Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Έρικ Σμιντ (πρόεδρος Google): Η καινοτομία θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση

smidt
Ο παράγοντας-κλειδί για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βγει η Ελλάδα από την κρίση, θα είναι η τεχνολογική καινοτομία, τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Έρικ Σμιντ.

Ο κορυφαίος Αμερικανός μάνατζερ μίλησε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής ενώπιον πολυπληθούς κοινού με θέμα «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.
«Η κρίση είναι ευκαιρία για να βρείτε νέους τρόπους και μέσα ανάπτυξης» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

Φιλιατρά: Ποτάμι το νερό από την έντονη βροχόπτωση με ζημιές και προβλήματα


Ποτάμι έτρεχε το νερό στους δρόμους της πόλης των Φιλιατρών με την έντονη βροχόπτωση που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του filiatranet, το νερό που κάλυψε δρόμους και πεζοδρόμια, προκάλεσε ζημιές σε αρκετά καταστήματα και κυρίως στην οδό προς το Γυμνάσιο, όπου οι ιδιοκτήτες πάλευαν με κουβάδες να βγάλουν τα νερά για να σώσουν την περιουσία τους.Αυτή τη φορά οι εικόνες ήταν τραγικές σε όλη τη πόλη των Φιλιατρών και όχι μόνο σε κεντρικά σημεία, καθώς το λασπόνερο πέρασε απ΄όλες τις γειτονιές.Προβλήματα όμως αντιμετώπισαν και οι ιδιοκτήτες περιπτέρων, αρκετοί κάτοικοι σε σπίτια και αποθήκες, αλλά όπως μας ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, πλημμύρισαν καλλιέργειες και θερμοκήπια της περιοχής όπως στο Λιμενάρι, την Αγία Κυριακή και τον Αγρίλη. Παράλληλα εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για την Δημοτική Αρχή, που εδώ και τουλάχιστον 1,5 μήνα ο Σύλλογος επεσήμανε επανειλημμένα την ανάγκη να καθαριστούν φρεάτια και τάφροι για να αποφευχθούν εικόνες και καταστάσεις σαν τις σημερινές.Σημαντικά προβλήματα σημειώθηκαν όμως, σύμφωνα με πληροφορίες μας και σε άλλες περιοχές της Τριφυλίας, όπως στην περιοχή του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία και στην Εθνική Οδό στο ύψος των σούπερ μάρκετ, όπου έσπευσαν οχήματα της τροχαίας, της πυροσβεστικής και του Δήμου.
Παρακολουθήστε το βίντεο όπως τα κατέγραψε ο φακός του filiatranet από διάφορα σημεία την ώρα της βροχόπτωσης:


ikyparissia.blogspot.gr

Φήμες για ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής....

Φήμες για ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής.... Πρόκειται για στελέχη που είχαν πρότερο έτνιμο βίοΕντείνονται οι φήμες στη Βουλή, περί επικείμενης ανεξαρτητοποίησης βουλευτή ( ή και βουλευτών) της Χρυσής Αυγής. Πρόκειται για στελέχη που είχαν πρότερο έτνιμο βίο και μπήκαν στο κόμμα, τα τελευταία χρόνια, μετά την οικονομική κρίση και οι πληροφορίες τους θέλουν έντονα προβληματισμένους για όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, καθώς δεν τα γνώριζαν ούτε οι ίδιοι.
Το θέμα εστιάζεται ιδιαίτερα στην διαφοροποίηση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" με το κόμμα "Λαικός Σύνδεσμός" που εμφανιζόταν ως η βιτρίνα της. Εξάλλου να ρίξει κανείς μια ματιά στην Κ.Ο του κόμματος, θα δει βουλευτές που από την αρχή της δολοφονίας του Παύλο Φύσσα, δεν έχουν κάνει το παραμικρό σχόλιο, ούτε υπέρ , ούτε κατά των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ν. Υόρκης προχθές ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης από το Διακοπτό Αλεξάντερ Πέιν

Στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ν. Υόρκης προχθές ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης από το Διακοπτό Αλεξάντερ Πέιν Παρουσίασε τη νέα του ταινία «Nebraska» ενώ ήδη σχεδιάζει την επόμενη που θα έχει τίτλο «The Judge’s Will»
Στο Alice Tully Hall του Λίνκολν Σέντερ παρέστη την περασμένη Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 το βράδυ, ο 52χρονος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος με καταγωγή από το Διακοπτό Αιγιαλείας Αλεξάντερ Πέιν (Παπαδόπουλος) με αφορμή την πρεμιέρα της καινούριας του ταινίας, «Nebraska».
Μαζί του ήταν και ο πρωταγωνιστής του, ο βετεράνος Αμερικανός ηθοποιός Μπρους Ντερν στα 77 του χρόνια σήμερα που δίνει μία εξαιρετική ερμηνεία στο ασπρόμαυρο «Nebraska» και ήδη φημολογείται ότι ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τις υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ.

Μεσολόγγι: Πρωινή καταιγίδα - Πλημμύρισαν οι δρόμοι (vid)

Μεσολόγγι: Πρωινή καταιγίδα - Πλημμύρισαν οι δρόμοι (vid)
Ισχυρή καταιγίδα με ανέμους και έντονη βροχόπτωση χτύπησε το Μεσολόγγι. στις 5 τα ξημερώματα. Η βροχόπτωση ήταν έντονη και με διάρκεια και αποτέλεσμα ήταν πολλοί δρόμοι να πλημμύρισουν  
 
Δείτε το βίντεο του onairnews.gr:


 

Δημοσκόπηση Marc: Οριακό προβάδισμα η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , στο 7,1% η X.A.

xa1
Εξαιρετικά οριακό  προβάδισμα 0,2% της  Νέας Δημοκρατίας  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση της Marc για τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc, που διενεργήθηκε το διάστημα 1-7 Οκτωβρίου, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 22,7% έναντι 22,5 % του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα με 7,1% παρότι τα ποσοστά της είναι μειωμένα σε σχέση με τον Μάιο. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2% , το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,6% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 15,2%.


Στην ερώτηση “με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο” τα ευρήματα είναι εντυπωσιακά, αφού το 25% απαντά με … κανέναν.
Το 24,9% συμφωνεί με τις απόψεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , ενώ το 22,5 % με αυτές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, το 7% με τον κ. Κουβέλη, το 5,2% με τον κ. Καμμένο, το 4,4% με τον κ. Βενιζέλο, το 3,1% με τον κ. Μιχαλολιάκο και το 3% με τον κ. Κουτσούμπα.
Το 55,3% των ερωτηθέντων έχει «μάλλον αρνητική» γνώμη για την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και το 22% «μάλλον θετική».
Τέλος στην ερώτηση «εάν είχε κερδίσει τις τελευταίες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα ήταν σήμερα τα πράγματα», το 39,1% εκτιμά ότι θα ήταν χειρότερα, το 32,3% απαντά «περίπου ίδια» και μόλις το 20,1% πιστεύει ότι θα ήταν καλύτερη η κατάσταση στη χώρα.


 

Ανακοινώνεται η νέα οργανωτική δομή της ΝΔ

Μετά από ανοικτή διαβούλευση που κράτησε περίπου 1 1/2 μήνα, με την αξιοποίηση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας, και με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μέλη από το σύνολο των νομαρχιακών συνελεύσεων του κόμματος σε όλη τη χώρα, ήρθε η ώρα για την παρουσίαση της νέας οργανωτικής δομής της Νέας Δημοκρατίας.
Στην αυριανή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού, και αφού προηγηθεί η έγκριση της νέας οργανωτικής δομής από την Εκτελεστική Γραμματεία, θα γίνει παρουσίαση στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής από τον Γραμματέα Οργανωτικύ, ενώ στους φακέλους που θα μοιραστούν θα υπάρχει και σχετικό ενημερωτικό υλικό. Σημειώνεται ότι το βάρος της προετοιμασίας των αλλαγών για την οργανωτική δομή της Νέας Δημοκρατίας, με… τρέξιμο σε όλη τη χώρα, σήκωσαν οι Ανδρέας Παπαμιμίκος, Γιώργος Λουλουδάκης και Κώστας Ζωντανός.

Η μαγεία της Ελβετίας τη νύχτα σε ένα βίντεο!

Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ομορφιά του πλανήτη και επίσης για το γεγονός ότι πάντα η μητέρα φύση θα μας εκπλήσσει με τα πανέμορφα τοπία της. Οι ελβετικές Άλπεις, οι πόλεις, τα χωριά, τα λιβάδια της χώρας ενθουσιάζουν...
τους επισκέπτες καθώς κρύβουν παντού τόση γοητεία, τόση μαγεία χειμώνα καλοκαίρι, μέρα και νύχτα!
Όλο αυτό το εκπληκτικό σκηνικό της Ελβετίας ξετυλίγεται μέσα σε ένα time lapse νυχτερινό βίντεο με τίτλο Helvetia’s Dream, δίνοντας την ευκαιρία στο θεατή να γίνει τρόπον τινά ταξιδιώτης σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς του πλανήτη.



perierga.gr

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ νότια της Κορώνης

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:26 το απόγευμα της Πέμπτης, με επίκεντρο τη... θαλάσσια περιοχή νότια της Κορώνης, στη Μεσσηνία.

Περίπου 14 λεπτά αργότερα ακολούθησε δεύτερη, ασθενής δόνηση, μεγέθους 2,3 Ρίχτερ.

Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Ο Γιορίκας στο στρατό!

Ήταν ο Γιορίκας και ο Καραμήτσος στον στρατό..Ε μια μέρα ο διοικητής φωνάζει τον Γιορίκα...

-Γιορίκα πέθανε ο πατέρας του Καραμήτσου..Θέλω να του το πεις με τρόπο ώστε να μην πάθει κάτι το παιδί..
Πάει ο Γιορίκας και λέει..-Καραμήτσο πέθανε ο πατέρας σου..
Λυποθυμάει ο Καραμήτσος..Μετά από ένα μήνα ξανά φωνάζει ο διοικητής τον Γιορίκα και του λέει -Γιορίκα πέθανε ο αδερφός του καραμήτσου..θέλω να του το πεις με τρόπο ώστε να μην πάθει κάτι το παιδί.
Πάει ο Γιορίκας και φωνάζει.. -ΛΟΧΟΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ..ΚΑΡΑΜΗΤΣΟ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ..(λιποθυμάει πάλι ο Καραμήτσος).

Μετά από1 μήνα ξανά λέει ο διοικητής στον Γιορίκα..
-Γιορίκα πέθανε η μητέρα του Kαραμήτσου...να του το πεις με τρόπο ώστε να μην πάθει κάτι το παιδιί όπως τις άλλες φορές..Πάει ο Γιορίκας και φωνάζει -ΛΟΧΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ..ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΜΑΔΕΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
Ε πανε ολοι ενα βημα μπροστα και φωναζει ο Γιορικας..
-Καραμητσο, εσύ που πας;;

e-frapedia.com

Το μυστικό που κρατάει όρθιο τον Παρθενώνα επί 2.500 χρόνια

Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.
Σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.

Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!

Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος.

Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.

Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).

Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνες ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.

Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!

Οι κολώνες, τέλος, με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!

Πηγή: korinthostv.blogspot.com

Αλλαγές στα όρια των καλλικρατικών δήμων

Αλλαγές στα όρια των καλλικρατικών δήμων και διευκολύνσεις στην κινητικότητα των δημοτικών υπαλλήλων προβλέπει το υπουργείο Εσωτερικών στο σχέδιο νόμου που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος», το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης πριν κατατεθεί στη Βουλή.

Για πρώτη φορά από τη θεσμοθέτηση του «Καλλικράτη» δίνεται η δυνατότητα σε τοπικές κοινότητες μετά από σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου (για δήμους άνω των 100.000 κατοίκων) να ανακαθορίζονται τα όρια των δημοτικών κοινοτήτων.
Παράλληλα στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου προβλέπεται ότι μετά από αποφάσεις δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων και τη σύμφωνη γνώμη δημοτικών συμβουλίων μπορούν να συγχωνευτούν δημοτικές ή τοπικές κοινότητες ή να εντάσσονται σε άλλον όμορο δήμο.
\

Στην Κόρινθο το πρωί ο Αδωνις Γεωργιάδης


 

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Πελοπίδα Καλλίρη παρευρέθησαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου, καινοτόμου προϊόντος MediΣυν, το οποίο απευθύνεται στους φαρμακοποιούς της Πελοποννήσου και έλαβε χώρα στα κεντρικά γραφεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοπονήσσου στην Κόρινθο.
Στο πάνελ μίλησαν επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Χρίστος Δήμας, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Δαλαμαρίνης και ο Γενικός Διευθυντής κ. Πέτρος Σανταμούρης.

Το παρόν έδωσαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Κ. Κόλλιας, η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κορίνθου κα Μπάρτζη καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ..
Είμαι εδώ, για να επισφραγίσω με την παρουσία μου μια καλή είδηση όσον αφορά στο Υπουργείο Υγείας, παρόλο που είναι μια συμφωνία μεταξύ ιδιωτών, των φαρμακοποιών και της τράπεζας.
Αυτή η πρόταση, αυτό το χρηματοπιστωτικό εργαλείο, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, όπου συνεχώς ακούμε ότι πρέπει να υπάρξει ρευστότητα από τις τράπεζες. Θα μπορούσε μάλιστα να αποτελέσει μοντέλο και για άλλες περιοχές της χώρας.

korinthostv.blogspot.com

Η επιτροπή της Βουλής είπε "ναι" στην άρση της ασυλίας των 6 χρυσαυγιτών βουλευτών

boukouras
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτικές αρχές ζητούν να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος.

Θετική επίσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της ΧΑ, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού.

Η Επιτροπή έλαβε την απόφαση με ψήφους 8 υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών και ένα «παρών» εκ μέρους της Χρυσής Αυγής.

Θεωρείται βέβαιο πως η ψηψοφορία θα είναι εις βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και το ερώτημα είναι εάν θα υπερψηφίσουν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που σήμερα κάποιοι ζήτησαν να αρθεί η ασυλία τους.
Ειδικότερα, για τους βουλευτές Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλο και Ευ. Μπούκουρα οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άδεια της Βουλής προκειμένου να τους απαγγείλουν κατηγορία που αφορά την πράξη της ένταξης σε εγκλητική οργάνωση και της διευθύνσεως αυτής και την πράξη της εγκληματική δράσης, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος, ιδίως μέσω προπαρασκευαστικών πράξεων που τείνουν να πλήξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Κι αυτό διότι στο αίτημα γίνεται επίκληση του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό τροποποιήθηκε με το νόμο 3875/2010.
Κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Δεοντολογίας η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί την Τετάρτη για να αποφασίσει (με την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας με κάλπη) και για τους έξι βουλευτές προκειμένου να παραπεμφθούν ή όχι στη Δικαιοσύνη.
Ενώπιον της Επιτροπής εμφανίστηκαν και τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Γερμενής και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Ο βουλευτής της Χ.Α. κ. Γερμενής δήλωσε πως η δίωξή του είναι πολιτική και πως δεν περίμενε ποτέ πως θα ερχόταν η εποχή που θα κατηγορείτο για ανατροπή του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, "εγώ που έχω την ελληνική σημαία στο σπίτι μου". Ο κ. Γερμενής ξεκαθάρισε πως δεν έχει ούτε τανκς και έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως "θυμάμαι τον παππού μου που τη δεκαετία του ’60 έστελνε τη μητέρα μου να αγοράσει τον Ριζοσπάστη και να τον κρύψουν να μην τη δουν".

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξόπουλος όπως και ο κ. Γερμενής ζήτησε και αυτός την άρση της ασυλίας τους. Ο ίδιος τόνισε πως έχει νόμιμα την άδεια ραδιοερασιτέχνη, την οποία έλαβε μετά από εξετάσεις του υπουργείου Μεταφορών.
 

Εντελώς απρόβλεπτη η εξέλιξη του βαρομετρικού χαμηλού - Παραμένει στάσιμο και συνεχίζει να δημιουργεί ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο

kategida1

Όλη η δυτική Πελοπόννησος χρειάζεται προσοχή το επόμενο 12ωρο

Εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στην κεντρική Ιταλία, ουσιαστικά αποκομμένο από την γενικότερη καιρική κυκλοφορία, παραμένει στάσιμο και συνεχίζει να δημιουργεί ισχυρές καταιγίδες στην δυτική Ελλάδα με επίκεντρο κυρίως την Πελοπόννησο.

Θα πρέπει το επόμενο 12ωρο να επαναληφθεί άλλο ένας γύρος παρόμοιων φαινομένων. Τα πολύ ισχυρά φαινόμενα που σημειώθηκαν σήμερα δεν τα "είδαν" τα αριθμητικά μοντέλα πρόγνωσης καιρού ούτε κατά το ήμισυ.

Οι περιοχές που θα πρέπει να δεχθούν τις πολύ ισχυρές βροχές είναι δύσκολο προγνωστικά να βρεθούν. Εν δυνάμει όμως όλη η δυτική Πελοπόννησος χρειάζεται προσοχή το επόμενο 12ωρο.
 
ilialive.gr

Κόρινθος: Πλημμύρισε το δημαρχείο βάσει σχεδίου χωρίς να βρέξει - Φωτό και βίντεο!



Απίστευτα πράγματα στο δημαρχείο της Κορίνθου με την αστυνομία να προσπαθεί να εντοπίσει τον δράστη...
Το δημαρχείο της πόλης πλημμύρισε, επειδή πιθανότατα κάποιος από τους υπαλλήλους, άφησε ανοιχτή τη βρύση σε ένα από τα μπαλκόνια και πέρασε το λάστιχο κάτω από την πόρτα.
Στη συνέχεια έφυγε χωρίς να ενημερώσει κανέναν και το πρώτο φως της ημέρας έδειξε το αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το korinthostv, οι πρώτοι υπάλληλοι που πήγαν για δουλειά, διαπίστωσαν πως το δημαρχείο είχε πλημμυρίσει.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και η αστυνομία που πραγματοποιεί έρευνες, για να βρει τον δράστη...
 

Καταρρακτώδης βροχή «βούλιαξε» την Πάτρα


Ισχυρή καταιγίδα έπληξε στις 06:00 τα ξημερώματα την Πάτρα και πολλές περιοχές της πόλης έχουν πλημμυρίσει, για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων 24ωρων.
Το κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας, όπως γράφει το PatrasTimes έχει δεχθεί κλήσεις από την Κάτω Αχαγιά, την περιοχή της Λεύκας, τα Δεμένικα, την Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Έξω Αγυιά και  στα Ζαρουχλαίικα.
Στα Δεμένικα έχει πλημμυρίσει το δημοτικό σχολείο, η οδός Ειρήνης και Φιλίας και Πλάτωνος, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί δύο κλήσεις για να επέμβει και στην Κάτω Αχαγιά.

Επίσης, προβλήματα σημειώνονται στην κάτω Οβρυά, στo ύψος της Παναγίτσας όπου στο κατάστημα με είδη υγιεινής Αγγελακόπουλου το νερό έχει φτάσει τους 60 πόντους. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο ύψος του super market KRONOS .

Στο Μιντιλόγλι στο ύψος της Γέφυρας κάτω από την περιμετρική το νερό έχει φτάσει τους 80 πόντους ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στην Παραλία όπου έχει πλημμυρίσει ο δρόμος στο ύψος της εμποροπανήγυρης.

Α1 μπάσκετ: Στη ΔΤ οι “αιώνιοι”

dt
Η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα της Α1, αρχής γενομένης από το μεταξύ τους ντέρμπι τη Δευτέρα (14/10).
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:
“Η Δημόσια Τηλεόραση θα μεταδίδει τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στην Basket League ΟΠΑΠ 2013-14.
Η αρχή θα γίνει με το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στο ΣΕΦ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στις 19:15, χωρίς την παρουσία των φιλάθλων του”.
Πηγή sport.gr

Άρση ασυλίας για Ζαρούλια λόγω… σφαίρας και Μπούκουρα για εξύβριση και απειλή σε βάρος του δημάρχου Κορίνθου.

Eleni-Zaroulia
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου απέστειλε στη Βουλή των Ελλήνων αίτημα άρσης της ασυλίας και για τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια.
Η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου εγκαλείται από τη Δικαιοσύνη για το γεγονός ότι σε πρόσφατο επισκεπτήριό της στον προφυλακισμένο Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, βρέθηκε να έχει… σφαίρα, σε μια τσάντα με ρούχα για τον Νίκο Μιχαλολιάκο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 16.40 και κατά την επίσκεψή της στα κρατητήρια της ΔΑΕΒ (γνωστή ως Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία) εντοπίστηκε στην πλαϊνή θήκη ταξιδιωτικού σάκου ένα «φυσίγγιο με ενδείξεις πυθμενίου "Geco 7,65"…». Τα αδικήματα για τα οποία θα κληθεί να λογοδοτήσει -εφόσον η Βουλή άρει την ασυλία της- είναι της παράνομης κατοχής πυρομαχικών και της εισαγωγής αυτών σε κρατητήρια. (σ.σ πρόκειται για διατάξεις του Ν. 2168/1993 περί παράνομης οπλοφορίας-οπλοκατοχής).
Αίτημα άρσης ασυλίας έχει υποβληθεί ακόμη για τον βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιο Μπούκουρα, για εξύβριση και απειλή και της κακόβουλης βλασφημίας σε βάρος του δημάρχου Κορίνθου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας στις 28 Ιανουαρίου 2012 στα Εξαμίλια Κορινθίας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με περίπου 20 άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες της ΧΑ επιτέθηκαν στον δήμαρχο Κορίνθου Αλέξανδρο Πνευματικό.

Επίσης ενοποιήθηκαν και θα συζητηθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και τα 6 εισαγγελικά αιτήματα για την άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Δηλαδή, μαζί με τα αιτήματα για τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Στ. Μπούκουρα (που κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, θα συζητηθούν και παλαιότερα αιτήματα για την άρση ασυλίας του Ηλ. Κασιδιάρη (για απειλές κατά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο Κρήτης), του Ηλ. Παναγιώταρου (για τα επεισόδια έξω από το θέατρο «Χυτήρειο») και ο Χρ. Αλεξόπουλος (για λειτουργία παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού).

Η απόφαση της Βουλής είναι να κινηθούν πλέον με ταχύτητα οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και η Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε να εισαχθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, η Επιτροπή Δεοντολογίας αφού ακούσει τους βουλευτές, των οποίων ζητείται η άρση της ασυλίας τους - εφόσον αυτοί επιθυμούν να προσέλθουν - θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση ή μη της ασυλίας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας στην σημερινή της συνεδρίαση δεν πρόκειται να εξετάσει τη βασιμότητα της κατηγορίας κατά των τριών βουλευτών, παρά θα συντάξει αιτιολογημένη έκθεση για αν πρέπει να γίνει ή όχι η άρση.

Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Μέλη της Επιτροπής είναι: οι Κυριάκος Βιρβιδάκης και Βασίλειος Υψηλάντης (από τη ΝΔ), Ευάγγελος Αποστόλου (από τον ΣΥΡΙΖΑ) Παναγιώτης Ρήγας (από το ΠΑΣΟΚ) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά (από τους ΑΝΕΛ), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (από τη ΧΑ), Νίκος Τσούκαλης (από τη ΔΗΜΑΡ) και Σπύρος Χαλβατζής (από το ΚΚΕ).

Πανάρετος στο Twitter: Εξιλαστήριο θύμα ο Στουρνάρας


Giannis-PanaretosΜέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, και εκ των εμπνευστών της διαδικασίας opengov.gr, προέβλεψε… κακή τύχη για τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
“Το νέο εξιλαστήριο θύμα: “«Κόκκινο πανί» στο υπ συμβ, & στις Κοινοβ Ομάδες της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, είναι ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter o Γιάννης Πανάρετος.

Πέθανε ο πρόεδρος του ΕΡΡ Βίλι Μάρτενς. Η Ελλάδα έχασε έναν σύμμαχο και φίλο

EPP_President_Wilfried_Martens
Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν με έκτακτα ανακοινωθέντα την είδηση του θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μάρτενς.
Η είδηση του θανάτου του 77χρονου Βίλι Μάρτενς προκάλεσε θλίψη στην Ευρώπη, ενώ η Ελλάδα έχασε έναν καλό φίλο και σύμμαχο.
“Ο Βίλι Μάρτενς ήταν ένας πραγματικός statesman για την Ευρώπη. Τιμώ την μνήμη μου, και στέλνω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του”, έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σοσιαλιστής Μάρτιν Σουλτς, για την απώλεια του προέδρου του EPP.
“Αναπαύσου εν ειρήνη, Βίλι Μάρτενς”, ήταν το tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ysterografa.gr

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης… γράφει στο Twitter για την απαγωγή του

Ali-Zeidan
Μετά την αίσια έκβαση του θρίλερ με την πρωινή απαγωγή του, ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν βρήκε… καταφύγιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, μέσω του οποίου έστειλε μηνύματα.
“Η προσπάθεια απαγωγής μου απέτυχε να με οδηγήσει στο να υποβάλω την παραίτηση μου, όπως ήθελαν εκείνοι που την ενορχήστρωσαν”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν.

ysterografa.gr

Φωτογραφία του πρωθυπουργ​ού της Λιβύης μετά την απαγωγή του

Libyan-primeminister-kidnapped

Σε άγνωστη τοποθεσία έχουν μεταφέρει οι απαγωγείς του τον πρωθυπουργό της Λιβύης. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, υποστηρίζουν ότι τον κατηγορούν για υποθέσεις διαφθοράς, ενώ αποκαλύπτουν ότι η απαγωγή του έρχεται ως αντίποινα στη σύλληψη ηγετικού στελέχους της Αλ Κάιντα στη Λιβύη από αμερικανικές δυνάμεις, την προηγούμενη εβδομάδα.
Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη το σχετικό θρίλερ με την απαγωγή του πρωθυπουργού της Λιβύης Αλί Ζεϊντάν, τον οποίο άρπαξαν ένοπλοι από πολυτελές ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει στην Τρίπολη.
Nεώτερες πληροφορίες έκαναν λόγο για σύλληψη του πρωθυπουργού της Λιβύης, με την κατηγορία της διαφθοράς.
 

Τα σχόλια του Ηarrison Ford για τους ομοφυλόφιλους

Harrison-Ford
Ένα από τους σημαντικότερους ηθοποιούς που ανέδειξε τις τελευταίες δεκαετίες του Χόλιγουντ, με σπουδαία καριέρα και συνεπή παρουσία στη μεγάλη οθόνη, ο Harrison Ford, ζήτησε να μην κρίνεται άδικα μια ταινία, μόνο στη βάση απόψεων που ενδεχομένως έχει ένας από τους παραγωγούς της.
Στην προκειμένη περίπτωση, ο Harrison Ford μιλούσε για την επικείμενη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του 1985 “Ender’s Game”, ο σκηνοθέτης του οποίου Orson Scott Card θεωρείται πολέμιος των γάμων ομοφυλοφίλων.
“Οι θέσεις που πάνω στο θέμα αυτό είναι διαφορετικές από εκείνες του Orson Scott Card. Και όταν αρχικά μου προτάθηκε να συμμετάσχω στην ταινία, μπήκε σε δίλημμα. Το ξεπέρασα ωστόσο γρήγορα. Αυτό κάνουμε, αυτό είναι ο κινηματογράφος. Δεν θα πρέπει να συγχέουμε τα πάντα”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Harrison Ford, εξηγώντας τη συμμετοχή του στην ταινία.

ysterografa.gr

Στη Βουλή η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας στους δήμους

Στη Βουλή έφτασε η αποκάλυψη της aftodioikisi.gr αναφορικά με το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας στου δήμους προκειμένου οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να αποτελέσουν τις βασικές πηγές της διαθεσιμότητας και των απολύσεων του επόμενου διαστήματος (12.500 διαθεσιμότητας μέχρι το Δεκέμβριο του 2013 και 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014).
Με ερώτηση που κατέθεσαν στο υπουργό Εσωτερικών ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος πολιτών και βουλευτής Β” Αθήνας κ. Γιάννης Δημαράς και ο βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης κ. Γαβριήλ Αβραμίδης ρωτούν τον κ. Μιχελάκης αν «επιβεβαιώνει το Υπουργείο του την πρόθεση της κυβέρνησης να πλήξει τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας ; Εάν ναι, έχει έτοιμο πρόγραμμα αποκατάστασης των εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων με την εφαρμογή σχεδίου ανακατανομής και όχι διαθεσιμότητας και απολύσεων;», προστίθεται στην ερώτηση.

Θα προλάβει ο DiCaprio τα Όσκαρ;

Leonardo-DiCaprio
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο Martin Scorsese, ώστε να προλάβει η νέα ταινία του, “The Wolf of Wall Street” να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες πριν από το τέλος του έτους. Και έτσι, να ξαναμπεί στα… ραντάρ των Όσκαρ, ώστε να έχει την ευκαιρία ο πρωταγωνιστής της, Leonardo DiCaprio να διεκδικήσει το πολύτιμο αγαλματίδιο.
Η ταινία ήταν αρχικά προγραμματισμένο να προβληθεί στις 15 Νοεμβρίου, ο Martin Scorsese ωστόσο αποφάσισε να αναβάλλει την πρεμιέρα της, και να την παραπέμψει για ύστερο χρόνο.
Στο Χόλιγουντ υπήρξε η εκτίμηση ότι η πρεμιέρα της ταινίας παραπέμπεται στις καλένδες του επόμενου έτους, ο Martin Scorsese ωστόσο φαίνεται ότι θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια για να… προλάβει.

Ο Κλίντον "φλέρταρε" την... πεισματάρα Μέρκελ ( photo)

Clinton-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η Γερμανία δεν έχει ακόμη κυβέρνηση, η Άνγκελα Μέρκελ… ξεκουράζεται στις δάφνες μιας ιστορικής εκλογικής επικράτησης, στην Ευρώπη… όλα έχουν παγώσει, και ο δημοφιλέστερος Πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ βρέθηκε σήμερα στο Βερολίνο, για να ευχαριστήσει, ίσως και να προσπαθήσει να… συμμορφώσει την ισχυρότερη γυναίκα στον πλανήτη.
Ο Μπιλ Κλίντον είχε συνάντηση στο Βερολίνο με την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου μεταξύ άλλων να την ευχαριστήσει για την ενεργό στήριξη και συμπαράσταση της γερμανικής κυβέρνησης στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Ιδρύματος Κλίντον ανά τον κόσμο, κανείς ωστόσο δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο πολιτικός που ενσάρκωσε τη θεωρία της Τριγωνοποίησης και προσωποποίησε τον μεσαίο χώρο στη μόνη υπερδύναμη που απέμεινε στον πλανήτη μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, αντιστάθηκε στον πειρασμό να μοιραστεί μαζί της μερικές χρήσιμες ιδέες για το πως… θα μπορούσε να του μοιάσει.
Πώς δηλαδή θα μπορούσε να αποτινάξει το προφίλ της άτεγκτης και πεισματάρας υποστηρίκτριας μιας λιτότητας που επιδείνωσε την κρίση χρέους της ευρωζώνης, ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει με πολιτικό ρεαλισμό την ανθρώπινα κατανοητή επιδίωξη να γίνει η πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπου δυο χρόνια, και αφού προηγηθούν οι απαραίτητες “διορθώσεις” στις ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Την είδηση της συνάντησης του άλλοτε πλανητάρχη τον οποίο συνεχίζουν να μνημονεύουν οι Αμερικανοί, με την Άνγκελα Μέρκελ, διέδωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter η άλλοτε… Πρώτη Κόρη. Η Τσέλσι Κλίντον, στο πρόσωπο της οποίας ο περήφανος πατέρας Μπιλ βλέπει τη φυσική συνέχεια της πολιτικής του. Χωρίς τη… δύσκολη παράκαμψη που λέγεται Χίλαρι.

ysterografa.gr

Θέλει το ΔΝΤ… πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα;

IMF-Christine-Lagarde
“Τύμπανα πολέμου” ηχούν και πάλι μεταξύ της Ουάσινγκτον και των Βρυξελλών, καθώς στην έκθεση “Fiscal Monitor”, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσδιορίζει ως απαραίτητο για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το νέο “κούρεμα”, αυτή τη φορά του δημοσίου τομέα, με σταθερή επιδίωξη τη μείωση στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
Το ΔΝΤ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπίστωσης των αναγκών της ελληνικής οικονομίας, σε σχέση με την αντίστοιχη ανάγνωση που κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και δανειστές της χώρας, χωρίς ουσιαστικά να αφήνει περιθώρια συζήτησης για το ενδεχόμενο να μην δρομολογηθεί μια νέα απομείωση του ελληνικού χρέους, προοπτική που μέχρι σήμερα βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Γερμανία.
Το ανησυχητικό των συμπερασμάτων της έκθεσης του ΔΝΤ αφορά στην προτροπή για νέα δημοσιονομικά μέτρα στην Ελλάδα, ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να υιοθετηθούν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης εντός του 2014.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μια επιπλέον προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2016, θα απαιτήσει πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από τη φορολογική διοίκηση, ίσα με ποσοστό 3,5% του ΑΕΠ.
Η ελληνική κυβέρνηση από την πλευρά της, όπως προκύπτει και από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Αυγούστου, ανθίσταται στην προοπτική λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων, την ώρα που είναι κοινή η εκτίμηση πως τυχόν νέα μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή, και θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr

Ο Αντώναρος προσδιόρισ​ε... αλλιώς τα "δυο άκρα"

Evangelos-Antonaros
Έναν διαφορετικό ορισμό των “δυο άκρων” έδωσε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας το μεσημέρι στο τηλεοπτικό κανάλι “Ε”.
Ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν από εκείνους που εξαρχής είχαν διαφωνήσει με το “τσουβάλισμα” του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια κατηγορία με τη Χρυσή Αυγή, στο πλαίσιο της θεωρίας ύπαρξης δυο άκρων στη σημερινή ελληνική κοινωνία, και με όσα είπε στο “Ε” πήγε τη συζήτηση πιο μακριά:
“Υπάρχουν 2 άκρα. Το ένα είναι οι εγκληματίες νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής. Το άλλο το εκφράζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα που (βρίσκονται στη Βουλή) και πιστεύουν στη Δημοκρατία”.

ysterografa.gr

Ο Ομπάμα παρουσίασε στην ανθρωπότητ​α το νέο... αφεντικό της! (VIDEO)

Obama-Bernanki-Yellen-e1381346804706
Twitter@EmOikonomidis
Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή που τα αμερικανικά ΜΜΕ διέρρευσαν τη σχετική διαρροή του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός Πρόεδρος στάθηκε μπροστά στο βήμα, και ανακοίνωσε επίσημα ότι η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζάνετ Γιέλεν είναι το πρόσωπο που προτείνει στο Κογκρέσο για τη διαδοχή του Μπεν Μπερνάνκι.

Oι Anonymous κατά Χρυσής Αυγής (video)


European Jokes


Europe doesn’t grow because of the treaties. It grows from the heart of the citizens, or is doomed to failure”.
Konrad Adenauer.
 But who are we poking fun at? Indeed, Belgian jokes are very popular in France, Luxemburg and Netherlands such as jokes on Swedes are very common in Norway, Denmark and Finland. In the Baltic countries, people tend to laugh at Estonians, whereas in Balkan states, they do jokes on Bosnians. This list is the first attempt ever made to compile the national targets of jokes in each European country. Europe is full of this “jokelore”. Don’t worry, most of the researchers like Davies and Leon Rappoport have argued that ethnic jokes do not propagate ethnic stereotypes, but are often a way of positive interaction between communities. Jokes on neighbors, according to Anthony Giddens, provide the security of being and the maintenance of a “known” and “controllable” identity. So just enjoy!

Περισσότερα: europeisnotdead.com

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΩ



Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής το Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας κ. Σπήλιο Λιβανό  και το Γραμματέα Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γεώργιο Σταμάτη, επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στο Μεταξουργείο και  παρέδωσε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Στηρίζω» δύο υπολογιστές. Οι εξυπηρετούμενοι του Κέντρου, μαζί με τις βασικές υπηρεσίες που τους παρέχονται, θα έχουν και τη δυνατότητα εκμάθησης υπολογιστών και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας  κ. Σπήλιος Λιβανός  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η άμεση ανακούφιση και η στήριξη συμπολιτών μας,  αποτελεί για εμάς ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Μέσω των δράσεων αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι όχι με λόγια αλλά με έργα».

Ο Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων & Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων κ. Γεώργιος Σταμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί  πρόκληση για εμάς  να αναλογιστούμε τη δική μας προσωπική ευθύνη απέναντι στο συνάνθρωπο.  Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και των μέσων που διαθέτουμε, συμπαραστεκόμαστε στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας». 

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2013 στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ" ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ





Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για την λήξη του 1ου Ελληνορωσικού Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού στο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ" ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ με την παρουσία πολλών εκ των συμμετεχόντων και χορηγών του Φεστιβάλ.

Ο κ. Νικόλαος Λόης – Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» - Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων ανέφερε την ικανοποίησή του για την πραγματοποίηση ενός τόσο μεγάλου γεγονότος στον τόπο μας και μάλιστα με επιτυχία, που αποτέλεσε παράδειγμα ότι δεν υπάρχουν σύνορα στην τέχνη και στον πολιτισμό. Τόνισε ότι την διοργάνωση αυτή την στήριξαν οι δημότες μας – τα παιδιά του τόπου μας, βάζοντας ο καθένας την δική του υπογραφή σε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα, σε αγιογραφία, ζωγραφική, φωτογραφία, καρικατούρα, ποίηση, μουσική, χορό, που ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τον τόπο μας αξιέπαινα. Ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους χορηγούς και τους συνεργάτες του που πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθειά τους για την πραγματοποίηση αυτού του Φεστιβάλ, καθώς και τον κ. Λουτσένκο, Πρόεδρο Απόδημων Ρώσων στην Μόσχα ο οποίος κοινοποίησε προς την Δημοτική Αρχή προτάσεις που αφορούν επενδύσεις στον Δήμο μας οι οποίες είχαν συζητηθεί κατά την επίσκεψη του κ. Λόη στην Μόσχα τον προηγούμενο Ιούλιο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τον σκηνοθέτη Ιγκόρ Καντζελόφσκι-Μιχαλκόφ για την πολύ σύντομη διήμερη επίσκεψή του - ειδικά για το Φεστιβάλ, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθεί ένα Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στο Λουτράκι.

Στη συνέχεια ο Dr. Nikolai Zhdanoff-Lutsenko - Διευθυντής του τμήματος για διεθνείς και οικονομικές σχέσεις των Ρώσων μεταναστών “Moscow House” στο Δήμο της Μόσχας - Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Συμβουλίου των Ρώσων μεταναστών - Καθηγητής Πανεπιστημίου Μόσχας (διεθνούς δικαίου) - είπε ότι το Φεστιβάλ είχε μεγάλη επιτυχία και μεταξύ των άλλων τόνισε: «Εκτός από την τέχνη στο Φεστιβάλ, είδαμε και δύο άλλες πτυχές που με ενδιέφεραν πάρα πολύ: υψηλού επιπέδου συζητήσεις με τον κ. Δήμαρχο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων όπου συζητήθηκαν τα θέματα και τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο και επειδή εγώ εκπροσωπώ την ομάδα των απόδημων Ρώσων οι οποίοι είναι πάνω από 30.000.000 σε όλον τον κόσμο και εφόσον γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι είναι επιχειρηματίες, πιστεύω ότι η ιδέα αυτή θα έχει επιχειρηματική συνέχεια…..Όταν ήρθαν ο Νίκος Λόης και ο Φάνης Βουρβόπουλος στο γραφείο μου στην Μόσχα και είχαμε κάνει τρομερή παρέα, ποτέ δεν περίμενα ότι δύο τόσο καλοί άνθρωποι θα μου έδειχναν και τόσο καλά πρόσωπα στην χώρα τους στην Ελλάδα. Είναι το βαθύ πιστεύω μου ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που υπάρχει είναι οι άνθρωποι και στο Λουτράκι έχω γνωρίσει τους ανθρώπους πολύ καλά.»

Τέλος η κα Irina Koroleva – Υποδιευθύντρια του τμήματος δημοσίων σχέσεων και υπεύθυνη για το “Moscow House of public organizations” του Δήμου Μόσχας – δημοσιογράφος στο Κρατικό Κανάλι της Μόσχας, είπε ότι το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό επίπεδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι εκθέσεις φωτογραφίας που κάναμε στα Λύκεια, καθώς και τα μαθήματα ζωγραφικής τα οποία είχε προσφέρει μεγάλος εκδοτικός οίκος παιδικής λογοτεχνίας της Μόσχας. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης παρουσίασαν οι προβολές ταινιών σοβαρού περιεχομένου και συγκεκριμένα η ταινία «Ο ΠΑΤΕΡΑΣ» του μεγάλου Ρώσου σκηνοθέτη Ιγκόρ Καντζελόφσκι-Μιχαλκόφ και η πρεμιέρα «ΙΟΥΔΑΣ» του Αντρέι Μπαγκατιριόβα που γνωρίζει παγκόσμια φήμη αυτές τις ημέρες. Κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρχει συνέχεια στο Φεστιβάλ αυτό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη σε βίντεο στο www.perahora.gr

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ



Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παλεύοντας έως και σήμερα να διατηρηθεί, αυτή η λαϊκής μορφής, σπουδαία τέχνη, θα δώσει την παράσταση παραδοσιακού  Καραγκιόζη, «Ο Καραγκιόζης Νύφη»,  στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την Κυριακή  13 Οκτωβρίου 2013.
ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
Κυριακή 13/10/2013   στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου
ΩΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 18:00 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ:
Γενική είσοδος : 5 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

0,5 χλμ. Ε.Ο. Ισθμού – Λουτρακίου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124

Ώρες Λειτουργίας: 9:00 π.μ. – 2: 00 μ.μ.

Ο Στουρνάρας δεν παραδέχεται την «γενοκτονία» - Κατηγορεί γονείς που κάνουν έκτρωση λόγω κρίσης....

Τα νέα ζευγάρια φοβούνται να φέρουν μωρό στον κόσμο γιατί φοβούνται το αύριο...φοβούνται ότι δεν θα έχουν να ταϊσουν το μωρό τους...

Όταν το Spiegel είχε κάνει ρεπορτάζ και έρευνα πριν λίγους μήνες, σύμφωνα με το οποίοι οι Έλληνες κάνουν εκτρώσεις λόγω κρίσης, ο υπουργός Οικονομικών μάλλον παραθέριζε κάπου ή ήταν κλεισμένος με τους τροϊκανούς, αφού δεν το είδε καν...παρά το γεγονός ότι όλη η Ευρώπη μιλούσε για το θέμα αυτό...
 
Το ρεπορτάζ

2ο SCOOTERFES​TIVAL «Τεχνόπολι​ς» Γκάζι, 4-6.10.201​3

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων του 2ου SCOOTERFESTIVAL στην «Τεχνόπολις», στο Γκάζι. Πλήθος επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να δουν ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί σε Scooter, παπιά, ATV και πολλές μοτοσυκλέτες. Παράλληλα events με πολλή μουσική, κέφι αλλά και αδρεναλίνη(γύρος του θανάτου) δημιούργησαν εορταστική ατμόσφαιρα που πραγματικά την απόλαυσαν οι επισκέπτες. Σε μια φαντασμαγορική παρουσίαση η ΥΑΜΑΗΑ παρουσίασε τη νέα της μοτοσυκλέτα ΜΤ-Ο9.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς οδήγησης αλλά και μαθήματα πρώτων βοηθειών από διασώστες του ΕΚΑΒ.
Στους εξωτερικούς χώρους, στο κεντρικό φουγάρο, οι CUSTOMIZED μοτοσυκλέτες εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και οι κλασικές μηχανέςθύμισαν σε πολλούς τα νεανικά τους χρόνια.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο της αίθουσας Δ12, τα ηλεκτρικάScooter και ποδήλατα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών που εκτός από την ενημέρωση από τους ειδικούς, μπορούσαν να τα δοκιμάσουν.
Πόλο έλξης αποτέλεσε η ακροβατική παράσταση από το παρελθόν, ο κλασικός πλέον «ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»προσφέροντας ένα θέαμα που οι θεατές παρακολούθησαν στην κυριολεξία με ενθουσιασμό αλλά και με «κομμένη την ανάσα»!
 
Ένας τυχερός την Κυριακή το βράδι έφυγε με δώρο ένα scooter SYM μετά από κλήρωση.
Τέλος, ένα ακόμη μαγευτικό ταξίδι πρόσφερε η παράλληλη εκδήλωση Vinyl is backστους ήδη, αλλά και τους επίδοξους, funs του βινυλίου μια νέα, συναρπαστική και δυνατή εμπειρία στο μοναδικό Showαφιερωμένο στο βινύλιο. Πλούσιο σε συμμετοχές με περισσότερα Καταστήματα Δίσκων αλλά και μεγάλη γκάμα από Ιδιώτες Συλλέκτες και με εκτεταμένη παρουσία από Δισκογραφικές Εταιρείες, Μηχανήματα Αναπαραγωγής Δίσκων (Πικάπ, Ενισχυτές ),Αξεσουάρ για Βινύλια, Πικάπ κ.ά.

Tα 28 νέα μέτρα σοκ της Τρόικας. Διάβαστε τι μας περιμένει

troika-metra-660
Να τί ζητάει η Τρόικα για τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται για 28 σκληρά μέτρα που έρχονται να αποτελειώσουν τους πολίτες σε ένα ήδη καθημαγμένο τοπίο.
Πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε:

«Καθαροί» υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή, ότι βρέθηκαν όλοι οι λογαριασμοί βουλευτών της που ανοίχτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

2344
Σε ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή καταπιάνεται από αυτό του τον ισχυρισμό, για να προχωρήσει- τώρα που βρίσκεται σε δεινή πολιτικά και δικαστικά, θέση- σ’ ένα μία επίθεση κατά παντός μη «ημετέρου», τονίζοντας:
«Με εντολή εισαγγελέα ανοίχθηκαν και ελέγχθηκαν κατά τις προηγούμενες μέρες όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Από την έρευνα δεν προέκυψε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Ήταν όλα πεντακάθαρα όπως είχαμε δηλώσει εξαρχής. Τα κανάλια της διαπλοκής όμως δεν λένε λέξη και αφήνουν να αιωρείται η αθλιότητα περί σκοτεινής χρηματοδότησης. Ανακυκλώνουν τις ίδιες γελοιότητες περί μαύρων ταμείων, κρυμμένων όπλων και τανκς που θα μπουν στη Βουλή.
Ο Ελληνικός Λαός σύσσωμος γελάει μαζί τους και κατανοεί πως πρόκειται για μια στημένη πολιτική δίωξη κατόπιν εντολής ξένων κέντρων εξουσίας. Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει εις βάρος της ηγεσίας του Κινήματος και όταν αυτή η μεγάλη φούσκα σκάσει, θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όσους παρέβησαν τον όρκο και το καθήκον τους. Κάθε ώρα που περνάει, αποκαλύπτεται η αθλιότητα της ξενόδουλης κυβέρνησης του Μνημονίου και των υπαλλήλων των τοκογλύφων».

arouraios.gr

Θόδωρος Σκυλακάκης: Να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου στην Ελλάδα για να εκτονωθεί το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού

Στα αίτια που οδήγησαν στην αύξηση του δεξιού εξτρεμισμού στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής της ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE), παρεμβαίνοντας στη σχετική συζήτηση που έγινε χθες στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος στο εσωτερικό της χώρας, όπως τόνισε όμως "θα ήταν εθελοτύφλωση αν αγνοούσαμε και τις αδυναμίες σε επίπεδο Ευρώπης" αλλά και των ευρωπαϊκών θεσμών, που "συμβιβάστηκαν με μια πολιτική υπερφορολόγησης του ιδιωτικού τομέα και αναιμικών μεταρρυθμίσεων, η οποία οδήγησε σε 28% ανεργία και 64% ανεργία των νέων"..."Δεν συνειδητοποίησαν επίσης την οργή των απλών πολιτών για το σύστημα εξουσίας που οδήγησε σ’ αυτή την καταστροφή, το οποίο διευκόλυναν να παραμείνει αναλλοίωτο σε λογική και νοοτροπία. Οι απλοί άνθρωποι πλήρωσαν ακριβά. Οι κυρίως υπεύθυνοι για την οικονομική κακοδιαχείριση και διαφθορά αντίθετα πλήρωσαν ελάχιστα ή καθόλου. Ένα μόνο παράδειγμα. Τα προνομιακά δάνεια για τα κόμματα της εξουσίας –που έχουν φτάσει τα 270 εκ. - συνεχίστηκαν ακόμα και το 2012, με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς που ουσία τα χρηματοδοτούν, να μένουν απαθείς και συμβιβασμένοι."
Όπως ο ίδιος τόνισε, κλείνοντας την παρέμβασή του, "για να εκτονώσουμε το φαινόμενο του δεξιού εξτρεμισμού δεν αρκεί η ποινική πλευρά ή η πολιτική κινητοποίηση των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα του δικαίου και η οικονομική λογική"...

Λίστα Λαγκάρντ: Ο χρόνος (για το ΣΔΟΕ) έχει τελειώσει…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η απάντηση του υπουργείου των Οικονομικών σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» (που στηρίχθηκε σε έγγραφο του ΣΔΟΕ και σχετική ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης εφοριακών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ), αποτελεί προσωρινή λήξη συναγερμού.
Διότι ο συναγερμός όσον αφορά στην περίφημη Λίστα Λαγκάρντ και τις άλλες λίστες, θα λήξει οριστικά μόνο όταν αυτές εκκαθαριστούν πλήρως και μάθουμε την πλήρη αλήθεια για τους «πρωταγωνιστές» τους.

Βέβαια, η εφημερίδα βάσισε την καταγγελία της σε ανακοίνωση που της διαβίβασε η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚΙ εφοριακών και η οποία (ανακοίνωση) βασιζόταν σε έγγραφο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, το οποίο είναι προφανές ότι σκόπιμα παρερμηνεύθηκε – καθώς οι εφοριακοί οφείλουν να γνωρίζουν πως έλεγχοι που διατάσσονται από τις εισαγγελικές αρχές ενεργούνται αποκλειστικά από την υπηρεσία που έχει λάβει την εισαγγελική παραγγελία.

Και βέβαια, η εφημερίδα κατήγγειλε ότι «θάβονται» οι λίστες χωρίς να φροντίσει να διασταυρώσει τα καταγγελλόμενα από την ΑΣΚΙ.

Οι 14 εκ των κορυφαίων Ελλήνων dj’s παίζουν μουσική για 10.000 παιδιά

All Day Party στο PIXI
Τα ντεσιμπέλ στα όρια, δεκάδες κορμιά σε χορευτική έκσταση και οι djs σε μεγάλα κέφια δίνουν το σύνθημα για ξέφρενο ρυθμό και διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες…
Όχι, δεν πρόκειται για κάποια σκηνή από ταινία αλλά είναι μια πρόγευση από την συνάντηση των 14 κορυφαίων Ελλήνων djs οι οποίοι ενώνουν τις μουσικές τους για φιλανθρωπικό σκοπό καθώς θα παίξουν μουσική για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
Το συγκεκριμένο event θα λάβει χώρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο PIXI, Ευμολπιδών 11 στον Κεραμεικό στις 18:00 το απόγευμα…
Πρόκειται για έναAll Day Party αφιερωμένο στα παιδιά που έχουν ανάγκη τη στήριξή όλων μας.

Οι djs

Οι djs είναι οι: ALEX P, ANDREAS AKRATOS, ANTHONY K,BESTSELLER, CLUBKID, CHRIS CHILD, DUKE, MS LEFKI, NICK DEVON, NIKOS DIAMANTOPOULOS, SOTIRIS SOULFELLAZ, JOJO, JOHN JOHN και JUNIOR RUSH, οι οποίοι θα παίξουν αφιλοκερδώς για το σκοπό της εκδήλωσης.
Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί», που στηρίζει περισσότερα από 10.000 παιδιά κάθε χρόνο.

info
Είσοδος 10€ με ποτό / PIXI Ευμολπιδών 11, Γκάζι, τηλ. 210 34 23 751
Για πληροφορίες σχετικά με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το έργο που επιτελεί,επισκεφτείτε το www.mazigiatopaidi.gr
pinakio.blogspot.gr

ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤ​Η


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αποψινή εμπρηστική επίθεση στο Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την αποψινή εμπρηστική επίθεση από κουκουλοφόρους στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού και Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης θα πέσει στο κενό».

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ- ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καζίνο Λουτρακίου: Αβέβαιο το μέλλον 1.380 εργαζομένων
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι, εξετάστηκε σήμερα Τετάρτη 9η Οκτωβρίου 2013 από το πολυμελές Πρωτοδικείο, η αίτηση της Διοίκηση της Κοινοπραξίας- η οποία κατετέθη δίχως τη σύμφωνη γνώμη των εκπρόσωπων της Τουριστικής Α.Ε- περί υπαγωγής της επιχείρησης στις διαδικασίες του πτωχευτικού κώδικα.

Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 23 Οκτωβρίου 2013, μετά από την κύρια παρέμβαση του Δήμου, την εκδίκαση της αίτησης για υπαγωγή σε πτωχευτική διαδικασία προκειμένου να συνεδικασθούν τα δίκαια και νόμιμα αιτήματα της Τουριστικής Α.Ε. ΟΤΑ, δηλαδή του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και της Δημοτικής Επιχείρησης. Παράλληλα απαγόρευσε μέχρι την εν λόγω ημερομηνία, την όποια δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών της Κοινοπραξίας.

Καθοριστική υπήρξε και η στάση του Σωματείου Εργαζομένων Καζίνο Λουτρακίου, οι οποίοι ήταν υπέρ της αναβολής και κατά του αιτήματος της Διαχείρισης της Club Hotel Casino Loutraki S.A. να υπογράψουν, για την ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο 106 για τη ρύθμιση οφειλών, τασσόμενοι έτσι στο πλευρό του Δήμου.

Με αίσθημα ευθύνης, ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, θα συνεχίσει να επιδιώκει τη διάσωση της επιχείρησης, ανεξαρτήτως όποιων μεθοδεύσεων και όποιων επιχειρηματικών συμφερόντων, στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων του Δήμου, της επιχείρησης, των εργαζομένων και των πολιτών.

Παράλληλα σήμερα κατατέθηκε αίτηση πτώχευσης εις βάρος της δημοτικής ανωνύμου εταιρείας από την Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε., η οποία προσδιορίστηκε για συζήτηση στις 11-12-2013.