηλούς τόνους. Ωστόσο, η Κατερίνα Περιστέρη η οποία είναι επικεφαλής της ανασκαφής, επισημαίνει: «Κατασκευασμένος στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ., συμπίπτει ιστορικά «με μια εποχή κατά την οποία συμβαίνουν πολλά και δραματικά γεγονότα στη Μακεδονία και στην Αμφίπολη ειδικά, με τις διαμάχες των επιγόνων του Αλεξάνδρου και τον θάνατο της Ρωξάνης και του μικρού Αλεξάνδρου Δ' κατόπιν διαταγής του Κάσσανδρου. Πρόκειται για μνημεία αλληλένδετα μεταξύ τους, αφού το λιοντάρι βρισκόταν, όπως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πλέον, στην κορυφή του τύμβου, σηματοδοτώντας με την παρουσία του κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή πρόσωπα της Αμφίπολης», υποστηρίζει η κ. Περιστέρη. Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η νέα ανασκαφή για την αποκάλυψη και του υπόλοιπου τμήματος του περιβόλου, καθώς από τα 497 μέτρα του έχουν ερευνηθεί τα 405.

Η Ρωσία προειδοποιεί για πυρηνική καταστροφή, αν χτυπηθεί η Συρία

Ψυχροπολεμικό το κλίμα στην Σύνοδο των G-20, στην Α. Πετρούπολη

Μια στρατιωτική επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πυρηνική καταστροφή , εάν ένας πύραυλος χτυπήσει έναν αντιδραστήρα που περιέχει ραδιενεργό ουράνιο , προειδοποίησε σήμερα  Ρώσος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η παρατήρηση αυτή γίνεται, όπως μεταδίδει το rt.com, καθώς οι  ΗΠΑ συνεχίζουν να πιέζουν για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία .   "Αν μια κεφαλή , από σχεδιασμό ή κατά τύχη , χτυπήσει το μικροσκοπικό αντιδραστήρα παραγωγής νετρονίων ( MNSR ) κοντά στη Δαμασκό , οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές», τόνισε ο Aleksandr Lukashevich σήμερα .

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ να ολοκληρώσει μια έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, την ώρα που ο Ομπάμα περιμένει το πράσινο φως από τη Γερουσία για να χτυπήσει τη Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ lifo.gr

Έτοιμη για το καθήκον της - Λιχτενστάιν-Ελλάδα 21:45

Τη νίκη που θα τη διατηρήσει σε τροχιά πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας αναζητά η Εθνική Ελλάδας στο Λιχτενστάιν (21:45, MEGA/OTE SPORT1).

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας θέλει τους τρεις βαθμούς μέσα στο «Rheinpark Stadion» και παράλληλα ψάχνει ένα καλό αποτέλεσμα στο Βοσνία-Σλοβακία που θα δώσει το δικαίωμα να ελπίζει σε απευθείας πρόκριση στην τελική φάση.

Ο Φερνάντο Σάντος θα χρησιμοποιήσει το σύστημα που παρέταξε την Ελλάδα στο πρόσφατο φιλικό με την Αυστρία δηλαδή το 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Καρνέζης, με κεντρικό δίδυμο τους Σιόβα-Παπασταθόπουλο, τον Τοροσίδη δεξιά και τον Χολέμπας αριστερά.


Στα χαφ θα ξεκινήσουν οι Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης και την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Χριστοδουλόπουλος, Κονέ και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Σηφάκης, Βύντρα, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Καραγκούνης, Φορτούνης, Νίνης και Παπαδόπουλος. Σαλπιγγίδης και Σαμαράς δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής καθώς είναι τιμωρημένοι.

Από την άλλη πλευρά ο Ρενέ Πάουριτς θα επιλέξει το 4-2-3-1 και θα χρησιμοποιήσει τους Γέλε (τερματοφύλακας), Κάουφμαν, Οέρι, Στοκλάσα, Κούντανς (άμυνα), Ντ. Χάσλερ, Μπούργκμαϊερ (αμυντικά χαφ), Μ. Κρίστεν, Πολβερίνο, Βίζερ και Φρικ στην κορυφή της επίθεσης.

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ ΓΚΟΛ
ΒΟΣΝΙΑ 16 23-3
ΕΛΛΑΔΑ 13 7-4
ΣΛΟΒΑΚΙΑ 9 7-5
ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 5 4-8
ΛΕΤΟΝΙΑ 4 6-14
ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ 2 3-16

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
Λιχτενστάιν-Ελλάδα
Βοσνία-Σλοβακία
Λετονία-Λιθουανία

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Λετονία
Λιθουανία-Λιχτενστάιν
Σλοβακία-Βοσνία

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Σλοβακία
Λιθουανία-Λετονία
Βοσνία-Λιχτενστάιν

Τρίτη 15 Οκτωβρίου
Ελλάδα-Λιχτενστάιν
Λιθουανία-Βοσνία

Πηγή gazzetta.gr

Πάτρα: Πρωτοφανές ερωτικό ατύχημα - 20χρονος πήγε στο Νοσοκομείο...με μία κρεμάστρα στον πρωκτό

noso.JPG 

Πώς αντιμετώπισαν οι γιατροί το περιστατικό

Η αλήθεια είναι οτι έχουν δει πολλά τα μάτια των γιατρών στα Νοσοκομεία. Αλλά αυτό που είδαν χθες οι γιατροί στο Γ.Κ. Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" ήταν πρωτοφανές.

Ένας 20χρονος ζήτησε μαζί με τον φίλο του και συνομήλικο του ιατρική συνδρομή μετά από ερωτικό ατύχημα.

Πιο συγκεκριμένα, προφανώς στη διάρκεια ερωτικού παιχνιδιού, σφηνώθηκε στον πρωκτό του 20χρονου μία κρεμάστρα γεγονός που προκάλεσε στους δύο νέους πανικό.

Απευθύνθηκαν λοιπόν άμεσα στους γιατρούς του Νοσοκομείου, οι οποίοι αντέδρασαν με ψυχραιμία για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό. Χορήγησαν στον νεαρό υπακτικό φάρμακο, του προκάλεσαν διάρροια και κατάφεραν σε λίγη ώρα να τον... απελευθερώσουν.

Ο νεαρός μαζί με το συνοδό του αναχώρησαν λίγη ώρα αργότερα από το Νοσοκομείο.

 thebest.gr

ΣΕΒ προς όλους τους αρχηγούς: Η υπομονή των Ελλήνων εξαντλείται!

seb 

Επιστολή του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει ΔΕΘ - "Κοιτάξτε επιτέλους κατάματα την οικονομική πραγματικότητα!"

"Το 2014 είναι μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά. Μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης πρέπει να γίνει αισθητή πραγματικότητα. Διαφορετικά, ούτε η οικονομία ούτε η κοινωνία αντέχουν και άλλη ύφεση, και άλλη υποβάθμιση. Ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται", όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος σημειώνει ότι "αν και αρκετά καταφέραμε στα πέντε χρόνια της κρίσης, αμελήσαμε ή καθυστερήσαμε την ολοκλήρωση βασικών μεταρρυθμίσεων που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ παράλληλα δεν καταφέραμε να σχεδιάσουμε ένα στοιχειώδες εθνικό πρόγραμμα για το αναπτυξιακό μας μέλλον".

Προσθέτει ότι το βήμα της φετινής ΔΕΘ αποτελεί για τις πολιτικές δυνάμεις ευκαιρία και πρόκληση για να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τις ανάγκες της κοινωνίας.

"Οι στερεότυπες εξαγγελίες, οι συνήθεις υποσχέσεις, η τεχνητή αισιοδοξία ή οι μαγικές συνταγές δεν αρκούν πια. Ο λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, θέλει να ξέρει πού πάει. Από τις πολιτικές του ηγεσίες, ο δοκιμαζόμενος και αποπροσανατολισμένος πολίτης χρειάζεται και απαιτεί καθαρές κουβέντες για την κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα, καθαρές πολιτικές για την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων.

newsit.gr

EKTAKTO - Τα Ρωσικά πολεμικά περνούν τα στενά του Βοσπόρου !

13-09-05-rapucha1
Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία, το πλοίο συλλογής πληροφοριών SSV-201 Priazove και δύο Ropucha κατηγορία Large προσγείωσης ΠΟλεμικά πλοία 127 Μινσκ και 142 Novocharkassk πέρασαν τα στενά   του Βοσπόρου σήμερα. 

Το ρωσικό πλοίο συλλογής πληροφοριών SSV-201 Priazove διέρχεται μέσω του Βοσπόρου. (φώτο απο κάμερα ασφαλείας )

13-09-05-rapucha4 Ένα από τα δύο πλοία Ropucha προσγείωσης κατηγορίας που πέρασαν από το Βόσπορο σήμερα.

Οι δύο Ropucha εκφόρτωσης πλοίων κατηγορίας που πέρασαν από το Βόσπορο σήμερα. 

Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία, το πλοίο συλλογής πληροφοριών SSV-201 Priazove και δύο Ropucha κατηγορία Large προσγείωση πλοία 127 Μινσκ και 142 Novocharkassk πέρασαν μέσω του Βοσπόρου σήμερα.  

Αύριο τα πλοία αυτά θα περάσουν μέσα από τα Δαρδανέλια και να εισέλθουν στη Μεσόγειο. Καθώς η ένταση αυξάνεται στην Ανατολική Μεσόγειο, κανείς δεν αναρωτιέται όπου τα πλοία αυτά κλάσης.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ: ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!

Toυ Θάνου Τζήμερου

Αν οι κομματικές ηγεσίες δεν έχουν διδαχθεί τίποτε από την ιστορία, ίσως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να τους θυμίσουν ότι οι διαιρέσεις κι οι αποκλεισμοί ποτέ δεν βοήθησαν καμία χώρα να πάει μπροστά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με το σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί”. Ποιοι είστε “εσείς”; Και ποιοι είναι “αυτοί”;
Όποιος και να εκλεγεί αύριο, θα χρειαστεί ευρύτατες πολιτικές συναινέσεις, και των πολιτικών, και των ψηφοφόρων. Επειδή τα μαγικά των προεκλογικών υποσχέσεων δεν πιάνουν μετά την κάλπη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διδαχθεί από το βατερλώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που αναγκάστηκαν να συνεργαστούν στενά με όσους, με παρόμοια συνθήματα, έριχναν “στο πυρ το εξώτερον”.

Όμως ο πολίτης δεν έχει καμιά διάθεση να στρατολογηθεί σε κάποιο στρατόπεδο μονομάχων. Ούτε να είναι το μπαλάκι του πινγκ – πονγκ που θα τον χτυπάει πότε η απανθρωπιά της ληστρικής φορολόγησης, πότε η απάτη των μαγικών υποσχέσεων. Ο πολίτης ξέρει ότι οι μισθοί, οι συντάξεις και οι κοινωνικές παροχές δεν επανέρχονται στα προ της κρίσης επίπεδα, με έναν νόμο με ένα άρθρο. Ξέρει ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν στο χρηματοχώραφο. Ξέρει, επίσης, ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται από το δαχτυλίδι του γάμου του που πούλησε για να μην τον βάλετε φυλακή, δεν έχει καμία σχέση με ανάπτυξη. Και δεν αντέχει άλλο.

Ο πολίτης δεν έχει τίποτε να χωρίσει από τον γείτονά του, που ενδεχομένως ψηφίζει άλλο κόμμα. Αντίθετα, χρειάζεται ο ένας τον άλλον. Γιατί η πολιτική δεν σταματάει στην κάλπη. Τότε αρχίζει. Κι αν υπάρχει μια ελπίδα η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της είναι αν εγώ στηρίξω εσένα κι εσύ εμένα. Αν, επιτέλους, καταλάβουμε ότι το “εμείς ή αυτοί” είναι αυτό που μας έφερε εδώ. Και το αντικαταστήσουμε με το “Όλοι μαζί.”

ΡΟΜΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ

Το παρακάτω  έγγραφο του Συλλόγου 'Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού ΚΟΙΝΩΝΙΑ" κατατέθηκε σήμερα στο δήμο Βέλου - Βόχας και συνοδεύει αιτήσεις συμπολιτών μας των οποίων έχουν καταπατηθεί αγροτεμάχια από ROMA, εντός των οποίων έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδια παραπήγματα.Αυτά βρίσκονται στην Κυρά Βρύση Ζευγολατιού.
Προς γνώση και ενημέρωση...

Κατ
Κατ
Κατάληψη ιδιόκτητων αγροτεμαχίων και ανέγερση αυτοσχέδιων παραπηγμάτων, καθώς και άλλων τινών παρανομιών επί αυτών, από ROMA στη θέση ‘‘Κυρά Βρύση’’ της δημοτικής κοινότητος Ζευγολατείου ».

Αξιότιμοι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

 ως Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατείου «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», μετά από τις διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο σε συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου όσο και στην πρόσφατη, αυτής του Τοπικού Συμβουλίου Παραβατικότητας και Εγκληματικότητας, σχετικά με το θέμα της εγκληματικότητας και της ασφάλειας της καθημερινότητας του πολίτη γενικότερα και ειδικότερα με το ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταπατήσεις των περιουσιών συμπολιτών μας από ROMA και την κατασκευή παραπηγμάτων επί αυτών, επανερχόμαστε και καλούμε το δημοτικό μας συμβούλιο να συζητήσει τις αιτήσεις των συνδημοτών μας τις οποίες και συνοδεύει το παρόν έγγραφο του Συλλόγου μας και να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων – δράσεων επί των όσων καταγγέλλονται σε αυτές.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι σε παρελθόντα χρόνο (2011) υπήρξε άλλη ανάλογη περίπτωση καταπάτησης ιδιωτικής περιουσίας και εγκατάστασης σε αυτήν παρανόμων μεταναστών, αυτής του πρώην εργοστασίου Δημουλιάκα, όπου ο Δήμος σε συντονισμό και συνεργασία με τον ιδιοκτήτη, την Εισαγγελεία Κορίνθου, την Πολεοδομία και την Αστυνομία προχώρησε στη κατεδάφισή του. 
Καλούμε τον δήμο να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι Αθίγγανοι από τον παραπάνω χώρο στον οποίο και διαμένουν παρανόμως.
Για την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Με τιμή,
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.                         Ο Γραμματέας
Σχοινοχωρίτης Κωνσταντίνος     Λούτας Παναγιώτης

sfedona.gr

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΙΑΤΟΥ

Στην κοινωνία,  στους  γονείς, στους συνανθρώπους μας

 Οι καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου εκφράζουμε την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή μας για την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας  του σχολείου μας. Κατάργηση που στερεί από τη μια, σε δεκάδες μαθητές τη δυνατότητα να σπουδάσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες και τα όνειρά τους και οδηγεί από την άλλη στη διαθεσιμότητα, την αβεβαιότητα και την απόγνωση συναδέλφους μας. Συναδέλφους άξιους και με τεράστια προσφορά, οι οποίοι απομακρύνθηκαν με αυθαίρετο τρόπο, στη λογική των οριζόντιων μέτρων, που αποδιοργανώνουν όχι μόνο ανθρώπινες ζωές αλλά και τα σχολεία, δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της δημόσιας παιδείας.
 Στις συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, διάλυσης του κοινωνικού ιστού και απαξίωσης της έννοιας του δημόσιου συμφέροντος δε μπορούμε να μείνουμε απαθείς και σιωπηλοί. Να ζαρώσουμε στο καβούκι του φόβου και της ιδιώτευσης.
 Επιτακτικό καθήκον, από το λειτούργημα που υπηρετούμε, είναι να σταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους μαθητές μας, στα παιδιά σας, στα παιδιά όλων μας. Να αγωνιστούμε για να διασφαλίσουμε συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να κάνουν πραγματικότητα τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους.
 Στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας πρέπει όλοι μας, εμείς και εσείς, να ανοίξουμε το δρόμο της ελπίδας. Να αφήσουμε τους νέους να ακολουθήσουν τα όνειρά τους, χωρίς να τους μαυρίζουμε τη ψυχή και να τους σκοτεινιάζουμε την καρδιά και το μυαλό.

Ο δρόμος είναι δύσκολος. Θα χρειαστεί προσπάθεια και αγώνας. Ας τον περπατήσουμε μαζί!

(Ανακοίνωση των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Κιάτου)

www.sfedona.gr

ΠΑΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.στις 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου

Το νέο σήμα στη φανέλα της Κορίνθου (photos)Αστέρας Τρίπολης: Φιλικά το Σαββατοκύριακο | onsports.gr

Όλοι στις 8 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο στον αγώνα ΠΑΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας ομάδας Α. κατηγορίας από τα γήπεδα της Κορίνθου, η νέα συγκροτημένη πλέον Διοίκηση της ΜΠΑΡΤΣΑ, έκλεισε φιλικό αγώνα με τον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο Δημοτικό Στάδιο στη Κόρινθο για τις 8 Σεπτεμβρίου, στις 5,30 ώρα, ημέρα Κυριακής το απόγευμα.

Ο Αστέρας θα εμφανιστεί με πλήρη σύνθεση [ είναι όρος ] και η ΜΠΑΡΤΣΑ πλέον που έχει υπερβεί το ήμισυ και πλέον της προετοιμασίας της, θα επιδιώξει να << κοντράρει >> στα ίσια τον Αστέρα, δείχνοντας έτσι το ρόλο που θα παίξει στη φετινή σεζόν στη κατηγορία της.

Παρόντες και Τατούλης- Πνευματικός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά τον αγώνα θα παρακολουθήσουν ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός και άλλα στελέχη, τόσο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και του επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου της περιοχής.
Τα παραπάνω θα συμβούν επειδή, πέρα από τον ενδιαφέροντα αγώνα, όπου όλοι θα διαπιστώσουν την κατάσταση των ομάδων, κυρίως αυτής της Κορίνθου, είναι και το γεγονός ότι πριν την έναρξη του αγώνα, από την ένωση ΑΡΚΑΔΩΝ το [ ΜΑΙΝΑΛΟ ] θα τιμηθεί ο πρόεδρος της ομάδας του Αστέρα κ. Μποροβήλος και η ίδια η ομάδα, για τη καλή χρονιά που είχε πέρυσι.

Το γεγονός αυτό καθ' εαυτό είναι ελκυστικό και αναμένεται οι Κορίνθιοι να "επικρατήσουν" των οπαδών του Αστέρα, που ήδη έχει κλείσει τέσσερα [ 4 ] πούλμαν, για φιλάθλους του που θα τον ακολουθήσουν, πέρα από αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στήνουν ενέδρα στους οδηγούς- Νέα ληστεία στη Ν.Ε.Ο κοντά στα διόδια Ζευγολατιού

-Οι δράστες βγαίνουν ξαφνικά από τα χωράφια που είναι κοντά στο δρόμο και ληστεύουν τους οδηγούς των οχημάτων που σταθμεύουν (έστω για λίγο) στο σημείο
 http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2013/09/a14.jpg
Άλλη μία ληστεία σημειώθηκε αυτή την εβδομάδα επι της Ν.Ε.Ο Αθηνών- Πατρών κοντά στα διόδια του Ζευγολατιού. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες της korinthiannews.gr σήμερα τα ξημερώματα (λίγο πριν τις 4:00) τέσσερις άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες και με την απειλή καραμπίνας πλησίασαν τον 39χρονο οδηγό φορτηγού οχήματος που είχε σταθμεύσει (προσωρινά) επι του δρόμου εξαιτίας κάποιας μικρής μηχανικής βλάβης.
Χρησιμοποιώντας βία του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 180 ευρώ περίπου και το κινητό. Οι δράστες βγήκαν ξαφνικά από χωράφι που είναι δίπλα στο δρόμο και λήστεψαν τον οδηγό. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και αναζητούνται από την αστυνομία. Την προανάκριση έχει αναλάβει το τμήμα ασφαλείας Κορίνθου.

ΣΣ. Διαβάστε εδώ και τις άλλες ληστείες που είχαν γίνει στην αρχή της εβδομάδας στην ίδια περιοχή.
Προσοχή στους οδηγούς που κινούνται σε αυτό το δρόμο. Μην σταθμεύουν τα οχήματα στην άκρη του δρόμου ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΛΟΓΟΣ καθώς η σπείρα παραμονεύει για να ληστέψεις τους οδηγούς. Σε ότι αφορά τους δράστες οι υποψίες όλων στρέφονται σε αθίγγανους, χωρίς όμως να είναι κάτι επίσημο…

Βρέθηκε στη Σουηδία η 5χρονη Χουντά Γουαζάν

 

Τέλος καλό όλα καλά στην αγωνία για την τύχη της μικρής Χουντά Γουαζάν που είχε εξαφανιστεί την Παρασκευή 30 Αυγούστου από το Ίλιον.

Με ένα μήνυμα στο Twitter το Χαμόγελο του Παιδιού γνωστοποίησε πως το κορίτσι είναι καλά και βρίσκεται στη Σουηδία μαζί με την οικογένειά της.

Η συγκλονιστική ιστορία του "Λεφτέρ" όπως την έγραψαν οι Τούρκοι


 Σκεφτείτε : Είστε 17 ετών. Μια μέρα βλέπετε να έχουν επιβληθεί αφύσικοι φόροι σε βάρος των συγγενών σας. Και μάλιστα βλέπετε αυτούς τους συγγενείς σας που αδυνατούν να πληρώσουν το φόρο να στέλνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όπου τους βάζουν να σπάνε πέτρες.

Σεπτεμβριανά 1955: Ένα ψέμα ξυπνά την τουρκική αγριότητα


 Νύχτα 6ης προς 7η Σεπτεμβρίου. Ένας εξαγριωμένος όχλος ξεχύνεται στους ρωμαίικους μαχαλάδες της Κωνσταντινούπολης και ρημάζει. Σπίτια, καταστήματα, εκκλησιές, σχολειά, περιουσίες, ζωές. Χτυπούν καταστηματάρχες και νοικοκυραίους, κατεβάζουν προθήκες, πετούν και τσαλαπατούν εμπορεύματα, πυρπολούν…

Να δοθεί στην τρόικα το δελτίο (τουρκικής) θυέλλης στο Αιγαίο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Έχει πια κανένα νόημα να αναρωτιόμαστε «πώς φτάσαμε ως εδώ;» ή να αναφωνούμε πως «δεν χρεοκοπήσαμε τυχαία»;
Όποια απάντηση κι’ αν δοθεί, το γεγονός είναι ένα:
Φτάσαμε στο σημείο να χρεοκοπήσουμε ενώ η χώρα μας διαθέτει άφθονο νικέλιο (που όμως διαχειρίζεται η ΛΑΡΚΟ).
Και φτάσαμε στο σημείο να απαξιώσουμε τόσο πολύ την αμυντική μας βιομηχανία (φορτώνοντάς τη με δάνεια που λαμβάνονταν με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, που εκπίπτουν η μία μετά την άλλη), ώστε οι δανειστές να απαιτούν το οριστικό κλείσιμό τους.
Φυσικά, επί του θέματος, η αντιπολίτευση έχει έτοιμη την απάντηση – εμείς δεν κυβερνήσαμε, φταίνε αυτοί που κυβέρνησαν.

ΤΟ… ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



«Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΣΥΝΤΟΜΟΤΑΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ» - ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ - ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ»

«Ο ΑΝΤΡΕΣ ΡΑΣΜΟΥΝΣΕΝ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΝΕΑΣ ΛΥΣΗΣ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ;»

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140f278e631bd344&attid=0.2&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378458642207&sads=WRgM6PCYB7KVwM8nAOBfP7XuUAg https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=140f278e631bd344&attid=0.3&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1378458705610&sads=Cgm0Xy11ukWSWQi5rNKuM_il8Lo
Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται στο Βίλνιους λαμβάνοντας μέρος στη Συνδιάσκεψη της Λιθουανικής Προεδρίας για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε πριν από λίγο την εξής δήλωση:

Βουτιά στο κενό για ζευγάρι τουριστών στη Ρόδο

asthenoforo2000
Με σοβαρότατα τραύματα στο κεφάλι και πολλαπλές κακώσεις στο υπόλοιπο σώμα τους διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένα ζευγάρι αλλοδαπών τουριστών, πενήντα περίπου ετών, οι οποίοι ήρθαν στη Ρόδο για να κάνουν τις διακοπές τους.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr το ζευγάρι των τουριστών, τραυματίστηκε σε ξενοδοχείο της ανατολικής πλευράς της Ρόδου όπου διέμεναν, όταν κάτω απο συνθήκες που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, έπεσαν ταυτόχρονα στο έδαφος από μεγάλο ύψος του κτιριακού συγκροτήματος.
Για το γεγονός που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία έχει ενημερωθεί και η αρμόδια αστυνομική αρχή Ρόδου που συγκεντρώνει πληροφορίες από το προσωπικό και τους πελάτες του ξενοδοχείου, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα.

Προς πενθήμερη απεργία οδεύουν οι εκπαιδευτικοί

louketosxolioΜε το… καλημέρα της νέας σχολικής σεζόν αναμένεται να μπει λουκέτο στα σχολεία για τουλάχιστον 5 ημέρες.
Οι εκπαιδευτικοί είναι αποφασισμένοι να δώσουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, ένα ηχηρό μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας, με αφορμή τη διαθεσιμότητα, προχωρώντας σε πενθήμερη απεργία από τις 16 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή οι 31 ΕΛΜΕ είχαν αποφασίσει υπέρ της πενθήμερης απεργίας.
Η τελική απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα από τη γενική συνέλευση των προέδρων των συνολικά 88 τοπικών συλλόγων ενώσεων καθηγητών της χώρας.

Αντιπαράθεση Ντινόπουλου – Παπαδόπουλου για τη Ρεπούση

dinoΣυνεχίζει να προκαλεί αναταραχές η τελευταία άποψη που εξέφρασε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, σχετικά με την αντικατάσταση των Θρησκευτικών από το μάθημα της Θρησκειολογίας.
Τα αίματα άναψαν στην πρωινή εκπομπή του MEGA, καθώς γι’ αυτό το ζήτημα διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο Ανδρέας Παπαδόπουλος με τον Αργύρη Ντινόπουλο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε την άποψη ότι η κα Ρεπούση είπε το αυτονόητο για να απαντήσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας:  «Εγώ θα σας έλεγα κ. Παπαδόπουλε, να πάτε καμία Κυριακή σε καμία εκκλησία να κάνετε κανά σταυρό, να δείτε τι λέει ο κόσμος».

Σεισμός 4,2R στην Κρήτη

japanΚαλημέρα με… σεισμό είπαν στην Κρήτη καθώς ξημερώματα της Παρασκευής κουνήθηκε το νησί με 4,2R.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή 81 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Ηρακλείου και 94 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Ρεθύμνου.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, σύμφωνα με το Cretalive.

Η Εθνική… κατάπιε και τη Ρωσία (80-71)

hellasrussia
Πιο εύκολα απ’ ό,τι μαρτυρά το τελικό 80-71, η Εθνική μας ξεπέρασε το εμπόδιο της Ρωσίας και φουλάρει για την κορυφή του ομίλου. Επόμενος αγώνας αυτός με την Τουρκία (7/9). Ανησυχία για τον τραυματισμό του Σπανούλη.
 Μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση, η Ελλάδα επικράτησε -πιο εύκολα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ- με 80-71 της Ρωσίας και έκανε το 2Χ2 στον Δ' όμιλο του Eurobasket της Σλοβενίας. Καλύτεροι για την ομάδα του Τρινκιέρι οι Περπέρογλου, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδης, Καϊμακόγλου και Σπανούλης, ο οποίος αποχώρησε με διάστρεμμα. Καλύτερος για την Ρωσία ο Σβεντ, που πέτυχε 17 πόντους, όλους στο τέταρτο δεκάλεπτο!

Στη ΔΕΘ το Σάββατο Σαμαράς και Τσίπρας

samaras30
«Αντιμέτωποι» είναι πιθανό να έρθουν αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι θα συμπέσουν -κατά πάσα πιθανότητα- για λίγη ώρα στην ίδια πόλη.
Ο πρωθυπουργός στις 10 το πρωί θα εγκαινιάσει την 78η ΔΕΘ και στην ομιλία που θα κάνει στη συνέχεια αναμένεται να αναφερθεί στους μέχρι τώρα καρπούς της πολιτικής της κυβέρνησης και στην περαιτέρω πορεία για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ενώ θα κατηγορήσει και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη στάση που τηρεί. Δεν αποκλείεται να προστεθεί στο πρόγραμμα του και κάποια άλλη δραστηριότητα, μετά την ομιλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη γύρω στις 12 και στις 12.30 θα έχει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, στα γραφεία του κόμματος. Στον ίδιο χώρο θα συναντηθεί στη 1.30 μ.μ. με τον υπουργό Πολιτισμού της Βολιβίας Pablo Cesar Groux Canedo, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προσκεκλημένος της πρωτοβουλίας SOSτε το νερό, που αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Στις 6 το απόγευμα θα πάρει μέρος, μαζί με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖ.Α, στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου, κατά της πολιτικής των Μνημονίων και μετά θα επισκεφθεί το κτίριο της ΕΤ- 3 όπου θα δώσει συνέντευξη στο ενημερωτικό πρόγραμμα που εκπέμπουν οι απολυμένοι.
Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί και πάλι τη Θεσσαλονίκη το τριήμερο 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου για την 78η ΔΕΘ. Την Παρασκευή (13/9) θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα συναντηθεί με εκπροσώπους τοπικών φορέων, ενώ την Κυριακή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.
Την Κυριακή θα επισκεφθεί την 78η ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα μιλήσεις προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων.
Από τη Δευτέρα μέχρι την Πέμπτη θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, και την Παρασκευή και το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εκτός από τις επισκέψεις στη ΔΕΘ και άλλες πολιτικές δραστηριότητες που θα έχουν στη Θεσσαλονίκη οι κ.κ. Καμμένος, Κουβέλης και Κουτσούμπας θα δώσουν και συνεντεύξεις Τύπου.

Η Συρία εκλέγει… τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ

White-House-Oval-Office
Twitter @EmOikonomidis
Η πολιτική αριθμητική δεν αποτελεί αφηρημένη έννοια και παράγοντα (συν) διαμόρφωσης των εξελίξεων. Εδράζεται σε ένα φαινόμενο ντόμινο, που ξεκινάει από τις διαθέσεις της κοινωνίας, και μορφοποιείται ως διαμόρφωση πολιτικών συσχετισμών κατά τρόπο που να βρίσκονται πιο κοντά σε αυτές τις διαθέσεις των πολιτών. Που φυσικά, μεταφράζονται σε εκλογική συμπεριφορά μπροστά στις εκάστοτε κάλπες.

ΗΠΑ: Όμηρος της Ρωσίας το Σ.Α. του ΟΗΕ

Samantha-Power
Στην υιοθέτηση σκληρής ρητορικής κατά της Ρωσίας κατέφυγε η πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Σαμάνθα Πάουερ, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι κρατάει όμηρο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο θέμα της Συρίας.
Σύμφωνα  με τη Σαμάνθα Πάουερ, η αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε απόφαση άμεσης δράσης στο θεμα της Συρίας οφείλεται στο γεγονός ότι η Ρωσία εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα που έχει να ασκήσει βέτο σε μεγάλα θέματα, ένα δικαίωμα που απολαμβάνουν ακόμη μονάχα οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία.
“Η Ρωσία συνεχίζει να κρατάει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ομηρία. Και να προστατεύει έτσι ένα καθεστώς που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα σε βάρος των πολιτών του”, τόνισε με έμφαση η πρέσβης των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Σαμάνθα Πάουερ.

ysterografa.gr

Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης: Νέο stop στη διαθεσιμότητα σχολικών φυλάκων

Προσωρινή διαταγή με την οποία επιστρέφουν στην εργασία τους οι 10 σχολικοί φύλακες του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξέδωσε το Πρωτοδικείο της πόλης στο οποίο προσέφυγαν.
Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης με την απόφασή του ακυρώνει προσωρινά την ένταξη τους σε καθεστώς  διαθεσιμότητας από 23 Ιουλίου 2013 με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ζητά να παραμείνουν στις θέσεις μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Να σημειωθεί ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέστει στο δικαστήριο κατόπιν εντολής του δημάρχου Ε. Λαμπάκη, δηλώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όχι με απόφαση του δήμου αλλά λόγω του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη δικαστική απόφαση που δικαιώνει προσωρινά σχολικούς φύλακες μετά από αυτές του Πρωτοδικείου Αθηνών στις αρχές Αυγούστου το Πρωτοδικείο Αθήνας για  26 συναδέλφους τους του Δήμου Αγίων Αναργύρων και στο τέλος Αυγούστου δύο ακόμη σχολικών φυλάκων των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας.
Πάντως, οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με νομικούς κύκλους αλλά και, όπως αποδεικνύεται από αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε σχετική προσφυγή 89 σχολικών φυλάκων του κεντρικού δήμου, οι αποφάσεις αυτές δεν προεξοφλούν αυτές άλλων διακστηρίων αναφορικά με τις προσωρινές διαταγές.  Πόσο μάλλον με τις αποφάσεις που ληφθούν τον Οκτώβριο και θα είναι οριστικές…

aftodioikisi.gr

Πρόταση ΔΗΜΑΡ για νέο σοσιαλδημοκρατικό συνασπισμό με στόχο την εξουσία!

Πρόταση ΔΗΜΑΡ για νέο συνασπισμό κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας με στόχο την εξουσία. Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής
Σε συσπείρωση όλων των προοδευτικών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας ώστε να σχηματιστεί «πόλος» με «οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης» και να καταθέσει «ελκυστική πρόταση εξουσίας ανατρέποντας τον ισχύοντα διπολισμό, καλεί με απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.