Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Του πήρε την... πρόκριση απ' το στόμα, η Παρί 2-1 τον Ολυμπιακό ... θα αργήσει δύο εβδομάδες!


Ο Ολυμπιακός «κοίταξε» στα... μάτια την Παρί, έφτασε στο 1-1 με τον Μανωλά να απαντά στο γκολ του Ζλάταν, αλλά ο Καβάνι στο 90' χάρισε τη νίκη (2-1) στους Γάλλους και έβαλε στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης την Μπενφίκα, που  . στο ίδιο λεπτό (90'), νίκησε στο Βέλγιο (3-2 την Αντερλεχτ) και έτσι η πρόκριση στους «16» κρίνεται την τελευταία αγωνιστική.
Ετσι, οι Γάλλοι έφτασαν τους 13 βαθμούς, προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός και οι Πορτογάλοι ισοβαθμούν στη δεύτερη με 7, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα.
Πλέον, η πρόκριση, αυτή που ο Ολυμπιακός είχε και μαθηματικά μετά την ισοφάριση του Μανωλά στο 80' (είχε προηγηθεί η Παρί στο 7' με τον Ιμπραϊμοβιτς), θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική, στις 10 Δεκεμβρίου: Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την αδιάφορη Αντερλεχτ, η Μπενφίκα φιλοξενεί την επίσης αδιάφορη Παρί Σεν Ζερμέν, με τον Ολυμπιακό να θέλει ίδιο (ή καλύτερο) αποτέλεσμα από τους Πορτογάλους για να βρεθεί στην κλήρωση των «16», που θα διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου στη Νιόν.
Οι παίκτες του Μίτσελ έκαναν μεγάλη προσπάθεια, κυρίως το δεύτερο μέρος, όπου οι Γάλλοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Βεράτι στο 46’ ισοφάρισαν με τον Μανωλά πριν το τέλος, αλλά ο Ουρουγουανός επιθετικός των Παριζιάνων στην εκπνοή του αγώνα, έδωσε στους γηπεδούχους την πρώτη θέση του ομίλου και πλέον ο Ολυμπιακός θέλει να… σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση στην αυλαία των ομίλων με την Άντερλεχτ.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι άλλωστε που αναμενόταν και οι Παριζιάνοι άνοιξαν πολύ νωρίς το σκορ με τον συνήθη… ύποπτο, τον Ζλάταν Ιμπαΐμοβιτς, ο οποίος εξ επαφής στο 7’ δεν δυσκολεύτηκε να μετουσιώσει σε γκολ την παράλληλη μπαλιά του Φαν ντερ Βιλ.
Μάλιστα, στα πρώτα λεπτά, η Παρί είχε την καθολική υπεροχή του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Λοράν Μπλαν να πιέζουν την άμυνα των Πειραιωτών, αν και δεν έδειξαν μεγάλη διάθεση να σκοράρουν.
Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν με τον Μήτρογλου, αλλά στο 12’ ο Σιρίγκου έδιωξε σε κόρνερ, κάτι που έκανε και στο 26’ σε νέα απειλή του Έλληνα επιθετικού.
Η Παρί δεν απώλεσε την κατοχή, αλλά η υπεροχή της ήταν φλύαρη, μια και δεν απείλησε σημαντικά τον Ρομπέρτο με εξαίρεση το σουτ του Καβάνι μέσα από την περιοχή, στο 40’ αλλά ο Ισπανός έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό, μια και στο 46’ ο Βεράτι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη. Οι Πειραιώτες με την είσοδο και του Βάις στο ημίχρονο, πίεσαν την εστία του Σιριγκού, αλλά οι διάδρομοι προς το τέρμα του Ιταλού τερματοφύλακα ήταν καλά κλεισμένοι.
Μάλιστα, η Παρί έδειχνε ανά τακτά χρονικά διαστήματα πως είχε τη δύναμη να «χτυπήσει» στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός με την είσοδο του Ντομίνγκεζ, αλλά και ακόμα περισσότερο στα τελευταία λεπτά με τον Σαβιόλα. Μάλιστα, οι Πειραιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μανωλά στο 80’ σε μία φάση που ο Ντομίνγκεζ, που ήρθε σε επαφή με την μπάλα, ήταν σε θέση οφσάιντ.
Όμως, όλα… χάλασαν για το «συγκρότημα» του Μίτσελ στην εκπνοή της αναμέτρησης. Ο Καβάνι έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή και με το… μυτάκι έστειλε τη μπάλα στην εστία του Ρομπέρτο, δίνοντας τη νίκη στην Παρί και την κορυφή στον όμιλο.
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιριγκού, Φαν ντερ Βιλ, Μάξγουελ, Αλεξ, Σίλβα, Μότα, Βεράτι, Ματουϊντί (86' Λούκας), Καβάνι, Λαβέτσι (50' Ραμπιό), Ιμπραϊμοβιτς (78' Μαρκίνιος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (57' Ντομίνγκες), Μπονγκ (46' Βάις), Μανωλάς, Σιόβας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (77' Σαβιόλα), Χολέμπας, Φουστέρ, Μήτρογλου.

3ος όμιλος
Αντερλεχτ - Μπενφίκα 2-3
Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 2-1

Βαθμολογία

Παρί Σ.Ζ 5 15-3 13
Ολυμπιακός 5 7-7 7
Μπενφίκα 5 6-7 7
Άντερλεχτ 5 3-14 1

Εκδήλωση-συζήτηση: Ο Συνδικαλισμός με μια άλλη ματιά: Προσπάθειες από τα κάτω

Εμφάνιση Συνδικαλισμός.jpg 
Τι σημαίνει συνδικαλισμός στην εποχή των μνημονίων; Είναι όλοι οι συνδικαλιστές "πουλημένοι", όπως προσπαθεί συχνά να μας πείσει ο καθεστωτικός λόγος; Ποιος ο ρόλος των σημερινών συνδικαλιστικών δομών; Χρειάζεται να οργανωθούμε αλλιώς; Και κυρίως, πώς μπορούν οι εργατικοί αγώνες να νικήσουν;

Σε αυτά και σε πολλά ακόμη σημαντικά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις απαντήσεις στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος "σβούρα" αυτό το Σάββατο 30/11 στις 7μμ στο Κέντρο Νέων Κορινθίας (Κολιάτσου 112), με θέμα "Ο συνδικαλισμός με μια άλλη ματιά: Προσπάθειες από τα κάτω". Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης (Δημοσιογράφος, μέλος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε) και ο Νίκος Γουρλάς (Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών), ενώ θα γίνει παρέμβαση και από τον Γιώργο Παύλου (μέλος του Σωματείου Εργαζομένων του Καζίνο Λουτρακίου).

svoura korinthos

Παρί Σεν Ζερμέν - Ολυμπιακός 21:45 (ΔΤ, Sentra 103,3).

- Ο Ολυμπιακός δίνει το δυσκολότερο ματς του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσει να πάρει ρεβάνς για τη βαριά ήττα με 4-1 στο Γ. Καραϊσκάκης
- Η Παρί θέλει να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και αυτό θα γίνει αν δεν χάσει
- Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να προκριθούν από σήμερα είτε με νίκη δική τους, είτε με ήττα της Μπενφίκα από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Ο Ολυμπιακός θα φορέσει για πρώτη φορά φέτος σε εκτός έδρας παιχνίδι την κλασική ερυθρόλευκη εμφάνισή του.
H θερμοκρασία είναι 3 βαθμοί και η υγρασία στο 82%.
Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι αήττητη σε 8 αγώνες απέναντι σε ελληνικές ομάδες, έχοντας απολογισμό 7 νίκες και 1 ισοπαλία. Μάλιστα, το γκολ του Βάις στο Φάληρο ήταν το πρώτο «ελληνικό» που δέχθηκε. Οσο για τον Ολυμπιακό, έχει φύγει νικητής στις δύο τελευταίες επισκέψεις του επί γαλλικού εδάφους: Νίκησε 2-1 την Μονπελιέ με τον Μήτρογλου να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ, ενώ είχε προηγηθεί η νίκη 1-0 επί της Μαρσέιγ τον Νοέμβριο του 2011.
Περίπου 2. 000 οπαδοί του Ολυμπιακού είναι στο «Παρκ ντε Πρενς». Κάθονται διαγώνια πίσω από ένα από τα τέσσερα σημαιάκια του κόρνερ, σε «πέταλο».
Παρί (Λοράν Μπλαν): Σίριγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι, Καβάνι, Λαβέτσι, Ιμπραϊμοβιτς.
 Αναπληρωματικοί για την ομάδα του Λοράν Μπλαν οι Ντουσέ, Μαρκίνιος, Ντιν, Μενέζ, Ραμπιό, Παστόρε και Λούκας.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Μανιάτης, Σάμαρης, Φουστέρ, Κάμπελ, Χολέμπας, Μήτρογλου.
Τελικά ο Μίτσελ επιλέγει την ταυτόχρονη παρουσία Μπονγκ και Χολέμπας στην 11άδα, με αποτέλεσμα ο Ντομίνγκες να μένει στον πάγκο, μαζί με τους Μέγερι, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μασάντο, Εντινγκά, Βάις και Σαβιόλα.
Η Παρί είναι η μοναδική ομάδα που τη φετινή σεζόν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι θέλουν να δείξουνε στους... δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτες των Γάλλων ότι το πρώτο ματς δεν ήταν αντιπροσωπευτικό της διαφοράς των δύο ομάδων.

Οι Γάλλοι δεν είναι αδιάφοροι αφού θέλουν την πρωτιά και αυτή θα έρθει με θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι. Την ίδια ώρα θα ξεκινήσει και το ματς της Άντερλεχτ με την Μπενφίκα.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου μετά από 4 αγώνες
Παρί 10
Ολυμπιακός 7
Μπενφίκα 4
 Άντερλεχτ 1

Η τελευταία αγωνιστική (10/12)

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ
Μπενφίκα - Παρί

Καταδίωξη κακοποιών στο Γράμμο

katadioksi
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Γράμμο, βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δύο ένοπλων αλβανών κακοποιών που διέφυγαν μετά την συμπλοκή με τους αστυνομικούς, ανάμεσα στα χωριά Πευκόφυτο και Χρυσή, της Καστοριάς. Το σημείο της συμπλοκής, βρίσκεται πολύ κοντά στο Νομό Ιωαννίνων, γι’ αυτό στην περιοχή, έχουν στηθεί μπλόκα και με δυνάμεις της Ηπείρου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πιθανόν ο ένας από τους δύο κακοποιούς να είναι τραυματισμένος. Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου. Η συμπλοκή των αστυνομικών της Καστοριάς και των ανδρών των ΕΚΑΜ, με τους 3 ένοπλους αλβανούς κακοποιούς, έγινε περίπου στις 19.20, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας. Ένας αλβανός τραυματίστηκε και συνελήφθη, ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν.

ysterografa.gr

Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Κωνσταντίνας Νικολάκου για την αρμοδιότητα καθαρισμού του ποταμού Άρι



Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Δημάρχου Καλαμάτας αναφορικά με την ευθύνη καθαρισμού του ποταμού Άρι προέβη στην κάτωθι δήλωση:
Με έκπληξη διαπιστώσαμε την προσπάθεια του Δημάρχου Καλαμάτας να αποποιηθεί των ευθυνών του για τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις και την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετώπισαν οι πολίτες της Καλαμάτας.
Ο κ. Δήμαρχος ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Δήμου ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η ευθύνη για τον καθαρισμό του ποταμού Άρι και για τις σχετικές διευθετήσεις σε αυτόν ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».
Θα περιμέναμε, αντί για την «άστοχη και αναίτια» αυτή προσπάθεια του Δημάρχου, να προβεί σε άμεσες παρεμβάσεις προς αποκατάσταση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι πολίτες.
Η νομοθεσία την οποία επικαλείται ο κ. Δήμαρχος αφορά το σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής και δεν έχει καμία σχέση με την αστυνόμευση και τον καθαρισμό των ρεμάτων. Η ευθύνη του Δήμου προκύπτει ξεκάθαρα από το αρ. 4 του Ν. 4071/2012 όπου η αρμοδιότητα «καθαρισμός και αστυνόμευση ρεμάτων» ασκείται από τους Δήμους είτε αυτοτελώς, είτε σε συνεργασία με την οικεία Περιφέρεια. 
Το συγκεκριμένο μάλιστα νόμο επικαλείται η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  στο έγγραφό της με θέμα «σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» που δίνει αναλυτικές οδηγίες προς όλους τους φορείς.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οποτεδήποτε ζητήθηκε η συνδρομή της, όπως για τον καθαρισμό του ρέματος Πολιανή – Θουρία, διέθεσε χωματουργικά μηχανήματα και συνέβαλλε στον καθαρισμό κρίσιμου τμήματος της κοίτης από Θουρία μέχρι και μετά τη Μικρομάνη, συμβάλλοντας σε καλύτερα αντιπλημμυρικά αποτελέσματα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα των συμπολιτών μας σύμφωνα με αρμοδιότητες, θεωρούμε ωστόσο, τουλάχιστον πολιτικά προκλητική την ανακοίνωση του κ. Νίκα, η οποία υπηρετεί απόλυτα την ανευθυνότητα και τον παλαιοκομματισμό. Άλλωστε ο κ. Δήμαρχος, αφού δεν είχε την αρμοδιότητα για ποιο λόγο ο ίδιος αιτήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο οικονομική ενίσχυση για τον καθαρισμό του ποταμού Άρι;

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Καμίνης: Δεν είμαι περαστικός...

kaminis
Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ανακοίνωσε και επισήμως ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης.
Όπως έχει τονίσει και το παρελθόν ο κ. Καμίνης κατεβαίνει ως ανεξάρτητος και δεν επιδιώκει τη στήριξη από κάποιο συγκεκριμένο κόμμα. Σχολίασε πάντως πως είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη από όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

Ατύχημα με νεκρούς σε υπό κατασκευή για το Μουντιάλ στάδιο – “Αναστατωμένη” η FIFA (video)

brasil
Σοβαρό δυστύχημα με τουλάχιστον δύο νεκρούς σημειώθηκε στο Σάο Πάουλο της Βραζιλίας και συγκεκριμένα σε στάδιο που χτίζεται για να φιλοξενήσει αγώνες του Μουντιάλ, που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα το καλοκαίρι του 2014.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ κατέρρευσε τμήμα του γηπέδου και δύο εργάτες έχασαν τη ζωή τους.
Το ατύχημα έγινε στο νέο στάδιο που χτίζει η Κορίνθιανς και θα χρησιμοποιηθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μάλιστα, προγραμματιζόταν να φιλοξενήσει τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ!
Η FIFA έχει ήδη παράπονα για καθυστερήσεις στην προετοιμασία των Βραζιλιάνων για το Μουντιάλ και σίγουρα το συγκεκριμένο τραγικό συμβάν, δημιουργεί επιπρόσθετη ανησυχία.
Ο Μπλάτερ δήλωσε σοκαρισμένος από το συμβάν και το θάνατο των εργατών, ενώ πλέον μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο το αν η Βραζιλία θα είναι έτοιμη να παραδώσει τα έργα στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως έχει δεσμευθεί, προκειμένου να διοργανώσει το Μουντιάλ.

Video


Η ατάκα της Δούρου στο Twitter για Στουρνάρα και… αφορισμούς

Rena-DourouΜέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter η βουλευτής και Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου σχολίασε τόσο την πρόσφατη ατάκα του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα περί… υποφορολόγησης των Ελλήνων, καθώς και τη σημερινή ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ περί… αφορισμού, αναφορικά με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.
“Υπερφορολογημένοι και αφορισμένοι. Ξεκινώ τη συγγραφή της ΑΣΚΗΤΙΚΗ Νο2″, έγραψε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter.

ysterografa.gr

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ο βιολογικός καθαρισμός Τυρού



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEihEBVVGu-9frD2JzQUuziavI_ZK7Yb9tb8Dwlx5Brzj3hqWbpULMOPlGMWu7zQjqNlfPmCZaUUKPLzGhdDcv03jVSHfgrc5HDIBiOBJhGFLMnmuAefS5nPZJOYvBG2QPgMlN9l1_HYVw/s400/P6120003.jpg 
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση τροποποίησης ένταξης του έργου «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Τ.Κ. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  850.000,00 €
Η τροποποίηση της πράξης αφορά στην προσθήκη νέου υποέργου που αφορά χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση του χώρου.
Ειδικότερα το έργο απαρτίζεται από δύο υποέργα:
1.      «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Τ.Κ. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας- διαμόρφωση οικοπέδου» προϋπολογισμού 130.000,00 €, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του οικοπέδου έκτασης 17 περίπου στρεμμάτων για την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων δυναμικότητας 2000 ατόμων. 
2. «Κατασκευή μονάδας φυσικής επεξεργασίας υγρών αποβλήτων Τ.Κ. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» προϋπολογισμού 720.000,00 €, κατά το σύστημα μελέτη κατασκευή στο οποίο θα κατασκευαστεί Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων δυναμικότητας 2000 ατόμων Ι.Π σε πλήρη λειτουργία

Επίσημη επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη Βόλφγκανκ Ντόλτ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - Θα επισκεφθεί και τη Νεμέα.



http://www.paramythia-online.gr/paramythia/images/stories/bild_botschafter_wolfgang_dold_artikel_3.jpg 
Διήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Wolfgang Dold, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.
Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και ειδικότερα της συνεργασίας με Κρατίδια και Περιφέρειες της Γερμανίας. Τομείς συνεργασίας που θα συζητηθούν είναι η προώθηση των Πελοποννησιακών αγροτικών προϊόντων, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου και η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Την Πέμπτη 28/11 ο κ. Dold θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην έδρα της Περιφέρειας (13:00) και την Παρασκευή 29 /11 θα επισκεφθεί την Καλαμάτα, το Ναύπλιο και τη Νεμέα.
Στο Ναύπλιο ο κ. Πρέσβης θα ξεναγηθεί στη μαρίνα του Ναυπλίου (11:30), η οποία έχει ενταχθεί στις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και σύντομα θα δημοπρατηθεί.

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Πρέπει να μπει τέλος στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων

H ΟΜΙΛΙΑ THΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Είναι σαφές ότι τουλάχιστον η συντριπτική πλειοψηφία εδώ πέρα μέσα συμφωνεί με τους  στόχους τους οποίους έβαλε. Υπάρχουν, όμως, διάφορα θέματα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να συζητηθούν για το αν αυτοί οι στόχοι εξυπηρετούνται καλύτερα με το συγκεκριμένο Προϋπολογισμό.

Ο Αστέρας Δερβενίου 2 - 0 "έβγαλε" έξω από το Κύπελλο τον Πέλοπα Κιάτου

 Πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κορινθίας πέτυχε σήμερα, ο Αστέρας Δερβενίου, καθώς στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" επεβλήθει με 2 - 0 του Πέλοπα Κιάτου και τον απόκλεισε στην Γ' ΄φαση της διοργάνωσης. Τα τέρματα του Αστέρα σημείωσαν ο Αντωνόπουλος και ο νεαρός Λιθοξόου.
 Στο γήπεδο των Εξαμιλίων που χρησιμοποιεί ως έδρα , λόγω τιμωρίας, ο Ολυμπιακός Λουτρακίου με σκόρερ τον Μπαστούνη, λίγο πριν το φινάλε του α' μέρους, απέκλεισε με 1 - 0 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου που στην επανάληψη ειχε δοκάρι με τον Κρισάφη.
 Γκολ με το τσουβάλι έπεσαν, όλα κατά το πρώτο ημιχρόνιο, στο Κιάτο, όπου η Αναγέννηση επικράτησε άνετα με γκολ των Θανάση, Σπυρόπουλου και Κόρρο, με 4 - 1 επί του Ισθμιακού που
μείωσε προσωρινά (2 -1) με γκολ του Γεωργίου.
Άντετη ηταν και η επικράτηση με 4 - 0 στα Αθίκια του Τενεάτη επί των Νέων Στιμάγκας και είναι η μόνη ομάδα πλην της Α1 κατηγορίας, που συνεχίζει στον θεσμό. Δύο γκολ πέτυχε ο Παύλος Οικονόμου και από ένα οι Κώστας και Νίκος Τζαναβάρας.

Συνοπτικά τα σημερινα  αποτελέσματα:
Τενεάτης - Νέοι Στιμάγκας 4-0
Ολυμπιακός Λουτρ. - Ηρακλής Ξυλ. 1-0
Αναγέννηση - Ισθμιακός 4-1
Αστέρας Δερβ. - Πέλοπας 2-0


Τα αποτελέσματα της Γ' φάσης του Κυπέλλου
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Πανευρωστινιακός 5 - 0
Κύψελος - Ελλάς Βέλου 0 - 2
Αγ. Θεόδωροι - Θύελλα Πετρίου 0 - 0 (4-5 πεν)
Παννεματικός - ΑΟ Σολωμού 2 - 1
Τενεάτης Αθικίων- Νέοι Στιμάγκας 4 - 0
Ολυμπιακός Λουτρακίου – Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1 - 0
Αναγέννηση Κιάτου - Ισθμιακός 4 - 1
Αστέρας Δερβενίου - Πέλοπας Κιάτου 2 - 0

Η 8αδα
Στην προημιτελική φάση συνεχίζουν οι εξής ομάδες: Αστέρας Δερβενίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ελλάς Βέλου, Θύελλα Πετρίου, Παννεμεατικός, Ολυμπιακός Λουτρακίου, Αναγέννηση Κιάτου και Τενεάτης Αθικίων

Χειροτονίες Ιερέων από τον Μητροπολίτη κ. Διονύσιο στις 30 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα Πιτσών.

Γίνεται γνωστό ότι το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, ημέρα που τιμάται η μνήμη του Πρωτοκλήτου και Αποστόλου Αγίου Ανδρέου, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει την εις πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου κ. Ιωάννου Δρίτσα, του οποίου η εις Διάκονον Χειροτονία του ετελέστει υπό του Σεβασμιοτάτου κατα την Θεία Λειτουργία ,την περασμένη Κυριακή 24η-11-2013,στον Ι. Ναό του Τιμίου Προδρόμου στο Λουτράκι. Ο  π. Ιωάννης Δρίτσας είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, έγγαμος, κατάγεται δε και διαμένει στο Λουτράκι.
Πρόκειται περί γεγονότος κατ’ εξοχήν χαροποιού για την Τοπική μας Εκκλησία, η οποία μετά τα επιβληθέντα νέα μέτρα για τον περιορισμό των χειροτονιών, υποδέχθηκε στους κόλπους της τον «νεόφυτο» φερέλπιδα Κληρικό.
Η παρουσία πλήθους κόσμου από το πλήρωμα της Εκκλησίας απέδειξε περίτρανα το ενδιαφέρον και την ανησυχία του, προκειμένου να μην «κλείσουν» οι Εκκλησίες από έλλειψη ιερέων, γι’ αυτό και με την προτροπή του Επισκόπου μας προσευχήθηκαν ώστε, ταυτόχρονα με τις νουθεσίες που του έδωσε, να ενισχυθεί ο νέος Διάκονος στο ομολογουμένως δύσκολο έργο, που στις ταραγμένες ημέρες μας αναλαμβάνει.
 Επίσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει, στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Πιτσών και την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτου Μπουραντάνη – Μελά, αποφοίτου του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. Κορίνθου, εγγάμου και πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου και διαμένοντος εις Μάννα Κορινθίας.
Καλούνται όλοι οι πιστοί να ενισχύσουν με την παρουσία και την προσευχή τους, τους δύο νεοεισερχομένους στην Εκκλησιαστική «οικογένεια» της Ι. Μητροπόλεώς μας Κληρικούς.


Bασίλης Νανόπουλος: Χρειάζεται εναλλαγή προσώπων στην διοίκηση του Δήμου Kορινθίων (video)

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Βασίλης Νανόπουλος απαντώντας στο ερώτημα, για την αλλαγή προσώπων στην διοίκηση του Δήμου Κορινθίων, μιας και ακούγεται ότι θα είναι υποψήφιος για δήμαρχος απάντησε, ότι οι νέοι άνθρωποι βλέπουν τα πράγματα καλύτερα και πως η αλλαγή των προσώπων είναι πρόοδος.

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Κορινθίων Συγγραφέων

Η Γενική Συνέλευση των μελών της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ., στο μικρό θέατρο στο Δημαρχείο Κορίνθου.

ΘΕΜΑΤΑ: α) Απολογισμός απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
β) Οικονομικός απολογισμός, Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής, Απαλλαγή των μελών Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για το διαχειριστικό έτος 2012.
γ) Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Ε.Ε.
Σύμφωνα με το καταστατικό: Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία και υποβολής υποψηφιοτήτων έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη.
Υποβολή υποψηφιοτήτων γίνεται στο Δ.Σ. (ταχυδρομικώς ή μέσω  mail ή τηλεφωνικώς) μέχρι τρεις ημέρες πριν από τη Γ.Σ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Αντιπρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Σωτήριος Κοκκωνάκης                                       Γιάννης Δ. Μπάρτζης

Ομόφωνα αθώος ο Βαξεβάνης!

Kostas-Vaxevanis
Ομόφωνα αθώος για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ κρίθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, παρόλο που ο εισαγγελέας είχε προτείνει νωρίτερα την ενοχή του.
Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε στην αγόρευση του ότι η δημοσίευση των αρχείων της «λίστας Λαγκάρντ» συνιστά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς -όπως τόνισε- τα πρόσωπα που περιλαμβάνονταν στον επίμαχο κατάλογο δεν συναίνεσαν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους.
Στην απολογία του, ο εκδότης του περιοδικού “Hot Doc” έκανε λόγι για συγκάλυψη που επιχειρήθηκε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι στόχος της δημοσιοποίησής της από το περιοδικό του ήταν να αποκαλυφθεί το σύστημα διαφθοράς το οποίο καταδυναστεύει τη χώρα.

υστερογραφα

Σεισμική δόνηση στην Αργολίδα αισθητή σε Αθήνα και Κορινθία

Ο χάρτης του σεισμού από το Γεωδυναμικό ΙνστιτούτοΣεισμική δόνηση έγινε έντονα αισθητή στην Αθήνα και το ευρύτερο λεκανοπέδιο της Αττικής, στην  Κορινθία,στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο και τις κοντινές περιοχές γύρω στις 16.22 το μεσημέρι, .
Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 R και επίκεντρο την Αργολίδα.
Αργότερα, η εκτίμηση του σεισμού “διορθώθηκε” σε 4,1 R.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16:21, στον Αργολικό κόλπο, κοντά στο Πόρτο Χέλι, 26 χλμ νοτιανατολικά του Ναυπλίου, 92 χλμ νοτιοδυτικά της Αθήνας.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα
Σύμφωνα με τα όσα είπε  ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, δε δείχνει να είναι κάτι ανησυχητικό το φαινόμενο, ωστόσο οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να το παρακολουθούν, τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες...

Αναγνωρίστηκε στην Τουρκία η σορός του καθηγητή από τη Ρόδο

Rodos-kakokairia
Στον 50χρονο εκπαιδευτικό Κώστα Αργυρόπουλο από τα Τρίκαλα, ανήκε τελικά η σορός που βρέθηκε στην Τουρκία.
Την αναγνώριση έκαναν οι συγγενείς του άτυχου άνδρα, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στα τουρκικά παράλια.

Δεν μας αγάπησε η Japonica. Να πουλήσει θέλει !!!!

Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ της ελληνικής οικονομίας "εξαπέλυσε" χθες η αμερικανική εταιρεία Japonica Partners του επενδυτή Πολ Καζαριάν, υποστηρίζοντας ότι βάσει των επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να αξιολογείται με "Α+" και όχι με "C".
Παπαγαλάκια άρχισαν να αναμεταδίδουν την είδηση, για λόγους ευνόητους.

Η Japonica Partners που τον προηγούμενο Ιούνιο κατέθεσε δημόσια προσφορά για την αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας έως 4 δισ. ευρώ, απλά υποστηρίζει την επένδυσή της στο ελληνικό χρέος προσπαθώντας να αυξήσει την τιμή των χρεογράφων που κατέχει.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Καζαριάν ανακοίνωσε πως η Japonica κατέστη ο μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος ελληνικού χρέους - υπέβαλε την προσφορά της αρχικά τον Ιούνιο παρατείνοντάς την τρεις φορές -, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ονομαστική αξία των ομολόγων που απέκτησε.

Δεν μας αγάπησε η λοιπόν η Japonica Partners. Εταιρία που επενδύει σε κρατικά ομόλογα είναι. Να πουλήσει θέλει. Ακριβά. Αυτή είναι η δουλειά της, και την κάνει καλά.

Όλα τ' άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.  Όπως πάντα.

Vegetius

Υ.Γ. Με πληροφορίες από τα "Τα Νέα"
 
 logiastarata.gr

Καταβολή συντάξεων με εισοδηματικά κριτήρια. Μια σωστή πρόταση της Τρόικας.

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών συνταξιούχων, οι εισφορές που έβαλαν στο σύστημα στο ΣΥΝΟΛΟ της εργασιακής τους ζωής, ΕΙΝΑΙ ΙΣΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΕ 3-4 ΧΡΟΝΙΑ.
Όσον αφορά δε σε συνταξιούχους δημοσίου, μέχρι πριν το 2010, εισέπρατταν ως εφάΡπαξ περισσότερο από το 120% του συντόλου των εισφορών που είχαν καταβάλλει στο σύνολο της υπηρεσίας τους.

Μια ταινία με αφορμή το ζωγράφο ΜΟΝΤΙΛΙΑΝΙ | Κέντρο Νέων Κορινθίας

http://blogs.sch.gr/varvan/files/2013/10/theofilos.jpg 
Η ομάδα Σινεπικίνδυνοι παρουσιάζει την Παρασκευή 29/11/2013 στις 21:45 στο Κέντρο Νέων την ταινία "ΘΕΟΦΙΛΟΣ"
Η ταινία είναι μια παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου του 1987 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Λάκη Παπαστάθη.


Η ταινία είναι μια παραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου του 1987 σε σκηνοθεσία και σενάριο του Λάκη Παπαστάθη.
Δ/ντής Φωτογραφίας: ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Μοντάζ: ΓΟΥΣΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Σκηνογράφος και Ενδυματολόγος :ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
Μουσική Σύνθεση: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Είναι διάρκειας 94’ και παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Καταλειφός, Σταμάτης Φασουλής, Δημήτρης Καμπερίδης,Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Θεόδωρος Έξαρχος,Υβόννη Μαλτέζου κ.α.
Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, παρότι γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821, μια μέρα εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φορεσιά, την φουστανέλα. Συχνά φοράει και τα ρούχα των ηρώων που ζωγραφίζει, σε μια Ελλάδα που απαλλάσσεται τάχιστα από τον οθωμανικό χαρακτήρα της και εξευρωπαΐζεται αργά. Ταυτίζεται με τον ελληνικό μύθο ενός κόσμου ηρώων, από το Μεγάλο Αλέξανδρο ως τους κλέφτες και αρματολούς του 19ου αιώνα. Τρέφεται από τις καθημερινές μορφές του λαϊκού πολιτισμού και από το φως της Ελλάδας. Ζει μέσα από τους μύθους και την ιστορία των συμβόλων αυτού του τόπου. Αυτός ο φωτισμένος άνθρωπος, οδηγείται στην πιο απόκρυφη ουσία του Ελληνικού Μύθου, στην τέχνη του. Ζωγραφίζει με ένα μοναδικό προσωπικό τρόπο, πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, ο Θεόφιλος κάνει μια επαναγωγή σε μια μοναχική πορεία, ανάμεσα στο μύθο, την ιστορία και τη λαϊκή σοφία. Και με το ελληνικό φως που τον οδηγεί, φτάνει σε ένα οικείο και εν πολλοίς αμίμητο ιδεώδες για τη ζωγραφική και τη ζωή γενικότερα.
Η ταινία Θεόφιλος προβλήθηκε τη σαιζόν 1987. Λίγο αργότερα προβλήθηκε ως τηλεοπτική μίνι σειρά, με τίτλο "Θεόφιλος 1989".
ΔΙΑΚΡΙΣEIΣ:
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Βραβείο Καλύτερου Α' Ανδρικού Ρόλου - Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Βραβείο Καλύτερων Κοστουμιών - Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Συμμετοχή - Φεστιβάλ Βερολίνου


 Πρωτοβουλία για το Κέντρο Νέων Κορινθίας

O Δημήτρης Σταμάτης επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία



http://www.sofokleousin.gr/files/Photos/s/stamatis_766704050.jpg 
Ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρης Σταμάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η χώρα βρίσκεται σε καθοριστική καμπή του δρόμου για ένα καλύτερο αύριο.
Έχουμε δύσκολες αποφάσεις μπροστά μας, αλλά είμαστε μια ανάσα πριν την έξοδο από την κρίση και την αναγέννηση της ελπίδας για όλους τους Έλληνες.
Χρειάζεται ενότητα και συστράτευση όλων.
Σε αυτό το δρόμο, το δρόμο της ευθύνης, της προοπτικής και των μεταρρυθμίσεων, το δρόμο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα είμαι παρών με όλες μου τις δυνάμεις».