Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ (Λεηλασία και Διαρπαγή από τον Λόρδο Έλγιν)

Το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου συνεχίζοντας την έντονη παρουσία του σε μαθητικά και κοινωνικά δρώμενα και στον αγώνα για το ‘‘νόστιμον ήμαρ’’  των ξενιτεμένων γλυπτών του Παρθενώνα, προσκάλεσε την Δρ.Αρχαιολόγο κα Έλενα Κόρκα, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών, για μια διάλεξη στη Κόρινθο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου,στις 31 Ιανουαρίου 2014, σε πολυπληθές ακροατήριο από την Αρχαιολόγο, η οποία είναι υπεύθυνη του Υπουργείου Πολιτισμού για την επιστροφή των Μαρμάρων και η οποία γνωρίζει το θέμα σε βάθος και στη παραμικρή λεπτομέρεια.
Με τον όρο «Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα»εννοούμε τα τμήματα εκείνα του γλυπτού διακόσμου του μνημείου, που μαζί με ορισμένα αρχιτεκτονικά μέλη του ναού, αφαιρέθηκαν από τον Λόρδο Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα και μεταφέρθηκαν στην Αγγλία. Αρχιτεκτονικά και γλυπτικά τμήματα απομακρύνθηκαν από τους ανθρώπους του Έλγιν και από τα υπόλοιπα μνημεία της Ακρόπολης, καθώς και από τους γύρω χώρους, κυρίως από τα Προπύλαια, τον ναό της Αθηνάς Νίκης και το Ερέχθειο. Ακόμα πήρε από το βωμό από τη Δήλο το κολοσσιαίο άγαλμα του Διονύσου που βρισκόταν πάνω από το χορηγικό μνημείο του Θρασύλλου και δυο κεφαλές φιλοσόφων  από την  Ακρόπολη.

Η Πελοπόννησος στο National Georgraphic!

 

«Πρόκειται για μια καταπληκτική εμπειρία όχι μόνο για όσους λατρεύουν την Πελοπόννησο, αλλά και για τους Λονδρέζους, που θέλουν να μάθουν για τη ζωή εκεί» λέει ο Άρθουρ Φέγκον, διευθυντής του καταστήματος του National Geographic στο Λονδίνο, μέσα στο οποίο πραγματοποιείται, από τις 17 έως τις 21 Φεβρουαρίου, εκδήλωση με τίτλο «Η Πελοπόννησος στην Καρδιά του Λονδίνου».

«Η Πελοπόννησος είναι ένα μέρος που μπορεί να εμπνεύσει τον κάθε άνθρωπο. Όχι μόνο από τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και από τη μοναδική ιστορία της. Ο επισκέπτης της θα εντυπωσιαστεί επίσης με τις εκπληκτικές της γεύσεις και τη φιλοξενία των ανθρώπων της» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Φέγκον.

Οι επισκέπτες του καταστήματος έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την Πελοπόννησο μέσω βίντεο, μηνυμάτων, ενημερωτικών φυλλαδίων, έκθεση φωτογραφίας και γευσιγνωσίας παραδοσιακών προϊόντων.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει και τα φεστιβάλ της Πελοποννήσου με πιο σημαντικό αυτό της Επιδαύρου

Όσοι επισκέφθηκαν έως τώρα την εκδήλωση, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν και όχι αδίκως. Από τη μια, ο χώρος που επιλέχθηκε, (σσ. το National Geographic βρίσκεται στην αριστοκρατική συνοικία του Νάιτσμπριτζ, απέναντι από τα πολυκαταστήματα Χάροντς στο κέντρο του Λονδίνου) και από την άλλη η σωστή οργάνωση συνέβαλαν αποφασιστικά, ώστε να δημιουργηθεί μια μοναδική εκδήλωση προβολής της Πελοποννήσου.

Πέραν όλων των άλλων, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα περίφημα φεστιβάλ της Πελοποννήσου, με πιο σημαντικό αυτό της Επιδαύρου. Αλλά υπάρχουν και προτάσεις για πιο τολμηρούς τουρίστες, όπως είναι bungee jumping από τον ισθμό της Κορίνθου. «Στόχος της εκδήλωσης είναι να προωθήσει την Πελοπόννησο ως τουριστικό προορισμό ολόκληρης της χρονιάς» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Πολ Γουίκινσον, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ειδικεύεται σε τουριστικούς οδηγούς για την Ελλάδα, δηλώνει: «Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από την έκθεση. Μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η ποικιλία των προϊόντων, που προέρχονται από την περιοχή. Πρέπει να σας ομολογήσω πως παρά το γεγονός ότι επισκέπτομαι την Ελλάδα τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, κάποια από αυτά τα προϊόντα δεν τα ήξερα καθόλου».

Στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τι θα ξεχώριζε από την Πελοπόννησο, ο κ. Γουίκινσον απαντά: «Πρώτα από όλα την ιστορία της, αμέσως μετά τις φυσικές ομορφιές της, τις ευκαιρίες για περιπέτειες που σου προσφέρει, τους ανθρώπους της και τις μοναδικές της παραλίες».

Σημειώνεται ότι η διοργάνωση θα «ταξιδέψει» και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, όπως το Παρίσι, η Βιέννη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και η Στοκχόλμη. Οι πόλεις αυτές έχουν επιλεγεί, καθώς έχουν απευθείας πτήσεις με την Καλαμάτα.

Στις 9 Μαΐου στην επίγεια ψηφιακή εποχή όλη η Πελοπόννησος

Θα βλέπουμε όλους τους σταθμούς που εκπέμπουν στη ζώνη αυτή

Η Πελοπόννησος για τεχνικούς λόγους θα είναι η πρώτη περιοχή στην οποία θα γίνει η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή, καθώς προωθείται αλλαγή στην ΚΥΑ της ψηφιακής μετάβασης.Το νέο "πλάνο μετάβασης" που εκπονεί το ΥΠΟΜΕΔΙ, προχωρά με γοργούς ρυθμούς με την πρώτη ομάδα εκείνων που θα μπουν ψηφιακή εποχή να είναι οι περιοχές της Πελοποννήσου. Δηλαδή, στην ευρύτερη αυτή περιοχή θα μπορεί κανείς στους δέκτες του να βλέπει όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν σήμερα στις διάφορες ενότητες και τους νομούς.

Το νέο πρόγραμμα
Στις 9 Μαΐου ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένο το πρώτο switch-off, τα κέντρα εκπομπής που θα εμπλακούν είναι εκείνα της Καλαμάτας (Μεσσηνίας), της Πάτρας (Αχαΐας), της Σπάρτης (Λακωνίας), του Πύργου (Ηλείας), της Κορίνθου (Κορινθίας), του Αίγιου (Αχαΐας), αλλά και του Ναυπλίου (Αργολίδας), ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η Αττική, αλλάζοντας και εδώ, όχι μόνο τη σειρά, αλλά και την ημερομηνία, καθώς η πλήρης μετάβαση στην περιοχή της πρωτεύουσας αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Ιουλίου και όχι στις 8 Αυγούστου όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένη.

Η ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ



Εμφάνιση WIMA 1.JPG 

Η Μίκα Ιατρίδη στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Διεθνούς Βιομηχανικής Ναυτιλιακής Ένωσης (W.I.M.A. – Worldwide Industrial & Marine Association).

Στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Διεθνούς Βιομηχανικής Ναυτιλιακής Ένωσης (W.I.M.A.- Worldwide Industrial & Marine Association) παρευρέθη η βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η βουλευτής Δωδεκανήσου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες της Ένωσης και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την προώθηση και επέκταση των δραστηριοτήτων των εταιρειών-μελών της, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. της Ένωσης για την πρόσκληση για δεύτερη συνεχή χρονιά, απευθυνόμενη στον Πρόεδρο κ. Άγγελο Δρακόπουλο, επεσήμανε ότι η λειτουργία της Ένωσης είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί η συνεργασία μεταξύ δυναμικών εταιρειών του κλάδου της ναυτιλίας και της βιομηχανίας μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για νέα και καταρτισμένα στελέχη, τα οποία, λόγω της κρίσης, έχουν αναγκαστεί να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdU2tT4ogJyE3HGlzE6S2Gq_RWBXepbWwFRzyOJA39CM_VTd2dRSKJgiIanBr05-YOeVIwK5bpUu9wduwfWs0ZgVTmNUYXpNgnyYxbZe9mZvsPTwAHtEHb6nnmfLTeKMMuqB4pKSUyZ1xx/s320/%CE%93%CE%97%CE%A0%CE%95%CE%94%CE%9F+%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%91%CE%A7%CE%A9%CE%A1%CE%91%CE%A3.jpg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση δημοσιεύματοςγια την κατασκευή  του γηπέδου τηςΠεραχώρας, του κ. Ιωάννη Μαυροειδή,  το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων, αναφέρει τα παρακάτω:
Κύριε Μαυροειδή, δεν έχετε αντιληφθεί ότι η εποχή που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, έχει περάσει.
Κύριε Μαυροειδή, ψεύδεστε αποδίδοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Λογοθέτη για τη δημοπράτηση γηπέδου της Περαχώρας, που έγινε επί δημαρχίας κ. Γκιώνη, διότι αυτή κατέστη άγονος, καθώς κανένας εργολάβος από τους επόμενους του διαγωνισμού, δεν ανέλαβε την εκτέλεση του έργου.
Κύριε Μαυροειδή, σκόπιμα αποσιωπάτε το γεγονός ότι η Οικονομική Υπηρεσία μεταξύ των άλλων πρότεινε στην Οικονομική Επιτροπή, την μείωση του ποσού των τακτικών επιχορηγήσεων στα Νομικά Πρόσωπα, την ακύρωση της αγοράς του Νεκροταφείου Ισθμίας και λοιπές προτάσεις, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές από την Οικονομική Επιτροπή.
Η δημοτική οδοποιία «έρχεται» από το έτος 2012 (μη εκλογικό έτος). Έχει κατοχυρωθεί στον μειοδότη και υπάρχει πρόβλημα στην ακύρωσή της.
Να σας υπενθυμίσουμε, ότι η δημοτική οδοποιία το έτος 2010 (εκλογικό έτος) κόστισε περίπου 2.000.000 €.
Κύριε Μαυροειδή, η οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος οφείλεται στην άφρονα οικονομική διαχείριση που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή Γκιώνη, η οποία προχώρησε σε δημοπράτηση και κατοχύρωση έργων με αστεία ποσοστά έκπτωσης και στην κατασπατάληση των δημοτικών πόρων.
Κύριε Μαυροειδή, είμαστε αναγκασμένοι να γινόμαστε δυσάρεστοι για να διατηρήσουμε την οικονομική ανεξαρτησία και φερεγγυότητα του Δήμου, έχοντας οδηγηθεί εδώ,  από δικές σας πράξεις.
ΥΓ1: Προσεχώς θα μιλήσουμε και για τα άλλοθί σας, περί ταμειακών υπολοίπων, με πραγματικούς αριθμούς.
ΥΓ2: Το θέμα θα κριθεί επί της ουσίας, από το Δημοτικό Συμβούλιο.

“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Βασίλης Κανελλόπουλος

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/kanellopoulos-vassilis-660.jpg

Νέα αιφνίδια απώλεια για τον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών ο πολιτικός συντάκτης Βασίλης Κανελλόπουλος, με σημαντική και πολυετή διαδρομή αξιοπρέπειας και ήθους στον χώρο των ελληνικών ΜΜΕ.
Το τελευταίο διάστημα, η υγεία του Βασίλη Κανελλόπουλου παρουσίαζε επιδείνωση σε προβλήματα που τον είχαν ταλαιπωρήσει το προηγούμενο διάστημα.
Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωση της αναφέρει πως ο Βασίλης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στο Βλόγγο Αρκαδίας, το 1947 και, μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών, σπούδασε Δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1981 στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» ως ελεύθερος ρεπόρτερ και εν συνεχεία ως συντάκτης του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Ακολούθως εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στο Δημοτικό Ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», στο Υπουργείο Τύπου και ΜΜΕ και στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ», από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ο Βασίλης Κανελλόπουλος υπήρξε ένας αξιολογότατος συνάδελφος με πλήρη επαγγελματική επάρκεια και μεγάλες δημοσιογραφικές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του, το ήθος του και την αλληλεγγύη του προς τους συνανθρώπους του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο, που τίμησε την ελληνική δημοσιογραφία. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στη 1 μ.μ. στον Βλόγγο Αρκαδίας.
Ανακοίνωση, με την οποία εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ: «Έφυγε από κοντά μας ο Βασίλης Κανελλόπουλος ένας εξαίρετος άνθρωπος, μια ανεξάρτητη δημοσιογραφική φωνή, με σημαντική και πολυετή επαγγελματική διαδρομή στο πολιτικό ρεπορτάζ. Θα τον θυμόμαστε πάντα για το χαμόγελο, την καλοσύνη και το ήθος του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους του και στη δημοσιογραφική οικογένεια που θρηνεί την απώλειά του».

Ο Καραμανλής παρεμβαίνει στα “γαλάζια αντάρτικα”…

Antonis-Samaras-Kostas-Karamanlis
Twitter@EmOikonomidis
Ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο πολιτικός που σηματοδότησε μια ιστορική αλλαγή… περπατησιάς για την Κεντροδεξιά, φέρνοντας τη γενιά των σαραντάρηδων σε ρόλο πρωταγωνιστή για μια παράταξη με… αργόσυρτους ρυθμούς και αντανακλαστικά προσαρμοστικότητας στη φυσική αναγκαιότητα της ανανέωσης. Ώστε ο “πυρσός να περνάει από γενιά σε γενιά”, όπως συνήθιζε να λέει ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτούν εκ των πραγμάτων έντονο πολιτικό χαρακτήρα, στον απόηχο της… βιασύνης του ΣΥΡΙΖΑ να αναγορευτεί σε επόμενη δύναμη εξουσίας, ο Κώστας Καραμανλής επέλεξε να παρέμβει στρατηγικά και στοχευμένα: Στα “γαλάζια αντάρτικα”.
Μετά λοιπόν από τη συνάντηση που είχε στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τον άλλοτε στενότερο συνεργάτη του και υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο Κώστας Καραμανλής δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Παναγή Κυριακού τον Γιάννη Ιωαννίδη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.
Κοινή παράμετρος των δυο υποψηφιοτήτων, το πολιτικό εμπόδιο ανθυποψηφίων προερχόμενων από την ίδια πολιτική και ιδεολογική δεξαμενή. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος καλείται στην Αθήνα να υπερβεί το κεφάλαιο Νικήτας Κακλαμάνης, και ο Γιάννης Ιωαννίδης στην Κεντρική Μακεδονία τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Αν το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος Αθηναίων και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταλήξει στα χέρια της Κεντροδεξιάς, στη… mainstream εκδοχή της, η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά θα έχει πάρει μια βαθιά πολιτική ανάσα.
Και θα μπορεί να χαράξει τη στρατηγική της επόμενης μέρας με περίσσευμα πολιτικής αυτοπεποίθησης. Κάτι που ο Κώστας Καραμανλής το γνωρίζει καλά…

ysterografa.gr

Η Ουκρανία ματώνει και πάλι. Εκεχειρία… τέλος. Φωτογράφος του Reuters είδε 15 πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες (live video)

oukraine
 Εικόνες συγκλονιστικές, σοκαριστικές. Εικόνες ενός εμφυλίου πολέμου που βρίσκεται για τα καλά σε εξελιξη στην Ουκρανία.
Η πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο παραμένει πεδίο μάχης. Πολλά σημεία της, όμως, έχουν μετατραπεί σε νεκροτομείο.
Η Ουκρανία ζει άλλη μια εμπόλεμη μέρα. Ίσως τη χειρότερη μέχρι σήμερα.
Μερικές μόλις ώρες φαίνεται ότι κράτησε η εκεχειρία στην Ουκρανία. Μετά τη χθεσινή συμφωνία του Βίκτορ Γιανούκοβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης για ανακωχή, την οποία ωστόσο δεν αποδέχτηκαν τα πιο ακραία στοιχεία των διαδηλωτών, από το πρωί της Πέμπτης σημειώνονται και πάλι επεισόδια.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το κτίριο του Κοινοβουλίου, με αποτέλεσμα οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας να λάβουν θέσεις μάχης απέναντί τους.
Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 28, που έχουν ανακοινωθεί επίσημα, λόγω των νέων επεισοδίων.
Σύμφωνα με το Reuters, φωτογράφος είδε 15 πτώματα σκεπασμένα με κουβέρτες, στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου.
Όπως μετέδωσε αρχικά το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναβλήθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, για λόγους ασφαλείας.
Τελικά όμως αυτοί παραμένουν κανονικά και βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντησή τους με τον Γιανουκόβιτς.
Στο μεταξύ μασκοφόροι ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται σε δημόσια κτίρια και πυροβολούν στο… ψαχνό.


Υβριστική επίθεση βουλευτών της Χ.Α σε Μιχελάκη και Σηφουνάκη

Βρισιές χρυσαυγιτών βουλευτών κατά Μιχελάκη και Σηφουνάκη - `Αρχ@@ια θα σας γαμ@@@@@ε!`

Υβριστική επίθεση δέχθηκαν στο διάδρομο, έξω από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης, από βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Πρωταγωνιστής της υβριστικής επίθεσης ήταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος, ο οποίος παρουσία των συναδέλφων του Πολύβιου Ζησιμόπουλου και Αρτέμιου Ματθαιόπουλου, εξαπέλυσε με εκφράσεις πεζοδρομίου και Τρούμπας προσωπικούς χαρακτηρισμούς κατά των δύο προσώπων: "Αρχ@@@α θα σας γαμ@@@@@ε!, "Είστε λαμόγια και ξεφτιλιμένοι!".. 
Λίγο αργότερα και ενώ κόσμος είχε μαζευτεί γύρω από τους κ.κ. Μιχελάκη και Σηφουνάκη, ο βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης πλησίασε κατηγορώντας τους βουλευτές της κυβερνητική πλειοψηφίας για κατάλυση του πολιτεύματος και εσχάτη προδοσία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Νίκου Σηφουνάκη ο οποίος είπε: "Γαλλικά ήταν αυτά που είπατε γιατί τα γαλλικά είναι η μόνη γλώσσα που ξέρετε".
Το επεισόδιο έλαβε χώρα ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό ότι από στιγμή σε στιγμή διαβιβάζεται στη Βουλή αίτημα για την άρση ασυλίας και των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που δεν είναι υπόδικοι. Οι απειλητικές ύβρεις ακούστηκαν στο διάδρομο έξω ακριβώς από την είσοδο της Ολομέλειας, μέσω της οποίας εισέρχονται τα μέλη της κυβέρνησης.







ΔΟΕ: Αποχωρεί ομάδα Ουκρανών αθλητών από το Σότσι

Ukraine's flag-bearer Shevchenko leads her country's contingent during the athletes' parade at the opening ceremony of the 2014 Sochi Winter Olympics
Οι ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν άμεσο αντίκτυπο και στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.
 Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Ανταμς μια ομάδα Ουκρανών αθλητών αποφάσισε να αποχωρήσει από το Σότσι εξαιτίας των επεισοδίων που συμβαίνουν στο Κίεβο.
 «Κάποιοι αποφάσισαν να γυρίσουν στη χώρα τους και ο πρόεδρος της Ουκρανικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σεργκέι Μπούμπκα τονίζει ότι σέβεται την απόφασή τους», τόνισε ο Άνταμς, ο οποίος επισήμανε ότι δεν γνωρίζει τον αριθμό των Ουκρανών αθλητών που θα αποσυρθούν από τους Αγώνες. 

ysterografa.gr

ΟΝΝΕΔ: «Ημέρες Απασχόλησης» | παροχή συμβουλευτικής σε νέους για θέματα εργασίας.

Εμφάνιση event_poster_doulepseto_athens-01.jpg


Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Δούλεψέ το!» με θέμα την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, διοργανώνουμε τις «Ημέρες Απασχόλησης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του The Cube Athens, Startup And Innovation Space (Πλατεία Κάνιγγος, Κλεισάβης 8, Αθήνα) το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 11.00.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει θεματικές παρουσιάσεις και συμβουλευτικές κατευθύνσεις πάνω σε θέματα εργασίας. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από εξειδικευμένους συμβούλους σε θέματα εργασίας. Συγκεκριμένα:

·         11.00-12.00: Εργαστήρι παρουσίασης επαγγελματικών πιστοποιήσεων. 

·         12.00-13.00: Briefing Επιχειρηματικότητας από ειδικούς για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση καινοτόμων ιδεν.﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽ καθματικών.

·         13.30-16.30: Career Development: Ατομικές συμβουλές πάνω στη σωστή συμπλήρωση του βιογραφικού σημειώματος.


Δηλώσεις συμμετοχής στο: http://onned.gr/doulepseto/simmetoxi

Απαραίτητη για τη συμμετοχή στην παροχή συμβουλευτικής, είναι η προσκόμιση του βιογραφικού σημειώματος από τους ενδιαφερόμενους.



Από το Γραφείο Τύπου