Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Βιετνάμ: Πέθανε στα 102 του, ο στρατηγός Βο Νγκουέν Γκιάπ

 
Ο Βιετναμέζος στρατηγός Βο Νγκουέν Γκιάπ, κορυφαία φυσιογνωμία στον αγώνα της χώρας του για ανεξαρτησία και της νίκης της στον Πόλεμο του Βιετνάμ, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 102 ετών, δήλωσαν ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι κι ένας συγγενής του.

Ο στρατηγός πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 108 του Ανόι, διευκρίνισε ανώτερος αξιωματούχος του στρατού από τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Superleague 7η αγωνιστική: Ντέρμπι στην Τούμπα, “μάχες” παντού!

Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής. Η αρχή γίνεται στην Τρίπολη με τον Αστέρα να φιλοξενεί τον Ατρόμητο, ενώ στο πρόγραμμα του Σαββάτου υπάρχει επίσης το τοπικό ντέρμπι της Κρήτης ανάμεσα στον Εργοτέλη και τον Πλατανιά, αλλά και το παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Άρη, όπου οι “κιτρινόμαυροι” θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στο Φάληρο την Βέροια, ενώ στο σημαντικότερο ματς της αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Η αυλαία πέφτει την Δευτέρα με το ντέρμπι της Δυτικής Ελλάδας ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:


Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 16:00 Novasports 2
Εργοτέλης – Πλατανιάς 18:15 Novasports 1
Πανιώνιος – Άρης 20:30 Novasports 2

Κυριακή 6 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός – Βέροια 16:00 Novasports 2
Skoda Ξάνθη – Απόλλων 18:15 Novasports 2
Λεβαδειακός – ΑΕΛ Καλλονής 18:15 Novasports 4
Πανθρακικός – ΟΦΗ 18:15 Novasports 3
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 20:30 Novasports 1

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 19:30 Novasports 1

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη από τον Γιώργο Καλαντζή και την Φωτεινή Πιπιλή

Τη συμπεριφορά του Ηλία Κασιδιάρη, όταν βγήκε από τα δικαστήρια, αφού είχε κριθεί μη προφυλακιστέος, σχολίασε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής. Πιο χειμαρρώδης ήταν η Φωτεινη Πιπιλή, η οποία μίλησε για τον Ηλία Κασιδιάρη, για τους συναδέλφους της που χαριεντίζονταν με τον προφυλακισθέντα Χρήστο Παππά αλλά και για τους "παραπλανημένους" ψηφοφόρους.

Νέα εισαγγελική έρευνα για τον Παπαγεωργόπουλο

papageorgopoulos-fylakiΝέα εισαγγελική έρευνα για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας κι ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.
Αυτήν τη φορά οι δικαστικές αρχές διερευνούν το αδίκημα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος με δεδομένο ότι σύμφωνα με την προ μηνών απόφαση του Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης τα υπεξαιρεθέντα χρήματα αποτελούν προϊόν εγκλήματος.
Ο αντιεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση και την ανέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, επίσης αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Λάμπρο Τσόγκα.
Στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος σε βάρος του Β. Παπαγεωργόπουλου, της ηθικής αυτουργίας στην συγκεκριμένη πράξη σε βάρος του Μ. Λεμούσια και της άμεσης συνέργειας στο παραπάνω αδίκημα εναντίον των δύο πρώην διευθυντών της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους επιβλήθηκαν ποινές 15 και 10 ετών κάθειρξης.
Τη διεξαγωγή της έρευνας είχε ζητήσει στην ετυμηγορία του και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, που δίκασε την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης, το ύψος της οποίας έφτασε στα 18 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις 22 Οκτωβρίου, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

ysterografa.gr

Πενθήμερη απεργία διοικητικών υπαλλήλων σε 8 πανεπιστήμια

AEI_533_355

Νέα πενθήμερη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ εκκρεμεί η προσφυγή των πρυτάνεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Με την προκήρυξη της νέας τους απεργίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι μπαίνουν από τη Δευτέρα στην πέμπτη βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Από την ίδια ημέρα, ωστόσο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα σε κάποιες σχολές.
Οι πρυτανικές Αρχές έχουν καλέσει τους πρωτοετείς φοιτητές να παρακολουθούν τα μαθήματα μολονότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι εγγραφές τους λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Γι` αυτό προφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και Παππάς

mixaloliakos
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποινική αξιολόγηση των κατηγορουμένων, παρουσιάζει το σκεπτικό του Εισαγγελέα που εισηγήθηκε τις προφυλακίσεις του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, των δύο βουλευτών του κόμματος, καθώς και των δύο συγκατηγορουμένων τους – μελών του κόμματος, στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

pasok
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαπολύουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στα δύο κόμματα ότι λόγω της συμπεριφοράς τους «φαίνεται να καρκινοβατεί» το εγχείρημα που «τις τελευταίες μέρες, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής, επιδιώχθηκε από πολλές πλευρές του πολιτικού φάσματος αλλά και της κοινωνίας, να συγκροτηθεί ένα πανδημοκρατικό, αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, αντιναζιστικό μέτωπο».

Χριστόφιας: Αναληθές και συκοφαντικό το πόρισμα


xristofiasΟ τέως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας υποστήριξε ότι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία, που είδε το φως της δημοσιότητας, «βρίθει αναληθειών και συκοφαντιών». Επίσης, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε παράνομη την Επιτροπή και τόνισε ειρωνικά: «ήταν τόσο αφοσιωμένη στους δημοκρατικούς θεσμούς που δεν μου επέτρεψε να μιλήσω».
Με γραπτή δήλωσή του ο κ. Χριστόφιας κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να «μελετήσει όχι μόνο το πόρισμα της παράνομης επιτροπής, που αν δεν απατώμαι έχει δηλώσει ότι θα είναι χρήσιμο εργαλείο για τις έρευνες, αλλά να μελετήσει και τη δική μου κατάθεση, την οποία μου απαγορεύθηκε να αναγνώσω».
Αναφερόμενος στην δήλωση που του απέδωσε η διερευνητική επιτροπή —«εγώ είμαι ο Πρόεδρος και κάνω ό,τι θέλω»— ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε ότι « πρόκειται για μια φαντασίωση της».
«Ας σταματήσει η Κυβέρνηση την κατηφόρα της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου και ας επικεντρωθεί στα κορυφαία ζητήματα που έχει μπροστά της η Κύπρος, πριν να είναι αργά για τον τόπο μας και το λαό μας» κατέληξε ο τέως πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.

ysterografa.gr

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμερα

 Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σήμεραΠαγκόσμια Ημέρα των ζώων η σημερινή και κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης απευθύνουν φιλοζωικές οργανώσεις προκειμένου οι άνθρωποι να αγαπήσουν τα ζώα, όσο τους αξίζει,

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (VIDEO)

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την υποστήριξη των ανέργων του Νομού, αξιοποιεί και συμμετέχει σε κάθε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην παρούσα χρονική περίοδο, ενημερώνει τους πολίτες που θέλουν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, πως βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προγράμματα στο Νομό και αφορούν θέσεις εργασίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.  Η Πράξη αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας 120 ανέργων και στην επαγγελματική επιχειρηματική υποστήριξη 20 συνολικά αγροτών και νέων επιστημόνων προερχόμενων από τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Στο θέμα αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Γιώργος Δέδες.

ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΦΕΝΕΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=14184708bfa05bba&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hmdnxdj60&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380907115378&sads=fsQqMYvFWtao4E-vh248OL5KQwE

Χωρίς τον Σταύρο Αντωνόπουλο ο Αστέρας Δερβενίου στη Νέμέα

 Χωρίς Αντωνόπουλο ο Αστέρας Δερβενίου
Από τους ενδιαφέροντες αυριανούς αγώνες της 2ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1΄ Κορινθίας, αναμφίβλα είναι και η αναμέτρηση του Πανεμεατικού με τον Αστέρα Δερβενίου
Ο τεχνικός του Αστέρα , Δημήτρης Γαλάνης, για την αναμέτρηση με τον Παννεμεατικό, δεν μπορεί να υπολογίζει, σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του, στον  Σταύρο Αντωνόπουλο, ο οποίος  έχει ένα χτύπημα στο γόνατο από το ματς με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Γαλάνης, θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους στρατευμένους Μαστρογιαννόπουλο, Μπεκιάι και Βασιλάρη, καθώς γίνονται προσπάθειες να εξασφαλίσουν άδεια και να δώσουν το παρόν στη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση.
 Ο Αστέρας, μπορεί την 1η αγωνιστική να πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά αυτό το χρωστά κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στον τερματοφύλακά του, Νίκο Λιβανό, ο οποίος πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση. Σίγουρα όλοι ελπίζουν ότι οι παίκτες του συλλόγου, θα εμφανιστούν καλύτεροι, ώστε να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα στη Νεμέα. Άλωστε ο Αστέρας , ανέκαθεν,  έφευγε με θετικα αποτελέσματα από εκεί.
 Τώρα στο "στρατόπαιδο" του Παννεμεατικού, το τεχνικό δίδυμο των Δημόπουλου – Καρσιώτη θα στερηθεί για 2ο ματς  τις υπηρεσίες του Ρουστέμ Ραπουσάι, καθώς το δελτίο του νεαρού μέσου δεν είναι ούτε αυτή την εβδομάδα έτοιμο.
Στα θετικά είναι το γεγονός ότι ο Παλυβός ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και όπως φαίνεται υπολογίζεται κανονικά, όπως και οι Παπουτσής και Τζας, οι οποίοι είχαν μείνει εκτός αποστολής από τον αγώνα κόντρα στον Πανσολυγειακό, λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ενώ επιστρέφει και ο Κεμαλάι, κάτω από τα δοκάρια. 
Η ψυχολογία είναι ανεβασμένη από το θετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και υπάρχει αισιοδοξία, ότι θα έρθει και η νίκη κόντρα στην ομάδα του Δερβενίου, μιας και στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις, η Νεμέα μετρά 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013»


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, παρακολούθησε σήμερα (4/10/2013) στη Λέσβο, την τελική φάση της διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων 2013», μαζί με το Γενικό Γραμματέα του Κινήματος Σπύρο Γαληνό.

Μετά την ολοκλήρωση της Άσκησης, έκανε την εξής δήλωση:

«Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον τελευταίο οπλίτη μέχρι τη στρατιωτική ηγεσία, για την απόλυτα επιτυχημένη άσκηση που μόλις παρακολουθήσαμε εδώ στη Λέσβο.

Τα ένστολα παιδιά μας, απέδειξαν ότι έχουν και πατριωτικό φρόνημα, μία μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και επιτελούν το καθήκον τους, παρά την προσωπική μισθολογική εξαθλίωση που τους έχουν «δωρίσει» τα κυβερνητικά μνημόνια και παρά την εγκληματική μείωση του προϋπολογισμού των Ενόπλων Δυνάμεων επειδή έτσι το απαίτησε η τρόικα.

Όμως, πέρα από το θέμα της καθεαυτής Άσκησης, οφείλω να σταθώ σε μία άλλη πολύ σημαντική και ουσιώδη παράμετρο:

Με το τέλος της Άσκησης, μας έγινε επίδειξη όλων των οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιήθηκαν. Τα περισσότερα, οχήματα, όπλα και βλήματα, είναι βγαλμένα από ελληνικά χέρια. Από τα εργοστάσια της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Από την ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, που μαζί με τη ΛΑΡΚΟ, η μερκελική τρόικα, με ένα επαίσχυντο email αξιώνει ή –καλύτερα- διατάσσει, να κλείσουν και να καταργηθούν μέσα σε μία νύχτα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, αυτό το κορυφαίο εθνικό ζήτημα, έχει τοποθετηθεί με σαφείς δηλώσεις του ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος, απευθύνοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προειδοποιήσεις, ότι θα αποδώσουν λογαριασμό στη Δικαιοσύνη, εκείνοι που θα τολμήσουν να συνεργήσουν στην εξαφάνιση της Ελληνική Αμυντικής Βιομηχανίας».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, για την 39η επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα την ίδρυση της Παράταξής μας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Τους αγώνες για τη Δημοκρατία, τις αρχές και αξίες, που μας ενώνουν στους ίδιους δρόμους, τους ίδιους αγώνες.
Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι καιροί και αξιώνουν οι πολίτες για ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, ανοικτό σ’ ολόκληρη την κοινωνία, ικανό να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να χτίσει τη Νέα Ελλάδα».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ 39η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για την 39η επέτειο της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Τιμούμε τον ιδρυτή, τα ιστορικά στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξής μας.
Ανανεώνουμε, ταυτόχρονα, τη δέσμευσή μας για νέους αγώνες δημοκρατίας, ανάταξης και ανάτασης της Πατρίδας μας.
Ενώνουμε τις δυνάμεις για να συντρίψουμε τα νεοναζιστικά μορφώματα, να αποκρούσουμε τη βία, να διασφαλίσουμε τη δημοκρατική ομαλότητα και την πολιτική σταθερότητα.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε την Πατρίδα μας από την κρίση και να ανακουφίσουμε την κοινωνία μας, δίνοντας προοπτική στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία μας».

Επιτέλους κάποιος ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα


Συγχαρητήρια στο  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 
για τη δωρεά 100 εκ. για την ανεργία των νέων
Η Δράση συγχαίρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη δωρεά 100 εκ. ευρώ, με στόχο τον περιορισμό της ανεργίας των νέων (18 ως 35 ετών) στην Ελλάδα.
Η εφιαλτικών διαστάσεων ανεργία αντιμετωπίζεται με πρωτοβουλίες που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να δημιουργήσουν πραγματικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι με την αναγγελθείσα από την κυβέρνηση επαναφορά αποτυχημένων μοντέλων τύπου stage στους δήμους, τα οποία δεν πρόκειται να αφήσουν ούτε μια θέση εργασίας.

ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=141834ca780b3e78&attid=0.8&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1380904409573&sads=86HdBgQnOtWart180_UdEvZtaaI

Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, σε συνέχεια ενεργειών που αφορούν την αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, με την επίβλεψη του αρμοδίου Αντιδημάρχου Πρασίνου, κ. Μουζάκη Αθανάσιου, προχώρησε στην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Λουτρακίου, με δένδρα και καλλωπιστικά φυτά.

Δημοσκόπηση VPRC: Νέα κατρακύλα των ποσοστών της ΧΑ – Οριακή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ 0,5% έναντι της ΝΔ

ÂÏÕËÅÕÔÉÊÅÓ ÅÊËÏÃÅÓ 2012-17Çò ÉÏÕÍÉÏÕ // ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÏ ÁÐÏ ÅÊËÏÃÉÊÏ ÊÅÍÔÑÏ (EUROKINISSI)
Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία VPRC, και η οποία δημοσιεύεται στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα «rizopoulospost».
Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 8,5% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούλιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει τότε το 14,5% των ερωτηθέντων.

Αναλυτικά, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
ΝΔ: 29% (28% τον Ιούλιο) ΣΥΡΙΖΑ:  29,5% (28,5% τον Ιούλιο) ΠΑΣΟΚ: 7% (7% τον Ιούλιο) ΑΝΕΛ: 6% (5,5% τον Ιούλιο) Χρυσή Αυγή: 8,5% (14,5% τον Ιούλιο) ΔΗΜΑΡ: 4% (2,5% τον Ιούλιο) ΚΚΕ: 7,5% (7,5%)
Αλλο Κόμμα επιλέγει το 8,5% (6,5%) των ερωτηθέντων.
Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 37% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 21,7%. «Άλλο Κόμμα» απάντησε το 2,1% και «Κανένα» το 15,5% των ερωτηθέντων. Εντυπωσιακό είναι ότι το 23,6% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ».
Στο ερώτημα «Διατυπώνεται η άποψη μετά τα τελευταία γεγονότα ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση. Εσείς προσωπικά συμφωνείτε η διαφωνείτε με την άποψη αυτή; Θα λέγατε ότι…», «συμφωνώ απόλυτα» απαντάει το 54% των ερωτηθέντων, «μάλλον συμφωνώ» το 14%, «διαφωνώ απόλυτα» το 8%, «μάλλον διαφωνώ» το 8%. Το 16% των ερωτηθέντων επιλέγει την απάντηση «Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου και 30 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου 2013.

arouraios.gr

7ο Φεστιβάλ ART4MORE '13


To 7ο Φεστιβάλ  ART4MORE '13 μετρά αντίστροφα και σε λίγες ημέρες θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό. 
Εκεί όπου εικοσιπέντε γραφίστες και εικαστικοί καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος σε μια έκθεση οπτικής αφήγησης με έργα τέχνης, infographics, ζωντανά γλυπτά και παιδικά εργαστήρια.
Πρόκειται για μια διοργάνωση της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, από τις 12.00-00.00, στο Χώρο Τέχνης και Δράσης "Βρυσάκι", Βρυσακίου 17 στην Πλάκα. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δείτε το βίντεο....

 http://pinakio.blogspot.gr

Economist: Αν όλα πάνε καλά ο Σαμαράς θα κάνει εκλογές την Άνοιξη

Ανάλυση για το τι μπορεί να συμβεί από εδώ και πέρα σε πολιτικό επίπεδο επιχειρεί το περιοδικό Economist με αφορμή τις εξελίξεις με την φυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Κυρίως αναφέρεται στα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και η ίδια η χώρα και η δημοκρατία.

Το άρθρο έχει τίτλο: "Ελληνες νεοναζί: Θεαματική ή σπασμωδική κίνηση;"
Το περιοδικό αναρωτιέται εαν οι συλλήψεις των χρυσαυγιτών μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση με μια ενδεχόμενη ομαδική παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, όπως έχει απειλήσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Όμως, υπογραμμίζει ότι όλα θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο οι δικαστικές αρχές θα μπορέσουν με τα στοιχεία που έχουν να αποδείξουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική οργάνωση που συνδέεται ακόμα και με φόνους.

Αν λοιπόν ισχύουν όλα αυτά, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό, η κυβέρνηση Σαμαρά θα βγει ενισχυμένη. Αν όχι, θα εμφανιστεί σαν μια κυβέρνηση που χειραγωγείται και χρησιμοποιεί αντιδημοκρατικές μεθόδους για να βγει από την μέση ένα κόμμα.

Γράφει επίσης ο Economist: "Αν νιώθει πως η ΝΔ έχει γίνει πιο δημοφιλής, ο κ. Σαμαράς μπορεί να μπει στον πειρασμό να προκηρύξει την επόμενη άνοιξη εκλογές με την ελπίδα να σχηματίσει μια δυνατότερη κυβέρνηση από την τωρινή άβολη κυβέρνηση των δύο κομμάτων. Μια πιο σταθερή κυβέρνηση θα βοηθούσε τον κ. Σαμαρά στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της Ελλάδας για ένα πιθανό τρίτο πακέτο στήριξης για την βυθισμένη στην ύφεση χώρα. Η Τρόικα, επισκέφθηκε πρόσφατα την Αθήνα και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα. Η κυβέρνηση επίσης πρέπει να αποφασίσει τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς και να πιάσει τους στόχους για την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ. Τουλάχιστον τώρα, ο κ. Σαμαράς έχει κερδίσει μερικούς πόντους με την απροσδόκητη κίνηση του κατά των νεοναζί".

newsit.gr

Μετά το μεσημέρι στον Κορυδαλλό ο Χρήστος Παππάς

Όπως και ο κουμπάρος του και αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, έτσι και ο Χρήστος Παππάς αρνήθηκε τα πάντα κατά την απολογία του σε ανακριτές και εισαγγελείς.

Ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου (σ.σ. τον έχει παντρέψει με την Ελένη Ζαρούλια και έχει βαφτίσει την κόρη του Ουρανία) προφυλακίστηκε και αφού πέρασε τη νύχτα στα κρατηρήρια της ΓΑΔΑ, σήμερα οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί θα συναντήσει τον κουμπάρο του, που με τον Γιάννη Λαγό, βρίσκονται ήδη στη φυλακή από χθες.

Η μεταγωγή του ήταν αρχικά προγραμματισμένη να γίνει στις 12:00. Όμως την τελευταία στιγμή έγινε γνωστό πως ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής θα φύγει από την Ασφάλεια μετά τις 14:00 το μεσημέρι, για λόγους ασφαλείας. Θα κρατηθεί στην πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, μαζί με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Γιάννη Λαγό...

Η 2η αγωνιστική σε Β1 & Β2 Κορινθίας

Β1 Κατηγορία  αγωνιστική
Ημ/νία Ώρα Έναρξης Διαγωνιζόμενες Ομάδες Γήπεδο
05-10-13 16:00 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
06-10-13 11:00 ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
06-10-13 11:00 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ
06-10-13 16:00 ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΦΙΚΟΥ
06-10-13 16:00 ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΟ ΡΟΜΑ ΣΟΛΟΜΟΥ
06-10-13 16:00 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
06-10-13 16:00 ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ   

Β2 Κατηγορία  αγωνιστική
Ημ/νία Ώρα Έναρξης Διαγωνιζόμενες Ομάδες Γήπεδο
05-10-13 16:00 ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
05-10-13 16:00 ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ ΒΡΑΧΑΤΙΟΥ
06-10-13 11:00 ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
06-10-13 16:00 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. ΠΕΤΡΙΟΥ
06-10-13 16:00 ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
06-10-13 16:00 ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97 ΛΑΥΚΑΣ
06-10-13 - ΦΩΚΑΣ   ΡΕΠΟ    

Α2 Κατηγορία 2η αγωνιστική









ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ


ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ


ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ


ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ ΑΘΙΚΙΩΝ


ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - Α.Ο. ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ


ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ   ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ    


ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ ΚΙΑΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Ενδιαφέροντες αγωνες στη Α1 Κορινθίας σε Νεμέα , Ξυλόκαστρο, Λουτράκι και Χιλιομόδ

Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται στις 4 το απόγευμα αύριο το πρωτάθλημά της Α1 κατηγορίας Κορινθίας κατά την 2η αγωνιστική ημέρα. Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου και θα επιδιώξη τη νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο που ξέρει να φεύγει με θετικό αποτέλεσμα πολλές φορές από τη Νεμέα.
Στον Πέελοπα Κιάτου κανονικά στη διάθεση του Σταύρου Μπινιάρη θα είναι τελικά οι Γιώργος Κλεμπετσάνης και Κώστας Τσαμασλίδης, για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανσολυγειακό, με τον τεχνικό των «Ερυθρολεύκων», να έχει μετά από πολύ καιρό, όλους τους παίκτες του, «ετοιμοπόλεμους».
Μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από τους Αγίους Θεοδώρους, επιβάλλεται το νικηφόρο αποτέλεσμα αυτή τη φορά, για να ξεκινήσει η ανοδική πορεία του Πέλοπα, ενόψει της συνέχειας.
Ενδιαφέροντας αγώνας θα γίνει στο Θώδειο του Λουτρακίου ανάμεσα στο τοπικό Ολυμπιακό και τον Πανκαμαριακό, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα θα επιδιώξει την δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη του κόντρα στο Κύψελο Κορίνθου.
 Το Σπαθοβούνι, για δεύτερο συνεχόμενο ματς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Νεάνγκα, Καμαρά και Τζόναθαν καθώς τα δελτία τους δεν είναι έτοιμα.  στην αναμέτρηση με τη Θύελλα Πετρίου και υπάρχει η αισιοδοξία, ότι η ομάδα θα καταφέρει να αποσπάσει τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.
Από την άλλη πλευρά τον πρώτο της επίσημο αγώνα θα δώσει  η Θύελλα Πετρίου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πήρε στα «χαρτιά» το ματς κόντρα στο Σαρωνικό Γαλατακίου, μιας και ο αντίπαλος δεν κατέβηκε στο γήπεδο.
Χωρίς το Νίκο Κακογιάννη θα αγωνιστεί ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου, κόντρα στον ΑΟ Λουτράκι, καθώς  αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό και ο Γιώργος Οικονόμου, θα στερηθεί και πάλι τις υπηρεσίες του, όπως και στην αναμέτρηση με την Αναγέννηση Κιάτου.
Από εκεί και πέρα, κανονικά θα δώσει το παρόν ο Χρήστος Γεώργαρης, που αποχώρησε με μικροπρόβλημα  από το ματς της 1ης αγωνιστικής και έτσι η ομάδα του Χιλιομοδίου, θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, κόντρα στον νταμπλούχο ΑΟΛ.
Το Σπαθοβούνι, για δεύτερο συνεχόμενο ματς θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Νεάνγκα, Καμαρά και Τζόναθαν καθώς τα δελτία τους δεν είναι έτοιμα.  στην αναμέτρηση με τη Θύελλα Πετρίου και υπάρχει η αισιοδοξία, ότι η ομάδα θα καταφέρει να αποσπάσει τους πρώτους της βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα.
Από την άλλη πλευρά τον πρώτο της επίσημο αγώνα θα δώσει  η Θύελλα Πετρίου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πήρε στα «χαρτιά» το ματς κόντρα στο Σαρωνικό Γαλατακίου, μιας και ο αντίπαλος δεν κατέβηκε στο γήπεδο.
 
Μέχρι την τελευταία στιγμή θα περιμένει ο Χρήστος Βελέντζας, στην Ελλάδα Βέλου  τον Περικλή Ρούπα για να δει αν θα τον έχει στη διάθεσή του, για το δύσκολο εκτός έδρας ματς, το 2ο συνεχόμενο, αυτή τη φορά κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Οι πιθανότητες είναι αρκετές ώστε να προλάβει ο νεαρός να είναι έτοιμος και να βρίσκεται στην αποστολή, κάτι που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τον προπονητή του.
Από εκεί και πέρα, εκτός θα είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Σαββίδης, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας.

Τέλος όλοι γνωρίζουν, ότι η ομάδα του Ξυλοκάστρου, δεν είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, το αντίθετο μάλιστα και είναι έτοιμοι να παλέψουν, ώστε να αποσπάσουν το πρώτο «τρίποντο» στο φετινό πρωτάθλημα. Τελος άγνωστο είναι ακόμα αν θα αγωνιστεί ο Σαρωνικός με την Αναγέννηση Κιάτου, καθώς η ομάδα του Γαλατακίου κατα την 1η αγωνστική δεν κατέβηκε ν' αγωνιστεί.

2η αγωνιστική
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ

Εκτός Eurovision η Κύπρος

Εκτός Eurovision η Κύπρος 
Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε η Eurovision: το ΡΙΚ ανακοίνωσε πως η Κύπρος δεν θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό του 2014, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες!

«Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού προσμέτρησε και τα αισθήματα της κοινής γνώμης όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Έλαβε επίσης υπόψη την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ για το 2014, και την ανάγκη για δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα προγράμματα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Το ΡΙΚ έχει κληθεί να μειώσει τον προϋπολογισμό του κατά 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που η Κύπρος απέχει από τον διαγωνισμό.


Το... παράδοξο της υπόθεσης;

Η Κύπρος έλειψε από τις Eurovision του 1964, του 2001 και του 2014, που έγιναν... στη Δανία!

Από μηχανής θεός ο Σαλπιγγίδης στην Ολλανδία


alkmaarpaok
Ο ΠΑΟΚ… χτύπησε ξανά στις καθυστερήσεις και με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 90+3′ πήρε “χρυσό” βαθμό στην Ολλανδία, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Αλκμααρ! Αφεντικό για την 1η θέση του ομίλου του στο Europa ο «Δικέφαλος του Βορρά».
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Νέο συμβόλαιο για Μήτρογλου


mitrosout
Ο Κώστας Μήτρογλου ανέβασε ακόμα περισσότερο τις μετοχές του στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο με το χατ-τρικ επί της Αντερλεχτ και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να του καταθέσει νέο συμβόλαιο με υψηλότερες απολαβές και μεγαλύτερη ρήτρα.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Πριμ 350.000 ευρώ από Μαρινάκη για το «διπλό» στο Βέλγιο


marinakis_olympiacos_191011
Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στο Βέλγιο σκόρπισε ενθουσιασμό και ικανοποίηση, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να είναι έτοιμος να δώσει ένα μεγάλο πριμ στους παίκτες.
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Έκρηξη βόμβας σε σύνδεσμο του ΠΑΟ


ekrixipao
 Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού στα Πετράλωνα.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, αλλά και κατοικίες.

Σαμαράς: Ντροπιαστική η ύπαρξη της Χρυσής Αυγής


samarasus1
Ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Hellenic Initiative με θέμα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» στη Νέα Υόρκη επισήμανε ότι η χώρα μας επέστρεψε ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.
Επίσης επισήμανε ότι  “ η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας έχει θετικές επιπτώσεις πέρα από τα σύνορά της. Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ήταν πριν από έναν χρόνο.

Δένδιας: Θα καθαρίσει η αστυνομία από κάθε ρατσιστικό στοιχείο


dendias-nikos
Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να εκκαθαρίσει την αστυνομία της από “κάθε ρατσιστικό στοιχείο”, δήλωσε χθες το βράδυ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN με θέμα τη Χρυσή Αυγή και τη δίωξη των μελών της ηγεσίας της, για σύσταση εγκληματικής συμμορίας.
“Εχουμε διατάξει μεγάλης κλίμακας έρευνα της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ελληνικής αστυνομίας. Επιτρέψτε μου να πω ότι θα είμαστε άτεγκτοι στον στόχο μας για την εκκαθάριση της ελληνικής αστυνομίας από κάθε ρατσιστικό στοιχείο” είπε σε συνέντευξή του στην εκπομπή της Κριστιάν Αμανπούρ.
Αναφερόμενος στη δίωξη μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι αυτό που κάνει τώρα η ελληνική κυβέρνηση “είναι ότι ζητεί από τη δικαιοσύνη να εφαρμόσει τον νόμο. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο”.
Αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία της δίωξης δήλωσε ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ελληνική κυβέρνηση ήταν σε θέση να συγκεντρώσει στοιχεία για την “συνολική αλυσίδα της διοίκησης” που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με τη δολοφονία.
“Κατορθώσαμε να αποκαλύψουμε στην ελληνική κοινωνία την πραγματική φύση του κόμματος αυτού. Πιστεύω ότι η απήχηση του κόμματος αυτού θα περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα αποκαλύπτεται η αλήθεια στην ελληνική κοινωνία” είπε ο κ. Δένδιας.
“Η ανεργία είναι υπαρκτή. Η οικονομική κρίση είναι υπαρκτή. Ο ελληνικός λαός, η ελληνική κοινωνία βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση. Αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και δεν θα το δεχθούμε ως δικαιολογία για την επανεμφάνιση ενός νεοναζιστικού φαινομένου. Ο Νεοναζισμός δεν είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτός” κατέληξε.

ysterografa.gr

Εκλογές ΟΤΑ: Ολική ανατροπή για τη Χρυσή Αυγή


Οι προφυλακίσεις Μιχαλολιάκου, Παππά, Λαγού, όπως επίσης οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν στους Κασιδιάρη, Παναγιώταρο, Μίχο και το ξετύλιγμα του κουβαριού της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής δημιουργούν νέα δεδομένα σε σχέση με τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ανεξάρτητα από το πώς τελικά θα διαμορφωθούν τα ποσοστά αυτού του κόμματος (οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση), οι κεντρικοί του σχεδιασμοί έχουν ήδη ανατραπεί.
Για το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου η μάχη της Αθήνας θα ήταν η μητέρα των μαχών. Ο Η. Κασιδιάρης είχε φωνάξει πως «σε λίγο καιρό θα ελέγχουμε τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας«. Και στο παρασκήνιο γίνονταν συζητήσεις της Χρυσής Αυγής με πρώην υπουργούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της ΝΔ, όπως επίσης με στελέχη του ΛΑΟΣ, προκειμένου να κατέβουν ως υποψήφιοι. Αφενός, αυτές οι συνεννοήσεις δυσκολεύουν πλέον αφού πολύ δύσκολα θα πάρει χρίσμα Χρυσής Αυγής κάποιος που προέρχεται από κόμμα του «συνταγματικού τόξου», αφετέρου οι υποψήφιοι της Χ.Α θα βρίσκονται συνεχώς υπό το άγρυπνο μάτι των αρχών για θέματα σεβασμού της έννομης τάξης.
Το βιογραφικό ακόμη και υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα ψάχνεται ενδελεχώς από τους πολιτικούς αντιπάλους και κάθε σκελετός που βρίσκεται σε ντουλάπι εύκολα θα έρχεται στο φως.
Αυτό που δεν είναι ακόμη σαφές, λόγω της ταχύτητας των εξελίξεων που αιφνιδίασε την ηγεσία της Χ.Α, είναι αν θα επιλεγούν ως υποψήφιοι -για προφανείς λόγους- κορυφαία πολιτικά πρόσωπα ακόμη και αν βρίσκονται στη φυλακή.
Ο Η. Κασιδιάρης κατέστησε ήδη γνωστό ότι θα διεκδικήσει οπωσδήποτε το Δήμο της Αθήνας με στόχο να μαζέψει αριθμό ψήφων τέτοιο που θα προκαλέσει σοκ στο σύστημα. Αλλά μετά τη σύλληψή του, μπορεί εύλογα κανείς να θεωρήσει ότι η υποψηφιότητά του δεν θα έχει την ίδια δυναμική που είχε πριν. Επίσης, πολλά θα εξαρτηθούν από τις άλλες υποψηφιότητες. Αν ας πούμε βρει απέναντί του τον Νίκο Δένδια (εφόσον επιμείνει το Μαξίμου, γιατί ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται). Αν θα κατέβει ο Γιώργος Καρατζαφέρης που μυρίζεται ευκαιρία να καλύψει ένα δυνητικό κενό δεξιά της ΝΔ. Και άλλα «αν» που αυτή τη στιγμή δεν είναι προβλέψιμα.

aftodiikisi.gr

Νέα δικαστική δικαίωση για «διαθέσιμους» σχολικούς φύλακες


Μία ακόμη δικαστική απόφαση που δικαιώνει  τους σχολικούς φύλακες εξέδωσε πρωτοδικείο της χώρας. Συγκεκριμένα , με το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία εφτά σχολικοί φύλακες  του Δήμου Χαλανδρίου επιστρέφουν στη θέση τους στα σχολεία της πόλης τους.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι σχολικοί φύλακες κατέθεσαν υπέρ τους ο δήμαρχος Χαλανδρίου Γ. Κουράσης και η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εκδικασθεί και η προσφυγή των υπόλοιπων σχολικών φυλάκων του Δήμου Χαλανδρίου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ποιοι γλιτώνουν το «κούρεμα» στο εφάπαξ


 
Περίπου 13.000 ασφαλισμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εφάπαξ μέχρι το τέλος του έτους και να αποφύγουν τις νέες περικοπές.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα το «Έθνος», πρόκειται για ασφαλισμένους που είναι στην αναμονή έως και δύο χρόνια. Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 9.690 άτομα θα πάρουν εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας του Δημοσίου, αφού θα εξεταστούν οι συνταξιοδοτικές πράξεις που έφτασαν στον ασφαλιστικό φορέα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από Ιανουάριο έως και Αύγουστο του 2012.
Περίπου 700 εφάπαξ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους σε ασφαλισμένους των ΔΕΚΟ που περιμένουν ακόμα και για 15 μήνες. Την ίδια στιγμή μέχρι και τους 17 μήνες φτάνει η καθυστέρηση στην καταβολή του εφάπαξ σε όσους καλύπτονται από τα Ταμεία Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (ΤΑΠΙΤ).
Από τη νέα χρονιά αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος περικοπών.

aftodioikisi.gr

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ της δολοφονίας του Κένεντι


kennedy
Ο Αμερικανός φωτογράφος Μπιλ Επριτζ, ο οποίος είχε απαθανατίσει τη στιγμή της δολοφονίας του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι για το περιοδικό Life, πέθανε αργά χθες σε ηλικία 75 ετών, ανακοίνωσε η εθνική ένωση φωτορεπόρτερ των ΗΠΑ (ΝΡΡΑ).
Ο φωτορεπόρτερ νοσηλευόταν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Ντάνμπερι του Κονέκτικατ με σηψαιμία εξαιτίας ενός τραύματος στο χέρι.
Ο Επριτζ είχε τραβήξει τη γνωστή ασπρόμαυρη φωτογραφία που έδειχνε τον Ρόμπερτ Κένεντι να κείτεται στο έδαφος σε μια λίμνη αίματος, ενώ σκύβει προς αυτόν ένας υπάλληλος του ξενοδοχείου του Λος Άντζελες, όπου ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης διεξήγαγε προεκλογική εκστρατεία, στις 5 Ιουνίου του 1968.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι, αδελφός του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι που δολοφονήθηκε στο Ντάλας το 1963, διεκδικούσε το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ όταν δολοφονήθηκε το βράδυ της νίκης του στις εσωκομματικές εκλογές της Καλιφόρνιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ο Επριτζ σε όλη σχεδόν την σταδιοδρομία του εργάστηκε για το περιοδικό Life και αργότερα για το περιοδικό Sports Illustrated.
Κάλυψε για το Life τις επαναστάσεις στην Λατινική Αμερική, πολιτικές εκστρατείες, την άφιξη των Μπιτλς στις ΗΠΑ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Αυτή την εποχή εργαζόταν για ένα άλμπουμ με φωτογραφίες των Μπιτλς στις ΗΠΑ το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014.

ysterogafa.gr

"Χαϊδεμένο παιδί της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Τσίπρας"


tsipras5001Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Αλέξη Τσίπρα αφιερώνει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε άρθρο της.
Συγκεκριμένα τον αποκαλεί «χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής αριστεράς που προσκαλείται τακτικά από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λυκ Μελενσόν ή από το Die Linke της Γερμανίας».
Επίσης επισημαίνει ότι «η επίσκεψή του στις Βρυξέλλες αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά θεωρείτο personna non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της».
Παράλληλα, φιλοξενεί και μια κρίση ενός ανθρώπου της Κομισιόν, ο οποίος τονίζει για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «είναι ένα πρόσωπο που το παίρνουν πλέον σοβαρά και θεωρείται ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο κλειδί. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον του μνημονίου αλλά θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
Επίσης στο άρθρο τονίζεται ότι ο Τσίπρας θα μάλλον υποψήφιος της Αριστεράς στις ευρωεκλογές του 2014 για τη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Κομισιόν.

ysterografa.gr

Φωτογραφίες-video από τους πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο


Capitol
Τα αμερικανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν μια σειρά από φωτογραφίες του αποψινού περιστατικού με τους πυροβολισμούς έξω από το Καπιτώλιο.
Τα “Υστερόγραφα” σας παρουσιάζουν μερικές από αυτές. 

Video



ΠρΜια νεκρή σε πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο


shooting-in-US-CapitolΣε αστυνομικό κλοιό είναι την τελευταία ώρα το Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, καθώς έπεσαν πυροβολισμοί στην είσοδό του.
Η είδηση έσκασε σαν βόμβα και έγινε αμέσως πρώτο θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ, που μετέδιδαν συνεχή ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί έπεσαν στο πλαίσιο κυνηγητού με αυτοκίνητα, και υπάρχει ένας τραυματίας, που είναι πιθανότατα αστυνομικός.
Το FBI έφτασε αμέσως στο σημείο, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε.
Νεώτερες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια γυναίκα νεκρή, που θεωρείται ύποπτη για τους πυροβολισμούς.
Ακολούθησε λήξη του συναγερμού.
Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι η νεκρή είχε προσπαθήσει νωρίτερα να ρίξει το αυτοκίνητό της πάνω στα κάγκελα του Λευκού Οίκου, ενώ στο αυτοκίνητο είχε μαζί της και ένα μικρό παιδί. Οι αρχές εκτιμούν ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ το παιδί μεταφέρθηκε σώο και αβλαβές στο νοσοκομείο.
Ακολούθησε το κυνηγητό που οδήγησε στο θάνατό της, ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε εγκαίρως για το περιστατικό.
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, η Αστυνομία του Καπιτωλίου υποστήριξε ότι θεωρεί το περιστατικό μεμονωμένο, και σε καμία περίπτωση δεν το συνδέει με τρομοκρατία.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η γυναίκα ήταν 34 ετών, με πιθανή καταγωγή από το Κονέκτικατ.

ysterografa.gr