Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Προκλητικές ακόμα οι αποδοχές των βουλευτών - Στα 6.478.000 ευρώ τα επιδόματα για να οργανώσουν τα γραφεία τους - Στα "μαλακά" και οι υπάλληλοι

Προκλητικές ακόμα οι αποδοχές των βουλευτών - Στα 6.478.000 ευρώ τα επιδόματα για να οργανώσουν τα γραφεία τους - Στα `μαλακά` και οι υπάλληλοι
- Όλα τριγύρω αλλάζουν και το μόνο που παραμένει σταθερό είναι οι αποδοχές των βουλευτών
- Προ κρίσης λάμβαναν το 21% των κονδυλίων για τη Βουλή - Το ίδιο ποσοστό και το 2014
- Έκτακτες δαπάνες στον προϋπολογισμό 1.270.000 ευρώ για την Ελληνική Προεδρία
- Από τον προϋπολογισμό προκύπτει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής είναι 1.393

Μειωμένος κατά 6.853.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2014 σε σχέση με το 2013 με το σύνολο των περικοπών να προέρχονται από τους μισθούς των υπαλλήλων, μειώσεις μισθώσεων κτηρίων, δαπανών λειτουργίας κ.α. και όχι από τις αποδοχές των βουλευτών.
Το 21% των κονδυλίων του προϋπολογισμού της Βουλής λάμβαναν το 2009, το ίδιο ποσοστό θα λάβουν και το 2014.

Σταθερά παραμένουν τα κονδύλια για τους βουλευτές:
- αποζημίωση: 20.952.000 ευρώ
- αποζημίωση για συμμετοχή σε Επιτροπές και Τμήματα Διακοπών: 1.575.000 ευρώ
- επίδομα οργάνωσης γραφείου: 6.478.000 ευρώ
- έξοδα κίνησης: 1.365.000 ευρώ

Επί τη ευκαιρία της κατάθεσης του Προϋπολογισμού της Βουλής μάθαμε και τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων. Συνολικά στο Κοινοβούλιο υπηρετούν 1.393 υπάλληλοι (μόνιμοι, ιδιωτικού δικαίου, ειδικοί φρουροί και μετακλητοί)
Α. Μόνιμοι: 593
Β. Ιδιωτικού Δικαίου: 609
Γ. Ειδικοί φρουροί: 72
Δ. Μετακλητοί: 119

Όπως προκύπτει και από τον προϋπολογισμός της Βουλής οι υπάλληλοι μπορεί να έχουν υποστεί μειώσεις στις αποδοχές τους, ωστόσο παραμένουν οι πιο καλοπληρωμένοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όπως ανάγλυφα προκύπτει η εξομείωση τους με το μισθολογικό καθεστώς που ισχύει για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών αποκατέστησε τη χασούρα κατά 50%.

Σύμφωνα με τον κείμενο του Προϋπολογισμού, ο οποίος θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα, ο προϋπολογισμός της Βουλής θα ανέλθει σε 141.898.000 ευρώ έναντι έναντι 222.140.000 ευρώ που ήταν το 2009, όταν ουσιαστικά ξεκίνησε η κρίση.

Ωστόσο αυξημένο είναι ο κονδύλι που αναφέρεται σε έκτακτη δαπάνη, η οποία αφορά την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Ελλάδα, που θα επιβαρύνει τα ταμεία του κοινοβουλίου κατά περίπου 1.270.000 ευρώ (295.000 για εκθέσεις, οργάνωση συνεδρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, 20.000 για δημόσιες σχέσεις, 160.000 ευρώ για επισκευή και συντήρηση κτηρίων, 402.000 ευρώ για μεταφράσεις κ.α.).

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 

nerwsit.gr

Πελοπόννησος - Δυτική Ελλάδα: Σε ποιές περιοχές θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές

Όλος ο χάρτης της χώρας που θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές
Θετική είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων που έλαβαν οι αντιπεριφερειάρχες σε όλη τη χώρα σχετικά με τη δυνατότητα των μικρών καταστημάτων (έως 250 τ.μ.) να ανοίγουν προαιρετικά Κυριακές πέραν των 7 Κυριακών που επιτρέπει ο νόμος.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ολοκληρώθηκε η καταγραφή των αποφάσεων που έλαβαν οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες. Από τις 57 αποφάσεις, οι 37 επιτρέπουν στα καταστήματα να ανοίγουν επιπλέον Κυριακές πέραν των 7 που ορίζει ο νόμος.

 Για το θέμα αυτό, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς δήλωσε: "Παρά τις πιέσεις που άσκησαν διάφορες ομάδες συμφερόντων, και διάφοροι οπαδοί της ακινησίας ως μέσο εξόδου από την κρίση, ικανοποιητικός αριθμός περιφερειαρχών αποφάσισε να διευρύνει τον αριθμό των Κυριακών που μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν τα καταστήματα στις περιοχές τους. Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρόνο θα τολμούν περισσότεροι να επιτρέπουν το προαιρετικό άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές». 
 
 Αναλυτικά οι αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές:
 Για καταστήματα εκατέρωθεν των Ε.Ο.: 01/01 - 31/12
 - Μεσολόγγι μόνο τις 7

- Πάτρα, Δυτ. Αχαΐα, Ερύμανθος: μόνο τις 7, Κοινότητες Δ. Αιγιαλείας: όλες τις Κυριακές της θερινής περιόδου συν τις 7, Κοινότητες Δ. Καλαβρύτων: όλες συν τις 7

- Πύργος Ηλείας μόνο τις 7, εκτός από Δ.Δ. Αρχ. Ολυμπίας, Κατακόλου, Ανδρίτσαινας στις οποίες θα είναι ανοιχτά όλες οι Κυριακές 
 
Μυκήνες: όλες από 01/04 - 31/10 (συν τις 7)

- Αρχ. Επίδαυρος, Ασκληπιείο: όλες από 01/04 - 31/10 (συν τις 7)

- Πορτοχέλι, Θερμησία, Ερμιόνη: όλες από 01/04 - 31/10 (συν τις 7)

- Ναύπλιο, Τολό, Δρέπανο: όλες από 01/04 - 31/10 (συν τις 7)

- ΠΕ Αργολίδας: όλες συν τις 7

- Τρίπολη τις 7 συν την τελευταία Κυριακή του έτους

- Κόρινθος τις 7 συν την τελευταία Κυριακή του έτους

- Αρχαία Κόρινθος, Στυμφαλία, Φενεός, Αγ. Θεοδώροι , Τρικάλα, Ευρωστίνη - Ροζενά όλες συν τις 7

- Λουτράκι-Περαχώρα τις 7 συν από 1/4 εως 31/10

- Σπάρτη όλες συν τις 7

- Μονεμβάσια τις 7 συν από 1/4 έως 31/10

- Καλαματα όλες συν τις 7

- Κορώνη τις 7 συν 1/4 εως 30/9

- Πύλο τις 7 συν 1/6 εως 30/9

- Μεθώνη Ιούνιο -Ιούλιο -Αύγουστο 

"Σεισμός" από την εισήγηση του διοικητή του ΙΚΑ: Να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις

`Σεισμός` από την εισήγηση του διοικητή του ΙΚΑ: Να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις
 Εντύπωση έχει προκαλέσει η εισήγηση "βόμβα" του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, να καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις, μιλώντας, στο 3ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ειδικότερα, πρότεινε έναν Εθνικό φορέα ασφάλισης για όλους και ένα Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο, μέσω του οποίου θα στηρίζονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Ωστόσο, ο κ. Σπυρόπουλος δεν εξήγησε πώς θα γίνει η μετάβαση από τον έναν φορέα στον άλλον και κυρίως πώς θα καλύπτονται οι συντάξεις των νυν συνταξιούχων από τα ταμεία που θα έχουν καταργηθεί ή ενσωματωθεί στον Εθνικό Φορέα.

Το σχέδιο Σπυρόπουλου προβλέπει τη δημιουργία ενιαίου ταμείου μισθωτών υπό την ομπρέλα του ΙΚΑ σταδιακά σε 4-5 χρόνια με τρεις κλάδους (αγρότες, μισθωτοί δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και αυταπασχολούμενοι), για να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακος και καλύτερη οργάνωση.
 Σύμφωνα με τον διοικητή του ΙΚΑ, οι πρόσθετες παροχές, συμπληρωματική σύνταξη και υπηρεσίες υγείας θα αποτελούν προσωπική επιλογή των ασφαλισμένων μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης και του θεσμού των επαγγελματικών ταμείων, που έχει εισαχθεί στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με νόμο του 2002, ο οποίος παραμένει ουσιαστικά ανενεργός.

Το πλαίσιο για τα επαγγελματικά ταμεία πρέπει να εκσυγχρονιστεί -όπως επiσήμανε- με τη θέσπιση φορολογικών και άλλων κινήτρων. Πρότεινε, μάλιστα, στο πλαίσιο της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, εργοδότες και ΓΣΕΕ να συμπράξουν για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου που θα καλύπτει όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό .
 Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης ανέβασε στα 800 εκατ. ευρώ το ποσό που εξοικονομείται μέσω των δράσεων για το νοικοκύρεμα του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, παρά το γεγονός ότι η κρατική χρηματοδότηση από 12,6 δισ. ευρώ δηλαδή το 55,9% της συνολικής χρηματοδότησης, που είναι φέτος, θα πέσει στα 10,5 δισ. ευρώ το 2014 (46,5%). Η μείωση θα συνεχιστεί ακάθεκτα, καθώς για το 2015 και 2016 αναμένεται χρηματοδότηση μόλις 9,7 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης, περιέγραψε ένα ασφαλιστικό σύστημα γεμάτο στρεβλώσεις και αδικίες και υποστήριξε ότι η επιτροπή που θα συσταθεί στο άμεσο μέλλον, θα βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση του ασφαλιστικού, από το ισχύον σύστημα στο νέο, βάσει του νόμου που ισχύει από το 2010 και θα εφαρμοστεί το 2015.


newsit.gr

17 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Δημόσια πρόσκληση -τη δεύτερη κατά σειρά-για τη δημιουργία 27.948 θέσεων πλήρους απασχόλησης σε δημόσιους φορείς της χώρας, δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ. Για το Δήμο μας προκηρύχθηκαν δέκα επτά (17) νέες θέσεις ειδικοτήτων ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ και οι προβλεπόμενες ειδικότητες είναι:
•   1 ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
•   1 ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ
•   1 ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
•   1 ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ
•   1 ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
•   2 ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
•   2 ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
•   2 ΤΕ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ
•   1 ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
•   2 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
•   1 ΔΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
•   2 ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ

Η υποβολή των αιτήσεων των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά στις 13/11/2013 και λήγει στις 20/11/2013 (ώρα 12:00 μ.μ.) και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στο www.oaed.gr μέσω του σχετικού πεδίου καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινοφελούς Χαρακτήρα ή στα ΚΕΠ.
Οι άνεργοι υποβάλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν.
Το ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης καθώς και τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων αναφέρονται αναλυτικά στην σχετική προκήρυξη που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Aνοιχτή εκπαίδευση πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στο Ξυλόκαστρο

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων –Προαγωγής Υγείας  σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ διοργανώνουν ανοιχτή εκπαίδευση πολιτών όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013 από τις 10.00 π.μ. έως και 14.00 μ.μ. στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο.
H εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωή σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά. Περίπου 10 εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση.
Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας και ο εξανθρωπισμός του Δημοσίου χώρου και η εξοικείωση με τον πυρήνα του πολεοδομικού ιστού της πόλης.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ 25 ΕΤΩΝ!



Ακούγοντας σήμερα το πρωί την ραδιοφωνική εκπομπή της Τζένης Σουκαρά στο ραδιόφωνο της Ηλέκτρας ,γύρισα με νοσταλγία 25 χρόνια πίσω .
Όταν ο Θόδωρος Κοτσώνης πήρε την ιστορική πρωτοβουλία-και του αξίζει μεγάλος έπαινος γιαυτό  τον λόγο- να στήσει τον πρώτο «ελεύθερο» ραδιοφωνικό σταθμό της Κορίνθου ,πρώτον στην Νότια Ελλάδα και από τους 10 πρώτους στην χώρα!
Και ανάθεσε σε μένα την οργάνωση και διεύθυνση της ΗΛΕΚΤΡΑΣ 98.8 FM STEREO.
Δεκάδες νέα παιδιά τότε από την Κορινθία ήρθαν κοντά μου και με πολύ μεράκι φτιάξαμε ένα ραδιόφωνο γεμάτο από ενθουσιασμό, ταλέντο,υποδειγματική συνεργασία και μοναδική επικοινωνία.
Ανάμεσα στους πρώτους δημιουργούς ήταν και η Τζένη Σουκαρά.
Είχε έρθει τότε ναμε συναντήσει και να μου ζητήσει να κάνει κάποια εκπομπή μαζί με τον επίσης Κορίνθιο  δημοσιογράφο Νίκο Τσούτσια ,που σήμερα είναι στο γραφείο ενημέρωσης  του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά  και τον Νίκο Αθηναίο που στέριωσε  από τότε στην Κόρινθο.
Οι τρεις τους έκαναν μια υπέροχη εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο αν θυμάμαι καλά.
Στο team της δυνατής ομάδας τότε της ΗΛΕΚΤΡΑΣ Βάνα Γιακουμάκη, Μαρία Καμπύλη, Γιώργος Ναστούλης, Πάνος Περιβολάρης, Δημήτρης Μπλέτας, Γιώργος Μάρκου, Σπύρος Μπανιάς, Παύλος Γιαννακάκος, Γιώργος Παπαδόπουλος, Κώστας Φιλιππίδης, Μερκούρης Γκούμας, Μάκης Πουνέντης, Μάρκος Σεφερλής, Σταμάτης Ορφανός, Μηνάς Ιακωβίδης, η αείμνηστη Ελένη Στρατή και πολλά άλλα παιδιά.
Η Τζένη ώριμη και καταξιωμένη πλέον στα δημοσιογραφικά δρώμενα του τόπου μας ,επέστρεψε στο στούντιο ,που βγαίναμε στον αέρα της νεοσύστατης τότε ελεύθερης ραδιοφωνίας.
Καλή επιτυχία στην Τζένη και σε όλα τα φιλαράκια ,τους τότε συνεργάτες μου, σε ότι κι αν κάνουν σήμερα στην ζωή τους.
Άσχετα αν είναι στον δημοσιογραφικό ή καλλιτεχνικό χώρο όπως ο Μάρκος Σεφερλής, ο Μάκης Πουνέντης ,ο Γιώργος Ναστούλης Δημήτρης Μπλέτας, Πάνος Περιβολάρης,Σταμάτης Ορφανός, σίγουρα η ΗΛΕΚΤΡΑ υπήρξε για όλους μας ένα σπουδαίο «σχολείο»!
Σχολείο δημιουργίας και ανθρώπινης επικοινωνίας!
Λ.Γ

sfedona.gr

Ο Στέλιος Καζάζης ο αντικαταστάτης του Ζαλμά στην τεχνική ηγεσία του Παμβοχαϊκού

{images:title}
 Ο  έμπειρος τεχνικός, Στέλιος Καζάζης ο οποίος την Δευτέρα (11/11) παραιτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους του Παμβοχαϊκού και αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να οδηγήσει και πάλι την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών....
"Το Δ.Σ. του ΓΑΣ Παμβοχαϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Στέλιου Καζαζή στην τεχνική ηγεσία. Καλοσωρίζουμε τον Έλληνα τεχνικό στην οικογένεια του συλλόγου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία", αναφέρει η λιτή ανακοίνωση του Παμβοχαϊκού.
Την Τετάρτη (13/11) ο Καζάζης θα βρίσκεται στο Βραχάτι και θα προπονήσει για πρώτη φορά την ομάδα. Μετά τη νέα ήττα (0-3) απ' τον Φοίνικα Σύρου στο τελευταίο ματς του Ζαλμά, με τον οποίο, το διαζύγιο είχε συμφωνηθεί απ' την περασμένη εβδομάδα, ο Παμβοχαϊκός βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 3 βαθμούς και το ερχόμενο Σάββατο δίνει ένα πολύ σημαντικό εκτός έδρας ματς με τη Νίκη Αιγινίου.
Η διοίκηση του Παμβοχαϊκού κινήθηκε άμεσα για τη συμφωνία με τον Καζάζη, μόλις πληροφορήθηκε τη χθεσινή του παραίτηση. Καλμαζίδης και Δεληκώστας ήταν στη λίστα του Παμβοχαϊκού και είχαν γίνει επαφές ωστόσο, μόλις έμεινε ελεύθερος ο Καζάζης κρίθηκε πως αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή. Δεν χάθηκε καθόλου χρόνος και το βράδυ της Τρίτης (12/11) το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές είχε ως αποτέλεσμα τη συμφωνία.

isthmos.gr

Τρίκαλα Κορινθίας: Όπως λέμε Ελβετία αλά ελληνικά!

{images:title}
Σκαρφαλωμένα στις πλαγιές της Ζήρειας και μέσα στα πυκνά ελατοδάση, τα Τρίκαλα Κορινθίας φημίζονται για τα γραφικά χωριουδάκια και τους οικισμούς τους, τα σημαντικά θρησκευτικά σημεία και το φυσικό τους κάλλος!
Αγαπημένος προορισμός των weekenders, τα Τρίκαλα  συνδυάζουν τα γραφικά και παραδοσιακά χωριουδάκια, με το καταπράσινο περιβάλλον και τον ήχο από τα τρεχούμενα νερά.
Σκαρφαλωμένα στις βορειοανατολικές πλαγιές της Ζήριας, σε 1.000 μ.υψόμετρο - και χωμένα μέσα στα πυκνά ελατοδάση, τα Τρίκαλα , είναι από τα παλαιότερα ορεινά παραθεριστικά κέντρα. Χωρίζονται σε τρεις μικρότερους οικισμούς: Τα Άνω, Μεσαία και Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας που βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μ., 1.000 μ. και 1.100 μ.αντιστοίχως. Χτισμένοι στα ερείπια του αρχαίου Mυσαίου, οι τρεις οικισμοί μαγεύουν  τον επισκέπτη με τα γραφικά κτίσματα τους, τις επιβλητικές εκκλησιές, τα ρέματα, τις λίμνες και την ανεμπόδιστη θέα στον Κορινθιακό κόλπο.
Στα Άνω Τρίκαλα  βρίσκεται ο Πύργος των Νοταραίων στον οποίο γεννήθηκε ο Άγιος Γεράσιμος Νοταράς. Οι οικογένεια των Νοταραίων έπαιξε σημαντικό ρόλο στα Ορλωφικά (1770), στην Επανάσταση του 1821 αλλά και στον μετέπειτα εμφύλιο πόλεμο. Εκτός από τους Νοταράδες, στο χωριό κατοικούσαν κι άλλες επιφανείς οικογένειες, όπως των Δασαίων, Παστρικουλαίων και άλλων.
Λίγο μετά τα Άνω Τρίκαλα, δεσπόζει το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου, που η παράδοση το θέλει να χτίζεται γύρω στο 1400, όταν βρέθηκε σε κοντινή σπηλιά η θαυματουργή εικόνα του Αγίου.
Στα Κάτω Τρίκαλα, δείτε τις εξπρεσιονιστικές τοιχογραφίες στη λιθόχτιστη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, με πιο χαρακτηριστική την τοιχογραφία της «Άκρας Ταπείνωσης» που παριστάνει τον νεκρό Χριστό να στέκει όρθιος μέσα στη σαρκοφάγο, πλαισιωμένος από την Παναγία και τον Ιωάννη.

Αναζητήστε τις πανέμορφες πηγές, όπως η Βρύση Καλογήρου, η Μεγάλη Βρύση, Γούρνα και Μαχουμιά , ενώ στην κεντρική πετρόκτιστη πλατεία του δεύτερου οικισμού, απολαύστε τη δροσιά των δύο υπεραιωνόβιων πλατανιών που βρίσκονται εκεί και χειροποίητες γεύσεις στις γύρω ταβέρνες και καφενεία.
Ο δροσερός αέρας του βουνού στα Μεσαία Τρίκαλα θα σας ανοίξει περισσότερο την όρεξη. Εκεί θα συναντήσετε  πολλά μαγαζάκια που πουλούν παραδοσιακά προϊόντα και ταβέρνες που απολαμβάνουν μία πανοραμική θέα στα βουνά της Κορινθίας.
Στους βορειοδυτικούς πρόποδες του όρους Ζήρεια βρίσκεται η λίμνη Δασίου, μία από τις ορεινότερες λίμνες της Ελλάδας. Περιτριγυρισμένη από έλατα και λουλούδια , αποτελεί ιδανικό προορισμό για διαδρομές πεζοπορίας και ποδήλατο βουνού.
Μην φύγετε χωρίς να επισκεφτείτε το σπήλαιο του Ερμή που βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από το οροπέδιο της Φλαμπουρίτσας, στην ανατολική πλευρά του όρος Ζήρειας σε υψόμετρο 1700 μέτρων περίπου.

isthmos.gr

1η Επιστημονική – Ενημερωτική Ημερίδα για τον Μητρικό Θηλασμό στην Κόρινθο



«Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες»


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της 1ης Επιστημονικής-Ενημερωτικής Ημερίδας για τον μητρικό θηλασμό, που διοργανώθηκε από την εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου.

Στα πλαίσια της Ημερίδας, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της εβδομάδας μητρικού θηλασμού στην Κόρινθο, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από επιστημονικές έρευνες και μελέτες, χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες, αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις αναφορικά με τον μητρικό θηλασμό, μέσα από τις εισηγήσεις έγκριτων επιστημόνων από το χώρο της υγείας.

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η κα Ευθυμία Γκίνου, συνδιαχειρίστρια και “ψυχή” της Ομάδας  Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας. Στην εναρκτήριο ομιλία της, αφού καλωσόρισε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αλληλεγγύη και τη δραστηριοποίηση της Ομάδας, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, “από μητέρα προς μητέρα”, ώστε κάποτε ο θηλασμός “Να γίνει αυτό που πραγματικά είναι. Το συναίσθημα που μετατρέπει το αίμα της μάνας σε γάλα. Που θρέφει και αναθρέφει.”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η ομιλία της Παιδιάτρου κας Δρ. Μαργαρίτας Μπίτση, η οποία αναφέρθηκε στο θηλασμό ανά τους αιώνες, από τις απαρχές του κόσμου, και στον αποκλειστικό θηλασμό των βρεφών τους πρώτους 6 μήνες. Έπειτα, η Διατροφολόγος-Διαιτολόγος κα Δήμητρα Χρήστου, παρουσίασε χρήσιμες οδηγίες για τη διατροφή της θηλάζουσας μητέρας. Στη συνέχεια, ο Χειρούργος Γυναικολόγος-Μαιευτήρας κος Σωτήρης Μήτρου μίλησε για τη βέβαιη πιθανότητα του φυσικού τοκετού να οδηγήσει σε επιτυχή θηλασμό.

Η Παιδίατρος κα Μπετίνα Σίντερ-Φιλάνδρα έκανε λόγο στην εισήγησή της για τα πολλαπλά οφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού, κυρίως για το παιδί και την μητέρα. Ακολούθως, η Ψυχολόγος κα Αναστασία Μητσάκου αναφέρθηκε στα ψυχικά οφέλη νηπίου και θηλάζουσας μητέρας, με ιδιαίτερη αναφορά στην ασφαλή προσκόλληση του παιδιού. Οι εργασίες της ημερίδας ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της Φαρμακοποιού κας Όλγας Μπιτσούνη για την πρωτοβουλία των φαρμακείων φιλικών προς τον μητρικό θηλασμό και τις επιπτώσεις των φαρμάκων κατά τη γαλουχία.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε ένα συγκινητικό βίντεο με το baby crawling (σύρσιμο του μωρού) στο στήθος της μάνας του, αμέσως μετά τη γέννα. Επίσης, προβλήθηκαν φωτογραφίες από τον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό στην Κόρινθο, που έγινε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση εγκύων αλλά και θηλαζουσών μητέρων συνοδευόμενων από τα παιδιά τους, καθώς και πλήθος μπαμπάδων. Για τα παιδιά υπήρχε διαμορφωμένη μια γωνιά για δημιουργική απασχόληση, καθ' όλη τη διάρκεια της ημερίδας.

Σκοπός της ημερίδας, ο οποίος επιτεύχθηκε στο μεγαλύτερο βαθμό, ήταν η ανάγκη για γνώση και έγκυρη, επιστημονικά τεκμηριωμένη, ενημέρωση και υποστήριξη, σχετικά με τον μητρικό θηλασμό.

Η συμμετοχή του κόσμου μας γεμίζει με αισιοδοξία και δύναμη για τη διοργάνωση της 2ης Ημερίδας για τον Μητρικό Θηλασμό, το 2014.

Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης
Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Κορινθίας:

Έφη Γκίνου, Στέλλα Τζαναβάρα, Κατερίνα Ζαρρή-Χαραλαμπίδη, Βασιλική Κλέτσα

e-mail: thilasmoskorinthos@yahoo.gr

Και τρίτη ειδική εφέτης για την Χρυσή Αυγή

areios-pagos-thumb-largeΚαι τρίτη ειδική εφέτης ανακρίτρια όρισε η Ολομέλεια των Εφετών της Αθηνάς για τις έρευνες που αφορούν την Χρυσή Αυγή.
Με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου ορίσθηκε ως τρίτη η Μαρία Σιμιτζή – Βετούλα, ο οποία θα συνδράμει το έργο των δικαστικών λειτουργών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, που έχουν ήδη ορισθεί και «τρέχουν» τις έρευνες για το σύνολο της υπόθεσης της ΧΑ.

Ο Κουβέλης απέκλεισε επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

kouvelis500Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, απέκλεισε ενδεχόμενη επιστροφή του κόμματός του στην κυβέρνηση υπό τις παρούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Καβάλα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στην πρόταση της πρώην υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων διαφωνιών και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν εξασφαλίζονταν ο κοινός συνεργατικός κυβερνητικός τόπος και η κυβέρνηση λειτουργούσε ως μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ στηρίζονταν και είχε συγκροτηθεί από τρεις πολιτικές δυνάμεις. Με δεδομένη την ασκηθείσα πολιτική, με δεδομένη τη διαφωνία μας προς εκείνη την πολιτική, αλλά και την πολιτική που σήμερα ασκείται από την κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν, δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε».
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως όταν η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε τον Ιούνιο του 2012 να στηρίξει την κυβέρνηση «το κάναμε γιατί θέλαμε να δώσουμε λύση για τη χώρα και την κοινωνία. Να εξασφαλιστεί η αναγκαία πολιτική σταθερότητα, να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και το ευρώ και να μην οδηγηθεί σε τυπική χρεοκοπία, διότι η ουσιαστική χρεοκοπία είχε επέλθει».
«Προγραμματική συμφωνία είχαμε και τότε», συμπλήρωσε, «όταν συγκροτούσαμε και στηρίζαμε την κυβέρνηση, αλλά η προγραμματική αυτή συμφωνία από κάποιο χρονικό διάστημα και μετά δεν τηρήθηκε».
«Η ΔΗΜΑΡ», συνέχισε ο κ. Κουβέλης, «για τις πολιτικές της επιλογές, τις πολιτικές της αποφάσεις έχει ένα κριτήριο: η άσκηση της πολιτικής για το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Μιας πολιτικής που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην διέξοδο από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται η Ελλάδα και η ελληνική κοινωνία».

Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου από τον ΟΤΕ

oteΣε προγράμματα εθελουσίας εξόδου, όπου αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 1000 εργαζόμενοι, προχωρά ο ΟΤΕ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, τα προγράμματα αφορούν κυρίως σε εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στην συνταξιοδότηση καθώς και ειδικές κατηγορίες εργαζομένων (πχ. δικηγόροι).
H συνολική δαπάνη που θα καταβάλει o OTE εκτιμάται, ότι θα ανέλθει σε 190 εκατ. ευρώ και δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα τα προγράμματα έχουν ως εξής:
-την αναπλήρωση από 70% έως 95% κατά κατηγορία των καθαρών αποδοχών που θα λάμβανε ο εργαζόμενος, μέχρι την άμεση λήψη σύνταξης,
-μικτό ποσό ίσο με τις εκτιμώμενες συνολικές εισφορές εργοδότη και εργαζομένου για αυτασφάλιση,
- την νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.291 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών
-μικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του ποσού των περίπου 11.000 ευρώ
-ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, καθώς και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Επίσης, ο ΟΤΕ προωθεί και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, που έχουν συμπληρώσει 25 χρόνια πραγματικής εργασίας, σε δικηγόρους, σε προσωπικό των υπηρεσιών καθαριότητας και σε εργαζόμενους σε ειδική άδεια. Και αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παρακάτω παροχές:
- νόμιμη αποζημίωση για την καταγγελία της σύμβασης, που δύναται να φτάσει σε 25.291 ευρώ και επιπλέον μισθούς 9 μηνών,
-μικτό ποσό ίσο με καθαρούς μισθούς 3 έως 4 ετών κατά κατηγορία και
-ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψης για 3 χρόνια και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

ysterografa.gr

Η Λιβύη παραδίδεται στο Ισλάμ

Libya-Muslims
Μετά τη βίαιη πτώση του Μουαμάρ Καντάφι, πολλοί ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν για το ενδεχόμενο να παραδωθεί η “νέα Λιβύη” στο Ισλάμ, από τη στιγμή που δεν βρέθηκε ποτέ μια αντίστοιχη ηγετική φυσιογνωμία, και οι διαφορές των φυλών είναι τεράστιες.
Ο φόβος εκείνος παίρνει πλέον σάρκα και οστά, καθώς η κυβέρνηση της Λιβύης προτίθεται να τροποποιήσει ισχύοντες νόμους, ώστε να βρίσκονται πιο κοντά στα κηρύγματα του Ισλάμ.
Για τον λόγο αυτό, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις αλλαγές που πρέπει να δρομολογηθούν, και θα εισηγηθεί τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης της Λιβύης.

ysterogafa.gr

Βενιζέλος: Είμαστε ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση

Evangelos-Venizelos
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των επαγγελματιών, της αγοράς και των ιδιοκτητών, για το ακανθώδες θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, και απαντώντας σχετικά σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε τα εξής:

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση ΠΣΕ-SPA.JPG


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική επίσκεψη αντιπροσωπείας του Προξενικού Σώματος Ελλάδας,  το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013, στο Υδροθεραπευτήριο Loutraki Thermal Spa και στις Ιαματικές Πηγές του Δήμου Λουτρακίου-Αγ.Θεοδώρων.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν πρόξενοι από την Γαλλία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Εσθονία, Αιθιοπία, Ντομίνικα και Βραζιλία.

Από πλευράς του   Δ.Σ. του Προξενικού Σώματος Ελλάδος συμμετείχαν η πρόεδρος Τερίνα Καλογεροπούλου-Αρμενάκη (Επίτιμη Πρόξενος της Αιθιοπίας) και ο  Πλαστικός Χειρουργός κ. Γιάννης Λύρας (Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας).

Προς ανασχηματισμό και στο βάθος εκλογές…


543

Ο ανασχηματισμός τελευταίο χαρτί του Σαμαρά.
Έτοιμοι να ρίξουν τη κυβέρνηση με μοχλό τον Προυπολογισμό η τον μερακλίδικο Ενιαίο φόρο για τα ακίνητα ομάδα Βουλευτών της ΝΔ & του ΠΑΣΟΚ
Το παρασκήνιο ειναι έντονο & όσοι μεθοδεύουν τις εξελίξεις επι της ουσίας επιχειρούν να εκβιάσουν την κυβέρνηση όχι τόσο για τους νέους φόρους και την οικονομική πολιτική, αλλά για το δικό τους ρόλο στα πολιτικά πράγματα..
Ίσως ήρθε η ώρα της εκδίκησης για την οικογένεια Μητσοτάκη...

arouraios.gr

"Εξαφανίστηκε" από κατολίσθηση η Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου - Πατρών κοντά στην Ακράτα.

Κλειστή θα παραμείνει επ αόριστον,  η Παλαιά Εθνική Οδός Κορίνθου Πατρών , μεταξύ Κριονερίου και Πλατάνου , κοντά  στην Ακράτα, λόγω κατολίσθησης μεγάλου χωμάτινου όγκου, που προξένησε η χθεσινή έντονη  νυχτερινή  νεροποντή.
Η πρόσβαση στο σημείο έκλεισε με οδοφράγματα, για λόγους ασφαλείας, από τις υπηρεσίες του Δήμου Αιγιαλείας, ενώ  εζητήθει η παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι η συντήρηση του Εθνικού Οδικού Δικτύου.
Το πρόβλημα αυτής της κατολίσθησης  θεωρείται αρκετά σοβαρό και ίσως να απαιτηθεί μεγάλο τεχνικό έργο για τη μόνιμη αντιμετώπισή του. Επίσης από την κατολίσθηση όγκος χωμάτων κάλυψε και την παρακείμενη σιδηροδρομική γραμή.

Σε διαθεσιμότητα με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

Σε διαθεσιμότητα με τη “σφραγίδα” του ΣτΕ οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
 Απέρριψε η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με σειρά αποφάσεων, τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων της χώρας και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ζητούσαν να ανασταλεί η υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκαν 1.349 οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ υπογραμμίζει ακόμη ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.

Στις αποφάσεις του ΣτΕ αναφέρεται επίσης ότι από τα έγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και τον νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης»

Συμφώνησαν για τον φόρο ακινήτων και τον στέλνουν στον Στουρνάρα - Αφορολόγητο 300.000 και μειώσεις στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια

Συμφώνησαν για τον φόρο ακινήτων και τον στέλνουν στον Στουρνάρα - Αφορολόγητο 300.000 και μειώσεις στα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια

Προς εκτόνωση βαίνει η ένταση όλων των προηγούμενων ημερών σχετικά με τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς όπως διεφάνη οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν σε ένα μικτό σύστημα φορολόγησης των ακινήτων.
Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με την πρόταση που συζητήθηκε στη διακομματική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και πλέον αναμένεται το τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για δέκα ημέρες στη γέφυρα Αλφειού στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη- Καλαμάτα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη- Καλαμάτα, στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα και ειδικότερα, από το 190-ό έως και το 192-ο χιλιόμετρο, λόγω εργασιών συντήρησης αρμού στη γέφυρα Αλφειού.
Οι ρυθμίσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων θα έχουν εφαρμογή από αύριο, Παρασκευή, στις 16.00 έως και τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, με εναλλάξ αποκλεισμό είτε της δεξιάς, είτε της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας στην κατεύθυνση του αυτοκινητοδρόμου προς Καλαμάτα.
Η κυκλοφορία στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα, θα εξυπηρετείται από την εκάστοτε ανοιχτή λωρίδα κυκλοφορίας.

Χειροπέδες στην εγκληματική σπείρα που ρήμαζε σπίτια και βενζινάδικα στην Κορινθία

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κορίνθου, εγκληματική ομάδα που έκανε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων και σπίτια και εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις ληστειών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας στις 6 Νοεμβρίου, τρία μέλη της ομάδας, δύο Αλβανοί 31 και 35 ετών, καθώς και ένας 31χρονος Έλληνας, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης ληστειών, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε, περιλαμβάνει ακόμα έναν 33χρονο Αλβανό, μέλος της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κορίνθου και αναζητείται.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τις ληστείες και όπως προέκυψε, από τη μέχρι τώρα έρευνα, με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά,
είχαν κάνει έξι ένοπλες ληστείες σε βενζινάδικα και σπίτια στην Κορινθία.

Από την εγκληματική δράση τους, είχαν κλέψει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 65.000 ευρώ!

Κατά τις έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν συνολικά στην κατοχή τους και στα σπίτια τους, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα, τα οποία κατάσχεσαν.

Οι συλληφθέντες, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκαν.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης σας προσκαλεί σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ώρα 12.00, στο Free thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων) για τον νομικό αγώνα που ξεκίνησε από τη Δράση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας:  «Αντιδράστε στην εξοντωτική φορολόγηση των ακινήτων» και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν ιστορίες παράλογης φορολογίας που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας, καθώς και οι οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει ο νέος φόρος στην κτηματαγορά, το τραπεζικό σύστημα και τη ρευστότητα της οικονομίας.
Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν επίσης και οι: Τάσος Αβραντίνης, Αντιπρόεδρος Δράσης, Πάνος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου, Μιράντα Ξαφά, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής, Αριστοτέλης Αϊβαλιώτης, Τομεάρχης Οικονομίας.

Πέτρος Τατούλης: Άμεσα να ξεκινήσουν οι οριστικές μελέτες για τη μεταφορά των νερών του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου, Επιδαύρου και Ερμιονίδας



Την άμεση έναρξη των οριστικών μελετών για τα έργα της μεταφοράς και διανομής άρδευσης από το δίκτυο του Αναβάλου στους Δήμους Ασκληπιείου και Επιδαύρου και στο Δήμο Ερμιονίδας ζήτησε με επιστολές του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω «καθυστέρηση που δημιουργεί εντυπώσεις απροθυμίας προώθησης και έμμεσης απόρριψης ενός πολύ αξιόλογου και ζωτικής σημασίας για την περιοχή έργου» όπως αναφέρει συγκεκριμένα.
Στις επιστολές του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημερώνει για τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου και επισημαίνει «τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και την αδήριτη ανάγκη να επισπευσθεί η ολοκλήρωση της μελέτης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απένταξής τους από το πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013, με αποτέλεσμα την απώλεια κοινοτικών πόρων, αλλά και των ήδη δαπανηθέντων κονδυλίων για την εκπόνηση της Προμελέτης και της ΜΠΕ, που έχουν ολοκληρωθεί από τον Νοέμβριο του 2011 και τον Απρίλιο του 2012 αντίστοιχα».
«Η εξέλιξη αυτή θα αξιοποιήσει, αφενός, τους διαθέσιμους πόρους του ΕΣΠΑ, αφετέρου, δεν θα στερήσει πόρους από το επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα, οι οποίοι θα μπορούσαν να επενδυθούν σε άλλες ζωτικής σημασίας υποδομές» επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τονίζει ότι τα έργα αυτά «θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποκατάσταση των επιβαρυμένων, λόγω της υπεράντλησης, φυσικών πόρων, βελτιώνοντας τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υπόγειων υδάτων, αποδίδοντας ταυτόχρονα τα επιφανειακά ύδατα στους φυσικούς αποδέκτες».
«Θεωρούμε ότι ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των αγροτών της Αργολίδας, προσφέρει σημαντικά αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά ωφελήματα και έχει τη θετική γνωμοδότηση όλων των εμπλεκομένων φορέων, πρέπει να τύχει της δέουσας προσοχής από την Κεντρική Διοίκηση, ώστε να επιταχυνθούν άμεσα οι διαδικασίες για την ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωσή του, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος» καταλήγει στις επιστολές του ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Η Μαφία θέλει να… βγάλει από τη μέση τον Πάπα!

Pope-Francis
Η Μαφία έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σχετικά ο γνωστός Ιταλός Εισαγγελέας Νίκολα Γκρατιέρι.
Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε ο Γκρατιέρι στην εφημερίδα “Il Fatto Quotidiano”, υποστηρίζοντας ότι μέλη της Μαφίας έχουν στοχοποιήσει τον Ποντίφικα, λόγω της σταυροφορίας που έχει κηρύξει κατά της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Η “Ντραγκίτα”, όπως ονομάζεται το συγκεκριμένο τμήμα της Μαφίας, διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διακίνηση κοκαϊνης στην Ιταλία, και σύμφωνα με τον Εισαγγελέα Ντραγκιέρι, μέχρι σήμερα η Cosa Nostra είχε ευνοηθεί από την… απάθεια του Βατικανού.
Μετά ωστόσο από τις σημαντικές αλλαγές που δρομολογεί ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αγία Έδρα, ισορροπίες ετών έχουν διαταραχθεί ή ακόμη και ανατραπεί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο στόχαστρο της Μαφίας, τα συμφέροντα της οποίας πλήττονται.
Ο Γκρατιέρι συμπληρώνει πάντως ότι δεν θα είναι εύκολο, ακόμη και για τη Μαφία… να βγάλει από τη μέση τον Πάπα Φραγκίσκο, από τη στιγμή που θα αποφασίσει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες του Βατικανού θεωρούνται από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές στον κόσμο.
Στο μεταξύ η  γαλλική κυβέρνηση, μέσω σχετικής ενημέρωσης που έκανε προς τα ΜΜΕ το υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαίωσε ότι ένας Γάλλος ιερέας έπεσε θύμα απαγωγής στο Καμερούν.
Η απαγωγή έλαβε χώρα στο βόρειο Καμερούν, και μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.
 
υστερογραφα

Η Μπουσδούκου άνοιξε το θέμα του (πολιτικού) σεξισμού

Anna-BousdoukouΗ Άννα Μπουσδούκου έκανε σήμερα το τόλμημα να ανοίξει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το θέμα του πολιτικού σεξισμού, με αφορμή την αντιμετώπιση  που έτυχε πρόσφατα η Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά και τις γελοιογραφίες με στόχο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή.
Η νεαρή παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ είχε καλεσμένες τη Μαρία Ρεπούση και την Εύα Καϊλή, που αμφότερες είχαν πέσει στο παρελθόν θύματα αντίστοιχων συμπεριφορών, και ανέλυσαν εις βάθος ένα πρόβλημα που προσλαμβάνει διαστάσεις στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.
Τόσο η Μαρία Ρεπούση όσο και η Εύα Καϊλή αναφέρθηκαν σε ηχηρά περιστατικά, επισημαίνοντας την ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία που οδηγεί σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές.

ysterografa.gr

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ITAR – TASS

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, τον Διευθυντή στην Ελλάδα του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ITAR-TASS, κ. Μαλίνωφ. 

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του κ. Μαλίνωφ στην Περιφερειακή Ενότητα, με σκοπό την τουριστική προώθηση της Κορινθίας, μέσω εκτενούς ρεπορτάζ από το μεγάλο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη κιόλας περιήγηση του κ. Μαλίνωφ στο Νομό, επιτεύχθηκε η σημαντική προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Κορινθίας στην επίσημη ιστοσελίδα του ITAR-TASS, μέσω των προσωπικών του αναφορών και δημοσιεύσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Διευθυντή και έγκριτο Δημοσιογράφο του πρακτορείου για τη μεταξύ τους συνεργασία, που έχει πλέον εδραιωθεί, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του ως ιδιαίτερα σημαντική τη συμβολή του κ. Μαλίνωφ στην ανάπτυξη ισχυρού τουριστικού ρεύματος από τη Ρωσία προς την Κορινθία. Ο κ. Δέδες επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις εμπορικές και ευρύτερες συνεργασίες που απορρέουν από το ρεύμα του τουρισμού στο Νομό, γεγονός που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το ευκταίο στην παρούσα δυσχερή οικονομική περίοδο. 

Σύμφωνα με πρόγραμμα που κατάρτισε η Περιφερειακή Ενότητα, ο κ. Μαλίνωφ θα περιηγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο Νομό, θα συναντήσει αυτοδιοικητικούς φορείς και παράλληλα θα ξεναγηθεί σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της περιοχής. Μέσα από τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει χωρίς οικονομικό κόστος η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας για την τουριστική προβολή ολόκληρου του Νομού, ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να συγκρίνει σε σχέση με την προηγούμενη φορά, την εικόνα της Κορινθίας που έχει συγκρατήσει.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μαλίνωφ, χαρακτήρισε ως ενδιαφέρον και ελκυστικό προορισμό την Κορινθία για τους Ρώσους τουρίστες, αναφέρθηκε δε, στο σημαντικό πλεονέκτημα της εγγύτητας του Νομού με την Αθήνα και δήλωσε λάτρης των αρχαιολογικών χώρων-μνημείων και των τοπικών προϊόντων της Κορινθίας.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (!) ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ




«ΙΔΙΩΤΙΚΗ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ) ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΖΗΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΑΝΤΖΑΡΟ ΚΑΙ ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΣΟΛΩΜΟ!!! ΒΟΛΕΥΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ!!!»

Μια απίστευτη καταγγελία φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ:

Όποτε παίζεται στο διαδίκτυο ο ελληνικός εθνικός ύμνος σπεύδει ιδιωτική (πολυεθνική) εταιρεία η οποία ζητά... πνευματικά δικαιώματα για να τα αποδώσει στους δημιουργούς της!

Βολεύεται επίσης με αντάλλαγμα να  βάζει διαφημίσεις σε όποιο βίντεο ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος, ώστε από τις διαφημίσεις να πληρώνονται οι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων του εθνικού μας ύμνου!

Όλα αυτά αφορούν το Youtube και μία θυγατρική της Sony.

Σας παραθέτουμε την Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τέρενς Κουίκ: