Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Θα τσακωθούμε (και) για την Αμφίπολη;

Common-sense

Στη σκιά της προσδοκίας ενός σημαντικού αρχαιολογικού ευρήματος στην Αμφίπολη επανήλθαν στο προσκήνιο οι μόνιμες παθογένειες του έθνους, που το οδήγησαν στο χείλος του γκρεμού, και κυρίως, το εμποδίζουν να ξανασταθεί στα πόδια του.
Με… δειλά βήματα τώρα στο ξεκίνημα, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου μοιάζουν έτοιμες να τσακωθούν και για ένα αρχαιολογικό εύρημα που ενδεχομένως προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, και επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναθυμήσει στην ανθρωπότητα ότι έρχεται από πολύ μακριά. Και επομένως, πηγαίνει πολύ πιο μακριά.
Ήδη η Αντιπολίτευση έχει αρχίσει να δείχνει στην κατεύθυνση της κυβέρνησης, αφήνοντας αιχμές για απόπειρα επικοινωνιακής διαχείρισης του θέματος, στην καρδιά ενός εξαιρετικά δύσκολου καλοκαιριού για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με τους διαδοχικούς, ατυχείς χειρισμούς σε μια σειρά από κρίσιμα για την καθημερινότητα των Ελλήνων ζητήματα.
Λες και, ακόμη και στην Αμφίπολη βρισκόταν ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι πολίτες θα ξεχνούσαν… τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά βάσανα του Μνημονίου, που εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την Ελλάδα, και να σκοτεινιάζουν την εθνική προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.
Ας παραμερίσουμε λοιπόν τη μιζέρια. Και ας αφήσουμε στην αρχαιολογική σκαπάνη τα υπόλοιπα. 
ysterografa.gr