Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μάχη στο Κιάτο γιά μιά θέση στον Ηλιο

Η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κορινθίας ανοίγει αύριο Σάββατο στο Αγγελόκαστρο όπου η τοπική ομάδα του Αετού αγωνίζεται  με τον πρωτοπόρος ΑΟ Ζευγολατιού.
Η υπόλοιπη δραστηριότητα της αγωνιστικής διεξάγεται την Κυριακή. Το μεγάλο ντέρμπι στο Κιάτο, ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και την Κόρινθο '06 δεσπόζει στο πρόγραμμα .
Στα Αθίκια διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι ανάμεσα σε Τενεάτη και Εθνικό Ξυλοκέριζας και στην Αρχαία Κόρινθο, αυτό μεταξύ Ηρακλή Λεχαίου και Ολυμπιακού Άσσου. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι για την παραμονή στο Λέχαιο, όπου η Προοδευτική Περιγιαλίου περιμένει τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ" ο Ισθμιακός θα υποδεχθεί τον Σολωμό. Στον Άγιο Βασίλειο, η ανεβασμένη Πρόοδος φιλοξενεί τον Πανευρωστινιακό και στη Στιμάγκα, η τοπική ομάδα κοντράρεται με το Κρυονέρι. Συνοπτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές:

Σάββατο (15/2, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
Κυριακή (16/2, 16:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝEΡΙΟΥ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ

Neknomination: Το online «παιχνίδι» που ευθύνεται για δεκάδες θανάτους

Neknomination: Το online «παιχνίδι» που ευθύνεται για δεκάδες θανάτους

Στην επίτευξη ενός παράτολμου εγχειρήματος, όπως για παράδειγμα να πηδήξουν από μία γέφυρα στα παγωμένα νερά ενός ποταμού, μετά την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, καλούνται να προχωρήσουν οι νέοι. Ο λόγος για το νέο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι neknomination, που στηρίζεται στη μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με άλλες παράτολμες δραστηριότητες.
Για να αποδείξουν το πόσο «θαρραλέοι» είναι, οι νέοι βιντεοσκοπούν αρχικά τον εαυτό τους να καταναλώνει υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ, και έπειτα σε κατάσταση βαθιάς μέθης το εκάστοτε επικίνδυνο εγχείρημά τους. Στη συνέχεια, «ανεβάζουν» στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης το εν λόγω βίντεο και δίνουν το χρίσμα (nominate) σε κάποιον άλλον νέο για να τους μιμηθεί.
Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξή του νέου αυτού «παιχνιδιού», καθώς εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω των social media και έχουν αναφερθεί θάνατοι νέων σε Ιρλανδία και Βρετανία. «Με ιδιαίτερη προσοχή το Τμήμα Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου της Μονάδας Απεξάρτησης 18 Άνω του ΨΝΑ, παρακολουθεί το νέο τρόπο διασκέδασης των νέων, το λεγόμενο neknomination το οποίο μεταδίδεται και διαφημίζεται με μεγάλη ταχύτητα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Στο τμήμα μας μέχρι σήμερα δεν έχει αναφερθεί περιστατικό ανάλογο του neknomination, αλλά έχουμε περιπτώσεις όπου ακραίες συμπεριφορές έχουν βιντεοσκοπηθεί και έχουν αναρτηθεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την αυτοπροβολή, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η ανάρτηση γίνεται εν αγνοία του ενδιαφερόμενου με σκοπό τον εκφοβισμό του», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Χρηστίδη, ψυχίατρος, επιστημονικά υπεύθυνη του Τμήματος Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου 18 ΑΝΩ.
Αυτός ο «τρόπος διασκέδασης», ο οποίος σήμερα έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις στην Ευρώπη και έχει προκαλέσει ακόμη και το θάνατο, αποτελεί μια μόνο πτυχή του τρόπου ζωής της σημερινής νεολαίας. Όπως, λέει η κ. Χρηστίδη, «η στάση που κρατούν οι νέοι, και όχι μόνο, απέναντι στο αλκοόλ σε συνδυασμό με το διαδίκτυο, που σήμερα αποτελεί τον πιο σημαντικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ τους, αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό για την εμφάνιση τέτοιων “τρελών” τρόπων διασκέδασης».
Δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περιστατικά στην Ελλάδα.

Έκπληξη από τη Λακωνία: Ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας Βουδούρη κάνοντας το «σκορ» 3-1

Την έκπληξη έκανε η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία η οποία μετά από τρία «όχι» από Μεσσηνία, Κορινθία και Αρκαδία, είπε το (μεγάλο) «ναι» στην υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συγκεκριμένα, υπέρ της υποψηφιότητας ψήφισαν 13, 8 κατά, ενώ υπήρξαν 3 λευκά και μία παραίτηση.
Την Κυριακή συνεδριάζει και η τελευταία νομαρχιακή, αυτή της Αργολίδας και γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητήθηκε από τη μειοψηφία να πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα Βουδούρη υπό το φως των αποφάσεων των Νομαρχιακών της Πελοποννήσου.
Να σημειωθεί ότι η Αριστερή Πλατφόρμα επιμένει ότι ο κ. Βουδούρης θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του, κάτι όμως που δεν συζητάει η ηγεσία του κόμματος.

aftodioikisi.gr

Σάλος από το βίντεο της ΚΝΕ για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου - Δείχνουν Τσίπρα και πρόεδρο του ΣΕΒ σαν "ερωτευμένο ζευγάρι"

Σάλος από το βίντεο της ΚΝΕ για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου - Δείχνουν Τσίπρα και πρόεδρο του ΣΕΒ σαν `ερωτευμένο ζευγάρι`
 Ένα απίστευτο βίντεο που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων είδε το φως της δημοσιότητας από την Κουμουνιστική Νεολαία του ΚΚΕ, τη γνωστή σε όλους ΚΝΕ, με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων και του Αγίου Βαλεντίνου.

Σε αυτό το βίντεο με τίτλο "Ο Έρωτας, Η Σοκολάτα, Ο ΣΥΡΙΖΑ και Ο ΣΕΒ" η νεολαία του ΚΚΕ θέλει να καυτηριάσει τις σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Δασκαλόπουλο, αλλά φτάνει σε σημείο να τους δείχνει σαν "ερωτευμένο ζευγάρι" .

Με αφορμή την χθεσινή τους κοινή εμφάνιση Τσίπρα και Δασκαλόπουλου σε ειδική εκδήλωση, με αυτό τον περίεργο τρόπο η Νεολαία του ΚΚΕ επιθυμεί να καταδείξει πως ο κ. Τσίπρας παρά τα όσα λέει για κατάργηση του μνημονίου και τέλος στη λιτότητα, έρχεται ολοένα και πιο κοντά στις θέσεις του ΣΕΒ, που σύμφωνα με το ΚΚΕ είναι αντιλαϊκές.

Τους δείχνει σε φωτογραφία από τη χθεσινή εκδήλωση να κάθονται δίπλα δίπλα με λεζάντα "μία ημέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου", ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη αναφέρει: "το να ταξιδέψεις στην άλλη άκρη του κόσμου για τον αγαπημένο σου".

Με τη φράση "το να αφήσεις ότι πολυτιμότερο έχεις για αυτόν που αγαπάς" δείχνει φωτογραφία του μέλους του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταθάκη που δηλώνει πως "Μόνο το 5% του χρέους είναι επαχθές", αφήνοντας αιχμές πως στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει την ίδια πολιτική λιτότητας με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο τέλος του βίντεο δείχνει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Δασκαλόπουλο σε ένα τραπέζι να πίνουν με δύο καλαμάκια από το ίδιο ποτήρι και πιο μακριά δύο εργάτες να λένε: "Στα 'λεγα εγώ. Φαινόταν από την αρχή το πράμα".

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




newsit.gr

ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Στο προαύλιο του ναού της  Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, λένε  πως υπήρχε μία  κρήνη, την οποία κοσμούσε  η φράση "ΝΙΨΟΝΑΝΟΜΗΜΑΤΑΜΗΜΟΝΑΝΟΨΙΝ",  (δηλαδή:  ‘’ξέπλυνε  τις αμαρτίες σου και όχι μόνο το πρόσωπό σου’’).
Η φράση αυτή, αν αναγνωσθεί ανάποδα (από δεξιά προς τα αριστερά) αποδίδει τις ίδιες λέξεις και επομένως και το αυτό νόημα. Ας φανταστούμε ένα τρενάκι. Από δεξιά προς τα αριστερά και σε ότι αφορά μια κυβέρνηση ''με κέντρο το ΣΥΡΙΖΑ'',  συναντάμε: ΑΝΕΛ, υπολείμματα ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, αριστερές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά  μου έρχονται στο νου, κάθε φορά που ακούω για την περίφημη ‘’αμφίπλευρη διεύρυνση’’ του ΣΥΡΙΖΑ. Η φράση έγινε της μόδας με αφορμή την ανακοίνωση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τους επικεφαλής υποψήφιους Περιφερειάρχες της (υπό αναμονή) κυβερνώσας αριστεράς.
Στην απλή της εκδοχή, αυτό είναι το σχήμα που δικαιολογεί την τόσο αλλόκοτη συνύπαρξη προσώπων και πολιτικών ρευμάτων: Από τη μια η Αγλαΐα Κυρίτση της ευρύτερης επιρροής του ΚΚΕ ως πρόσφατα, συνδεδεμένη με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Από την άλλη, ο Ο. Βουδούρης, που σε χρόνο αστραπή άλλαξε τρία κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ) και δηλώνει πως δεν μετανιώνει που ψήφισε τα μνημόνια! Μα και ο Θ. Καρυπίδης με τις γνωστές ρατσιστικές κορώνες και τις χρυσαυγίτικες ‘’δημοκρατικές’’ ευαισθησίες του . Ο πρώτος είναι ακόμη υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο δεύτερος μας τελείωσε, αλλά δήλωσε ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος, ενώ ο  ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, βιάστηκε να εκτεθεί υπέρ του για να αδειαστεί στη συνέχεια από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα ενημέρωσης - συνένωσης - αφύπνισης στην Κόρινθο...


Σας ενημερώνουμε οτι η ομάδα υποστήριξης Κορινθίας και ο ΜΚΟ Ε4 ενεργοί ελεύθεροι ενωμένοι Ελληνες, στα πλαίσια στήριξης της προσπάθειας του οργανισμού ΕI-E.N.D και του Αρτέμη Σώρρα για την απελευθέρωση της πατρίδας, διοργανώνει το Σάββατο 22/02/14 και ώρα 18:00 στο Εμπορικό επιμελητήριο Κορίνθου, συγκέντρωση - συνένωση Ελλήνων όπου θα αναλυθούν λεπτομερώς τα οικονομικά εργαλεία που διατίθενται δωρεάν σε όλους τους Ελληνες απο τον Αρτέμη Σώρρα.
Είναι χρέος μας έναντι στο μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας να στηρίξουμε με την παρουσία μας την εκδήλωση για την αφύπνιση των Ελλήνων.
 Κεντρικοί ομιλητές:
 Γιάννης Καλογερόπουλος
 Χριστίνα Παπαδά
Αριστέα Λάτση

 Ομάδα υποστήριξης ΕI-E.N.D Αρτέμη Σώρρα Κορινθίας

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΗΡΕΙΑΣ

Μία βόλτα στη χιονισμένη Ζήρεια έκανε η εκπομπή "Διαδρομές"  του  "ΗΛΕΚΤΡΑ" TV. την Κυριακή 9-2-2014. Η δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου με την κάμερα της εκπομπής βρέθηκε  εκεί  όπου και κατέγραψε τις εντυπώσεις τους για την περιοχή συνομιλώντας με τους επισκέπτες μικρούς και μεγάλους που  βρέθηκαν στο χιονοδρομικό κέντρο, για μια  Κυριακάτικη βόλτα απολαμβάνοντας, στιγμές ξενοιασιάς και παιγνίδια στο χίονι..
Εδώ θα παρακολουθήσετε ένα απόσπασμα από την εκπομπή στη Ζήρεια που θα δείτε ολόκληρη την Κυριακή στις 10.00 το βράδυ από την τηλεόραση του ΗΛΕΚΤΡΑ TV

 

Πλειοψηφία και μαθηματικά.

Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο τίτλος παραξενεύει , ίσως γίνει σαφέστερο το τι εννοώ παρακάτω.
Σήμερα θεωρούμε πλειοψηφία το “δημοκρατικό” 50%+1. Είναι όμως δημοκρατικό;
Μερικά αριθμητικά παραδείγματα θα μας δώσουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Ας υποθέσουμε ότι δυο άνθρωποι ψηφίζουν. Το 50%+1 των δυο ανθρώπων είναι 2 άρα το 50%+1 μετατρέπεται σε 100%.

Σε τρεις ανθρώπους το 50%+1 είναι 2 άρα το 50%+1 μετατρέπεται σε 66,6%.
Σε τέσσερις ανθρώπους το 50%+1 είναι 3 άρα 75%.

Σε πέντε ή δέκα ανθρώπους το 50%+1 είναι 3 και 6 αντίστοιχα άρα 60%.
Τα ανωτέρω παραδείγματα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στους μικρούς αριθμούς μετεχόντων σε ψηφοφορία το “δημοκρατικό” 50%+1 υπερκαλύπτεται κατά πολύ για να έχουμε πλειοψηφία η οποία είναι ευδιάκριτη και σαφής.
Σε 1.000 ανθρώπους το 50%+1 είναι 501.
Σε 1.000.000 ανθρώπους το 50%+1 είναι 500.001.
Σε 10.000.000 ανθρώπους το 50%+1 είναι 5.000.001.
Σ' αυτά τα παραδείγματα διαπιστώνουμε ότι ότι την πλειοψηφία την δίνει μία ψήφος και στην πραγματικότητα είναι απειροελάχιστη η διαφορά ανάμεσα στην πλειοψηφία και την μειοψηφία.
Συμπερασματικά δεν υπάρχει σαφής και ευδιάκριτη πλειοψηφία με το “δημοκρατικό” 50%+1 στους μεγάλους αριθμούς.
Για να γίνει ευδιάκριτη και σαφής η πλειοψηφία στους μεγάλους αριθμούς πρέπει το ποσοστό της να είναι πολύ μεγαλύτερο απ το “δημοκρατικό” 50%+1.
Με καλώς εννοούμενη δημοκρατική διαδικασία πρέπει η πλειοψηφία να είναι ευδιάκριτη και σαφής. Ένας τρόπος είναι η χρησιμοποίηση του κανόνα της χρυσής τομής. Αυτός ο μαθηματικός κανόνας μας δίνει δυο ποσοστά. Το πλειοψηφικό 62% περίπου και το μειοψηφικό 38% περίπου.
Αν θελήσουμε να εφαρμόσουμε τον κανόνα της χρυσής τομής σε μικρούς αριθμούς τότε έχουμε:
Σε δυο ανθρώπους το 62% είναι 2 άρα 100%.
Σε τρεις ανθρώπους το 62% είναι 2 άρα 66,6%
Σε τέσσερις ανθρώπους το 62% είναι 3 άρα 75%
Σε πέντε ή δέκα ανθρώπους το 62% είναι 4και 7 αντίστοιχα άρα 80% και 70% αντίστοιχα. Σε αυτά τα παραδείγματα πάλι η πλειοψηφία έχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ' το 50%+1 αλλά είναι ευδιάκριτη και σαφής.
Αν θελήσουμε να εφαρμόσουμε τον κανόνα της χρυσής τομής σε μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων τότε έχουμε:
Σε 1.000 ανθρώπους η πλειοψηφία γίνεται 620 και η μειοψηφία 380.
Σε 1.000.000 ανθρώπους αντίστοιχα 620.000 και 380.000.
Σε 10.000.000 έχουμε 6.200.000 και 3.800.000.
Παρατηρούμε ότι και στα τρία παραδείγματα μεγάλων αριθμών ψηφοφόρων η πλειοψηφία είναι και ευδιάκριτη και σαφής.
Γενικό συμπέρασμα:
Ο κανόνας της χρυσής τομής δίνει ευδιάκριτη και σαφή πλειοψηφία και σε μικρούς και σε μεγάλους αριθμούς ψηφοφόρων.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο κανόνας της χρυσής τομής για τον καθορισμό της πλειοψηφίας για σχηματισμό κυβέρνησης και στις ψηφοφορίες στην βουλή;
Σίγουρα η σχηματιζόμενη κυβέρνηση θα είχε την ευδιάκριτη και σαφή πλειοψηφία καθώς και τα ψηφιζόμενοι νόμοι θα είχαν ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση.
Ο κανόνας της χρυσής τομής θα απέκλειε τις μονοκομματικές κυβερνήσεις υποχρεώνοντας τα κόμματα στον σχηματισμό πολυκομματικών κυβερνήσεων και οι νόμοι θα είχαν την μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή των πολιτών.
Πολλοί θα ισχυριστούν ότι δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει έτσι μια πολιτεία. Θα υψώνονταν ανυπέρβλητα εμπόδια και στον σχηματισμό κυβέρνησης αλλά και στην ψήφιση των νόμων.
Σίγουρα όμως το πολίτευμα θα ήταν όντως δημοκρατικό και οι πλειοψηφίες αναμφίβολες. Η κυβέρνηση θα είχε την ευρύτερη δυνατή αποδοχή και οι νόμοι θα ωφελούσαν πολύ περισσότερους και θα ζημίωναν πολύ λιγότερους.
Ουτοπία; Ο χρόνος θα δείξει.

ideopigi.blogspot.gr

Οι Μάχες της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας

Μέ τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται αύριο Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας
Οι δύο διεκδικητές τίτλου και ανόδου ΑΟ Λουτράκι και Παννεμεατικός αγωνίζονται  εντός έδρας με Πανκαμαριακό και Σπαθοβούνι, αντίστοιχα . Δύσκολες εξόδους για Θύελλα Πετρίου και Ολυμπιακό Λουτρακίου, κόντρα στην Αναγέννηση που ψάχνει βαθμούς η πρώτη και  στον Ηρακλή  Ξυλοκάστρου,ο δεύτερος.
 Ο Κύψελος θα αντιμετωπίσει λόγω της τιμωρίας του στην Αρχαία Κόρινθο με τον Αστέρα Δερβενίου, που θα επιδιώξει να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ντεμπούτο  του νέου τεχνικού του παλαιού ποδοσφαιριστή του Γιώργου Καραούζου. Ενδιαφέρον παρουσιάζει στο Χιλιομόδι, και  ο αγώνας του Ατρόμητου κόντρα στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Βέλο, η Ελλάς φιλοξενεί τον Πανσολυγειακό. Τέλος άκοπο τρίποντο ανευ αγώνα παίρνει ο Πέλοπας Κιάτου επί του Σαρωνικού Γαλατακίου.

Η 21η  αγωνιστική :
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡ. - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                 0-3 α.α.

Μιχελάκης: Να μην ανακατεύονται τα κόμματα στους Δήμους

mixelakis1
Υπέρ της ελεύθερης έκφρασης της κοινωνίας σε εκλογικά θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
«Το κόμμα έχει εκφράσει άποψη. Θα στηρίξει τον κ. Σπηλιωτόπουλο. Είναι σωστό πιστεύω, αυτή η ιστορία με τα χρίσματα θα πρέπει να τελειώνει. Και θα πρέπει να αφήσουμε τις τοπικές κοινωνίες σε αυτό το πράγμα να είναι ανεπηρέαστες. Και αν θέλετε αυτή τη λογική είχε δυστυχώς δεν πέρασε το νέο σύστημα που θα μπορούσε να ισχύσει στην εκλογή του Ενιαίου Ψηφοδελτίου για τους δημοτικούς συμβούλους και ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για τους δημάρχους. Να μπορεί δηλαδή πραγματικά η κοινωνία να εκφραστεί. Αυτή η ιστορία με τα κόμματα θα πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει. Δεν μπορεί να ανακατεύονται παντού. Δεν λέω να μην έχεις άποψη, αλλά στις τοπικές κοινωνίες κακά τα ψέματα ο κόσμος έχει προσωπικά κριτήρια. Ξέρει ποιο είναι το καλό για τη γειτονιά του και ποιο δεν είναι”, είπε.
Για το πλεόνασμα είπε ότι με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Σημείωσε, πάντως πως όσο και να είναι, το 70% αυτού θα μοιραστεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ένστολους.

Νικήτας: Στο ψηφοδέλτιό μου θα έχω ονόματα κι από το ΠΑΣΟΚ κι από την Αριστερά

nikitas22
Αποφασισμένος να επιμείνει στην υποψηφιότητά του και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το δήμο Αθηναίων, παρά τη δυσαρέσκεια της Συγγρού, εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ και την Πρώτη Γραμμή ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης.
«Θα φτάσω μέχρι το τέλος όπως έκανα και όταν ήμουν υποψήφιος για την γραμματεία του κόμματος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος υποψήφιος.
«Είμαι λαϊκός δεξιός, και πιστός στην ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας του ‘74. Δεν έχω τη στήριξη της ηγεσίας, κανείς όμως δεν ξέρει αν έχω τη στήριξη της βάσης» ανέφερε.
Ο κ. Κακλαμάνης αποκάλυψε επίσης ότι θα έχει «πολυμορφικό ψηφοδέλτιο» με ονόματα και απο το ΠΑΣΟΚ και από την Αριστερά.»
Ο βουλευτής της ΝΔ άφησε αιχμές για τη στάση του πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι κατά τη συνάντησή τους για να συζητηθεί το θέμα δεν «δεν πείρα πειστική απάντηση μη πω οτι δεν έχω πάρει καμία απάντηση απο τον Σαμαρά» για το λόγο που δεν προκρίνεται η υποψηφιότητά του.
«Απλά μου το ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας» σημείωσε για την απόφαση να μην πάρει το χρίσμα της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήταν άκομψη κίνηση.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης αμφισβήτησε δε την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεων τονίζοντας ότι έχει διεισδυτικότητα και σε άλλους ιδεολογικούς χώρους.
Σε ερώτηση αν τον απασχολεί το ενδεχόμενο να ευνοηθεί ο υποψήφιος της Χρυσης Αυγης είπε οτι αυτό τον απασχολεί, αλλά θα έπρεπε να απασχολεί και αυτούς που πήραν αυτές τις αποφάσεις.
Τόνισε επίσης, ότι αν πείσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους «να πάνε στα μισά του δρόμου με τον Κακλαμάνη αντί για τη ΧΑ, θα έχω προσφέρει μεγάλη υπηρεσία».
Αποκάλυψε επίσης, ότι έχει μιλήσει με τον Χρίστο Ζώη του κόμματος Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, και δεν υπάρχει συμφωνία, ενώ μίλησε και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο που κατέληξε στην υποψηφιότητα Καπερνάρου. 

ysterografa.gr

Βουδούρης: Η Πελοπόννησος είναι μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες

voudouris
Ο Οδυσσέας Βουδούρης παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον Λαφαζάνη. Μεταξύ άλλων ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τόνισε: «Η μάχη που θα δοθεί θα ‘ναι συλλογική, θα πρέπει να κινητοποιήσει όχι μόνο το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κι άλλες δυνάμεις Με τον Λαφαζάνη βρισκόμαστε στη βουλή, τον εκτιμώ είναι μαχητικός, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μαζί του. Δεν με απασχολούν τα σχόλια γιατί θα ήταν σαν να τροφοδοτώ το αντίπαλο στρατόπεδο πράγμα που δεν θέλω. Πιθανώς η υποψηφιότητα Τατούλη το 2010 κλήθηκε σαν αλλαγή αλλά αυτά τα 3 χρόνια υπήρξε επιδείνωση Η Πελοπόννησος είναι μια από τις πιο φτωχές περιφέρειες αν και πλούσια περιοχή Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές μπορεί να πιάσει ένα 38% Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει ρότα,οι εκλογές του Μαϊου θα είναι το προοίμιο γι αυτή την αλλαγή». ysterografa.gr

Χρυσοχοΐδης σε Χρυσή Αυγή: Είστε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

xrysoxoidis640_091113
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο με αφορμή ερώτησή του για την αύξηση των διοδίων.
Ο υπουργός Υποδομών κατηγόρησε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι είναι «πωλητές της βίας και εμπόρους της δυστυχίας». «Βάζετε μπάρες και διόδια στην ψυχή των ανθρώπων» συνέχισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας ότι με τις συμπεριφορές ενισχύονται τα μικροκομματικά οφέλη των δημάρχων ενόψει εκλογών. «Είστε μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά και εκπροσωπείτε αυτούς τους πελάτες. Αυτό δεν είναι Ελλάδα είναι τα χειρότερα όνειρά μας και θα τα ξορκίσουμε» κατέληξε.
Από την μεριά του ο κ. Παναγιώταρος απάντησε πως όταν έρθουν οι εκλογές  «δεν σας σώζουν ούτε οι 58 ούτε η Ελιά ούτε ο δάκος»  και συμπλήρωσε πως «κάποιοι που δεν διάβασαν τα μνημόνια οδήγησαν το λαό στη φτώχεια και τη δυστυχία, αλλά είναι οι ίδιοι αδιάβαστοι που στηρίζουν τους μεγαλοεργολάβους».
ysterografa.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθούν οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

siriza_simaies_977824008Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κώστας Κόλλιας: «Καταστροφική για το μέλλον του Λουτρακίου η λειτουργία Καζίνο στο Ελληνικό»



Με αφορμή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λουτρακίου σχετικά με τη δυνατότητα χωροθέτησης καζίνο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν από δύο χρόνια, λίγο πριν τις εκλογές και συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2012, η τότε ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος είχε φέρει εσπευσμένα στη Βουλή σχέδιο νόμου, με το οποίο καθορίζονταν οι χρήσεις γης, οι συντελεστές δόμησης και άλλοι όροι για την αξιοποίηση της περιοχής του Ελληνικού. Μεταξύ των επιτρεπόμενων χρήσεων γης ήταν και η δημιουργία καζίνο. Παρά τις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι δεν πρόκειται να καζινοποιηθεί η χώρα, ο κύριος Παπακωνσταντίνου, τότε Υπουργός Περιβάλλοντος, επικαλούμενος το άρθρο 11 του νόμου 3986, δηλαδή το Μεσοπρόθεσμο που είχε ψηφίσει η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, άνοιξε το δρόμο για τη λειτουργία καζίνο στο Ελληνικό.

Πριν ακόμα τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή, είχα καταθέσει ερώτηση επισημαίνοντας ότι η ελληνική νομοθεσία προβλέπει τη χωροθέτηση καζίνο μακριά από το κέντρο μεγάλων πόλεων, ώστε και οι κάτοικοι να μην επιβαρύνονται, αλλά και οι πολίτες να αποτρέπονται από τον τζόγο. Τόνιζα ότι η δημιουργία καζίνο στην καρδιά της Αθήνας θα είχε ανυπολόγιστες κοινωνικές συνέπειες, όμως για την Κορινθία οι επιπτώσεις θα ήταν ολέθριες, καθώς ο αθέμιτος ανταγωνισμός θα οδηγούσε σε λουκέτο το Καζίνο Λουτρακίου.

Δέκα ημέρες αργότερα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, απεύθυνα από τη βήμα της Βουλής για ακόμη μία φορά έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου να εξαιρέσει από τις επιτρεπόμενες χρήσης τη δημιουργία καζίνο. Επεσήμανα ότι το Καζίνο Λουτρακίου απασχολεί 1.700 εργαζόμενους, προερχόμενους στη συντριπτική πλειοψηφία από την Κορινθία, τονίζοντας ότι, πέρα από τις θέσεις εργασίας που προσφέρει άμεσα, τροφοδοτεί έμμεσα τη δημιουργία πολύ περισσότερων, καθώς οι επισκέπτες αυξάνουν την τοπική τουριστική και εμπορική κίνηση. Ανέφερα ότι οι ανάγκες σε προμήθειες του καζίνο και των λοιπών υποδομών διατηρούν ζωντανή την επιχειρηματική δραστηριότητα του Νομού, ενώ  υπάρχει και μία σημαντική έμμεση απόδοση προς τους δημότες, μέσω των εσόδων που αποκομίζει ο Δήμος από της δραστηριότητες της εταιρείας.

Τις επισημάνσεις μου υιοθέτησε στην ομιλία του και ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μ.Βαρβιτσιώτης, καθώς και  το σύνολο σχεδόν των Βουλευτών που τοποθετήθηκαν, συμφωνώντας ότι η δημιουργία ενός ακόμη καζίνο στην Αθήνα δεν θα είχε κανένα οικονομικό και, κυρίως, κοινωνικό όφελος. Έπειτα από τις επισημάνσεις Βουλευτών από όλες τις παρατάξεις, ο Υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου και ο Υφυπουργός κ. Σηφουνάκης, έδειξαν συμμερίζονται τις ανησυχίες του Σώματος και εξέφρασαν την πρόθεση να επανορθώσουν. Πλην όμως, στον τελικό νόμο 4062, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 70Α/30-03-12, αποδείχθηκε ότι ουδεμία αλλαγή είχε γίνει.

Κανείς δεν διαφωνεί ως προς την ανάγκη να έρθουν στη χώρα επενδύσεις απαραίτητες για την ανάπτυξη. Πλην όμως το καζίνο δεν είναι η υποδομή που χρειάζεται η Αθήνα, πολύ περισσότερο όταν μια τέτοια επένδυση απειλεί με αφανισμό την οικονομία του Λουτρακίου. Βεβαίως, η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύεται, τόσο από τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει, όσο και από την ισχύουσα νομοθεσία. Παρόλο όμως που έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις, πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο να διασωθεί το Καζίνο Λουτρακίου. Απαιτείται συστράτευση και ενότητα, και από την πλευρά μου δηλώνω ότι, πέρα από τις δικές μου ενέργειες, τίθεμαι στην υπηρεσία των φορέων του Λουτρακίου για οποιαδήποτε παρέμβαση μου ζητηθεί.»

Διαμαρτυρία για την αύξηση της τιμής των διοδίων από το Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και οι Φορείς, σας καλούν την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 και ώρα 3.00 μ. μ. στα Διόδια Καλαμακίου για να διαμαρτυρηθούμε για την αύξηση της τιμής των διοδίων που πλήττει την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας και οδηγεί στην φτωχοποίηση της τοπικής Κοινωνίας.
  
Σημείο προ- συγκέντρωσης:
Πρατήριο Υγρών Καυσίμων BP Ισθμού (ρεύμα προς Αθήνα).
Ώρα: 2.30 μ. μ.

 
Η Επιτροπή Αγώνα

Ο κοινός κίνδυνος ενώνει τους ευημερούντες Αυστριακούς – αλλά όχι τους πτωχευμένους Έλληνες!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η Αυστρία ανήκει χωρίς αμφιβολία στις υψηλού κινδύνου ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά στην αναβίωση του ναζισμού.

Διαθέτει παλαιότερο σχετικό παρελθόν (με την προσάρτησή της στη χιτλερική Γερμανία από τον Μάρτιο του 1938 ως την απελευθέρωσή της, τον Μάιο του 1945) και πρόσφατο παρελθόν (όταν ο ακροδεξιός και γιος χιτλερικών Χάιντερ κατόρθωσε να μπει σε κυβέρνηση συνασπισμού).

Διαθέτει και παρόν, αφού η ακροδεξιά του Στράχε φιλοδοξεί να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη στις ευρωεκλογές του Μαΐου, με το Κόμμα των Ελευθέρων να προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 28%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ακολουθούν με 2% και το Λαϊκό Κόμμα έρχεται τρίτο με 22%.

Ήδη, στις εθνικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου 2013, το συγκεκριμένο κόμμα αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης και τρίτο σε δύναμη, συγκεντρώνοντας το 20,5% των ψήφων – και επιτιθέμενο συνεχώς στην Ελλάδα.

ΝΔ – περιφέρειες: Απομένει η Αττική για να ολοκληρωθεί το παζλ των 13 υποψηφιοτήτων (όλα τα ονόματα)



Ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Γιώργος Χατζημάρκου για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου , θα είναι πιθανότατα ο εκλεκτός της ΝΔ. Έτσι, απομένει το όνομα του υποψήφιου για την Περιφέρεια Αττικής όπου «παίζουν» τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού, του Ανδρέα Παχατουρίδη αλλά και του υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά  ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ των υποψηφιοτήτων.
Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες στις περιφέρειες που έχουν κλείσει:  
Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ο υποψήφιος του 2010 και πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης
Βορείου Αιγαίου: Η νυν γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Χριστιάννα Καλογήρου
Δυτικής Ελλάδας: Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας Ανδρέας Κατσανιώτης που κατάγεται από την Πάτρα
Δυτικής Μακεδονίας: Ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Δακής
Ηπείρου: Ο νυν περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης
Θεσσαλίας: Ο νυν περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός
Ιονίων Νήσων: Ο νυν περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου
Κεντρικής Μακεδονίας: Ο βουλευτής Γιάννης Ιωαννίδης και ως «αντάρτης» ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας
Κρήτης: Ο πρώην γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Σεραφείμ Τσόκας
Πελοποννήσου: Ο νυν περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης
Στερεάς Ελλάδας: Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. Ωστόσο κατεβαίνει ως «αντάρτης» και ο πρωήν υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος

Η Γενιά του Τείχους (που γκρεμίστηκε) παίρνει τα ηνία στην Ευρώπη...

Matteo-Renzi
Twitter@EmOikonomidis
Αν οι Μεδίκοι είχαν… Twitter, ενδεχομένως η σημερινή Ευρώπη να ήταν πολύ διαφορετική. Υπερβάλλουμε φυσικά, τη στιγμή ωστόσο που ένας 39χρονος πολιτικός με καταγωγή από την πόλη της Αναγέννησης και το φλογερό μεσογειακό ταπεραμέντο εκείνου που θέλει να ηγηθεί, αισθάνεται ότι δεν μπορεί να περιμένει, για τον πολύ απλό λόγο ότι θεωρεί πως χάνει χρόνο, αξίζει να κοντοσταθούμε στην πρώτη, τόσο ηχηρή πολιτική νίκη του Twitter, του πλέον “εγκεφαλικού” από τα social media, απέναντι στα συστημικά, παρωχημένα και φλύαρα ΜΜΕ.
Ο Δήμαρχος Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι βρίσκεται στον προθάλαμο της πρωθυπουργίας της Ιταλίας, δηλαδή της χώρας από το μέλλον της οποίας (και μόνο) εξαρτάται το μέλλον της ευρωζώνης, επομένως συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό άλλωστε, η Άνγκελα Μέρκελ χαράμισε τόσο περίσσευμα του προσωπικού κεφαλαίου της στα τέλη του 2011, για να συνωμοτήσει και να ανατρέψει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ώστε με τον “χειραγωγήσιμο” Μάριο Μόντι, να αφαιρέσει από την οπτική του δικού της προσωπικού πολιτικού μέλλοντος, την πιο βαριά σκιά: Το ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ιταλία, και έτσι η Γερμανία να πληρώσει βαρύ τίμημα για τη διαχείριση της κρίσης της ευρωζώνης με αμιγώς τεχνοκρατικά μεθοδολογικά εργαλεία.
Ο Ρέντσι κατηγορείται ήδη ότι βιάστηκε. Ότι προχώρησε σε ένα ιστορικά ασυγχώρητο πολιτικό “unfair” απέναντι στον συμπαθή, αξιοπρεπή και αποτελεσματικό Ενρίκο Λέττα, που κατάφερε να νοικοκυρέψει την Ιταλία, και έτσι να αποτρέψει τα χειρότερα συνολικά για την Ευρώπη. Ότι επενδύει στην επικοινωνία, χωρίς η παρουσία του να συνοδεύεται από αντίστοιχη ουσία και περιεχόμενο. Ότι αποτελεί δημιούργημα του Twitter, τις παρεμβατικές δυνατότητες του οποίου αξιοποίησε στο έπακρον, για να φτάσει στο σημείο να ηγηθεί της Ιταλίας.
Τα παραπάνω “ότι” αμφισβήτησης, αποτελούν και τη σημαντικότερη επιτυχία του Ματέο Ρέντσι. Στα 39 χρόνια του, κάνει το βήμα που απαιτεί η παρακαταθήκη της πόλης στα σοκάκια της οποίας μπορεί κανείς να μυρίσει ακόμη άρωμα και κουλτούρα Αναγέννησης, το βήμα που απαιτεί η Γενιά του. Μια Γενιά της οποίας το ιστορικό στοίχημα προσδιόρισε ο ίδιος: Είναι η Γενιά του Τείχους που γκρεμίστηκε, δηλαδή η Γενιά που είδε ότι μπορούμε πράγματι να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε, όπως επέμενε πριν από πολλές δεκαετίες ο Μαχάτμα Γκάντι.
Ή, όπως ακριβώς το είχε πει ο Ρόμπερτ Κένεντι, πολιτικός επίγονος του οποίου επιχειρεί να είναι ο Ματέο Ρέντσι με τη ρητορική και τη φιλοσοφία του, παρόλο που το παρατσούκλι του είναι “Ιταλός Ομπάμα”: “Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν τα πράγματα όπως είναι, και αναρωτιούνται ”γιατί;”. Εγώ, σκέφτομαι πράγματα που ποτέ δεν υπήρξαν, και αναρωτιέμαι “γιατί όχι;”.
Η Ιταλία του Ρέντσι, οδηγείται στο “γιατί όχι;”. Και αυτή είναι μια συναρπαστική αφετηρία ανατροπής και αλλαγών, για μια χώρα που έχει τη δυναμική να προκαλέσει θυελλώδη μετατόπιση προτεραιοτήτων συνολικά στην ήπειρό μας. Αν λοιπόν  και η ίδια η Ευρώπη φτάσει στο “γιατί όχι;”, θα έχουμε κάνει το σημαντικότερο βήμα για να αφήσουμε πίσω μας την άνευρη και στρογγυλοποιημένη προσέγγιση και εκφορά της πολιτικής.
Ρήξη και… βιασύνη. Αρκετό χρόνο χάσαμε. Ο Μπαράκ Ομπάμα το είχε περιγράψει εκκωφαντικά, στο κεντρικό πολιτικό μήνυμά του στις εκλογές του 2012: We’ve come too far to turn back now…

ysterografa.gr

ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΙΤΣΑ. Τα άγνωστα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φωτογραφία: Αμφιδρόμια: Η τελετή καθαρμού και ονοματοδοσίας των βρεφών
<..Την πέμπτη ημέρα ( ημέρα που οι Μοίρες δίνουν τις παραγγελίες τους στον "Δαίμονα Εαυτού" του παιδιού και καταγράφουν τα καλά και τα κακά που μέλλει αυτό να συναντήσει στο βίο του) μετά τον τοκετό αφού καθαρίζονταν και ο οίκος, τοποθετούσαν στην εξώθυρα στέφανο από κλάδο ελιάς, αν το βρέφος ήταν αγόρι ή μάλλινη ταινία, κομψά δεμένη, αν ήταν κορίτσι και άρχιζε η ιεροπραξία του καθαρμού...http://mythiki-anazitisi.blogspot.gr/2014/02/blog-post_6991.html

 Αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο, ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΙΤΣΑ. Τα άγνωστα αριστουργήματα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ομιλία και παρουσίαση από την κ. Σωτηρία Αντ. Δημοπούλου, Πτυχιούχο Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού Με θέμα : «Η ανάλυση των πινάκων Πιτσά ως αφορμή για την αναβίωση των ιδεών της μουσικής και του χορού κατά τον 6ο π.χ. αιώνα » Είσοδος Ελεύθερη.
 

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Χρόνια πολλά από τη Google

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου: Χρόνια πολλά από τη Google
 H Google αφιερώνει το σημερινό της Doodle στους ερωτευμένους όλου του κόσμου.
Η Google, όπως άλλωστε το συνηθίζει, άλλαξε και σήμερα την κεντρική της σελίδα, αφιερώνοντας το Doodle στα ερωτυεμένα ζευγάρια όλου του κόσμου, τιμώντας τον Άγιο Βαλεντίνο.
Σήμερα, την ημέρα των ερωτευμένων, η Google μας... βοηθάει να φτιάξουμε τα σοκολατάκια του έρωτα.
Επισκεφτείτε κι εσείς τη σελίδα, φτιάξτε τα δικά σας σοκολατάκια και... αφιερώστε τα στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας.

newsit.gr

Σε καλό δρόμο η Εθνική Παίδων 2 - 0 την Ουκρανία στο Λουτράκι

Σε καλό δρόμο οι Παίδες

Νικηφόρα συνέχισε την προετοιμασία της για την Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2014 που θα φιλοξενηθεί στην Πάτρα 25-30 Μαρτίου, η Εθνική Παίδων.

Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε  στο Λουτράκι την Τετάρτη (12/2), η ομάδα του Μπάμπη Ζελενίτσα επικράτησε 2-0 της Ουκρανίας χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Λάμπρου (16') και Γκρόσιου (30'). Η ελληνική ομάδα είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δημιούργησε, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, αρκετές επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην εστία των φιλοξενούμενων
Η σύνθεση της Εθνικής: Κατσιμήτρος (55' Θ. Τσέλιος), Γραμματίκας (41' Στρατήγης), Παντεκίδης, Μακροστέργιος, Πεχλιβανίδης (41' Σαλταμάρας), Πατράλης (41' Καρβουνίδης), Μανθάτης (41' Η. Τσέλιος), Αγγελόπουλος (41' Μελετλίδης), Δημητριάδης (41' Πλέγας), Γκρόσιος (41' Καράκουτης), Λάμπρου (41' Χατζάρας).
Ζελενίτσας: «Διαχειριστήκαμε καλά το ματς»
Μετά το τέλος του αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπάμπης Ζελενίτσας δήλωσε: «Ήταν το τελευταίο αγωνιστικό τεστ πριν από την elite round και θέλαμε να δούμε την κατάσταση των παιδιών.
Η απόδοση της ομάδας είχε κάποιες διακυμάνσεις, όμως αυτό ήταν φυσιολογικό καθώς χρησιμοποιήσαμε δύο διαφορετικές ενδεκάδες.
Διαχειριστήκαμε καλά το ματς και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε περισσότερα γκολ, όμως δεν ήμασταν καλοί στην τελική προσπάθεια.
Έχουμε μπροστά μας ένα μήνα για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο οι παίκτες σε ατομικό επίπεδο και φιλοδοξούμε να είμαστε έτοιμοι στα τέλη Μαρτίου για τους επίσημους αγώνες».