Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Αρβανιτόπουλο

Ieronimos-Arvanitopoulos
Πηγή: www.romfea.gr
Παρακάτω ακολουθεί επιστολή της Ιεράς Συνόδου προς τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχετικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την Συνεδρία Αυτής της 11ης μηνός Οκτωβρίου ε.ε., έλαβε την απόφαση να απευθυνθεί προς το πρόσωπό σας σχετικά με την Εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Συγκεκριμένα, επιθυμεί να εκφράσει την έντονη πικρία της, διότι, σύμφωνα με υπουργικό έγγραφο, το οποίο απεστάλη την 27η Ιανουαρίου π.ε. προς τους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων, ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ., η ως άνω σχολική εορτή χαρακτηρίζεται πλέον «αργία», με απλή δυνατότητα «συμμετοχής σε εκκλησιασμό» η «σε εορταστικές εκδηλώσεις».

Κεραυνοί Αμβρόσιου κατά Βαρθολομαί​ου, λόγω Εφραίμ και... Κεμάλ!

Mitropolitis-Amvrosios
Πηγή: www.romfea.gr
Σφοδρή επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του στο θέμα του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ, αλλά και για την πρόσφατη επίσκεψή του Κεμάλ Ατατούρκ.
Ακολουθεί το κείμενο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιου.

Του Σεβ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου

Παπαμιμίκος: Οι ανθρώπινες ζωές δεν ζυγίζονται

papamimikos
Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, μίλησε στον Real Fm για τη στυγνή δολοφονία των μελών της Χ.Α, αλλά και την διαπραγμάτευση με την τρόικα.
«Είναι πολύ επικίνδυνη η περίοδος. Ευθύνες δεν έχουν μόνο τα πολιτικά κόμματα και η κυβέρνηση. Όλη η ελληνική κοινωνία, με ωριμότητα και με σύνεση, πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα φαινόμενα», σχολίασε αρχικά ο κ. Παπαμιμίκος και συνέχισε:
«Η φυλάκιση είναι απόφαση της δικαιοσύνης και οφείλουμε να τη σεβαστούμε και να την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της. Δεν χρειάζονται ούτε σόου, ούτε μικροκομματικά παιχνίδια. Πρέπει να κυνηγήσουμε τα αίτια που οδηγούν κάποιους ανθρώπους στη βία».
«Κανένας από μας δεν μπορεί να πει ότι έχουμε αλλάξει τα πάντα, αλλά κανένας από μας δεν είπε ποτέ ότι έχουμε μια μαγική συνταγή και ότι μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, να πολεμήσουμε την ανεργία, είναι δική μας δουλειά αυτή, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε έναν σωστό δρόμο. Τώρα φτάνουμε στην τελική διαπραγμάτευση. Γίνεται για πρώτη φορά σημαντική διαπραγμάτευση. Είναι η πρώτη φορά που καθόμαστε επί ίσοις όροις απέναντι από την τρόικα», σχολίασε ακόμα ο κ. Παπαμιμίκος.
«Οι ανθρώπινες ζωές δεν ζυγίζονται. Με την ίδια ένταση καταδικάσαμε την δολοφονία Φύσσα, με την ίδια ένταση καταδικάσαμε και την δολοφονία των δύο συμπολιτών μας», είπε ακόμα μεταξύ άλλων, απαντώντας σε ερώτηση ακροατή.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στον δυσκολότερο γύρο διαπραγμάτευσης μετά την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης. Παρόλα αυτά και παρά την απόκλιση στην εκτίμηση του δημοσιονομικού κενού για το 2014, εκφράζουν αισιοδοξία ότι τελικά θα υπάρξει κάποιος συμβιβασμός που θα επιτρέψει την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις με τους πιστωτές. Το «κλειδί», κατά τις ίδιες πηγές, βρίσκεται στο Δημόσιο. Ειδικότερα:
-Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα παραλάβουν την τελική λίστα με τις 12.500 διαθεσιμότητες του Σεπτεμβρίου στην οποία, λογικά, θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των 1.349 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ που λείπουν.
-Θα ενημερωθούν για το σχέδιο της ελληνικής πλευράς σε σχέση με την αναδιάρθρωση ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ όπου απασχολούνται 2.200 εργαζόμενοι. Η Τρόικα ζητά λουκέτο και απόλυση όλου του προσωπικού, η κυβέρνηση προωθεί ηπιότερη λύση.
-Θα συζητήσουν για τις 4.000 απολύσεις που προβλέπει το μνημόνιο μέχρι το τέλος του έτους, με την ελληνική πλευρά να ζητά να συμπεριληφθούν συμβασιούχοι που παραμένουν στις θέσεις τους χάρη σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και θα βρεθούν στην έξοδο με νομοθετική παρέμβαση.
-Θα ακούσουν την πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκεί όπου σήμερα δεν εφαρμόζεται (εδικά σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα).
-Θα καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή ακριβώς επειδή υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά των πιστωτών.
«Εάν βρεθεί λύση στα θέματα που αφορούν στο Δημόσιο, θα βρεθεί λύση σε όλα» λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές για να περιγράψουν την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις.

aftodioikisi.gr

Ο Σγουρός... υπέγραψε την παραίτησή του

sgouros
Την παραίτησή τους στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσαν σήμερα με κοινή επιστολή τους, ο πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Γιάννης Σγουρός και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αιτία, όπως σημειώνεται, τα τεράστια λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Ο περιφερειάρχης Αττικής, ήδη με επιστολή του την 1-1-2012, είχε απευθυνθεί εγγράφως και επανειλημμένως στα αρμόδια υπουργεία, με κύριο αίτημα την ένταξη του ΕΔΣΝΑ στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προκειμένου να ενταχθεί ο ΕΔΣΝΑ στις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τα μέλη της Ε.Ε. του ΕΔΣΝΑ σημειώνουν, ότι η κεντρική διοίκηση και «διάφορα παράκεντρα με ανομολόγητους σκοπούς» δεν στηρίζουν τον ΕΔΣΝΑ, αν και «εδώ και ένα χρόνο σηκώνει ένα μεγάλο βάρος που δεν του αναλογεί ».

ysterografa

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΝΝΕΔ (ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ Ν.Ε. ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ)

Image
Από την εκλογική διαδικασίατης 3ης Νοεμβρίου 2013, προέκυψαν οι νέοι
Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ:

 
Οργανώσεις Επαρχίας:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΝΙΚΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ
ΑΡΤΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΑΧΑΪΑΣ
ΤΣΙΑΒΙΚΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΛΥΜΠΕΡΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΔΡΑΜΑΣ
ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ
ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΒΡΟΥ
ΣΤΑΓΚΟΓΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΥΒΟΙΑΣ
ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΒΑΡΕΛΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΓΟΥΛΙΑΡΗΣ
ΣΤΕΛΙΟΣ
ΗΛΙΕΙΑΣ
ΚΟΡΔΟΝΟΥΡΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΗΜΑΘΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΙΓΚΟΣ
ΦΩΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΛΑΖΑΝΗΣ
ΧΑΡΗΣ
ΚΑΒΑΛΑΣ
ΤΟΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΣΥΤΙΛΙΔΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΚΟΤΖΙΑΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ
ΜΑΡΙΑΝΤΖΕΛΑ
ΚΙΛΚΙΣ
ΤΑΤΑΡΟΓΛΟΥ
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΖΑΝΗΣ
ΜΠΑΝΤΗΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΡΟΥΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
ΒΑΧΑΒΙΟΛΟΥ
ΑΛΕΞΙΑ
ΛΑΡΙΣΑΣ
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΕΣΒΟΥ
ΑΓΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΖΑΝΟΣ
ΝΙΚΟΣ
ΞΑΝΘΗΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΠΕΛΛΑΣ
ΚΟΣΚΕΡΙΔΗΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΙΕΡΙΑΣ
ΤΣΙΡΚΟΣ
ΕΥΘΥΜΗΣ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΤΣΩΛΑΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΤΡΟΥΛΛΙΝΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΟΔΟΠΗΣ
ΤΣΑΡΔΑΚΛΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ
ΣΑΜΟΥ
ΜΑΡΚΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΕΡΡΩΝ
ΒΑΔΙΚΟΛΙΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ
ΚΩΣΤΑΣ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΤΕΛΩΝΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΦΩΚΙΔΑΣ
ΚΑΡΛΙΑΥΤΗΣ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ
ΧΑΝΙΩΝ
ΦΡΑΓΚΕΔΑΚΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ
ΧΙΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ
 

Οργανώσεις Θεσσαλονίκης:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΤΖΙΚΑ
ΑΝΝΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Β’ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΤΣΟΜΑΡΙΔΗΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Οργανώσεις Αττικής:

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
Α1
ΒΟΖΙΑΝΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ
Α2
ΛΑΥΔΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ
Β1
ΜΙΧΑΛΕΤΟΣ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Β2
ΔΙΓΚΑΣ
ΑΓΗΣ
Β3
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Π1
ΑΡΑΠΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Π2
ΑΡΜΠΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Υ1
ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υ2
ΦΟΥΤΣΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
Υ3
ΚΑΛΛΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Από το Γραφείο Τύπου.