Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΠΑ Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

dimoskopisi
Προβάδισμα με 0,8% έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής».
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο είναι το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.
Εκτός Βουλής με βάση τη συγκεκριμένη έρευνα η ΔΗΜΑΡ καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 2,8%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης, με το 44,6% να θεωρεί πως η Κουμουνδούρου θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, τη στιγμή που το 38,5% προβλέπει νίκη της Συγγρού.
Αντίθετα, στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί το προβάδισμά του με 42,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με 34,5%. Ο «Κανένας από τους δύο» λαμβάνει 21,2%.
Παράλληλα, η πλειοψηφία, σε ποσοστό 40,4%, εκτιμά ότι μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και αρχηγό τoν Αντώνη Σαμαρά είναι καταλληλότερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ το 36,7% εκτιμά ότι καλύτερη θα ήταν μία συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.

ysterografa.gr

Εντοπίστηκε στη Ναυπακτία αποθήκη που διέλυαν κλεμμένα οχήματα

apo8ikiΔιαλυτήριο αυτοκινήτων μέσα στο οποίο γινόταν αποσυναρμολόγηση κλεμμένων οχημάτων εντόπισε η Αστυνομία στην Ναυπακτία. Οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 45 ετών και έχουν εξιχνιάσει κλοπές αυτοκινήτων, που έγιναν Αθήνα.
Ειδικότερα, κατά την διάρκεια περιπολίας που έκαναν αστυνομικοί του τμήματος Ναυπάκτου, εντόπισαν την αποθήκη, όπου οι συλληφθέντες μετέφεραν και αποσυναρμολογούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα. Στην συνέχεια σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 44χρονου, στη Δάφνη Αιτωλοακαρνανίας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, το όποιο είχε κλαπεί από τον ‘Αλιμο Αττικής, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, 15 σφαίρες και ένα κουτί με καθαριστικά όπλου, ένας ηλεκτρονικός εγκέφαλος αυτοκινήτου, κ.α.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη στην ίδια περιοχή, την οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρο όπου διέλυαν τα κλεμμένα οχήματα, οι αστυνομικοί βρήκαν ένα Ι.Χ. φορτηγό, το όποιο είχε κλαπεί από τη Γλυφάδα Αττικής, μια καρότσα, μια μετώπη, δυο φανάρια, ένα ταμπλό και ένα πίσω τζάμι καμπίνας, τα οποία αντιστοιχούν σε φορτηγό αυτοκίνητο ίδιας μάρκας και μοντέλου. Ακόμη βρέθηκαν πολλά εξαρτήματα οχημάτων, καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συλληφθέντες εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Τι προβλέπει η "Stratfor" για Ελληνική Προεδρία και... εκλογές

Greek-Presidency-2014
Twitter@EmOikonomidis
Και μόνο στην… ηχώ του ονόματος της “Stratfor” κοντοστέκεται κάποιος, αν σκεφτούμε ότι το Ινστιτούτο Αναλύσεων με τη “σκοτεινή” αφετηρία ανάλυσης των διεθνών εξελίξεων, έχει καταφέρει να καρφιτσωθεί στη διαδρομή της ανθρωπότητας με την απόπειρα πρόγνωσης ενός μέλλοντος που προφανέστατα χτίζεται και δρομολογείται από το τρέχον παρόν.
Σήμερα, η “Stratfor” ασχολήθηκε με τα του οίκου μας. Και με μια μακροσκελή ανάλυση, επιχειρεί να προσεγγίσει την επικείμενη Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τις παράπλευρες εξελίξεις που ενδεχομένως βιώσουμε ως ζώσα καθημερινότητα τους μήνες που έρχονται. Χωρίς να εξαιρείται της ανάλυσης η παράμετρος των εκλογών.

Η Κοζάνη συσπειρώνεται για ένα δικό της παιδί...


Η Κοζάνη συσπειρώνεται για ένα δικό της παιδί... Φορείς της πόλης δραστηριοποιούνται προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται προκειμένου ένα παιδί να μεταβεί στο εξωτερικό με σκοπό την αποκατάσταση της υγείας του... Το ΠΙΝΑΚΙΟ στηρίζει και διαδίδει την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια

Αξιέπαινη κίνηση η οποία αποδίδει πλήρως την έννοια της αλληλεγγύης είναι αυτή που γίνεται στην Κοζάνη, αφού μαζεύονται χρήματα για την αποκατάσταση της υγείας ενός παιδιού της πόλης το οποίο πρέπει να μεταβεί στο εξωτερικό.

Φορείς της πόλης όπως το Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Όμιλος HUMANS Κοζάνης, τα Σωματεία Εργαζομένων Δ.Ε.Η «ΈΝΩΣΗ» & «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης κ.α αγκαλιάζουν την προσπάθεια καθώς έχουν θέσει όλοι τους ως στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία του νεαρού. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους τους, που αυτές τις εποχές δείχνουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται... Όσοι διαβάσετε την είδηση αυτή μη σταθείτε στον υπολογιστή σας, αλλά απευθυνθείτε στους φορείς που αναγράφονται στην αφίσα να βοηθήσετε ενεργά.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Μεσινού διοργανώνει το Σάββατο 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»


Δείτε πόσα χρωστάτε στην εφορία με ένα κλικ

Μια διαδικτυακή πλατφόρμα στην οποία κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για το σύνολο των οφειλών του στο δημόσιο, με οργανωμένο τρόπο και έχοντας πλήρη επισκόπηση των χρωστούμενων, δημιούργησαν από κοινού η Γενική Γραμματεία Εσόδων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη σελίδα μπορούμε να πληροφορηθούμε για τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, και ότι άλλο μένει προς εξόφληση.
Η σελίδα εδώ.

aftodioikisi/gr

Γιαγιά πλάκωσε στις μπουνιές Βενιζέλο και Στουρνάρα! [βίντεο]

Δεν άντεξε τις αλλεπάλληλες περικοπές στη σύνταξή της μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κρήτη και ξέσπασε μόλις είδε τις αφίσες του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα.
Αφού τους «στόλισε» πρώτα με αρκετά κοσμητικά επίθετα στη συνέχεια πλησίασε στις αφίσες και άρχισε τις μπουνιές στα πρόσωπα των δύο πολιτικών ανδρών.
Δείτε το βίντεο από το cretablog.gr

Η Κόρινθος απέκτησε τον Χρήστο Κατσίκα. Ελεύθερος ο Βίκτορ Ντραγκόλοφ

http://stats.onsports.gr/statsapp/uploads/soccer/teams-roster/korinthos-jpg-48_on.jpg
Την πρώτη της μεταγραφική ενίσχυση πραγματοποίησε η Κόρινθος για την χειμερινή περίοδο, καθώς απέκτησε τον Χρήστο Κατσίκα.
Ο 27χρονος στόπερ εδώ και πολύ καιρό συμμετείχε στις προπονήσεις με την ομάδα της «Μπάρτσα», άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση του με σκοπό να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή.
Παράλληλα, η Κόρινθος θα κινηθεί για άλλες δυο μεταγραφικές κινήσεις, με αυτή του επιθετικού να απασχολεί περισσότερο την διοίκηση αλλά και για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου.

Στο μεταξύ στη λύση της συνεργασίας με τον Βίκτορ Ντραγκόλοφ προχώρησε η Κόρινθος. 
Ο νεαρός Βούλγαρος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Αγωνίστηκε ελάχιστα ως αλλαγή, δεν έπεισε τον Δημήτρη Μαγκαφίνη και έτσι αποφασίστηκε να μείνει ελεύθερος.
Ο Ντραγκόλοφ είναι ο δεύτερος ποδοσφαιριστής που αποχωρεί από την Κόρινθο τον Δεκέμβρη, καθώς είχε προηγηθεί η λύση της συνεργασίας με τον Μανιάτη.

"Βαριά η γαλοπούλα" για τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου

Τους έπεσε "βαριά η γαλοπούλα" στους παίκτες του Ηρακλή Ξυλοκάστρου καθώς αποχαιρετισαν το 2013 με ήττα και μάλιστα μέσα στην έδρα τους. Ο Ηρακλής παίζοντας με αρκετές ελλήψεις (Κρισάφη, Αλούσι), έχασε από την ομάδα των Αγίων Θεοδώρων με 0 - 1 η οποία το προσπέρασε με +2 βαθμούς και έπιασε τους 22 β. μαζί με την Ελλάδα Βέλου και τον Πανκαμαριακό
Ο Ηρακλής, παρουσιάστηκε ανέτοιμος, ενώ η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων ήταν καλά οργανωμένη, και πήρε το τρίποντο  με γκολ του Μπράνκο στο 75’, γιά το οποίο οι γηπεδούχοι  διαμαρτύρονται  πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. 
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.: Ρουμελιώτης, Πολυδωρόπουλος, Κουρούμαλης, Βελέντζας (63’ λ.τρ. Αναγνωστόπουλος), Δεδάκης, Τακουμάκης, Παπαδόπουλος, Αγγελής, Ραπουσάι, Καλύβας (80’ Παναγουλόπουλος), Σαμανίδης
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Σταμέλος, Πάτρας, Λέζη, Δημητρίου, Νικολάου, Γκιόκας (66’ Γκοτζιάς), Μπράνκο, Λουκάς, Ράτης (84’ Μούκας), Καραμαλέγκος, Καρβέλης (58’ Καλογήρου)

"Χέρι - χέρι" αποχαιρετούν το 2013 Παννεμεατικός και ΑΟ Λουτρακιου - Μεγάλη νίκη του Αστέρα Δερβενίου στο Κιάτο

"Χέρι - χέρι" αποχαιρετούν το 2013 οι δύο πρωτοπόρες ομάδες της Α1΄ κατηγορίας Κορινθίας , Παννεμεατικός και ΑΟ Λουτρακίου  καθώς στο πλαίσιο της 14ης (τελευταίας της χρονιάς και πρωτελευταίας του Α' γύρου ) αγωνιστικής  σημείωσαν νικηφόρα αποτελέσματα εντός έδρας με μεγάλα σκορ
Ο Α.Ο. Λουτρακίου επεβλήθηκε του Πανσολυγειακού με 4 - 1 ενώ ο Παννεμεατικός σάρωσε , εντός έδρας, με 6 - 0 τον Πέλοπα Κιάτου. Με τις νίκες τους αυτές ξέφυγαν στους +5 βαθμούς μετά την ήττα της Θύελλας Πετρίου με 2 - 0 στο Βέλο από την τοπική Ελλάδα.
Στο ντέρμπι της ημέρας και τελευταίο του χρόνου  στο Χιλιομόδι ο  Ατρόμητος επικράτησε με 1 - 0 του Πανκαμαριακού, ενω με νίκη και μάλιστα εκτός έδρας και με ευρύ σκορ τελείωσε την χρονιά ο Αστέρας Δερβενίου καθώς επικράτησε με 2 - 4 επί της Αναγέννησης Κιάτου. Μετά από ενδιαφέροντα αγώνα οι Άγιοι Θεόδωροι νίκησαν με 0 - 1 μέσα στο Ξυλόκαστρο τον τοπικό Ηρακλή ενώ στο Σολομό,σε ένα ματς με μεγάλη ένταση και αποβολές ο ΑΟ Σπαθοβουνίου πήρε σωτήριο τρίποντο καθώς νίκησε με 1 - 0 με γκολ του Ζαφειρόπουλου στο 90΄ τον Κύψελο Κορινθου .
Ένα γκολ που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και ο Δασκαλόπουλος να διακόψει τον αγώνα για πέντε λεπτά. Στο σουτ του Ζαφειρόπουλου η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έσκασε κάτω, με τον βοηθό Ν. Τριαντάφυλλο να δείχνει σέντρα. 
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα έσκασε εκτός γραμμής. Ο Δασκαλόπουλος απέβαλε με 2η κίτρινη τους Στεργίου, Καρατζάογλου, ενώ κάποια μπουκάλια που έπεσαν από φιλάθλους του Κύψελου, στάθηκαν αιτία της διακοπής. Το Σπαθοβούνι έπαιξε με 10 παίκτες από το 15’, λόγω της αποβολής του Μούτσου για διαμαρτυρία (2η κίτρινη), την οποία, οι γηπεδούχοι θεώρησαν αυστηρή.
Τέλος ο Ολυμπιακός Λουτρακίου κέρδίσε  στα "χαρτιά" τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Σαρωνικό Γαλατακίου , ο οποίος δεν μετέχει του πρωταθλήματος.
Α1 Κατηγορία

14η αγωνιστική
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                                       2 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                  2 - 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ-ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ              1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 0 - 3 α. α.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ                     0 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ-ΚΥΨΕΛΟΣ                                            1 - 0
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                                6 - 0
 ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ-ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                                  4 - 1

Η βαθμολογία
( Σε 14 αγώνες)


ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
31- 8
33
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
28- 6
33
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
29-19
28
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
24-13
26
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
19-14
26
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
20-12
25
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
24-18
22
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
15-11
22
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
23-22
22
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
27-18
20
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
20-16
19
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
20-29
18
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
16-31
13
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
19-31
11
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
11-36
 3
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
 0 -42
-2

Δοκιμασίες εκτός έδρας γιά Ζευγολατιό, Κόρινθο ΄06 και Πανευρωστινιακό

Απουσιάζει το μεγάλο ντέρμπι από το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής (τελευταίας της χρονιάς που φεύγει και προτελευταίας του Α γύρου) της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, που διεξάγεται  αύριο στις 3 το απόγευμα.
Ο πρωτοπόρος ΑΟ. Ζευγολατιού αντιμετωπίζει στον Άγιο Βασίλειο την Πρόοδο, ενώ εκτός έδρας αποστολή έχει και η Κόρινθος '06, που φιλοξενείται στο Λέχαιο από την Προοδευτική Περιγιαλίου. Στα Αθίκια, ο Τενεάτης υποδέχεται τον Αετό Κρυονερίου, ενώ στο Κιάτο, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού περιμένει τον Ολυμπιακό Άσσου.
Σημαντικό ματς για την παραμονή διεξάγεται στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και τον Αετό Αγγελοκάστρου, ενώ στην Αρχαία Κόρινθο, ο Ηρακλής Λεχαίου αντιμετωπίζει τον Σολωμό. Στην Πουλίτσα, οι Νέοι Στιμάγκας κοντράρονται με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου και τέλος, αμφίρροπη προβλέπεται η αναμέτρηση του Ισθμιακού με τον Πανευρωστινιακό.
Η 14η αγωνιστική:
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. – ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ – ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ – ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΜΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ – ΑΟ. ΣΟΛΩΜΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ – ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

Οι 5 επικές γκάφες της χρονιάς, για πολύ γέλιο…. (video)

alefantos_1

Ο Trollοκράτης συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις 5 γκάφες της χρονιάς που έγραψαν ιστορία.
Απολαύστε υπεύθυνα!..

xxsports.gr

Η “Real Life” υποκλίνεται στην Κλέλια Πανταζή

Klelia-Pantazi
Στη νεαρή Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής Κλέλια Πανταζή υποκλίνεται η “Real Life”, το ένθετο των media της εφημερίδας “Real News” του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου.
Με αφορμή τη συμμετοχή της Κλέλιας Πανταζή στον διαγωνισμό χορού της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 “Dancing With The Stars”, στον οποίο η νεαρή Ολυμπιονίκης κλέβει την παράσταση με τις εμφανίσεις της, και έχει εισπράξει εξαιρετικά θετικά χόλια για τις επιδόσεις της, η εφημερίδα της αφιερώνει φωτογραφία στην πρώτη σελίδα, καθώς και το σχετικό ρεπορτάζ στις εσωτερικές σελίδες.
“Κλέλια Πανταζή: Η υποπλοίαρχος που χορεύει σάμπα. Η αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο τηλεοπτικό σόου Dancing with the Stars”, αναφέρει χαρακτηριστικά το ένθετο “Real Life” της εφημερίδας “Real News”.

Βάιντμαν: Ξεχάστε το "κούρεμα", συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

vaidmanΤο ενδεχόμενο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, απέρριψε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, Γενς Βάιντμαν, και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να διορθώσει τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ίδια.
«Ένα κούρεμα χρέους δεν αποτελεί λύση για τα βασικά προβλήματα της χώρας» δήλωσε ο κ. Βάιντμαν στην εφημερίδα «Bild» και πρόσθεσε ότι, αντιθέτως, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την δύσκολη πορεία μεταρρυθμίσεων και να την ολοκληρώσει. «Η χώρα πρέπει να διορθώσει τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας, που έχει δημιουργήσει η ίδια. Να γίνει πιο παραγωγική και να εξυγιάνει περαιτέρω τον προϋπολογισμό της. Βοήθεια απ´εξω μπορεί μόνο να αγοράσει χρόνο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα» τόνισε.
Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας προειδοποίησε ακόμη ότι η οικονομική κρίση θα αναζωπυρωθεί, εάν οι χώρες του ευρώ εγκαταλείψουν την μεταρρυθμιστική πορεία. «Το ευρώ είναι στην φάση αποκατάστασης. Σε αυτή την φάση χρειάζεσαι αντοχή και ισχυρή θέληση, αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής. Αυτή τη στιγμή οι αγορές έχουν ησυχάσει, αλλά αυτό μπορεί να είναι παραπλανητική ασφάλεια. Η κρίση μπορει να αναζωπυρωθεί. Ο καθένας πρέπει να έχει συναίσθηση της ευθύνης του για μια σταθερή βάση στη χώρα του και στο σύνολο της Ευρωζώνης» επισήμανε.

ysterografa.gr

Πυροβόλησαν επιχειρηματία στον Άλιμο!

astynomia100
Δολοφονική απόπειρα έλαβε χώρα το μεσημέρι στον Άλιμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ με στόχο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη αντιπροσωπείας αυτοκινήτων MEKO, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ο επιχειρηματίας απάντησε στα πυρά με όπλο που είχε στην κατοχή του, και φέρεται να τραυμάτισε έναν από τους δράστες.
Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών. Πάντως οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ είναι ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ysterografa.gr

Συλλήψεις για τυχερά παιχνίδια σε Ξυλόκαστρο και Μελιγαλά

astynomia1
Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες για παράνομα τυχερά παιχνίδια από αστυνομικούς σε Κορινθία και Μεσσηνία, στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούνται σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου.
Ειδικότερα, άνδρες της ΕΛΑΣ, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε καφετέρια ιδιοκτησίας 46χρονου, που απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται, συνελήφθη 36χρονη Ρωσίδα ως προσωρινά υπεύθυνη, να έχει εγκαταστήσει και να λειτουργεί δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με το παράνομο τυχερό παιχνίδι «φρουτάκια», τη διεξαγωγή του οποίου είχε επιτρέψει σε 59χρονο και 46χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν. Κατά τον έλεγχο κατασχέθηκαν οι υπολογιστές, ενώ όπως προέκυψε σε βάρος της 36χρονης, εκκρεμούσε και ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αμαλιάδας, για σωματεμπορία κατ΄επάγγελμα και κατά συρροή από κοινού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη της καφετέριας.
Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ, στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφενείο, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση και λειτουργία τριών ηλεκτρονικών παιγνιομηχανημάτων, με το ίδιο τυχερό παιχνίδι.
Συνελήφθησαν ο 54χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας 39χρονος Αλβανός, ο οποίος -όπως διαπιστώθηκε- ήταν παίχτης στο ένα από αυτά. Τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κατασχέθηκαν, καθώς και το χρηματικό ποσό των 363 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά.

Δρίτσας: Κερδοσκοπικό πάρτι με τα εξοπλιστικά προγράμματα

dritsas
Mε αφορμή την δημοσιοποίηση της απολογίας του πρώην Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Αντώνη Κάντα, ο Υπεύθυνος του Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

4 συλλήψεις στο Ναύπλιο

Astynomia-syllipseisΣε 4 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στο Ναύπλιο, μετά από ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην πόλη, καθώς και στις περιοχές του Άργους και του Κρανιδίου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγιναν έλεγχοι σε 124 άτομα, καθώς και σε 181 οχήματα.
Προσήχθησαν 26 άτομα και συνελήφθησαν τέσσερα, τα οποία κατηγορούνται: ένας Ρομά για ληστεία, ένας άλλος για κλοπή και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Φωτιά σε σπίτι 4μελους οικογένειας στην Ευρυτανία

pyrosvΠαραλίγο να καούν στον ύπνο τους, μια τετραμελής οικογένεια στην Κρέντη Ευρυτανίας, όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου, εκδηλώθηκε φωτιά πιθανότατα από το τζάκι και επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι.
Όπως αναφέρει το lamiastar.gr οι γονείς που ξύπνησαν από τους έντονους καπνούς, πρόλαβαν και πήραν τα δυο ανήλικα παιδιά τους και πετάχτηκαν στο δρόμο, ενώ οι φλόγες είχαν ζώσει όλο το σπίτι.
Ο πρώτος όροφος του σπιτιού καταστράφηκε ολοσχερώς , ενώ 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου με 6 άνδρες που έσπευσαν άμεσα, κατάφεραν να σώσουν τον 2ο όροφο της κατοικίας.

"Θα αλλάξουν τα πράγματα". Όχι... μόνα τους, όμως

change-quote 
 
 Γράφει η ΗΡΩ ΤΕΝΤΕ
Ειναι κατι στο DNA μας που θα αφήνει παντα τους γνώστες της ανθρώπινης ιστορίας βαθια αποσβολωμένους: πώς γίνεται στην εξίσωση “εξελίσσομαι αλλιως πεθαίνω” η μία σταθερά να ειναι παντα ο Πόνος; Ας το δούμε και φωτογραφικά: πρόσφατες απεικονίσεις του εγκεφάλου που έγιναν μέσω μαγνητικων τομογραφιων έδειξαν οτι, κάθε φορά που ένας ανθρωπος βιώνει ενα ερέθισμα Αλλαγής, ενεργοποιούνται οι ίδιοι νευρώνες που “παίρνουν φωτιά” οταν ο οργανισμός βιώνει σωματικό πόνο.

Σκανδαλίδης: Τελειώνει ο ιστορικός συμβιβασμός με τη ΝΔ

Kostas-SkandalidisΜε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο Κώστας Σκανδαλίδης προαναγγέλλει το τέλος του “ιστορικού συμβιβασμού”, όπως χαρακτηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι το Κίνημα θα πρέπει να αλλάξει πορεία, και να ακολουθήσει μια προοδευτική στρατηγική, για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης.
Σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη, σε διαφορετική περίπτωση το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεραστεί από την Ιστορία, ενώ επισημαίνει ότι στις επόμενες εκλογές θα χρειαστεί μια “προοδευτική διακυβέρνηση, που θα βάζει τέλος στον ιστορικό συμβιβασμό της σύμπραξης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ”.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ζητάει ανοιχτό διάλογο με όλες τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου, δηλαδή και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημειώνει με νόημα ότι “δεν αποτελεί πολιτικό κεκτημένο η εξάντληση της τετραετίας από την κυβέρνηση”.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης κρατάει αποστάσεις από τη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου περί “εκτσογλανισμού” του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για φραστική υπερβολή από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

ysterografima.gr

Aυτοψία Τατούλη - Παπαφωτίου στο δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου και στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στις Βαμβακιές

Εμφάνιση Φωτ.1.JPG
Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Απόστολο Παπαφωτίου, τον Διευθυντή Έργων Υποδομής κ. Βασ. Μιχαλόπουλο, τον Προϊστάμενο κ. Νικ. Κωστούρο, τον Γενικό Διευθυντή του πρώην Ι.Γ.Μ.Ε. και νυν Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. κ. Νικ. Νικολάου την Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Γεωλογίας του Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. κα Ελευθ. Πογιατζή και κατοίκους της περιοχής, πραγματοποίησε αυτοψία στο δρόμο Σχίνου – Αλεποχωρίου.

Εμφάνιση Φωτ.4.jpgΠρόκειται για τον παραλιακό δρόμο που συνδέει τις δύο περιοχές και ο οποίος είναι ο μοναδικός δρόμος που συνδέει την Επαρχία Μεγαρίδος Αττικής με την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Έχουν παρατηρηθεί σε δύο τμήματα του δρόμου, κατολισθήσεις και κατακρημνίσεις εδαφών πάνω του. Στο πρώτο τμήμα, το δυτικό, στην ειδική θέση “Βαμβακιές” έχει συμβεί έντονη λασποροή, από οφιόλιθους μεικτής φύσης, λεπτόκοκκους και αδρομερή, τα οποία κάλυψαν μεγάλο τμήμα της παραλιακής οδού και το γειτονικό Ιερό Ναό.

Εμφάνιση Φωτ.2.jpg
Στο δεύτερο τμήμα, το ανατολικό, μετά την Μαυρολίμνη που μεγάλο κομμάτι ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και σοβαρή. Ο δρόμος στο τμήμα αυτό είναι στενός. Είναι στη βάση ενός κατακόρυφου μετώπου της απόληξης των Γερανείων, σε δύσκολο ανάγλυφο και σε επαφή με το θαλάσσιο μέτωπο.

Εμφάνιση Φωτ.3.jpgΤα πετρώματα είναι ποικίλα. Στην αρχή παρατηρούνται ασβεστόλιθοι έντονα καταπονημένοι, κερματισμένοι με επιφάνειες αδυναμιών σε ασυνέχειες, στη μέση αποσαθρωμένοι οφιόλιθοι και στο τέλος κορρήματα με ασβεστολιθικά κυλισμένα τεμάχια, νεογενούς περιόδου. Οι έντονες βροχοπτώσεις διευκολύνουν ιδιαίτερα την αποκόλληση βραχωδών τεμαχίων ποικίλων όγκων. Συγχρόνως παρατηρείται διάβρωση του θαλασσίου μετώπου, συνδυασμός που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το πρόβλημα και την επίλυση του.

Η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Το Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. είναι απαραίτητος σύμβουλος για την αντιμετώπιση του. Απαιτούνται αντίστοιχες ειδικές μελέτες που θα δείξουν τον τρόπο της επέμβασης, η οποία θα είναι πολυδάπανη.

Εξ’ άλλου η διέλευση από τα τμήματα αυτά προϋποθέτει και τη συμμετοχή των οδηγών στην απόφαση αυτή.

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, λόγω της σύνθετης φύσης του προβλήματος, μετά από αυτοψία των υπηρεσιών του, πρέπει να επιληφθεί της επίλυσης του προβλήματος.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου από την πρώτη μέρα βρέθηκε στην περιοχή. Είναι μια δύσκολη κατάσταση η οποία απαιτεί ειδικές μελέτες και πολυδάπανη αντιμετώπιση. Θα συνεργασθεί με την Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση του προβλήματος, καθόσον αυτό αγγίζει και τις δύο Περιφέρειες και απαιτεί διαπεριφερειακή προσέγγιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ε. ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.

Κάτι τρέχει στο Ξυλόκαστρο! Παραιτήθηκε ο Φάνης Μπρακούλιας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiUe0mxR6yvLIvwoe0X-HuqwiZR2auUocb_9cFQ3FDiOrh7Eica1TzrsBBgFOE_DTj0xy8YZ-bGgLZX1HwJ7v97ZMGIwGq9_CJGRbWfS-16G-PnEzlZWn6bXc2bMV6rMDzeEuh8hQ0svvfn/s200/mpralulias+kor+orizontes.pngΠαραίτηση από όλα τα αξιώματα του Δημοτικού Συμβούλου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Φάνη Μπρακούλια και παραίτηση και από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Φάνης όπως τον φωνάζουν όλοι, είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞΕ και Διευθύνων Σύμβουλος στην Ζήρια ΑΕ που διαχειρίζεται το μοναδικό χιονοδρομικό αθλητικό κέντρο του νομού μας. Στο παρελθόν ήταν και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έχοντας αρκετές διαφωνίες στον τρόπο διαχείρισης των κοινών με τον νυν Δήμαρχο Ξυλοκάστρου Αντώνη Κλαδούχο



ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Κε Πρόεδρε
Κε Δήμαρχε
Αξιότιμοι Συνάδελφοι

Ύστερα από πάρα πολύ σκέψη, βρίσκομαι σήμερα εδώ για να σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Δημοτικού  Συμβούλου και ως εκ τούτου από τις θέσεις ευθύνης που κατέχω ως σήμερα.
 Όλα αυτά τα χρόνια, έκανα τα πάντα για να βοηθήσω στην καλή λειτουργία του Δήμου μας και παρά τις δομικές, θεσμικές κι άλλες δυσκολίες που συνάντησα, προσπάθησα  με όλες μου τις δυνάμεις να επιτύχω το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ελπίζω, οι συνδημότες μου να μπόρεσαν να το διακρίνουν και να μην τους απογοήτευσα. Στα πλαίσια των παραπάνω προθέσεων και  σεβόμενος την ανάγκη της Δημοτικής Αρχής για πλειοψηφική δύναμη, δεν ανεξαρτητοποιούμαι  και παραχωρώ την θέση μου στον πρώτο  επιλαχόντα της παράταξης των εκλογών του 2010.
Θέλω να ευχαριστήσω :
τον Κο Δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και όλους τους συναδέλφους Δημοτικούς και Τοπικούς συμβούλους, για το έργο τους , μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
τους συνεργάτες μου, κι όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας, για την συνεργασία τους στην κοινή προσπάθεια.
τον Διευθυντή κι όλους τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΞΕ, για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους – μα όλους ανεξαιρέτως –  τους συνδημότες μου. Και αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και αυτούς που με αντιμετώπισαν με τον καλό τους λόγο και την γόνιμη κριτική.
Κλείνοντας, σας δηλώνω, ότι  είμαι και θα παραμείνω ενεργός, δίπλα στους συνδημότες μου, που με την συμμετοχή τους και την σύμπραξή τους , θα επιδιώξουμε ένα καλύτερο αύριο.
              Με τιμή
Φάνης Μπρακούλιας