Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Γιορτινός, ιστορικός και... νικητής ο Πανιώνιος, 2 - 1 τον Αστέρα Τρίπολης


Ο Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη, για την 3η αγωνιστική της Superleague και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 124 χρόνων ζωής (ιδρύθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 1890).

Γιορτινός, ιστορικός και... νικητής ο Πανιώνιος Οι «κυανέρυθροι» ήταν καλύτεροι από τους Αρκάδες, είχαν τις περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες αλλά και τη δυνατότητα να «καθαρίσουν» το ματς στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τη δεύτερη φετινή τους νίκη.
Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας ήταν κακός, ίσως οι παίκτες του σκέφτονταν τον αγώνα με την Μπεσίκτας την Πέμπτη (18/9), στην ιστορική, γι' αυτούς, πρεμιέρα στους ομίλους του Europa League. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι μπορούν να διαμαρτύρονται για την ακύρωση του γκολ του Ζησόπουλου στο 44'.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 2' με την κεφαλιά του Χατζηισαϊα και άνοιξαν το σκορ στο 17' με το ωραίο μακρινό σουτ του Μητρόπουλου. Ωστόσο, σε ένα από τα πολλά τους λάθη (στην άμυνα), ο Πάρα βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 22' αξιοποιώντας το κλέψιμο και την ασίστ του Μάσα. Νωρίτερα, είχαν δύο σουτ (6' Ουσέρο, 17' Μπακασέτας) και μια καλή στιγμή με τον Μάσα (21').
Το γκολ δεν «σόκαρε» τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι συνέχισαν τις προσπάθειές τους και έφτασαν στο γκολ με σουτ του Μπουμάλ στο 34'. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση στη συνέχεια, έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Ρόλε και Πάρα στο 39' και είδαν τον Μάνταλο να ακυρώνει κεφαλιά-γκολ του Ζησόπουλου στο 44' για επιθετικό φάουλ του σκόρερ (το ριπλέι δεν δείχνει να τον δικαιώνει).
Στο δεύτερο ημίχρονο, αν και ο Αστέρας ήταν η ομάδα που έπρεπε να επιτεθεί για να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, ο Πανιώνιος ήταν αυτός που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αδυνατώντας να πετύχει το τρίτο γκολ που θα του εξασφάλιζε, ουσιαστικά, τη νίκη.
Το τετ-α-τετ του Μπουμάλ (55') και το μακρινό τετ-α-τετ του Κολοβού (70') ήταν οι δύο τεράστιες ευκαιρίες των «κυανέρυθρων», που είχαν τον έλεγχο και άλλες καλές στιγμές (58' Μπουμά, 63' Μητρόπουλος, 72', 77' Γιάννου). Στο ίδιο διάστημα ο Αστέρας ήταν νωθρός και παρά τη σταδιακή είσοδο των Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτα και Μπαράλες, δεν ανέβασε ιδιαίτερα την απόδοσή του. Ένα σουτ του Μάσα (59') και άλλο ένα του Γιαννιώτα (81') ήταν οι μόνες του καλές στιγμές, χωρίς να φτάσει στην ισοφάριση.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιαννακόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασούλης, Παντίδος, Χατζηισαΐας, Σιώπης, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (87' Μπούζας), Κολοβός (90'+1' Γκέζος), Ιμπαγάσα (68' Γκίνη), Γιάννου.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Κοσίσκι, Λούι, Παντελιάδης (76' Μπαράλες), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο, Ουσέρο, Μπακασέτας (58' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Ρόλε (65' Γιαννιώτας), Πάρα.