Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στην ανακρίτρια ως ύποπτος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στην ανακρίτρια ως ύποπτος για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» ο Γιάννος Παπαντωνίου
- Κλήση σε απολογία σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες το 2009 και το 2010 στον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας
- Σε ανωμοτί κατάθεση τον κάλεσε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου
- Η υπόθεση για την οποία καλείται ως ύποπτος ο Γιάννος Παπαντωνίου αφορά στο 1,3 εκατ. που βρέθηκε στο λογαριασμό της πρώην συζύγου του μέσω της λίστας Λαγκάρντ
- Εκκρεμεί εις βάρος του ποινική υπόθεση για φοροδιαφυγή

Προειδοποίηση Πολύδωρα στην κυβέρνηση: Θα καταψηφίσω τον φόρο ακινήτων αν...

Ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος δήλωσε αποφασισμένος να καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο, αν δεν γίνουν αλλαγές στον φόρο ακινήτων.

"Πρόκειται για υπερφορολόγηση, δήμευση περιουσιών σε έναν ορατό χρόνο από μια δεύτερη, τρίτη, τέταρτη φορολόγηση. Δεν θα μπορεί κανένας να κρατήσει την περιουσία του και επέρχεται εν τοις πράγμασι μια δήμευση, ύπουλη, απάνθρωπη, έξω από την ελληνική ψυχολογία και κουλτούρα της ιδιοκτησίας. Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο" είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο "γαλάζιος" βουλευτής.

Έτσι, έστειλε μήνυμα στο Μαξίμου πως όλα είναι ανοιχτά ως προς τη στάση του αν το οικονομικό επιτελείο φέρει προς ψήφιση διατάξεις που επιβαρύνουν κυρίως τον αγρότη, αλλά και τον κάτοχο μικρής περιουσίας. "Εάν δεν αλλάξουν και μου λένε «πάρ’ το ή φύγε» θα πράξω ανάλογα" είπε με νόημα.

newsit.gr

Διπλό του ΠΑΟΚ και πρόκριση στους «32» του Europa League

lukas_646_343
Με γκολ των Λούκας και Κίτσιου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 στην Αστάνα την Σαχτέρ Καραγκαντί για την 5η αγωνιστική του Europa League και πήρε το πρώτο του φετινό διπλό στην Ευρώπη
Διαβάστε περισσότερα στο sport.gr

Τάισαν γουρούνια με… μαφιόζο που ήταν ακόμη ζωντανός!

mafia-killing
Μπορεί τα χρόνια, ή μάλλον οι δεκαετίες να περνούν, η Μαφία ωστόσο διατηρεί… ανέγγιχτες μερικές παραδοσιακές τακτικές.
Όπως για παράδειγμα το… τάισμα γουρουνιών με ανθρώπους, κατά προτίμηση ζωντανούς, κάτι που φαίνεται ότι συνέβη στην περιοχή της Καλαμπρίας στην Ιταλία τον Μάρτιο του 2012, με ένα αφεντικό της τοπικής Μαφίας, που απήχθη από μέλη αντίπαλης Μαφίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Ιταλίας, η οποία μόλις τώρα κατάφερε να εξυχνιάσει την εξαφάνιση του μαφιόζου Φραντσέσκο Ρακόστα, τον απήγαγε από το σπίτι του στην Καλαμπρία μια αντίπαλη συμμορία, η οποία ήθελε να κυριαρχήσει στην περιοχή, οι απαγωγείς του τον έδειραν μέχρι θανάτου, πριν πεθάνει όμως, ενόσω δηλαδή ήταν ακόμη ζωντανός, τον πέταξαν σε γουρούνια για να τον αποτελειώσουν.

ysterografa.gr

Φυλάκιση 3 ετών με αναστολή στον Σαραντόπουλο

sarantopoulosΠοινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, επέβαλε το Β΄Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία, πρώην εκδότη της εφημερίδας «Απογευματινή» Κωνσταντίνο Σαραντόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ο επιχειρηματίας, που απουσίαζε από το δικαστήριο, συνελήφθη τη Δευτέρα, αν και η είδηση της σύλληψής του έγινε γνωστή χθες. Κατηγορείται για χρέη ύψους 208.000 ευρώ προς το Δημόσιο.

ΕΛΓΑ: Καταβολή αποζημιώσεων 4,35 εκ. ευρώ

elga
Aποζημιώσεις ύψους 4,35 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ αύριο Παρασκευή σε 5.125 δικαιούχους παραγωγούς.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε σταφύλια, σιτηρά, ακτινίδια και πατάτες αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Φανάρι: Ο Πατριάρχης δεν έχει σχέση με τη… μασονία

Ecumenical-Patriarch-Barthomeou
Πηγή: www.romfea.gr

Ανακοινωθέν σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, έχει σχέσεις με την Μασονία εξέδωσε πριν από λίγο το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Σύμφωνα με το Ανακοινωθέν της Αγίας Ιεράς Συνόδου, το Πατριαρχείο διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έχει την οποιαδήποτε σχέση με την Μασονία.
Ακολουθεί το ανακοινωθέν:
masonia

Τσίπρας: Να καταργήσουμε τις διαχωριστικές γραμμές

Aleixs-Tsipras

Μέσω της βρετανικής εφημερίδας “Guardian”ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να… παρουσιαστεί στους ευρωπαϊκούς λαούς, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάτω από την ομπρέλα της στήριξης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει άρθρο στον “Guardian”, όπου παρουσιάζει την οπτική του για μια Ευρώπη η οποία θα έχει… στρίψει αριστερά, ενώ σημειώνει με έμφαση ότι η κρίση δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, αλλά αφορά το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών.

Η μικρή Μαρία φέρνει αλλαγές στους δήμους: Στo Εθνικό Δημοτολόγιο 308 ΟΤΑ (λίστα)

Στους 308 ανέρχονται οι δήμοι που εντάσσονται οριστικά στην κεντρική βάση δεδοµένων του Εθνικού ∆ηµοτολογίου μετά από απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Μετά την υπόθεση της μικρής Μαρίας έγινε επιτακτική η ανάγκη ολοκλήρωσης της κεντρικής βάσης δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια λάθη στο μέλλον. Να υπενθυμίσουμε ότι το ληξιαρχείο Αθηνών λειτουργεί σύμφωνα με τον νόμο 344 του 1976. Δηλάδη με ένα νόμο που συντάχθηκε πριν 37 χρόνια και ο οποίος είναι διάτρητος και ανεπαρκής. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που μετά την υπόθεση της Μαρίας, ο Δήμος Αθηναίων εντόπισε 600 ετεροχρονισμένες δηλώσεις γεννήσεων, μόλις για τα τελευταία 2 χρόνια.
Η ανάπτυξη της διαδικτυακής εφαρμογής του Εθνικού Δημοτολογίου, που έχει ξεκινήσει να αναπτύσσεται από τις 27 Μαΐου, προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» και  στοχεύει στην εύκολη και άμεση ενημέρωση των δημοτολογίων για ληξιαρχικά γεγονότα. Ο πρώτος μεγάλος δήμος που εντάχθηκε στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου, είναι ο δήμος Πατρέων με ημερομηνία ένταξης τις 11 Σεπτεμβρίου 2013.
Από τη στιγμή που θα λειτουργήσει κανονικά η εφαρμογή το ηλεκτρονικό σύστημα θα απαλλάξει τους ληξιάρχους από το φόρτο επικοινωνίας με τα δημοτολόγια της χώρας, ενώ παράλληλα θα διευκολύνει το έργο των δημοτολογίων εξασφαλίζοντας την ασφαλή και έγκυρη ενημέρωσή τους.
Η πρόσβαση στο Πληροφορικό Σύστημα θα είναι δυνατή μόνο από εξουσιοδοτημένους χρήστες στους 325 Δήμους της χώρας, με ασφαλή απομακρυσμένη σύνδεση μέσω του δημόσιου δικτύου ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Οι υπεύθυνοι δημοτολογίου θα μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες όπως: διαγραφή θανόντα από δημοτολόγιο, διαγραφή νεόνυμφου από οικογενειακή μερίδα, καταχώρηση νεογνού στην οικογενειακή μερίδα κτλ.. Το Σύστημα θα τροφοδοτείται αρχικά δύο φορές την εβδομάδα με νέα δεδομένα, τα οποία θα λαμβάνονται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ληξιαρχικών Πράξεων με το οποίο και διαλειτουργεί.
Δείτε εδώ τις τις αποφάσεις για την οριστική ένταξη των 308 δήμων στην κεντρική βάση δεδομένων του Εθνικού Δημοτολογίου:
Απόφαση 1
Απόφαση 2
Απόφαση 3

aftodioikisi.gr

Κοινωφελής: Πώς κατανέμονται οι 7.400 στην εκπαίδευση (πίνακας)

Στον τομέα της εκπαίδευσης θα αφορά η προκήρυξη του ΟΑΕΔ που θα τρέξει μέσα στο Δεκέμβριο με σκοπό την πρόσληψη 7.400 ανέργων σε θέσεις κοινωφελούς Εργασίας 5μηνης απασχόλησης. Η προκήρυξη θα απευθύνεται σε εγγεγραμμένους άνεργους που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και θα επιλεγούν με σύστημα μορίων.
Οι ειδικότητες και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν σε ποσοστό 37,8% από άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ – ΤΕΙ και κατά 62,2% από άνεργους δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης.
Η αμοιβή
  • για τους άνω των 25 ετών είναι 490 ευρώ το μήνα.
  • για τους κάτω των 25 ετών 427 ευρώ το μήνα.
  • ο ΟΑΕΔ καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.
Οι ειδικότητες και οι θέσεις:
  • Καθαριστές / στριες (2.056)
  • Βοηθητικό Προσωπικό (800)
  • Επιστάτες (1.049)
  • Τραπεζοκόμοι (595)
  • Λογοθεραπευτές (80)
  • Σχολικοί Οδηγοί (50)
  • Συνοδοί Σχολικών Λεωφορείων (50)
  • Εργοθεραπευτές (70)
  • Σχολικοί Νοσηλευτές (90)
  • Φυσιοθεραπευτές (60)
  • Ψυχολόγοι (950)
  • Κοινωνικοί Λειτουργοί (1.550)

Δείτε αναλυτικά την κατανομή των θέσεων εδω aftodioikisi.gr

Αποτελέσματα της ημερίδας με θέμα «Αγωγή Διαφυλικών Σχέσεων σε Εφήβους» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής , ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης σε θέματα που αφορούν την οικογένεια και το παιδί και του εγκεκριμένου, από το Υπουργείο Παιδείας , προγράμματος που υλοποιεί η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα έτη 2013-2014 το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα την «Αγωγή Διαφυλικών σχέσεων σε έφηβους»
Στόχος της ημερίδας αποτέλεσε η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση γονέων εκπαιδευτικών και εφήβων για τη συμβολή της οικογένειας , του σχολείου και των αρμοδίων υπηρεσιών στη διαπαιδαγώγηση των εφήβων στην αγωγή των διαφυλικών σχέσεων.
Χαιρετισμούς απεύθυναν ο κ. Ανδρέας Πουλάς θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Παιδείας και Απασχόλησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η Αντιόπη Ζωή Μαριά ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πέτρου Μισθού

Στο ΕΣΠΑ ο Παιδικός Σταθμός Λεωνιδίου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίου Γεωργίου Κορίνθου



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.804.000,00 €


Ειδικότερα,

Στο ΈΣΠΑ με απόφαση Περιφερειάρχη οι αναπλάσεις της Παραλιακής Ζώνης Καλαμάτας, της Πλατείας Ανάληψης Καλαμάτας και του Ιστορικού Κέντρου Άργους



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013

Ειδικότερα,

Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Ταξιδεύοντας... στους Μύθους, στις Γεύσεις και στα... Ποιήματα της Πελοποννήσου


Στο κέντρο της Αθήνας θα χτυπάει η «καρδιά» της Πελοποννήσου, το τετραήμερο από 5 μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος». Η έκθεση, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, και Ηλείας. Παραγωγοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα αγοράσουν σε προνομιακές τιμές.
Με άξονα την εξωστρέφεια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύει τη συνεργασία αλλά και τις συνέργειες με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής και στοχεύει στη διεύρυνση της αγοραστικής δύναμης αλλά και στη διαφήμιση των Πελοποννησιακών προϊόντων. Στην έκθεση συμμετέχει ενιαία η Πελοπόννησος, στοχεύοντας στη συσπείρωση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το μέσο, για την έξοδο από την κρίση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30 από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη με την παρουσία προέδρων και μελών των Επιμελητηρίων.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της έκθεσης, περιλαμβάνονται cooking show με παραδοσιακή μαγειρική της Πελοποννήσου αλλά και παρασκευή ζυμαρικών. Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού, αλλά και άλλων προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά, παραδοσιακής μουσικής ανοιχτή στο κοινό.

Πληροφορίες: Βαρελάς Σωτήρης, 2713601141, 27136011051, 6946748010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΑΥΕ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, το Κλιμάκιο Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ) της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, πραγματοποίησε έλεγχο στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Κορίνθου.

Κατά τον έλεγχο, προέβη στην καταστροφή εμπορευμάτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, λόγω ελλείψεων αδειών και παραστατικών στοιχείων.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, στην προσπάθειά της για την πάταξη του παραεμπορίου, τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού και την προστασία της νόμιμης επαγγελματικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στους ελέγχους αυτούς, σημαντική θεωρείται η βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, του Δήμου Κορινθίων, καθώς και του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ποιοι νέοι θα εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα από 1/1/14 και πώς

6A785C3429A2D1CB0064F71CA17A28BA
Το δικαίωμα να εισπράττουν 200 ευρώ το μήνα έως και 12 μήνες εξασφαλίζουν από 1/1/14 άτομα ηλικίας άνω των 20 ετών, εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένες προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος.
Πριν από λίγους μήνες, το υπουργείο Εργασίας νομοθέτησε δύο βασικές αλλαγές όσον αφορά στις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας, οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η του νέου έτους.

Πώς λοιπόν διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας από το νέο έτος. Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση και με τα όσα ο υφ. Εργασίας στη βουλή «άνεργοι ηλικίας 20-66 ετών που έχουν εξαντλήσει την δικαιούμενη τακτική επιδότηση, δικαιούνται επίδομα μακροχρόνιου ανέργου ύψους 200 ευρώ το μήνα για χρονικό διάστημα 12 μηνών, όταν το εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και προσαυξανόμενο με 586 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί».

Οι προυποθέσεις

Για το ζήτημα της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού

Γράφει ο
Γιώργος Κοντογιάννης
Από την πρώτη στιγμή που ετέθη ζήτημα αναθεώρησης της σύμβασης της Ολυμπίας Οδού, ζητούσαμε πολιτική απόφαση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις για την κατασκευή του τμήματος που αφορά στην Ηλεία, ενώ προσωπικώς είχα δηλώσει ρητώς ότι «θα στηρίξω μόνο κάθε ολοκληρωμένη πρόταση που θα διασφαλίζει λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης και θα θέτει σαφές χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή της, τουλάχιστον ως προς το τμήμα που δεν υφίστανται νομικά προβλήματα». Την ίδια δήλωση επανέλαβα τελευταία και στις 12-11-2013.

Τελικά με ποιους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Με τις ΜΚΟ και τους φτωχούς ή με τις πολυεθνικές του φαρμάκου;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η αντιπολιτευτική (και όχι αντιμνημονιακή, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αρχηγού του στο εξωτερικό) μανία του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το ένα μοιραίο λάθος στο άλλο και από την μία επιπολαιότητα στην άλλη.

Και είναι τέτοια αυτή η μανία, που τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του δεν βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουν.

Είναι τέτοια η ορμή τους, που δεν προλαβαίνουν να θυμηθούν τι στάση έχει κρατήσει το κόμμα για το ίδιο θέμα στο παρελθόν ή να σκεφθούν πόσο μεγάλη βλάβη μπορεί να προκαλέσει μια απόφασή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, ιδιωτικά Πανεπιστήμια και καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές...

Άρση μονιμότητας στο Δημόσιο, ιδιωτικά Πανεπιστήμια και καταστήματα ανοιχτά όλες τις Κυριακές...
 - Ψωμί με το ζύγι και αλλαγές στις ημερομηνίες η για το γάλα 
- Φάρμακα και φαρμακεία στα super market  
- Κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων για μείωση τιμών
- Πράξη το 80% των προτάσεων – διαταγών του ΟΟΣΑ υποσχέθηκε ότι θα κάνει η Κυβέρνηση

Φλεγόμενο ουράνιο αντικείμενο αναστάτωσε τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα (video)

Το πέρασμα του από τον ελληνικό ουρανό και η πτώση του στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου ήταν ορατή από τη Θεσσαλονίκη μέχρι και το Ιόνιο. Επιβεβαιώνει ο Ευθύμιος Λέκκας . Καθησυχαστικός ο διευθυντής του Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος

δέος προκάλεσε χθες το βράδυ η πτώση φλεγόμενου αντικειμένου που έγινε ορατή από τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κυρίως, αλλά και από την Αττική σε μικρότερο βαθμό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.
Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό από τους κατοίκους της Ζακύνθου στις περιοχές Μαχαιράδου και Αλυκών όπου ανέφεραν πως είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό από Δύση προς Ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή άλλα προβλήματα παρόλο που οι μαρτυρίες ανέφεραν πως η λάμψη φώτισε τα σπίτια των περιοχών της Κεφαλονιάς.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (Λειβαθούς και Ελειού).

Παρόλα αυτά η πτώση του φλεγόμενου αντικειμένου αναστάτωσε και τη Θεσσαλονίκη, καθώς αρκετά ήταν τα τηλεφωνήματα πολιτών σε μέσα, που ήθελαν να ενημερωθούν για το τι ακριβώς ήταν αυτό που είδαν.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος τόνισε όμως ότι θα μπορούσε να πιστοποιηθεί η προέλευσή του και σύστασή του μόνο αν έπεφτε στην ξηρά: «Πιστεύω ότι ήταν πτώση μετεωρίτη. Αξιόπιστοι μάρτυρες από Ζάκυνθο και Κεφαλονιά μου είπαν ότι είδαν κάποιο φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει από τον ουρανό προς της θάλασσα, με θόρυβο, περίπου στις 9.30 το βράδυ. Επεσε μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. Οσα τηλεφωνήματα δέχτηκα έλεγαν το ίδιο πράγμα. Χθες το βράδυ στην περιοχή δεν υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα. Θα το πιστοποιούσαμε τι ήταν αν έπεφτε στην ξηρά».

korinthostv.blogspot.gr

Ο Γιαννίτσης παίρνει πάνω του την ελληνική "Ελιά"

Tasos-Giannitsis
Η διάθεση υπάρχει, το ίδιο και το… πείσμα. Οι επιμέρους ενστάσεις, αντιδράσεις και δισταγμοί μένει να παρακαμφθούν, και εκεί στοχεύει ο Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος βγαίνει μπροστά, προκειμένου να “τρέξουν” μα ταχύτερους ρυθμούς οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της ελληνικής “Ελιάς”, δηλαδή της συσπείρωσης του συνόλου των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στη χώρα μας, από το ΠΑΣΟΚ μέχρι τη Δημοκρατική Αριστερά. Και όχι μόνο…
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη και υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όπως και εκείνης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος πριν από μια δεκαετία περίπου πρωταγωνίστησε στη μεγάλη κόντρα για το Ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση, είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης-πιλότος που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο εγχείρημα εκτιμούν ότι η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει ενισχυτικό πρόλογο των προσπαθειών τους, με απώτερο στόχο στην κεντρική εκδήλωση της Αθήνας στις 9 Δεκεμβρίου, η αποδοχή της κίνησης να είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο που από την πρώτη στιγμή πρωτοστάτησε στη σχετική πρωτοβουλία, η Δημοκρατική Αριστερά ωστόσο εξακολουθεί να ανθίσταται, παρά το γεγονός ότι πολλά στελέχη του κόμματος Κουβέλη επιχειρούν να… συμμορφώσουν την ηγεσία τους, στην κατεύθυνση της συμπόρευσης.

ysterografa.gr

Η επανεμφάνιση του Γιώργου Αλογοσκούφη

Giorgos-Alogoskoufis
Στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν ο “τσάρος” της οικονομίας.
Το κεντρικό πρόσωπο πίσω από την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε μετά τις εκλογές του 2004 και του 2007, η πολιτική της ήπιας προσαρμογής που συνάντησε αντιστάσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Μετά την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομικών από τον Γιάννη Παπαθανασίου, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Καραμανλή στο ξεκίνημα του 2009, ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποσύρθηκε από το πολιτικό προσκήνιο.
Έκτοτε, έχει αφοσιωθεί στα καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο ως καθηγητής, ενώ σποραδικά εμφανίζεται ως ομιλητής σε δημόσιες εκδηλώσεις, οπου και ομιλεί για την κρίση.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η χθεσινή παρουσία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Μιγκέλ Άνχελ Γκουρία.
Ο τελευταίος βρέθηκε στην Αθήνα για συναντήσεις με την πολιτική παρουσία και την παρουσίαση της έκθεσης του Οργανισμού για το μέλλον της Ελλάδας, και αναφέρθηκε από βήματος της εκδήλωσης στον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος βρισκόταν στο ακροατήριο.

ysterografa.gr

Μιχελάκης: Έκλεισαν τα σχολεία για προεκλογικούς λόγους

mihelakis
Ο Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον δήμαρχο Νάουσας Αν. Καραμπάτζο ότι έκλεισε τα σχολεία για προεκλογικούς λόγους.
Ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι ενώ ο δήμαρχος Νάουσας είχε χρήματα στο ταμείο, προτίμησε, για λόγους εντυπωσιασμού και πολιτικών σκοπιμοτήτων να κλείσει τα σχολεία της πόλης.
«Για να μπορέσουμε να βγάλουμε την έκτακτη επιχορήγηση, έπρεπε πρώτα το υπουργείο Οικονομικών να υπολογίσει την προκαταβολή για τη θέρμανση. Δεν μπορούσαμε να ξέρουμε τι θα πουν. Χθες έβγαλαν την προκαταβολή και έτσι μπορέσαμε να δούμε το ποσό που επιπλέον θα δώσουμε», είπε ο κ. Μιχελάκης και πρόσθεσε:
«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του δημάρχου για την προεκλογική περίοδο. Θα συμβούλευα τον δήμαρχο να επιλέξει άλλο τρόπο αντίδρασης. Έπρεπε να γίνει υπολογισμός. Ενώ είχατε τα χρήματα στο ταμείο, κλείσατε τα σχολεία. Ο κόσμος κατάλαβε ότι για λόγους προεκλογικούς, κλείσατε τα σχολεία».

12.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

dimosioi1
Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τον προγραμματισμό ανά υπουργείο για νέες προσλήψεις από το τέλος του έτους, όσο και μέσα στο 2014.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι οι προσλήψεις, που αναμένονται τον τελευταίο μήνα του 2013 και συνολικά το 2014, να ξεπεράσουν τις 12.000.
Οι προσλήψεις θα γίνουν στο χώρο της Υγείας, στους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς, στα σώματα ελέγχου, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας (Ελληνική Αστυνομία, στρατός και λιμενικό), σύμφωνα με το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού στο δημόσιο που συμφωνήθηκε μεταξύ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της τρόικας.

ysterografa.gr

Πρετεντέρης: Ο Γιώργος έπεσε επειδή… πυροβόλησε το πόδι του

Giannis-Pretenteris
Με άρθρο του στα “Νέα”, ο Γιάννης Πρετεντέρης επιχειρεί να απαντήσει στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με όσα ισχυρίζεται ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αγκαλιάζει μια ρητορική που δείχνει στην κατεύθυνση της ανατροπής του από την εξουσία το 2011, και όχι της απώλειάς της λόγω δικών του λαθών.
“Ο Παπανδρέου δεν δέχεται ότι έπεσε επειδή πυροβόλησε το πόδι του. Προτιμά να πιστεύει ότι έπεσε επειδή τον έριξαν.
Τα δυο χρόνια που μεσολάβησαν, και ερευνώντας για το βιβλίο που έγραψα και αφορούσε εκείνη ακριβώς την περίοδο, δεν άκουσα ούτε ένα επιχείρημα, δεν βρήκα ούτε ένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την εκδοχή της “ανατροπής”.
Αντιθέτως, διαμόρφωσα την πεποίθηση ότι η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν το μοιραίο αποτέλεσμα αποφάσεων ή ενεργειών που ο ίδιος ο πρόεδρός της έλαβε ελεύθερα, και των οποίων όφειλε να γνωρίζει, ή έστω να υπολογίζει τις συνέπειες”, σημειώνει μεταξύ άλλων με το άρθρο του στα “Νέα” ο Γιάννης Πρετεντέρης.
ysterografa.gr

Ο Βενιζέλος εξηγεί γιατί… παρέκαμψε τον Γιώργο

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou
Τις δραματικές στιγμές της Συνόδου Κορυφής των G20 στις Κάννες, τον Νοέμβριο του 2011, που περιγράφονται στο βιβλίο του Ισπανού πρώην πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο, θυμάται ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε σχετική τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Γιώργο Παπαχρήστο.
Ο δημοσιογράφος των “Νέων” καταγράφει σήμερα στη στήλη του στην εφημερίδα του Συγκροτήματος Λαμπράκη συνομιλία του με τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου μεταξύ άλλων η συζήτηση έφτασε στο… μείζον περιστατικό με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και την επιμονή του για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι ηγέτες τον… απειλούσαν ευθέως, στην περίπτωση που δεν άλλαζε τη σχετική απόφασή του.
“Θυμάμαι καλά αυτό που του είπα εγώ: Πρέπει Γιώργο να προχωρήσεις σε μια δήλωση άμεσα, για να αναιρείς τα περί δημοψηφίσματος, πριν φτάσουμε στην Αθήνα. Όπως θα θυμάστε, η δήλωση αυτή δεν έγινε, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ εγώ να την κάνω. Στις 5 το πρωί, φτάνοντας στην Αθήνα, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες που θα άνοιγαν σε λίγες ώρες”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Παπαχρήστο.

ysterografa.gr

Απολύονται 182 δημοτικοί αστυνομικοί, αλλάζουν πόλη 403

Το Σωματείο Δημοτικών Αστυνομικών Αθήνας καταγγέλλει ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για πλήρη απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου δεν ισχύει στην πράξη. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι στόχος είναι να γίνουν «έμμεσες απολύσεις» και για το λόγο αυτό μπήκαν συγκεκριμένα κριτήρια που αναγκάζουν εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τη θέση τους. Ζητούν να διορθωθεί άμεσα η απόφαση των ΥΠΕΣ και ΥΠΔΜ για τις μετακινήσεις των δημοτικών αστυνομικών (που δημοσιοποιήθηκε χθες) και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένταση στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ: Μπουνιές και κλωτσιές με δημοτικούς αστυνομικούς

Με καθυστέρηση ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αιτία της καθυστέρησης υπήρξε η έφοδος που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομίας, που κατηγορούσαν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ότι δεν υποστήριξε επαρκώς τις κινητοποιήσεις τους.
Εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πήραν τον λόγο κι ενώ η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται, η προτροπή του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ προς τους δημοτικούς αστυνομικούς να αποχωρήσουν, δημιούργησε περαιτέρω ένταση.
Στη συνέχεια υψώθηκαν γροθιές, έπεσαν σπρωξίδια και ο εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών πήρε πάλι τον λόγο λέγοντας ότι αγωνίσθηκαν μόνοι τους κατά της διαθεσιμότητας και «γι” αυτό χαρίζουν στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ τις παχιές καρέκλες και τις βλέψεις για πολιτική καριέρα».
Στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν αύριο, Πέμπτη, συμμετέχουν 700 σύνεδροι και 41 ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν περί τους 200.000 δημοσίους υπαλλήλους.




Πληροφορίες-φωτογραφίες: newsit.gr/EUROKINISSI

Ερχεται η «έξυπνη περούκα» -Το τεχνολογικό γκάτζετ που θα φοριέται και θα κάνει... θαύματα

Ερχεται η «έξυπνη περούκα» -Το τεχνολογικό γκάτζετ που θα φοριέται και θα κάνει… θαύματα 
Oύτε «έξυπνα» γυαλιά, ούτε iWatch. Το νέο γκάτζετ που θα τρελάνει τους λάτρεις της τεχνολογίας δεν είναι ένα τυπικό αξεσουάρ. Αποτελεί ολόκληρη αλλαγή του στυλ. Γιατί πρόκειται για την… έξυπνη περούκα!
Η Sony κατοχύρωσε την πατέντα για τη συσκευή SmartWig. Μία περούκα με αισθητήρες για την παροχή δεδομένων και με την ικανότητα να συνδέεται με smartphone και υπολογιστές. Αυτό βέβαια είναι σταγόνα στον… ωκεανό των υπηρεσιών που θα προσφέρει αυτό το- αν μη τι άλλο- ευφάνταστο γκάτζετ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η «έξυπνη περούκα» θα λειτουργεί ως συσκευή που θα καταγράφει τις ζωτικές λειτουργίες του χρήστη- πίεση, θερμοκρασία και σφυγμό μεταξύ άλλων- αλλά θα αποτελεί και «πυξίδα», βοηθώντας τα άτομα με προβλήματα όρασης.
Η SmartWig θα περιλαμβάνει σύστημα GPS, που θα εντοπίζει τη θέση του χρήστη, ενώ θα τον ειδοποιεί για την κατεύθυνση που πρέπει ακολουθήσει, ενώ θα τον ενημερώνει και όταν θα φτάνει στον προορισμό του.
Τα θαύματα δεν σταματούν εκεί. Η Sony υποστηρίζει πως η συσκευή θα μπορεί να χρησιμοποιείται και σε παρουσιάσεις, με τον ομιλητή να έχει τη δυνατότητα να αλλάζει αυτό που προβάλλεται στην οθόνη υψώνοντας απλώς τα φρύδια του.
wig1 wig-2
techit.gr

Ομιλία Χρίστου Δήμα σε Γερμανούς Βουλευτές και νέους επιστήμονες στο Ίδρυμα Adenauer

Εμφάνιση germanMPs, Adenauer, 11:13.jpg *

Ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας στο πλαίσιο εκδήλωσης του Γερμανικού ιδρύματος Konrad Adenauer μίλησε σε Γερμανούς Βουλευτές και νέους επιστήμονες.

Ο Χρίστος Δήμας ανέλυσε τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. που θα αναλάβει η χώρας μας από την 1η Ιανουαρίου 2014. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για τις 4 προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας οι οποίες είναι: α) ανάπτυξη, απασχόληση και συνοχή, β) εμβάθυνση ένωσης και ολοκλήρωση Ευρωζώνης, γ) μετανάστευση, σύνορα και κινητικότητα και δ) θαλάσσια ανάπτυξη.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε κύρια ζητήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων καθώς και θέματα που αφορούν τη νέα γενιά και το νέο μοντέλο της Ε.Ε. Τέλος, άσκησε κριτική για την δομή και λειτουργία της ΕΕ λέγοντας πως στο θέμα της οικονομικής κρίσης δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσει την οικονομικη κριση όσο έγκαιρα και όσο αποφασιστικά θα έπρεπε να είχε κάνει.


*Στη φωτογραφία ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, λίγο μετά την ομιλία του στο Ίδρυμα Adenauer,, με τους Γερμανούς Βουλευτές κ. Mark Hauptman και Jan Metzler.

Κάτι τρέχει στα γύφτικα (Τσιγγάνοι των Εξαμιλίων… αυτή η ΜΑΣΤΙΓΑ).

Πρώτα πρώτα, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: δεν είμαι ρατσίστρια φυλών, είμαι ρατσίστρια συμπεριφορών. Δε με ενοχλούν οι τσιγγάνοι ως φυλή. Θεωρώ ιδιαίτερη την κουλτούρα τους, τις συνήθειές τους, τη γλώσσα τους, τον τρόπο ζωής τους. "Ιδιαίτερος" δε σημαίνει κακός. Σημαίνει ξεχωριστός, αξιοπρόσεκτος, ενδιαφέρων. Κάθε ένας από εμάς παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ιδιαίτερες συνήθειες. Όταν όμως αυτές εκδηλώνονται εις βάρος του διπλανού μας ή θα το αντιληφθούμε και θα κάνουμε κάτι για να τις διορθώσουμε ή θα υποστούμε τις συνέπειες.

Αυτός είναι ο δραπέτης των αλβανικών φυλακών που συνελήφθη στη συμπλοκή της Καστοριάς

Αυτός είναι ο δραπέτης των αλβανικών φυλακών που συνελήφθη στη συμπλοκή της Καστοριάς
Στις 19:00 έγινε η συμπλοκή, σε ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά, κατά την οποία ο βαρυποινίτης δραπέτης, έπεσε στα χέρια των αστυνομικών.
Η συμπλοκή έγινε μεταξύ αστυνομικών και οπλισμένων ατόμων. Από την πρώτη στιγμή, υπήρχαν πληροφορίες που έλεγαν ότι τα άτομα αυτά, ήταν οι τρεις άνδρες που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές της Κορυτσάς και που αναζητούνταν από τους αστυνομικούς αυτό το διάστημα.
Θυμίζουμε ότι είχαν αποδράσει 7 άτομα από τις αλβανικές φυλακές, τα 4 από τα οποία εντοπίστηκαν. Οι άλλοι τρεις που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι είχαν σημάνει συναγερμό στις αρχές και από την πρώτη στιγμή, είχαν εκφραστεί φόβοι ότι μπορεί να περάσουν σε ελληνικό έδαφος.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τη συμπλοκή που έγινε απόψε, το άτομο που συνελήφθη είναι ένας από τους τρεις δραπέτες. Πρόκειται για τον Τόμα Κεζίν, 31 ετών.

Αντί να παραδοθούν... έβγαλαν όπλα

Οι πληροφορίες λένε ότι στον ορεινό όγκο του Γράμμου, σε μια περιοχή που έτσι κι αλλιώς ήταν γεμάτη αστυνομικούς λόγω των δραπετών,
τα τρία άτομα έπεσαν σε μπλόκο συνοριοφυλάκων ενώ στο σημείο, ήταν και ομάδες της ΕΚΑΜ.
Τους κάλεσαν να παραδοθούν αλλά εκείνοι, έβγαλαν όπλα και προσπάθησαν να ξεφύγουν.
Σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, οι δύο έφυγαν με κατεύθυνση προς την Ελλάδα ενώ ο τρίτος με κατεύθυνση προς Αλβανία.
Ο 31χρονος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών, είναι ο ένας από τους δύο που έφυγαν με κατεύθυνση προς Ελλάδα. Μάλιστα, πληροφορίες λένε ότι πέταξε κάτω το Καλάσνικοφ που κρατούσε και άρχισε να τρέχει αλλά... δεν κατάφερε να πάει μακριά.
Ο 31χρονος είναι ισοβίτης για ανθρωποκτονία. Όσο για τους άλλους δύο δραπέτες που μέχρι αυτή την ώρα κυκλοφορούν ελέυθεροι... Ο ένας είναι ισοβίτης για απαγωγή και ο άλλος για ανθρωποκτονία.

newsit.gr

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για το "τσεκούρι" στις συντάξεις ανάλογα με το εισόδημα

Τι απαντά το υπουργείο Εργασίας για το `τσεκούρι` στις συντάξεις ανάλογα με το εισόδημα

Αναστάτωση και τρόμο προκάλεσε η πρόταση του ΔΝΤ που διέρρευσε και αφορούσε περικοπές των συντάξεων ανάλογα με το εισόδημα του κάθε ασφαλισμένου και όχι τις εισφορές του! Αν και έγινε γνωστό ότι η πρόταση του ΔΝΤ απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά, ο σάλος που προκλήθηκε ήταν μεγάλος και φυσικά δικαιολογημένος αφού δεν είναι πρώτη φορά που προτάσεις ανάλογες απορρίπτονται και μετά ...επανέρχονται!
Πιο συγκεκριμένα η πρόταση είχε ως εξής: Οι συντάξεις θα πρέπει να υπολογίζονται όχι με βάση τα έτη και τις εισφορές του ασφαλισμένου, αλλά με βάση το συνολικό του εισόδημα. Δηλαδή, δύο ασφαλισμένοι με τα ίδια έτη και τον ίδιο μισθό σε ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο θα παίρνουν διαφορετική σύνταξη στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο έχει κάποιο επιπλέον εισόδημα από κάποιο ενοίκιο για παράδειγμα, εάν έχει δικό του σπίτι κλπ.
Με άλλα λόγια, ασφαλισμένος αν και υποχρεωμένος να δίδει ασφαλιστικές εισφορές δεν θα έχει την ανταπόδοση που δικαιούται! Η υποχρεωτική πληρωμή επί δεκαετίες των ασφαλιστικών του εισφορών δεν θα υπολογίζεται! Επί της ουσίας η πρόταση αφορά σε ένα σύστημα όμοιο με αυτό της Αυστραλίας που προβλέπει συντάξεις ανάλογα με το συνολικότερο εισόδημα που έχει από άλλες πηγές ο ασφαλισμένος συμπεριλαμβανομένης και της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας του.


Η απάντηση - διάψευση του υπουργείου Εργασίας
Μετά τον πανικό, το υπουργείο Εργασία έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους χαρακτηρίζοντας εκτός πραγματικότητας τις προτάσεις για αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας που δημοσιεύθηκαν σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχουν τεθεί υπόψη του υπουργού Εργασίας.
Στη σχετικά ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας στηρίζεται στην τρίμερη χρηματοδότηση, έχει δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα και δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του.

Με εμφατικό τρόπο προκρίθηκαν Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με εμφατικό τρόπο προκρίθηκαν Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Η Ρεάλ χωρίς τον Ρονάλντο έβαλε 4 στην Γαλατά του Μαντσίνι και έκανε ρεκόρ σκοράροντας για 30ο σερί ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε με 5-0 την Λεβερκούζεν στη Γερμανία και μαζί με την Παρί είναι οι 3 ομάδες που προστέθηκαν στις άλλες 5 που έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16". "Τελικός" Γαλατά - Γιουβέντους την τελευταία αγωνιστική.

Οι υποσχέσεις και τα σενάρια για τον «κομήτη του αιώνα» - O ISON βουτά στον Ήλιο

Ο ISON θα μπορούσε να συναγωνιστεί το υπερθέαμα του κομήτη McNaught το 2007. Στο animation της ΝASA, η πορεία του ISON στο Ηλιακό Σύστημα
Ο ISON θα μπορούσε να συναγωνιστεί το υπερθέαμα του κομήτη McNaught το 2007. Στο animation της ΝASA, η πορεία του ISON στο Ηλιακό Σύστημα   ωτογραφία:  ESO ) 
 
Αθήνα
Αργά το βράδυ της Πέμπτης θα γνωρίζουμε αν ο κομήτης ISON, ο επίδοξος «κομήτης του αιώνα», θα επιζήσει από το κοντινό πέρασμά του από τον Ήλιο και θα δώσει το υπερθέαμα που μας υποσχέθηκε.