Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση Βιβλίου: Ιωάννης Σ.Παπουτσάκης "Στις Ράγες Της Μνήμης"

papoutsakis06
 Ο Ιωάννης Παπουτσάκης, ο δημοσιογράφος, ο γνώστης, ο άνθρωπος, είναι εδώ και πολλά χρόνια εραστής της ποίησης. Ξεκίνησε να γράφει από παιδί και σήμερα έχει υλικό στα χέρια του, το οποίο γεμίζει και μία και δύο ποιητικές συλλογές… Η πρώτη κυκλοφορεί σύντομα, φέρει τον τίτλο «Στις ράγες της μνήμης» και προσφέρεται να μας πάει βόλτα στο φθινοχείμωνο, φυτεύοντας στο γκρίζο ανοιξιάτικα μπουμπουκάκια, τοποθετώντας λωρίδες φωτός στο ποιητικό σούρουπο, κάνοντάς μας να μουρμουρίσουμε υπερήφανα, πριν το φωνάξουμε ίσως, πως «Δεν θα τους περάσει»! Υπόσχεση, γλυκιά μελαγχολία, νοσταλγία, πασπαλίσματα οργής και όχι μόνο είναι τα συστατικά…

   Ο Δημήτρης Καζαντζής από τη The Leaders Publications με είχε πάρει τηλέφωνο μερικές εβδομάδες πριν. Μου είχε μιλήσει για τον Παπουτσάκη, για το έργο του και για την πλέον πρόσφατη κίνησή του να κυκλοφορήσει αυτή εδώ τη συλλογή. Διάβασα κάποια αποσπάσματα της δουλειάς του και το επόμενο – και φυσικό, φυσικά – βήμα ήταν να συναντηθούμε και να τα πούμε από κοντά με το δημιουργό. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε μερικές ώρες πριν έλθει το 2014… Τι συγκρατώ από την κουβέντα μας; Έναν άνθρωπο που, πέρα από την τεράστια γνώση του για τον αθλητισμό και τη μουσική, μιλάει υπέροχα ελληνικά, που διαθέτει μοναδική χροιά, που νιώθει παιδί, που θεωρεί την αγάπη το καλύτερο εφαλτήριο για κάθε προσπάθεια. Για εκείνον η αγάπη είναι το ίδιο σημαντική με αυτή καθαυτή την ύπαρξη! Ξέρετε κάτι; Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο… Για τον ίδιο ισχύει «Το δούναι εστίν λαβείν»! Δίνοντας παίρνεις… Τόσο απλό είναι.
 
papoutsakis01"Στις ράγες της μνήμης"; Είναι το πρώτο σου βιβλίο;
Είναι το πρώτο που εκδίδω, βεβαίως.


Πέρα από τη δημοσιογραφία και τις εκπομπές που έχεις κάνει για τη μουσική και δη για τη μουσική για τον κινηματογράφο…
Κάνω ακόμα…


…Έρχομαι λοιπόν να ρωτήσω… Γιατί ποίηση; Τι είναι αυτό που σε έκανε να γράψεις με αυτό τον τρόπο;
Καταρχάς η ποίηση είναι ένα κομμάτι της ζωής μου, κάτι που ξεκινάει από τα εφηβικά μου χρόνια και συνεχίζεται μέχρι τώρα. Η ποίηση ήταν και είναι πάντα για μένα ένα καταφύγιο. Ένα καταφύγιο σκέψεων, ένα καταφύγιο διαφυγής από την καθημερινότητα, από τα προβλήματα, ένα καταφύγιο όπου στεγάζω τα όνειρά μου. Γι αυτό και εδώ και παρά πολλά χρόνια γράφω… 

Ο Σίσι αποφάσισε να γίνει... Φαραώ της Αιγύπτου

Abdel-Fatah-al-Sisi-620x330
Twitter@EmOikonomidis
Από το “αν” στο “πότε”… Στην Αίγυπτο δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων που ανέτρεψε το καλοκαίρι τον Μοχάμεντ Μόρσι, και κατάφερε να μετατρέψει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα σε τρομοκρατική οργάνωση, θα ανακοινώσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της χώρας των Φαραώ, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο ή το καλοκαίρι.
Παρά τις κατά καιρούς διαψεύσεις του, ο Σίσι έμοιαζε από την πρώτη στιγμή να επιθυμεί να μμηθεί τον Χόσνι Μουμπάρακ, που έκανε επίσης τη μετάβαση από τον στρατό στην πολιτική, και να ηγηθεί της Αιγύπτου στα δύσκολα, όσο και ενδιαφέροντα χρόνια που έρχονται.
Μεταξύ των πολιτών της Αιγύπτου άλλωστε απολαμβάνει υψηλής δημοφιλίας, καθώς στο πρόσωπό του μια κοινωνία που… απειλήθηκε από το πολιτικό Ισλάμ, βλέπει τον ηγέτη που απέτρεψε τα χειρότερα. Γι’ αυτό άλλωστε και το πραξικόπημα στο οποίο πρωταγωνίστησε τον Ιούλιο του 2013, βαφτίστηκε “διόρθωση επανάστασης”, και σταδιακά έγινε αποδεκτό από τη διεθνή κοινότητα, με μοναδική εξαίρεση-παραφωνία την Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Σίσι είναι 59 ετών, και σύμφωνα με όσα δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο “Reuters” υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, αξιωματικός του στρατού στην Αίγυπτο, πριν από μερικές μέρες υπήρξε συνάντηση των ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι έδωσαν την… ευλογία τους στον στρατηγό που ανέτρεψε τον Μόρσι, να επιχειρήσει να τον διαδεχθεί και στο προεδρικό αξίωμα με τη λαϊκή ψήφο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι θα ανακοινώσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Αιγύπτου μετά το δημοψήφισμα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, στις 14-15 Ιανουαρίου, και εν συνεχεία θα παραιτηθεί από την ηγεσία του στρατού και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε να ξεκινήσει την προεκλογική εκστρατεία του.
Ο ίδιος βέβαια θέλει να τον συγκρίνουν με τον Νάσερ και όχι τον Μουμπάρακ, για τέτοιες απαιτήσεις έναντι της Ιστορίας ωστόσο… έχει ακόμη μέλλον.

ysterografa.gr

Ντόρα Μπακογιάννη για την απόδραση Ξηρού : Εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν. Η Ελληνική πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά



Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή εξέλιξη της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν. Σε συνέχεια της εξαφάνισης των Μαζιώτη και Ρούπα και σε συνδυασμό με βάσιμες ενδείξεις ότι υπάρχει συνεργασία της εγχώριας τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλημα, όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ενδέχεται να ετοιμάζεται μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.
Η Ελληνική πολιτεία οφείλει άμεσα να αντιδράσει δυναμικά και αποτελεσματικά. Υπάρχει ανάγκη να επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο και τον τρόπο εφαρμογής του. Κυρίως όμως  το μήνυμα πρέπει να είναι από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, ότι η δημοκρατία δεν εκδικείται, όμως αμύνεται και οφείλει να λαμβάνει μέτρα για την προστασία των θεσμών της».

2 Φοιτήτριες νεκρές και 20 τραυματίες σε σύγκρουση νταλίκας με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης

asthenoforo1

Δύο γυναίκες,(σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, κάτω από 30 ετών) αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, ανασύρθηκαν νεκρές από το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, που συγκρούστηκε με φορτηγό νταλίκα, λίγο πριν τις 4 το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κοντά στα διόδια Νέων Μαλγάρων.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι δύο άτυχες γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία, που έσπευσαν στον τόπο του ατυχήματος, ενώ άλλοι 20 επιβάτες του λεωφορείου, ελαφρά τραυματισμένοι, διακομίστηκαν με οκτώ ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τους 20 τραυματίες σοβαρά τραυματισμένος είναι ο οδηγός του λεωφορείου (ακρωτηριάστηκε σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ).
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σε απόσταση τριών περίπου χιλιομέτρων από τα διόδια Νέων Μαλγάρων, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας έπεσε στην πίσω δεξιά πλευρά σταθμευμένου φορτηγού, με τουρκικές πινακίδες κυκλοφορίας, που μετέφερε ποσότητες λαχανικών. Ενδεχομένως λοιπόν, οι νεαρές γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους, να κάθονταν στην προστινή πλευρά του λεωφορείου, η οποία μετά το τροχαιο "μπήκε" όλη μέσα.
Το λεωφορείο, ήταν γεμάτο με νέους ανθρώπους. Ανάμεσά τους, ήταν πολλοί φοιτητές, που έπεστρεφαν στη Θεσσαλονίκη από την Αιτωλοακαρνανία, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, η νταλίκα ήταν σταματημένη στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης αλλά χωρίς αλάρμ και προειδοποιητικό τρίγωνο. Πάντως, ο Τούρκος οδηγός της νταλίκας έχει συλληφθεί...
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, στο σημείο πήγαν πάνω από 15 ασθενοφόρα...Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, υπάρχουν 2 νεκρές γυναίκες κάτω των 30 ετών, 15 ελαφρά τραυματίες και ένας σοβαρά (ο οδηγός του λεωφορείου).
Δύο λωρίδες κυκλοφορίας παραμένουν κλειστές και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας, από τον κόμβο στο Κλειδί.
 

Απαγόρευση διαδηλώσεων στην Αθήνα την Τετάρτη – Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

apagoreusi
Στην απαγόρευση των διαδηλώσεων για λόγους ασφαλείας από τις 6:00 το πρωί έως και τις 24:00  στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχωρά για λόγους ασφαλείας η Ελληνική Αστυνομία με αφορμή τις εκδηλώσεις για την  ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα.
Έτσι με  απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής την Τετάρτη δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στις εξής περιοχές:
(α) στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Αθηνάς (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, εξαιρουμένων των χώρων της Πλατείας Ομονοίας), δεξιά Ερμού (μέχρι Αγίων Ασωμάτων), πεζόδρομος από συμβολή Ερμού και Αγίων Ασωμάτων μέχρι Αποστόλου Παύλου, αριστερά Αποστόλου Παύλου μέχρι Ροβέρτου Γκάλλι, Ροβέρτου Γκάλλι, Χατζηχρήστου, Βούρβαχη, αριστερά Παρασκευοπούλου, δεξιά Καρέα, αριστερά Υμηττού, Ούλωφ Πάλμε, αριστερά Στρατάρχου Παπάγου, δεξιά Παπαδιαμαντοπούλου, αριστερά Θηβών, Φειδιππίδου, Λ. Αλεξάνδρας, αριστερά Χ. Τρικούπη, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Θεμιστοκλέους, δεξιά Πανεπιστημίου, αριστερά Αιόλου, δεξιά Σταδίου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας, ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής,
(β) στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Μεσογείων από τη συμβολή της με τη Λ. Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη – Λ. Μεσογείων), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
(γ) στους χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, στην οποία τονίζει:
«Η απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και πορειών που για άλλη μια φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα μας αναλαμβάνει και την προεδρία της ΕΕ, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία.
Ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό».

ysterografa.gr

Τέλος στο 25ευρω στα νοσοκομεία - Αντί για αυτό θα ακριβύνουν κατά 5 λεπτά τα τσιγάρα και ο καπνός

samven
Τελικά το 25 ευρώ που είχε ψηφιστεί εδώ και μήνες λίγο πριν αρχίσει να εφαρμόζεται, αποσύρεται κακείν κακώς, κάτι που προέκυψε από τη συνάντηση, την πρώτη για το 2014, που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών, το θέμα των 25 ευρώ ως εισιτήριο στα νοσοκομεία βρέθηκε στο επίκεντρο μιας και τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί σοβαρές κόντρες μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Υπό το κλίμα αυτής της αντιπαράθεσης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την επίμαχη τροπολογία, κάτι που έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, από αυτή την απόσυρση το δημόσιο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, χάνει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί και έτσι έπρεπε να βρεθεί άμεσα αντίστοιχο ισοδύναμο.

Αρχικά με εντολή Σαμαρά αποφασίστηκε να κατατεθεί μέχρι το βράδυ σχετική τροπολογία που να ακυρώνει το λεγόμενο 25ευρώ. Και όσον αφορά στο ισοδύναμο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν πως θα επιβαρυνθούν άμεσα όσοι καπνίζουν.

Και αυτό γιατί πλέον για να αποσυρθεί το 25ευρώ, αποφασίστηκε πως τα τσιγάρα και ο καπνός θα ακριβύνουν κατά 5 λεπτά το πακέτο. Η κυβέρνηση θεωρεί πως με αυτά τα 5 λεπτά στο πακέτο, το δημόσιο θα εξοικονομήσει 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως αν και υπάρχουν απόψεις πως το κέρδος θα είναι πολύ μεγαλύτερο!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Υγείας, έκαναν λόγο για "πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε". Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτό δείχνει πως το 2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης των αδικιών.

newsit.gr

Μάχη γιά άνοδο και σωτηρία στην Α2 Κορινθίας - Ανασκόπηση Α γύρου.


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Z2oZH9r-GhV3xDUTzG8Dtl5oFSh1YCo5vxKC0_zhGkI9NFaNF3f_ayhCEhbKdu852_th91QKeGAQ_6RilvdAtvPq8PeWi1N8tdxLTiqAD9ih1HsVI1iOkB27yIXW49ICP1B_AvmK51w/s1600/SAM_1862.JPG

Mε την ευκαιρία της λήξης , τo περασμένο Σaσαββατοκύριακο (4-5/1), του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Α2Κορινθίας θα επιχειρήσουμε μια ανασκόπηση για τις 16 ομάδες πού μετέχουν σε αυτό παρουσιάζοντας την δυνατότητές τους , τις αδυναμίες τους ποιες από αυτές παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο για τίτλο καθώς και τις ομάδες που πασχίζουν για σωτηρία…
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥΟ πρώτος γύρος έληξε με τον ΑΟ Ζευγολατιού να κατακτά τον άτυπο τίτλο  του "πρωταθλητή χειμώνα" ( με 38 βαθμούς, 12 νίκες , 2 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 43-9) και να κρατά το ένα από τα 2 εισιτήρια ανόδου στην Α1 κατηγορία, έχοντας  ξεφύγει με +5 βαθμούς από την δεύτερη Κόρινθο ΄06 ( με 33 βαθμούς, 10 νίκες , 3 ισοπαλίες, 2 ήττες και τέρματα 36-12),που μέχρι στιγμής έχει στα χέρια της το 2ο ,εισητήριο ανόδου, για το οποίο από ότι φαίνεται θα δώσει σκληρή για να το επικαρπωθεί με τις επίσης διεκδικήτριες του ομάδες του Τενεάτη Αθικίων  ( με 32 βαθμούς, 9 νίκες , 5 ισοπαλίες, 1 ήττα και τέρματα 31-15) και της Θύελλας Κάτω Διμηνιού ( με 30 βαθμούς, 9 νίκες , 3 ισοπαλίες, 3 ήττες και τέρματα 30-17).


ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ.ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝΤην ομάδα της Θύελλας ακολουθεί 3 βαθμούς πίσω (27) ο Ηρακλής Λεχαίου ( με 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 4 ήττες και τέρματα 21 - 16).
23 βαθμούς, συγκέντρωσε κατά τον πρώτο γύρο, ο ΑΟ Σολομού ( με 7 νίκες , 3 ισοπαλίες, 5 ήττες και τέρματα 31-15), ενώ το ακολουθεί στο πόντο ο Πανευρωστινιακός ( με 23 βαθμούς, 6 νίκες , 5 ισοπαλίες, 4 ήττες και τέρματα 34-29) . 
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥΠιο χαμηλά με 18 βαθμούς βρίσκεται ο Αετός Κρυονερίου ( με 5 νίκες , 3 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 21-30), τον οποίο ακολουθούν στο πόντο ο Εθνικός Ξυλοκέριζας ( 16-22) και 0 Ισθμιακός (21-30) με 4 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 7 ήττες. 

ΙΣΘΜΙΑΚΟΣΤις ομάδες αυτές ακολουθούν ο Ολυμπιακός Άσσου ( με 15 βαθμούς, 4 νίκες , 3 ισοπαλίες, 8 ήττες και τέρματα 20-26),   ο Άρης Αρχαίας Κορίνθου ( με 14 βαθμούς, 3 νίκες , 5 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 15-21) και η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου ( με 12 βαθμούς, 3 νίκες , ισάριθμες ισοπαλίες, 9 ήττες και τέρματα 15-34), οι οποίες θα δώσουν σκληρή μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία με τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την ζώνη υποβιβασμού , στη Β κατηγορία , τους ισόβαθμους με 10 βαθμούς, Νέους Στιμάγκας
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ ( με 3 νίκες , 1 ισοπαλία, 11 ήττες και τέρματα 21-40) και Αετό Αγγελοκάστρου ( με 2 νίκες , 4 ισοπαλίες, 9 ήττες και τέρματα 12-40) και την ουραγό με 9 βαθμούς Προοδευτική Περιγιαλίου ( με 4 νίκες , 3 ισοπαλίες, 8 ήττες και τέρματα 18-29) , η οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς ποινής που είχε από πέρυσι από το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας, από το οποίο είχε αποχωρήσει

Οι σκόρερς
Ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος του ΑΟ Ζευγολατιού φιγουράρει στην κορυφή των σκόρερ της Α2, με τα 16 γκολ, που σημείωσε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. 
Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Μπαλτζής του Ολυμπιακού Άσσου, που έφτασε τα 13, ενώ ακολουθούν με 12 ο Λάππας της Κορίνθου '06 και οι Νίκος Τζαναβάρας (Τενεάτης), Αλέκος Τόλιας (Πανευρωστινιακός) με 11. 
Συνοπτικά ο πίνακας των σκόρερ: 
16 γκολ: Αντωνόπουλος Π. (ΑΟ Ζευγολατιού)
13 γκολ: Μπαλτζής (Ολυμπιακός Ασσου)
12 γκολ: Λάππας (Κόρινθος ’06)
11 γκολ: Τζαναβάρας Ν. (Τενεάτης Αθικίων), Τόλιας Α. (Πανευρωστινιακός)
10 γκολ: Βλάχος (Πανευρωστινιακός)
9 γκολ: Κοσκολέτος (ΑΟ Ζευγολατιού)
8 γκολ: Μπέκος Β. (Σολωμός), Πετρόπουλος (ΑΟ Ζευγολατιού), Δόσης (Προοδευτική)
7 γκολ: Νομικός (Εθνικός Ξυλοκέριζας), Πρίφτης (Θύελλα Κάτω Διμηνιού), Παπαβασιλείου (Θύελλα Κάτω Διμηνιού)