Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Προσυνεδριακή Συνάντηση Εργασίας των Δήμων της χώρας, στο πλαίσιο της επικείμενης διεξαγωγής του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Γ. Πατούλης: «Υγεία 2020». Σπουδαίος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Προαγωγή της Υγείας με θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ Κράτους, Περιφερειών και Δήμων
Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου διεξήχθη σήμερα η Προσυνεδριακή Συνάντηση Εργασίας των Δήμων της χώρας με την ευρεία συμμετοχή Δημάρχων ή εκπροσώπων τους από 41 δήμους.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Δ.Δ.ΥΠ.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης μίλησε για την Πολιτική Σημασία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων κατά το οποίο θα υπογραφεί η Διακήρυξη των Αθηνών που θα είναι για τα επόμενα 5 χρόνια ο οδηγός πολιτικών του Π.Ο.Υ., αναφερόμενος στα μεγάλα ζητήματα που θα αναδειχθούν, της Προαγωγής Υγείας στην Κοινότητα, τα ολοκληρωμένα τοπικά προγράμματα Προ-συμπτωματικού Ελέγχου, το υγιές αστικό και φυσικό περιβάλλον, την υγιή Τρίτη ηλικία και τους κοινωνικούς καθοριστικούς παράγοντες της Υγείας.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και τα επιμέρους θέματα που χρειάζεται να προωθηθούν για την παρουσία του Δικτύου στο Συνέδριο. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με την πολιτική και λειτουργία των Υγιών Πόλεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Αναφορά έγινε και στην πολιτική που θα ακολουθηθεί στο πλαίσιο των Υγιών Πόλεων στη διάρκεια της 6ης Φάσης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος του Π.Ο.Υ, 2014-2019, στην Ατζέντα του Π.Ο.Υ «ΥΓΕΙΑ 2020» και στο ρόλο των πόλεων στην υλοποίησή της.