Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην εταιρεία των γιών του Σιούφα (video)

police12
Η οργάνωση “Αναρχικοί – Αναρχικές” με κείμενό τους στην ιστοσελίδα Indymedia ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην εισπρακτική εταιρία που διατηρούν στον Ταύρο οι γιοι του πρώην προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα.
“Ήταν πολιτική μας επιλογή να μην έρθουμε σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους. Κατανοούμε την εκβιαστική συνθήκη που μπορεί να τους οδήγησε σε αυτόν τον τύπο εργασίας αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στο ρόλο που έχουν αναλάβει στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας”, αναφέρουν.
Μαζί με το κείμενο ανάληψης ευθύνης, δόθηκε στη δημοσιότητα και video από τη στιγμή της επίθεσης.

ysterografa.gr

Τσιγγάνοι στο Κιάτο έκλεψαν 50 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής

http://www.paratiritis-news.com/wp-content/uploads/2013/10/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A37.jpg
Για κλοπές στο δίκτυο του ΟΣΕ στην Κορινθία συνελήφθησαν δύο τσιγγάνοι, 22 και 71 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη, οι δύο δράστες φέρονται να έκλεψαν 50 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής από το δίκτυο του ΟΣΕ στο Κιάτο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, την έκοψαν σε κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια επιχείρησαν να φορτώσουν σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς συνελήφθησαν μετά την επέμβαση των αστυνομικών.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο δίμηνο αυτή η ομάδα είχε κάνει άλλες τρεις κλοπές σιδηροδρομικών γραμμών, στο Κιάτο και το Βέλο Κορινθίας,
από όπου είχε πάρει συνολικά 700 μέτρα σιδηροδρομικής γραμμής δικτύου του ΟΣΕ.

Από την παράνομη δράση τους είχαν προκαλέσει ζημιά στο δίκτυο του Οργανισμού, η οποία ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπάλληλο του ΟΣΕ. Τα αφαιρεθέντα κομμάτια σιδηροδρομικής γραμμής αποδόθηκαν σε υπάλληλο του Οργανισμού ενώ κατασχέθηκαν το φορτηγό και διάφορα εργαλεία.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής που περιλαμβάνει ακόμα τρία άτομα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παράπεμψε στον ανακριτή Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, για να εντοπιστούν οι τρεις συνεργοί τους.

Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ- “Μάχη” στη Λεωφόρο!

Αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Superleague. Ο Άρης υποδέχεται τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Νέα Σμύρνη από την Καλλονή, ενώ ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ατρόμητο στην “μάχη” της τρίτης θέσης.

Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Superleague:

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Πλατανιάς – Skoda Ξάνθη 15:00 Novasports 1
ΠΑΣ Γιάννινα – Εργοτέλης 17:15 Novasports 1
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 19:30 Novasports 2

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

ΟΦΗ – Λεβαδειακός 15:00 Novasports 2
ΑΕΛ Καλλονής – ΠΑΟΚ 17:15 Novasports 2
Απόλλων – Πανθρακικός 17:15 Novasports 3
Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος 17:15 Novasports 4
Βέροια – Παναιτωλικός 17:15 Novasports 7
Άρης – Ολυμπιακός 19:30 Novasports 1

Ντέρμπι στα Εξαμίλια, Ο Άγιος Γεώργιος κόντρα στον Αίαντα Αγιονορίου - Τα Ταρσινά δοκιμάζονται στο Σολομό απέναντι στον ΠΑΟ Κουταλά.

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής της Β' κατηγορίας. Απ' το πρόγραμμα ξεχωρίζει το κυριακάτικο ντέρμπι του 1ου ομίλου στα Εξαμίλια, ανάμεσα στον Άγιο Γεώργιο και τον Αίαντα Αγιονορίου, το οποίο ορίστηκε να διευθύνει ο Νεοφυτιάδης.
Η πρωτοπόρος Περαχώρα υποδέχεται τον Αγιάννη, ενώ το Σάββατο η Δάφνη Εξαμιλίων φιλοξενεί το Σοφικό '05 και ο Αστέρας Κορίνθου τον ΑΣ Λουτρακίου.
Στον 2ο όμιλο, τα Ταρσινά δοκιμάζονται στο Σολωμό απέναντι στον ΠΑΟ Κουταλά, ενώ στο Πετρί, η Θύελλα Λεοντίου φιλοξενεί τον ΑΟ Λεχαίου. Ο Παμφενεατικός έχει εκτός έδρας αποστολή στη Λαύκα και η Λυκοποριά κοντράρεται με τον Άρη Βοχαϊκού. Συνοπτικά το πρόγραμμα:
1ος όμιλος 
Σάββατο (14/12)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (15:00)
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΣΟΦΙΚΟ ’05 (15:00)
Κυριακή (15/12)
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. (11:00)
ΠΕΡΑΧΩΡΑ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ (15:00)
ΜΑΨΟΣ - ΑΟ ΡΟΜΑ (11:00)
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΙΑΣ ΚΟΡ. (11:00)
ΑΡΗΣ ΚΟΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. 3-0 α.α.

2ος όμιλος 
Κυριακή (15/12)
ΛΑΥΚΑ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ (11:00)
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ. (11:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ (15:00)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΑΠΕΣΣΑΣ (11:00)
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΦΩΚΑΣ (15:00)
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 (15:00)
ΡΕΠΟ: ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

Η 12η αγωνιστική στην Α2 Κορινθίας

Στην Αρχαία Κόρινθο ανοίγει αύριο Σάββατο (14/12) η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Α2 Κορινθίας με την αναμέτρηση της Προοδευτικής Περιγιαλίου με τον Τενεάτη Αθικίων, ενώ το κυρίως πιάτο... σερβίρεται την Κυριακή .
Η πρωτοπόρος Κόρινθος '06 πάει στον Άγιο Βασίλειο όπου αγωνίζεται με την τοπική Πρόοδο, ενώ στο Βραχάτι, ο ΑΟ Ζευγολατιού υποδέχεται τον γειτονικό Ολυμπιακό Άσσου. Σημαντικό αγώνας γίνεται στα Ροζενά όπου ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον Σολωμό, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί τον Αετό Κρυονερίου. Η Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποδέχεται τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ.στα Ίσθμια κοντράρονται ο Ισθμιακός με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τελος  στη μάχη της παραμονής είναι αυτό ανάμεσα στους Νέους Στιμάγκας και τον Αετό Αγγελοκάστρου.

Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:
Σάββατο (14/12, 15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
Κυριακή (15/12, 15:00)
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΣ

Δοκιμασία για Παννεμεατικό στο Ξυλόκαστρο - Ντέρμπι στο Δερβένι ο Αστέρας κόντρα στον Πανκαμαριακό

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1235927_400698236699043_1722372469_n.jpg
Επικίνδυνη έξοδο στο Ξυλόκαστρο, κόντρα στον τοπικό Ηρακλή πραγματοποιεί αύριο στις 3 το απόγευμα, ο πρωτοπόρος Παννεμεατικός, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας γίνεται "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ανάμεσα στον Αστέρα και τον Πανκαμαριακό, ενώ στο Θώδειο ο ΑΟ Λουτράκι αντιμετοπίζει τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ ο Ολυμπιακός Λουτρακίου δοκιμάζεται στο Βέλο, κόντρα στην τοπική Ελλάδα. 
Στο Πετρί, η Θύελλα φιλοξενεί τον Πανσολυγειακό , στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος περιμένει το Σπαθοβούνι ενώ στο Κιάτο, κοντράρονται η Αναγέννηση με τους Αγίους Θεοδώρους . Τέλος αυτή την αγωνιστική τρίποντο στα "χαρτιά" εκτός έδρας παίρνει ο Κύψελος Κορίνθου, καθώς ο Σαρωνικός Γαλατακίου έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος. 

Η 12η αγωνιστική (14/12, 15:00) :
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ                0 - 3 α.α.

Δασκαλόπουλος: Ανάγκη για βιομηχανική επανεκκίνηση

Dimitris-DaskalopoulosΔιυπουργική επιτροπή, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη βιομηχανική πολιτική, αποφασίστηκε να συσταθεί τις επόμενες ημέρες, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, η επιτροπή αυτή θα εξετάζει οριζόντια τα θέματα και θα επιδιώξει να εξειδικεύσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βιομηχανικής πολιτικής.
Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, αυτό είναι αναγκαίο λόγω της παρούσας χρονικής συγκυρίας, και της ανάγκης να σωθούν θεσεις εργασίας αλλά και δημιουργηθούν καινούριες. Είναι όμως, πρόσθεσε, αναγκαίο και για το γεγονός ότι η Ευρώπη έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα της τη βιομηχανική πολιτική.
Στη σύσκεψη, παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει μια βιομηχανική επανεκκίνηση, καθώς, όπως σημείωσε, με την παραγωγική οικονομία αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βγει η χώρα οριστικά απο το τέλμα της κρίσης.

Πρώτος ο Γκάλης στην ψηφορορία της Equipe!

gal1_600_179
Στην 1η θέση της ψηφορίας της Equipe για τους πέντε κορυφαίους ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών πέρασε ο Νίκος Γκάλης.
 Συνολικά έχουν ψηφίσει 15290 φίλαθλοι, με τον Γκάλη να συγκεντρώνει το 24% των ψήφων. Ακολουθούν με 23% ο Πάρκερ, με 20% ο Πέτροβιτς, με 19% ο Νοβίτσκι, ενώ 5ος είναι ο Κούκοτς με 15%.

Η Equipe δίνει τις εξής επιλογές για την καλύτερη 5άδα (όχι απαιραίτητα ανά θέση)
Μπέλοφ, Μποντιρόγκα, Τσόσιτς, Ντανίλοβιτς, Ντίβατς, Γκάλης, Πάου Γκασόλ, Κριλένκο, Κόρατς, Κουκοτς, Μενεγκίν, Ναβάρο, Νοβίτσκι, Πάρκερ, Πέτροβιτς, Σαμπόνις, Σρεμφ, Στογιάκοβιτς και Βολκόφ.

Μπορείτε να ψηφίστετε εδω

www.sport.gr/

Οι ιδιωτικοποιήσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Στουρνάρα – τρόικας

œ • “ ‘ ¡ Ÿ
Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση αφορούσε σε «θεσμικά θέματα και το πώς το κράτος θα διευκολύνει τις ιδιωτικοποιήσεις».
Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι παραμένει ο (αναθεωρημένος επί τα χείρω) στόχος για έσοδα 1,3 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις εφέτος.
Οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας θα συνεχιστούν, κατά πάσα πιθανότητα, και το Σαββατοκύριακο, καθώς «ανοικτά» είναι πολλά «καυτά» θέματα, όπως η αναδιάρθρωση των ΕΑΣ (για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ), ο ΦΠΑ στην εστίαση, οι πλειστηριασμοί ακινήτων, κ.ά.
Σημειώνεται ότι, κατά τη δήλωση ανώτατου στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα θα αναχωρήσει από την Αθήνα στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Ενώ, χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, αφού, όπως είπε, η κυβέρνηση «καταγράψει περαιτέρω πρόοδο».

Συγκρίνουν στο Twitter τον Τσίπρα με τον… Ραούλ Κάστρο

Alexis-Tsipras-Oli-Rehn
Twitter@EmOikonomidis
Η επιμνημόσυνη τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα στο Γιοχάνενσμπουργκ της Νότιας Αφρικής επισκιάστηκε κατά ένα μεγάλο μέρος από το φωτογραφικό… πανηγύρι στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε τρυφερά στιγμιότυπα με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Θόρινγκ-Σμιτ, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει την οργή της Μισέλ Ομπάμα, έβγαλε αναμνηστικές φωτογραφίες με την… πέτρα του σκανδάλου και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, χαιρέτησε μια σειρά από ξένους ηγέτες, και φυσικά είχε την ιστορική χειραψία με τον σημερινό ηγέτη της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, αδελφό του Φιντέλ Κάστρο, που προκάλεσε θόρυβο συζητήσεων για το κατά πόσο η Ουάσινγκτον αλλάζει στάση απέναντι στην Αβάνα.
Εκείνη την ιστορική χειραψία λοιπόν επικαλείται μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter o δημοσιογράφος του πρακτορείου “Reuters”, και επικεφαλής ανταποκριτής για τις ευρωπαϊκές αγορές Τζέιμι ΜακΓκίβερ, για να προχωρήσει σε συγκρίσεις με μια αντίστοιχη χειραψία ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Όλι Ρεν, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
“Τι εβδομάδα. Αν ο Ομπάμα και ο Κάστρο μπορούν να δώσουν τα χέρια, γιατί να μην το κάνουν και ο Τσίπρας με τον Ρεν;”, αναρωτήθηκε ο Τζέιμι ΜακΓκίβερ, για τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομίας, που περιγράφεται ως “δύσκολη” από τα ΜΜΕ της Γηραιάς Ηπείρου, λόγω του ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία, στον απόηχο του Μνημονίου.

ysterografa.gr

ΘΕΑΤΡΟ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΡΙΓΟΛΕΤΟΣ


img2


της Έλενας Χουζούρη
Κυριολεκτικά μάχη με την αυστριακή λογοκρισία έδωσε η περίφημη όπερα του Βέρντι Ριγολέτος έως ότου δει τα φώτα της ράμπας και γνωρίσει την ενθουσιώδη ανταπόκριση του ιταλικού κοινού, και όχι μόνον. Τον παλιάτσο που δείχνει ότι γελάει ενώ μέσα του κλαίει γοερά, τον Ριγολέτο δηλαδή, παρουσιάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τιμώντας τα...

diastixo.gr

Οι φωτογραφίες από το νέο άλμπουμ της Beyonce

Beyonce-15
Στον… ύπνο έπιασε η Beyonce τα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς αποδείχτηκε ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες από διάφορους προορισμούς τους οποίους επισκεπτόταν τους προηγούμενους μήνες αποτελούσαν την πρώτη, οπτική ύλη για τα τραγούδια ενός άλμπουμ που κυκλοφόρησε αιφνιδιαστικά.
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

ysterografa.gr

1.000 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το πρωί από το βήμα της Βουλής ότι θα γίνουν άμεσα 800 με 1000 προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη υπέγραψε απόφαση για την κατανομή 200 θέσεων από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ το 2009. Υπενθύμισε, τέλος, ότι 758 δημοτικοί αστυνομικοί θα απασχοληθούν στην εξωτερική φρούρηση των φυλακών.

Τελευταία εβδομάδα για 777 προσλήψεις σε δήμους και Δημόσιο

Λήγουν την ερχόμενη εβδομάδα οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για 777 θέσεις σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις και Δημόσιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν σε δήμους, κοινωφελείς επιχειρήσεις δήμων, σε συνδέσμους ΟΤΑ, στα ΕΛΤΑ, στη ΔΕΗ και αλλού.
Αναλυτικά οι θέσεις κατανέμονται ως εξής

aftodioikisi.gr

Τελευταία εβδομάδα για 3 προσλήψεις στο δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

  • Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ : Πρόσληψη 3 ατόμων
Το Ν.Π.Δ.Δ. Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» θα προβεί, στην σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου, με τρίαφυσικά πρόσωπα, των παρακάτω ειδικοτήτων :
1 Χοροδιδάσκαλος για την λειτουργία τμημάτων παραδοσιακών χορών
1 Καθηγητής κλασικής & ηλεκτρικής κιθάρας για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Δερβενίου
1 Καθηγητής πιάνου & θεωρητικών μαθημάτων για τη λειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Δερβενίου
Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους το αργότερο μέχρι τις 19.12.2913 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου και στο αρμόδιο γραφείο του Νομικού Προσώπου.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΝΔ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ

Η Γραμματεία Εργασιακών, Επιστημονικών και Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά, από σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ευρύ διάλογο για μία νέα φιλοσοφία συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις και συζητήσεις σε χώρους εργασίας, στρογγυλά τραπέζια καθώς και διαδικτυακή διαβούλευση. Στόχος είναι να καταγραφούν οι παθογένειες της συλλογικής εκπροσώπησης σήμερα και να αναδειχθεί μία σύγχρονη πρόταση για την εξέλιξή της.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 16:00, στο Ίδρυμα “Αθανάσιος Ματάλας” και έχει τίτλο "Κοινωνικά ρεύματα και συλλογικές εκπροσωπήσεις: Προτάσεις για το συνδικαλισμό του μέλλοντος".
Ομιλητές θα είναι οι Φ. Ταυρής, Α. Μπιρμπιλής, Κλ. Αγγελίδη από τη Νέα Δημοκρατία, Λ. Κανελλόπουλος (πρ. πρόεδρος ΓΣΕΕ), Α. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Σ. Ρομπόλης (επιστ. συνεργάτης ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ) και Δ. Χατζησωκράτης (ΔΗΜΑΡ).

Γ. ΔΕΔΕΣ: ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ « ΔΡΟΜΟΣ (Επ.Ο.) ΝΕΜΕΑ-ΚΙΑΤΟ»



Εμφάνιση GEORGIO-DEDES-SITE.jpgΑνακοινώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τους δικαιούχους των απαλλοτριώσεων για το έργο «Δρόμος (Επ.Ο.) Νεμέα – Κιάτο» που αφορά στην αποπληρωμή των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, ποσού περίπου διακοσίων εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (270.000,00€) για τους εκατόν εβδομήντα έξι (176) συνολικά δικαιούχους, όπως αυτοί ορίστηκαν με βάση τις εδαφικές ιδιοκτησίες τους, που περιγράφονται στους σχετικούς Κτηματολογικούς πίνακες και διαγράμματα.

Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η αποπληρωμή των δικαιούχων εκκρεμούσε από το 2009. Είναι προφανές, πως σε εποχή εύρωστης οικονομικής συγκυρίας, οπότε και θα έπρεπε να είχε καταβληθεί η εν λόγω δαπάνη, οι δικαιούχοι δεν έλαβαν τα οφειλόμενα ποσά, σε αντιδιαστολή με τις σημερινές ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που κίνησε όλες τις διαδικασίες, βρήκε τους πόρους, ξεπέρασε γραφειοκρατικά προβλήματα και μέσα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, καταφέρνει να αποδώσει το σύνολο του υπολειπόμενου ποσού των απαλλοτριώσεων στους δικαιούχους.

Για να τελεσφορήσει η εξέλιξη αυτή, η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ενέταξε στον προϋπολογισμό της, τα χρήματα που απαιτούντο και σήμερα, 13 Δεκεμβρίου 2013, κατατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Γραφείο Κορίνθου), το γραμμάτιο είσπραξης παρακατάθεσης του εν λόγω ποσού.
Μετά τη δημοσίευση της παρακατάθεσης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, ο κάθε ένας από τους δικαιούχους θα λαμβάνει πλέον το ποσό που δικαιούται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα χρονίζον αίτημα, που εκκρεμούσε από το 2009 και να προσδώσει οικονομική «ανάσα» σε όσους ανέλπιστα περίμεναν επί μακρόν, να τους αποδοθούν τα οφειλόμενα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


http://www.ppcr.gr/ClientFiles/PhotoGalleries/DEI/dei.jpg

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι,  συγκροτεί επιτροπή για τη συλλογή στοιχείων δημοτών και μονίμων κατοίκων στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Καλούνται οι δημότες και οι μόνιμοι κάτοικοι να προσκομίσουν στον Δήμο, αντίγραφο του λογαριασμού της ΔΕΗ για την διακοπείσα παροχή και εκκαθαριστικό της Εφορίας, ώστε στη συνέχεια να αποσταλούν προς αξιολόγηση στην αρμόδια επιτροπή που θα συγκροτηθεί, με σκοπό να δρομολογηθεί η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους.
Αν είναι ενοικιαστές και ο λογαριασμός είναι στο όνομα του ιδιοκτήτη, θα προσκομιστεί και φωτοαντίγραφο του μισθωτηρίου.
Η συλλογή στοιχείων αφορά αφενός όλους τους δημότες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις κοινωνικές δομές του Δήμου Επιτροπή Οικονομικής Ενίσχυσης, Κοινωνικό Παντοπωλείο και Τρόφιμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου όλους όσους δεν έχουν καταγραφεί στις κοινωνικές αυτές δομές.
Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:

Στο Λουτράκι :                           στο Δημαρχείο Λουτρακίου
Στους Αγίους Θεοδώρους:     στο Δημοτικό Κατάστημα
Στα Ίσθμια :                               στο Κοινοτικό Κατάστημα
Στη Περαχώρα:                         στο κοινοτικό κατάστημα

Προτεραιότητα σύμφωνα με τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η άμεση επανασύνδεση του ρεύματος από τη ΔΕΗ στα νοικοκυριά



http://www.ppcr.gr/ClientFiles/PhotoGalleries/DEI/dei.jpg 
Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής ως αυτή ορίσθηκε με σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου  όπου συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, με αρμοδιότητα σε θέματα Ανάπτυξης, κ. Ανδρέας Πουλάς με αρμοδιότητα σε  θέματα Πρόνοιας, ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Πουλοκέφαλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Βαλασόπουλος και κ. Νικόλαος Πατσαρίνος, ως εκπρόσωποι  της μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και η  Διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου συζητήθηκαν συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν ούτως ώστε το συντομότερο χρονικό διάστημα να υπάρξουν αποτελέσματα στο μείζον θέμα που έχει προκύψει από  τις διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ, σε  νοικοκυριά της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα η επιτροπή αποφάσισε τα  εξής:

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟΡΗΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ ( ΦΩΤΟ - VIDEO)



Φωρτομένο απορηματοφόρο όχημα που ήταν σταθμένο επί της ΠΕΟ Αθηνών - Πατρών στη Παραλία Πεταλούς, στο Δερβένι, ανετράπει καθώς υποχώρησε το οδόστρωμμα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.
VIDEO

Friday Today ΡΕΠΟΡΤΑΖ, 15.00 - 17.00 από το Action24 Η ενημερωτική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» που παρουσιάζει ο γνωστός ( εκ Χελυδορίου) δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός

Η ενημερωτική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» που παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός,


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjgz28M32XoJ2ATZPNfIMrVs4jIsJyvd8wgIXxgnsxqcvChAJlRiJm41BVkU8yNMNqlBAA3BmDm8EEfBehxC_P_lELxzbOzqHSKUiRSRhBFz0KK04BJvl7s_uNGx_z07HmvkSlcCiuNRls/s1600/%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%A3+%CE%A0%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%A3.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Friday Today ΡΕΠΟΡΤΑΖ, 15.00 – 17.00 από το Action24
Στη σημερινή εκπομπή θα δείτε:
  • Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση εκβιασμού του ΣΔΟΕ. Στο φως οι συνομιλίες φωτιά των εμπλεκομένων. Ποιοι χρησιμοποίησαν το όνομα του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.
  • Η μάστιγα των ανταλλακτηρίων χρυσού και των ενεχυροδανειστηρίων στην Ελλάδα της κρίσης. Που καταλήγει τελικά ο χρυσός των Ελλήνων;
  • Το αλαλούμ με τις επανασυνδέσεις του ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μετά τις εξαγγελίες του υπουργείου ενέργειας. Ποιοι την δικαιούνται και ποιες είναι οι προϋποθέσεις υπαγωγής. Υπουργείο – ΔΕΗ – Δήμοι – ΔΕΔΔΗΕ αποποιούνται την ευθύνη και πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο.
  • Αδικαιολόγητη και βίαιη έξωση πενταμελούς οικογένειας από τον ιδιοκτήτη διαμερίσματος στη Πάτρα και κατάσχεση οικίας καρκινοπαθούς στο Αλιβέρι.
Και φυσικά όλες οι εξελίξεις της επικαιρότητας με την ματιά του e-reportaz.gr
Συντονιστείτε στο action24 και την εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ με τον Πέτρο Κουσουλό κάθε Παρασκευή 3 με 5 το απόγευμα, στο δίωρο των μεγάλων αποκαλύψεων
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Δούκα
Γραφείο Τύπου Action24

Διεύθυνση: Σκιάθου 147, 11255 Αθήνα
Τηλ.: +30 2102117240
Email: press@action24.gr
Web: www.action24.gr

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ O Δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός κατάγεται από το Χελυδόρι Κορινθίας

Οι περισσότεροι που επισκέπτονται το διαδίκτυο… δεν είναι άνθρωποι!

Οι περισσότεροι που επισκέπτονται το διαδίκτυο… δεν είναι άνθρωποι!
Και όμως οι περισσότεροι επισκέπτες του κυβερνοχώρου δεν είναι άνθρωποι! Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών Incapsula, από τα προγράμματα που παρακολουθούν τις ενημερώσεις στο διαδίκτυο, μέχρι τα προγράμματα που υποκλέπτουν δεδομένα, τα bot φαίνεται ότι κυριαρχούν πλέον στον κυβερνοχώρο.
Τα bot αντιστοιχούν περίπου στο 61,5% της κίνησης στο σύνολο των διαδικτυακών τόπων. Μάλιστα σε σχέση με μόλις ένα χρόνο πριν (Δεκέμβριος 2012) η αύξηση τους αγγίζει το 21%.
Σύμφωνα με τις καταγραφές της Incapsula, μέσα σε διάστημα τριών μηνών 1,45 δισεκατομμύρια bot “επισκέφτηκαν” 20.000 ιστοσελίδες που παρακολουθούσε η εταιρεία.
Τα bot χαρακτηρίζονται και ως “καλά ρομπότ”. Τα χρησιμοποιούν συχνά οι μηχανές αναζήτησης για τη σάρωση σελίδων για την καταγραφή ενημερωτικών στοιχείων και στατιστικών για τους διαχειριστές δικτυακών τόπων.
Το σχετικό ποσοστό των κακόβουλων bot εκτιμάται ότι παραμένει σταθερό στο 31%, μείωση ωστόσο καταγράφεται στη δραστηριότητα των ρομπότ που αναμεταδίδουν spam (αυτόκλητες διαφημίσεις), η οποία έπεσε από το 2% του συνόλου της διαδικτυακής κίνησης το 2012 στο 0,5% φέτος.

techit.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Να επιταχυνθεί η εκτέλεση των έργων στο φράγμα του Ασωπού»

Εμφάνιση 20131212_170237.jpg


Την επανεκκίνηση των έργων στο φράγμα του Ασωπού διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, ενώ παράλληλα ζήτησε την επίσπευση του ρυθμού εκτέλεσης των εργασιών προκειμένου και ο χαμένος χρόνος να καλυφθεί και το έργο να παραδοθεί εντός της συμβατικής του προθεσμίας.

Εμφάνιση 20131212_170327.jpg«Παρά το γεγονός ότι το έργο το εκτελεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το έργο το παρακολουθούμε από κοντά, όπως συμβαίνει σε όλα τα έργα που εκτελούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ιδιαίτερα δε το φράγμα του Ασωπού, το οποίο έχει ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό της Κορινθίας και της Πελοποννήσου συνολικά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας που εκτελεί το έργο δεσμεύτηκε προς τον Περιφερειάρχη ότι θα αυξήσει το ρυθμό των εργασιών και ότι το έργο θα παραδοθεί εντός του 2015, όπως προβλέπεται από τις συμβατικές υποχρεώσεις.