Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Το δολοφονικό ένστικτο του «πιστολέρο»! ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1


Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του επεισοδιακού ντέρμπι «αιωνίων» της 10ης αγωνιστικής. Με γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 90' - το 13ο φετινό του «πιστολέρο» - επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και συνέχισε να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, παραμένοντας στο +3 από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποδέχεται την επόμενη Κυριακή (10/11) στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Οι «ερυθρόλευκοι», που συνολικά δεν είχαν καλή απόδοση, δεν αξιοποίησαν το - συγκριτικά καλύτερο - διάστημά τους στο πρώτο 35λεπτο, αλλά εξασφάλισαν τη νίκη στο δεύτερο 45λεπτο, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς πιο απειλητικός, χάνοντας 3-4 μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κώστας Μήτρογλου ήταν αυτός που απειλούσε και αξιοποίησε την 5η φάση στην οποία πρωταγωνίστησε.
Οσο για τον Παναθηναϊκό; Δίνοντας βάση στην ανασταλτική του λειτουργία στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ανώτερος στο δεύτερο, έχασε ευκαιρίες αλλά τελικά έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο χωρίς να πάρει ούτε βαθμό.
Μελανό σημείο του αγώνα η συμπεριφορά μερίδας οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι προκάλεσαν τέσσερις διακοπές στο ντέρμπι (33', 52', 59', 76'), με φωτοβολίδες ή κροτίδες προς τους Ρομπέρτο, Μάνταλο, Χολέμπας και Μίτσελ, με την τρίτη περίπτωση να έχει «θύμα» τον Πράνιτς, ο οποίος πήγε να διώξει μια κροτίδα ή οποία «έσκασε» μπροστά του, προκαλώντας του έγκαυμα στο δεξί πόδι!
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ανυπαρξία φάσεων (δύο ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό, μία για τον Ολυμπιακό), με ελάχιστες τελικές προσπάθειες (2 οι «ερυθρόλευκοι», 1 οι «πράσινοι») και τον Ολυμπιακό να έχει, τουλάχιστον για τα πρώτα 30-35 λεπτά, την κατοχή μπάλας και την πρωτοβουλία.
Ο Σαλίνο ήταν το «κλειδί» της ανάπτυξης στο 4-4-2 του Μίτσελ, με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται σχεδόν αποκλειστικά από τα δεξιά (μαζί με τον Κάμπελ) και τον Παναθηναϊκό να δίνει χώρο, να αμύνεται αποτελεσματικά και να κλείνει διαδρόμους, «ψάχνοντας» κυρίως τις μακρινές μπαλιές και τις αντεπιθέσεις. Σε αυτό το διάστημα της υπεροχής του, ο Ολυμπιακός είχε μία ευκαιρία, με την κεφαλιά του Μήτρογλου που έδιωξε ο Καπίνο στο 15'.
Μετά το ημίωρο ο Παναθηναϊκός (με 4-4-2 σε «ρόμβο» και τους Μπεργκ-Φιγκερόα στην επίθεση) έδειξε διάθεση να αναπτυχθεί πιο… ορθολογικά, με αποτέλεσμα να αρχίσει να κρατά την μπάλα στην κατοχή του (ισορρόπησε τα ποσοστά στο 45') και να φτάνει κοντά στο 1-0 με το παραλίγο αυτογκόλ του Μανωλά στο 41' και - από δική του ξεκάθαρη ενέργεια - με το πλασέ του Μέντες στο 44' από πλεονεκτική θέση, που μπλόκαρε ο Ρομπέρτο.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν «καυτό». Δυστυχώς και κυριολεκτικά, με τις φωτιές σε πανό που έβαλαν με την έναρξή του οπαδοί του Παναθηναϊκού πίσω από την εστία του Καπίνο, όσο και με τις τρεις διακοπές που προκάλεσαν στο 52' (φωτοβολίδα κοντά στον Μάνταλο), στο 59' (κροτίδα προς τον Χολέμπας, που έφερε, τελικά, έγκαυμα στον Πράνιτς) και στο 76' (φωτοβολίδα δίπλα στον Μίτσελ, στον πάγκο του Ολυμπιακού).
Ηταν «καυτό» και αγωνιστικά, είχε σαφώς καλύτερο ρυθμό, περισσότερες φάσεις και ευκαιρίες και σε αυτό συνέβαλε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ανέβασε την απόδοσή του, όντας πολύ επικίνδυνος, τόσο στις αντεπιθέσεις απέναντι στον Ολυμπιακό που δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει, με εξαίρεση δύο ενέργειες του Μήτρογλου στο 51' (σουτ-κόντρα στον Σίλντενφελντ) και στο 60' (κεφαλιά που απέκρουσε ο Καπίνο), όσο και στις οργανωμένες του επιθέσεις.

Αντίθετα, οι «πράσινοι» είχαν τη μεγάλη φάση του Πράνιτς στο 55' (άστοχος από κοντά), του Τριανταφυλλόπουλου στο 58' (έδιωξε ο Ρομπέρτο), του Φιγκερόα στο 70' (άστοχος από καλή θέση), ενώ μπορούσαν να απειλήσουν και με τον Μπεργκ στο 57'.
Οι διακοπές επηρέασαν το ρυθμό και… τα νεύρα και ενώ όλα έδειχναν ότι το 0-0 δε θα αλλάξει, ήρθε η ωραία ενέργεια του Μήτρογλου για να μπει το γκολ στο 90'. Ο Σίλντενφελντ προσπάθησε να ισοφαρίσει στο 90'+2', αλλά η κεφαλιά του ήταν άστοχη και το 0-1 δεν άλλαξε.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεϊντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90'+2 Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

Έφυγε από την ζωή ο Περικλής Χατζόπουλος


Το πρωί της Δευτέρας έφυγε από την ζωή από ανακοπή καρδιάς ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Υπαλλήλων Τοπικής Αυτοδίοικησης ( ΠΟΣΥΤΑ) τ. ΠΟΣΚΥ,  Περικλής Χατζόπουλος (στη φωτογραφία  2ος απο αριστερα).
Με τον αιφνίδιο θάνατό του επήλθε σοβαρό κενό στο χώρο των Συνταξιούχων της τοπικής Αυτοδίοικησης.
Ο Περικλής Χατζόπουλος συνταξιούχος κοινοτικός υπάλληλος  από το Κοκκώνι Κορινθίας,είχε διετελέση Πρόεδρος του Συλλόγου  Κοινοτικών Συνταξιούχων Κορινθίας,  ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΔΚΥ, καθώς επίσης της ΕΣΚΑΚ και παράγοντας της ομάδας μπασκετ του Κοκκωνίου.
 Οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ απευθήνουν  θερμά συλλυπητήρια  στην οικογένεια του!!

Η Αίγυπτος..​. στον γύψο (του στρατού) για άλλα 10 χρόνια!

Abdel-Fattah-al-Sisi
Twitter@EmOikonomidis
Θεωρητικά στην Αίγυπτο… δεν κινείται κουνούπι. Μετά το πραξικόπημα του στρατού, που βαφτίστηκε “διόρθωση επανάστασης”, την καθαίρεση του Μοχάμεντ Μόρσι και το ξεδόντιασμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή της… ΜΚΟ του πολιτικού Ισλάμ, το μεταβατικό καθεστώς έχει εδραιώσει σχεδόν πλήρως την κυριαρχία του. Και εκ των πραγμάτων, κάνει σχέδια για το μέλλον.
Κεντρική φιγούρα αυτής της νέας πολιτικής πραγματικότητας στην Αίγυπτο είναι φυσικά ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, που ηγήθηκε της εξέγερσης των αρμάτων μάχης, κατέχει σήμερα το αξίωμα του Υπουργού Άμυνας, πέραν της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, και όλοι υποψιάζονται ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχει η επιδίωξη να διαδεχθεί τον Χόσνι Μουμπάρακ. Να βγάλει δηλαδή τα στρατιωτικά, και να φορέσει πολιτικά… παράσημα.
Είναι αλήθεια ότι η δημοφιλία του αλ-Σίσι είναι εξαιρετικά υψηλή, λόγω και του πρωταγωνιστικού ρόλου του στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, που είχαν αρχίσει να γίνονται ενοχλητικοί έως επικίνδυνοι, για την πλειοψηφία των πολιτών της Αιγύπτου.
Ο ίδιος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο θα θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία της Αιγύπτου, στις επικείμενες εκλογές, αν και σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι μια καριέρα πολιτικού δεν τον απασχολεί σε σημείο καθημερινού άγχους.
Η στρατηγική του ωστόσο αποκαλύπει το αντίθετο. Ο στρατηγός αλ-Σίσι έχει εκκαθαρίσει εγκαίρως το τοπίο στην Αίγυπτο, ώστε να μην υπάρχει ουσιαστική εναλλακτική σε μια δική του αυριανή υποψηφιότητα, από τη στιγμή που ακόμη και ο νομπελίστας Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή από τη χώρα των Φαραώ, περίπου με την κατηγορία του… προδότη.
Πριν από μερικές μέρες, στην Αίγυπτο προκάλεσε αίσθηση η αποκάλυψη μιας συνέντευξης του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στην εφημερίδα “αλ-Μάσρι αλ Γιούμ”, όπου επιβεβαίωσε ότι διεκδικεί συνταγματική τροποποίηση, για να εξασφαλιστεί αμνηστία για τις πράξεις του ίδιου και των άλλων υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την εξουσία.
“Δεν μπορεί να αφεθεί η τύχη ανθρώπων που έκαναν το καθήκον τους για το καλό της Αιγύπτου, στα χέρια του οποιουδήποτε θα έχει μελλοντικά τη δύναμη να προσπαθήσει να τους εκδικηθεί”, φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά ο αλ-Σίσι.
Το… ακόμη χειρότερο ωστόσο ήταν η πρόβλεψή του για το μέλλον της Αιγύπτου, και τον ενεργό ρόλο που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να διαδραματίσει ο στρατός. “Θα έλεγα ότι για τα επόμενα 5-10 χρόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της Αιγύπτου”, ήταν τα λόγια του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
Γύψος διαρκείας, δηλαδή, και μάλιστα με συνταγματική σφραγίδα.

ysterografa.gr

Σόιμπλε: Κανένας πορος από τους φορολογουμ​ένους για τη διάσωση των τραπεζών

Bundestag - debate on financial aid for Greece
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλβγκανγκ Σόιμπλε επαναλαμβάνει σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευεθεί αύριο, την προσωπική του αντίθεση στη χρήση χρημάτων των Γερμανών φορολογουμένων για τη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
«Κανένας πόρος από τους φορολογουμένους για να διασωθούν οι τράπεζες και ακόμη λιγότερο για το ταμείο συνδρομής της ευρωζώνης ΕSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, ΕΜΣ)», διαμηνύει ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο Τάγκεσπίγκελ αμ Ζόνταγκ, που θα κυκλοφορήσει αύριο.
Σύμφωνα με τον Χριστιανοδημοκράτη υπουργό, οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ και οι Σοσιαλδημοκράτες, που έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης ‘μεγάλου συνασπισμού’, συμφωνούν απόλυτα στο σημείο αυτό.
Ο Σόιμπλε μάλιστα θα κληθεί να υπερασπισθεί τη γερμανική θέση κατά τις διαπραγματεύσεις για την τραπεζική ένωση που θα έχουν οι ευρωπαίοι ομόλογοί του στα μέσα Νοεμβρίου, γράφει το Ντερ Τάγκεσπιγκελ στην προδημοσίευση τμημάτων της συνέντευξης.
Στις δηλώσεις του στο ίδιο μέσο, ο Σόιμπλε προειδοποιεί για τις τυχόν μεγάλες προσδοκίες για τα έσοδα από τη φορολογία, προσθέτοντας πως «τα φορολογικά έσοδα δεν ρέουν σαν ποτάμι».
Το Βερολίνο πρόκειται να ανακοινώσει εντός των ημερών τα έσοδά του από τη φορολογία.

ysterografa.gr

Αντώναρος στο Twitter: Δεν συνομιλώ με… σαπρόφυτα της πολιτικής

Evangelos-Antonaros
Ένα σχόλιο… με νόημα έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, για εκείνους που εκτιμά ότι προσπαθούν να τον προβοκάρουν.
“Επειδη καποιοι προσπαθουν (ματαια) να με προβοκαρουν κατ’ εξακολουθηση. Με σαπροφυτα της πολιτικης δεν συνομιλω — οπου κι αν βρισκονται.-”, σημείωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.
Ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, αναφέρθηκε ακόμη και στην εκτέλεση των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο.
”Ουτε κατι ξεχωριστο, ουτε κατι ασυνηθιστο ειχε η χθεσινη διπλη δολοφονια. Αλλο θεμα ειναι οι ενδεχομενες πολιτικες προεκτασεις της…
Ενας η δυο δολοφονοι με καλυμμενα χαρακτηριστικα πανω σε μια μηχανη πυροβολουν το η τα θυματα κι εξαφανιζονται…
Μου κανει εντυπωση οτι κανεις δν υπενθυμιζει κατι απλο:Σχεδον ολες οι τρομοκρατ. ενεργειες αυτου τ ειδους στη χωρα εγιναν με παρεμφερη τροπο”.
 
ysterografa.gr

Το Πινάκιο στο Queen Radio (video)


Πριν λίγες ημέρες το Πινάκιο φιλοξενήθηκε από την ιντερνετική ραδιοφωνική συχνότητα του Queen Radio. Εκεί μίλησα με τον Γιώργο Γκάβο και την Μαρουλία Μαργέτη για το blog, αλλά και για θέματα της επικαιρότητας. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...
 

pinakio.blogspot.gr

Απίστευτο γκολ του τερματοφύλακα της Στόουκ απ'την εστία του (VIDEO)

Απίστευτο γκολ του τερματοφύλακα της Στόουκ απ'την εστία του (VIDEO)

Ο Μπέγκοβιτς σημείωσε ένα απίθανο γκολ στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης με την Σαουθάμπτον στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Ένα από τα πιο περίεργα γκολ σημείωσε ο Μπέγκοβιτς όταν έδιωξε τη μπάλα από την περιοχή του και είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τον Μπόρουτς, να χάνει εντελώς τη φάση και να μαζεύει τη μπάλα από την εστία του.


777 Προσλήψεις για φύλακες σε μουσεία και εφορίες αρχαιοτήτων

777 Προσλήψεις για φύλακες σε μουσεία και εφορίες αρχαιοτήτων

Απασχόληση κοινωφελούς χαρακτήρα σε 777 ανέργους δίνει το υπουργείο Πολιτισμού εν όψει της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για φύλακες και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχετικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί μαζί με το «πακέτο» των 30.000 θέσεων που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
ΕΒΑ, ΕΠΚΑ και μουσεία θα εντάξουν στο δυναμικό τους, μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, φύλακες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και προσωπικό γενικών καθηκόντων υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Οι διαγωνισμοί αναμένεται να δημοσιευθούν από μέρα σε μέρα.
Αναλυτικά την πλειονότητα των θέσεων θα καλύψουν μουσειακοί χώροι και εφορείες αρχαιοτήτων της Αττικής (401 θέσεις).

Η κατανομή των υπόλοιπων θέσεων έχει ως εξής: Αργολίδα (33 άτομα), Ηλεία (81 άτομα), Ημαθία (27 άτομα), Ηράκλειο (102 άτομα), Θεσσαλονίκη (46 άτομα), Κορινθία (25 άτομα), Λακωνία (17 άτομα), Λασίθι (15 άτομα), Πέλλα (14 άτομα) και Φωκίδα (16 άτομα).


ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

 Οι υποψήφιοι για τις θέσεις των υπαλλήλων Γενικών Καθηκόντων δεν χρειάζεται να έχουν ειδικά τυπικά προσόντα.

 Ωστόσο, για τη διεκδίκηση μίας από τις θέσεις Φυλάκων, οι απαραίτητες προϋποθέσεις είναι, σύμφωνα με το newsbomb, η κατοχή πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχου πτυχίου ή διπλώματος ή απολυτήριου τίτλου ΙΕΚ ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α” ή Β” κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας καθώς και πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

 Οι «τυχεροί» του διαγωνισμού του ΥΠΠΟ θα προσληφθούν μεταγενέστερα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν στους μουσειακούς χώρους λόγω της ελληνικής προεδρίας.


πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB

Ο Παννεμεατικός μόνος "απόλυτος άρχοντας" κορυφής στην Α1 Κορινθίας - Το Καμάρι έκοψε τη φόρα του ΑΟΛ - Μεγάλη νίκη του Ηρακλή Ξυλ. μέσα στο Λουτράκι



Ο ΑΟ Λουτράκι άφησε βαθμούς στο Ξυλόκαστρο μετά το ισόπαλο 1 - 1 μέ τον Πανκαμαριακό κατά την 6η  αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας. Έτσι ο Παννεμεατικός μετά την εκτός έδρας επικρατησή του στο Σολωμό, με 1 - 2  επί του Σπαθοβουνίου παρέμεινε μόνος "απόλυτος άρχοντας" στο βαθμολογιό ρετιρέ.  Στο Δερβένι ο Αστέρας πήρε το τρίποντο καθώς δάμασε με 1 - 0 τον Κύψελο Κορίνθου,  ενώ η Θύελλα Πετρίου επικράτησε 2 - 1 της Αναγέννησης Κιάτου.
Ο ΑΟΛ πάει στο Ξυλόκαστρο, όπου τον περιμένει ο επικίνδυνος Πανκαμαριακός, ενώ η ομάδα της  Στο Θώδειο, του Λουτρακίου ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου πήρε ευρεία νίκη με σκορ 0 - 3 κόντρα  στον Ολυμπιακό Λουτρακίου όπως και. η Ελλάς Βέλου  πέρασε με το ίδιο σκορ στο Σοφικό επί του Πανσολυγειακού. Εκτός έδρας νίκη με  0 -  1 πέτυχε και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου επί τωνΆγιων Θεοδώρων. Τέλος ο Πέλοπας,  παίρνει στα χαρτιά το τρίποντο με τον Σαρωνικό, ο οποίος απεχώρησε του πρωταθλήματος
 
Η 6η αγωνιστική:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  1 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ 2 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ  0 - 3
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 1 - 1
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 0 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 0 - 3
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 1 - 2
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 3 - 0 α. α.

Η Βαθμολογία
(Επί 6 αγώνων)

ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ

 

14-1
18
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
 
13-1
16
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
 
14-8
15
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
 
12-7
12
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
 
12-6
11
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
 
6-3
10
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
 
11-10
10
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
 
5-4
10
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
12-7
9
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
 
10-12
7
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
 
5-9
7
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
 
8-10
6
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
 
7-9
6
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
 
4-15
3
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

 

1-14
0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ

 

0-18
-2

Η 6η αγωνιστική αύριο στη Β Κορινθίας


Β1 Κατηγορία
6η αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ


Β2 Κατηγορία
6η αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
ΦΩΚΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ.
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΡΕΠΟ ο ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ

 

ΚΟΝΤΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΙΚΟΙΣΜΟ - ΑΣΣΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ

H  αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας άνοιξε σήμερα Σάββατο , με 2 αγώνες του προγράμματος  
Στον Συνοικισμό, η Κόρινθος '06 αντιμετωπίζει αυτή την ώρα , σε αγώνα ντέρμπι την  Θύελλα Κάτω Διμηνιού, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο τοπικός  Άρης αγωνίζεται με την Προοδευτική Περιγιαλίου.
Οι υπόλοιποι αγώνες της 6ης αγωνιστικής  διεξάγονται αύριο Κυριακή,και τα βλέμματα στρέφονται στους αγώνες ντέρμπι στον Άσσο και την Ξυλοκέριζα.
Στον Άσσο, ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου και στην Ξυλοκέριζα, ο Εθνικός φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Τενεάτη. Στο Βέλο, ο ΑΟ Ζευγολατιού έχει θεωρητικά εύκολο έργο κόντρα στο Αγγελόκαστρο, ενώ ο Σολωμός αντιμετωπίζει τον Ισθμιακό. Στην Ευρωστίνη, ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου και στο Κρυονέρι, ο Αετός ψάχνει τη πρώτη του νίκη απέναντι στους Νέους  Στιμάγκας.
 
Η 6η αγωνιστική
 
Σάββατο (2/11, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
Κυριακή (3/11, 15:00)
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ

Μετά το φονικό, η Χρυσή Αυγή καταθέτει τα όπλα...

Xrysh-Aygh
Το τραγικό περιστατικό της δολοφονίας δυο νέων παιδιών, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, φαίνεται ότι οδηγεί το πολιτικό κόμμα που διώκεται από τη Δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, σε αλλαγή στρατηγικής.
Έτσι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μεσημέρι οι βουλευτές Ζαρούλια και Ηλιόπουλος  προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκειμένου να καταθέσουν τις άδειες οπλοφορίας τους.
Η κίνησή τους αυτή έρχεται σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος από την πλευρά του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, μερικές μέρες πριν τη χθεσινή διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.
Η Χρυσή Αυγή επισημαίνει ακόμη ότι από τους βουλευτές της Οργάνωσης έχει αφαιρεθεί η αστυνομική συνοδεία, ενώ η Αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε σε σχετικό αίτημα για φύλαξη γραφείων όπως του Νέου Ηρακλείου, όπου και τελικά διαπράχθηκε το φονικό.
Τις προσωπικές ευθύνες του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια “έδειξε” η Ελένη Ζαρούλια, αναφορικά με την εκτέλεση δυο νεαρών μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης, χθες το βράδυ στο Νέο Ηράκλειο.
“Ο Δένδιας είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της στυγερής δολοφονίας”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελένη Ζαρούλια, η οποία προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης κρατώντας… το όπλο στο χέρι.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Ο Νίκος Δένδιας έπρεπε να είχε την ευθιξία να παραιτηθεί από χθες το βράδυ. Είναι ένας ανίκανος υπουργός που έχει ξεφτιλίσει την Αστυνομία. Εδώ και ενάμιση μήνα έγδυνε τους αστυνομικούς για να δει αν έχουν τατουάζ. Αφαίρεσε την αστυνομική προστασία από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγης, ενώ ήξερε ότι είμαστε στόχος τραομοκρατών”, τόνισε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

ysterografa.gr



 

Ο Κοντομηνάς θέλει τον Ευαγγελάτο στον Alpha

Nikos-Evaggelatos
Στο πρόσωπο του Νίκου Ευαγγελάτου στρέφεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Alpha, στην προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω το δημοσιογραφικό δυναμικό του σταθμού, σε μια περίοδο κατά την οποία οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες, και το κανάλι της Κάντζας γνωρίζει ότι θα πρέπει να αποκτήσει εγκαίρως τα κατάλληλα πατήματα, ώστε να αντέξει στον σκληρό ανταγωνισμό.
Θέμα Ευαγγελάτου φαίνεται ότι έχει τεθεί στον ΣΚΑΪ από τη στιγμή που αποχώρησε από το κανάλι του Νέου Φαλήρου ο Χρήστος Παναγόπουλος, καθώς ο Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος είναι πλέον ο ισχυρός άνδρας του σταθμού, επενδύει στη Σία Κοσιώνη για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.
Με την ενίσχυση του Alpha ασχολείται προσωπικά ο ιδιοκτήτης του σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος άλλωστε και δρομολόγησε μια σειρά από ηχηρές μεταγραφές δημοσιογράφων και παρουσιαστών, που βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες στην Κάντζα.

ΟΤΑ: Το ΠΑΣΟΚ λέει «ναι» στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η πλειοψηφία στις τοπικές κοινωνίες ενθαρρύνει τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ο λόγος για τον οποίο το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί από τις αντιρρήσεις του στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, δεν έχει νόημα η διαφωνία με την κυοφορούμενη πρωτοβουλία του Γ. Μιχελάκη όταν αυτή δεν απηχθεί το κοινό αίσθημα. Και αναφέρονται όχι μόνο στις μετρήσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά και σε άλλες που έχουν γίνει για λογαριασμό κομμάτων και υποψηφίφων.
Η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι οι αλλαγές (εκλογή με 42%, ενιαίο ψηφοδέλτιο δημοτικών συμβούλων) θα ισχύσουν οπωσδήποτε και προετοιμαζόταν ακόμη και για σύγκρουση με τον κυβερνητικό της εταίρο στο συγκεκριμένο θέμα. Αλλά, όπως όλα δείχνουν, η σύγκρουση θα αποφευχθεί.
Το ΠΑΣΟΚ αρχικά είχε ζητήσει να να συμφωνηθούν ταυτόχρονα αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις εκλογές ΟΤΑ και στις εθνικές εκλογές. Πλέον, δεν έχει νόημα ούτε αυτή η διασύνδεση, αφού η συζήτηση για την απλή αναλογική στις εθνικές εκλογές ξεκίνησε με την πρόταση που κατέθεσε η ΔΗΜΑΡ.

aftodioikisi.gr

 

Έρχεται η τρόικα, ενημέρωσε ο Ο' Κόνορ

simon
Ο “γρίφος” λύθηκε και η Τρόικα θα επιστρέψει κανονικά στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας, όπως ενημέρωσε σχετικά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σάιμον Ο` Κόνορ.
Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε πως οι εκπρόσωποι των δανειστών έλαβαν τις πληροφορίες που ήθελαν από την ελληνική κυβέρνηση και θα πραγματοποιήσουν κανονικά το ταξίδι τους.
Nωρίτερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε δηλώσει ότι η θέση των Βρυξελλών σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση της τρόικας με την Ελλάδα για το δημοσιονομικό κενό παραμένει η ίδια και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα «ευθύς μόλις λάβουν τις πληροφορίες που έχουν ανάγκη», προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται ότι, με αφορμή τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερς, σύμφωνα με το οποίο αναμένεται αναβολή της επίσκεψης του κλιμακίου της τρόικας, από το υπουργείο Οικονομικών έγινε σαφές ότι «η άφιξη της τρόικας δεν αναβάλλεται και ότι το πρώτο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί κανονικά την ερχόμενη Τρίτη».
Εκτιμάται πως στη παρούσα φάση υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετά και τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα.

ysterografa.gr

Σύλληψη 10 ατόμων μετά εκτεταμένη επιχείρηση της Ελλήνικής Αστυνομίας σε Εξαμίλια και Ξυλόκαστρο

Στο πλαίσιο της πρόληψης , αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών , πραγματοποιήθηκε χτες (01.11.2013) το πρωί , εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια  , αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου  , η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής !!!
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης , η οποία υλοποιείται σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου , έγιναν έλεγχοι σε 270 ημεδαπούς , καθώς και σε 32 οχήματα , ενώ πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 25 οικίες !!!
Επιπλέον , προσήχθησαν συνολικά 92 άτομα , 81 ημεδαποί και 11 αλλοδαποί , ενώ συνελήφθησαν 10 άτομα.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
2 ημεδαποί ΡOMA , για ναρκωτικά.
1 ημεδαπός ΡOMA , για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
1 ημεδαπή ΡOMA , για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
3 ημεδαποί ΡΟΜΑ , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
1 ημεδαπός ΡΟΜΑ , για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
1 ημεδαπός και 1 αλλοδαπός , για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης , εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου , 1 υπόθεση ζωοκλοπής , για την οποία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 4 ημεδαπών ΡΟΜΑ !!! Επιπλέον , σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος δεκαπέντε 15 ημεδαπών ΡΟΜΑ , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Κατά την επιχείρηση , βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
( 1018 ) πακέτα τσιγάρων , που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου εισαγόμενων τσιγάρων , ( 3 ) σπάθες , ( 7 ) φυσίγγια , μικροποσότητα ηρωίνης ,
( 4 ) δισκία , που εμπίπτουν στην Νομοθεσία για τα ναρκωτικά
Πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ως προϊόντα κλοπής.
Τμήματα χαλκού και ( 4 ) πινακίδες κυκλοφορίας , η προέλευση των οποίων εξετάζεται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Τρισάγιο στην μνήμη του Γιώργου και του Μάνου σήμερα στις 7μμ από τη Χρυσή Αυγή.



Απόψε στις 7μμ θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη του Γιώργου και του Μάνου στο σημείο που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου 420 και Μεγάλου Κωνσταντίνου.
Όσοι Έλληνες επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν κρατώντας ένα λουλούδι ή ένα αναμμένο κερί στην μνήμη τους.

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
 

Δοκιμασίες πρωτοπόρων σε Ξυλόκαστρο και Σολομό . Στο Δερβένι ο Αστέρας κόντρα στον Κύψελο

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Α1 Κορινθίας.
Οι πρωτοπόροι ΑΟ Λουτράκι και Παννεμεατικός δοκιμάζονται εκτός έδρας και φιλοδοξούν να προχωρήσουν με το απόλυτο. Ο ΑΟΛ πάει στο Ξυλόκαστρο, όπου τον περιμένει ο επικίνδυνος Πανκαμαριακός, ενώ η ομάδα της Νεμεάς δοκιμάζεται στο Σολωμό, κόντρα στο Σπαθοβούνι, που προέρχεται από την πρώτη του νίκη.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση στο Δερβένι, ανάμεσα σε Αστέρα και Κύψελο, ενώ στο Θώδειο, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Η Θύελλα Πετρίου αντιμετωπίζει την Αναγέννηση, ενώ η Ελλάς Βέλου δοκιμάζεται στο Σοφικό και οι Άγιοι Θεόδωροι κοντράρονται με το Σπαθοβούνι. Δεν αγωνίζεται ο Πέλοπας, που παίρνει στα χαρτιά το τρίποντο με τον Σαρωνικό.

Η 6η αγωνιστική:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ:

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ

Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΧΑ
Αθήνα
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο ατόμων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δηλώσεις που έκανε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είπε: «Οι δολοφόνοι, όποιοι κι αν είναι, θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη Δημοκρατία μας, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες αυτό».

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες. Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει» αναφέρει η ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Το σημερινό αποτρόπαιο γεγονός της δολοφονίας νέων ανθρώπων επιβάλλει την ομόθυμη και απόλυτη καταδίκη της βίας από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη βία αντιτάσσεται η Δημοκρατία και η νομιμότητα. Αυτές προστατεύουν τη χώρα. Μαζί με την ψυχραιμία και την ενότητα του ελληνικού λαού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο νεκρών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης».

Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα, δήλωσε σε συνεργάτες του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας έκκληση για απόλυτη ψυχραιμία.

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη Δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω, πλήττει τη Δημοκρατία, την κοινωνία, τη χώρα. Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

«Η Δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί» τονίζει το ΚΚΕ.

Την επίθεση καταδικάζει και ο ΛΑΟΣ. «Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας».
Newsroom ΔΟΛ

Άρωμα τρομοκρατί​ας και αποσταθερο​ποίησης στη δολοφονία μελών της Χρυσής Αυγής

nirakleio
Μοτοσικλετιστής πυροβόλησε και σκότωσε δύο άτομα στις 19:30 το βράδυ της Παρασκευής στη Λεωφόρο Ηρακλείου στο Ν. Ηράκλειο!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο επιβαίνοντες πυροβόλησαν με στόχο την είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής, όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σημείο συγκεντρωμένα 5 άτομα.
Όπως έγινε γνωστό, οι νεκροί είναι δύο, ενώ υπάρχει και ένας σοβαρά τραυματίας. Οι δράστες διέφυγαν με τη μηχανή και αναζητούνται από την αστυνομία που έχει ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.
Οι δύο νεκροι Γιώργος Κοντούλης και Μανώλης Καπελώνης είναι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, ενώ οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ.
Οι διωκτικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζουν δύο ενδεχόμενα. Είτε να πρόκειται για τρομοκρατική πράξη, είτε για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναφέρεται: «Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους».
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αφού πυροβόλησαν τα θύματά τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο μέσο.
Με όπλο των 9 χιλιοστών πυροβολήθηκαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, ενώ στο σημείο του εγκλήματος βρέθηκαν 15 κάλυκες από το καλάζνικοφ που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Ήδη οι σφαίρες εξετάζονται για να αποδειχθεί αν το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και αλλού.
 

Ο Άδωνις ανακοίνωσε τους διοικητές των νοσοκομείω​ν ( 6η ΥΠΕ)

Adonis-Georgiadis
Με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ορίζονται οι κάτωθι διοικήσεις νοσοκομείων:


6Η ΥΠΕ


ΠΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΒΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΠΑΤΡΩΝΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»ΜΠΟΝΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΑΡΤΑΣΚΑΤΣΑΚΙΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣΓΙΩΡΓΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΚΥ ΠΑΤΡΩΝΣΤΑΚΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝΚΩΣΤΑΚΗ ΗΛΙΑΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣΜΑΡΚΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΓΝ ΠΑΤΡΩΝ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ»ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Συντάξεις: Οι τυχεροί που φεύγουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Μεγάλες κατηγορίες ασφαλισμένων μπορούν να προλάβουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (και στα 62 για μειωμένη), εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 25 χρόνια εργασίας και τα 4.500 ένσημα στο ΙΚΑ. Στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες κερδισμένες είναι οι μητέρες ανηλίκων, ενώ σε προνομιακή θέση βρίσκονται οι προ του 1983 ασφαλισμένοι που μπορούν να βγουν στη σύνταξη, υπό προϋποθέσεις, ακόμη και αν είναι 50 χρόνων.
Ωστόσο, όσοι δεν «κλείδωσαν» το δικαίωμα μέχρι το τέλος της περσινής χρονιάς ακολουθούν πλέον τα αυξημένα όρια συνταξιοδότησης, που ισχύουν σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Εθνος«, για όσους συμπληρώνουν 25ετια το έτος συνταξιοδότησης εξαρτάται άμεσα από το πότε κλείνει η 25ετια ενώ για τις γυναίκες το όριο ηλικίας εξαρτάται άμεσα από το εάν κατοχύρωσαν δικαίωμα ως το 2010. Εάν ναι τότε βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 και με μειωμένη στα 55.
Οι ασφαλισμένοι ως το “92 μπορούν να βγουν σε σύνταξη με 35ετια στα 58 έτη εφόσον όμως έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα το 2010.
Όσες γυναίκες έχουν ασφαλιστεί στο δημόσιο πριν το 1983 μπορούν να βγουν σε σύνταξη με 24 έτη και 6 μήνες χωρίς όριο ηλικίας.
Για μητέρες ανηλίκων που ασφαλίστηκαν ως το ’92 το όριο για όσες θεμελίωσαν δικαίωμα το 2010 είναι τα 50 έτη με 25ετια, ενώ αυξάνεται για τη διετία 2011-2012 στα 52 και τα 55 αντίστοιχα.
Σε ό,τι αφορά στο ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι που συμπληρώνουν ως το τέλος του 2010 τα 35 έτη, τότε η σύνταξη μπορεί να καταβληθεί από τα 58 τους.
Το 2011 απαιτούνται 36 έτη και σύνταξη στα 58 και το 2012 37 έτη και σύνταξη στα 59.
Για τους άνδρες που θέλουν να βγουν σε σύνταξη με 4.500 ένσημα παίρνουν πλήρη σύνταξη στα 65 και μειωμένη στα 60.
Αντίθετα οι γυναίκες με 4.500 ένσημα βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη στα 60 και με μειωμένη στα 55 εάν έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα το 2010, ενώ για τα έτη 2011 και 2012 το όριο ηλικίας αυξάνεται κατά ένα έτος ανά χρονιά.
Σε ό,τι αφορά ΔΕΚΟ και Τράπεζες όλοι οι ασφαλισμένοι προ του ’83 με 35ετία βγαίνουν σε σύνταξη όποτε επιθυμούν χωρίς όριο ηλικίας.
Αντίστοιχα χωρίς όριο ηλικίας βγαίνουν σε σύνταξη και οι μητέρες ανηλίκων με 24 χρόνια και έξι μήνες.

aftodioikisi.gr

Ο καιρός περνά και η Ευρώπη… κλώθει!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επτά μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δίνουν την εντύπωση ότι εξακολουθούν να κυνηγούν την ουρά τους.
Αφού άφησαν ανοχύρωτη τη γηραιά ήπειρο έναντι της αμερικανικής οικονομικής κρίσης του 2008 και μετά έφεραν έναν ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ οργανισμό, το ΔΝΤ να… τη σώσει, αφού ακολούθησαν τις πιο αντιφατικές πολιτικές όσον αφορά στη μετανάστευση, αφού προκάλεσαν μια ψυχική απόσταση μεταξύ ευρωπαϊκού Βορρά και Νότου, καλλιεργώντας τη λογική ότι ο πλούσιος Βορράς πληρώνει για τον «άσωτο» Νότο, τώρα τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα.
Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο χρόνος ως τις ευρωεκλογές επαρκεί για να αντιστραφεί το κλίμα.
Το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν προαλείφεται για πρωτιά στις ευρωεκλογές – κάτι που πέτυχε σε πρόσφατες τοπικές εκλογές.

Π. Τατούλης Ο ρεβανσισμός και ο συμμοριτισμός είναι στα γονίδια του ΣΥΡΙΖΑ


Σχολιάζοντας ανακοίνωση του βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  Πέτρος Τατούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Ο ρόλος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στον τόπο φανερώνεται ολοένα και περισσότερο θλιβερός. Ως σύγχρονοι Γκέμπελς, ο κ. Τσίπρας και η κομματική του παρέα κάνουν ασκήσεις ρεβανσισμού και διεκδικούν την εξουσία ως λάφυρο ενός συμμορίτικου πολέμου δεκαετιών, που νομίζουν ότι ήλθε η ώρα κι εκείνοι επιτέλους να κερδίσουν.

 Και οι πολίτες; Και ο τόπος; Κανένα σχέδιο για τον τόπο, κανένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες, παρά μόνο ασύδοτος λαϊκισμός, που διαχέουν δεξιά κι αριστερά ως βία στην πιο χειρότερη μορφή της. Ο ρεβανσισμός του κ. Τσίπρα και της κομματικής του παρέας είναι η μεγάλη τραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν την γονιδιακή αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, δεν μπορούμε να την αφήσουμε να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη από τη σημερινή τραγωδία τη χώρα.

Η σημερινή κρίση απαιτεί νηφαλιότητα και καθαρές κουβέντες. Στην Πελοπόννησο εργαζόμαστε με σχέδιο και απτά αποτελέσματα προκειμένου να δημιουργήσουμε διεξόδους για τον τόπο μας και τους πολίτες. Αυτό το έργο,  ο ΣΥΡΙΖΑ των πολλών συνιστωσών αδυνατεί να το πολεμήσει με όρους πολιτικής. Και πολεμάει με όρους μικροπολιτικής και προσωπικών χιλιοειπωμένων και χιλιοαπαντημένων επιθέσεων.
Σε αυτές τις επιθέσεις, απαντάω ξεκάθαρα: Δεν φοβάμαι για τίποτε, δεν εκβιάζομαι με τίποτε, έχω πολλές φορές στην πολιτική μου διαδρομή πολεμήσει το φασισμό των ιδεών και τον λαϊκισμό και έχω βγει νικητής. Δεν είναι η Πελοπόννησος λάφυρο. Δεν θα σοδομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πελοπόννησο νομίζοντας -όπως ισχυρίζεται άλλωστε ο αρχηγός της παρέας τους- ότι  «λεφτά υπάρχουν».  Δεν θα κερδίσουν στο συμμοριτοπόλεμο, το σκηνικό του οποίου οι ίδιοι ακαλαίσθητα και επικίνδυνα στήνουν. Δεν τους χρωστάει η ιστορία καμία νίκη απολύτως".

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο με θέμα την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του Νομού τις Κυριακές.

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο 1.JPG
Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κου Γιώργου Δέδε, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Κορίνθιας με θέμα την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων του Νομού τις Κυριακές.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η επεξεργασία των προτάσεων όλων των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις λοιπές Κυριακές του χρόνου, πέραν των επιτρεπόμενων επτά (7) που ορίζεται στο Νόμο 4177/2013 «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής διατάξεων και άλλες διατάξεις». Σύμφωνα με το Νόμο, ο Αντιπεριφερειάρχης οφείλει να εκδώσει  αιτιολογημένη απόφαση έως τις 8 Νοεμβρίου 2013 για τον ορισμό των περιοχών στις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων  και τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου.

Όπως δήλωσε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η έκδοση μίας τέτοιας απόφασης απαιτεί την ύπαρξη γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την οικονομική κρίση που πλήττει επιχειρήσεις και ιδιώτες. Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την επεξεργασία των προτάσεων των φορέων θα αποτελέσουν τη βάση για την έκδοση της εν λόγω απόφασης με την οποία θα επιχειρηθεί ο μεγαλύτερος δυνατός συγκερασμός των απόψεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι από τους Εμπορικούς Συλλόγους Κορίνθου, Κιάτου, Λουτρακίου, Αγίων Θεοδώρων, Νεμέας, Ξυλοκάστρου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κορινθίας, της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, των Εργατικών Κέντρων Λουτρακίου και Κορίνθου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ελλάδας. Στη συνάντηση παρευρέθη και η  προϊσταμένη της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κορινθίας κα Β. Σταυροπούλου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν και εγγράφως οι απόψεις των συμμετεχόντων σε μία προσπάθεια σύγκλισης των προβληματισμών των κοινωνικών εταίρων. Η συζήτηση έκλεισε με πρόταση του κ. Αντιπεριφερειάρχη για ένα νέο κύκλο επαφών με βάση το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί η προβλεπόμενη από το Ν.4177/13 απόφαση με τη μέγιστη δυνατή αποδοχή και συναίνεση.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

47,4 εκατομμύρια ευρώ για 331 έργα που εντάσσονται άμεσα στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου


Επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ με παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

 


47.397.479,01 € συνολικά (δημόσιας δαπάνης 22.858.687,21 €) για έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που εντάσσονται άμεσα στο Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σύμφωνα με την υπ’ αρ. 7772/1988/Α2/30.10.2013 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αφορούν τους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και του εμπορίου – υπηρεσιών.  

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής στην πολιτική της κατεύθυνση για ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ως κρίσιμο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, αλλά και για να ενισχυθεί περαιτέρω η επιχειρηματική δραστηριότητα, πέτυχε να παρασχεθεί η δυνατότητα ενίσχυσης και για τα έργα τα οποία αξιολογήθηκαν θετικά και τα οποία συγκέντρωσαν βαθμολογία μεγαλύτερη του 50, αλλά δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες των άμεσα ενταγμένων έργων  λόγω εξάντλησης του αρχικού προϋπολογισμού του προγράμματος ύψους 22,5 εκ.

Τα έργα αυτά είναι 697 συνολικού προϋπολογισμού 100.734.591,86 € και δημόσιας δαπάνης 48.592.640,19 €.

Προϋπόθεση για την ένταξη των πρόσθετων έργων είναι  :

α)  Η υποβολή έως τις 28.02.2014  από τον δικαιούχο στον ΕΦΕΠΑΕ (Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων), αίτησης επαλήθευσης πιστοποίησης έργου τουλάχιστον για το 30 % του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης ή αποδεικτικών στοιχείων έγκρισης δανείου ισόποσου τουλάχιστον με το 20 % του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης και

β) Η επαλήθευση των ανωτέρω από τον ΕΦΕΠΑΕ

Η διαδικασία ένταξης των έργων αυτών πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο την 30.06.2014.