Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ »ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!

Βαρυσήμαντη είναι η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού…
ο οποίος μέσω συνεργατών του διαμηνύει στην κυβέρνηση ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει νέα μέτρα και προσθέτει ότι θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή αν έρθουν μέτρα προς ψήφιση.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα. Ο πρώην Πρωθυπουργός δέχεται μεγάλο αριθμό βουλευτών οι οποίοι ανήσυχοι μεταφέρουν την οργή και το κλίμα από τις εκλογικές τους περιφέρειες και διαπιστώνουν ότι καλλιεργείται από το οικονομικό επιτελείο κλίμα λήψης «κάθετων» μέτρων που θα πλήξουν εκ νέου τους αδύναμους συμπολίτες μας.
Ο κ. Καραμανλής, για πρώτη φορά, διαμηνύει ότι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση σε περίπτωση επιβολής νέων μέτρων και είναι επίσης η πρώτη φορά που εκδηλώνει την πρόθεση να παρέμβει στην Βουλή προκειμένου να διατυπώσει την αντίθεσή του.

paradrasi.gr

Α' Εθνική ετών 54

Σαν σήμερα στις 25 Οκτωβρίου 1959 ξεκίνησε η Α' Εθνική στο ποδόσφαιρο.


Το ελληνικό ποδόσφαιρο γιορτάζει καθώς σαν σήμερα πριν 54 χρόνια ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής.
Το Sport24.gr επιστρέφει στο παρελθόν και σας θυμίζει τι συνέβη στο πρώτο πρωτάθλημα, την πρώτη αγωνιστική, την καλύτερη 11αδα του πρωταθλήματος και τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Διαβάστε το αφιέρωμα:
Η ιστορία
Το πρωτάθλημα της περιόδου 1959–1960 ήταν το πρώτο που διεξήχθη σε μορφή εθνικής κατηγορίας, ύστερα από διαβουλεύσεις πολλών μηνών. Ξεκίνησε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 1959 με τη συμμετοχή 16 ομάδων.
Η δημιουργία ενός πρωταθλήματος υπό τη μορφή ενιαίας μόνιμης εθνικής κατηγορίας και όχι με τον τρόπο που διεξάγονταν μέχρι τότε με την συμμετοχή των ομάδων που είχαν προκριθεί από τις τοπικές διοργανώσεις αποτέλεσε απαίτηση τόσο τις Πολιτείας όσο και της ΟΥΕΦΑ.
Η πρώτη επιθυμούσε την καθιέρωση σταθερού αριθμού αγώνων κάθε Κυριακή πανελλήνιας εμβέλειας ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον για το ΠΡΟ-ΠΟ, ενώ η ΟΥΕΦΑ επιθυμούσε την ανακήρυξη των εθνικών πρωταθλητών με αυστηρά κριτήρια και μέσω διοργανώσεων κοινής μορφής για όλα τα κράτη.
Η ΕΠΟ υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε κατάργηση των διοργανώσεων των κατά τόπους Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων ΕΠΣ ως φάσεις πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τη θέση του τελευταίου έπαιρνε η Α' Εθνική, μία ενιαία κατηγορία με συλλόγους από όλη την ελληνική επικράτεια και σταθερής συμμετοχής, με εξαίρεση όσους θα υποβιβάζονταν στο τέλος της περιόδου.
Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ένα αριθμό ομάδων κατά πολύ μεγαλύτερο των 10 του τελευταίου Πανελληνίου Πρωταθλήματος 1958-59 και συγκεκριμένα 18 οι οποίες, καθώς το πρόγραμμα της διευρυμένης κατηγορίας θα κάλυπτε σχεδόν όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες της αγωνιστικής χρονιάς, δεν θα συμμετείχαν πλέον στις τοπικές διοργανώσεις της ΕΠΣ τους.
Εκείνες θα αποτελούσαν το πρόκριμα για την άνοδο στην εθνική Κατηγορία της επόμενης περιόδου και όχι για τη συμμετοχή στην τελική φάση πρωταθλήματος της τρέχουσας, οπότε η σημασία τους υποβιβαζόταν σε σημαντικό βαθμό.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 1959 στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, δηλαδή με συμμετοχή όλων των μελών της Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων και παρουσία της ΓΓΑ και εκπροσώπων της κυβέρνησης Καραμανλή έγινε πραγματικότητα η Α' εθνική Κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η 1η αγωνιστική ορίστηκε για έπειτα από 15 ημέρες.

Ο Ανδρέας Παπαεμμανουήλ του Παναθηναϊκού
Οι συμμετοχές
Κατά τη ΓΣ της ΕΠΟ στις 29 Αυγούστου 1959, αποφασίστηκε ότι τη νεοσυσταθείσα Α' εθνική Κατηγορία θα συγκροτούσαν 18 ομάδες, με τον καθορισμό τους να γίνεται σύμφωνα με τις θέσεις στις τοπικές διοργανώσεις των ΕΠΣ την περίοδο 1958-59.
Η ΕΠΟ, κατά την καθοριστική της Γενική Συνέλευση το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, αποφάσισε την μείωση των ομάδων σε 16 ώστε να μην επεκταθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα μέσα στο καλοκαίρι.
Μετά τη λήξη της πρώτης διοργάνωσης το καλοκαίρι του 1960, οι ομάδες δεν αυξήθηκαν παρά την αρχική πρόθεση της ΕΠΟ, με τον αριθμό των 16 να κρίνεται ως ο ιδανικός προς διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος στην Ελλάδα και έγινε 18 τελικά μόνο το 1967. Οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής ήταν οι εξής:
Oι 4 πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αθηνών: Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΑΕΚ και Απόλλων Αθ.
Oι 4 πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιώς: Ολυμπιακός, Εθνικός, ΑΕ Νικαίας και Προοδευτική.
Oι 4 πρώτες στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης): Άρης, ΠΑΟΚ, Απόλλων Θ. και Ηρακλής.
Oι 3 πρώτες στον όμιλο Βορρά του Περιφερειακού Πρωταθλήματος: Δόξα Δράμας, Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης.
Oι πρώτες στους 2 υπο-ομίλους Νότου του Περιφερειακού Πρωταθλήματος: Παγκορινθιακός και Παναιγιάλειος
Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός
Το 1ο πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε έτσι πρωταθλητής Ελλάδας για 4η φορά στην ιστορία του. Ισοβάθμισε στους 79 βαθμούς με την ΑΕΚ και επικράτησε 2-1 στο μεταξύ τους μπαράζ, μία αναμέτρηση όπου δεν χρειαζόταν παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα στο ουδέτερο στάδιο Καραϊσκάκης.
Σε μία τέτοια περίπτωση μετά και την ημίωρη παράταση, η προκήρυξη της διοργάνωσης έθετε ως κριτήριο την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Μέσω μπαράζ και με το ίδιο σκορ κρίθηκε επίσης η τρίτη θέση για τον υποβιβασμό, με το νικητή Παναιγιάλειο να υπερτερεί πάλι του Παγκορινθιακού στην περίπτωση ισοπαλίας. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν 3β η νίκη, 2β η ισοπαλία, 1β η ήττα.

Ο χρόνος υπήρξε αμείλικτος για ορισμένες ομάδες που συμμετείχαν στο πρώτο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής. Ο ιστορικός Εθνικός, κυπελλούχος Ελλάδας το 1933, συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά, όπως και η ΑΕ Νίκαια ενώ η Προοδευτική συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.
Ο Απόλλων Θεσσαλονίκης, η Δόξα Δράμας και ο Ηρακλής αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ενώ ο Παγκορινθιακός, λίγα χρόνια αργότερα μετά την συμμετοχή του στην Α' Εθνική συγχωνεύτηκε με τον Άρη Κορίνθου και δημιούργησαν τον ΠΑΣ Κόρινθος, που έφθασε στην 1η Εθνική κατηγορία την δεκαετία του 90' και τώρα συμμετέχει στην Γ' Εθνική.
Ο Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης είναι ο πρόγονος του Πιερικού. Το 1961 συγχωνεύτηκε με τον Όλυμπο Κατερίνης και δημιούργησαν τον Πιερικό που παίζει στην Β' Εθνική.
Η 1η αγωνιστική και τα στατιστικά
Από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας ξεχώρισε, δίχως άλλο, η εντός έδρας νίκη του Παγκορινθιακού με 1-0 επί του κατόχου του τίτλου, Ολυμπιακού!
"Παρθενική" αναμέτρηση υπήρξε το Προοδευτική - Απόλλων Θ. 1-0 με έναρξη στις 10 το πρωί! Το πρώτο τέρμα πέτυχε χρονολογικά ο Νίκος Μυτώσης με σουτ εις βάρος του τερματοφύλακα Παράσχου Αυγητίδη στο 67' της αναμέτρησης. Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο διαιτητής Στράτος Κουλαξής (συνδ. Αθηνών) με επόπτες τους Δεμέστιχα και Ελευθεριάδη.

Τις 240 συναντήσεις της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος παρακολούθησαν συνολικά 1,3 εκατομμύρια θεατές και οι εισπράξεις ανήλθαν στα 24,2 εκατομμύρια δραχμές. Μέσος όρος θεατών τα 5.400 ανά παιχνίδι και 43.500 ανά αγωνιστική, με μία μέση τιμή εισόδου τις 19 περίπου δραχμές.
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Κώστας Νεστορίδης της ΑΕΚ με 33 γκολ, 2ος ο Γιώργος Καμάρας του Απόλλων Αθ. με 19 και τρίτος ο Παύλος Γρηγοριάδης της Δόξα Δράμας με 15 γκολ. Σημειώθηκαν 627 γκολ στους 244 αγώνες με μ.ο 2,6 γκολ ανά παιχνίδι.

Ο Κώστας Νεστορίδης με την φανέλα της ΑΕΚ



Οι κορυφαίοι
Σύμφωνα με τον αθλητικογράφο και ποδοσφαιρικό στατιστικολόγο Γιώργο Παγιωτέλη, ο οποίος άθροιζε ανά αγωνιστική την ατομική βαθμολογία των παικτών όπως δημοσιευόταν στην εβδομαδιαία αθλητική εφημερίδα "Ομάδα" η κορυφαία 11αδα του πρωταθλήματος αποτελούνταν από τους:
τερματοφύλακας: Κώστας Μάλλης - ΑΕ Νικαίας
δεξιός αμυντικός: Δημήτρης Αναστασιάδης - ΑΕΚ
αριστερός αμυντικός: Σωτήρης Αγγελόπουλος - ΠΑΟ
κεντρικός αμυντικός: Μίμης Στεφανάκος - ΟΣΦΠ
δεξιός ενδιάμεσος: Τάκης Λουκανίδης - Δόξα Δράμας
αριστερός ενδιάμεσος: Φάνης Τασίνος - Παγκορινθιακός
δεξιός ακραίος επιθετικός (έξω δεξιά): Μίμης Δομάζος - ΠΑΟ
δεξιός μεσοεπιθετ. (μέσα δεξιά): Μουφήτ Καλιοτζής - Άρης ή Ανδρέας Παπαεμμανουήλ - ΠΑΟ (εν ενεργεία διεθνής)
κεντρικός επιθετικός: Κώστας Τουμπέλης - Ηρακλής
αριστερός μεσοεπιθετικός (μέσα αριστερά): Παύλος Γρηγοριάδης - Δόξα Δράμας
αριστερός ακραίος επιθετικός (έξω αριστερά): Ι. Πασχαλίδης - Άρης

Sport24.gr

Μεγάλος σεισμός 7,5 ρίχτερ στο νησί Χόνσου της Ιαπωνίας – “Κίτρινος συναγερμός” για τσουνάμι 1-3 μέτρων

honshu
Σεισμός 7,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ιαπωνία, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Ο σεισμός έχει επίκεντρο το νησί Χόνσου, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Φουκουσίμα, στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας.
Ακόμη δεν είναι γνωστό αν υπάρχουν υλικές ζημιές ή τραυματίες, ενώ οι επιστήμονες εξέδωσαν προειδοποίηση για τσουνάμι 1-3 μέτρων.
Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς έγινε αισθητός ακόμη και στο Τόκιο, το οποίο βρίσκεται 480 χιλιόμετρα μακριά!

Φούχτελ: Θαυμάζω τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα


fuchtel«Θαυμάζω εκείνους τους επιχειρηματίες στην Ελλάδα που παρά τις φοβερά αντίξοες συνθήκες, επιμένουν στη διατήρηση των επιχειρήσεων τους. Οι Γερμανοί επιχειρηματίες δεν θα είχαν ανάλογες αντοχές» δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας και ειδικός απεσταλμένος της Μέρκελ στην Ελλάδα, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, στο Βήμα της Κυριακής.
Δύο χρόνια μετά την έναρξη της ελληνογερμανικής συνεργασίας στον τομέα της Αυτοδιοίκησης και λίγο μετά τη συνέλευση στη Νυρεμβέργη, όπου συμμετείχε το 20% των Ελλήνων δημάρχων, ανακοινώνει ότι ξεκινά η υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν σχεδιαστεί.
Ο κ. Φούχτελ σημειώνει ότι κατά την εκτίμησή του τα πιο σημαντικά πράγματα από τη Συνέλευση ήταν η παρουσίαση των προγραμμάτων για τη διαχείριση των απορριμάτων και των λημμάτων όπως στη Νάξο, αλλά και το μήνυμα της κ. Μέρκελ ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο.

Στη Θεσσαλονίκη για τις εορταστικές εκδηλώσεις ο Κάρολος Παπούλιας

papoulias
Έφτασε στις 7.30μ.μ. στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τον τριπλό εορτασμό της εθνικής επετείου του «ΟΧΙ», της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του Πολιούχου της Αγίου Δημητρίου.
Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών. Αύριο στις 11 το πρωί ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στην πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στη 1.30 το μεσημέρι θα παρατεθεί γεύμα στη Λέσχη Αξιωματικών στη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει προσφώνηση από τον διοικητή του Γ΄Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Νικόλαο Δεβετζή και αντιφώνηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την κυβέρνηση στο γεύμα θα εκπροσωπήσει ο κ,. Βενιζέλος. Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, ο κ. Παπούλιας θα εγκαινιάσει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης Εκθεση κειμηλίων του ΥΜΑ-Θ με τίτλο «Το ΄40 έτσι πολεμήσαμε».
Τη Δευτέρα στις 11 το πρωί και ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οποία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Η μαθητική παρέλαση θα γίνει στις 11 το πρωί της Κυριακής στην οδό Τσιμισκή. Αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση.

ysterografa.gr

"Με δόξα τιμή" αλλά και έξοδα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Μεταφέρουν άρματα και από Ξάνθη!

`Με δόξα τιμή` αλλά και έξοδα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Μεταφέρουν άρματα και από Ξάνθη!

"Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται με τη δόξα και την τιμή που αναλογεί στις σπουδαίες αυτές στιγμές που γιορτάζουμε στον τόπο μας, χωρίς μιζέρια, αλλά με υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας δυναμώνοντας το φρόνημα του ελληνικού λαού αλλά και των ενόπλων δυνάμεων", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Βρέθηκαν οι βιολογικοί της γονείς της μικρής Μαρίας

Τι θα απογίνει η μικρή Μαρία τώρα που βρέθηκαν οι βιολογικοί της γονείς
Η Σάσα και ο Ατανάς Ρούσεφ, ένα ζευγάρι Βούλγαρων Ρομά, είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που εντοπίστηκε σ' ένα καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του DNA που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

«Τα τεστ DNA έδειξαν ότι η Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι ο βιολογικός πατέρας του παιδιού που ονομάζεται Μαρία» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σβετλοζάρ Λάζαροφ, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών.

Η Μαρία, ηλικίας 4 με 6 ετών, παραμένει στο Χαμόγελο του Παιδιού αλλά όχι για πολύ και αναμένεται τώρα να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Με αφορμή τη νέα εξέλιξη αναμένεται η Ελληνική Αστυνομία πολύ σύντομα να στείλει αίτημα προς τις βουλγαρικές αρχές, προκειμένου να εκδοθεί η μητέρα της μικρής Μαρίας στην Ελλάδα, προκειμένου να απολογηθεί για το πώς έδωσε το παιδί της στο ζευγάρι των τσιγγάνων.

Το ερώτημα πλέον που δημιουργείται είναι οι συνθήκες υπό τις οποίες η βουλγάρα τσιγγάνα έδωσε το παιδί της στο ζευγάρι των τσιγγάνων και εάν έλαβε χρήματα για αυτό το λόγο.

Αμέσως μετά από αυτή την εξέλιξη, το Newsit επικοινώνησε με τη δικηγόρο του ζευγαριού Ρομά, κα Μαριέτα Παλάβρα η οποία δήλωσε πως θα κάνει αίτηση για την αποφυλάκισή του, καθώς το αποτέλεσμα DNA δικαιώνει τους πελάτες της, καθώς πλέον απορρίπτεται με τον πλέον σαφή τρόπο η δίωξη για αρπαγή ανηλίκου.

Σημειώνεται πως η τσιγγάνα γυναίκα από τα Φάρσαλα μετά από αρκετές αντιφάσεις, είχε παραδεχθεί πως η μικρή Μαρία έφτασε στα χέρια της από μία τσιγγάνα από τη Βουλγαρία που δεν είχε χρήματα για να μεγαλώσει το μικρό κορίτσι.

Newsit.gr

Δοκιμασία για πρωτοπόρους στη Β' Κορινθίας


Με αρκετούς ενδιαφέροντες αγώνες συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο στην 5η αγωνιστική ημέρα το πρωτάθλημα της Β1 Κατηγορίας Κορινθίας.
Στο μοναδικό αγώνα που γίνεται το Σάββατο η Δαφνη Εξαμιλίων αντιμετωπίζει σετο ντέρμπι τον Αίαντα Αγινορίου.
Την Κυριακή οι δυο πρωτοπόροι Περαχώρα και ΑΣ Λουτράκι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας Αστέρα Κορίνθου και Άγιο Γεώργιο αντίστοιχα. Στο Σολομό ο ΑΟ Μαψού υποδέχεται το Σοφικό '05, ενώ ο Αγιάννης αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Κορίνθου. Ο Άρης Κορίνθου υποδέχεται με τον Αίαντα Κορίνθου, ενώ ο Ποσειδών Κυραβρύσης αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ρομά.

5η αγωνιστική
26-10-13
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
27-10-13
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ. - ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ


Β2 Κατηγορία
Η 5η αγωνιστική στη Β2 Κορινθίας που διεξάγεται την Κυριακή βρίσκει τις προπορευόμενες ομάδες, Ταρσινά '97 και Απέσσα Χαλκείου να δοκιμάζονται στην Ορεινή Κορινθία απο Παμφενεατικό και Ασπρόκαμπό, αντίστοιχα.
Εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών με τον ΠΑΟ Κουταλά, ενω ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση της Δάδνης Πουλίτσας με την Λαύκα. Στο Κιάτο ο Κεραυνός Μεγάλου Βάλτου αντιμετωπίζει τον ΑΟ Λεχαίου, ενώ στο Πετρί η Θύελλα Πετρίου μάχεται με τον Άρη Βοχαϊκού. Τέλος ρεπό έχει η ομάδα του ΑΟ Λυκοποριάς.

5η αγωνιστική
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ. - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ '97
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΦΩΚΑΣ
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΡΕΠΟ Ο ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Δοκιμασία Πανευρωστινιακού στο Αγγελόκαστρο

Αρχή με 2 αγώνες αυριο στις 4 το απόγευμα και στην Α2 κατηγορία Κορινθίας , όπου γιά την 5η αγωνιστική, ο Αετός Αγγελοκάστρου υποδέχεται τον Πανευρωστινιακό, ενώ στην κοινή τους έδρα στην Αρχαία Κόρινθο ο (γηπεδούχος) και πρωτοπόρος Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει τον (φιλοξενούμενο) Άρη Αρχ. Κορίνθου.
Η 5η αγωνιστική στην Α2 Κατηγορία συνεχίζεται στις 3 το απόγευμα την Κυριακή όπου ο έταιρος πρωτοπόρος Τενεάτης Αθικίων αγωνίζεται με τους Νέους Στιμάγκας, ενώ στο Βραχάτι ο ΑΟ Ζευγολατιού σε αγώνα ντέρμπι μάχεται με τον ΑΟ Σολομού. Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός αναμετράται με την Κόρινθο '06, ενώ στον Άγιο Βασίλειο δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός Άσσου με την τοπική Πρόοδο. Στο Κιάτο η Θύελλα Κάτω Διμηνιού αντιμετωπίζει τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στον Άσσο η Προοδευτική Περιγαλίου μάχεται με τον Εθνικό Ξυλοκερίζης.

Η 5η αγωνιστική
26-10-13 16:00

ΑΕΤΟΣ ΑΓΓ/ΣΤΡΟΥ-ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ.ΚΟΡΙΝΘΟΥ
27-10-13 15:00
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ.ΒΑΣ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
ΘΥΕΛΛΑ Κ.ΔΙΜΗΝ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ

Ντέρμπι κορυφής στην Α1 Κορινθίας με Λουτρακώτικη "τιτανομαχία". Α.Ο.Λ. κόντρα Ολυμπιακού

 
Με τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο στις 4 το απόγευμα το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας. Της αγωνιστικής δεσπόζει  το παραδοσιακό μεγάλο ντέρμπι κορυφής στο Θώδειο Στάδιο ανάμεσα στους δύο "γίγαντες" του Λουτρακιώτικου και γενικά του Κορινθιακού ποδοσφαίρου, στον ΑΟ Λουτράκι και στον Ολυμπιακού Λουτρακίου  , το οποίο αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του αθλητικού κόσμου της Κορινθίας. Και οι δύο ομάδες του Λουτρακίου , μαζί με τον Παννεμεατικό κατέχουν στις 4 αγωνιστικές του πρωταθλήματος το απόλυτο της βαθμολογίας καθώς στο ενεργητικό τους έχουν απο ισάριθμες νίκες. Ο έταιρος πρωτοπόρος Παννεμεατικός κερδίζει τρίποντο "στα χαρτιά" καθώς η αυριανή αντίπαλος του ομάδα,ο Σαρωνικός Γαλατακίου, έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος. Δοκιμασία αύριο γιά τις ομάδες των Αγών Θεοδώρων και της Θύελλας Πετρίου όπου μάχονται έκτός έδρας με Ελλάδα Βέλου και Κύψελο Κορίνθου αντίστοιχα.

 Με στόχο το τρίποντο ο Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει τον Πανσολυγειακό στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", ενώ στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής υποδέχεται το Σπαθοβούνι. Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος μάχεται σε ενδιαφέροντα αγώνα με τον Πέλοπα Κιάτου,ενώ στο Κιάτο η Αναγέννηση αντιμετωπίζει τον Πανκαμαριακό.

Η 5η αγωνιστική

ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ  3 - 0 α. α.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

ΕΠΣ Κορινθίας: Στις 15:00 και όχι στις 16:00 oι αγώνες της Κυριακής λόγω αλλαγής της ώρας

Στις 15:00 και όχι στις 16:00 θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις που έχουν οριστεί για το απόγευμα της Κυριακής (27/10) από την ΕΠΣ Κορινθίας, λόγω της αλλαγής της ώρας.

"Σας γνωρίζομε ότι, οι αγώνες ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ μεταξύ των Σωματείων σας, που έχουν ορισθεί να τελεσθούν την 27/10/13 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 16.00 θα τελεσθούν την ίδια ημέρα στα ίδια γήπεδα και ώρα 15.00 λόγω αλλαγής της ώρας σε χειμερινή.
Παρακαλούμε να κρατηθεί καλή σημείωση των παραπάνω προς αποφυγή συγχύσεως απ΄ αυτή την αιτία", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, που εξέδωσε η διοίκηση της ΕΠΣΚ.

H επιστολή συμπαράστασης του Βύρωνα Πολύδωρα προς τους Νεμέατες αγρότες και η ευχαριστήρια της ΕΑΣ Νεμέας

H επιστολή συμπαράστασης του Βύρωνα Πολύδωρα προς τους Νεμέατες αγρότες και η ευχαριστήρια της ΕΑΣ Νεμέας
Με αφορμή την καίρια τοποθέτηση του κ. Βύρωνα Πολύδωρα στη Βουλή σχετικά με τις εκριζώσεις των αμπελώνων και τα προβλήματα των αγροτών - αμπελουργών, το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νεμέας του απέστειλε χθες 24-10-2013 μια επιστολή στήριξης.
Ο κ. Πολύδωρας ανταποκρίθηκε άμεσα με μια επιστολή συμπαράστασης προς τους Νεμεάτες αμπελουργούς, εκφράζοντας παράλληλα και τον θαυμασμό του για όσα ο κάμπος της Νεμέας συμβολίζει.

Αναλυτικά οι δύο επιστολές

ΝΕΜΕΑ, 24/10/2013   
ΠΡΟΣ: Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας
Κ. Βύρων Πολύδωρα
ΘΕΜΑ: Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εκριζώσεις αμπελώνων

Κ.Πολύδωρα,
Τα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των παραγωγών της Νεμέας αλλά και όλης της Κορινθίας έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις και η χθεσινή σας ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εκριζώσεις των αμπελώνων που δεν έχουν άδεια, την οποία επιβάλει η Ε.Ε. στο όνομα της δήθεν προστασίας της ποιότητας του οίνου, ήταν μια ανάσα μέσα στην δυσάρεστη επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Η παρέμβασή σας δείχνει έναν άνθρωπο με κοινωνική συνείδηση και με κατανόηση του κόπου που η αγροτική παραγωγή απαιτεί καθώς είστε μία αξιοθαύμαστη εξαίρεση μέσα στο κοινοβουλευτικό χώρο αφού φτάσατε στον πυρήνα του προβλήματος που ο αγρότης – αμπελουργός αντιμετωπίζει εδώ και μήνες με την παραλαβή από το ΥΠΑΑΤ των σχετικών επιστολών για άμεσο έλεγχο των, κατά το Υπουργείο, παράνομα φυτεμένων αμπελιών. Τέλος το γεγονός ότι θίξατε το θέμα της λαθραίας εισαγωγής οίνου, το οποίο κανένας δεν τολμά να αγγίξει και να παραδεχτεί, δείχνει πόσο μακριά είστε από κάθε είδους διαπλοκή.
Η Νεμέα ως οινοπαραγωγική περιοχή με ζώνη ΟΠΑΠ θα σβήσει σε περίπτωση που το απολυταρχικό αυτό μέτρο εφαρμοστεί. Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Νεμέας χαιρετίζει την τοποθέτησή σας αυτή και δηλώνει πρόθυμο να προσφέρει την στήριξή του με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί.

ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΝΕΜΕΑΣ
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

apopsi24.gr
 

Πάνω και από τον Μιτεράν ο Σαρκοζί σε δημοσκόπηση!

Nicolas-Sarkozy-Francois-Mitterand
Twitter@EmOikonomidis
Η σχέση κάθε λαού με τον κατά περίσταση ηγέτη του είναι πάντοτε… περίεργη, ιδιαίτερη, συνήθως μοναδική. Κανείς δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος, πόσο μάλλον να προδικάσει, τι θα ξυπνήσει ο ηγέτης στον λαό στον οποίο απευθύνεται.
Εκείνο ωστόσο που είναι περίπου βέβαιο καθε φορά, είναι ότι το πώς “εντυπώνεται” ο ηγέτης στον λαό του, εξελίσσεται σε μόνιμο συμπλήρωμα της σχέσης τους, από το σημείο εκείνο και μετά.
Γι’ αυτό και το πιο ευκρινές αποτύπωμα της σχέσης έχει όρους και παραμέτρους ψυχολογικούς. Συναισθηματικούς. Ο λαός αγαπάει, εντυπωσιάζεται, απογοητεύεται, οργίζεται. Αλλά δεν ξεχνάει. Και πολλές φορές περιμένει.
Στην περίπτωση της πιο επαναστατικής κοινωνίας της ηπείρου μας, της γαλλικής, το ιστορικό λάθος της επιλογής του Φρανσουά Ολάντ για την Προεδρία της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2012 βαίνει προς διόρθωση σχεδόν από την… επομένη. Οι Γάλλοι άλλωστε δεν προτίμησαν τον Ολάντ. Απλώς θέλησαν να τιμωρήσουν τον Νικολά Σαρκοζί. Και το έκαναν.

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΟΥ ΛΙΤΣΑΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Mε δήλωσή της η πολιτευτής Κορινθίας κ. Λίτσα Κοντογιάννη ανακοινώνει την αποχώρησή  της από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
Στην επιστολή - δήλωσή της η κ. Κοντογιάννη αναφέρει τα εξής: 
 
Κορίνθιες και Κορίνθιοι,

            πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ξεκινήσαμε όλοι μαζί για κάτι πολύ όμορφο και δυνατό, που γέμισε τις καρδιές, τόσο τις δικές σας όσο και τις δικές μας με ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο για τόπο και τις οικογένειές μας.

            Ένα κίνημα που δημιουργήθηκε από όλον τον ελληνικό λαό, για τον ελληνικό λαό, και θα εφάρμοζε κάτι πρωτοποριακό, την αμεσοδημοκρατία.

            Τώρα, ενάμισο χρόνο μετά, μετά από ένα μεγάλο διάστημα σιωπής κι ένα πολυπόθητο, αλλά καθυστερημένο και στηριγμένο σε παλαιοκομματικές μεθόδους και νοοτροπίες και με πολλά προβλήματα συνέδριο, ερχόμαστε στη σημερινή μέρα για την Κορινθία.

            Με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω πως οι ΑΝΕΛΛ νομού Κορινθίας, ειδικά τον τελευταίο καιρό αδυνατούν να καλύψουν επί της ουσίας τις ανάγκες του τόπου και του λαού.

            Είναι ένα κίνημα που συνεχώς φυλλοροεί, ακολουθεί παλαιοκομματικές πρακτικές, έχει στους κόλπους της πολιτικούς καιροσκόπους που εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και η αμεσοδημοκρατία μένει μόνο στις δηλώσεις, και που προσφάτως φιλοξενεί στη Συντονιστική Επιτροπή ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, καθ’ ομολογία δική τους.

            Πολιτική δυστυχώς δεν γεννάται στο γραφείο ούτε κατά τη διάρκεια γευμάτων ούτε φιμώνοντας και καπηλεύοντας το έργο κάποιων, και προάγοντας κάποιους άλλους έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το αστικό life style τους.

            Πολιτική γεννάται στο πεζοδρόμιο, δίπλα στον καθημερινά δοκιμαζόμενο οικογενειάρχη που δυστυχώς δεν έχει σταματήσει να πηδάει από τα μπαλκόνια.

            Ως εκ τούτου για να μπορώ να συνεχίσω να κοιτάζω τους ψηφοφόρους μου στα μάτια, αποχωρώ από τους ΑΝΕΛΛ Κορινθίας και ζητώ τη διαγραφή μου, ενώ παράλληλα αποσύρω και την εκλογική μου δύναμη.

            Ο αγώνας συνεχίζεται …

ΛΙΤΣΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Ανατροπές στις συντάξεις υπό τις πιέσεις της τρόικας

sintaxeis1
Στο «κόκκινο» βρίσκονται περίπου 350.000 ασφαλισμένοι που έχουν ήδη από τα τέλη του 2012 θεμελιώσει το δικαίωμα να λάβουν πλήρη ή μειωμένη σύνταξη όταν κλείσουν το προβλεπόμενο από τον νόμο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», πρόκειται για μητέρες ανήλικων τέκνων, εργαζομένους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ασφαλισμένους που έχουν συμπληρώσει 35ετία, οι οποίοι φέρονται να κινδυνεύουν να παραμείνουν στην εργασία τους έως και 12 χρόνια παραπάνω προκειμένου να πάρουν πλήρη σύνταξη.
Κύκλοι της διοίκησης του ΙΚΑ ξεκαθαρίζουν ότι το θέμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων δεν έχει τεθεί από το Ταμείο στην κυβέρνηση, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τέτοια σενάρια εξετάζονται υπό την πίεση της τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την πίεση της τρόικας για καθολική αύξηση του γενικού ορίου συντάξιμης ηλικίας στα 67 έτη φέρεται να εξετάζεται η κατάργηση της μεταβατικής περιόδου που δόθηκε στους λεγόμενους παλαιούς ασφαλισμένους και που επέτρεπε σε μητέρες ανήλικων τέκνων, σε εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και σε όσους έχουν συμπληρώσει 35ετία να βγαίνουν στη σύνταξη ακόμη και στην ηλικία των 55 ετών.
Αν αποφασιστεί η παρέμβαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα ασφαλισμένοι που ήδη έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα να βγουν τελικά στη σύνταξη έπειτα από 7 έως και 12 χρόνια.

ysterografa.gr

Συνεχίζετα​ι η κόντρα του Καμμένου με τα "Νέα"

kammenos1
Νέο επεισόδιο στη διαμάχη της εφημερίδας «Τα Νέα» με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα με τα ενοίκια που πληρώνουν οι ΑΝ.ΕΛ για τα γραφεία τους στον ίδιο τον πατέρα του Πάνου Καμμένου.
Η εφημερίδα υποστηρίζει, μάλιστα, πως την ίδια ώρα υπάρχουν ξενοίκιαστα γραφεία στην γύρω περιοχή τα οποία διατίθενται με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, έως το ένα τρίτο της τιμής.
«Είναι μείζον ηθικό ζήτημα: πώς μπορεί κανείς να δαπανά σε ενοίκια κρατικό χρήμα το οποίο καταλήγει στην ίδια την οικογένειά του, ενώ θα μπορούσε να εξοικονομεί σημαντικά ποσά αν ενοικίαζε άλλο χώρο σε απόσταση μόλις μερικά οικοδομικά τετράγωνα από τα σημερινά γραφεία», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καμμένος έχει υποβάλει πέντε αγωγές εναντίον της εφημερίδας, διεκδικώντας συνολικά το ποσό των 22.300.000 ευρώ.

ysterografa.gr

Τροπολογία 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας



Τροπολογία για την παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης και πάσης φύσεως επιδομάτων αναπηρίας στους εγκλωβισμένους στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, κατέθεσαν 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές αναφέρουν ότι «είναι επιτακτική ανάγκη, για ανθρωπιστικούς πλέον λόγους, να τροποποιηθεί το άρθρο 66 του νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α΄/18.4.2013) με το οποίο ρυθμίζεται η παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης. Η εν λόγω διάταξη είναι ανεπαρκής και ημιτελής, αφενός μεν γιατί δεν συμπεριλαμβάνει όσους λαμβάνουν πάσης φύσεως επιδόματα αναπηρίας, αφετέρου δε γιατί η ισχύς της διάταξης καθορίζεται έως 31.10.2013.
Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι «καθόσον στις λίστες αναμονής στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας υπάρχουν πανελλαδικά δεκάδες χιλιάδες αιτούντες την εξέτασή τους είναι απολύτως βέβαιο ότι την 31η Οκτωβρίου του 2013 δεν θα έχει ομαλοποιηθεί το σύστημα, και για το λόγο αυτό προτείνουν να μην τεθεί συγκεκριμένη χρονική ισχύς της διάταξης αλλά να υπάρξει παράταση έως τον χρόνο έκδοσης της Γνωμάτευσης Αναπηρίαςμε το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι δικαιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος».
Παράλληλα, τονίζουν ότι επειδή στους αιτούντες την εξέτασή τους στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. δεν έχει ανασταλεί μόνο η σύνταξη αναπηρίας αλλά και πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα, όπως το προνοιακό ή το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας, θα πρέπει να προβλεφθεί άμεσα και η παράταση χορήγησης πάσης φύσεως αναπηρικών επιδομάτων έως την έκδοση σχετικής γνωμάτευσης αναπηρίας για τον σκοπό αυτό.
Η προτεινόμενη τροπολογία, προσθέτουν, αποτελεί το ελάχιστο που υποχρεούται να πράξει η Πολιτεία για να προστατέψει τους πιο αδύναμους πολίτες της.
Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Κουρουμπλής Παναγιώτης, Στρατούλης Δημήτρης, Ξανθός Ανδρέας, Κυριακάκης Βασίλης, Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αμανατίδης Γιάννης, Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, Βαμβακά Τζένη, Βαρεμένος Γιώργος, Γαϊτάνη Ιωάννα, Γάκης Δημήτρης, Γερμανίδης Αθανάσιος, Γεροβασίλη Όλγα, Δερμιτζάκης Κωστής, Διακάκη Μαρία, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θοδωρής, Δριτσέλη Παναγιώτα, Ζαχαριάς Κώστας, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ζερδελής Γιάννης, Ιγγλέζη Αικατερίνη, Καλογερή Αγνή, Καραγιαννίδης Χρήστος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Κατριβάνου Βασιλική, Καφαντάρη Χαρά, Κοδέλας Δημήτρης, Κοντονής Σταύρος, Κριτσωτάκης Μιχάλης, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μητρόπουλος Αλέξης, Μιχαλάκης Νίκος, Μιχελογιαννάκης Γιάννης, Μπάρκας Κωνσταντίνος, Μπόλαρη Μαρία, Ουζουνίδου Ευγενία, Πάντζας Γιώργος, Πετράκος Αθανάσιος, Σαμοΐλης Στέφανος, Σταθάκης Γιώργος, Σταθάς Γιάννης, Συρμαλένιος Νίκος, Τριανταφύλλου Μαρία, Τσουκαλάς Δημήτρης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Χατζηλάμπρου Βασίλης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας τροπολογίας

Το Γραφείο Τύπου
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

ΥΠΕΣ: 40.193,87 ευρώ στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από οφειλές του Δημοσίου

Υπέγραψε την απόφαση ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, σύμφωνα με την οποία κατανέμει, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, το ποσό των 17.822.916 ευρώ στους 325 δήμους της χώρας στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς.Το ποσό των 40.193,87  ευρώ κατανέμεται στο  Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης από οφειλές του Δημοσίου
ΚΟΡΙΝΘΙΑ

 
Δείτε την απόφαση και τη λίστα με τους δικαιούχους δήμους

Σύγκρουση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στις εκλογές ΟΤΑ

Στην προγραμματική συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ υπάρχει μια γενική και αόριστη αναφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς χρονοδιάγραμμα και χωρίς περιγραφή των υπό συζήτηση αλλαγών. H σχετική παράγραφος αναφέρει τα εξής: «Το εκλογικό σύστημα είναι πάντα μια εξαιρετικά κρίσιμη θεσμική παράμετρος που δεν πρέπει να τροφοδοτεί τεχνητές πολώσεις, αλλά να εναρμονίζεται με την ανάγκη για πολιτική σταθερότητα μέσα από την υπεύθυνη προγραμματική συνεργασία«.
Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί διακαώς να σπάσει το μπόνους των εδρών που δίνεται στο πρώτο κόμμα και να μοιράζεται στα κόμματα που έχουν από πριν ξεκαθαρίσει ότι θα μετάσχουν σε κυβέρνηση συνεργασίας. Η ΝΔ δεν θέλει αλλαγή του εκλογικού νόμου, για προφανείς λόγους και ως εκ τούτου η συζήτηση μετατέθηκε γι αργότερα. Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ έχει συνδέσει τη συγκατάθεσή του στην αλλαγή εκλογικού συστήματος για τις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης με με την αποδοχή της πρότασής του από τη ΝΔ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Συγγρού έχει αποφασίσει να προχωρήσει στις αλλαγές του εκλογικού συστήματος για τις εκλογές ΟΤΑ ακόμη και αν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει στο βέτο.

aftodioikisi.gr

Σόφια : H 2η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου GuardEn



Περιφερεια πελοποννησου
δελτιο τυπου

       Στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας η 2η συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής του έργου GuardEn, επικεφαλής εταίρος του οποίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το έργο GuardEn υλοποιείται στο πλαίσιο προγράμματος διακρατικής συνεργασίας «Νότια Ανατολική Ευρώπη» που αφορά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού με στόχο την υποστήριξη του ορθολογικού σχεδιασμού και την αποτελεσματική εφαρμογή των τοπικών στρατηγικών για την πρόληψη και αποκατάσταση των περιβαλλοντικών κινδύνων, για περιοχές που απειλούνται από ρύπανση του εδάφους ή του νερού. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο κ.Αθανάσιος Μπουζαλάς, Προϊστάμενος του τμήματος Υδοοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας εργασίας και εκπρόσωπος στην Επιστημονική Επιτροπή του έργου GuardEn .

      Η συνάντηση στη Σόφια, η οποία διοργανώθηκε από το Βουλγαρικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο που είναι εταίρος στο έργο, συγκέντρωσε εκπροσώπους από τους 14 διεθνείς εταίρους προκειμένου να συζητηθεί η πρόοδος των δραστηριοτήτων και των κρίσιμων ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την επίτευξη των προκαθορισμένων στόχων. Κατά τη συνάντηση σχεδιάστηκαν οι ενέργειες των προσεχών μηνών και τα θέματα που πρέπει να περιλαμβάνονται στα σεμινάρια που θα διοργανωθούν σε κάθε χώρα-εταίρο για τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης, η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία δικτύου ειδικών καθώς και τις προδιαγραφές για την εφαρμογή του Προτύπου GuardEn για αγροδιατροφικές επιχειρήσεις.

      Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου για το λεπτομερή καθορισμό του Προτύπου GuardEn και της ομάδας εκπαιδευτών για την προετοιμασία των εκπαιδευτικών πακέτων.

       Η επόμενη συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2014 στη Βουδαπέστη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ​Υ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την ανίερη απόπειρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτούν τις φετινές παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου, για να προωθήσουν σχέδια πολιτικής ανωμαλίας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης.

Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να πούμε ΟΧΙ στις απαράδεκτες επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ για πόλωση και διχασμό».

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΛΕΦΤΟΔΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Πολλές φορές αρκετοί πολιτικοί αντίπαλοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχονται πολλά πράγματα που δεν είναι ρεαλιστικό να υλοποιηθούν λένε με ειρωνεία πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακαλύψει κάποιο λεφτόδεντρο ή χρηματόδεντρο το οποίο θα...γεννήσει λεφτά και θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα το πρόγραμμά του αν κι όποτε έρθει στην κυβέρνηση.

Τι θα λέγατε αν αυτό είναι αλήθεια στην κυριολεξία;

Διαβάστε την τρομερή αποκάλυψη στο texnologosgeoponos.blogspot.gr
logia Starata

Χρυσή Αυγή : Συγκέντρωσ​η ενάντια στις παράνομες πολιτικές διώξεις


Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου

Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ! Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Σταθμό Λαρίσης. Οι Έλληνες Εθνικιστές στέλνουν το ηχηρό μήνυμα ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις κατά του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

Τα κόμματα του κλεπτοκρατικού τόξου, συνεπικουρούμενα από τα κανάλια της διαφθοράς έχουν στοχοποιήσει το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα με ένα σαθρό και τραγελαφικό κατηγορητηρίο. Πραγματικός σκοπός του βρώμικου πόλεμου λάσπης είναι η πολιτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής, της μοναδικής πολιτικής δύναμης που αντιστέκεται στην μνημονιακή λαίλαπα.

Απέναντι στην μαύρη προπαγάνδα του καθεστώτος και τις παράνομες πολιτικές διώξεις διατρανώνουμε πως η Χρυσή Αυγή είναι εδώ, δυνατή και θα συνεχίσει απροσκύνητη τον Αγώνα για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Σάββατο 26 Οκτωβρίου
Δηλιγιάννη 50, Σταθμός Λαρίσης

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟ ΘΕΜΑ «ΤΣΑΜΗΔΩΝ» ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΥΠΕΞ


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, από την Τιφλίδα της Γεωργίας όπου βρίσκεται σε κοινοβουλευτική αποστολή με τον ΟΑΣΕ, έκανε την εξής δήλωση:

«Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, βάζει - όπως δήλωςε- στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του, το θέμα των «Τσάμηδων».
Και μάλιστα τα λέει αυτά, την ώρα που τα Τίρανα γονυπετώντας ζητούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπενθυμίζοντας το τι έλεγε και το προηγούμενο κυβερνητικό καθεστώς για το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ως πότε θα σιωπά για τέτοια κρίσιμα εθνικά ζητήματα το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών;
Τώρα, μάλιστα, που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι ο Έντι Ράμα, σοσιαλιστής ομογάλακτος του Ευάγγελου Βενιζέλου, μήπως πρέπει επιτέλους ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης να του κάνει κάποιες πρέπουσες επισημάνσεις - συστάσεις - προειδοποιήσεις;
Εκτός και αν δεν έχουμε Υπουργό στο ΥΠΕΞ, αφού το Υπουργείο του είναι η τρίτη επιλογή του κ. Βενιζέλου μετά το παραπαίον κόμμα του και τις όποιες ενασχολήσεις του με την Αντιπροεδρία της κυβέρνησης».

ΔΡΑΣΗ: «Αντικειμε​νικές» αξίες μεγαλύτερε​ς από τις πραγματικέ​ς δεν είναι νόμιμες

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Αντικειμενικές» αξίες μεγαλύτερες από τις πραγματικές
δεν είναι νόμιμες
Οι σημερινές «αντικειμενικές» αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζονται οι περισσότεροι φόροι ακινήτων, είναι παράνομες. Είναι παράνομες γιατί:
1. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι κάθε πολίτης συνεισφέρει στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις του. Όταν οι αντικειμενικές αξίες υπερβαίνουν κατά πολύ τις πραγματικές αξίες των ακινήτων, όπως συμβαίνει σήμερα, τότε η βασική αυτή συνταγματική επιταγή ευθέως παραβιάζεται. Ο πολίτης πληρώνει φόρο πολύ υπεράνω των δυνάμεών του, που συνδέονται με την πραγματική αξία των ακινήτων του.
2. Παραβιάζεται ο νόμος για τις αντικειμενικές αξίες όταν αυτές δεν έχουν προσαρμοστεί στις πραγματικές από το 2007, παρά το γεγονός ότι ο νόμος προβλέπει την υποχρεωτική αναπροσαρμογή τους ανά διετία.
3. Τέλος, παραβιάζεται και το ίδιο το μνημόνιο, που αποτελεί νόμο και διεθνή υποχρέωση του κράτους και προέβλεπε ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς».
Η λύση δεν είναι να φορολογεί το κράτος περιουσία που δεν υπάρχει, η λύση είναι να μειώσει τις δαπάνες του
Πάνος Μιχαλόπουλος
Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Δράση: ΑντιΔράστε στην εξοντωτική φορολογία Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους

ΑντιΔράστε στην εξοντωτική φορολογία

Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους

Η Δράση πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, με λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος. Η εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων, που οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην απόγνωση και στην αδυναμία πληρωμής φόρων, πρέπει να ανατραπεί.
Φόροι που δεν μπορούν να πληρωθούν δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται
Σήμερα η φορολογική συμμόρφωση καταρρέει. Υπάρχουν 2,8 εκατ. πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και πάνω από 600.000 με ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, που αντιμετωπίζουν το φάσμα των κατασχέσεων των λογαριασμών τους, ποινικών διώξεων, πλειστηριασμών των περιουσιών τους κ.λπ.
Είναι απαράδεκτο να σχεδιάζεται ένας νέος φόρος ακινήτων, με δεδομένο ότι 20%-25% των φορολογουμένων, που ισοδυναμούν με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες,αδυνατούν να τον πληρώσουν.
Είναι ανήθικο, γιατί διχάζει την κοινωνία, μεταξύ όσων πληρώνουν και εκείνων που δεν πληρώνουν.
Είναι ανάλγητο, γιατί οδηγεί ανθρώπους στην απόγνωση.
Είναι ανέντιμο, γιατί έναν έκτακτο φόρο που επιβλήθηκε με χρονικό ορίζοντα δύο χρόνων, η κυβέρνηση τον μονιμοποιεί και τον διευρύνει, προσθέτοντας μια ακόμη επιβάρυνση σε άλλες δεκάδες επιβαρύνσεις που πληρώνουν οι πολίτες για τα ίδια ακίνητα.
Είναι αναποτελεσματικό, γιατί σκοτώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική, απαξιώνοντας το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας, την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Ποιος θέλει να ζει και να επιχειρεί στη χώρα της άδικης και εξοντωτικής φορολογίας;
Η λύση: μειώστε το κράτος - κόψτε τις δαπάνες
Η λύση δεν είναι να βάζει το κράτος φόρους που δεν μπορούν να πληρωθούν, η λύση είναι να μειώσει τις δαπάνες του. Είναι η μείωση του μεγάλου και αναποτελεσματικού κράτους. Να σταματήσει η κυβέρνηση τις νέες προσλήψεις (συν 8.000 το 2014), να σταματήσει τα εφάπαξ και τις συντάξεις από τα 50, σε ανθρώπους που δεν πλήρωσαν ποτέ ανάλογες εισφορές. Να σταματήσει τη μισθοδοσία από το Δημόσιο των υπαλλήλων που βλάπτουν ή δεν αποδίδουν (επίορκοι, διεφθαρμένοι, κοπανατζήδες κ.ά.). Να σταματήσει να διατηρεί οργανισμούς και δομές που προ πολλού έπρεπε να έχουν κλείσει ή αποκρατικοποιηθεί.

Ελάτε να αντιΔράσουμε μαζί
Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει αν κάποιος δεν αντιδράσει. Για το σκοπό αυτό ζητάμε τη δική σας βοήθεια και κινητοποίηση σε μια συστηματική εκστρατεία αντίΔρασης στην εξοντωτική φορολογία. Με εθελοντική εργασία, με όσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε, με κινητοποίηση και παρουσία στις εκδηλώσεις και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε μπορείτε να στείλετε ένα απλό και ισχυρό μήνυμα: Το ακίνητό σου δεν είναι δικό τους.
Βοηθήστε με τις ιδέες και τις ιστορίες σας. Στείλτε τα μηνύματά σας στο oxialloiforoi@gmail.com και πείτε μας ιστορίες παράλογης και εξοντωτικής φορολογίας. Επίσης καταθέστε ιδέες για τρόπους αντίδρασης που θα αξιοποιήσουμε στην εκστρατεία μας. Εντός ολίγων ημερών θα είναι έτοιμο το site της πρωτοβουλίας (www.oxialloiforoi.gr) στο οποίο θα αναρτώνται τα κείμενα που θα στέλνετε.
Βοηθήστε οικονομικά. Με 5 ευρώ, ή περισσότερα αν θέλετε, μας βοηθάτε να διαδώσουμε στο διαδίκτυο αυτή την εκστρατεία, αλλά και να οργανώσουμε νομικές ενέργειες για να εμποδίσουμε την εξοντωτική φορολογία. Όσο περισσότεροι ακούσουν και κινητοποιηθούν τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιμείνει η κυβέρνηση στην εξοντωτική φορολογία. Ένα κλικ εδώ φθάνει.
Βοηθήστε στις εκδηλώσεις και πάρτε μέρος στις κινητοποιήσεις. Με ένα κλικ εδώ δηλώνετε με ποιους τρόπους θέλετε να βοηθήσετε.
Διαδώστε το μήνυμα. Αρκεί ένα κλικ στο share. Για να είμαστε σε επαφή με όσο το δυνατό περισσότερους.

Δράση
Πολίτες όχι πελάτες

Οι γυναίκες και το Έπος του 1940

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Στο καλό πουλί μου, στο καλό. Σε στέλνει η Ελληνίδα του Σαράντα», γράφει ο Δημήτρης Σιατόπουλος για έναν δεκανέα πυροδότη που συνήθιζε έτσι να ξεπροβοδίζει τα βλήματά του. Στο μεγάλο προσκλητήριο της Πατρίδας δεν έδωσαν το «παρών» μόνο οι γιοι της, αλλά και οι θυγατέρες της.
Αλλά και ο Τίμος Μωραϊτίνης μια γυναίκα, τη Δέσπω, που κουβαλούσε στάμνες με νερό στους πολεμιστές, ύμνησε:
«Βόλι την βρίσκει στην καρδιά φαρμακωμένο/πέφτει με τσακισμένο το κορμί/και το σταμνί σπασμένο. Τι θέλεις, πες και θα σου δώσω ό,τι μπορώ/ της λέει ο Στρατηγός. Και κείνη του απαντάει/Μια στάμνα για να πάω νερό/ και ξεψυχάει».
Κοντά στις γυναίκες της Πίνδου και οι γυναίκες του Αώου. Εκείνες που βούτηξαν στα ορμητικά νερά του ποταμού και σφιχταγκαλιασμένες σχημάτισαν με τα κορμιά τους πρόχωμα, που ανέκοψε το απότομο και παγωμένο ρεύμα, διευκολύνοντας τους σκαπανείς να επισκευάσουν τη γέφυρά του.

SOUTH FOR GROWTH / Ο Νότος για την Ανάπτυξη

Description: Description: Description: Description: Description: Description: Image

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Νότος για την Ανάπτυξη" (South for Growth) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τη Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 09:00 - 16:00 στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz και θα συμμετάσχουν ευρωβουλευτές και διακεκριμένοι δημοσιογράφοι.


Της πατρίδας μου η σημαία…

greek-flag
‘Της πατρίδας μου η σημαία
έχει χρώμα γαλανό
και στη μέση χαραγμένο
έναν κάτασπρο σταυρό.

Κυματίζει με καμάρι,
δεν φοβάται τον εχθρό.
Σαν τη θάλασσα ειν’ γαλάζια
Και λευκή σαν τον αφρό.’

Το χαριτωμένο ποιηματάκι από τα παλιά αναγνωστικά του δημοτικού, εκφράζει απόλυτα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής σημαίας. Της τιμημένης και αιματοβαμμένης σημαίας, σύμβολο, του ελληνισμού και της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Ναι εγώ θα υψώσω την ελληνική σημαία στο μπαλκόνι μου, λόγω της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Θα στείλω το παιδί μου στην παρέλαση. Θα συμμετέχω στην επιμνημόσυνη δέηση σε μνήμη των πεσόντων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και της ελληνικής αντιστασιακής πάλης για ελευθερία. Δεν είμαι εθνικιστής ούτε θέλω να ταυτίζομαι με κάθε είδους μόρφωμα. Θέλω όμως, αν μη τι άλλο, κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τουλάχιστον, να απονέμω φόρο τιμής σε ανθρώπους που πολέμησαν και έχυσαν το αίμα τους για να είμαι σήμερα ελεύθερος. Ενάντια στον φασισμό, στην κατοχή και την υποδούλωση.

Θέλω τα παιδιά μου να μάθουν την ιστορία της πατρίδας τους. Να είναι πάντα ευγνώμονες σε ηρωικές και μαρτυρικές μορφές του τόπου τους. Να πάρουν όλα τα μηνύματα και τα διδάγματα ώστε να διαμορφώσουν σωστό χαρακτήρα. Τουλάχιστον έτσι όπως εγώ τον ανατιλαμβάνομαι. Έτσι όπως οι δικοί μου γονείς το πέρασαν προς εμένα. Έτσι όπως νομίζω ότι θα έπρεπε ο κάθε Έλληνας να κάνει στα παιδιά του.

Τα παιδιά είναι το αύριο αυτής της χώρας. Έχουν την απόλυτη ελευθερία να οικοδομήσουν τη δική τους προσωπικότητα. Μπορούν αργότερα να απορρίψουν ή να υιοθετήσουν απόψεις, ιδέες και να τηρήσουν τη δική τους «στάση ζωής». Οι αρχές, όμως, οι αξίες και τα ιδανικά δεν αλλάζουν ούτε έχουν υποκειμενικότητα. Έτσι, λοιπόν, όπως τα εμβολιάζουμε χωρίς τη συγκατάθεσή τους όσο είναι μικρά για το καλό της σωματικής υγείας τους, έτσι όπως τα κρατούμε από το χέρι για να διαβούμε το δρόμο, έτσι πρέπει και να τα νουθετούμε. Η υγεία του μυαλού, της καρδιάς και της ψυχής είναι εξίσου, αν όχι σημαντικότερα, ζητήματα.

Τη σημαία ψηλά Έλληνες! Η Ελλάδα είναι χώρα μοναδική. Σε ιστορία, αγώνα και πάλη. Χίλια δυο κακά μπορούν να μας καταλογίζουν, για ένα όμως θα είμαστε πάντα περήφανοι. Οι Έλληνες θα αποτελούν πάντα το σημείο αναφοράς όλων των λαών. Δημοκρατία, Πολιτισμός, Ελευθερία. Τρεις μόνο, από τους αμέτρητους, πυλώνες, που όλοι οι άλλοι χρησιμοποίησαν σαν βάση των κοινωνιών τους, γεννήθηκαν και ενηλικιώθηκαν στην Ελλάδα μας. Χωρίς ίχνος σωβινισμού, απλά και αντικειμενικά. Ας μην το ξεχνάει κανένας μας. Ας δείχνουμε τον απαραίτητο σεβασμό στους προγόνους μας με την ευκαιρία των εθνικών εορτών. Είναι η ταυτότητά μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε!
KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / ysterografa.gr

Λογιστικά βιβλία ανοίγουν οι αγρότες

agrotes-thumb-large
Βιβλία εσόδων-εξόδων θα υποχρεωθούν να τηρούν πάνω από 1.000.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% επί του καθαρού εισοδήματος που θα προκύπτει από την έκπτωση δαπανών και λειτουργικών εξόδων από τα ακαθάριστα έσοδα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» με το νέο καθεστώς οι γεωργοί θεωρείται ότι αποκτούν κέρδη από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεπώς εξομοιώνονται με τους επιτηδευματίες και πλέον το φορολογητέο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται με λογιστικό τρόπο με βάση τα τιμολόγια αγοράς και πώλησης και τις κοινοτικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Στουρνάρας​: Δεν μπορούμε να λέμε "κανένα μέτρο"


stourn2000Ο Γιάννης Στουρνάρας ξεκαθαρίζει για μια ακόμα φορά μιλώντας στα «Νέα» ότι δεν πρόκειται να παρθούν οριζόντια μέτρα, σπεύδοντας πάντως να ξεκαθαρίσει ότι αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα παρθεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο.
«Εμείς δεχόμαστε ότι χρειάζονται μέτρα 500 εκατ ευρώ έναντι 2,5 δισ. της τρόικας. Αυτά τα 500 εκατ. ευρώ όμως από κάπου θα πρέπει να προέλθουν. Και αφού το πρόβλημα του κενού οφείλεται στα ασφαλιστικά ταμεία, εκεί θα πρέπει να αναζητηθούν», επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε αναφορικά με τα μέτρα.
«Δεν μπορούμε να λέμε κανένα μέτρο. Από το όχι σε νέα οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα το οποίο και εγώ υποστηρίζω, έως το όχι κανένα μέτρο, υπάρχει τεράστια απόσταση» και προσθέτει ότι αν πάμε στο κανένα μέτρο θα κινδυνεύσει να γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί μέχρι τώρα.

ysterografa.gr

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στοχοποιεί 60 δημάρχους «που σφίγγουν το χέρι των Γερμανών κατακτητών»

«Περισσότεροι από 60 Δήμαρχοι και δεκάδες άλλοι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύνολο 280, έσπευσαν στη Νυρεμβέργη να δώσουν τα «διαπιστευτήρια» τους στους σύγχρονους «Γερμανούς κατακτητές» της Ελλάδας, συμμετέχοντας στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση Δημάρχων που πραγματοποιείται 22 και 23 Οκτωβρίου 2013«. Είναι το σχόλιο-καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση-στοχοποίησης όσων συμμετείχαν στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση στη Νυρεμβέργη, όπου παρέστη και μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης.
Αίσθηση προκαλεί ότι αναφέρονται ονομαστικά στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη, στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, στον Δήμαρχο Καρπενησίου Κ. Μπακογιάννη, στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη. Και τους κατηγορούν για συνέργεια στο γερμανικό σχέδιο διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέοι προσωρινοί πίνακες από το ΑΣΕΠ για τη διαθεσιμότητα

Νέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τον ΟΑΕΔ.
Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή/και ειδικότητα, βάσει των ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τονίζεται ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία όπως ακριβώς απεστάλησαν από τις αρμόδιες Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων.
Επισημαίνεται δε ότι για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στα οικεία Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια τα οποία είναι αρμόδια για την έκδοση των τελικών πινάκων.
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων ανά φορέα

aftodioikisi.gr

Οι τιμές του iPad Air στην Ελλάδα

Οι τιμές του iPad Air στην Ελλάδα
Το νέο iPad ανακοινώθηκε προχθές με όνομα iPad Air και μάλιστα είναι το πρώτο προϊόν της Apple που έρχεται στην ελληνική αγορά από την πρώτη μέρα διαθεσιμότητάς του στον κόσμο.
Είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ από τον προκάτοχο του, με μικρότερο bezel, που μικραίνει ακόμη περισσότερο τις διαστάσεις του, χωρίς να επηρεάζει στο παραμικρό το μέγεθος της οθόνης της συσκευής, που παραμένει στις 9,7 ίντσες με ανάλυση 2048x1526pixels. Η Apple σημειώνει ότι το νέο iPad Air είναι 20% πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, έχοντας πάχος μόλις 7,5 χιλιοστά (έναντι 9.4 χιλιοστά του iPad 4), καθώς και 28% ελαφρύτερο, ενώ το bezel του είναι 43% πιο στενό.
Το νέο iPad Air ενσωματώνει τον 64-μπιτο A7 επεξεργαστή, μαζί με τον συνεπεξεργαστή M7 που γνωρίσαμε στο iPhone 5S. Διαθέτει ακόμη 5 MPixels iSight camera με δυνατότητα λήψης 1080p HD video, νέα FaceTime HD κάμερα με «μεγαλύτερα pixels», διπλά μικρόφωνα, ταχύτερο Wi-Fi χάρη στην υποστήριξη MIMO, ενώ η αυτονομία του φτάνει τις 10 ώρες.
Το iPad Air θα είναι διαθέσιμο την 1η Νοεμβρίου σε πολλές σημαντικές αγορές (και στην Ελλάδα φυσικά), με την iSquare να ανακοινώνει ήδη τις τιμές του.
Η νέα συσκευή ξεκινάει από τα 509€ και η αναλυτική τιμολόγηση των μοντέλων είναι η ακόλουθη:
  • iPad Air Wi-Fi 16GB Space Gray/Silver – 509€
  • iPad Air Wi-Fi 32GB Space Gray/Silver – 609€
  • iPad Air Wi-Fi 64GB Space Gray/Silver – 699€
  • iPad Air Wi-Fi 128GB Space Gray/Silver – 789€
  • iPad Air Wi-Fi+Cellular 16GB Space Gray/Silver – 639€
  • iPad Air Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray/Silver – 729€
  • iPad Air Wi-Fi+Cellular 64GB Space Gray/Silver – 819€
  • iPad Air Wi-Fi+Cellular 128GB Space Gray/Silver – 909€
techit.gr

Πόσο Κοστίζουν 500 MB Mobile Δεδομένων Ανά Τον Κόσμο;


Πόσο Κοστίζουν 500 MB Mobile Δεδομένων Ανά Τον Κόσμο;Σήμερα, περίπου ο μισός πληθυσμός της Γης έχει πρόσβαση σε 3G ή 4G δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Οι τιμές όμως διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, οι διαφορές αυτές είναι μεγάλες.
Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών δημοσίευσε μια ανάλυση στην οποία βλέπουμε το πόσο κοστίζουν 500 MB mobile δεδομένων σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όταν αναφερόμαστε σε προπληρωμένη πρόσβαση στο Internet.
Ας δούμε ενδεικτικά κάποιες από τις χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα:
ΗΠΑ $85 Καναδάς $40,6 Ισπανία $40,6 Ελλάδα $38,2 Κίνα $24,1 Ελβετία $30,9 Τουρκία $28,9 Ρωσία $27,6 Πορτογαλία $16,9 Γαλλία $13,8 Ιταλία $12,7 Γερμανία $12,4 Ηνωμένο Βασίλειο $8,8
Στην παραπάνω λίστα συναντάμε κάποιες αλλαγές όταν λάβουμε υπόψη μας το κόστος σε κάθε χώρα ως ποσοστό του αντίστοιχου μηνιαίου ακαθάριστου εθνικού εισοδήματος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε το πόσο προσιτά είναι τα 500 MB mobile δεδομένων σε κάθε περίπτωση:
Κίνα 3,8% ΗΠΑ 2,1% Τουρκία 2% Ρωσία 2% Ελλάδα 1,8% Ισπανία 1,6% Καναδάς 1,3% Ελβετία 0,8% Πορτογαλία 0,8% Γαλλία 0,5% Ιταλία 0,5% Γερμανία 0,4% Ηνωμένο Βασίλειο 0,3%
Ο Economist έχει δημιουργήσει δύο πολύ ωραίους διαδραστικούς χάρτες με τα παραπάνω δεδομένα. Μπορείς να τους βρεις εδώ.
Το κόστος για 500 MB ανά τις χώρες στην Ευρώπη
itu-report-europe-02
techit.gr