Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Coulisses de Bruxelles: «Η Ελλάδα αντιστέκεται στο «όλα στα Αγγλικά»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg03wV3qqiBXOwFbYeE7lfxz-DSXcFM5zfJ_DtJBPn_6jRFxlgnzDujnBz550JJsrwyDfYqc70-HMKeYJf3kPYKZ_SsW5-OoZ4zBVs-fLFo45mmKWSNbSV51lvEKWh4RzI0q6n8R03KUiw/s320/epimenoellinika.jpg
Θετικά σχόλια για την επιλογή χρήσης της ελληνικής γλώσσας από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων έναρξης της ελληνικής Προεδρίας, δημοσιεύει άρθρο τού J. Quatremer στο ιστολόγιο Coulisses de Bruxelles (Τα παρασκήνια των Βρυξελλών).
Ο δημοσιογράφος σχολιάζει ότι η «θριαμβευτική και αλαζονική» αγγλοφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δέχθηκε ένα χτύπημα στην Αθήνα. Εξηγεί ότι η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να εκφραστεί στα Ελληνικά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά και τα Γαλλικά, σε αντίθεση με προηγούμενες Προεδρίες (Ιρλανδία, Δανία, Κύπρος) που δεν παρείχαν καμία διερμηνεία. «Ένα καλό παράδειγμα για όσους τεχνοκράτες νομίζουν ότι 500 εκ. Ευρωπαίοι έχουν για μητρική τους γλώσσα τα Αγγλικά» σχολιάζει ο δημοσιογράφος και διατυπώνει την άποψη ότι η ντε φάκτο επικράτηση της αγγλικής γλώσσας στις Βρυξέλλες δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης, παρ'όλο που υπάρχουν 23 επίσημες γλώσσες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τρεις γλώσσες εργασίας (Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά), ενώ τα Αγγλικά και τα Γαλλικά είναι οι δύο γλώσσες του κέντρου τύπου. Ευχαριστεί λοιπόν την Ελλάδα γι αυτή την επιλογή.

 kathimerini.gr

Έβγαλε την... υποχρέωση ο Παναθηναϊκός - Στους “8″ του Κυπέλλου, μέσω Ψαχνών.

Έβγαλε την... υποχρέωση ο Παναθηναϊκός
 Με γκολ του Ατζαγκούν ο Παναθηναϊκός κέρδισε 1-0 τον τοπικό Ηρακλή στα Ψαχνά και μετά το 3-0στον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου πήρε την πρόκριση για τους “8″ του Κυπέλλου Ελλάδoς
Η λέξη... μετριότητα χαρακτήρισε το πρώτο ημίχρονο στα Ψαχνά, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανούσια υπεροχή, αφού δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποιες καλές ευκαιρίες στην εστία του Αθανασόπουλου, πέρα από το χαμένο τετ-α-τετ του Κλωναρίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Όσον αφορά τους γηπεδούχους, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και το μόνο καλό που κατάφεραν ήταν να σκοράρουν από θέση οφσάιντ στο 27' με τον Ντάνιελ, τέρμα που ακυρώθηκε.
Η εικόνα των δυο ομάδων ήταν βελτιωμένη στην επανάληψη, παρά την βροχόπτωση, με τι αλλαγές των προπονητών να βοηθούν σε αυτό. Εκτός αγωνιστικού χώρου βγήκε ο Εμίρ Μπαϊράμι, που έδειξε επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του (108 ημέρες απουσίας). Τελικά το “τριφύλλι” ... σφράγισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, με το τέρμα του Ατζαγκούν στο 71'. Η ομάδα των Ψαχνών πίεσε στην συνέχεια για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 77', με τον Κοτσόλη να αποκρούει σε τετ-α-τετ το πλασέ του Ντελέκου.
Πλέον, ο Παναθηναϊκός θα τεθεί αντιμέτωπος στην επόμενη φάση του Κυπέλλου με τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας (2-0 ο πρώτος αγώνας στο Βόλο).
Ηρακλής Ψαχνών (Θωμάς Γράφας): Αθανασόπουλος, Παληγεώργος (55’ Γκεμίσης), Νικολόπουλος, Τζανής, Μπακομήτρος (46’ Τζιμόντζι), Πατσατζόγλου, Καλαϊτζίδης, Κοιλιάρας, Τσούτσης, Ντάνιελ, Μπουμάλ (46’ Ντελέκος)
Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Δώνης, Ζέκα (74’ Αναστασόπουλος), Ατζαγκούν, Κλωναρίδης, Μπαϊράμι (57’ Αμπέντ), Καρέλης (67’ Μουζακίτης).

Χωρίς Μέσι η καλύτερη 11αδα της UEFA

UEFA
Οι αναγνώστες της επίσημης ιστοσελίδας της UEFA ανέδειξαν την κορυφαία ενδεκάδα για το 2013, από την οποία απουσιάζουν ο Μέσι και οι συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα.
Τέσσερις παρουσίες έχει η Μπάγερν Μονάχου, τρεις η Ρεάλ, δύο η Παρί και από μία Αρσεναλ και Ντόρτμουντ.
Αναλυτικά η κορυφαία 11άδα, σύμφωνα με τους αναγνώστες του uefa.com:

Τερματοφύλακας: Νόιερ
Αμυντικοί: Λαμ, Σίλβα, Ράμος, Αλάμπα,
Μέσοι: Μπέιλ, Ρόις, Εζίλ, Ριμπερί,
Επιθετικοί: Ιμπραϊμοβιτς, Ρονάλντο

Τι θα συνέβαινε εάν η μηχανή αναζήτησης της Google ήταν άνθρωπος

Τι θα συνέβαινε εάν η μηχανή αναζήτησης της Google ήταν άνθρωπος

Το πεδίο αναζήτησης της Google είναι λίγο σαν το ντιβάνι του ψυχολόγου: όλοι πληκτρολογούν τις σκέψεις τους όπως τους έρχονται στο μυαλό, είτε πρόκειται για κάτι που ψάχνουμε και οι λέξεις δεν βγάζουν και πολύ άκρη, είτε για κάποια μύχια επιθυμία που σε άλλη περίπτωση θα ντρεπόμασταν να κοινοποιήσουμε.
Στη χειρότερη περίπτωση άλλωστε μπορούμε να διαγράψουμε τον όρο της αναζήτησης που θέσαμε ή και ολόκληρο το ιστορικό. Οπως αναφέρει το techgear, στην τελική πρόκειται για μια άψυχη μηχανή αναζήτησης που δεν πρόκειται να μας κρίνει για τίποτα.
Τι θα συνέβαινε όμως εάν δεν ίσχυε κάτι τέτοιο και η Google ήταν άνθρωπος; Δείτε στο παρακάτω χιουμοριστικό βίντεο του College Humor

What If Google Was a Guy
Everything you ask Google sounds a lot stupider when you actually ask Google. 
techit.gr

Νησί Sentinel: Το πιο εχθρικό μέρος του κόσμου. Όποιος το επισκέπτεται, γυρίζει νεκρός.

norh_sentinel_island

Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι εν έτει 2014 υπάρχουν άτομα στον κόσμο που δεν έχουν ιδέα από διαδίκτυο ή κινητά τηλέφωνα…

Και όμως, μια φυλή στο νησί Sentinel, στον Κόλπο της Βεγγάλης είναι εντελώς αποκομμένη από τον πολιτισμό και δεν επιθυμεί καμία σχέση με τον «έξω κόσμο».
Οι κάτοικοι του εν λόγω νησιού που βρίσκεται μεταξύ της Μιανμάρ και της Ινδονησίας, είναι μάλιστα τόσο εχθρικοί που το νησί έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εχθρικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς παγκοσμίως.
Οι Sentinelese, όπως αποκαλούνται οι κάτοικοι του νησιού, είναι άμεσοι απόγονοι των πρώτων κατοίκων της Αφρικής και ζουν στο νησί σχεδόν για 60.000 χρόνια. Μάλιστα, ο ακριβής τους πληθυσμός παραμένει άγνωστος και θα μπορούσε να κυμαίνεται από 40 μέχρι 500 άτομα.
Δεν έχει σημασία αν είσαι φίλος ή εχθρός, από τη στιγμή που κάποιος πατήσει το πόδι του στο νησί, εσκεμμένα ή κατά λάθος, οι κάτοικοι θα τον υποδεχτούν με δόρατα και βέλη ακόμα και αν οι επισκέπτες προσπαθήσουν να τους προσφέρουν δώρα.
Δεν δίστασαν μάλιστα να επιτεθούν στην αποστολή διάσωσης που επισκέφτηκε το νησί μετά το καταστροφικό τσουνάμι του 2004. Ένας πολεμιστής ξεπήδησε τότε μέσα από την πυκνή ζούγκλα και έριξε βέλη στο ελικόπτερο.
Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή των Sentinelese. Η γλώσσα τους είναι άγνωστη και οι συνήθειές τους επίσης. Μάλιστα, μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να έρθει σε επαφή μαζί τους από το 1964, η ινδική κυβέρνηση οπισθοχώρησε.
Έτσι οι επισκέψεις πλέον στο νησί απαγορεύονται και το ινδικό ναυτικό έχει επιβάλει μια ζώνη προστασίας 3 μιλίων καθώς οι συναντήσεις των ντόπιων με τους επισκέπτες δεν έχουν αίσιο τέλος.
Υπάρχουν αρκετές φρικιαστικές ιστορίες για το πως οι Sentinelese φέρονται στους ξένους. Είτε επιστρέφουν από το νησί τρομοκρατημένοι και τραυματίες, αν σταθούν τυχεροί, είτε δεν επιστρέφουν ποτέ. Το 1896 ένας κατάδικος που το έσκασε από τις Βρετανικές φυλακές των Andamans, κατά λάθος ξεβράστηκε στο νησί, και μερικές μέρες αργότερα βρήκαν το πτώμα του στη παραλία, τρυπημένο με βέλη και με κομμένο το λαιμό.
Και η πιο πρόσφατη συνάντηση μαζί τους, το 2006 δεν εξελίχθηκε καλά. Δύο ψαράδες δολοφονήθηκαν ενώ ψάρευαν παράνομα κοντά στο νησί.
πηγή: odditycentral.com

arouraios.gr

Χατζηνικολάου & Κανέλλη εκτός ευατού για τα 600 δις του Αρτέμη Σώρρα! (video)



arouraios.gr

Στη δημοσιότητα η διαθήκη του Μίκαελ Σουμάχερ

hm

Οι προσευχές όλων είναι με τον Μίκα Σουμάχερ προκειμένου να γίνει καλά, αλλά από τη στιγμή που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα είναι σε κώμα δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το δυσάρεστο σενάριο…

Σύμφωνα με την εφημερίδα από την Αργεντινή «Ole» ο Γερμανός θρύλος έχει ένα δισεκατομμύριο δολάρια περιουσία, η οποία θα μεταβιβαστεί σαν κληρονομιά ισόποσα στα τρία άλλα μέλη της οικογένειάς του, αν γίνει το μοιραίο, το οποίο όλοι απεύχονται. Στη γυναίκα του, Κορίνα, την κόρη τους, Τζίνα – Μαρία (16) και τον γιο τους, Μικ (14).
Ο θρυλικός πιλότος της Φόρμουλα 1 είχε υπογράψει σχετική διαθήκη το 2010, γράφει το onsports, όταν επέστρεψε στην κορυφαία κατηγορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η κατάσταση της υγείας του Σούμι είναι σταθερή αλλά κρίσιμη εδώ και αρκετές μέρες. Τη Δευτέρα (13/1) οι γιατροί του αφαίρεσαν τμήμα του κρανίου του για να ανακουφίσουν την πίεση από το τραυματισμένο του κεφάλι.
arouraios.gr

Η απίστευτη ανακοίνωση σε πτήση που «πάγωσε» τους επιβάτες -«Ξέρει κανείς να πιλοτάρει;»

pilot-660

Ηταν 20 Δεκεμβρίου του 2013 όταν οι επιβάτες της πτήσης της United Airlines από το Ντε Μουάν της Αϊόβα στο Ντένβερ του Κολοράντο έμελλε να ζήσουν έναν απόλυτο εφιάλτη στον αέρα…

Ολα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πτήσεις. Ακολούθησε ανακοίνωση από το πλήρωμα του αεροσκάφους μέσα από την οποία γινόταν έκκληση για γιατρό.
Σύμφωνα με την Telegraph, στην έκκληση η Λίντα Αλγουάις, νοσοκόμα από την Καλιφόρνια.
Η Λίντα οδηγήθηκε στο πιλοτήριο, όπου βρήκε τον πιλότο του αεροσκάφους να μουρμουρίζει ακατάληπτα και να έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά τις αισθήσεις του, λόγω καρδιακής προσβολής.
Με τη βοήθεια της Ειμι Σόρενσον από το Γουαϊόμινγκ, μίας άλλης νοσοκόμας, η οποία βρισκόταν στο αεροσκάφος, τον οδήγησαν στην κουζίνα όπου δημιούργησαν έναν «τεχνητό απινιδωτή» για να τον επαναφέρουν.
Η τύχη των επιβατών βρισκόταν πλέον στα χέρια τους συγκυβερνήτη, ο οποίος ανέλαβε το πιλοτήριο.
Ωστόσο, η αγωνία κορυφώθηκε όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δεύτερη ανακοίνωση: «Εχει κανείς εμπειρία πλοήγησης αεροσκάφους;».
Τελικώς, ωστόσο, η συγκυβερνήτης προσγείωσε το αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Ομάχα, με τον ασθενή πιλότο να επιβιώνει της καρδιακής προσβολής.

arouraios.gr

Λουτράκι: Νέα ταλέντα και πολλά γκολ στο Τουρνουά Ποδοσφαίρου!

Εμφάνιση soccer1.jpg


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το χριστουγεννιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου ‘’LOUTRAKI CHRISTMAS SOCCER CUP 2014’’ στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Κορινθίας και την υποστήριξη του Σ.Δ. Κορινθίας.

Στο τουρνουά έλαβαν μέρος περισσότερο από 300 λιλιπούτιοι φίλοι του ποδοσφαίρου από όλη την Ελλάδα, με 16 ομάδες σε δύο ηλικιακές κατηγορίες U13 (01-02), U11 (03-04).
Στην διοργάνωση η ομάδα της Ε.Α. Κορίνθου, με αθλητές της κατηγορίας U13, αναδείχτηκε νικήτρια επικρατώντας στον τελικό επί της ομάδας ΕΛΛΑΣ Βέλου σε ένα εντυπωσιακό αγώνα με γκολ και θέαμα έως το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή. Ενώ στην 3η θέση κατετάγη η ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝ Ταύρου που επικράτησε την νεοφώτιστης ακαδημίας ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ Ασπροπύργου η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις κατά την διάρκεια του τριημέρου.
 Εμφάνιση soccer2.jpg
Στην 2η ηλικιακή κατηγορία της διοργάνωσης U11 η ομάδα την ΔΑΦΝΗΣ Αθηνών πήρε την 1η θέση επικρατώντας της αξιόμαχης ομάδας του ΠΗΓΑΣΟΥ Κορίνθου. Την 3η θέση και σε αυτήν την κατηγορία πήρε ο ΑΠΟΛΛΩΝ Ταύρου επικρατώντας της Ε.Α. Κορίνθου στον μικρό τελικό.

Οι γονείς των νεαρών αθλητών, που είχαν γεμίσει τις κερκίδες του αθλητικού κέντρου SPORTCAMP, απόλαυσαν τα νέα ταλέντα να πετυχαίνουν εντυπωσιακά γκολ και να δημιουργούν  φάσεις ανάλογες των μεγάλων αστέρων του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Οι διοργανωτές εκτός από τις νικήτριες ομάδες βράβευσαν και τους MVP στις κατηγορίες U13 (Φιλιάνδρας Γιώργος - Α.Ο. Λουτράκι) και U11 (Οικονόμου Βασίλη - ΠΗΓΑΣΟΣ Κορίνθου)  καθώς και τους νικητές του διαγωνισμού ‘’Master the ball’’ ανά κατηγορία U13 (Τσακίρης Νίκος – ΕΥΚΛΕΊΔΗΣ Μεγάρων) και U11 (Γκίκας David – ΔΑΦΝΗ Αθηνών) προσφέροντας επίσης αναμνηστικά δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Παίκτες και διοργανωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο τουρνουά, που θα διεξαχθεί κατά την περίοδο των Πασχαλινών εορτών στις εγκαταστάσεις του SPORTCAMP. Μείνετε συντονισμένοι!

ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εμφάνιση DSC_0724..JPG


Στις αρχές του Γενάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες, υποδέχτηκε στην Αίθουσα Συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, αντιπροσωπεία του Ελληνοβραζιλιανικού Επιμελητηρίου, με σκοπό τη διερεύνηση της ανάπτυξης τουριστικών σχέσεων με τη Βραζιλία. Το Ελληνοβραζιλιανικό Επιμελητήριο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Κ. Πάκτας και ο κ. Χ. Καλοκαιρινός ως μέλος του Δ.Σ.

Παρευρέθησαν ακόμη,  οι εκπρόσωποι του Ταξιδιωτικού Γραφείου Travel Plan, κα. Α. Κουλούρη και κ. Α. Φανούδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου (LTO), κ. Σ. Καραβούλης, τα μέλη του Δ.Σ. κκ. Δ. Γιαννούλης, κ. Ι. Κακούρος, κ. Ι. Κόντης, κ. Δ. Παππάς,  κ. Π. Ρούσσης, και η κα. Α. Σιαγανά. Ο κ. Τσεκούρας από το Club Hotel Casino Loutraki, ο κ. Λεωνίδης από το ξενοδοχείο Alkyon, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, κ. Κουκουλάκης και στελέχη του Γραφείου Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, υπήρξαν τοποθετήσεις από όλες τις πλευρές και κοινό στόχο όλων αποτέλεσε η προώθηση του τουριστικών, αλλά και εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Κορίνθία και την Πελοπόννησο και τη Βραζιλία.

Ο Κ. Πάτκας, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρόσκληση, παρουσίασε λεπτομερώς τα είδη τουρισμού που επιλέγει ο μέσος Βραζιλιάνος πολίτης και τόνισε το θαυμασμό του Λατινοαμερικάνου τουρίστα για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της Ελλάδας. Ο Βραζιλιάνος τουρίστας θέλει να ζήσει την εμπειρία της σύγχρονης πόλης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου συγκεντρώνει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες Περιφέρειες για την υποστήριξη ολοκληρωμένων πακέτων διαμονής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο κ. Καραβούλης, επισήμανε τις συνεχόμενες πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας για την προβολή και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού και της Πελοποννήσου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Ελληνοβραζιλιανικού Επιμελητηρίου για την παρουσία τους και επικεντρώθηκε στο ζήτημα της σύνδεσης του τουριστικού προϊόντος της Κορινθίας και της Πελοποννήσου με το τι ουσιαστικά αποζητούν οι Βραζιλιάνοι κατά τις εξορμήσεις τους στο εξωτερικό, με σκοπό τη δημιουργία ελκυστικών μορφών τουρισμού για την αγορά της Βραζιλίας.

Ο κ. Δέδες, έθεσε ως άξονα προτεραιότητας την αξιολόγηση του ενδεχομένου της διασύνδεσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με αντίστοιχη Περιφέρεια κοινών χαρακτηριστικών της Βραζιλίας και πρότεινε στο Επιμελητήριο, αφού εξετάσει τα χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να αναλάβει να προωθήσει τις διασυνδέσεις με αντίστοιχη Περιφέρεια της Βραζιλίας. Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε εκ νέου συνάντηση εργασίας, κατά την οποία όλοι οι φορείς θα προσέλθουν με ολοκληρωμένες προτάσεις για την υλοποίηση της διαπεριφερειακής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο Χώρες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η... D- Day του ευρωπαϊκού Νότου: Έφτασε το τέλος της τρόικας – Τα τρία σενάρια διαδοχής που εξετάζονται

Η... D- Day του ευρωπαϊκού Νότου: Έφτασε το τέλος της τρόικας – Τα τρία σενάρια διαδοχής που εξετάζονται
 Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις για το μέλλον της τρόικας μετά την έρευνα που ξεκίνησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον τρόπο που λειτούργησαν οι απεσταλμένοι των δανειστών σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Το σχέδιο για το τέλος της τρόικας αποκαλύπτει η εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung, που όπως γράφει «οι μέρες της αμφιλεγόμενης τρόικας είναι μετρημένες»
Η τελική απόφαση βρίσκεται στη δικαιοδοσία των χωρών του ευρώ, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μόνο προτάσεις μπορεί να κάνει
«Οι τρεις κύριοι με τα μαύρα κουστούμια. Πρόκειται για τους εκπροσώπους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, που στα μάτια των κατοίκων του χειμασμένου λόγω κρίσης ευρωπαϊκού Νότου θεωρούνται ως οι πραγματικοί υπαίτιοι της οικονομικής μιζέριας», γράφει η εφημερίδα του Μονάχου, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
Και το άρθρο συνεχίζει: «Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφόρησε ένα μήνυμα που θα χαροποιήσει τους πολίτες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο. Οι μέρες της αμφιλεγόμενης τρόικας (…) είναι μετρημένες».
Στο άρθρο φιλοξενούνται δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι γίνονται σκέψεις για τρεις εναλλακτικές σε σχέση με ένα διάδοχο μοντέλο της τρόικας. «Την εργασία της τρόικας στο μέλλον θα την αναλάβει είτε το ΔΝΤ μόνο του, είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπής -επίσης μόνη της- είτε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) θα γίνει κάτι σαν Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο». Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι υπάρχει έκθεση της επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σχέδιο της οποίας έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα και η οποία θα εγκριθεί αύριο.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται τρόποι για το πώς θα γίνει πιο διαφανής και δημοκρατικός ο δημοσιονομικός έλεγχος. Η σχετική απόφαση για το διάδοχο μοντέλο της τρόικας θα ληφθεί το αργότερο το ερχόμενο φθινόπωρο, κατά τη γερμανική εφημερίδα, όταν η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία των τραπεζών της ευρωζώνης.
 newsit.gr

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια απαγωγής του Καραμολέγκου

peripoliko
Αίσιο τέλος είχε η απαγωγή του επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον τομέα των αρτοσκευασμάτων, Μανώλη Καραμολέγκου, η οποία έγινε αργά τη νύχτα της Τρίτης και σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία.
Ο επιχειρηματίας παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα μαζί με έναν από τους απαγωγείς του στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας και ήδη από την Ασφάλεια λαμβάνονται καταθέσεις για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Βρήκαν φορητές ψησταριές και αντικολλητικά σκεύη στις Μυκήνες

{images:title}
Φορητές ψησταριές και αντικολλητικά τηγάνια είχαν οι Έλληνες στις αρχαίες Μυκήνες, σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων.   Όπως ανακοίνωσε η Δρ Τζούλι Χρούμπι του Πανεπιστημίου του Ντάρτμουθ εξέτασε πήλινα σκεύη που βρέθηκαν σε κέντρα του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, ο οποίος άκμασε την ύστερη Εποχή του Χαλκού μέχρι το 1200 π.Χ., οπότε και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.   Τα σκεύη ήταν ένα στρογγυλό πήλινο ταψί με τη μία επιφάνεια του επίπεδη και την άλλη διάστικτη από τρύπες.
Το άλλο σκεύος είναι ένας πήλινος ορθογώνιος δίσκος, τον οποίο οι ερευνητές ονομάζουν «δίσκο για σουβλάκια».    «Θα φανταζόμασταν αυτά τα αγγεία ως φορητές συσκευές ψησίματος -ίσως χρησιμοποιούνταν στα μυκηναϊκά πικνίκ» τόνισε η  Δρ Χρούμπι για τον δίσκο, στο LiveScience, το οποίο παρακολούθησε την παρουσίαση της μελέτης στο συνέδριο του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αμερικής. Όσον αφορά το στρογγυλό ταψί, ή τηγάνι, τα πειράματα έδειξαν ότι η ζύμη του ψωμιού κολλούσε πιο εύκολα στην επίπεδη πλευρά.
Οι τρύπες στην άλλη επιφάνεια του τηγανιού πρέπει να ήταν μια αντικολλητική τεχνολογία, η οποία επίσης εξασφάλιζε την ομοιόμορφη κατανομή του λαδιού πάνω στο τηγάνι.   Σύμφωνα με την κ. Χρούμπι, τα σκεύη αυτά προέρχονται από τις οικίες της μυκηναϊκής ελίτ.

isthmos.gr

Βασίλειος Νανόπουλος : Απαιτώ από τον κ. Πνευματικό να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα είπε εναντίον μου

{images:title}
Επειδή ο κ. Πνευματικός συνεχίζει τον πόλεμο λάσπης εναντίον μου είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής:
1. Κλήθηκα από την ειδική ανακρίτρια να καταθέσω ενόρκως στην υπόθεση του βουλευτή κ. Σ. Μπούκουρα, ό,τι γνωρίζω για περιστατικά που περιλαμβάνει η υπόθεση απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις. Κυρίως επειδή ήμουν ο μόνος θεσμικός παράγοντας, αυτόπτης μάρτυρας στα επεισόδια, όταν ήρθαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου.

2. Δεν προσήλθα αυτοβούλως να καταθέσω, δέχτηκα κλήση από την ανακρίτρια.

3. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την κατάθεση. Η άρνηση τιμωρείται από ότι ξέρω. Είμαι πρόεδρος του επιμελητηρίου και σέβομαι τους θεσμούς και τους νόμους.

4. Είπα την αλήθεια σε ό,τι γνώριζα, όπως κάνω πάντα . Δεν θα μπορούσα να κάνω διαφορετικά άλλωστε σε ένορκη κατάθεση.

5. Ζήτησα από την ανακρίτρια να δημοσιοποιήσω ολόκληρη την κατάθεση μου για να μάθετε όλα όσα κατέθεσα και όχι επιλεγμένο απόσπασμα αυτών, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται .

6. Θεωρώ ότι η διαστροφή της αλήθειας που επιχειρεί ο κ. Πνευματικός εναντίον μου εντάσσεται στον προεκλογικό του αγώνα και προέρχεται από τον πανικό που τον διακατέχει τον τελευταίο καιρό.

7. Νομίζω ότι κανείς Κορίνθιος δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την δημοκρατική μου συνείδηση και συμπεριφορά. Δείτε πως λειτουργεί το επιμελητήριο επί προεδρίας μου και την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας του κ. Πνευματικού.

8. Καλώ τους Κορινθίους να καταδικάσουν τη νοοτροπία και τις πρακτικές του σημερινού δήμαρχου Κορινθίων και να μην παρασύρονται εύκολα από την παραπληροφόρηση.

9. Απαιτώ από τον κ. Πνευματικό να μου ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα είπε εναντίον μου.

Σαμαράς: Αποτυχία είναι να μην ξανασηκώνεσαι... Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές

Antonis-Samaras-greek-presidency
Ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση και έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέχρι τον Ιούνιο του 2014, ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δηλαδή στα… παλιά λημέρια του, για να αναδείξει τις προτεραιότητες της Αθήνας, και να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ευρωπαϊκής συνοχής.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:
“- Πριν από 1,5 χρόνο ήμασταν ο αδύναμος κρίκος. Σήμερα γίναμε το σύμβολο ότι η Ευρώπη αντέχει και μπορεί.
- Σήμερα, όχι μόνο πετυχαίνουμε, αλλά και ξεπερνάμε ακόμη πολλούς από τους στόχους του προγράμματος.
- Αποτυχία δεν είναι να πέφτεις, αλλά να μην ξανασηκώνεσαι.
- Το δράμα που πέρασαν οι Έλληνες πολίτες εύχομαι να μην το περάσει καμία άλλη χώρα.
- Η Ελλάδα πλήρωσε σφάλματα, όπως αυτά του πολλαπλασιαστή και του πρώτου προγράμματος στήριξης.
- Η Ελλάδα δοκιμάστηκε, αλλά άντεξε. Και τώρα αλλάζει ριζικά.
- Στις ευρωεκλογές να μην ψηφίσουν οι πολίτες με την πικρή αίσθηση της κρίσης. Αλλά με την αίσθηση ότι η Ευρώπη γίνεται καλύτερη.
- Η κρίση μας έδειξε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη.
- Η Ενωμένη Ευρώπη δοκιμάστηκε τα τελευταία χρόνια, σε επίπεδο συνοχής, αντοχών και κοινού νομίσματος. Η κρίση ξεπερνιέται.
- Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να ενισχυθεί, και να είναι ικανό να ελέγχει, προβάλλοντας ανάγκες-συμφέροντα Ευρωπαίου πολίτη.
- Κοινή συνείδηση των Ευρωπαίων είναι να προχωρήσουμε στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση”.
Το μεσημέρι, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έκβαση των ευρωεκλογών.
“Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό. Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν θέλει πρόωρες εκλογές. Όποιος δεν συμφωνήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

ΔΗΜΑΡ: Να επανεξετάσει τη θέση της η κυβέρνηση

Dimokratiki-Aristera
Από το Γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
“Η εξαγγελία της κυβέρνησης για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι καταφανώς αντίθετη με τον νόμο.

Σύμφωνα με τα άρθρα 9 και 114 του ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) οι εκλογές για την ανάδειξη των αυτοδιοικητικών αρχών γίνεται «την ίδια ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας για την εκλογή των Ελλήνων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων». Από την διάταξη αυτή προκύπτει σαφώς ότι ο νόμος εννοεί ότι η ταυτόχρονη διεξαγωγή αφορά τον πρώτο και όχι τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όχι μόνον διότι ο διακηρυγμένος σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η μέγιστη δυνατή μείωση του κόστους διεξαγωγής των εκλογών –που δεν επιτυγχάνεται βέβαια με την ταυτόχρονη διεξαγωγή μόνο στους δήμους και τις περιφέρειες που έχουν δεύτερο γύρο- αλλά και διότι, θεωρητικά, μπορεί να μην υπάρξει καν δεύτερος γύρος, αφού τίποτε δεν αποκλείει το σύνολο των αυτοδιοικητικών αρχών να αναδειχθεί από τον πρώτο γύρο.
Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την θέση της, εναρμονίζοντας την ημερομηνία των εκλογών με το γράμμα και τον σκοπό του νόμου, διότι τυχόν εμμονή στην αρχική εξαγγελία της συνιστά πρόδηλη παραβίαση της νομιμότητας στο όνομα μικροκομματικών σκοπιμοτήτων”.

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα διαταραχτεί η σταθερότητα - ΣΥΡΙΖΑ: Γεγονότα που αποπροσανατολίζουν την κοινωνία

PASOK-Harilaou-TrikoupiΑπό το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Μιχελάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Ενέργειες που επιχειρούν να διαταράξουν τη δημοκρατική ομαλότητα και να δυναμιτίσουν τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα θα πέσουν στο κενό.”

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη:
“Η  εμπρηστική επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μιχελάκη, είναι μια απόλυτα καταδικαστέα πράξη.
Τέτοιου είδους ενέργειες αντικειμενικά συμβάλουν στον αποπροσανατολισμό της κοινωνίας”.

Σεισμική δόνηση 3,9 R στην Καλαμάτα

seismiki-donisi
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο πριν τις 13.00 στην Καλαμάτα.
Η αρχική εκτίμηση του σεισμού ήταν  3,7 R.

Κεδίκογλου: Η Δημοκρατία δεν εκφοβίζεται

Simos-Kedikoglou
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
“Τέτοιου είδους άνανδρες επιθέσεις δεν πτοούν τη Δημοκρατία.
Η Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται”, ήταν τα λόγια του Σίμου Κεδίκογλου.

Απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στην Αθήνα

peripoliko
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραστεφανής στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημειώθηκε το πρωί απαγωγή γνωστού επιχειρηματία στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο επιχειρηματίας είναι γνωστός και πριν λίγο καιρό είχε λάβει μεγάλο δάνειο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απαγωγή έγινε στο Κορωπί.

ysterografa.gr

Το… επικό πρωτοσέλιδο της “Kontra News” για τη σύλληψη Κουρή

KontraNews
Όπως αναμενόταν, η εφημερίδα “Kontra News” κυκλοφόρησε σήμερα με ένα… επικό πρωτοσέλιδο, στον απόηχο της σύλληψης του εκδότη της, Γιώργου Κουρή, για χρέη προς το δημόσιο.
Το πρωτοσέλιδο έχει φωτογραφία του Γιώργου Κουρή να χαμογελάει με νόημα, και αναφέρει:
“Ο Γιώργος Κουρής ρωτάει: Εμένα ρε παιδιά γιατί με συλλάβατε; Όποιος αντιστέκεται στην τρόικα συλλαμβάνεται. Ξέρω ότι το Kontra Channel και η Kontra News ενοχλούν, εμείς όμως θα συνεχίσουμε.

ysterografa.gr

22χρονος νεκρός από πυροβολισμό στο Μεσολόγγι

astynomia-peripoliko
Όπως μεταδίδει το site agrinionews.gr, ανάστατη είναι η κοινωνία της Κατοχής Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου, μετά την είδηση του θανάσιμου τραυματισμού από πυροβολισμό νεαρού άνδρα 22 ετών και τη σύλληψη ενός επίσης 22χρονου.
Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα σε κατοικία του χωριού, όπου ήταν μόνο οι δύο φίλοι που διαμένουν μόνιμα στο Μεσολόγγι.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε, έσπευσε και συνέλαβε τον 22χρονο και ενεργεί την προανάκριση.

Καθαρογράφονται οι λίστες της διαθεσιμότητας και των απολύσεων

Με την επιστροφή των επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει ο έλεγχος εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων που αφορούν την αναδιάρθρωση στο Δημόσιο, δηλαδή το πρόγραμμα κινητικότητας και τις απολύσεις. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παρουσιάσει:

Όταν παραιτήθηκε ο Ανδρέας. Και άνοιξε την πόρτα της... χρεοκοπίας

Andreas-Papandreou-Kostas-Simitis
Twitter@EmOikonomidis
Θυελλώδη προσωπικότητα σαν τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν συναντά κανείς εύκολα ούτε συχνά στις διαδρομές της Ιστορίας. Γι’ αυτό και ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ίσως ο τελευταίος ηγέτης τον οποίο λάτρεψαν παθολογικά οι Έλληνες, παραμένει μέχρι και σήμερα αιτία για… ρητορικό πόλεμο επιχειρημάτων, αναφορικά με τη συνολική προσφορά του στον τόπο. Και την αποτίμηση της παρουσίας του στην πρωθυπουργία.
Αρκετοί ισχυρίζονται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ευθύνεται για την κακοποίηση του εθνικού dna, καθώς μετά τη σαρωτική επικράτησή του το 1981, που του επέτρεψε να κερδίσει με σχεδόν ανάλογο περίπατο και τις εκλογές του 1985, μαζί με τον “λαό στην εξουσία”, γεννήθηκαν και οι παθογένειες που εμπόδισαν την Ελλάδα να εξελιχθεί σε κανονικό κράτος.
Για αρκετούς άλλους, ακόμη χειρότερα έγιναν τα πράγματα με την αποχώρησή του, που άνοιξε το δρόμο για την επέλαση του “εκσυγχρονισμού”, και μια οκταετία στη διάρκεια της οποίας διαμορφώθηκε το πλαίσιο και γεννήθηκε ο πρόλογος της βαθιάς κρίσης την οποία βιώνουμε σήμερα, στην εποχή της εθνικής χρεοκοπίας.
Ήταν η εποχή του  Κώστα Σημίτη αλλά και του… Άκη Τσοχατζόπουλου. Η εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων και των μεγάλων, υπερτιμολογημένων έργων. Η εποχή των απευθείας αναθέσεων και της μετάλλαξης της εγχώριας διαπλοκής, με αιχμή του δόρατος τον χώρο των ΜΜΕ.
Εκείνη η εποχή ξεκίνησε… σαν σήμερα, στις 15 Ιανουαρίου του 1996, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου υπέγραψε το κείμενο της παραίτησής του από την πρωθυπουργία, μετά από ένα σκοτεινό παρασκήνιο, που εν πολλοίς καθόρισε όχι μόνο τη δική του διαδοχή, αλλά και εκείνη του… διαδόχου του, από τον γιό του.
Εκείνο το βράδυ, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Λίγοι μπορούσαν να φανταστούν ότι η εθνική ευημερία για την οποία μιλούσε περήφανος ο διάδοχός του, θα ήταν… μακέτο.

ysterografa.gr

Γιάννης Μιχελάκης: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται

Giannis-Mihelakis
Πολιτική διάσταση έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο σχόλιό του για τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε το βράδυ στο πολιτικό γραφείο του.
“Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής και φόβου. Δεν θα το κατορθώσουν.
Αυτή η χώρα έχει θεσμούς. Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Μιχελάκης ανοίγει την πόρτα για απολύσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις (έγγραφο)

Με την απάντηση  του σε αναφορά του Νικήτα Κακλαμάνη στη Βουλή για τη συνέχιση λειτουργίας του «Αθήνα 9.84»,  ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, επικαλούμενος διατάξεις πρόσφατων νόμων, ανοίγει στην ουσία την πόρτα για «λουκέτα» και απολύσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της άρνησης να υπογράψει σχετική εγκύκλιο με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να εγκρίνει την ανανέωσή 70 συμβάσεων στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, ο υπουργός Εσωτερικών με έγγραφό του στις 31.12.13 απαντά στο βουλευτή και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμος Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος μέσω του ψηφίσματος των εργαζομένων στην ουσία του ζητά να δεσμευθεί σχετικά με τη λειτουργία του «Αθήνα 9.84» και τις θέσεις εργασίας σε αυτόν:
-          Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 11 του Ν. 4071/2012 «σε περίπτωση λύσης υφιστάμενων δημοτικών επιχειρήσεων με ειδικό σκοπό τη λειτουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού, η δραστηριότητα του δεν μεταφέρεται»
-          Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση κατάργησης θέσης προσωπικού, προβλέπεται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου….»
Δηλαδή, με άλλα λόγια ο κ. Μιχελάκης όχι μόνο δεν δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν λουκέτα και απολύσεις αλλά, επικαλούμενος της νομοθεσία, στην ουσία τις προαναγγέλλει.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ 

aftodioikisi.gr

Και δυο και τρεις χαριστικές βολές στο φαύλο σύστημα

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
Ο Χριστόδουλος Ξηρός, αυτός  ο εξάκις ισοβίτης - εκτελεστής,  αυτός ο «πολιτικός δραπέτης», (όπως αθωωτικά τον αποκαλεί ο  συνήγορός  του), αυτός ο πολύπειρος ινστρούκτορας των «Πυρήνων της φωτιάς», έγινε με την μυστηριώδη φυγή του το  Νο1 πρόσωπο της επικαιρότητας. Πότε όμως; Ακριβώς τις ημέρες που η επίσημη Ελλάδα ξεκίνησε την  5η προεδρία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επιδεικτικώς απόντα, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης - κηρυγμένο εν τούτοις υπέρ της παραμονής στην ευρωπαϊκή «στρούγκα» και… υποψήφιο… τσέλιγκά της !..

Μπαίνω σήμερα στον πειρασμό να γυρίσω 70 χρόνια πίσω. Και ανατριχιάζω με την ιδέα ότι λίγο έλειψε να γίνω και του λόγου μου ένας «Ξηρός» της τότε γερμανικής κατοχής. Ήμουν εκείνα τα χρόνια γραμματέας της ΕΠΟΝ στις ανατολικές συνοικίες. Στην ομάδα μου ήταν, μεταξύ άλλων, η άγνωστη τότε, Ελένη Γλύκατζη (Αρβελέρ σήμερα), ο μαθητής τότε του Ωδείου Αθηνών Μάνος Χατζηδάκης και η αριστούχος  του 4ου θηλέων Άννα Συνοδινού. Γράφαμε στους τοίχους, βγάζαμε χωνί, κατεβαίναμε στις διαδηλώσεις. Αργότερα όμως τα πράγματα αγρίεψαν. Μετατέθηκα από το Παγκράτι στον Υμηττό επικεφαλής διμοιρίας της ΕΠΟΝ –ΕΛΑΣ…

Φρανσουά Μιτεράν: Στην τρομοκρατία εύκολα μπαίνεις και δύσκολα βγαίνεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με την τρομοκρατία, την απόδραση Ξηρού, τις άδειες των κρατουμένων, τα πρωτοχρονιάτικα ρεβεγιόν, οι διαφωνίες και δημόσιες κόντρες μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, οι εξαγγελίες περί νέου νομοθετικού πλαισίου και φυλακές υψίστης ασφαλείας καταδεικνύουν ότι εξακολουθούμε να αγνοούμε την βασικότερη όλων των παραμέτρων: Την ηθική νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, όπως αυτή επιτεύχθηκε μέσα από την συνεχή επινόηση νέων «δίκαιων στόχων» - αμερικανικοί στην αρχή, μετά πολιτικοί, επιχειρηματικοί, εκδοτικοί, δικαστικοί, αστυνομικοί και ούτω καθεξής.
Αυτή η ηθική νομιμοποίηση, που απέκτησε και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση - θυμίζω οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι καταργούνταν ή ψηφίζονταν με οριακό τρόπο - αποτελεί την βασική πηγή του προβλήματος.
Ειδικά δε αυτή την εποχή, η ηθική νομιμοποίηση μπορεί μια χαρά να αποκτήσει όσους «δίκαιους στόχους» θέλει.

3 μέρες γεμάτες αγωνιστική δράση στο Loutraki Christmas Volleyball Cup

Εμφάνιση volley 1.jpg


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Loutraki Christmas Volleyball Cup 2014 την Κυριακή 05.01.2014. Μετά από 3 ημέρες πλήρους αγωνιστικής δράσης τα κορίτσια του ΑΣΠ Κορίνθου κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας στον τελικό της ομάδας του ΑΟ Δεξαμενής Μεταμόρφωσης.

Εμφάνιση volley 2.jpgΣυνολικά πραγματοποιήθηκαν 16 αγώνες παρουσία πολλών δεκάδων θεατών που παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των νεαρών αθλητριών.

Η τελική κατάταξη των ομάδων έχει ως εξής: 1. ΑΠΣ Κόρινθος, 2. ΑΟ Δεξαμενής, 3. Παμβοχαϊκός, 4. ΝΑΟ Σούδας, 5. ΓΣ Χαλανδρίου (συμμετείχε με 2 ομάδες), 7. Ποσειδώνας Λουτρακίου, 8. Ολυμπιονίκης Αρχαίας Ολυμπίας.

Το SPORTCAMP A.E. ευχαριστεί θερμά τις ομάδες και τους γονείς των αθλητριών για τη συμμετοχή τους στο Loutraki Christmas Volleyball Cup 2014.

Οι συμμετέχουσες ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο τουρνουά που θα διεξαχθεί στο SPORTCAMP στις 22-24 Απριλίου 2014.
Περισσότερες φωτογραφίες από το τουρνουά μπορείτε να δείτε στη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook https://www.facebook.com/volleyballevents.sportcamp