Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι “εφεδρείες εμπιστοσύνης” του Σαμαρά στην κοινωνία

Antonis-Samaras
Το πολιτικό εκτόπισμα του Αντώνη Σαμαρά φαίνεται ότι παραμένει το πιο ουσιαστικό συγκριτικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που το σκηνικό το οποίο διαμορφώνεται σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας “Metrisi”  για την εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά”, καταγράφει για πρώτη φορά σημαντικές “συστημικές” ρωγμές για την κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε επίπεδο πρωθυπουργικής καταλληλότητας όσο και προσωπικής δημοφιλίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι δεν φθείρεται από την άσκηση της εξουσίας, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι έχει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες από κάθε άλλον πολιτικό αρχηγό.
Ειδικότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 37,2% έναντι 27,1% του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα περί πρωθυπουργικής καταλληλοτότητας, ενώ στην προσωπική δημοφιλία έχει 30,4% θετικές γνώμες, έναντι 24,8% του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Ο Πρωθυπουργός έχει και τις λιγότερες αρνητικές γνώμες, ένα εύρημα που επιβεβαιώνει ότι διατηρεί εφεδρείες εμπιστοσύνης στην ελληνική κοινωνία, με 63,2%, έναντι 67,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΔΟΛ ανακοίνωσε “δραστική περικοπή του κόστους”

dol
Ο περιορισμός και η αναστροφή των ζημιών καθώς και η εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να αντιμετωπισθεί διεξοδικά η παρούσα αρνητική οικονομική συγκυρία είναι οι βασικοί στόχοι της διοίκησης του ομίλου ΔΟΛ. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τον Απρίλιο του 2011 οι μετοχές του ΔΟΛ μεταφέρθηκαν από την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου στην κατηγορία «Υπό Επιτήρηση» με κριτήριο το ύψος των ζημιών του Ομίλου σε σχέση με τα ίδια κεφάλαιά του.
Σε ανακοίνωσή του, ο οργανισμός αναφέρει πως η σημαντική διόγκωση των ζημιών του Ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας, τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, ως απόρροια της εκτεταμένης ύφεσης που εξακολουθεί να πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα.
Η Διοίκηση του Ομίλου έχει από το προηγούμενο έτος θέσει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μέσω της συγχώνευσης τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων, επί πλέον δε λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς.
Στο ίδιο πλαίσιο επανεξετάζεται το εκδοτικό κόστος και η δυνατότητα περικοπής των γενικών εξόδων με αλλαγές στη διοικητική και εκδοτική δομή των εντύπων, με την ενοποίηση λειτουργιών και τη μείωση του κόστους των προωθητικών ενεργειών και του κόστους διανομής καθώς και τον επαναπροσδιορισμό των αμοιβών του προσωπικού, διατηρώντας ταυτόχρονα σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα του περιεχομένου των εντύπων.

υστερογραφα.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Εμφάνιση PROSKL FB.jpg
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ”
ΜΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ - ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ “ΟΡΦΕΑΣ” ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/12 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Στου Δεκέμβρη της εννιά… γιορτάζω με τις Αννούλες του χιονιά και κερνώ όχι μόνο γλυκό αλλά και τις λέξεις της καρδιάς και της ψυχής μου που χώρεσαν σε ένα βιβλίο.

Θα χαρώ να σας έχω κοντά μου στη διπλή για μένα αυτή γιορτή.

Η παρουσία σου, δώρο μου!

Παρακαλώ ενημερώστε με για την προσέλευσή σας έως 4/12/13.

Με τιμή
Άννα Μπιθικώτση



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΩΜAΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δέσποινα Στυλιανοπουλου (Ηθοποιός)
«Άννα μου, έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου! Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου!
Μ’ αυτήν την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου…»

Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός- Σκηνοθέτης)
«... Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή…»

Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου (Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)
«Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής».

 Εμφάνιση COVER BITHIKOTSI 3D.jpg

Γερμανός Πρέσβης σε Πέτρο Τατούλη: «Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχει στασιμότητα των Αθηνών. Εδώ γίνεται πραγματικά αντιληπτή η κρίση ως ευκαιρία»

Εμφάνιση PB290161.JPG 
«Είμαι πεπεισμένος πλέον ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει τη δύναμη να πάρει τη τύχη της στα χέρια της, γιατί διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, σπουδαίο πολιτιστικό απόθεμα, πανέμορφα τοπία με ιδιαιτερότητες, αλλά το σπουδαιότερο, περηφάνια», δήλωσε ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα κ. Wofgang Dold απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, για τον τουρισμό, τα αγροτικά προϊόντα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του συνόλου της Πελοποννήσου, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013.

ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Μειοψηφίες κρατούν όμηρους χιλιάδες φοιτητές.


Το γεγονός ότι το ομόφωνο αποτέλεσμα της συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων του ΕΚΠΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων προέκυψε από ψηφοφορία δια βοής, δείχνει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί όλους αυτούς τους μήνες στα δύο ιδρύματα που παραμένουν κλειστά. Συγκεκριμένα, μειοψηφία αποτελούμενη από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και εξωπανεπιστημιακούς, καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης, φτάνοντας στο σημείο να προπηλακίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων που ζητούσε να στηθεί κάλπη για να προστατευθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα της ελεύθερης έκφρασης των πλειοψηφιών που πρεσβεύουν τα Πανεπιστήμια.

Από την πρώτη στιγμή, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχουμε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε διάλογο ώστε να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ τους. Αφού πραγματοποιήθηκε διάλογος έστω και τώρα και μάλιστα σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών η έκβασή του ήταν θετική, δεν συντχει﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽τοποι ασκορέχει κανένας λόγος το ΕΚΠΑ να παραμένει κλειστό. Ωστόσο, η στασιμότητα παραμένει.

Η ευθύνη για την κατάσταση βαραίνει στο ακέραιο αυτούς τους λίγους, που ασκώντας βία προσπαθούν να επιβάλλουν την άποψή τους στους πολλούς. Ζητούμε λοιπόν από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, να αγνοήσει τις άναρχες κραυγές όσων κρατούν δέσμιο το Πανεπιστήμιο και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξουν οι σχολές και να συνεχιστεί ο διάλογος.


Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.


Ο Πανευρωστινιακός κόντρα στον Αετό Κρυονερίου

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, που διεξάγεται την Κυριακή .
Ο ΑΟ Ζευγολατιού θα υποδεχθεί στο Βραχάτι τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ σαφώς πιο δύσκολο έργο, έχει η Κόρινθος '06, που δοκιμάζεται στον Άσσο, κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό.

Ο Τενεάτης θέλει να επιστρέψει στις νίκες στον Άγιο Βασίλειο κόντρα στην Πρόοδο, ενώ ο Πανευρωστινιακός φιλοδοξεί να διευρύνει το αήττητο εντός έδρας σερί με αντίπαλο τον Αετό Κρυονερίου.
Στην Αρχαία Κόρινθο, διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι Ηρακλής Λεχαίου - Προοδευτική Περιγιαλίου, ο Σολωμός φιλοξενεί τον Άρη Αρχ. Κορίνθου, ενώ στο Κιάτο, η Θύελλα Κ. Διμηνιού κοντράρεται με τον Αετό Αγγελοκάστρου. Τέλος, ο Ισθμιακός υποδέχεται τους Νέους Στιμάγκας.

Η 10η αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.:
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ:
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06:

Μονόδρομος γιά τη Κόρινθος η νίκη με Μεσολόγγι

Η επιστροφή στις νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο για την Κόρινθο εν όψει της κυριακάτικης  αναμέτρησης με την ΑΕ Μεσολογγίου, στο Δημοτικό Στάδιο.
Μετά την ήττα από τον Μεσσηνιακό, η Κόρινθος "καίγεται" για το "τρίποντο", προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος και να πλησιάσει και πάλι την κορυφή.
Η Μπάρτσα έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και φιλοδοξεί να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, ενώ περιμένει και τη βοήθεια του κόσμου της, για να πάρει τη νίκη.
Μοναδικό πρόβλημα για τον Δημήτρη Μαγκαφίνη αποτελεί ο τιμωρημένος Γκεοργκίεφ, στον οποίο, επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής για την αποβολή του στον αγώνα με τον Μεσσηνιακό. Αντίθετα, επιστρέφει ο Αρχοντάκης, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.
Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Χαλδαίος, με βοηθούς τους Σκούρα, Ρηγόπουλο του Συνδέσμου Αθηνών.
Κατά τα άλλα οι 3 πρωτοπόροι του ομίλου δοκιμάζονται όλοι εκτός έδρας , σε μια ακτίνα μερικών χιλιομέτρων , μεταξύ τους. Η Αχαίκή στα Σαγέικα αντιμετοπίζει τον τοπικό Εθνικό στο τοπικό ντέρμπι, στο Λάππα ο Ατρόμητος αντιμτωπίζει την ΑΕ Καραισκάκή, ενώ στη Βάρδα η τοπική ομαδα μάχεται με τον Παναργειακό. Στο Ναυπλιο ο Παναυπλιακός αντιμετωπίζει την Δόξα Ν. Μανωλάδας, ενώ το Πανόπουλο υπδέχεται την Ερμιονίδα. Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός , ενώ η Καλαμάτα θα ααντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Άρη Αιτωλικού. 

Η 9η  αγωνιστική
Κόρινθος - ΑΕ Μεσολογγίου
Παναρκαδικός - Μεσσηνιακός
Πανναυπλιακός - Δόξα Ν. Μανωλάδας
Ατρόμητος Αχαΐας - ΑΕ Καραϊσκάκης
Εθνικός Σαγέικων - Αχαϊκή
ΠΦΟ Πανόπουλου - ΑΕ Ερμιονίδας
ΠΑΟ Βάρδας - Παναργειακός
Άρης Αιτωλικού - Καλαμάτα

Προχώρησαν με νίκες Παννεμεατικός, ΑΟΛ, Αστέρας, Ολυμπιακός , Πανκαμαριακός

Νικηφόρα με σκορ 1 - 2 πέρασε από το Κιάτο κόντρα στην Αναγέννηση ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, ενώ την ίδια ώρα, ο ΑΟ Λουτράκι επεβλήθηκε στο Θώδειο με 3 - 0  επί Ηρακλή Ξυλοκάστρου
Με το ίδιο σκορ στο Δερβένι, ο Αστέρας επικράτησε επί του Σπαθοβουνίου , ενώ ο Πέλοπα Κιάτου υπέστη βαριά ήττα με σκορ 4 - 0 στο Πετρί από τη Θύελλα, ενώ στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος εμεινε στο 1 - 1 με τον Κύψελο.
Στο Ξυλόκαστρο,  ο Πανκαμαριακός νίκησε με   2 - 0 τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός έχασε με το βαρύ 1 - 5 απο τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. Τρίποντο στα χαρτιά θα πάρει η Ελλάς Βέλου, λόγω του αγώνα με τον Σαρωνικό.

Η 10η αγωνιστική:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΚΥΨΕΛΟΣ     1 - 1
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.3 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ: 1 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ  3 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 4 - 0
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. 1- 5
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΟ. ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ 2 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 3 - 0 α.α.

Βαθμολογία
1. ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 27
2. ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 23
3. ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. 12
4. ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 19
5. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. 19
6. ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 16
7. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. 16
8. ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ 16
9. ΠΕΛΟΠΑΣ 15
10. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 14
11. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. 14
12. ΚΥΨΕΛΟΣ 12
13. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 8
14. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ 6
15. ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 3
16. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ -6