Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ

card

Έναρξη Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας - (Πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης) Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/oaed%5B1%5D_1_0.jpg 
Στις 19-12-2013 δημοσιεύθηκε η τελευταία Δημόσια Πρόσκληση που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).
Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 4.413 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δημόσιους φορείς της χώρας.
Η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης ξεκινά στις 19/12/2013 και λήγει στις 27/12/2013 και ώρα 12η μεσημβρινή και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
   Για το Δήμο μας έχουν εγκριθεί :
  • 02 θέσεις ΠΕ/ΤΕ Πληροφορικής       και
  • 05 θέσεις ΔΕ Ψηφιοποίησης Εγγράφων

Διανομή τροφίμων σε απόρους του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σήμερα, παρά ποτέ, είναι αναγκαίο να αναλάβουμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.
Να αντιληφθούμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσουμε όσες μπορούμε.
Στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των συνδημοτών μας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και η ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε., εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων που αφορά τη διανομή τροφίμων σε απόρους (άτομα και οικογένειες), έτους 2013.
Εγκρίθηκαν 35 δικαιούχοι. Μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί 443 kg ζυμαρικά, 64 πακέτα του ½ κιλού κασέρι (ΠΟΠ), 191 πακέτα του ½ κιλού κεφαλογραβιέρα (ΠΟΠ) και 141 πακέτα του ½ κιλού φέτα (ΠΟΠ) και αρχίζει η διανομή στους δικαιούχους. Θα ακολουθήσει η διανομή ελαιόλαδου.
Η διανομή θα γίνει από την
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου έως και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. στα παρακάτω σημεία:
α) στο Δημαρχείο Δερβενίου - για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης.
β) στο Κέντρο Νεότητας (απέναντι από το Δημαρχείο Ξυλοκάστρου) - για τους δικαιούχους της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  
      ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΑΤΣΙΟΣ                 ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Τέλος ο Σταύρος Μπινιάρης από τον Πέλοπα Κιάτου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Πέλοπα Κιάτου μετά την μεγάλη του ήττα με 1-5 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου  13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας. 
Μετά το τέλος τουαγώνα, ο τεχνικός Σταύρος Μπινιάρης υπέβαλε την παραίτησή του, στη διοίκηση των «Ερυθρολεύκων» του Κιάτου. Ο Σταύρος Μπινιάρης σε δηλώσεις του είπε
«Ευχαριστώ τη διοίκηση του Πέλοπα και τους παίκτες για τη συνεργασία που είχαμε. Σε μια πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα, προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω.
Εύχομαι καλή συνέχεια, καλή πορεία στην ομάδα, να πραγματοποιήσει τους στόχους της και σύντομα να επιστρέψει εκεί που της αξίζει»,.
Πλέον οι άνθρωποι του συλλόγου Κιάτου, θα πρέπει να κινηθούν ώστε να βρουν τον αντικαταστάτη του Μπινιάρη, καθώς ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στον Παννεμεατικό στη Νεμέα.

Χρυσαυγίτες αποδοκίμασαν τον δήμαρχο Πειραιά (βίντεο)

Έντονη αποδοκιμασία από Χρυσαυγίτες δέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος απαγόρευσε να γίνει η διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης και αυτό προκάλεσε την αντίδραση των μελών του κόμματος.
Η διανομή τροφίμων πραγματοποιήθηκε τελικά απέναντι από τα γραφεία της  Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, αλλά οι Χρυσαυγίτες  δεν άφησαν έτσι τον δήμαρχο. Εξερχόμενος σήμερα από το γραφείο του, ο κ. Μιχαλολιάκος δέχθηκε φραστική επίθεση ακούγοντας χρυσαυγίτες να του φωνάζουν «τελείωσες, τελείωσε η δημαρχία σου», «ντροπή σου ρε» και «αίσχος».
Δείτε το σχετικό video:


aftodioikisi.gr

Διέρρευσαν οι δημοσκοπήσεις της Αμερικάνικης και Βρετανικής πρεσβείας - ΣΟΚ για τα κόμματα - Ραγδαίες εξελίξεις εν όψη!

Οι δημοσκοπήσεις που διέρρευσαν σε ιστότοπο γνωστού γεωστρατηγικού αναλυτή με άριστη πληροφόρηση από τις δύο πρεσβείες, δείχνει μια εντελώς διαφορετική εικόνα με τα δύο κυβερνητικά κόμματα να καταρρέουν (χαρακτηριστικό είναι ότι το ΠΑΣΟΚ το δίνει στο 2,9% ως πρόθεση ψήφου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ...

Απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ - Επιστολή στον Βενιζέλο

Απεμπλοκή από τη συγκυβέρνηση ζητούν επτά μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
Αθήνα
Σε αμφισβήτηση θέτουν τις βασικές επιλογές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επτά μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, τα οποία έστειλαν επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο το Σάββατο, ενόψει της συνεδρίασης του οργάνου την Κυριακή. Ζητούν μάλιστα την απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη συγκυβέρνηση.

Στην επιστολή αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ σταδιακά διολίσθησε ιδεολογικά και πάσχει από προβλήματα εσωκομματικής δημοκρατίας.

Τονίζεται ότι η πλειονότητα των στελεχών, των μελών και των φίλων του κινήματος «επέδειξε τη μέγιστη ανοχή» στη νέα ηγεσία, στην οποία δεν αναγνωρίζεται ότι μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τη μεγάλη πρόκληση που προκύπτει από την απαίτηση της τρόικας για απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου μοντέλου.

Οι υπογράφοντες -Αξαρλής Γιάννης, Γιακαλής Παναγιώτης, Λάζαρη Ντίνα, Μαμέλης Κώστας, Πούλιος Κώστας, Παπαγεωργίου Θανάσης, Τσιόκας Χάρης- καταλογίζουν στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν αφυπνίσθηκε από το μήνυμα των δίδυμων εκλογών του 2012 και οδήγησε το ΠΑΣΟΚ, εκόν- άκον, σε μια συγκυβέρνηση που παραμένει εγκλωβισμένη σε μια νεοφιλελεύθερη στρατηγική.

Επίσης, η ηγεσία όχι μόνο δεν άκουσε τις εκκλήσεις για επανεξέταση της σχέσης με την κυβέρνηση, αλλά προχώρησε και στον σχηματισμό δικομματικής κυβέρνησης, χωρίς κανένα δεσμευτικό πλάισιο, σε αντίθεση με ότι έκανε στη Γερμανία το SPD.

Τα επτά μέλη της ΚΠΕ αναφέρουν ότι φιλοδοξούν να αποτελέσουν μια ακόμα ομάδα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένοντας πιστά στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη.

Ζητούν, μεταξύ άλλων, να συζητηθούν στην συνεδρίαση της Κυριακής:

  • Η απεμπλοκή του ΠΑΣΟΚ από τη «λεόντεια», όπως τη χαρακτηρίζουν, συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
  • Η αλλαγή πλεύσης του κινήματος με κατεύθυνση προς τα Αριστερά.
  • Η ανάληψη, από πλευράς «ηγετικών ομάδων», της ιστορικής ευθύνης για τη σύγκρουση με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεισόδια στη Ριζούπολη - επιτέθηκαν στον κύριο όγκο των οπαδών του Ολυμπιακού !

Επεισόδια στη Ριζούπολη!
 Άγνωστοι επιτέθηκαν στον κύριο όγκο των οπαδών του Ολυμπιακού που πήγαινε στη Ριζούπολη για τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Πετροπόλεμος και συγκρούσεις μεταξύ οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων στον σταθμό του ΗΣΑΠ και γύρω από το γήπεδο.
Λίγο πριν τις 18:00, όταν ο κύριος όγκος οπαδών του Ολυμπιακού έφτανε στο γήπεδο της Ριζούπολης δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Ακολούθησαν συμπλοκές στα στενά και στους γύρω δρόμους, ενώ στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε πίσω από το πέταλο που φιλοξενούνται οι οπαδοί του Ολυμπιακού και μπροστά από τα γήπεδα «5Χ5» των Ακαδημιών του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη.

Μετά από περίπου 15 λεπτά, οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τους αγνώστους και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Πέρασε με 152 “ναι” το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

vouliΜε 152 «ναι», 140 «όχι» και 8 απόντες υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Απών ήταν ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος το πρωί είχε καταψηφίσει το νόμο για το φόρο ακινήτων, αλλά και ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος είναι άρρωστος.

Παπαρήγα: Δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία

aleka1
«Τα κριτήρια είναι καθαρά ταξικά και επικαλύπτονται με πολιτικά επιχειρήματα. Είναι κριτήρια διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών πριν 50 χρόνια» είπε η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας, επί του νομοσχεδίου, για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών.
Η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε αυτό που λέγεται «εύλογες δαπάνες διαβίωσης», διερωτώμενη προς την κυβερνητική πτέρυγα, «λέτε ότι μια οικογένεια με 35.000 εισόδημα το χρόνο μπορεί να δίνει 485 ευρώ όταν έχει τόσους φόρους τόσα χαράτσια αλλά δεν έχει συμβόλαιο με την απασχόληση; Πως θα κρίνετε κάποιον που δουλεύει τρεις μήνες το χρόνο ή παίρνει 385 ευρώ, ποιες θα είναι οι εύλογες δαπάνες;». Όπως είπε μάλιστα:«Το 2014 δεν μπορεί να μας φορολογείτε με βάση τα μικτά εισοδήματα, που είχαμε, πριν κοπούν οι συντάξεις. Εγώ δεν μπορώ να πληρώσω την εφορία. Δεν μπορεί να με φορολογείς με δύο συντάξεις, από τις οποίες πραγματικά τώρα το 50%. Φέρνω το παράδειγμά μου, για να μην μου πείτε ότι λέω ψέματα. Δεν αναγνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι τα έσοδά μας, τα πραγματικά από τα πόθεν έσχες και θα μου πείτε ότι θα βάλετε εύλογες δαπάνες διαβίωσης; Δεν δέχομαι να μου καθορίσετε τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης».
Ακόμη η κυρία Παπαρήγα ανέφερε ότι και ανάκαμψη να γίνει «είτε είναι σαμαρική, είτε είναι τσιπρική, δεν θα πάρουμε ποτέ τίποτα πίσω» προσθέτοντας πως δεν είναι μόνο τα οικονομικά κοψίματα είναι και αναδιαρθρώσεις – όπως στην υγεία – που είναι τεράστιες, αλλά διαπιστώνει κανείς την απώλεια, ύστερα από δύο μήνες. Καταλήγοντας την ομιλία της, είπε πως το ΚΚΕ μετράει με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, παίρνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και όλα αυτά τα απορρίπτει, κυρίως γιατί δεν μπορεί να κάνει πίσω από το σύνθημα :”να μην πληρώσει την κρίση ο λαός”.

υστερογραφα

Η Δάφνη Πουλίτσα πέρασε με 2 - 3 από το Λέχαιο. Αύριο το ντέρμπι κορυφής Αίας Αγινορίου - ΑΟ Περαχώρας

http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEzLTExLTE3LzE3MzYvMTgzNTE2ODUuanBn&t=635203122992046020&w=300&h=204
Φινάλε του Α γύρου στο πρωτάθλημα των ομίλων της Β. Κορινθίας αποτελεί η 13η αγωνιστική που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Η αυλαία της αγωνιστικής γιά την Β2 κατηγορία άνοιξε σήμερα στο Λέχαιο όπου η Δάφνη Πουλίτσας νίκησε στο ντέρμπι 2 - 3 τον Α. Ο Λεχαίου και έπιασε στην δεύτερη θέση του ομίλου τον Φωκά Αρχαίων Κλεωνών που αντμετωπίζει αύριο την Θύελλα Λεοντίου. Στον 2ο όμιλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις του Απέσσα Χαλκίου με την Λυκοποριά , του Ασπροκάμπου με τον ΠΑΟ Κουταλά. Τέλος η πρωτοπόρος ομάδα των Ταρσινών αντιμετωπίζουν τον Κεραυνό Μεγ. Βάλτου.
Στη Β1 κατηγορία αύριο δεπόζει το   ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Αίαντα Αγιονορίου και της Περαχώρας, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνα του Αίαντα Κορίνθου με την Δάφνη Εξαμιλίων

Β2 Κατηγορία
13η αγωνιστική

ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ 
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ  2 - 3

22-12-13
ΤΑΡΣΙΝΑ '97 - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛ.
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ 
ΦΩΚΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ 
ΡΕΠΟ ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ

Β1 Κατηγορία
13η αγωνιστική

ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΑΟ ΜΑΨΟΥ 
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ

Η Θύελλα Κάτω Διμηνιού πέρασε νικηφόρα από την Αρχαία Κόρινθο, ο Τενεάτης πήρε "Χ" στο Αγγελόκαστρο - Δοκιμάζεται αύριο στα Ροζενά το Ζευγολατιό, η Κόρινθος΄06 μάχεται τον Ηρακλή Λεχαίου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg31jM5yFm-piI3Vvb7XyRQpnLnkGydV45wJ7bfEq_-NkkjWe7ogbu97ULMd8Y0zV12A78Bz3V8yWcYxCtVBBc77EDyEiHBhOTjjdqwMt7hvEaVkRnJUgV3IaS6SnrMuAUEe7MLL8EQZ5mP/s1600/%CE%93%CE%A6.jpg
Στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας στο πλαίσιο  της 13ης αγωνιστικής. η αυλαία άνοιξε σήμερα με τους 2 αγώνες. Στο Αγγελόκαστρο ο τοπικός  Αετός αναδείχτηκε ισόπαλος με τέρματα 1 - 1 με τον Τενεάτη Αθικίων , ενώ η Θύελλα Κάτω Διμηνιού πέρασε νικηφόρα από την Αρχαία Κόρινθο με σκορ 1 - 3 επί του τοπικου Άρη, σε ένα επίσης σημαντικό ματς,
Τώρα στους αγώνες της Κυριακής δεσπόζουν τα ντέρμπι σε Ροζενά και σε Συνοικισμό.
Στα Ροζενά ο Πανευρωστινιακός αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ στο Συνοικισμό, η Κόρινθος '06 υποδέχεται τον Ηρακλή Λεχαίου.  Στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου περιμένει τον Ισθμιακό, ενώ στο Κρυονέρι, κοντράρονται ο Αετός με την Προοδευτική Περιγιαλίου, ενώ ο Σολωμός φιλοξενεί την Πρόοδο Αγ. Βασιλείου. Σημαντικό ματς για την παραμονή διεξάγεται στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και τους Νέους Στιμάγκας.


 Η 13η αγωνιστική:
Η σημερινοί αγώνες
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. – ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ    1 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. – ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ    1 - 3

Κυριακή 22/12, 15:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. – ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 – ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΣΟΛΩΜΟΣ – ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

Ο ΑΟ. Λουτρακίου νίκησε στους Αγίους Θεοδώρους και έπιασε στο "ρετιρέ" τον Παννεμεατικό που έμεινε στο "Χ" με τον Κύψελο στην Κόρινθο

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgBvuT5hm2yaMA8t0kKqq39YJqrJYl3YngJukW7n_cw1gzrX4R3UyhWKQG1Ot75zql5hrkV6MrTTwDn0MAnSrZXsmtrS6ABweR_Q1hiHqxjOY_AZVeyJh3cXoHZCpPBn9kOukDLCeJMuI/s1600/acba5881e247573903b998095d66b2d9_M.jpg
Η σημερινή 13η   αγωνιστική της Α1 κατηγορίας Koρινθίας, αποδείχτηκε "γρουζούζικη" γιά τον Παννεμεατικό  καθώς στον Συνοικισμό, έχασε βαθμούς μετά το ισόπαλο 2 -  2 στην κόντρα στον Κύψελο, αφού τώρα απέκτησε  και συγκάτοικο στο βαθμολογικό "ρετιρέ" τον ΑΟ Λουτράκι  που πέρασε με 0 - 1 από τους Αγίους Θεοδώρους, κόντρα στην τοπική ομάδα.
Η αναμέτρηση στους Αγίους Θεοδώρους πάντως, σημαδεύτηκε από επεισόδια, που έγιναν μετά το φινάλε, μεταξύ φιλάθλων των δύο ομάδων!
Στην 3η θέση , - 2 βαθμούς πίσω από τους δύο πρωτοπόρους   η  Θύελλα Πετρίου που νίκησε με 3 - 0 τον Αστέρα Δερβενίου, η οποία ξέφυγε στο +5 από τον  Ολυμπιακό Λουτρακίου την ίδια ώρα που στο Θώδειο,  έχασε με 1 - 2 από τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου και τον ισοβάθμισε στους 23 β.. 
Και νέα ήττα στο Κιάτο, ο Πέλοπας, που έχασε αυτή τη φορά με το βαρύ 1 - 5 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ στο Ξυλόκαστρο η νικηφόρος πορεία του Πανκαμαριακού σταμάτισε καθώς έχασε με σκορ 2 - 4 από την Ελλάδα Βέλου.
Στο  Σοφικό, η Αναγέννηση Κιάτου κέρδισε σωτήριο "τρίποντο" καθώς στο ντέρμπι παρμονής, επικράτησε με 2 - 3 επί του Πανσολυγειακού που η παραμονή του στην κατηγορία είναι μή επισφαλής , ενώ τέλος βαθμολογική ανάσα είναι και το τρίποντο στα "χαρτιά"  που πήρε  ο ΑΟ Σπαθοβουνίου επί του Σαρωνικού Γαλατακίου , που έχει αποχωρήσει του πρωταθλήματος.

Η 13η αγωνιστική:
ΚΥΨΕΛΟΣ  - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                       2 -  2
ΠΕΛΟΠΑΣ   - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        1 - 5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ.    1 - 2
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ                         0 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ               2 - 4
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ               2 - 3
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ   3 - 0
ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ  ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ   3 - 0 α.α.

Η βαθμολογία
( Σε 13 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
24- 5
30
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
25- 8
30
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
29-17
28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
21-13
23
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
18-14
23
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
16-10
22
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
23-21
22
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
27-17
20
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
20-15
19
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
22-18
19
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
14-11
19
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
20-23
18
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
17-27
11
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
15-31
10
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
10-32
 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  0-39
-2

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

 
Γίνεται γνωστό ότι την 22α Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 6:00 μ.μ. στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, η Ιερὰ Μητρόπολή μας με ευκαιρία την μεγάλη εορτή της πίστεώς μας θα πραγματοποιήσει εορταστικὴ Εκδήλωση για τα Άγια Χριστούγεννα.
Το Α’ μέρος της Εκδηλώσεως περιλαμβάνει Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από την Χορωδία «ΑΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ» υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου κ. Αναστασίου Γκιούλη, ενώ στο Β’ μέρος θα γίνει Εισήγηση με ομιλητή τον Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αγάπιο Δρίτσα, Θεολόγο, Γενικό Αρχ/κο Επίτροπο της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ανδρώας Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου με θέμα : «Στον ερχομό Σου...».
Παρακαλείσθε να παρακολουθήσετε αυτὴ την Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ώστε και με την κατάλληλη πνευματικὴ προετοιμασία, στην οποία αυτή θα συντελέσει, να υποδεχθείτε και γιορτάσετε πνευματικά Χριστιανικά και οικογενειακά την μεγάλη εορτὴ της Πατρογονικής Πίστης μας. 
 imkorinthou.org

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

img1
Πολυαγαπημένοι Χριστιανοί μου,
ο Υμνογράφος της Εκκλησίας μας ανάμεσα σε πολλούς άλλους στίχους του ψάλλει για τα Χριστούγεννα: «Ο άναρχος άρχεται, ο Λόγος σαρκούται. Ο Δεσπότης ράκει σπαργανούται, ο αναφής ως βρέφος...» κι αναλογίζομαι:
Αλήθεια! Αυτά τα φτωχικά σημάδια της Γεννήσεως του Κυρίου μας, την Φάτνη, τα σπάργανα με πόση λατρεία τα προσκύνησαν οι πιστοί ανά τους αιώνες;
Μα και για πόσους αυτά δεν έγιναν «λίθος προσκόμματος» και «πέτρα σκανδάλου», καθώς και ο Σταυρός Του μετά;
Ο ανθρώπινος νους με υψηλοφροσύνη αναζήτησε τον Θεόν στην ισχύ και στο μεγαλείο του κόσμου τούτου, παντοδύναμο ελευθερωτή λαών ή μύστη και διδάσκαλο της επίγειας σοφίας.
Δεν πείστηκε στους λόγους της καρδιάς, που ταπεινή Τον αγκάλιαζε στην φτωχική την φάτνη! Γι’ αυτό «Ιουδαίοι σημείον αιτούσι και Έλληνες σοφίαν ζητούσιν» (Α’ Κορ α’, 22).
Ο Ιησούς όμως, όταν ήρθε στην γη άλλη σοφία δε μας πρόσφερε έξω από κεί­νη της υψίστης αγάπης που ενώ κατεβαίνει ως τα βάθη και της βαθύτατης ταπεινώσεως, ανεβάζει ξανά στης αγάπης τα ύψη...
Οι Προφήτες το είχαν προαναγγείλει: Ειρήνη ο ερχομός Του. «Τότε θα βόσκει ο λύκος με το αρνί μαζί, κι η λεοπάρδαλη θα ξεκουράζεται με το κατσίκι αντάμα, το μοσχάρι, ο ταύρος και το λιοντάρι μαζί θα βόσκουν, κι ένα μικρό παιδί θα τα οδηγεί» (Ησαΐου ια’, 6).
Το τραγούδησαν οι Άγγελοι εκείνη την φωτεινή νύκτα της Γεννήσεώς Του: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκ. β’, 14).
Το είπε και ο Ίδιος ο Χριστός. Για ‘Κείνον άλλωστε είχε γραφτεί: ...«Ευαγγελίσασθαι πτωχοίς απέσταλκέ με, ...κηρύξαι αιχμαλώτοις άφεσιν και τυφλοίς ανάβλεψιν, ιάσασθαι τους συντετριμένους την καρδίαν...» (Λουκ. δ’, 18-19).
Ω! Αυτά τα συντρίμματα των καρδιών, που αδυσώπητα γύρευαν την ειρήνη! Την ειρήνη, αυτή την μεγάλη νοσταλγία της προχριστιανικής ψυχής. Μάταια οι άνθρωποι αιώνες την κυνήγησαν για να την φτάσουν. Σκόνταφταν πάντα στο «μεσότοιχον του φραγμού» (Εφεσ. β’, 14), που τους χώριζε από τον Δημιουργό τους, τσακιζόταν στον δικό τους, τον εσωτερικό διχασμό, ενώ έξω από την πύλη της χαμένης Εδέμ, που την φύλαγε το Χερουβίμ με την πύρινη ρομφαία, το αίμα του αδελφοσκοτωμένου Άβελ βοούσε και το χάσμα ανάμεσα στον άνθρωπο και τον συνάνθρωπο ολοένα και μεγάλωνε και έχασκε βαθύ και ολοσκότεινο...
Όμως μία σκοτεινή και παγερή νύκτα ήλθε ο Ειρηνοποιός, ο Συμφιλιωτής. Και «εξαίφνης» «δόξα Κυρίου» περιέλαμψεν (Λουκ β’, 9) τους ανθρώπους που εναγώνια περίμεναν. «Και ελθών ευηγγελίσατο ειρήνην ημίν τοις μακράν και τοις εγγύς» (Εφεσ. β’, 17). Γιατί το βρέφος της φάτνης, ο Υιός της ευδοκίας του Πατρός, ξανοίγει κιόλας στο τέρμα της εσχάτης ταπεινώσεώς Του, τον Σταυρό και την Ταφή, όπως ακριβώς το εικονίζουν οι Βυζαντινοί αγιογράφοι, ζωγραφίζοντας τον Χριστό «νήπιον εσπαργανωμένον» μέσα σε μαρμάρινο κιβούρι προδιατυπώνοντας τον τάφο Του, και προσημαίνοντας με τα σπάργανα το σάβανό Του!
Αγαπητά μου παιδιά, Χριστιανοί μου ευλογημένοι, αντηχούν και πάλι στης νύκτας την σιγαλιά της καμπάνας οι χαρμόσυνοι χτύποι. Τα παιδιά χθες καλάντισαν τον Ερχομό Του. Ήρθε και πάλι στη γη μας - άραγε μήπως να’ χε και ποτέ λείψει; - ο Χριστός, «η όντως Ειρήνη», ο Χριστός, η Αγάπη, απαλή, γλυκεία, ανακαινιστική, «μεστή ελέους» (Ιακ. γ’, 17), για να φέρει χαρά, φως ελπίδα, παρηγοριά, ενίσχυσι, θάρρος. Να φέρει, την σωτηρία, την λύτρωσι, τον αγιασμό!
Άραγε, εσύ άνθρωπε του Δυτικού τάχα πολιτισμού και της υλιστικής ευμάρειας, πλην πονεμένε άνθρωπε, τραυματισμένε από τα λάθη σου, απογοητευμένε από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για την ευτυχία, που σου ‘τάξαν, αλλά που δεν την βρήκες πουθενά, θα Τον δεχθείς; Ρώτησε την καρδιά σου. Ξέρεις τι θα σου ‘πει; Ότι είναι καιρός πια αυτός ο υπερφίαλος και τραγικά βασανισμένος κόσμος μας να γονατίσει μπροστά στο σπήλαιο της Γεννήσεώς Του για να ασπαστεί τα σπάργανα της ταπεινώσεώς Του και από τα βάθη της ψυχής του λατρευτικά ν’ αναφωνήσει, ν’ αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «Προσκυνούμέν σου την Γένναν Χριστέ. Δείξον ημίν και τα θεία σου Θεοφάνεια»!
Χρόνια πολλά και ευλογημένα!  
Ευχέτης διάπυρος και στοργικός
Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ
Ο ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Οι καλικάτζαροι της παιδικής χορωδίας του Δήμου Κορινθίων



 Οι καλικάτζαροι της παιδικής χορωδίας του Δήμου Κορινθίων κάτι σκαρώνουν τώρα στην Κόρινθο.

 

B. Xρ.

Θα καταλήξει (ξανά) στη φυλακή ο Ερντογάν;

Tayyip-Erdogan
Twitter@EmOikonomidis
Το σκάνδαλο ευρείας διαφθοράς που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες την Τουρκία, προδικάζει την αρχή του τέλους για τον Ταγίπ Ερντογάν.
Φυσικά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας βρέθηκε και άλλες φορές στο σύγχρονο παρελθόν σε δύσκολη θέση, όπως για παράδειγμα στον προ μηνών ξεσηκωμό της Κωνσταντινούπολης, σήμερα ωστόσο η αμφισβήτησή του φαίνεται να έχει βαθιά, δομικά χαρακτηριστικά.
Ξεκινώντας από ένα εμβληματικό ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό του πολιτικού Ισλάμ, συνεχίζοντας στην αναζήτηση του διαδόχου του, μέσω του “ξεδοντιάσματος” όσων έχουν αντίστοιχη φιλοδοξία, και καταλήγοντας σε μια νέα ισορροπία δύναμης στην κορυφή της πυραμίδας εξουσίας στην Τουρκία, με το στρατιωτικό κατεστημένο να επιχειρεί να πάρει την εκδίκησή του, μέσω της εκστρατείας κάθαρσης που έχει ξεκινήσει η Δικαιοσύνη.
Τα δυο τελευταία χρόνια, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει χάσει τη λάμψη της ηγετικής περπατησιάς του. Έχει υποπέσει σε διαδοχικά, ηχηρά λάθη, έχει δει να χαλαρώνουν επικίνδυνα οι συμμαχίες που είχε συγκροτήσει σε εσωτερικό αλλά και διεθνές επίπεδο, έχει αποκαλύψει μια βαθιά συντηρητική και δογματική ισλαμική ατζέντα.
Δεν είναι πλέον λίγοι εκείνοι που προδικάζουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα έχει την… τύχη του Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος επίσης πίστεψε ότι ήταν πανίσχυρος μετά την Αραβική Άνοιξη του 2011, για να δει τελικά τον στρατό να τον ανατρέπει από την εξουσία της Αιγύπτου, και σήμερα ο ίδιος να βρίσκεται στη φυλακή και η… ΜΚΟ του πολιτικού Ισλάμ, η Μουσουλμανική Αδελφότητα, να έχει υποστεί ένα πρωτοφανές “ξεδόντιασμα”.
Σήμερα, ο Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να απειλήσει τους πρέσβεις ξένους χωρών με… απέλαση από την Τουρκία, κατηγορώντας τους εμμέσως για παρέμβαση στα εσωτερικά της Άγκυρας. Η απόλυτη… θάλασσα.
Σημειώνεται ότι στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης τότε, ο Ταγίπ Ερντογάν βρισκόταν στη φυλακή, για να ακολουθήσει η γνωστή, θυελλώδης άνοδός του στην εξουσία.

ysterografa.gr

Υπεγράφη η πώληση της ΔΕΣΦΑ στη SOCAR

DESFA
Υπεγράφη πριν λίγο συμφωνία πώλησης του 66% των μετοχών της εταιρείας «Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε.» (ΔΕΣΦΑ) έναντι 400 εκατ. ευρώ, μεταξύ, αφενός, του ΤΑΙΠΕΔ και των ΕΛΠΕ και αφετέρου, της εταιρείας πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν SOCAR.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο υπεγράφη συμφωνία πώλησης μετοχών του ΔΕΣΦΑ από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) στην αζέρικη «State Oil Company of the Republic of Azerbaijan” (SOCAR), παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, του υφυπουργού Ασ. Παπαγεωργίου και του προέδρου της SOCAR Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ.
Με την υπογραφή της συμφωνίας μεταβιβάζεται στη SOCAR έναντι 400 εκατ. Ευρώ το 66% του ΔΕΣΦΑ, ήτοι 31% που κατείχε το ΤΑΙΠΕΔ και 35% που κατείχαν τα ΕΛΠΕ.
Παράλληλα, υπεγράφη και συμφωνία μετόχων, μεταξύ του Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και της SOCAR, η οποία αφορά τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ μετά τη μεταβίβαση των μετοχών στη SOCAR.
Όπως σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής, η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εισροή επιπλέον επενδυτικών κεφαλαίων, για την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στην αγορά ενέργειας.
Επισημαίνεται ότι για την ολοκλήρωση της συναλλαγής απαιτείται η λήψη των σχετικών εγκρίσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

ysterografa.gr

Διαφωνία ανακριτριών – Εισαγγελέα για προφυλάκιση μελών της Χ.Α.

xrisiepeisodia1Διαφωνία ως προς την προφυλάκιση ή μη των δύο ήδη προσωρινά κρατούμενων για την δολοφονία του 27χρονου Πακιστανού εργάτη Λουκμάν Σεζάντ προέκυψε ανάμεσα στις ανακρίτριες και τον Εισαγγελέα, μετά την απολογία τους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Μετά την απολογία των δύο κατηγορουμένων Διονύση Λιακόπουλου και Χρήστου Στεργιόπουλου ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης προέκυψε διαφωνία τους – η πρώτη που σημειώνεται στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής- με τον αρμόδιο εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο ως προς το θέμα της ποινικής τους μεταχείρισης. Οι δύο δικαστικές λειτουργοί έκριναν ότι οι δύο πρέπει να προφυλακιστούν ενώ ο κ. Ντογιάκος είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος δικάζονται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού εργάτη στις 17 Ιανουαρίου 2013 στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα. Οι δύο, που δεν δέχονται ότι σχετίζονται με την Χρυσή Αυγή, μαχαίρωσαν με επτά μαχαιριές τον 27χρονο Σαχζάτ Λουκμάν ο οποίος πήγαινε στην δουλειά του με ένα ποδήλατο. Οι κατηγορούμενοι, που επέβαιναν σε μηχανάκι του είχαν κλείσει τον δρόμο και εν ψυχρώ άρχισαν να τον χτυπούν με μαχαίρι.
Τη διαφωνία ανακριτριών και Εισαγγελέα θα λύσει το Δικαστικό Συμβούλιο.

ysterografa.gr

Στρατιώτες λήστευαν σπίτια στην Πάτρα

elasΣπείρα αποτελούμενη από τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι έκαναν ληστείες στην Πάτρα, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών όλοι, ενώ αναζητείται ένα ακόμη.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε χθες το βράδυ, μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.
Ειδικότερα, ένας από τους δράστες άρπαξε με την απειλή όπλου από την υπεύθυνο σούπερ μάρκετ το ποσό των 4.000 και επιχείρησε να διαφύγει. Όμως, πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον δράστη, αλλά ο 21χρονος πυροβόλησε εναντίον ενός 57χρονου τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Ο τραυματίας διακομίστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ μετά την κινητοποίηση της Αστυνομίας συνελήφθη ο δράστης της ληστείας, καθώς και ο συνεργός του που περίμενε σε ένα αυτοκίνητο.
Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο ακόμη άτομα, ενώ αναζητούν έναν ακόμη.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, τα οποία υπηρετούν σε τοπική στρατιωτική μονάδα, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες.

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ραχήλ Μακρή!

raxil-makri2Την ανεξαρτητοποίηση της από τους Ανεξάρτητους ‘Ελληνες ανακοίνωσε η βουλευτής Ραχήλ Μακρή!
Από το πρωί είχαν κυκλοφορήσει στη Βουλή φήμες για την ανεξαρτητοποίησή της και η ίδια το ανακοίνωσε το μεσημέρι στους συναδέλφους της. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προέβη σε αυτή την κίνηση επειδή διαφωνεί με κάποιες επιλογές του Πάνου Καμμένου.

Τσίπρας: Από τον Λένιν στο… “καλό κουράγιο”

Alexis-Tsipras-VouliΠολιτικά χαρακτηριστικά έδωσε στη σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη συζήτηση για τον φόρο ακινήτων, καθώς εστίασε στην… εφηβεία του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θύμισε και την αποστροφή “καλό κουράγιο” προς τον Όλι Ρεν, απευθυνόμενος αυτή τη φορά στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί τη χαριστική βολή των ρυθμίσεων που προωθήθηκαν στα χρόνια του Μνημονίου, καθώς αφαιρεί από τους Έλληνες πολίτες τα σπίτια τους, όπως συνέβη και με τις καταθέσεις τους.
Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με νόημα ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις προωθούνται από έναν Υπουργό Οικονομικών, τον  Γιάννη Στουρνάρα, για τον οποίο τόνισε ότι… διάβαζε Λένιν στα νιάτα του, ενώ επεσήμανε ότι ο Αντώνης Σαμαράς “είναι και πάλι απών από το Κοινοβούλιο, σε μια κρίσιμη ψηφοφορία”.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας την ομιλία του, απευθύνθηκε στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, σχολιάζοντας ότι στην περίπτωση που οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις ψηφιστούν, οι ίδιοι θα χρειαστούν την ευχή “καλό κουράγιο”, όταν σε μερικές μέρες θα βρεθούν στις εκλογικές περιφέρειές τους, και εκεί θα τους περιμένουν οι έντονες αντιδράσεις των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

ysterografa.gr

Η J.K. Rowling ετοιμάζει νέο "Harry Potter"!

JK-Rowling-announces-Harry-Potter-e-books-U66C69P-x-largeΜια νέα ταινία για τον “Harry Potter” ετοιμάζει η J.K. Rowling, καθώς η διάσημη συγγραφέας ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε ένα σενάριο για τη ζωή του νεαρού μάγου πριν πάει στο Hogewarts.
Η σειρά των 7 βιβλίων της Rowling, τα οποία μεταφέρθηκαν στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία, ξεκινάει με τον Harry Potter να δέχεται ένα γράμμα που τον ενημερώνει ότι… έγινε μάγος.
Η νέα ταινία θα αφορά τα πρώτα χρόνια της ζωής του Harry Potter, ως ορφανός και κυνηγημένος.

ysterografa.gr

Διεγράφη για το “όχι” ο Βύρων Πολύδωρας – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ακίνητα

poludwras

Ο Βύρων Πολύδωρας διεγράφη και τυπικά από την Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από  ένα ξερό «όχι«  στην ψηφοφορία για τον φόρο ακινήτων, που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (152 «ναι»).
Μετά από περίπου μισή ώρα ανακοινώθηκε η διαγραφή του από 
το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση αγωνίζεται με επιτυχία να βγάλει την Ελλάδα από την οικονομική κρίση, ο κ. Πολύδωρας επέλεξε συνειδητά να βρεθεί απέναντι στην εθνική προσπάθεια, στην Παράταξή του και να ταυτιστεί με τους αντιευρωπαϊστές, τους λαϊκιστές, τους οπαδούς της δραχμής και τους αρνητές της εθνικής προσπάθειας για τη σωτηρία της χώρας».
Η διαγραφή του  ετοιμαζόταν από χθες όταν ο πρωην υπουργός είχε δηλώσει πως δεν θα πληρώσω την τρόικα για να πεθάνει ο λαός. Η απόφαση διαγραφής του Β. Πολύδωρα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ ανήκει στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην υπουργός είχε δείξει από την Παρασκευή, από την ομιλία του στην Ολομέλεια ότι δεν συμφωνεί με τον νομοσχέδιο. Αναλυτικά είχε τονίσει στην ομιλία του πως  “δεν μπορώ να το δεχθώ συνειδησιακά, εθνικά ιστορικά και λαμβάνω δεκάδες αντιρρήσεις από τους συμπολίτες μου…
Τι είδους πολιτική είναι αυτή που πατάει τους νοικοκυραίους στο λαιμό; Και θέλετε να το ψηφίσω εγώ αυτό; Και η ιστορία μου η συνείδησή μου η ιστορία μου που αγωνιζόμουν για την μεσαία τάξη;¨, αναρωτήθηκε.
Ο Αριστοτέλης έλεγε ότι ο άρχοντας πρέπει να εγγυάται για την περιουσία των πολιτών”, πρόσθεσε και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο “βαρύ και δυσβάσταχτο φορολογικό χτύπημα στον λαό και στον ιδιοκτήτη που πνέει τα λοίσθια”.
Είναι δήμευση. Αγριεύεις τον Έλληνα ιδιοκτήτη του βράχου που το έκανε χωράφι με τα ίδια του τα χέρια. Πρόκειται για δήμευση και το το όρθρο 7 του Συντάγματος το απαγορεύει ρητά… Από τις ελάχιστες απαγορεύσεις”, τόνισε.
Κλείνοντας υπογράμμισε: “Η κατάσταση της ανάγκης αντιστρέφεται και την επικαλούμαι και λέω ότι δεν θα σας πληρώσω κύριοι της Τρόικας γιατί θα μου πεθάνει το παιδί και ο λαός”.
Πλέον την κυβέρνηση στηρίζουν μόλις 153 βουλευτές και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και ιδίως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τελευταία στιγμή μεταπείστηκε και ο Δημήτρης Κρεμαστινός να υπερψηφίσει τον φόρο στα ακίνητα καθώς φέρεται να ήταν έτοιμος να δηλώσει ''απών'', ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν και ο Απόστολος Κακλαμάνης λόγω ασθένειας.
.