Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Κάτω από τις νέες συνθήκες και προκλήσεις η συζήτηση στο Δερβένι γιά τις Δημοτικές εκλογές

 

Σημείωσε επιτυχία η εκδήλωση - συζήτηση που διοργάνωσε , η Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης με επικεφαλής τον οικονομολόγο κ. Αλέκο Κανελλόπουλο,  σήμερα Κυριακή στη κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Περιπτέρου Δερβενίου. 

Κατά την συζήτηση με θέμα " Κάτω από τις νέες συνθήκες και προσκλήσεις", οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας συνδυασμού για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης, μετά την γενική αδιαφορία  που έχει επιδείξει  και  την οποία έχει οδηγήσει΄στην αφάνεια και στο μαρασμό η απερχόμενη δημοτική  αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.  

Ομιλητές στην συζήτηση που διεύθυνε ο κ. Στρατής Μαραγκός  εκτός του  κ. Καννελόπουλου, ήσαν ο τ. Πρόεδρος της τ. κοινότητας Δερβενίου Ιατρός κ. Κωνσταντίνος Κούκιος , ο τ. Πρόεδρος της τ. Κοινότητας Χελυδορίου κ. Ανδρέας Κουσουλός, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς, ο έμπορος κ. Νίκος Βυζάς, ο έμπορος κ Γιάννης Σαράμπαλης , ο εκ Χελυδορίου αρχιτέκτονας - μηχανικός Ξυλοκάστρου κ. Γρηγόρης Κλαδούχος, ο κ. Αποστόλης Μανέτας κ.α.  

Παρόντες στην συζήτηση ήσαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτρης Δούσκας , Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των συνδυασμών του Δήμου , Πρόεδροι Δημοτικών Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Αμετανόητοι! Ναζιστικός χαιρετισμός Αρβανίτη στην παρουσίαση ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής

 
Δεν σεβάστηκε ούτε την ιστορία της Κρήτης ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης Χαιρέτισε ναζιστικά σε εκδήλωση για την παρουσίαση του υποψήφιου περιφερειάρχη Κρήτης Χαιρετισμό "της τιμής, της ανατάσεως και της νίκης" χαρακτήρισε τον ναζιστικό χαιρετισμό που έκανε σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη ο βουλευτής του κόμματος, Μιχάλης Αρβανίτης.
Στο νησί που πολέμησε όσο λίγα τους Ναζί, που έχυσε ποτάμια αίμα στη διάρκεια της αντίστασης, που μνημονεύτηκε όσο λίγα για το σθένος των κατοίκων του, που έγινε παγκοσμίως γνωστό για τη ζημιά που έκανε στα στρατεύματα του Χίτλερ η μάχη της Κρήτης, εκεί, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ύψωσε το χέρι του και χαιρέτισε ναζιστικά.
Και τον ακολούθησαν όσοι ήταν στο κοινό για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Και είχαν το θράσος να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα, να σηκωθούν όρθιοι και να τον ακολουθήσουν στο ολίσθημά του!
«Ζήτω η Χρυσή Αυγή» φώναξε ο βουλευτής του κόμματος εν μέσω χειροκροτημάτων. Δίπλα του, ο Ηλίας Κασιδιάρης δε... συμμετείχε.
Παρόντες στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου ήταν τόσο ο Ηλίας Κασιδιάρης, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος και η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

Επικεφαλής του σχήματος, ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Κρήτης τέθηκε ο Γιώργος Σπυρόπουλος εν ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από τα Σφακιά.

Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες είναι για το Ηράκλειο ο εποχικός πυροσβέστης Οδυσσέας Πατεράκης, για τα Χανιά ο γεωπόνος Δημήτρης Σταθάκης, για το Ρέθυμνο η Νομική Σύμβουλος του κόμματος Ελένη Παχουλάκη και για το Λασίθι ο Κωνσταντίνος Βλατάκης.

newsit.gr

Προσαγωγές στην πορεία διαμαρτυρίας στα διόδια Πάχης Μεγάρων

elasΟκτώ άτομα προσήχθησαν από τα διόδια της Πάχης Μεγάρων, τα οποία πραγματοποιούσαν με περίπου άλλα διακόσια άτομα διαμαρτυρία στο σημείο για τις αυξήσεις στα διόδια.
Για περίπου δύο ώρες, οι διαμαρτυρόμενοι είχαν σηκώσει τις μπάρες των διοδίων επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία για περίπου 15 λεπτά διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό.

Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

dsa
Έκλεισαν οι κάλπες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και η εκλογική «μάχη» θα συνεχιστεί αύριο. Σήμερα προσήλθαν στον ΔΣΑ και ψήφισαν 3.520 δικηγόροι από τους 21.471 εγγεγραμμένους, ενώ αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος στις 2 και 4 Μαρτίου για την ανάδειξη νέου προέδρου.
Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα των εκλογών στον ΔΣΑ προσήλθαν και ψήφισαν, μεταξύ των άλλων, οι: Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας, Κωνσταντίνος Τασούλας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Αντώνης Ρουπακιώτης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Αλέξης Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αργύρης Ντινόπουλος, Νάσος Αλευράς και Δημήτρης Τσοβόλας,
Αφού έκλεισαν οι 26 κάλπες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι βασικοί υποψήφιοι πρόεδροι δήλωσαν:

Σαρανταεπτάχρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του στο Λουτράκι

maxairiΣαρανταεπτάχρονος που αντιμετωπίζει χρόνια ψυχολογικά προβλήματα επιτέθηκε και τραυμάτισε, στο Λουτράκι, με μαχαίρι και τσιμεντόλιθο, τον 85χρονο πατέρα του και στη συνέχεια με το ίδιο μαχαίρι αυτοτραυματίστηκε.
Ο 47χρονος συνελήφθη στο Λουτράκι, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Κορίνθου, μαζί με τον ηλικιωμένο πατέρα του.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: H Διάβρωση των ακτών το μεγαλύτερο πρόβλημμα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης - Τ' άλλα προβλήματα

 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που έγινε από την ιστοσελίδα "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"γιά τα μεγαλύτερα προβλήματα που υπάρχουν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης που χρειάζονται λύση:

Ψήφισαν 219 άτομα  

Τα αποτελέσματα:

Διάβρωση ακτών
  141 (64%)

ανεργεία
  70 (31%)

αθλητικες υποδομες
  56 (25%)

Τουρισμος - Αγροτουρισμός, χειμερινός
  52 (23%)

απομακρηνση ή καταργηση Δημοσίων υπηρεσιων & οργανισμων
  51 (23%)

αποχευτικο - βιολογικός καθαρισμός
  48 (21%)

οικονομικη κριση
  42 (19%)

συγκιωνιακό - Αγροτική οδοποιία
  39 (17%)

Ερημοποίηση υπαίθρου
  31 (14%)

Άδρευση
  23 (10%)

καθαριοτητα οικισμων - ακτων
  22 (10%)

Υδρευση
  15 (6%)

σχολικές υποδομες
  15 (6%)

άλλα προβλήματα
  12 (5%)































 

Θρήνος στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, «έφυγε» ο Ηλίας Γόγολας


Θρήνος στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, «έφυγε» ο Ηλίας Γόγολας
Μια τραγική είδηση ήρθε να επισκιάσει την τεράστια νίκη της Προόδου Αγίου Βασιλείου στην αναμέτρηση κόντρα στον Αετό Αγγελοκάστρου, καθώς ο τερματοφύλακας Ηλίας Γόγολας άφησε την τελευταία του πνοή καθώς υπέστη έμφραγμα.
Ο 27χρονος πορτιέρο μετά το ματς και ενώ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής καθώς απέκρουσε και πέναλτι δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, καθ’ οδόν για το σπίτι του, ένιωσε αδιαθεσία στο αυτοκίνητό του.
Ο Γόγολας ένιωσε αδιαθεσία την ώρα που οδηγούσε, σταμάτησε το αυτοκίνητο του, ενώ οι συμπαίκτες του κάλεσαν ασθενοφόρο. Άμεσα του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του.

ks



Σκλήρές μάχες γιά άνοδο στη Β Κορινθίας

Χωρίς νικητή ισόπαλο με σκορ 2 - 2 έληξε τομεγάλο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου ανάμεσα στον Απέσσα και τη Δάφνη Πουλίτσας μστα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της Β' κατηγορίας Κορινθίας.
  Στα άλλα ματς του ομίλου, τα Ταρσινά σάρωσαν με 4 - 0 τη Θύελλα Λεοντίου, ενώ ο Φωκάς επικράτησε με 1 - 0  της Λυκοποριάς. Στον Ασπρόκαμπο η τοπική ομάδα επικράτησε με 2 -  1 επί του Παμφενεατικού . Ο ΠΑΟ Κουταλάς νίκησε 3 - 0τον Κεραυνό Μ. Βάλτου, ενώ ο ΑΟ Λεχαίου επικράτησε με 3 - 2 της Λαύκας.

2ος όμιλος 
20η αγωνιστική
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΛΑΥΚΑ                              3 - 2
ΦΩΚΑΣ - ΛΥΚΟΠΟΡΙΑ                                1 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ              2 - 2
ΤΑΡΣΙΝΑ ’97 - ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ        4 - 0
ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.         3 - 0
ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ    2 - 1
 ΡΕΠΟ: ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
  Στη βαθμολογία σε 19 αγώνες ισοβαθμούν Δάφνη Πουλίτσας και Ταρσινά '97 με 41 βαθμούς έκαστη και ακολουθούν ο Απέσσας με 40 , ο Φωκάς σε 18 αγώνες με 39 και η Λυκοποριά σε 18 αγωνες με 29...

1ος όμιλος
Η Δάφνη Εξαμιλίων πήρε στα χαρτιά το τρίποντο με τον Ολυμπιακό Κορίνθου, που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Στον Σολωμό, ο Αίας Αγιονορίου νίκησε με 3 - 1 τον ΑΣ Λουτρακίου, ενώ η Περαχώρα πέρασε 0 - 1 από το Σοφικό.  Ο Άρης Κορίνθου νίκησε  με 3 - 0 τον Μαψό και ο Αίας τον Άγιο Γεώργιο έμειναν στο ισόπαλο 1 - 1.
Το πρόγραμμα  της 20ης αγωνιστικής:

20η αγωνιστική
ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ       1 - 1
ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.Β. - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ     1 - 1
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ. - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ        3 - 1
ΑΟ ΡΟΜΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ       4 - 1
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΜΑΨΟΣ                 3 - 0
ΣΟΦΙΚΟ ’05 - ΠΕΡΑΧΩΡΑ                      0 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 0 - 3 α.α.
 Στη βαθμολογία σε 20 αγώνες προηγείται η Δάφνη Εξαμιλίων με 53 βαθμούς και ακολουθούν ο Αίας Αγιονορίου με 50, η Περαχώρα με 49 και ο Άρης Κορίνθου με 46...

Μεγάλα σκορ στην Α2 Κορινθίας

Χωρίς απώλειες προχώρησαν οι πρωτοπόροι κατά την 22η  αγωνιστική της Α2 κατηγορίας Κορινθίας. Στο Βέλο, ο πρωτοπόρος ΑΟΖ λύγισε με 2 - 0 τον Ισθμιακό , ενώ στον Συνοικισμό, η Κόρινθος '06  επέστρεψε  στις νίκες με το ευρύ 5 - 0 επί των Νέων Στιμάγκας. Με πεντάρα 0 - 5 πέρασε και η Θύελλα Κάτω Διμηνιού από το Σολωμό, ενώ η Προόδος Αγίου Βασιλείου, νίκησε με 1 - 0 τον Αετό  Αγγελοκάστρου, στα Αθίκια.
 Ο Ηρακλής Λεχαίου πέρασε με 1- 2 από την Ευρωστίνη και ο Τενεάτης με 0-4 από την Αρχαία Κόρινθο επί του Άρη.
Ο Ολυμπιακός Άσσου πήρε με 3-0 το τοπικό ντέρμπι με το Περιγιάλι, ενώ στην Ξυλοκέριζα, Εθνικός και Κρυονέρι μοιράστηκαν τους βαθμούς μετά την ισοπαλία με 2-2.  

Η 22η αγωνιστική
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 5-0
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΤΕΝΕΑΤΗΣ 0-4
ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. 1-0
ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 2-0
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. 1-2
ΣΟΛΩΜΟΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. 0-5
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 3-0
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. 2-2

Βαθμολογία
(Σε 22 αγώνες)
1. ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 57
2. ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 47
3. ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. 46
4. ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ. 45
5. ΤΕΝΕΑΤΗΣ 42
6. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 36
7. ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 30
8. ΣΟΛΩΜΟΣ 27
9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 26
10. ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣ. 25
11. ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. 23
12. ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. 19
13. ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. 18
14. ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. 18
15. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡ. 13
16. ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 13

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Άνετα στον τελικό ο Πανελευσινιακός

Κύπελλο Γ’ Εθνικής: Άνετα στον τελικό ο Πανελευσινιακός | onsports.gr

Απέναντι στην ΑΕΛ θα διεκδικήσει το Κύπελλο Γ’ Εθνικής ο Πανελευσινιακός, που έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο Αχαΐας και χάρη στο 3-0 του πρώτου αγώνα, πήρε την πρόκριση.
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Παναχαϊκής στην Αγυιά, παρουσία περίπου 200 φιλάθλων, ενώ στις εξέδρες βρέθηκε και ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιώργος Στράντζαλης, για να κατασκοπεύσει τον αντίπαλο στον τελικό.
Οι γηπεδούχοι είχαν καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, με τον Παλλιγγίνη ωστόσο να μην επιτρέπει να παραβιαστεί η εστία του. Οι «σταχυοφόροι» έψαχναν κόντρα και απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανελευσινιακός ανέβασε στροφές και με την είσοδο του Ουέλινγκτον έγινε πιο επικίνδυνος. Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε αρκετές καλές στιγμές να σκοράρει, αλλά ο Μυλωνόπουλος με τις αποκρούσεις του κράτησε το μηδέν.
Ατρόμητος Αχαΐας (Γ. Τόγιας): Μυλωνόπουλος, Λιβάνης, Α. Τρίγκας, Ζέλιος, Παπαδόπουλος, Θωνιάτης, Πουλάκος, Ν. Τρίγκας, Νικολόπουλος (63’ Νιφόρας), Ν. Γραμματικόπουλος (66’ Σαμπανέι), Βαβάτσικος (82’ Α. Βέρρας)
Πανελευσινιακός (Δ. Σπανός): Παλλιγγίνης, Κωνστανταντινίδης, Κοκκίνης, Κουμπαρούλης, Κολοβός, Στουρνάρας, Μιχελής (64’ Ουέλινγκτον), Μαρής, Κουσκουνάς (74’ Κρολ), Μακρίδης (55’ Ριζογιάννης), Σουλελές