Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Σοβαρότατο δυστύχημα με μηχανή στο 145 Αθηνών - Πατρών στα Μαυραλιθάρια



Ένα ακόμα αιματηρό δυστύχημα καταγράφηκε στο "στοιχειωμένο" σημείο (από γεννήσεως τής Ν.Ε.Ο) μεταξύ Μαύρων Λιθαριών και Αιγείρας. Και πράγματι το σημείο αυτό (από 144 έως 146 χλμ περιοχή Αιγείρας) ύστερα και από το στένεμα (λόγω ...έργων) είναι χαρακτηριστικό σημείο "καρμανιόλα"
Συγκεκριμένα, στις 5,32 το απόγευμα (16-10-2013), μηχανή μεγάλου κυβισμού με πορεία προς Πάτρα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά. Στη μηχανή επέβαιναν δύο άτομα και ο τραυματισμός τού οδηγού ήταν σοβαρότατος....

 Δυόμισι ώρες αργότερα στο ίδιο σημείο, αυτοκίνητο σύρθηκε πάνω στις προστατευτικές μπαριέρες, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές στο αμάξωμα

froyros.blogspot.gr

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ...

Δύο μουσικές συναυλίες για τα 70 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου μας ποιητή, Κωστή Παλαμά, θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στις παραστάσεις παρουσιάζεται, σε παγκόσμια πρώτη, το συμφωνικό έργο της Πηγής Λυκούδη «Χαρά σ’ εσέ χώρα λευκή», ένα έργο βασισμένο στη ποιητική σύνθεση του Κωστή Παλαμά «Ο Ύμνος της Αθηνάς». Ο ποιητής στο συγκεκριμένο έργο, υμνώντας με λυρικούς τόνους την θεά της σοφίας Αθηνά, την Αθήνα και την Ακρόπολη, στην πραγματικότητα προβάλλει ό,τι ουσιαστικό και διαχρονικό εκπροσωπούν τα σύμβολα αυτά.
 

Πρεμιέρα την Παρασκευή για το «Φως στο Τούνελ»

Πρεμιέρα την Παρασκευή για το «Φως στο Τούνελ»
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 23.00 το «Φως στο Τούνελ» επιστρέφει δυναμικά στον ALPHA με ένα διπλό θρίλερ που θα συζητηθεί : Δύο άνθρωποι χάθηκαν μυστηριωδώς. Στο ραντεβού που τους έκλεισαν, κάποιοι έσβησαν τα ίχνη τους. Ο μάρτυρας που είδε τη διπλή εξαφάνιση, μιλάει στην Αγγελική Νικολούλη. Εξελίξεις υπάρχουν, όμως και στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου. Το αίμα του άτυχου νέου που εντόπισε στο αυτοκίνητό του η έρευνα της εκπομπής σε συνεργασία με ειδικό επιστήμονα, άνοιξε τον δρόμο γι’ αυτές.

«Υπάρχουν δεκάδες άλυτοι γρίφοι. Σκοτεινές υποθέσεις που θάφτηκαν από λανθασμένους χειρισμούς. Το Φως στο Τούνελ επιμένει στην έρευνα για να φωτιστούν», δηλώνει η Αγγελική Νικολούλη. «Με τους τηλεθεατές μας δένει μια σχέση εμπιστοσύνης 18 χρόνων. Θα ξαναβρεθούμε κοντά στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Σε μια εποχή που οι αξίες γκρεμίζονται, η ανθρωπιά και ο εθελοντισμός χτίζουν μια υγιή κοινωνία».

Πολύτιμοι στυλοβάτες της εκπομπής θα είναι για μια ακόμα φορά οι τηλεθεατές. Ο ρόλος τους καθοριστικός. Θα συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, την ευαισθησία

newsbeast.gr

Ακύρωσαν εκπομπή με τον Κασιδιάρη λόγω αντιδράσεων

«Απαίτηση των ακροατών», αναφέρει ο Atlantis 105,2

Ακύρωσαν εκπομπή με τον Κασιδιάρη λόγω αντιδράσεωνΣάλο προκάλεσε η ανακοινωθείσα συνέντευξη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στο ραδιοφωνικό σταθμό Atlantis 105,2.

Ο σταθμός έγινε αποδέκτης πληθώρας αντιδράσεων από ακροατές, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η ακύρωση της προγραμματισμένης εκπομπής με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Μετά από απαίτηση των ακροατών μας, η εκπομπή με τον Ηλία Κασιδιάρη ακυρώνεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σταθμός.

Καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Γορτυνίας για παραποίηση και νόθευση απόφασης!


Σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο τέως δήμαρχος Κλείτορος Βασίλης Κουρσαράκος, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας, για παραποίηση και νόθευση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Η υπόθεση αφορά ένα παλαιό έργο ανάπλασης πλατείας στο χωριό Μυγδαλιά Γορτυνίας, όπου ύστερα από τρεις άγονους διαγωνισμούς, ο τέως δήμαρχος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να μην πάει σε απευθείας ανάθεση του έργου, αλλά να διεξάγει και τέταρτο διαγωνισμό. Η πρότασή του όμως δεν πέρασε στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε το 2008 να μην διεξαχθεί εκ νέου διαγωνισμός.

Στη συνέχεια η απόφαση αυτή όταν στάλθηκε για έλεγχο στην αρμόδια υπηρεσία της - κρατικής τότε - Περιφέρειας Πελοποννήσου για έγκριση δεν είχε όλο το πρακτικό, αλλά περιελάμβανε μόνο το αποφασιστικό τμήμα.

Ένα χρόνο αργότερα, το 2009, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, η οποία εκδικάστηκε προχθές στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Δημητσάνας και επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον τέως δήμαρχο Κλείτορος Βασίλη Κουρσαράκο.

Ο τέως δήμαρχος μετά την καταδικαστική απόφαση προσέφυγε σε δεύτερο βαθμό και η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης.

Να τελειώνει με την ΕΡΤ ζητούν 32 βουλευτές της ΝΔ από τον Καψή


Ερώτηση προς τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή σχετικά με τις προθέσεις και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει, ώστε, όπως σημειώνουν, να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα στην δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατέθεσαν 32 βουλευτές της ΝΔ.

Οι βουλευτές τονίζουν ότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της Βουλής «με τεράστιο πολιτικό κόστος, ανέλαβαν την ευθύνη του κλεισίματος της ΕΡΤ και της δημιουργίας της ΝΕΡΙΤ αλλά προσθέτουν ότι έκτοτε το Ραδιομέγαρο και άλλες εγκαταστάσεις δεν έχουν αποδοθεί στο νέο φορέα.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επαγγέλλονται τη μηδενική ανοχή στην παραβατικότητα, το καθεστώς ανομίας στην πρώην ΕΡΤ, δεν είναι δυνατό να γίνεται αποδεκτό", λένε και ρωτούν τον κ. Καψή ποια μέτρα θα λάβει "ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και να επανέλθει η νομιμότητα".

Πρώτος υπογράφει την ερώτηση ο Ηλίας Βλαχονιάννης και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Ανδρέας Κουτσούμπας, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τασσούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αναστάσιος Νεράντζης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

Ο πρωτεργάτη​ς στη δημιουργία ανανεώσιμω​ν πρώτων υλών και καθηγητής στο MIT Γρηγόρης Στεφανόπου​λος στο συνέδριο «Μια Περιφέρεια​, Ένας Πλανήτης» της Περιφέρεια​ς Πελοποννήσ​ου και του ellines.co​m



Ο σπουδαίος ερευνητής και πρωτεργάτης για τη δημιουργία ανανεώσιμων πρώτων υλών ο κ. Γρηγόρης Στεφανόπουλος, καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, είναι ανάμεσα στους διακεκριμένους ομιλητές του συνεδρίου «Μια Περιφέρεια, Ένας Πλανήτης» που διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, στις 9:30 π.μ, στο Costa Navarino Μεσσηνίας, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, θεσμικών φορέων της πολιτικής ηγεσίας και των Μ.Μ.Ε.  

Ποιος είναι ο κ. Γρηγόρης Στεφανόπουλος:

Ο Γρηγόρης Στεφανόπουλος είναι καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και πρωτεργάτης της μεταβολικής μηχανικής και της Βιοτεχνολογίας, του πεδίου πάνω στον οποίο η βιομηχανία έχει στηρίξει τις ελπίδες της για παραγωγή προϊόντων που δεν θα καταπονούν τις φυσικές πηγές και δεν θα μολύνουν την ατμόσφαιρα.
Η μεταβολική μηχανική αποτελεί πλατφόρμα ανάπτυξης μια νέας βιώσιμης οικονομίας που στηρίζεται σε ανανεώσιμες πρώτες ύλες αντί σε μη ανανεώσιμα καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακα ή φυσικό αέριο). Έχει συμβάλει σημαντικά στη σύνθεση νέων μεταβολικών μονοπατιών για την παραγωγή χημικών και καυσίμων.
Οι μελέτες του οδήγησαν στην διευκρίνιση και πρόοδο της μεταβολικής μηχανικής ως νέου τύπου οργανικής χημείας που μπορεί να επωφεληθεί από την δύναμη της μικροβιακής μεταβολικής μηχανικής για σύνθεση προϊόντων ποιότητας. Η εργαστηριακή δουλειά του Δρ. Στεφανόπουλου περιλαμβάνει προσπάθειες να δημιουργηθούν μικρόβια που μπορούν να βοηθήσουν στην μετατροπή σακχάρων από ορισμένους τύπους φυτών σε αιθανόλη. Ηγείται δε, μιας ερευνητικής ομάδας που απαρτίζεται από 25 ερευνητές.

Γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 1950 στην Ελλάδα. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Αθηνών, αποφάσισε να συνεχίσει στις ΗΠΑ. Φοίτησε εν συνεχεία, στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και έπειτα απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια, όπως στο Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα και την παρούσα περίοδο είναι Καθηγητής Χημικής μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στο ΜΙΤ.

Ο πολυβραβευμένος ελληνικής καταγωγής καθηγητής, μεταξύ άλλων τιμήθηκε το 2011 με το βραβείο ENI (Eni Award) για τις ανανεώσιμες και μη συμβατικές πηγές ενέργειας (Renewable and Non-conventional Energy Prize). Το 2010 τιμήθηκε με το George Washington Carver Award, BIO (Biotech Industry Organization) και με δεκάδες άλλα βραβεία και διακρίσεις.
Είναι μέλος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών, της Αμερικανικής Κοινότητας Χημικών, της Κοινότητας Βιομηχανικής Μικροβιολογίας, της Αμερικανικής Κοινότητας Μικροβιολογίας, του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ιατρικής και Βιολογικής Μηχανικής και της Αμερικανικής Ένωσης Επιστημονικής Προόδου. Έχει εκδώσει 5 βιβλία, πάνω από 330 συγγράμματα και 50 πατέντες.

Εμφύλιος στο Eurogroup για την Ελλάδα

pic-0-norm.jpg
Ενας μίνι «εμφύλιος» πόλεμος έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ευρωζώνης αναφορικά με το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα. Ο πρόεδρος Ντάισελμπλουμ, φανερά δυσαρεστημένος, υποστηρίζει στις κατ” ιδίαν συζητήσεις του ότι δεν αντιλαμβάνεται πως «κάποιοι», ελαφρά τη καρδία, λένε δεξιά και αριστερά, ότι το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας για το 2014 αλλά και για το 2015-2016, παραμένει ακάλυπτο και μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αναφέρονται ακόμα και σε αριθμούς. Το «καρφί» είναι ξεκάθαρο, αφορά στον Άσμουσεν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και παραμένει προς το παρόν αναπάντητο από την Φρανκφούρτη. Ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι πως το χάσμα που φαίνεται να δημιουργείται στους κόλπους του Eurogroup αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα, διευρύνεται, αντί να μικραίνει. Και το χειρότερο από όλα είναι πως στο τέλος της ημέρας, αυτή η κατάσταση θα αποβεί σε βάρος της Ελλάδας, που είναι και ο αδύναμος κρίκος της αλυσίδας. Αυτό μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος επέστρεψε από τις Βρυξέλλες περισσότερο «μουδιασμένος» από κάθε άλλη φορά.
arouraios.gr

Το μάθημα ζωής με το 20ευρω!

20-euro
Ένας καθηγητής κρατούσε ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ και ρώτησε τους μαθητές «Ποιός θέλει αυτό το χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.Τότε ο καθηγητής το τσαλάκωσε και ξαναρώτησε… «Υπάρχει κάποιος που θέλει ακόμη αυτό το τσαλακωμένο χαρτονόμισμα;» Όλοι στην αίθουσα σήκωσαν πάλι πάνω το χέρι.Έπειτα έριξε το χαρτονόμισμα στο πάτωμα και άρχισε να το κλωτσά και να χοροπηδά πάνω στο 20ευρω με τα παπούτσια του. Το μάζεψε από το πάτωμα τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο. Και τους ξανάκανε την ίδια ερώτηση: «Ποιός θέλει αυτό το τσαλακωμένο, λερωμένο, λασπωμένο, χαρτονόμισμα των 20 ευρώ;» Όλοι ξανά στην αίθουσα σήκωσαν πάνω το χέρι.«Παιδιά μου» τους είπε «Σήμερα θα πάρετε ένα μεγάλο μάθημα. «Ότι και να έκανα στο χαρτονόμισμα εσείς πάλι το θέλατε γιατί δεν έχασε την αξία του. Ακόμη αξίζει 20 Ευρώ!! Πολλές φορές στην ζωή, μας τσαλακώνουν, μας κτυπούν, μας ρίχνουν κάτω στο πάτωμα, μας ποδοπατούν, άνθρωποι και γεγονότα. Έτσι, πιστεύετε πως πλέον δεν έχετε καμία αξία, αλλά η πραγματική σας αξία δε θα έχει αλλάξει στα μάτια αυτών που σας αγαπούν πραγματικά. Ακόμη και τις μέρες που δεν είμαστε στα καλύτερα μας, η αξία μας παραμένει».

arouraios.gr

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η ανικανότητ​α του ελληνικού δημοσίου να απολύσει ακόμα και καταδικασμ​ένους για ανθρωποκτο​νία

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg και της Wall Street Journal, οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι που έχουν καταδικαστεί εδώ και τρία χρόνια για τη δολοφονία του Δημάρχου Παγγαίου, εξακολουθούν να πληρώνονται από το δημόσιο λαμβάνοντας 800 ευρώ έκαστος.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν ότι αυτή αδυναμία δείχνει γιατί η Ελλάδα είναι η πιο δύσκολη χώρα για μεταρρυθμίσεις από αυτές που τις έχει χτυπήσει η κρίση. Για ακόμη μία φορά η εικόνα της χώρας αμαυρώνεται, επειδή διαδοχικά οι Κυβερνήσεις είναι ανίκανες να κάνουν ακόμα και τα αυτονόητα, σε ό,τι αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Με ευθύνη της κυβέρνησης, η χώρα στέλνει πάλι το μήνυμα προς τα έξω: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΧΙ ΕΔΩ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία, τους ανέργους και την κοινωνία συνολικά.

Eνημέρωση / συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν το Καζίνο Λουτρακίου.


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ & ΜΜΕ
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων κ. Λογοθέτης Κωνσταντίνος καλεί τους δημότες, τους φορείς και τα ΜΜΕ, στην ενημέρωση/συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο  Λουτρακίου, σχετικά με τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις που αφορούν το Καζίνο Λουτρακίου.
Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης, συγκαλεί σύσκεψη υπό την προεδρία του την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου με την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και εκπροσώπων της εταιρίας «ΤΕΡΝΑ» προσωρινού αναδόχου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αντικείμενο τον συντονισμό των ενεργειών για την ταχύτατη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.

 

Κ. Κόλλιας: Οι Ελαιοπαραγωγοί της Κορινθίας αντιμέτωποι με την ακαρπία- Ίσως η παραγωγή μην ξεπεράσει τους 5.000 τόνους λάδι

Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας αναφορικά με την ακαρπία που πλήττει φέτος τους ελαιοπαραγωγούς. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Εδώ και λίγους μήνες έχει γίνει φανερό στους αγρότες της Κορινθίας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, ότι η φετινή ελαιοπαραγωγή θα είναι εξαιρετικά μειωμένη, λόγω της ακαρπίας που έχει πλήξει τα δέντρα. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους μήνες της ανθοφορίας ήταν καταστροφικές για τους καρπούς, ενώ παράλληλα υπήρξαν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την ανάπτυξη δάκου, ο οποίος ενδέχεται να έχει ήδη αλλοιώσει την ποιότητα των ελιών.
Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Γεωργίας της Κορινθίας, ενώ η αρχική εκτίμηση για την αναμενόμενη παραγωγή ελαιολάδου ήταν 11.000 τόνοι, έπειτα από νέες, πρόσφατες εκτιμήσεις των γεωπόνων, η παραγωγή αναμένεται εντέλει να μην ξεπεράσει τους 5.000 τόνους. Μιλάμε για μία μείωση της τάξης τουλάχιστον του 60%, ενώ αγρότες μου αναφέρουν ότι σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να φτάνει ακόμα και το 80-90%.
Με τις τιμές να έχουν βρεθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και με τους αγρότες ήδη οικονομικά αποδυναμωμένους, τυχόν αδράνεια της πολιτείας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ακαρπίας θα είναι καταστροφική για τους ελαιοπαραγωγούς. Όπως είναι γνωστό, η ακαρπία δεν καλύπτεται ως ζημιογόνο αίτιο από τον ΕΛΓΑ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την κάλυψή τους μέσω των ΠΣΕΑ.
Μία από τις προϋποθέσεις που τίθενται προκειμένου να αιτιολογηθεί το αίτημα για αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι η ζημιά να ξεπερνά σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας το 30%, σε σχέση με τη μέση απόδοση των τριών προηγούμενων χρόνων. Με δεδομένη την τεράστια καταστροφή στην Κορινθία, αλλά και σύμφωνα με αναφορές που έχω από συναδέλφους Βουλευτές άλλων νομών της Πελοποννήσου, το ποσοστό αυτό του 30% υπερκαλύπτεται.
Κατά τα λοιπά, το Υπουργείο θα πρέπει να προετοιμάσει και να υποβάλει τον σχετικό φάκελο στην Κομισιόν. Είναι βέβαιο ότι η ζημιά μπορεί να τεκμηριωθεί, ώστε να εγκριθεί το αίτημα. Ήδη έχω συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Χαρακόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Μποτό και τους έχω ενημερώσει για το πρόβλημα στην Κορινθία. Όπως με πληροφόρησαν, ο ΕΛΓΑ παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αυτοψίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν μέχρι την περίοδο της συγκομιδής, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές Διευθύνσεις Γεωργίας

Παιδικά τμήματα παραδοσιακών χορών στο Ξυλόκαστρο

Το ΝΠΔΔ του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης διοργανώνει τμήματα Παραδοσιακών Χορών και προσκαλεί τα παιδιά του δήμου μας να δηλώσουν συμμετοχή.
Έναρξη Μαθημάτων: Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013
Ώρα : 16.30-17.30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου
Πληροφορίες στα Τηλέφωνα : 2743360245- 2743360255»

Το συγκινητικό γράμμα του πατέρα στο παιδί του…

 
«Εάν μια μέρα με δεις “γέρο”… εάν λερώνομαι όταν τρώω και δεν μπορώ να ντυθώ… έχε υπομονή. Θυμήσου πόσο καιρό μου πήρε για να σου τα μάθω… Εάν όταν μιλάω μαζί σου επαναλαμβάνω τα ίδια πράγματα, μην με διακόπτεις, άκουσε με. Όταν ήσουν μικρός κάθε μέρα σου διάβαζα το ίδιο παραμύθι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.
Όταν δεν θέλω να πλυθώ μην με μαλώνεις και μην με κάνεις να αισθάνομαι ντροπή… Θυμήσου όταν έτρεχα από πίσω σου και έβρισκες δικαιολογίες όταν δεν ήθελες να πλυθείς. Όταν βλέπεις την άγνοιά μου στις νέες τεχνολογίες, δώσε μου χρόνο και μη με κοιτάς ειρωνικά, εγώ είχα όλη την υπομονή να σου μάθω το αλφάβητο.
Όταν κάποιες φόρες δεν μπορώ να θυμηθώ ή χάνω τον συνειρμό των λέξεων, δώσε μου χρόνο για να θυμηθώ και εάν δεν τα καταφέρνω μην θυμώνεις… Το πιο σπουδαίο πράγμα δεν είναι εκείνο που λέω αλλά η ανάγκη που έχω να είμαι μαζί σου και κοντά σου και να με ακούς.
Όταν τα πόδια μου είναι κουρασμένα κα...ι δεν μου επιτρέπουν να βαδίσω μην μου συμπεριφέρεσαι σαν να ήμουν ένα “βάρος”, έλα κοντά μου με τα δυνατά σου μπράτσα, όπως έκανα εγώ όταν ήσουν μικρός και έκανες τα πρώτα σου βήματα.
Όταν λέω πως θα ήθελα να “πεθάνω”… μη θυμώνεις, μια μέρα θα καταλάβεις τι είναι αυτό που με σπρώχνει να το πω. Προσπάθησε να καταλάβεις πως στην ηλικία μου δεν ζεις, επιβιώνεις. Μια μέρα θα ανακαλύψεις ότι παρόλα τα λάθη μου πάντοτε ήθελα το καλύτερο για σένα, για να σου ανοίξω τον δρόμο.
Βοήθησέ με να περπατήσω, βοήθησέ με να τελειώσω τις ημέρες μου με αγάπη και υπομονή.
Σε αγαπώ παιδί μου….

 

Κομισιόν: 134 εκατ. ευρώ για έργα φυσικού αερίου στην Ελλάδα - Ποια είναι



Την έγκριση κρατικής ενίσχυσης ύψους 134 εκατ. ευρώ για έργα υποδομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, η Επιτροπή έκρινε ότι η παροχή βοήθειας σε τέσσερα έργα για τη βελτίωση και επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Ελλάδα συνάδει με τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ. Τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση της ικανότητας μεταφοράς φυσικού αερίου, στη βελτίωση της ασφάλειας του εφοδιασμού με φυσικό αέριο στην Ελλάδα και, εμμέσως, στη μείωση των εκπομπών CO2. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ενίσχυση συμβάλλει στην προώθηση των ενεργειακών στόχων της ΕΕ χωρίς να προκαλεί αδικαιολόγητη στρέβλωση του ανταγωνισμού στην εσωτερική αγορά της.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, αρμόδιος για την πολιτική ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη ενίσχυση θα βοηθήσει την Ελλάδα να επεκτείνει και να ενισχύσει το δίκτυο φυσικού αερίου. Με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των προμηθευτών αερίου και θα ωφεληθούν οι καταναλωτές, χάρη στη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας».
Ο ΔΕΣΦΑ είναι ο μόνος διαχειριστής μεταφοράς αερίου στην Ελλάδα. Όμως, έχει την υποχρέωση να παρέχει σε όλους τους προμηθευτές αερίου πρόσβαση στο δίκτυό του.

Ποια είναι τα τέσσερα έργα

Η χορήγηση ποσού 134 εκατ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ από εθνικούς πόρους και τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία συμβάλλει στην υλοποίηση τεσσάρων έργων υποδομής. Συγκεκριμένα, η αύξηση της αποθηκευτικής ικανότητας του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) της Ρεβυθούσας συμβάλλει σε μία καλύτερη εξισορρόπηση της ζήτησης αερίου στο νότιο τμήμα της χώρας και βελτιώνει την ασφάλεια του εφοδιασμού.
Η εγκατάσταση σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου στη Νέα Μεσημβρία βελτιώνει τη ροή αερίου από βορρά προς νότο, όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη κατανάλωση φυσικού αερίου. Τέλος, οι νέοι αγωγοί αερίου υψηλής πίεσης επιτρέπουν τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας σε περιοχές οι οποίες δεν είχαν προηγουμένως πρόσβαση στο φυσικό αέριο (Αλιβέρι και Άγ. Θεόδωροι-Μεγαλόπολη). Το συνολικό ποσό που θα επενδυθεί στα έργα αυτά ανέρχεται σε 414 εκατ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι τα έργα αυτά συμβάλλουν στην ανάπτυξη της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΔΕΣΦΑ να προσφέρει πρόσθετη ικανότητα μεταφοράς φυσικού αερίου. Επιπλέον, τα έργα έχουν έμμεσα περιβαλλοντικά οφέλη που προκύπτουν από τη δυνατότητα χρησιμοποίησης ενός λιγότερο ρυπαντικού

newsit.gr

7,1 R στη Νέα Γουινέα - Σεισμός 4,7 R και στη Ρουμανία , αισθητός στη Βουλγαρία

Papua-New-Guinea
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 R κατέγραψε το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Επείσης σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε και στην επαρχία Βραντσέα, στην ανατολική Ρουμανία στην ίδια περιοχή, στην οποία καταγράφηκε στις 6 Οκτωβρίου σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε χθες το απόγευμα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Ρουμανίας ήταν σε απόσταση 138 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου, κοντά στο χωριό Τζιτία και το εστιακό βάθος ήταν στα 136 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της Ρουμανίας στο νότιο και στο ανατολικό τμήμα, αλλά και στη γειτονική Βουλγαρία. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής, Μιρτσέα Ραντούλιαν δήλωσε στο ρουμανικό Τύπο ότι ο χθεσινός σεισμός συνδέεται με το σεισμό των 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 6 Οκτωβρίου, αλλά δεν είναι μετασεισμός του.
Η Βραντσέα είναι μία από τις πιο δραστήριες σεισμικές περιοχές της Ευρώπης και η φετινή χρονιά ήταν πολύ πλούσια σε σεισμικά γεγονότα για τη Ρουμανία.

Το Μάρτιο του 1977 από ισχυρή σεισμική δόνηση 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή έχασαν τη ζωής τους 1.600 άνθρωποι και καταστράφηκαν 8.500 κτίρια.

“Πνίγηκαν” από την κακοκαιρία η Πάτρα , το Μεσσολόγγι και η Ναύπακτος

kakokairia
Το Μεσολόγγι, η Πάτρα και η Ναύπακτος είναι οι πόλεις της Δυτικής Ελλάδας που αντιμετώπισαν σήμερα τα σημαντικότερα προβλήματα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Στο Μεσολόγγι, λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν ζημιές στις στέγες παραδοσιακών σπιτιών, ενώ καταγράφηκαν και πτώσεις δένδρων. Στην εθνική οδό στο Περιθώρι δέντρα έκλεισαν το οδικό δίκτυο και κλήθηκε η πυροσβεστική και η αστυνομία για να καθαριστεί ο δρόμος ώστε να ξεκινήσει πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων. Σύμφωνα με το onairnews.gr, δύο άνθρωποι που βρίσκονταν στον δρόμο κινδύνεψαν από τα ορμητικά νερά, ενώ πολλές ζημιές υπέστησαν τα παραδοσιακά σπίτια της Τουρλίδας.
Στην Πάτρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα για παροχή βοήθειας.
Έξι πτώσεις δέντρων μέσα σε λίγη ώρα προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Η πυροσβεστική έχει κληθεί στην Αγίας Τριάδας, στην οδό Παπαγιάννη στα Ροίτικα, πίσω από το Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, στη Γούναρη και Όθωνος Αμαλίας, στην ΕΟ Πατρών - Πύργου, στη διασταύρωση για το Ριόλο και στη θέση "Σκάγια", στη διασταύρωση για ΒΙΠΕ.
Σύμφωνα με το thebest.gr, στην Πάτρα λόγω της κακοκαιρίας σημειώνεται πτώση της τάσης του ρεύματος αλλά και διακοπές όπως στην περιοχή των Δεμενίκων. Η καλοκαιρία κράτησε λίγο και από χθες βράδυ αλλά πολύ περισσότερο από σήμερα το πρωί ο κακός καιρός επέστρεψε.
Η πρωινή βροχή έφερε πολύ γρήγορα προβλήματα στην πόλη του Πύργου, αφού ορισμένοι δρόμοι και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ αρκετοί άνθρωποι βγήκαν με τις σκούπες για να καθαρίσουν τα φρεάτια και να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Στη Ναύπακτο, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν ζημιές ακόμη και σε υπαίθριες εγκαταστάσεις καταστημάτων.

246-1 (άκυρο) το… σκορ στη Βουλή για τη Χρυσή Αυγή

Parliament-edrana
Με ψήφους 246 υπερ και ένα άκυρο, η Βουλή ψήφισε σήμερα την άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενή, Μπούκουρα, Παναγιώταρο, Ηλιόπουλο, Κασιδιάρη και Αλεξόπουλο.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μετά την ομιλία τους στην Ολομέλεια, στην έναρξη της διαδικασίας, αποχώρισαν και δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

 "Παρών" ψήφισε ο Βασίλης Καπερνάρος των ΑΝΕΛ και άκυρο ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος είναι ανεξάρτητος βουλευτής. Λευκό ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρης Κυριαζίδης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας:
Ηλίας Παναγιώταρος: Α δικογραφία Υπέρ ψήφισαν 246, Παρον 1
Β δικογραφία Υπέρ 247
Χρυσοβ. Αλεξόπουλος Υπέρ: 246, Λευκό 1
Ηλίας Κασιδιάρης: Υπέρ 247
Γιώργος Γερμενής Υπέρ 246, Ακυρο 1
Παναγιώτης Ηλιόπουλος: Υπέρ 246, Άκυρο 1
Ευστάθιος Μπούκουρας: Υπέρ 246, Άκυρο 1

"Δεν τεκμηριώθηκε σωστά το αδίκημα της στάσης για τον Ηλία Παναγιώταρο και γι' αυτό ψήφισα παρών σε ένδειξη διαμαρτυρίας", δήλωσε ο Βασίλης Καπερνάρος.

"Ζητώ να έχω μόνιμη άρση ασυλίας για να μην κουράζεται σώμα και επιτροπές", είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος και έκανε λόγο για "show με συλλήψεις αρχηγού και 6 βουλευτών".
"Ευτυχώς για την κοινή γνώμη και τους τεως ψηφοφορους της ΝΔ που καταλαβαίνουν το σόου που έγινε πριν από 20 ημέρες και έρχονται στην Χρυσή Αυγή δείχνουν οτι η Χρυσή Αυγή ήταν ειναι και θα παραμείνει εδώ", κατέληξε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

"Επιθυμώ να επαναλάβω ότι πρόκειται για μια άθλια σκευωρία. Οι παράνομες διώξεις αποκαλύφθηκαν στα μάτια λαού. Δεν θα ψηφίσουμε, θα απέχουμε από ψηφοφορία", είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Επανέλαβε ότι οι διώξεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γίνονται με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας, της Κομισιόν και των ΗΠΑ, αντί στο εδώλιο να καθίσουν κλέφτες, απατεώνες που ξεπούλησαν χώρα στους διεθνείς τοκογλύφους.

Σε πιο συναισθηματικό ύφος κινήθηκε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Είπε ότι: "διώκομαι γι αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις μου. Δεν έχω να απολογηθώ για καμία, δεν έχω διαπράξει κάτι που να είναι μεμπτό. Βρίσκομαι εδώ γιατί υπήρξε μια αναφορά ονόματος ενός ψευδομάρτυρα με την επωνυμία «Ε», ότι με γνώρισε σε ένα γραφείο ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. Γι' αυτό δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα.
Είπε ότι είναι φορτισμένος συναισθηματικά γιατί δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτή την θέση.
Είπε επίσης ότι να προσφέρεις τον μισθό σου σε όσους ανάγκη, και κακούργημα.

"Θέλω να αρθεί η ασυλία μου για να βρεθώ ενώπιον της δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια", είπε ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

Για τους τρεις πρώτους, το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ενώ για τους υπόλοιπους τρεις βουλευτές αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».
Πολλές απουσίες καταγράφηκαν στην σημερινή ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας των 6 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σε μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία, όπου η παρουσία και η απουσία έχουν την δική τους σημασία, ο μόνος από τους αρχηγούς των κομμάτων που ήταν δικαιολογημένα απών ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έλαμψαν δια της απουσίας τους, ενώ απόντες ήταν και πολλοί άλλου βουλευτές.

Στις απουσίες καταγράφηκαν, εκτός από σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής που αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας:

Αλέκα Παπαρήγα, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιλιτάδης Βαρβιτσιώτης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Θόδωρος Καράογλου, Ζέτα Μακρή, Έλενα Ράπτη, Αντζελα Γκερέκου, Θανάσης Δαβάκης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Κυρίτσης, Βασιλική Κατριβάνου, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρήστος Δήμας, Στάθης Κωνσταντινίδης, Αιχάν Καραγιουσούφ, Ζειμπέκ Χουσεϊν, Θεόδωρος Δρίτσας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ξανθος, Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Σαμαράς: Φρόνημα, ετοιμότητα, αποφασιστικότητα, αρτιότητα

Antonis-Samaras
Την ευκαιρία να διαπιστώσει ‘ιδίοις όμμασι’ το υψηλό επίπεδο της επιχειρησιακής ικανότητας και ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και το άρτιο της εκπαίδευσης των στελεχών της είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο οποίος, επιβαίνων της φρεγάτας «Σαλαμίς» παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση «Πυρπολητής», που διεξήχθη υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες ανοιχτά της Ύδρας, στη νησίδα Δοκό.
«Αυτή η δύσκολη απαιτητική διακλαδική άσκηση “επιτυχημένη άσκηση” δείχνει το υψηλό φρόνημα, την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς μετά το πέρας της άσκησης. «Και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, μας γεμίζει όλους με υπερηφάνεια» κατέληξε.

Το σενάριο της διακλαδικής άσκησης «Πυρπολητής» περιελάμβανε ανακατάληψη νήσου. Συμμετείχαν μονάδες του Στόλου, της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και Ειδικές Δυνάμεις.

Την άσκηση παρακολούθησαν επίσης η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Εκκλησία ψάχνει ακόμη τον… Χριστόδουλο. Και η Ελλάδα

Archiepiskopos-Xristodoulos
Twitter@EmOikonomidis
(Photo Eurokinissi)
Η εποχή της βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, είναι πρωτίστως κρίση ηγεσίας, που θα είχε την καθαρή ματιά, την αποφασιστικότητα και το εθνικό όραμα, για να πάρει από το χέρι μια κοινωνία που δοκιμάζεται, και να την… παρασύρει μακριά. Έξω και πέρα από την κρίση.
Κι αν με τη διαπίστωση της κρίσης ηγεσίας, η σκέψη κάποιου πηγαίνει αυτόματα στον πολιτικό κόσμο, ο πνευματικός κόσμος αλλά και η Εκκλησία, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν δυο παράλληλους πυλώνες εθνικής αφύπνισης, καθοδήγησης και μεταστροφής, βιώνουν μια αντίστοιχη υστέρηση.
Ίσως γι’ αυτό και στη χθεσινή παρουσίαση βιβλίου για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, οι παριστάμενοι… κουράστηκαν να μετρούν Ιεράρχες που έδωσαν το “παρών”. Ήταν εκεί 30 από τη σημερινή Ιερά Σύνοδο, σε πρώτη ανάγνωση για να τιμήσουν τη μνήμη του, στην ουσία ωστόσο έδειξαν ότι η Εκκλησία… θυμάται.
Και βιώνει την έλλειψη ενός χαρισματικού ηγέτη, που όσα αρνητικά κι αν έβρισκε κάποιος να του καταμαρτυρήσει, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την προνομιακή σχέση του με τις μάζες. Εκείνες που θα άλλαζαν το εθνικό σενάριο, αν αποφάσιζαν να σηκωθούν από τον καναπέ.
Και θα ενίσχυαν ουσιαστικά τη ρητορική επιχειρηματολογία της ελληνικής κυβέρνησης, απέναντι στην πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με ελάχιστες εξαιρέσεις βρίσκεται σε προφανή αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες λαών και κοινωνιών. Όπως και με την Ιστορία της ηπείρου μας.

ysterografa.gr

30 Ιεράρχες στο βιβλίο για τον Χριστόδουλο

IMG 0494
Πηγή: romfea.gr
Του Γιώργου Φερδή
Παρουσιάστηκε σήμερα στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης – Στόα Βιβλίου το νέο βιβλίου του Αναπληρωτού Καθηγητού Δρ. Σωτηρίου Μπαλατσούκα με τίτλο “Χριστόδουλος – Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος (1998 – 2008) Πνευματικός Ηγέτης”
Ομιλητές ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Δρ. Μιχαήλ Τρίτος και ο συγγραφέας και Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Σωτήριος Μπαλατσούκας.
Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ένα από τα πνευματικά παιδιά του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Στην παρουσίαση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Πατρών κ. Χρυσοστομος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Σερρών κ. Θεολόγος, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Παροναξίας κ. Καλλινικος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Χίου κ. Μάρκος, Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Σπάρτης κ. Ευσταθιος, Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, Γλυφάδας κ. Παύλος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Κονίτσης κ. Ανδρέας, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, Θερμοπυλών κ. Ιωάννης και οι Διαυλείας κ. Γαβριήλ και Νεοχωρίου κ. Παύλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την παρουσίαση έκλεισε ο π. Θωμάς Συνοδινός, ο οποίος με δάκρυα στα μάτια αναφέρθηκε στον μεγάλο πνευματικό ηγέτη Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
IMG 0514

Αντίδραση Αμβρόσιου για φυλλάδιο περί… ΣΥΡΙΖΑ

Mitropolitis-Amvrosios
Πηγή: romfea.gr
Σε ανακοίνωση προέβει πριν από λίγο η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων, σχετικά με ένα φυλλάδιο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο διαδύκτιο και απεικονίζει τον Εσταυρωμένο με κομμουνιστικό σφυροδρέπανο.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Ελάβαμε γνώση δημοσιεύματος τό οποίο αναρτήθηκε στό διαδύκτιο και αναφέρεται σε έκδοση φυλλαδίου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας πού απεικονίζεται η Σταύρωση του Ιησού σε κομμουνιστικό σφυροδρέπανο, ως ανωτέρω διαφαίνεται, με τίτλο «Αν ακολουθήσεις τόν ΣΥΡΙΖΑ ξανασταυρώνεις τόν Ιησού».
Η Ιερά Μητρόπολη μετά βδελυγμίας διαψεύδει τό ως άνω δημοσίευμα ως ψευδέστατο κακόβουλο και συκοφαντικό

Ντόρα: Δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτικ​ή λύση για τη χώρα

Antonis-Samaras-Dora-Bakoyanni
(Photo Eurokinissi)
Στον πολιτικό… μονόδρομο που συνιστά για την Ελλάδα η πορεία την οποία ακολουθεί η χώρα στο πλαίσιο μιας Ευρώπης που θα πρέπει ωστόσο να αλλάξει, αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Αναφερόμενη σε όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε ότι “δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική λύση για τη χώρα”, ενώ μίλησε εκτενώς για το θέμα της Χρυσής Αυγής, και τα προβλήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία, την εποχή της κρίσης και του Μνημονίου.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη:
“- Δεν μπορείτε να με κατηγορήσετε για αλλαγή πολιτικής. Ελεγα πράγματα που συνειδητά ήξερα ότι δε θα αύξαναν τη δημοφιλία μου.
- Δεν διώκεται το φρόνημα και τα πιστεύω των ανθρώπων. Διώκονται οι εγκληματικές πράξεις.
- Εκείνοι που ψήφισαν τον κο Παναγιώταρο, τον κο Κασιδιάρη κ.α έχουν ευθύνη.
- Δεν υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση για τη χώρα.
- Θα βγούμε απο την κρίση με σκληρή δουλειά και στήριξη ενός παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα.
- Έφθασε η ώρα μιας σοβαρής και ουσιαστικής πολιτικής διαπραγμάτευσης με την τρόικα”.

ysterografa.gr

Ο Άδωνις προανήγγειλε εκλογές

Adonis-Georgiadis
Στην εκπομπή “ΣΚΑΪ Τώρα” με την Άννα Μπουσδούκου εμφανίστηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, στην περίπτωση που η τρόικα επιμείνει να ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση την επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων.
“Αν ζητηθεί από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα, οριζόντια μέτρα, θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με εκλογές”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Άδωνη Γεωργιάδη.
Ο Υπουργός Υγείας επανέλαβε ακόμη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πρόσφατες απόψεις που διατύπωσε κατά του Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι χειρότερος από τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με τις υποσχέσεις που δίνει στον ελληνικό λαό.

Το Kontra Channel... βγάζει εφημερίδα

Kontra-Channel
Όπως αποκαλύπτει το site typologies.gr, τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου κυκλοφορεί η εφημερίδα “Kontra News” από το Kontra Channel με τιμή 50 λεπτά.

Ξεκινά η απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

Ξεκινά σήμερα και λήγει την προσεχή Δευτέρα η προθεσμία που έχουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ προκειμένου να απογραφούν για να γίνει στη συνέχεια η επιλογή των 1.349 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα. Εάν δεν απογραφούν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας που ανέβηκε το πρωί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, απειλούνται με αυτοδίκαιη αργία.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία τους για πέμπτη εβδομάδα και έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται να απογραφούν εν μέσω των κινητοποιήσεών τους.
Τα ονόματά τους είναι αυτά που λείπουν για να συμπληρωθεί η λίστα των 12.500 «διαθέσιμων» του Σεπτεμβρίου, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.

Κοινωφελής: Τη Δευτέρα η προκήρυξη για τους 30.000 – οι 14.000 στους ΟΤΑ

Θέμα ημερών αποτελεί η δημοσίευση των 30.000 θέσεων του β’ πακέτου της Κοινωφελούς εργασίας που αφορά σε θέσεις για αποφοίτους λυκείου και πτυχιούχους σε φορείς όπως ΚΕΠ, Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά ταμεία και Μητροπόλεις.
Από το σύνολο των 30.000 θέσεων περίπου οι μισές θα καλυφθούν από Δήμους και Περιφέρειες, ενώ περίπου 1.000 θέσεις θα καλύψουν οι Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας για θέσεις όπως Διοικητικοί Οικονομικού, Λογιστικού και Γραμματεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
1. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
2. εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.
3. εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
4. εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
5. άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Η αμοιβή όσων απασχοληθούν σε κοινωφελή εργασία θα είναι 490 ευρώ, αν πρόκειται για ανέργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

Τελεσίγραφ​ο από την Τρόικα: Μέτρα ή απολύσεις εδώ και τώρα

Επιστρέφοντας από το Λουξεμβούργου, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας μεταφέρει στην κυβέρνηση το μήνυμα ότι οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης αρνούνται την πολιτική διαπραγμάτευση και παραπέμπουν την ελληνική πλευρά στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας, στους «υπαλλήλους τεχνοκράτες».
Οι πιέσεις που δέχθηκε ήταν έντονες και αφορούν τη λήψη μέτρων λιτότητας τουλάχιστον 2 δισ ευρώ για το 2014, πέρα από τα 6-7 δισ ευρώ για τη διετία 2015-2016 που αφορούν την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο ίδιος εξήγησε ότι νέα μέτρα δεν περνούνα από την παρούσα Βουλή, έλαβε την κοφτή απάντηση, «τότε κάντε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις».
Δεν ήταν μόνο ο Γ. Ασμουσεν της ΕΚΤ αλλά και ομόλογοί του όπως ο Γάλλος ΥΠΟΙΚΟ Π. Μοσκοβισί που έθεσαν θέμα ατολμίας και αναποτελεσματικότητας στις διαρθρωτικές αλλαγές, θέτοντας ειδικά θέμα δυσλειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και καθυστερήσεων στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, όπως την εννοούν οι πιστωτές, δηλαδή κυρίως ως συρρίκνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκε ευθέως και επίμονα το θέμα των 4.000 απολύσεων που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του χρόνου και έγινε σαφές ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ δεν αναγνωρίζονται ως απολυμένοι, ενώ σε εκκρεμότητα μένει η τύχη των εργαζόμενων σε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ.
Σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης Τόμας Βίζερ επισκέπτεται την Αθήνα και θα έχει εντατικές συνομιλίες για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων που θα επιτρέψουν την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ ευρώ (διαθεσιμότητα, κώδικας δικηγόρων, αποπληρωμή κρατικών χρεών σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, αναδιάρθρωση ΕΑΒ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ). Ανάλογα με το σημείο στο οποίο θα φτάσουν οι συζητήσεις, θα αποφασιστεί πότε θα επιστρέψουν εδώ οι Π. Τόμσεν, Μ. Μορς και Κ. Μαζούχ.

aftodioikisi.gr

Σε πέντε υπηρεσίες οι «διαθέσιμοι» δημοτικοί αστυνομικοί

Σε τέσσερα υπουργεία (υπηρεσίες) θα τοποθετηθούν οι 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:
-1.500 έως 1.600 θα τοποθετηθούν στην Ελληνική Αστυνομία
-700 στα Σωφρονιστικά Καταστήματα του υπουργείου Δικαιοσύνης
-350 έως 400 στις υπηρεσίες ιθαγένειας – «one stop shop» του υπουργείου Εσωτερικών
-200 έως 250 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών
-30 έως 50 στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.
Τα κριτήρια
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όπως ορίζεται στα πρόσθετα προσόντα της ΚΥΑ που υπεγράφη από τους κυρίους Μητσοτάκη και Δένδια στην ΕΛ.ΑΣ. θα μετακινηθούν:
1) οι κάτω των 45 ετών
2) Αυτοί που θα περάσουν τα ψυχομετρικά τεστ
3) Όσοι έχουν υπηρετήσει έφεδροι αξιωματικοί ή στις ειδικές δυνάμεις που θα λάβουν πρόσθετα μόρια (10).
4) Oι άνδρες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έχουν ύψος τουλάχιστον 1.7, ενώ οι γυναίκες άνω του 1.67
Ανάλογα προσόντα απαιτούνται και για τους υπαλλήλους που θα μετακινηθούν σε υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης ως εσωτερικοί και εξωτερικοί φρουροί των σωφρονιστικών καταστημάτων. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση δεν θα περάσουν ψυχομετρικά τεστ.
Τέλος, όσοι έχουν πτυχία Οικονομικών και Πληροφορικής θα μετακινηθούν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για τα εφτά βήματα για την αξιολόγηση και μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών κάντε κλικ εδώ 

aftodioikisi.gr

Διευκρινίσεις για την αξιολόγηση υπαλλήλων Υ.Ε.

Διευκρινίσεις για την αξιολόγηση υπαλλήλων Υ.Ε. δημοσιοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από πλήθος ερωτήματα που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενους:
Δ) ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΥΕ :
Για τον υπολογισμό των μορίων που προκύπτουν από το βαθμό βασικού τίτλου σπουδών των υπαλλήλων κατηγορίας ΥΕ, με απολυτήριο δημοτικού, θα πρέπει οι Δ/νσεις Διοικητικού να προβούν σε αναγωγή του βαθμού στην αντίστοιχη κλίμακα (δηλαδή δια της απλής μεθόδου των τριών, να γίνει αναγωγή του βαθμού του απολυτηρίου στην κλίμακα του 20 και πολλαπλασιασμός του αποτελέσματος με τον προβλεπόμενο συντελεστή 0,70).

Κινητικότητα… 500 χλμ για 15 «διαθέσιμες» νοσηλεύτριες

Πάνω από 500 χιλιόμετρα (από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα) καλούνται να μετακινηθούν 15 «διαθέσιμες» νοσηλεύτριες σύμφωνα με τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τους 1.665 υπαλλήλους των νοσοκομείων που εντάχθηκαν στην κινητικότητα. Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας από το υπουργείο Υγείας να ανακαλέσει την απόφαση.
«Οι νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές: Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πώς μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;», θέτει το ερώτημα η Ομοσπονδία.
Ζητά, δε, να μετακινηθούν οι εν λόγω νοσηλεύτριες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού.
Να σημειωθεί ότι γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Πολυκλινική, Δυτικής Αττικής, Πατησίων, Αμ. Φλέμιγκ, 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ, Σισμανογλείο, Αγ.Σάββας και Αττικόν, αντιδρώντας στις καταργήσεις τμημάτων νοσοκομείων και στην κινητικότητα υγειονομικού προσωπικού πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12.00 στο υπουργείο Υγείας, πραγματοποιούν αύριο

aftodioikisi.gr

Λιτότητα, περικοπές μισθών και απολύσεις στην Πορτογαλία

portugal
Το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, το οποίο προβλέπει περικοπές δαπανών ύψους 2,5 δισεκ. ευρώ για το επόμενο έτος.
Με βάση το κατατεθέν νομοσχέδιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι που αμείβονται με μισθό άνω των 600 ευρώ τον μήνα θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται από 2,5% έως 12%, μεταδίδουν πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.
Επιπλέον, προβλέπεται και το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων τουλάχιστον κατά 2%, όπως και όσων εργάζονται σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα —πλην των νοσοκομείων— κατά τουλάχιστον 3%. Στον προϋπολογισμό προβλέπεται επίσης ένα μέτρο βάσει του οποίου θα αυξηθούν οι ώρες εργασίας στον δημόσιο τομέα από τις 35 στις 40 εβδομαδιαίως, ενώ θα υπάρξουν ακόμη περικοπές στις συντάξεις χηρείας και κατά έως και 10% σε όλες τις συντάξεις του δημοσίου οι οποίες υπερβαίνουν τα 600 ευρώ.
Η συντηρητική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέντρου Πάσους Κουέλιου σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τα έσοδα από τη φορολογία κατά 2,1%, ιδίως μέσω της αύξησης των έμμεσων φόρων.
Η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω του 4% του ΑΕΠ μέσα στο 2014, βάσει των συμφωνιών με τους διεθνείς δανειστές της (ΕΚΤ, ΕΕ, ΔΝΤ) στα πλαίσια της δανειακής της διευκόλυνσης με 78 δισεκ. ευρώ.

υστερογραφα

Βραδιά Αλληλεγγύης... στο Ξυλόκαστρο


ΔΕΙΤΕ: Απίστευτη γκάφα της ΕΠΟ

Ένα τεχνικό λάθος της ΕΠΟ στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Γ Εθνικής φέρνει αντιμέτωπους δυο ομάδες, σε ένα αγώνα που θα θέλουν να χάσουν και οι δυο.
Διαβάστε τον λόγο και την παγκόσμια πρωτοτυπία της ελληνικής ομοσπονδίας

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Ένα ματς, όμως, που θα θέλουν να χάσουν και οι δυο ομάδες λόγω του συστήματος διεξαγωγής του θεσμού, δεν νομίζουμε πως είχε και θα έχει προηγούμενο.
Ιδού η παγκόσμια ...ελληνική πατέντα:
Στο Κύπελλο Γ' Εθνικής παίζουν στις 17 Νοεμβρίου Κοζάνη ΦΣ - Καμπανιακός και Εθνικός Φιλιππιάδας - Λάρισα με τις δύο ομάδες που θα προκριθούν να παίζουν στις 15 Δεκεμβρίου στον τελικό του ομίλου.Ας υποθέσουμε ότι είναι Λάρισα - Κοζάνη, για οικονομία του χώρου...
Σύμφωνα με την αρχική κλήρωση το πρόγραμμα, όταν οι νικήτριες ομάδες από όλους τους ομίλους ενώνονται, είναι το εξής (σε μονό αγώνα στις 29/12)
Φιναλίστ 2ου ομίλου - Νικητής αγώνα 22
Νικητής αγώνα 21 - Νικητής αγώνα 26
Νικητής αγώνα 23 - Νικητής αγώνα 25
Φιναλίστ 1ου ομίλου - Νικητής αγώνα 24
Έλα όμως που "Φιναλίστ 2ου ομίλου" θα είναι ο χαμένος του αγώνα Λάρισα - Κοζάνη και ο "Νικητής αγώνα 22" θα είναι ο νικητής του αγώνα Λάρισα - Κοζάνη!



Δηλαδή τι θα γίνει; Ο χαμένος του τελικού του δεύτερου ομίλου, θα υποδεχτεί στην επόμενη φάση τον νικητή, με τον χαμένο να έχει το πλεονέκτημα έδρας! Άρα, αν η Λάρισα νικήσει, θα πάει να παίξει στη Κοζάνη στην επόμενη φάση, ενώ αν χάσει θα υποδεχτεί και πάλι την Κοζάνη.

Οπότε το πιθανότερο είναι να θέλει να ηττηθεί. Το ίδιο θα συμβεί και με την Κοζάνη. Αν κερδίσει στη Λάρισα, θα υποχρεωθεί να παίξει πάλι εκεί, ενώ αν χάσει, θα υποδεχτεί στον επόμενο γύρο την Λάρισα!

Μάλιστα η πρόκριση έχει μεγάλη σημασία, καθώς όποιος περάσει παίζει με την ΑΕΚ σε διπλό παιχνίδι. Εντάξει, το καταλαβαίνουμε ήταν πολλοί όμιλοι, περίεργο το σύστημα, αλλά ...λίγη προσοχή στο πως βάζουμε τα παιχνίδια δεν θα έβλαπτε. Κάθε άλλο!


Πηγή: Tsekouratoi

Όλα τα είχαμε, οι «πόλοι» μας έλειπαν…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει πιθανότητα να συνεννοηθούν όλοι εκείνοι στους οποίους απευθύνουν το προσκλητήριό τους οι «58», δηλαδή στις δυνάμεις της «σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς, του φιλελεύθερου κέντρου, της πολιτικής οικολογίας, του προοδευτικού ευρωπαϊσμού».

Έχουν ως πρότυπό τους την ιταλική «Ελιά», έναν συνασπισμό οκτώ κομμάτων που υπό τον Ρομάνο Πρόντι σε πρώτη φάση, ένωσαν τις δυνάμεις τους το 1995, ως αντίπαλο δέος στον «Πόλο» που είχε δημιουργήσει ο μόλις πρωτοεμφανισθείς τότε στην ιταλική πολιτική σκηνή Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το κόμμα του «Φόρτσα Ιτάλια» που είχε συμμαχήσει με τη Λέγκα του Βορρά του Μπόσσι, την Εθνική Συμμαχία του Φίνι και το μικρό κεντρώο κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής Αριστεράς.

Οι «διαθέσιμοι» ή οι ναυαγοί της «Μέδουσας»














Γράφει ο Γιώργος Μαργαρίτης*
 
Στις 2 Ιουλίου του 1816 ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, η φρεγάτα «Μέδουσα» ναυάγησε στα ανοιχτά των ακτών της Μαυριτανίας. Το πλοίο βρισκόταν σε επίσημη αποστολή και μετέφερε αξιωματούχους και επιβάτες –παλαιούς και νέους έποικους- προς τη Σενεγάλη, η οποία μόλις είχε επιστραφεί από τους Βρετανούς στη Γαλλία μετά το τέλος των Ναπολεόντειων πολέμων. Ο κυβερνήτης του πολεμικού ήταν ένας αριστοκράτης, ένας κόμης, εξόριστος στα ξένα από τον καιρό της Επανάστασης και του Ναπολέοντα, από το 1789. Ηταν άνθρωπος εμπιστοσύνης του νέου μοναρχικού καθεστώτος, της αριστοκρατικής Παλινόρθωσης, αλλά ολότελα άσχετος με την τέχνη της ναυσιπλοΐας. Με τη νεοαποκατασταθείσα αριστοκρατική του αυταρέσκεια ο καταστροφικός αυτός καπετάνιος απέκοψε το πλοίο από τον υπόλοιπο στόλο και το οδήγησε στις ξέρες της αφρικανικής ακτής.

Ανδρέας Λοβέρδος στο Real Fm: Η επανάκαμψη της κεντροαριστεράς θα γίνει με καθαρές κουβέντες και όχι μέσω αντιπροσώπων.

 
Λοβέρδος: Εκλογική σύγκλιση με την ΔΗΜΑΡΟ πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή μια επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό, ενώ μίλησε και για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς.
«Ψηφίστηκε η ρύθμιση των 48 δόσεων το καλοκαίρι, μπήκαν ελάχιστοι. Τα λεφτά που θα μπουν στο ταμείο από αυτές τις ρυθμίσεις, δεν θα ξεπερνούν το μισό από τα προσδοκώμενα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος και συνέχισε:

Απάντηση Υπουργείου Δημόσιας Τάξης σε αναφορά του Χρίστου Δήμα για την παραβατικό​τητα-εγκλη​ματικότητα στον Δήμο Βέλου-Βόχα​ς.

Σε απάντηση της επιστολής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ζευγολατιού "Κοινωνία" σχετικά με την παραβατικότητα στο τοπικό διαμέρισμα Ζευγολατιού Κορινθίας του Δήμου Βέλου-Βόχας, την οποία προώθησε ο κ. Χρίστος Δήμας με αναφορά του στη Βουλή, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρει πως «υλοποιούνται από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση ειδικά σχέδια ελέγχων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικής συμπεριφοράς των Ρομά από την οικεία Αστυνομική Διεύθυνση.»
Πιο συγκεκριμένα,επισημαίνει πως κατά τους τελευταίους τρεις μήνες έχουν διενεργηθεί συνολικά 4επιχειρήσεις από την Α.Δ. Κορινθίας (σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής). Οι επιχειρήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να ελεγχθούν συνολικά 311 ρομά, εκ των οποίων οι 65 συνελήφθησαν και οι 285 προσήχθησαν για διάφορα αδικήματα.Τέλος, επισημαίνει, πως οι δράσεις της αστυνομίας συνεχίζονται και βελτιώνονται σε συνεργασία και με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (ΟΤΑ κλπ.), ώστε να αποτραπεί η παραβατικότητα των Ρομά αλλά παράλληλα να δημιουργηθεί και ένα αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες της περιοχής που συμβιώνουν με αυτούς.»

Ποιές ομάδες πάνε απευθείας στο Μουντιάλ και ποιές μέσω μπαράζ


Ρωσία, Βοσνία, Ισπανία και Αγγλία προκρίθηκαν στα τελικά του Μουντιάλ 2014, ακολουθώντας Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία και Γερμανία.
Η Δανία ήταν η χειρότερη δεύτερη, έτσι στα μπαράζ θα παίξουν Πορτογαλία, Ελλάδα, Κροατία, Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία και Ισλανδία
Όπως προαναφέρθηκαν θα είναι κατά σειρά οι 4 ισχυροί και οι 4 ανίσχυροι για την κλήρωση της Πέμπτης για τα μπαράζ
Όσον αφορά στο ποιες ομάδες θα είναι οι ισχυρές και ποιες οι αδύναμες της κλήρωσης, αυτό θα οριστικοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (17/10), όταν η FIFA θα ανακοινώσει την κατάταξη των ομάδων για το μήνα Οκτώβριο.
Η βαθμολογία των 8 ομάδων των μπαράζ στην κατάταξη της FIFA για το μήνα Οκτώβριο διαμορφώνεται ως εξής (σε παρένθεση η βαθμολογία τους το μήνα Σεπτέμβριο):