Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Με… μαέστρο τον Ιμπαγάσα, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 τον Πλατανιά

“Μαγεία” Ιμπαγάσα, παράσταση από τους “νέους” στο Φάληρο
 Ο... παλιός Ιμπαγάσα άλλαξε την εικόνα του αγώνα, οι... νέοι Βαλντές, Μαρκάνο και Πέρες σκόραραν και ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 του αξιόμαχου Πλατανιά σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στο Φάληρο.

Με τον Ερνάν Πέρες να ξεχωρίζει ο Ολυμπιακός κατάφερε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του και ο Παραγουανός ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις της ομάδας στο ξεκίνημα. Στο 14΄ο Πέρες σέρβιρε για τον Ντομίνγκες ο οποίος σούταρε στην κίνηση αουτ, ενώ στο 16΄ ο Γιωργαλλίδης ανέτρεψε τον Πέρες μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 24΄ ξανά ο Πέρες απείλησε με σουτ εκτός περιοχής που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Πλατανιά, ωστόσο το γκολ ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Μανιάτης έκλεψε από τον Φερνάντες και πάσαρε στον Ολαϊτάν που με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πλατανιάς όμως δεν παράτησε το παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη φορά που έγινε απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο. Ο Τετέ πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ, ο Γουνδουλάκης κυνήγησε τη μπάλα και την γύρισε στην μικρή περιοχή όπου ο Τόρες με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα, στο 37ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έκλεισε τον Πλατανιά στην περιοχή του αλλά με εξαίρεση την κεφαλιά του Μαρκάνο στο 50΄ δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Όλα αυτά μέχρι να μπει στο ματς ο Αριέλ Ιμπαγάσα στο 66ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός με εξαιρετική κάθετη πάσα βρήκε τον Σαβιόλα, αυτός κατέβασε με το στήθος και ο Βαλντές με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα. Σχεδόν με την σέντρα ο Ιμπαγάσα συνεργάστηκε με τον Σαβιόλα, σέντραρε στην περιοχή, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Πέρες που με κεφαλιά από κοντά έκανε το 3-1.

Ούτε τότε όμως ο Πλατανιάς παραδόθηκε, καθώς ξανά από ένα κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Βλαχοδήμο που με εξαιρετικό σουτ άφησε άγαλμα τον Ρομπέρτο για το 3-2, στο 72ο λεπτό.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καθώς ήταν η σειρά του Μαρκάνο να χριστεί σκόρερ για πρώτη φορά (στη δεύτερη θητεία του) με την φανέλα του Ολυμπιακού, νικώντας στον αέρα την άμυνα των Κρητικών στο 79΄, μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Σαβιόλα είχε επιχειρήσει να βάλει ένα από τα ομορφότερα γκολ του πρωταθλήματος αλλά το οριζόντιο δοκάρι του χάλασε τα σχέδια.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν και για 5ο γκολ αλλά δεν τα κατάφεραν, εισπράττοντας πάντως απλόχερα το χειροκρότημα της κερκίδας στο τέλος του αγώνα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ):
Ρομπέρτο, Παπάζογλου (66' Ιμπαγάσα), Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μπονγκ, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (73' Μασάντο), Πέρες, Ντομίνγκες (57' Βαλντές), Σαβιόλα.

Πλατανιάς (Άγγελος Αναστασιάδης):
Γιωργαλλίδης, Φερνάντες (79' Κατάι), Δημήτρης, Μπέλιτς, Τόρες, Βλαχοδήμος, Γουνδουλάκης, Ίνκουμ (71' Ρούμπιο Θέρα), Γιαχία, Φαΐσκα, Τετέ, Τόρες (84' Σούκιας).

Ιστορικό άλμα από τον Λαβιλενί (6,16μ.), έσπασε το ρεκόρ του Μπούμπκα! (video)

lavineli
Απίστευτο ρεκόρ από τον Γάλλο επικοντιστή Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος έσπασε το ρεκόρ του Σεργκέι Μπούμπκα, με άλμα στα 6,16μ. στο μίτινγκ κλειστού στίβου, στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας.
Το ρεκόρ του Μπούμπκα (6,15μ.) στον κλειστό στίβου άντεξε για 21 χρόνια και έσπασε τελικά από τον Γάλλο αθλητή του επί κοντώ, ο οποίος έχει συνεχή άνοδο στην καριέρα του.
Σημειώνουμε πως το μίτινγκ κλειστού στίβου του Ντόνετσκ είναι ένα από κορυφαία που γίνονται στον κόσμο και έχει μακρά παράδοση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το αγώνισμα του επί κοντώ.
Ο Μπούμπκα ήταν παρών στον αγώνα και ήταν από αυτούς που πανηγύρισαν το απίστευτο ρεκόρ του Γάλλου αθλητή.

Video  

ysterografa,gr

Δοκιμασίες των πρωτοπόρων σε Μεσσηνία και η Ηλεία. Η Κόρινθος αντιμετωπίζει στο ντέρμπι στο Άργος τον Πανργειακό

http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/gallery/panargeiakos_eurokinisi_mg_9882.jpg
Για το θετικό αποτέλεσμα θα παλέψει το απόγευμα της Κυριακής  η Κόρινθος στο Άργος όπου τοντέρμπι με τον Παναργειακό, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος στον 4ο όμιλο της Γ Εθνικής . Η Μπάρτσα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με τον Θύμιο Γεωργούλη να αντιμετωπίζει τρία προβλήματα καθώς δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Τσορμπατζίδη και Ντερτιλή, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λούβρη, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Για το κέντρο της άμυνας, ο Τσάτσος φαίνεται να έχει προβάδισμα, προκειμένου να καλύψει το κενό του Τσορμπατζίδη.
Πολλά πάντως, θα εξαρτηθούν και από το αν αγωνιστεί τελικά ο Λούβρης, ο οποίος προοριζόταν για τη μεσαία γραμμή. Ενδεχόμενη απουσία του, ίσως στείλει τον Τσάτσο στα χαφ και τον Κατσικά στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Σπυρόπουλο.
Στην Κόρινθο γνωρίζουν πως η αποστολή τους στο Άργος είναι δύσκολη ωστόσο, είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το θετικό αποτέλεσμα. Στα θετικά η επιστροφή του Γκεοργκίεφ, ο οποίος εξέτισε τη ποινή του και είναι στη διάθεση του Γεωργούλη. Στο πλευρό της ομάδας αναμένεται να βρεθούν και περίπου 50 πιστοί οπαδοί της.
 Η πρωτοπόρος ΑΕ Ερμιονίδας την ίδια ώρα μάχεται στην Καλαμάτα, κόντρα στην "Μαύρη Θύελλα" όπου καλείται, να περάσει αλώβητη από μία δύσκολη έδρα και κόντρα σ’ έναν αντίπαλο, όπως είναι η Καλαμάτα, που προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να καλύψει τη διαφορά της από την πρώτη θέση. Άπαντες στο σύλλογο του Κρανιδίου κρατούν χαμηλούς τόνους, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία του παιχνιδιού και δια στόματος του γενικού αρχηγού της ομάδας, Βασίλη Παλυβού, ελπίζουν ότι νικητής θα πρέπει πρώτα απ’ όλους να είναι το ποδόσφαιρο. Στα αγωνιστικά, ο Ρομπέρτο Μπολάνο θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τιμωρημένων Κολόκα και Πονηρού.
Στη Βάρδα δοκιμάζεται η έτερη πρωτοπόρος ΑΕ Καραϊσκάκης, κόντρα στον τοπικό ΠΑΟΒ, σε ένα αγώνα που θα κρίνει πολλά στην υπόθεση της ανόδου. Στο Γρ. Καλάκος η ομάδα της Βάρδας θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη - για την οποία "καίγονται" και οι πρωτοπόροι - καθώς βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από την ζώνη παραμονής. Μοναδικό πρόβλημα για τον Ανδρέα Ζήκο είναι η απουσία του τιμωρημένου Ν. Βραχνή.
Ο Αστέρας Αμαλιάδας, που θα επιστρέψει στο τοπικό πρωτάθλημα την ερχόμενη σεζόν, σε άλλο ένα φετινό ηλειακό ντέρμπι με μονόπλευρο όμως ενδιαφέρονθα υποδεχθεί τη Δόξα Ν. Μανολάδας που χρειάζεται το τρίποντο για να παραμείνει στην κατηγορία
Mε μία απουσία θα παραταχθεί ο Εθνικός Σαγεΐκων στο παιχνίδι με τον Μεσσηνιακό αύριο, Κυριακή.Ο τεχνικός των «πολεμιστών» Άγγελος Κωνσταντινόπουλος δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ηλία Πυρρή που είναι ανέτοιμος. Κανονικά υπολογίζεται ο Θανάσης Μπούρδος, ενώ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Νίκου Ιωάννου που δεν είναι 100% έτοιμος.
Στην Πάτρα ο Ατρόμητος  Αχαΐας αντιμετωπίζει την ΑΕ Μεσολογγίου, ενώ η Αχαϊκή φιλοξενείται στο Αιτωλικό από τον τοπικό Άρη.

Σημαντική νίκη πήρε ο Παναρκαδικός σήμερα στην Τρίπολη με 1-0, επί του Πανναυπλιακού, σε ένα παιχνίδι με λιγοστές φάσεις.
Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με τέρμα του Νάνου, ενώ στη συνέχεια διατήρησαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δεν κινδύνεψαν ιδιαίτερα. Με τη λήξη του αγώνα απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων, αλλά η ένταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Μανέλης, Ειρ. Πετρόπουλος, Μπούτας, Νάνος (56’ Λαγός), Κωστάκης, Δ. Κυριακόπουλος, Αρδάμης (85’ Μπίσιας), Δήμος, Σαλαπάτας, Καδάς, Ευγ. Πετρόπουλος (56’ Ι. Κυριακόπουλος)
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ: Κομπόσης, Κάπλαντζης, Τσακμάκης, Θ. Γκολέμης, Ευθυμίου, Καραμάνος, Τσουρδίνης (76’ Καρέλης), Διαμαντής (60’ Φλεβάρης), Η. Γκολέμης, Μουσταφάι, Δρυμούρας
 
Μετά τα παιχνίδια της Κυριακής, το πρωτάθλημα του 4ου Ομίλου της Γ' Εθνικής διακόπτεται για δύο εβδομάδες. Τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής θα διεξαχθούν το Σάββατο 1 Μαρτίου και όχι την Κυριακή 2 Μαρτίου, αφού είναι η Κυριακή του καρναβαλιού. Ο Ατρόμητος Αχαΐας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου υποδέχεται τον Πανελευσινιακό στη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου (3-0). Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων», Γιώργος Τόγιας θα έχει την ευκαιρία να κρατήσει την ομάδα του σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ οι υπόλοιποι «Αχαιοί» θα δώσουν φιλικά.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Παναργειακός - Κόρινθος 
Καλαμάτα - ΑΕ Ερμιονίδας
Άρης Αιτωλικού - Αχαϊκή
ΠΑΟ Βάρδας - ΑΕ Καραϊσκάκης
ΠΦΟ Πανόπουλου - Δόξα Ν. Μανωλάδας
Εθνικός Σαγέικων - Μεσσηνιακός
Ατρόμητος Αχαΐας - ΑΕ Μεσολογγίου
Παναρκαδικός - Πανναυπλιακός                   1 - 0

«Ανάσα» στη Λιβαδειά 1 - 0 τον Ατρόμητο, με... υπογραφή Μάντζιου!


«Ανάσα» με... υπογραφή Μάντζιου! 
Στη Λιβαδειά σταμάτησε το αήττητο σερί του Ατρομήτου που «έτρεχε» από τις 10 Νοεμβρίου του 2013! Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Λεβαδειακού, ο Σάββας Παντελίδης κέρδισε για δεύτερη φορά την ομάδα του «δασκάλου» του, Γιώργου Παράσχου, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να υπογράφει το σπουδαίο «τρίποντο» για τους Βοιωτούς. Το 1-0 φέρνει τον Λεβαδειακό στους 27 βαθμούς, δηλαδή πέντε πάνω από τον 16ο Πλατανιά.

Πλέι οφ μέσω... Ρεθύμνου η Καλλιθέα 0-1 την Επισκοπή


Πλέι οφ μέσω... Ρεθύμνου η Καλλιθέα 
“Άλμα” προς τα πλει οφ ανόδου έκανε η Καλλιθέα που πέρασε νικηφόρα από το Ρέθυμνο επικρατώντας 1-0 της Επισκοπής για την 20η αγωνιστική.

Με αυτό το αποτέλεσμα οι “κυανόλευκοι” έπιασαν την προνομιούχο τέταρτη θέση και το σημαντικότερο έδειξαν οτι ξεπερνάνε την αγωνιστική “κοιλιά” των τελευταίων αγωνιστικών.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 26' ο Ρόχας μετά από σέντρα του Μιχαλόπουλου. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, όταν στο 37' ο Γιακουμάκης έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Λυμπερόπουλος).
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Καλογεράκης, Μανουσάκης (61' Μαρτσάκης), Λιονάκης, Βουρβαχάκης, Σπαθάρας, Φραντζεσκάκης (61' Σουμπασάκης), Δελήμπασης, Γκονζάλες, Μπρατσιάνι, Γιακουμάκης (71' Χρυσοστόμου), Δρακάκης.
ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Σίνισα Γκόγκιτς): Λυμπερόπουλος, Μουσταφίδης (71' Χριστοφιλέας), Καλαμιώτης, Μπριλάκης, Ποζίδης, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (86' Καραλής), Πούλγκα, Μιχαλόπουλος (81' Μαουαγιέ), Ρόχας, Χαϊκάλης.
 
H 20ή  αγωνιστική :
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο (15/2)
Επισκοπή-Καλλιθέα 0-1
Κυριακή (16/2)
Βύζας Μεγάρων-Γλυφάδα 15:00
Αχαρναϊκός-Αστέρας Μαγούλας 15:00
Φωκικός-Παναιγιάλειος 15:00
Χανιά-Φωστήρας 15:00
Παναχαϊκή-Πανηλειακός 18.00 (ΟΤΕ TV)
Δευτέρα (17/2)
Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών 18:00 (ΟΤΕ TV)

Νίκησαν εκτός στη μάχη της 5αδας Θύελλα, Ολυμπιακός Λουτρ. και Αγιοι Θεόδωροι

  Στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1 Κορινθίας με νίκες συνέχισαν την πορεία τους οι δύο διεκδικητές τίτλου και ανόδου ΑΟ Λουτράκι και Παννεμεατικός. Ο ΑΟ Λουτρακίου επικράτησε με 2 - 1 , στο "Θώδειο"" επί του Πανκαμαριακού και με 1 - 0 ο Παννεμεατικός  επί του  Σπαθοβουνίου. Νίκες εκτός έδρας για Θύελλα Πετρίου και Ολυμπιακό Λουτρακίου, επί της Αναγέννησης με σκορ 4 - 6 η πρώτη και με 0 - 2 επί του Ηρακλή  Ξυλοκάστρου,ο δεύτερος.
 Ο Κύψελος συνέτριψε με 5 - 0 λόγω της τιμωρίας του στην Αρχαία Κόρινθο  τον Αστέρα Δερβενίου, στο ντεμπούτο  του νέου τεχνικού του και παλαιού ποδοσφαιριστή του Γιώργου Καραούζου. Ήττα στο Χιλιομόδι, για τον Ατρόμητο  με 1 - 2 από στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στο Βέλο, η Ελλάς νίκησε με 3 - 0 τον Πανσολυγειακό. Τέλος άκοπο τρίποντο ανευ αγώνα πήρε ο Πέλοπας Κιάτου επί του Σαρωνικού Γαλατακίου.

Η 21η  αγωνιστική :
ΚΥΨΕΛΟΣ ΚΟΡ. - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ          5 - 0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ            4 - 6
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ          3 - 0
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ            2 - 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ              1 - 2
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.     0 - 2
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ              1 - 0
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                 0 - 3 α.α.

Η βαθμολογία
(Σε 21 αγώνες)


ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
49
-9
54
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
48
-12
52
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
48
-28
45
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
37
-17
42
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
40
-23
34
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
37
-24
34
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
34
-36
33
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
24
-23
32
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
34
-24
31
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
25
-27
31
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
32
-34
28
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
26
-35
26
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
24
-47
19
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
26
-47
14
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
21
-56
  7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
0
-63
-2

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης γυρίζει σελίδα και κάνει ένα βήμα μπροστά!



Η πρώτη "προπόνηση των ψηφοφόρων" έγινε γιά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης γυρίζει σελίδα και κάνει ένα βήμα μπροστά!Αυτό καταγράφηκε και στη Δημοσκόπηση που έγινε από την ιστοσελίδα «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και στην ερώτηση : «Εάν είχαμε τώρα δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ποιός πιστεύετε θα έβγαινε Δήμαρχος;»
 Στην δημοσκόπηση που διήρκησε μια εβδομάδα ψήφισαν με σφοδρότητα 1953 άτομα. Αν και έως τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έχουμε πολύ δρόμο , ωστόσο βγαίνουν κάποια  συμπεράσματα.  Εξαρχής ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης «αλλάζει σελίδα» καθώς ο νυν Δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος , σύμφωνα με την δημοσκόπηση, με 212 ψήφους ή ποσοστό 10%, καταλαμβάνει την τετάρτη θέση και η μακρόχρονη θητεία του , ως δημάρχου... σταματά εδώ.  Του νυν Δημάρχου, προηγούνται , στην δημοσκόπηση τρεις υποψήφιοι «διάδοχοί» του: ο Ανδρέας Ζάρρος της Συμπολιτείας με 754 ψήφους  ή ποσοστό 38%, o  εκπαιδευτικός Βλάσσης Τσιώτος με το συνδυασμό «Νέα Δημοτική Κίνηση» με 486 ψήφους ή ποσοστό 24% οι οποίοι περνούν στον 2ο γύρο, πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση,  για επαναληπτική  εκλογή και ο πρώην αντινομάρχης Ηλίας Ανδρικόπουλος της Δημοτικής Αναγέννησης με 268  ψήφους  και ποσοστό  13% 
Κανέναν από τους παραπάνω υποψήφιους δεν ψήφισαν 203 άτομα ή ποσοστό 10% ενώ άλλοι 30 εκλογείς ή ποσοστό 1% καθώς θα προτιμούσαν για Δήμαρχο άλλον υποψήφιο.. .
Τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης
Ψήφησαν  1953
Κλαδούχος Αντώνης
  212 (10%)

Ανδρικόπουλος Ηλίας
  268 (13%)

Ζάρρος Ανδρέας
  754 (38%)

Τσίωτος Βλάσσης
  486 (24%)

Άλλος
  30 (1%)

Κανένας
  203 (10%)


Ψήφοι: 1953
 Με βάση τα αποτελέσματα της Δημοσκόπησης σε σύγκριση με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Δημοτικών της 7ης Νοεμβρίου 2010 μεγάλη χαμένη είναι η «Κίνηση Πολιτών» του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου  που χάνει περίπου το 33% τις δύναμής της, έναντι  ποσοστού 7,5% που χάνουν συνολικά  οι συνδυασμοί  των δυνάμεων που αποτελούσαν τον συνδυασμό του άλλοτε Δημάρχου Δημήτρη Σκούρα στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές. Κερδισμένη στη δημοσκόπηση σε σχέση με τις εκλογές του 2010 κατά 28% περίπου βγαίνει και η «Συμπολιτεία» του Ανδρέα Ζάρρου, ενώ  ένα  ποσοστό 10% δεν ψήφιζε   κανέναν από τους παραπάνω υποψηφίους  δημάρχους …Στην δημοσκόποιηση δεν συμπεριελαμβάνεται η υποψηφιότητα του κ. Φάνη Μπρακούλια  καθώς η καθοδός του ως υποψηφίου Δημάρχου δεν μας ήταν γνωστή. Ίσως το 10% να αναφέρεται σ΄αυτόν... Στη δημοσκόπηση καταγράφεται  μειωμένο κατά μισή μονάδα (1%) και το ποσοστό που έλαβε στις  δημοτικές του 2010 ο συνδυασμός του Ηλία Μπράβου , που κατέρχεται τον Μάιο ως υποψηφιος  Αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας με το ΚΚΕ.
Για να εξάγεται περισσότερα συμπεράσματα από την δημοσκόπηση σας παραθέτουμε τα αποτελέσματα από εκλογές του Νοεμβρίου του 2010
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 στα 65 Εκλ. Τμήματα του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
σε σύνολο 14.527 εγκύρων ψήφων η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»  του Δημήτρη Σκούρα έλαβε 6.608 ψ. ποσοστό 45,49% , έναντι ,6.365 ψ. ποσοστό 43,81% της "Κίνησης Πολιτών" του  Αντώνη Κλαδούχου, 1.341 ψ . ποσοστό 9,23% της "ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" του Ανδρέα Ζάρου και 213 ψ. ποσοστό 1,47% που έλαβε ο Ηλίας Μπράβος.
Στις επαναληπτικές  εκλογές που έγιναν στις 14 Νοεμβρίου 2010, μεταξύ του Δημήτρη Σκούρα και του Αντώνη  Κλαδούχου, σε σύνολο 13.482 εγκύρων ψήφων έλαβαν ο Δημήτρης Σκούρας 6.683 ψ. ποσοστό 49,57%, έναντι ,6.799 ψ. ποσοστό 50,43% του Αντώνη  Κλαδούχου, που με απόλυτα οριακή νίκη και με διαφορά 116 ψήφων (59, με 320 ψηφοδέλτια άκυρα) εξελέγη Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ανάδειξη Υποψηφίου Δημάρχου της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης του Δήμου Βέλου Βόχας.

Ανάδειξη Υποψηφίου Δημάρχου της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης του Δήμου Βέλου Βόχας.
Οι πολιτικες εξελιξεις φαινεται πως αρχιζουν να τρεχουν και στον Δ.Βελου Βοχας!.. Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βέλου η εκλογή του Επικεφαλής της Ενωτικής Ριζοσπαστικής Παράταξης Δήμου Βέλου-Βόχας.
Η Ε.Ρ.ΠΑ. πιστή στην ιδρυτική της διακήρυξη θα εκλέξει με μυστική ψηφοφορία σε κάλπη τον υποψήφιο δήμαρχο που θα τεθεί επικεφαλής της προσπάθειας για την ανατροπή στο Δήμο Βέλου Βόχας στις εκλογές του Μαΐου.
Η συνέλευση θα αρχίσει με παρουσίαση των υποψηφίων και συζήτηση μεταξύ των μελών και θα ολοκληρωθεί με την μυστική ψηφοφορία.

 freddotv.gr

Και ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος για την Περιφέρεια Αττικής

Grigoris-Zafeiropoulos
Το όνομα του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου είναι από αυτά που προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες στη συζήτηση και τις διαβουλεύσεις στον χώρο της Κεντροδεξιάς, για την Περιφέρεια Αττικής και τον υποψήφιο στον οποίο θα καταλήξει η Συγγρού, ώστε να διεκδικήσει μετά από 14 χρόνια τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας.
Ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου έχει μακρά αυτοδιοικητική διαδρομή, καθώς πέρα από την υπερδεκαετή παρουσία του στα κοινά ενός επό τους πιο σημαντικούς δήμους της Β’ Αθηνών, είναι μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και αναπληρωτής του Βασίλη Κικίλια στη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, απέναντι στον Γιάννη Σγουρό.
Η περίπτωση του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου εντάσσεται στη στρατηγική αναζήτηση ενός υποψηφίου που να έχει αυτοδιοικητικό αποτύπωμα, και να μπορεί να… σύρει την αντιπαράθεση μακριά από το δίπολο “Μνημόνιο-αντιμνημόνιο”, στο οποίο φαίνεται αποφασισμένος να επενδύσει και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, εφόσον τελικά αποφασίσει να είναι υποψήφιος, και έχει τη διακριτική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Εκτός από τον Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο, πριν από μερικές εβδομάδες είχε “παίξει” ως πιθανός υποψήφιος από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω και πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ, επίσης μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Καλογερόπουλος, επίσης με διακριτή παρουσία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ysterografa.gr

Ο Σακελλαρίδης προβλέπει ότι θα γίνει Δήμαρχος Αθηναίων αλλά οι δημοσκοπήσεις προλέπουν Καμίνη

Gavriil-Sakellaridis
Μια ριψοκίνδυνη πρόβλεψη, έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων, υποστηρίζοντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα κερδίσει την πρωτεύουσα από την πρώτη κιόλας Κυριακή, διαμορφώνοντας τις σχετικές συνθήκες με την πρωτιά της στον πρώτο γύρο.
Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της “Metron Analysis” για το “thetoc.gr”, που τον εμφανίζει… πέμπτο, πίσω από τους Γιώργο Καμίνη, Άρη Σπηλιωτόπουλο, Νικήτα Κακλαμάνη και Ηλία Κασιδιάρη, με μόλις 10%, μια δημοσκόπηση ωστόσο που έχει προκαλέσει θύελλα χλευαστικών σχολίων στα social media για το υψηλό ποσοστό που έδωσε στον σημερινό Δήμαρχο Αθηναίων, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέδωσε τα δικά του χαμηλά ποσοστά στο γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει ακόμη μεγάλη αναγνωρισιμότητα.
Επιπροσθέτως, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης επανέλαβε ότι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας είναι υπερβολική, καθώς έτσι υπάρχουν κενά αστυνόμευσης σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας, ενώ αναφέρθηκε σε προσλήψεις που θα χρειαστεί να γίνουν στον Δήμο Αθηναίων, για να λειτουργούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες του.

Προβάδισμα στο Γιώργο Καμίνη για το δήμο της Αθήνας, τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο γύρο των εκλογών, δίνουν δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.
Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση της MRB για την Real News o Γιώργος Καμίνης έρχεται πρώτος με 20% και ακολουθούν Άρης Σπηλιωτόπουλος 13,4%, Νικήτας Κακλαμάνης 12,4%, Ηλίας Κασιδιάρης 11%, Γαβριήλ Σακελλαρίδης 9,6%, Βασίλης Καπερνάρος 6,4%, Νίκος Σοφιανός 6,2% και Γρηγόρης Βαλλιανάτος με 1,7%.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι στο δεύτερο γύρο ο νυν δήμαρχος Αθήνας κερδίζει τους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους του: τον Α. Σπηλιωτόπουλο με 36,7% έναντι 30%, τον Ν. Κακλαμάνη με 35,6% έναντι 31,7%, τον Γ. Σακελλαρίδη με 37% έναντι 23% και τον Η. Κασιδιάρη με 51,3% έναντι 21,4%.
Πρωτιά Καμίνη δείχνει και η δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το Πρώτο Θέμα, με τον νυν δήμαρχο να παίρνει ποσοστό 18,4%. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,1%, ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης με 12,1% ο Ηλίας Κασιδιάρης με 10,8%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης με 10,7%, ο Νίκος Σοφιανός με 4,7%, ο Βασίλης Καπερνάρος με 4,3% και ο Γιώργος Αμυράς με 2,6%.

ysterografa.gr

Από πότε ο Καμίνης έγινε... Τρίτσης;

Giorgos-Kaminis
Twitter@EmOikonomidis
Στην Ελλάδα της βαθιάς κρίσης, πρωτίστως θεσμών, προσανατολισμού, αξιακών προτεραιοτήτων και φυσικά πολιτικής ηγεσίας, μια από τις κυρίαρχες στρεβλώσεις που χαρακτήρισαν την εθνική διαδρομή της Μεταπολίτευσης ήταν ο ρόλος των δημοσκοπήσεων στη διαμόρφωση των εξελίξεων του δημοσίου βίου.
Σε κάθε… πολιτισμένη χώρα του σύγχρονου κόσμου, οι δημοσκοπήσεις λειτουργούν ως μεθοδολογικό εργαλείο. Καταγράφουν τάσεις, αποκαλύπτουν επιθυμίες και στοχεύσεις της κοινωνίας, μπορούν να λειτουργήσουν χρηστικά ως εφαλτήριο χάραξης μιας διαφορετικής στρατηγικής, πιο κοντά στην πραγματικότητα, η οποία φυσικά δεν είναι στατική, αλλά επικαιροποιείται και μεταβάλλεται.
Στην Ελλάδα, δεν ζήσαμε αυτή την… πολυτέλεια “πολιτισμού”. Ειδικά στα χρόνια που ακολούθησαν τον “εκσυγχρονισμό”, από το 1996 και μετά, οι δημοσκοπήσεις μπήκαν μπροστά από την πραγματικότητα. Την υποκατέστησαν. Και αντί να μετρούν τις διαθέσεις της κοινωνίας απέναντι σε πολιτικές πρωτοβουλίες, ουσιαστικά καθοδηγούσαν και διαμόρφωσαν εκείνες τις πρωτοβουλίες αυτές.
Δείγμα φυσικά ενός αέναα ελλειμματικού πολιτικού προσωπικού, που δυσκολευόταν να χαράξει μια εθνική ατζέντα και να συναρπάσει την κοινωνία σε βαθμό που να την πείσει να το ακολουθήσει, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι πολιτικοί να περιμένουν… την επόμενη δημοσκόπηση, ώστε να αποφασίσουν πως θα έπρεπε να κινηθούν στη συνέχεια.
Η εποχή αυτή έχει πλέον τελειώσει. Όχι ως προς την τάση να επαναλαμβάνεται η στρέβλωση. Αλλά ως προς την πραγματική απήχησή της στην κοινωνία. Στην εποχή της “επανάστασης” των social media άλλωστε, εκεί όπου μπορεί ο καθένας να καταθέσει αδιαμεσολάβητα και αφιλτράριστα την άποψή του, και μάλιστα σε ένα πληθυντικό, μαζικό κοινό, που διψάει για μια “εθνική επανεκκίνηση, είναι προφανές ότι τα ευρήματα μιας δημοσκόπησης που σκοντάφτουν στην κοινή λογική, και προκαλούν τη θυελλώδη αγανάκτηση της τελευταίας, αμφισβητούνται, λοιδωρούνται, ανατρέπονται.
Ένα γρήγορο σεργιάνισμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από χθες, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσο… δεν πείθεται μια κοινωνία που δοκιμάζει καθημερινά τα όρια αντοχής της, ότι ο Γιώργος Καμίνης έγινε ξαφνικά… Αντώνης Τρίτσης, και οι Αθηναίοι τον “ερωτεύτηκαν” και θα προσέλθουν μαζικά στις κάλπες για να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του. Στη δημοσκόπηση της “Metron Analysis” για το “thetoc.gr”, ο σημερινός Δήμαρχος Αθηναίων εμφανίζεται με πρόθεση ψήφου 20% (!), μια αριθμητική αποτύπωση που προφανώς δεν… είχε αντιληφθεί μέχρι σήμερα κανείς από όσους περπατούν στην Αθήνα. Και φυσικά κανείς από όσους επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι, ακριβώς επειδή η αίσθηση της “κοινής λογικής” υποδήλωνε ότι ο Γιώργος Καμίνης δεν έπεισε τους Αθηναίους με το έργο του, ώστε να τον επιβραβεύσουν.
Η περίπτωση Καμίνη αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον case study, για όσους επιθυμούν να εμπλακούν στα κοινά μιας “άλλης εποχής”. Της Ελλάδας μετά την κρίση, που είναι πλέον επαρκώς υποψιασμένη για να μην χειραγωγείται. Δεν αρκεί πλέον να… ζεις τον μύθο σου, και να περιμένεις ότι η κοινωνία στην οποία απευθύνεσαι θα ανέχεται το “παραμύθι χωρίς δράκο”.

ysterografa.gr