Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Θα ΄θελες μια μπυρα παρέα με τον τέλειο αντρα; - Ελάτε στη " ΒΥΝΗ" Δράκου 10 στο Κουκάκι


 

Perfect man

Κωμωδία της Αλεξάνδρας Θεοδώρου Διαρκεια : 70 '
Σκηνοθ.:Αλ. Θεοδώρου
Ερμηνεύει: Κική Garima Σαρηγιαννίδη.
 
Τι συμβαίνει όταν εμφανίζεται στη μίζερη καθημερινότητα ο τέλειος άντρας; Οι θεατές είναι οι συμπρωταγωνιστές αυτού του ανατρεπτικού μονολόγου
 Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ !!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 21:15 ΣΤΗ ΒΥΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ...
ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ! ! !

 


Στροφή στη στρατηγική... Καραμανλή, ετοιμάζει η ΝΔ

Ο "μεσαίος χώρος" ξανά στο προσκήνιο

Μπορεί η εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στο τιμόνι της ΝΔ πριν από περίπου 3,5 χρόνια να σηματοδότησε και μία στροφή στην λαική δεξιά , λόγω του ιδεολογικού στίγματος του αρχηγου της, ωστόσο από τότε φαίνεται να έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι και τα δεδομένα να δείχνουν άλλα. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του parapolitika.gr οι έρευνες που φτάνουν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, δείχνουν πως το μεγάλο κενό που υπάρχει δεν είναι στα δεξιά της ΝΔ, αλλά στο κέντρο με έναν μετριοπαθή κόσμο που νααζητά λύσεις, να μην έχει πλέον πολιτική στέγη. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ από την άλλη, κάνει το κενό ακόμα μεγαλύτερο και στη ΝΔ ήδη σκέφτονται να εφαρμόσουν μια πολιτική σαν εκείνη του Κώστα Καραμανλή, που μιλούσε διαχρονικά για "μεσαίο χώρο". Και είναι γεγονός ότι εκείνη η στρατηγική για μεγάλο διάστημα είχε αποδώσει..

Πολύδωρας: Θα ηγηθώ "Δεξιάς Ελιάς" αν κληθώ


 Κάλεσμα για συνεργασία σε Καμμένο, Ζώη, Καρατζαφέρη και Νικολόπουλο απευθύνει από τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο πρώην υπουργός της Ν.Δ.
Καλεί τον Πάνο Καμμένο, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον Χρήστο Ζώη και τον Νίκο Νικολόπουλο που ηγούνται κομμάτων να δημιουργήσουν όλοι μαζί έναν Δεξιό συνασπισμό -μια «Δεξιά Ελιά»- και να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής, ο Βύρων Πολύδωρας.
Μιλώντας στην εφημερίδα Παραπολιτικά και παίρνοντας ανοιχτά θέση για τις συζητήσεις περί δημιουργίας νέου κόμματος, στο οποίο θα συμμετάσχει το σύνολο των δυνάμεων της λεγόμενης λαϊκής Δεξιάς, ο κ. Πολύδωρας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτός είναι ένας λογικός δρόμος», ενώ τονίζει σε όλους τους τόνους πως είναι διατεθειμένος να ηγηθεί του όλου εγχειρήματος.
Αποκαλυπτικός όσο ποτέ ο Βύρωνας Πολύδωρας ανοίγει τα χαρτιά του στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που εκτάκτως κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλη της χώρας.

Περισσότερες αποκαλύψεις και ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Απογοήτευση στο ΠΑΣΟΚ από τις δημοσκοπήσεις! Σοκάρουν την Ιπποκράτους τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος...

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/pasokkra_19122013154051_03012014204131.jpeg?width=654

Όλο και δυσχεραίνει η κατάσταση για το πάλαι ποτέ ισχυρό ΠΑΣΟΚ, αφού όσο πλησιάζουν οι μέρες των εκλογών – και κατά συνέπεια μίας μεγάλης και κρίσιμης απόφασης που καλείται να πάρει ο Έλληνας ψηφοφόρος – τόσο περισσότερο μικραίνουν τα ποσοστά του.
Συγκεκριμένα, δημοσκοπήσεις που καταφθάνουν στα γραφεία της Ιπποκράτους και μεταδίδουν τον παλμό της κάλπης διόλου θετικά δεν είναι, αφού το έδαφος όλο και υποχωρεί. Όσο για τον πρόεδρο του κόμματος και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται να μην μπορεί να σώσει το «πλοίο» που… βουλιάζει αφήνοντας βουλευτές, υποψήφιους αλλά και ψηφοφόρους να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλον…
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσοστά στο όριο του 4%, ενώ την ίδια στιγμή τα μεγαλοστελέχη του αναζητούν διεξόδους… αλλού.

parapolitika.gr

Στα… σκυλιά έριξε τον θείο του ο Κιμ!

'Εδωσε τον θείο του σε 120 σκυλιά να τον φάνε ζωντανό!Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έριξε τον θείο του και πρωην Νο2 του καθεστώτος, Γιονγκ Σονγκ Ταέκ. στα σκυλιά για να τον… φάνε!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματαγράφει της κινέζικης εφημερίδας Wen Wei Po, ο ανιψιός του φέρεται να διέταξε να γδύσουν τον Γιανκ, και να τον πετάξουν -μαζί με πέντε άλλους συνεργάτες του – σε ένα κλουβί όπου υπήρχε μια αγέλη 120 κυνηγόσκυλα, τα οποία είχαν αφεθεί ατάιστα για τρεις ημέρες!
Τα σκυλιά χρειάστηκαν περισσότερη από μία ώρα να κατασπαράξουν τους έξι ανθρώπους, σε μια τιμωρία που αποκαλείται «κουάν γιουέ», δηλαδή εκτέλεση με σκύλους. Μια ακόμη ανατριχιαστική λεπτομέρεια: ο 30χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν παρών και επέβλεψε όλη τη διαδικασία της εκτέλεσης! Μαζί του 300 ανώτατοι αξιωματούχοι για να πάρουν το... μήνυμα!
 Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε μιλήσει για πρώτη φορά δημόσια για τον θείο και μέντορά του, τον οποίο αποφάσισε να εκτελέσει ξαφνικά στις αρχές Δεκεμβρίου. Τον είχε αποκαλέσει «απόβρασμα».
«Η κάθαρση αυτή συνέβαλε σημαντικά στην ενίσχυση της ενότητας του κόμματος και της επανάστασης. Το κόμμα μας έλαβε πέρυσι καθοριστικά μέτρα για να περιορίσει σάπια στοιχεία στις τάξεις του», είπε.
Στις 13 Δεκεμβρίου, ο Γιονγκ Σονγκ Ταέκ δικάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε ως προδότης του καθεστώτος.

Βρούτσης: Τέλος στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας

Τέλος μπαίνει στις ουρές για θεωρήσεις βιβλιαρίων υγείας από τον Μάιο και κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» σημειώνει ότι θα γίνονται ηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.
Ο κ. Βρούτσης υπογραμμίζει επίσης πως με το σύστημα ΑΤΛΑΣ δημιουργείται το ψηφιακό ασφαλιστικό βιογραφικό κάθε πολίτη όπου θα καταχωρίζεται το ασφαλιστικό ιστορικό εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων.
Αναφορικά με τον νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων που αρχίζει από φέτος διευκρινίζει πως «με το νέο μαθηματικό τύπο που θα ισχύσει για τα ασφαλιστικά ταμεία που χορηγούν εφάπαξ, εξασφαλίζουμε τη βιωσιμότητά τους αλλά και το ότι όλες οι επόμενες γενιές ασφαλισμένων θα λάβουν εφάπαξ. Ειδικά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, επειδή υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές 729 εκ. ευρώ, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 15 ετών απόσβεσης των οφειλών, ώστε η προσαρμογή των παροχών να είναι όσο το δυνατόν πιο ήπια και δίκαιη».
Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις λέει ότι αναμένει την μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με στόχο μια ρύθμιση που θα προστατεύει και τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

aftodioikisi.gr

Δοκιμάζονται σε Δερβένι και Αγ. Θεοδώρους, ΑΟ Λουτρακίου και Παννεμεατικός για τον τίτλο του "Πρωταθλητή χειμώνα"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFULcPUyYhkJARIWtjG9mzjO6KTqvqntgm4KJOr5jZ7hZs8DVy_RRzbxibJxvJhyKcGIFConrH5sRdGQiaCVdHp0nf-OzbV915hObs7scqPqVzIphW4hKttMf4ZFlt_35HSDXRSMriFAA/s1600/sarwnikos_ektos.jpg
Η πρώτη αγωνιστική γιά το 2014 στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας είναι και η τελευταία (15η) του πρώτου γύρου.  Μια αγωνιστική που θα αναδείξη και τον άτυπο "Πρωταθλητή χειμώνα", τίτλο που διεκδικούν οι ισόβαθμοι στο βαθμολογικό "ρετιρέ" της Α1, ομάδες του Παννεμεατικού και του ΑΟ. Λουτρακίου. Το φινάλε του πρώτου γύρου βρίσκει τις δύο πρωτοπόρες της Α1 Κατηγορίας να δοκιμάζονται αύριο ,εκτός έδρας με ομάδες ισχυρές σε αγωνες ντέρμπι. Ο Πανεμεατικός αγωνίζεται στους Αγίους Θεοδώρους κόντρα στην τοπική ομάδα, ενώ ο ΑΟ Λουτρακίου μάχεται στο "Κώστας Βυζάς" στο Δερβένι, κόντρα στον Αστέρα. Ο Χονδρόπουλος θα σφυρίξει στους Αγίους Θεοδώρους και ο Νεοφυτιάδης στο Δερβένι.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας της Θύελλας Πετρίου με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου, ενώ στο "Θώδειο" ο Ολυμπιακός Λουτρακίου υποδέχεται τον ΑΟ Σπαθοβουνίου.
Στο Κιάτο η Αναγέννηση αγωνίζεται με την γειτονική της Ελλάδα Βέλου, ενώ στο Συνοικισμό σε αγώνα ντέρμπι ο Κύψελος Κορίνθου αντιμετωπίζει τον Πέλοπα Κιάτου.
Στο Σοφικό ο Πανσολυγειακός θα προσπαθήσει να πετύχει την δεύτερή του νίκη κόντρα στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , ενώ τέλος ο Πανκαμαριακός παίρνει τρίποντο στα "χαρτιά" καθώς η αντίπαλή του ομάδα του Σαρωνικού Γαλατακίου δεν μετέχει του πρωταθλήματος. Όλοι οι αγώνες ξεκινούν στις 3 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η 15η αγωνιστική
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ-ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ-ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ 3 - 0 α. α.
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ-ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 
ΚΥΨΕΛΟΣ-ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ-ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ ΚΑΙ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΄06 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ "ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΧΕΙΜΩΝΑ"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfYUj2tIco48nujnka0swZ2MExLY2QUWHIMRwRY3bqITC4ZP_W9VqvCO_Mb_vXoadh4dPzxFnQoO6q7mrIIpZLUfk62lwxpUHbuXpLPrpBRE-sf7KdrLOyqVAjh_qUu1Tdf1ActAdpbys/s1600/215962_141300445943814_100001915786504_258018_7001716_n.jpg
Η πρώτη αγωνιστική γιά το 2014 στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Κορινθίας, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο, είναι και η τελευταία (15η) του πρώτου γύρου.  Μια αγωνιστική που θα αναδείξη και τον άτυπο "Πρωταθλητή χειμώνα", τίτλο που διεκδικούν ο  πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού και
 η Κόρινθος '06 στα δύο σούπερ ντέρμπι κορυφής.
Στο Βραχάτι, ο  πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού   αντιμετωπίζει τον Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στον Συνοικισμό, συγκρούονται η Κόρινθος '06 με τον Τενεάτη.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας που διεξάγεται και στα Ροζενά ανάμεσα στον  Πανευρωστινιακό και τη Θύελλα Κάτω Διμηνιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και σημαντικά παιχνίδι στη μάχη της παραμονής. 
Στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου φιλοξενεί τους Νέους Στιμάγκας, στον Άγιο Βασίλειο, η Πρόοδος περιμένει τον Ισθμιακό, ενώ ο Σολωμός αντιμετωπίζει την Προοδευτική Περιγιαλίου.
Η αυλαία της τελευταίας ανοίγει αύριο Σάββατο σε Αρχαία Κόρινθο και Αγγελόκαστρο. Ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου κοντράρεται με τον Εθνικό Ξυλοκέριζας, ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο τοπικός Αετός υποδέχεται τον Αετό Κρυονερίου.

Το πρόγραμμα  της 15ης αγωνιστικής:
Σάββατο (4/1, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

Κυριακή (5/1, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06 - ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

O John Travolta στα κέφια του χορεύει Ελληνικό Παραδοσιακό καγκέλι (video)

Ένα πολύ ωραίο χιουμουριστικό βίντεο κάνεις τις τελευταίες μέρες τον γύρω στο διαδίκτυο σκορπίζοντας άφθονο γέλιο. O John Travolta χορεύει Ελληνικό Παραδοσιακό καγκέλι.
 
Απολαύστε το..



Συλλυπητήρια επιστολή Ντόρας στον Λαβρόφ

dora200
Συλλυπητήρια επιστολή στον υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέστειλε η πρώην υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, για τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βόλγκογκραντ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη που συνδέεται με στενή φιλία με τον Λαβρόφ,  εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ένα παγκόσμιο κίνημα κατά της τρομοκρατίας.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Ευσταθίου, προφυλακιστέος ο Δημήτρης Παπαχρήστος για τα εξοπλιστικά

eyelpidon1
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, κλήθηκε να αποφανθεί για τη διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, που προέκυψε χθες το βράδυ ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.
Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα που είχε γνωμοδοτήσει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει στον Π. Ευσταθίου χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα. 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, που κατηγορείται για την υπόθεση προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων από το υπουργείο Άμυνας.
Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε από τον προσωρινά κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών, Α. Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που «μοίρασε» χρηματικά ποσά για «ωφέλιμες πληρωμές».
Ο κατηγορούμενος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Wegmann, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ ως δώρο για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού. Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Προειδοποιήσεις Μιχελάκη στους δημάρχους για τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

mixelakis1
Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις με την οποία απευθύνει στους δημάρχους και στις νομικές υπηρεσίες των δήμων αυστηρή προειδοποίηση να μη συμβάλλουν στη μονιμοποίηση συμβασιούχων υπαλλήλων των δήμων με δικαστικές αποφάσεις. Μάλιστα, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών προειδοποιεί με παραπομπή στον εισαγγελέα για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος στις περιπτώσεις που δημοτικές αρχές είτε στηρίζουν δικαστικά αιτήματα συμβασιούχων εργαζομένων για μονιμοποίησή τους είτε δεν εξαντλούν όλες τις ένδικες δυνατότητες ώστε να μην καταστεί εντέλει η μονιμοποίηση δυνατή.
      Στην εγκύκλιο, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος απευθύνουν αυστηρή προειδοποίηση και κάνουν λόγο για πειθαρχικές ευθύνες αιρετών και ενδεχόμενη παραπομπή στον εισαγγελέα για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος, στις περιπτώσεις που αποδέχονται τη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ή μίσθωσης έργου, σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνους μετά από αποφάσεις δικαστηρίων.
      Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ψέγει τις δημοτικές αρχές διότι «σε ορισμένες περιπτώσεις τα αρμόδια όργανα των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων αποδέχονται τα αιτήματα των αγωγών, συνομολογούν ότι με τις συμβάσεις αυτές καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες τους και δεν ασκούν τα προβλεπόμενα τακτικά και έκτακτα ένδικα μέσα κατά των αποφάσεων αυτών, ως οφείλουν για την προάσπιση των συμφερόντων τους. Αποτέλεσμα των πρακτικών αυτών είναι η κατάταξη συμβασιούχων σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των φορέων αυτών, καταστρατηγώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο σύστημα προσλήψεων του ν.2190/94, όπως ισχύει και για τους φορείς αυτούς και επιβαρύνοντας τους προϋπολογισμούς τους με μη προγραμματισμένες δαπάνες».
      Επιπροσθέτως, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, επικαλείται το γεγονός ότι οι κατατάξεις αυτές συνυπολογίζονται στην τήρηση της αναλογίας 1/5 (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις προσωπικού) στο Δημόσιο, και ως εκ τούτου στερούνται οι φορείς τη δυνατότητα πρόσληψης μονίμου προσωπικού από τους διαθέσιμους επιτυχόντες σε διαδικασίες πρόσληψης από το ΑΣΕΠ.
      Επίσης υπογραμμίζει ότι «οι ΟΤΑ και τα νομικά τους πρόσωπα έχουν καθήκον να προασπίζονται τα συμφέροντά τους μέχρις εξαντλήσεως των ενδίκων μέσων και βοηθημάτων και σε κάθε στάδιο των δικών αυτών». Συνεπώς, τονίζει, στην περίπτωση που οι δήμοι δεν εξαντλούν τα ένδικα μέσα στις δικαστικές διαφορές, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τα άρθρα περί πειθαρχικής ευθύνης αιρετών και θα πρέπει να εξετάζεται η δυνατότητα παραπομπής στον εισαγγελέα για διερεύνηση διάπραξης ποινικού αδικήματος.

ysterografa.gr

«Συμφωνία Ολυμπιακού με Ταταρουσάνου»

tatarou
Για συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Τσίπριαν Ταταρουσάνου κάνει λόγο ο ρουμανικός Τύπος, που υποστηρίζει πως ο 28χρονος τερματοφύλακας ήρθε στην Ελλάδα και μίλησε απευθείας με τους πρωταθλητές Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα στο
sport.gr

«Το 2014 χρονιά στροφής προς την έξοδο από το Μνημόνιο»

ven
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» περιγράφει εν συντομία την Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου και επισημαίνει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν τη νέα χρονιά, ώστε η χώρα μας να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης.
«Στα χρόνια που πέρασαν από τότε που στην Ελλάδα συνειδητοποιήσαμε το μέγεθος της κρίσης και αρχίσαμε την σκληρή και δύσκολη εθνική προσπάθεια για την υπέρβασή της, κάθε ημέρα έχει πολύ μεγαλύτερη πυκνότητα και βάρος.

Λουτράκι: Ένα Σαββατοκύριακο Αθλητικής Δράσης!



 
Η αντίστροφη μέτρηση για το 2014 LOUTRAKI CHRISTMAS VOLLEYBALL & SOCCER CUP ξεκίνησε! Σε λίγες ώρες στο SPORTCAMP, το μεγαλύτερο και πληρέστερο ιδιωτικό αθλητικό προπονητικό Κέντρο στην Ελλάδα θα ξεκινήσει το  2014 LOUTRAKI CHRISTMAS VOLLEYBALL & SOCCER CUP!
Μεγάλη πανδαισία παιδιών χαράς και αθλημάτων έχει πλημμυρήσει το SPORTCAMP.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το SPORTCAMP σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) διοργανώνουν ένα μοναδικό τουρνουά βόλεϊ διακεκριμένων ομάδων ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σε συνεργασία με την ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ διοργανώνουν ένα μοναδικό τουρνουά ποδοσφαίρου για ακαδημίες και διακεκριμένους συλλόγους από όλη την Ελλάδα.
 Σας περιμένουμε από σήμερα έως την Κυριακή 5/1/14. Το κέντρο θα είναι ανοιχτό με ελεύθερη είσοδο για να επισκεφτείτε τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις και να απολαύσετε μαζί μας τα αθλήματα και τους μικρούς μας παίκτες.
Στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 15.00 το SPORTCAMP θα πραγματοποιήσει ημερίδα με βασικό ομιλητή τον Τεχνικό Σύμβουλο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης σε θέματα ανάπτυξης και συνεργάτη του SPORTCAMP κ. Λεωνίδα Καραΐσκο με θέμα «Η οργάνωση και δομή αθλητικών προγραμμάτων ενός αθλητικού συλλόγου. Αύξηση κερδοφορίας, καινοτομία και μεγιστοποίηση ικανοποίησης για αθλούμενους και στελέχη».
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές!

 Sportcamp Group - Press

Νεκρός 32χρονος οδηγός που έπεσε σε χαράδρα στην Αρκαδία


asthenoforo2000Τα ξημερώματα σήμερα εντοπίστηκε αυτοκίνητο σε γκρεμό βάθους 20 μέτρων στον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης – Χρυσοβιτσίου, στο οποίο επέβαινε ένας 32χρονος και ο οποίος βρέθηκε νεκρός.
Συγκεκριμένα, από νωρίς χθες βράδυ φιλικά και συγγενικά πρόσωπα αναζητούσαν τον άτυχο 32χρονο και περί τις 1.30 τα ξημερώματα, εντοπίστηκε στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Χρυσοβιτσίου το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο του, να βρίσκεται σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων.
Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν νεκρός ο 32χρονος, η σωρός του οποίου διακομίστηκε για νεκροψία – νεκροτομή, ενώ τα αίτια που προκάλεσαν το θανατηφόρο τροχαίο ερευνώνται από την Τροχαία Τρίπολης.

Telegraph: «Πρωτοχρονιάτικη φάρσα η Ελληνική Προεδρία»

elliniki proedria
Η Telegraph με ένα αιχμηρό άρθρο κάνει λόγο για το παράδοξο να παίρνει η «χρεοκοπημένη Ελλάδα την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Χαρακτηρίζει μάλιστα την κατάσταση ως μια «μεθυσμένη πρωτοχρονιάτικη φάρσα»  και παραθέτει τις δηλώσεις ενός ευρωσκεπτικιστή βρετανού ευρωβουλευτή ο οποίος υποστηρίζει πως «είναι ένα εκπληκτικό παράδοξο: Η Ε.Ε. αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι ανίκανη να κυβερνήσει τον εαυτό της και έχει βάλει από πάνω της την Τρόικα. Ωστόσο τώρα της έδωσαν την προεδρία της Ε.Ε.»
Η εφημερίδα αναφέρεται και στο θέμα της φοροδιαφυγής τονίζοντας πως «παρά το πρωτογενές πλεόνασμα, η φοροδιαφυγή -η οποία κατά την Οθωμανική Κυριαρχία θεωρούταν πατριωτικό καθήκον-, φαίνεται πως βρίσκεται ακόμη στο ελληνικό DNA».
Το δημοσίευμα ασχολείται και με το ενδεχόμενο εκλογών αναφέροντας πως «η τωρινή κυβέρνηση η οποία υπέγραψε τα μέτρα λιτότητας είναι τόσο καλή όσο μπορεί να περιμένει η Τρόικα. Οι εκλογές την άνοιξη μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τα κόμματα της Αριστεράς που μάχονται κατά της λιτότητας, να διαλύουν την κυβερνητική πλειοψηφία πηγαίνοντας πίσω ολόκληρο το πρόγραμμα».

ysterografa.gr

Οι ταινίες με τα περισσότερα downloads το 2013

Οι ταινίες με τα περισσότερα downloads το 2013

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το «Χόμπιτ»
Μετά τις τηλεοπτικής σειρές που είχαν τα περισσότερα downloads μέσα στο 2013, το torrentfreak.com αποκαλύπτει ποιες ήταν οι προτιμήσεις των «πειρατών» στις ταινίες.
Στη λίστα με τις σειρές, πρώτη είχε αναδειχτεί το περίφημο «Game of Thrones», με τα περισσότερα «κατεβάσματα» για το 2013 (BitTorrent).
Από την άλλη, όσον αφορά τις ταινίες στην πρώτη θέση βρέθηκε η πρώτη ταινία Χόμπιτ, «Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι». Η ταινία που σηματοδότησε την «επιστροφή» του Πίτερ Τζάκσον στη Μέση Γη, υπολογίζεται ότι κατέβηκε 8.400.000 φορές στα δίκτυα BitTorrent για το 2013.
Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το «Django Unchained», ενώ στην τρίτη το «Fast And Furious 6». Από τη δεκάδα των ταινιών με τα περισσότερα downloads, εντύπωση προκαλεί η απουσία της πρώτης ταινίας των «Αγώνων Πείνας» αλλά και ο «Άνθρωπος από Ατσάλι» του Ζακ Σνάιντερ.
Δείτε τη λίστα με τις 10 ταινίες που αγάπησαν οι «πειρατές» το 2013 (στο BitTorrent)…
Θέση Ταινία «Κατεβάσματα» Παγκόσμιες Εισπράξεις



1 The Hobbit: An Unexpected Journey 8,400,000 $1,017,003,568
2 Django Unchained 8,100,000 $425,368,238
3 Fast And Furious 6 7,900,000 $788,679,850
4 Iron Man 3 7,600,000 $1,215,439,994
5 Silver Linings Playbook 7,500,000 $236,412,453
6 Star Trek Into Darkness 7,400,000 $467,365,246
7 Gangster Squad 7,200,000 $105,200,903
8 Now You See Me 7,000,000 $351,723,989
9 The Hangover Part 3 6,900,000 $351,000,072
10 World War Z 6,700,000 $540,007,876
techit.gr

Friday Today ΡΕΠΟΡΤΑΖ 3-1-14, 15.00 – 17.00 από το Action24 με τον Πέτρο Κουσουλό


 http://www.e-reportaz.gr/wp-content/uploads/timthumb-11.jpg
Η ενημερωτική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» που παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός,
Στη σημερινή εκπομπή θα δείτε:
  • Σημαντικές αποκαλύψεις από τις έρευνες για τον εντοπισμό επενδύσεων σε real estate ευρωπαϊκής χώρας από πρώην υπουργό ο οποίος εμπλέκεται στις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
  • Τι αναφέρει απόρρητη πληροφορία η οποία βρίσκεται στη διάθεση των ελεγκτικών Αρχών και πως θα κινηθούν οι έρευνες;
  • Σε ποιους άλλους πρώην ισχυρούς άνδρες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί;
  • Αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο για τον ανιψιό του πρώην υπουργού ο οποίος συνελήφθη για διοργάνωση ρέιβ πάρτι με ναρκωτικά, καθώς και
- Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στην εισπρακτική εταιρία των υιών Σιούφα.
Και φυσικά όλες οι εξελίξεις της επικαιρότητας με την ματιά του e-reportaz.gr
Συντονιστείτε στο action24 και την εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ με τον Πέτρο Κουσουλό κάθε Παρασκευή 3 με 5 το απόγευμα, στο δίωρο των μεγάλων αποκαλύψεων.

Action24, για ότι παίζει.
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ "ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ" ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ

Εμφάνιση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟ ΦΕΝΕΟ.JPG

«Τύμπανα πολέμου» από Τουρκία με το καλημέρα του 2014.

288d338cb4facec6b52781092b0833a8_L

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:

Φαίνεται πως γρήγορα άρχισαν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφραστήκαν εδώ και λίγο καιρό ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκτονώσει την μεγάλη εσωτερική της κρίση με την εξαγωγής της στο εξωτερικό και στην περίπτωση αυτή ο καλύτερος αποδεκτής της οργής του Ερντογάν είναι η Ελλάδα.

Έτσι με το έμπα του 2014, ένα από τα πιο κρίσιμα έτη για την Τουρκία, πριν καλά καλά αναλάβει η Ελλάδα την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Τουρκία άρχισε τις απειλές της προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας τα «δόντια» της με προκλητικό τρόπο.
Μόλις μια μέρα μετά την πρωτοχρονιά και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου του 2014, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Sular ısınacak», δηλαδή, «Θα ανάψουν τα νερά» δηλαδή έρχεται μεγάλη κρίση στο Αιγαίο και στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου.

Καταγγελία – σοκ για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ.

mirto











Μια σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τα χρήματα που μαζεύτηκαν για την 16χρονη Μυρτώ, της οποίας το δράμα, συγκλόνισε Ελλάδα και ομογένεια, κάνει δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα «η Πρωινή»…
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Ο Πάπας έφερε στο Βατικανό 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους

Pope-Francis
Το άρωμα αλλαγής που έφερε στην Καθολική Εκκλησία η εκλογή του Πάπα Φραγκίσκου στην Αγία Έδρα, επιβεβαιώνεται και από τα σχετικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό.
Πιο συγκεκριμένα, το 2013, και μετά την εκλογή του τον Μάρτιο, ο Πάπας Φραγκίσκος κατάφερε να προσελκύσει στο Βατικανό 6,6 εκατομμύρια ανθρώπους, για να ακούσουν τα κηρύγματά του.
Το 2012, ο Πάπας Βενέδικτος, Επίτιμος Πάπας σήμερα, είχε φέρει κοντά στην Αγία Έδρα 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους, κάτι που σημαίνει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος… τριπλασίασε τον αριθμό αυτό.

ysterografa.gr

Μειώσεις 25% στις επικουρικές συντάξεις

sintaxeis1
Νέος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων -με το ποσοστό αναπλήρωσης να μην ξεπερνά το 20% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους- προωθείται στο μεγαλύτερο επικουρικό Ταμείο της χώρας (ΕΤΕΑ).
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» οι συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου, ενώ ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως oι μειώσεις θα είναι 25% την επόμενη πενταετία.
Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ έχει ήδη καταρτιστεί (με βάση και την αναλογιστική μελέτη) και εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας για να τεθεί σε εφαρμογή. Ουσιαστικά θα υπάρξει ενιαίο μοντέλο εισφορών και παροχών για πάνω από δύο εκατομμύρια ασφαλισμένους (Δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα).

Οπαδοί της Ferrari γιορτάζουν με σιγή τα γενέθλια του Σουμάχερ

Ferrari-fans-Schumacher
Οπαδοί της Ferrari συγκεντρώθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία, προκειμένου να γιορτάσουν με σιγή τα γενέθλια του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή.
Η ειρωνία της τύχης είναι ότι ο διάσημος Γερμανός πιλότος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κάνοντας σκι, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Ιανουαρίου του 1969.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω της επίσημης σελίδας της Ferrari στο Facebook, με την επισήμανση ότι οι οπαδοί της ομάδας ήθελαν να δείξουν την αγάπη τους προς τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

ysrerografa.gr

Άνω των 70 οι δημοτικοί αστυνομικοί με πλαστά πιστοποιητικά – εντοπίστηκαν 30 από το Βρετανικό Συμβούλιο

Περί τους 30 επιπλέον δημοτικούς αστυνομικούς έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,  από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) με πλαστά πιστοποιητικά ξένων γλωσσών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα επιπλέον πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που ανεβάζουν τον αριθμό των δημοτικών αστυνομικών που έχουν προσληφθεί παράνομα σε άνω των 70 (δηλαδή περίπου στο 2% του συνόλου των 3.576 που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας) αφορούν την αγγλική γλώσσα και προέρχονται από το Βρετανικό Συμβούλιο το οποίο, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, αρχικά είχε αρνηθεί να δώσει τα σχετικά στοιχεία επικαλούμενο έγγραφο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Yπενθυμίζεται ότι στην τελευταία του ανακοίνωση το ΣΕΕΔ είχε κάνει λόγο για 42 δημοτικούς αστυνομικούς με πλαστά πτυχία ενώ ο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανεβάσει τον αριθμό σε 45. 
Ο έλεγχος συνεχίζεται
Ωστόσο, μετά από έντονες πολιτικές πιέσεις που ασκήθηκαν το Βρετανικό Συμβούλιο ενέδωσε και οι ελεγκτές του ΣΕΕΔΔ που συνεχίζουν τον έλεγχο έβγαλαν λαβράκια.
Να σημειωθεί ότι ο έλεγχος συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις (δηλαδή και προς τα υπόλοιπα Ινστιτούτα Ξένων Γλωσσών όπως  το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιταλικό Ινστιτούτο αλλά και το Ινστιτούτο Θερβάντες που συνεχίζουν να αρνούνται) αν και υπολογίζεται ότι ο κύριος όγκος των πλαστών πιστοποιητικών αφορά την αγγλική γλώσσα.
Παράλληλα έλεγχος διεξάγεται και για τα πιστοποιητικά εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών (ECDL) καθώς και εκεί παρατηρούνται μικρότερες ή μεγαλύτερες παρατυπίες.

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Ερχεται ξαφνικός θάνατος στις υπηρεσίες καθαριότητας

Τη βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα βρεθούν στην ίδια θέση με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς εκφράζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Πιστεύει ότι υπάρχει σχέδιο κατάργησης των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και προαναγγέλλει δυναμικές κινητοποιήσεις.
Η ανακοίνωση

Η Κυβέρνηση προχωράει τους σχεδιασμούς της για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων τους Δήμους, καταργώντας εκατοντάδες οργανισμούς και υπηρεσίες που θα έχουν αρνητικές συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να στηρίξει και να εξασφαλίσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Την στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο των εργοστασίων διαχείρισης των απορριμμάτων (όλα στον «εθνικό εργολάβο») με την διαδικασία των ΣΔΙΤ και την εκμετάλλευση για 25-30 χρόνια (όπως η Αττική Οδός) ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Καμίνης έφερε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ότι έρχεται «αιφνιδιαστικός θάνατος» της καθαριότητας όπως έγινε με την Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες.
Τίποτα κε Καμίνη και υπόλοιποι κύριοι της ΚΕΔΕ δεν είναι αιφνιδιαστικό. Πρόκειται για μια πολιτική που με γοργό βήμα εφαρμόζεται και που και σεις έχετε βάλει πλάτη. Ακόμη και αν η προεκλογική περίοδος κάνει μερικούς από εσάς να σηκώσετε τους τόνους όλοι ξέρουν ότι την επομένη των εκλογών θα ευλογείται τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Εμείς οι εργαζόμενοι που θα βρεθούμε άνεργοι αλλά και οι λαϊκή οικογένεια που θα πληρώσει διπλά και τρίδιπλα τέλη έχουμε το καθήκον να εναντιωθούμε στην ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων των δήμων.
Καλούμε όλα τα Σωματεία των Δήμων, τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν στο κλάδο.
Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.

Το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα, όπως έχει ανακοινωθεί, στις 8 και στις 9 Ιανουαρίου, αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται επί των αποτελεσμάτων της δράσης της τρόικας στις χώρες υπό δημοσιονομική προσαρμογή.
Θα έχει προηγηθεί η επίσκεψη στη Λισαβόνα (6 και 7 Ιανουαρίου) και θα ακολουθήσουν οι επισκέψεις στη Λευκωσία (10 και 11 Ιανουαρίου) και στο Δουβλίνο (16 και 17 Ιανουαρίου).
Επίσης, ενώπιον της Επιτροπής θα εμφανιστούν ο Επίτροπος Όλι Ρεν (13 Ιανουαρίου), ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ (14 Ιανουαρίου), επί της θητείας του οποίου μπήκαμε στα μνημόνια και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ (15η Ιανουαρίου).

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

astynomia1
Επί τέσσερα χρόνια πολυμελής σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων, αποκομίζοντας έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Πρόκειται για «οικογενειακή υπόθεση» αφού σχεδόν όλοι όσοι κατηγορούνται έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης Συντάγματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, από τα οποία συνελήφθη μια 26χρονη στο Μενίδι και οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Αδιαθεσία Ευσταθίου και διαφωνία ανακριτή, εισαγγελέα για την προφυλάκισή του

gen
Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος σημειώθηκε μετά την πολύωρη απολογία του Παναγιώτη Ευσταθίου, που εκπροσώπησε γερμανική εταιρεία για δύο εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.
Μετά την απολογία του 83χρονου Π. Ευσταθίου ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Μαλλής είχε την γνώμη ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να κρατηθεί προσωρινά ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Ο κ. Ευσταθίου θα παραμείνει κρατούμενος έως αύριο οπότε θα συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για να λύσει τη διαφωνία και να αποφανθεί για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή του.
Η γνώμη του ανακριτή για προφυλάκιση του κατηγορούμενου προκάλεσε ένταση ανάμεσα στον δικαστικό λειτουργό και στο συνήγορο του κ. Ευσταθίου Μ. Δημητρακόπουλο ο οποίος σε έντονο τόνο τόνιζε την ηλικία του εντολέα του.
Ανακριτής και συνήγορος είχαν τον ακόλουθο έντονο διάλογο μεταξύ τους:

Ποδαρικό με 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και ειρωνεία!

Κατάργηση της δωρεάν υγείας αλλά και ειρωνική δήλωση του υπουργού Υγείας!.Σε ισχύ έχει τεθεί από χθες, το μέτρο για την καταβολή 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία, από την οποία εξαιρούνται οι άποροι και οι χρονίως πάσχοντες. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες μέρες να εκδώσει εγκύκλιο με βάση την οποία θα τεθεί σε ισχύ και η χρέωση ενός ευρώ ανά συνταγή! Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι τα 5 ευρώ είναι το εισιτήριο για εισαγωγή και τα 20 ευρώ για τα νοσήλια, τα οποία θα εισπράττονται με την έξοδο του ασθενούς από το νοσοκομείο. Αίσθηση προκάλεσε, όμως, η ειρωνική δήλωσή του σχετικά με όσους δεν έχουν να πληρώσουν, για τους οποίους ο υπουργός Υγείας, είπε: «Δεν θα τον πηγαίνουμε φυλακή, μην ανησυχείτε»!... «Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας» των οποίων ο δημόσιος χαρακτήρας καταργείται, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρέωση ενός ευρώ ανά συνταγή, η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός Υγείας, είπε σχετικά ότι...

Ο στρατός έτοιμος να... γκρεμίσει τον Ερντογάν

Basbug-Erdogan
Twitter@EmOikonomidis
H Ελλάδα… ακούμπησε για πολλά χρόνια στον Ταγίπ Ερντογάν και τους “βουλιμικούς” εκπροσώπους του πολιτικού Ισλάμ που κατάφεραν να εγκαθιδρύσουν μια απρόσμενα ανθεκτική πολιτική ηγεμονία, παρακάμπτοντας το στρατιωτικό κατεστημένο που επί δεκατίες διαφύλαξε την κληρονομιά του κεμαλισμού, και καταφέρνοντας ακόμη και να… στριμώξει στη φυλακή επώνυμους βαθμοφόρους,  με πλέον ηχηρή την περίπτωση του άλλοτε “στρατάρχη” Ιλκερ Μπασμπούγ.
Οι υποθέσεις “Εργκενεκόν” και “Βαριοπούλας” καταγράφηκαν από την τουρκική Δικαιοσύνη ως “συνωμοσίες” που αποσκοπούσαν στην ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν, και ενίσχυσαν το ρητορικό οπλοστάσιο της τελευταίας.

ΑΝΝΙΕ Η επιτυχία συνεχίζεται… μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου! Live2



H Live2
υποδέχεται το 2014
με το απόλυτο οικογενειακό μιούζικαλ



                   Book by                                                  Music by                                               Lyrics by
THOMAS MEEHAN                            CHARLES STROUSE                     MARTIN CHARNIN




Η επιτυχία συνεχίζεται… μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου!

Μη χάσετε την πιο αγαπημένη παράσταση μικρών και μεγάλων,
με νέο πρόγραμμα παραστάσεων
και νέες –χαμηλές- τιμές εισιτηρίων από τις 9 Ιανουαρίου!

Εμφάνιση annie2.jpg

 Σε μία εποχή δύσκολη, το μιούζικαλ ΑΝΝΙΕ ήρθε να μας θυμίσει ότι μπορεί να υπάρξουν λαμπερά πρόσωπα και ιστορίες με happy end! Από την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 30.000 θεατές απόλαυσαν το πιο τρυφερό μιούζικαλ του Broadway, σε μία ελληνική υπερπαραγωγή υπό τη σκηνοθετική ματιά της Θέμιδας Μαρσέλλου.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Αργύρης Αγγέλου, η Ιωάννα Πηλιχού, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου –αποκλειστικά στο ρόλο της Μις Χάνιγκαν από τις 9 Ιανουαρίου- 15 εκπληκτικά, ταλαντούχα κοριτσάκια (6-12 ετών) κι ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, τραγουδιστών και χορευτών δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής, κατακτώντας μικρούς και μεγάλους θεατές.

Εμφάνιση annie3.jpgΜε την εκπληκτική μουσική, τα ανεπανάληπτα τραγούδια του αλλά και τις δυνατές ερμηνείες, το μοναδικό αυτό μιούζικαλ είναι το απόλυτο παραμύθι που εξυψώνει όσο κανένα άλλο την αξία της αγάπης. Η Live2, προσπαθώντας να προσαρμοστεί στις ανάγκες των θεατών της, αναδιαμορφώνει το πρόγραμμα αλλά και τις τιμές παραστάσεων, από τις 7 Ιανουαρίου και για ένα μήνα ακόμη -μέχρι το τέλος παραστάσεων.

 «Το Αύριο πλησιάζει, ο ήλιος χαράζει και διώχνει το χτες μακριά…» τραγουδά η μικρή Άννυ και μας χαρίζει αισιοδοξία και ελπίδα! Και εμείς περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε ότι «κάποιες φορές, τα όνειρα βγαίνουν αληθινά»!  Είστε, λοιπόν, έτοιμοι να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το «Tomorrow»;  Αν ναι, προλάβετε… μέχρι την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ ΑΝΝΙΕ: