Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ο Βάις “σκότωσε” τον Άρη – Ισοφάρισε ρεκόρ 40ετίας ο Ολυμπιακός

Με πρωταγωνιστή τον Βάις (1 γκολ, 1 ασίστ) ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 επί του Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και ισοφάρισε το ρεκόρ των 29 συνεχόμενων αγώνων, εκτός έδρας, χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα που κρατούσε από το 1974!
Χωρίς να πιάσει κάποια σπουδαία απόδοση ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα του Άρη και ουσιαστικά να καθαρίσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο.
Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Βλάντιμιρ Βάις που στο 6ο λεπτό με εξαιρετική πάσα έβαλε τετ α τετ τον Τσόρι ο οποίος τελείωσε με ιδανικό πλασέ την φάση. Ο Άρης ισορρόπησε και απείλησε με την σέντρα του Μανιά στο 19΄, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν αέρα δύο τερμάτων όταν στο 27΄ο Βάις νίκησε τους πάντες και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, με τις αξιόλογες φάσεις να είναι ελάχιστες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Διούδης είπε όχι στα τετ α τετ με Βάις στο 60΄και Σαβιόλα στο 89΄ και έτσι το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος.
Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ισοφάρισε ένα ρεκόρ που είχε ο ίδιος εδώ και 40 χρόνια. Συγκεκριμένα, από το 1972 μέχρι και το 1974 οι “ερυθρόλευκοι” είχαν συμπληρώσει 29 αγώνες χωρίς ήττα, εκτός έδρας, στο πρωτάθλημα!
Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Άρης έμεινε μόνος στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Άρης (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος (79' Κοτσαρίδης), Αγκάνθο (73' Τσουκάνης), Τάτος, Μαργαρίτης, Σταυρόπουλος (63' Σουνάς), Νταμαρλής, Μανιάς, Έλσνερ.
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Τόρες, Σιόβας, Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ (65' Εντινγκά), Βάις (77' Σαβιόλα), Ντομίνγκες (84' Ιμπαγάσα), Ολαϊτάν.

Ο Ολυμπιακός  στρέφει πλέον το βλέμμα του στην κλήρωση της Δευτέρας για το Champions League.

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας

Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας – Αμετακίνητος ο Σόιμπλε, μπαίνει στην κυβέρνηση και ο Άσμουσεν
Μπορεί η παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μην είναι έκπληξη και να εγγυάται τη συνέχιση της οικονομικής πολιτικής που έχουν χαράξει τα τελευταία πέντε χρόνια με την Άνγκελα Μέρκελ,  αλλά η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Γερμανίας είχε μια έκπληξη: την πρώτη γυναίκα υπουργό Άμυνας, την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.
 
Τα υπουργεία των Χριστιανοδημοκρατών
Πέντε υπουργεία και το υπουργείο της Καγκελαρίας θα στελεχώσουν μέλη των Χριστιανοδημοκρατών. Όπως ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει υπουργός Οικονομικών και στη νέα κυβέρνηση, όπως και υπουργός Παιδείας και Έρευνας η Γιοχάνα Βάνκα.
Η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα γίνει η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, ενώ ο νυν υπουργός Άμυνας Τόμας Ντε Μεζιέρ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο Γενικός Γραμματέας της CDU Χέρμαν Γκρέχε θα γίνει υπουργός Υγείας και ο μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος Πέτερ Αλτμάιερ θα αναλάβει το υπουργείο της Καγκελαρίας. Την θέση του κ. Γκρέχε στο κόμμα θα αναλάβει ο Πέτερ Τάουμπερ.
Στα δύο υφυπουργεία που υπάγονται στην Καγκελαρία τοποθετούνται η Μόνικα Γκρούτερς, με αρμοδιότητα τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ, ενώ υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει η Μαρία Μπέμερ.
Ο μέχρι τώρα κοινοβουλευτικός υφυπουργός Εργασίας και υπεύθυνος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χανς-Γιοάχιμ Φούχτελ αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός υφυπουργός στο υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας.
Το αν θα παρέμενε όμως υφυπουργός στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής ασφάλισης, αυτό θα εξαρτιόταν από την κομματική ταυτότητα του νέου υπουργού. Από τη στιγμή που επικεφαλής αυτού του υπουργείου θα είναι τελικά η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός Αντρέα Νάλες, ο χριστιανοδημοκράτης Φούχτελ αναλαμβάνει υφυπουργός στο υπουργείο Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαβουλεύσεις που είχε η κ. Μέρκελ μαζί του.
Το ζητούμενο ήταν να βρεθεί εκείνο το υπουργείο, από αυτά που διεκδικούσαν οι Χριστιανοδημοκράτες, το οποίο θα ήταν “συμβατό” με την αρμοδιότητα του ως εντεταλμένου της καγκελαρίου για την ελληνογερμανική συνεργασία σε επίπεδο δήμων και περιφερειών για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, γράφει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, το SPD αναμένεται να τοποθετήσει το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν ως υφυπουργό στο υπουργείο Εργασίας. Ο ίδιος ο κ. Άσμουσεν επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους για την απόφασή του να εγκαταλείψει την ΕΚΤ 
Η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) αναλαμβάνει τρία υπουργεία
 Τρία υπουργεία θα αναλάβουν οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σύμμαχοι της Άνγκελα Μέρκελ και του CDU, στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Αλεξάντερ Ντόμπριντ θα αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Συγκοινωνιών και Ψηφιακών Υποδομών, ο μέχρι σήμερα υφυπουργός Διατροφής και Γεωργίας Γκερντ Μούλερ θα γίνει υπουργός Αναπτυξιακής και Οικονομικής Συνεργασίας, ενώ υπουργός Διατροφής και Γεωργίας θα γίνει ο μέχρι τώρα υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ.
Νέος Γενικός Γραμματέας του κόμματος θα γίνει ο Αντρέας Σόγιερ.
.

Τα υπουργεία των Σοσιαλδημοκρατών
Έξι από τους συνολικά 15 υπουργούς της νέας κυβέρνησης Μέρκελ θα είναι σοσιαλδημοκράτες. 
Ο Αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα είναι ο νέος Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας. Ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θα είναι υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και... επιβλέπων τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ θα επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου υπηρέτησε και κατά τον τελευταίο «μεγάλο συνασπισμό» (2005-2009), η Γενική Γραμματέας του κόμματος Αντρέα Νάλες θα αναλάβει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο θα χειριστεί την εισαγωγή του κατώτατου μισθού -κεντρικής θέσης του SPD -, ενώ στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα βρεθεί η Ταμίας του SPD Μπάρμπαρα Χέντρικς, στο υπουργείο Οικογένειας η Αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέσιγκ. και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή ο Χάικο Μάας όπου περιλαμβάνεται και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του, καθώς ο τομέας της Προστασίας Καταναλωτών μεταφέρεται από το υπουργείο Γεωργίας σε αυτό της Δικαιοσύνης.
 
Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας
Καγκελάριος: Άνγκελα Μέρκελ
Υπουργός Οικονομικών: Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Υπουργός Παιδείας και Έρευνας: Γιοχάνα Βάνκα
Υπουργός Άμυνας: Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Υπουργείο Εσωτερικών: Ντε Μεζιέρ
Υπουργός Υγείας: Χέρμαν Γκρέχε
Υπουργείο Καγκελαρίας: Πέτερ Αλτμάιερ
Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και Αντικαγκελάριος: Ζίγκμαρ Γκάμπριελ
Υπουργός Εξωτερικών: Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Αντρέα Νάλες
Υπουργείο Περιβάλλοντος: Μπάρμπαρα Χέντρικς
Υπουργείο Δικαιοσύνης και Προστασίας του Καταναλωτή: Χάικο Μάας
Υπουργείο Οικογένειας: Μανουέλα Σβέσιγκ
Υπουργείο Συγκοινωνιών και Ψηφιακών Υποδομών: Αλεξάντερ Ντόμπριντ
Υπουργείο Αναπτυξιακής και Οικονομικής Συνεργασίας: Γκερντ Μούλερ
Υπουργείο Διατροφής και Γεωργίας: Χανς-Πέτερ Φρίντριχ

Έφυγε από τη ζωή ο Peter O' Toole

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMjA0MDYyNzczN15BMl5BanBnXkFtZTYwNjMzNjMz._V1._SX277_SY400_.jpg 

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών, ο ηθοποιός Πίτερ Ο' Τουλ.Ο ηθοποιός Πήτερ Ο' Τούλ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Έγινε διάσημος το 1962 ερμηνεύοντας τον ρόλο του αντισυνταγματάρχη Τόμας Έντουαρντ Λόρενς, στην ταινία Λώρενς της Αραβίας.

http://uk.eonline.com/eol_images/Entire_Site/2012610/560.otoole.arabia.mh.071012.jpg 
Είχε προταθεί για Όσκαρ οκτώ φορές. Στην καριέρα του τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένα Βραβείο Έμμυ και ένα Τιμητικό Βραβείο Όσκαρ το 2003 για το συνολικό του έργο.

Προχώρησαν με νίκες Περαχώρα , Αίας Αγιονορίου , Ταρσινά και Φωκάς Αρχ. Κλεωνών.

Στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Β' κατηγορίας Κορινθίας  ο Αίας Αγιονορίου κέρδισε το ντέρμπι του 1ου ομίλου καθώς επικράτησε εκτός έδρας στα Εξαμίλια, με 2 - 3  επί του Αγίου Γεωργίου και διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, η οποία οδηγεί σε άνοδο.
Η πρωτοπόρος Περαχώρα σάρωσε με 4 - 0 τον Αγιάννη, ενώ σαρωτική ήταν και η Δάφνη Εξαμιλίων με το 5 - 0 επί του Σοφικού '05 , η οποία διεκδικεί άνοδο. Ο Αστέρας Κορίνθου επικράτησε με 1 - 0 επί του  ΑΣ Λουτρακίου, ενώ ο Ποσειδών Κυραβρύσης επικράτησε με 2 - 0 επί του Αίαντα Κορίνθου. Τέλος την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε εκτός έδρα ο ΑΟ Ρομά που επικράτησε με 3 - 4 επι του ΑΟ Μαψού.
Στον 2ο όμιλο, τα Ταρσινά επικράτησαν στο Σολωμό με 3 - 5 απέναντι στον ΠΑΟ Κουταλά, ενώ στο Πετρί, η Θύελλα Λεοντίου έχασε με 1 - 2 από τον ΑΟ Λεχαίου. Ο Παμφενεατικός συνέχισε την νικηφόρα πορεία του καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 1 - 2 επί της Λαύκας ενώ η Λυκοποριά σάρωσε με 4 - 0 επί του Άρη Βοχαϊκού. Σαρωτικός ήταν και ο Απέσσας με το 2 - 7 επί του Κεραυνού Μεγάλου Βάλτου, ενώ ο Φωκάς πέρασε με 1 - 2 από τον Ασπρόκαμπο. Τέλος ρεπό είχε η Δαφνη Πουλίτσας.

Τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ  1 - 0
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΣΟΦΙΚΟ ’05           5 - 0
ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ.          2 - 3
ΠΕΡΑΧΩΡΑ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ         4 - 0
ΜΑΨΟΣ - ΑΟ ΡΟΜΑ                          3 - 4
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΙΑΣ ΚΟΡ.           2 - 0
ΑΡΗΣ ΚΟΡ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.   3 - 0 α.α.



  Η Βαθμολογία
( Σε 12 αγώνες)



ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
34
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ
29
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
29
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
25
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
22
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
21
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
19
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
13
ΣΟΦΙΚΟ '05
13
Α.Ο ΜΑΨΟΥ
13
ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
9
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
8
Α.Ο. ΡΟΜΑ
4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
0



2ος όμιλος
ΛΑΥΚΑ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ                1 - 2
ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ.                    4 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 1 - 2
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β. - ΑΠΕΣΣΑΣ                2 - 7
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΦΩΚΑΣ                   1 - 2
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΤΑΡΣΙΝΑ ’97          3 - 5
ΡΕΠΟ: ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

Η Βαθμολογία


ΤΑΡΣΙΝΑ '97
11
27
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛ.
11
24
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ
11
22
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
11
21
ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
11
20
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
12
20
Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
11
17
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
11
12
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
11
12
Α.Ο. ΛΑΥΚΑΣ
11
12
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
11
9
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
11
3
ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
11
-6

Το Ζευγολατιό πέρασε στο "ρετιρέ" μετά την ήττα της Κορίνθου ΄06 στον Άγιο Βασίλειο

Η  Κόρινθος '06 έχασε την πρωτειά στον Άγιο Βασίλειο όπου έχασε με 2 - 1 από την τοπική Πρόοδο, στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Α2 Κορινθίας   ενώ στην κορυφή της βαθμολογίας πέρασε μόνος ο ΑΟ Ζευγολατιού που επικράτησε στο Βραχάτι, με 3 - 2 επί του Ολυμπιακού Άσσου.
Στη 3η θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Τενεάτης Αθικίων που επικράτησε με 1 - 3 , εκτός έδρας στην Αρχαία Κόρινθο, επί της Προοδευτικής Περιγιαλίου.  Στα Ροζενά ο Πανευρωστινιακός άνετα επικράτησε με 3  - 1 επί του  Σολωμού, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου νίκησε με 2 - 1 τον Αετό Κρυονερίου. Η Θύελλα Κάτω Διμηνιού επεβλήθηκε με 2 - 0 επί του Εθνικού Ξυλοκέριζας, ενώ.στα Ίσθμια  ο Ισθμιακός έχασε με 2 - 4 από τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου. Τελος  στη μάχη της παραμονής  οι Νέοι Στιμάγκας και ο Αετός Αγγελοκάστρου μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με σκορ 1 - 1.

Η 12η  αγωνιστική :

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ                     1 - 3
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.            1 - 1
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.           2 - 0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ           2 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ              2 - 4
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06                 2 - 1     
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ    3 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΟΛΩΜΟΣ            3 - 1

Η Βαθμολογία
(Σε 12 αγώνες)


Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
33-9
29
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
31-10
28
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
28-13
27
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
18-10
24
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
22-14
23
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
29-19
21
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ
23-11
18
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
16-23
15
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
13-16
13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
17-20
12
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
15-26
12
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
13-25
9
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ
9 - 21
9
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
8 - 31
9
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
15-23
8
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
17-36
4