Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Παυλίνα Μπεχράκη “Το παλικαράκι του Ήλιου” (Μάθημα επιβίωσης)



 Εμφάνιση Φωτ.4.jpg
Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε το έβδομο βιβλίο της εικαστικού και λογοτέχνιδας κας Παυλίνας Μπεχράκη με τίτλο «Το παλικαράκι του ήλιου» (Μάθημα επιβίωσης) στις 2 Φεβρουαρίου 2014 στο Θέατρο του Δημαρχείου της Κορίνθου. Για το βιβλίο μίλησαν: ο Απόστολος Παπαφωτίου, Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Συγγραφέας και ο Γιάννης Σώκος, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος. Το συντονισμό της παρουσίασης είχε η κα Μαρία Καρακατσάνη, Ιστορικός Τέχνης, εικαστικός.   
Εμφάνιση Φωτ.1.jpg…….Στον επίλογο  του βιβλίου της η συγγραφέας μας αποκαλύπτει, πως το μικρό 10χρονο αγόρι, είναι ο αγαπημένος της σύντροφος Βλάσσης, που το ονόμασε «Το παλικαράκι του ήλιου» και αυτό όχι τυχαία, γιατί πραγματικά σε μια τραγική εποχή για την πατρίδα μας, άνθρωποι, σαν τον μικρό Βλάσση υπήρξαν φως, ζεστασιά, παρηγοριά κι ελπίδα.
Έτσι το βιβλίο, εκτός από τη λογοτεχνική του αξία, έχει και μια άλλη προσωπική διάσταση, αυτή του αντικειμένου αφιέρωσης. Με αυτό το βιβλίο εκδηλώνει απερίφραστα την αγάπη προς τον σύντροφο της.

Δήμος Λουτρακίου- Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων: ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εμφάνιση 01.jpg

Ραντεβού στην Αθήνα δίνουν την Τετάρτη οι αγρότες

agrotes20
Αγωνιστικό «παρών» στην Αθήνα δίνουν σε λίγες ώρες αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οργανώσεις των οποίων βρίσκονται σε πυρετώδεις διεργασίες για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αυριανού συλλαλητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στην πλατεία Βάθης. Οι έως τώρα προβλέψεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή όχι μόνο από τον αγροτικό κόσμο, καθώς έχει απευθυνθεί κάλεσμα να συμμετάσχουν εργαζόμενοι και από άλλους τομείς.
Μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Μαρούδας Ρίζος, εκτίμησε ότι «αναμένεται σημαντική συμμετοχή, σαφώς πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι. Στην Αθήνα θα βρεθούν αγρότες από τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, έρχονται ακόμη και από την Κρήτη, ενώ έχουμε απευθύνει κάλεσμα να συμμετέχουν και άλλοι εργαζόμενοι. Μόνο από τη Θεσσαλία, μέχρι στιγμής, έχει προγραμματιστεί να κατέβουν γύρω στα 30 λεωφορεία». Σύμφωνα με τον κ. Ρίζο, τα μπλόκα της πανελλαδικής κινητοποίησης υπολογίζονται σε περίπου 40, σε όλη την Ελλάδα.

Ντόρα Μπακογιάννη: Αν είχαν οι έλληνες βουλευτές ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών για την κρίση πολλά λάθη θα είχαν αποφευχθεί

http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/mpakogianni_19112013115704.jpg 
Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε σήμερα στο κοινοβουλευτικό Φόρουμ, που διοργάνωσε  το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και οι αντιπρόεδροι, αρμόδιοι για τις σχέσεις με τα εθνικά κοινοβούλια Miguel Angel Martínez και Othmar Karas, με θέμα: «Ο ρόλος των κοινοβουλίων της Ε.Ε. στην παγκόσμια διακυβέρνηση».
Η πρώην υπουργός αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα ζητήματα, τόνισε: «Η ελληνική βουλή δεν ρωτήθηκε για τους όρους του δανείου που ψήφισε. Οι βουλευτές του εθνικού μας κοινοβουλίου κλήθηκαν να ψηφίσουν όσα είχαν προσυμφωνηθεί. Αν ρωτούσαν τους έλληνες βουλευτές και τους έδιναν ενεργό ρόλο στη διαδικασία διαμόρφωσης των ευρωπαϊκών πολιτικών για την κρίση, τότε σίγουρα πολλά λάθη θα είχαν αποφευχθεί».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Αυτό τον καιρό η Ευρώπη περνάει μια δύσκολη κρίση – την πιο δύσκολη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πέρα από αυτό οι Ευρωπαίοι δείχνουν μια πρωτοφανή δυσπιστία απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για να προστατευτεί η κοινή μας ευρωπαϊκή ταυτότητα, η ένταξη των εθνικών κοινοβουλίων στον ευρωπαϊκό πολιτικό μηχανισμό είναι μια μονόδρομη λύση. Είμαι σταθερή υποστηρίκτρια της αρχής ότι τα σημαντικά θέματα της Ε.Ε. πρέπει να συζητούνται στα εθνικά κοινοβούλια. Στους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς, όπως η ένωση μας, η πολιτική δύναμη πηγάζει από τις κυβερνήσεις και τα εκλεγμένα κοινοβούλια. Αν θέλουμε η Ε.Ε. να γίνει μια δημοκρατική υπερεθνική δύναμη, η εκτελεστική της δύναμη θα πρέπει να εξισορροπείται  από μια νομοθετική οντότητα που να εξορθολογίζει τα εθνικά κοινοβούλια. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς εκείνους που κατηγορούν της Ευρώπη ότι διατηρεί το γνωστό δημοκρατικό έλλειμμα. Παρόλο που έχουμε το εθνικό επίπεδο που λειτουργούν τα κοινοβούλια μας και η αρχή της επικουρικότητας, θεωρώ ότι πρέπει επίσης να ενθαρρύνουμε την συνεργασία των εθνικών κοινοβουλίων μεταξύ τους, στο πλαίσιο της Ε.Ε.
Τα κράτη μπορούν να λένε ψέματα το ένα στο άλλο, αλλά οι νομοθέτες τους δρουν ως ανεξάρτητα σώματα. Η βασική ιδέα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός υπερεθνικού οργανισμού εξορθολογίζοντας τους υπάρχοντες νομοθετικούς οργανισμούς. Θα μπορούσε να ονομαστεί «επιτροπή εθνικών νομοθετών» (όπως τόνισαν οι γνωστοί ερευνητές Zalewska και Gstrein) και θα αποτελούνται από εκπροσώπους των εθνικών κοινοβουλίων.  Ο νέος οργανισμός μπορεί να ενεργήσει ως ένας κρατικός φορέας της Ε.Ε.
Είναι πλέον καιρός να κάνουμε τα εθνικά μας κοινοβούλια μέρος όλου του ευρωπαϊκού μηχανισμού. Ας ιδρύσουμε μια καινούρια δίοδο εκπροσώπησης, που να συνδέει τον πολίτη με την Ε.Ε. Η επιτυχία αυτής της προσπάθειας οπωσδήποτε θα αποτελούσε ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως τα κοινοβούλια θα μπορούσαν να παίξουν κεντρικό ρόλο στους αναδυόμενους μηχανισμούς υπερεθνικής και διεθνούς διακυβέρνησης και συγχρόνως να ενδυναμώσουν την συνεργασία με άλλους διεθνείς οργανισμούς».

4χρονο αγοράκι από τη Συρία βρέθηκε να περιπλανάται στην έρημο [εικόνες]


Άνθρωποι της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες βρήκαν τον μικρό Marwan, ένα αγόρι ηλικίας μόλις 4 ετών, να διασχίζει την έρημο της Ιορδανίας μόνος του, με μια πλαστική σακούλα στα χέρια.
Η φωτογραφία που δημοσίευσε η δημοσιογράφος Hala Gorani του CNN, κάνει τον γύρο του κόσμου και αντικατοπτρίζει μια ακόμα απάνθρωπη πλευρά του πολέμου.
Ο εκπρόσωπος της Ιορδανίας στην Ύπατη Αρμοστεία, Andrew Harper, εντόπισε το παιδί και τράβηξε τη φωτογραφία, η οποία κοινοποιήθηκε από το CNN.

Στήριξη Σαμαρά σε Μιχαλολιάκο. “Δεν αλλάζεις έναν πετυχημένο δήμαρχο-πρότυπο”

Antonis-Samaras-Vassilis-Mihaloliakos-590x330
(Η φωτογραφία είναι από το site piraeuspress.gr).
Τη στήριξή του στον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Οι δύο άνδρες συνέφαγαν σήμερα στο Πασαλιμάνι, ο δε πρωθυπουργός δήλωσε ότι πέρα και πάνω από κόμματα, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κατόρθωσε μέσα σε μια θητεία να αλλάξει τον Πειραιά.
«Και βέβαια κανείς δεν αλλάζει έναν πετυχημένο δήμαρχο- πρότυπο. Αν θα πει το ναι, αν θα πει το όχι, δεν το ξέρω εγώ. Είναι δικιά του η επιλογή. Εγώ ελπίζω να πει το ναι για το καλό του Πειραιά μας», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
«Στον Πειραιά, το ρολόι θα χτυπήσει στην ώρα του. Δεν θα κηρύξω τώρα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα», δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος.

ysterografa.gr

Πώς σχολίασε η Δούρου στο Twitter δημοσκόπηση για την Περιφέρεια Αττικής

Rena-Dourou
Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σχολίασε τη δημοσκόπηση της εταιρείας “Marc” για το site newsit.gr, που εμφανίζει τον Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Γιάννη Σγουρό να έχουν προβάδισμα.
“Η χρησιμότητα της σημερινής δημοσκόπησης: “κλείνει”το μάτι στην υποψηφιότητα του κ. Παχατουρίδη και αφήνει ως καβάτζα αυτή του κ. Σγουρού”, ήταν η αιχμηρή αποστροφή της Ρένας Δούρου στο Twitter.

ysterografa.gr

Ο Μπουτάρης Δήμαρχος ή... "πατερούλης" της Κεντροαριστεράς;

Yannis-Boutaris-620x330
Twitter@EmOikonomidis
Η θυελλώδης επέλαση του Ματέο Ρέντσι στη χώρα-συνώνυμο της πολιτικής αναστάτωσης, την Ιταλία, ξύπνησε και την ελληνική Κεντροαριστερά, που εκτιμά ότι θα μπορούσε να μεταφέρει και στη χώρα μας ένα αντίστοιχο μοντέλο ηγετικής περπατησιάς.
Φυσικά η προσέγγιση είναι στρεβλωτική. Επειδή ο Ρέντσι δεν είναι… Κεντροαριστερός, έχοντας μετατοπίσει το ειδικό βάρος της ρητορικής και της ιδεολογικής ταυτότητάς του στα δεξιά του Κέντρου, και κυρίως επειδή στην ελληνική Κεντροαριστερά δεν υπάρχει Ρέντσι.
Αυτή η ένδεια ηγετικής ανανέωσης και φρεσκαρίσματος στην ελληνική Κεντροαριστερά, οδηγεί πολλούς στον μονόδρομο που λέγεται Γιάννης Μπουτάρης. Ή αλλιώς, στο… αδιέξοδο Μπουτάρη. Υπό την έννοια ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στερείται δεδομένων πλεονεκτημάτων για το μέλλον, ώστε να προσφέρει στην ελληνική Κεντροαριστερά, και επομένως στην ελληνική κοινωνία… αυτό ακριβώς: Την προοπτική του μέλλοντος.
Η ρητορική και η στρατηγική του βέβαια, δείχνουν ότι ακόμη κι αν δεν το επιδιώκει, ο Γιάννης Μπουτάρης δυσκολεύεται να μην αυτοτοποθετείται ως “παίκτης” στον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς, και όχι στενά στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μόνο που η συγκεκριμένη στρατηγική ελλοχεύει έναν φυσικό κίνδυνο: Ως “πατερούλης” της Κεντροαριστεράς, πόσο μπορεί να πείσει ο Γιάννης Μπουτάρης τους Θεσσαλονικείς ότι θα είναι και την επόμενη πενταετία ο “δήμαρχός τους”;

ysterografa.gr

Συνεχίζεται η δυναμική προβολή της Πελοποννήσου στις αγορές του εξωτερικού



Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι στοχευμένες δράσεις προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στο εξωτερικό με βασικό άξονα τη στήριξη των νέων πτήσεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλά και τη σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών με βασικές αγορές.

Η Μυθική Πελοπόννησος βρέθηκε στη Στοκχόλμη, μέσω της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση GREEKLAND PANORAMA, από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2014, για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος και την σύναψη επαγγελματικών συνεργασιών στην Σκανδιναβική αγορά.

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ & ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Εμφάνιση ΑΠΟΚΡΙEΣ 2014-ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣ ΦΟΡΕΣΙΑΣ.jpgΕμφάνιση ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014-ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.jpg

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: «Ανάγκη στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων»



Τρίπολη 13-2-2014
ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων»

κ. Περιφερειάρχη
Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, για ένα μήνα, βρίσκονται στους δρόμους, αντιπαλεύοντας την αντιαγροτική πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ που στοχεύει στο ξεκλήρισμά τους. Διεκδικούν μέτρα για να μείνουν στα χωριά τους, να καλλιεργούν τα χωράφια τους, να έχουν ένα στοιχειώδες (δεν μιλάμε για αξιοπρεπές εκεί που καταντήσατε τους αγροτοκτηνοτρόφους) επίπεδο διαβίωσης.
Τρία χρόνια τώρα δεν πήρατε κανένα μέτρο στήριξης της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτροφίας.
Τα πάντα για τους μεγαλοαγρότες, τους νέους τσιφλικάδες, τους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων, τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα καλάθια αγροτικών προϊόντων, την Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Πελοποννήσου ΑΕ, τα δημοπρατήρια, τα κτηνοτροφικά πάρκα, το σύνδεσμο εξαγωγέων Πελοποννήσου.
Οι αγωνιζόμενοι αγρότες έχουν όμως τα πιο κάτω συγκεκριμένα αιτήματα:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
·         «Όχι» στην καθιέρωση λογιστικών βιβλίων στους φτωχούς αγρότες με ετήσιο τζίρο μέχρι 40.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
·         Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολόγηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο 45%.
ΧΡΕΗ
·         Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των φτωχών αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία, να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού τους ή χωραφιού, συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
·         Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων, από το συνολικό ποσό των οφειλών των μικρομεσαίων αγροτών προς τα πιστωτικά ιδρύματα. «Κούρεμα» σε ποσοστό 30% και για ύψος δανείων μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
·         Με ευθύνη του κράτους, διασφαλίζεται η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για να ανταποκριθούν στην αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ - ΕΙΣΟΔΗΜΑ - ΥΓΕΙΑ
·         Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% και κατάργηση του τέλους για τις ΑΠΕ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
·         Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020 που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τη φτωχή αγροτιά.
·         Να επιτρέπεται η καλλιέργεια οποιασδήποτε παραγωγής, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς από τους φορείς (π.χ. ΟΣΔΕ, ΕΛΓΑ), αυτοπαραγόμενου πολλαπλασιαστικού υλικού.
·         Να δέχεται ο ΟΣΔΕ τις απαιτήσεις καλλιέργειας (ειδικά των μονοετών καλλιεργειών, π.χ. πατάτες) λόγω των ιδιομορφιών που υπάρχουν στις ιδιοκτησίες (π.χ. μικρός κλήρος) και του περιορισμένου χρόνου καλλιέργειας έως 6 μήνες, γιατί υπάρχει πρόβλημα ασφάλισης στον ΕΛΓΑ.
·         Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
·         Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, χωράφια, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, γεωτρήσεις, κ.ά, όπως και στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα. Σφράγιση όλων των βιβλιαρίων του ΟΓΑ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ
·         Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, δωρεάν νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων και της ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων, υποδομές για την αντιμετώπιση των ζωονόσων.
Ερωτάσθε
Ø  Πως τοποθετείστε απέναντι σε αυτά που λέτε ότι δεν είναι «δική σας αρμοδιότητα» Είναι δίκαια; Τα υποστηρίζετε;
Ø  Τι θα κάνετε για τα αιτήματα που έχετε άμεση αρμοδιότητα π.χ. νομιμοποίηση ή ηλεκτροφωτισμό σταβλικών εγκαταστάσεων ή μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και ανακούφισης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, τα νερά του Ανάβαλου κλπ;
Ø  Πως πρακτικά θα στηρίξει η Περιφέρεια τον αγώνα των αγροτοκτηνοτρόφων στην Πελοπόννησο;

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας

Βαγγέλης Γούργαρης

Αύριο οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-FhuRXp9oXNn6pVEf8f2iCfGwK3lCcmwAoUgTdUV2Xv2n5SkoLgE9_cqJ2QRWycl5zNJNT3B7NJ-I1ljuH1U8vfcoy_0U_HvN693ERtv7widqssd2euU1D12TB_n2toHS1MT9pnnJ5vCm/s1600/0d1291e1fa606a9ef80357e3314358bb_M.jpg
Οι επαναληπτικοί αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας διεξάγονται αύριο στις 3:00 το μεσημέρι  μετά το τέλος των οποίων, θα γίνει γνωστό το ζευγάρι του τελικού, που θα διεκδικήσει την κορινθιακό τρόπαιο στις 5 Μαρτίου. Αντίπαλοι είναι ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου με τον Παννεμεατικό και η Θύελλα Πετρίου με την Ελλάδα Βέλου
 Στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος ψάχνει την ανατροπή κόντρα στον Παννεμεατικό που έχει προβάδισμα στο σκορ από τον πρώτο αγώνα στη Νεμέα με 3 - 0 και είναι φαβορί για την πρόκριση για 2η σερί στον τελικό του Κυπέλλου
Ο άλλος ημιτελικός διεξάγεται στο  Πετρί, ανάμεσα στην τοπική Θύελλα και την Ελλάδα Βέλου, με την γηπεδούχο να έχει μικρό αβααντάζ μετά το ισόπαλο 1 - 1 του πρώτου αγώνα στο Βέλο
Τα βλέμματα στρέφονται κατά κύριο λόγο στην αναμέτρηση  όπου η τοπική  υποδέχεται την  Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, η Θύελλα έχει μικρό αβαντάζ, το οποίο θέλει να υπερασπιστεί, προκειμένου να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό. Ανάλογη δίψα υπάρχει και στο Βέλο, καθώς η κατάκτηση του Κυπέλλου αποτελεί τον στόχο για τη φετινή χρονιά

Μεσσηνία: Έπιασαν τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη


Μεσσηνία: Έπιασαν τους δολοφόνους του Αρχιμανδρίτη - Τον στραγγάλισαν γυμνό στο πάτωμα! Eνας ανήλικος Ελληνας και ένας 24χρονος Γεωργιανός, είναι σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή.

Οι δράστες που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ομολογήσει το έγκλημα που διέπραξαν, είπαν πως μπήκαν στο σπίτι το βράδυ και έθεσαν σε εφαρμογή το σατανικό τους σχέδιο, που προέβλεπε κλοπή αντικειμένων και εκτέλεση του άτυχου Αρχιμανδρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες από την πρώτη στιγμή επικεντρώθηκαν σε άτομα που ο άτυχος αρχιμανδρίτης γνώριζε και θα επέτρεπε να μπουν οποιαδήποτε ώρα στο σπίτι του, καθώς δεν υπήρξε καμία παραβίαση, ωστόσο όλοι οι χώροι βρέθηκαν από τους αστυνομικούς άνω - κάτω.

Οι δολοφόνοι τραυμάτισαν αρχικά με οικιακό σκεύος (τηγάνι) τον 54χρονο αρχιμανδρίτη στο κεφάλι και όταν αυτός έπεσε αναίσθητος και γυμνός στο πάτωμα, τον στραγγάλισαν με ένα πουκάμισο που βρήκαν στο δωμάτιο.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν αντικείμενα αξίας που βούτηξαν από το σπίτι τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας. Εντός της ημέρας αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης...

newsit.gr

Ισχυρή υποψηφιότητα ο Παχατουρίδης - Κρατάει ο Σγουρός

Ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός που όμως δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητας, φαίνεται ότι είναι τα δύο ισχυρά χαρτιά για την Περιφέρεια Αττικής, ενώ η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου υπολείπεται τόσο στον α΄όσο και στον β΄γύρο. Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας marc που διεξήχθη από τις 4 έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Άρης πήρε την ευχή του Καραμανλή. Και βλέπει Ντόρα…

Aris-Spiliotopoulos
Twitter@EmOikonomidis
Στο μακρινό 1997, τότε που, την 21η Μαρτίου, η Κεντροδεξιά άλλαζε γενιά (και φιλοδοξούσε να αλλάξει νοοτροπία) με την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος περνούσε την είσοδο του νεοκλασικού της οδού Ρηγίλλης, αναλαμβάνοντας καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου.
Το άτυπο “Νο2″ μιας παράταξης… δυσκίνητης στις ηλικιακές ανατροπές, συγκέντρωσε πάνω του βέλη και κριτική, ενώ μετά την οριακή ήττα στις εκλογές του 2000, βρέθηκε εκτός “κύκλου εξουσίας”, παραχωρώντας τη θέση του στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.
Μετά από 14 χρόνια, και ενώ, σε πείσμα των προβλέψεων πολλών, ο Άρης άντεξε, και διατηρήθηκε στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στον χώρο της Κεντροδεξιάς, διεκδικώντας πλέον τη “μεγάλη επιστροφή” της γαλάζιας παράταξης στην Αθήνα, στην οποία είχε πολιτικά πρωταγωνιστικό ρόλο από το 1986 μέχρι και το 2010. Δηλαδή, για 24 ολόκληρα χρόνια, μέχρι να χάσει ο Νικήτας Κακλαμάνης από τον Γιώργο Καμίνη.
Όσοι τον ξέρουν, επιμένουν ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κατανοώντας ότι, σε έναν δεύτερο γύρο, απέναντι είτε στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είτε στον Γιώργο Καμίνη, θα είχε φυσικά προβάδισμα, για διαφορετικούς αλλά διακριτούς λόγους σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις. Πέρα και πάνω από το τι λένε, και πώς το λένε οι εποχικές, περιστασιακές δημοσκοπήσεις, υπάρχει η αίσθηση της κοινής λογικής και του μέσου όρου. Που συνήθως, δεν κάνουν λάθος.
Στη στρατηγική “ανακατάληψης” της πρωτεύουσας από μια Κεντροδεξιά που απευθύνεται σε πλατιές κοινωνικές πλειοψηφίες, ήταν επόμενο ο Άρης Σπηλιωτόπουλος να ξαναπιάσει το νήμα από εκεί που το είχε αφήσει. Βλέποντας τον Κώστα Καραμανλή, σε ένα ραντεβού που αποκαλύπτει με σημερινό παραπολιτικό του το “Έθνος”.
Ο πρώην πρωθυπουργός άλλωστε διατηρεί εμβληματική σημειολογία για τον χώρο της Κεντροδεξιάς, ενώ η δική του περπατησιά προς την εξουσία στηρίχτηκε αρχικώς στη στρατηγική επικράτηση στον μεσαίο χώρο, τα πιο μετριοπαθή κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, εκεί όπου οι φωνές έχουν μηδενική απήχηση, και τα άκρα αντιμετωπίζονται με φυσική απέχθεια και αποστροφή.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ του “Έθνους”, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος θα επιδιώξει να δει ακόμη τη Ντόρα Μπακογιάννη, την πρώτη γυναίκα δήμαρχο της Αθήνας και παραδοδιακά ισχυρότερη πολιτικό της Κεντροδεξιάς στην Α’ Αθηνών, με την οποία άλλωστε είχαν συμπορευτεί στη μάχη της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή το 2009, καθώς επίσης και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, επίσης με πολιτικό χαρακτηριστικό τη μετριοπάθεια και διακριτή προϊστορία στη διοίκηση του Δήμου Αθηναίων για μια οκταετία.

ysterografa.gr

Τελειώνει πριν καν αρχίσει η εθελοντική κινητικότητα: Γιατί η ΠΟΕ-ΟΤΑ προεξοφλεί την αποτυχία της

Την αποτυχία της εθελοντικής κινητικότητας προεξοφλούν συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ μιλώντας στην aftodioikisi.gr, μετά και την καθυστερημένη έκδοση της σχετικής ΚΥΑ ενάμιση μήνα μετά από τη δημοσίευση του ΦΕΚ (287Α/ 31/12/2013), στο οποίο περιέχονται και οδηγίες για την εθελοντική κινητικότητα στους ΟΤΑ. Πρόκειται για το πρόγραμμα από το οποίο η κυβέρνηση περιμένει νε εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα 4 έως 5.000 δημοτικούς υπαλλήλους προκειμένου μαζί με τους περίπου 8.500 του ΕΟΠΥΥ να γεμίσει τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας των 12.500 του 2013 που πήρε παράταση έως τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ήδη όμως, η επιφυλακτικότητα των υπαλλήλων που καθώς όχι μόνο δεν έχουν διαβεβαιώσεις αλλά με διαρροές από το υπουργείο Εσωτερικών εντείνεται η ανασφάλειά τους, φαίνεται, όπως λένε συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην aftodioikisi.gr,  θα οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία το μέτρο. Κι αυτό γιατί οι δημοτικοί υπάλληλοι φοβούνται ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί θέση ώστε να μετακινηθούν θα αποτελέσουν τα επόμενα θύματα της διαθεσιμότητας. Αν και οι συνδικαλιστές επιφυλάσσονται να κάνουν πρόβλεψη για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της εθελοντικής κινητικότητας, τονίζουν με κάθε ευκαιρία ότι θα μηνύματα από τους δήμους δείχνουν ότι θα είναι πολύ μικρός και, βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σχέση με τις επιθυμίες της κυβέρνησης για 4 με 5.000.
Ένας ακόμη παράγοντας που λειτουργεί ανασχετικά στο να δηλώσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ότι επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας είναι και οι επικείμενες εκλογές ΟΤΑ. Κι αυτό γιατί θεωρούν ότι είναι δύσκολο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες στους δήμους ενόψει των εκλογών. Αν όμως δηλώσουν ότι θέλουν να μετακινηθούν και δεν βρουν θέση, τότε φοβούνται ότι μετά τις εκλογές θα έρθει η σειρά τους.
 Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 

aftodioikisi.gr

Αρχίζει η διαθεσιμότητα για 8.500 εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ – ψάχνουν άλλες 4.000

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας εντάσσονται από σήμερα 8.500 εργαζόμενοι στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, καθώς δημοσιεύτηκε χθες βράδυ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), που μετατρέπει τον ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και εντάσσει τις Μονάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο ΕΣΥ.
Ο νόμος προβλέπει μεταξύ άλλων το προσωρινό κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ και τη μετατροπή τους σε κέντρα υγείας αστικού τύπου, ως προς το οποίο υπάρχει έντονη αντίδραση από το προσωπικό.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) κάνει λόγο «για οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς». Προτείνει μια μεταρρύθμιση από μηδενική βάση που θα επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή γιατρού σε κάθε ασθενή, και τη συμμετοχή όλων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ μέσα από συλλογικές συμβάσεις, με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση.
Παράλληλα, καλεί τους γιατρούς να δώσουν το «παρών» την Τετάρτη στις 13:00 στην Πανιατρική-Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προγραμματίζει στα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ (Λ. Κηφισίας 39).
Παρά την ένταξη των 8.500 εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ στη διαθεσιμότητα, ο κατάλογος των 12.500 που προβλέπεται από το μνημόνιο (δεύτερο κύμα) παραμένει ανοιχτός. Λείπουν 4.000 υπάλληλοι για ένταξη στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας, κάτι που δεν είναι εύκολο δεδομένης της διαφαινόμενης αποτυχίας της ενδοδημοτικής κινητικότητας.
Δείτε το ΦΕΚ του νόμου 4238 για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας  εδώ.

aftodioikisi.gr

Η Miley Cyrus έγινε... Monica Lewinsky για τον "Μπιλ Κλίντον" (photo)

Miley Cyrus "Bangerz" Tour Opener - Vancouver
Το όνομά της τείνει να γίνει συνώνυμο της πρόκλησης, καθώς η Miley Cyrus συνεχίζει απτόητη να πηγαίνει… πιο μακριά, στις παραστάσεις που δίνει.
Η νεαρή τραγουδίστρια αφιέρωσε αυτή τη φορά την εμφάνισή της στον… Μπιλ Κλίντον, και στο χορευτικό που συνόδευσε το τραγούδι της πάνω στη σκηνή, η ίδια εμφανίστηκε ως… Monica Lewinsky, αναπαριστώντας στοματικό σεξ με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ, καθώς ένας από τους χορευτές της φορούσε μάσκα Μπιλ Κλίντον.
“Θεωρώ ότι οι εμφανίσεις μου είναι διδακτικές, έστω κι αν οι περισσότεροι γονείς δεν το βλέπουν έτσι, είπε χαρακτηριστικά η Miley Cyrus.

ysterografa.gr

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Κοππά

Kopa_Marilena
Η Μαριλένα Κοππά με ανακοίνωσή της και επίσημα ανεξαρτητοποιήθηκε η Κοππά.
 «Εφεξής δεν έχω καμία οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Παραμένω ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.
Να σημειώσουμε ότι η ευρωβουλευτής με συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής » είχε προαναγγείλει την έξοδό της από την Χαριλάου Τρικούπη. Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οδεύει προς την ΔΗΜΑΡ, η ίδια το διαψεύδει και τονίζει ότι υποστηρίζει τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου.
ysterografa.gr

Γιώργος: Εκτίθενται όσοι πάνε να με μπλέξουν με την ΜΚΟ

George-Papandreou
Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου αναφορικά με την υπόθεση της ΜΚΟ που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και στην οποία έχει εμπλοκή ο πρώην σύμβουλός του.
Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι με δική του πρωτοβουλία «τέθηκε τέλος σε ένα καθεστώς που αξιολογούσε τις ΜΚΟ χωρίς καθορισμένα κριτήρια και ανοιχτές διαδικασίες, αλλά και προωθήθηκε συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο διέπει έκτοτε ό,τι αφορά τις ΜΚΟ», ενώ τονίζει ότι εκτίθενται όσοι πάνε να τον μπλέξουν με τη συγκεκριμένη ΜΚΟ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ακυρώσει το μνημόνιο, διότι θα… παραλάβει «καμένη γη»!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αρχηγός και οι περί αυτόν (αλλά και οι εσωκομματικοί διαφωνούντες) πρέπει να θεωρούν εαυτούς ιδιοφυίες παγκοσμίου εμβελείας.

Και όλους τους υπόλοιπους – εντός και εκτός συνόρων – ηλιθίους.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι, ενώ την μια μέρα λένε τα μεν και την άλλη τα δε (εκ διαμέτρου αντίθετα μεταξύ τους), θεωρούν πως όλοι οι υπόλοιποι έχουν προσβληθεί από ένα είδος πολιτικού αλτσχάιμερ και επομένως δεν θυμούνται τίποτε.

Μπορούν δηλαδή:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΛΙ ΠΡΟΣ ΤΟ 6%......


Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος
Αγαπητά μέλη και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευχόμαστε το γράμμα μας να σας βρίσκει γερούς και δυνατούς γεμάτους ζωντάνια ! Αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτό το γράμμα, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια με δυσκολία βρίσκουμε σταθερά τα ίχνη σας στην πολιτική ζούγκλα. Δεν θέλουμε να σας προσβάλουμε όταν λέμε ότι έχουμε χάσει τα ίχνη σας, αλλά αν δεν υπήρχαν κάνα δύο στελέχη σας που φωνάζουν δυνατά, θα ήταν αδύνατο να καταλάβουμε την ύπαρξή σας. Επειδή σας βλέπουμε  στην τηλεόραση και σας ακούμε στα ραδιόφωνα, δεν σημαίνει ότι είστε και εδώ ! Σημασία έχει τι κάνετε και όχι τι λέτε.
Θυμόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ του 6% και αναπολούμε την εποχή που υπήρχατε ως ηχηρή μειοψηφία, ενώ τώρα υπάρχετε ως σιωπηλή πλειοψηφία. Εκείνο το αγωνιστικό, διεκδικητικό και δυναμικό πολιτικό κίνημα, πλέον δεν υπάρχει. Λες και έχετε μεταμορφωθεί πλήρως και έχετε αποκτήσει τις ίδιες συνήθειες με τους αντιπάλους σας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τόσο πολύ ευεργέτησαν τον τόπο μας και τους έλληνες ! Ευχόμαστε να μην το κάνετε και εσεις !
Αγαπητέ κε Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Κόλλιας: «Πιέζουμε για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Οικονομικών στα αιτήματα των αγροτών μας»




Νέα παρέμβαση σχετικά με το θέμα της φορολόγησης των αγροτών πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, συνυπογράφοντας ερώτηση και σχετική επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Αναφορικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Την προηγούμενη εβδομάδα, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ορισμένες σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα φορολόγησης των αγροτών μας. Μεταξύ άλλων, αυξήθηκε στις 15.000 το εισοδηματικό όριο πάνω από το οποίο οι παραγωγοί είναι υπόχρεοι τήρησης βιβλίων, περιορίστηκε σε μία φορά το χρόνο η υποχρέωση υποβολής στοιχείων, ΦΠΑ κλπ, και απαλλάχθηκαν οι αγρότες από το τέλος επιτηδεύματος για τα πέντε πρώτα και τα τελευταία τρία χρόνια της ενασχόλησής τους με τη γεωργία.

Όπως είχα δηλώσει δημόσια, οι αλλαγές είναι θετικές, είναι όμως πεποίθησή μου ότι χρειάζονται περισσότερες. Για το λόγο αυτό, Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως από την επαρχία, επαναφέρουμε το θέμα, επαναλαμβάνοντας τις προτάσεις που κρίνουμε ότι πρέπει να εξετάσει το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου το νέο σύστημα να είναι και ορθό και δίκαιο.

Συγκεκριμένα, ζητούμε την αύξηση του ορίου για την τήρηση συγκεντρωτικών καταστάσεων στις 20.000 ευρώ του συνολικού τζίρου, καθώς και να μην περιλαμβάνεται στο υπό φορολόγηση εισόδημα η ενιαία ενίσχυση εάν είναι κάτω από 5.000 ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλίσουμε ότι το μέτρο, όπως εντέλει ισχύσει, δεν θα αφορά σε καμία περίπτωση τους μικρούς αγρότες, ιδιαίτερα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Επίσης, ζητούμε την πλήρη απαλλαγή όλων των αγροτών από το τέλος επιτηδεύματος.

Σε ό,τι αφορά τα έξοδα, καταθέσαμε προτάσεις ώστε να βεβαιωθούμε ότι το σύνολο των δαπανών που κάνει ένας αγρότης για την εκμετάλλευσή του θα εκπίπτουν του φορολογητέου εισοδήματος. Έτσι, ζητούμε να υπολογίζονται στα έξοδα οι τόκοι των δανείων, τα έξοδα ασφάλισης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, οι αποσβέσεις από την αγορά γης και παγίου εξοπλισμού, τα έξοδα άρδευσης και εν γένει το σύνολο των λειτουργικών δαπανών, χωρίς πλαφόν. Επιπλέον, ζητούμε να δοθεί λύση ώστε να υπολογίζονται στα έξοδα τα ημερομίσθια, αλλά και οι δαπάνες ασφάλισης τόσο του ίδιου του υπόχρεου αγρότη, όσο και των μελών της οικογένειάς του που εργάζονται στην εκμετάλλευση.

Πέραν των θεμάτων που άπτονται άμεσα της νέας φορολόγησης, θέσαμε και ορισμένα ζητήματα που απασχολούν μεν πάγια τον αγροτικό κόσμο, πλην όμως είναι επίκαιρα διότι σχετίζονται με το τελικό ύψος της φορολογίας όπως αυτή θα διαμορφωθεί με το νέο σύστημα. Συγκεκριμένα, ζητήσαμε τη μείωση του συντελεστή για την αγορά εφοδίων και μηχανημάτων, την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού και επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, καθώς και την άμεση επιστροφή του ΦΠΑ, εφόσον ο αγρότης είναι πιστωτικός, με την εκκαθάριση της δήλωσης.
          Τα αιτήματα αυτά θα διαβιβαστούν τόσο μέσω της Βουλής, όσο και με επιστολή, ενώ επίκειται συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ώστε να παρουσιάσουμε και να υπερασπίσουμε τα επιχειρήματά μας. Όπως συνέβη με τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων και τη μείωση της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, θεωρούμε ότι και σε αυτήν τη περίπτωση μπορούμε να πετύχουμε βελτιώσεις προς όφελος των αγροτών μας. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε σε όσους μας εμπιστεύθηκαν, και πιστεύω ότι το Υπουργείο θα ανταποκριθεί και πάλι, στο μέτρο του δυνατού, απέναντι σε αιτήματα δίκαια και ρεαλιστικά.»