Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και ανέμους

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Έρχεται κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες και ανέμους  

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε αργά σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους νοτιοανατολικούς ανέμους 6 - 8 μποφόρ.
Πιο αναλυτικά:

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ BLOGΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FACEBOOK KAI ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ!


Το τελευταίο διάστημα μια μικρή ομάδα bloggers έχει κηρύξει βρώμικο πόλεμο εναντίον μου αλλά και πολλών άλλων δημοσιογράφων της Κορινθίας.
 «Ξαφνικά» λοιπόν συνειδητοποίησαν  ότι για όλα τα κακώς κείμενα στην Κορινθία και στην Πελοπόννησο φταίει η Κορινθιακή δημοσιογραφία.
 Έτσι λοιπόν με παθιασμένο μίσος ( που προφανώς ‘κάτι’ κρύβει … - κοινό σημείο αναφοράς ‘αντιτατουλικοί’ ) καθημερινά κάνουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπο μου αλλά και γενικότερα στη sfedona.gr  που απασχολούνται και άλλα άτομα .
Βεβαίως σαν παλιά καραβάνα δεν τρομάζω , ούτε πτοούμε με τον λυσσαλέο τρόπο καταδίωξης που μου έχουν στήσει .
 Τρομάζω όμως με το αρρωστημένο μυαλό τους … που όλη μέρα ασχολείται πως θα μου σπάσει  τους κωδικούς στην ηλεκτρονική εφημερίδα , στα emails μου ,  στο λογαριασμό μου στο facebook , για να μπει  και να ανεβάσει τις κάθε λογής  ηλιθιότητες που γράφει κάθε μέρα.
Ο   blogger της Δυτικής Κορινθίας  λειτουργώντας ως διχασμένη προσωπικότητα  έφτασε σε σημείο να σπάσει κωδικό της μικρής ανήλικης κόρης μου στο facebook   για να ανεβάσει μέσα από εκεί τις διαστρεμμένες αναρτήσεις του σε βάρος μου.
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος φυσικά θα αναλάβει τα περεταίρω ….

Εκατοντάδες επισκέπτες στο Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Το λευκό τοπίο απόλαυσαν εκατοντάδες επισκέπτες στο Αθλητικό Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας που ανήμερα της Εορτής των Χριστουγέννων ανέβηκαν στα Τρίκαλα Κορινθ'ιας

Έκοβαν για καυσόξυλα τις ξένες ελιές στο Κρυονέρι Κορινθίας

Συνελήφθησαν στο Κρυονέρι Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου, δύο αλλοδαποί, ένας 24χρονος υπήκοος Ρουμανίας και ένας 19χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει ακόμα ένα συνεργό τους.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές το απόγευμα, στο Κρυονέρι , αφού πήγαν σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας ημεδαπού, έκοψαν -5- ελαιόδεντρα, τα οποία στη συνέχεια τεμάχισαν και φόρτωσαν την παραγόμενη από αυτά ξυλεία σε φορτηγό όχημα, όμως έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κιάτου.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε επιπλέον ότι, οι ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα άτομο, τους δύο τελευταίους μήνες στο Κρυονέρι, είχαν κόψει συνολικά από τέσσερα (4) αγροκτήματα ιδιοκτησίας ημεδαπών, άλλα -7- ελαιόδεντρα, αφαιρώντας την παραγόμενη από αυτά ξυλεία.
Κατά τις έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν ποσότητα ξύλων, βάρους -3- τόνων περίπου, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε. Επιπλέον, κατασχέθηκαν το φορτηγό όχημα και ένα γεωργικό μηχάνημα (αλυσοπρίονο), ως μέσα μεταφοράς και τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κορίνθου.

Έπεσε αεροπλάνο στη Σιβηρία. 9 νεκροί

cargo-plane
Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία, όταν ένα μεταγωγικό αεροπλάνο τύπου “Antonov An-12″ συνετρίβη για άγνωστους λόγους στη Σιβηρία, παρασύροντας στον θάνατο και τους 9 επιβαίνοντες.
Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, το δυστύχημα συνέβη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Σιβηρία, και από την πτώση του αεροπλάνου έχασαν τη ζωή τους τα έξι μέλη του πληρώματος, και άλλοι τρεις επιβαίνοντες.

Ο Καρλ Ρόουβ προβλέπει πολιτική ανατροπή στις ΗΠΑ

Karl-Rove
Twitter@EmOikonomidis
Η… ηχώ του ονόματός του παραπέμπει ακόμη και σήμερα στον τρόμο. Ο Καρλ Ρόουβ υπήρξε ο στρατηγικός εγκέφαλος πίσω από την παραμονή του νεώτερου Μπους στον Λευκό Οίκο για οκτώ χρόνια, την εποχή που ξεκίνησε με τη συνταγματική “ανωμαλία” των εκλογών του 2000, συνεχίστηκε με τη στρατηγική του τρόμου που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, και κορυφώθηκε με την ετσιθελική κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, στον επίλογο της θητείας Μπους, που άνοιξε τον δρόμο για την παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία μέχρι και σήμερα ταλαιπωρεί τον πλανήτη.
Δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με την άσκηση εξουσίας στην Ουάσινγκτον, έχοντας τα κλειδιά του Λευκού Οίκου καθώς και της Γερουσίας, το Δημοκρατικό Κόμμα ασχολείται με την παραμονή του Καρλ Ρόουβ… εκτός συστήματος, ώστε να μην τον ξαναβρούν μπροστά τους οι Δημοκρατικοί στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Μέχρι τότε βέβαια έχουμε μπροστά μας τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2014, εκεί όπου ο Καρλ Ρόουβ προβλέπει πολιτική ανατροπή. Με σχετικό σημείωμα που υπογράφει στην εφημερίδα “Wall Street Journal “, ο γκουρού του παρασκηνίου των Ρεπουμπλικανών διατυπώνει την εκτίμηση ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα καταφέρει οριακά να κερδίσει την πλειοψηφία στη Γερουσία, εκεί όπου σήμερα υπερέχουν οι Δημοκρατικοί. Και την ίδια στιγμή, θα κρατήσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Αν η παραπάνω πρόβλεψη του Καρλ Ρόουβ επιβεβαιωθεί, τα δεδομένα αλλάζουν σημαντικά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, εκεί όπου μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον μοιάζει εκ των προτέρων προορισμένη για τον Λευκό Οίκο.
Στην περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί καταφέρουν να ελέγξουν και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, θα έχουν μπροστά τους δυο χρόνια στρατηγικών ελιγμών, για να αναδείξουν ένα φρέσκο πρόσωπο, και να διεκδικήσουν με αξιώσεις και την Προεδρία των ΗΠΑ, μετά από οκτώ χρόνια διαυκυβέρνησης από το Δημοκρατικό Κόμμα και τον Μπαράκ Ομπάμα.

ysterografa.gr

Ερντογάν: Καμία υπόθεση διαφθοράς. Εγώ είμαι ο στόχος…

Recep Tayyip Erdogan
Παρά τις παραιτήσεις υπουργών και τον ανασχηματισμό, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα επιχείρησης διαφθοράς, αλλά σχεδίου εναντίον της κυβέρνησής του.
Τουρκικές εφημερίδες σήμερα κάνουν λόγο για δεύτερη έρευνα των εισαγγελέων, η οποία δεν παίρνει μορφή επιχείρησης και προσαγωγών λόγω της άρνησης των αστυνομικών αρχών.
Ο τουρκικός Τύπος δημοσιεύει τις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την προχτεσινή του πτήση από το Πακιστάν προς την Τουρκία.
Ερωτηθείς αν θεωρεί τα τεκταινόμενα «επιχείρηση διαφθοράς», ο Ερντογάν απαντά: «Πώς είναι δυνατόν; Είναι μια επιχείρηση εναντίον της λαϊκής βούλησης. Αφού γίνεται λόγος για διαφθορά, από όσα έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα προκύπτει μήπως κάποια ζημιά σε βάρος του δημοσίου;»
Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρεται και στα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η εισαγγελική έρευνα περιλαμβάνει και την υπόθεση της κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου βρίσκεται ο γιος του πρωθυπουργού. Ο Ερντογάν είπε πως στη διοίκηση του ιδρύματος εκτός από τον γιο του υπάρχει και η κόρη του και τόνισε ότι «μέσω του ιδρύματος θέλουν να φτάσουν σε μένα».
Ο Ερντογάν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς και φέρεται να έχει δωροδοκήσει πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν συγγενικά πρόσωπα υπουργών, αλλά και υπουργοί.
«Ο Ζαράφ κάνει εξαγωγή χρυσού. Γνωρίζω ότι συμβάλει στην οικονομία της χώρας και ότι μετέχει σε δραστηριότητες φιλανθρωπίας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στον ισχυρισμό περί εισόδου του Ζαράφ δυο φορές στη διάρκεια του 2013 στο γραφείο του πρώην υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων Εγκεμέν Μπαγίς στην Κωνσταντινούπολη που περιλαμβάνεται στην εισαγγελική έρευνα ο Ερντογάν σχολίασε: «Πώς μπορεί να κατηγορηθεί κανείς επειδή εισήλθε κάπου με μια τσάντα και εξήλθε χωρίς αυτήν; Μπορεί η τσάντα να περιείχε βιβλία…»
Μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρει σήμερα ότι οι εισαγγελείς που προχώρησαν στην επιχείρηση προσαγωγών στις 17 Δεκεμβρίου έχουν ετοιμάσει το δεύτερο κύμα της επιχείρησης, το οποίο σχετίζεται με 100 δισεκ. δολάρια και περίπου 30 πολιτικούς, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές να κάνουν τις προσαγωγές. Αυτό δεν συνέβη προς το παρόν λόγω άρνησης της αστυνομίας.
Η εφημερίδα «Ταράφ» μάλιστα υποστηρίζει ότι εξαιτίας της στάσης αυτής της αστυνομίας, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα σχετικά με τον νομάρχη, τον διοικητή ασφάλειας και τον διοικητή της διεύθυνσης δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης.

ysterografa.gr

Έκρηξη στο Κάιρο με 5 τραυματίες

cairopolice
Έκρηξη σημειώθηκε στο Κάιρο με πέντε άτομα να τραυματίζονται.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε πεζοδρόμιο και εξερράγη την ώρα που περνούσε ένα λεωφορείο από το σημείο.
Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για ένα νεκρό, αλλά το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου διέψευσε αυτές τις πληροφορίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ πυροτεχνουργοί αφόπλισαν και μια δεύτερη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε διαφημιστική πινακίδα, κοντά στο σημείο που εξερράγη η πρώτη.

Ισχυρό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών τον Μάιο

Η στρατηγική της κυβέρνησης είναι βραυχπρόθεσμη και αναπτύσσεται στη λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Ωστόσο, παρά την πρωθυπουργική εξαγγελία για εκλογές το 2016, στα κομματικά επιτελεία συζητείται εντονότατα η πιθανότητα να στηθούν τριπλές κάλπες το Μάιο και να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι ευρωεκλογές. Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι πίσω από αυτόν τον σχεδιασμό:
-Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό στην πορεία διευρυνθεί, στις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προηγηθεί καθαρά της ΝΔ και την επόμενη μέρα θα ζητά πιεστικά εθνικές εκλογές, θέτοντας ως καταληκτική ημερομηνία την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας το Μάρτιο του 2015. Επομένως, θα δημιουργηθεί μία διαλυτική δυναμική και θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η κυβέρνηση σέρνεται σε εκλογές υπό την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ, με ή χωρίς «Ελιά», σημειώσει κακή επίδοση, τότε οι εντυπώσεις θα είναι δυσμενέστατες για την κυβέρνηση που θα δυσκολευτεί να σταθεί.
-Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εύθραυστη με μόλις 153 έδρες μεταξύ των οποίων και ο απών από τις κρίσιμες ψηφοφορίες Απ. Κακλαμάνης. Τα περίφημα «μαξιλάρια» δεν έρχονται στον κυβερνητικό «καναπέ» και αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντοχές να περάσει κρίσιμα νομοσχέδια και όπωσδήποτε νέα μέτρα λιτότητας.
-Η έναρξη της συζήτησης για την απομείωση του χρέους τον Απρίλιο προσφέρει τη δυνατότητα στον Α. Σαμαρά να φέρει το εκλογικό δίλημμα στα μέτρα του, θέλετε εμένα ή τον Α. Τσίπρα ως διαπραγματευτή της μεγάλης συμφωνίας που θα μας βγάλει οριστικά από τα μνημόνια. Προσβλέπει και στη στήριξη των εταίρων, αλλά, το κυριότερο, όταν κλείσει η συμφωνία, δεν θα έχει άλλο επικοινωνιακό «σωσίβιο».
aftodioikisi.gr

Χαλαρώνει η θηλειά της Τρόικας για τις απολύσεις

 
Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα γύρω στις 7 με 8 Ιανουαρίου με σκοπό να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, ώστε να δοθεί πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στο Γιούρογκρουπ της 27ης Ιανουαρίου. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και ότι η πίεση που θα ασκηθεί από τους εκπροσώπους των πιστωτών θα είναι ελεγχόμενη.
Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι λόγω ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν θέλουν να προκαλέσουν πολιτική αστάθεια εδώ και για το λόγο αυτό θα βάλουν νερό στο κρασί τους. Αυτό αφορά ειδικά το ευαίσθητο θέμα των απολύσεων και είναι ενδεικτικό ότι το 2013 κλείνει χωρίς να έχουν γίνει οι 4.000 απολύσεις που προβλέπονται από το μνημόνιο. Αθροίζονται οι 2000 που έφυγαν από την ΕΡΤ, κάποιοι επίορκοι και όσοι πρόκειται να αποχωρήσουν από ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ, των οποίων ο αριθμός είναι ακόμη απροσδιόριστος, ενώ ούτε το νούμερο των 4.000 απολύσεων συμπληρώνεται ούτε τα ονόματα υπάρχουν σε κατάλογο. Κατά συγκλίνουσες εκτιμήσεις, η «χαλαρότητα» που επιδεικνύεται σχετικά είναι ενδεικτική του κλίματος που θα επικρατήσει στη διαπραγμάτευση στις αρχές του 2014, στη διάρκεια του οποίου προβλέπονται 11.000 απολύσεις.

aftodioikisi.gr

Χριστούγεννα και καλικάντζαροι

Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις οι καλικάτζαροι είναι διάφορα δαιμονικά όντα.
Τα όντα αυτά παρουσιάζονται στη γη την Παραμονή των Χριστουγέννων και βασανίζουν τους ανθρώπους όλο το Δωδεκαήμερο μέχρι τα Θεοφάνεια, που αγιάζονται τα νερά. Θεωρούνται δύσμορφοι και λιπόσαρκοι, καθένας με κόκκινα μάτια, αχτένιστα μαλλιά, δόντια άγριου θηρίου, τραγοπόδαρα ή με τέσσερα πόδια σαν πίθηκοι. Οι γιαγιάδες μας παλιά έλεγαν πως είναι αερικά, ξωτικά.
Σύμφωνα με σύγχρονη δοξασία, πρόκειται για «δαιμόνια» που εμφανίζονται κατά το Δωδεκαήμερο (από χτές μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου).

Ελλάδα 2014: Τι θα συμβεί;;; Τι λένε οι προβλέψεις και γιατί θα είναι μια χρονιά-ορόσημο;;;

Ελλάδα 2014: Τι θα συμβεί;;; Τι λένε οι προβλέψεις και γιατί θα είναι μια χρονιά-ορόσημο;;;
Το έτος 2013 ήταν μια χρονιά όπου ο ιστορικός του μέλλοντος θα τη διδάσκει στην ιστορία ως μια «μαύρη χρονιά». Συγχρόνως, ήταν μια περίοδος που συνέβησαν πρωτόγνωρα πράγματα όπως φυλακίσεις επωνύμων και πολιτικών, δολοφονίες με ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο και ένα κόμμα του κοινοβουλίου να κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Το 2014 θεωρώ πως είναι μια χρονιά ορόσημο, αφού...

Ο ΈΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1822

Χριστούγεννα 1822. Δέκα χιλιάδες Τούρκοι, με επικεφαλής τους Ομέρ Βρυώνη και Κιουταχή,
πολιορκούν το Μεσολόγγι. Οι δυνάμεις των πολιορκημένων δεν ξεπερνούσαν του 900 άντρες.
Όπως αναφέρει η Μηχανή του Χρόνου, η πολιορκία είχε κρατήσει ήδη δύο μήνες και οι Τούρκοι είχαν αρχίσει να κουράζονται. Οι ασθένειες θέριζαν το στρατόπεδο, οι μισθοί καθυστερούσαν, γινόντουσαν συνεχώς επιθέσεις από ομάδες κλεφτών και είχαν αρχίσει κι οι συνηθισμένες διαφωνίες μεταξύ Τούρκων και Αλβανών αξιωματικών.
Τότε, ο Ομέρ Βρυώνης κι ο Κιουταχής αποφασίζουν να διεξάγουν μία νυχτερινή επίθεση. Για εκείνη την εποχή, οι βραδινές επιχειρήσεις δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Δεν υπήρχαν φωτοβολίδες και προβολείς και ήταν τρομερά δύσκολο να συντονιστούν τα τμήματα.
Αλλά ήταν τέτοια η ανάγκη των Τούρκων να σημειώσουν κάποια πρόοδο με την πολιορκία, που ήταν διατεθειμένοι να τολμήσουν ακόμα και αυτό.
Σχεδίασαν, μάλιστα, να επιτεθούν παραμονή Χριστουγέννων, όταν όλοι οι Έλληνες θα βρίσκονταν στην εκκλησία.
Η θυσία του Γιάννη Γούναρη
Ίσως το Μεσολόγγι να είχε πέσει από την πρώτη πολιορκία, αν οι υπερασπιστές δεν είχαν πληροφορηθεί τα σχέδια των Τούρκων στρατηγών.
Ο σωτήρας των Μεσολογγιτών, ήταν ο Γιάννης Γούναρης. Ήταν κυνηγός του Ομέρ Βρυώνη και ακολουθούσε υποχρεωτικά τον τουρκικό στρατό, γιατί κρατούσαν ομήρους όλη του την οικογένεια στην Άρτα.
Ο Γούναρης γνώριζε για τη νυχτερινή επίθεση, αλλά αν τολμούσε να προειδοποιήσει τους Μεσολογγίτες, θα καταδίκαζε σε θάνατο τη γυναίκα και τα παιδιά του.
Δε δίστασε ούτε στιγμή. Ξέφυγε απ’ το τουρκικό στρατόπεδο, λέγοντας πως πήγαινε για κυνήγι και ενημέρωσε τους πολιορκημένους.
Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος, ο επικεφαλής των Μεσολογγιτών, προέβλεψε σωστά ότι οι Τούρκοι θα επιτίθονταν απ’ την ανατολική πλευρά του τείχους, που ήταν πιο αδύναμη. Ενίσχυσαν, λοιπόν, εκείνο το τμήμα και ετοιμάστηκαν για τη μάχη.
Είχαν πει σε όσους δεν πολεμούσαν, να πάνε στις εκκλησίες και να κάνουν φασαρία, για να νομίσουν οι Τούρκοι ότι ο κόσμος γιορτάζει.
Έτσι κι έγινε.
Οχτακόσιοι Τουρκαλβανοί επιτέθηκαν στην ανατολική πλευρά του Μεσολογγίου και βρήκαν σθεναρή αντίσταση.
Οι απώλειες των Μεσολογγιτών ήταν ελάχιστες, οι απώλειες των Τούρκων ξεπερνούσαν τις 500.
Δυστυχώς, ο πληροφοριοδότης που έσωσε το Μεσολόγγι, ο ηρωικός Γιάννης Γούναρης, δεν σώθηκε. Οι Τούρκοι εκτέλεσαν τους γονείς, τη γυναίκα, τα παιδιά του και αρκετούς συγγενείς του.
Αυτή τη μάχη μνημόνευσε κι ο Διονύσιος Σολωμός στον Εθνικό Ύμνο, γράφοντας:
«Πήγες εις το Μεσολόγγι
την ημέρα του Χριστού,
μέρα που άνθισαν οι λόγγοι
για το τέκνο του Θεού»

news247.gr

Σοκ στην Τέμενη Αιγίου από τον θάνατο της 26χρονης κοπέλας!

Αχαϊα: Πέθανε στην γιορτή της - Οδύνη για τον θάνατο της 26χρονης κοπέλας! Σοκ έχει προκαλέσει στην Τέμενη αλλά και στο Αίγιο, ο ξαφνικός θάνατος της 26χρονης Σίσσυς Μανιώτη, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, την ημέρα που γιόρταζε, από καρδιακό επεισόδιο, αφήνοντας την τελευταία της πνοή, μπροστά σε φίλους και συγγενείς...
Η Σίσσυ ήταν μια κοπέλα γεμάτη ζωή και χαρά, είχε σπουδάσει τεχνικός φαρμάκων και καλλυντικών στο ΙΕΚ Αιγίου και την αγαπούσαν όλοι για τον ακέραιο χαρακτήρα της. Οι συγγενείς της προσπαθούν να συνέλθουν από το ισχυρό σοκ που υπέστησαν και όλοι προσπαθούν να συμπαρασταθούν στους γονείς της.

Σύμφωνα με το thebest.gr, η κηδεία της θα γίνει εντός της ημέρας από τον Άγιο Γεώργιο Τεμένης.

Πέθανε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος

Πέθανε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος
 Σήμερα, ξημερώματα 26ης Δεκεμβρίου 2013, πέθανε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, ο γνωστός τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος, σε ηλικία 71 ετών.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 2.30 μ.μ.
Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, προσφορά χρημάτων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ''Κιβωτός του Κόσμου''.

Συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια στη Σπάρτη

zaria
Στο πλαίσιο των ελέγχων, για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου, συνελήφθησαν, σε χωριό της Σπάρτης, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, σε συνεργασία με άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης, δέκα άτομα, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού ζάρια.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφετέρια 35χρονής, όπου διαπιστώθηκε να είχε επιτρέψει τη διενέργεια του παράνομου τυχερού παιχνιδιού ζάρια, σε ειδικά διαμορφωμένο τραπέζι, στους άλλους εννέα συλληφθέντες.
Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι ζάρια και το χρηματικό ποσό των 1.785 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια παράνομων παιχνιδιών.

Το χέρι στην τσέπη για… καλή χρονιά

oures
Το 2013 θα αποτελέσει παρελθόν σε λίγες μέρες με τους φορολογούμενους να τρέχουν να τακτοποιήσουν, όσοι έχουν βέβαια την οικονομική δυνατότητα, τις τελευταίες υποχρεώσεις τους.
Μεγάλες ουρές αναμένεται να σχηματιστούν σε τράπεζες και εφορίες, καθώς εκπνέουν οι προθεσμίες για τέλη αυτοκινήτου, ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, για δόσεις του φόρου εισοδήματος, καθώς και για το χαράτσι της ΔΕΗ σε περίπτωση που η εξόφλησή του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Όσον αφορά τα τέλη αυτοκινήτου είναι πιθανόν το υπουργείο Οικονομικών να δώσει μια παράταση, καθώς μέχρι στιγμή είναι αρκετοί οι οδηγοί που δεν έχουν πληρώσει. Αρκετοί είναι αυτοί που παραδίδουν καθημερινά πινακίδες αυτοκινήτων, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη. Να θυμίσουμε πάντως ότι αν δεν υπάρξει παράταση τελικά σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής των τελών το πρόστιμο θα είναι ίσο με το ποσό της αξίας του σήματος.
Τέλος  θα πρέπει να επισημάνουμε ότι  ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, τις πισίνες και τα αεροσκάφη θα πρέπει να καταβληθεί εφάπαξ με έκπτωση 1,5% μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2014.

ysterografa.gr

Νέφος αιθαλομίχλης σκέπασε και την Τρίπολη

tzakia
Νέφος αιθαλομίχλης έχει σκεπάσει όλη την Τρίπολη, ιδιαίτερα αισθητό όμως είναι το πρόβλημα στο ανατολικό τμήμα της πόλης από αργά σήμερα το απόγευμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αιθαλομίχλη τις τελευταίες δύο εβδομάδες αποτελεί καθημερινό φαινόμενο στην αρκαδική πρωτεύουσα τις νυχτερινές ώρες, αφού οι χαμηλές θερμοκρασίες κρατούν τα τζάκια αναμμένα συνεχώς. Σήμερα όμως το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα αισθητό, με κύριο χαρακτηριστικό την έντονη οσμή καμένου ξύλου και ενόχληση στα μάτια.
Το κρύο και το γεγονός ότι σήμερα όλοι ήταν στα σπίτια τους, κράτησε τα τζάκια αναμμένα όλη την ημέρα με αποτέλεσμα να χειροτερέψει η κατάσταση.

Σύλληψη 51χρονου για ναρκωτικά, όπλα και λαθραία τσιγάρα, στο Λουτράκι


Όλα τα… καλά της παρανομίας είχε στο κατάστημα που διατηρεί στο Λουτράκι ένας 51χρονος που έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ασφαλείας Κορίνθου. Όπως αποδείχθηκε, είχε στην κατοχή του οπλοστάσιο, διακινούσε ναρκωτικά και πομποδέκτες καθώς παρακολουθούσε τις συχνότητες της Αστυνομίας!
Συγκεκριμένα,  κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί, βρήκαν  και κατάσχεσαν 4,8 γραμμάρια κοκαΐνης, ένα πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια των 22 mm στη γεμιστήρα, ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, 426 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλλά και μικροποσότητα κοκαΐνης μαζί με μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δύο  φορητούς πομποδέκτες στερούμενος αδείας αρμόδιας αρχής και 59 λαθραία πακέτα τσιγάρα τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία του φόρου κατανάλωσης.
Ο 51χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τους ραδιοσταθμούς, καθώς επίσης και για κατοχή λαθραίων πακέτων τσιγάρων, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να εξιχνιάσουν πλήρως τη δράση του και να εξακριβώσουν αν και πού έχει χρησιμοποιήσει τα όπλα.

Δέκα υπουργούς... ξήλωσε ο Ερντογάν

erdogan
Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε απόψε στον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ τον νέο κατάλογο των υπουργών της κυβέρνησής του, μετά την παραίτηση τριών υπουργών, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν σε υπόθεση διαφθοράς.
Αμέσως μετά ο Ερντογάν έκανε δηλώσεις στις οποίες τόνισε πως δεν περιορίστηκε απλώς στο να διορίσει νέους υπουργούς στη θέση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Περιβάλλοντος που παραιτήθηκαν σήμερα.

Το... εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σνόουντεν (video)


snowden
Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε πληροφορίες για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις των αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών, προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους που συνεπάγεται η απώλεια των προσωπικών δεδομένων του κάθε ανθρώπου.
Σε ένα δίλεπτο βίντεο που γυρίστηκε στη Μόσχα, όπου ο Σνόουντεν έχει βρει προσωρινά άσυλο, αναφέρθηκε στις ανησυχίες που εκφράζονται για τις παρακολουθήσεις σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια τεχνολογική πρόοδο.