Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Στα πλέι-οφ με τη σφραγίδα Μπαράλες o Aστέρας Τρίπολης , πέρασε 0 - 1 στην Ξάνθη


Στα πλέι-οφ με τη σφραγίδα Μπαράλες (vds+pics)
Εξι αγώνες απέμειναν και το όποιο άγχος μπορεί να είχαν στην Τρίπολη αναφορικά με την συμμετοχή τους και στα φετινά πλέι οφ, παύει να υπάρχει. Ενα γκολ του Μπαράλες στο 60΄ήταν υπεραρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Αστέρα, που έφυγε από τα Πηγάδια επί της Ξάνθης με τους τρεις βαθμούς που τον ηρεμούν για τα καλά στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Αντιθέτως η ακριτική ομάδα θα πρέπει να ζήσει ακόμα με την αγωνία, να περιμένει και να μάχεται ώστε να εξασφαλιστεί και μαθηματικά.
Η ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Στάϊκου Βεργέτη ήταν αυτή που σε ένα ακόμη ματς έκανε την διαφορά.
Στο πρώτο ημίχρονο σε τρεις περιπτώσεις (23΄, 29΄, 36΄)θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που μάταια προσπαθούσαν να πατήσουν την περιοχή τους και να κάνουν μια ευκαιρία της προκοπής.
Με την επανάληψη, ο Αστέρας έδωσε χώρους στους γηπεδούχους που δεν τους εκμεταλλεύθηκαν και στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στο 60΄όταν ο Ντε Μπλάσις βρήκε τον Μπαράλες ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ -και αφού η μπάλα βρήκε και πόδι αντιπάλου- νίκησε τον Κυριακίδη. Η Ξάνθη με τις αλλαγές του Κεχαγιά από κει και μετά πίεσε και έχασε την μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει, με το μακρινό σουτ του Κάλβο που τράνταξε το κάθετο δοκάρι.
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι (77΄Μαρίν), Παϊτο, Ντε Γκουζμάν, Φλίσκας, Κάλβο, Μάνταλος (83΄Τριάδης), Σολτάνι, Σολάρι (70΄Ράνος)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούϊ, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Εντό, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (83΄Ναβάρο), Καράσκο (74΄Κάφα), Μπαράλες (89΄Χουάνμα).

Της... αλλαγής έγινε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο 1-1 του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Της αλλαγής παικτών αλλά και συναισθημάτων, μιας και δύο ποδοσφαιριστές που πέρασαν στα τελευταία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Λιονέλ Νούνιες (στο 85') και ο Κριστιάν Τσάβες (στο 92') ήταν αυτοί που πέτυχαν τα τέρματα της αναμέτρησης. Με τα συναισθήματα να διαφοροποιούνται στις… καθυστερήσεις, μιας και τα πανηγύρια στις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ» για τη διαφαινόμενη νίκη, διαδέχθηκε ο προβληματισμός.
 
ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (79' Νούνιες), Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (60' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράγης (75' Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Στάθης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τζουκαλάς, Μιχαήλ (76' Στρούνα), Κοροβέσης (75' Τσάβες), Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα (71' Λίλα).
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος

Νίκησε και στο Πετρί ο Παννεμεατικός, "διπλά" για Ολυμπιακό Λουτρακίου και Ατρόμητο Χιλιομοδίου

Χωρίς απώλειες προχώρησαν ΑΟ Λουτράκι και Παννεμεατικός για την 24η αγωνιστική της στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Στο Πετρί, ο Παννεμεατικός νίκησε 0 - 1 στο Πετρί τη Θύελλα, τρεις μέρες μετά τον τελικό του Κυπέλλου, με ένα αμφισβητούμενο γκολ του Σγούρου.. Την ίδια ώρα, ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτρακίου στο Θώδειο   επικράτησε 3 - 0 του Κύψελου Κορίνθου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα έχασε 1 - 2 από τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. στο γειτονικό ντέρμπι.
Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός  επέστρεψε στις επιτυχίες μετά το 3-0 επί του Πέλοπα, ενώ στο Κιάτο, Αναγέννηση και Ηρακλής Ξυλοκάστρου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2.   Στο Βέλο,  σημαντικό διπλό με 0 - 2 πανηγύρισε και ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου επί της τοπικής Ελλάδας, για να περάσει στην 5η θέση. , ενώ στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός και το Σπαθοβούνι αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 - 1. Τέλος το πρώτο του τρίποντο, για το 2014, έστω και στα χαρτιά,  πήρε ο Αστέρας Δερβενίου, απέναντι στον Σαρωνικό Γαλατακίου, που δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

Tο πρόγραμμα 24ης αγωνιστικής:
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΥΨΕΛΟΣ KOΡΙΝΘΟΥ                        3 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ           0 - 2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ               2 - 2
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                      0 - 1
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ                1 - 0
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ                    3 - 0
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ          1 - 2
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤ.             3 - 0 α.α.
Η Βαθμολογία
(Σε 24 αγώνες)

ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
53-
10
60
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
53-
13
59
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
43-
22
49
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
49-
31
48
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
31-
28
40
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
43-
26
38
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
40-
27
37
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
38-
29
37
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
38-
37
37
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
29-
26
36
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
35-
38
31
ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
29-
39
29
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
27-
50
22
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΙΑΤΟΥ
31-
54
15
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
26-
60
11
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
0 -
72
-2

ΕΥΧΕΣ από τον Π.Α.Σ. Ροδιά Ξυλοκάστρου για την ημέρα της γυναίκας




Π.Α.Σ. Ροδιά Ξυλοκάστρου
 Χρόνια πολλά σε όλες μας... Ειδικά σε όσες απο εμάς, πάμε κόντρα στα κατεστημένα και στα στερεότυπα... Χρόνια Πολλά και καλή δύναμη στις Ελληνίδες ποδοσφαιρίστριες!
Π.Α.Σ. Ροδιά Ξυλοκάστρου

Αξίζουμε περισσότερα !

Φίλες και φίλοι,

αύριο Κυριακή 9 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 54, Κόρινθος), η εκκίνηση της μεγάλης, ουσιαστικής, πραγματικής ανατροπής στον "καλλικρατικό" Δήμο Κορινθίων αποκτά υπόσταση, σχήμα, έμβλημα, προγραμματικό περιεχόμενο.



Ο Βασίλης Νανόπουλος, ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου Κορινθίων και παρουσιάζει τους κεντρικούς άξονες των θέσεων και των αρχών της δημοτικής παράταξης στην οποία τίθεται επικεφαλής.

Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι μεθοδικά, χωρίς εξάρσεις, χωρίς αντιφάσεις, χωρίς παροξυσμούς, διαθέτει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να αλλάξουν νοοτροπίες, αγκυλωμένες εξουσιολάγνες αντιλήψεις και πεπαλαιωμένες στάσεις και συμπεριφορές.

Η στάση ζωής του, η επαγγελματική του καριέρα, οι πολυδιάστατες συνεργασίες που έχει πετύχει σε ό,τι έχει κάνει, αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα πολυσυλλεκτική, οργανωτική, πάνω και πέρα από την οποιαδήποτε περιχαράκωση ή περιοριστική ομαδοποίηση.

Οι επιτυχίες που έχει καταγράψει ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας είναι γνωστές και αναγνωρισμένες σε πανελλαδικό επίπεδο. Η Έκθεση "ΚΟΡΙΝΘΙΑ" της οποίας υπήρξε η ψυχή και ο κύριος μοχλός υλοποίησης, ξεκίνησε πριν χρόνια από μερικά τετραγωνικά και έφτασε να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη πανελλαδική Έκθεση μετά από εκείνη της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).


Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν ότι έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα, σπάνιο για ανθρώπους που ηγούνται σε διάφορες δραστηριότητες. Ξέρει να ακούει. Θέλει να συζητάει. Επιδιώκει να συνεργάζεται και όχι να "αποθεώνεται" περιστοιχισμένος από άβουλους παρατρεχάμενους. Γνωρίζει την αγορά, γνωρίζει το επιχειρηματικό στερέωμα, ξέρει να εκτιμά ανθρώπους χωρίς να τους κατηγοριοποιεί και να είναι προκατειλημμένος απέναντί τους.

Είναι μια προσωπικότητα που χωρίς εγωισμούς έχει μάθει να χτίζει και να πραγματώνει ευρείες συνεργασίες και όχι να αποκλείει. Δεν υποδύεται και δεν προβάλει ευκαιριακά μια υποκριτική ανεξαρτησία λέγοντας "δεν είμαι με κανέναν", αλλά διατρανώνει πως "θέλει να είναι με όλους", πως επιζητά τις μέγιστες δυνατές συνέργειες και συναινέσεις που μπορούν να οδηγήσουν στην επίτευξη του κοινού στόχου.

Και ο κοινός στόχος είναι απλός. Αξίζουμε περισσότερα. Ζητούμε περισσότερα. Θέλουμε να είμαστε πολίτες που συμμετέχουν και συνδιαμορφώνουν και όχι θεατές ή ακροατές ενός κλειστού "συστήματος εξουσίας" με πεπερασμένες δυνατότητες, εξαντλημένες προοπτικές και διχαστικές συμπεριφορές. Ζητούμε συμμετοχή, διαβούλευση, λογοδοσία, ανατροφοδότηση.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια στεκόμαστε αρωγοί, υψώνοντας ταυτόχρονα ανάστημα απέναντι σε όσους μας θέλουν καθηλωμένους, συμβιβασμένους, αμέτοχους, απλούς παραλήπτες και αποδέκτες λαϊκίστικων προεκλογικών μικροπανηγυριών και παζαρεμάτων.

Αύριο οι κάτοικοι του "καλλικρατικού" Δήμου Κορινθίων έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν και να ενισχύσουν επί του πρακτέου αυτή τη μεγάλη και αναγκαία αλλαγή.

Η προσωπική μου στάση είναι διαυγής. Συστρατεύομαι σε αυτή την προσπάθεια, δηλώνω την πρόθεσή μου να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή τη μεγάλη ανατροπή, επιθυμώ να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου όντας στο πλευρό του Βασίλη Νανόπουλου.

Μας αξίζουν περισσότερα !


Βασίλης Μπαλάφας

Κόρινθος: Πληρώθηκε και ... άφαντος

Κόρινθος: Πληρώθηκε… και εξαφανίστηκε  | onsports.gr
Άφαντος είναι ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής της Κορίνθου, Γκριγκόρ Γκεοργκίεφ, που αγνοείται η τύχη του από την Τρίτη (04/03).
Ο επιθετικός της «Μπάρτσας» μετά την πληρωμή των παικτών από την διοίκηση, χωρίς λόγo και χωρίς να ενημερώσει κανένα αποχώρησε από την ομάδα.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Γκεοργκίεφ παραπονέθηκε στη διοίκηση για το περιορισμένο χρόνο συμμετοχής το τελευταίο διάστημα. Απ' την πλευρά της, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως δεν ασχολείται με τεχνικά θέματα και παρέπεμψε τον παίκτη στον Θύμιο Γεωργούλη. 
Εκείνος, όμως, διάλεξε άλλο δρόμο, καθώς έχοντας πάρει τον μισθό του, αποφάσισε να φύγει από την Κόρινθο, με πιθανό προορισμό την πατρίδα του. Ασφαλώς, η απόφαση του να σηκωθεί και να φύγει, έχει προκαλέσει την οργή της διοίκησης της Κορίνθου, μια και η ομάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει με μία λιγότερη επιθετική λύση στο υπόλοιπο της σεζόν.
Το γεγονός έχει κάνει έξαλλους τους ανθρώπους της Κορίνθου και θεωρούν ότι η φυγή του ποδοσφαιριστή οφείλεται στην μειωμένη συμμετοχή του στους αγώνες.

H  20ή αγωνιστική  του 4ου ομίλου.

Αχαϊκή-Κόρινθος
ΑΕ Ερμιονίδας-ΑΕ Καραϊσκάκης
Παναργειακός-Δόξα Νέας Μανωλάδας
Καλαμάτα-Μεσσηνιακός
Αρης Αιτωλικού-ΑΕ Μεσολογγίου
ΠΑΟ Βάρδας-Παναρκαδικός
ΠΦΟ Πανόπουλου-Πανναυπλιακός
Ατρόμητος Αχαΐας-Εθνικός Σαγέικων

Το λογότυπο της “Ελιάς” (photo)

Elia-logotypo
Αυτό είναι το λογότυπο της “Ελιάς”, με το οποίο η νέα ενιαία παράταξη της Κεντροαριστεράς θα κατέβει στις εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γιώργος θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ (μετά τις εκλογές)

George-Papandreou-Evangelos-Venizelos
Δεν χρειάζεται να διαθέτει κανείς… μαντικές ικανότητες, ή να έχει… εκ των έσω πληροφορίες, για να διαπιστώσει το αυταπόδεικτο, στον απόηχο των στρατηγικών κινήσεων του Γιώργου Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα στον δημόσιο βίο, αλλά και τη χθεσινή, ηχηρή άρνησή του πτος τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα της “Ελιάς”.
Ο τελευταίος των Παπανδρέου που έγινε πρωθυπουργός, είναι πολιτικά εδώ. Με διάθεση να υπερασπιστεί το έργο και την υστεροφημία του, αλλά και την ίδια στιγμή να έχει ενεργό, πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι την επομένη των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με το ΠΑΣΟΚ να έχει σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις ένα εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι εκεί για να πρωταγωνιστεί στις διαδικασίες αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μια αμφισβήτηση που, εφόσον το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, για πρώτη φορά στην Ιστορία του, αναμένεται να οδηγήσει ακόμη και σε διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας στο Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Προτού το ΠΑΣΟΚ… αυτοδιαλυθεί, για να κάνει χώρο για την “Ελιά”, όπως ευθέως καταγγέλλει πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου.

ysterografa.gr

ΦΡΙΚΗ στην Καλαμάτα...Ζούσε με την μητέρα του που ήταν ...

Ζούσε με τη... νεκρή μητέρα του
Ένα μεγάλο οικογενειακό δράμα, που θυμίζει Κωσταλέξι αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης, στην Καλαμάτα, όταν σε μονοκατοικία βρέθηκε νεκρή ύστερα από περίπου 50 ημέρες, σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, μία 87χρονη γυναίκα, πρώην εκπαιδευτικός.
Το τραγικό της ιστορίας είναι ότι μαζί της, ακόμα κι αυτό το διάστημα που η άτυχη γυναίκα ήταν νεκρή, διέμενε ο 50χρονος γιος της, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.
Ο θάνατος της ηλικιωμένης επήλθε, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή κ. Ιωάννη Δούζη, από καρδιοαναπνευστική ανακοπή και δεν υπάρχει κανένα εύρημα κακοποίησης ή άσκησης βίας.
Φρικτές εικόνες
Η έντονη μυρωδιά από το σπίτι ανησύχησε τη γειτονιά, η οποία προχθές ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί μπήκαν από την πίσω πλευρά του κτηρίου και εμβρόντητοι είδαν σχεδόν μόνο ένα σκελετό πάνω σε ένα ράντζο στο διάδρομο του σπιτιού, ενώ είναι τραγικές οι περιγραφές, ότι τρωκτικά είχαν αρχίσει να βεβηλώνουν τη σορό της γερόντισσας.
Ειδοποιήθηκε ο ιατροδικαστής, ενώ η νεκροψία που ακολούθησε απέδειξε ότι η 87χρονη πέθανε από παθολογικά αίτια, καθώς δεν έφερε καμία κάκωση που να παραπέμπει σε εγκληματική ενέργεια ή ότι της ασκήθηκε βία. Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε την ημερομηνία θανάτου γύρω στις 20 Ιανουαρίου.
Οι δε γείτονες περιγράφουν το γιο της ηλικιωμένης ως έναν άνθρωπο που επί χρόνια ολόκληρα ζούσε στο υπόγειο του σπιτιού και λίγες φορές τον έβλεπαν να βγαίνει έξω, ενώ οι αστυνομικοί τονίζουν ότι ο 50χρονος γιος δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης.
Σύμφωνα με γείτονες, πριν από μερικά χρόνια η άτυχη γυναίκα είχε χάσει την κόρη της από ασθένεια και ζούσε με τον γιο της μια πολύ λιτή ζωή.

 tharrosnews.gr

Ο Πεδουλάκης πλήρωσε το μάρμαρο στον ΠΑΟ – Αναλαμβάνει ο Αλβέρτης!

pedoulakis12
Ο Αργύρης Πεδουλάκης πλήρωσε το μάρμαρο της τραγικής εμφάνισης του Παναθηναϊκού και την ντροπιαστική ήττα από τη ουραγό Λαμποράλ Κούτσα (61-68) στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική της φάσης του Top 16 της Ευρωλίγκας. Αναλαμβάνει μέχρι νεοτέρας ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:
"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αργύρη Πεδουλάκη.
Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε τρεις τίτλους. Θα είναι πάντα ξεχωριστό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας.
Τη Δευτέρα η ομάδα θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του κ. Φραγκίσκου Αλβέρτη".
Ηδη έχουν αρχίσει να ακούγονται τα πρώτα ονόματα για τον αντικαταστάτη του, με αυτό του Φώτη Κατσικάρη να βρίσκεται σε περίοπτη θέση

Η διακήρυξη της “Ελιάς”: Ελλάδα δίχως κρίση και Μνημόνια

Protovoulia-ton-58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΕΛΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
Σήμερα ξεκινάμε
Η Δημοκρατική Παράταξη, η Ελιά, ανταποκρίνεται στο αίτημα της κοινωνίας για ενότητα της Κεντροαριστεράς. Αποτελεί συγχρόνως ένα σημαντικό βήμα για την ανασυγκρότηση και την ανανέωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου. Όλων των φορέων και των ενεργών πολιτών που θέλουν να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, με πυξίδα τις ιδέες του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της δημοκρατικής αριστεράς, του κοινωνικού κέντρου, του πολιτικού φιλελευθερισμού, της οικολογίας.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η δανειακή σύμβαση -το Μνημόνιο- ολοκληρώνεται ουσιαστικά το πρώτο εξάμηνο του 2014, και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις:

"Πατροκτόνος" ο Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν είμαι άνθρωπος του Σημίτη. Ούτε των καναλιών...

Stavros-Theodorakis
Τον Σταύρο Θεοδωράκη τον γνώρισε και τον έμαθε καλά η ελληνική κοινωνία μέσα από την τηλεόραση. Με εκπομπές διαφορετικές και ενδιαφέρουσες, καθιέρωσε ένα στυλ το οποίο αρκετοί προσπάθησαν να μιμηθούν, χωρίς επιτυχία.
Ταυτόχρονα, ο Σταύρος Θεοδωράκης βρέθηκε διαχρονικά πολιτικά δίπλα στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Κυρίως στον Κώστα Σημίτη, αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου. Με αποτέλεσμα, το αυτόνομο πολιτικό εγχείρημα που εμπνεύστηκε, το Ποτάμι, να είναι εκ των προτέρων καταδικασμένο να προσπαθεί να αποτινάξει αυτή τη… γονιδιακή σχέση.
Όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ και δυο από τους 4 προέδρους της Ιστορίας του, αλλά και με το σύστημα του εκδοτικού κατεστημένου, που επίσης έχει δαιμονοποιηθεί στην Ελλάδα, με την κατηγορία ότι ανά περιόδους αναζητούσε “πρόθυμους” συμπαραστάτες και εκφραστές, στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και σε άλλες πτυχές της κοινωνικής καθημερινότητας.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιχειρεί να γίνει “πατροκτόνος”. Και να πείσει ότι δεν ελέγχεται ούτε από το ένα σύστημα, ούτε από το άλλο. Όπως χαρακτηριστικά καταγράφει η “Real News” σε ρεπορτάζ της, όπου μεταφέρει άγνωστες συζητήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με φίλους και συνεργάτες του, ο επικεφαλής του Ποταμιού σπεύδει από την πρώτη στιγμή να το ξεκαθαρίσει:
Δεν είμαι άνθρωπος των καναλιών. Ούτε του Σημίτη”, φέρεται να λέει. Το επόμενο στάδιο είναι και να… πείσει την ελληνική κοινωνία ότι έτσι συμβαίνει.

ysterografa.gr

Μετά το Κύπελλο μάχονται και για το πρωταθλημα Θύελλα Πετρίου και Παννεμεατικός

Με τη διεξαγωγή της 24ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα Σάββατο το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Κορινθίας.
Στο Πετρί, αυτή την φορά και μετά τον Τελικό του Κυπέλλου της Τετάρτης η Θύελλα τίθεται και πάλι  αντιμέτωπη (αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα)  του κυπελλούχου Παννεμεατικού, που ψάχνει τη νίκη, για να κρατηθει ζωντανός στη μάχη της ανόδου. Την ίδια ώρα, ο πρωτοπόρος ΑΟ Λουτρακίου στο Θώδειο αντιμετωπίζει τον Κύψελο Κορίνθου, ενώ στους Αγίους Θεοδώρους η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ολυμπιακό Λουτρακίου. στο γειτονικό ντέρμπι.
Στο Ξυλόκαστρο, ο Πανκαμαριακός φιλοξενεί τον Πέλοπα Κιάτου την ίδια ώρα στο Κιάτο, η Αναγέννηση ψάχνει βαθμούς απέναντι στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου.  Στο Βέλο, κοντράρονται η Ελλάς με τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου , ενώ στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός μάχεται με το Σπαθοβούνι Τέλος το πρώτο του τρίποντο, για το 2014, έστω και στα χαρτιά,  θα πάρει ο Αστέρας Δερβενίου, απέναντι στον Σαρωνικό Γαλατακίου, που δεν μετέχει του πρωταθλήματος.

Tο πρόγραμμα 24ης αγωνιστικής:
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΚΥΨΕΛΟΣ KOΡΙΝΘΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ    3 - 0 α.α.

Ντέρμπι ανόδου στη Πουλίτσα, η Δάφνη κόντρα στα Ταρσινά

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgV1dC5tz6gK0KKv7kg4HfK3WSDi1XpSy5fijt2bHa1pHtzwTpRQ6c7hnyeD9XJuDzIK5MGkq5AeNUjmXS4Gh0ZyrCQXyk44yWsahs4qzCbQucHkUyhEl71aEE1f363JsV3KX-Xt00bmUTn/s1600/voxaiko_1.jpg
Με τους αγώνες της 21ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα των 2 ομίλων στη Β κατηγορία Κορινθίας όπου δεσπόζει το ντέρμπι κορυφής στη Β2 ανάμεσα στη Δάφνη Πουλίτσας και στα Ταρσινά

Β1 Κατηγορία
21η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ Κ.ΒΡ.
ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΟ ΜΑΨΟΥ
ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ -ΑΟ ΡΟΜΑ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ -ΣΟΦΙΚΟΥ '05
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ.  3 - 0 α.α.


Β2 Κατηγορία
21η αγωνιστική
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ-ΤΑΡΣΙΝΑ 97
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ -ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ -ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.ΒΑΛΤΟΥ
ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ -ΦΩΚΑΣ  ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΛΕΩΝΩΝ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ -ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑ
 ΡΕΠΟ ο ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ

Η Θύελλα περιμένει το Ζευγολατιό

Επιστροφή στη δράση στην Α2 κατηγορία Κορινθίας, με τη διεξαγωγή της 23ης αγωνιστικής, η αυλαία της οποίας  ανοίγει σήμερα Σάββατο, στο Αγγελόκαστρο, με το ματς του Αετού με τον Ισθμιακό.
Η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τους υπόλοιπους αγώνες του προγράματος, όπου δεσπόζει το ντέρμπι ανάμεσα στη Θύελλα Κάτω Διμηνιού και το Ζευγολατιό.
Η Κόρινθος '06 έχει εκτός έδρας αποστολή στην Ξυλοκέριζα, ενώ ο Ηρακλής Λεχαίου φιλοξενεί την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου, στην Αρχαία Κόρινθο. Στα Αθίκια, ο Τενεάτης υποδέχεται τον Ολυμπιακό Άσσου, ενώ στο Κρυονέρι, κοντράρονται ο Αετός με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.
Στο Λέχαιο, η Προοδευτική Περιγιαλίου περιμένει τον Πανευρωστινιακό, ενώ τέλος οι Νέοι Στιμάγκας θα υποδεχθούν το Σολωμό. 

Η 23η αγωνιστική :
Σάββατο (8/3, 15:00)
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
Κυριακή (9/3, 15:00)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Xρόνια πολλά στο ωραίο φύλο σήμερα..

Xρόνια πολλά στο ωραίο φύλο σήμερα.......και με μια ευχή: περισσότερο "Άρωμα Γυναίκας" σε όλα!!!!
Xρόνια πολλά στο ωραίο φύλο σήμερα.......και με μια ευχή: περισσότερο "Άρωμα Γυναίκας" σε όλα!!!!
Ρένα Ροδιά

Ημερίδα για το Ρολόι του Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο


Ημερίδα με θέμα "Η Ανάκτηση της Ιστορικής Αρχιτεκτονικής Ταυτότητας της πόλης του Πειραιά" θα πραγματοποιηθεί έχοντας ως κεντρικό θέμα συζήτησης το ιστορικό ρολόι της πόλης.
Η ημερίδα θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά την Παρασκευή, 14 Μαρτίου 2014, στις 9:30 π.μ.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Γλέζος: Οι Γερμανοί πλήρωσαν Πολωνία και Γιουγκοσλαβία, αλλά όχι την Ελλάδα

Manolis-Glezos
Στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων αναφέρθηκε ο Μανώλης Γλέζος με συνέντευξή του στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει αναδείξει σε προτεραιότητα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα, και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι το συνολικό ποσό το οποίο χρωστάει η Γερμανία στη χώρα μας ανέρχεται στο ύψος των 162 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, ο Μανώλης Γλέζος επεσήμανε ότι η Γερμανία εξόφλησε αντίστοιχα κατοχικά δάνεια προς χώρες όπως την Πολωνία και τη Γιουγκοσλαβία.

Επέστρεψε άρρωστος από το Δουβλίνο ο Σαμαράς


samaras
Κλινήρης στο σπίτι του είναι ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος επέστρεψε από το Δουβλίνο με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού.
Κατόπιν εντολής των ιατρών του, ο πρωθυπουργός δεν θα παραστεί το Σάββατο στην εκδήλωση για τις περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μπαρόζο, ο οποίος συνταξίδευσε μαζί του στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος από το Δουβλίνο.
Να σημειωθεί πως ο Πρωθυπουργός επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής από την ιρλανδική πρωτεύουσα καθώς βρέθηκε εκεί για τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.
Στις δηλώσεις του σημείωσε πως «η Ελλάδα ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση. Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν, παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει».

ysterografa.gr

Ο Ντάισελμπλουμ... παίζει με τα νεύρα των Ελλήνων

Jeroen-Dijselbloom
Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον οποίο επέλεξε η Γερμανία και τον επέβαλε στην προεδρία του Eurogroup, εξακολουθεί να… παίζει με τα νεύρα των Ελλήνων.
Με δηλώσεις του στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκριθεί από το Eurogroup της Δευτέρας η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί εντός του Σαββατοκύριακου συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα.
Και όχι μόνο αυτό. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ συνεχίζει, αφήνοντας σκιές για τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας αναφορικά με το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν οι ελληνικές τράπεζες, δίνοντας νέα διάσταση στην κόντρα της Αθήνας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Μόλις υπάρξει τελική αξιολόγιση τότε θα συζητήσουμε το ζήτημα της εκταμίευσης στο Eurogroup. Δεν υπάρχει λόγος για βιασύνη. Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να βιάζεται, αλλά εγώ δεν βιάζομαι.
“Αναπόφευκτα το ζήτημα των τραπεζών είναι τμήμα του προγράμματος και συνεπώς πρέπει να περιληφθεί στην τρέχουσα αξιολόγηση. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε την αξιολόγηση χωρίς το θέμα των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.
Τα παρόντα τεστ είναι υπευθυνότητα της Τράπεζας της Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της τρόικας, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Επιτροπής θα τα λάβουν υπόψη τους. Οι ελληνικές τράπεζες θα υποβληθούν και στα τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας”, σημειώνει μεταξύ άλλων στα “Νέα Σαββατοκύριακο” ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

ysterografa.gr

Τροπολογίες Μητσοτάκη για διορισμό επιτυχόντων ΑΣΕΠ, εθελοντική κινητικότητα, απόλυση συμβασιούχων & «διαθέσιμων» (pdf)

Κατατέθηκαν απόψε στη Βουλή δύο τροπολογίες στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα» με τις οποίες:  Μεταξύ άλλων, καθορίζεται ο κατά προτεραιότητα διορισμός των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και διευκρινίζεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημάρχων και περιφερειαρχών, δεν αναστέλλεται για όσους έχουν βγει σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, η έκδοση πράξεων μεταβολής της υπηρεσιακής τους κατάστασης.
Οι τροπολογίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Ρόλος πρόληψης και προαγωγής της υγείας για τα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας

logo




Στη «νοικοκυρεμένη» Αθήνα του κ. Καμίνη, τα δημοτικά ιατρεία προφανώς δεν αποτελούν κομμάτι του «νοικοκυριού». Σε πλήρη παρακμή σήμερα, με μόλις τέσσερα να λειτουργούν δύο να παραμένουν κλειστά και η 7η κοινότητα να μη διαθέτει καν! Βέβαια κι αυτά που λειτουργούν εκτός από συνταγογραφήσεις και έκδοση πιστοποιητικών δεν κάνουν και πολλά άλλα πράγματα –φτωχοί συγγενείς μιας ανύπαρκτης πρωτοβάθμιας υγείας με τα λεφτά των δημοτών να πηγαίνουν, μια ακόμα φορά, χαμένα.
Η Ελληνική πολιτεία, με το πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ)» (νόμος 4238/2014), φαίνεται ότι δημιουργεί μετά από χρόνια ένα καθολικό, ενιαίο και αποκεντρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους τους πολίτες. Ως απόρροια και αυτής της μεταρρύθμισης ο Δήμος Αθηναίων καλείται πλέον να αποφασίσει το ρόλο των δημοτικών ιατρείων στη νέα πραγματικότητα.
Ο ρόλος που θα μπορούσαν άριστα να παίξουν τα δημοτικά ιατρεία είναι αυτός της παροχής υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της υγείας. Άλλωστε, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας ενός πληθυσμού οφείλεται κυρίως σε μέτρα Προληπτικής Ιατρικής. Ευρύτατα προγράμματα εμβολιασμών για παράδειγμα, έχουν πρακτικά εξαφανίσει αρκετά νοσήματα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εξίσου σημαντική είναι και η Προαγωγή της Υγείας, δηλαδή, η επιδίωξη συμπεριφορών που προστατεύουν και βελτιώνουν την κατάσταση της υγείας, σε θέματα όπως η αντιμετώπιση παραγόντων κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων και καρκίνου (κάπνισμα, διατροφή, φυσική άσκηση, έκθεση σε φυσικοχημικούς παράγοντες), η προστασία της μητέρας και του παιδιού, η τρίτη ηλικία, η πρόληψη εργατικών, τροχαίων και άλλων ατυχημάτων, η ψυχική υγεία κ.α.
Τα δημοτικά ιατρεία μπορούν να μετατραπούν σε κέντρα πρόληψης και αγωγής υγείας συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των Αθηναίων, παρέχοντας υπηρεσίες πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, δημοτικά ιατρεία με τη νέα μορφή θα πρέπει να δημιουργηθούν και στις 7 δημοτικές κοινότητες. Παράλληλα ο δήμος Αθηναίων θα πρέπει να αναπτύξει ευρύτατα προγράμματα συνεργασίας με το υπουργείο Υγείας, το πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλα πανεπιστήμια, τις ιατρικές και άλλες επιστημονικές εταιρίες καθώς και με συναφείς φορείς.
Η χρηματοδότηση μπορεί να εξασφαλιστεί από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα, στα πλαίσια των οποίων είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και άλλες δομές του δήμου όπως είναι οι λέσχες φιλίας, τα δημοτικά γυμναστήρια και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Όλες αυτές οι συνέργιες θα έχουν ως αποτέλεσμα την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προληπτικής ιατρικής συμβάλλοντας καθοριστικά στην υγεία των κατοίκων της πόλης.
Προϋπόθεση βέβαια όλων των παραπάνω είναι μια νέα δημοτική αρχή με συνολική αντίληψη, διάθεση για ουσιαστικές τομές και αποφασιστικότητα στη δράση. Μια αρχή δηλαδή εντελώς διαφορετική από αυτή που 3,5 χρόνια τώρα άφησε πρακτικά τους δημότες της χωρίς δημοτικά ιατρεία.
Γρηγόρης Λέων
Ιατροδικαστής- Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων

Αλλαγή της Πολιτικής στον οικονομικό και θεσμικό τομέα ζήτησε ο Γιάννης Σγουρός από το βήμα της 6ης Διάσκεψης της ΕτΠ.

Στην ομιλία του κατά την εναρκτήρια συνεδρία της 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης των Περιφερειών και των Πόλεων, που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών Γιάννης Σγουρός τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη αλλαγής πολιτικής τόσο στον οικονομικό όσο και στο θεσμικό τομέα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο κ. Σγουρός ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε καλούμαστε να επανεξετάσουμε τον ρόλο της ΕτΠ αλλά και της αυτοδιοίκησης, όσο και της περιφερειακής διοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη, την καινοτομία και την κοινωνική πρόνοια. Η παρατεταμένη ύφεση που αντιμετωπίζουν τα κράτη μέλη, η πρωτοφανής ανεργία, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων αποτελεί ένα γεγονός που δημιουργεί νέες προκλήσεις τόσο για την αυτοδιοίκηση, όσο και την περιφερειακή διοίκηση και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Είναι πλέον φανερό ότι η κρίση που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κυρίως πολιτική και σαφώς θεσμική. Ποτέ άλλοτε η αποστασιοποίηση και ο σκεπτικισμός των πολιτών ως προς τα τεκταινόμενα στην ΕΕ δεν ήταν τόσο έντονα. Η Ευρώπη πρέπει σήμερα κιόλας να πάρει μια μεγάλη απόφαση: να αλλάξει πολιτική, δηλαδή τρόπο σκέψης και δράσης, για να μπορέσει να επανακτήσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των πολιτών».
.airetos.gr

Να στηρίξουν το αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, ζήτησε ο Γ. Σγουρός, από τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειών

Η δάδα που το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν το δώρο που πρόσφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στον Πρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραμόν Λουίς Βαλκάρθελ Σίσο, με τη προτροπή να ενώσουν όλοι τις φωνές τους στο παγκόσμιο αίτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, να γίνουν Πρεσβευτές αυτής της ιδέας στις Πόλεις και στις Περιφέρειές τους και να μεταλαμπαδεύσουν σε όλη την Ευρώπη το δίκαιο αυτό αίτημα, τα ιδεώδη και τα ιδανικά που ο ελληνισμός πολιτισμός προσέφερε στην ανθρωπότητα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υποδέχτηκε τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών και τους συνόδευσε στην ξενάγησή τους στο Μουσείο της Ακρόπολης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης Διάσκεψης Περιφερειών και Πόλεων της Ευρώπης που ξεκινά σήμερα.
«Το μέλλον της Ευρώπης είναι το κοινό μας μέλλον. Οι πολιτικές και οι κατευθύνσεις που θα χαράξουμε για τα επόμενα χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την αναβάπτιση του ευρωπαϊκού ιδεώδους, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης έχει αρχίσει να ξεθωριάζει», επεσήμανε ο κ. Σγουρός και στη συνέχεια τόνισε «Το ταξίδι σας στην Αθήνα και την Αττική ξεκινά από ένα μοναδικό και ξεχωριστό μέρος. Κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, το λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, και μέσα στο νέο, υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης, που δημιουργήθηκε για να στεγάσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα, και υπομονετικά περιμένει την επιστροφή τους, στο χώρο που ανήκουν. 

Ειδικά σήμερα, που συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από τις 6 Μαρτίου 1994, που έφυγε από κοντά μας η Μεγάλη Πρέσβειρα του Ελληνικού Πολιτισμού, η αθάνατη Μελίνα Μερκούρη, που είχε δώσει και την ψυχή της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σας ζητώ να ενώσετε όλοι τη φωνή σας σε αυτό το παγκόσμιο  αίτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, και να γίνεται Πρεσβευτές αυτής της ιδέας στις Πόλεις και τις Περιφέρειές σας.
Ας αποτελέσει η δάδα αυτή το φάρο που θα οδηγήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε δρόμους ανάπτυξης και ευημερίας για το καλό των πολιτών της Ευρώπης».
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραμόν Λουίς Βαλκάρθελ Σίσο, αποδέχτηκε την προτροπή του κ. Σγουρού λέγοντας ότι «αυτό το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο και πρέπει όλοι να συμβάλλουν στην ικανοποίησή του».

airetos.gr

Με το ασανσέρ κατεβαίνει η...ανεργία!

 
 
Το σκίτσο του ΝΙΚΑΝΔΡΟΥ  
airetos.gr

Superleague 28η αγωνιστική: Ντέρμπι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Τα βλέμματα στην Τούμπα για το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 

Το ντέρμπι της Τούμπας, που θα γίνει την Κυριακή (19:30) ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται η Superleague.
Οι γηπεδούχοι με προπονητή τον Γιώργο Γεωργιάδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Χούουμπ Στέφενς, θέλουν την νίκη για να διατηρήσουν τις ελπίδες τους για την 2η θέση, ενώ από την πλευρά τους οι παίκτες του Μίτσελ θέλουν τους τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσουν τον τίτλο και μαθηματικά.
Παράλληλα, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Πανιώνιο και με νίκη θα παραμείνει στην 2η θέση, ενδεχομένως και μόνος εάν δεν νικήσει ο ΠΑΟΚ, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το «ντέρμπι παραμονής», ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον Πλατανιά.
Ο Παο είναι το  φαβορί απέναντι στον ουραγό Άρη, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αγώνες ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, Ξάνθη-Αστέρας Τρίπολης, Πανθρακικός-Εργοτέλης, Λεβαδειακός-Παναιτωλικός και Καλλονή-Βέροια.

Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία έχουν ως εξής:

Σάββατο 8 Μαρτίου
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 15:00 Novasports2
Skoda Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 17:15 Novasports2
Παναθηναϊκός – Άρης 19:30 Novasports1

Κυριακή 9 Μαρτίου

Ατρόμητος – Πανιώνιος 15:00 Novasports2
Απόλλων – Πλατανιάς 17:15 Novasports7
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός 17:15 Novasports4
Πανθρακικός – Εργοτέλης 17:15 Novasports2
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 19:30 Novasports1

Δευτέρα 10 Μαρτίου

ΑΕΛ Καλλονής – Βέροια 19:30  Novasports1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

(σε 27 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 74
2. Ατρόμητος 55
. ΠΑΟΚ 55
4. Παναθηναϊκός 50
5. Αστέρας Τρίπολης 48
6. ΠΑΣ Γιάννινα 35
76. Παναιτωλικός 34
. Πανθρακικός 34
. ΟΦΗ 34
10. Καλλονή 33
11. Ξάνθη 32
. Εργοτέλης 32
13. Πανιώνιος 31
14. Λεβαδειακός 30
15. Απόλλων Σμύρνης 26
16. Πλατανιάς Χανίων 25
17. Βέροια 24
18. Άρης 19