Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Τα καλικαντζαράκια» Αδερφοί Γκρίμμ

http://www.luscofarmsrescue.org/siteimages/imagesCA8PLMIY.jpg
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ήταν ένας τσαγκάρης, που χωρίς να φταίει, έπεσε σε μεγάλη φτώχεια. Και δεν τού 'μεινε πια τίποτα παρά μονάχα ένα κομμάτι δέρμα για ένα ζευγάρι παπούτσια. Κάθισε λοιπόν αποβραδίς κι έκοψε το δέρμα, για να ξυπνήσει το πρωί και να φτιάξει τα παπούτσια. Κι επειδή είχε ήσυχη τη συνείδηση του, έκανε το σταυρό του κι έπεσε στο κρεβάτι του να κοιμηθεί.

Την άλλη μέρα, αφού ξύπνησε κι είπε την προσευχή το, ετοιμάστηκε να καθίσει στον πάγκο του να δουλέψει. Τι να δει όμως; Τα παπούτσια ήταν έτοιμα, στολισμένα πάνω στον πάγκο του! Τα πήρε στα χέρια του για να τα δει από κοντά κι ήταν στ' αλήθεια τόσο καλά δουλεμένα που ούτε μια βελονιά δεν ήταν στραβά κεντημένη, λες και τα 'χε φτιάξει ο καλύτερος τσαγκάρης της πολιτείας. Σε λίγο μπήκε μέσα ένας πελάτης κι επειδή τα παπούτσια τού άρεσαν πολύ, πλήρωσε διπλά για να τα αγοράσει. Ο τσαγκάρης μας λοιπόν αγόρασε δέρμα για δυο ζευγάρια παπούτσια. Το 'κοψε κι αυτό αποβραδίς να το 'χει έτοιμο την άλλη μέρα το πρωί να δουλέψει.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTgeTX5yxqTnKq6zJBOHSCPMddcfrZU9Nn1z70f779NdhcCDl0STK6YFJBw7z7t0JXy67XGIZXC4LD__l8tyRAqM9ZQxzjA4kmYPUNRcJQXgh2Z1zJRx3nlq_O1MtvcP1MakDP4UWf3Tc/s1600/002KALI.jpgΑλλά δεν χρειάστηκε: όταν ξύπνησε, βρήκε πάλι τα δυο ζευγάρια έτοιμα. Οι πελάτες δεν άργησαν να 'ρθουν κι αυτή τη φορά ο τσαγκάρης πήρε χρήματα αρκετά και αγόρασε δέρμα για τέσσερα ζευγάρια παπούτσια. Την άλλη μέρα το πρωί βρήκε πάλι τα παπούτσια έτοιμα. Κι έτσι έγινε και την άλλη και την παράλλη: όσα ζευγάρια παπούτσια έκοβε αποβραδίς, τα 'βρισκε έτοιμα την άλλη μέρα το πρωί. Ώσπου έγινε πλούσιος. Κι ένα βράδυ, λίγο πριν απ ' τα Χριστούγεννα, την ώρα του τέλειωσε τη δουλειά του κι ετοιμάστηκε να πάει για ύπνο, είπε στη γυναίκα του: «Γυναίκα, τι θα 'λεγες να μείνουμε ξύπνιοι τούτη τη νύχτα, να δούμε ποιος κάνει όλη τούτη τη δουλειά για χάρη μας;» Η γυναίκα του συμφώνησε και άναψε μια μικρή λάμπα, για να βλέπουν. Ύστερα κρύφτηκαν στη γωνίτσα και κράτησαν τα μάτια τους ανοιχτά, να μην κοιμηθούν.
Όταν χτύπησαν μεσάνυχτα, ήρθαν δυο μικρούλικα γυμνά καλικαντζαράκια, κάθισαν στον πάγκο του τσαγκάρη, πήραν τα κομμάτια το δέρμα κι άρχισαν να ράβουν και να καρφώνουν τόσο γρήγορα κι επιδέξια με τα μικροσκοπικά τους δαχτυλάκια που ο τσαγκάρης έμεινε μ' ανοιχτό το στόμα απ την κατάπληξη και το θαυμασμό. Τα δυο καλικαντζαράκια δεν σταμάτησαν, ώσπου τέλειωσαν όλη τη δουλειά. Τότε έδωσαν έναν πήδο κι έφυγαν, όπως είχαν έρθει.

Την άλλη μέρα το πρωί η γυναίκα είπε στον άντρα της: «Τα δυο καλικαντζαράκια μάς έκαναν πλούσιους. Πρέπει να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας. Έτσι γυμνά που τριγυρνάνε, θα κρυώνουν. Έχω μια ιδέα: Θα τους ράψω πουκαμισάκια, παντελονάκια και γιλεκάκια. Και θα τους πλέξω κι από ένα ζευγάρι κάλτσες. Κάτσε κι εσύ και φτιάξ' τους από ένα ζευγάρι παπουτσάκια». Ο άντρας δεν περίμενε να του το πει δεύτερη φορά. Ως το βράδυ είχαν τελειώσει. Κι αντί ν' αφήσουν τον πάγκο φορτωμένο με δουλειά, όπως πάντα, τον στόλισαν με τα δωράκια τους. Ύστερα κρύφτηκαν, να δουν τι θα γίνει. Τα μεσάνυχτα ήρθαν πάλι τα δυο καλικαντζαράκια κι ετοιμάστηκαν να πιάσουν δουλειά. Αλλά δουλειά δεν βρήκαν. Κι όταν είδαν τα μικροσκοπικά ρουχαλάκια και τις κάλτσες και τα παπούτσια, απόρησαν στην αρχή. Έπειτα όμως δεν ήξεραν τι να κάνουν απ’ τη χαρά τους. Χορεύοντας και γελώντας ντύθηκαν, κι, όλο καμάρι πηδούσαν και τραγουδούσαν:

«Είμαστε όμορφα ντυμένοι
και ποδεμένοι και στολισμένοι!
Με τόση λεβεντιά και χάρη,
γιατί να κάνουμε τον τσαγκάρη;»

Έτσι χόρευαν και τραγουδούσαν και στριφογύριζαν σ' όλη την κάμαρη, πηδούσαν πάνω στις καρέκλες και στα τραπέζια με κέφι και χαρά. Στο τέλος, χορεύοντας πάντα, βγήκαν απ’ την πόρτα κι έφυγαν. Και δεν ξαναγύρισαν ποτέ πια. Αλλά κι ο τσαγκάρης έζησε καλά κι εμείς καλύτερα.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το όμορφο αυτό παραμύθι των αδελφων Γριμμ μας το έστειλε ο φίλος Γιάννης Σταθακόπουλος από τα Μεντουριάνικα και τον ευχαριστούμε.

Όχι θα κάτσει να σκάσει! Στην Κουάλα Λουμπούρ ο "συνταξιούχος" Μιχάλης Λιάπης για διακοπές


Michalis Liapis
Ποιές πλαστές πινακίδες και ποιά δικαστήρια και ποια διεθνή ξεφτιλίκια! Τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία για τον πρώην υπουργό, Μιχάλη Λιάπη και έτσι σήμερα δεν βρέθηκε στα δικαστήρια γιατί προτίμησε να μην χαλάσει τις διακοπές του στην εξωτική Μαλαισία.
Φυσικά τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας δεν επέτρεψαν στον κ. Λιάπη να πάει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά του επέτρεψαν άνετα να ταξιδέψει για 13,5 ώρες για τη Μαλαισία μέσω Κατάρ για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του.
Ο πρώην υπουργός λοιπόν άφησε στο σπίτι του το τζιπ με τις πλαστές πινακίδες με τις οποίες συνελήφθη να κυκλοφορεί, και έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το απόγευμα της Τετάρτης για να ταξιδέψει για τη Μαλαισία με την Qatar Airways.
Συγκεκριμένα, πληροφορίες τον θέλουν να αναχώρησε στις 18:42 με πτήση της Qatar Airways με προορισμό τη Μαλαισία και συγκεκριμένα Κουάλα Λουμπούρ έχοντας ως ενδιάμεσο προορισμό τη Ντόχα.

Φυσικά είναι να απορεί κανείς πως ένας συνταξιούχος όπως δήλωσε ο ίδιος μπορεί να πραγματοποιεί τέτοια ταξίδια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του, ένα ταξίδι που κοστίζει περίπου όσα ή ίσως και περισσότερα χρήματα από αυτά που προσπάθησε να γλιτώσει κυκλοφορώντας με πλαστές πινακίδες.
Πάντως, η δίκη του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη αναβλήθηκε για τις 30 Δεκεμβρίου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος του κ. Λιάπη –ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο, προκειμένου να προσκομίσει -όπως είπε- το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Ο πρώην υπουργός, ανέφερε ο συνήγορός του, έχει ήδη πληρώσει τα πρόστιμα που του επιβλήθηκαν, έχει πάρει πίσω τις πινακίδες του οχήματος, τις οποίες είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο και έχει καταβάλει τα ποσά για τα τέλη κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος του κ. Λιάπη αφορά τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια, χωρίς άδεια.

newsit.gr

Χριστούγεννα κάπου στα 1970, στα Μεντουριάνικα

 http://i1.ytimg.com/vi/It5jPEgdQ7Y/hqdefault.jpg
Γράφει η Χριστίνα Γεωργαντοπούλου
Christine GeorgantopoulouΧριστούγεννα κάπου στα 1970, Μεντουριάνικα Κορινθίας, στο φτωχικό σπίτι, της γιαγιάς Χριστίνας: κάτω στο κατώι κρασιά, σιτάρια, εργαλεία, τα δυο μουλάρια, οι κατσίκες, έξω στην αυλή οι κότες, από πάνω δυο δωμάτια μεγάλα όλα κι όλα. 
Tο τζάκι που εκαιγε, το κρεββάτι και το τραπέζι στον ίδιο χώρο, ενώ στην εσοχή του ενος από τα δύο ξύλινα παράθυρα, στολιζα το κυπαρίσσι που είχε κόψει ο παππούς, για Χριστουγενιάτικο δένδρο, ντύνοντας τα κυπαρισσόμηλα με χρυσόχαρτα απο γλυκά που αποθήκευα όλο το χρόνο... 
Για <αγοραστά> στολίδια ούτε λόγος...στα τζάμια βάζαμε μικρές τουλίπες απο βαμβάκι... Γιορτάζαμε ,όμως όλοι μαζί, γονείς, αδέρφια, θειοι, πολυτιμη Φατνη η ζεστασια της Αγάπης μεταξύ μας... Ο Χρόνος κατάπιε ζωές, γέννησε νέες, σ αυτό τον ατέρμονο κύκλο της ζωής..και τώρα προσπαθούμε να νοιώσουμε λίγο σαν παιδιά ...

"Γράμμα" από τον Αγιο Βασίλη στον ...Παμβοχαϊκό


 Αγαπημένοι μου Παμβοχαϊκοί,..

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως στη φετινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα γίνει στις 22/12/2013 και ώρα 15:30, θα βρίσκομαι μαζί σας!
Ύστερα από την πρόσκληση που δέχτηκα από το Δ.Σ του ΓΑΣ ΠΑΜΒΟΧΑΊ΄ΚΟΣ και αφού ενημερώθηκα από τους προπονητές σας για την εξαιρετική προσπάθεια που κάνετε στις προπονήσεις σας, αποφάσισα να έρθω να σας γνωρίσω από κοντά, να παίξουμε, να χορέψουμε και να μοιράσω δώρα!!!
Να είστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

Με εκτίμηση
Άγιος Βασίλης

Συνάντηση στο Βερολίνο του Χρίστου Δήμα με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ



Σειρα υψηλόβαθμων επαφών στο Μόναχο και στο Βερολίνο είχε ο Βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστος Δήμας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης, προσκεκλημένος από το Ινστιτούτο Hanns-Seidel.

Ο κ. Δήμας εξήγησε στους Γερμανούς πολιτικούς πώς είναι η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, τους ανέλυσε πως παρά τις πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις, την δημοσιονομική προσαρμογή ρεκόρ και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλές θυσίες και έχει πληρώσει πάρα πολύ ακριβό τίμημα με την ανεργία, και ειδικά των νέων να είναι ανεξέλγκτη αλλά και την ραγδαία μείωση του ΑΕΠ και την απώλεια του εισοδήματος όλων των πολιτών. Υπογράμμισε πως, η Ελλάδα αλλάζει, αλλά αν ωθήσει τις μεταρρυθμίσεις υπερβολικά γρήγορα, τότε δεν θα μπορέσει να τις αντέξει. Συνεπώς, οι αλλαγές ναι μεν πρέπει να γίνονται αλλά όχι με υπερβολικά γρήγορο ρυθμό.
Επίσης ανέλυσε διεξοδικά τις 4 προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελλάδα στην επικείμενη Προεδρία της Ευρωπαίκής Ένωσης που αναλαμβάνει από 01.01.2014: την ανεργία και ειδικά των νέων, την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης, την θαλάσσια ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της πάρανομης μετανάστευσης. Ειδικά, στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης ο κ. Δήμας έκανε εκτενέστατες αναφορές.
Στο Μόναχο ο Χρίστος Δήμας μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη και τον Βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη συνάντησαν στο Βαυαρικό Κοινοβούλιο, την Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα. Beate Merk, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας CSU  κ. Thomas Kreuzer, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Reinhold Bocklet, τον Πρόεδρο του Hanns-Seidel κ. Hans Zehtmair, και τον Βουλευτή κ. Otmar Bernhard.
Στο Βερολίνο, οι κ. Δήμας και Κυριαζίδης συνομίλησαν με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ με την οποία είχαν σύντομη συνομιλία για την Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χανς-Πέτερ Φρίντριχ και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Gerd Muller.
Εκτενείς συζητήσεις για τις Ελληνογερμαικές σχέσεις είχαν με  τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Εντεταλμένο για την Ελληνο-Γερμανική Συνεργασία κ. Hans-Joachim Fuchtel, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Johannes Singhammer, τους Βουλευτές κ.κ. Hauptmann, Metzler, Meijer, Muller και άλλους ανώτατους αξιοματούχους και συμβούλους.
Επίσης, επισκέφθηκαν την Ελληνική Πρεσβεία στη Γερμανία και την Μητρόπολη Γερμανίας όπου συζήτησαν με τον Σεβασμιότατο Αυγουστίνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡAΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝEAΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε καταδικασμένους για τρομοκρατία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες, όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά και παίρνει προκλητικές διαστάσεις.
Μόλις πρόσφατα (14/12), η “Αυγή”, εκφραστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, φιλοξενούσε άρθρο “φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα”,  που ζητούσε να αποφυλακιστεί ο τρομοκράτης Σ. Ξηρός.
Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σ. Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης»”.
Πως και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει.
Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του»

Σάλος! Την αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σάλος! Την αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Σάββα Ξηρού ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες δεν κρύβεταιΜια ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητείται η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας, ήταν η αφορμή να ξεσπάσει νέος πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΝΔ, κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τρέφει φιλικά αισθήματα προς τους καταδικασμένους τρομοκράτες.
Δήλωση για το θέμα έκανε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. "Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου – τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους…", λέει χαρακτηριστικά.
"Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού, η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου. Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
 Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης» μπορεί να εξηγηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα."

Σαμαράς: Προεδρία ελπίδας, για καλύτερη και περισσότερη Ευρώπη

Antonis-Samaras-Angela-Merkel
Twitter@EmOikonomidis
Η σημερινή Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών έχει την πρόσθετη σημειολογία της επιστροφής του “μεγάλου αφεντικού” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Άνγκελα Μέρκελ φυσικά δεν έλειψε ποτέ από κοντά μας, ούτε από την ηγεσία της Ευρώπης, πλέον ωστόσο έχει και τη θεσμική επικύρωση της επανεκλογής της στην Καγκελαρία, ώστε να συνομιλεί με κάθε ενδιαφερόμενο για την “επόμενη μέρα”.
Σε αυτή τη συζήτηση, κεντρικό ρόλο διαδραματίζει η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα που σε μερικές μέρες θα ξεκινήσει να ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014, το εξάμηνο της μεγάλης επιστροφής στην… κανονικότητα, όπως προσδοκά η Αθήνα ότι θα συμβεί στον επίλογό του. Τότε που θα λήγει το Μνημόνιο, και η Ελλάδα θα πρέπει να έχει διαμορφώσει τις προϋποθέσεις αρχικά για μια ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους, που θα το καταστήσει πρακτικά βιώσιμο, και στη συνέχεια για την επιστροφή της στις αγορές, ώστε να δανείζεται απευθείας και μόνη της. Χωρίς… προαπαιτούμενα.

Με κολικό νεφρού στο νοσοκομείο ο Γιώργος Μαυραγάνης

mavraganis
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο καταγόμενος από τα Μερτικέικα Ξυλοκάστρου, Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης,  ο οποίος ένιωσε έντονους πόνους ενώ βρισκόταν στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα ακίνητα.
Ο κ. Μαυραγάνης υπεβλήθη σε εξετάσεις  οι οποίες έδειξαν ότι πόναγε εξαιτίας του κολικού νεφρού που τον ταλαιπωρεί.Του έγιναν ενέσεις και οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση.

Ο Πούτιν βγάζει τον Χοντορκόφσκι από τη… Σιβηρία!

Michail-Khodorkovsky
Με την Ιστορία δεν μπορεί φυσικά κανείς να είναι σίγουρος, αναφορικά με τις… διαθέσεις της απέναντι σε περιστατικά και τους πρωταγωνιστές τους. Μερικές φορές ωστόσο δεν χρειάζεται η αναμονή για την έκδοση της σχετικής ετυμηγορίας, προκειμένου να υπάρξει μια προχωρημένη περιγραφή για κάποια σημαντική προσωπικότητα.
Για τη δική μας Γενιά, τη Γενιά που είδε το Τείχος του Βερολίνου να γκρεμίζεται, ο Βλαντιμίρ Πούτιν διεκδικεί μια θέση στην κορυφή του Ολύμπου, ως ο ηγέτης με την πιο βαριά σκιά, μετά τον Ρόναλντ Ρέιγκαν και τη Μάργκαρετ Θάτσερ, εκείνους δηλαδή που νίκησαν στον Ψυχρό Πόλεμο και διαμόρφωσαν ένα πρότυπο ηγεσίας για τις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων

Εμφάνιση ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.jpg

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έχουμε την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 20/12/2013, ώρα 11:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Bazaar στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου μας.
Οι μαθητές δημιούργησαν κατασκευές και χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες.
Περιμένουν το κοινό να τις θαυμάσει και να δοκιμάσει Χριστουγεννιάτικα εδέσματα που οι ίδιοι παρασκεύασαν.
Τα χρήματα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.
Υπεύθυνες καθηγήτριες ορίστηκαν η κα. Πέτροβα Χαρά ΠΕ11 και η κα. Μοτάκη Σταματίνα ΠΕ13. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και συμμετοχή στην καθοδήγηση των μαθητών της κυρίας Βογιατζή Αναστασίας, καθηγήτριας καλλιτεχνικών του σχολείου μας.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του σχολείου κα. Πρωτοπαππά Μαρία εύχονται σε όλους Καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία.

Το Γυμνάσιο Αγίων Θεοδώρων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας


 http://korinthiannews.gr/wp-content/uploads/2013/04/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF1.jpg


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ:


Σας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας με θέμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα – Γίνομαι Ενεργός Πολίτης» που υλοποιεί το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με τις εξής δραστηριότητες:
1. Ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.respect-diversity.org βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε πενταμελής ομάδα μαθητών της Γ τάξης με την επίβλεψη και καθοδήγηση της υπεύθυνης ενδοσχολικής βίας της σχολικής μονάδας μας κυρίας Μοτάκη Σταματίνας ΠΕ13.
2. Με την υποβολή αιτήματος για επίσκεψη στελεχών του ΔΚΟΕ και του Βρετανικού Συμβουλίου στο σχολείο μας, με τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων βιωματικής προσέγγισης.