Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Ποια αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου είναι στη φωτογραφία;

Την αγαπάμε ιδιαίτερα και χρησιμοποιούμε τις ατάκες της μέχρι και σήμερα! Οι ταινίες που έχει πάρει μέρος στον ελληνικό κινηματογράφο είναι όλες επιτυχημένες και παρόλο που επρόκειτο για μία πολύ όμορφη και καλλίγραμμη γυναίκα δεν έμεινε στη συνείδηση του κόσμου έτσι.

Ποια αγαπημένη ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου είναι στη φωτογραφία;

Αν σου αναφέρω την χαρακτηριστική σκηνή από την ταινία “Αχ, αυτή η γυναίκα μου” σίγουρα θα καταλάβεις ότι πρόκειται για την ...  tlife.gr

Θρίλερ με πλοίο κοντά στα Ίμια - Ακινητοποιήθηκε από το λιμενικό και βρέθηκαν 20.000 όπλα

Θρίλερ με πλοίο κοντά στα Ίμια - Ακινητοποιήθηκε από το λιμενικό και βρέθηκαν 20.000 όπλα
Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, φέρεται να μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "nourm" με σημαία Σιέρα Λεόνε που εντοπίστηκε χθες βράδυ να κινείται πλησίον των Ιμίων και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία πλωτών του λιμενικού στη Σύμη.

Το φορτηγό πλοίο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του λιμενικού άρχισε να αλλάζει συνεχώς πορεία.

Κάποια στιγμή το πλοίο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία στελεχών του λιμενικού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας και φέρεται να μεταφέρει 20.000 όπλα ΑΚ 47.
Επίσης έχουν εντοπισθεί κάποια εμπορευματοκιβώτια, που πιθανόν στο εσωτερικό τους να υπάρχει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στο φορτίο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην πληροφορία για το λιμάνι προορισμού, καθώς από το σύστημα marin trafik είχε δηλωθεί το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας.
Από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν ως προορισμό η Τρίπολη της Λιβύης ενώ ο πλοίαρχος αρχικά δήλωσε το Εσκεντερούμ της Τουρκίας!

Για την εξέλιξη της υπόθεσης υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας και επίσημη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι έλεγχοι του λιμενικού έχουν ενταθεί στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.
newsit.gr

Ο Νότος για την Ανάπτυξη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Απόστολος Ε. Παπαφωτίου εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρευρέθηκε τη Δευτέρα 4-11-2013 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, στο Διεθνές Συνέδριο με  τίτλο «Ο Νότος για την Ανάπτυξη» (South for Growth).

Το Διεθνές συνέδριο διοργανώθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, με μεγάλη συμμετοχή περίπου 600 ατόμων.


Δέσμευση Τσίπρα για κατώτατο μισθό 751 ευρώ


tsipras«Το καταστροφικό πρόγραμμα της λιτότητας και του μνημονίου πρέπει να σταματήσει τώρα. Διαφορετικά, η συνέχισή του αποτελεί συνειδητή εγκληματική επιλογή, με θύματα, των οποίων δεν απειλείται, πλέον, μόνο η ευμάρεια, αλλά η ίδια τους η ζωή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Η κρίση στην ευρωζώνη και την Ελλάδα και η εμπειρία με τις πολιτικές λιτότητας» που διοργανώνει το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford.
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ακόμη πως το «όχι» στην πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει «ναι» στην αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Νερούδα πέθανε από καρκίνο. Δεν τον δηλητηρίασαν

neruda
Ο Χιλιανός ποιητής Πάμπλο Νερούδα πέθανε από τον καρκίνο του προστάτη που τον είχε προσβάλει και δεν δηλητηριάστηκε από το στρατιωτικό καθεστώς του Αουγκούστο Πινοτσέτ, όπως επιβεβαιώνεται από το πόρισμα ειδικών που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.
Το λείψανο του τιμημένου με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας Νερούδα είχε εκταφεί την 8η Απριλίου, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα αφού οι υποψίες πως μπορεί να είχε δηλητηριαστεί από πράκτορες του καθεστώτος Πινοτσέτ παρέμεναν.

Παπαρήγα: Μαστίγιο η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ

papariga
Να πιστέψει στη δύναμη και την ικανότητά του κάλεσε το λαό, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στη Βουλή. Ταυτόχρονα όμως κατηγόρησε με σφοδρότητα την κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκλωβίζουν το λαό σε πλαστά και διχαστικά διλήμματα του τύπου «με τη διαπραγμάτευση της ΝΔ και των συμμάχων της ή με την αναδιαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ και των νέων συμμάχων του».
«Πρόκειται για διλήμματα τεχνητά που αν εμπεδωθούν στο λαό σε αυτή τη φάση θα φτάσουμε στο τραγικό σημείο, να πάμε στο 2020 και να λέμε πάλι τα ίδια. Και τότε ο λαός να λέει αν μπορούμε να επιστρέψουμε στο 2013», είπε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι για το ΚΚΕ «αυτό που μετράει σήμερα είναι η αναγέννηση μιας ορμητικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμμένα προβλήματα και η οποία ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής».
«Μαστίγιο χρησιμοποιεί η ΝΔ, καρότο ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτή είναι η ευθύνη του. Καλλιεργεί στο λαό αυταπάτες και οι αυταπάτες είναι εξίσου επικίνδυνες με το φόβο που καλλιεργείται στο λαό», είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Παπαρήγα τον οποίο κατηγόρησε ότι καλλιεργεί αυταπάτες και ελπίδες στο λαό τις οποίες στη συνέχεια θα μετατρέψει σε απογοήτευση και φόβο.
«Πήρατε 27%. Μεγάλο ποσοστό. Φοβερό. Για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι αριστερό. Τι κάνατε όμως μετά τις εκλογές; Το κίνημα ανέβηκε ή έκανε βήματα πίσω; Έκανε αναμφισβήτητα πίσω. Με λιγότερη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, μικρότερη στις απεργίες. Λογικά έπρεπε να πετάει αυτή τη στιγμή το κίνημα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η συνεισφορά σας», είπε η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να περάσει αυτά που θέλει». «Η απάντηση όμως δεν βρίσκεται εδώ μέσα», είπε η κ. Παπαρήγα, «γιατί έξω από τη Βουλή θα δοθεί η λύση και αυτή η θέση καθορίζει τη στάση μας. Πιστεύουμε στην ικανότητα και αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού».
Η κ. Παπαρήγα σχολίασε και την ομιλία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και τη φράση του πως «όποιος μιλάει για πεζοδρόμιο παίζει με τη φωτιά». Όπως τόνισε η κυβέρνηση δεν φοβάται πέντε ή έξι απεργίες το χρόνο αλλά φοβάται την ταξική πάλη, την αντίθεση του λαού στο κεφάλαιο.

ysterografa.gr

Παράνομη η απεργία των υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια

arvanito
Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΜΠ και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για το θέμα.
Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που συζητήθηκε νωρίτερα σήμερα, με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ είχαν αποφασίσει για νέα πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα πάντως αναμένεται να επανεκτιμήσουν τη στάση τους με βάση την απόφαση του δικαστηρίου.

ysterografa.gr

Ντέρμπι σε Νεμέα , Λουτρακι, Βέλο και Ξυλοκάστρο στην Α1 Κορινθίας


Αρκετούς σημαντικούς αγώνες ντέρμπι περιλαμβάνει η αυριανή 7η   αγωνιστική  του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Στη Νεμέα, ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός σε αγώνα ντέρμπι μάχεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο Θώδειο, ο ΑΟ Λουτράκι αναζητά το τρίποντο κόντρα στην δυνατή Θύελλα Πετρίου.
 Στο Βέλο, η Ελλάς αντιμετωπίζει σε αγώνα ντέρμπι  τον ισοβαθμότης  Αστέρα Δερβενίου, ενώ
έτοιμη για χρήση  θα είναι και η λυόμενη κερκίδα  στο Δημοτικό Στάδιο Βέλου καθώς οι εργασίες τοποθέτησης της  ξεκίνησαν σήμερα . Ένα πραγματικό πρόβλημα της ομαλής παρακολούθησης των αγώνων για τους φίλαθλους λύθηκε. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάς Βέλου ευχαριστεί τον Δήμαρχο Βέλου - Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκο και τους συνεργάτες του.
 Στο Ξυλόκαστρο, Ηρακλής και Πανκαμαριακός συγκρούονται στο τοπικό ντερμπι.
Ο Πέλοπας περιμένει στο Κιάτο το Σπαθοβούνι, ενώ στο Συνοικισμό, θα αναμετρηθούν ο Κύψελος Κορινθου με την Αναγέννηση Κιάτου.
Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Πανσολυγειακό, ενώ  τέλος ξεκούραστο τρίποντο θα πάρουν οι Άγιοι Θεόδωροι, καθώς βάσει προγράμματος αντιμετωπίζουν τον Σαρωνικό.
Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 15:00
 
Η 7η αγωνιστική
ΚΥΨΕΛΟΣ  ΚΟΡ. - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
 

Μιχελάκης: Πρόταση πολιτικής ανωμαλίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

mixelakisvouli
«Πρόταση αποσταθεροποίησης και πολιτικής ανωμαλίας», χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μιχελάκης άφησε αιχμές για την κίνηση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα από τις ΗΠΑ, όπως επίσης και για δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «υπεράσπισης της Δημοκρατίας με αγώνες και αίμα», σε σχέση με τις πρόσφατες δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Οι στυγερές αυτές δολοφονίες, «είναι μέρος των πιο άθλιων και επικίνδυνων σεναρίων. Όσοι μιλούν για αίμα δεν έχουν συναίσθηση ευθύνης. Όσοι απεργάζονται εξεγερτικές κινητοποιήσεις αγνοούν τα συμφέροντα του τόπου. Όσοι ονειρεύονται ανατροπές στα πεζοδρόμια, παίζουν με τη φωτιά», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.
Ο υπουργός Εσωτερικών προδίκασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Κυριακής, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως θα είναι απορριπτικό της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνιστά «ψήφο εμπιστοσύνης στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Άλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη μιλούν θετικά για τον Α. Σαμαρά και την τεράστια προσπάθεια του λαού. Εμείς δεν εξωραΐζουμε, δεν λέμε ότι βγήκε η χώρα απ’ την κρίση και λέμε ευθέως πως βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη καμπή του δρόμου, που μας βγάζει ωστόσο απ’ την κρίση. Ξέρουμε πως οτιδήποτε άλλο θα έφερνε εθνική περιπέτεια -οι συνταγές ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσαν στην καταστροφή, θα διέλυαν τη χώρα, θα έφερναν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μιχελάκης εκτίμησε πως για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας «άλλος λόγος δεν υπάρχει πέραν της αδυναμίας συσπείρωσης και προσπάθειας αντισυσπείρωσης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, στο εσωτερικό του οποίου κανείς δεν συμφωνεί με κανέναν». Από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών αναρωτήθηκε και «τι σημαίνει η απόφαση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Τέξας».
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο του υπουργείου του, υπενθυμίζοντας τη ρύθμιση για αναστολή της χρηματοδότησης των κομμάτων που εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, ενώ μίλησε για την τροποποίηση του νόμου για τις εκλογές στους ΟΤΑ, την προώθηση πρωτοβουλίας για ψήφο των ομογενών, την κατάστρωση νέου κώδικα ιθαγένειας κ.ά.

ysterografa.gr

Φεβρωνία Πατριανάκου: Ας ψαχτούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. - Ρήγας: Πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ανευθυνότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε κοινή γραμμή επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησαν για προσπάθεια αποσταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος και υπονόμευσης της διαπραγματευτικής ισχύος της χώρας, αλλά και για προσπάθεια να ξεπεράσει τα εσωκομματικά του προβλήματα, κινήθηκαν οι δύο εισηγητές από την κυβέρνηση, Φεβρωνία Πατριανάκου (ΝΔ) και Παναγιώτης Ρήγας (ΠΑΣΟΚ).

rigas_panagiotis_vouliΑπαντώντας στην πρόταση δυσπιστίας από το βήμα της Ολομέλεια της Βουλής, τόσο η κ. Πατριανάκου όσο και ο κ. Ρήγας υπεραμύνθηκαν της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η συγκυβέρνηση και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι η χώρα θα βγει από την κρίση.

«Όταν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, τότε η χώρα διαπραγματεύεται. Όταν ο πρωθυπουργός βάλλεται και επιχειρείται η αμφισβήτηση της πολιτικής σταθερότητας, τότε υπονομεύεται η διαπραγματευτική ισχύς και της χώρας και του λαού» τόνισε η εισηγήτρια της ΝΔ.

Μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε σε οίκημα στα Μέγαρα – Σώοι οι επιβαίνοντες

asthenoforo1
Παραλίγο τραγωδία στα Μέγαρα όταν ένα μονοκινητήριο ιδιωτικό αεροσκάφος έπεσε σε οίκημα σε αεροδρόμιο των Μεγάρων.
Συγκεκριμένα αντ ί να προσγειωθεί στον πολιτικό διάδρομο, κατευθύνθηκε στον στρατιωτικό διάδρομο με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε ένα βοηθητικό οίκημα.
Οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Θριάσειο νοσοκομείο.

Δυναμική η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αισιόδοξα τα αποτελέσματα της World Travel market για τον τουρισμό της Πελοποννήσου



Σημαντικά ήταν τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην διεθνή έκθεση τουρισμού World Travel Market (WTM) που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και διήρκεσε από τις 4 έως τις 7 Νοεμβρίου 2013. H World Travel Market είναι μία από τις εκθέσεις που συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα και το ενδιαφέρον του συνόλου των επαγγελματιών του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Αποτελεί το κορυφαίο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και ένα από το σημαντικότερα διεθνώς, και λαμβάνει χώρα στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο πρόεδρος των tour operator της Μεγάλης Βρετανίας (ABTA) Noel Josephides στην πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου που του μετέφερε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου για την διοργάνωση του επόμενου συνεδρίου του ABTA στην Πελοπόννησο. Ο κ. Josephides υποστήριξε ότι η Πελοπόννησος συνεχώς αναβαθμίζει το τουριστικό της προϊόν και τα επόμενα χρόνια θα αποτελέσει σημαντικό και δυναμικό προορισμό προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας αγοράς του τουιρσμού.

Συμβολικό κλείσιμο στο Μελίσσι της Παλιάς Εθνικής Οδού ...που βουλιάζει


          φωτο: Βλάσης Μεντζελόπουλος, Ιούνιος 2013

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ
ΖΩΕΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ
ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ
Ως είναι γνωστόν η Παλαιά Εθνική Οδός, στο ύψος προ της εισόδου του Μελισσίου στη θέση «ΒΛΑΣΣΕΪΚΑ»(Κοτσώνη), έχει υποστεί εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα μεγάλη φθορά λόγω της θαλάσσιας διάβρωσης που έχει επέλθει στο μεγαλύτερο μέρος της παραλίας του Μελισσίου.
Ο δρόμος προειδοποιεί τα διερχόμενα αυτοκίνητα για τον κίνδυνο που διατρέχουν με τοποθέτηση κορινών στην άκρη.
Συνέπεια αυτού είναι τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς Ξυλόκαστρο να εισέρχονται στο αντίθετο ρεύμα σε αποφυγή των κορινών, με κίνδυνο μετωπικής σύγκρουσης με τα αντιθέτως κινούμενα οχήματα.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε θρηνήσει θύματα από καθαρή σύμπτωση και μόνον.
Επειδή το θέμα αφορά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν για το σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Η Τοπική Κοινότητα Μελισσίου σε συνεργασία
με τον Προοδευτικό Σύλλογο Μελισσίου
καλεί

Όλους τους κατοίκους του Μελισσίου αλλά και των γύρω περιοχών, να παραστούν την Κυριακή 10.11.2013 και ώρα 11,00΄στην προαναφερόμενη θέση για να προβούμε σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ EKΠΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


 Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων έχει την τιμή να υποδεχθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, εκπροσώπους του Ελληνικού Προξενικού Σώματος.

Το Προξενικό Σώμα στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της και της χώρας υποδοχής (την Ελλάδα), μέσα από την επαφή και την γνωριμία των  ξένων Πρόξενων με την χώρα μας, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερη και αποτελεσματικότερη η  εκτέλεση των προξενικών καθηκόντων τους.
Στα πλαίσια της τιμητικής αυτής επίσκεψης, στην πόλη του Λουτρακίου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, θα παρευρεθούν Πρόξενοι από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως της Σλοβενίας, Ιρλανδίας, Γαλλίας, Αιθιοπίας, Νιγηρίας, Κουβέιτ, Βραζιλίας, Τουρκίας κ.α.
Θα πραγματοποιηθεί υποδοχή και ξενάγηση από εκπροσώπους του Δήμου, στις εγκαταστάσεις του Υδροθεραπευτηρίου Loutraki Thermal Spa  καθώς επίσης και ξενάγηση στους χώρους των Δημοτικών Ιαματικών Πηγών Λουτρακίου.
Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σε συνέχεια επαφών του αρμόδιου Αντιδημάρχου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιάννη Κακούρου,  με στελέχη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε εχθές επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, του Αντιπροέδρου κ. Γεώργιου Κατσαρού, του Γενικού Γραμματέα κ. Δημήτριου Καρακατσάνη και του Διευθυντή κ. Γεώργιου Χριστοφοράτου, της ΚΟΕ.
Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου, εξετάστηκαν σε πολύ θετικό κλίμα οι δυνατότητες και τα πλαίσια συνεργασίας της ΚΟΕ και του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων, μέσα από την παρουσίαση των υπέρ-σύγχρονων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, με απώτερο στόχο τη δρομολόγηση αθλητικών διοργανώσεων σε αυτό και παράλληλα την ανάδειξή του σε προπονητικό κέντρο.
Αναλυτικότερα, διερευνήθηκαν αφενός οι δυνατότητες αξιοποίησης του συγκροτήματος του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λουτρακίου, το οποίο διαθέτει εκτός της πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων (50μ) και 25άρα και αφετέρου οι δυνατότητες φιλοξενίας σπουδαίων διοργανώσεων μέσα από την ένταξή τους στο καλεντάρι της ΚΟΕ,  όπως το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κολύμβησης Κατηγοριών.
Θα ακολουθήσουν περαιτέρω συναντήσεις και επαφές, μέσα από τις οποίες θα διαμορφωθεί το κατάλληλο πλαίσιο το οποίο θα  αποσαφηνίσει διάφορες λεπτομέρειες και άλλα οργανωτικά ζητήματα, στην κατεύθυνση της καλύτερης συνεργασίας του Δήμου και της ΚΟΕ.
Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

 

Τη Δευτέρα η κλήρωση της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

Τη Δευτέρα η κλήρωση της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας
 
Την  Δευτέρα στα γραφεία της ΕΠΣΚ στις 12:00 ώρα , θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την Γ’ φάση του  Κυπέλλου Κορινθίας, με τις αναμετρήσεις να είναι και πάλι νοκ – άουτ.
Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος τα  σωματεία:
Αστέρας Δερβενίου, Ελλάς Βέλου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Παννεμεατικός, Πέλοπας Κιάτου, Θύελλα Πετρίου, Άγιοι Θεόδωροι, Κύψελος, Αναγέννηση Κιάτου, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Τενεάτης Αθικίων, Πανευρωστινιακός, Νέοι Στιμάγκας, Ισθμιακός, Σολωμός
Να σημειώσουμε, ότι συμμετέχουν στην κλήρωση 11 ομάδες από την Α1 Κατηγορία και 5 από την Α2

Συγγνώμη σε Τσιχρτιτζή από Ολυμπιακό Άσσο που θέλει να τον αντιμετωπίζουν οι διαιτητές 50-50.

Συγγνώμη σε Τσιχρτιτζή από ΆσσοΑνακοίνωση με την οποία ζητούν συγγνώμη προς τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ έβγαλε η ομάδα του Ολυμπιακού Άσσου, για τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια του ματς, με τον Ηρακλή Λεχαίου, την περασμένη Κυριακή.
«Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ, κ. Μιχάλη Τσιχριτζή για τα όσα άσχημα ακούστηκαν προς το πρόσωπό του, κατά τη διάρκεια του αγώνα Ολυμπιακός Άσσου – Ηρακλής Λεχαίου, να πούμε ότι ήταν έναν μεμονωμένο περιστατικό και ότι δεν θα ξανασυμβεί.
Θεωρούμε τιμή μας το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ, επέλεξε τον συγκεκριμένο αγώνα να παρακολουθήσει και να δώσει το παρόν στο γήπεδό μας.
Είναι ευπρόσδεκτος όποτε το επιθυμήσει να βρεθεί και πάλι και θα θέλαμε για ακόμα μια φορά να τονίσουμε ότι το περιστατικό που συνέβη, ήταν η κακιά στιγμή και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε με τέτοιες ενέργειες».
 
Στο μεταξύ με ανακοίνωσή του, ο Ολυμπιακός Άσσου εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τα σφυρίγματα των διαιτητών, στις μέχρι τώρα αγωνιστικές του πρωταθλήματος και ζητά να είναι πιο προσεκτικοί απο εδώ και πέρα, ώστε να μην υπάρχουν λάθη.
«Δε ζητήσαμε να μας ευνοήσουν οι διαιτητές με τα σφυρίγματά τους, αλλά απαιτούμε να μας αντιμετωπίζουν 50-50. Είμαστε ένα ιστορικό σωματείο και ζητάμε τον απαραίτητο σεβασμό. Δεν θέλουμε σφυρίγματα υπέρ μας, αλλά απλά ίση μεταχείριση Ελπίζουμε πως από εδώ και πέρα, οι διαιτητές θα είναι περισσότερο προσεκτικοί στις υποδείξεις τους».

 

MVP 5ης αγωνιστικής, Α1 Κορινθίας: Δημήτρης Λιθοξόου (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ)

MVP 5ης αγωνιστικής, Α1 Κορινθίας: Δημήτρης Λιθοξόου (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ)Ένας νεαρός και πολύ ανερχόμενος ποδοσφαιριστής, είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Κορινθίας. Ο λόγος για το Δημήτρη Λιθοξόου του Αστέρα Δερβενίου, ο οποίος σημείωσε 1 γκολ και είχε και μία ασίστ στην αναμέτρηση με τον Πανσολυγειακό (3-0).
Ο νεαρός παίκτης, μίλησε στην apopsi24.gr, για την ανάδειξή του σε MVP της 5ης αγωνιστικής:
«Θέλω πρώτα απ' όλα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες, τον προπονητή μου και όλους όσους μπήκαν στη διαδικασία να με ψηφίσουν. Είναι τιμή μου να αναγνωρίζεται η προσπάθειά μου και να λαμβάνω αυτό το βραβείο και θεωρώ πως αποτελεί κίνητρο για όλους τους παίκτες. Πολλά συγχαρητήρια στη σελίδα σας για τη δημιουργία αυτού του διαγωνισμού».
Ο Δημήτρης Λιθοξόου, αναφέρθηκε και στα προσωπικά του όνειρα, αλλά και τις βλέψεις της ομάδας του, τη φετινή σεζόν:
«Θεωρώ ότι αν η ομάδα βρει ρυθμό μπορούμε να βρεθούμε μέσα στην πρώτη 5αδα στο τέλος του πρωταθλήματος και στο κύπελλο θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Αυτός είναι άλλωστε και ο πρώτος στόχος μας. Όσο για μένα, ελπίζω να πάρω τις ευκαιρίες από τον προπονητή μου και να τις αξιοποιήσω, ώστε η ομάδα μας να πετύχει τους στόχους της».
Εμείς να δώσουμε συγχαρητήρια σε ένα παιδί, το οποίο καταφέρνει να συνδυάζει με πολύ μεγάλη επιτυχία το ποδόσφαιρο, αλλά και το σχολείο, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικό μαθητή.
Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί και η απονομή στον ποδοσφαιριστή.
Τα αποτελέσματα:

Λιθοξόου (ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ) 46 %
Χατζηνικολής (ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ) 41,2 %
Τσουμάνης Κ. (ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ) 5,3 %
Κλαδάκης (ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ) 5,2 %
Βάθης (ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ) 2,3 %

Φεύγει από την Ελλάδα η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott

marriot
Αποχωρεί από την Ελλάδα η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott.Ο διεθνής ξενοδοχειακός κολοσσός δε θα δέχεται πια κρατήσεις για ημερομηνίες μετά την 1η Ιανουαρίου και από τις 31/12 το ξενοδοχείο Ledra Marriott στη λεωφόρο Συγγρού δε θα λειτουργεί υπό την επωνυμία της.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου, του ομίλου Παρασκευαΐδη και ο διεθνής όμιλος δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου διαχείρισης, το οποίο λήγει στο τέλος του χρόνου.

υστερογραφα

Γιώργος Ζάχαρης: O Ελληνας που κέρδισε 100 εκατ.$ με ένα tweet

Γιώργος Ζάχαρης: O Ελληνας που κέρδισε 100 εκατ.$ με ένα tweet

«Η λέξη για σήμερα είναι ευτυχισμένος», έγραψε ο venture capitalist, όταν με το καλημέρα στη Γουόλ Στριτ η μετοχή του Twitter εκτινάχθηκε από τα 26 στα 46 δολάρια.
Με ένα tweet αντέδρασε ο Γιώργος Ζάχαρης στην εκτίναξη της μετοχής του Twitter, τις πρώτες ώρες διαπραγμάτευσής της στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης. «Η λέξη για σήμερα είναι ευτυχισμένος», έγραψε ο ελληνικής καταγωγής venture capitalist, ο οποίος ήταν από τους πρώτους επενδυτές στη μετέπειτα δημοφιλή υπηρεσία microblogging.
Ηδη από το 2006 και προτού το Twitter βγει στον αέρα, ο Γιώργος Ζάχαρης είχε επενδύσει (μέσω της Charles River Ventures) 250.000 δολάρια, αποκτώντας το 1% ενός άγνωστου ακόμα τότε startup.
Η έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής του Twitter είχε οριστεί στα 26 δολάρια και δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ εκτινάχθηκε πάνω από τα 46 (+78%), διαμορφώνοντας την κεφαλαιοποίηση του σε περισσότερα από 30 δισ. δολάρια.

TechIT.gr

Χαμός στα Τρίκαλα με το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ! (εικόνα)

459
Όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ένα κύριος πλησίασε τους οδηγούς ταξί στην πιάτσα, επί της οδού Ιακωβάκη στα Τρίκαλα…«Καλημέρα παιδιά, μήπως μπορείτε να μου χαλάσετε ένα 500ευρω;» ρώτησε και οι ταξιτζήδες… κοιτάχτηκαν στα μάτια.Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, το έπιασαν στα χέρια τους, το περιεργάστηκαν, το πέρασαν από το μηχάνημα να δουν αν είναι αληθινό και στη συνέχεια άρχισαν να φωτογραφίζονται «Ποιος ξέρει πότε θα ξαναδούμε 500ευρω» έλεγαν μεταξύ τους.Στη φωτογραφία ο Ιωάννης Μπουλούτσος με το… σπάνιο χαρτονόμισμα!

Πηγή:newsbomb
 

Απίστευτο ξέσπασμα της Χρύσας Ρώπα στη Μενεγάκη: "Δε γαμ..αι μωρέ"!

rwpa-614x378
Η επίσκεψη της Χρύσας Ρώπα στην Ελένη Μενεγάκη ήταν για ακόμα μια φορά…επεισοδιακή! Αυτή τη φορά όμως δεν…έσκασαν στα γέλια, αλλά προβληματίστηκαν με το ξέσπασμα της ηθοποιού για την κατάσταση της χώρας και όσους προκαλούν ακόμα…
«Έφυγα από την Ελλάδα γιατί δεν είχα δουλειά. Τι να κάνω εδώ ; Τι να γίνω ; Να πιάσω δουλειά σε ένα μπαρ ; Όλοι εμείς οι αναγνωρίσιμοι έχουμε….πολλά λεφτά! Τα «ΚΛΙΚ» αυτά έκαναν! Το ότι είμαι επιτυχημένος σήμαινε ότι έχω πάρα πολλά λεφτά, Φιλιππινέζες, αυτοκίνητα. Δεν ήταν έτσι η Ελλάδα πριν!
Τρελαθήκαμε παιδιά; Τόσο έλλειψη θεματολογίας; Δεν έχει να φάει ο κόσμος. Περνάω από τη Σοφοκλέους και θέλω να πεθάνω»!
Σε εκείνο το σημείο η ηθοποιός άρχισε το μεγάλο ξέσπασμα «Ακόμα κλέβουν! Ποιός πάει και παίρνει 600 ευρώ παπούτσια και ο άλλος περιμένει σύνταξη 600 ευρώ να ζήσει τρία παιδιά; Ενοίκιο, τράπεζες ; Δεν το καταλαβαίνουμε σαν λαός ότι πρέπει να τελειώσει αυτό»;
Δείτε το βίντεο!


arouraios.gr
 

To... 2016 οι νέες αντικειμεν​ικές. Απάντηση Ρεν σε Σκυλακάκη

Από το 2012 στο 2016 πάει η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές
Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Δράσης και ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016. Σε σχέση με την εξέλιξη αυτή, ο Πρόεδρος της Δράσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας. Όλοι γνωρίζουν σήμερα ότι οι «αντικειμενικές» αξίες –επί των οποίων θα στηριχθεί ο νέος νόμος ακινήτων, αλλά και οι άλλοι φόροι στην ακίνητη περιουσία, είναι πολύ μεγαλύτερες από τις πραγματικές σε πολύ μεγάλο μέρος της χώρας. Όταν η φορολογία εφαρμόζεται επί δήθεν «αντικειμενικών» αξιών που είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες από τις πραγματικές, τότε στην ουσία φορολογείται περιουσία που κατά το ήμισυ ή κατά τα δύο τρίτα δεν υπάρχει. Η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας απαγορεύεται από το σύνταγμα και καταργεί στην πράξη το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Μόνη δυνατότητα αντίδρασης στην ακραία αυτή αδικία και παρανομία είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, στην οποία θα προχωρήσει η Δράση και η μαζική κινητοποίηση των πολιτών για να ανατραπεί αυτή η ακραία πολιτική. Η Δράση επανειλημμένως έχει επισημάνει την ανάγκη για λιγότερους φόρους και μικρότερο κράτος.»

Ακολουθούν η ερώτηση του Θ. Σκυλακάκη και η απάντηση του Ο. Ρεν:

Ερώτηση Σκυλακάκη:
Στο Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής 2012, στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης αναφέρεται ότι «μέχρι τον Ιούνιο του 2012 η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς(1)».
Κατόπιν τούτου, ερωτάται η Επιτροπή:
Πότε προβλέπεται να εκπληρωθεί ο όρος αυτός του Μνημονίου;
(1) Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, Φορολογική Μεταρρύθμιση, παράγραφος 2.3, σελ. 5.
Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής (5.11.2013)
Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016 [1].

Μουσικά όργανα – στολές και ηχητικά συστήματα για τις φιλαρμονικές Ξυλοκάστρου & Δερβενίου

Μουσικά όργανα – στολές και ηχητικά συστήματα για τις φιλαρμονικές Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης
Στο Ε.Π. «Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ιονίου Νήσοι» εντάχθηκε το Ν.Π.Δ.Δ. «Ηλίας Κατσούλης» του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού (στολές, μουσικά όργανα, ηχητικά συστήματα) των Φιλαρμονικών Ξυλοκάστρου & Ευρωστίνης προϋπολογισμού:104.550,00 €.

«Το αρχοντόπουλο και η Πανωραία » στο Περιγιάλι


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄ παρουσιάζει, «Το αρχοντόπουλο και η Πανωραία », παράσταση για παιδιά στο Θέατρο Περιγιαλίου, από την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, σε σκηνοθεσία Γωγώς Ξανθάκη. Παραστάσεις Νοεμβρίου, τα Σάββατα 9, 16 30 και την Κυριακή 24, ώρα έναρξης 6 το απόγευμα. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ 27410-86330 και 6973803911 begin_of_the_skype_highlighting 6973803911 ΔΩΡΕΑΝ end_of_the_skype_highlighting 

Aνοιχτή εκπαίδευση πολιτών όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στο Ξυλόκαστρο


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση πολιτών όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 από τις 10.00 π.μ. έως και 14.00 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού  στη βασική υποστήριξη της ζωή σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά. Περίπου 10 εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου και η εξοικείωση με τον πυρήνα του πολεοδομικού ιστού της πόλης

H «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» για τη βίαιη φίμωση της ΕΡΤ


Η αυτοδιοικητική κίνηση «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ» με αφορμή τη βίαιη φίμωση της ΕΡΤ, εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους στην ελεύθερη ραδιοφωνία και τηλεόραση. Οι χειροπέδες στην πόρτα του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, δηλώνουν τις χειροπέδες που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θέλουν να επιβάλλουν σε κάθε ελεύθερη σκέψη στο εσωτερικό της χώρας μας, μόλις δύο μέρες μετά τη δωρεάν εκχώρηση ψηφιακών συχνοτήτων στα ιδιωτικά κανάλια. Η αναγκαιότητα για αλληλεγγύη και συλλογική δράση είναι πιο επιτακτική από κάθε άλλη φορά. Το Πολυτεχνείο, ήταν η αρχή της πτώσης της στρατιωτικής Χούντας. 40 χρόνια μετά, ο αγώνας για μια δημόσια και ανεξάρτητη ενημέρωση, ας γίνει η αρχή της πτώσης της νέας οικονομικής Χούντας.

Θα κατεδαφιστούν 45 αυθαίρετες κατασκευές σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία (video)

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών, σε εφαρμογή του Ν. 4178/2013. Πρόκειται για τον νόμο που έθεσε ως «κόκκινη γραμμή» και χαρακτήρισε κατεδαφιστέες τις αυθαίρετες κατασκευές και χρήσεις μετά την 28 Ιουλίου του 2013 αλλά και τις κατασκευές σε αιγιαλούς, παραλίες, δάση και αρχαιολογικούς χώρους....

Έχει δημοσιευθεί πρόσκληση διενέργειας δύο μειοδοτικών διαγωνισμών για την εκτέλεση 70 πρωτοκόλλων κατεδάφισης σε Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία και Αιτωλοακαρνανία, για την άμεση έναρξη του έργου σε λίγες εβδομάδες. Η Ειδική Υπηρεσία συντονίζει αντίστοιχους διαγωνισμούς για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Αιγαίου, καθώς βούληση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος είναι η πλήρης ενεργοποίηση του υφιστάμενου καθεστώτος.


vhmavochas.blogspot.gr

Μαχαίρωσαν γραμματέα ανακρίτριας στην Ευελπίδων!

dikastiria
Κρατούμενος μαχαίρωσε γραμματέα του Πρωτοδικείου Αθηνών στο κτίριο 10 της οδού Ευελπίδων, όπου στεγάζονται τα ανακριτικά γραφεία.
Η γυναίκα είναι σοβαρά τραυματισμένη. Άνδρες της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το κτίριο.
Στο σημείο βρίσκονται τραυματιοφορείς και η υπάλληλος μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο.
Όλα έγιναν λίγο πριν τις 11 το πρωί. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε στην γραμματέα της 28ης ανακρίτριας και την μαχαίρωσε!
Το ασθενοφόρο μόλις έφτασε να παραλάβει την γυναίκα και η κατάσταση της υγείας της παραμένει άγνωστη. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς δεν είναι σοβαρά.
Ο δράστης που δηλώνει ότι είναι από το Ιράν, συνελήφθη και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν σε άσχημη κατάσταση. Βρισκόταν στο γραφείο της ανακρίτριας και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο μαχαίρωσε την γυναίκα πισώπλατα δυο φορές και μια φορά στην κοιλιά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι επρόκειτο για τοξικομανή που ήταν στο γραφείο της ανακρίτριας για να απολογηθεί ή να δώσει κατάθεση.
Αναπάντητο το ερώτημα πως μπήκε ο άνθρωπος αυτός με μαχαίρι μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας.

Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων φέρνει αύξηση δημοτικών τελών

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταργηθεί, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τρόικας, 199 από τους 350 συνολικά φόρους υπέρ τρίτων που κρίνονται ως «μη ανταποδοτικοί«. Ανάμεσά τους είναι φόροι που φέρνουν έσοδα 1 δισ ευρώ στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Πώς θα αναπληρώσουν το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί; Προφανώς θα πληρώσουν οι δημότες, όπως εκτιμούν έμπειροι αυτοδιοικητικοί παράγοντες.
Αποτελεί πάγιο αίτημα της Τρόικας η κατάργηση εκατοντάδων φόρων, τελών και εισφορών που επιβάλλονται «υπέρ τρίτων» σε φορολογούμενους ή συναλλασσόμενους και αποδίδουν έσοδα άνω των 3 δισ. ευρώ ετησίως σε φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα στα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες την προεργασία συγκεντρώνοντας στοιχεία από υπουργεία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και άλλους φορείς, προκειμένου να εντοπιστούν οι «μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων«.
Η προθεσμία είναι το τέλος Δεκεμβρίου και δεν φαίνεται ότι υπάρχει περίπτωση αναθεώρησης της απόφασης που είναι ήδη δρομολογημένη.

aftodioikisi.gr

Διαθεσιμότ​ητα-απολύσ​εις: To κρίσιμο ραντεβού Μητσοτάκη-​τρόικας

Στις 10.30 το πρωί πρόκειται, τελικά, να συναντηθούν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και οι εκπρόσωποι της τρόικας για το θέμα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.
Ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου θα παρουσιάσουν στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τη λίστα με τους 12.500 υπαλλήλους που μπήκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Και θα ζητήσουν παράταση στην εφαρμογή του μέτρου για άλλους 12.500 υπαλλήλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς και να μετατεθεί η αναζήτηση «δεξαμενών» για την επόμενη φάση της κινητικότητας στους πρώτους μήνες του 2014.
Αλλά το πλέον δύσκολο σημείο των συνομιλιών που θα έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των πιστωτών αφορά τις 4.000 απολύσεις που προβλέπονται μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ελληνική πλευρά προσθέτει τους 2.000 απολυμένους της ΕΡΤ, με 300 περίπου επίορκους ως προς την έξοδο των οποίων υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και ζητούν να περιληφθούν σ αυτόν τον κατάλογο όσοι θα αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ αλλά και συμβασιούχοι που θα χάσουν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο στόχαστρο μπαίνουν ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης από την οποία θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό. Γιατί για το 2014 προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

aftodioikisi.gr

Τι σημαίνει για τους δανειολήπτ​ες η μείωση στο επιτόκιο του ευρώ

Mario-Draghi-ECB
Επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά τον τίτλο του “Σούπερ Μάριο”, που του αποδίδουν αναλυτές και αγορές, ο επικεφαλής της ΕΚΤ, τάραξε για άλλη μια φορά τα νερά και, σε πείσμα όλων των προβλέψεων, ανακοίνωσε την πτώση του ευρωπαϊκού επιτοκίου δανεισμού στο ιστορικό χαμηλό του 0,25%, αφήνοντας μάλιστα ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο, εάν χρειαστεί να δούμε ακόμη και…μηδενικά επιτόκια!
Η κίνηση αυτή είναι άλλη μια ένδειξη ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν επιτέλους να βάζουν την ανάπτυξη πάνω από τον χαμηλό πληθωρισμό, αγνοώντας τις υποδείξεις (και τις εμμονές) των Γερμανών.
Τραπεζικά στελέχη υποστηρίζουν ότι είναι μια κίνηση με άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, η οποία θα ενισχύσει τη ρευστότητα, αλλά και θα μειώσει το κόστος χρηματοδότησης και στη συνέχεια και τις τιμές.
Πρώτα από όλα, η μερική υποχώρηση του ευρώ, που αναμένεται μετά τη μείωση των επιτοκίων μεσοπρόθεσμα θα αποφέρει οφέλη στην Ελλάδα και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, καθώς θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους.
Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας θα είναι άμεση, καθώς οι μειώσεις θα μεταφερθούν από την επόμενη καταβολή στις δόσεις δανείων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.
Συγκεκριμένα, διαφορά στις επόμενες δόσεις θα έχουν, όσοι έχουν επιχειρηματικά δάνεια συνδεδεμένα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, οι δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια σε επιτόκιο ΕΚΤ, όσοι έχουν στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια συνδεδεμένα με το επιτόκιο euribor, που ακολουθεί την πτωτική τάση του επιτοκίου της ΕΚΤ, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα η μείωση αναμένεται να περάσει και στα επιτόκια καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών.
Παράλληλα, η απεριόριστη ρευστότητα μέχρι τις 7 Ιουλίου του 2015, που προανήγγειλε για τις τράπεζες ο Μάριο Ντράγκι, αναμένεται να δώσει ανάσα και στα πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να δανείσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

ysterografa.gr

Πότε οι Έλληνες έγιναν ρατσιστές;

Γράφει ο
Κυριάκος Κατσιμάνης
 
Α΄ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΑΟΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ

«Ο τάχιστος των λόγων». Αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα και υπέρ-τατη δημοκρατική κατάκτηση αποτελεί η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Είναι, λοιπόν, ιδιαιτέρως ανησυχητικό το ότι το ανεκτίμητο αυτό αγαθό απειλείται άμεσα εξαιτίας κάποιων προβλέψεων του υπό ψήφιση αντιρατσιστικού νόμου που ποινικοποιούν τη δυνατότητα να εκφραστεί κανείς ελεύθερα, δηλαδή στην ουσία δεν επιτρέπουν ακόμη και να σκεφτεί κανείς σωστά, σύμφωνα με τον πασίγνωστο αφορισμό του Ρήγα. Πραγματικά, τι άλλο από εκμηδένιση της σκέψης και φίμωση της έκφρασης είναι η διάταξη που απειλεί με «φυλάκιση τριών μηνών έως τριών ετών και χρηματική ποινή 5.000-20.000 € όποιον προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις και μίσος κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων κτλ..;».

Στη Χρυσή Αυγή μέσω… Τέξας!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φυσικά, όλοι το κατάλαβαν.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε κάτι να κάνει την ημέρα της επιστροφής του από το Τέξας, όπου εξέθεσε με μεγάλη ακρίβεια όσα πρόκειται να υποστεί η χώρα αν προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και βρεθεί εκτός ευρώ.
Στο κόμμα του είχε από την προηγουμένη αρχίσει η αναταραχή.
Η ομάδα Λαφαζάνη τον καλούσε να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί να πετύχει και τα τρία – και καταγγελία του μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και παραμονή στο ευρώ.
Και τον εγκαλούσε ότι με αυτή την τακτική κινδυνεύει να βρεθεί σε αδυναμία ακόμη και να επαναδιαπραγματευθεί.
Στη Θεσσαλονίκη, η «τάση ΠΑΣΟΚ» έλεγε τα δικά της.
Και η «σκιά του Τέξας» είχε αρχίσει να πέφτει βαριά.
Το βέβαιο είναι πως μια πρόταση μομφής δεν την χρησιμοποιείς για να ρίξεις μπαταριές στον αέρα.

Από την πρόταση μομφής… στις εκλογές

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras
Twitter@EmOikonomidis
Σε επίπεδο επικοινωνιακής διαχείρισης και εντυπώσεων, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν ήδη τη μάχη που θέλησαν να κερδίσουν, καταθέτοντας την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Η… ηχώ της χθεσινής πρωτοβουλίας, που είναι η κορυφαία θεσμική την οποία έχει στη διάθεσή του ένα κόμμα Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στρέφει τη συζήτηση περισσότερο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, παρά δημιουργεί ουσιαστικό πολιτικό πρόβλημα στη συνοχή της κυβέρνησης.
Από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου κατήργησε τη μυστικότητα των σχετικών ψηφοφοριών, το αποτέλεσμά τους είναι περίπου βέβαιο: Κανένας βουλευτής της εκάστοτε συγκυβέρνησης δεν αναλαμβάνει το βάρος να “πυροβολήσει” και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, που εκ των πραγμάτων θα σήμαιναν τον τερματισμό της δικής του διαδρομής στα δημόσια πράγματα.
Οι προτάσεις μομφής παραδοσιακά συσπειρώνουν τις κυβερνητικές πλειοψηφίες. Στη δεδομένη μάλιστα συγκυρία, το “δώρο” του Αλέξη Τσίπρα προς τον Αντώνη Σαμαρά είναι… σκανδαλιστικό. Η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τη στιγμή που υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, στο εσωτερικό (τουλάχιστον) της Νέας Δημοκρατίας κοχλάζουν μικρά “αντάρτικα”, και η επιχείρηση-σκούπα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ επανέφερε στη δημόσια ρητορική μια μάλλον άβολη κατάσταση.
Επιπροσθέτως, η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν έχει το θεσμικό δικαίωμα να επαναφέρει την πρόταση δυσπιστίας για το επόμενο εξάμηνο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση εξασφαλίζει… αβλαβή διέλευση για ένα πολιτικά “θερμό” διάστημα, το οποίο περιλαμβάνει σταθμούς όπως την Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ευρωεκλογές.
Γιατί λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την απόφαση να καταθέσει πρόταση μομφής; Υπάρχει στρατήγημα το οποίο… δεν βλέπουμε; Μάλλον όχι. Τουλάχιστον όχι εμφανώς. Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιχειρεί ουσιαστικά εξαγωγή της εσωκομματικής… μουρμούρας στην Κουμουνδούρου. Δίνει χρόνο στην κυβέρνηση, ώστε… να κερδίσει και εκείνος.
Στο τέλος αυτού του εξαμήνου που ακολουθεί άλλωστε, στις αρχές του καλοκαιριού του 2014, ανοίγει ενδεχομένως το πρώτο ρεαλιστικό “παράθυρο” πρόωρων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση θα έχει υπό προϋποθέσεις στη φαρέτρα της επαρκή πολιτικά και στρατηγικά επιχειρήματα για να διεκδικήσει την αναβάθμισή της στην κάλπη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, με τη συγκεκριμένη πρόταση μομφής, μπορεί να ελπίζει μονάχα στη… συσσώρευση κεφαλαίου, προς μελλοντική αξιοποίηση. Από τη στιγμή που οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ θα υπερψηφίσουν την κυβέρνηση, ακυρώνεται κάθε μελλοντική διαφοροποίησή τους στον απόηχο της συζήτησης για τη λήψη των όποιων δημοσιονομικών μέτρων. Καθίστανται δηλαδή… συνένοχοι.
Μόνο που το στρατήγημα αυτό, ανήκει αναφορικά με την απόδοσή του στο… πολύ μακρινό μέλλον. Τόσο μακρινό που… χάνεται από τον ορίζοντα της σημερινής συγκυρίας.

ysterografa.gr

Παραμένει στην 12η θέση η Ελλάδα

181
Η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα εδραίωσε την Ελλάδα στην 12η θέση!
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Οι αποδείξεις που περνάνε στην εφορία

apodeixeis1
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι βρίσκονται και φέτος αντιμέτωποι με το χαρτοβασίλειο των αποδείξεων, καθώς θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους και με μέγιστο απαιτούμενο όριο τα 10.500 ευρώ.
Αν συλλέξουν περισσότερες αποδείξεις από τις απαιτούμενες, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος. Αν λείπουν όμως αποδείξεις, απειλούνται με ποινή φόρου 22% επί της διαφοράς, όπω αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Έθνος».
Ετσι, μέχρι το τέλος του χρόνου περισσότεροι από 3,5 εκατ. φορολογούμενοι έχουν την τελευταία ευκαιρία να μαζέψουν τα πολύτιμα «χαρτάκια». Οχι για να γλιτώσουν φόρο, αλλά για να μην πληρώσουν περισσότερα.
Αυτές είναι οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψετε:

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ΕΡΤ σε Ηράκλειο και Πάτρα

ert10
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, έγινε απόψε στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και σωματείων, εργαζόμενοι, φοιτητές κ.α.
Όλοι οι ομιλητές, κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους, καταδίκασαν την επέμβαση της Αστυνομίας και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης,
ενώ στη συνέχεια απευθύνθηκε κάλεσμα για νέα συγκέντρωση απόψε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ στο Δασύλλιο της Πάτρας.
Δείτε βίντεο από το PatrasTimes:


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Ηρακλείου η οποία συνεχίζει να εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις της, οργάνωσε το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου μαζί με φορείς της πόλης εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ από τα ΜΑΤ.
Παράλληλα το ΕΚΗ καλεί τον κόσμο του Ηρακλείου να περιφρουρήσει τα γραφεία της ΕΡΑ προκειμένου, όπως αναφέρει, «να αποφύγουμε ανάλογες πρακτικές» ενώ δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ.
Εξάλλου το ΠΑΜΕ οργάνωσε για τον ίδιο λόγο απόψε μηχανοκίνητη πορεία προς τα γραφεία της ΕΡΑ εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Σαμαράς: Η Δημοκρατία δεν φοβάται τις μομφές

antonisamaras12
Σε ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση αποφοίτων του Χάρβαρντ έδωσε την δική του απάντηση στην πρόταση δυσπιστίας του Αλέξη Τσίπρα.
«Η Δημοκρατία δεν φοβάται την αλήθεια, δεν φοβάται τις μομφές από τα υπολείμματα του παρελθόντος επειδή εφαρμόζουμε το νόμο και αποδίδουμε στον Έλληνα φορολογούμενο ένα δημόσιο κτίριο» τόνισε ο Πρωθυπουργός.
«Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν το άλμα προς τα εμπρός. Για κάποιους είναι μομφή να πιστεύεις στην Ελλάδα, είναι μομφή να πιστεύεις και να αποκαθιστάς την νομιμότητα, είναι μομφή να έχεις πρωτογενές πλεόνασμα» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Ο λαός απαιτεί να προχωρήσουμε, να κάνουμε περισσότερα και ταχύτερα και δεν θα κάνουμε πίσω».

18 Δεκεμβρίου του 2015 ο επόμενος "Πόλεμος των Άστρων"

SW-cover1
Η αναμονή έλαβε τέλος. Όπως ανακοίνωσε επίσημα απόψε η “Disney”, το επόμενο επεισόδιο του “Πολέμου των Άστρων” θα κάνει την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2015.
Ο σκηνοθέτης J.J. Abrams λοιπόν, έχοντας… στον σβέρκο του τον δημιουργό του έπους του “Star Wars” George Lucas, έχει πλέον στη διάθεσή του δυο ολόκληρα χρόνια, για να προετοιμάσει το “Επεισόδιο 7″, που θα διαδεχθεί τις δυο πρώτες τριλογίες του “Πολέμου των Άστρων”, και θα εξιστορεί τα γεγονότα που ακολούθησαν την πρώτη της Αυτοκρατορίας.

Τουρκολιάς​: Να προετοιμάσ​ουμε το δικό μας εθνικό Μνημόνιο

tourkolias
Η αξιόπιστη αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας θα είναι και το εφαλτήριο για αναβαθμίσεις του αξιόχρεου του ελληνικού κράτους, που θα συμπαρασύρουν και τις αξιολογήσεις του ιδιωτικού τομέα εξασφαλίζοντας, μεταξύ άλλων, πρόσβαση σε άφθονη ρευστότητα με ανταγωνιστικούς όρους και θα προσελκύσουν ακόμη πιο ποιοτικούς και μακροπρόθεσμους επενδυτές, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε επιχειρηματίες στη Λάρισα, σε εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιφέρεια που πραγματοποιεί μαζί με τον πρόεδρο της Τράπεζας, Γιώργο Ζανιά.

Πως είδε ο Βαξεβάνης την πρόταση μομφής

Kostas-Vaxevanis
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού “Hot Doc” Κώστας Βαξεβάνης σχολίασε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
“Πρόταση δυσπιστίας:1.Κάνει την ατζέντα κ πάλι πολιτική 2.Αναγκάζει Σαμαρά ν απαντήσει για Οικονομία 3.Ενεργοποιεί εσωκομματικές ρωγμές ΝΔ.
Δεν ξέρω ποιό θα ναι το αποτέλεσμα της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Τσίπρας.Ενα είναι βέβαιο.Θα αναγκάσει τον Σαμαρά να πάει στη Βουλή”, έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο Κώστας Βαξεβάνης.

ysterografa.gr

Καλφαγιάνν​ης και Γεωργιάδης για την επέμβαση στην ΕΡΤ στο Action24 [ΒΙΝΤΕΟ]



Στην τηλεοπτική εκπομπή Action Day του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 μίλησε για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι καλώς έγινε η επέμβαση στην ΕΡΤ και ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι ήταν μία αστυνομική επιχείρηση σε κατάσταση νομιμότητας.Παράλληλα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι το κτίριο ήταν παρανόμως υπό κατάληψη και κάποτε αυτό έπρεπε να τελειώσει.
Συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: »Νομίζω, ότι ήταν μία αστυνομική επιχείρηση προς αποκατάσταση νομιμότητας.» Το κτίριο ήταν παρανόμως υπό κατάληψη. Τα μηχανήματα που είναι ιδιοκτησία του ελληνικού λαού χρησιμοποιούνταν παρανόμως από κάποιους χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα. [...]«Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μία κριτική προς τη κυβέρνηση. Έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα, αλλά από την άλλη έδωσε χρόνο η κυβέρνηση να εκτονωθεί το θυμικό».

Μιλώντας στην εκπομπή Action Day του τηλεοπτικού σταθμού Action24 ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε ότι η ΕΡΤ θα ανοίξει είτε το θέλει η κυβέρνηση είτε όχι. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσαν οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη που είχε μιλήσει νωρίτερα στην εκπομπή καθώς και για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Επίσης, ο κ. Καλφαγιάννης δήλωσε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ με την κυβέρνηση και απλά πως πάρθηκε μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επέμβαση στην ΕΡΤ
ACTION24

Μια ταινία με αφορμή το ζωγράφο KLIM | Κέντρο Νέων Κορινθίας

                   Η ομάδα "Σινεπικίνδυνοι" παρουσιάζει την Παρασκευή 8/11/2013 στις 21:45
                                στο Κέντρο Νέων Κορινθίας την εξαιρετική ταινία του Raoul Ruiz
                                                
                                                                           KLIMT (2005 )
                                                       
                                                                           
                                      με τους John Malkovich, Veronica Ferres,
                                           Saffron Burrows, Stephen Dillane
                                       και μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών.

Η ταινία βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Βερολίνου το 2006 και το φεστιβάλ του Ρότερνταμ την ίδια χρονιά. Διάρκεια: 2:07

Δεν πρόκειται για μια μεταφορά της ζωής του ζωγράφου Gustav Klimpt στην οθόνη αλλά για μια πανδαισία, μια φαντασμαγορία, μια τοιχογραφία αληθινών και φανταστικών προσώπων που περιστρέφονται στην ταινία γύρω από την προσωπικότητα του ζωγράφου. Θα μπορούσαμε ακόμα να πούμε πως σκηνοθετεί ο ίδιος ο ζωγράφος ή πως παρουσιάζει τις εικόνες που ονειρεύεται. Στην ταινία το πραγματικό συναντά τη φαντασία, το καθημερινό, την τρέλα, το παιχνίδι με τον καθρέπτη και το carrousel.

Μια ταινία που φαντάζεται το ζωγράφο Klimt την ώρα του θανάτου του, την ώρα που κάνει μια αναδρομή στη ζωή του.

Ο σκηνοθέτης φαντάζεται τον Klimt με βάση πραγματικά γεγονότα από τη ζωή του και πλέκει μια άλλη ζωή. Μια ζωή που βλέπεται ή χορεύεται όπως το βάλς.

Η συνέχεια την Παρασκευή….

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΩΝ Ν.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΚΟΛΙΑΤΣΟΥ 112

https://www.facebook.com/knkorinthias?ref=hl


Υ.Γ. Θα επιθυμούσαμε να σας ενημερώσουμε ότι κάθε Τετάρτη στις 7μμ πραγματοποιούνται συναντήσεις / συνελεύσεις της Πρωτοβουλίας στο χώρο του Κέντρου Νέων Κορινθίας και στις οποίες είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε για να συζητήσουμε και να συνδιαμορφώσουμε τις μελλοντικές ενέργειες / δράσεις του!