Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Παραίτηση Μπούκλη από τη θέση γραμματέα του ΠΕ Πελοποννήσου


Οι εξελίξεις τρέχουν γρήγορα, πολλά τα ευτράπελα του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου στην Τρίπολη, αλλά και πολλά απρόοπτα. Παραιτήθηκε πριν λίγη ώρα ο περιφερειακός σύμβουλος κος Λάμπρός Μπούκλης,από τη θέση γραμματέα του ΠΕ Πελοποννήσου καθώς απ’ ότι φαίνεται δε θέλησε να συμφωνήσει με τις επιταγές των υπολοίπων του Περιφερειακού συμβουλίου στο ζήτημα διαχείρισης απορριμμάτων, έτσι λοιπόν δεν ανέβηκε στο προεδρείο του Περιφερειακού συμβουλίου.
Αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις, καθώς αυτήν τη στιγμή διεξάγεται
παρουσία ΜΑΤ,  αυτήν την ώρα το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Αποστολοπούλειο Κέντρο Τρίπολης.
Αγανακτισμένοι κάτοικοι, αμήχανοι περιφερειακοί σύμβουλοι και πολλή ένταση τα κύρια συστατικά του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η αστυνομία περιφρουρεί και εξωτερικά αλλά και εσωτερικά τον χώρο, ενώ ακόμα και στους δημοσιογράφους τηρείται αυστηρό «πέρασμα» για παρακολούθηση του συμβουλίου.
Απαγορεύεται η είσοδος σε κατοίκους, ενώ περνούν εντός αιθούσης συνεδρίασης μόνο περιφερειακοί σύμβουλοι και μόνο συγκεκριμένα ονόματα δημοτικών και λοιπών ιθυνόντων του θέματος, αφού πρωτίστως έχουν αναγραφεί σε ονομαστική λίστα.
Οι κάτοικοι Παλαιόχουνης, Κερασταρίου, Ασέας, Μεσσηνίας και Καλλιρόης, σύσσωμοι δίνουν το παρών ενώ δε λείπουν τα «γιουχαρίσματα», σε πολιτικά πρόσωπα, που κατά τη γνώμη τους ευθύνονται για περιβαλλοντικό «έγκλημα».

Ωστόσο, αναμένεται στο σημερινό ΠΕ Πελοποννήσου, να δείξουν εκείνοι που προασπίζονται τη μελέτη την περιβαντολλογική, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, μιας και η όλη διαδικασία κρίνουν ότι έχει ελεγχθεί πρωτίστως επιστημονικά και δε θα επιβαρυνθεί καμία ανθρώπινη ζωή αλλά ούτε και το περιβάλλον.

 

"Γεννητούρ​ια" για την "Αυτοδιοικ​ητική Προοπτική"

aft.proopt.1
Η Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν ανθρωποκεντρικός θεσμός της πολιτείας μας, και την ίδια στιγμή ο φυσικός χώρος σύνθεσης απόψεων και ιδεών, πέρα και πάνω από πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Πέρα και μακριά από πρόσωπα και ατομικές διαδρομές.
Ειδικά στη σημερινή εποχή βαθιάς κρίσης και αποπροσανατολισμού, η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρεται ως ανάχωμα στην εθνική μελαγχολία που βιώνει η χώρα, διαμορφώνοντας πεδίο συνεννόησης, συνεργασιών, πρόσθεσης και πολλαπλασιασμού δυνάμεων, που αποτελούν τις μαθητικές πράξεις της προόδου.
Στην κατεύθυνση της ζύμωσης ιδέων και προτεραιοτήτων, και της ανάδειξης μιας καινούριας ατζέντας για την Αυτοδιοίκηση, από την οποία και θα μπορούσε να ξεκινήσει επί της ουσίας η εθνική επανεκκίνηση, όσο… καθυστερεί σε κεντρικό επίπεδο, φαίνεται να κινείται η ανεξάρτητη κίνηση της Αυτοδιοικητικής Προοπτικής, τα… γεννητούρια της οποίας παρουσιάζονται τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 18.00, στο ξενοδοχείο “New Hotel”.
Όπως περιγράφεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, πρόκειται για μια δημιουργική και πολυσυλλεκτική συμμαχία προσώπων από τον χώρο της αυτοδιοίκησης, τεχνοκρατών καθώς και ενεργών πολιτών από όλη τη χώρα, που στόχο έχει να καταθέσει, μέσα από γόνιμο διάλογο, μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη πρόταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η “Αυτοδιοικητική Προοπτική” εκτιμά ότι ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι το ιδανικό πλαίσιο για την επίλυση των πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν να δοθούν λύσεις και σε ευρύτερα πολιτικά ζητήματα.
Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:
Λαδιάς Χρίστος, Πανεπιστημιακός στον τομέα της Περιφερειακής Ανάπτυξης
Γαλανός Γιώργος, Λέκτορας(υτ) Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
Καρέλλας Παναγής, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών
Αγοραστός Κώστας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Κοτρωνιάς Γιώργος, Δήμαρχος Λαμιέων
To site της Αυτοδιοικητικής Προοπτικής είναι το:
http://www.aftodioikitiki-prooptiki.gr/

ysterografa.gr

Λιμενικό: Άκριτες κατηγορίες για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσ​ι

limeniko1


Το Λιμενικό εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση για το ναυάγιο με μετανάστες στο Φαρμακονήσι, κάνοντας λόγο για «άκριτες κατηγορίες, βιαστικές και γενικευμένες κατά του Σώματος, που αποσκοπούν μόνο στη δημιουργία εντυπώσεων».
Το Λιμενικό διαμηνύει πως τα πληρώματά του καταβάλουν «κάθε δυνατή προσπάθεια» για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν και την αποφυγή ανθρώπινων απωλειών στη θάλασσα, εν μέσω μίας παράλληλης «γιγαντιαίας προσπάθειας» προς διασφάλιση των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.
Παράλληλα, σημειώνει ότι τα έτη 2011-2013, οι άνδρες του διέσωσαν από βέβαιο θάνατο 3.186 παράνομους μετανάστες.
Τέλος, τονίζει ότι έχει διαταχθεί και ανατεθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση των συνθηκών του συμβάντος, «όπως άλλωστε αιτήθηκε από την πρώτη στιγμή η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία».

ysterografa.gr

Κωνσταντιν​όπουλος: Δεν πρόκειται να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ

odysseas2


«Πιστεύω και θα συνεχίσω να πιστεύω μέχρι τελευταία μέρα, ότι η ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ, κινήσεις, πολίτες, προσωπικότητες που πιστεύουν σ’ αυτό το όραμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που πιστεύουν ότι μπορεί η παράταξη να παίξει πρωταγωνιστικό και ρυθμιστικό ρόλο για τη χώρα και όχι για τα κόμματα, μπορούν να ενωθούν και να πάνε μαζί στις ευρωεκλογές. Πιστεύω ότι αυτό μας ζητάει όλος ο κόσμος», δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όχι, προς Θεού! Εγώ πιστεύω ότι κανείς από μας… (σ.σ.: δεν θέλει εκλογές). Είμαστε ξεκάθαροι, εμείς πιστεύουμε στην πολιτική σταθερότητα, την θέλουμε, την πιστεύουμε, αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν με πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος […] Από εκεί και πέρα, πάντα τον τελευταίο λόγο, όπως ξέρετε, τον έχουν οι πολίτες».
Προσέθεσε πως «κι εμείς θα αγωνιστούμε για τη δική μας παράταξη και θα μιλήσουμε στον κόσμο για αυτά που κάναμε τα τελευταία τρία χρόνια και τις προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και πέρα για τη δική μας παράταξη. Και πιστεύουμε ότι θα τους πείσουμε και θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα, όχι μόνο για την παράταξη […] Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα ψηφίσουν».
Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Ούτε το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθεί ούτε τίποτε άλλο. Εγώ λέω κάτι πολύ απλό: ο τόπος αυτός της παράταξης, αυτός ο χώρος είναι για να ενώσει τις αγωνίες μας, τις ελπίδες μας για το μέλλον της χώρας. Αν είναι να βρούμε έναν τόπο πάλι, για να μας χωρίσουν οι προσωπικές στρατηγικές, εγώ δεν πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος τόπος αυτός. Άρα αυτό που ζητεί ο κόσμος, αυτό το κοινωνικό κέντρο που κράτησε όρθια τη χώρα και δηλώνει σήμερα στις δημοσκοπήσεις αναποφάσιστο, περιμένει από μας να κάνουμε το επόμενο βήμα. Νομίζω το έχει πει 10.000 φορές ο κ. Βενιζέλος (σ.σ. ότι δεν υπάρχει θέμα διάλυσης). Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα με προσοχή, με σεβασμό, με ειλικρίνεια από όλους μας».
 
ysterografa.gr

Π. Τατούλης: «Φυγομάχησ​αν όλοι αυτοί που απλώς ενδιαφέρον​ται να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες​. Αποχώρησαν εντέχνως διότι δεν είχαν να μας πουν τίποτε, εκτός από την οχλαγωγία τους».



Σχολιάζοντας την αποχώρηση συμβούλων της μειοψηφίας από την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την συζήτηση της ΜΠΕ για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Πελοποννήσου», ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι πρόκειται για  φυγομαχία,  πολιτική θρασυδειλία και για αντιθεσμική εν τέλει συμπεριφορά, η οποία θέλει να πλήξει την Δημοκρατία και δεν αντέχει τον απαιτητικό και ελεύθερο διάλογο, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε πολιτικούς εκπροσώπους και όχι στους πολίτες τους οποίους κατανοεί απόλυτα. Επίσης τόνισε ότι οι σύμβουλοι αυτοί αποχώρησαν διότι, αφού δεν κατάφεραν να προβάλλουν τον εαυτό τους ως δήθεν σωτήρες του λαού, δεν θέλησαν να εκτεθούν πολιτικά και να πουν ξεκάθαρα στους πολίτες το δικό τους σχέδιο για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Τέλος, ο κ. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφερειακή Αρχή από την πρώτη στιγμή εγγυήθηκε την εκτέλεση του έργου και ήλθε η ώρα να διατυπώσει τους αυστηρότερους όρους επί της περιβαλλοντικής μελέτης, προκειμένου να διασφαλίσει στον μεγαλύτερο βαθμό το δημόσιο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​ : " O Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα, με τα περιθωριακά μοντέλα του, να σύρει τη χώρα στην καταστροφή".


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με όσα δήλωσε ο κ. Τσίπρας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA για μονομερή διαγραφή χρέους, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα ευχήθηκε να γίνει η χώρα μας Αργεντινή προσομοιάζοντας το μοντέλο της με εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, επαναλαμβάνει την επίσημη θέση του που είναι μονομερής διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

13 χρόνια μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής, οι λεηλασίες καταστημάτων και οι αιματηρές διαδηλώσεις είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς το νόμισμα της χώρας υποτιμήθηκε περισσότερο από 45% τον τελευταίο χρόνο, ο πληθωρισμός της καλπάζει στο 28% και τα συναλλαγματικά αποθέματά της εξαντλούνται.

Έτσι θέλει να καταντήσει την Πατρίδα ο κ. Τσίπρας. Γιατί οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε άμεση έξοδο από το ευρώ και θα βυθίσουν την κοινωνία σε εφιαλτικές καταστάσεις, χειρότερες από εκείνες της Αργεντινής.

Ειδικά τώρα, που με σταθερότητα η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια σε τροχιά ανάκαμψης, ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να επιτρέψει στον κ. Τσίπρα, με τα περιθωριακά μοντέλα του, να σύρει τη χώρα στην καταστροφή.

Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι ο «αντίστοιχος Τσίπρας» στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο...».

Ο εγκαταλελειμμένος δρόμος της "111" - Από την.....5η ΜΟΜΑ έχει να φτιαχτεί...



Ίσως -και με λίγη υπερβολή- η τελευταία φορά που έγιναν σοβαρά έργα στην "111" να ήταν επί εποχής 5ης ΜΟΜΑ (για όσους θυμούνται), από τότε μπαλώματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που έχει και την ευθύνη μιλά για προγραμματισμό έργων, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών....Ελπίζουμε η Εθνική (αστείο) Πατρών - Τριπόλεως (στα όρια ευθύνης της Περιφέρειες) να είναι μέσα στα άμεσα σχέδια (όχι μπαλώματα), όχι μόνον για την οδική ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και να αναδειχθεί ένας οδικός άξονας που ενώνει την καρδιά της Πελοποννήσου και που θα συμβάλει στην τοπική οικονομία και στην ανάπτυξη. Να υπενθυμίσουμε οτι τον περασμένο Οκτώβριο ενέκρινε η Περιφέρεια 4.5 εκ. ευρω για τον άξονα «Πάτρα – Λεβίδι» στα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ της διαδρομής «Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. Πύργου – Τρίπολης» (Ε.Ο.111)...
Ακόμα όμως χωρίς κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Περιμένουνε την υλοποίηση των έργων ελπίζοντας να υπάρχει ...κώλυμα της τελευταίας στιγμής.Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και είναι στον άξονα Τριπόταμα - Πάος.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Στην φυλακή η χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη

Στην φυλακή η χρυσαυγίτισσα Θέμις Σκορδέλη Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της στις εφέτες- ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής η 50χρονη Θέμις Σκορδέλη.
Η   Σκορδέλη απολογήθηκε για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με πληροφορίες αρνείται τις κατηγορίες, ενώ υποστηρίζει ότι δεν είναι καν μέλος της Χρυσής Αυγής αλλά υποστηρικτής του κόμματος.

Η 50χρονη που ήταν υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με  τη Χρυσή Αυγή, έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, μεταξύ άλλων, για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στα Πατήσια.

Η Θέμις Σκορδέλη στις 18 Ιουνίου αναμένεται θα δικαστεί μετά από αναβολή για σειρά πλημμεληματικών πράξεων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της κατοχής κροτίδων και της παράβασης του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σε βάρος της εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες για αδικήματα που είχε διαπράξει στο παρελθόν.

Δεν κάνει έφεση η ΑΕΚ, αλλά το Αιγάλεω!

Δεν κάνει έφεση η ΑΕΚ, αλλά το Αιγάλεω!

Η ποινή της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ σε Αιγάλεω και ΑΕΚ για τα επειδόσια των οπαδών τους στο μεταξύ τους παιχνίδι ήταν τελικά η αναμενόμενη.

Για όσους «παρακολουθούσαν» την υπόθεση, η αφαίρεση τριών βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα από κάθε ομάδα και η τιμωρία για 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών «ήρθε» απόλυτα λογικά.
Όμως, άλλη στάση θα κρατήσει Ένωση και η άλλη το «Σίτι», όσον αφορά την πιθανότητα της έφεσης κατά της πρωτόδικης ποινής. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποφάσισε να αποδεχθεί την τιμωρία της πειθαρχικής επιτροπής και να μην ακολουθήσει πρακτικές άλλων συλλόγων.
 Όπως λέγανε οι άνθρωποι της ομάδας, η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζει κανένα βαθμολογικό πρόβλημα, αφού έχει «καπαρώσει» την 1η θέση.  Το «Σίτι», όμως, βρίσκεται σε εντελώς διαφορετική κατάσταση.
Ο πρόεδρος του Αιγάλεω Γιώργος Γιανναράκης προτίθεται να καταθέσει έφεση, προκειμένου να μην ισχύσει το -3. Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Αιγάλεω χρειάζεται αυτούς τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Δοκιμασία ΑΟΖ στο Κρυονέρι - Ο Πανευρωστινιάκος κόντρα στον Άρη Αρχαιας Κορίνθου

Με τρεις αναμετρήσεις ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 18ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας.
Στον Συνοικισμό, η Κόρινθος '06 υποδέχεται τον Σολωμό, στην Αρχαία Κόρινθο, ο Άρης φιλοξενεί τον Πανευρωστινιακό και στα Εξαμίλια, ο Ολυμπιακός Άσσου κοντράρεται με τον Αετό Αγγελοκάστρου.
Στο κυριακάτικο πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι για την παραμονή στην Ξυλοκέριζα, ανάμεσα στον Εθνικό και την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. Ο πρωτοπόρος ΑΟΖ δοκιμάζεται στο Κρυονέρι, ενώ στα Αθίκια, ο Τενεάτης θέλει να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον επικίνδυνο Ισθμιακό.
Στο Κιάτο, η Θύελλα Κάτω Διμηνιού υποδέχεται την Προοδευτική Περιγιαλίου και τέλος, στο Βραχάτι, οι Νέοι Στιμάγκας θα φιλοξενήσουν τον Ηρακλή Λεχαίου.

H 18η αγωνιστική:
Σάββατο (25/1, 15:00)
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.
Κυριακή (26/1, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ.
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ.

Βενιζέλος: Ορισμένοι λειτουργούν παρασιτικά σε βάρος του ΠΑΣΟΚ

beni2000
Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Σβόμποντα εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι κάποιοι «λειτουργούν παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό κόμμα».
Για το θέμα που δημιουργήθηκε με τον Σβόμποντα είπε πως «χθες βράδυ ο Σβόμποντα μου ξεκαθάρισε ότι δε μπορεί να υπάρξει πολλαπλότητα και να είναι όλοι με όλους», ενώ τόνισε με νόημα στέλνοντας μήνυμα στους «58» :«Δε μπορεί να υπάρξει δεύτερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ», είπε και συνέχισε: «η συζήτηση είναι αστεία και προσβλητική, αν σκεφτόμασταν όλοι το κόμμα και το πρόσωπό μας, η χώρα θα είχε πάει κατά διαόλου. Είναι αντιαισθητικό, άδικο και ανήθικο να κάνουν κάποιοι τον συμπαθή και τον καλό στις πλάτες του ΠΑΣΟΚ. Ήθος είναι να ορθώνει ανάστημα και να προπηλακίζεται για την προσπάθειά του να σώσει τη χώρα».

Στο α’ γκρουπ δυναμικότητας η Εθνική στα προκριματικά του Euro 2016

77(1)

 Τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση του Φεβρουαρίου, από όπου και θα προκύψουν οι προκριματικοί όμιλοι του Euro 2016, γνωστοποίησε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η Εθνική Eλλάδος τοποθετήθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και αποφεύγει τις Βοσνία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία και Ισπανία.

Οι προαναφερθείσες ομάδες θα τεθούν ως επικεφαλής ομίλου, από τον οποίο θα προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτοι, όπως και η τρίτη καλύτερη. Οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν από τις οκτώ ομάδες, που θα διεκδικήσουν την πρόκριση μέσω των μπαράζ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά σε προκριματικά θα λάβει μέρος το Γιβραλτάρ, ενώ η οικοδέσποινα Γαλλία θα πάρει κανονικά μέρος στα προκριματικά, αλλά τα αποτελέσματά της δεν θα έχουν σημασία. Ουσιαστικά τα παιχνίδια της θα είναι φιλικού χαρακτήρα. 

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας, όπως επικυρώθηκαν από την UEFA:

Γκρουπ 1: Βοσνία, Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρωσία, Ισπανία.
Γκρουπ 2: Βέλγιο, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Σουηδία, Ελβετία, Ουκρανία.
Γκρουπ 3: Αυστρία, Ισραήλ, Μαυροβούνιο, Νορβηγία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τουρκία.
Γκρουπ 4: Αρμενία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Εσθονία, Φινλανδία, Λετονία, Πολωνία, Σκωτία, Ουαλία.
Γκρουπ 5: Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρος, Γεωργία, Ισλανδία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μολδαβία, Βόρειος Ιρλανδία.
Γκρουπ 6: Ανδόρα, Νησιά Φερόε, Γιβραλτάρ, Καζακστάν, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Σαν Μαρίνο.

Οι ημερομηνίες προκριματικών

Σεπτέμβριος 7-9, 2014
Οκτώβριος 9-11, 2014
Οκτώβριος 12-14, 2014
Νοέμβριος 14-16, 2014
Μάρτιος 27-29, 2015
Ιούνιος 12-14, 2015
Σεπτέμβριος 3-5, 2015
Σεπτέμβριος 6-8, 2015
Οκτωβρίου 8-10, 2015
Οκτωβρίου 11-13, 2015
 

Επίθεση Τσίπρα σε Σουλτς: Είσαι εκλεκτός της Μέρκελ

tsiprassoults
Σφοδρή επίθεση στον απερχόμενο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον ως  «εκλεκτό της Μέρκελ στην Ευρώπη».
Την αναφορά αυτή την έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τον Σουλτς μετά τις δηλώσεις του ότι «δεν θα έπρεπε η Γερμανίδα καγκελάριος να κατηγορείται για κάθε αρνητική εξέλιξη στην Ευρώπη».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε μάλιστα αν ο Σουλτς «είναι υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών ή της κ. Μέρκελ και των Χριστιανοδημοκρατών.
Με αυτή του τη θέση ο κ. Σουλτς διατύπωσε δημόσια την επιθυμία του να είναι ο εκλεκτός της κ. Μέρκελ στην Ευρώπη. Το ερώτημα είναι αν το ίδιο θέλει και η κοινωνική βάση των σοσιαλδημοκρατών. Οι απλοί ψηφοφόροι του SPD θέλουν την κ. Μέρκελ ανεξέλεγκτη στην Ευρώπη ή μια Ευρώπη δημοκρατικό αντίβαρο στην αλαζονεία και την αυθαιρεσία του νεοφιλελευθερισμού;» .
Παράλληλα, επισήμανε πως η συμμαχία Σούλτς και Μέρκελ εγγυάται την συνέχιση της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας, ενώ απευθυνόμενος προς τους γερμανούς πολίτες που παραδοσιακά ψηφίζουν SPD τους προέτρεψε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές στις 25 Μαΐου και με την ψήφο τους «να δώσουν εντολή ελπίδας και αλλαγής στην υποψηφιότητα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

ysterografa.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014: ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Εμφάνιση ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ-KΑΡΝΑΒΑΛΙ 2014.jpg
 Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων σας ενημερώνει ότι, ξεκινά η διαδικασία παραλαβής αιτήσεων ενδιαφέροντος, τόσο των φορέων όσο και των πολιτών (εκπροσώπων των αποκριάτικων πληρωμάτων), για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού 2014.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου.
 Ώρες λειτουργίας: 9:00 π. μ. - 2:00 μ. μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27440 21124
E-mail επικοινωνίας: syn_cent@otenet.gr

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Οι Παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου οφείλουν να εγγυηθούν τη δημοκρατική διεξαγωγή του διαλόγου»



Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου υπεύθυνη για την ενημέρωση κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σε ότι αφορά το κάλεσμα των οργανώσεων του ΚΚΕ, αλλά και τις δηλώσεις του κ. Γόντικα στον Πελοποννησιακό τηλεοπτικό σταθμό BEST δήλωσε:

«Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να διανοηθώ ότι το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, αλλά και ο κ. Γόντικας κάλεσε τους πολίτες να προκαλέσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά εκτός δημοκρατικής διαδικασίας. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει βιώσει πολύ άσχημες στιγμές κατά το παρελθόν και είμαι πεπεισμένη ότι όλες οι παρατάξεις βρίσκονται μπροστά στην ευθύνη τους για να εγγυηθούν τη διεξαγωγή του δημοκρατικού διαλόγου και την αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας επιβολής απόψεων με τη χρήση βίας»

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Ενίσχυση και όχι κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μονεμβάσιας – Πειραιά – Γυθείου – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης»



Σκέφτονται να καταργήσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά - Κύθηρα 
Ενίσχυση και όχι κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μονεμβάσιας – Πειραιά – Γυθείου – Κυθήρων – Αντικυθήρων – Κρήτης ζήτησε στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τονίζοντας ότι η ενδεχόμενη οριστική κατάργησή της «επιτείνει τα προβλήματα ερημοποίησης των ακριτικών περιοχών και αντιβαίνει στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προγραμματίσει και δρομολογήσει την υλοποίηση σημαντικών υποδομών, όπως τα λιμάνια Μονεμβάσιας και Γυθείου, με σκοπό την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και μια ενδεχόμενη κατάργηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης θα οδηγούσε σε αδρανοποίηση και απαξίωσή τους.
Επεσήμανε επίσης στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ότι από την απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2014, περί αναπροσαρμογής μισθωμάτων, η μόνη ακτοπλοϊκή σύνδεση που δεν αναφέρεται είναι η συγκεκριμένη.
Έθεσε τέλος ο κ. Τατούλης στη διάθεση του Υπουργείου κάθε δυνατή συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προκειμένου να σχεδιαστεί η ενίσχυση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων της Πελοποννήσου, ούτως ώστε και οι βιοτικές ανάγκες των κατοίκων να καλύπτονται και το τουριστικό προϊόν της περιοχής να μπορέσει να αναπτυχθεί.

Τρομοκρατημένος ο Κασιδιάρης από τη πιθανή κάθοδο Λάκη Λαζόπουλου για το Δήμο της Αθήνας.

lazopoulos-lakis-tsantiri-ntalaras-synaylies-660_0
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη Χρυσή Αυγή μετά την πληροφορία που θέλει το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με το Λάκη Λαζόπουλο για το Δήμο της Αθήνας.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θεωρούσε την νίκη στις δημοτικές εκλογές δεδομένη & το κόμμα είχε εναποθέσει τις ελπίδες του εκεί και για την επικοινωνιακή διαχείριση της ποινικής υπόθεσης που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Με τον Λάκη Λαζόπουλο όμως απέναντι, τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου εύκολα, αφού όποιος είναι αντίθετος με τη Χρυσή Αυγή θα ψηφίσει χωρίς δεύτερη σκέψη Λάκη & ΣΥΡΙΖΑ.

arouraios.gr

Έρχεται ξανά χειμώνας… Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Έρχεται ξανά χειμώνας… Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χιόνια
Αρκετές ημέρες και μάλλον περισσότερο από το φυσιολογικό κράτησε η καλοκαιρία στη χώρα μας. Από σήμερα η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε χειμωνιάτικο σκηνικό με βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια.
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για την Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι όποιες το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής στέρεας.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αύριο Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και κυρίως στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ.

3. Μεθαύριο Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ αποκαλύψεων 24-1-14, 15.00 – 17.00 από το Action24 με τον δημοσιογράφο Πέτρος Κουσουλός


 Δείτε σήμερα στο τηλεοπτικό REPORTAZ…

Η ενημερωτική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων «ΡΕΠΟΡΤΑΖ» που παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός,

Στη σημερινή εκπομπή θα δείτε:
  • Την μεγάλη αποκάλυψη της εκπομπής για το παρατραπεζικό σκάνδαλο που έγινε επερώτηση στην Ελληνική Βουλή
  • Τα εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ που έφυγαν μέσω τραπεζών παράνομα από την Ελλάδα την πρώτη περίοδο της κρίσης
  • Την αποκάλυψη του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, για τον σκανδαλώδη τρόπο που κατατίθενται την τελευταία στιγμή τροπολογίες νομοσχεδίων που καλούνται οι βουλευτές να ψηφίσουν.
Συνεχίζουμε τις αποκαλύψεις για:
  • Τα τραπεζικά θαλασσοδάνεια και το πάρτι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, των πολιτικών κομμάτων με … τις κρατικές επιχορηγήσεις.
  • Το πόρισμα – κόλαφο της Τράπεζας της Ελλάδας για την αποπληρωμή των δανείων.
  • Πόσα χρωστάνε σήμερα τα κόμματα και αδυνατούν να εξοφλήσουν στις τράπεζες
  • Τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που πέρασαν με νόμο από την βουλή και πως κατέληξαν στο αρχείο οι εισαγγελικές έρευνες.
Επίσης αποκαλύπτουμε:
  • Πως κατάφερε ο ισοβίτης Χριστόδουλος Ξηρός κι εξαφανίστηκε από προσώπου γης και παραμένει ακόμα ασύλληπτος παρά την επικήρυξη του.
  • Τις αιτίες των συχνών αποδράσεων ισοβιτών καταδίκων
  • Ετοιμάζεται νέο αντάρτικο πόλης συνεργασίας τρομοκρατών που απέδρασαν?
  • Κινδυνεύει η δημοκρατία μας από τις απειλές της «νέας τρομοκρατίας»?
Και φυσικά όλες τις εξελίξεις της επικαιρότητας με την ματιά του e-reportaz.gr
Συντονιστείτε στο action24 και την εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ με τον Πέτρο Κουσουλό κάθε Παρασκευή 3 με 5 το απόγευμα, στο δίωρο των μεγάλων αποκαλύψεων.

Γραφείο Τύπου Action24

Με υπερεσιακό τον Γιάννη Νούλα, η Κόρινθος κατά του Παμβουπρασιακού , στο φιναλε του Α γύρου

http://www.onsports.gr/media/k2/items/cache/a97df56f371c9a4bfadeb9d980fc77b5_XL.jpg 
Με τον Γιάννη Νούλα σε ρόλο υπηρεσιακού τεχνικού στο πάγκο της θα αντιμετωπίσει η Κόρινθος αυριο Κυριακή (26/1) στο Δημοτικό Στάδιο τον ΠΑΟ Βάρδας, στα πλαισια  των αγώνων του φινάλε του Α γύρου (15ης αγωνιστικής) στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου  στη Γ Εθνική κατηγορία.
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Κορίνθου, Μάριος Σταματάκης μαζί με μέλη της διοίκησης βρέθηκαν στην προπόνηση και ανακοίνωσαν στους ποδοσφαιριστές την απόφασή τους. Τους στήριξαν για μια ακόμη φορά και ζήτησαν να τα δώσουν όλα για να έρθει η νίκη κόντρα στη Βάρδα. 
Τονίστηκε πως ο ΓιάννηςΝούλας θα οδηγήσει την ομάδα στον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟ Βάρδας και την Δευτέρα (27/1) θα ανακοινωθεί ο νέος προπονητής, μετά το διαζύγιο της Τρίτη με τον Δημήτρη Μαγκαφίνη . Αρκετοί προπονητές έχουν προταθεί, η διοίκηση έχει συγκεκριμένη λίστα και υπάρχει αισιοδοξία πως μέχρι τη Δευτέρα, θα βρεθεί η πλέον, κατάλληλη λύση. 
Πέρα από τα μέλη της διοίκησης, στην προπόνηση βρέθηκε και ο Δήμαρχος Κορινθίων, Αλέξανδρος Πνευματικός, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε για λίγα λεπτά στους παίκτες. Επισήμανε πως ο Δήμος βρίσκεται πάντα κοντά στην Κόρινθο και θα συνεχίσει να το κάνει, εκφράζοντας τη στήριξη του στην προσπάθεια, που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.
"Η Κόρινθος είναι το καμάρι της πόλης και ο Δήμος, ανεξαρτήτως προσώπων θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Όλοι αγαπάμε αυτή την ομάδα, συνεχίστε ενωμένοι την προσπάθεια", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πνευματικός.  
 Στο μεταξύ μετά τη λύση της συνεργασίας του με την ομάδα της Κορίνθου, ο Δημήτρης Μαγκαφίνης σε δήλωση του , στην Κορινθία sports επισήμανε:
 "Ευχαριστώ τη διοίκηση και τους ποδοσφαιριστές για τη συνεργασία. Εύχομαι η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τρόπο και ο νέος προπονητής να πάει ακόμη καλύτερα.
Η Κόρινθος δικαιούται να αλλάξει κατηγορία. Αφήνω την ομάδα στην πρώτη 6αδα, έκανα ό,τι καλύτερο και έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Ήταν τιμή μου που δούλεψα στην Κόρινθο. Σίγουρα μένει μια πικρία γιατί τα πράγματα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. 
Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας. Όσοι ήταν καθημερινά στις προπονήσεις ξέρουν τον τρόπο δουλειάς μου, ακόμη και εκείνους που ασκούσαν καλοπροαίρετη κριτική. Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα για να τη δει ψηλότερα, η Κόρινθος πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερη ηρεμία και σταθερότητα".
 
Εκτός από το ντέρμπι της Κορίνθου με τον ΠΑΟ Βάρδας , στα πλαισια  της 15ης αγωνιστικής,   η πρωτοπόρος ΑΕ Καραϊσκάκης δοκιμάζεται στο Μεσολόγγι κόντρα στην Α.Ε.Μ. που ψάχνει τρίποντο παραμονής. Στό Κρανίδι θα διεξαχθεί το ντέρμπι της Αργολίδας αναμεσα στην ΑΕ Ερμιονίδας και τον Πανναυπλιακό, ενώ στο Άργος, ο Παναργειακός αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο Λάππα. Η Αχαϊκή υποδέχεται τον Παναρκαδικό, ενώ η Καλαμάτα αγωνίζεται με τον Εθνικό Σαγέικων. Την ίδια σε ενδιαφέροντα αγώνα η Δόξα Νέας Μανωλάδας μάχεται με τον Μεσσηνιακό, ενώ στο ντέρμπι της ουρας στο Αιτωλικό ο τοπικός Άρης αγωνίζεται με τον ΠΦΟ Πανόπουλου.
 Η 15η αγωνιστική
Κόρινθος – ΠΑΟ Βάρδας
Αρης Αιτωλικού – ΠΦΟ Πανόπουλου
Καλαμάτα – Εθνικός Σαγέικων
Παναργειακός – Ατρόμητος Αχαΐας
ΑΕ Ερμιονίδας – Πανναυπλιακός
Αχαϊκή – Παναρκαδικός
ΑΕ Καραϊσκάκης – ΑΕ Μεσολογγίου
Δόξα Νέας Μανωλάδας – Μεσσηνιακός

 

Βαριές "καμπάνες" σε ΑΕΚ και Αιγάλεω - Αφαίρεση τριών βαθμών και πρόστιμο απ' την ΕΠΟ

Βαριά `καμπάνα` στην ΑΕΚ - Αφαίρεση τριών βαθμών απ'την ΕΠΟ
Ανακοινώθηκαν επίσημα οι καμπάνες της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στο Αιγάλεω-ΑΕΚ, επιβάλλοντας και στις δύο ομάδες αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.
Παράλληλα, οι ποινές συνοδεύονται από πρόστιμο, 2.500 ευρώ για την ΑΕΚ και 2.200 ευρώ για το Αιγάλεω. Παράλληλα, το Σίτι τιμωρήθηκε με πρόστιμο 550 ευρώ για τα όσα είχαν γίνει στο ματς με τον Ερμή Ζωνιανών.
Η Ένωση θα καταθέσει έφεση και αν η ποινή παραμείνει θα πάει στους 32 βαθμούς αλλά θα μείνει στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι αγώνες που θα δώσει χωρίς κόσμο είναι κόντρα σε Μανδραϊκό και ΑΟ Περιστερίου. 

Αναλυτικά οι επίμαχες αποφάσεις:
Απορρίπτει την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά το μέρος της που αφορά στα εκτός του γηπέδου εκτεταμένα επεισόδια των φιλάθλων του Σωματείου Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ. Κηρύσσει, κατά τα λοιπά, πειθαρχικά ελεγκτέα τα ως άνω σωματεία. Επιβάλλει στο Σωματείο ΑΕΚ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ ΕΠΟ και χρηματική ποινή χιλίων (1.000) ευρώ για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 περ γ,ε και ζ του Π.Κ/ΕΠΟ και συνολική χρηματική ποινή δυο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ. Επιβάλλει στο σωματείο Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ χρηματική ποινή δυο χιλιάδων διακοσίων (2.200) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δυο (2) αγωνιστικές για την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 6 περ δ του Π.Κ/ΕΠΟ. Αφαιρεί από καθένα από τα ως άνω σωματεία ΑΕΚ και Α.Ο ΑΙΓΑΛΕΩ τρεις (3) βαθμούς από τον πίνακα βαθμολογίας της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου 2013-2014.
Κηρύσσει το εγκαλούμενο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία ΑΙΓΑΛΕΩ πειθαρχικά ελεγκτέο για τα αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά παραπτώματα και του επιβάλλει χρηματική ποινή πεντακοσίων πενήντα 550 ευρώ (αγώνας Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής Αιγάλεω-Ερμής Ζωνιανών, 8/12/2013).



Πώς να παίρνετε μισθό και σύνταξη μαζί!

Δικαίωμα να συνεχίσουν να λαμβάνουν το μισθό τους από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης και τη σύνταξη, μειωμένη κατά 70% (λόγω απασχόλησης) έως ότου εκδοθεί η συνταξιοδοτική απόφαση έχουν όλοι οι υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που υπηρετούν στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ, στους ΟΤΑ καθώς και οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι που διατήρησαν το ασφαλιστικό καθεστώς ΙΚΑ!
Προϋπόθεση, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, είναι να δηλώνουν οι υπάλληλοι ότι δεν επιθυμούν να θεωρηθεί συντάξιμος ο χρόνος που μεσολαβεί από την υποβολή της αίτησης συνταξιοδότησης μέχρι την απονομή της σύνταξης.
Αν, ωστόσο, επιλέγουν να είναι συντάξιμος, η καταβολή της σύνταξης θα γίνεται μετά τη λύση της εργασιακής σχέσης.
Για την ίδια κατηγορία υπαλλήλων – ασφαλισμένων στο ΙΚΑ προβλέπεται, ακόμη, η δυνατότητα καταβολής σύνταξης λόγω αναπηρίας (αν κριθούν ανάπηροι) με συμψηφισμό με τις τακτικές αποδοχές της υπηρεσίας τους κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας που τους χορηγείται.
ΠΗΓΗ imerisia.gr (Γιώργος Γάτος)

Αξιοποίηση πρώην σχολικών φυλάκων σε νοσοκομεία της επικράτειας

Την επανατοποθέτηση τρίτεκνων πρώην σχολικών φυλάκων, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κινητικότητας, ενέκρινε σήμερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής σχετικής γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Νόμος 4024/2011) του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει με βάση τα αιτήματα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας.
Με τον τρόπο αυτό, 331 πρώην σχολικοί φύλακες θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, ενισχύοντας έτσι σημαντικά το έργο των νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.
Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει ανακοίνωση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την έναρξη υποβολής των σχετικών αιτήσεων.

aftodioikisi.gr

Επικεφαλής της κοινής πρωτοβουλίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τη ρύθμιση των αγροτικών δανείων ο Κώστας Κόλλιας



Τροπολογία για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων των αγροτών κατέθεσαν από κοινού Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Βουλευτή Κορινθίας κ.Κώστα Κόλλια. Σχετικά με την πρωτοβουλία ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από δύο εβδομάδες είχα δημοσιοποιήσει την πρόθεση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρη, να ρυθμίσει το φλέγον θέμα των «κόκκινων» δανείων των αγροτών, με τροπολογία που θα έφερνε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, το οποίο εισηγούμαι στη Βουλή. Η θετική στάση του κ.Υπουργού ήρθε ως ανταπόκριση στις επανειλημμένες επισημάνσεις, τόσο δικές μου όσο και του συνόλου των συναδέλφων μου Βουλευτών, ότι ο υπερτοκισμός και οι υπερβολικές εγγυήσεις που είχαν δώσει οι αγρότες προκειμένου να τους χορηγηθούν δάνεια ξεπερνούσαν κάθε λογική, κρατώντας όμηρους χιλιάδες παραγωγούς.
Εξαρχής υπήρχε η πρόθεση κατάθεσης σχετικής ρύθμισης από το Υπουργείο. Πλην όμως, επειδή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, και ιδιαίτερα όσοι Βουλευτές προερχόμαστε από την επαρχία, θεωρούμε το πρόβλημα ύψιστης κοινωνικής και οικονομικής σημασίας, ανέλαβα την πρωτοβουλία, ως εισηγητής του νομοσχεδίου, να καταθέσουμε από κοινού με συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ, σχετική τροπολογία.
Θέλω να επισημάνω ότι η τροπολογία που καταθέσαμε συμπεριλαμβάνει προτάσεις και για τη ρύθμιση των τόκων υπερημερίας και κάθε είδους προσαυξήσεις, οι οποίες απουσίαζαν από άλλη τροπολογία που κατατέθηκε. Επεσήμανα στους συναδέλφους ότι ρύθμιση των ενυπόθηκων δανείων χωρίς ρυθμίσεις για τα πανωτόκια δεν θα είχε νόημα. Έτσι, συμφωνήσαμε να συμπεριλάβουμε ευνοϊκές διατάξεις για τους τόκους υπερημερίας και τις λοιπές προσαυξήσεις, ώστε πράγματι να ανακουφιστούν οι αγρότες μας από τα υπέρογκα δανειακά βάρη.
Ο πυρήνας της τροπολογίας αφορά:
α) τον περιορισμό των υποθηκών στο 120% του δανειακού κεφαλαίου, και μέχρι το 200% εάν το οφειλόμενο ποσό έχει ξεπεράσει το διπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Αυτό στην ουσία σημαίνει αποδέσμευση των ακινήτων, που μέχρι σήμερα οι αγρότες κινδύνευαν να τα χάσουν και τα οποία βεβαίως ήταν δεσμευμένα, ώστε δεν μπορούσαν να μεταβιβαστούν ή να πουληθούν.
β) Αντίστοιχη μείωση προβλέπεται και για το ανώτατο συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο αγρότης δανειολήπτης. Προτείνουμε το ποσό αυτό να μην υπερβαίνει το 120% του αρχικού δανείου ή το 200% εάν το δάνειο είναι πολλαπλάσιο του αρχικού.
γ) Όποιος δανειολήπτης ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία θα έχει τη δυνατότητα να το εξοφλήσει σε διάστημα μέχρι 10 ετών.
Πιστεύω ότι αυτή η τροπολογία τη Δευτέρα θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, πράγμα που σημαίνει ότι χιλιάδες αγρότες θα απαλλαγούν από τη θηλιά των χρεών τους. Σε μια εποχή που τα προβλήματα των αγροτών είναι μεγάλα και το εισόδημά τους δεν ανταποκρίνεται στο κόστος και την εργασία που προσφέρουν, επιβάλλεται να σταθούμε δίπλα τους, γιατί στηρίζοντας τους αγρότες ενισχύουμε την εθνική οικονομία και τη χώρα.»