Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αγρότες από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας


 Λίγο μετά τις 5 μ.μ. ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των αγροτών, οι οποίοι άρχισαν πορεία το μεσημέρι από την πλατεία Βάθη της Αθήνας, έχοντας καταφτάσει απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας και με όλα τα μέσα.
Περίπου στις 4 μ.μ. οι αγρότες έφτασαν έξω από τη Βουλή, όπου έκαψαν μια σημαία της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 Μικρη ένταση σημειώθηκε μεταξυ των διαμαρτυρομένων, όταν η πανελλαδική επιτροπή αποφάσισε να αποχωρήσει για τα πούλμαν, αλλά κάποιοι αγρότες αντέδρασαν αποδοκιμάζοντας τους υπόλοιπους.
 Οι αγρότες αφήνουν να εννοηθεί ότι το συλλαλητήριο, ενδεχομένως, να μην προμηνύει το τέλος των κινητοποιήσεών τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Χαρίλαος Αρχοντής «με το πανελλαδικό, πανεργατικό συλλαλητήριο, στην Αθήνα, κορυφώνεται αυτή η φάση των κινητοποιήσεων».

 Παρών στο συλλαλητήριο και ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μεταξύ άλλων δύλωσε: "Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η αισχρή φοροληστεία σε βάρος του Έλληνα αγρότη". το πλευρό των αγροτών βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες λένε «όχι» στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων σε όσους έχουν τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ και -μεταξύ άλλων- ζητούν αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 20.000 ευρώ, που θα προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, «φρένο» στις δικαστικές διώξεις των αγροτών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στην εφορία και να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός σπιτιού ή χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Επίσης, διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων από το συνολικό ποσό των οφειλών των αγροτών προς τις τράπεζες και κούρεμα 30% των δανείων μέχρι 200.000 ευρώ.

Ζητούν, επίσης, μείωση του κόστους παραγωγής (π.χ. αφορολόγητο πετρέλαιο και νυχτερινό ρεύμα) και ενίσχυση της κτηνοτροφίας.
Σε ομιλία του ο συνδικαλιστής Β. Μπούτας τόνισε ότι "με τα νέα μέτρα και συνολικά της προσαρμογές της νέας Κοινής Υπυργικής Απόφασης επιτείνεται η συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια. Πάνω από το 50% των αγροτών δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τις εισφορές στον ΟΓΑ". 
Αποκλεισμένη από αγρότες της Λακωνίας είναι για δεύτερη ημέρα η ΔΟΥ Σπάρτης.

Στο οδικό δίκτυο του νομού Λακωνίας έχουν αναπτυχθεί την τελευταία εβδομάδα έξι μπλόκα αγροτών: επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Μονεμβασιάς υπάρχουν τρία μπλόκα, στο 1ο χλμ Σκάλας - Βλαχιώτη, στην έξοδο των Μολάων και στην Συκιά. Μπλόκο υπάρχει στο δρόμο Ασωπού - Παπαδιανίκων, στον κόμβο Λίμνης επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου, 4 χλμ πριν το Γύθειο και στην είσοδο της Σπάρτης, αμέσως μετά τη γέφυρα Ευρώτα στον κόμβο για νοσοκομείο - Μεγαλόπολη.
Οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα και κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιούν ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων, ενώ υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας.

newsit.gr



3ο τακτικό Συνέδριο Δράσης


Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δράση πραγματοποιεί το 3ο τακτικό της Συνέδριο, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του κτιρίου Εθνικής Ασφαλιστικής (Συγγρού 103-105, έναντι Παντείου Πανεπιστημίου).
Ακολουθεί προς ενημέρωσή σας το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών, όπως έχει διαμορφωθεί έως σήμερα:

Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjE4jlSif7sbWyF1OPGq4SeoCgIq6SfzWpl49qt7yM7jk3NE6UlRl47rmJzNQhj3xyKGMbaiknZcTo5Id5bSbTaW6Ltk1lnEmnnpXXJZ00p4oGg8mLdpMpomoXsz5LVUGtYENtOBKua5ks/s1600/indexikjuhui.jpg
Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός είναι το ζευγάρι του τελικού Κυπέλλου Κορινθίας, που θα διεκδικήσει το τρόπαιο στον τελικό της 5ης Μαρτίου.
Στο Πετρί, η Θύελλα μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, επικράτησε 2-0 της Ελλάδας Βέλου και έγραψε ιστορία, καθώς θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στον τελικό. Οι γηπεδούχοι σφράγισαν την πρόκριση, χάρη στα γκολ που σημείωσαν στο β' μέρος οι Μπόρσης και Κοσμάς.
Στο Χιλιομόδι, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Παννεμεατικού, που πήρε την πρόκριση, χάρη στη νίκη του με 3-0 στο πρώτο ματς στη Νεμέα. Το γκολ του Ατρόμητου σημείωσε λίγο πριν το φινάλε του α' μέρος ο Τάκης Μιχάλης.
Πλέον, Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός δίνουν το μεγάλο ραντεβού στον τελικό της 5ης Μαρτίου. Οι δύο γειτονικές ομάδες θα διεκδικήσουν την κούπα, σε μια αναμέτρηση, που σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) :Ανακοίνωση για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ στη

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Ξ.Ε.) ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα ενός (1) ατόμου – εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικότητας ΠΕ Ειδικού Δημιουργικής Απασχόλησης για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ Ξυλοκάστρου)».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης (Δ/νση: Λ. Φραντζή 2, Τ.Κ. 20400 – Ξυλόκαστρο, τηλ. 27433-60228) στον κ. Δεκούση Γεώργιο ή κ. Μανδελιά Παναγιώτη κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 20-2-2014 έως 1-3-2014.
Συνημμένα μπορείτε να λάβετε γνώση της ανακοίνωσης
Συνημμένα αρχεία: Ανακοίνωση για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ.

ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ&ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Εμφάνιση ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΛΑΤΙΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ&ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΧΟΡΟΙ.jpg

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014 - ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Εμφάνιση ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2014-ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ.jpg

Η Δράση δεν ξέχασε τον Στέλιο Σταυρίδη

Με ανακοίνωσή της, η Δράση αποχαιρετά τον Στέλιο Σταυρίδη, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο.
Stelios-Stavridis-DrasiΗ ανακοίνωση της Δράσης έχει ως εξής:
“Ο Στέλιος Σταυρίδης ήταν ένας θαυμάσιος και σπάνιος άνθρωπος. Απολύτως έντιμος, δημιουργικός, καλοπροαίρετος και καλής πίστης, ορμητικός και αποφασιστικός. Ακόμα και οι όποιες αδυναμίες του -που κάθε άνθρωπος διαθέτει- ήταν συνάρτηση των αρετών του.
Προσέφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία τόσο ως επιχειρηματίας όσο και ως πολιτικά ενεργός πολίτης.
Η Δράση, όπου δραστηριοποιήθηκε σε  κρίσιμες αναμετρήσεις, με βαθύ αίσθημα θλίψης, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Στέλιου Σταυρίδη και στους δικούς του ανθρώπους”.

Παραιτήθηκε ο Γιάννης Μελάς. Κατεβαίνει απέναντι στον Μιχαλολιάκο

Giannis-Melas
Απέναντι στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για το χρίσμα του Δημάρχου Πειραιά κατεβαίνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας Γιάνης Μελάς.
Ο κ. Μελάς ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του να παραιτηθεί από την αντιδημαρχία Νέων Τεχνολογιών- Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μια παραίτηση που έκανε δεκτή ο Βασίλης Μιχαλολιάκος.

ΕΣΗΕΑ: Δεν αρκεί να δηλώνεις δημοσιογράφος...

ESIEA
Με σχετική ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η επίκληση της δημοσιογραφικής ιδιότητας δεν είναι αρκετή για να δηλώνεται από τον οποιοδήποτε, ότι τάχα είναι… δημοσιογράφος, αλλά πρέπει και να αποδεικνύεται, προκειμένου οι πολίτες να έχουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση.
Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής «δημοσιογράφου» στην υπόθεση Μ.Κ.Ο., της οποίας η χρηματοδότηση ερευνάται από την Δικαιοσύνη, το Δ.Σ. δηλώνει, επιπλέον, ότι το πρόσωπο, στο οποίο άστοχα αποδόθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν είναι μέλος της Ενώσεώς μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει οποιονδήποτε αναληθώς επικαλείται την ιδιότητα του δημοσιογράφου και κάθε παραπλανητική είδηση, που εμπλέκει το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παράνομες πράξεις.

ysterografa.gr

Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Αιγοπροβατοτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/imagecache/midi/ktinotrofia_0.jpg 
Σε απόσταση αναπνοής είναι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η εκκίνηση του πιλοτικού και καινοτόμου προγράμματος για την κτηνοτροφία, το οποίο θα ενισχυθεί με σημαντικούς πόρους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και αποτελεί απόρροια της συστηματικής συνεργασίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος του προγράμματος η «Ανάπτυξη της σύγχρονης κτηνοτροφίας και αξιοποίηση των προϊόντων αυτής στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου» και συγκεκριμένα η δημιουργία οργανωμένων πρότυπων κτηνοτροφικών πάρκων και ο διπλασιασμός μέσα στην πενταετία της παραγωγής αιγοπρόβειου γάλακτος, του οποίου η τιμή διατηρείται σε υψηλά επίπεδα στις εγχώριες και διεθνείς αγορές παρά τις γενικότερες μειώσεις.

Συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα σε αστυνομική επιχείρηση στην Κορινθία


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (18.2.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας, σύμφωνα με το γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν δεκατέσσερα (114) άτομα, εκ των οποίων ογδόντα εννέα (89) ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε (25) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξήντα δύο (62) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα πέντε (55) άτομα, από τα οποία τριάντα έξι (36) ήταν ημεδαποί και δεκαεννέα (19) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Δύο (2) ημεδαποί, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κορινθίας, για κατοχή ηρωίνης.
• Δύο (2) αλλοδαποί, για κατοχή κάνναβης.
• Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Τρείς (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
• Ένας (1) ημεδαπός, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
• Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά πέντε (5) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκε και κατασχέθηκε:
• Ποσότητα ηρωίνης, βάρους -46- γραμμαρίων.
• Ποσότητα κάνναβης, βάρους -17,6- γραμμαρίων.
• Τρία (3) κινητά τηλέφωνα
• Χρηματικό ποσό των -25- ευρώ.
• Καλώδιο αλουμινίου, μήκους -53- μέτρων.
• Ι.Χ. επιβατηγό όχημα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Γρηγόρης Λέων με τον συνδυασμό του Άρη στην Αθήνα

Grigoris-LeonΟ πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος Αθηναίων στην 7η δημοτική κοινότητα της πρωτεύουσας, ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου, στην αναμέτρηση του Μαϊου.
Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter:
“Ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος στην 7η δημοτική κοινότητα, γνωστός Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, θα ενισχύσει το συνδυασμό μας! #welcome“.

Το ατύχημα στο σκι “τσαλάκωσε” τη δημοφιλία της Μέρκελ

Angela-Merkel-ski-accident
Απώλειες 12% καταγράφει η δημοφιλία της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας “Forsa”.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος απολαμβάνει αποδοχής 53%, τον προηγούμενο Οκτώβριο ωστόσο η δημοφιλία της βρισκόταν στο 65%, στον απόηχο και της σαρωτικής επικράτησής της στις εκλογές για τη Μπούντεσταγκ, στις 22 Σεπτεμβρίου, και ενώ ακόμη δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις με το SPD για τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Μεγάλου Συνασπισμού.
Οι πολιτικοί αναλυτές στη Γερμανία σχολίαζαν με νόημα ότι η πτώση στη δημοφιλία της Άνγκελα Μέρκελ οφείλεται κατά ένα μέρος και στο ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, που “τσαλάκωσε” την εικόνα της.

Σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο ενσωμάτωσης των Ρομά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2013/01/tatoulis622_roma_aftodioikisi-380x270.jpg 
Οι βασικές αρχές κατάρτισης του επιχειρησιακού σχεδίου ενσωμάτωσης των Ρομά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τέθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, με τη συμμετοχή της Θεματικής Αντιπεριφειάρχη κας Κωνσταντίνας Νικολάκου, των Δήμων, όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά, των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και ειδικών εμπειρογνωμόνων της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Σύμφωνα με τις αρχές που είχε θέσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, όταν εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, «σκοπός μας είναι η εφαρμογή καθαρών πολιτικών ενσωμάτωσης των Ρομά, που αποτελούν ισότιμους Έλληνες πολίτες, ενάντια σε οποιαδήποτε λογική συνέχισης της γκετοποίησης. Πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η υποχρεωτική ένταξη των νέων στην εκπαιδευτική διαδικασία, με παράλληλα προγράμματα δια βίου μάθησης για τους μεγαλύτερους και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά μέσω της απασχόλησης»
Σκοπός της συνάντησης ήταν η έναρξη της διαβούλευσης με τους Δήμους και η διερεύνηση των κυριότερων ζητημάτων και των μέχρι τώρα δράσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των καταυλισμών.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών έκαναν πρωτογενή έρευνα σε όλους τους καταυλισμούς της Περιφέρειας και κατέγραψαν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των πληθυσμών των Ρομά.
Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο γίνεται η τελική επεξεργασία της πρώτης φάσης του επιχειρησιακού σχεδίου για την κοινωνική ένταξη των Ρομά, το οποίο στηρίζεται στους εξής βασικούς άξονες: α) υποδομές, β) εκπαίδευση, γ) υγεία και δ) απασχόληση. Παράλληλα, θα περιλαμβάνει και οριζόντιες δράσεις ευαισθητοποίησης, εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, κλπ. Εν συνεχεία, το σχέδιο θα δοθεί στη διαβούλευση και θα ακολουθήσει η τελική του επεξεργασία.
Το επιχειρησιακό σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί, εν μέρει, από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της νέας προγραμματικής περιόδου 2015-2020, καθώς και από απευθείας προγράμματα της ΕΕ αναφορικά με την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
 Όλοι οι εκπρόσωποι των Δήμων χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας, τόνισαν την αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης του θέματος που επιτείνεται συνεχώς, καθώς και τη σκοπιμότητα ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου και συμφώνησαν ότι η αντιμετώπιση πρέπει να γίνει σε περιφερειακό επίπεδο.
Ειδικότερα, οι Δήμαρχοι Ευρώτα κ. Γρυπιώτης και Μεσσήνης κ. Αναστασόπουλος, αφού παρουσίασαν τις μέχρι τώρα προσπάθειες των Δήμων τους, επεσήμαναν την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του θέματος και δεσμεύθηκαν να συμμετέχουν ενεργά στο σχεδιασμό του επιχειρησιακού σχεδίου. Σε ανάλογο ύφος ήταν και η παρέμβαση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Σμυρνιώτη που ανέφερε τις δράσεις του Δήμου για το εν λόγω θέμα και δήλωσε την αναγκαιότητα ύπαρξης επιχειρησιακού σχεδίου και τη συμμετοχή του Δήμου Τρίπολης. Τη σοβαρότητα του προβλήματος, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης ενός σχεδιασμού, που να μην επαναλαμβάνει λανθασμένες πρακτικές παλαιότερων δράσεων, επεσήμαναν οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ. Κανακάκος και Ναυπλίου κ. Τζαρίμας, καθώς και η εκπρόσωπος του Δήμου Κορινθίων.

Πιπιλή: Ο Δήμος Αθηναίων έγινε κακέκτυπο της Βουλής

Foteini-Pipili
Τις απόψεις της για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έρχονται τον Μάιο, και πιο συγκεκριμένα για τη μάχη του Δήμου Αθηναίων, κατέθεσε η Φωτεινή Πιπιλή, με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του “Real Fm” και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:
“Δεν μου πέρασε από το μυαλό να διεκδικήσω τη Δημαρχία. Αν μου πέρναγε θα την διεκδικούσα σε όλα τα επίπεδα.
Δεν μου έγινε καμία πρόταση. Στην παρούσα φάση πρέπει να επιλέξω, ή θα είμαι βουλευτής, ή θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.
Όποιος θέλει να κατέβει σε άλλου είδους εκλογές, πρέπει να παραιτηθεί από την εκλογική έδρα του.
Δεν είναι διαίρεση της παράταξης. Στις αυτοδιοικήσεις προέχουν τα πρόσωπα. Έτσι όπως εξελίχθηκε η διαδικασία στον Δήμο Αθηναίων, δεν μου αρέσει καθόλου.
Τώρα έγινε και ο Δήμος Αθηναίων ένα κακέκτυπο της Βουλής”.

Σύγκρουση θανάτου στη διασταύρωση του Θολού στην Ε.Ο. Πύργου -Κυπαρισσίας

Ηλεία: Σύγκρουση θανάτου στην άσφαλτο - Σκοτώθηκε γυναίκα!
Με αίμα βάφτηκε για ακόμα μια φορά η άσφαλτος, καθώς μία 62χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε στην Αθήνα και βρισκόταν στην Ηλεία για μερικές ημέρες, έχασε τη ζωή της ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πύργου -Κυπαρισσίας στη διασταύρωση Θολού το μεσημέρι της Τρίτης (18-02-2014).

Ήταν λίγο μετά τις 12:30 όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο Τοyota Hilux 4x4, κινούμενο επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, επιχείρησε στη διασταύρωση Θολού να στρίψει προς Φιγαλεία, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση από Κυπαρισσσία προς Επιτάλιο.
Το ανδρόγυνο ταξίδευε από την Αθήνα όπου διαμένει μόνιμα, για το Επιτάλιο, τόπο καταγωγής του 63χρονου, για να περάσουν λίγες ημέρες στο χωριό. Είχαν ακολουθήσει τη διαδρομή από την Αθήνα μέσω Τρίπολης και Μεγαλόπολης, έχοντας αναχωρήσει το πρωί από την πρωτεύουσα. Ο 63χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του, ένα Skoda Octavia, όταν κινούμενος κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα ΙΧ φορτηγό (αγροτικό) που επιχείρησε να στρίψει προς το Θολό, στην ομώνυμη διασταύρωση.

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα τραυματίστηκαν και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, όπου παρέμεινε για τις πρώτες βοήθειες ο  και στη συνέχεια, λόγω ότι φαινόταν να επιδεινώνεται η κατάσταση της συζύγου του, το ασθενοφόρο συνέχισε προς τον Πύργο, όσο πιο γρήγορα γινόταν.
Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκαν ο 63χρονος οδηγός και η συνοδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Κι ενώ φαινομενικά οι σωματικές τους βλάβες έμοιαζαν επιπόλαιες, για την 62χρονη Ελπίδα Αναστοπούλου του Θωμά από την Αμφιλοχία αποδείχθηκαν μοιραίες...

Σύμφωνα με το patrisnews.com,  η άτυχη 62χρονη γυναίκα,   είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία και κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο του Πύργου λίγα χιλιόμετρα μετά τη Ζαχάρω υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ΕΚΑΒ να την επαναφέρουν, άφησε την τελευταία της πνοή.



Δήλωση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την απώλεια του Στέλιου Σταυρίδη


«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Στέλιου Σταυρίδη.
Άνθρωπος εμπνευσμένος και δημιουργικός διακρίθηκε για την προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εθνικής μας οικονομίας.
Ανέλαβε με επιτυχία την Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, ολοκληρώνοντας αποτελεσματικά σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ο Στέλιος Σταυρίδης τίμησε την Παράταξή μας ως υποψήφιος βουλευτής και με τίμησε προσωπικά με την φιλία του.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου».

Όλη η ρύθμιση για τις οφειλές ιδιωτών στους δήμους: Οι δόσεις, οι εξαιρέσεις & τα δικαιολογητικά

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά να κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις θεσμικές βελτιώσεις στον Καλλικράτη στο οποίο, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, θα περιλαμβάνεται ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση για τα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους.
Στη ρύθμιση η οποία είχε «κολλήσει» στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αλλά, πλέον, εγκρίθηκε, δεν θα υπάρχει πλαφόν αναφορικά με το ύψος της οφειλής και η έκπτωση θα κυμαίνεται ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων και το ποσό της οφειλής. Συγκεκριμένα:

Τρία ελληνικά σπήλαια με τις πιο παράξενες ιστορίες και μυστήρια που δεν λύθηκαν ποτέ

Τα μυστήρια σπήλαια της Ελλάδος…

Το σπήλαιο της Πεντέλης:

Το σπήλαιο της Πεντέλης είναι ίσως το γνωστότερο από τα σπήλαια της Ελλάδας στα οποία λαμβάνουν χώρα παράξενα φαινόμενα λόγω του ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη των Αθηνών.

Το σπήλαιο ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα, από τότε που οι αρχαίοι Αθηναίοι έψαχναν το όρος της Πεντέλης για το παγκοσμίου φήμης πεντελικό μάρμαρο.

Οι σιωπηλοί των δημοσκοπήσεων θα φέρουν τη μεγάλη ανατροπή

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Καθώς τρείς μήνες απομένουν ως τις διπλές (ή μήπως τριπλές;) εκλογές του Μαΐου οι  (αμφιβόλου αξιοπιστίας) δημοσκοπήσεις επιμένουν ότι-κατά πλειοψηφία- δεν θέλουμε να φύγουμε από το ευρώ, ότι υπάρχει παραταξιακό κενό ανάμεσα  ΝΔ και  ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Σαμαράς είναι «καταλληλότερος  πρωθυπουργός» και ότι τρίτο κόμμα παραμένει η «Χρυσή Αυγή». Εκείνο όμως που προσέχει ένας σοβαρός μελετητής είναι το ότι ένας στους τρείς ερωτώμενους δεν απαντά, κρύβει τις προθέσεις του, επιφυλάσσεται!…

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ !!! Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για λαθρεμπόριο καυσίμων - Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γ. Σπανός

http://i1.prth.gr/images/1C37D0EE3317296C3775C194DE5F0E8F.jpg
Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος του Ατρομήτου Αθηνών, Γιώργος Σπανός, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τα ξημερώματα και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Έχουν γίνει έρευνες σε εταιρίες, σε σπίτια και πρατήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ασφάλεια δυτικής Αττικής έχουν προσαχθεί 30 άτομα, από τους οποίους έχουν συλληφθεί 12 άτομα, εκ των οποίων δύο υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, οδηγοί βυτιοφόρων και τελωνειακοί.και ανάμεσά τους είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Superleague και ιδιοκτήτης εταιρείας καυσίμων Γ. Σπανός, στέλεχος εταιρείας αλλά και ανώτερος δημόσιος υπάλληλος υπεύθυνος για ελέγχους σε πρατήρια και εταιρίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική, αλλά είχε βάσεις σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε λίγο πριν τις 10:00 και επίσημη επιβεβαίωση η οποία ανέφερε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι.”

Πολιτικός αμοραλισμός επί τρία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν και υποτίθεται πως ένας από τους κοινούς εθνικούς μας στόχους είναι η έξοδος από το μνημόνιο και την κρίση, η Ελλάδα πρέπει να είναι η μόνη χώρα επί του πλανήτου της οποίας η πολιτική ηγεσία όχι μόνο δεν μπορεί να ομονοήσει στα αυτονόητα, αλλά γράφει και ξαναγράφει το σενάριο της αυτοκαταστροφής και της αυτοϋπονόμευσης.
Μάλιστα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροκομματικές επιδιώξεις, κάποιοι δεν διστάζουν να συμμαχήσουν ακόμη και με τον διάβολο, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα αυτών που μέχρι χθες καταδίκαζαν για τις πρακτικές τους.
Κατά το τελευταίο διάστημα ζήσαμε και ζούμε τρεις κορυφαίες στιγμές αυτού του πολιτικού αμοραλισμού.
Πρώτη περίπτωση: Αν και όλοι συμφωνούμε πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι σημαντικό (αφού καταδεικνύει πως ισοσκελίζουμε τους προϋπολογισμούς μας και ξοδεύουμε ανάλογα με τα έσοδά μας, χωρίς να χρειάζεται να δανειζόμαστε συνεχώς), ο μεν ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει στην ειρωνεία, ο δε Γ. Παπανδρέου υποστηρίζει πως το πρωτογενές πλεόνασμα επιτεύχθηκε επί των ημερών του!

«Πρωτιά» δημάρχων στην απόκρυψη πόθεν έσχες: Αναλυτικά η «λίστα Νικολούδη»

Αποκαλυπτική είναι η έκθεση της Αρχής που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για τη διαφθορά στην Ελλάδα του σήμερα και την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος. Όπως προκύπτει από τα συμπεράσματά της, οι δήμαρχοι αναδεικνύονται «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή όπως και οι γιατροί καθώς και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013,  συνολικά 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», πέρα από την «πρωτιά» δημάρχων, γιατρών και προέδρων οργανισμών του Δημοσίου, περιουσιακά στοιχεία έχουν αποκρύψει και μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, δημοσιογράφοι, ακόμα και διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Η εν λόγω έκθεση θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τις προσεχείς εβδομάδες, με τον πρόεδρο της Αρχής και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, να υπογραμμίζει τις δυσχέρειες στην άντληση πληροφοριών και στοιχείων κατά τη διάρκεια της έρευνας από τράπεζες, των οποίων οι διοικήσεις πιθανώς θα πλήττονταν από τα στοιχεία αυτά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, σε σύνολο 413 υποθέσεων ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», βρέθηκαν 75 δήμαρχοι, 62 ιατροί νοσοκομείων, 48 πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, 37 μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφοι και επτά διαιτητές, των οποίων οι υποθέσεις ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη.
Η λίστα:
















aftodioikisi.gr

Η Άννα Καραμανλή φαβορί για υποψήφια της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής

Στη βουλευτή Β” Αθήνας και περιφερειακή σύμβουλο Αττικής  Άννα Καραμανλή καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. Είχαν προηγηθεί παλινωδίες ΤΟΥ κόμματος ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη,  ΤΟΝ υφυπουργό Ανάπτυξης Εθνικό Θανάση Σκορδά αλλά και τον νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό.
Να σημειωθεί ότι το όνομα της κ. Καραμανλή  που ήταν το 2010 υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας, με την παράταξη «Αττική Νέα
Προοπτική» και εξελέγη περιφερειακή σύμβουλος, είχε ακουστεί και παλαιότερα αλλά τότε δεν είχε προκριθεί η υποψηφιότητά της. 

Πάντως, παλαιότερη δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας δεν περιλαμβάνει το όνομα της κυρίας Καραμανλή. Σύμφωνα με αυτή αποτυπώνεται πρωτιά του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού στον α΄γύρο, ενώ φαβορί για το β΄ γύρο εμφανίζεται ο Ανδρέας Παχατουρίδης.

“Έφυγε” από τη ζωή ο Στέλιος Σταυρίδης

Stelios-Stavridis
“Έφυγε” από τη ζωή ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε τους τελευταίους δυο μήνες με την επάρατη νόσο.

Μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο Twitter, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είπε το δικό του “αντίο” στον Στέλιο Σταυρίδη.
“Ένας καλός φίλος, εξαιρετικός οικογενειάρχης και παρά τα γεγονότα πολύ καλός Πρόεδρος στο ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέλιος Σταυρίδης έφυγε. Καλό ταξίδι”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Άδωνις έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Σγουρό

Adonis-Georgiadis
Ψήφο εμπιστοσύνης στον εν ενεργεία Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό έδωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με όσα είπε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο Υπουργός Υγείας και βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας είναι από εκείνους που είχε ακουστεί το όνομά τους για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιοι στην Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της κυβερνητικής παράταξης, το σενάριο αυτό ωστόσο δεν προχώρησε.
Σήμερα, και στο περιθώριο δημοσκοπήσεων που δείχνουν τον Γιάννη Σγουρό και τον Ανδρέα Παχατουρίδη να… μονομαχούν, με τον Δήμαρχο Περιστερίου να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τις προθέσεις του για το αν θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Γιάννη Σγουρό.
“Ο Γιάννης Σγουρός είναι ένας πολύ καλός περιφερειάρχης”, σημείωσε με νόημα ο Άδωνις Γεωργιάδης στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, με τον Γιώργο Οικονομέα και τον Δημήτρη Καμπουράκη.
Ο Υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι θα στηρίξει την επιλογή που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία για το πρόσωπο του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής.

ysterografa.gr

Οι προτάσεις του Χρίστου Δήμα για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πολύ σημαντικές αλλαγές για το ζήτημα της αντιμετώπισης της παιδικής πορνογραφίας προωθεί το υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε πάρει πριν λίγους μήνες υπερκομματική πρωτοβουλία ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας (συνυπέγραφαν την ερώτηση του Βουλευτές από την ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ) και είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και Παιδείας.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετές από τις προτάσεις που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας για την καλύτερη αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και έχουν ενσωματωθεί στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την αυστηροποίηση των ποινών που θα προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα για τον διακινητή, αγοραστή, προμηθευόμενο και κάτοχο υλικού παιδικής πορνογραφίας. Επίσης, υιοθετήθηκε και η πρόταση του Χρίστου Δήμα για την άμεση κατάσχεση και καταστροφή του παράνομου υλικού καθώς και την κατάργηση και απενεργοποίηση ιστοσελίδων που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και φραγή πρόσβασης τους εάν η ιστοσελίδα δεν φιλοξενείται στην Ελλάδα.

 

Σκηνές... πολέμου στο Κίεβο. Δεκάδες νεκροί και τραυματίες (LIVE σύνδεση)

Σκηνές... πολέμου στο Κίεβο με φωτιές και αίμα - Η αστυνομία περικύκλωσε τους διαδηλωτές - Προσοχή! Σκληρές εικόνες - ΔΕΙΤΕ LIVE

Οκτώ αστυνομικοί και ένδεκα διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία από τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία που συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ.
Το πρωί οι συγκρούσεις σημειώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκε μεγάλη ένταση στην πλατεία Ανεξαρτησίας.
Οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν δώσει τελεσίγραφο στην αντιπολίτευση να τερματίσει τις κινητοποιήσεις μέχρι σήμερα το απόγευμα για να επιστρέψει η ηρεμία στην πρωτεύουσα, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη. Ωστόσο, διαδηλωτές κατέλαβαν και πάλι απόψε το δημαρχείο του Κιέβου, το οποίο είχε εκκενωθεί την Κυριακή στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες ακτιβιστές.
Νέα επιχείρηση της αστυνομίας αναμένεται στο καμπ των διαδηλωτών τις επόμενες ώρες, ενώ έχει υπάρξει προειδοποίηση να απομακρυνθούν από το σημείο οι γυναίκες και τα παιδιά.

 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση έξω από το κοινοβούλιο

Ανακοίνωσε τις πρώτες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες της χώρας η ΔΗΜΑΡ

Τις πρώτες της υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Τις πρώτες της υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η οποία συζήτησε κατ’ αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου».
Η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην περιφέρεια Ηπείρου τον Γιώργο Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γιάννη Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Αντώνη Ανιψητάκη, μέλος της ΚΕ του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Βασίλη Τραϊφόρο, επίσης μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες δημάρχων, του Κώστα Βλάχου για το Μαρούσι, του Τάκη Καφατσάκη στου Ζωγράφου, του Χ. Βοσκόπουλου στην Καισαριανή, του Γιώργου Αράπογλου σε Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, του Γιώργου Κονδύλη στον Άλιμο, του Γιώργου Τσουκαλά, νυν δημάρχου, στην Ελευσίνα, του Γιώργου Ιωακειμίδη, νυν δημάρχου, σε Νίκαια -Α.Γ.Ρέντη, του Τ. Βάμβουκα στα Χανιά και του Γ. Χάλαρη στη Θήρα.
Τα ηγετικά στελέχη και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ενημερώθηκαν αναφορικά με την πορεία συγκρότησης του «τρίτου πόλου», για το περιεχόμενο της πολιτικής διακήρυξης και το στίγμα που συμφωνήθηκε με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις, αλλά και για τις διάφορες εκδοχές του τίτλου του ευρωψηφοδελτίου, στις οποίες, πάντως, θα υπάρχει το όνομα της ΔΗΜΑΡ.
Σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή θα γίνει εκτενής συζήτηση επί των πολιτικών κειμένων της συμφωνίας ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο να εγκριθούν.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη Συντονιστική Γραμματεία που συγκροτείται, μεταξύ των οποίων και της ανεξάρτητης -πλέον- ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.
Στις αρχές Μαρτίου σχεδιάζεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα του τρίτου πόλου και η προεργασία για τις ευρωεκλογές θα κορυφωθεί στις 10 Μαρτίου σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

eklogika.gr