Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Ηλίας Ανδρικόπουλος Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης: με στόχο να πάμε τον τόπο πιο μπροστά

Τις πρώτες του δηλώσεις , οn camera στον Γιάννη Στεφανή, έκανε ο Ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ Ηλίας Ανδρικόπουλος.
 Ο κ. Ανδρικόπουλος δήλωσε τα εξής:
"Όπως γνωρίζεται γίνεται μία προσπάθεια και δημιουργούμε ήδη ένα συνδυασμό, ο οποίος θα κατέβει στις επόμενες αυτοδιοικητιτές εκλογές με στόχο να πάμε τον τόπο πιο μπροστά".
- Είσαστε έτοιμοι;
"Είμαστε έτοιμοι. Καί είμαστε σίγουροι ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα."
Ερωτηθείς ο κ. Ανδρικόπουλος αν έχει ζητηθεί κομματική υποστήριξη από κανένα δήλωσε χαρακτηριστικά "ποτέ - ποτέ¨και τόνισε " Εξάλλου είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός που στηρίζεται σ΄ όλους. Δεν υπάρχουν κομματικές ταυτότητές. Ο στόχος μας είναι τότος μας".

Στο Άγιο Όρος το Σαββατοκύριακο ο Σαμαράς

‘ .
Στο Άγιο Όρος θα μεταβεί το σαββατοκύριακο ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί τη Μονή Ιβήρων και τη Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Πρωτοδίκης απαγορεύει να μεταδοθεί η εκπομπή του Θεοδωράκη για το Φαρμακονήσι!

theodorakis1
Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Megaοι δημοσιογράφοι του καναλιού αποκάλυψαν ότι έχει έρθει έγγραφο στο σταθμό από την πρωτοδίκη της Κω η οποία απαγορεύει να μεταδοθεί την ερχόμενη Τρίτη η εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, η οποία έχει ως θέμα την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.
Η ίδια αιτιολογεί την κίνησή της αυτής τονίζοντας ότι με την μετάδοση της εκπομπής υα παραβιαστεί η μυστικότητας της ανάκρισης για τον πνιγμό των 12 μεταναστών. Μάλιστα, ζητά να μεταδοθεί και το τρέιλερ της εκπομπής.

Παραιτείται την Παρασκευή ο Λέττα – Ραγδαίες εξελίξεις στην Ιταλία

letta1Ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέττα ανακοίνωσε την παραίτησή του, αμέσως μετά την έγκριση από την ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) της πρότασης του γραμματέα του και δημάρχου της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με τετραετή θητεία με 136 ψήφους υπέρ και 16 κατά.
«Θα υποβάλω αύριο την παραίτησή μου στον Πρόεδρο Ναπολιτάνο», τόνισε σε ανακοίνωσή του.

Κατεβαίνει περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Μανώλης

http://www.paratiritis-news.com/wp-content/uploads/2013/06/%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A1%CE%97%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%91%CF%81%CE%B3%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B4%CE%B1%CF%8232.jpg 
Με στόχο την συγκρότηση ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Πελοποννήσου, περιοδεύει και έχει επαφές στους πέντε νομούς της περιφέρειας, ο πρώην βουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Γιάννης Μανώλης.
Ο κ. Μανώλης σε δηλώσεις του στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης, άσκησε κριτική στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη λέγοντας, ότι «υπάρχει ένας περιφερειάρχης στην Πελοπόννησο και μια λογική οικογενειοκρατίας που με ενοχλεί».
Πρόσθεσε, ότι δεν έχει ακούσει λέξη για την αύξηση των διοδίων, ενώ αναφορικά με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, σημείωσε πως ο περιφερειάρχης πρέπει να είναι κοντά τους και σύμμαχος στα προβλήματά τους και όχι να κάθεται στο γραφείο του.
Ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε πως είναι «λαϊκός δεξιός» και τόνισε πως αναζητά νέους ανθρώπους με ικανότητες ώστε να αλλάξει την περιφέρεια.

Δασκαλόπουλος: Ως πότε θα ζούμε εκλιπαρώντας για δανεικά;

Dimitris-Daskalopoulos
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος παρενέβη σήμερα σε δημόσιο διάλογο που διοργάνωσε το tvxs του Στέλιου Κούλογλου, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μια δημόσια ρητορική υπέρβασης του Μνημονίου, και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ξεκολλήσει από τις σημερινές παθογένειές της, ενώ έχει επισημάνει την ανάγκη βημάτων προόδου, προκειμένου να μην επιστρέψει η χώρα στο σημείο στο οποίο βρισκόταν πριν την κρίση, αλλά πολύ πιο μπροστά.
Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας του προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου:

Καψής: Εντός διμήνου θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ καθώς και η λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.

kapsis
Εντός διμήνου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει η ΝΕΡΙΤ, όπως ενημέρωσε τη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής. Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δ. Κρεμαστινού, προανήγγειλε επίσης τη λειτουργία 12 ραδιοφωνικών σταθμών στις πρωτεύουσες των περιφερειών.
Αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για τη διαφάνεια των προσλήψεων επισημαίνοντας πως θα ακολουθηθούν απαρεγκλίτως -με βάση τον νόμο- τρία στάδια: αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη. Ειδικώς για το θέμα της αξιολόγησης των υποψηφίων -στο οποίο επέμεινε ο ερωτών βουλευτής- ο κ. Καψής διευκρίνισε πως η εμπειρία των στελεχών είναι απαραίτητη, επειδή πρέπει να περάσουμε από τον μεταβατικό στον νέο φορέα, γι’ αυτό το συγκεκριμένο κριτήριο μοριοδοτείται όσο τα πτυχία. Υπογράμμισε δε, ότι σε ποσοστό 20% οι προσληφθέντες δεν θα έχουν συναφή πτυχία με τη θέση που θα καταλάβουν -κι αυτό για να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι με μεγάλη εμπειρία. Προσέθεσε ακόμη, πως έχουν τεθεί οι δικλείδες ασφαλείας γι’ αυτό, όπως είναι η ασφάλιση στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που προϋποθέτει τουλάχιστον πέντε χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας.
Τέλος, ο κ. Καψής επισήμανε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή δεν δίνει καμία δυνατότητα παρέμβασης στον υφυπουργό, αλλά, αντίθετα, την ευθύνη έχει το Εποπτικό Συμβούλιο και πρόσθεσε: «Εμένα η δουλειά μου είναι να προστατέψω την ανεξαρτησία».

Αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου και τέλος τα κοινόχρηστα για πετρέλαιο θέρμανσης

 
Η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να τοποθετούν στα διαμερίσματα τους αυτόνομου λέβητα φυσικού αερίου και να απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώνουν κοινόχρηστα για πετρέλαιο θέρμανσης. Συγκεκριμένα, ο Γενικός διευθυντής της εταιρείας Χρήστος Μπαλάσκας σε συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε και στη χρηματοδότηση κατά 50% που αναλαμβάνει η εταιρεία, για το κόστος εγκατάστασης αυτόνομου λέβητα.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, φέτος, περισσότερα από τέσσερα στα δέκα (44%) νοικοκυριά κι ένα στα τρία νοικοκυριά (33%), πέρυσι, βρίσκονται σε διαμερίσματα με κλειστές τις κεντρικές θερμάνσεις πετρελαίου, λόγω του ακριβού πετρελαίου. Αν και υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με το φυσικό αέριο, εντούτοις η νομική απαίτηση που υπάρχει και προβλέπει πως χρειάζεται να συμφωνήσει η πλειοψηφία (50% συν ένας) των ιδιοκτητών, αποτελεί εμπόδιο ώστε χιλιάδες καταναλωτές να απολαύσουν την, κατά 44% φθηνότερη, σε σχέση με το πετρέλαιο, θέρμανση.
Η ΕΠΑ Αττικής επικεντρώνει την επιχειρηματική της πολιτική στην προσέλκυση πελατών από τα περίπου 600.000 νοικοκυριά, που, ενώ βρίσκονται σε δίκτυο παροχής φυσικού αερίου, εντούτοις δεν προχωρούν στη σύνδεση με αυτό. Ετσι χρηματοδοτεί με 1.200 ευρώ το κόστος εγκατάστασης αυτόνομης θέρμανσης. Επίσης, τα τέλη σύνδεσης από 400 ευρώ, που είναι για μία πολυκατοικία με περισσότερα από πέντε διαμερίσματα, η ΕΠΑ Αττικής τα μειώνει στα 100 ευρώ. Οι επενδύσεις που κάνει η εταιρεία, γι' αυτά τα κίνητρα, ανέρχονται στα 7 εκατ. ευρώ.
Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας είπε ακόμη ότι ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ την κατάρτιση χρηματοδοτικού προγράμματος από το ΕΣΠΑ, για τη διασύνδεση των νοικοκυριών με το φυσικό αέριο. Κίνητρα τα οποία θα είναι αντίστοιχα με εκείνα του «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».
 
7news.gr

Άκαρπη η συνάντηση Στουρνάρα – αγροτών

ÓÕÓÊÅØÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÏÕ ÐÁÓÏÊ ÅÕÁÃÃÅËÏ ÂÅÍÉÆÅËÏ ÊÁÉ ÔÏÍ ÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÄÇÌÁÑ ÖÙÔÇ ÊÏÕÂÅËÇ ÓÔÏ ÌÅÃÁÑÏ ÌÁÎÉÌÏÕ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος», η οποία και θα προτείνει προς τον αγροτικό κόσμο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Όπως δήλωσαν τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» που συμμετείχαν στη συνάντηση, Θόδωρος Παπακωνσταντίνου και Γιώργος Τζωρτζάκης, ζήτησαν από τον υπουργό να αποσυρθεί το φορολογικό των αγροτών και να συζητηθεί από μηδενική βάση όλο το μοντέλο της πρωτογενούς παραγωγής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά και ανάπτυξή του.
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα, αλλά και να εξεταστούν φορολογικά μοντέλα που ακολουθούνται στην Ευρώπη.
Ένα επίσης βασικό ζήτημα που έθεσαν οι αγρότες ήταν και το θέμα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν, προτείνοντας να δοθούν στους παραγωγούς δάνεια για επενδύσεις με χαμηλό επιτόκιο.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης με υπερκομματική ατζέντα

Andreas-Pahatouridis
Τον υπερκομματικό χαρακτήρα μιας δυνητικής υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια Αττικής στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, που θα είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, έστω και διακριτικά, ανέδειξε ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″, και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.
Ο κ. Παχατουρίδης, το όνομα του οποίου συζητείται έντονα για την Περιφέρεια Αττικής τις τελευταίες μέρες, δεν έδωσε ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεών του, παρουσίασε ωστόσο μια υπερκομματική ατζέντα, με την οποία θα επιχειρήσει να απευθυνθεί στο σύνολο των πολιτών της Αττικής, πέρα και πάνω από κόμματα.
Ο Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος κέρδισε τον Δήμο Περιστερίου το 2002, και έκτοτε κατάφερε να χαράξει μια πολιτική σύνθεσης και συνενόησης της τοπικής κοινωνίας, θεωρείται ένας από τους πλέον πετυχημένους δημάρχους του Λεκανοπεδίου, γι’ αυτό και μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής, θα είχε δυναμική.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.
“- Εγω θα κριθώ από τους πολίτες της πόλης μου γι αυτά που έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
- Βαθύτατα πιστεύω ότι πρέπει και στην περιφέρεια και παντού να είσαι ανεξάρτητος και αυτοδιοικητικός.
- Αυτός ο σφιχταγκαλισμός που έχουν τα κόμματα στα πρόσωπα,την κομματική καμαρίλα την απεχθάνομαι.
- Κάναμε στην άκρη τα κόμματα και ενώσαμε την πόλη,δεν είναι ούτε πράσινη,ούτε κόκκινη,ούτε μπλε,είναι λευκή.
- Στην αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να είναι κομματικά όργανα δήμαρχοι κ περιφερειάρχες.
- Με τον κ.Σγουρό είχαμε πολύ καλή συνεργασία,σίγουρα δεν είναι αντίπαλος μας ούτε άλλα φυσικά πρόσωπα.
- Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για τα προβλήματα της πόλης και δεν βλέπουμε εκλογές”.
υστερογραφα.γρ

Πέτρος Τατούλης «Πρωτόγνωρο το έργο που επιτελείται στην Αρκαδία»

Εμφάνιση P1020172.JPG


«Στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία επιτελούμε ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο έργο στην Αρκαδία, παρά την μείωση κατά 80% περίπου των πόρων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014.
Η Παναρκαδική Ομοσπονδία, δια μέσου του προέδρου της κ. Βασιλείου Γιαννακάκου ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, θέτοντας παράλληλα στη διάθεση της Περιφέρειας κάθε συνδρομή προς την κατεύθυνση της ορθής λύσης και για την κατάσταση του ορεινού οδικού δικτύου της Αρκαδίας. Ο κ. Γιαννακάκος ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρκάδων στην Τρίπολη το καλοκαίρια, αλλά και την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να τιμήσει τους δωρητές κληροδοτημάτων της Αρκαδίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, απαντώντας στο ζήτημα των απορριμμάτων, τόνισε ότι «μετατρέπουμε την πιο βρώμικη Περιφέρεια της χώρας σε πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ για τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά δεδομένα. Είναι ντροπή για την Πελοπόννησο και την Αρκαδία να λειτουργούν δεκάδες παράνομες χωματερές και τα φαράγγια, τα ποτάμια και οι δρόμοι να αποτελούν γενικευμένες χωματερές».
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι με τα 68 εκατομμύρια ευρώ που εξασφάλισε η Περιφέρεια το κόστος στον πολίτη θα μειωθεί σημαντικά, ενώ παράλληλα με το διεθνή διαγωνισμό η Περιφέρεια απέτρεψε τεράστια πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης ότι η Περιφέρεια θα βοηθήσει στη διοργάνωση του Συνεδρίου και εξήρε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας να τιμηθούν οι ευεργέτες για την προσφορά τους στον τόπο τους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υλοποιούνται πάνω από 100 έργα στην Αρκαδία και για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και με στόχο τη δημιουργία αναπτυξιακών συνθηκών.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εξαιρετικά σημαντικό το έργο των δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»



Το έργο της ενίσχυσης των δομών υγειονομικής περίθαλψης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο σύμφωνα με τη διαπίστωση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλου κατά τη διάρκεια συνάντησής τους την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενημέρωσε τον κ. Αντωνακόπουλο ότι σύντομα αναμένει τη θετική απάντηση των τριών Επιτρόπων στο αίτημά του να αποτελέσουν οι «απειλές κατά της ζωής», όπως χαρακτήρισε τα προβλήματα σίτισης, πρόσβασης στις υγειονομικές υπηρεσίες και της θέρμανσης, επιλέξιμες δαπάνες στην υπάρχουσα, αλλά και τη νέα προγραμματική περίοδο.
«Η πολιτική ηγεσία της χώρας αυτό έπρεπε εξαρχής να διαπραγματευτεί και όχι να λάβει αποφάσεις αμφίβολης αποτελεσματικότητας, αλλά ίσως και νομιμότητας» συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδιάθετα 1,7 δις ευρώ από το ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για αυτό το σκοπό.
Ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Αντωνακόπουλος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο της εξέλιξης του περιφερειακού σκέλους της Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. «Η πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι πολύ χρήσιμη ενόψει της ανθρωπιστικής κρίσης και θα πρέπει να υποστηριχθεί και από εγχώριες δυνάμεις και από ευρωπαϊκές δυνάμεις».
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφερόμενος, τέλος, στο brand name Πελοπόννησος το χαρακτήρισε ως το διαβατήριο εξόδου από την παρούσα χαμηλή αναπτυξιακή πορεία συνολικά της Πελοποννήσου. 

Προμήθεια 42 νέων οχημάτων από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Αστυνομία



Εμφάνιση P1020165.JPG 
Αντίδοτο στα φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία υποβοηθούνται από την παρούσα κρίση, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, κατά τη διάρκεια της τελετής αγιασμού των 42 οχημάτων που αγοράστηκαν με πόρους του ΠΕΠ Πελοποννήσου.
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την επιτυχή ευόδωση των προσπαθειών μας. Η ευαίσθητη υπηρεσία της τροχαίας απέκτησε αναγκαίες υποδομές προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αποτελεσματικές υπηρεσίες στους πολίτες, δημιουργώντας ένα δίχτυ οδικής ασφαλείας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου διευκολύνει τη συνολική προσπάθεια της Αστυνομίας να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Εμφάνιση P1020158.JPG 
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι πέραν της προμήθειας των οχημάτων και του εξοπλισμού, είναι ήδη έτοιμη, με ενταγμένο κωδικό, στην υπάρχουσα, αλλά και στη νέα προγραμματική περίοδο, να συνεχίσει την προσπάθεια υποστήριξης της Αστυνομίας με υποδομές ανά Περιφερειακή Ενότητα στο επίπεδο της απόκτησης ιδιόκτητων κτιρίων για τις ανάγκες τους.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Στρατηγός κ. Ηλίας Γεωργόπουλος από την πλευρά του, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την ευαισθησία του σε θέματα ασφάλειας και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του και κατά τη διάρκεια συσκέψεων και στα Περιφερειακά Συμβούλια και χαρακτήρισε την Περιφέρεια Πελοποννήσου «πολύτιμο συμπαραστάτη» ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο της κρίσης. Τόνισε τέλος ο κ. Γεωργόπουλος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί προς την ίδια θετική κατεύθυνση, ούτως ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο όσον αφορά την προστασία της ζωής των πολιτών.
Η τελετή αγιασμού των οχημάτων τελέστηκε από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο στο χώρο του 11ου Συντάγματος Πεζικού στην Τρίπολη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΗ ΓΕΡΑΚΗ



 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, για τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Παναγή Γεράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας καλός φίλος, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Γεράκης, έφυγε ξαφνικά από κοντά μας.
Υπηρέτησε, με τους αγώνες του, την Παράταξή μας και τίμησε, μαχόμενος ως την τελευταία στιγμή, τόσο τη δικηγορία, όσο και την ιδιαίτερη Πατρίδα του την Κεφαλονιά.
Διακρινόταν για την ανιδιοτέλεια, την προσήλωσή του σε αρχές και αξίες, το ήθος και την αξιοπρέπειά του.
Υπήρξε αγωνιστής για τους συμπολίτες του και την Ελλάδα.
Εκφράζω στους οικείους του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου».

Έρχεται στην Ελλάδα το λεωφορείο χωρίς οδηγό- Που θα κυκλοφορήσει

Έρχεται στην Ελλάδα το λεωφορείο χωρίς οδηγό- Που θα κυκλοφορήσει

Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό αναμένεται σύντομα να κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα και να εξυπηρετεί στις καθημερινές τους μετακινήσεις τους πολίτες.
Η πρώτη ελληνική πόλη στην οποία θα κυκλοφορήσει είναι τα Τρίκαλα που είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστούν λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Τα Τρίκαλα, διαγωνίστηκαν με άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις ανά την Ευρώπη και καταφέραν να προκριθούν στις πέντε πόλεις που θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές των συγκεκριμένων μέσων μεταφοράς
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και συμμετέχουν σε αυτό 45 φορείς ευρωπαϊκών χωρών ενώ από την Ελλάδα εκτός των Τρικάλων συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Στο σχήμα ανάπτυξης των οχημάτων χωρίς οδηγό μετέχουν και πέντε κατασκευαστές τέτιου είδους οχημάτων και συγκεκριμένα οι Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.
Επισημαίνεται πάντως ότι ακόμα το λεωφορείο χωρίς οδηγό δεν έχει λάβει άδεια να κυκλοφορεί στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο ο Δήμος Τρικάλων είναι σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

techit.gr

Πρόσκληση | Αναγγελία Εκδήλωσης Νομαρχιακή Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Nομού Κορινθίας: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Nομού Κορινθίας σας προσκαλεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ. στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Εφύρα" στην Κόρινθο (Εθνικής Αντιστάσεως 52).

Στην εκδήλωση θα παραστούν και θα μιλήσουν :

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης & ο Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας - Κόμματος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Σιάχος.


Ο Πρόεδρος Νομαρχιακής Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας
Χρήστος Σ. Δημητρόπουλος