Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι EKTAKTH ANAKOΙΝΩΣΗ


ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι ανακοινώνουν:

Λόγω αιφνιδίου θανάτου συγγενικού προσώπου του διαχειριστή του blogspot μας, η ροή ειδήσεων διακόπτεται για ένα περίπου 24ωρο.
Η κανονική ροή ειδήσεων θα επαναρχίσει από το blogspot ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Εδώ Δερβένι από την Παρασκευή...

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ Το μικρό εκκλησάκι με τα 17 πλατάνια στη στέγη του


 Δεκαεφτά μεγάλα δέντρα στην στέγη ενός μικρού πέτρινου ναϊδρίου. Μια εικόνα που αν στις φωτογραφίες φαίνεται εντυπωσιακή, από κοντά προκαλεί τουλάχιστον δέος. Πιστοί αλλά και σκεπτικιστές επισκέπτονται κατά χιλιάδες το μικρό εκκλησάκι της Αγίας Θεοδώρας που πανηγυρίζει σήμερα για να δουν το θαύμα ή το παράδοξο, ανάλογα με την οπτική του καθενός.

Όσο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του μικρού Ναού της Αγίας Θεοδώρας άλλο τόσο εντυπωσιακή είναι η ιστορία της ζωής της.

Ιστορικά και βιογραφικά στοιχεία για την Αγία Θεοδώρα

Σχετικά με την Οσιοπαρθενομάρτυρα Θεοδώρα, της οποίας η μνήμη τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου στο χωριό Βάστα Αρκαδίας, έχουν ακουστεί πολλές και διάφορες ιστορίες, κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο άρχισε να υπηρετεί το μοναχισμό.

Οι δύο πιο γνωστές ιστορίες αναφορικά με την Αγία Θεοδώρα έχουν ως εξής:

Περισσότερα στο  dogma.gr

Πάνω από εκατό συλλήψεις μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας

patra
Συνεχίζονται στο λιμάνι της Πάτρας, οι συλλήψεις μεταναστών που προσπαθούν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία, με τα πλοία της γραμμής. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 40 αλλοδαποί, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ξεπερνά τους 100.

Έκδοση ομολογιακού δανείο για την Ατροβιομηχανία Καραμολέγκος

karamolegos
Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 2,3 εκατ. ευρώ θα κληθούν να αποφασίσουν οι μέτοχοι της εταιρείας Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος ΑΕ στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2013 στην έδρα της εταιρείας στο Κορωπί Αττικής.
Ειδικότερα, στα θέματα ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται η έκδοση κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου ποσού μέχρι 2.300.000 ευρώ, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου με εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης επί ακινήτων της εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3156/2003.
Σκοπός της έκδοσης του δανείου είναι η κάλυψη επενδυτικών αναγκών της εταιρείας και η αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού της.

Πρώτη μέρα στο σχολείο [Νικ.Καζαντζάκη]

 
Με τα μαγικά πάντα μάτια, με το πολύβουο, γεμάτο μέλι και μέλισσες μυαλό, μ’ ένα κόκκινο μάλλινο σκούφο στο κεφάλι και τσαρουχάκια με κόκκινες φούντες στα πόδια, ένα πρωί κίνησα, μισό χαρούμενος, μισό αλαφιασμένος, και με κρατούσε ο πατέρας μου από το χέρι. Η μητέρα μού είχε δώσει ένα κλωνί βασιλικό να τον μυρίζουμαι, λέει, να παίρνω κουράγιο, και μου κρέμασε το χρυσό σταυρουλάκι της βάφτισής μου στο λαιμό.
— Με την ευκή του Θεού και με την ευκή μου…, μουρμούρισε και με κοίταξε με καμάρι.
Ήμουν σαν ένα μικρό καταστολισμένο σφαγάρι κι ένιωθα μέσα μου περφάνια και φόβο· μα το χέρι μου ήταν σφηνωμένο βαθιά μέσα στη φούχτα του πατέρα μου κι αντρειευούμουν. Πηγαίναμε, πηγαίναμε, περάσαμε τα στενά σοκάκια, φτάσαμε στην εκκλησιά του Αϊ-Μηνά, στρίψαμε, μπήκαμε σ’ ένα παλιό χτίρι, με μια φαρδιάν αυλή, με τέσσερις μεγάλες κάμαρες στις γωνιές κι ένα κατασκονισμένο πλατάνι στη μέση. Κοντοστάθηκα, δείλιασα· το χέρι μου άρχισε να τρέμει μέσα στη μεγάλη ζεστή φούχτα.
O πατέρας μου έσκυψε, άγγιξε τα μαλλιά μου, με χάδεψε· τινάχτηκα· ποτέ δε θυμόμουν να μ’ έχει χαδέψει· σήκωσα τα μάτια και τον κοίταξα τρομαγμένος. Είδε πως τρόμαξα, τράβηξε πίσω το χέρι του:
— Εδώ θα μάθεις γράμματα, είπε, να γίνεις άνθρωπος· κάμε το σταυρό σου.
O δάσκαλος πρόβαλε στο κατώφλι· κρατούσε μια μακριά βίτσα και μου φάνηκε άγριος, με μεγάλα δόντια, και κάρφωσα τα μάτια μου στην κορφή του κεφαλιού του να δω αν έχει κέρατα· μα δεν είδα, γιατί φορούσε καπέλο.
— Ετούτος είναι ο γιος μου, του ’πε ο πατέρας μου.
Ξέμπλεξε το χέρι μου από τη φούχτα του και με παρέδωκε στο δάσκαλο.
— Το κρέας δικό σου, του ’πε, τα κόκαλα δικά μου· μην τον λυπάσαι, δέρνε τον, κάμε τον άνθρωπο.
— Έγνοια σου, καπετάν Μιχάλη· έχω εδώ το εργαλείο που κάνει τους ανθρώπους, είπε ο δάσκαλος κι έδειξε τη βίτσα..
Από το Δημοτικό Σκολειό απομένει ακόμα στη θύμησή μου ένας σωρός παιδικά κεφάλια, κολλητά το ένα πλάι στο άλλο, σαν κρανία· τα πιο πολλά θα ’χουν γίνει κρανία. Μα απάνω από τα κεφάλια αυτά απομένουν μέσα μου αθάνατοι οι τέσσερις δασκάλοι.
 To κείμενο μας το έστειλε η Χριστίνα Γεωργαντοπούλου... Την ευχαριστούμε

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα


 Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου. Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα...
Περισσότερα: protothema.gr

Στην Καλαμάτα στο πλευρό της Μπάρτσας η "Θύρα 3"

Οι οργανωμένοι της "Θύρας 3" ακολουθούν παντού την Κόρινθο και δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς.

Την ερχόμενη Κυριακή (15/9, 16:00), η Μπάρτσα αντιμετωπίζει στην Καλαμάτα τον Μεσσηνιακό, στο πλαίσιο του Κυπέλλου της Γ' Εθνικής και η "Θύρα 3" διοργανώνει εκδρομή, προκειμένου να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες των παικτών του Δημήτρη Μαγκαφίνη για την πρόκριση.

Σε περίπτωση πρόκρισης, στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου, η Κόρινθος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Δόξα Μανωλάδας - Εθνικός Σαγέικων. Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Θύρας 3" για την εκδρομή στην Καλαμάτα έχει ως εξής:

"Η Λέσχη Φίλων Κόρινθοs Θύρα 3 διοργανώνει εκδρομή την Κυριακή 15-9-2013 για τον αγώνα κυπέλλου με το Μεσσηνιακό στην Καλαμάτα. Ώρα αναχώρησηs 11:00 από πλατεία περιβολάκια. Κόστοs εκδρομήs 15 ευρώ. Δηλώστε συμμετοχή έως την Παρασκευή βράδυ. Τηλ. επικοινωνίαs 6978272362, 6945635810, 6940717471 ΟΠΟΥ ΠΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΘΑΜΑΙ! ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΘΥΡΑ 3".

ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ.

Αναφορικά με την θέση «Αγιονόρι – Παλαμήδι» της Δ.Ε. Τενέας του Δήμου Κορινθίων που προτείνεται στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του Έργου με τίτλο «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 104892/16.06.06 ΚΥΑ Ε.Π.Ο. ως προς την περιβαλλοντική αδειοδότηση λατομείων και δανειοθαλάμων για τις ανάγκες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα», για την απόληψη αδρανών υλικών (λατομείο), το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδοτεί αρνητικά για
τους παρακάτω λόγους:

Στα χέρια της αστυνομίας ενεχυροδανειστές σε Αθήνα και Κιάτο για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν χθες το πρωί στην Αθήνα και το Κιάτο Κορινθίας ένας 44χρονος που έχει επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του ενεχυροδανεισμού καθώς και δύο υπεύθυνες υποκαταστημάτων της εταιρείας στο Κιάτο και στην Κόρινθο. Οι αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας τους συνέλαβαν με την κατηγορία για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.
Συγκεκριμένα, το κλιμάκιο των αστυνομικών είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν, έλεγχο σε δύο ενεχυροδανειστήρια της εταιρείας. Από τους επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν τότε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα ανεπίσημα βιβλία, σε δύο από τα οποία είχαν καταγραφεί συνολικά 126 επίδικες συναλλαγές, οι οποίες ουδέποτε είχαν δηλωθεί και αποτυπωθεί στα επίσημα αρχεία της επιχείρησης.

Από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο που ακολούθησε, προέκυψαν επιπλέον παραβάσεις για μη έκδοση τουλάχιστον 115 παραστατικών στοιχείων αγορών, παροχής υπηρεσιών, διακίνησης ή και πώλησης, η αξία των οποίων προσδιορίστηκε στις 24.232 ευρώ.
Ακόμη, προέκυψε παράβαση για υποβολή ανακριβών περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και μη απόδοση του φόρου προστιθέμενης αξίας που αντιστοιχεί στο ποσό των 378,10 ευρώ, άσκηση του επαγγέλματος ενεχυροδανειστή πριν από την υποβολή σχετικής αναγγελίας στην οικεία αστυνομική Αρχή, μη καταχώρηση συναλλαγών στα ενιαία βιβλία ενεχυροδανειστή-αργυραμοιβού- παλαιοπώλη-αγοραπωλητή μεταχειρισμένων κοσμημάτων και μη υποβολή δήλωσης απόδοσης τελών χαρτοσήμου.
Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Μύνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Κορίνθου προς παπαγαλάκια και «καλοθελητές»

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορα παπαγαλάκια και «καλοθελητές» , διατυμπανίζουν δεξιά και αριστερά πως θα είναι υποψήφιοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , ως Τοπική Οργάνωση Κορίνθου , διευκρινίζουμε τα κάτωθι προς πάσα κατεύθυνση :
Τα ψηφοδέλτια της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην Κορινθία , αν και εφόσον αποφασιστεί από την Κεντρική Διοίκηση του Κινήματος να καταρτιστούν , ΔΕΝ θα απαρτίζονται από πρώην στελέχη των κομμάτων που έφεραν στην Πατρίδα μας την καταστροφή .
Οι μόνοι πιθανοί υποψήφιοι θα είναι άνθρωποι που προέρχονται από τις τάξεις του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος και τονίζεται ότι δεν θα στηρίξουμε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλο ανεξάρτητο συνδυασμό . Οποιαδήποτε επίσημη απόφαση παρθεί για το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ , θα ενημερωθείτε ΜΟΝΟ από τα δελτία Τύπου του Κινήματος και τους εκπροσώπους του στον νομό.

 Χρυσή Αυγή Κορίνθου

O Δένδιας για τις σχέσεις… αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή

Nikos-DendiasΣυνέντευξη στην εφημερίδα “Danas” του Βελιγραδίου παραχωρεί ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, αναπτύσσοντας το πλαίσιο των προβλημάτων που καλείται να αντιμετωπίσει, αλλά και των νέων δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία.
Αίσθηση προκαλεί η απάντηση που δίνει ο Νίκος Δένδιας για το ενδεχόμενο σχέσεων αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή, που συζητείται ευρέως.
“Εάν κάποιος αστυνομικός έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, δεν μπορώ να το γνωρίζω και δεν δικαιούμαι να ομιλώ γι’ αυτό, εφόσον η συμπεριφορά του δεν επηρεάζει τη λειτουργία της υπηρεσίας ή δεν παραβιάζει το νόμο, αν κι εμένα προσωπικά, ο πολιτικός λόγος του κόμματος αυτού μου είναι ιδιαίτερα αποκρουστικός.
Ωστόσο, αν ο αστυνομικός αυτός παρανομεί, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις αρχές της νεοναζιστικής ιδεολογίας, τότε θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σ’ αυτό το θέμα, είμαστε αποφασισμένοι και κατηγορηματικοί”, σημείωσε με έμφαση ο Νίκος Δένδιας.

ysterografima.gr

Ποιοί γλιτώνουν το χαράτσι των ακινήτων

Eforia-xaratsi
Τις εξαιρέσεις των φορολογουμένων που θα αποφύγουν να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων, παρουσιάζουν τα “Νέα” με κεντρικό ρεπορτάζ το οποίο κάνουν βασικό στην πρώτη σελίδα τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη, οι φορολογούμενοι που θα γλιτώσουν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εξαιρέσει από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για το 2014, σε σχέση με την πρώτη κατοικία, μονάχα συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων, και μάλιστα υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις.
Στην αντίπερα όχθη για παράδειγμα, άνεργοι με κύρια κατοικία αντικειμενικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ, ή 120 τετραγωνικών μέτρων, θα καταβάλλουν κανονικά φόρο.

Μια ευχή σε κάθε πρωτάκι… Καλή σχολική χρονιά.

Με τον αγιασμό των σχολείων ξεκίνησε σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Γεμάτη προβλήματα, προτού ακόμη αρχίσει. Γεμάτη φυσικά και προσδοκίες, για κάθε μαθητή που βρίσκεται σε νέα τάξη, και με την παραδοσιακή συγκλίνηση για τα πρωτάκια, που… μαθαίνουν να περπατούν σε ένα καινούριο περιβάλλον.
Στα σχολεία, κρίνεται εν πολλοίς το μέλλον της κοινωνίας μας, επομένως το ίδιο το μέλλον του τόπου. Και καθώς το ζήτημα αφορά γονείς, οικογένειες, συγγενείς, είναι προφανές ότι η σημερινή μέρα δεν αποτελεί… καθημερινότητα και ρουτίνα.
Η ευχή λοιπόν, προφανής: Το τέλος της σχολικής χρονιάς να έχει εκπληρώσει τις περισσότερες από τις προσδοκίες που συνοδεύουν το σημερινό ξεκίνημα. Και ο αγιασμός για την επόμενη σχολική χρονιά, τέτοια εποχή του χρόνου, να συνοδεύεται από λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τον σημερινό.
Καλή σχολική χρονιά.

Ανθιμος προς Ρεπούση: «Σε λίγο θα μας ζητήσετε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη» (VIDEO)


 «Έτσι όπως το πάτε θα μας πείτε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη για να βλέπετε καλύτερα το Φάληρο» είπε στην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ κα. Μαρία Ρεπούση ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Τ/Σ Σκάϊ ο κ. Άνθιμος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ζωντανά με την βουλευτή που επέμεινε στις θέσεις της σημειώνοντας πως «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των Βουλευτών στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων είχε την ίδια άποψη» με την ίδια.

Ο κ. Άνθιμος πάντως είπε πως «Μια κυρία αναστατώνει όλο τον Ελληνισμό για να τα γκρεμίσουμε όλα» τονίζοντας πως οι απόψεις που εκφράζει η κα. Ρεπούση είναι προσωπικές και πως δεν τις στηρίζει ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης.

«Αυτοί οι οποίοι νομοθετούν ερωτούν τους ειδικούς και οι ειδικοί είναι οι υπεύθυνοι των Πανεπιστημίων και όχι η κυρία Ρεπούση» είπε, για να τονίσει πως «Είναι βλασφημία η κατάργηση των αρχαίων ελληνικών όταν στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια ιδρύουν έδρες».

Η κα. Ρεπούση επέμεινε στις θέσεις της για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία κάνοντας λόγο για κατήχηση που δεν συνάδει με το σύγχρονο σχολείο που κατά την ίδια «οφείλει να είναι λαϊκό και εκκοσμικευμένο».

«Έχετε ιδεολογική σκοπιμότητα, να τη χαρείτε αλλά δεν μπορούμε να την δεχτούμε» της είπε σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο κ. Άνθιμος που επέμεινε πως πίσω από τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά υπάρχει κι άλλη ατζέντα…

Παρακολουθήστε το ενδιαφέρον απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή του Σκαϊ.

 dogma.gr

Χειροπέδες σε αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής

Αρχιφύλακας της αντιτρομοκρατικής συνελήφθη μαζί με άλλα τρία άτομα καθώς συμμετείχε σε σπείρα που έφτιαχνε πλαστές ταυτότητες και τις πουλούσε σε εγκληματίες. Μάλιστα η σπείρα αποτελεί παρακλάδι εκείνης που σκότωσαν τους δύο αστυνομικούς στου Ρέντη.
Πρόκειται για τον τρίτο αστυνομικό που με τον έναν ή άλλο τρόπο εμπλέκεται στις δραστηριότητες της συγκεκριμένης σπείρας. Αν και στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρεται το που υπηρετεί ο 46χρονος Αρχιφύλακας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μέλος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων και της Ασφάλειας έφτασαν στα ίχνη της σπείρας που προμήθευε άτομα του υποκόσμου με πλαστές ταυτότητες. Μάλιστα όπως αποδείχθηκε το ... τιμολόγιο ξεκινούσε από 300 ευρώ και έφτανε τα 1.200 κατά περίπτωση.

Ο αστυνομικός όπως ήταν φυσικό τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το... δώρο δεν ήρθε, αλλά εξασφάλισε τα μπαράζ η Εθνική, επιβλήθηκε 1-0 της Λετονίας στο Καραϊσκάκη (58΄ Σαλπιγγίδης)


Την πρόκρισή της, τουλάχιστον, στα μπαράζ πρόκρισης των προκριματικών του Μουντιάλ 2014 εξασφάλισε η Ελλάδα. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου, η «γαλανόλευκη» επιβλήθηκε 1-0 της Λετονίας στο Καραϊσκάκη (58΄ Σαλπιγγίδης) και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλοβακίας από τη Βοσνία (2-1) διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου με τους Βόσνιους, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε των προκριματικών, ενώ αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τους Σλοβάκους, που τέθηκαν νοκ άουτ.

Η εθνική στα δύο εναπομείναντα ματς που έχει να δώσει εντός έδρας με Σλοβακία και Λιχτενστάιν ελπίζει σε στραβοπάτημα των Βόσνιων στη Λιθουανία, προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκρισης στα τελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, με την προοπτική να πετύχει το απόλυτο στις αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα, σε ένα...ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η αρχή έγινε στο 9΄ όταν από γύρισμα του Σαμαρά, ο Σαλπιγγίδης δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε. Στο 14΄ ο Κολίνκο έκανε μεγάλη επέμβαση στην εξ επαφής κεφαλιά του Μήτρογλου, ενώ νέα πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα στο 19΄, με το Σαμαρά να πιάνει το διαγώνιο σουτ από πλάγια και να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Σειρά του Τοροσίδη στο 26΄ να μη αξιοποιήσει με κεφαλιά την ασίστ του Νίνη, ενώ ήταν εντελώς αμαρκάριστος.

Οι διεθνείς μπήκαν αγχωμένοι στο δεύτερο μέρος και δεν έβρισκαν ρυθμό απέναντι στους Λετονούς που προσπαθούσαν να βρουν την καλή αντεπίθεση. Τελικά το γκολ ήρθε στο 58΄ με το πλασέ του Σαλπιγγίδη (1-0), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασίστ του Σαμαρά. Οι Λετονοί έμειναν με 10 παίκτες στο 86΄ λόγω της αποβολής του Ρούγκινς. Ένα λεπτό πριν τη λήξη ο Κολίνκο έκανε νέα σπουδαία απόκρουση στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Καραγκούνη. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Κατσουράνης.


ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Τζαβέλλας (74΄ Καραγκούνης), Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαλπιγγίδης (64΄ Χριστοδουλόπουλος), Σαμαράς (88΄ Φετφατζίδης), Μήτρογλου.

ΛΕΤΟΝΙΑ (Μάριανς Πάχαρς):
Κολίνκο, Μακσιμένκο, Γκορκς, Μπουλβίτις, Γκαμπόβς, Ζιούζινς (68΄ Καρασάουσκας), Λάιζανς, Ρούγκινς, Κάουνα, Λάζντινς (61΄ Σιλελνίκοφς), Βερπακόφσκις (79΄ Ράκελς).

Οι κομήτες «Δον Κιχώτης» και «Φαέθων» περιτριγυρίζουν τη Γη

 
Μερικά πράγματα δεν είναι αυτά που φαίνονται, ακόμα και στο διάστημα (ή, καλύτερα, ιδίως στο διάστημα). Εδώ και 30 χρόνια ένα μεγάλο διαστημικό σώμα περνάει αρκετά κοντά από τη Γη και οι αστρονόμοι ως τώρα πίστευαν ότι είχαν να κάνουν με άλλο έναν αστεροειδή. Όμως η εξονυχιστική μελέτη του αντικειμένου από μια διεθνή αστρονομική ομάδα αποκάλυψε ότι τελικά ο «3552 Δον Κιχώτης», όπως είναι το όνομά του, είναι κομήτης. Ακριβώς το ίδιο φαίνεται πως συμβαίνει με ένα άλλο ουράνιο σώμα, τον «Φαέθωνα».

ΟΗΕ: Αυξάνονται τα εγκλήματα πολέμου από τις συριακές δυνάμεις

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει αμάχους, έχουν βομβαρδίσει νοσοκομεία κι έχουν διαπράξει κι άλλα εγκλήματα πολέμου στις ευρείας κλίμακας επιθέσεις που εξαπολύουν τους τελευταίους μήνες για την ανάκτηση του ελέγχου πόλεων, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ για τη Συρία.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένων των ισλαμιστών ξένων μαχητών, έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου--εκτελέσεις, ομηρείες και βομβαρδισμό κατοικημένων συνοικιών--αναφέρεται στην τελευταία έκθεση της επιτροπής που αφορά την περίοδο από τις 15 Μαϊου ως τις 15 Ιουλίου.

"Αυτοί που διέπραξαν αυτές τις παραβιάσεις και τα εγκλήματα, απ΄όλες τις πλευρές, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Δεν φοβούνται ότι θα λογοδοτήσουν. Είναι επιτακτική η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη", αναφέρεται στην έκθεση της επιτροπής του ΟΗΕ της οποίας ηγείται ο Βραζιλιάνος Πάουλο Πινέιρο.


 e-typos.com

Eυρωκοινοβούλιο-Μ. Μπαρόζο: Η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακές δημοσιονομικές αλλαγές


Πραγματικά εντυπωσιακές χαρακτήρισε τις δημοσιονομικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στην αρχή της ομιλίας του, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με την παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση, ο κ. Μπαρόζο, υποστήριξε ότι, μετά τις πραγματικά εντυπωσιακές (όπως τις χαρακτήρισε) αλλαγές που συντελέσθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στην Ελλάδα, η χώρα πλησιάζει ήδη σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Λίγα λεπτά πριν, αναφερόμενος στην εικόνα που παρουσίαζε η ελληνική οικονομία, μετά την έναρξη της κρίσης, υπενθύμισε ότι, εκείνη την εποχή, όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι ήταν περίπου βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα αποχωρούσε ή θα εξαναγκαζόταν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη και ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις ντόμινο και στις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, κατέληξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 e-typos.com

Αν ήταν λάθος η πρόταση της Βραζιλίας, γιατί να είναι σωστή η «λύση» για την κρίση;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εδώ και λίγες μέρες, χιλιάδες διαδηλωτές έχουν επιστρέψει στους δρόμους 135 πόλεων της Βραζιλίας – από την πρωτεύουσα Μπραζίλια ως το Ρίο ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο – θέλοντας να υπενθυμίσουν τα αιτήματά τους για τερματισμό της διαφθοράς, καλύτερες μεταφορές, υγεία και παιδεία.
Μάλιστα, κατά την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, στις 7 Σεπτεμβρίου, έγινε ευρεία χρήση δακρυγόνων, ενώ ομάδα δημοσιογράφων ψεκάστηκε με σπρέι πιπεριού, όταν διαμαρτυρήθηκαν επειδή ένας αστυνομικός σκύλος δάγκωσε έναν συνάδελφό τους.
Στην πρωτεύουσα, μετά τη διαδήλωσή τους κατά της διαφθοράς μπροστά στο Κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν το φράγμα των αστυνομικών και να κινηθούν προς το στάδιο Μενέ Γκαρίνσα, όπου διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων της Βραζιλίας και της Αυστραλίας. Οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από την αστυνομία, που έκανε χρήση δακρυγόνων.

ΟΤΑ: 8.826 προσλήψεις άνεργων απόφοιτων Δημοτικού και Γυμνασίου

Θέμα λίγων ημερών είναι η προκήρυξη διαγωνισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, για την πρόσληψη 8.826 άνεργων απόφοιτων Δημοτικού και Γυμνασίου από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες σε διάφορες δημοτικές υπηρεσίες, από τις 22 Οκτωβρίου.
Οι προσληφθέντες θα ενισχύσουν 321 δήμους ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ και θα καλύψουν τομείς όπως η καθαριότητα, ενώ οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.
Οσοι επιλεγούν, θα λαμβάνουν 748 ευρώ μεικτά τον μήνα (490 καθαρά) μαζί με ασφάλιση, ενώ για τους επιλεχθέντες κάτω των 25 ετών ο μισθός «πέφτει» στα 652 ευρώ μεικτά τον μήνα (427 ευρώ καθαρά).
Ποια είναι τα κριτήρια για πρόσληψη στους δήμους:

-Η διάρκεια ανεργίας
-Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό
-Η ηλικία των ανέργων
-Η οικογενειακή κατάσταση

Προς πλαφόν 7% στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Στη θέσπιση ορίου 7% για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με βάση το νέο σύστημα του ενιαίου ψηφοδελτίου προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση σε μία προσπάθεια αφενός να μείνουν εκτός οι μικρές παρατάξεις και αφετέρου να είναι εφικτό να διοικηθεί ο δήμος ή η περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, μετά και το προχθεσινό δείπνο των δημάρχων της ΝΔ στην Αττική με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών αλλά και από τις επαφές, που, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έγιναν τις προηγούμενες ημέρες τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με τη ΔΗΜΑΡ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες (σ.σ. δεν είναι τυχαίο ότι ο Π. Καμμένος κατά τη χθεσινή του συνέντευξή Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ εκφράστηκε θετικά για το νέο εκλογικό νόμο), κατέστη περισσότερο από σαφές ότι οι βασικές ενστάσεις αφορούν το ενιαίο ψηφοδέλτιο και τη δυνατότητα διοίκησης του δήμου ή της περιφέρειας.
Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση προσανατολίζεται:
-          Να θεσπιστεί πλαφόν 7% (αντί για 5% που ήταν η αρχική σκέψη)  ώστε αφενός να αποκλείονται οι μικροί σχηματισμοί από το δημοτικό συμβούλιο και αφετέρου ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων που θα εξέλεγαν με βάση την απλή αναλογική να δίνεται ως μπόνους στην πλειοψηφούσα παράταξη που θα διοικήσει το δήμο ή την περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο είναι πιθανόν ακόμη και με 42% που είναι το όριο εκλογής, ο δήμαρχος να έχει την απαραίτητη πλειοψηφία ώστε να διοικεί το δήμο. Βεβαίως, με αυτό τον τρόπο η, αρχικά εξαγγελθείσα, απλή αναλογική δίνει τη θέση της στην ενισχυμένη.
-          Να αναγράφεται στο ενιαίο ψηφοδέλτιο δίπλα στο όνομα του υποψηφίου δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου και η παράταξη στην οποία ανήκει, ώστε στην επιλογή τους οι πολίτες να λαμβάνουν υπόψη της και αυτό το στοιχείο.

Νέα αναβολή της ψηφοφορίας για τον Μπερλουσκόνι

berl
Τα μέλη της επιτροπής της ιταλικής γερουσίας η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα αυτό της ιταλικής βουλής προσπαθούσαν κατά την αποψινή της συνεδρίαση να αποκλιμακώσουν την ένταση, η οποία είχε αυξηθεί πολύ το τελευταίο 24ωρο.

Ρεπούση: Μείωση των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών

repousiΘέμα μείωσης των ωρών διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών και των λατινικών έθεσε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση προκαλώντας την παρέμβαση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.
Κατά τη συζήτηση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Ολομέλειας, του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η κ. Ρεπούση πρότεινε τα αρχαία να είναι υποχρεωτικά μόνο για τους μαθητές που θα ακολουθήσουν κλασσικές επιστήμες και να είναι στους υπόλοιπους προαιρετικό μάθημα.
Παράλληλα, επανήλθε στο μάθημα των θρησκευτικών επικρίνοντας τη στάση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
«Δεν πρέπει να κλείνουμε το μάτι στους μητροπολίτες όταν μιλάμε για σχολείο. Όποιος επιθυμεί ορθόδοξη κατήχηση ας πάει στο κατηχητικό. Είναι ουδετερόθρησκο το σχολείο», σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Ρεπούση.
Η αντίδραση του υπουργού Παιδείας ήταν άμεση αντιτείνοντας ότι τα αρχαία στην Γ΄Λυκείου διδάσκονται μόνο στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών.
«Τα αρχαία ελληνικά δεν είναι νεκρή γλώσσα, δεν έχουν σχέση με τα λατινικά και συνεισφέρουν στην γνώση με τον πλούτο τους.
Είναι καλό, ιδεολογικά φορτισμένα θέματα να τα χειριζόμαστε με νηφαλιότητα γιατί μπορεί ο καθένας να μιλά από άλλη πολιτική κονίστρα», κατέληξε ο κ. Αρβανιτόπουλος.
Νωρίτερα ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος κατηγόρησε την ΝΔ για ολίσθημα καθώς υποχώρησε όπως είπε σε ένα κόμμα που εκφράζει το 0,2% στις δημοσκοπήσεις και αφαίρεσε το μάθημα των θρησκευτικών από την Γ΄Λυκείου των ΕΠΑΛ.

ysterografa.gr

Άμπλιανη Ευρυτανίας ( VIDEO)

 

Άμπλιανη 1 

 Είναι μόλις 24χρονών και είναι η νεότερη Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου στην Ελλάδα. Ο λόγος για την ειδική παιδαγωγό Μαίρη Σταμπουλοπούλου η οποία έχει ιδιαίτερη αγάπη στον τόπο καταγωγής της, την Άμπλιανη Ευρυτανίας.
Η ίδια έχει θέσει στόχο ζωής, μέσω των ενεργειών της, να δώσει ξανά ζωή και ενέργεια σε ένα ορεινό (απομακρυσμένο) χωριό και φαίνεται να το καταφέρνει, αφού έχει βρει τη χρυσή τομή. Να ακούει και να καταγράφει αυτά που της λένε οι παλαιότεροι και στην συνέχεια να πείθει τους συνομηλίκους της, να ακολουθούν τις σκέψεις της και τις ενέργειες της...
Η Μαίρη Σταμπουλοπούλου μιλά στο Πινάκιο για τον Σύλλογο της Άμπλιανης. Μοιράζεται μαζί μας τα όνειρα της και τους στόχους της. Μάλιστα όπως αναφέρει στα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας δεν υπάρχουν γιατροί, ενώ φέτος το Καλοκαίρι ο Σύλλογος της έκανε προσπάθειες να βρει κάποιον και δεν τα κατάφερε. Όπως μας είπε πριν γίνει κάποιος μετανάστης πρέπει να δει όλες τις επιλογές που έχει.

Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr)

«Φτωχός» με το νόμο ο Πέτρος Κωστόπουλος για 70.000 ευρώ!

  • 4665


E
Φτωχός κηρύχτηκε σύμφωνα με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά ο Πέτρος Κωστόπουλος, ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε πιστωτής του πρώην εκδότη. Με την αίτηση σφραγίζεται η περιουσία του Πέτρου Κωστόπουλου, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκτελεστούν διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις σε βάρος του. Έντονη ήταν η αντίδραση των πρώην εργαζομένων στην εταιρία ΙΜΑΚΟ, καθώς η κατάθεση της αίτησης πτώχευσης στο Δικαστήριο του Πειραιά εγείρει πλήθος ερωτηματικών για τα κίνητρα του κ. Κωστόπουλου.
Το δικαστήριο με την υπ’ αριθμ. 3243/7-6-2013 απόφασή του αποδέχεται την αίτηση πτώχευσης, διορίζει ως σύνδικο πτώχευσης δικηγόρο Πειραιά και διατάσσει τη σφράγιση της περιουσίας του Πέτρου Κωστόπουλου από το διορισθέντα σύνδικο, ενώ αποφάσισε να ορίσει συνέλευση των πιστωτών στις 24 Σεπτεμβρίου.
Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε από τον πιστωτή στα δικαστήρια του Πειραιά και όχι της Αθήνας όπου υπάγεται η πρώην «ναυαρχίδα» του ομίλου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, με το αιτιολογικό ότι στον Πειραιά (επί της οδού Κολοκοτρώνη) εδρεύει η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σια ΕΕ».
Οι 85 από τους πρώην εργαζόμενους της ΙΜΑΚΟ, που διεκδικούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη από τις 31 Ιουλίου και ζητούν ανακοπή της δικαστικής απόφασης, η οποία θα συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σια ΕΕ», με βάση την έδρα της οποίας η αίτηση κατατέθηκε στον Πειραιά δεν έχει νομική υπόσταση από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, γεγονός που καθιστά αναρμόδιο το Πτωχευτικό Δικαστήριο του Πειραιά.
Να σημειωθεί ότι τη σχετική κλήση για το δικαστήριο παρέλαβε η σύζυγος του κ. Κωστόπουλου, Τζένη Μπαλατσινού, η οποία φέρεται να μη συνδέεται εργασιακά με την εν λόγω εταιρία, με έδρα τον Πειραιά.
Την ίδια ώρα, η επιλογή του πρώην εκδότη, Πέτρου Κωστόπουλου, να μην εμφανιστεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο ως οφειλέτης και να εγκαταλείψει τον εαυτό του στην πτώχευση για το ποσό των 70.000 χιλιάδων ευρώ -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του yupiii από το δικαστικό κύκλο- καταδεικνύει, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τα κίνητρα του πρώην εκδότη για δόλια αποφυγή πληρωμών.
Στο μεταξύ, από την πλευρά του, ο σύνδικος πτώχευσης δεν πρόλαβε να ανακοινώσει την απόφαση στο Βιβλίο Νομικών και για το λόγο αυτό ζήτησε και ο ίδιος αναβολή στη συνέλευση των πιστωτών, η οποία και αναμένεται να μετατεθεί.

arouraios.gr

Όλη η Aθήνα κοιτάζει ξαφνιασμένη: Εφυγαν τα πανιά, αποκαλύφθηκε επιτέλους η όψη του ΦΙΞ στη Συγγρού

  • 2680


3
Μοιάζει τόσο απίστευτο και συγκινητικό: επιτέλους, μετά από μακρά περίοδο προβλημάτων, καθυστερήσεων, απραγίας, το ιστορικό κτίριο του Τάκη Ζενέτου γνωστό ως ΦΙΞ πήρε μορφή και αποκαλύπτεται στους πολίτες, καθώς προχωρούν εντατικά οι εργασίες για τη μεταφορά του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.
Πολλά φρεναρίσματα γίνονται από την προηγούμενη εβδομάδα στη Συγγρού στο ύψος του ΦΙΞ, αφού το τεράστιο βιομηχανικό κτίριο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τυλιγμένο με πανιά αποκάλυψε την όψη του. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους – μετά από μικρή καθυστέρηση εξαιτίας των απαραίτητων ελέγχων που έγιναν στο κτίριο στο πλαίσιο κλασικής διαδικασίας που γίνεται σε έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.
Στόχος είναι τα θυρανοίξια να γίνουν την άνοιξη του 2014, προκειμένου να συμπέσει και με την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. To EMΣΤ στο facebook και σε ειδικό blog (http://fixit-emst.blogspot.gr), ενημερώνει συνεχώς και κυρίως φωτογραφικά για την πορεία των εργασιών.

1

arouraios.gr

Ποιο είναι σήμερα το "Μεγάλο Όραμα" της Ελλάδας;

Toυ Άγη Βερούτη
Το "Όραμα" είναι μια σειρά από τελικούς στόχους που καθορίζουν τον προορισμό της χώρας όπως τον ζωγραφίζει στη φαντασία του ο Οραματιστής.

Ένας Οραματιστής πολιτικός αρκεί, για να συνεπάρει στην εκστρατεία του προς το μέλλον, μια ολόκληρη κοινωνία. Ένας ιεραπόστολος του μέλλοντος είναι ο Οραματιστής.

Από τη στιγμή που έχεις αποφασίσει πού θέλεις να πας, και έχεις επιλέξει να ακολουθήσεις ένα Όραμα, η χάραξη του δρομολογίου που θα σε φτάσει στην επίτευξη των στόχων σου, είναι η Στρατηγική.

Για την χάραξη στρατηγικής χρειάζονται αναλυτικά μυαλά, ή Δημιουργικοί πολιτικοί, που χαρτογραφούν την πορεία προς το όραμα.

Αφού έχεις επιλέξει τις στρατηγικές σου, τότε χρειάζονται οι Διαχειριστές πολιτικοί, για να το υλοποιήσουν, να ακολουθήσουν δηλαδή πιστά το δρομολόγιο, να διορθώσουν τυχόν αστοχίες του σχεδιασμού, να κάνουν τις διορθώσεις πορείας προς το Όραμα, ώστε να έρθει ταχύτερα, ευκολότερα και ταχύτερα.

Αυτό είναι όλο...

Για πες μου κάποιος ποιο είναι σήμερα το "Μεγάλο Όραμα" της Ελλάδας για το οποίο όλοι κάνουμε θυσίες και υποφέρουμε??

Τι ακριβώς προσδοκούμε σαν προορισμό της σημερινής Οδύσσειας της χώρας μας?

Για πες μου κάποιος, να δω κάτι;