Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Ϊδρωσε», αλλά έφυγε με το «διπλό» ο ΠΑΟΚ από τη Βέροια

vitorΜε γκολ των Βίτορ και Στοχ ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τη Βέροια, έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από 3.000 φίλους του, που μετέτρεψαν το στάδιο σε… μικρή Τούμπα.
Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που με τέρματα των Βίτορ (18') και Στοχ (66') νίκησε στη Βέροια τη «βασίλισσα του βορρά» και θα πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι της προσεχούς Πέμπτης με τη Σακτέρ Καραγκάντι, στο Europa League. Για τους γηπεδούχους, που κατέγραψαν την πρώτη ήττα, μείωσε ο Μρντάκοβιτς στο 83ο λεπτό.
ΒΕΡΟΙΑ (Τον Κάανεν): Αναστασόπουλος, Τραπ (74΄ Σεγούντο), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (84΄ Όστοϊτς), Καλτσάς (84΄ Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81΄ Ολίσε), Στοχ (90΄+ Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90΄+ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Παναιτωλικός και Εργοτέλης έμειναν στο μηδέν

PanaitolikosErgotelis
Χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε στο Αγρίνιο το ματς Παναιτωλικός – Εργοτέλης (0-0), για την 4η αγωνιστική της Super League.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Καμαρά, Μελισσάς, Θεοδωρίδης (58΄ Δάρλας), Τζούνιορ, Σφακιανάκης (82΄ Κουτσοσπύρος), Γκάλο, Μπακάκης, Μπόγιοβιτς, Μπελόν (70΄ Καλογέρης)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Κοιλιάρας, Γιοβάνοβιτς, Ρομάνο (87΄ Μπουχαλάκης), Χαντί, Καρντόσο, Τζανακάκης, Κοζορώνης (70΄ Πελέ), Αναστασάκος, Μπαντιμπαγκά (77΄ Δωματάς), Σαρρής
 

Ήττα μετά τα επεισόδια για την ΑΕΚ, 1-2 από τον Ιωνικό

aekΣε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι η ΑΕΚ προβλημάτισε τόσο αμυντικά όσο και δημιουργικά με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 από τον Ιωνικό.Σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα
Περισσότερα στο  sport.gr

“Καυτός” Μήτρογλου - O Ολυμπιακός, 4-0 την Ξάνθη… ενόψει Παρί

osfp
Με νέο χατ-τρικ του Μήτρογλου και ένα γκολ του Σαβιόλα ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα 4-0 τη Ξάνθη και πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην πρεμιέρα του Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.
Ενας εξαιρετικός Ολυμπιακός σκόρπισε μια κάκιστη Ξάνθη  έχοντας στην κορυφή Μήτρογλου, Σαβιόλα που συνεχίζουν να τρομάζουν όλες τις αντίπαλες άμυνες και παίρνοντας βοήθειες από τους εξαιρετικούς Βάις, Φουστέρ και τον Μασάντο που έπαιζε από πίσω ήταν χάρμα ιδέστε, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.
Ο «Γερμανός» σημείωσε δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ μετά απ' αυτό με τον Λεβαδειακό κι έδειξε ότι διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας!

«Καυτός» Μήτρογλου ενόψει Παρί!Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο και δημιουργούσε συνεχώς φάσεις στα καρέ της Ξάνθης, που έμπαζε από παντού... Μοναδική καλή στιγμή των ακριτών, το δοκάρι από σέντρα του Μαρίν στο 29'.
Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν μόλις στο 2' με τον Σαβιόλα που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσέμα έπειτα από κάθετη του Μασάντο, όμως στο επόμενο λεπτό ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του αντίπαλου κίπερ έπειτα από κεφαλιά του Μήτρογλου κι άνοιξε το σκορ!
Με εξαιρετική ανάπτυξη από τα άκρα με Φουστέρ, Βάις αλλά και από τον άξονα με τον Μασάντο, οι Πειραιώτες έβαλαν τη μπάλα κάτω κι έβγαλαν αρκετές φάσεις. Το 2-0 ήρθε στο 27' έπειτα από πίεση στο κέντρο και κόντρα, με τον Φουστέρ να βγάζει άλλη μια ασίστ στον Μήτρογλου που πλάσαρε σωστά.
Το ημίχρονο έκλεισε με γκολάρα του «Γερμανού» από εκτέλεση φάουλ, με τη μπάλα να «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει, Τσέμα, και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ του διεθνούς Ελληνα στράικερ που διανύει περίοδο δαιμονιώδους φόρμας...Στο ίδιο μοτίβο πήγε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το ματς και να πολιορκεί τα καρέ της Ξάνθης. Από την πλευρά της, η ακριτική ομάδα βελτιώθηκε κάπως στο δημιουργικό κομμάτι με την είσοδο του Κάλβο κι έβγαλε τρεις καλές φάσεις στο πεντάλεπτο 57'-61' χωρίς ωστόσο να βρει δίχτυα.
Ο Μίτσελ έβγαλε στο 62' τον Φουστέρ, που γνώρισε την αποθέωση κι έριξε στο ματς τον Γιαταμπαρέ που έκανε ντεμπούτο. Παρότι οι Πειραιώτες κατέβασαν ταχύτητα, στο 73' ήρθε μια εξαιρετική προσπάθεια του Βάις, που κινήθηκε από δεξιά, «τρύπωσε» στην άμυνα της Ξάνθης κι έβγαλε μπαλιά πάρε-βάλε στον Μήτρογλου, ο οποίος έκανε το 4-0 από κοντά! Αυτό είναι το δεύτερο διαδοχικό χατ-τρικ του Μήτρογλου μετά απ' αυτό επί του Λεβαδειακού!
Το υπόλοιπο του αγώνα απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους «ερυθρόλευκους» να συντηρούν δυνάμεις ενόψει της αναμέτρησης με την Παρί για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46' λ.τ. Μανιάτης), Μπονγκ (37' λ.τ. Χολέμπας), Μεντζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62' Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου
ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο (42' Μπαξεβανίδης), Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Μαρσελίνιο (46' Κάλβο), Βασιλακάκης (71' Σολάρι), Βάλλας, Γούτας, Μαρίν, Ντιέ, Εστράδα

Η κάκιστη εικόνα της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη και η κριτική, που άσκησε στην ομάδα ο Πανόπουλος, ώθησε τον Νίκο Καραγεωργίου σε παραίτηση.

 

Οριακό προβάδισμα στη ΝΔ δίνει η Rass. Εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ


dimoΗ ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και ο Αντώνης Σαμαράς είναι πρώτος στη λίστα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.
Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 0,8% (και με οριακές διαφορές από την έρευνα του Ιουνίου). Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 24,6% (από 24,8%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% (από 23,7%). Μικρή άνοδο εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ (από 4% στο 4,7%), οι ΑΝ.ΕΛ. (από 4,1% στο 4,8%), η Χρυσή Αυγή (από 8,1% σε 8,3%), ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. παρουσιάζει νέα πτώση (από 3% στο 2,4%).
Στην παράσταση νίκης, η ψαλίδα υπέρ της Ν.Δ. βρίσκεται στο 15,4% ενώ στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 47,2% έναντι 30,7% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Πρώτος στη λίστα της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 38,3%.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 48,5% στηρίζει την κυβέρνηση και το 61,2% θέλει εξάντληση της τετραετίας. Όχι σε πρόωρες κάλπες «ψηφίζει» επίσης το 35,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ .

Παπαμιμίμο​ς: Η ΝΔ δεν θα παίξει το παιχνίδι που θέλουν οι θιασώτες του ναζισμού

papamimikos
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τα κρούσματα βίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ωμή βία και η μισαλλοδοξία που καλλιεργούν ορισμένοι τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να τραφούν από αυτή στη συνέχεια, δεν πρέπει να αποτελεί για κανέναν αντικείμενο επικοινωνιακών χειρισμών. Αντίθετα, είναι ζήτημα ουσίας που απασχολεί τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουν συμμορίες του κοινού εγκλήματος.
Ως Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να παίξουμε το παιχνίδι που επιθυμούν οι θιασώτες του ναζισμού, ώστε να φαίνονται τα μόνιμα θύματα του συστήματος και να ενισχύουν το δήθεν αντισυστημικό τους προφίλ.
Για όσους διαπράττουν εγκληματικές πράξεις, υπάρχει η ποινική νομοθεσία».

Κέρι: Συμφωνήσαμ​ε με τη Ρωσία για τα χημικά της Συρίας

John-Kerry-Sergei-Lavrov
Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για το θέμα των χημικών της Συρίας κατέληξαν οι Υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του State Department στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων με τον Ρώσο ομόλογό του.
“Συμφωνήσαμε με τη Ρωσία για το θέμα των χημικών της Συρίας, και τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.
Η συμφωνία αφορά τον αριθμό, αλλά και τον τύπο των χημικών όπλων, και η Συρία θα πρέπει να μας προμηθεύσει τη σχετική λίστα εντός μιας εβδομάδας.
Συμφωνήσαμε ακόμη ότι επιθεωρητές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να ερευνήσουν σε κάθε περιοχή της Συρίας, για χημικά όπλα”, δήλωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από την πλευρά του, επεσήμανε ότι η συμφωνία των δυο χωρών θα έρθει προς έγκριση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, και ότι αποτελεί επιστέγασμα της κοινής επιθυμίας του Μπαράκ Ομπάμα και του Βλαντιμίρ Πούτιν να αποτραπεί η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
Σύμφωνα με τον Τζον Κέρι, οι ελεγκτές του ΟΗΕ για το χημικό οπλοστάσιο του Μπασάρ αλ Άσαντ θα πρέπει να βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας εντός του Νοεμβρίου.

ysterografa.gr

Αστέρας - ΑΟ Λουτράκι 1 - 0 σε φιλικό αγώνα

Αστέρας - ΑΟ Λουτράκι (φιλικός αγώνας)
Ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 1-0 του ΑΟ Λουτράκι στο προτελευταίο του φιλικό αγώνα προετοιμασίας στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" . Το τέρμα σημείωσε στο 35΄ο Μακρυγιάννης. Επόμενος φιλικός αγώνας, το Σάββατο 21/9 με τον Αετό Κρυονερίου. iisi.jpg

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Φιλικός αγώνας

Αστέρας Δερβενίου 

asterasgif vs loutraki

ΑΟ Λουτράκι

Σάββατο 14/9, 17:30
Γήπεδο "Κώστας Βυζάς"

Ο Αστέρας, την Τετάρτη, επικράτησε με 4-1 του Απόλλωνα Αιγίου σε φιλικό αγώνα στο γήπεδο "Κώστας Βυζάς". Τα τέρματα του Αστέρα σημείωσαν οι Στεφανάκος, Αντωνόπουλος, Πρίφτης και Πεθαίνος.

Πανέτοιμη για το ματς με Μεσσηνιακό η Κόρινθος


Πανέτοιμη για το ματς με Μεσσηνιακό η ΚόρινθοςΤον πρώτο της επίσημο αγώνα για τη νέα περίοδο δίνει την Κυριακή η Κόρινθος, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Μεσσηνιακό, για την α’ φάση του Κυπέλλου Γ’ Εθνικής και φυσικά ο Δημήτρης Μαγκαφίνης και οι παίκτες του, θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση.
Στα αγωνιστικά, δε φαίνεται να υπάρχουν προβλήματα, με τον τεχνικό του συλλόγου να προσπαθεί να καταστρώσει τα σχέδιά του, με την καλύτερη δυνατή 11αδα.
 
Η Κόρινθος είναι μια εντελώς καινούρια ομάδα, καθώς εκτός από τους Σπυρόπουλο, Φίλη, Λούβρη, Αμπαδιωτάκη, Χαρίτο, Αρχοντάκη, αλλά και τον Ντερτιλή ο οποίος επέστρεψε από το δανεισμό του και γνωρίζει γενικά το κλίμα, αποκτήθηκαν ούτε λίγο, ούτε πολύ 18 ποδοσφαιριστές και σίγουρα θα χρειαστεί ένα σεβαστό χρονικό διάστημα για να «δέσου» μεταξύ τους.
 
Πάμε να δούμε αναλυτικά το ρόστερ του συλλόγου:
Αρχοντάκης Ανδρέας Κόντης Σπύρος Παναγιωτόπουλος Χάρης Τσορμπατσίδης Σταύρος Νούλας Γιώργος Φίλης Βασίλης Σακελλαρίου Σταύρος Λούβρης Μανώλης Μπούκης Μάρκος Τσίτσι Γιώργος Καρβούνης Τάσος Καφαντάρης Μιχάλης Γκεοργκίεφ Γκριγκόρ Κερμενίδης Νίκος Κούρτογλου Ιγνάτιος Ντραγκόλοφ Βίκτορ Ντερτιλής Αλέξανδρος Αμπαδιωτάκης Μανώλης Κουλός Γιώργος Σπυρόπουλος Πάρης Δημητρίου Βασίλης Μανιάτης Χρήστος Ανδρεατίδης Παναγιώτης Χαρίτος Νίκος

apopsi24.gr



Ο "Μεσαίωνας" της Συρίας: Αντικαθεστωτικοί αποκεφαλίζουν στρατιώτες – Προσοχή φωτογραφίες ακατάλληλες για παιδιά

Τα περιοδικά Time και Paris Match δημοσίευσαν μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες από εκτελέσεις στην Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Κάθε μέρα η Δύση “ανακαλύπτει” ότι στη Συρία δεν είναι μόνο οι κυβερνητικές δυνάμεις που ευθύνονται για αγριότητες. Οι λεγόμενοι αντικαθεστωτικοί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Η αγριότητα με την οποία εκτελούν όποιον δεν είναι μαζί τους ευτυχώς αρχίζει να προβάλεται από τα δυτικά ΜΜΕ .

Τα περιοδικά Time και Paris Match δημοσίευσαν μερικές συγκλονιστικές φωτογραφίες από εκτελέσεις στην Συρία κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Ελεύθερος συνεργάτης του οποίου το όνομα δεν ανακοινώθηκε, έδωσε στο TIME φωτογραφίες που τράβηξε στις 31 Αυγούστου στην περιοχή Κεφεργκάν στο Χαλέπι.

Δείτε τις συγκλονιστικές φωτογραφίες στο onalert.gr

Προβλέψεις για το σημερινό Στοίχημα: Canadian ρίσκου, Ολυμπιακός στο ασιατικό


College-Sports-MoneyΧωρίς να… τρελαίνομαι και ιδιαίτερα σήμερα, κάτι πόνταρα…

Θα μου επιτρέψετε σήμερα να μην προβώ σε μεγάλες αναλύσεις λόγω πίεσης χρόνου, ούτως ή άλλως ποντάρω συντηρητικά. Ερσίγεσπορ και Γκαζιαντέπσπορ είναι οι επιλογές και από Πορτογαλία ο ασος της Ρίο Αβε. Στο ασιατικό, επειδή η Ρίζεσπορ (όσο κι αν τη συμπαθώ) κατεβαίνει με δύο καλές ελλείψεις, πόνταρα την Γκαζιαντέπ στο -0,75, άρα… κυνηγάω νίκη με δύο γκολ, με ένα θα έρθει πληρωμή κατά το ήμισυ.

Στα ελληνικά, ο Ολυμπιακός κατεβαίνει με αλλαγές, όπως λέει το ρεπορτάζ, αλλά αν δεν έρθει κάνα 3-0 η μουρμούρα θα γιγαντωθεί. Και έχει και Παρί την Τρίτη. Με τη σκέψη ότι ο Μίτσελ δεν είναι τόσο κουτός ώστε να πάει για το 1-0, ρίσκαρα με Ολυμπιακό στο -1,75.

Κατά τα λοιπά, η κακή στο ξεκίνημα Φούλαμ προβάλει ως ιδανικό… αουτσάιντερ με τη Γουέστ Μπρομ η οποία ήταν εξίσου κακή αλλά εν μέσω της διακοπής είχαν χρόνο να προσαρμοστούν οι νεοαποκτηθέντες. Στη Γαλλία η Ναντ μία νίκη έχει πετύχει μέχρι στιγμής, το 2-0 της πρεμιέρας κόντρα στην Μπαστιά, κι αυτή κινδυνεύει να τη χάσει στα «χαρτιά», αφού χρησιμοποίησε τιμωρημένο παίκτη. Ενισχυμένη η Σοσό με Γκερμπέρ. Μπουκαρί και Μαγιουκά, προσφέρει καλοπληρωμένο διπλό. Στη Γερμανία, η… νέα Βέρντερ (καμία σχέση με την… ατημέλητη επί ημερών Τόμας Σάαφ ομάδα) δεν έχει κάνει ως τώρα κανένα καλό ματς, ακόμη κι όταν νίκησε αλλά η Αϊντραχτ παρατάσσεται εκ νέου με αρκετές ελλείψεις. Ρισκάροντας να πέσω τελείως έξω, αναφέρω τη σκέψη μου για ματς του… 1-0.

Ρίσκο και στην Primera, με το Λεβάντε – Σοσιεδάδ. Η Λεβάντε δεν έχει νίκη από τις 30 Μαρτίου στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια» (0-3-3 έκτοτε), η Σοσιεδάδ έχει το μυαλό στη Σαχτάρ και πόνταρα στην ισοπαλία κόντρα στην… τάση για «φόρτωμα» στους Βάσκους, που διακρίνω από το πρωί.

Τέλος, στην Eredivisie κράτησα το διπλό στο Καμπούρ, με τη Χέρακλες να έχει επίσης συνθετικό χλοοτάπητα, να παίρνει τον εξαιρετικό μέσο Μπελ Χασάνι από τη Σπάρτα για να καλύψει το κενό του Ντουάρτε (Αγιαξ) και να έχει τον χρόνο να δουλέψει πάντως στις αμυντικές τις… ατασθαλίες. Σκληρό καρύδι η γηπεδούχος αλλά το στοίχημα, το ξέρετε, θέλει ρίσκο.
Αναλυτικά οι σημερινές μου προτάσεις στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος
https://www.facebook.com/nikbozo
Twitter: @nikbozo

“Τελικός” Νο2 για την Εθνική με Σλοβενία

ethniki-omada
Χωρίς τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που χάνει το υπόλοιπο Eurobasket, λόγω τραυματισμού, αλλά με 11 “Λέοντες” στο παρκέ, η Εθνική ομάδα, μετά την Ισπανία, καλείται να ξεπεράσει απόψε (14/9, 22:00GR) και το εμπόδιο της οικοδέσποινας Σλοβενίας, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την πρόκρισή της στην 8άδα.
Διαβάστε περισσότερα στο www.sport.gr

Βρούτσης: Διασφαλισμένος μέχρι το 2016 ο κατώτατος μισθός

Giannis-Vroutsis
Τη διαβεβαίωση ότι ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων είναι διαφαλισμένος μέχρι το 2016, έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλης Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε ακόμη ότι το υπουργείο Εργασίας καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στα ποσά όσων δημοσίων υπαλλήλων δικαιούνται να εισπράξουν εφάπαξ, προσθέτοντας ότι τυχόν αυξομειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα είναι μικρές.
Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι δεν μπορεί να δώσει, ως εκ της θέσεώς του, συμβουλή σε κάποιον δημόσιο υπάλληλο, για το αν είναι προτιμότερο να παραμείνει στην εργασία του, ή να βγει στη σύνταξη, στο περιθώριο των νέων εξελίξεων που έχουν διαμορφωθεί από το Μνημόνιο.

«Έφυγε» ο Αλημίσης

ALHMISIS(1)_600_432
Για τη γειτονιά των αγγέλων “έφυγε” ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σωτήρης Αλημίσης. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αφού εξέφρασε την θλίψη της για τον χαμό του πρώην παράγοντα, αναφέρει ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Εννέα συλλήψεις για παράνομα παιχνίδια στην Καλαμάτα


astynomiaΟκτώ Έλληνες από 50 έως 72 ετών και ένας 49χρονος Αιγύπτιος, συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην Καλαμάτα, γιατί έπαιζαν ζάρια. Αναζητείται η 49χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος, όπου είχε «στηθεί» το παιχνίδι.
Ειδικότερα, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Ασφάλειας, έγινε έλεγχος σε καφενείο ιδιοκτησίας της 49χρονης, όπου συνελήφθη 50χρονος, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να έχει επιτρέψει στους θαμώνες τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παιχνιδιού «ζάρια».
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ζάρια, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.160 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ αναζητείται εντός των ορίων του αυτοφώρου, η 49χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

υστερογραφα

Κατολίσθηση σε ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη (video)

katolisthisi2
Μεγάλης έκτασης κατολίσθηση σημειώθηκε το πρωί σε τμήμα του ορυχείου της ΔΕΗ, στο Ψαθί Μεγαλόπολης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα, παρά μόνο ζημιές σε εκσκαφικά μηχανήματα.
Η κατολίσθηση είναι μήκους 500 έως 600 μέτρων και το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Προέρχεται, δε, από ρήγμα, που ήταν γνωστό και τελούσε υπό επιστημονική παρακολούθηση.
Οι μονάδες παραγωγής ρεύματος του ΑΗΣ Μεγαλόπολης, δεν αντιμετωπίζουν -προς το παρόν- πρόβλημα λειτουργίας, καθώς υπάρχει απόθεμα λιγνίτη στις αποθήκες.
Εξάλλου, πρέπει να ολοκληρωθεί το φαινόμενο της κατολίσθησης που εξελίσσεται, προκειμένου να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις για την τροφοδοσία του ενεργειακού κέντρου

Video

        

Γυμνή διαμαρτυρία στο δήμαρχο της Κω

Ένα πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Κω, Δόξα Καρδάμαινας, για  να διαμαρτυρηθούν στον δήμαρχο Κώστα Καΐσερλη, για τη μη τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο που προπονείται και παίζει η ομάδα. Οι παίκτες της ομάδας φωτογραφήθηκαν γυμνοί για να αποδείξουν στον Δήμαρχο ότι  «ο αθλητισμός στην Καρδάμαινα έχει μείνει γυμνός».
Η Δόξα αναγκάζεται να προπονείται στο χώμα ενώ οι παίκτες στο ξεκίνημα της προετοιμασίας αναγκάστηκαν να τρέχουν ουσιαστικά μέσα στα αγκάθια, μέχρι τα συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν το γήπεδο.
Ο πρόεδρος της ομάδας Κώστας Καραναστάσης με επιστολή του στον Δήμαρχο αφού πρώτα υπενθυμίζει στον κ. Καΐσερλη ότι από το Νοέμβριο του 2012, είχε πάρει την.. .aftodioikisi.gr

 

Εκλογές ΟΤΑ: Δυσκολίες για τις κοινές υποψηφιότη​τες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ηλέκτρα στην Πλάκα πραγματοποιήθηκε ένα ζεστό βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας δείπνο με άρωμα κεντροαριστεράς. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Χρ. Δερβένης, ο Γιάννης Βούλγαρης, ο Νίκος Μπίστης, ο Γ. Βερνίκος, ο Α. Πανταζόπουλος και κάποιοι από τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη εκδήλωση για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ αντάλλαξαν ελπίδες και αγωνίες για το μέλλον της ελληνικής κεντροαριστεράς.
Για το εγχείρημα της “Ελιάς” που αποτελεί φιλοδοξία των εμπλεκομένων στην υπόθεση ανασυγκρότησης του πολιτικού χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρίσιμη θεωρείται η συμμετοχή των πέντε δημάρχων που εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι και αυτοπροσδιορίζονται στο χώρο της κεντροαριστεράς: Μπουτάρης, Καμίνης, Φίλιος, Δημαράς, Σκοτεινιώτης. Είχαν συνάντηση προχθές μεταξύ τους και κατέληξαν σε κοινές πρωτοβουλίες, αλλά πάντα για θέματα αυτοδιοίκησης. Είχε και μια συνάντηση ο Καμίνης με τον Σημίτη που θεωρήθηκε ως νεύμα στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που ενδιαφέρει τους “5” για να μπουν στο παιχνίδι είναι να μην έχει συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ.
Το ζήτημα των δυνητικών συνεργασιών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές των ΟΤΑ συζητήθηκε και στο δείπνο που έγινε στην Πλάκα. Κοινός τόπος ήταν ότι πρέπει να αποφευχθούν, αλλά κοινή ήταν και η διαπίστωση ότι σε κάποιες περιφέρειες τουλάχιστον αυτό δεν είναι εφικτό, ειδικά εφόσον υπάρχουν πρόσωπα που έχουν εκτόπισμα και υπερκομματικά χαρακτηρηστικά.
Το πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι οι κοινές υποψηφιότητες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα περάσουν από τα σαράντα κύματα και θα συναντήσουν πολλές αντιδράσεις από την κομματική βάση. Γιατί, όπως πληροφορείται η aftodioikisi.gr, και στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν είναι καθόλου δημοφιλής η ιδέα συνεργειών με το ΠΑΣΟΚ στον τομέα της αυτοδιοίκησης

Η Όλγα άφησε πίσω της την... υπόλοιπη κυβέρνηση

Olga-Kefalogianni
Όταν στις εκλογές του 2012 έπαιρνε την απόφαση να αφήσει το αγαπημένο της Ρέθυμνο για την Αθήνα, πολλοί έσπευδαν να προδικάσουν ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε κάνει το μοιραίο πολιτικό λάθος για το μέλλον της.
Στο περιθώριο μιας οριακής εκλογικής αναμέτρησης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, και με το εκλογικό σώμα της πρωτεύουσας να έχει συρρικνωθεί σε “δεξαμενές” στις οποίες το προσωπικό αποτύπωμα της νεαρής πολιτικού δεν θα μπορούσε να διεισδύσει εύκολα (μεγάλης ηλικίας και παραδοσιακής… νοοτροπίας ψηφοφόροι), η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε επιπροσθέτως να αντιμετωπίσει παραδοσιακούς πολιτικούς της Κεντροδεξιάς σαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον Νικήτα Κακλαμάνη.
Το βράδυ των πρώτων εκλογών, ή μάλλον… το επόμενο πρωί, όταν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων, η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε διαψεύσει όσους “ανησυχούσαν”. Είχε καταφέρει να έρθει πρώτη στην Α’ Αθηνών, μια περιφέρεια που αγκαλιάζει τα όρια του Δήμου Αθηναίων, εκεί όπου, με την πρόφατη εξαίρεση Καμίνη, η Κεντροδεξιά δεν έχασε ούτε καν από τη Μελίνα Μερκούρη.
Η πρωτιά της Όλγας Κεφαλογιάννη προέκυψε αφήνοντας πίσω της τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, πρώην δήμαρχο Αθηναίων, επί σειρά πολλών ετών υπουργό και διαχρονικά δημοφιλή Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Προκόπη Παυλόπουλο, πανίσχυρο υπουργό των κυβερνήσεων Καραμανλή, και τον Νικήτα Κακλαμάνη, μέχρι πρότινος δήμαρχο Αθηναίων και με σταθερό εκλογικό ακροατήριο στην Αθήνα.
Εκείνη την πρωτιά ακολούθησε η εμπιστοσύνη που της έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, επιλέγοντάς την ως Υπουργό Τουρισμού, δηλαδή πολιτική προϊσταμένη του τομέα από τον οποίο η κυβέρνηση προσδοκούσε “καλά νέα”, ώστε να εδραιώσει μια διαδρομή ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία.
Σήμερα, σχεδόν 15 μήνες μετά από εκείνη την εποχή, η Όλγα Κεφαλογιάννη βλέπει τον τουρισμό να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και έχοντας αποφύγει η ίδια τα δύσκολα, βρίσκεται στην κορυφή της δημοφιλίας των υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά. Αφήνοντας πολύ πίσω την υπόλοιπη κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Metrisi” για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι πρώτη, και μάλιστα η μόνη που ξεπερνάει στον πίνακα της δημοφιλίας το ψυχολογικό όριο του 50%, με 50,6%, ενώ την ίδια στιγμή έχει και εξαιρετικά χαμηλές αρνητικές γνώμες, με 36,2%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεύτερος, μετά την Όλγα Κεφαλογιάννη είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, το… ταβάνι του οποίου ωστόσο είναι κάτω από το 40%, στο 39,4%.

υστερογραφα

Η εκστρατεία των ναζί στο Μελιγαλά προκειμένου να καπελώσουν μία επέτειο πένθους και να τη μετατρέψουν σε επέτειο μίσους

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013
ΔΗΛΩΣΗ
IMG_24770.jpg«Η εκστρατεία των ναζί στο Μελιγαλά προκειμένου να καπελώσουν μία επέτειο πένθους και να τη μετατρέψουν σε επέτειο μίσους, φανερώνει την αποστολή στην οποία τους έχει ορίσει το πολιτικό κατεστημένο που τους ενισχύει παντειοτρόπως (πολιτικά, μηντιακά, δημοσκοπικά, πιθανότατα και οικονομικά): να ασκούν βία και τρομοκρατία και κυρίως, να προκαλούν σύγχυση και διχασμό σε μία εποχή που όλοι οι Έλληνες, αντλώντας μαθήματα ωριμότητας τόσο από τις ένδοξες όσο και από τις τραυματικές στιγμές του ιστορικού μας παρελθόντος, οφείλουμε να βαδίσουμε ενωμένοι ενάντια στις δυνάμεις του Δ’ Οικονομικού Γερμανικού Ράϊχ και τους εδώ συνεργάτες του που του στρώνουν χαλί για μία νέα περίοδο κατοχής, η οποία επιφέρει νέα φοβερά δεινά στην Κοινωνία και το Έθνος. Είναι αδήριτη η ανάγκη για ενότητα και για κοινό πολιτικό-κοινωνικό αγώνα από όλες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου, κάτι που ανάμεσα σε άλλα συμπεριλαμβάνει και το καθήκον να θυμίζουμε στον δοκιμαζόμενο από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια λαό και ιδίως στη νεολαία μας, ότι οι ντόπιοι ναζί δεν είναι τίποτα άλλο από ένας κατασκευασμένος ιός από τα πειραματικά εργαστήρια της εξουσίας και του παρακράτους και αυτούς είναι που υπηρετούν και επομένως, σε καμιά περίπτωση δεν είναι δυνατό να αποτελούν ούτε πολιτική λύση, ούτε πολιτική επιλογή για κανέναν και για τίποτα»

Ιωαννης Μοιρας.
Mέλος εκτελεστικήε Επιτροπής
Πολιτικός Υπεύθηνος Πελοποννήσου
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 

Πέθανε η ηθοποιός Κίττυ Αρσένη

Έφυγε από τη ζωή, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, η ηθοποιός και σκηνοθέτις Κίττυ Αρσένη, γνωστή και από τη δράση της κατά της δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Βρούτσης: Καταβάλλονται προσπάθειες για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Την εκτίμηση οτι δεν θα γίνουν μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις εξέφρασε ο υπουργός εργασίας. Τι είπε για τη "μαύρη" εργασία. Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ο Γιάννης Βρούτης είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες εκ μέρους του υπουργείου ώστε να μην υπάρξουν μεγάλες μειώσεις στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε ο,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις είπε οτι "διασφαλίζουμε για πάντα επικουρικές και εφάπαξ.Υπάρχει μαθηματικός τύπος για να διασφαλιστούν", τόνισε και συμπλήρωσε “ουσιαστικά η επικουρική σύνταξη θα είναι στο ίδιο επίπεδο. Εκτιμώ ότι δεν θα γίνουν μειώσεις".
Σε ότι αφορά τη “μαύρη” εργασία για την οποία αρχίζει "σαφάρι" ελέγχων ο υπουργός υπογράμμισε πως τα πρόστιμα θα είναι υψηλά, με το ποσό για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο που δεν εμφανίζεται στις καταστάσεις της επιχείρησης και είναι άνω των 25 ετών διαμορφώνεται στα 10.550 ευρώ.

newsit.gr

Κραχ! Μείωση 10% στις κύριες συντάξεις, 30% στις επικουρικές και ... τέλος στο εφάπαξ!

Κραχ! Μείωση 10% στις κύριες συντάξεις, 30% στις επικουρικές και ... τέλος στο εφάπαξ!Τα στοιχεία για τα ασφαλιστικά Ταμεία δείχνουν ότι το κραχ είναι θέμα χρόνου.
Οι οφειλές έχουν εκτιναχθεί κατά 65% και φτάνουν πλέον τα 8 δισεκατομμύρια με αποτέλεσμα να αναζητείται ο τρόπος που θα μπορέσουν να καταβάλλονται κανονικά οι συντάξεις.
Οι εργαζόμενοι στα Ταμεία προβλέπουν ραγδαίες εξελίξεις.
Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια που όπως υπολογίζουν θα φέρει μείωση στις κύριες συντάξεις της τάξης του 10%, ενώ η μείωση στις επικουρικές θα είναι κοντά στο 30%.
Σε ό,τι αφορά στο εφαπαξ, ουσιαστικά, πάει προς κατάργηση.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι το γεγονός ότι στον ΟΑΕΕ ο ένας στους δύο φαίνεται πως δεν καταβάλει κανονικά τις εισφορές του.

Newsit.gr



 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ "ΠΕΙΡΑΜΑΤΙ​ΣΤΕΣ" - ξεκινά το 2ο κύκλο Θεατρικής Διδασκαλίας



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Θεατρική Ομάδα Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης

«Πειραματιστές»

ξεκινά το 2ο κύκλο Θεατρικής Διδασκαλίας.

 

 Διδάσκει η Ηθοποιός - Σκηνοθέτης

Τερέζα Λουίζου

 Θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εργαστήρια:

 Παιδικό τμήμα

Στο Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο Δερβενίου

Κάθε Κυριακή 3 – 5μ.μ

Έναρξη: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013    3μ.μ

 

Εφηβικό τμήμα

Στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών

Κάθε Παρασκευή 5.30 – 7.30μ.μ

Έναρξη: Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013  5μ.μ

 

Τμήμα Ενηλίκων Α΄

Στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών

Κάθε Κυριακή 5.30 -7.30μ.μ

Έναρξη: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013  5.30μ.μ

 
Τμήμα Ενηλίκων Β΄

Στο Πνευματικό Κέντρο Ροζενών

Κάθε Τετάρτη 5.30- 7.30

Έναρξη: Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013   5.30μ.μ

 
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

στο τηλ. 27430-30092 κ. Γιώργο Κορδούλη

καθημερινά 9π.μ – 2μ.μ

H Υψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού !!!


Tου Κωνσταντίνου Μπύρη

 Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει την παγκόσμια Υψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού !!! Η γιορτή είναι μια από τις Δεσποτικές γιορτές , τις γιορτές δηλαδή τις αφιερωμένες στο Δεσπότη Χριστό και συνδέεται με μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας !!!
Το 326 μ.Χ. η Αγία Ελένη πήγε στην Ιερουσαλήμ για να προσκυνήσει τους Αγίους Τόπους και να ευχαριστήσει το Θεό για τους θριάμβους του γιου της Μεγάλου Κωνσταντίνου !!! Ο Θείος ζήλος όμως , έκανε την Άγια Ελένη να αρχίσει έρευνες για την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού !!!
Επάνω στο Γολγοθά υπήρχε ειδωλολατρικός ναός της θεάς Αφροδίτης , τον οποίο γκρέμισε και άρχισε τις ανασκαφές !!! Σε κάποιο σημείο , βρέθηκαν 3 σταυροί !!! Η συγκίνηση υπήρξε μεγάλη , αλλά ποιος από τους 3 ήταν του Κυρίου ??? Τότε ο επίσκοπος Ιεροσολύμων Μακάριος με αρκετούς Ιερείς , αφού έκανε δέηση , άγγιξε στους σταυρούς το σώμα μιας ευσεβέστατης κυρίας που είχε πεθάνει !!! Όταν ήλθε η σειρά και άγγιξε τον τριτο σταυρό , που ήταν πραγματικά του Κυρίου , η γυναίκα αμέσως αναστήθηκε !!!
Η είδηση διαδόθηκε σαν αστραπή σε όλα τα μέρη της Ιερουσαλήμ !!! Πλήθη πιστών άρχισαν να συρρέουν για να αγγίξουν το τίμιο ξύλο !!! Επειδή , όμως, συνέβησαν πολλά δυστυχήματα από το συνωστισμό , ύψωσαν τον Τίμιο Σταυρό μέσα στο ναό σε μέρος υψηλό , για να μπορέσουν να τον δουν και να τον προσκυνήσουν όλοι !!!
Ύστερα από 280 περίπου χρόνια , το 614 , οι Πέρσες κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα , έκαναν μεγάλες καταστροφές , πήραν αιχμάλωτο τον Πατριάρχη Ζαχαρία και μαζί τη μεγάλη ασημένια λειψανοθήκη , στην οποία η Aγία Ελένη είχε φυλάξει τον Τίμιο Σταυρό !!! Ο αυτοκράτορας Ηρά­κλειος , ύστερα από 14 χρόνια , έκανε εκστρατεία , έφτασε νικητής ως την πρωτεύουσα της Περσίας , ελευθέρωσε τους αιχμαλώτους Χριστιανούς , πήρε τον Τίμιο Σταυρό και τον Πατριάρχη Ζαχαρία και γύρισε στην Κωνσταντινούπολη !!! Από εκεί κατέβηκε στα Ιεροσόλυμα , έβγαλε το βασιλικό στέμμα και ανυπόδητος , σηκώνοντας το κιβώτιο με το Τίμιο Ξύλο το έφερε στο Γολγοθά !!! Στις 14 Σεπτεμβρίου το 628 και στο ναό της Αναστάσεως , ο Πατριάρχης Ζαχαρίας ύψωσε στον άμβωνα τον Τιμιο Σταυρό κι ο λαός έψαλλε «Σώσον, Κύριε, τον λαόν σον…»
Αυτή , λοιπόν, την ύψωση καθιέρωσαν οι Αγιοι Πατέρες , να γιορτάζουμε στις 14 Σεπτεμβρίου , για να μπορέσουμε κι εμείς να υψώσουμε μέσα στις ψυχές μας το Σταυρό του Κυρίου μας !!! Καλημερα και χρονια πολλα σε οσους εορταζουν σημερα !!!!

Δημόσιο: Ποινικό αδίκημα το «δωράκι ευγνωμοσύν​ης» σε υπαλλήλους

Στην κατάργηση του άρθρου 235 του Ποινικού Κώδικα με την οποία προβλέπεται ότι «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης» για τους δημόσιους λειτουργούς, προχωράει με τροπολογία που κατέθεσε στo νομοσχέδιο του  «Πρόληψη και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και προστασία των θυμάτων αυτής»,  το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με την τροπολογία, που υπογράφεται από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, ποινικοποιείται και πάλι το «δωράκι» προς τους δημόσιους λειτουργούς «λόγω των παρερμηνειών που είχαν δημιουργηθεί.»

H ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ aftodioikisi.gr

Από Δευτέρα, ο μεγάλος ξεσηκωμός των δημοσίων υπαλλήλων...

Από Δευτέρα, ο μεγάλος ξεσηκωμός των δημοσίων υπαλλήλων...Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση οδηγούνται από Δευτέρα οι Δημόσιοι υπάλληλοι. Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε διήμερη απεργία σε όλο το Δημόσιο, Τετάρτη και Πέμπτη. Από Δευτέρα, όμως και για όλη την εβδομάδα απεργούν οι καθηγητές. Οι δάσκαλοι αποφάσισαν απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη και στάσεις εργασίας Δευτέρα και Τρίτη. Επανήλθε σήμερα η ΑΔΕΔΥ και ανακοίνωσε στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο από τις 11.30 το πρωί της Δευτέρας στις πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια. Οι δημόσιοι υπάλληλοι, αγωνίζονται κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Αποφασίστηκαν επίσης πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες από τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία, τον ΟΑΕΔ, τι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας. Επίσης απεργούν οι νοσοκομειακοί...
eklogika.gr

Σύγκρουση κυβέρνησης​- δημοσίων υπαλλήλων με όλα τα μέσα!

Κυβέρνηση: Επίδειξη πυγμής στους εργαζόμενους του Δημοσίου και... «λάσπη»Αντιμέτωπη με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με επίδειξη πυγμής. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη επικοινωνιακό σχέδιο που θα επαναφέρει στο προσκήνιο τους «ευνοημένους» και «της αρπαχτής» δημοσίους υπαλλήλους, προκειμένου εκ νέου να λοιδορηθούν και να αντιπαρατεθούν με τον ιδιωτικό τομέα. Για να «φτιάξει κλίμα» κατατέθηκε σήμερα τροπολογία, με την οποία ποινικοποιείται και πάλι το «ευχαριστήριο δώρο για έκφραση ευγνωμοσύνης» προς τους δημόσιους υπαλλήλους, για το οποίο έχει η ίδια ευθύνη που τόσα χρόνια δεν κατάργησε. Επίσης, τώρα, μετά από 24 χρόνια, ανακοινώθηκε η κατάργηση της ειδικής 6ήμερης άδειας για χρήση υπολογιστή στο δημόσιο! Σήμερα, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Συμβουλίου διοικητικής μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά αλλά και τον αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο. Τι αποφασίστηκε...


Στα χέρια του Αλαφούζου ο “Αθήνα 9.84″;

Giannis-Alafouzos
Η συζήτηση που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα για “κούρεμα” εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε επιστροφή στα σενάρια ιδιωτικοποίησης, δηλαδή… πώλησης πολλών από αυτούς. Οι συχνότητες άλλωστε, ειδικά οι ειδησεογραφικές, παραμένουν διαχρονικά ελκυστικές για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια υποτυπώδη παρέμβαση στον δημόσιο βίο, μέσω των ΜΜΕ, καθώς το ραδιόφωνο είναι εξαιρετικά άμεσα και γρήγορο.
Από τη στιγμή λοιπόν που τα σενάρια θα αρχίσουν να αποτελούν απτή πραγματικότητα, είναι προφανές ότι “διαμάντι του στέμματος” θα αποτελέσει ο “Αθήνα 9.84″. Ο ραδιοφωνικός σταθμός τον οποίο ίδρυσε ο Μιλτιάδης Έβερτ, επιφέροντας το πρώτο ιστορικό πλήγμα σε μια ενημέρωση απόλυτα ελεγχόμενη από το κράτος, στην προκειμένη δε περίπτωση από το κυβερνητικό και πανίσχυρο τότε ΠΑΣΟΚ, μετά τις δημοτικές εκλογές του 1986.
Ο “Αθήνα 9.84″, ακόμη και σήμερα που δεν κινείται από πλευράς ακροαματικότητας σε υψηλά ποσοστά, παραμένει… φετίχ για τη ραδιοφωνική ενημέρωση. Ενόψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014, παραμένει ζητούμενο το πώς θα κινηθεί αναφορικά με την πώληση του σταθμού ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με δεδομένες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προσπάθεια επανεκλογής του.
Για τους πιθανούς αγοραστές του “Αθήνα 9.84″, έχουν ακουστεί πολλά. Το “brand name” άλλωστε του πρώτου ελεύθερου ραδιοφώνου έχει πληθυντική αξία, και αποτελεί θέλγητρο για κάθε ενδιαφέρομενο. Από τα σενάρια που κατά καιρούς βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας λοιπόν, φαίνεται ότι ισχυρότερες πιθανότητες συγκεντρώνει εκείνο που θέλει τον Γιάννη Αλαφούζο να επιχειρεί ένα ιστορικό πείραμα: Τη “σύμπραξη” του ραδιοφώνου του skai,  που μέχρι πρότινος ήταν πρώτο σε ακροαματικότητα, με τον “Αθήνα 9.84″, ένα πείραμα που στο Νέο Φάληρο θεωρούν ότι μπορεί να κερδίσει τη μάχη της ενημέρωσης, ειδικά μπροστά σε μια περίοδο ραγδαίων και σημαντικών πολιτικών εξελίξεων.
Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει και έναν πρόσθετο λόγο να έχει στρέψει το βλέμμα του στο ραδιόφωνο του “Αθήνα 9.84″. Αποτελεί τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης των Αθηνών, “καμάρι” της οποίας είναι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, του οποίου ηγείται σήμερα ο γνωστός εφοπλιστής, και μια τέτοια επιχειρηματική κίνηση θα τον ενίσχυε πολλαπλώς

Αρβανιτόπο​υλος: Μέχρι τη Δευτέρα η αξιολόγηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


”’Õ¡Õ‘«”« ‘«” ’–œ’—√œ’ –¡…ƒ≈…¡” ¡ÕÕ¡ ƒ…¡Ã¡Õ‘œ–œ’Àœ’ Ã≈ ‘œ’” –≈—…÷≈—≈…¡—◊≈”(EUROKINISSI/√≈Ÿ—√…¡ –¡Õ¡√œ–œ’Àœ’)Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα παραδώσουν ως την Δευτέρα τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 1.600 από αυτούς.
«Τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δημόσιου Τομέα.
Δώσαμε στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ώστε, μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.
Ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα.
Πρέπει όλοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια» τόνισε ο Κ. Αρβανιτόπουλος μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.
«Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα» δήλωσε από την πλευρά του ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να δοθούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο τα; στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια κρατούν ψηλά την ακαδημαϊκή σημαία παρά τις αντιξοότητες των καιρών. «Αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας» τόνισε.
Σε ανακοίνωση του συντονιστικού οργάνου της συνόδου των Πρυτάνεων αναφέρεται εξάλλου ότι «τα πανεπιστήμια επιδιώκουν την αξιολόγηση των δομών τους και ανταποκρίνονται στην υποβολή των σχεδίων αξιολόγησης, όπως αυτά ζητήθηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο και στο ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα που ζητήθηκαν».
«Είχαμε την ευκαιρία να δηλώσουμε στον Υπουργό ότι οι διοικήσεις των πανεπιστημίων είναι πρόθυμες να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της υποστήριξης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ενίσχυσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε προσωπικό και υποδομές, ενέργειες που θα συμβάλουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου για επαναφορά της χώρας στο δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας» αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι ο κ.Μυλόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ μια μέρα μετά θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο.
Εκ μέρους των ΤΕΙ ο προεδρεύων της Συνόδου κ. Γιάννης Χρυσουλάκης τόνισε ότι ζητήθηκε από τον υπουργό Παιδείας μικρή παράταση 15 ημερών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς ο χρόνος που τους δόθηκε ήταν πολύ λίγος. Ο κ. Χρυσουλάκης είπε ακόμη ότι το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε το πρόβλημα, η συνάντηση που έγινε ήταν σε πολύ καλό κλίμα και θα αναζητηθεί «κοινή οδός».
Τα στοιχεία αξιολόγησης θα τύχουν επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί στη συνέχεια η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Έρχονται οι ΚΥΑ για την κατάργηση 2.000 θέσεων στο δημόσιο

dimosioi
Την ερχόμενη εβδομάδα τα σπουδαία, καθώς θα δημοσιοποιηθούν και «οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις οι οποίες θα προβλέπουν την κατάργηση των πλεοναζουσών οργανικών και προσωποπαγών θέσεων, μόνιμου και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού που προήλθε από αξιολόγηση».

Όπως είχε προαναγγελθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ερχόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθούν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση οργανικών θέσεων, από όπου και θα προέλθουν περίπου 2.000 υπάλληλοι, που θα ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πάντως, σήμερα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εγκρίθηκαν τα επικαιροποιημένα σχέδια στελέχωσης υπουργείων και εποπτευόμενων φορέων.

Στη συνεδρίαση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες, μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, και οι υπουργοί Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης. Επίσης, μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

ysterografa.gr

«Σταυρέ του Χριστού, σώσον ημάς τη δυνάμει Σου…» ( 14 Σεπτεμβρίου )

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μία μεγάλη γιορτή και μάλιστα με αυστηρή νηστεία παρόμοια μ΄ εκείνη της Μεγάλης Παρασκευής...

Γίνεται κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου σε ανάμνηση της ευρέσεως από την Αγία Ελένη και μετέπειτα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Χριστού στα Ιεροσόλυμα στα 335 μχ. , καθώς και της επιστροφής του από τους Πέρσες και της δευτέρας Υψώσεώς του στην Κωνσταντινούπολη ώστε να τον δεί όλος ο λαός, από τον Αυτοκράτορα Ηράκλειο στα 626 μχ,




Εδώ, από μια περίεργη εμφάνιση του Σταυρού στόν ουρανό της Ρωσίας…
+++++++++++++++++++++++++++++
Το λεγόμενο «Τίμιο Ξύλο» πού σήμερα ελάχιστες Εκκλησίες, μοναχοί, ιερείς, αλλά και λαϊκοί κατέχουν
είναι θαυματουργό καί η γνησιότητά του φαίνεται από μία μυστηριώδη ιδιότητα πού έχει να μη βυθίζεται στο νερό !

Είναι γνωστό σε όλους ότι το ξύλο πάντα επιπλέει.
Το Τίμιο Ξύλο όμως δεν επιπλέει, πάει αντίθετα με τους Φυσικούς Νόμους ώστε ακόμη και μια μικρή σκλήθρα να ρίξεις σ΄ ένα ποτήρι , αυτή φεύγει και πάει σαν βολίδα στον πάτο του ποτηριού!
Κάθε άνθρωπος βέβαια πού φοράει Σταυρό όχι για διακόσμηση αλλά πού τον τιμά και τον πιστεύει, αυτός καί μόνο έχει την χάρη του και  την διαρκή προστασία του…
Αυτή ακριβώς η θαυματουργική δύναμη του Σταυρού επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά  μέσα από την παρακάτω τραγική ιστορία πού συνέβηκε επί Γερμανικής κατοχής μέσα στα φοβερά κρατητήρια βασανισμών της οδού Μέρλιν στην Αθήνα, τον χειμώνα του 1943…

Πηγή:  http://patrablog.blogspot.com

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑ​ΣΗ ΛΑΕ

Του Γιώργου Αγαλιώτη

Τη Δευτέρα που μας έρχεται έχουμε την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του επιστημονικού & επιχειρηματικού συλλόγου Νομού Αττικής και Κυκλάδων με την επωνυμία 'Οι ηλίθιοι που επιχειρούν ακόμη'. Ενω μετά απο 2 μέρες Τετάρτη και Πέμπτη θα πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας για να προβάλουμε τα αιτήματα των εκατοντάδων χιλιάδων μελών του Συλλόγου μας, με κυρίαρχα αιτήματα
1) να απεργούμε και να πληρωνόμαστε απο το Δημόσιο
2)Θέσπιση ειδικής ετήσιας άδειας για χρήση υπολογιστή
3) Θέσπιση ειδικού επιδόματος αρχειοθέτησης φακέλλων 
4)Μείωση του ωραρίου εργασίας σε 5 ώρες ημερησίως
 5)Άμεση ψήφιση νόμου που θα επιτρέπει η ετήσια Τακτική μας Συνέλευση να γίνεται σε εργάσιμη μέρα και ώρα 
και
 6)Θέσπιση ειδικού επιδόματος 'ηλιθιότητας' με κονδύλια απο το προϋπολογισμό επειδή ακόμα επιχειρούμε στην Ελλάδα.

Όπως καταλαβαίνετε τη Δευτέρα και μετά τις 9.30 π.μ. αλλά και τη Τετάρτη και Πέμπτη θα αδυνατούμε να εξυπηρετήσουμε το κοινό.
Όλες οι ανωτέρω ενέργειες θα λάβουν χώρα ως ένδειξη της αμέριστης συμπαράσταση στους βαλλόμενους πανταχόθεν συναδέλφους μας του Δημόσιου τομέα ακριβώς τις ίδιες μέρες και ώρες σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία ακολουθεί κάτωθι .
Ταλαιπωρία αναμένει τους φορολογουμένους που έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν εφορίες της Αττικής ή των Κυκλάδων την ερχόμενη Δευτέρα, 16/9, λόγω της ετήσιας τακτικής συνέλευσης των εφοριακών που ανήκουν στην Ένωση των νομών αυτών.
Πρόβλημα θα υπάρξει και το διήμερο 18-19/9, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί και έτσι οι εφορίες θα εξυπηρετούν μέχρι τις 9:30 π.μ., ώστε να μετάσχουν οι εργαζόμενοι.
Βάσει νόμου, η τακτική συνέλευση γίνεται σε εργάσιμη ημέρα και ώρα μια φορά το χρόνο, ενώ οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις πραγματοποιούνται εκτός ωραρίου τις απογευματινές ώρες.
Τέλος μετά τις 21.00 τη Πέμπτη το βράδυ και με τη λήξη των κινητοποιήσεών μας θα ακολουθήσει συναυλία-συγκέντρωση στη Πλατεία Ομονοίας όπου θα προσφέρουμε συμβολικά και χωρίς επιβάρυνση(τζάμπα) σε όσα μέλη και φίλους του συλλόγου μας θα προσέλθουν γλυκό 'νερατντζάκι' για να γλυκάνουμε όλους τους πικραμένους αλλά και να γιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη και την επιτυχία των κοινών κινητοποιήσεων-αγώνων μας.

«Κοινωφελής εργασία»: Το νέο μεγάλο κόλπο της τροϊκας;

Όλοι θυμόμαστε το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» που αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση των φυλακών με την μετατροπή μικρών ποινών φυλάκισης σε δωρεάν εργασία.
Ο κόσμος της δικαιοσύνης υποδέχθηκε τη διάταξη με ανακούφιση, αφού πλέον δεν θα πήγαιναν αναγκαστικά στη φυλακή όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να εξαγοράσουν την ποινή τους.
Ο νόμος περί μετατροπής ποινών στέρησης ελευθερίας σε κοινωφελή έργασία δεν αφορά εγκληματίες, δεν αφορά λαμόγια. Αφορά το γείτονα σας, τον φίλο σας, τον αδερφό σας.  Αφορά τους πλέον αδύναμους αυτής της χτυπημένης από την κρίση κοινωνίας μας, που επειδή πέρασαν ένα κόκκινο φανάρι ή καθυστέρησαν μια πληρωμή ΦΠΑ ενός ευτελούς ποσού τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης μερικών ημερών ή μηνών & που δεν έχουν αποδεδειγμένα την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν.
katanagastika_erga
Ο νόμος παρά το ότι είναι συγκεκριμένος  παρερμηνεύθηκε από τους φορείς απασχόλησης.  Δεκάδες καταγγελίες έχουμε δεχθεί εδώ στο http://arouraios.gr/2013/09/koinofelis-ergasia-i-katanagastika-erga/#sthash.J7Fg7Xeh.dpuf

Απαγορεύτηκε το πτερύγιο καρχαρία στις σούπες


Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι πλέον δεν θα σερβίρονται πτερύγια καρχαρία ή τόνος στις επίσημες δεξιώσεις, ώστε να δοθεί το "καλό παράδειγμα" στον αγώνα για τη διάσωση των απειλούμενων ειδών. "Ο αποκλεισμός αυτών των εδεσμάτων από τα επίσημα γεύματα είναι μια αρχή και συνιστά ένα παράδειγμα για το κοινό και για να αφυπνίσουμε συνειδήσεις όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης. Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως για τα πτερύγια καρχαρία. Πολλοί Ασιάτες λατρεύουν το κρέας καρχαρία που συχνά σερβίρεται ως σούπα στα δείπνα που παραθέτουν οι εύποροι Κινέζοι. Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Pew, περισσότερα από 70 εκατομμύρια καρχαρίες αλιεύονται κάθε χρόνο και σκοτώνονται για τα πτερύγιά του. Το ένα τρίτο των ειδών που ζουν σε ανοιχτές θάλασσες βρίσκονται πλέον στα πρόθυρα της εξαφάνισης.
newsit.gr

Ο Πρετεντέρης προβλέπει νίκη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές

Giannis-Pretenteris  Την πρόβλεψη ότι αν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν σε συνθήκες ομαλότητας, θα αναδείξουν ως πρώτη δύναμη τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, διατυπώνει στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης. “Αν οι εκλογές γίνουν σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, σαν αυτές που επικράτησαν μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, λίγο πάνω ή λίγο κάτω, δεν συντρέχει κανένας λόγος συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Ούτως ή άλλως, σε συνθήκες ομαλότητας και σχετικής ανάκαμψης, το πιθανότερο είναι ότι θα πλειοψηφήσει εκ νέου ο σημερινός κυβερνητικός συνασπισμός, ιδίως αν ενισχυθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το κεντροαριστερό σκέλος του”, σημειώνει μεταξύ άλλων στο άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Προβάδισμα της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metrisi

dimo
Προβάδισμα 0,5% έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metrisi για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 21,2% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,7%, η Χρυσή Αυγή με 10,8%, το ΠΑΣΟΚ με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,2% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,1%. Στο 2,2% το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, ενώ «άλλο κόμμα» επιλέγει το 6,4% των ερωτηθέντων. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 23%

Ολυμπιακός: Με Εντινγκά και Γιαταμπαρέ κόντρα στην Ξάνθη

osfp
Την ώρα, που οι Εντινγκά και Γιαταμπαρέ συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά σε αποστολή του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ αποφάσισε στο ματς με τη Ξάνθη να ξεκουράσει κάποιους διεθνείς ώστε να είναι φρέσκοι ενόψει Παρί Σεν Ζερμέν
Περισσότερα στο sport.gr
Οι αναμετρήσεις Βέροια – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – Ξάνθη ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα του Σαββάτου για την 4η αγωνιστική της Superleague.
Το πρόγραμμα της αγωνιστικής ανοίγει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό να υποδέχεται τον αήττητο Εργοτέλη, ενώ λίγο αργότερα η Βέροια με την ψυχολογία στα ύψη μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο υποδέχεται τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα του Σαββάτου κλείνει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, στο τελευταίο τεστ των “ερυθρόλευκων” πριν την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τις αναμετρήσεις της Κυριακής ξεχωρίζει η αναμέτρηση Πλατανιάς – Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου


Παναιτωλικός – Εργοτέλης 16:00 Novasports 2
Βέροια – ΠΑΟΚ 18:15 Novasports 1
Ολυμπιακός – Ξάνθη 20:30 Novasports 2

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

Άρης – Λεβαδειακός 16:00 Novasports 2
Απόλλων – ΑΕΛ Καλλονής 18:15 Novasports 7
ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης 18:15 Novasports 4
Πανιώνιος – Πανθρακικός 18:13Novasports 2
Πλατανιάς – Παναθηναϊκός 20:30 Novaports 1

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 19:30 Novasports1