Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Δεκαπενταύγουστο με τη σκέψη στους μάρτυρες του Ιράκ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τέτοιες μέρες γιορτής για τη χριστιανοσύνη, η σκέψη όλων των Χριστιανών στρέφεται προς τους ομοθρήσκους που δοκιμάζονται σκληρά στο Ιράκ και μαρτυρούν στα χέρια των πιο φανατικών ισλαμιστών, των αιμοσταγών τζιχαντιστών (που δεν καταλάβαμε από πού ξεφύτρωσαν ξαφνικά τόσο οργανωμένοι και τόσο οπλισμένοι)
Όχι πως περνούσαν πάντοτε καλά στις χώρες όπου έχει επικρατήσει ο φανατικός ισλαμισμός οι Χριστιανοί και οι άλλες μειονότητες, όπως στην προκειμένη περίπτωση αυτή των Γεζίντι.
Αλλά στην παρούσα συνθήκη, τα γεγονότα παίρνουν διαστάσεις γενοκτονίας- όπως άλλωστε διακήρυξε και η ΕΕ, που με ανακοίνωση της βαρόνης Άστον μίλησε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Οι περιγραφές για τις σφαγές που συντελούνται από τους παρανοϊκούς του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους», είναι συγκλονιστικές.

Οι θύτες καλούν τα θύματά τους να αλλαξοπιστήσουν ή να πεθάνουν.
Οι δολοφονίες εκατοντάδων αμάχων είναι καθημερινή υπόθεση, οι άμαχοι σε πολλές περιπτώσεις θάβονται ζωντανοί, οι γυναίκες πωλούνται στα σκλαβοπάζαρα.
Η Δύση, έντρομη και παραζαλισμένη μπροστά στη νέα ανθρωπιστική καταστροφή, ρίχνει από αέρος προμήθειες στους εγκλωβισμένους και βόμβες στους τρομοκράτες του «ισλαμικού κράτους».
Με κάποια καθυστέρηση, αφού τα σημάδια βρίσκονταν εκεί εδώ και μήνες και όλοι γνώριζαν πως η ιρακινή κυβέρνηση δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τη νέα απειλή.
Στο μεταξύ, οι Κούρδοι σκοτώνονται στις μάχες με τους τζιχαντιστές, πληθυσμοί ολόκληροι έχουν καταφύγει στα βουνά, αυτό που διεξάγεται από το ΙΚΙΛ (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε) είναι μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική εκστρατεία, ενώ καιρό τώρα προετοιμάζεται μια επίθεση στη Βαγδάτη.
Και σα να μην έφθαναν όλα αυτά, το μικρόβιο μεταδίδεται.
Την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 15.000 υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας πραγματοποίησαν διαδήλωση υπέρ της Χαμάς στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, προτρέποντάς της να συνεχίσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ.
Μέσα σ’ αυτόν τον ορυμαγδό, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πριν από λίγες ημέρες, το υπουργείο Φυσικών Πόρων του Ιράκ, ανακοίνωσε πως η
παραγωγή πετρελαίου στο Ιρακινό Κουρδιστάν παραμένει ανεπηρέαστη από την επέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.
«Η παραγωγή πετρελαίου στην περιοχή παραμένει ανεπηρέαστη και πετρέλαιο παραδίδεται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Η περιφερειακή κυβέρνηση αναμένει οι εταιρείες πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή μέσα στις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε η ανακοίνωση.
Ως γνωστόν, το πετρέλαιο είναι πολύ πιο πολύτιμο από τις ανθρώπινες ζωές…

elzoni.gr