Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Την πίτα της έκοψε η ΝΟΔΕ Κορινθίας (φώτο)

Μια εορταστική εκδήλωση που συνάμα είχε και άρωμα πολιτικής εκδήλωσης με την ομιλία του επίσημου καλεσμένου της βραδιάς του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα μεγάλα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας για να βγει οριστικά από την κρίση αλλά ταυτόχρονα έκανε αναφορά και στα σημαντικά  «επιτεύγματα» της Κυβέρνησης  Σαμαρά.
Τόνισε την ανάγκη να μην υπάρξει πισωγύρισμα με λαϊκισμούς του δόγματος «λεφτά υπάρχουν» και να συνεχιστεί με σοβαρότητα το νοικοκύρεμα σε όλους τους κρίσιμους τομείς που αντιμετωπίζει προβλήματα η χώρα μας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε   δεν θα πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της αγελάδας που αφού γεμίζει την καρδάρα με γάλα ρίχνει μια κλωτσιά και το χύνει!
Τέλος ο Υπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στις Ευρωεκλογές του Μαΐου η νίκη θα είναι σημαντική για την Ν.Δ
Ο νεαρός Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Δημητρόπουλος που κέδρισε τις εντυπώσεις όλων με τον σύντομο αλλά πολύ ουσιαστικό πολιτικό χαιρετισμό του.
Στον σύντομο χαιρετισμού του ο νεαρός πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Δημητρόπουλος έκανε κάλεσμα για ενότητα και παρουσία όλων κοντά στα προβλήματα της κοινωνίας.
Όπως χαρακτηριστικά είπε «Εμείς πρέπει να πηγαίνουμε και να συναντάμε τα προβλήματα και αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα που εκλεχτήκαμε στη Οργάνωση.»
Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι οι συνεδριάσεις του Οργάνου θα γίνονται διαδοχικά σε όλη την Κορινθία. Μέχρι και την πιο ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή.
Πάντως όπως σχολίαζαν πολλά από τα παραβρισκόμενα στην εκδήλωση στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας  ο Χρήστος Δημητρόπουλος , το νέο αυτό παιδί έχει φέρει όχι μόνο στην οργάνωση της Ν.Δ αλλά και στο πολιτικό γίγνεσθαι του νομού μας  μια άλλη πολιτική φρεσκάδα. Μια φρεσκάδα και μια άλλη πολιτική κουλτούρα  που μπορεί να μεταδώσει ελπίδα και αισιοδοξία στην κοινωνία, ότι δηλαδή έχει περισσότερο ανάγκη στην σημερινή εποχή.
Στην αποψινή εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι τρεις βουλευτές της Ν.Δ οι Κώστας Κόλλιας ,Νίκος Ταγαράς και Χρήστος Δήμας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Νανόπουλος ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θάνος Πισιμίσης και Μαριλένα Σούκουλη και πολλά στελέχη του κόμματος από την αυτοδιοίκηση και τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο του νομού.








korinthostv.blogspot.gr

Ανατροπή στον Άγιο Βασίλειο, 1-2 ο Πανευρωστινιακός (video)

 Σε ένα ματς με ένταση και δύναμη, αλλά και πολλές διαμαρτυρίες (όχι δικαιολογημένες) από πλευράς γηπεδούχων, ο Πανευρωστινιακός πέρασε από τον Άγιο Βασίλειο με 1-2 και διατήρησε τις μαθηματικές του ελπίδες για άνοδο.

Η Πρόοδος μπήκε εντυπωσιακά και μόλις στο 3’ άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Γκούμα Λ., με τον νεαρό των γηπεδούχων να παίρνει το ριμπάουντ μετά την ασθενή και δύσκολη επέμβαση του Γεραρή στη λόμπα του Μαχαίρα.
Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο 2-0, αλλά ο Μαχαίρας από πλάγια έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
Η ομάδα της Ευρωστίνης έφτασε στην ισοφάριση, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ζίζηλας έπιασε την κεφαλιά, ο Γόγολας έκανε πολύ κακό υπολογισμό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει τη γραμμή και να γίνει το 1-1.
Παρόλα αυτά, η ομάδα του Αγίου Βασιλείου είχε ευκαιρίες με τους Ρεκλείτη και Τσιωτάκη για να πάρει και πάλι το προβάδισμα, χωρίς αποτέλεσμα όμως και φτάσαμε στο 45’ όπου έγινε η φάση που όπως φάνηκε, έκρινε και το αποτέλεσμα.
Οι φιλοξενούμενοι έκαναν γέμισμα, ο Κλουτσινιώτης ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ, δεν έκανε κίνηση να πάει στην μπάλα (βέβαια ο βοηθός Μοντζέλης Δ., ενστικτωδώς σήκωσε τη σημαία, ενώ ο διαιτητής κ. Καρακάσης άφησε πολύ σωστά το παθητικό οφσάιντ), η οποία έφτασε τελικά στον Τόλια Α., που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών, ανατράπηκε από τον Γόγολα, με τον ρέφερι να υποδεικνύει επίσης σωστά το πέναλτι και την αποβολή του πορτιέρο της Προόδου.
Φυσικά οι άνθρωποι της Προόδου διαμαρτυρήθηκαν γιατί υποστήριξαν ότι επηρεάστηκαν οι παίκτες της ομάδας, βλέποντας τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία, αλλά έπραξαν φυσικά λανθασμένα, καθώς ο ρέφερι (o οποίος να σημειωθεί ότι έκανε σχεδόν αψεγάδιαστη διαιτησία) δεν σφύριξε και όφειλαν να συνεχίσουν.
Τελικά ο Κορδούλης ανέλαβε την εκτέλεση, νικώντας τον Κατσίγιαννη, που πέρασε στο ματς, κάνοντας το 1-2.
Στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έφτασαν κοντά στο γκολ, οι μεν γηπεδούχοι με τους Κουτσούκο Σ. και Κυριάκο, ενώ ο Πανευρωστινιακός έχασε ευκαιρίες για να «κλειδώσει» το ματς με τους Κορδούλη και Τόλια.
Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Γεστένγια, Νικολακόπουλος, Κορδούλης και Ζίζηλας, ενώ για την Πρόοδο πάλεψε πολύ ο Κυριάκος, σπουδαίες επεμβάσεις από τον Κατσίγιαννη, αν και δεν είναι η θέση του ως τερματοφύλακας, ενώ μαχητικός έδειξε και ο Τσιωτάκης.
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Γόγολας Γ., Τσιωτάκης, Πάστρας, Σκούπας, Κουτσούκος Σ., Κυριάκος, Ρεκλείτης, Γκούμας Λ., Κουτσούκος Χ. (45’ Κατσίγιαννης), Παρασκευόπουλος, Μαχαίρας
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ: Γεραρής, Κέσκος, Τόλιας Α., Ζίζηλας, Νικολακόπουλος, Ντόσκου, Καϊτσας, Τόλιας Β., Κλουτσινιώτης, Κορδούλης, Γεστένγια
Έπαιξαν και οι: Γκολφινόπουλος, Σταύρου 

Ο Ρέντσι πήρε εντολή ρήξης και ανατροπής…

Matteo-Renzi3
Twitter@EmOikonomidis
Στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας έφτασε το πρωί της Δευτέρας ο Ματέο Ρέντσι, για τα… τυπικά του μέλλοντός του.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος της Φλωρεντίας, και Γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, μια εντολή ρήξης και ανατροπής, όπως ο ίδιος την… εκβίασε, με την ανατροπή του Ενρίκο Λέττα.
Ο νεώτερος (εντολοδόχος) πρωθυπουργός της Ιταλίας, δηλαδή της χώρας που έχει συνηθίσει στο… μπάχαλο και την αναστάτωση, λόγω του αέναου κατακερματισμού των πολιτικών δυνάμεων, κάθε φορά που απουσίαζε από το προσκήνιο για διακριτά ηγετική φυσιογνωμία, αξιοποίησε τη βιασύνη της γενιάς του, της Γενιάς του Τείχους (που γκρεμίστηκε), για να σπρώξει την Ιταλία πέρα και μακριά από τη διαχείριση. Στην έμπνευση και το όραμα της ρήξης και της πολιτικής ανατροπής.
Ήδη οι αγορές καλωσορίζουν το “πραξικόπημα”, ποντάροντας στη φρεσκάδα που θα φέρει ο Ματέο Ρέντσι στην πολιτική στοχοπροσήλωση και τη στρατηγική της Ιταλίας. Δηλαδή της χώρας με την οικονομία-κλώνο της Γερμανίας, από τις τύχες της οποίας εξαρτώνται συνολικά οι τύχες του κοινού νομίσματος, επομένως και οι τύχες της κοινής ηπείρου μας.
Η δε σημειολογία του photo opportunity… σκανδαλιστική: Μισός αιώνας χωρίζει τον 89χρονο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο από τον 39χρονο Ματέο Ρέντσι. Η Γενιά που… δεν κρατιέται, αναλαμβάνει τα ηνία της Ιταλίας. Η Ευρώπη έπεται.
“Ξεκινώ από αύριο τις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Ιταλίας. Βασική προτεραιότητά μας θα αποτελέσει η καταπολέμηση της ανεργίας. Τον Φεβρουάριο οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, τον Μάρτιο η ανεργία, τον Απρίλιο η δημόσια διοίκηση και τον Μάιο η δημοσιονομική προσαρμογή”, δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, μετά την επίσημη ανάληψη της εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

υστερογραφα

Ηλιοβασίλεμα στη λημνοθάλασσα

Εμφάνιση other.jpeg

Ομιλία Ντόρας στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/mpakogianni_19112013115704.jpg 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, θα μιλήσει αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00, στο κοινοβουλευτικό Φόρουμ, που διοργανώνουν το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι αντιπρόεδροι, αρμόδιοι για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια, Miguel Angel Martínez και Othmar Karas, με θέμα: «Ο ρόλος των κοινοβουλίων της Ε.Ε. στην παγκόσμια διακυβέρνηση». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Koπή πρωτοχρονιάτικης πίτας Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας



 http://www.messiniaportal.gr/sites/default/files/field/image/ptt.jpg
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Κατάστημα Κορινθίας, την Τρίτη 18-2-2014 και ώρα 13:30 μ.μ.


   Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΔΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, κ. Γ.ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ




·         5.500.000,00 ΕΥΡΩ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ  ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ 
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
·         ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΚΟΥΡΑΣ
·         ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΙΤΣΑ

Εμφάνιση ADA.jpgΌπως κάθε χρόνο πριν την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, έτσι και φέτος, ο Αντιπεριφερειάρχης ,κ. Γ. Δέδες, ακολούθησε την πρακτική της συνέργειας που ο ίδιος έχει «υιοθετήσει», με τις επισκέψεις του στους Δήμους του Νομού και τη συνεργασία του με τους Δημάρχους και φορείς κάθε περιοχής για τον προγραμματισμό των έργων της χρονιάς. Φέτος, ξεκίνησε από τους Δήμους Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Σικυωνίων, με στόχο τον καθορισμό έργων υποδομής, αλλά και την ανακοίνωση σπουδαίων έργων που πλέον παίρνουν σάρκα και οστά.

Διονύσης Χατζηδάκης: Ο Σγουρός έχει δώσει 70 εκατομμύρια ευρώ στον Παχατουρίδη

Dionisis-Hatzidakis-Giannis-Sgouros
Μέσω της προσωπικής στήλης του στα “Νέα”, ο Γιώργος Παπαχρήστος καταγράφει ένα περιστατικό που δείχνει τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε μέρος της βάσης των δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας στην Αττική, για το ενδεχόμενο να είναι ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης υποψήφιος στη μάχη των εκλογών του Μαϊου, απέναντι στον Γιάννη Σγουρό.
Ο Γιώργος Παπαχρήστος μεταφέρει συνομιλία του με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει τον Γιάννη Σγουρό, ανεξαρτήτως του ποιόν υποψήφιο θα υποδείξει ή θα υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία.
Ο Διονύσης Χατζηδάκης, διαχρονικός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σημειώνει με νόημα τα εξής:
“Δεν συμμετείχα σε σύσκεψη δημάρχων για τον Παχατουρίδη, επειδή ένα πράγμα δεν μπορώ να δεχθώ, την αχαριστία: Όταν ο Σγουρός έχει δώσει στον Παχατουρίδη αυτά τα χρόνια του Μνημονίου 70 εκατομμύρια ευρώ για έργα στο Περιστέρι, τι θα πει ο Παχατουρίδης, που δηλώνει και αντιμνημονιακός: ”Ψηφίστε εμένα, γιατί είμαι καλύτερος από τον Σγουρό”; Ε, δεν γίνεται”, σχολιάζει στον Γιώργο Παπαχρήστο στα “Νέα” ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.

ysterografa.gr

Οι δημοτικοί υπάλληλοι που δεν κινδυνεύουν με απόλυση (πίνακες)

Θα εξαιρεθούν από την αξιολόγηση και τις απολύσεις όσοι υπάλληλοι καλύψουν κενές θέσεις σε άλλους δήμους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η καταγραφή ελλείψεων από τους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή της ενδοδημοτικής εθελοντικής κινητικότητας μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Εσωτερικών Γ.Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ, προκειμένου να καταγραφούν τα αιτήματα κάλυψης θέσεων ανά την επικράτεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ανεπισήμως περισσότερες από 1.000 κενές θέσεις σε δήμους και περιφέρειες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών στελεχών, οι αιτήσεις για την εθελοντική μετακίνηση υπαλλήλων θα ξεπεράσουν τις 3.500-4.000 προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των επιπλέον 12.500 που θα τεθούν σε κινητικότητα μαζί με τις 8.500 εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.
Σε διαφορετική περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί ο στόχος των 12.500 διαθεσιμοτήτων, τότε το υπουργείο Εσωτερικών θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετακινήσεων υπαλλήλων.
Δείτε τους σχετικούς πίνακες:


Πηγή: Έθνος

Ερχονται νέες μειώσεις μισθών (έως 70 ευρώ το μήνα) για τους δημόσιους υπαλλήλους

Μειωμένους μισθούς θα παίρνουν από τον Μάρτιο οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των αλλαγών που θα ισχύσουν στις κρατήσεις τους για επικουρική σύνταξη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ, οι περικοπές θα φτάσουν ακόμη και τα 70 ευρώ τα μήνα.
Οι μεταβολές αυτές δεν προκαλούνται από τη θέσπιση της ενιαίας εισφοράς 3% για την επικουρική ασφάλιση που ισχύει από την 1η/12/2013 σε όλα τα Ταμεία, αλλά από το γεγονός ότι στο εξής οι κρατήσεις θα γίνονται όχι επί των ασφαλιστέων-συντάξιμων αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων που βάσει του ενιαίου μισθολογίου διατηρούνται στα επίπεδα του Οκτωβρίου του 2011 (μόνο ως προς τις κρατήσεις), αλλά θα υπολογίζονται στο σύνολο των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με το νόμο, οι κρατήσεις για κύρια και επικουρική σύνταξη επιβάλλονται σε αποδοχές μέχρι τα 1.666 ευρώ, ενώ οι τυχόν υπέρτερες του ποσού αυτού αποδοχές δεν θεωρούνταν συντάξιμες, δηλαδή δεν αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό της σύνταξης.
Ωστόσο, με πρόσφατη εγκύκλιο καταργήθηκε το όριο των 1.666 ευρώ και οι οικονομικές υπηρεσίες του Δημοσίου θα επιβάλουν από τον επόμενο μήνα την εισφορά 3% στο σύνολο των αποδοχών, δηλαδή και σε αποδοχές που υπερβαίνουν τα 1.666 ευρώ. Ετσι, η νέα εισφορά θα υπολογιστεί επί μεγαλύτερου μισθού και θα κινείται μεταξύ 4 και 70 ευρώ.

aftodioikisi.gr

Οι 7 πιο παράξενες και αποτελεσματικές χρήσεις του μελιού !!

Ανδρέας Λάλοs Παραγωγόs ΜΕΛΙΟΥ 
Το μέλι είναι σίγουρα πολύτιμο στην καθημερινότητα μας, αφού χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική και τα γλυκά, αλλά αποτελεί τη βάση για ενδιαφέρουσες ιατρικές θεραπείες.

Ανάλογα με το πού πηγαίνουν οι μέλισσες στην καθημερινή τους γύρους, η γεύση και το χρώμα του μελιού μπορεί να διαφέρει ριζικά, από το φωτεινό ξανθό μέλι, μέχρι το πλούσιο, σκούρο μέλι Μάνουκα που παράγει η Νέα Ζηλανδία. Το μέλι τυχαίνει να έχει και μερικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ειδικά αν είναι σκούρο και γι' αυτό χρησιμοποιείται για την επούλωση τραυμάτων εδώ και αιώνες.

Ακολουθούν οι 7 πιο «παράξενες» αλλά και αποτελεσματικές χρήσεις του μελιού:

Φροντίδα τραυμάτων

Η πανάρχαια πρακτική του Αιγυπτιακού πολιτισμού, εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμη και σήμερα. Οι φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του μελιού είναι ότι πρέπει για να φροντίσετε εγκάυματα, εκδορές και κοψίματα.

Καταπολεμά τα εντερικά παράσιτα

Αναμείξτε μια αναλογία 1:1:1 νερό, ξύδι και μέλι και πιείτε το. Μπορεί να έχει απαίσια γεύση, αλλά θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε μια ήπια περίπτωση παρασιτικής μόλυνσης. Αν τα συμπτώματα επιμένουν, ωστόσο, καλό θα ήταν να πάτε σε ένα γιατρό.

Συνεφέρει από το Χανγκόβερ

Η υψηλή περιεκτικότητα του μελιού σε φρουκτόζη, βοηθά τον οργανισμό να μεταβολίσει το αλκοόλ πιο γρήγορα. Ετσι μία κουταλιά μέλι σκέτη, ή ακόμα καλύτερα μέσα σε τσάι (γιατί χρειάζεστε και ενυδάτωση) είναι το καλύτερο φάρμακο μετά από μία έξαλλη νύχτα.

Καθαρισμός προσώπου

Το μέλι είναι ένα φυσικό ήπιο απολεπιστικό, το οποίο το καθιστά ιδανικό για το πρόσωπό σας. Καθαρίστε το πρόσωπο σας με μέλι και ζεστό νερό για να απολαύσετε πιο λείο δέρμα και λιγότερη ακμή, αφού αποτελεί σπιτική λύση κατά της ακμής. Εάν έχετε αναπτύξει ένα ιδιαίτερα μεγάλο σπυρί, ταμπονάρετε λίγο μέλι σε αυτό, αφήστε το για μισή ώρα και ξεπλύνετε απαλά. Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε μερικές φορές για να δείτε το τελικό αποτέλεσμα.

Πηγή ενέργειας

Καταρρέετε μετά από δουλειά κάτω από τον καυτό ήλιο, ή μήπως είστε έτοιμοι να αθληθείτε; Πάρτε μία μεγάλη κουταλιά μελιού και εξασφαλίζετε αρκετή ενέργεια για να τα βγάλετε πέρα.

Καλύτερος ύπνος

Μία γεύση από αλατισμένο μέλι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο σώμα που δυσκολεύουν τον ύπνο. Εάν αισθάνεστε αϋπνίες , δοκιμάστε να βάλετε λίγο στη γλώσσα σας για να δείτε αν σας βοηθά να χαλαρώσετε και να πέσετε για ύπνο.

Μαλακτικό

Βάλτε μέλι στις άκρες των μαλλιών σας για να καταπολεμήσετε το φριζάρισμα και την ψαλίδα, ή χρησιμοποιήσετε μέλι για να λούσετε τα μαλλιά σας ώστε να είναι πιο γυαλιστερά. 


greek-weather.org

Η ανθρωπότητα θα έπρεπε να ντρέπεται: Ο παγκόσμιος χάρτης της σημερινής δουλείας (photo)

world-map-of-slavery
Twitter@EmOikonomidis
Την ώρα που η ταινία “12 Years a Slave” αποκτούσε ψυχολογικό προβάδισμα έναντι του “American Hustle” και του “Gravity”, ενόψει των φετινών Βραβείων Όσκαρ, μετά την επικράτησή της στα εμβηματικά Βραβεία BAFTA, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων δημοσίευε έναν “ομιλούντα” χάρτη, που καταγράφει τις χώρες στις οποίες η δουλεία παραμένει ζωντανή ντροπή για τον ανθρώπινο πολιτισμό.
Ο χάρτης προέκυψε από αναλύσεις και στοιχεία των σχετικών οργανώσεων που δίνουν τη μάχη για να μην υπάρχουν ανελεύθεροι άνθρωποι, στην εποχή της επανάστασης της παγκοσμιοποίησης, και δείχνει φυσικά την Αφρική ως την ήπειρο που “μαυρίζει” την ψυχή όσων πιστεύουν στη φυσική τάση του ανθρώπου προς την ισότητα, και την αποφυγή κάθε είδους διακρίσεων.
Στην πρώτη θέση της λίστας της ντροπής συναντάμε τη Μαυριτανία, ενώ ως σύγχρονη δουλεία προσδιορίζονται πτυχές όπως το trafficking, το εμπόριο παιδιών, οι υποχρεωτικοί γάμοι, και η υποχρεωτική εργασία, που αφορούν συνολικά 30 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.
Είναι προφανές και θλιβερό ότι η ανθρωπότητα έχει ακόμη δρόμο μπροστά της. Και… πολλές κινηματογραφικές ταινίες να παρακολουθήσει.

υστερογραφα

Άγιο είχαν 8 άνθρωποι στο Περιστέρι - Απεγκλωβίστηκαν χάρις την άμεση επέμβαση των αντρών της Πυροσβεστικής

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Λευτέρης Χ. Θεοδωρακόπουλος

Άγιο είχαν 8 άνθρωποι στο Περιστέρι αφού είχαν εγκλωβιστεί στην  πολυκατοικία στην οποία είχε εκδηλωθεί φωτιά στην οδό Κύπρου 3, δίπλα ακριβώς από το μετρό και την εκκλησία του Αγ. Αντωνίου.
Ευτυχώς στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής το προσωπικό των οποίων απεγκλώβισε τους κατοίκους. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλλεξε το Πινάκιο η φωτιά -πιθανότατα- σημειώθηκε στο υπόγειο.
Μέχρι κι αυτήν την στιγμή η επιχείρηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη, ενώ λίγα λεπτά πριν στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Παχατουρίδης.

5,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης για την επείγουσα αντιμετώπιση των διαβρώσεων του Κορινθιακού παραλιακού μετώπου από τα Μαυρα Λιθαρια εως το Μελίσσι



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEXhyphenhyphen4Bd6BilngBAppQTYFkCkcuPeC1QBEI7jEHHvfyHvjTIn-ZSaZPTibDw9iXloE91iGPayXSFJQn_UlKEM7hvgacQm2XhsTFBS8gw8CDDhs_NR9wX_roI4BAtwqIKAsxXdYV7s6vtE/s640/%CE%A6%CF%89%CF%84.2.jpg

Επιπλέον 5,5 εκατομμύρια ευρώ εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση αντιμετώπιση των διαβρώσεων της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, όπως ανακοίνωσε κατά την αυτοψία του στο παραλιακό μέτωπο της Κορινθίας, από το Μελίσσι μέχρι τα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014.
Ο κ. Τατούλης, συνοδευόμενος από τους Δημάρχους των περιοχών, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των Δημοτικών Αρχών, ενημερώθηκε για την εξέλιξη του φαινομένου και τόνισε τη σημασία των παρεμβάσεων, για την ασφάλεια του οδικού δικτύου, αλλά και των παρακείμενων ιδιοκτησιών.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έδωσε εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να αντιμετωπιστούν άμεσα τα πλέον απειλούμενα σημεία της παλαιάς εθνικής οδού, με διαδικασίες κατεπείγοντος, ούτως ώστε να αποφευχθεί η επιδείνωση των προβλημάτων και επίσης άμεσα να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα.
Στο σύνολο του παραλιακού μετώπου από Μελίσσι μέχρι Μαύρα Λιθάρια Δερβενιου, έχουν παρουσιαστεί βλάβες διαφόρων ειδών, λόγω της διάβρωσης των ακτών από τη θάλασσα, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με άμεσες διαδικασίες από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Λιμενικό και τις Δημοτικές αρχές. Στην αυτοψία παρέστη ο Aντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες.

Κοινωνία, Γυναίκες, Πολιτική

Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
 
Από το 1844 που πραγματοποιήθηκε η 1η Εθνοσυνέλευση της Ελλάδας και το 1888 που για πρώτη φορά ακούστηκε το σύνθημα «ψήφος στις γυναίκες» από το έντυπο «Εφημερίδα των Κυριών», μέχρι  το 1975, όπου το πρώτο Σύνταγμα της χώρας ρητώς ανέφερε πως «’Έλληνες κι Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου», πέρασε πολύς καιρός, πολλά άλλαξαν, αλλά και πολλά διατηρήθηκαν.

Με απορία βλέπουμε πως δογματικά ακόμη και σήμερα, συντηρούνται αντιλήψεις που παραπέμπουν στο χθες και υποστηρίζουν πως για τις γυναίκες, υπάρχει περιορισμένο πεδίον δράσης και απόδοσης έργου.

Παρεμβαίνω, δίχως διάθεση υποτίμησης της προσφοράς και των δύο φύλων στη διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, στα επιτεύγματα στον τομέα των επιστημών, στον εθελοντισμό, στην επιχειρηματικότητα, στις τέχνες, τον πολιτισμό κ.α. 

Για ένα αδειανό πουκάμισο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Είναι λυπηρό, αλλά ακόμη και σήμερα, που η χώρα παλεύει με τα κύματα της χρεοκοπίας, κόμματα και πρόσωπα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως ακριβώς στον καιρό της (δανεικής) χρεοκοπίας.

Γέμισε η χώρα από πρόσωπα που πασχίζουν για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση (ου μην αλλά και έξοδο από την αφάνεια) και λίγοι είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης ενώπιον του κοινού κινδύνου.

Κάποιοι υποδύονται τους αντιμνημονιακούς υποψηφίους, αν και είναι γνωστό πως το αντιμνημόνιο χωρίς λεφτά είναι ένα αδειανό πουκάμισο, αν και οι ίδιοι γνωρίζουν πως λαμβάνουν τους μισθούς τους από το μνημόνιο (και στη χειρότερη περίπτωση από τη συνεχή έκδοση εντόκων γραμματίων).

Χάρτης: Τα πιο συνηθισμένα επίθετα στην Ευρώπη


Ήταν ένας Παπαδόπουλος, ένας Γκαρσία και ένας Ρόσι. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινάει το κλασικό ανέκδοτο στο οποίο πρωταγωνιστεί πάντα (και) ένας Έλληνας.
Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα επίθετα που χαρακτηρίζουν τους λαούς της Ευρώπης;
Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1,26% του πληθυσμού ονομάζεται Smith. Στην Ισπανία περίπου το 3,5% του πληθυσμού ονομάζεται Garcia (1.378.000 άνθρωποι).  Στη Σουηδία τα πρώτα 18 πιο κοινά ονόματα τελειώνουν σε –sson, με πιο συνηθισμένο το "Johansson", το οποίο μεταφράζεται ως ο γιος τού Γιόχαν.
Το επώνυμο Martin φέρουν από την άλλη, περίπου 240.000 άτομα στη Γαλλία. Η προέλευση του ονόματος μπορεί να προέρχεται από τον πιο δημοφιλή Γάλλο άγιο, τον Αγ. Μαρτίνο.
Εντύπωση προκαλεί ότι το επίθετο Μίλλερ (Müller) πρωταγωνιστεί τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελβετία. Το επώνυμο σημαίνει ελληνιστί, "μυλωνάς".
Μόνο στη Γερμανία υπάρχουν στον τηλεφωνικό κατάλογο περισσότεροι από 500.000 "Μίλλερ" ή το 1,2% του πληθυσμού. Επιπλέον βρίσκει κανείς 40.000 άτομα που φέρουν κάποια παραλλαγή του συγκεκριμένου ονόματος.

Έκλεβαν την βενζίνη από σκάφη στη μαρίνα του Ξυλοκάστρου

http://photos.wikimapia.org/p/00/00/93/07/89_big.jpg
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Ξυλόκαστρο , από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο άτομα, ηλικίας 34 και 48 ετών αντίστοιχα, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν
και κατασχέθηκαν -8- δοχεία με υγρά καύσιμα, τα οποία όπως προέκυψε, είχαν αφαιρέσει λίγο νωρίτερα από σκάφη θαλάσσης.

Το ΠΑΣΟΚ “αδειάζει” τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο στη Δυτική Ελλάδα

zafeiropoulosΑναστάτωση έχει δημιουργήσει στο ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα του Γιάννη Ζαφειρόπουλου στην περιφέρεια δυτικής Ελλάδας.
Ο κ. Βενιζέλος στηρίζει τον νυν Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα στον οποίο μάλιστα τηλεφώνησε και εξεδήλωσε την πλήρη υποστήριξη του στο πρόσωπο του.
Το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να δώσει επίσημο χρίσμα, στηρίζει τον κ. Κατσιφάρα και όχι τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε στενές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Το «αντάρτικό» του ωστόσο, δεν άρεσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα η Χαριλάου Τρικούπη, ενημέρωσε τα στελέχη της στην Περιφέρεια σημειώνοντας ότι δεν στηρίζει τον κ. Ζαφειρόπουλο που ανακοίνωσε από μόνος του την υποψηφιότητά του.

ysterografa.gr

BAFTA: Το βραβείο καλύτερης ταινίας στο "12 χρόνια σκλάβος"

12-years-a-slave-quad
Η ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος” αναδείχθηκε Καλύτερη Ταινία από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου (BAFTA).
Ο Τσιουέτελ Ετζίοφορ απέσπασε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου, ο οποίος πρωταγωνιστεί στην ταινία “12 Χρόνια Σκλάβος”.
Η Κέιτ Μπλάνσετ τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ταινία “Blue Jasmine”.
Τα υπόλοιπα βραβεία έχουν ως εξής:
Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας: “Gravity”
Σκηνοθεσίας: Αλφόνσο Κουαρόν για το “Gravity”
Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μπάρχαντ Αμπντί στο “Captain Phillips”
Β’ Γυναικείος Ρόλος: Τζένιφερ Λόρενς στο “Οδηγός Διαπλοκής”
Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: “The Act of Killing”
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: “Frozen”
Πρωτότυπου Σεναρίου: Ερικ Γουόρεν Σίνγκερ και Ντέιβιντ Ο. Ράσελ για το “Οδηγός Διαπλοκής”
Προσαρμοσμένου Σεναρίου: Στιβ Κούγκαν και Τζεφ Πόουπ για το “Philomena”
Καλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία: “The Great Beauty”
Μουσικής Επένδυσης: “Gravity”

ysterografa.gr

Άρης στο Twitter: Σηκώνουμε τα μανίκια (photo)

Aris-TwitterΜια σημειολογική φωτογραφία ανέβασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, στέλνοντας το μήνυμα του αγώνα και της σκληρής δουλειάς στη μάχη για την Αθήνα, προκειμένου να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία την πρωτεύουσα.
“Σηκώνουμε τα μανίκια, ώρα για σκληρή δουλειά! #GettingReady #ArisForAthens pic.twitter.com/sZ3bkDRj6g“, έγραψε χαρακτηριστικά ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, με την αντίστοιχη φωτογραφία.

Αμβρόσιος: Στη Βουλή, σχεδόν όλοι είναι χορτάτοι

Mitropolitis-Kalavryton-Amvrosios
Πηγή: www.romfea.gr
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου
Φαίνεται, πως κάτι δεν πάει καλά εκεί ψηλά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Σε μια εποχή, όπου η δυστυχία επεκτείνει τα πλοκάμια της στη Χώρα μας∙ σε μια περίοδο, όπου κάθε μέρα μερικοί ταλαίπωροι αδελφοί μας χάνουν τo θάρρος τους για τη ζωή και οδηγούνται στην αυτοκτονία∙ σε μια Χώρα, όπου τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις κατεβάζουν τα ρολά τους και δημιουργούν στρατιές ανέργων σε καθημερινή βάση και τέλος σε μια εποχή οικονομικής καταρρεύσεως της Ελλάδος εκεί ψηλά στη Βουλή των Ελλήνων οι εκπρόσωποι του Λαού φαίνεται πως δεν παίρνουν χαμπάρι! Είναι άπονοι! Είναι ανάλγητοι!
Δεν φθάνει, που κάθε λίγο και λιγάκι επιβάλλουν νέους φόρους! Τώρα τελευταία διασπαθίζουν το χρήμα, το λιγοστό χρήμα, σε δαπάνες πολυτελείας!
Δύο είναι τα κραυγαλέα περιστατικά: α) Η απόσβεση του χρέους που είχε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου και β) Η ψήφιση του Προϋπολογισμού του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Ας τα προσεγγίσουμε λοιπόν. γ) Η επιδότηση των Κομμάτων από τόν Κρατικό Προϋπολογισμό

Ο Σγουρός (επιτιθέμενος) παζαρεύει την απόσυρσή του…

giorgos-kaminis-george-papandreou-yiannis-sgouros
Η αναμενόμενη επικοινωνιακή αντεπίθεση του Γιάννη Σγουρού, στο κλίμα που έχει δημιουργηθεί και οδηγεί στην πολιτική απόσυρσή του από την Περιφέρεια Αττικής, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου, εκδηλώθηκε σήμερα Δευτέρα, δηλαδή στο ξεκίνημα της εβδομάδας, από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου.
Ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης, ο οποίος έχει μείνει όλο το προηγούμενο διάστημα στη μάχη της επανεκλογής, αφήνοντας χώρο στη Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και στον Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος φλερτάρει με μια συνθετική, αυτοδιοικητική υποψηφιότητα, που εκ των πραγμάτων θα “καταργήσει” την παρουσία Σγουρού σε όμορους χώρους, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις του, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι σκοπεύει να είναι υποψήφιος.
Ο Γιάννης Σγουρός, έμπειρος “παίκτης” στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα, έδειξε ότι θα… παζαρέψει σκληρά την απόσυρσή του, είτε πριν τις εκλογές, είτε, εφόσον τελικά είναι υποψήφιος, στο πώς θα κινηθεί στον δεύτερο γύρο, καθώς θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να επιβιώσει του ανταγωνισμού Παχατουρίδη-Δούρου.
Ο εν ενεργεία Περιφερειάρχης Αττικής επιχείρησε να αρθρώσει… αντικυβερνητικό λόγο, ζήτησε να τον στηρίξει η κοινωνία και όχι τα κόμματα, ενώ κάλεσε όσους είναι υποψήφιοι στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να παραιτηθούν από τις βουλευτικές έδρες τους, εφόσον βρίσκονται στο Κοινοβούλιο.

ysterografa.gr

Διεκδικεί τον δήμο Πειραιά ο Γιάννης Μελάς

melasgiannis
Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Βασίλη Μιχαλολιάκου , Γιάννης Μελάς, θα είναι υποψήφιος για τον δήμο του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος.
Ο γιος του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ, Παναγιώτη Μελά, τόνισε ότι κατεβαίνει χωρίς κομματική κηδεμονία,  ενώ επισήμανε ότι από την προσπάθειά του δεν μπορεί να λείπει ο Ολυμπιακός.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του νυν αντιδημάρχου Πειραιά:
«Η δημιουργία ενός Δημοτικού συνδυασμού χωρίς κομματική «κηδεμονία», με μοναδική σημαία τον Πειραιά ,σίγουρα δεν με αφήνει αδιάφορο.
Τα τέσσερα τελευταία χρόνια στον καθημερινό αγώνα που δίνουμε με τα προβλήματα της πόλης, η όρεξη και η ατελείωτη αντοχή των νέων μαζί με την εμπειρία των πιο παλιών δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων όπως και του Δημάρχου κατάφεραν και δημιούργησαν μια πιο σύγχρονη εικόνα για τον Πειραιά.
Ωστόσο, ο στόχος μας για την πόλη που αγαπάμε δεν μπορεί να περιορίζεται απλώς στο «καλό». Αυτό που επιζητούν σήμερα, οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες είναι η ευρύτερη συνεργασία και η ανάδειξη νέων δυνάμεων που σκέφτονται και δρουν με γνώμονα το αύριο. Είναι η πλατιά συμμαχία πολιτών που οραματίζονται το «πολύ καλύτερο» αύριο για τον Πειραιά. Αυτό πιστεύω ότι αξίζει στην πόλη μας.
Σημασία για την αυτοδιοίκηση έχουν οι άνθρωποι και οι δυνατότητές τους να προσφέρουν και όχι οι κομματικές σημαίες που τους αποδίδονται. Άλλωστε, είμαι από τους οπαδούς της τάσης «μακριά τα κόμματα από την Αυτοδιοίκηση».
Ασφαλώς, από μία τέτοια προσπάθεια, όπου θα συμμετέχουν όλες οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, δεν μπορεί να λείπει ο «Ολυμπιακός Πειραιώς», η Ομάδα που μεταφέρει το όνομα «Πειραιάς» σε όλο τον κόσμο και μας κάνει υπερήφανους. Mε την προϋπόθεση ότι ευοδωθεί μια τέτοια συμμαχία , δηλώνω παρών για τον Πειραιά».

Σαμαράς: Αφήνουμε πίσω μας τις δύσκολες μέρες

sam1111111111
Στην κρίση που περνά η χώρα και τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψη του στη Μονή Σίμωνος Πέτρα, εκφράζοντας, παράλληλα, την πίστη ότι σιγά σιγά η Ελλάδα αφήνει πίσω τις μέρες της δοκιμασίας.
«Η πνευματική ακτινοβολία της Μονής σας στο εξωτερικό συνεισφέρει και στο να επανακτήσει η χώρα μας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία ανάμεσα στους φίλους, αλλά και τον σεβασμό των εχθρών της», τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Περνάμε δύσκολες ώρες, αλλά με τη βοήθεια του Θεού στεκόμαστε όρθιοι. Μας ζητήθηκαν μεγάλες θυσίες, αλλά αν ακόμα και στα δύσκολα η πολιτεία βρίσκεται κοντά σας, είναι γιατί έχουμε κοντά μας την Ορθοδοξία και τη γλώσσα. Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας τις μέρες της δοκιμασίας σιγά σιγά και η ελληνική πολιτεία θα μπορεί να ανταποκρίνεται πληρέστερα στο καθήκον της απέναντι στο Άγιον Όρος»
Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αρκετούς γέροντες στις Μονές που επισκέφθηκε και τον συγκίνησε ιδιαίτερα ένας γέροντας στη Μονή Μεγίστης Λαύρας, όταν τον πλησίασε και με δάκρυα στα μάτια είπε στον κ. Σαμαρά: «Πρέπει να καταλάβει ο ελληνικός λαός να σε αγκαλιάσει. Αυτό παρακαλάω για να βγάλετε την Ελλάδα από την κρίση».
Με την επίσκεψη στη Μονή Σίμωνος Πέτρα ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τη διήμερη παρουσία του στο Άγιον Όρος και το απόγευμα επιστρέφει στην Αθήνα.
Στις συζητήσεις που είχε με την Ιερά Κοινότητα ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μοναστική πολιτεία του Άθω και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν λύσεις αφού προηγηθεί η εξέταση των θεμάτων από τα αρμόδια υπουργεία σε κάθε τομέα.
Ενδεικτική του κλίματος που επικράτησε στη διάρκεια της πανηγυρικής έκτακτης Διπλής Ιεράς Συνάξεως του Αγίου Όρους, παρουσία του κ. Σαμαρά, των υπουργών (Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου και Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου) και άλλων κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι τον συνόδευαν, ήταν η αναφορά εκ μέρους της Ιεράς Κοινότητας στην ευαισθησία, τη φροντίδα και το προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για το Άγιον Όρος από την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών. Έγινε λόγος για έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας του κ. Σαμαρά με τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει για τη διάσωση της αγιορείτικης κληρονομιάς.
Η Ιερά Κοινότητα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, λαμβάνοντας υπόψη το ειδικό συνταγματικό καθεστώς του Αγίου Όρους.
Επίσης έκανε μνεία και στη συμβολή του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Τάκη Μπαλτάκου, την οποία χαρακτηρίζει «ουσιαστική» για την ευόδωση της συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ιερά Κοινότητα.
Η Ιερά Κοινότητα έθεσε θέματα, όπως: Η συμμετοχή του Αγίου Όρους στο πρόγραμμα «Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης»-το νέα ΕΣΠΑ-η φυσιογνωμία του ΚεΔΑΚ, το πρόβλημα της Μονής Εσφιγμένου. Η ενίσχυση της Ασφάλειας και με άλλους αστυνομικούς και του τελωνείου της Δάφνης με επιπλέον προσωπικό. Η συνέχιση της λειτουργίας της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και η ψήφιση κανονιστικών διατάξεων για το Άγιον Όρος.
Η Ιερά Κοινότητα έκανε αναφορά και στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, τις οποίες οι Αγιορείτες μοναχοί διαπιστώνουν και από την απόγνωση που βλέπουν στη συμπεριφορά προσκυνητών, οι οποίοι προσέρχονται στο Άγιον Όρος για να προσευχηθούν.

ysterografa.gr

Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Απ. Ζάρρο, παρούσα στις εκλογές

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης πραγματοποίησε συνέλευση στις 12/2/2014, με θέμα τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τον προεκλογικό αγώνα που θα δώσει, με σκοπό την ανατροπή στο δήμο μας και το τέλος του δημαρχοκεντρικού μοντέλου διακυβέρνησης και των πελατειακών σχέσεων.
Η συνέλευση ανακήρυξε ομόφωνα υποψήφιο δήμαρχο τον Ανδρέα Απ. Ζάρρο, ο οποίος θα είναι επικεφαλής σ’ αυτόν τον αγώνα, πλαισιωμένος από μια διευρυμένη και ισχυρή δημοτική ομάδα με πολλά νέα στελέχη, που θα σταθεί απέναντι στις επιταγές του Καλλικράτη και των μνημονίων και παράλληλα θα υλοποιήσει ένα ρεαλιστικό και συνάμα τολμηρό σχέδιο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αποτελείται από ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας, που πιστεύουν ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι υπόθεση κάποιων λίγων «πεφωτισμένων» παραγόντων, αλλά όλων μας. Δεν είναι κομματική παράταξη κι έτσι το βράδυ των εκλογών οι ψήφοι της δεν θα πιστωθούν σε κανένα συγκεκριμένο κόμμα. Είναι ο κοινός τόπος όλων των δημοτών που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του τόπου και θέλουν να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στην αλλαγή πολιτικών και νοοτροπιών που κρατάνε τον τόπο σε τέλμα και τους πολίτες στο περιθώριο. Σ’ αυτή τη βάση γίνεται διεύρυνση της Συμπολιτείας και συμπόρευση με όλους τους συνδημότες που έχουν κοινά ιδανικά και τη διάθεση ν’ αγωνιστούν για ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι πολλοί συμπολίτες και συμπολίτισσες νεαροί σε ηλικία έχουν ήδη συμπορευθεί με τη Συμπολιτεία, αλλά και πολλοί άλλοι μεγαλύτεροι, η πείρα των οποίων θα βοηθήσει ουσιαστικά την πορεία στον κοινό στόχο.
Η Συμπολιτεία ανακοινώνει τη λειτουργία δύο εκλογικών κέντρων στο Ξυλόκαστρο (Αγίου Βλασίου 12) και στο Δερβένι (ΠΕΟ Κορίνθου Πατρών 277), ενώ καλεί όσους δημότες ενδιαφέρονται, να συμμετάσχουν στις ομάδες εργασίας που έχουμε δημιουργήσει για την ολοκλήρωση του προγράμματός μας με τον τίτλο Σχέδιο Α, που είναι οι εξής: Ομάδα πόλης Ξυλοκάστρου, Ομάδα πόλης Δερβενίου, Ομάδα παράκτιων χωριών, Ομάδα τουριστικών χωριών, Ομάδα αγροτικών χωριών, Ομάδα Τοπικής Οικονομίας, Ομάδα Αλληλεγγύης, Ομάδα πολιτισμού και τοπικής παράδοσης.
Τέλος, καλωσορίζουμε τις νέες αυτοδιοικητικές ομάδες που δημιουργούνται και τις καλούμε αφενός μεν να κρατηθούν μακριά από τις παθογένειες των παλιών, μακριά από συναλλαγές και πελατειακές σχέσεις και αφετέρου να συνυπογράψουν μαζί μας συμφωνία ώστε οι προεκλογικές δαπάνες να περιοριστούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα, και να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που έχουμε ζήσει στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές. Καλούμε επίσης όλες τις δημοτικές παρατάξεις που θα συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές να συζητήσουμε και αν γίνεται να συμφωνήσουμε και να δεσμευτούμε πριν την κάλπη σε κοινή στάση στα βασικά ζητήματα που θα μας απασχολήσουν αύριο και να μην περιοριστούν σε γενικές υποσχέσεις και θολές κουβέντες. Εμείς από πλευράς μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποσαφηνιστούν οι θέσεις όλων για τις επιπτώσεις των μνημονίων στον τόπο μας και την αντιμετώπισή τους, καθώς και το σχέδιο του καθενός για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.
Η Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης είναι το νέο που χρειάζεται ο τόπος μας. Αγωνιστική, συμμετοχική, με τόλμη, φαντασία και μεράκι θα στηρίξει και θα δώσει χώρο σε όλους αυτούς που ονειρεύονται μια άλλη κοινωνία…