Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

SUPERLEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης αγωνιστικής



4η αγωνιστική
ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης
1-1
Απόλλων - Καλλονή
1-3
Πλατανιάς - Παναθηναϊκός
1-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Ατρόμητος
1-0
Βέροια - ΠΑΟΚ
1-2
Αρης - Λεβαδειακός
1-1
Πανιώνιος - Πανθρακικός
1-1
Ολυμπιακός - Ξάνθη
4-0
Παναιτωλικός - Εργοτέλης
0-0

Η Βαθμολογία
( Σε 4 αγώνες)

1. Ολυμπιακός
12-1
12
2. Καλλονή
6-2
9
9-4
9
4. ΠΑΣ Γιάννενα
6-4
7
5. Αστέρας Τρίπολης
7-5
6
6. Εργοτέλης
4-2
6
7. Πανιώνιος
5-5
5
8. Πανθρακικός
5-5
5
9. Βέροια
6-5
5
10. Παναθηναϊκός
4-5
5
11. Ατρόμητος
5-5
4
12. Παναιτωλικός
3-4
4
13. Πλατανιάς
4-4
4
14. Ξάνθη
1-7
4
15. Απόλλων
3-8
3
16. ΟΦΗ
1-3
3
17. Λεβαδειακός
3-10
2
18. Αρης
2-7
1

Καθάρισε με Τσουκαλά ο ΠΑΣ, 1-0 τον Ατρόμητο

pas

Στα τελευταία τρία παιχνίδια στους Ζωσιμάδες, ο Ατρόμητος είχε βρει τον τρόπο και έφευγε… αλώβητος. Ολα αυτά μέχρι απόψε (16/9), όπου ο Σταύρος Τσουκαλάς με ένα τέρμα που σημείωσε στο 67ο λεπτό χάρισε τη νίκη με 1-0 στον ΠΑΣ, ο οποίος φέτος μετράει 2 στα 2 μέσα στην έδρα του. Δοκάρι για τους Περιστεριώτες ο Φυτανίδης
ΠΑΣ Γιάννινα (Σάββας Παντελίδης):Βελλίδης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Τσουκαλάς, Κοροβέσης (56' Βίλα), Λιλά, Ίλιτς, Ντε Βινσέντι (76' Κεϊτά), Τσάβες.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος)
: Τσενάμο, Ταυλαρίδης, Φυτανίδης (82' Καραμάνος), Μπρίτο, Ναπολεόνι (66' Καραγκούνης), Παπαδόπουλος, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (73' Γεωργίου).

Εγκώμια Σαμαρά για τους διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού

sam

Στην βράβευση Ελλήνων της διασποράς, που διακρίθηκαν στον τομέα τους, από το International Foundation for Greece παραβρέθηκε απόψε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η Ελλάδα δεν ξεχνάει τα άξια τέκνα της Διασποράς. Και ενισχύει τους δεσμούς μας με το πιο δυναμικό κομμάτι του Ελληνισμού. Η βράβευσή τους δείχνει πόσα καταφέρνει ο Έλληνας στο διεθνή στίβο. Και πόσα περισσότερα μπορεί να καταφέρει στην Πατρίδα του, αν του προσφερθούν οι συνθήκες, για να είναι παραγωγικός, για να είναι δημιουργικός, για να είναι ανταγωνιστικός».
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η Ελλάδα είχε πάντα γεωγραφικά όρια. Αλλά ο Ελληνισμός δεν είχε ποτέ γεωγραφικά όρια! Έτσι και σήμερα βραβεύουμε άξια τέκνα της πατρίδας μας, που μεγαλουργούν σε όλα τα μήκη και πλάτη, σε κάθε μορφή ανθρώπινης δραστηριότητας: στις Τέχνες, στα Γράμματα, στην Επιστήμη, στην Επιχειρηματικότητα, στο Θέατρο, στον Κινηματογράφο, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες».
Ακολούθως αναφέρθηκε ονομαστικά στους βραβευθέντες:
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, που η μουσική του ανυψώνει και εξευμενίζει τον άνθρωπο ξυπνώντας μέσα του τη μνήμη που είναι υπέρτατη δύναμη αυτογνωσίας.
Ο Αριστείδης Πατρινός, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, έργου που αποτελεί αληθινό ορόσημο της σύγχρονης Επιστήμης. Ένα παιδί της Ελληνικής Διασποράς από την Αλεξάνδρεια, στη Νέα Υόρκη, στην Καλιφόρνια, θα έλεγα, και από κει στα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο Ανδρέας Λιβέρης, ένα άλλο παιδί της Ελληνικής Διασποράς, από το Darwin της Αυστραλίας αυτή τη φορά, διακρίθηκε όσο ελάχιστοι στον επιχειρηματικό στίβο, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dow Chemical, που είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής στη Χημική Βιομηχανία.
Ο Τζιμ Γιαννόπουλος, γιός του β΄ μηχανικού στο θρυλικό εύδρομο «Έλλη»! Ο πατέρας του σώθηκε από θαύμα, όταν η «Έλλη» τορπιλίστηκε το 15αυγουστο του 1940. Ο γιός του αναδείχθηκε σε ένα από τους σημαντικότερους ανθρώπους της Παγκόσμιας Κινηματογραφικής Βιομηχανίας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 20th Century Fox.
Ο Νίκος Αλιάγας, γεννήθηκε στο Παρίσι, τον είδαμε όλοι και τον αγαπήσαμε να πρωταγωνιστεί στα γαλλικά και ευρωπαϊκά media, ερχόμενος και κάθε τόσο και στην Ελλάδα και δείχνοντας καθημερινά το σύγχρονο οικουμενικό πρόσωπο της Ελλάδας.
Και τέλος το Ίδρυμα Νιάρχου, από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο, που ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, πρωτοστατεί σε μεγάλες χορηγίες ανθρωπιάς αλλά και Πολιτισμού, συνεχίζοντας την λαμπρή παράδοση των Ελλήνων ευεργετών.
Κλείνοντας ανέφερε: «Αυτό που, φίλες και φίλοι, έχουν κοινό όλοι οι βραβευόμενοι σήμερα, είναι ότι κουβαλούν την Ελλάδα στην καρδιά τους. Και κάτι παραπάνω: προβάλλουν διεθνώς την εικόνα της Ελλάδας που εμπνέει σεβασμό σε όλον τον κόσμο αλλά και αυτοπεποίθηση στους ίδιους τους Έλληνες. Η βράβευσή τους σήμερα έχει διπλή αξία».

Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στη Φθιώτιδα – Αισθητοί και στην Αθήνα

seismos

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τη Φθιώτιδα γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο σεισμός ήταν μάλιστα τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός και στην Αθήνα.
. Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ήταν 4,8 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.
Είκοσι λεπτά νωρίτερα είχε σημειωθεί ακόμη ένας σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση αυτή σημειώθηκε στις 17:42 και εντοπίζεται στην περιοχή οκτώ χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ελάτειας στη Φθιώτιδα.
Νέα τραύματα μετρά από το σεισμό η Φθιώτιδα
Και νέες πληγές μετρούν στο Ρεγγίνι, την Δρυμαία τους Ξυλικούς και στην ευρύτερη περιοχή από τις δύο νέες σεισμικές δονήσεις. Κτίρια που ήταν “τραυματισμένα” από τους προηγούμενους σεισμούς τώρα έχουν γίνει ετοιμόρροπα ενώ κάποιες αποθήκες ισοπεδώθηκαν. Ρωγμές που κανείς δεν είχε δώσει σημασία τώρα είναι πλέον ορατές και σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικές.
 Περισσότερα στο http://ysterografa.gr

ΝΔ: Γνήσιος εκφραστής της Χρυσής Αυγής ο Καμμένος - Παρέμβαση Εισαγγελέα για τη δήλωση Καμμένου για τον Πάχτα

siggrou100

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη φράση περί «λιντσαρίσματος» του Πάχτα, που είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
«Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής.
Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος.
Τέτοια παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας δεν αντέχει ο Τόπος!»

Επίσης επίθεση στον Πάνο Καμμένο έκανε με ανακοίνωσή της και η ΚΕΔΕ, σχετικά με τις δηλώσεις του για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα.
Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ σημειώνει:
«Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προτροπή του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένου για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη Χρήστου Πάχτα, η οποία έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της.
Η ΚΕΔΕ τονίζει ότι τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.
Είναι αδιανόητο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει τους πολίτες σε πρακτικές, που αμφισβητούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Καμένος είναι ταγμένος να υπερασπίζεται και να υπηρετεί».


kammenos522Στο μεταξύ η προ ημερών δήλωση τού προέδρου των ‘Ανεξάρτητων Ελλήνων’ Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής -που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους- να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα, προκάλεσε, την  παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή.
Ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Σύρμω Κακάλη να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Η δικογραφία θα σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα αποσταλεί στη συνέχεια στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να αποφασιστεί εάν θα διαβιβαστεί στη Βουλή.
 

Τραγωδία σε ναυτική βάση της Ουάσινγκτον. Τουλάχιστον 12 νεκροί (photos)

photo-Navy-base

Περιστατικό πυροβολισμών σε βάση του αμερικανικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον καταγράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ότι εκτυλίχτηκε το μεσημέρι.
Εκτός από την Αστυνομία, στον χώρο της ναυτικής βάσης βρίσκονται και άνδρες του FBI, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη.
Οι αρχές της Νέας Υόρκης προχώρησαν στον αποκλεισμό γειτονικών δρόμων, και στη διακοπή της κυκλοφορίας, ενώ παρατηρείται και καθυστέρηση στις πτήσεις στο αεροδρόμιο της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Λίγο αργότερα, νεκρός έπεσε ένας εκ των δραστών, όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λένιερ, ενώ πρόσθεσε ότι «δύο ακόμη δράστες» φέρονται να εμπλέκονται στη επίθεση αυτή.
«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι ότι μάλλον υπάρχουν δύο ακόμη δράστες που δεν έχουμε εντοπίσει σε αυτό το στάδιο», είπε η Λένιερ.
Συνολικά έχουν πυροβοληθεί 12 άνθρωποι, και υπάρχουν τουλάχιστον 6 νεκροί, ενώ υπάρχουν και τέσσερις σοβαρά τραυματίες.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερωνόταν διαρκώς από τις αρχές, κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων στη ναυτική βάση της Ουάσινγκτον

Ο Σαμαράς προσκάλεσε τον Πούτιν στην Ελλάδα

Antonis-Samaras-Vladimir-Putin

Πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο να επισκεφτεί το επόμενο διάστημα την Ελλάδα, απηύθυνε προς το Κρεμλίνο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο.
Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με το υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης ήταν ξεχωριστής σημασίας, στο πλαίσιο των ενεργειακών εξελίξεων στην περιοχή, αλλά και αναφορικά με τις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας.
Ενδεχόμενη έλευση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της Αθήνας από τη Ρωσία, και θα διαλύσει τα σύννεφα που έκαναν την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και την ατυχή προτροπή του Ρώσου Προέδρου προς επιχειρηματίες να αποφύγουν τις επενδύσεις στη χώρα μας
.
ysterografa.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Άμεση προτεραιότητα η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων»


«Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πρώτα και κύρια για τις επιχειρήσεις που είναι βιώσιμες, ούτως ώστε να μην προστεθούν επιπλέον άνεργοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους της ΓΕΣΕΒΕ, οι οποίοι του επέδωσαν και ένα κείμενο με τις θέσεις τους, ζητώντας του την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην προσπάθεια «επιβίωσης» των επαγγελματιών της περιοχής, όπως τη χαρακτήρισαν.

 Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ιδιαίτερα την κρισιμότητα της κατάστασης, τονίζοντας ότι «Αυτή τη στιγμή έχει χαθεί η πυξίδα και μένουν "παρκαρισμένα" χρήματα σε διάφορα προγράμματα χωρίς να ρίχνονται στην αγορά και στην στήριξη των ΜΜΕ. Η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δεν θα πραγματοποιηθεί από τις μεγάλες επενδύσεις, αλλά από την ανάκαμψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας και το ζήτημα της ανάπτυξης και το ζήτημα της ανεργίας».

      Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο Ταμείο Στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει ετοιμάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναμένοντας την τελική έγκριση από την Κυβέρνηση, και για το οποίο δεσμεύτηκε η Υπουργός Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Υποθέσεων του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ότι θα χρηματοδοτηθεί και από δικές τους περιφερειακές τράπεζες.

 Ο κ. Θεοδωρόπουλος, εκπροσωπώντας της ΓΕΣΕΒΕ, δήλωσε ότι «μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορούμε να αναστρέψουμε το δυσμενές κλίμα, ιδίως μετά τις ενέργειές της για την ανάπτυξη» και έθεσε τα προβλήματα του ασφαλιστικού, του φορολογικού και, πρωτίστως, της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

ΔΡΑΣΗ: Ενιαίος Φόρος Ακινήτων προδιαγεγραμμένης αποτυχίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση σχεδιάζει τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, εγκλωβισμένη σε έναν παράλογο σχεδιασμό υπερφορολόγησης, διαφωνώντας μάλιστα με το ΔΝΤ ως προς το ποσοστό της προδιαγεγραμμένης αποτυχίας του!

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ (Ιούλιος 2013), η εισπραξιμότητα του υπό διαμόρφωση νέου ενιαίου φόρου ακινήτων εκτιμάται στο 70%. Με άλλα λόγια, εκτιμά το ΔΝΤ ότι το 30% των ιδιοκτητών δεν θα μπορέσουν (ή δεν θα θελήσουν) να τον πληρώσουν.

Η κυβέρνηση είναι πιο "αισιόδοξη", πιστεύοντας ότι η εισπραξιμότητα θα φθάσει το 80%. Σύμφωνα με αυτήν την υπόθεση, προκειμένου να εισπραχθούν τελικά 2,7-2,9 δις Ευρώ, ο φόρος πρέπει να σχεδιαστεί, κατά το ΔΝΤ, σαν να επρόκειτο να αποφέρει 4,15 δις Ευρώ. Η κυβέρνηση, με τις δικές της πιο αισιόδοξες υποθέσεις, τον σχεδιάζει σαν να αποφέρει 3,6 δις.

Δηλαδή θα μπει ο πήχης ψηλά, τσεκουρώνοντας υπερβολικά όσους θα φανούν (η θα μπορούν να είναι) συνεπείς μέχρι τέλους. Υπονοείται, εξ αρχής, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες φορολογουμένων και ότι η μία πρέπει να πληρώσει (και) για την άλλη.

Η Δράση επαναλαμβάνει τη θέση ότι ο νέος φόρος ακινήτων πρέπει να πάρει την μορφή ειδικού τέλους, συνδεδεμένου με την επιφάνεια, πραγματική η δυνητική των ακινήτων, να είναι έσοδο που θα κατευθύνεται αποκλειστικά στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τέλος θα πρέπει να είναι χαμηλός για να μπορούν να τον πληρώνουν όλοι.

Η κοινωνία ζητά διπολικό και όχι δικομματικό σκηνικό!



Του Χαρη Τσιοκα

Η περίοδος του φθινοπώρου, με τις δημοσκοπήσεις που φέρνει στο προσκήνιο, επιβεβαιώνει την παραδοχή ότι στον πολιτικο και κοινωνικο χώρο συγκρούονται /αναμετρωνται δυο πόλοι -όχι απλα δυο κόμματα - που διεκδικούν να εφαρμόσουν διαφορετικά σχέδια για την έξοδο απο την κρίση και διαφορετικες κοινωνικες συμμαχιες!

Αναφέρομαι σ αυτο που επικράτησε να προσδιορίζεται ως προοδευτικός η συντηρητικός πόλος , η συνοπτικά κεντροαριστερά κοντρα στη κεντροδεξιά !
Και ειναι προφανές ότι παρα τις " τεχνικές" ενημερώσεις, η κοινή γνώμη σ όλα τα ευρύμματα της, μέχρι τωρα αρνείται να ταυτίσει το δίπολο του πολιτικου σκηνικού με http://logia-starata.blogspot.gr/2013/09/blog-post_9664.html

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ 50 ΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος


Η ευθύνη του πολίτη σε μία εκλογική διαδικασία είναι ουσιαστική, γιατί μόνο η συνισταμένη της κοινωνικής γνώμης μέσα από την εκλογική διαδικασία μπορεί να ανακόψει οποιονδήποτε παρασκηνιακό σχεδιασμό. Και όπως είδαμε, μέχρι σήμερα, πορείες και διαδηλώσεις, όχι μόνο δεν τάραξαν τα σχέδια των κυβερνήσεων μνημονίου, αλλά τα αναπροσάρμοσαν ώστε να μην μπορούν να διακοπούν εύκολα. Σε αυτή την κατάσταση, ο πολίτης ψηφοφόρος, είναι σαν τον Οδυσσέα που πρέπει να αντιμετωπίσει τις Σειρήνες. Ο πολίτης, οφείλει να κλείσει τα αυτιά του και να κινητοποιήσει την μνήμη και την λογική του, αλλά και την μαθησιακή του κρίση, γιατί πολλές από τις πληροφορίες και τις "απόψεις" που "κυκλοφορούν, καταρρίπτονται αυτομάτως, με λίγη καθαρή σκέψη και λίγη γνώση των πραγμάτων.


Εκ του πονηρού λοιπόν πηγάζουν απόψεις που διακινούνται από τα http://logia-starata.blogspot.gr/2013/09/50.html
Toυ Χρίστου Σπ. Κατηφόρη

Άρχισαν πάλι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στο κέντρο...ναι λογικό είναι... Κάντε απεργία ρε σύντροφοι γιατί.... σωζόμαστε!

Βγείτε στους δρόμους, κάντε απεργία τώρα που η φούσκα της επίπλαστης ευημερίας που δημιούργησαν η απληστία και μυωπία πολιτικών, συνδικαλιστών, τραπεζών και νοικοκυριών, έσκασε και προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα.
Τώρα που η κατά κεφαλήν «φτωχοποίηση» κατά 25% από το 2009 και μετά περιόρισε την προηγηθείσα χάρτινη και αδικαιολόγητη «πλουσιοποίηση» κατά 100% από το 1999 έως το 2008. Βγείτε στους δρόμους, κάντε απεργία τώρα που ύστερα από τόσο δάκρυ, ιδρώτα,πόνο τριών ετών με παλινωδίες, ολιγωρίες και τραγικά λάθη, επιτέλους επιτυγχάνονται τα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ για να αντιστραφεί η επί 6ετία πτώση της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων των επιχειρήσεων ώστε μετά από εύλογο χρονικό διάστημα[1] να αναμένουμε και πάλι ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας:

1) Τώρα που ισοσκελίζεται το Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών(από -15% του ΑΕΠ το 2008 στο -1% το 2013), μέσω και των 4 ισοζυγίων του, αλλά και όχι μόνο εξ αιτίας της δραστικής μείωσης των εισαγωγών λόγω ύφεσης

2) τώρα που επιτυγχάνεται πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα, ακόμα και όταν συνυπολογίζονται οι οφειλές του δημοσίου (+2,9 δισ το 2013, από το ιλιγγιώδες ετήσιο έλλειμμα 24 δισ το 2009), έστω και αν κατακρεουργήθηκαν κυρίως όσοι πλήρωναν φόρους ούτως ή άλλως και όχι όσοι «πελάτες» του συστήματος τα έφαγαν τόσα χρόνια…

3) τώρα που σταθεροποιείται το ύψος του χρέους μετά την αλματώδη ετήσια άνοδό του λόγω των υπερβολικών ετήσιων ελλειμμάτων τα περασμένα έτη (στο 175% του ΑΕΠ το 2013, αντί του 220% αν συνεχίζαμε αμέριμνοι..), χωρίς ρήξεις και κούφιους παληκαρισμούς προς τους 15 εταίρους που μας καλύπτουν το χρηματοδοτικό μας κενό, την μεταβατική αυτή περίοδο μέχρι να μας εμπιστευτούν ξανά ιδιώτες δανειστές

4) τώρα που η σωρευτική απώλεια διεθνούς ανταγωνιστικότητας ως προς το κόστος εργασίας της Ελλάδος μετά το 2000, ανακτήθηκε πλήρως, ήδη από τα τέλη του 2012

5) τώρα που όλοι οι σύνθετοι δείκτες συνολικής ανταγωνιστικότηταςτης World Bank, του WEF και του IMD για την Ελλάδα, αν και την κατατάσσουνακόμη σε εξευτελιστικά χαμηλές θέσεις, αρχίζουννα δείχνουν δειλή βελτίωση

6) τώρα που επιτέλους αρχίσαμε να βάζουμε το δάκτυλο επί τωντύπων των ήλων σε σειρά διαρθρωτικών ζητημάτων της δημόσιας διοίκησης(κινητικότητα, καταργήσεις επιπλέον αδειών και λοιπών παράλογων προνομίων τωνΔΥ, αξιολόγηση και ποινές κλπ)

7) τώρα που οι τράπεζές μας, η τρίτη μας βαριά βιομηχανία, παραδοσιακάπροηγμένη και εξωστρεφής, μετά τη ναυτιλία και τον τουρισμό, μετά το «φέσωμα»που υπέστη από το κράτος κατά 38 δισεκ το 2011 και 2012 με το PSI και το «κούρεμα» των ομολόγων πουδιακρατούσαν, ανακεφαλαιοποιήθηκε και άρχισε να συμμαζεύεται και νασυνέρχεται...

8) τώρα που από μόνοι τους οι ευρωπαίοι και οι ΔΝΤ ζητούν την περαιτέρω απομείωση του δικού μας δημοσίου χρέους επειδή κατάλαβαν ότι δείχνουμε σημάδια σοβαρότητας (Σημ. για τους ημιμαθείς πολιτικάντηδες και δημοσιογράφους: απομείωση αξίας κρατικού χρέους, όπως οι υποτιμήσεις,πραγματοποιείται ξαφνικά, δεν προαναγγέλεται διότι θα αυτοακυρωνόταν)

9) τώρα που ο τουρισμός μας, μετά από τα σοβαρά και έκτακτα πλήγματα που υπέστη το 2010, 2011 και 2012 από την παγκόσμια ύφεση, τις δολοφονίες, του βανδαλισμούς, τις απεργίες στο κέντρο, στα λιμάνια, στα μέσα μεταφοράς και την πολιτική αβεβαιότητα, ανακάμπτει δυναμικά επωφελούμενος και από τις δυσχέρειες Τουρκίας, Συρίας και Αιγύπτου

10) τώρα που το διεθνές περιβάλλον βελτιώνεται και η ευρωζώνησυνέρχεται δυναμικά από την ύφεση που την ταλαιπώρησε επί 6 τρίμηνα, εξέλιξη που προμηνύει ακόμη καλύτερη εξέλιξη γιατις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών μας

Ακριβώς τώρα που επετεύχθησαν - ναι καθυστερημένα, ναι με λάθος τρόπο και μίγμα- όλα αυτά τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για να δούμε καμιά καλύτερη μέρα κάποτε, τώρα ακριβώς είναι καιρός για "αγανακτισμένες" πορείες των υπαλληλικών ελίτ, διαδηλώσεις συντεχνιών, κινητοποιήσεις επιστροφής στο «αμαρτωλό» παρελθόν μας, και πολιτική εξωκοινοβουλετική αναμπουμπούλα...

Κάντε απεργίες συντρόφια! Τι κι αν οι Βέλγοι, μετά από σχεδόν 15 χρόνια αυστηρής λιτότητας, έκαναν τηνπρώτη τους απεργία το 2012; Τι κι αν οι Ιρλανδοί, παρά την υιοθέτηση επίπονων μεταρρυθμίσεων πριν και κατά τη διάρκεια υλοποίησης του δικού του Μνημονίου, δεν έχουν ακόμη κάνει καμιά γενική απεργία;

Ας αρχίσουμε λοιπόν πάλι τα όσα λαϊκίστικακαι ανερμάτιστα κάναμε το 2008-2012...Επειδή το «λεφτόδεντρο» δεν τοβρήκαμε ακόμη όμως, ας μην αναρωτιόμαστε μετά γιατί θα συνεχίσουν κλείνουν οιεπιχειρήσεις, γιατί δεν σταματά η ύφεση, γιατί δεν «πέφτει χρήμα» στην αγορά,γιατί αυξάνονται κι άλλο τα NPLs, γιατί θα πέφτει συνεχώς το ύψος του κατώτατου μισθού καιγιατί η ανεργία θα σκαρφαλώσει και στο 37% και 47%...

[1] Σύμφωνα με την οικονομικήθεωρία και πράξη, για να αρχίσει να μειώνεται και πάλι η ανεργία, θα πρέπει ναπροηγηθεί τουλάχιστον ένα έτος συνεχούς αύξησης του ΑΕΠ. Προαπαιτούμενο για τηνάνοδο όμως του ΑΕΠ είναι η διατηρήσιμη αύξηση των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου,κάτι που πραγματοποιείται μόνο σε σταθερό και φιλικό προς το επιχειρείνπολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σεισμική δόνηση αισθητή και στην Αθήνα αυτή την ώρα

ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΣΤΙΣ 18.01 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αναγνώστες λένε πως γίνονται συνεχώς μικροσεισμοί αισθητοί στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες και το γεωδυναμικό δίνει το ρήγμα της Αταλάντης να δονείται με 4,9 βαθμούς τις κλίμακας ρίχτερ.

Κροατία - Ελλάδα 92-88. Πολύ «σκληρή» αλλά... αποκλείστηκε!

Πολύ «σκληρή» αλλά... αποκλείστηκε! (photos)
Η Ελλάδα κοίταξε κατάματα τους Κροάτες, έστειλε το ματς στη 2η παράταση,διεκδίκησε μέχρι το τέλος τη νίκη, αλλά το φινάλε ήταν οδυνηρό, καθώς η ομάδα του καταπληκτικού (και σήμερα) Ούκιτς ήταν αυτή που πήρε το ροζ φύλλο αγώνα καθώς νίκησε (92-88), στέλνοντας τους διεθνείς στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα.
Ενα ματς «μυθικό» και μια τιτάνια προσπάθεια που -δυστυχώς- δεν σφραγίστηκε με την κατάκτηση της νίκης, αφού στη δεύτερη παράταση (70-70 η κανονική διάρκεια, 77-77 η πρώτη παράταση), οι λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά και έκριναν τον νικητή, με την ελληνική ομάδα να αγωνίζεται και χωρίς τον Σπανούλη που καθηλώθηκε στον πάγκο με 5 φάουλ δύο λεπτά μετά την έναρξη της πρώτης παράτασης
Κάπως έτσι η ιστορία έγραψε το τελικό 92-88 και φυσικά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Eurobasket της Σλοβενίας, τη στιγμή που οι Κροάτες του Ούκιτς πανηγύριζαν την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Και πλέον φτάνει η ώρα της αυτοκριτικής και φυσικά της λήψης αποφάσεων για το μέλλον της εθνικής, αφού ο αποκλεισμός αυτός δεν παύει να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες αποτυχίες του ελληνικού μπάσκετ. Ηδη, η αγωνία... μετατοπίζεται στο αν θα πάρουμε τη Wild Card για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 στην Ισπανία ή θα υποχρεωθούμε να συμμετάσχουμε στην προκριματική φάση της διοργάνωσης, που αν αυτό συμβεί θα απαιτήσει την άμεση επανεκκίνηση της εθνικής από το μηδέν...
Σημαντικό, βέβαια, είναι και το μερίδιο ευθύνης σε αυτή την αποτυχία του Αντρέα Τρινκέρι, ο οποίος θα κριθεί από τη διοίκηση της Ελληνικής ομοσπονδίας, η οποία με τη σειρά της θα πρέπει να... επαναχαράξει τη στρατηγική των επόμενων ετών, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επανέλθει και μάλιστα... δριμύτερο στο επίπεδο εκείνο που έχει συνηθίσει όλους τους Ελληνες

 Τα δεκάλεπτα: 16-17, 36-34, 51-50κ.α 77-77πρτ, 92-88 2ηπρτ.
..
 

Συγκέντρωση ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου έξω από το στρατόπεδο Κορίνθου (video)

Έξω από το  Στρατόπεδο Κορίνθου, συγκεντρώθηκαν Οργανώσεις, Φορείς και Εκπρόσωποι της Τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και να καταθέσουν για άλλη μια φορά τις απόψεις τους αναφορικά με τη συνεχιζόμενη χρήση  του παραπάνω χώρου που λειτουργεί παράνομα ως χώρος φύλαξης  μεταναστών.
Η διαμαρτυρία αυτή που διοργανώθηκε σήμερα στις 10.00π.μ.,από τους αστυνομικούς υπαλλήλους, είχε την στήριξη του Δήμου Κορινθίων και τη συμπαράσταση από πολλούς Δήμους της Κορινθίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα παρευρέθησαν η Ένωση Αστυνομικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων οι Δήμαρχοι του Νομού Κορινθίας, o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κορίνθου.
 

korinthostv.blogspot.gr

Απεργίες και πορείες μαθητών, αστυνομικών και εμπόρων ''παρέλυσαν'' την Κόρινθο


Γενική αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στην πόλη της Κορίνθου, η οποία αποτελεί επίκεντρο κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας μαθητών, καθηγητών, εμπόρων και αστυνομικών.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με πορεία μεγάλης ομάδας μαθητών στους κεντρικούς δρόμους της Κορίνθου, σε ένδειξη στήριξης των καθηγητών τους στον απεργιακό αγώνα που ξεκίνησαν σήμερα. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία, Περιβολάκια, όπου είχαν συγκεντρωθεί οι απεργοί καθηγητές της πόλης, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και ξεκίνησαν για την Αθήνα, όπου συμμετάσχουν στην συγκέντρωση και την πορεία της ΟΛΜΕ.

Εξάλλου, στην κεντρική πλατεία Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συνταξιούχων αστυνομικών, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία για το στρατόπεδο της πόλης που λειτουργεί ως Κέντρο Κράτησης παράνομων μεταναστών, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ένστολη διαμαρτυρία των αστυνομικών της Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, υπήρξε και μεγάλη συγκέντρωση εμπόρων του Λουτρακίου, οι οποίοι σήμερα έχουν κλειστά τα καταστήματά τους, της Κορίνθου και του Κιάτου έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Κορίνθου, διεκδικώντας πιο ευνοϊκές ρυθμίσεις για να μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, ενώ σε ψήφισμα που επέδωσαν ζητούν να μάθουν πού πήγαν τα χρήματα που πλήρωναν στο Ταμείο.

Πυροβολισμοί σε ναυτική βάση της Ουάσινγκτον. Τουλάχιστον ένας τραυματίας

Navy-base

Περιστατικό πυροβολισμών σε βάση του αμερικανικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον καταγράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ ότι εκτυλίχτηκε το μεσημέρι.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν τραυματίας, καθώς και ότι ο δράστης που πυροβόλησε παραμένει ζωντανός.

Η ένσταση της Ερμιονίδας

Στο γήπεδο της Αγυιάς στην Πάτρα ο Ατρόμητος Αχαΐας κέρδισε την Ενωση Ερμιονίδας 3-0, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατέθεσαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή του Δημήτρη Νικολόπουλου, υποστηρίζοντας ότι ο παίκτης ήταν τιμωρημένος από την περσινή σεζόν και το πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής. Οι παράγοντες του Ατρόμητου δεν ανησυχούν, καθώς όπως είπαν είχαν πάρει το «ΟΚ» από την ΕΠΟ

Kροατία - Ελλάδα


Τις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση θα διεκδικήσει η Εθνική, αντιμετωπίζοντας αυτή την ώρα Κροατία, και θέλοντας νίκες της Ιταλίας επί της Ισπανίας και της Σλοβενίας επί της Φινλανδίας

Αυτό είναι το «Success story» για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό




Πρίν από λίγους μήνες ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 10 μεγαλύτερων βιομηχανικών ομίλων της χώρας, για να ακούσει τα παράπονα και τις προτάσεις τους.


samaras
Ο πατριάρχης της ελληνικής βιομηχανίας, ο κος Νίκος Στασινόπουλος, του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (ΕΛΒΑΛ, ΧΑΛΚΟΡ, ΣΙΔΕΝΟΡ, ΕΛ.ΚΑ, ΣΩΛ.ΚΟΡ, ΕΤΕΜ κλπ), μετέφερε τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος.
1. Το υπερβολικά υψηλό κόστος χρήματος (επιτόκιο) για τη χρηματοδότηση του, εξαιτίας του κινδύνου χώρας.
2. Το υπερβολικά υψηλό κόστος της ενέργειας (είτε στη ΔΕΗ, είτε στη ΔΕΠΑ-τουλάχιστον 50% υψηλότερα από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές), το οποίο συμμετέχει με ποσοστό από 45% έως 55% στο τελικό κόστος προϊόντος.
Προειδοποίησε τότε ότι εάν η κυβέρνηση αδρανήσει και δεν μεριμνήσει για την άμεση μείωση των τιμών της ενέργειας, ο όμιλος δεν έχει άλλη λύση, παρά τον εκπατρισμό της έδρας του.
Έκτοτε κυβέρνηση και πρωθυπουργός έπραξαν απολύτως τίποτε. Σήμερα , μετά τη 3Ε – Coca Cola, που μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία (και δανείζεται πλέον με 2,725% αντί για 9%), ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, που σημειωτέον πραγματοποιεί το 15% των ετήσιων εξαγωγών ολόκληρης της χώρας, μεταφέρει την έδρα του στο Βέλγιο.

arouraios.gr


Η Τσαπανίδου... υποδέχτηκε στο Star τον Τέλλογλου


Popi-TsapanidouΜε εμφανές τρακ, αλλά και τις αναμενόμενες τεχνικές παθογένειες μιας πρεμιέρας, η Πόπη Τσαπανίδου καλημέρισε το τηλεοπτικό κοινό από τη συχνότητα του Star, στην οποία συνεχίζει πλέον την καριέρα της, μετά την καλοκαιρινή αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ και τον Όμιλο Αλαφούζου.

Η έμπειρη παρουσιάστρια έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή “Live U”, που προβάλλει ως συγκριτικό πλεονέκτημα και διαφοροποιητικό στοιχείο σε σχέση με το παρελθόν, τη διαδραστική επικοινωνία με τους τηλεθεατές, οι οποίοι μπορούν να παρεμβαίνουν με τις ερωτήσεις τους στη ροή της εκπομπής.

Μεταξύ άλλων, και έπειτα από περίπου δυο ώρες εκπομπής, η Πόπη Τσαπανίδου… υποδέχτηκε μετά τις 12.15 τον Τάσο Τέλλογλου, ο οποίος επίσης προστέθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Star, προερχόμενος από τον ΣΚΑΪ.


Διώχνουν 20.000 εκπαιδευτικούς


Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών«, το υπουργείο Παιδείας έχει έτοιμο σχέδιο για την απομάκρυνση 20.000 καθηγητών και δασκάλων από τα σχολεία μέσα στην επόμενη διετία. Αυτό θα γίνει μέσα από την κατάργηση μαθημάτων και ειδικοτήτων, τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων προσωπικού από τη συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Στο στόχαστρο -κατά το ίδιο ρεπορτάζ- βρίσκονται εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία 20 ετών και άνω γιατί κοστίζουν περισσότερο. Ολα αυτά έρχονται στη φως την ώρα που οι καθηγητές βρίσκονται σε πενθήμερη απεργία, με πρόθεση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις -όσο πάει.

Ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» πάει στο STAR;


Μετά την «αποπομπή» του Γιώργου Τράγκα από το ΣΚΑΪ πριν καλά-καλά ξεκινήσει η νέα τηλεοπτική σεζόν ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» έμεινε χωρίς τηλεοπτική στέγη.
Οι «μνηστήρες» του «Ελεύθερου Σκοπευτή» σίγουρα πολλοί και την ίδια ώρα οι φήμες οργιάζουν. Άλλωστε ποιος τηλεοπτικός σταθμός δεν θέλει να εντάξει στο δυναμικό του μια εκπομπή που σαρώνει τα μηχανάκια της AGB;
Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα φουντώνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον «Ελεύθερο Σκοπευτή» στο STAR.
Βέβαια τις φήμες αυτές δεν μπορέσαμε να τις διασταυρώσουμε και την παραπάνω πληροφορία την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.
Οι ενδείξεις μόνο μπορούν να επιβεβαιώσουν τις φήμες. Η στροφή πλεύσης της φιλοσοφίας του STAR στον τομέα των ειδήσεων, αλλά και η παρουσία του Νίκου Χατζηνικολάου στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού ίσως να αποτελέσουν τα κλειδιά για την προσχώρηση του «Ελεύθερου Σκοπευτή» στο κανάλι της Κηφισιάς.

Ο χρόνος θα είναι αυτός που θα αποδείξει αν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ευσταθούν. Γιατί από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Τράγκας είναι απρόβλεπτος και με τις αποφάσεις του αιφνιδιάζει...Άλλωστε είναι από τους λίγους στην Ελλάδα που ξέρουν τον Τύπο -σε όλα του τα φάσματα- τόσο καλά

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


O πολιτικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής πολιτική κ. Ιωαννης Μοιρας έκανε την ακόλουθη  δήλωση για τα χθεσινά επεισόδια στο Μελιγαλά.

«Στο χθεσινό μνημόσυνο στο Μελιγαλά τα είδαμε όλα:

- Ναζιστικά τάγματα εφόδου να καταλαμβάνουν το χώρο σε στρατιωτικό βηματισμό.
- Έναν ναζί να κατεβάζει από το βήμα τον εκλεγμένο δήμαρχο Οιχαλίας.
- Ναζιστές να προπηλακίζουν ηλικωμένους ανθρώπους, μέλη της επιτροπής συγγενών των θυμάτων.
- Μία εκδήλωση πένθους, να μετατρέπεται με τη βία σε εκδήλωση μίσους.

Το μόνο που ΔΕΝ είδαμε, ήταν αστυνομικούς να επιβάλλουν την έννομη τάξη και να προχωρούν σε συλλήψεις.

Η χθεσινή σκόπιμη αδράνεια της Αστυνομίας στο Μελιγαλά (σκόπιμη, διότι ήταν απολύτως δεδομένο ότι θα προκαλούσαν βίαια επεισόδια οι ναζί αφού είχε προηγηθεί πανελλαδική κινητοποίηση) σε συνδυασμό με τη σημερινή βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ με χημικά σε βάρος σχολικών φυλάκων, οδηγούν στη σκέψη ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου μαζί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και η γνωστή ναζιστική οργάνωση αποτελούν μία κοινή «ορχήστρα», με τη διαφορά ότι οι χρυσαυγίτες έχουν αναλάβει για λογαριασμό όλων να παίζουν τα «κρουστά».

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου οφείλει εξηγήσεις»

Πέτρος Τατούλης: «Η φυσική πρωτοβουλία να διερευνηθούν οι προϋποθέσεις προκειμένου οι ακραίες δυνάμεις της χωράς να αντιμετωπισθούν σήμερα κιόλας είναι χρέος όλων μας»




 Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Ρ/Σ Alpha και τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στον Μελιγαλά, σημείωσε: «Πρόκειται για αθλιότητες των κυρίων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι πυροδότησαν ένα έκρυθμο κλίμα. Από την πρώτη στιγμή έκανα λόγο για άμεση ανάγκη τήρησης του νόμου τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όσο και σε επίπεδο Δικαιοσύνης απέναντι στον συγκεκριμένο χουλιγκανισμό. Εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιουργούμε το πολιτικό περιβάλλον όπου αυτό μπορεί να γίνει εφικτό. Ο περιορισμός των άκρων σήμερα κιόλας είναι μια φυσική υποχρέωση, μια φυσική πρωτοβουλία όλων εμάς που έχουμε την ευθύνη η χώρα να ξεπεράσει την κρίση. Πάνω σε αυτό διερευνούμε όλες τις προϋποθέσεις προς την επίτευξη των στόχων αυτών. Κατά ομολογία των κυρίων βουλευτών πρόκειται για στρατιωτική οργάνωση. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αύριο. Είναι υπόθεση σημερινή».

Σε ερώτηση που τέθηκε στον κ. Τατούλη σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία της ΝΔ με την λεγόμενη «σοβαρή» Χ.Α., δήλωσε: «Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σοβαρή και μη σοβαρή Χρυσή Αυγή. Η μόνη διάκριση είναι ανάμεσα στα στελέχη της ακραίας αυτής δύναμης που με τις κινήσεις τους δημιουργούν έναν τεράστιο κίνδυνο για την χώρα να εκτραπεί και φυσικά στους πολίτες που για δικούς τους λόγους δικαιολογημένης οργής ψήφισαν αυτό το κόμμα. Εμείς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν παραχωρούμε ούτε ένα εκατοστό από τους χώρους μας, από την Ιστορία μας, από το αύριο των συμπολιτών μας. Είμαστε στην μπροστινή γραμμή του μετώπου. Όλα αυτά τα σενάρια τα χαρακτηρίζω όνειρα θερινής νυκτός».

Κι’ άλλο «συμβόλαιο με τον λαό;» Ωχ!



H NOΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ"







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η λειτουργία λατομείου στην περιοχή Στεφανίου και Αγιονορίου-Κορινθίας που επίκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και να χρησιμοποιηθεί από την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ», ώστε να κατασκευασθεί η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στρέφεται ενάντια στο περιβαλλοντολογικό οικοσύστημα μιας μεγάλης περιοχής της ανατολικής Κορινθίας που θα έχει οδυνηρές συνέπειες τόσο στην ποιότητα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής, όσο και στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, που θα εισπνέουν καθημερινά τόνους σκόνης και θα κινδυνεύουν, διερχόμενοι με τα οχήματά τους, να συγκρουσθούν με δεκάδες φορτηγά που θα κινούνται στην περιοχή πέριξ του λατομείου.

          Η. Ν.Δ. δια του Βουλευτή της στην Κορινθία, κ. Χρίστου Δήμα, ήδη έχει τοποθετηθεί με υποβολή ερώτησης στη Βουλή, υπέρ του συμφέροντος των κατοίκων που είναι η μη λειτουργία λατομικής θέσης στην ως άνω περιοχή.

          Η κατασκευή μεγαλόπνοων έργων όπως είναι η κατασκευή της εθνικής οδού-καρμανιόλας Κορίνθου-Πατρών, που θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ασφάλεια στις οδικές μετακινήσεις των Ελλήνων και ιδίως των Πελοποννησίων πολιτών, θα έχει αξία και θετικό αποτέλεσμα μόνο όταν δεν θα θίγονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της υγείας, της καλής ποιότητας ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

          Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από εδώ και στο εξής και κατόπιν διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης με τους τοπικούς παράγοντες, να ευρεθεί το ενδεδειγμένο σημείο για την κατασκευή του ανωτέρω λατομείου, ώστε και τα δικαιώματα των Κορινθίων πολιτών να περιφρουρηθούν και παράλληλα να προχωρήσει το έργο κατασκευής της Ολυμπίας οδού που είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για όλη τη Νότιο Ελλάδα. 

                                                                    Κόρινθος 12-9-2013

                                                        Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

Πέτρος Τατούλης: Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας, ανήκουν σε εμάς και όχι σε ιδιοτελείς αλήτες

Με αφορμή τα επεισόδια στον Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης έκανε την εξής δήλωση:

Η σημερινή ανοίκεια επίθεση στον Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους
που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της
χώρας για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία και συμφέροντα. Αυτό δεν θα
επιτρέψουμε να συμβεί στην Πελοπόννησο. Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία
  και οι
Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο
και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες που
περιφέρονται τον τραμπουκισμό
  τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι. Οι
αστυνομικές δυνάμεις και η
 δικαιοσύνη πρέπει να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νομού προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τα πρωτοπαλίκαρα της φακής δεν είναι πολίτες άλλης ανώτερης κατηγορίας
από όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η σημερινή περίπτωση είναι μια περίπτωση κοινής
ποινικής βίας. Δεν παραδίδουμε την χώρα στα άκρα ούτε και θα την αφήσουμε
έρμαια να την πάνε με τις μπάντες"